Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend"

Transcriptie

1

2

3 Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend 20 November 2012 Schaal 1: m

4 Aan de heer C.H. van Es Jan van Scorelstraat JP PAPENDRECHT 3351JP43 Geachte heer Van Es, Op 4 mei 2012 hebben wij uw aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van de agrarische bedrijfswoning als burgerwoning, het gebruiken van de bijbehorende veestal voor het houden van paarden voor eigen (niet-bedrijfsmatig) gebruik en het ten behoeve hiervan realiseren van een paardenbak op het perceel aan de Parallelweg 21. In deze brief besluiten wij op uw aanvraag om omgevingsvergunning. Besluit Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning te verlenen. Wij verlenen de omgevingsvergunning onder de bepaling dat de gewaarmerkte en van 1 tot en met 7 genummerde stukken deel uitmaken van de vergunning. Wij verlenen de omgevingsvergunning voor de volgende activiteiten: 1. het (ver)bouwen van een bouwwerk 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan) Onderdeel van het besluit vormen: 1. het oprichten van een paardenrijbak 2. toestemming voor het gebruiken van de agrarische bedrijfswoning als burgerwoning 3. toestemming voor het gebruiken van de bijbehorende veestal voor het houden van paarden voor eigen (niet-bedrijfsmatig) gebruik Procedure Wij hebben dit besluit voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Wij hebben de aanvraag beoordeeld voor het bouwen van een bouwwerk aan artikel 2.1, lid 1 onder a, voor het gebruiken van het bouwwerk in strijd met het bestemmingsplan aan artikel 2.1, lid 1 onder c juncto artikel 2.12, eerste lid, onderdeel a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Daarnaast hebben wij de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Uw aanvraag voldoet aan de van toepassing zijnde voorschriften en daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning. Datum 4 december 2012 Betreft Omgevingsvergunning Bijlagen div. Uw kenmerk Ons kenmerk Uw brief van Afdeling ROBM Telefoon direct Fax Behandeld door G.A. Bijkerk Bezoekadres Industrieweg 11

5 Overige bijgevoegde documenten De volgende documenten worden meegezonden met het besluit en zijn als gewaarmerkt stukken bijgevoegd: Tekeningen behorend bij het bouwplan Ruimtelijke onderbouwing september 2012 Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Sliedrecht, De secretaris, De waarnemend burgemeester, J.H. Koetsenruijter A.G.M. van de Vondervoort Beroepsclausule Deze beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij het Openbaar Ministerie, Arrondissementsparket Rotterdam, Postbus 50956, 3007 BT Rotterdam. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Na indiening van een beroepschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van het Openbaar Ministerie, Arrondissementsparket Rotterdam, Postbus 50956, 3007 BT Rotterdam. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd binnen voornoemde termijn van zes weken treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. d.d.: 4 december pagina 2/7 -kenmerk:

6 Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van de omgevingsvergunning, verleend op (datum invullen) aan de heer C.H. van Es voor het gebruiken van de agrarische bedrijfswoning als burgerwoning, het gebruiken van de bijbehorende veestal voor het houden van paarden voor eigen (nietbedrijfsmatig) gebruik en het ten behoeve hiervan realiseren van een paardenbak op het perceel aan de Parallelweg 21. PROCEDUREEL...4/5 HET (VER)BOUWEN VAN EEN BOUWWERK Voorschriften...6 Overwegingen...6 HET GEBRUIKEN VAN EEN BOUWWERK IN STRIJD MET HET BESTEMMINGSPLAN Voorschriften...7 Overwegingen...7 Afschrift aan: Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel Oasen N.V., Postbus 122, 2800 AC Gouda Belastingdienst Particulieren/Ondernemingen Dordrecht, Postbus 88888, 3300 HZ Dordrecht d.d.: 4 december pagina 3/7 -kenmerk:

7 PROCEDUREEL Gegevens aanvrager Op 4 mei 2012 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen. Het betreft een verzoek van: C.H. van Es, Jan van Scorelstraat 43, 3351 JP Papendrecht Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd omschrijven wij als volgt: Het gebruiken van de agrarische bedrijfswoning als burgerwoning, het gebruiken van de bijbehorende veestal voor het houden van paarden voor eigen (niet-bedrijfsmatig) gebruik en het ten behoeve hiervan realiseren van een paardenbak op het perceel aan de Parallelweg 21. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspecten: 1. het (ver)bouwen van een bouwwerk 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan) Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectomschrijving, het bepaalde in hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) en artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht(wabo) zijn wij in dit geval bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen. Op grond van artikel 2.8 van de Wabo zijn in paragraaf 4.2 van het Besluit omgevingsrecht en in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor) regels gesteld over de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning moeten worden ingediend. Wij hebben de aanvraag aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. Op verzoek van bevoegd gezag is de aanvraag aangevuld. Deze aanvullingen zijn ontvangen op 24 september De voornoemde aanvullingen maken onderdeel uit van de aanvraag en zijn als zodanig beschouwd. De aanvraag bevat voldoende informatie om de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving goed te kunnen beoordelen. De aanvraag is daarom ontvankelijk en wij hebben deze verder in behandeling genomen. Verplicht vooroverleg op grond van artikel 6.18 Bor juncto artikel Bro is op de voorbereiding van een omgevingsvergunning die wordt verleend met toepassing artikel 2.12, lid 1 onderdeel a onder 3º van de Wabo een overlegverplichting met betrokken waterschappen en met die diensten van provincie en Rijk. Met de brief van 27 augustus 2012 heeft de provincie Zuid Holland een gecoördineerde reactie gegeven van alle betrokken directies van de provincie waaruit blijkt dat het bouwplan in overeenstemming is met het provinciale beoordelingskader zoals vastgelegd in de provinciale structuurvisie en de verordening Ruimte. Het Waterschap Rivierenland heeft een positief wateradvies afgegeven voor het voorgenomen plan. Deze reactie is aan te merken als wateradvies in het kader van de watertoetsprocedure d.d.: 4 december pagina 4/7 -kenmerk:

