Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de raad van de gemeente Sliedrecht"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel Gewijzigd Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 13 Sliedrecht, 16 september 2008 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2008 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel voor een wijziging van de begroting In dit voorstel zijn de B&W besluiten tot en met de vergadering van 26 augustus 2008 meegenomen. Aanleiding: Voor een adequate budgetbewaking is het noodzakelijk dat budgetmutaties tijdelijk, dat wil zeggen voor het aangaan van de verplichtingen, worden ingediend. Hierdoor wordt in de ambtelijke organisatie actief budgetbeheer gestimuleerd, wordt recht gedaan aan het budgetrecht van de raad en kan de raad haar controlerende taak uitoefenen. Uitsluitend bedragen van meer dan worden in het raadsvoorstel comptabiliteitsbesluiten meegenomen. Overschrijdingen en onderschrijdingen van minder dan zullen in de jaarrekening tot uitdrukking komen. Bij het agendapunt 'comptabiliteitsbesluiten' worden in principe alleen financieel administratieve zaken in de sfeer van de uitvoering van de begroting ter autorisatie aan de gemeenteraad voorgelegd. Wanneer een voorstel beleidsinhoudelijk onder de aandacht van de raad moet worden gebracht, dan wordt een afzonderlijk raadsvoorstel opgesteld. Alternatieven, keuze en overwegingen t.a.v. het voorstel: De budgetmutaties hebben betrekking op de volgende onderwerpen: 1. Vervallen Programma Product: Vervallen. 2. Vervangen CV installatie De Lockhorst Programma 5: Cultuur, Sport en Recreatie Budget beschikbaar stellen van ter vervanging van de CV installatie in zwembad De Product 83: Zwemaccommodaties Lockhorst. Deze middelen kunnen onttrokken worden aan de reserve innovatie zwembad.

2 - 2 - Een van de CV-ketels van bronbad De Lockhorst is defect en moet vervangen worden. Vervanging van de defecte ketel, in combinatie met het optimaliseren van de Warmte Kracht Koppeling-installatie is zodanig innovatief dat dekking van de kosten ( ) gevonden kunnen worden in de reserve innovatie zwembad. 3. Bijdrage in kosten project Deltapoort Programma 1: Bestuur en dienstverlening Budget beschikbaar te stellen van ten behoeve van het project Deltapoort. Dekking kan gevonden worden in de Algemene Bestemmingsreserve. Product 4: Besluiten gemeenschappelijke regelingen Drechtsteden participeert in project Deltapoort, maar heeft verzuimd budget op te nemen voor een bijdrage daaraan. Daarom is nu in totaal nodig Het aandeel van Sliedrecht hierin is (Dordrecht participeert zelf al in Deltapoort). De Algemene Bestemmingsreserve kan hiervoor als dekking gebruikt worden. 4. Verhuiskostenvergoeding bewoner Kerkbuurt 178 Programma 9: Wonen Product: 122: Gemeentewoningen Budget beschikbaar te stellen van voor een verhuiskostenvergoeding aan een bewoner van een gemeentewoning. Dekking komt uit de stimuleringsreserve voor de woningbouw. Tablis wonen betaalt aan een huurder die verplicht zijn woning moet verlaten vanwege sloop een vergoeding van Betreffende bewoner verhuist vrijwillig, maar biedt zo de gemeente de mogelijkheid om een (verliesgevend) pand af te stoten. Aangezien betreffende bewoner een laag inkomen heeft, wordt het redelijk geacht een verhuiskostenvergoeding van te verstrekken. Deze kosten zullen ten laste worden gebracht van de opbrengst van de verkoop van de woning. De verkoopopbrengst komt ten gunste aan de Stimuleringsreserve voor de woningbouw. Aangezien de woning nog niet verkocht is, worden de kosten nu ten laste gebracht van de Stimuleringsreserve woningbouw. 5. Vervanging erfafscheiding Programma 9: Wonen Product 122: Gemeentewoningen Budget beschikbaar stellen van voor het repareren van een erfafscheiding. Dekking komt ten laste van de stimuleringsreserve woningbouw. De bewoner van Molendijk 45 heeft een ondeugdelijke erfafscheiding geplaatst waar de buren op nummer 53 last van hebben. Nu bewoner nummer. 45 verhuist, heeft de gemeente besloten de erfafscheiding te vervangen door een deugdelijke versie. De helft van de kosten wordt in rekening gebracht bij de inmiddels verhuisde bewoner van nummer. 45; de andere helft komt uit de stimuleringsreserve woningbouw.

