Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010"

Transcriptie

1 N 1/2010 Een kopzorg minder Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. De stroom papierwerk moet en kan veel minder, daar werken wij hard aan.

2 Sander te Wierik van I-Signaal Wij bedienen bijna één miljoen actieve medewerkers, zegt commercieel directeur en mede-eigenaar van I-Signaal Sander te Wierik. Logisch dus dat UWV het initiatief heeft genomen om de koppeling met Digipoort onderdeel van de applicatie I-Signaal te maken. Maar ook een aantal klanten van de specialist in verzuimsoftware had al aangegeven hieraan toe te zijn. Het vergt natuurlijk een investering van onze kant. Om precies te zijn hebben twee van onze programmeurs er zo n 100 uur aan besteed, vertelt Sander. En hoe was de samenwerking met UWV? Prima. Goede afstemming en communicatie, is onze ervaring met UWV. En dat heb je ook wel nodig, natuurlijk. I-Signaal gaat sowieso uit van de mogelijkheden die de digitale wereld te bieden heeft. Sander: Ons hele systeem is web-based. Dat betekent dat onze klanten geen speciale programmatuur op hun computer hoeven te hebben, maar alles via internet kunnen doen. De koppeling met Digipoort sluit daar perfect bij aan. Op de vraag hoe snel al het papier vervangen is door digitale contacten tussen bedrijven en overheid, antwoordt Sander dan ook redelijk optimistisch: Ik hoop en verwacht binnen nu en drie jaar. Daar lopen we graag op vooruit. Met de aansluiting op Digipoort bieden we onze klanten nog meer zekerheid, efficiency en gemak. Voor ons is het digitaal melden van verzuim in onze applicatie dus ook gewoon een USP: een unique selling point dat klanten de zekerheid geeft dat ze bij ons aan het goede adres zijn. De verminderde kans op fouten alleen al maakt Digi-ZSM de moeite waard. Lees meer over de verzuimapplicatie van I-Signaal op

3 Henk van de Weitgraven, directeur Ziektewet van UVW Bij Ziektewet draait het om zekerheid en snelheid. Mensen willen zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. En als er sprake is van een uitkering, moeten ze die ook snel krijgen. Aan het woord is Henk van de Weitgraven, eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de Ziektewet bij UVW. Op negen kantoren worden jaarlijks meer dan aanvragen verwerkt. Grote aantallen die stuk voor stuk alle aandacht verdienen. Digitalisering levert daarbij direct voordeel op. Ziektewet werkt al volledig digitaal. Bij ons liggen er geen dossiers meer op het bureau of in de kast, zegt Henk. De digitale wereld maakt ons flexibel en zekerder. Aanvragen komen snel en compleet bij ons aan en de zender weet meteen dat de aanvraag is ontvangen. Bovendien hoef je via Digipoort alleen nog de ontbrekende gegevens in te vullen; alles wat bekend is, wordt automatisch hergebruikt. Dat maakt het vooral voor werkgevers een stuk makkelijker. Ook omdat wij nog nauwelijks om extra gegevens hoeven te vragen. Door de koppeling met de personeelsadministratie van de werkgever gebeurt dat allemaal tijdens het doorvoeren van wijzigingen in die personeelsadministratie. De tijd die we vroeger met controleren kwijt waren, besteden we nu meteen aan het behandelen van de aanvraag. Met de huidige ontwikkelingen verwacht ik dat binnen twee à drie jaar iedereen digitaal zal melden. Zelfs de bakker om de hoek! Vaak bellen aanvragers UWV op of hun aanvraag is binnengekomen. Van die onzekerheid zijn ze met Digi-ZSM af.

4 Zo werkt het in de praktijk U stuurt een elektronisch bericht, waaraan documenten kunnen worden toegevoegd, naar Digipoort. Digipoort valideert de documenten uit het bericht, bekijkt voor welke overheidsinstelling ze bestemd zijn en levert ze daar af. Maar niet voordat het zeker is dat de afzender geautoriseerd is voor het versturen van gegevens naar de ontvanger. Zo weten beide partijen zeker dat vertrouwelijke informatie op de juiste plek terecht komt. We doen steeds meer digitaal als het om uitwisseling van informatie en dienstverlening gaat. Ook als dat tussen bedrijven en overheid is. Gelukkig maar, want dat scheelt beide partijen een hoop administratieve rompslomp. Digitaal verkeer is veel sneller dan postverkeer en tijd- en ruimterovende papieren archieven verdwijnen. Daarbij hoeven digitale formulieren in tegenstelling tot hun papieren voorgangers maar één keer ingevuld te worden. En automatische foutmeldingen bij digitaal invoeren voorkomen een hoop vertragingen en boetes. Als alles goed gaat, tenminste. Om dat te garanderen is er Digipoort. Hét elektronische postkantoor van de overheid dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging. Nog meer voordelen Via Digipoort kunnen overheidsdiensten ook gegevens uitwisselen. U hoeft daarom gegevens die voor meerdere instanties bedoeld zijn maar één keer te verzenden. Digipoort doet de rest. Dat betekent echter niet dat Digipoort alle gegevens ontsluit voor alle overheidsinstanties! Uitwisseling mag alleen als daar een duidelijk doel en een wettelijke basis voor is. Digi-ZSM en Digipoort Digi-ZSM is de verzamelnaam voor digitaal gegevensverkeer tussen UWV en bedrijven. Het overgrote deel van dat verkeer gaat via Digipoort lopen. Digipoort maakt namelijk een directe koppeling met uw eigen personeelsadministratie. Deze koppeling komt tot stand via software. Zie het als de sleutel waarmee u de Digipoort van u naar UWV opent. Naar een betrouwbare, snelle en makkelijke manier om gegevens uit te wisselen: Digi-ZSM dus. Om te beginnen gaat het om verzuimmeldingen, maar dat wordt al snel veel meer.

