Reglementen Mobiele team

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglementen Mobiele team"

Transcriptie

1 Reglementen Mobiele team 2014 Versie 1.2 St. Laurentius

2 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 2 van 12 Inhoud Welkom... 3 Spelregels deelnemers... 3 Verplichte documenten... 3 Communicatie... 3 Start... 4 Posten en route... 5 Route... 5 Finish en afmelden... 6 Punten... 7 Strafpunten... 7 Aansprakelijkheid... 8 Routereglement... 8 Benodigdheden Klachten... 12

3 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 3 van 12 Welkom In dit document is alle informatie te vinden welk belangrijk is voor jullie mobiele equipe. Bestudeer dit daarom aandachtig. Welkom bij de Cross in Jota-Cross. De route zal zoals altijd door het Noord-Hollandse landschap slingeren. Tijdens deze route komen jullie 9 posten tegen. Het is niet gewenst maar mogelijk dat er in de aanloop van cross nog enkele kleine wijzigingen plaatsvinden. Houdt daarom de website jc14.nl goed in de gaten voor de laatste en juiste versie van het mobiele reglement. Spelregels deelnemers Het mobiele equipe bestaat uit maximaal 5 personen inclusief chauffeur en zendamateur. Het mobiele equipe mag maximaal over één auto of bus beschikken, te besturen met rijbewijs B. Maakt de mobiele equipe tijdens de cross gebruik van een groene auto dan worden er bonuspunten toegekend. In het equipe van 5 is er minimaal 1 dame aanwezig. Het voertuig dient van de voor en achterzijde voorzien te zijn van jullie groepsnummer. Jullie groepsnummer is te vinden op de website jc14.nl/inschrijven/deelnemers/. Verplichte documenten Iedereen: Identificatie Zendamateur: Zendmachtiging Chauffeur: Rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren Uiteraard geldt dat zowel het voertuig als de bestuurder gemachtigd zijn om te rijden met 5 personen (denk aan: technische staat van het voertuig, officiële aantal zitplaatsen, geldig rijbewijs, geen alcohol gebruik etc.) Rijd zoals het een net bestuurder betaamt, en houdt je aan de verkeersregels. Bij constatering van overtreden van de verkeersregels worden strafpunten toegekend en kan de organisatie besluiten het mobiele equipe te diskwalificeren. Bij constatering van alcoholgebruik tijdens de cross door één of meerdere leden van het mobiele equipe volgt onmiddellijke diskwalificatie van het gehele team en wordt verdere deelname uitgesloten! Communicatie Tijdens de Cross moet er een goede verbinding mogelijk zijn tussen het mobiele equipe en het bijbehorende thuisteam. Dit dient via de zender te gebeuren. Tevens dient er een mobiele telefoon met het mobiele team mee te gaan waarvan het nummer met het aanmelden bekend dient te worden gemaakt bij de organisatie.

4 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 4 van 12 Start De start van de cross zal plaatsvinden aan het strand van Luna in Heerhugowaard. Het mobiele equipe moet zich hier uiterlijk 15:45 melden bij de organisatie. Bij aankomst volgt u de parkeerinstructies van de organisatie op (mensen met een grijze das). U wordt hier gecontroleerd of de correcte papieren aanwezig zijn. Tevens betaalt u hier voor de deelname aan deze cross (15 euro). Na een korte uitleg door de organisatie zal de cross beginnen. Het is hier mogelijk om uw uurwerk te synchroniseren met de organisatie. Wellicht levert u hier tevens een thuisopdracht in. AanmeldenDe bestuurder parkeert het voertuig op de aangeven locatie. Het volledige mobiele equipe zal uit de bus/auto komen in hun veiligheidshesjes. Te allen tijde dient deze te worden gedragen. Groene kledij wordt gewaardeerd en levert wellicht bonuspunten op.

5 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 5 van 12 Posten en route De cross bestaat uit 9 posten en 8 routedelen. De 9 e post is voor groepen 1 tot en met 8 een beginopdracht en voor groepen 9 tot en met 16 een eindopdracht op het strand van Luna. Voor zowel een post als een route is 20 minuten gereserveerd. Het is niet toegestaan om korter over de posten of routes te doen. U mag pas op de post arriveren als de tijd die voor de route staat verstreken is. Het is mogelijk dat u korter over een routedeel doet. Is dit het geval, dan wacht u buiten het zicht van de post. Arriveert u te vroeg bij een post dan worden er strafpunten uitgedeeld. Bij te laat arriveren worden geen strafpunten uitgedeeld. Het kan echter wel zijn dat de postbemanning besluit u de post niet te laten doen in verband met tijdgebrek. Onderstaande tabellen geven het tijdschema aan: Voor groepen 1 t/m 8 15:45 16:30 16:50 17:10 17:30 21:50 22:10 aangemeld Start opdracht vertrek 1 e post 1 e route Laatste post Naar Alkmaarsche boys Groepen 1 tot en met 8 kunnen zich afmelden tussen 22:30 en 22:50 op de parkeerplaats van de Alkmaarsche Boys. 15:45 16:30 16:50 17:10 21:30 21:50 22:10 22:30 aangemeld Vertrek 1 e post 1 e route Laatste post Naar Luna Eind opdracht Naar Alkmaarsche boys Voor groepen 9 t/m 16 Groepen 9 tot en met 16 kunnen zich afmelden tussen 22:50 en 23:10 op de parkeerplaats van de Alkmaarsche Boys. Route Tijdens de route worden verschillende routetechnieken toegepast. Sommige zijn lastiger dan de andere, maar met enig inzicht en creativiteit zijn ze tot een goed einde te brengen. Aan het begin van een route deel is duidelijk waar de volgende post zich bevindt. Er is dus geen noodenveloppe meer. Elk team is zelf verantwoordelijk voor het aantonen van de afgelegde route. Uitleg staat onder het kopje Punten. Bij elke post krijgt u een antwoordformulier, na het uitrijden van elke route dient deze te worden ingeleverd bij de desbetreffende post. De filosofie hierachter is dat voor de gereden route punten gehaald kunnen worden. Voorheen waren dit enkel punten voor het arriveren op de post en strafpunten voor het openen van de noodenveloppe en dus indirect voor het goed rijden van de route. Een ander voordeel is dat ieder equipe tijdens de route kan beoordelen of ze nog steeds op tijd bij de verwachte post aan kunnen komen en daardoor een hoger slagingspercentage hebben om alle posten te behalen.