3 Verbreding taakstelling Stichting Ouderenwerk Sliedrecht Programma 6: Werk, Inkomen, Zorg en Welzijn Product 187: Wet Maatschappelijke Ondersteuning beschikbaar te stellen ten behoeve van een verbreding naar andere doelgroepen van de werkzaamheden van de Stichting Ouderenwerk Sliedrecht voor de WMO. Er is dekking uit de omvorming van 0,5 fte vacature bij WEZ ( ); en uit het WMO-budget ( ). De taakstelling van Stichting Ouderenwerk Sliedrecht (SOS) is verbreed naar andere doelgroepen en zonder leeftijdscriterium. De SOS heeft hiervoor extra budget gevraagd. 7. Opheffen gemeenschappelijke regeling woonwagencentra Drechtsteden Programma 1: Bestuur en dienstverlening Product 4: Besluiten gemeenschappelijke regelingen Budget beschikbaar te stellen van 5.214,58 voor het bodemonderzoek van het woonwagencentrum dat behoort tot de Gemeenschappelijke Regeling Woonwagencentra Drechtsteden. Dekking komt uit de opheffing en vereffening van de gemeenschappelijke regeling ( 6.204,90). Bij de inwerkingtreding van de nieuwe Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) is de Gemeenschappelijke Regeling Woonwagencentra Drechtsteden (GR) van rechtswege komen te vervallen. Er is echter nog geen formeel besluit genomen om de GR op te heffen en het vermogen te vereffenen. Opheffing van de GR levert naar verwachting 6.204,90 op; er zijn echter ook kosten gemaakt voor een bodemonderzoek, welke 5.214,58 bedragen. Deze kosten vallen weg tegen de opbrengsten van vereffening. 8. Werkbudget voor Brede schoolvoorziening Baanhoek West Programma 3: Jeugd en Onderwijs Product 58: Overige randdiensten onderwijs Budget beschikbaar te stellen van ten laste van de Voorziening huisvesting onderwijs, onderdeel krediet Baanhoek-West onderwijsvoorziening, ten behoeve van de lopende projectkosten en de architectselectie. De afgelopen tijd is gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de Brede schoolvoorziening in de nieuwe wijk Baanhoek-West. Nu is een volgende fase van het project aangebroken waarbij het aan een architect is om te kijken naar de haalbaarheid van de opgestelde wensen en eisen en wat de financiële consequenties hiervan zijn. Na afronding van deze fase zullen het college en de gemeenteraad geïnformeerd en geadviseerd worden over het vervolg van dit project. Ter dekking van de lopende projectkosten en de architectselectie is voor de komende tijd een werkbudget nodig van ,-.