8 Vvgb gemeenteraad Op grond van artikel 2.27, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (verder: Wabo) wijst artikel 6.5, lid 1 van het Besluit omgevingsrecht (verder: Bor) aan dat er een verklaring van geen bedenking ( verder: vvgb) van de gemeenteraad nodig is als de aanvraag betrekking heeft op een activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wabo, waarbij met toepassing van artikel 2.12 lid 1a, onder 3º van de Wabo wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Met het besluit van (datum invullen) 2012 heeft de gemeenteraad op grond van artikel 6.5, lid 1 van het Bor de verklaring van geen bedenkingen afgeven voor het betreffende plan. Ter inzage legging Tussen(datum invullen) tot (datum invullen) heeft een ontwerp van de beschikking ter inzage gelegen en is een ieder in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen. Van deze gelegenheid is wel/geen gebruik gemaakt. Hiervan is een zienswijzeverslag gemaakt en is als bijlage bijgevoegd. d.d.: 4 december pagina 5/7 -kenmerk:

9 HET (VER)BOUWEN VAN EEN BOUWWERK Voorschriften Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: dat de bouw dient te geschieden overeenkomstig de bepalingen van het Bouwbesluit, de Bouwverordening en de bijgevoegde gewaarmerkte tekeningen; gevaarlijke afvalstoffen die vrij komen tijdens de bouw dienen niet bij het puin en bouwhout, doch afzonderlijk via de daartoe bevoegde instanties te worden afgevoerd; het bouwen en in stand houden van bouwwerken en het verrichten van alles wat daarmee in verband staat moet geschieden op een veilige wijze, ondermeer zodanig dat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen ten behoeve van naburige bouwwerken, open erven en terreinen en hun gebruikers. Overwegingen Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Bij het nemen van het besluit hebben wij overwogen dat: het bouwplan valt onder het geldende bestemmingsplan bestemmingsplan Landelijk gebied, met de bestemming Agrarisch gebied met landschappelijke waarde zonder gebouwen, er wordt medewerking verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onderdeel a, onder 3º Wabo; het bouwplan, voldoet aan de welstandsnota en aan redelijke eisen van welstand; voor het overige in voldoende mate aangetoond is dat het bouwplan voldoet aan het Bouwbesluit en de Bouwverordening; dat er gelet op voorgaande overwegingen geen beletselen zijn om mee te werken aan het verlenen van de omgevingsvergunning; het redelijk is aan het verzoek, onder het stellen van voorwaarden, medewerking te verlenen. d.d.: 4 december pagina 6/7 -kenmerk:

10 HET GEBRUIKEN VAN EEN BOUWWERK IN STRIJD MET HET BESTEMMINGSPLAN Voorschriften Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: - Overwegingen Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Bij het nemen van het besluit hebben wij overwogen dat: het bouwplan is gesitueerd in het geldende bestemmingsplan Landelijk gebied, waarin het betreffende perceel de bestemming Agrarisch gebied met landschappleijke waarde zonder gebouwen heeft; het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan omdat het voorgenomen gebruik in strijd is met ter plaatse geldende agrarische bedrijfsvoering waarin uitsluitend bouwwerken geen gebouwen mogen worden gebouwd; alleen medewerking kan worden verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onderdeel a, onder 3º Wabo, mits het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en is voorzien van een goede ruimtelijk onderbouwing; op grond van artikel 6.18 Bor juncto artikel Bro hiervoor tevens een overlegverplichting planologische gebruiksactiviteiten geldt; met de brief van 27 augustus 2012 de provincie Zuid Holland een gecoördineerde reactie heeft gegevens van alle betrokken directies van de provincie waaruit blijkt dat het bouwplan passend is binnen de provinciale structuurvisie en de verordening Ruimte; het Waterschap Rivierenland een positief wateradvies heeft afgegeven in het kader van de watertoetsprocedure het stedenbouwkundig geen bezwaar is om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onderdeel a, onder 3º Wabo aan de afwijking mee te werken omdat: o het plan past binnen de locatie en de huidige situatie nauwelijks wijzigt; o het plan past binnen de visie van de Provincie Zuid Holland; o Het plan voorzien is van een goede ruimtelijke onderbouwing; op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht belanghebbenden die naar verwachting bedenkingen zullen kunnen hebben in de gelegenheid zijn gesteld een zienswijze naar voren te brengen; het ontwerp van deze beschikking van (datum invullen) ter inzage heeft gelegen en een ieder in de gelegenheid gesteld om gedurende deze termijn zienswijzen naar voren te brengen; dat op (datum invullen) tegen het voornemen de omgevingsvergunning te verlenen zienswijzen zijn ingekomen; gelet op de ingekomen zienswijzen een Eindverslag zienswijzenprocedure overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is gemaakt; dat voor een reactie op de zienswijzen wordt verwezen naar het hiertoe uitgebrachte Eindverslag zienswijzenprocedure ten aanzien van onderhavig bouwplan zoals deze in de vergadering van (datum invullen) aan ons college ter kennis is gebracht en aan de hand waarvan ons college heeft besloten de ingebracht zienswijzen gegrond/ongegrond te verklaren dat er gelet op voorgaande overwegingen geen beletselen zijn om mee te werken aan het verlenen van de omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3º van de Wabo; het wel/niet redelijk is aan de bovengenoemde afwijking mee te werken. d.d.: 4 december pagina 7/7 -kenmerk:

11 GOEDE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Behorende bij aanvraag omgevingsvergunning met zaaknummer PARALLELWEG 21, SLIEDRECHT september 2012 Ing. D.A. (David) Roelofs Bouwkundig Adviseur : Gsm : Opdrachtgever: dhr. C.H. van Es Jan van Scorelstraat JP PAPENDRECHT

12 INHOUDSOPGAVE 1 AANLEIDING Aanleiding Bestemmingsplan Procedureel PROJECTOMSCHRIJVING Activiteiten Ligging en plangebied BELEIDSKADERS Landelijk beleid Provinciaal beleid Gemeentelijk beleid RUIMTELIJKE CONSEQUENTIES Uitstraling Verkeer en parkeren Milieu en relatie met omliggende bedrijven/woningen Geluid Ecologie Luchtkwaliteit Externe veiligheid Water Bodem UITVOERBAARHEID Privaatrechtelijke situatie Maatschappelijk uitvoerbaarheid Economische uitvoerbaarheid CONCLUSIE

13 1 AANLEIDING 1.1 Aanleiding Bij brief d.d. 20 februari 2012 is door initiatiefnemer aan het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Sliedrecht verzocht een principe-uitspraak te doen op zijn plan om: - Het gebruik van een bestaande agrarische bedrijfswoning aan Parralelweg 21 te Sliedrecht te wijzigen in dat van een reguliere burgerwoning, alsmede; - het realiseren van een paardenrijbak op onbebouwde grond, alsmede. - het hobbymatig houden van 12 paarden voor eigen (niet-bedrijfsmatig) gebruik in een bestaande veestal. Bij brief d.d. 13 maart 2012 is kenbaar gemaakt dat het College bereid is tot het vergunnen van voornoemd initiatief. Ten aanzien van de paardenrijbak, is namens het college opgemerkt dat men enkel bereid is hieraan medewerking te verlenen, indien de paardenbak niet groter wordt dan 1200m2, er geen lichtmasten worden aangebracht en de afstand tot de naastgelegen (bestaande) burgerwoning niet minder zal zijn dan 25 meter. Op 4 mei 2012 is namens initiatiefnemer een omgevingsvergunning aangevraagd, teneinde voornoemd initiatief te kunnen uitvoeren. 1.2 Bestemmingsplan Ingevolge het vigerende bestemmingsplan Landelijk gebied (vastgesteld , goedgekeurd d.d ) rust op onderhavig perceel de bestemming Agrarisch gebied met landschappelijke waarde zonder gebouwen. Het in gebruik nemen van de bestaande woning als zelfstandige burgerwoning en het oprichten van een paardenrijbak, is niet mogelijk op grond van de voorschriften. 1.3 Procedureel Om definitief medewerking aan het plan te kunnen verlenen, is een procedure ex artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 Wabo vereist, waarmee toestemming (vrijstelling) kan worden verkregen om de beoogde ontwikkeling mogelijk te kunnen maken. Een Goede Ruimtelijke Onderbouwing (GRO), waarmee wordt aangetoond dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening, dient aan het finale besluit van het bevoegd gezag ten grondslag te liggen. 3