6 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 6 van 12 Finish en afmelden Na het volbrengen van de laatste post rijden teams 1 tot en met 8 terug naar het parkeerterrein van de Alkmaarsche Boys en team 9 tot en met 16 terug naar het strand van Luna. Na het spelen van het eindspel vertrekken ook teams 9 tot en met 16 naar de Alkmaarsche Boys. Aangekomen bij de Alkmaarsche Boys [Vondelbrug] melden de teams zich af bij de organisatie en begeven zij zich lopend naar het clubgebouw van Scouting Sint Laurentius [Stalpaertstraat 31]. Vergeet tijdens het afmelden niet de eerste busopdracht in te leveren. Het uiterlijke tijdstip voor het afmelden op de parkeerplaats is in de eerdergenoemde tabel met tijden te vinden. Na het afmelden is er de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. Dit alles tegen redelijke prijzen. Op onze groep zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

7 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 7 van 12 Punten Het mobiele equipe scoort punten op de posten, de route en de busopdracht. Op de posten worden punten toegekend door het uitvoeren van de daar gestelde opdracht. Tijdens de route worden de punten verdiend door zich correct aan te melden en door aan te tonen dat de route correct is gereden. Dit jaar is ervoor gekozen om elke team zelf verantwoordelijk te maken voor het aantonen van de gereden route. Elk team heeft minimaal een smartphone/ laptop/gps/tom-tom mee met daarop een programma dat een afgelegde route kan bijhouden en weergeven op een digitale kaart. Bij aankomst op de post wordt het apparaat overhandigt aan de postbemanning die de gevolgde route controleert. Als het team een aantal door de organisatie vooraf vastgestelde - ijkpunten geraakt heeft krijgt het team hiervoor punten. Het is voor jullie dus van groot belang dat het meegenomen apparaat niet onderweg last krijgt van een lege batterij! Tevens is het mogelijk om punten te behalen door middel van het op de juiste manier uitvoeren van de busopdracht(en). Op elke post wordt, samen met de opvolgende route, een busopdracht uitgedeeld. De busopdracht moet tijdens de route gemaakt worden en op de opvolgende post weer worden ingeleverd. Behalve de busopdracht die bij de start wordt gegeven. Over deze opdracht mag het team gedurende de hele route doen, deze wordt bij het afmelden bij de Alkmaarsche Boys aan het einde van cross weer ingeleverd. Samengevat: Op post A krijg je: - Een envelop (dit is tevens een puntenformulier, dus niet kwijtraken) o De route van A naar B o De busopdracht voor route A naar B Vervolgens zetten jullie het gekozen gps-tracking-digital-device-2000 aan en beginnen aan de route. Aangekomen op post B: - Melden jullie je aan bij de postbemanning o Jullie vermelden jullie naam en groepsnummer o Leveren jullie de envelop/ puntenformulier weer in. o Lever je de busopdracht in. o Leveren jullie de gps-tracking-digital-device-2000 in op zo n manier dat de postbemanning de afgelegde route duidelijk kan zien en kan controleren op geraakte ijkpunten. - Voeren jullie de post uit. - Ontvangen jullie een nieuwe envelop o Met de route van B naar C o De busopdracht voor route B naar C Etc. Strafpunten Zoals eerder beschreven worden er strafpunten uitgedeeld bij het overtreden van de spelregels, verkeersregels en te vroeg aankomen op een post. Er worden geen strafpunten gegeven voor bijvoorbeeld hinder en overlast als jullie mobiele equipe dit niet veroorzaakt. Buitensporig ongewenst gedrag wordt echter wel beloond met diskwalificatie en verdere deelname van deze editie van de Jota-Cross.

8 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 8 van 12 Aansprakelijkheid Deelname aan de Jota-Cross is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan jezelf en/of aan derden. Dit geldt ook voor schade of verlies van goederen en eventuele bekeuringen Routereglement Houdt u te allen tijde aan de Nederlandse verkeersregels. Daarnaast gelden de volgende verkeersregels met betrekking tot het beoordelen van een kruising tijdens de route: * In- of uitritten van woningen/bedrijven tellen niet mee * Doodlopende wegen tellen niet mee, ook niet als het bord na x aantal meter staat. Het bord is wel zichtbaar vanaf de kruising waarop u zich bevindt. * Parkeerplaatsen of toegang tot een parkeerplaats tellen niet mee * Enkel verharde wegen die toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer tellen mee. * Fietspaden tellen niet mee * Wegen die verboden zijn in te rijden tellen niet mee, ook niet als het bord na x aantal meter staat. Het bord is wel zichtbaar vanaf het kruising waarop u zich bevindt. * Wegen die verboden zijn in te rijden met uitzondering van bestemmingsverkeer tellen niet mee (let op uitzonderingen onder het bord) * Afbuigende (voorrangs)wegen tellen als rechtdoor, tenzij anders duidelijk- aangegeven in de route opdracht. * Definitie kruising: Als de bermlijn van de kruisende weg doorgetrokken wordt en deze komt niet op een andere weg uit, dan zijn er in deze situatie 2 kruisingen (Afbeelding A) Als de bermlijn van de kruisende weg doorgetrokken wordt en deze komt wel op een andere weg uit, dan is er in deze situatie 1 kruising (Afbeelding B) (A) Deze situatie bestaat uit 2 kruisingen (B) Deze situatie bestaat uit 1 kruising Er zijn enkele routes die van deze regels afwijken. Dat staat dan specifiek bij de betreffende route aangegeven. Adres Adres Laurentius Stalpaertstraat 31, Alkmaar. Alkmaarsche Boys: Vondelbrug, Alkmaar. Voor het clubgebouw is de parkeerruimte beperkt. Wij wijken voor het parkeren daarom uit naar het parkeerterrein van de Alkmaarsche Boys. Mobiele equipes dienen zich hier af te melden en de BOB krijgt hier een consumptiebon. Teams/personen die de thuisopdracht