4 Schoolmaatschappelijk werk en J.P. Tanis Programma 3: Jeugd en Onderwijs beschikbaar te stellen ten behoeve van het Schoolmaatschappelijk werk. Dekking komt uit een provinciale subsidie. Product 58: Schoolmaatschappelijk werk De provincie stelt aan subsidie beschikbaar ten behoeve van het wegwerken van knelpunten in het schoolmaatschappelijk werk. Met dat geld wordt stichting RIVAS zorggroep extra gesubsidieerd om de knelpunten op te lossen. 10. Ontbinding huurovereenkomst J.P. Tanis Programma 10: Financiën en organisatie Product 163: Grondzaken Budget ter beschikking te stellen voor diverse kosten ten behoeve van het ontbinden van een huurovereenkomst. Deze kosten worden geraamd op ongeveer Dekking komt uit de post onvoorzien. Reeds geruime tijd wordt getracht een huurovereenkomst te ontbinden en het betreffende pand te ontruimen. Echter vooralsnog zonder medewerking van de huidige huurder. Voor het ontbinden van de huurovereenkomst is tot op heden besteed. Voor het voortzetten en voltooien van de procedure tot ontbinden worden de nog te maken externe kosten geschat op Aankoop perceel van Prorail in Driehoek Noord-West Programma 10: Financiën en organisatie Product 163: Grondzaken J.P. Tanis Budget beschikbaar te stellen voor de terugkoop van een perceel in de driehoek Noord-west. De kapitaallasten die verbonden zijn aan deze terugkoop bedragen 8.994,75 per jaar. Dekking komt uit de reserve egalisatie grondkosten woningbouw. De aankoopsom van de grond (de terugkooprechten en de aankoop) bedraagt De kosten koper bedragen ongeveer 875,-. De investering wordt geactiveerd. De kapitaallasten bedragen bij activering 8.821,25 (5% van ). Daarnaast moet jaarlijks de waterschapslasten voldaan worden ( 145,96) en moet rekening gehouden worden met de herinrichtingsrente van 27,54 per jaar tot Dit maakt samen jaarlijks 8.994, Jaarrekening 2007 GR ZHZ J.P. Tanis Programma 10: Financiën en Organisatie Product 138: Beleggingen Toevoegen van een bedrag van aan de post onvoorzien van 2008; voortvloeiend uit een voordelig resultaat van de gemeenschappelijke regeling Zuid-Holland Zuid. De Jaarrekening van de Gemeenschappelijke regeling Zuid-Holland Zuid laat per saldo een positief resultaat zien. Per onderdeel van de gemeenschappelijke regeling wordt daar een bestemming aan gegeven. Het renteresultaat van het Concern wordt uitgekeerd aan de gemeenten. In de begroting van ZHZ was rekening gehouden met een renteresultaat van dit blijkt nu hoger te zijn ( ). Het Sliedrechtse aandeel daarin is 5% van is Dit bedrag zal toegevoegd worden aan de post Onvoorzien van In onze begroting was reeds rekening gehouden met een renteresultaat van

5 Samenwerkingsovereenkomst met De Windroos voor herontwikkeling burg. Winklerplein Programma 6: Werk, Inkomen en Zorg Product 182: Investeringen/verrekeningen reserves programma 6. J.P. Tanis Budget beschikbaar te stellen van voor de begeleiding van contractvorming voor de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein tussen de gemeente en de Windroos door Van Keulen & Van Zutphen; en voor het inhuren van fiscale expertise voor het in beeld brengen van fiscale risico s en het treffen van maatregelen om deze risico s te beheersen. In totaal is nodig dat voor de helft door de gemeente opgebracht moet worden. Dit bedrag kan ten laste komen van de Algemene Bestemmingsreserve. Voor de begeleiding van de contractvorming voor de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein tussen de gemeente Sliedrecht en De Windroos is het bureau Van Keulen & Van Zutphen ingehuurd. De kosten van deze inhuur bedragen ,-. Daarnaast wordt zonodig fiscale expertise ingehuurd ( 3.000). De kosten worden gedekt door een bijdrage van De Windroos ( ) en uit de ABR ( ). 14. Aanleg extra parkeerplaatsen bij herbestraten van de rijnstraat Programma 7: Verkeer en Vervoer Product 33: Overige wegen R.G. van de Ven Krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg van extra parkeerplaatsen bij het herbestraten van de Rijnstraat. Hiervoor is nodig. De Aldi heeft toegezegd voor zijn rekening te nemen. Resteert voor de gemeente Dekking kan gevonden worden in de reserve Infrastructuur. Nu de Rijstraat herbestraat wordt, hebben omwonenden en de politie aangegeven graag extra parkeerplaatsen te willen hebben. De kosten hiervoor worden geraamd op Aangezien de Aldi hier ook sterk van profiteert, heeft die aangegeven een deel van de kosten te zullen dragen ( ). Het restant kan Sliedrecht dekken uit de reserve Infrastructuur (parkeervoorziening gelijktijdig met herstraatwerk). 15. Aanleg extra parkeerplaatsen bij herbestraten van de Reinenweer Programma7: Verkeer en Vervoer Programma 33: Overige wegen R.G. van de Ven Budget beschikbaar te stellen voor de aanleg van extra parkeerplaatsen bij het herbestraten van de Reinenweer. De kosten worden geraamd op en kunnen gedekt worden uit de reserve infrastructuur. Nu de Reinenweer herbestraat wordt, hebben omwonenden aangegeven graag extra parkeerplaatsen te willen hebben. De kosten hiervoor worden geraamd op Hiervoor is extra budget nodig, dat gedekt kan worden uit de reserve Infrastructuur (parkeervoorziening gelijktijdig met herstraatwerk).