14 2 PROJECTOMSCHRIJVING 2.1 Activiteiten Het project (en daarmee ook de aanvraag omgevingsvergunning) heeft betrekking op de navolgende activiteiten: 1. Het gebruik van de bestaande agrarische bedrijfswoning aan de Parralelweg 21 te Sliedrecht, te wijzigen in dat van een reguliere burgerwoning. Waar de bestaande woning voorheen bewoont werd ten dienste van het ter plaatse gevoerde agrarische bedrijf, zal met de realisatie van voorliggend initiatief sprake zijn van een op zich zelf staande burgerwoning. De woning zal permanent bewoond worden, maar geen relatie meer hebben met een op hetzelfde perceel te exploiteren agrarisch bedrijf. 2. Het realiseren van een paardenrijbak op onbebouwde grond. De nieuw op te richten paardenrijbak is bedoeld voor het hobbymatig beoefenen van de paardenrijsport. De bak zal enkel recreatief gebruikt worden en kent geenszins een bedrijfsmatig karakter. Er is nadrukkelijk rekening gehouden met de voorwaarden van het College van B&W, in die zin dat de bak niet groter is dan m2, er geen lichtmasten zullen worden geplaatst en de afstand tot de naastgelegen burgerwoning niet minder dan 25 mtr. Is. 3. Het, in de bestaande veestal, hobbymatig houden van 12 paarden voor eigen (nietbedrijfsmatig) gebruik. De paarden en pony s die in de bestaande veestal zullen enkel hobbymatig worden gehouden. Ook hier is geen sprake van bedrijfsmatige activiteiten of enig winstoogmerk. 4

15 2.2 Ligging en plangebied Op onderstaande afbeeldingen wordt de ligging van het plangebied weergegeven. De bebouwing rechts naast het omcirkelde gebied, waaronder een bestaande burgerwoning, valt buiten het plangebied. Te zien, binnen de rode cirkel, is de bestaande situatie met de reeds op het perceel aanwezige agrarische bedrijfswoning en veestal. Bestaande situatie (bron: bing maps) Op de afbeelding hieronder wordt het perceel grafisch weergegeven. Het betreft hier een weergave van de bestaande situatie, maar daarbij tevens ingetekend de nieuwe paardenrijbak. Nieuwe situatie (bron: tekening behorende bij aanvraag omgevingsvergunning) 5

16 3 BELEIDSKADERS Allerlei belangen op verschillende niveaus spelen een rol bij het tot stand komen van een nieuw planologisch kader. Omdat voorliggend initiatief slechts in zeer beperkte mate (vooral voortvloeiend uit de nieuwe paardenrijbak) ruimtelijk relevant wordt geacht, wordt dan ook slechts beperkt ingegaan op de relevante beleidskaders. 3.1 Landelijk beleid Op landelijk niveau dient vooral de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte (SVIR) nader te worden beschouwd. De structuurvisie heeft geen rechtstreekse doorwerking in relatief kleinschalige planvorming als deze. Projecten mogen echter niet in strijd zijn met het landelijk beleid. De structuurvisie kent voor Zuid-Holland een aantal speerpunten, waaronder: - versterken mainport Rotterdam - versterken van primaire waterkeringen - economische versterking Zuidvleugel regio - grote woningbouwopgave Zuidveleugel regio Onderhavig project is niet in strijd met de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte. 3.2 Provinciaal beleid Met de zogenoemde Visie op Zuid-Holland, bestaande uit de Structuurvisie en de Verordening Ruimte, stelt de provincie Zuid-Holland doelstellingen voor de ruimtelijke ordening in de provincie. De belangrijkste ambities voor de ruimtelijke indeling van de provincie zijn: - aantrekkelijk en concurrerend internationaal profiel - duurzame en klimaatbestendige deltaprovincie - divers en samenhangend stedelijk netwerk - vitaal, divers en aantrekkelijk landschap - stad en land verbonden Ook het provinciaal beleid werkt met deze relatief algemene uitgangspunten niet direct door op dit kleinschalige initiatief. Gesteld mag worden, in ieder geval, dat het plan niet in strijd is met de Visie op Zuid-Holland. 3.3 Gemeentelijk beleid De gemeenteraad heeft in februari 2006 de Structuurvisie De wèreld tusse Wengerde en t waoter vastgesteld, waarmee een drietal doelen worden nagestreefd: - Sliedrecht wil op sociaal gebied een pluriforme, tolerante en vitale gemeenschap blijven, waarbij een goed functionerende samenleving centraal staat. 6

17 - Fysiek gezien betekent dit dat Sliedrecht een ruimtelijke structuur wil realiseren die zowel kwantitatief als kwalitatief inspeelt op de actuele dynamiek waarbij de sociale waarden behouden moeten blijven. - Daarbij wil de gemeente een actieve rol spelen in de realisatie van de gewenste toekomstige ruimtelijke structuur. Meer specifiek, ten aanzien van de groene en landelijke gedeelten van de gemeente, wordt gesteld dat men zoveel mogelijk de bestaande kwaliteit van het landschap zal worden gekoesterd. Dit houdt echter niet in dat er geen enkele ontwikkeling mogelijk zal zijn. Er dient ruimte te worden geboden aan nieuwe en diverse functies. Dit bouwplan tast de bestaande landschappelijke waarde niet aan. Gesteld mag dan ook worden dat het initiatief tevens voldoet aan het gemeentelijk beleid. 7