5 Magdy Kasim van Maetis Maetis staat voor beter worden en dat zien we heel breed, begint Magdy Kasim, manager Applicatiebeheer bij Maetis. We adviseren, coachen en begeleiden, zowel bij re-integratie als preventie. Werken kan heel gezond zijn. Door een prettige sfeer te creëren, doordachte werkplekken in te richten en werknemers te stimuleren om te sporten, om maar een paar dingen te noemen. Daarin gaan we heel ver. Ook digitalisering levert een bijdrage volgens Magdy: Niet alleen vanwege de zekerheid die digitaal melden biedt, zoals een directe ontvangstbevestiging en de gewaarborgde privacy, maar zeker ook vanwege de milieu- en kostenaspecten: minder post, minder toner, minder papier. De mogelijkheid om verzuimmeldingen digitaal te gaan doen, scheelt onze klanten alleen aan papier al ruim vijftig A4 tjes per dag. Bij Maetis is er dan ook veel aandacht voor digitale oplossingen. Klanten worden actief benaderd of ze bereid zijn om gegevens van Maetis voortaan digitaal te ontvangen. Ook krijgen ze de mogelijkheid zaken via internet te regelen. Op het moment dat hun dat het beste uitkomt en zonder al het papierwerk. Magdy kan dus eigenlijk niet wachten tot de koppeling met Digipoort een feit is: Wij moeten een SOAP-koppeling maken met UWV. Daar is een compleet implementatiehandboek voor opgesteld door het UWV en dat ziet er heel werkbaar uit. En, misschien leuk om te vermelden voor anderen, dat handboek is nu al te downloaden van internet. Kijk voor meer informatie over Maetis op En kijk voor het implementatiehandboek op Twee jaar geleden waren we de eerste en de enige partij die digitale meldingen aan UWV deed. Dat project is helaas afgelopen, maar gelukkig is er nu Digi-ZSM.

6

7 Leo Mommersteeg van SAP Product manager Leo Mommersteeg zet de belangrijkste overwegingen om het digitaal melden van verzuim mogelijk te maken op een rijtje: 1) minder onderhoud nodig van de huidige formulieren; 2) reductie van papierstroom; 3) volledige standaardisatie zorgt voor efficiëntie; 4) vereenvoudiging van de meldingen. Dat sluit natuurlijk mooi aan bij de visie van SAP dat elk bedrijf, met de juiste IT-oplossingen, een best-run business moet kunnen worden. Digipoort kan hieraan een interessante bijdrage leveren. Maar Leo is nog niet helemaal overtuigd: De voordelen zijn voor de aanleverende klanten nog beperkt. Het centrale loket is immers slechts een doorgeefluik. In geval van verdere communicatie moet alsnog contact gezocht worden met de achterliggende organisaties. Bij SAP zijn ze nog niet gestart met het implementeren van de aansluiting op Digipoort. Leo: Kijkend naar de informatie-uitwisseling vanuit UWV kan volgens ons, zeker in geval van wijzigingen, nog veel verbeterd worden. Ondanks onze beperkte ervaring met Digi-ZSM, hebben we de indruk dat het nog teveel in één richting en op ad-hocbasis gebeurt, terwijl dit als een continu proces in een ketengedachte opgepakt dient te worden. Lees alles over de huidige IT-oplossingen van SAP op Pas als alle schakels werken, kan de hele keten werken.