6 Reconstructie Lijsterweg ter hoogte van Parkzicht Programma 7: Verkeer en Vervoer Product 33: Overige wegen R.G. van de Ven Het beschikbaar stellen van uit de reserve infrastructuur (parkeervoorzieningen gelijktijdig met herstraatwerk) en het beschikbaar stellen en voor te schieten van welke Waardeburgh na afloop zal bijdragen in de herstelkosten. In het kader van de reconstructie van de Lijsterweg wordt een oversteekplaats aangelegd en zal een aantal parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Voor de parkeerplaatsen was nog geen budget ( 8.000) geregeld; voor de oversteekplaats zijn afspraken gemaakt met Waardeburgh over een bijdrage van 9.554, welke na afloop van de werkzaamheden voldaan zal worden. 17. Ontwikkelen en uitvoeren Rondeel J.P. Tanis Programma 10: Financiën en Organisatie Product 178: Investeringen In te stemmen met de betaling van aan een projectontwikkelaar om te voorkomen dat de fiscus een naheffingsaanslag op legt aan de gemeente in verband met de levering van gemeenschapsvoorzieningen. De projectontwikkelaar betaalt hetzelfde bedrag aan de gemeente. Het plan Rondeel (voorheen Deltaplan) is in samenwerking met de gemeente door een projectontwikkelaar ontwikkeld en uitgevoerd. Voor de levering van de gemeenschapsvoorzieningen was een niet kostendekkende vergoeding betaald. Hierdoor ontstond het risico dat de fiscus een naheffingsaanslag voor de overdrachtsbelasting op zou leggen. Om dit te voorkomen, hebben gemeente en ontwikkelaar elkaar betaald. Deze transactie is dus budgettair neutraal verlopen. 18. Beleggingen J.P. Tanis Programma 10: Financiën en Organisatie Ten laste van de ABR beschikbaar stellen van in verband met het niet uitkeren van dividend door ROM-D. Product 138: Beleggingen In de begroting 2008 is een meerjarige dividenduitkering van ROM-D van opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan een andere opzet van ROM-D. Vanwege de verwachte ontwikkelingen heeft ROM-D besloten om vooralsnog geen dividenduitkeringen te doen. Dit betekent een structureel nadeel van Later dit jaar vindt besluitvorming plaats over de ROM-D nieuwe stijl en het dividendbeleid. Financiële aspecten: Het saldo van de post voor onvoorziene uitgaven 2008 was na de begrotingsvaststelling positief. Door de comptabiliteitsbesluiten in uw Raad van 19 mei 2008 is dit saldo gedaald met tot In de onderhavige comptabiliteitsbesluiten is een stijging van de post onvoorzien geraamd van Dit brengt het saldo op De Algemene Bestemmingsreserve daalt als gevolg van deze comptabiliteitsbesluiten met Communicatie: De besluiten zullen worden gecommuniceerd zoals aangegeven in de ter inzage gelegde adviesnota's.

7 - 7 - Vervolgtraject: De vervolgstappen van de besluiten zullen worden geëffectueerd zoals aangegeven in de ter inzage gelegde adviesnota's. Advies opiniërende bijeenkomst: De leden van de opiniërende bijeenkomst willen het voorstel nader bespreken in de raad. Voorgesteld besluit: Wij stellen u voor de budgetmutatie te verwerken in een besluit tot wijziging van de gemeentebegroting Burgemeester en Wethouders van Sliedrecht, de secretaris, de burgemeester, M.J. Verhoef M.C. Boevée

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 11 Sliedrecht, 14 september 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel

Nadere informatie

Agendapunt: Sliedrecht, 21 maart 2007

Agendapunt: Sliedrecht, 21 maart 2007 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 21 maart 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel voor een wijziging

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 24 augustus 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel voor

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

Agendapunt: Sliedrecht, 24 oktober 2007

Agendapunt: Sliedrecht, 24 oktober 2007 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 24 oktober 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten oktober 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel voor een wijziging

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 april 2010 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2010 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. De raad der gemeente Sliedrecht. Onderwerp: Agendapunt. Sliedrecht, 2 september Comptabiliteitsbesluiten september 2005