9 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 9 van 12 (en) komen afgeven dienen deze op de parkeerplaats van de Alkmaarsche Boys af te geven aan de organisatie.

10 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 10 van 12 Benodigdheden Het kan handig zijn om bepaalde hulpmiddelen mee te nemen met het mobiele equipe. Wij raden de volgende zaken aan en sommige zijn zelfs verplicht: * Zaklamp * Kompas * Kaarthoekmeter * Kaarten * Analoog horloge * Pen en papier * Knutselmateriaal * Touw 2-5 mm dik * Dit reglementen boekje * Droge kleren / schoenen * Kerstverlichting op batterijen * Regenkleding * Pannenkoekenbeslag * Een apparaat om gekopieerde cd s mee af te kunnen spelen * Eten/drinken voor onderweg * Schoenendoos * Make-up (denk aan mascara, nagellak) * 1 mobiele telefoon, zie ook pagina 2. Nummer bekend maken bij aanmelden (verplicht) * Reflecterende veiligheidshesjes voor alle inzittenden van de auto (verplicht) * Identificatie van alle inzittenden (verplicht) * Zendlicentie (verplicht) * Vergrootglas * Fietsband * Fietspomp * Bandenplakset * (Minimaal 1) Smartphone met QR reader, mapping en tracking software en GPS (+oplader) * En of een ander gps-tracking-digital-device-2000 die in staat is om een, met de auto, afgelegde afstand op een kaart op het gps-tracking-digital-device-2000 zelf te tonen. Plus een auto-oplader hiervoor. (verplicht) * Programma october vereeniging Alkmaar Ontzet. Thema 'Leesplezier voor jong en oud' * Multimeter * Knutselmateriaal * Gekleurde vouwblaadjes * 2 sets portfofoons met voldoende batterij * Geur-kerstboom nog verpakt. * Spiegeltje (niet rond) * Kraaltjes * Fotocamera (waar je foto s op kunt terugkijken. Telefoon telt niet) * Walkman (werkend, voor het afspelen van cassettebandjes) * Koptelefoon/ oortjes, voor de walkman. * Soldeerbout * Rekenmachine

11 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 11 van 12 En verder alles wat je nog nodig denkt te hebben je zult het waarschijnlijk nodig hebben! Succes!

12 St. Laurentius Jota-Cross 2014 Pagina 12 van 12 Klachten Het kan gebeuren dat uw team tijdens de cross de behoefte krijgt feedback te geven over de route, de post, het weer, de busopdracht, het landschap, de geur van de meegebrachte geurkerstboom, de hoeveelheid aan atmosferische storingen die het bereik van de verschillende antennes verstoren, enzovoorts In de eerste instantie lijkt het dan zo dat de verschillende postbemanningen dan de aangewezen personen zijn om deze feedback te ontvangen...echter dit is niet het geval. Al uw feedback kan in drievoud verstuurd worden aan: Waar een team van getrainde professionals klaar staat om uw feedback te verwerken en deze op gepaste wijze af te handelen.

Jota-Cross Reglement Mobiele team Versie 1.0. Algemeen: Spelregels deelnemers. Tocht. Mobiele team. Thuis team. Welkom.

Jota-Cross Reglement Mobiele team Versie 1.0. Algemeen: Spelregels deelnemers. Tocht. Mobiele team. Thuis team. Welkom. Jota-Cross 2008 Reglement Mobiele team Versie 1.0 Gepubliceerd op: 27 september 2008 Algemeen: Mobiele team De groep mensen die denken de hersenslopende routes op te kunnen lossen, uitputtende posten te

Nadere informatie

Mobiel Reglement. Versie 1.2

Mobiel Reglement. Versie 1.2 Mobiel Reglement Versie 1.2 1 Mobiele team Het mobiele team bestaat uit 5 deelnemers waaronder een chauffeur, een zendamateur en minimaal één vrouw. Zij beschikken over exact één auto of bus welke te besturen

Nadere informatie

JOTACROSS 2016 SCOUTING ST. LAURENTIUS. reglementen. mobiel team

JOTACROSS 2016 SCOUTING ST. LAURENTIUS. reglementen. mobiel team JOTACROSS 2016 SCOUTING ST. LAURENTIUS reglementen mobiel team πίνακας περιεχομένων INHOUDSOPGAVE καλωσόρισμα... 3 συμμετέχοντες κανόνες... 3 επικοινωνιών... 3 απογείωση... 4 Εγγραφή... 4 θέσεις και τη

Nadere informatie

Reglementen. Mobielteam. Jotacross Scouting Rurik Heiloo

Reglementen. Mobielteam. Jotacross Scouting Rurik Heiloo Reglementen Mobielteam Jotacross 2017 - Scouting Rurik Heiloo Inhoudsopgave Welkom -------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 Spelregels -----------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

6. VERZEKERING en VRIJWARING De deelnemers en hun voertuigen dienen adequaat voor binnen- en buitenland verzekerd te zijn.