18 4 RUIMTELIJKE CONSEQUENTIES 4.1 Uitstraling Vooropgesteld dient te worden dat met voorliggend initiatief de bestaande situatie ter plaatse slechts in geringe mate zal wijzigen. Zo zal de agrarische bedrijfswoning nu permanent worden bewoond worden, zonder dat er sprake is van een directe relatie met in de nabijheid van die woning gevestigd agrarisch bedrijf. Alhoewel de functie van het pand hiermee dus wel deels veranderd, zal de wijziging van het gebruik naar een burgerwoning de ruimtelijke uitstraling ervan niet ingrijpend veranderen. Hetzelfde geldt voor het gewijzigde gebruik van de bestaande veestal. Daar waar deze voorheen gebruikt werd voor het bedrijfsmatig houden van vee, zal deze nu hobbymatig gebruikt gaan worden voor het houden van pony s en paarden. In beide situatie situaties is er dus sprake van het houden dieren. Het verschil is het (ontbreken van het) bedrijfsmatige karakter. De geplande paardenrijbak is nieuw en zal daarmee wel enig effect hebben op de ruimtelijke uitstraling van het perceel. Met het ontwerp, alsmede ten gevolge van de voorwaarden van de gemeente, is een voorstel ontstaan dat ziet een paardenrijbak dat geen noemenswaardige afbreuk doet aan de ruimtelijke (landelijke) kwaliteit van het gebied. Zo is de paardenrijbak gesitueerd aan de voorzijde van de burgerwoning en niet ernaast. Ook is gekozen voor een zo laag mogelijk hekwerk om het gevoel van openheid, dat passend mag worden geacht in deze omgeving, te borgen. Doordat er tevens geen lichtmasten zullen worden geplaatst, blijft het van oorsprong agrarische/landelijke karakter van het perceel, grotendeels behouden. Om, zoveel als mogelijk, te voorkomen dat de paardenrijbak een kunstmatige uitstraling zal krijgen is er tevens voor gekozen om de hekwerken grotendeels te camoufleren. Zo zullen er wilgen worden geplant lang de rijbak en zal het hekwerk zelf bestaan uit grijs-groene paaltjes met daartussen grijsgroen lint gespannen. Tevens zullen er een aantal besdragende struiken worden geplant om het hekwerk deels te camoufleren. Door het voornoemde blijft, ook met de realisatie van een nieuwe paardenrijbak, het huidige karakter van het gebied (weinig bebouwing, lange zichtlijnen langs de lengte van de agrarische percelen) behouden en onaangetast. 4.2 Verkeer en parkeren Een (onevenredige) toename in het aantal verkeersbewegingen en de parkeerbehoefte is als gevolg van voorliggend initiatief niet te verwachten. Zoals reeds meerdere malen gesteld, zullen er geen bedrijfsmatige activiteiten plaatsvinden op het perceel. De toestroom van bezoekers zal dan ook altijd in de privésfeer liggen en zal dan niet verschillen van hetgeen op grond van het bestaande planologisch kader reeds mogelijk is. 4.3 Milieu en relatie met omliggende bedrijven/woningen Een goede ruimtelijke ordening beoogt, onder meer, het voorkomen van voorzienbare hinder en gevaar door milieubelastende activiteiten. Door bij nieuwe ontwikkelingen voldoende afstand in acht te nemen tussen milieubelastende activiteiten (zoals bedrijven) en milieugevoelige functies (zoals woningen) worden hinder en gevaar voorkomen en wordt het bedrijven mogelijk gemaakt zich binnen aanvaardbare voorwaarden te vestigen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten doet in de 8