8 Joost Scholtus van DBS Joost Scholtus is product manager bij softwareleverancier DBS, waar alles draait om optimale ondersteuning, oftewel gemak. Bij al onze software, dus ook die voor verzuimmanagement, gaat het erom werk uit handen van onze klanten te nemen. Door administratieve lastenverlichting blijft er meer tijd over om aandacht te besteden aan waar het echt om gaat: de mensen in je organisatie. Omdat DBS het zijn klanten zo makkelijk mogelijk wil maken, is de aansluiting op Digipoort vanzelfsprekend, vindt Joost. Sterker nog, hij vindt het ook logisch dat DBS de eerste hr- en salarissoftwareleverancier is die zijn klanten aansluit op Digipoort. Bij een innovatief en geavanceerd verzuimsysteem past natuurlijk geen papieren formulier. Ons systeem geeft precies aan welke stappen je wanneer moet ondernemen. En aangezien alle standaard UWV-formulieren in de software zitten, is dit een kwestie van een klik op de knop. Wat automatisch kan, gaat automatisch en natuurlijk sluit dat allemaal naadloos aan bij de processen en procedures van onze klanten. Joost verwacht dat Digipoort al snel een grotere rol zal gaan spelen in de zakelijke markt. Dat maakt de investering ook de moeite waard: Vooral vanuit onze Product Developmenttak is er behoorlijk wat tijd en energie in gestoken. Al met al heeft de ontwikkeling van de koppeling een maand of drie geduurd. De implementaties zijn nu in volle gang. Door onze contacten met klanten en de workshops die we regelmatig organiseren, weten we dat de markt enthousiast is. En, zegt Joost zelfverzekerd: Wie wordt dat niet van een tool die zoveel overzicht, ondersteuning, efficiency en integratie te bieden heeft? Lees meer over de verzuimsoftware van DBS op Onze software bestrijkt het totale verzuimprotocol. Van uitvoeren en monitoren tot het signaleren en benutten van subsidiemogelijkheden. Het ontbreekt organisaties aan software die alle procedures ondersteunt en managers actief bij verzuim betrekt. Dankzij de koppeling met Digipoort in DBS Talent is dat nu voor iedereen bereikbaar.

9

10 Peter Wolffenbuttel van VerzuimAdministratie Nederland VerzuimAdministratie Nederland is in januari gestart met het realiseren van de koppeling tussen Digipoort en het verzuimmanagementsysteem Companion. Technisch directeur Peter Wolffenbuttel deelt graag zijn ervaringen tot nu toe. Een aantal contractgegevens van werknemers bleek niet in ons systeem geregistreerd te worden, vertelt Peter. Maar daar test je natuurlijk ook voor. De grootste aanpassing had te maken met de verschillende manieren van identificatie van de werkgever. Bij papieren meldingen wordt het UWVaansluitnummer gebruikt, bij Digipoort het loonaangiftenummer. We registreren beide nummers weliswaar al langer, maar naast het loonaangiftenummer is ook de sectorcode en de risicogroep noodzakelijk. En deze laatste kan ook nog per jaar aangepast worden. Daarnaast bleek ook nog een groot deel van onze klanten over meerdere loonaangiftenummers of -subnummers te beschikken terwijl deze werkgevers als één organisatie in ons systeem waren opgenomen. Een relatie met de verschillende afdelingen was niet te leggen, dus was aanpassing van onze applicatie noodzakelijk. De technisch directeur vertelt dat alles inmiddels is aangepast: Onverwacht voordeel is dat we nu zelfs per loonaangiftenummer een historie van de risicogroepen kunnen bijhouden. De koppeling met Digipoort is gerealiseerd en op dit moment testen we de vangnetmelding. Als die volledig functioneel is, voegen we de overige meldingen toe. We verwachten in maart compleet klaar te zijn. De verzuimmutaties kunnen we nu digitaal melden. Wij gaan ervan uit dat dit een begin is. Peter wil nog wel een aanbeveling aan UWV kwijt: De ondersteuning vanuit UWV is goed, maar graag hadden we één aanspreekpunt voor het hele proces gehad. Nu is er een apart aanspreekpunt voor de koppeling met Digipoort en een ander aanspreekpunt voor de inhoudelijke kant van de berichten. Lees meer over het verzuimmanagementsysteem van VerzuimAdministratie Nederland op We hebben natuurlijk nog wel een schriftelijke machtiging nodig om namens de werkgevers te mogen melden.

11 Fred Asbroek van Raet Het digitaal melden van ziekte aan het UWV is niet nieuw voor ons, antwoordt kennismanager Wet & Regelgeving Fred Asbroek op de vraag welke voordelen Digi-ZSM met zich meebrengt. Wij werken zelf met Raet Online, een nieuwe generatie hr-software die het mogelijk maakt om ziekmeldingen digitaal aan te leveren bij UWV. Veel van onze relaties maken hiervan gebruik. Voor hen zal er op korte termijn dan ook weinig veranderen. Ondernemingen die nu hun meldingen op papier aanleveren, kunnen flinke tijdwinst behalen door online te gaan melden. Fred noemt met name de mogelijkheid om formulieren te scannen en vervolgens te uploaden, in plaats van deze via de post te verzenden, naast een snelle digitale terugkoppeling en correctie indien de melding niet juist is. Nog meer winst zit er, volgens hem, in een wetsvoorstel dat nu in behandeling is: Het is nu nog onmogelijk om alle papieren contacten met de overheid te digitaliseren omdat een groot aantal voorzien moet zijn van een handtekening. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel in behandeling om de digitale handtekening rechtsgeldig te maken. Als dit een feit is, zijn we weer een flinke stap verder. Raet is zeker geïnteresseerd in de aansluiting op Digipoort voor zichzelf en zijn relaties. Als IT-dienstverlener is het onze ambitie om werkgevers en werknemers zorg uit handen te nemen door de inzet van slimme, online applicaties, vertelt Fred. Tegelijkertijd benadrukt hij dat Raet volledige zekerheid wil hebben over wat de investering precies inhoudt. Bij het aanpassen van systemen speelt naast tijd ook het kostenaspect een grote rol. Een absolute vereiste om over te gaan op Digi-ZSM is een realistische planning en duidelijke specificaties van UWV. Plus heldere communicatie en goede contacten. Lees meer over de producten en diensten van Raet op Ook UWV zelf kan veel tijd besparen op de handmatige afhandeling van de ziekmeldingen die zij via de post ontvangen.

12 Gaat het alleen om verzuimmeldingen of kan er nog meer? Om te beginnen gaat het inderdaad om alle verzuimmeldingen. Maar al snel zullen ook andere meldingen via Digipoort mogelijk worden. Het is de bedoeling dat alle contacten tussen bedrijven en overheid digitaal gaan verlopen. Dus ook tussen u en UWV. Door nu al uw verzuimmeldingen via Digi-ZSM te doen, bereidt u zich hierop voor. Worden meldingen per papieren formulier afgeschaft? Ja, dat is de bedoeling. Natuurlijk krijgt u ruim de tijd voor deze omschakeling, maar net als alle andere overheidsinstellingen gaat ook UWV de papieren administratie afbouwen. Het is dus voor elk bedrijf verstandig nu al actie te ondernemen. Hoe weet ik of mijn huidige softwarepakket al klaar is voor Digi-ZSM? Als u het softwarepakket van een leverancier gebruikt, kan uw leverancier u vertellen of daarin de koppeling met Digipoort al opgenomen is, of wanneer dat gebeurt. Als u een eigen softwarepakket gebruikt, kunt u contact opnemen met uw UWV-accountmanager, die u graag verder helpt. Voor de Belastingdienst doen we alles al digitaal, kunnen de meldingen aan UWV via hetzelfde systeem lopen? Nee. De Belastingdienst heeft een andere koppeling met Digipoort. Voor UWV heeft u echt een aparte koppeling nodig. Komt elke digitale melding aan UWV meteen ook in mijn eigen administratie terecht? Ja. Het grote voordeel is dat er een koppeling met uw eigen personeelsadministratie gemaakt wordt. Door het aanbrengen van een wijziging in uw eigen personeelsadministratie wordt UWV op de hoogte gebracht én wordt uw eigen administratie bijgewerkt. Krijg ik hulp bij het maken van de koppeling met Digipoort? Ja. Logius, de dienst digitale overheid, helpt bij de technische koppeling met Digipoort. En UWV helpt u bij de functionele koppeling: de inhoudelijke aspecten van de berichten die via Digipoort verstuurd gaan worden. Hiervoor heeft UWV uitgebreide handleidingen en specificaties klaarliggen.

13 Bert Heskes van Arbo Unie Voor Arbo Unie betekent Digi-ZSM een nieuwe loot aan de boom van elektronisch melden, oftewel EM zoals manager Informatiemanagement Bert Heskes het noemt. EM is binnen Arbo Unie het speerpunt. Wij koppelen met zoveel mogelijk externe systemen, zodat we alle relevante meldingen zonder menselijke handelingen binnenkrijgen en kunnen versturen. Dat klinkt bijna paradoxaal voor een dienstverlener die Omdat mensen de motor zijn als claim voert. Maar juist omdat het om mensen draait, is foutloosheid van het grootste belang. En fouten worden nu eenmaal gemaakt door mensen, legt Bert uit: De betrouwbaarheid van de meldingen gaat sterk omhoog als mensen geen extra handelingen hoeven uit te voeren om een melding door te geven. Dit geldt niet alleen voor Arbo Unie en meldingen in de hr-sfeer, maar eigenlijk voor alle uitwisseling van berichten en gegevens. Ook voor werknemers wordt het herhaald invullen van formulieren of uitleggen van hun situatie gereduceerd. Maar ook specifiek voor langdurige arbeidsongeschiktheidsmeldingen ziet Bert grote voordelen met digitalisering: Voor onze klanten is het van belang dat juist de langere trajecten, waarin ook UWV een belangrijke rol speelt, automatisch meelopen in het proces. Duidelijk een kopzorg minder bij een onderwerp waarmee de meeste werkgevers mogelijk weinig ervaring hebben en dus potentieel fouten maken, met grote gevolgen. Die kans op fouten wordt door de uitwisseling via Digipoort sterk gereduceerd. Lees meer over de producten en diensten van Arbo Unie op Let wel: niet iedereen is even vertrouwd met de digitale mogelijkheden anno We mogen dat deel van de samenleving niet uitsluiten.

14 Peter Haarms, directeur Klant & Service van UWV Meteen een ontvangstbevestiging van elke melding in uw mailbox. Fouten worden automatisch gesignaleerd, zodat ze meteen verbeterd kunnen worden. Digipoort voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging. Peter Haarms is directeur van Klant & Service. De UWV-divisie die, de naam zegt het al, volledig gericht is op het bieden van de best mogelijke dienstverlening. Slimme ICToplossingen spelen daar een grote rol in. Peter: Digi-ZSM zorgt ervoor dat onze klanten minder administratieve lasten hebben. Werkgevers kunnen om te beginnen alle verzuim digitaal aan UWV melden. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp: niet langer het invullen van formuliertjes die per post aan ons moeten worden toegestuurd, maar direct aanleveren via een web-based applicatie. Eigenlijk nog belangrijker dan de tijd- en geldwinst die dit oplevert, vindt Peter de zekerheid die digitaal melden biedt: Het is de meest betrouwbare vorm van gegevensuitwisseling. Het foutpercentage wordt tot een minimum gereduceerd en de melder ontvangt per ommegaande een duidelijke ontvangstbevestiging. Het is immers zeer belangrijk voor onze klanten dat wij een betrouwbare partner zijn. Digi-ZSM wordt het portaal waar alle digitale diensten voor werkgevers gebundeld aangeboden worden. De directeur Klant & Service ziet de digitaliserende toekomst als een mogelijkheid om de service van UWV nog verder te verbeteren. Met het oog op de doelstelling dat bedrijven en burgers in 2015 alle zaken met de overheid digitaal kunnen uitvoeren, digitaliseren we onze hele dienstverlening stap voor stap, zegt Peter, om daar haastig aan toe te voegen: En dat doen we door goed te luisteren naar en in nauwe samenwerking met onze klanten, in dit geval dus de werkgevers, maar ook met hun dienstverleners zoals softwareleveranciers, arbodiensten en accountants- en administratiekantoren. Zo weten we zeker dat wat we doen werkbaar is voor de hele keten. Sterker nog, de koppeling met Digipoort maakt echt geïntegreerd verzuimbeheer mogelijk. Van melden en re-integratie tot preventie. En daar wordt de totale keten dus beter van. Alleen onbekende gegevens hoeven ingevuld te worden; wat bekend is, wordt automatisch hergebruikt. Aanvragen en meldingen komen eerder en completer binnen bij UWV waardoor ze ook eerder afgehandeld kunnen worden. Digitaal melden kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en vanaf elke computer. Alle gegevens van uw werknemers staan op één plek bij elkaar, inclusief actuele en historische overzichten. Papieren dossiers hoeven niet meer aangemaakt te worden en niet meer bijgehouden te worden. Kostenbesparing door gebruik van minder papier, portokosten, dossiermappen, enveloppen, nietjes en inkt. Kostenbesparing doordat u minder tijd kwijt bent met het invullen van de formulieren. Beter voor het milieu door minder papier, postbestelbusjeskilometers, dossiermappen, enveloppen, nietjes en inkt. U houdt meer tijd over voor andere dingen. Het komt bijna niet meer voor dat gegevens ontbreken. En als dat toch eens een enkel keertje gebeurt, vraagt UWV deze gegevens alsnog telefonisch op. Digitaal melden reduceert het foutpercentage tot een minimum, waardoor de beoordeling en het uitkeringsproces veel sneller opgestart kunnen worden. Werknemers weten ook sneller waar ze aan toe zijn, eventuele uitkeringen worden eerder uitbetaald en re-integratietrajecten worden meteen gestart.

15 Contactgegevens Wilt u meer weten over digitaal melden via Digipoort of een afspraak maken over hoe u kunt worden aangesloten op Digipoort? Vul dan het contactformulier in op uwv.nl/digizsm. Of bel op werkdagen met UWV Telefoon Werkgevers, (lokaal tarief). UWV Maart 2010 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Digitaal werkgeversportaal UWV. Georgette Bello André Versteeg

Digitaal werkgeversportaal UWV. Georgette Bello André Versteeg Digitaal werkgeversportaal UWV Georgette Bello André Versteeg Programma Digitaal werkgeversportaal UWV Digitale overheid 2017 Digitalisering Digipoort Werkgeversportaal Account aanvragen Huidige mogelijkheden

Nadere informatie

Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen

Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Uw ambitie - onze oplossing

Uw ambitie - onze oplossing Uw ambitie - onze oplossing Een gezonde organisatie is een organisatie die is voorbereid op de uitdagingen van nu en die van de toekomst. Iedereen moet langer doorwerken, het liefst in goede gezondheid

Nadere informatie

Missie. Visie. Kernwaarden. i-signaal. creatief. innovatief. flexibel. klant- en servicegericht. plezier

Missie. Visie. Kernwaarden. i-signaal. creatief. innovatief. flexibel. klant- en servicegericht. plezier Missie i-signaal streeft naar een vooraanstaande rol in het ontwikkelen en beheren van innovatieve software die onze klanten in staat stelt om het verzuim van de medewerkers te monitoren. Dit effectieve

Nadere informatie

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten.

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. WHITEPAPER Test uw e-mailmarketing Door senior e-mailmarketingadviseur Paul Knapp Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. Deel I: Vragen over

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 35 5 januari 2017 Beleidsregel boete werkgevers ZW Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, Gelet op de artikelen

Nadere informatie

i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten.

i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten. i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten. Wij zijn i-signaal Een dynamische organisatie, waar mensen met plezier een actieve bijdrage leveren om

Nadere informatie

Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op?

Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op? Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op? Al jaren wordt er gesproken over. Afhankelijk van de invalshoek die je kiest, variëren de ervaringen van een doorslaand succes tot een complete

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Aanmelden en systeemgebruik Ik krijg geen sms-bericht of moet lang wachten op het sms-bericht met de sessiecode. Hoe komt dit en wat kan ik hieraan doen? Kan

Nadere informatie

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert INLEIDING Online transacties en digitale interactie In een snel veranderende markt met veel concurrentie willen uw klanten het papierwerk steeds meer

Nadere informatie

Optimale controle. Talent & Salaris. Verzuimmanagement. de software voor Human Resource Management

Optimale controle. Talent & Salaris. Verzuimmanagement. de software voor Human Resource Management Optimale controle Talent & Salaris de software voor Human Resource Management Verzuimmanagement Efficiënter werken met Talent & Salaris In de module ziekteverzuim registreert u wie wanneer ziek is geweest.

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Snelstartgids Onlinedesk

Snelstartgids Onlinedesk Snelstartgids Onlinedesk VOOR ADMINISTRATIEKANTOREN SAMEN ONDERWEG Start hier met lezen! Hoe levert u nu gegevens aan bij A&O Services? U levert gegevens op papier aan U ziet hiernaast vier gekleurde balken.

Nadere informatie

Visma DBS Talent & Salaris Software voor HRM en salarisverwerking

Visma DBS Talent & Salaris Software voor HRM en salarisverwerking Visma DBS Talent & Salaris Software voor HRM en salarisverwerking 5 goede redenen Papierloze administratie Altijd en overal beschikbaar Manager & Employee Self Service (ESS/MSS) Waterdichte beveiliging

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Dienstverlening: vraag en antwoord

Dienstverlening: vraag en antwoord Dienstverlening: vraag en antwoord Informatie en ondersteuning door de Belastingdienst Vanaf het begin van 2004 communiceert de Belastingdienst met de markt over elektronisch aangeven. In eerste instantie

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven Uitkomsten consultatiesessies met leveranciers administratieve software, accountants en administratiekantoren 15 februari 2017 1. Ondernemers willen gemak,

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren 1 Waarom deze brochure Wanneer u als ondernemer goederen of diensten levert aan een andere ondernemer, bent u meestal verplicht een factuur uit te reiken aan die andere ondernemer.

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u?

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? Makkelijker, sneller, betrouwbaarder en dus goedkoper aan administratieve verplichtingen voldoen! www.xbrlvoorondernemers.nl BESPAREN OP UW ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Snelstartgids Onlinedesk

Snelstartgids Onlinedesk Snelstartgids Onlinedesk VOOR WERKGEVERS SAMEN ONDERWEG Start hier met lezen! Hoe levert u nu uw gegevens aan bij A&O Services? U laat uw gegevens aanleveren door een administratiekantoor U levert uw gegevens

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Anytime, anyplace, anywhere

Anytime, anyplace, anywhere Anytime, anyplace, anywhere Talent & Salaris de software voor Human Resource Management Self Service Overal om ons heen is Self Service een bekend begrip. Van internet bankieren en online vakanties boeken

Nadere informatie

De standaard voor de digitale vrachtbrief

De standaard voor de digitale vrachtbrief De standaard voor de digitale vrachtbrief Onjuiste en onvolledige informatie in de logistieke keten leidt tot vertraging, extra werk en niet-afgeleverde goederen. Bij 5% van alle zendingen gaat bij de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Aanmelden en systeemgebruik Ik krijg geen sms-bericht of moet lang wachten op het sms-bericht met de sessiecode. Hoe komt dit en wat kan ik hieraan doen? Kan

Nadere informatie

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r.

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. Stappenplan U heeft een arbeidsongeschikte medewerker. Dat betekent dat er de komende tijd een aantal (wettelijke) verplichtingen op u en uw medewerker

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte?

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Tilroe Optiek Uw betrouwbare, financiële partner waar u altijd op kunt rekenen!

Tilroe Optiek Uw betrouwbare, financiële partner waar u altijd op kunt rekenen! Klantcase Tilroe Optiek Uw betrouwbare, financiële partner waar u altijd op kunt rekenen! Wie Tilroe Optiek Edwin Tilroe (eigenaar) www.tilroe.nl Aanleiding en doel van de samenwerking? We kregen de mogelijkheid

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING: WAAR STAAT U NU?