6. VERZEKERING en VRIJWARING De deelnemers en hun voertuigen dienen adequaat voor binnen- en buitenland verzekerd te zijn. 1. ORGANISATIE Rally Lions Overbetuwe wordt georganiseerd door: Lionsclub Overbetuwe https://rallylionsoverbetuwe.com/ 2. KARAKTER VAN DE RALLY Rally Lions Overbetuwe is een recreatieve, toeristische toertocht,

Nadere informatie

BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS

BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS 7 JUNI 2015 de gezelligste klassiekerrit door montferland en de achterhoek BENZINE - OLIE - GAS BENZINE - OLIE - GAS Autorestauraties Spuitwerk De Diemse Toren Classic 2015 - voorwoord Welkom bij de tweede

Nadere informatie

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Informatieboekje Paardenvertier 2015 met alles wat je moet weten Een recreatieve rit met hindernissen en uitdagingen in de omgeving van Trimunt! Inhoudsopgave Paardenvertier

Nadere informatie

Spelregels The Hunt Versie 2.0 17-05- 2013

Spelregels The Hunt Versie 2.0 17-05- 2013 Spelregels The Hunt Versie 2.0 17-05- 2013 1. Definities 2. Eindbeslissing bij organisatie 3. Herkenbaarheid organisatie 4. Gedragsregels 5. Hikers 6. Hunters 7. The Hunt tijd 8. Vertrek 9. Spots 10. Joker

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE AUTODEELSERVICE "FIAT Likes U"

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE AUTODEELSERVICE FIAT Likes U ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE AUTODEELSERVICE "FIAT Likes U" Bij gebruikmaking van de gratis autodeelservice "FIAT Likes U" zijn de onderstaande algemene voorwaarden (hierna: de "Algemene Voorwaarden") van

Nadere informatie

Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april

Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april.lll Informatieboekje Paardenvertier 2017 Voor de vijfde keer dit jaar met alles wat je moet weten Een recreatieve rit in de omgeving van Trimunt. Met kegelbaan, waterbak

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18.

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18. 1. Op de fietspad en fietsstrook mogen alleen fietsers en snorfietsers rijden. 2. Alarmnummer is 112. 3. Rijbewijs is 10 jaar geldig. 4. Alle betrokkenen bij een aanrijding moeten blijven wachten. (Plaats

Nadere informatie

Deelnemersinformatie. Bourgondische autopuzzeltocht HIT Zeeland. Deelnemersinformatie HIT 2016 Zaterdag 26 maart maandag 28 maart 2016.

Deelnemersinformatie. Bourgondische autopuzzeltocht HIT Zeeland. Deelnemersinformatie HIT 2016 Zaterdag 26 maart maandag 28 maart 2016. Bourgondische autopuzzeltocht HIT Zeeland Deelnemersinformatie HIT 2016 Zaterdag 26 maart maandag 28 maart 2016 pagina 2 HIT Zeeland Hai held, Welkom bij HIT Zeeland. Als voorzitter van de stoerste HITplaats

Nadere informatie

Briefing Deelnemers Hard van Brabant 2014

Briefing Deelnemers Hard van Brabant 2014 Inhoud Organisatie... 1 Tijdschema... 2 Raceschema... 3 Overnachting... 5 Verplichte en verboden materialen... 5 Funklasse... 6 Organisatie Contactgegevens organisatie: Jeroen Vermeulen 06 22112184 Ward

Nadere informatie

Camping Mareveld 2012

Camping Mareveld 2012 GPS Wandeling (zelfstandig) De bezoekers kunnen een GPS huren bij Mareveld met een daarbij behorend boekje. In het boekje staat een duidelijk uitleg over de GPS en de route. De deelnemers gaan zelfstandig

Nadere informatie

Algemeen Reglement. De 24 uur van Emmen

Algemeen Reglement. De 24 uur van Emmen Algemeen Reglement De 24 uur van Emmen Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Algemene zaken 2.1 Inschrijving 2.2 Terugbetaling inschrijfgeld 2.3 Toe te laten auto's 2.4 Gebruikte reglementen 2.5 Uitrusting van de

Nadere informatie

OPTOCHTCOMMISSIE OPTOCHTREGLEMENT

OPTOCHTCOMMISSIE OPTOCHTREGLEMENT OPTOCHTREGLEMENT De tijdens de carnavalsdagen en bij andere gelegenheden vanwege de Stichting te organiseren optochten/parade geschieden overeenkomstig de hierna volgende regels. Art.1 Route, duur en tijdstip

Nadere informatie

Wat is rally rijden. Uitleg en Reglement. Wat is nodig voor deelname

Wat is rally rijden. Uitleg en Reglement. Wat is nodig voor deelname Wat is rally rijden Bij de GO Rally gaat het niet om het binnen de snelste tijd afleggen van vooraf bekend parcours. Op deze dag is het doel een onbekend parcours correct te rijden, met een opgelegde gemiddelde

Nadere informatie

Routeboek VHV Stars & Cars Rally 2009

Routeboek VHV Stars & Cars Rally 2009 Bol Pijl etappe Etappe 1 Van: Eindhoven Naar: Achelse Kluis Pagina: 1 Afstand: 32,2 km Duur: 60 minuten Algemene informa?e Opdracht: De Bol Pijl etappe is een van de meest gebruikte naviga?emethodes in

Nadere informatie

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes.

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes. RUNFORESTRUN GASSELTE 28 SEPTEMBER 2014 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie uit de RUNFORESTRUN serie. Wij zijn blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en doen er alles aan om

Nadere informatie

Basisschool De Leemstee protocol vervoer

Basisschool De Leemstee protocol vervoer Basisschool De Leemstee protocol vervoer Inhoud Protocol vervoer kinderen tijdens schooltijden... 2 1. Vervoer per auto... 2 2. Vervoer per bus:... 4 3. Vervoer per fiets... 4 3.1 Vervoer per fiets in

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg.