RAADSVOORSTEL. De raad der gemeente Sliedrecht. Onderwerp: Agendapunt. Sliedrecht, 2 september Comptabiliteitsbesluiten september 2005 RAADSVOORSTEL De raad der gemeente Sliedrecht. Agendapunt Sliedrecht, 2 september 2005 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2005 Hierbij ontvangt u een voorstel voor een wijziging van de begroting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie:

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie: V G E M E E N T E VA LKEN SWAARD Agendapunt commissie: telefoonnummer Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl datum raadsvergadering 13raad00346 10 juni 2013 l e Bestuursrapportage 2013. aan de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 26 MEI 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 SEPTEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Eerste bestuursrapportage Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Eerste bestuursrapportage Status Besluitvormend Datum: 140715 Onderwerp Eerste bestuursrapportage 2015 Status Besluitvormend Voorstel in te stemmen met de Eerste bestuursrapportage door vaststelling van de 7 e wijziging van de begroting 2015, meer in

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 bijlage 10 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 Onderwerp Begrotingswijziging 2008 Service Centrum Drechtsteden agendapunt 10 datum 19 mei 2008 steller J. van Dijk doorkiesnummer 078 6398513

Nadere informatie

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar:

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar: Advies aan burgemeester en wethouders gemeente Simpelveld Datum advies: 6 mei 2015 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 47584 Openbare besluitenlijst: ja Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

1. Mutaties Themabegroting 2017

1. Mutaties Themabegroting 2017 1. Mutaties Themabegroting 2017 Totaal per thema Mutaties Omschrijving thema Bedrag afwijking 1 Financiën en Bedrijfsvoering 17.200 2 Sociaal Domein 0 3 Onderwijs en Sport (accommodaties) -92.000 4 Eigen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. : bestemming opbrengst aandelen BBA

RAADSVOORSTEL. : bestemming opbrengst aandelen BBA Gemeente Bergen op Zoom RAADSVOORSTEL RVB02-0 DSVERGADeW 2 6 SEP. 2 Beslissing: l l O. CtA**^ Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 2 6 SEP 2002 : SM/10 : bestemming opbrengst aandelen BBA Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 24 oktober Onderwerp: Begrotingen 2008 van het Servicecentrum Drechtsteden (SCD), Sociaal Geografisch Bureau (SGB) en Belastingdienst

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11 Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Samenvatting De raad wordt geadviseerd kennis te nemen van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Agendanummer Registratienummer raad 631330 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631329 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 24 juni 2014 NUMMER : WM/MFI/NKu/8247 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Datum Raadsvergadering: Bestuurlijk hoofdthema: Programma F Middelen en Economie BBVnummer: 134653 Raadsvoorstel: 134948 Portefeuillehouder: Bert Euser Onderwerp 2e Tussenrapportage

Nadere informatie

Bijlagen 1 Voorjaarsnota

Bijlagen 1 Voorjaarsnota Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Voorjaarsnota 2012 Datum voorstel 10 april 2012 Datum raadsvergadering 15 mei 2012 Bijlagen 1 Voorjaarsnota Ter inzage Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting De voorjaarsnota

Nadere informatie

Agendapunt: 10 Sliedrecht, 30 januari 2009

Agendapunt: 10 Sliedrecht, 30 januari 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 10 Sliedrecht, 30 januari 2009 Onderwerp: Vervolgaanpak plan De Bonkelaar en omgeving. Samenvatting: Op 4 maart 2002 heeft de raad van de

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 20 september 2011 Onderwerp: Financiële bijdrage aan Yulius in combinatie met een subsidie aan Crescendo. Voorgesteld

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

26 maart 2015 Coos Rijsdijk

26 maart 2015 Coos Rijsdijk Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 maart 2015 Coos Rijsdijk Registratienummer BR1500017 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Liquidatieplan Stadsregio Rotterdam Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 AUGUSTUS 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H.W. Langhorst, loco-gemeentesecretaris de heer

Nadere informatie

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen.

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 286734 Datum : 25 april 2016 Programma : Wmo, Jeugd, W&I Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

raadsvoorstel Aan de raad,

raadsvoorstel Aan de raad, raadsvoorstel Agendapunt 2016, nr Te behandelen door wethouder Te Gronde onderwerp Aan de raad, Inleiding Gedurende een begrotingsjaar doen zich situaties voor die niet zijn/niet konden worden voorzien

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Gewijzigd Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 10 Sliedrecht, 1 december 2006 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten december 2006 A (veegbesluit) Samenvatting: Hierbij ontvangt

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: BMV Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2014/45 Behandelend ambtenaar : Tim Senden Agendapunt : Portefeuille : Samenleving en Leefbaarheid Registratienummer :

Nadere informatie

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen.