19 publicatie Bedrijven en milieuzonering een handreiking ten behoeve van de afstemming tussen ruimtelijke ordening en milieu op lokaal niveau. Zo worden een aantal richtlijn-afstanden geformuleerd, welke het beste in acht genomen kunnen worden tussen bepaalde activiteiten en functies. In het geval van voorliggend initiatief is er geen sprake van milieubelastende bedrijven in de directe nabijheid van de geplande burgerwoning. De paardenrijbak zelf kan niet als milieubelastende activiteit worden beschouwd, gelet op het kleinschalige en hobbymatige karakter van het voorgenomen gebruik ervan. Geconcludeerd mag worden dat er, in relatie tot woningen en bedrijven in de directe omgeving, geen belemmeringen zijn om medewerking aan het plan te kunnen verlenen. 4.4 Geluid Een van de belangrijkste wetten die het voorkomen en bestrijden van geluidhinder beogen, is de Wet geluidhinder. Bij de bestrijding van geluidhinder valt een onderscheid te maken tussen een drietal uitgangspunten: bestrijding aan de bron (zoals via uitlaatdempers), maatregelen in het overdrachtsgebied (zoals via zonering) en maatregelen bij de ontvanger (zoals via isolatie). In verband met de relatie tussen de Wet geluidhinder en de Wet ruimtelijke ordening dient onderzoek plaats te vinden naar mogelijke geluidshinder wanneer het bouwplan een geluidsgevoelige bestemming is en zich bevindt binnen de in de wet aangegeven zones langs wegen. Onder geluidsgevoelige gebouwen worden o.a. woningen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en scholen verstaan. Een paardenrijbak is geen geluidsgevoelige bestemming. De andere objecten op het perceel worden weliswaar anders gebruikt dan voorheen, maar niet op een dusdanig andere wijze dat daarvoor een aparte afweging in het kader van geluid nodig zijn. Voor het bouwplan is dan ook geen geluidsonderzoek nodig. 4.5 Ecologie Het plangebied bevindt zich niet binnen de grenzen van een beschermd natuurgebied en ligt ook niet in de directe nabijheid hiervan. Om deze reden is er geen sprake van gebiedsbescherming. Omdat er slechts een interne gebruikswijziging wordt aangevraagd en de nieuwbouw van de paardenbak feitelijk gaat over het oprichten van een klein hekwerk, kan niet gesteld worden dat dit leidt tot de verstoring van planten of dieren die mogelijk beschermd zijn. 4.6 Luchtkwaliteit In de algemene maatregel van bestuur Niet in betekenende mate bijdragen (Besluit NIBM) en de ministeriële regeling NIBM (Regeling NIBM) zijn de uitvoeringsregels vastgelegd die betrekking hebben op het begrip NIBM. Per 1 augustus 2009 geldt als NIBM 3% van de grenswaarde. In de Regeling NIBM is een lijst met categorieën van gevallen (inrichtingen, kantoor- en woningbouwlocaties) opgenomen die niet in betekenende mate bijdragen aan de luchtverontreiniging. Deze gevallen kunnen zonder toetsing aan de grenswaarden voor het aspect luchtkwaliteit uitgevoerd worden. Voorliggend plan, past binnen deze regeling. Een separaat onderzoek naar de luchtkwaliteit is hier dan ook niet nodig. Wellicht ten overvloede wordt opgemerkt dat, door het hobbymatige karakter van de paardenrijbak, deze geen (extra) verkeersaantrekkende werking zal hebben. Hierdoor zal er is er tevens geen toename te verwachten in de uitstoot van schadelijke stoffen door autoverkeer. Het aspect luchtkwaliteit levert dan ook geen belemmering op voor het realiseren van het plan. 9

20 4.7 Externe veiligheid Het plangebied ligt op 256 meter van een hogedruk aardgastransportleiding en op 335 meter van de Betuwelijn. Op circa 800 meter afstand is de rijksweg A15 gelegen. Het plangebied ligt buiten de PR 10-6 contouren. Gezien deze relatief grote afstanden heeft alleen een ongeval op het spoor en de weg met een transport van toxische gassen (b.v. ammoniak) invloed op het plangebied. Niet aannemelijk is dat, door realisatie van dit bouwplan, het groepsrisico toeneemt of dat het aantal mogelijke slachtoffers zal stijgen. 4.8 Water In formeel-juridische zin dient er voor vrijwel ieder ruimtelijk plan een watertoets te worden uitgevoerd. Nader onderzoek en overleg met het Waterschap Rivierenland heeft in deze specifieke situatie echter geen toegevoegde waarden, aangezien het watersysteem als gevolg van het bouwplan op geen enkele wijze wordt verstoord of aangetast. Immers, het gebruik van bestaande gebouwen veranderd. Aangenomen mag worden dat het aspect water aan de orde is gekomen ten tijde van het vergunnen/toestaan van deze gebouwen. De nieuw te bouwen paardenrijbak tast op geen enkele manier de waterhuishouding aan. 4.9 Bodem Binnen het plangebied worden geen nieuwe verblijfsruimtes opgericht. Een bestaande veestal zal worden gebruik voor het houden van dieren en een bestaande bedrijfswoning zal permanent bewoont gaan worden. Voor de oprichting van de paardenbak zal er niet gegraven worden. De bodembedekking zal niet wijzigen ten opzichte van de huidige situatie. Er kan gesproken worden van een uitloopweide met daaromheen een afscheiding geplaatst. De bodem zal bijvoorbeeld niet met zand worden bedekt. Op grond van het voorgaande is dan ook geen bodemonderzoek of flora- en fauna onderzoek nodig. 10

21 5 UITVOERBAARHEID 5.1 Privaatrechtelijke situatie In het plangebied komen geen kabels en leidingen voor die met het veranderde gebruik in het geding zouden kunnen komen. Het veranderde gebruik ziet toe op gronden waarover in de privaatrechtelijke sfeer volledig kan worden beschikt. Op dit onderdeel zijn dan ook geen belemmeringen te verwachten. 5.2 Maatschappelijk uitvoerbaarheid De gemeente draagt zorg voor een goede informatieoverdracht aan direct en indirect betrokkenen en belanghebbenden. De gemeente benut hierbij de middelen inspraak, overleg en de uniforme voorbereidingsprocedure uit de Algemene wet bestuursrecht. Voorts, gelet op hetgeen aan de orde is gekomen in relatie tot de beleidskader, wordt aangenomen dat er vanuit het rijk en de provincie geen bezwaren bestaan tegen het plan. 5.3 Economische uitvoerbaarheid De voorbereidingskosten en de kosten voor het realiseren van het bouwplan komen volledig voor rekening en risico van de aanvrager. Doordat met de realisatie van het bouwplan een situatie zal ontstaan welke minimaal af zal wijken van hetgeen in planologisch opzicht reeds mogelijk is, bestaat voor aanvrager geen aanleiding om over te gaan tot analyseren van mogelijke planschade. Aanvrager is bereid tot het aangaan van een anterieure overeenkomst en een planschadeovereenkomst. 11