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg. Goedemorgen familie, Welkom bij de 1 ste de Jong familiedag! We hebben geprobeerd een puzzeltocht te organiseren die voor iedereen interessant en boeiend is. De afstanden die in de auto afgelegd moeten

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

Beste PeugeotCCclubleden

Beste PeugeotCCclubleden PeugeotCCclub Nederland Beste PeugeotCCclubleden Allereerst willen wij, het bestuur van de PeugeotCCclub Nederland, iedereen van harte welkom heten op onze Bloesemmeeting. Het is de bedoeling dat wij vandaag

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer Bron: ANWB zomer 2012 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom

Nadere informatie

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens;

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens; Artikel 1 In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: r. GEHANDICAPTENVOERTUIG: voertuig dat is ingericht voor het vervoer van een gehandicapte, niet breder is dan 1,10 meter

Nadere informatie

Auto Rally Informatie & Instructies

Auto Rally Informatie & Instructies Auto Rally Informatie & Instructies Inhoudsopgave 1 Auto Rally...3 2 Voorbereiding...3 3 Benodigdheden...3 4 Suggesties...3 5 Rallydag...3 5.1 Aankomst en parkeren...4 5.2 Inchecken...4 5.3 Rallyschilden,

Nadere informatie

Zwanenbroeders. Rally 2015. Reglement. Zaterdag 19-09-2015

Zwanenbroeders. Rally 2015. Reglement. Zaterdag 19-09-2015 Rally 2015 Zaterdag 19-09-2015 Reglement Zwanenbroeders Uitleg rally Rally rijden; wat is dat? Bij rally rijden denkt u wellicht snel aan de WRC, zo snel mogelijk een bepaald parcours afleggen in een daarvoor

Nadere informatie

Beste PeugeotCCclubleden

Beste PeugeotCCclubleden PeugeotCCclub Nederland Beste PeugeotCCclubleden Allereerst willen wij, het bestuur van de PeugeotCCclub Nederland, iedereen van harte welkom heten op onze Najaarsmeeting alias Bruggenrit. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Lasertag reglement. Realistic Lasertag Games. Unit13.eu airsoftgames.nl Realistic Airsoft Games Unit 13 Reglement voor Lasertag

Lasertag reglement. Realistic Lasertag Games. Unit13.eu airsoftgames.nl Realistic Airsoft Games Unit 13 Reglement voor Lasertag Lasertag reglement Realistic Lasertag Games Deelnamereglement 1. Voorwaarden 1.1 leeftijd De minimum leeftijd om deel te nemen aan een Unit 13-Lasertag evenement is, zonder uitzondering, 12 jaar. 1.2 huisdieren

Nadere informatie

Protocol vervoer kinderen tijdens schooldagen Montessorischool Haaksbergen

Protocol vervoer kinderen tijdens schooldagen Montessorischool Haaksbergen Protocol vervoer kinderen tijdens schooldagen Montessorischool Haaksbergen Inhoud Protocol vervoer kinderen tijdens schooldagen 3 1. Vervoer per auto 4 2. Vervoer per bus 6 3. Vervoer per fiets 7 3.1 Vervoer

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg.

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg. Goedemiddag familie, Welkom bij de 1 ste de Jong familiedag! We hebben geprobeerd een puzzeltocht te organiseren die voor iedereen interessant en boeiend is. De afstanden die in de auto afgelegd moeten

Nadere informatie

Carnavalsvereniging Knotwilgendam te Vlijmen Kijk ook eens op: www.knotwilgendam.nl REGLEMENT EN RICHTLIJNEN GROTE OPTOCHT KNOTWILGENDAM

Carnavalsvereniging Knotwilgendam te Vlijmen Kijk ook eens op: www.knotwilgendam.nl REGLEMENT EN RICHTLIJNEN GROTE OPTOCHT KNOTWILGENDAM Pagina1 Carnavalsvereniging Knotwilgendam te Vlijmen Kijk ook eens op: www.knotwilgendam.nl REGLEMENT EN RICHTLIJNEN GROTE OPTOCHT KNOTWILGENDAM 1. Inschrijving Inschrijving als deelnemer aan de Grote

Nadere informatie

Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree

Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree Organisatie: Carnavalsvereniging D n Hab -Maasbree, oktober 2014 Het is een verheugend feit ieder jaar te kunnen constateren dat onze " RALLY MAASBREE

Nadere informatie

DOCENDI Algemene Voorwaarden

DOCENDI Algemene Voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle trainingen welke door Docendi worden aangeboden en verzorgd. DOCENDI Mail : info@docendi.nl KVK : 69620954 BTW : NL160325833B01 Definities Algemene

Nadere informatie

PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID Protocol leerlingenvervoer en veiligheid 12-2013

PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID Protocol leerlingenvervoer en veiligheid 12-2013 2010 PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID In dit protocol worden voorschriften gegeven aan het schoolbestuur, personeel, ouders c.q. vrijwilligers en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen,

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Sportreglement Regularity

Sportreglement Regularity Sportreglement Regularity Art 1. Aard van de wedstrijd Een Regularity is een wedstrijd die geheel of gedeeltelijk wordt verreden over het traject van een rally of rallysprint en dit voor of na de deelnemers

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR VERVOERSMIDDELEN G.S.W.V. SurfAce

REGLEMENT VOOR VERVOERSMIDDELEN G.S.W.V. SurfAce REGLEMENT VOOR VERVOERSMIDDELEN G.S.W.V. SurfAce Artikel 1 Algemeen... 2 Artikel 1.1 Doel van vervoersmiddelen... 2 Artikel 1.2 Definitie vervoersmiddelen... 2 Artikel 2 Gebruik van vervoersmiddelen...