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

Stuknummer: BL

Stuknummer: BL Stuknummer: BL8.2531 gemeente Den Helder Registratienummer: BI8.2531 Portefeuillehouder: Raadsvoorstel B. Fritzsche Van afdeling: Behandelend ambtenaar: Telefoonnummer: E-mail adres: CS N Steur 67 81 79

Nadere informatie

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR*

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR* *ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 100 UUR* Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Programmarapportage 2011-1 team SBSBD raadsnummer 2011 54 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Kredietaanvraag Verbeterplan Voorste Heistraat/Heikant Aanleiding

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 132/2012 Datum : 13 september 2012 B&W datum : 13 september 2012 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Toezeggingen RTG Bestuur en Financiën/Samenleving d.d. 5

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09 Ag nr. : 10 Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel In te stemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009, waarin opgenomen een

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Meijer, Jacco FIN S3 RAD: RAD150701 woensdag 1 juli 2015 BW: BW150526 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 1 juli 2015 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Jacco

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017 Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 23 november 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging 23 november 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren.

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 549215 Programma : Wonen & Ruimte Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: Wethouder mr. N.P.L.M. Doesburg

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Gewijzigd Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 15 Sliedrecht, 17 november 2009 Onderwerp: Veegbesluit 2009 Voorgesteld besluit: Het veegbesluit 2009 vast te stellen en de begroting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvergadering van 10 november 2015 Agendanummer Onderwerp: Plan van aanpak Verenigingsgebouw Tintestein Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 AUGUSTUS 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Concept-Raadsvoorstel, gewijzigd.

Concept-Raadsvoorstel, gewijzigd. Concept-Raadsvoorstel, gewijzigd. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 19 augustus 2008 Onderwerp: Verhardingsbeheer 2008-2012 in Sliedrecht. Samenvatting: We constateren met

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009 Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen Bestedingsvoorstel opbrengst aandelen EZW Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511

Nadere informatie

De nieuwe bekostigingssystematiek maakt een nieuw product RCF (61128) en een begrotingswijziging noodzakelijk.

De nieuwe bekostigingssystematiek maakt een nieuw product RCF (61128) en een begrotingswijziging noodzakelijk. Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 december 2007 / 90/2007 Fatale termijn: besluitvorming vóór: zsm Onderwerp Regionaal Coördinatiepunt Fraudebestrijding Programma /

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200502 / 418739 ONDERWERP H. Oude Hesselink PF Mu AGENDANUMMER 5 e wijziging Beleidsbegroting 2011. BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Titel Nummer 12/52 Nieuwbouw Noorderschool Datum 4 september 2012 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200479 420138 / 420138. J.W. Hofman T.H. Timmers. Lease kantoorgebouw Hazenweg (stadskantoor). 08 Inwoners en bestuur

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200479 420138 / 420138. J.W. Hofman T.H. Timmers. Lease kantoorgebouw Hazenweg (stadskantoor). 08 Inwoners en bestuur SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200479 420138 / 420138 J.W. Hofman T.H. Timmers PF Mu ONDERWERP AGENDANUMMER Lease kantoorgebouw Hazenweg (stadskantoor).

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoordracht. Onderwerp: Derde kwartaalbrief 2013. Gevraagde beslissing. Datum: 19 september 2013. Portefeuillehouder: A.J.M.

Raadsvoordracht. Onderwerp: Derde kwartaalbrief 2013. Gevraagde beslissing. Datum: 19 september 2013. Portefeuillehouder: A.J.M. Raadsvoordracht Onderwerp: Derde kwartaalbrief 2013 Datum: 19 september 2013 Steller: P.J. van den Blink Portefeuillehouder: A.J.M. Scholten Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met de volgende begrotingswijzigingen

Nadere informatie

Agendapunt: 12a Sliedrecht, 18 augustus Onderwerp: Vestigen gemeentelijk voorkeursrecht op drie locaties aan de Baanhoek ex artikel 5 Wvg.