INFORMATIEBEVEILIGING: WAAR STAAT U NU? INFORMATIEBEVEILIGING: WAAR STAAT U NU? HANDIGE CHECKLISTS VOOR DE OVERHEIDSSECTOR In deze whitepaper bieden we u handvatten en checklists voor hoe u om kunt gaan met de nieuwe meldplicht datalekken. Steeds

Nadere informatie

Whitepaper. Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies

Whitepaper. Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies Whitepaper Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies Een whitepaper van UNIT4 Accountancy 2013 Inleiding Accountantskantoren leveren vandaag de dag

Nadere informatie

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR Handleiding voor de startfase Versie 1.0 Hengelo, 18 december 2008 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is

Nadere informatie

Bijlagen: Legenda... 10

Bijlagen: Legenda... 10 Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Inhoud Inleiding, privacy & medische informatie, vragen? 3 Verzuim & begeleiding 3 Overzicht vergoedingen & hoe

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus kandidaten

Handleiding Mijn 65plus kandidaten Handleiding Mijn 65plus kandidaten Geachte kandidaat, Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij voortdurend aan de optimalisering van de administratieve processen, met als doel het verminderen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal

Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Veelgestelde vragen over het jobcoachportaal Aanmelden en systeemgebruik Ik krijg geen sms-bericht of moet lang wachten op het sms-bericht met de zescijferige sessiecode. Hoe komt dit en wat kan ik hieraan

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie Onderdeel van Personeels- Impulz informatie voor de werkgever Als ondernemer wilt u natuurlijk

Nadere informatie

Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen

Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen Belastingdienst Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen 1 Inleiding Deze toelichting is bestemd voor iedereen die aangifte loonheffingen doet: werkgevers en andere inhoudingsplichtigen,

Nadere informatie

RapportagePortaal. Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank

RapportagePortaal. Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank RapportagePortaal De standaard voor ondernemers Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank Minder tijd voor uw administratie, meer tijd om te ondernemen Efficiënter aanleveren

Nadere informatie

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE Een pioniersstad. Zo kun je Almere wel noemen. Zo n veertig jaar geleden werden de eerste huizen er gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 200.000

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Salaris Stap 1. Leg uw personeels- en salarisgegevens eenvoudig vast in Personeel Online! Stap 2. Een salarisexpert van Personeel

Nadere informatie

Keuzegids arbodienstverlening

Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Turien & Co. Assuradeuren biedt werkgevers zoveel mogelijk keuzevrijheid in de verzuimbegeleiding. Juist door deze ruime keuzevrijheid is het

Nadere informatie

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1 STP & COMPLIANCE Versie 1.0 Inleiding Faster Forward lanceert Elements Volmacht. Een nieuwe generatie volmacht schade software waar de markt eigenlijk al jaren op wacht. De volmacht module is onderdeel

Nadere informatie

Digitaal aangifte doen bij Belastingdienst verplicht voor ondernemers

Digitaal aangifte doen bij Belastingdienst verplicht voor ondernemers Regelingen en voorzieningen CODE 3.3.2.5 Digitaal aangifte doen bij Belastingdienst verplicht voor ondernemers brochure bronnen Digitaal aangifte doen bij Belastingdienst verplicht; www.antwoordvoorbedrijven.nl

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW Vraag: Gaat het UWV bij iedere nieuwe ZW-ERD (ongeacht grootte) binnen 6 maanden een bedrijfsbezoek afleggen om te controleren of werkgever voldoet aan verplichtingen? Antwoord: Voor nieuwe eigenrisicodragers

Nadere informatie

Van stapels papier naar digitaal machtigen. Informatie over het machtigingenportaal voor mondzorg

Van stapels papier naar digitaal machtigen. Informatie over het machtigingenportaal voor mondzorg Van stapels papier naar digitaal machtigen Informatie over het machtigingenportaal voor mondzorg Voor wie? Tandartsen, kaakchirurgen, implantoloog, tandprotheticus tandartsspecialist, centra bijzondere

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden.

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. BUSINESS CASE Waar Partners: Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. Waar Partners is een allround financieel dienstverlener, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 2, december Informatie voor de werkgever.

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 2, december Informatie voor de werkgever. N.V. Univé Schade Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening Versie 2, december 2017 Informatie voor de werkgever Belangrijk U heeft een verzuimverzekering met arbodienstverlening afgesloten.

Nadere informatie

Handreiking Digipoort X400, SMTP, POP3 en FTP Bedrijven

Handreiking Digipoort X400, SMTP, POP3 en FTP Bedrijven Handreiking Digipoort X400, SMTP, POP3 en FTP Bedrijven Versie 1.01 Datum 16 september 2010 Status Definitief Colofon Projectnaam Digipoort Versienummer 1.01 Organisatie Logius Postbus 96810 2509 JE Den

Nadere informatie

Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet

Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet Bent u werkgever en wilt u eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de uitkering voor (ex-)werknemers die bij ziekte nog

Nadere informatie

COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0

COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0 COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0 Inleiding Faster Forward lanceert Elements Volmacht. Een nieuwe generatie volmacht schade software waar de markt eigenlijk al jaren op wacht. De volmacht module is onderdeel

Nadere informatie

Medewerkers met schulden

Medewerkers met schulden Medewerkers met schulden oplossen en voorkomen Financieel inzicht met de digitale loonstrook We verkeren wereldwijd in een financiële crisis. Deze economische situatie heeft z n weerslag op ieder persoonlijk.

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005

Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005 2004 Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005 Vanaf 1 januari 2005 zijn ondernemers verplicht om belasting elektronisch aan te geven. Wat verandert er voor u? En hoe bereidt u zich daarop

Nadere informatie

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE!

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! SNEL STARTEN Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl STAP TWEE: Registreren. ACTIE! HANDIG!

Nadere informatie

Uw UZI-pas. voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam

Uw UZI-pas. voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam Uw UZI-pas voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam Inleiding In de zorg is door automatisering veel efficiency en kwaliteitswinst te behalen. Voor u én de patiënt. Het uitwisselen

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

Rijksuniversiteit Groningen - bestuurlijke informatievoorziening Kwaliteitszorg administratieve processen en systemen

Rijksuniversiteit Groningen - bestuurlijke informatievoorziening Kwaliteitszorg administratieve processen en systemen Rijksuniversiteit Groningen - bestuurlijke informatievoorziening Kwaliteitszorg administratieve processen en systemen Applicatie: Document Informatie Systeem (DIS) Eindrapport 6 oktober 2008 Auteur: Henk

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Handleiding configureren correctieservice in Suwinet-Inkijk Mei 2011 1.! Digitaal klantdossier heeft alleen waarde als je erop kunt vertrouwen

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Van Kluis naar Cloud. DLC 2013, 12 november. Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData

Van Kluis naar Cloud. DLC 2013, 12 november. Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData Van Kluis naar Cloud DLC 2013, 12 november Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData Agenda: Van kluis naar Cloud 1. Korte introductie: Raet IntraData/Solipsis 2. Visie: Nederland digitaliseert

Nadere informatie

Handreiking Digipoort SMTP, POP3 en FTP Overheden

Handreiking Digipoort SMTP, POP3 en FTP Overheden Handreiking Digipoort SMTP, POP3 en FTP Overheden Versie 1.1.1. Datum 16 september 2010 Status Definitief Colofon Projectnaam Digipoort Versienummer 1.1.1. Organisatie Logius Postbus 96810 2509 JE Den

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen. Audit Tax Advisory

Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen. Audit Tax Advisory Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen 2012 1 Overal en altijd toegankelijk Voor de toegang is alleen een pc nodig met een internetverbinding U heeft

Nadere informatie

Richtinggevend in werk

Richtinggevend in werk Uitzendbureau Schakelen en bemiddelen in werk Payroll Payroll diensten voor publieke sector en MKB Verzuimbegeleiding Verzuimbegeleiding op maat bij u gereguleerd Re-integratie Samen werk en mens matchen

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN?

HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN? HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN? EEN HANDIGE CHECKLIST In deze whitepaper bieden we u handvatten die u kunnen helpen bij de implementatie van de meldplicht datalekken binnen uw organisatie. We

Nadere informatie

Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten

Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten Versie 1.0 Datum 31 januari 2017 Status Colofon Afzendgegevens Auteurs Directie Informatisering en Inkoop

Nadere informatie

Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt?

Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt? Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt? VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE ARBODIENSTVERLENING WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE zorgt voor arbeidskracht WE ZIEN HET DOEL WE ZORGEN VOOR RESULTAAT Ik ben trots op mijn mensen. En zuinig op mijn tijd. Ik wil een arbodienst

Nadere informatie

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016 Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking 21 september 2016 HLB Van Daal & Partners, opgericht in 1979, is een ambitieuze accountants- en belastingadviesorganisatie

Nadere informatie

Op eigen kracht maar niet alleen

Op eigen kracht maar niet alleen uwv.nl/wajong werk.nl Op eigen kracht maar niet alleen Wat u moet weten als u Wajong aanvraagt Meer informatie Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/wajong.

Nadere informatie

Elektronisch aangeven voor ondernemers

Elektronisch aangeven voor ondernemers Elektronisch aangeven voor ondernemers Vanaf 1 januari 2005 bent u als ondernemer verplicht om elektronisch aangifte te doen. Wat betekent dit voor u? En hoe bereidt u zich daarop voor? 12345 Inhoud 1

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid

Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid Met Stress-Alert-System (SAS) aan de basis doet u het helemaal zelf Informatie voor werkgevers Stresspreventie een

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling In ons ziekenhuis besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Want al doen

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

1. Functionele eisen zaakmanagement systeem

1. Functionele eisen zaakmanagement systeem 1. Functionele eisen zaakmanagement systeem In dit document staan de functionele eisen die worden gesteld aan het zaakmanagementsysteem. 1.1. Input en output van zaakmanagement systeem Het zaakmanagement

Nadere informatie

DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS

DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS www.bugsbusiness.nl SOFTWARE Imago, software voor de verzekeringsbranche Ons motto is Samen naar de beste oplossing. Welke doelgroep u ook wilt bereiken,

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Handleiding Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Hieronder staan de meest gestelde vragen in het kader van de UBL Ketentest:

Hieronder staan de meest gestelde vragen in het kader van de UBL Ketentest: MEEST GESTELDE VRAGEN UBL KETENTEST Hieronder staan de meest gestelde vragen in het kader van de UBL Ketentest: 1. Wat is de UBL Ketentest? De UBL Ketentest is de werktitel van een initiatief van Gerard

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht.

Nadere informatie