22 6 CONCLUSIE Gelet op het voorgaande, kan geconcludeerd worden dat de beoogde ontwikkeling aan de Parallelweg 21 niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en derhalve vergunbaar. De planologische en fysieke impact van het plan is gering. Van stedenbouwkundige bezwaren is niet gebleken. Daarnaast is het plan uitvoerbaar en past het binnen de relevant geachte beleidskaders. 12

GOEDE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

GOEDE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING GOEDE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Behorende bij aanvraag omgevingsvergunning met zaaknummer Westeinde 32, Wijngaarden April 2013 Ing. D.A. (David) Roelofs e-mail : info@darbouwadvies.nl www : http://www.darbouwadvies.nl/

Nadere informatie

Debrug B.V. t.a.v. de heer P.A.D. van der Brugge Vijfzinnenstraat 6a 4201 JD GORINCHEM 4201jd6a. ONTWERPBESCHIKKING Geachte heer Van der Brugge,

Debrug B.V. t.a.v. de heer P.A.D. van der Brugge Vijfzinnenstraat 6a 4201 JD GORINCHEM 4201jd6a. ONTWERPBESCHIKKING Geachte heer Van der Brugge, Debrug B.V. t.a.v. de heer P.A.D. van der Brugge Vijfzinnenstraat 6a 4201 JD GORINCHEM 4201jd6a Gemeente Sliedrecht Industrieweg 11 3361 HJ Sliedrecht Postbus 16 3360 AA Sliedrecht ONTWERPBESCHIKKING Geachte

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 1 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Boxtel, p/a Postbus 10000 te Boxtel voor het gebruik van de voormalige paardenwei

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning WABO

Omgevingsvergunning WABO Zaaknummer: 270807 Datum besluit: 13 december 2016 Omgevingsvergunning WABO-2016-118 Gelet op artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen.

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241 Burgemeester en wethouders hebben op 19 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project woonhuis Wiekarthof 1 Cothen. De aanvraag

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning verbouwen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening verbouwen en splitsen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1601167 V2014/685 26 november 2015

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1601167 V2014/685 26 november 2015 De heer J.J.M. Zuijdervliet Cassiopeiadreef 16 2401 HK ALPHEN AAN DEN RIJN Stadhuisplein 1 Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Telefoon: 14 0172 E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl Website: www.alphenaandenrijn.nl

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp:

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: GEMEENTE HEUMEN Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg 213 6581 EK MALDEN Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: Rijksweg 213 te MALDEN Malden, Ons kenmerk: Behandeld door: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 258760

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Beschikking 262791 *17.195803* 17.195803 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 262791 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van J. Verkuyl Kaagweg 35 2157 LH Abbenes Omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG Omgevingsvergunning Documentnummer: 01-CG10-00938 Burgemeester en Wethouders hebben op 11 november 2010 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 1 april 2014 van de heer J. Kraijo een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een mobiele

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Haaren Helvotrt Esch Biezenmorrel gemeente Haaren [ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer (ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1231015 1. Inleiding Op 11 juli 2018 hebben wij uw aanvraag om een eerste fase omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een McDonalds restaurant op het

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3 MAASDRIEL OMGEVINGSVERGUNNING "Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3" NL.IMRO.0263.OV0012-VG01 Gemeente Maasdriel Burgemeester en Wethouders hebben op 23 oktober 2012 een

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Ontwerpbeschikking Afdeling Veiligheid & Handhaving Team Veiligheid & Vergunningen Datum xxxx Ons kenmerk U1 2011264/136154 BSN Bijlage(n) div. Behandeld door mevrouw M. Boers Doorkiesnummer 0318 538716

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

De legeskosten voor uw omgevingsvergunning zijn 3.150,70. Hiervoor krijgt u een rekening toegestuurd.

De legeskosten voor uw omgevingsvergunning zijn 3.150,70. Hiervoor krijgt u een rekening toegestuurd. ( Leusden GEMEENTE Don Bosco OnroerendGoed B.V. t.a.v. mevrouw E.W. de Boer Leusderend 50 3832 RC Leusden Uw brief van: Uw kenmerk: Zaaknummer: 276328 Ons kenmerk: 280964 Behandeld door: Verzonden: mevrouw

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

* *

* * *16.074696* 16.074696 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 255661 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 30 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker De heer L. Hoekstra Mounleane 2 9241 HA WIJNJEWOUDE Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: 20150924V Bert Jan Bakker 0512-386222 Onderwerp: Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 1043253 behandeld door de heer T van Straaten doorkiesnummer +31 77 3599588 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp Ontwerp besluit omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan Omgevingsvergunning Het college van Heusden heeft op 16 februari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.C.L.M. Kuijs voor het afwijken van het bestemmingsplan, ten behoeve van de

Nadere informatie

Aanvraag Op 29 september 2016 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning 2 e

Aanvraag Op 29 september 2016 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning 2 e gemeente Oisterwijk 111 111 III IIIIII III INI 2017U00234 Omgevīngsvergunning 2 e fase VERZONOFM (Uitgebreide procedure) -2 FEB 2017 Dossiernummer 2016-0704 Aanvraag Op 29 september 2016 hebben wij een

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV 25091

Omgevingsvergunning UV 25091 Omgevingsvergunning UV 25091 Burgemeester en Wethouders hebben op 1 juli 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruik van een veldschuur als. De aanvraag gaat over Belversestraat

Nadere informatie

De Pirk BV. Greutelseweg 51. Ontwerp omgevingsvergunning

De Pirk BV. Greutelseweg 51. Ontwerp omgevingsvergunning Gemeente Epe De Pirk BV Greutelseweg 51 7345 CR WENUMWIESEL Uw aanvraag : 7 mei 2014 Uw kenmerk : aanvraag 1114193 Ons kenmerk : nr. 2014-25380 Zaaknummer : Gen02265 Behandeld door Eenheid Vergunningverlening

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen Beschikking 280118 *17.179690*

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING nr

OMGEVINGSVERGUNNING nr omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.214629* 15.214629 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw. OMGEVINGSVERGUNNING 20110088 Aanvraag Mevrouw L.M.T. Otten heeft op 29 juni 2011 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het verzoek tot in gebruik name van een vakantie-appartementsgebouw op het

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning verbouwen van een woongebouw verbouwen van een woongebouw Beschikking 276063 *17.179341* 17.179341 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 276063 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1. Inleiding Op 22 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van het kantoorgebouw tot een gebouw met zes appartementen

Nadere informatie

* * * *

* * * * *17-0084632* *17-0084632* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0333 Aanvraagnummer (OLO) : 2961503 Aanvrager : E.P.C. Sijbers - Wijnhoven Onderwerp : verbouwen van een bestaande schuur tot kleinschalig

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman, Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman Postbus 94370 1090 GT AMSTERDAM Datum : Uw kenmerk : Ons kenmerk : WABO-2012-0023 2012006989 Behandeld door : R.P. Perquin E-mail

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

* *

* * *15.077900* 15.077900 omgevingsvergunning bouwen van 9 woningen bouwen van 9 woningen Beschikking 229461 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 229461 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan:

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan: gemeente Hardinxveld-Giessendam (Ontwerpbesluit)OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48734 Zaaknummer: O 2018-124 Gezien het verzoek ingekomen op 9 oktober 2018 van Stichting Waardeburgh Vastgoed, Bonkelaarplein

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd.

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd. Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 februari 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het herbouwen van een bedrijfshal op het perceel aan Het Ambacht 12-14 in Westervoort.

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer (ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer 1324956 1. Inleiding Op 1 december 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van twee woningen en drie bergingen op het perceel

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten) vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning brandveiliggebruiken van een zorgcentrum brandveiliggebruiken van een zorgcentrum Beschikking 246349 *16.019084* 16.019084 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 246349 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

*15.183695* 15.183695

*15.183695* 15.183695 omgevingsvergunning veranderen (intern) van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum (intern) veranderen van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum Beschikking

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.010597

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning Nummer: W2015-0047 Z -15-39696 Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee; beschikkende op de aanvraag van: de heer M. Wilmsen wonende/gevestigd: Prinses

Nadere informatie

fase (Uitgebreide procedure])

fase (Uitgebreide procedure]) gemeente Oisterwijk 2015U01723 Omgevingsvergunning l e Dossiernummer 2013-0496 fase (Uitgebreide procedure]) VER ZONDEN 2 0 MRT 2015 Aanvraag Op 18 september 2013 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het vestigen van een bouwbedrijf, bouwen van een kantoor, werkplaats en opslagruimte handelen in strijd met regels ruimtelijke

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een gebouw brandveilig gebruiken van een gebouw Beschikking 275333 *17.057311* 17.057311 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 275333 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht); Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer 1905981 (dossier 2015-06674) 1. Inleiding Op 23 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruik van het perceel in strijd met

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 15 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en geregistreerd onder nummer 2015OMG0038. Het betreft het plaatsen

Nadere informatie

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist. Definitieve Omgevingsvergunning Zaaknummer 730150 (dossier 2016-08454) 1. Inleiding Op 30 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van detailhandel door

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Betrokken Externe Contacten: Aanvrager: R.J.E.M. van Bladel Betreft locatie: Surinamehof 19, 3404ZE IJsselstein Decos kenmerk: Blad 2 van 5 Burgemeester en Wethouders hebben

Nadere informatie