Nadere informatie

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG 5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG Vooraf Een van de manoeuvres die je tijdens het praktijkexamen zult moeten doen, is het parkeren achter een geparkeerd (of stilstaand) voertuig. Over dit examenonderdeel

Nadere informatie

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie van de RUNFORESTRUN & Swim. Ondanks dat wij ons ten doel hadden gesteld het evenement iets groter te maken

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Hoe werkt de VVE-vergunning?

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Hoe werkt de VVE-vergunning? Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Hoe werkt de VVE-vergunning? oktober 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wat is de VVE-vergunning? 3 Parkeeractie aanmelden 3 Aanmelden per telefoon 3 Aanmelden

Nadere informatie

RSW REGIO ROND DE ROTTE 2016

RSW REGIO ROND DE ROTTE 2016 RSW REGIO ROND DE ROTTE 2016 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Kampopbouw 4 De Hike 5 Zaterdagavond spel 7 Zondagochtend spel 8 Spelregels 9 Calamiteiten 10 Uitrusting 10 Plattegrond 12 Het kampterrein 12 Trofee

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning

Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning 1. Kosten Hoeveel kost de digitale bezoekersvergunning per jaar? Zie www.parkerendelft.com/parkeren voor de actuele tarieven. Wat kost het bellen met 14015? Voor

Nadere informatie

Naderingssnelheid gelijkwaardig kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling Naderingssnelheid gevaarlijk kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling

Naderingssnelheid gelijkwaardig kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling Naderingssnelheid gevaarlijk kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling 19 Voorrangregel LES 3 Soorten Kruisingen Gelijkwaardige kruising Als je een gelijkwaardig kruispunt nadert, moet je je snelheid aanpassen en zorgen dat je het overzicht bewaart. Als er van rechts een

Nadere informatie

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2019 versie: 16 januari 2019

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2019 versie: 16 januari 2019 Artikel 1. Nederlands Kampioenschap Historische Rally's Het Nederlands Kampioenschap Historische Rally's, hierna te noemen NK, wordt georganiseerd door de Dutch Historic Rally Club (DHRC). DHRC-leden doen

Nadere informatie

5 juni 2016 de gezelligste klassiekerrit door de liemers en de achterhoek voor oldtimers / oude motoren en nostalgische cabrio s

5 juni 2016 de gezelligste klassiekerrit door de liemers en de achterhoek voor oldtimers / oude motoren en nostalgische cabrio s Kijk op onze facebook pagina voor leuke prijzen! 5 juni 2016 de gezelligste klassiekerrit door de liemers en de achterhoek voor oldtimers / oude motoren en nostalgische cabrio s www.diemsetorenclassic.nl

Nadere informatie

PROTOCOL EXCURSIES. 20130814 Protocol excursies met bijlagen Leerkrachten/schooldocumenten/protocollen en afspraken Pagina 1

PROTOCOL EXCURSIES. 20130814 Protocol excursies met bijlagen Leerkrachten/schooldocumenten/protocollen en afspraken Pagina 1 PROTOCOL EXCURSIES I Algemeen Ontwikkelingsgericht onderwijs Vast onderdeel van het onderwijsaanbod op een OGO school als Octant is het organiseren van excursies. We gaan met de kinderen de echte wereld

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : :

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : : Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer April 2017 Obs de VOS Multatulilaan 92 2251 ZM Voorschoten : 071-5610216 : info@obsdevos.nl Inleiding In beginsel rust op elke school een bijzondere zorgplicht

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD VERKEERSBESLUIT Datum: 6 mei 2014 Onderwerp: verkeersbesluit voor de Stationsweg. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Camping Mareveld 2014

Camping Mareveld 2014 GPS Wandeling (zelfstandig) De bezoekers kunnen een GPS huren met een daarbij behorend boekje. In het boekje staat een duidelijk uitleg over de GPS en de route. De deelnemers gaan zelfstandig op pad. Tijdens

Nadere informatie

Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS (Beg) & GEVORDERDEN (Gev) 6 U. 11 Beg. 11 Gev. V Bij de opdracht Na het nummer "9126"

Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS (Beg) & GEVORDERDEN (Gev) 6 U. 11 Beg. 11 Gev. V Bij de opdracht Na het nummer 9126 Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS () & GEVORDERDEN () Opdr. GOED FOUT Uitleg 2 M Z De teksten stonden gewoon volledig op 2 borden. Niet meer en niet minder. Dus uitvoerbaar en

Nadere informatie

Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft

Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft Artikel 1 Definities Boardsportvereniging DROP Delft, hierna te noemen de vereniging. Bestuur van de vereniging, hierna te noemen het bestuur. De auto van

Nadere informatie

Routeboek VHV Stars & Cars Rally 2009 Bol Pijl etappe Etappe 4 Van: Thorn (NL) Naar: Tüddern (D) Pagina:

Routeboek VHV Stars & Cars Rally 2009 Bol Pijl etappe Etappe 4 Van: Thorn (NL) Naar: Tüddern (D) Pagina: Bol Pijl etappe Etappe 4 Van: Thorn (NL) Naar: Tüddern (D) 1 Afstand: 33,7 km Duur: 60 minuten Algemene informa>e Opdracht: De Bol Pijl etappe is een van de meest gebruikte naviga>emethodes in de rallysport.

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Versie: 08-09-2009 25-9-2011 1 Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Onderhavig protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren.