Agendapunt: 12a Sliedrecht, 18 augustus Onderwerp: Vestigen gemeentelijk voorkeursrecht op drie locaties aan de Baanhoek ex artikel 5 Wvg. Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 12a Sliedrecht, 18 augustus 2009 Onderwerp: Vestigen gemeentelijk voorkeursrecht op drie locaties aan de Baanhoek ex artikel 5 Wvg. Voorgesteld

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 27 MEI 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.P. Tanis, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

T.J. Kolsteren raad oktober 2012

T.J. Kolsteren raad oktober 2012 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email T.J. Kolsteren 040-2083563 tko@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Bestuursrapportage 2012 (begrotingswijziging) 12raad00592

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-009925 Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Datum voorstel Datum raadsvergadering 21 augustus 2018 9 oktober 2018 Aan de raad, Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van

Nadere informatie

Advies. Begroting Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN)

Advies. Begroting Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Advies Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Gemeente Nijmegen Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen Peggy van Gemert RA/AA Rob Jilisen

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Financiën : F. Ooyevaar Voorstel aan de raad Onderwerp : Jaarrekening 2012 (concept),

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 01-02-2018 Franeker, 10-1-2018 Onderwerp Herziene begroting 2018 Dienst SoZaWe Portefeuillehouder Wethouder B. Tol Steller T. Osinga-van der Zee, t.osinga@waadhoeke.nl Beoogd

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 OPSTELLER VOORSTEL: J. Wiffers AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 15 november 2011 ONDERWERP:

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007 Datum Agendapunt Documentnummer R04S007 Onderwerp Grondtransactie Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De realisatie van het nieuwbouwplan van Wolter Koops Transport (WKT) op Trekkersveld III door verkoop

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL. Agendapunt: 13 Sliedrecht, 29 juni 2007

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL. Agendapunt: 13 Sliedrecht, 29 juni 2007 Raadsvoorstel GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 13 Sliedrecht, 29 juni 2007 Onderwerp: Het beschikbaar stellen van een totaal krediet ten behoeve van de nieuwbouw/uitbreiding

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status. Aan de Gemeenteraad Raad Status : : 5 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project Punt no. : 12 Korte toelichting Op de agenda voor uw vergadering

Nadere informatie

15 maart Begrotingswijziging

15 maart Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 15 maart 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel 2 e herijking deelbegroting Jeugdhulp 2017 en 1 e herijking deelbegroting jeugdhulp 2018 Regio Hart van Brabant

Concept Raadsvoorstel 2 e herijking deelbegroting Jeugdhulp 2017 en 1 e herijking deelbegroting jeugdhulp 2018 Regio Hart van Brabant Concept Raadsvoorstel 2 e herijking deelbegroting Jeugdhulp 2017 en 1 e herijking deelbegroting jeugdhulp 2018 Regio Hart van Brabant Aanleiding Het Algemeen Bestuur van de GR Hart van Brabant legt voor

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen Adviesnota voor de raad Onderwerp Jaarverslag 2011 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit dinsdag 24 april 2012 Datum raadsvergadering Donderdag 24 mei 2012 Agendapunt Portefeuillehouder

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010 Onderwerp: Opheffing Gemeenschappelijke Regeling sociale werkvoorziening Drechtsteden en principebesluit oprichting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1106799 Datum: 16 december 2013 Behandeld door: P.A. Heye Afdeling / Team: RO / ROE Onderwerp: Herontwikkeling van een 5 tal maatschappelijke locaties

Nadere informatie

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 1 juli 2015 onderwerp: Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein bijlage: ontwerp-besluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, 1.

Nadere informatie

Agendapunt: Sliedrecht, 17 november Voorgesteld besluit: Het veegbesluit 2009 vast te stellen en de begroting 2009 conform aan te passen.

Agendapunt: Sliedrecht, 17 november Voorgesteld besluit: Het veegbesluit 2009 vast te stellen en de begroting 2009 conform aan te passen. Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 17 november 2009 Onderwerp: Veegbesluit 2009 Voorgesteld besluit: Het veegbesluit 2009 vast te stellen en de begroting 2009

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan 1 8 NOV. 215 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis ;adres Kerkbuurt 4, 1 5H BD Oostzaan Pöi adres Postbus 2, 1 53 AA Wormer Telefoon

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 1 MEI 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 20 OKTOBER 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 Toelichting Bij de interne controles in het kader

Nadere informatie