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren. LESFICHE - Brief van de getuige Lesonderwerp De leerlingen schrijven een brief aan zichzelf om te openen op het moment dat ze hun rijbewijs behalen. Ze houden de brief zelf bij of geven hem aan hun ouders

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 Beste deelnemer, Welkom bij de 6 e editie van de NTP Survivalrun Lingezegen. Lees onderstaande informatie goed door: START- EN FINISH Het start-

Nadere informatie

LAMPEGATSE OPTOCHT 6 februari 2016

LAMPEGATSE OPTOCHT 6 februari 2016 LAMPEGATSE OPTOCHT 6 februari 2016 Onderwerpen: Uitleg start- / Deelnemers- / Ontvangstbewijs Opstellingsterrein Veiligheidscontrole Wagens Route takelwagens Optocht Ontbinding optocht Jurering Prijsuitreiking

Nadere informatie

Optochtregelement 2018 Carnaval Peeloofdurp

Optochtregelement 2018 Carnaval Peeloofdurp Optochtregelement 2018 Carnaval Peeloofdurp Datum: Maandag 12 februari 2018. Start optocht 14.11 uur. Opstelplek tevens opbouwplek wagens : Parkeerterrein Sportpark Molenkreek Dinteloord Terrein is maandag

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Parkeren bij AZ Turnhout

Patiënteninformatie. Parkeren bij AZ Turnhout Patiënteninformatie Parkeren bij AZ Turnhout 2 Inhoud Parkeertarieven... 4 Gratis parkeren voor andersvaliden... 5 Waar kunt u als andersvalide in AZ Turnhout parkeren?... 5 Hoe gaat u te werk als u parkeert

Nadere informatie

Reglement. Algemene begrippen:

Reglement. Algemene begrippen: Reglement Algemene begrippen: Masters of Mud Trophy: De wedstrijd is een uitdaging voor bestuurder en bijrijder om samen met zijn 4x4 voertuig, niet zijnde een, ATV, Quad, UTV en/of afgeleide hiervan of

Nadere informatie

Test theorie: Autowegen en Autosnelwegen

Test theorie: Autowegen en Autosnelwegen Test theorie: Autowegen en Autosnelwegen (wordt je aangeboden door Autorij-instructie.nl) Zie de Maximum toegestane snelheid op de Nederlandse wegen van de verschillende voertuigen Test theorie: Autosnelwegen

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer 1 Protocol Leerlingenvervoer Dit protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar school en naar andere bestemmingen in

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

SLOT 2012 17 MEI 2012. 5e editie. Team: LOOKING FOR THE STARS. Pagina 1 van 32 ErjO Productions

SLOT 2012 17 MEI 2012. 5e editie. Team: LOOKING FOR THE STARS. Pagina 1 van 32 ErjO Productions SLOT 2012 LOOKING FOR THE STARS 17 MEI 2012 5e editie Team: Pagina 1 van 32 VOORWOORD Looking for the stars is het thema van de 5 e versie van de Scouting Leonardus Oriëntatie Tocht (kortom SLOT) en zoals

Nadere informatie

Lapperre Senior Golf Trophy 2013 Sportief reglement RBGF/52/2013

Lapperre Senior Golf Trophy 2013 Sportief reglement RBGF/52/2013 Lapperre Senior Golf Trophy 2013 Sportief reglement RBGF/52/2013 20/03/2013 Prepared by to Slice Page 1/7 Kalender De editie van de wedstrijd Lapperre Senior Golf Trophy wordt in 7 Belgische golfclubs

Nadere informatie

Basis Reglement 8 Uren van Hellendoorn 2017

Basis Reglement 8 Uren van Hellendoorn 2017 Basis Reglement 8 Uren van Hellendoorn 2017 Basis Reglement 8 Uren van Hellendoorn 2017 Inhoud pagina Inleiding 2 Organisatie comité & locaties 2 Basis Reglement 4 Artikel 1. Indeling in klassen - start

Nadere informatie

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 Theorie Verkeersregels Deel 1 Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 (wordt je aangeboden door Autorij-instructie.nl) Onderstaand vind je -in totaal 30- afbeeldingen over

Nadere informatie

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen!

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen! 2 Een warm welkom! Beste deelnemers, Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis 2018. Tof dat jullie meedoen! Verspreid over verschillende categorieën worden jullie kennis, vindingrijkheid,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels. Informatiegids

Inhoudsopgave. Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels. Informatiegids Jeugdhockeykamp 23 en 24 Juni 2017 Inhoudsopgave Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels Van de activiteitencommissie Jazeker, daar is het dan! Het kampboekje voor het Hockeykamp van

Nadere informatie

Dit jaar zullen de vragen voor het eerst in de geschiedenis van de jotacross te ontvangen zijn via PSK31.

Dit jaar zullen de vragen voor het eerst in de geschiedenis van de jotacross te ontvangen zijn via PSK31. Procedure thuisteam Jotacross 2008 (versie 1 27 september 2008) Algemeen Dit jaar zullen de vragen voor het eerst in de geschiedenis van de jotacross te ontvangen zijn via PSK31. Dit zal tevens de enige

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 078. Naam Wegsleepverordening gemeente Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010.

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 078. Naam Wegsleepverordening gemeente Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2010 / 078 Naam Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010 Opmerkingen - Vaststelling van de verordening bij raadsbesluit van 9 juni 2004 (raadsvoorstel nummer

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur OV taxi Makkelijk van deur tot deur VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer, van deur tot deur. De OV-Taxi is met name zeer geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

99 / Reserve & (PH-TMG)

99 / Reserve & (PH-TMG) Beste en, Welkom bij de TMG Rally 2012! We hebben een uitdagende opdracht en mooie route voor jullie uitgezet. Alvorens je begint met het berekenen van de keerpunten, vragen we je om onderstaande informatie

Nadere informatie

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken BELEIDSREGELS Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken Juli 2012 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...4 DOEL...4 BELEIDSREGELS...5 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING...5 ARTIKEL 2 AANVRAAG GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Nadere informatie

Etappe 11 KONINKLIJKE REFLECTORROUTE

Etappe 11 KONINKLIJKE REFLECTORROUTE Etappe 11 KONINKLIJKE REFLECTORROUTE Aantal CP s: 2 (waaronder de deadline CP!) Deadline WP: Uiterlijk 17:40 uur moet je de mtb s hebben inleveren op het WP en de deadline CP checken!! Tijdschema: 17:40

Nadere informatie

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen.

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. Huurvoorwaarden Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. 1. Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle reserveringen

Nadere informatie

Op Voeten en Fietsen 3

Op Voeten en Fietsen 3 Op Voeten en Fietsen 3 Wie mag eerst? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 207-208 groep 5/6 Je ziet de hoofdingang van een school. Op de weg en de stoep voor de school zie je verschillende

Nadere informatie

Instructies - het rijden met de Bosmobiel

Instructies - het rijden met de Bosmobiel Instructies - het rijden met de Bosmobiel Aanmelden en Bosmobiel in ontvangst nemen Direct aan de parkeerplaats aan de Nieuwe Meerweg 3, zijn de werf en het kantoor van het beheer van het Amsterdamse Bos

Nadere informatie

19-20-21 juni - Districtstoernooi Olympische Spelen Harbrinkhoek Toernooiboekje Jong Nederland Harbrinkhoek

19-20-21 juni - Districtstoernooi Olympische Spelen Harbrinkhoek Toernooiboekje Jong Nederland Harbrinkhoek Inhoudsopgave Voorwoord van de toernooicommissie Deelnemende teams Het programma Wat neem je mee als team naar het toernooi Wat neem je persoonlijk mee Algemene info over de tochten en thuisopdracht Regels

Nadere informatie

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Dit is een beschrijving van de klussen die je als vrijwilliger van Simmerdeis zo al kunt gaan doen. Bij Simmerdeis kiezen we er bewust voor

Nadere informatie

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2018 versie: 9 januari 2018

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2018 versie: 9 januari 2018 Artikel 1. Nederlands Kampioenschap Historische Rally's Het Nederlands Kampioenschap Historische Rally's, hierna te noemen NK, wordt georganiseerd door de Dutch Historic Rally Club (DHRC). DHRC-leden doen

Nadere informatie

31e Botterronde 03 februari 2018

31e Botterronde 03 februari 2018 31e Botterronde 03 februari 2018 Organisatie: Automobielclub de Ellerijders Inlichtingen: Henk Jongman, tel. 06-51084972, h.jongman4@kpnplanet.nl Wedstrijdleider: Jeu Aben, tel 06-12066601 BIJZONDER REGLEMENT

Nadere informatie

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G TACTIC THE GREAT TOUR Categorie F/G Welkom bij de Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan de Rit om de Hertzberger Trofee 2019

Voorwaarden voor deelname aan de Rit om de Hertzberger Trofee 2019 Voorwaarden voor deelname aan de Rit om de Hertzberger Trofee 2019 Algemeen De Rit om de Hertzberger Trofee wordt op 30 mei, 31 mei en 1 juni 2019 georganiseerd door de Stichting Vintage Cars & Castles

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie:

Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie: Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie: Voorwoord Voor jullie ligt het kwisboek van de eerste editie van K.A.K. Namens de organisatie willen wij jullie bedanken voor de deelname aan deze

Nadere informatie

Robert Morsch / Ewoud Pranger Velperweg 23. Schelmseweg 87 T. 026 364 40 61 6816 SH Arnhem I. www.villavelperweg.nl

Robert Morsch / Ewoud Pranger Velperweg 23. Schelmseweg 87 T. 026 364 40 61 6816 SH Arnhem I. www.villavelperweg.nl 1. ORGANISATIE De Gelderse Goede Doelen Rally wordt georganiseerd door: Lionsclub Renkum - Ostrabeke Robert Morsch 06 18 344 800 Ewoud Pranger 06 10 980 239 E. info@geldersegoededoelenrally.nl I. www.

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement

Huishoudelijk Regelement Huishoudelijk Regelement 1 Artikel 1. Lidmaatschap 1. Algemeen 1. Door zijn toetreden tot All Terrain onderwerpt ieder lid zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement en alle andere bepalingen

Nadere informatie

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015)

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 3 maart 2015 (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) Inhoud Beleidsregels parkeren Boxmeer 2015... 2 Afdeling I... 3 Definities en Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan Il Grande Giro dei Paesi Bassi 2019

Voorwaarden voor deelname aan Il Grande Giro dei Paesi Bassi 2019 Voorwaarden voor deelname aan Il Grande Giro dei Paesi Bassi 2019 Algemeen Il Grande Giro dei Paesi Bassi (verder: Il Giro ) wordt op 26, 27 en 28 september 2019 georganiseerd door de Stichting Vintage

Nadere informatie

VERKEERSBOETES 2019: ALLE BEDRAGEN OP EEN RIJ

VERKEERSBOETES 2019: ALLE BEDRAGEN OP EEN RIJ VERKEERSBOETES 2019: ALLE BEDRAGEN OP EEN RIJ Je gaat meer betalen voor verkeersboetes in 2019 Verkeersboetes 2019 Het zal geen verrassing zijn: de 2019-tarieven voor snelheidsboetes en boetes voor andere

Nadere informatie

Kilometer Kampioen 2017

Kilometer Kampioen 2017 Kilometer Kampioen 2017 Wie is de meest fanatieke treinreiziger van Nederland en mag zich de Kilometer Kampioen van 2017 noemen? Op 24 juni doe jij mee met deze wedstrijd. In dit document lees je alles

Nadere informatie

ALGEMENE REGLEMENTEN

ALGEMENE REGLEMENTEN ALGEMENE REGLEMENTEN Nederlandse Rittensport Federatie - Nationaal Reglement Ritten (NRR) uitgave 2011 (versie maart 2013) Colofon : Uitgave : Nederlandse Rittensport Federatie - Amersfoort, januari 1996.

Nadere informatie

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1 6 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 6. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie