Je kan ons herkennen aan onze koningsblauw met goudgele linten, dit zijn tevens de kleuren die terug te vinden zijn op ons wapenschild.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Je kan ons herkennen aan onze koningsblauw met goudgele linten, dit zijn tevens de kleuren die terug te vinden zijn op ons wapenschild."

Transcriptie

1

2 VOORWOORD Het academiejaar is weer van start gegaan. De één kruipt weer achter zijn boeken, de ander achter de toog. Belangrijker is dat Filii Lamberti terug gaat beginnen met het zorgen voor de nodige afleiding en ontspanning. Voor onze eerstejaars, die lid worden, organiseren we een GRATIS pizza avond op 30/09. Dit is een geweldige kans om mensen van dezelfde richting op een gezellige manier beter te leren kennen. Bovendien hebben wij nog veel meer op het programma staan: Op 2/10 is namelijk onze Intro-TD samen met onze kameraden van Dip s, SOFA en ASG. Dit wordt gevolgd door onze laatste grote activiteit van het trimester: De Filii Lamberti Comedy Night op 27/11. Ook mogen we natuurlijk onze grootste fuif van het jaar niet vergeten: Jungle Love! Door het jaar houden we bijna wekelijkse activiteiten gaande van sportactiviteiten, filmavonden, etc. tot cantussen, fakbars en kroegentochten. Ook degene die niet enkel willen feesten, maar ook hier en daar willen slagen, kunnen we helpen. Op onze website hebben we van bijna elk vak verschillende voorbeeldexamens. Aarzel ook niet om onze oudere leden aan te spreken! Zij weten vaak nuttige tips om op een vak te slagen. Kortom, Filii Lamberti draait om een gezellige studententijd met een hechte, toffe vriendengroep. Wij steunen elkaar door dik en dun en schuimen samen de activiteiten af. Dus geen enkele reden om niet bij Filii te komen! Niels Melotte Praeses Filii Lamberti

3 WIE OF WAT IS FILII LAMBERTI? Filii Lamberti is de tofste studentenvereniging van Diepenbeek. Theoretisch gezien is het een vereniging voor studenten informatica, wiskunde en fysica maar in praktijk is het wel anders. Iedereen is dan ook welkom! Filii Lamberti betekent letterlijk Zonen van Lambert en verwijst naar de reeds overleden Paul Lambert, een professor aan de universiteit van hasselt. Filii is doorgaans een veel gebruikte afkorting van onze vereniging. Je kan ons herkennen aan onze koningsblauw met goudgele linten, dit zijn tevens de kleuren die terug te vinden zijn op ons wapenschild. We organiseren vele leuke activiteiten, waar al onze leden korting krijgen en je vele leuke mensen kunt leren kennen. Zoals gewoonlijk staan al onze activiteiten altijd vermeld op onze website ( maar je kan ons ook gewoon volgen op Facebook. Ook zij die liever een poster bekijken kunnen terecht bij ons ad valvas (Dit is een slim woord voor mededelingsbord op de universiteit). Filii heeft geen officieel motto, maar we zweren bij Toujours fidèle et sans soucis, oftewel Steeds trouw en zonder zorgen.

4 AANWERVING (DE DOOP) De doop, een van de tofste activiteiten als student, is jammer genoeg ook een van de meest afschrikkende wat dus doodzonde is. Door uit te lezen wat de doop ongeveer inhoudt, zal je snel beseffen dat er niets is om schrik voor te hebben. De doop begint eigenlijk al een week op voorhand met de verkoop, hier word je verkocht aan een oud lid van de vereniging. Hij mag je gedurende een week leuke opdrachten geven. Op het einde van die week vindt de echte doop pas plaats. Wat we exact gaan doen op de doop, gaan we hier nog niet verklappen. In het algemeen wordt er een namiddagje genomen om allerlei leuke opdrachten uit te voeren. Niemand wordt hier gedwongen om iets te doen wat je écht niet wilt, zoiets is dan ook niet plezant. Na de doop ben je een schacht en krijg je een awesome verenigingslint voor mee te pronken op fuiven of cantussen. Op het einde van het jaar krijg je de kans om je te laten ontgroenen zodat je volwaardig lid of commilito wordt. WAAROM ZOU JE JEZELF NU LATEN DOPEN? Het is niet enkel een onvergetelijke ervaring, maar vooral ook een leuke manier om mensen te leren kennen. In essentie is het een toffe teambuilding activiteit. Moest je nog met vragen zitten, voel je vrij om ze te stellen aan een Filii praesidium lid.

5 DOELWITTEN (HET PRAESIDIUM) Niels Melotte Sofie Reyners a.k.a. Nia Wiskunde Niels heeft maar één doel voor ogen: zijn hometown Zonhoven uitbreiden tot een heus wereldrijk onder zijn leiding natuurlijk. Door zijn professie in Ju Jutsi en zijn studie wiskunde, kan hij gecalculeerde slagen uitdelen wat hij vorig jaar trainde als schachtenmeester. Wiskunde Nia werkte goed samen met Niels vorig jaar als schachtentemmer en dat zal zeker te merken zijn dit jaar als vice-praeses. Hopelijk voor Filii nam ze deze functie niet op zich om te azen op de praeses functie zoals het al vaker afgelopen is. Michali Tsompanoglou Emiel Claesen a.k.a. Flux Fysica Als Griek met officiële papieren is Michali gevaarlijk goed met papierwerk. Zijn geschreven vergaderingsverslagen zijn dan ook goud waard. Daarom dat hij de ab-actis functie kreeg bij Filii. Fysica Zoals af te leiden is van de foto, is Flux een business man, alleszins bij Filii. Hij is daar de quaestor en beheert dus het geld en volgt waar alles naartoe gaat. Zonder hem zou Filii snel failliet gaan.

6 Maarten Hermans Arno Stienaers Toegepaste Informatica Maarten zal als schachtenmeester de schachten opleiden tot volwaardige commilito (in zoverre een schacht dat kan worden). Vanuit zijn zetel in het filiikot houdt hij de schachten goed in de gaten. Informatica Arno heeft een dubbele functie en is dus zeker een belangrijk schakel binnen Filii. Met zijn ervaring als bokser en zijn dictie kennis houdt hij de schachten zeker wel gedisciplineerd. Hoewel hij een verstandige man is, heeft hij toch zichzelf in de lijst van doelwitten gezet. Evi Van Looy Pieter Hendrix a.k.a. Rebel Informatica Evi zorgt voor de nodige ontspanning binnen Filii. Ontspannen is zelfs één van haar favoriete bezigheden maar zich inzetten ook. En inzetten zal ze moeten aangezien ze de vorige twee wilt overtreffen. Leerkracht: Fysica-Wiskunde Pieter is beter bekend als Rebel maar of hij daarom een gevaarlijke is, is onbekend. Hij zal het komende jaar het filiikot voorzien van allerlei voorraden. Hij probeert trouwens zijn echte functie te camoufleren door een ander lint te dragen maar dit zal niet pakken!

7 Robin Barthels Jelco Adamczyk a.k.a. Polka Informatica De creatieve geest van een informaticus speelt Robin parten als dominus morum. Straffen verzinnen zal geen probleem zijn net zoals het duidelijk uitleggen ervan. Een belangrijk iemand om als vriend te houden dus. Informatica Polka studeert al jarenlang informatica en beheert daarom de IT bij Filii. Een volledige technologische update is dan ook onvermijdelijk. Hij is regelmatig gespot onderweg naar één of andere repetitie of concert want hij is een slagwerker. Bart Peeters a.k.a. Stroef TEW-AF Stroef is in staat om tactvol de leiding (over) te nemen maar zal dit jaar genoegen nemen met de PR functie. Als prosenior heeft hij veel banden met de buitenwereld en daarom heeft hij deze functie. Doelwittenbord

8 MOGELIJKE HIDEOUTS In de UHasselt (A) ligt het filiikot (achter de boekhandel), dit is het hoofdkantoor van Filii. Hier wordt er praktisch elke dag gegeten, gedronken, gegamed en gewoon rond gehangen door Filiianen. Als Filii iets gaat doen, wordt ook hier altijd verzameld. Dit kot is echter alleen open als er een praesidium lid aanwezig is. Er zijn plannen gemaakt om te kunnen achterhalen of het open is, zonder dat men aan de deur moet gaan voelen. In de Fitlink (B) wordt er ook vaak afgesproken door Filiianen, zei het om iets te drinken, (te sporten,) te eten of om naar een of andere speciaal evenement te gaan, zoals de typische Fitlink (B) TD s (studenten fuif). Drinken wordt ook gedaan in de Borly (F) en het is ook mogelijk in De Ploeg (J) en t Stiemerke (E) maar deze laatsten worden minder vaak bezocht.

9 Filii eet vooral in de UHasselt (A) maar soms ook in de Fitlink (B), t Snackske (I), Da Francesco (H), De Ploeg (J) en Basic-Fit (D) die ook een restaurant binnen heeft liggen. In de Basic-Fit (D) wordt er vooral gesport natuurlijk en misschien in tegenstelling tot wat de meesten denken, ook door Filii wordt er gesport. Filii gaat ook regelmatig iets drinken in Hasselt en gebruikt daarvoor vooral de fiets (K), de auto of de bus wiens halte (C) vlakbij de universiteit ligt. Tot slot wordt er soms ook wel een Filiiaan gespot in de Aldi (G) om enkele aankopen te doen voor op zijn kot.

10 PUZZELS ZOEK DE 25 VERSCHILLEN

11 BINAIRE PUZZEL Elke binaire puzzel heeft een unieke oplossing die altijd gevonden kan worden zonder te gokken. Regels: 1. Elke cel moet een nul of een één bevatten. 2. Er mogen niet meer dan twee dezelfde cijfers direct naast elkaar of onder elkaar worden geplaatst. 3. Elke rij en elke kolom moet evenveel nullen als enen bevatten. 4. Elke rij is uniek en elke kolom is uniek. Een willekeurige rij mag echter wel hetzelfde ingevuld worden als een willekeurige kolom. Gemakkelijk: Behoorlijk: Moeilijk:

Je kan ons herkennen aan onze koningsblauw met goudgele linten, dit zijn tevens de kleuren die terug te vinden zijn op ons wapenschild.

Je kan ons herkennen aan onze koningsblauw met goudgele linten, dit zijn tevens de kleuren die terug te vinden zijn op ons wapenschild. VOORWOORD 2015-2016. Het 37 ste jaar van Filii Lamberti is van start gegaan. Een jaar met de 6 de lustrum (30 ste ) editie van Jungle Love, de langst lopende TD in heel Diepenbeek en omstreken. Een jaar

Nadere informatie

Jelco 'Polka' Adamczyk. Scriptor '13 - '14

Jelco 'Polka' Adamczyk. Scriptor '13 - '14 De vakantie is weeral voorbij en voor velen betekent dit het begin van een serieuze verandering in hun leven: het verder studeren! Voor anderen wilt dit dan weer zeggen dat vakantietijd gevuld met studentenjobs,

Nadere informatie

Wat is Filii Lamberti? Redenen om lid te worden

Wat is Filii Lamberti? Redenen om lid te worden Wat is Filii Lamberti? Filii Lamberti is de studentenvereniging van de informatici, fysici en wiskundigen, maar iedereen is welkom. Het praesidium van dit jaar bestaat uit te gekke mensen die het hele

Nadere informatie

FLITS World s sexiest lifestyle magazine

FLITS World s sexiest lifestyle magazine FLITS World s sexiest lifestyle magazine Voorwoord Na alweer een geweldige editie van Jungle Love komt stilaan het besef dat we steeds dichter en dichter bij het einde van het schooljaar komen, maar niet

Nadere informatie

e bent student, mogelijk eerstejaars, en halsoverkop in een wereld terecht gekomen waar je wel of niet deel van wilt uitmaken. Wel, maak je borst al

e bent student, mogelijk eerstejaars, en halsoverkop in een wereld terecht gekomen waar je wel of niet deel van wilt uitmaken. Wel, maak je borst al e bent student, mogelijk eerstejaars, en halsoverkop in een wereld terecht gekomen waar je wel of niet deel van wilt uitmaken. Wel, maak je borst al maar nat want Diepenbeek is niet enkelboekenenlaptops!

Nadere informatie

HOOGSTUDENTENCLUB MOEDER MALHEUR

HOOGSTUDENTENCLUB MOEDER MALHEUR HOOGSTUDENTENCLUB MOEDER MALHEUR MOEDER MALHEUR, een jonge en ambitieuze studentenclub met een beloftevolle toekomst. Even voorstellen 1) Wat is MOEDER MALHEUR? MOEDER MALHEUR is een hoogstudentenclub

Nadere informatie

Filii heeft geen officieel motto, maar we zweren bij 'Toujours fidèle et sans soucis', oftewel 'Steeds trouw en zonder zorgen'.

Filii heeft geen officieel motto, maar we zweren bij 'Toujours fidèle et sans soucis', oftewel 'Steeds trouw en zonder zorgen'. Het is weer zo ver, de vakantie is jammer genoeg voorbij! Diepenbeekse studenten maken zich klaar voor een sprong in een nieuw academiejaar vol hersenkronkels, stress en examenkoorts. Maar niet getreurd!

Nadere informatie

E-Files. September 2014. www.e-kring.be

E-Files. September 2014. www.e-kring.be E-Files September 2014 www.e-kring.be Praeses Dixit Beste E'ers De vakantie is nog maar juist begonnen (zo lijkt het mij toch) en de lessen beginnen weeral. Veel te kort die vakantie, zeker voor de mensen

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN www.psychokring.be Psychologische Kring Leuven 2 DE PSYCHOLOGISCHE KRING Beste psychologiestudent,

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Sponsordossier. Beste lezer

Sponsordossier. Beste lezer Sponsordossier Beste lezer Met dit dossier geven we u graag wat extra uitleg over wie wij zijn, wie onze doelgroep is en welke activiteiten wij doorheen het academiejaar organiseren. U ontdekt ook waarom

Nadere informatie

Vernieuwingen. Commilitones probleem. Beste Pro senioren, ouwe zakken, bestuursleden en commilitones,

Vernieuwingen. Commilitones probleem. Beste Pro senioren, ouwe zakken, bestuursleden en commilitones, Beste Pro senioren, ouwe zakken, bestuursleden en commilitones, Zoals jullie alreeds weten heb ik mij kandidaat gesteld voor praeses 2014-2015 van Manu Juvanta te worden. Gisteren heeft onze AV plaatsgevonden.

Nadere informatie

Agenda Homeraad ( )

Agenda Homeraad ( ) Agenda Homeraad (24-09-2018) Aanwezig: Lilith, Roselien, Ina, Noëmi, Axel, Lars, Sven, Lene, Magalie, Kirsty, Veerle, Lisa Lambrechts, Anthony, Gil, Davy, Fréderic, Cynthia, Lisa van der Vleuten, Robin,

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt.

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Titel 1: De Vereniging STATUTEN APOLLO Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Art. 1. Studentenclub Apollo, hierna Apollo

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Praesidium vergadering 9 17 december 2012

Praesidium vergadering 9 17 december 2012 Praesidium vergadering 9 17 december 2012 1. Verontschuldigden Sophie, Meynen, Bert, Jannes, Thomas, Maarten, Yasmine, Vermeyen, Jannes, Willem, Gert 2. Afwezigen Eva, Piens, Niels S., T Seyen, Bram 3.

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek)

Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek) AV VERSLAG Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek) Aanwezig: Jennifer, Jeroen, Pieter V., Natascha, Hanne, Bart, Michaël M., Toon, Joris B., Vincent, Yana, Sofie, Michaël D., Pieter V.H., Karel,

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

Vergadering dinsdag 8 maart

Vergadering dinsdag 8 maart Vergadering dinsdag 8 maart Aanwezigen: Konijn, Yasser, Laura, Sam, Alex, Blokkie, Julien, Vinanda, Maggie, David, Kasper, Xeno, Theo Te laat: Afwezigen: Sarah, Bert, Robin VdB Praeses Vice Streepjesstand

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Inleiding Hieronder staan een aantal vragen. De vragen gaan allemaal over de middelbare school. Jij gaat de vragen beantwoorden.

Nadere informatie

Bètadag 2015. Bèta In Leiden

Bètadag 2015. Bèta In Leiden + Bètadag 2015 + Bèta In Leiden In samenwerking met de landelijke stichting bètadag organiseert Universiteit Leiden dit jaar de bètadag. Een Hele dag vol activiteiten zodat scholieren kunnen ervaren hoe

Nadere informatie

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli v JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli JUNI 1 juni: gewoon chiro voor elke afdeling 8 juni: SPE/RA massaspelen van 14u 17u, KE/TO/ASP: 17u-19u 15 juni: SPE/RA: gewoon chiro dus tot 18u Toppers/Kerels/Aspis:

Nadere informatie

Cicero Cicer 1 2008-2009 nr.

Cicero Cicer 1 2008-2009 nr. nr.1 Cicero 2008-2009 Het clubcafé Ons clubcafé en afspreekplaats voor de meeste activiteiten is café Den Draver met onze lieve meter Christientje achter de toog. Vanuit het Rabot (KaHo): Sla rechtsaf

Nadere informatie

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne Non smoking sponsor Posted on 4 december 2012 by Yvonne Hoe geweldig het ook is op Orchid Garden, het heeft natuurlijk twee kanten.. Deze school had er niet hoeven zijn als er niet zo verschrikkelijk veel

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten.

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten. 24 februari 2011 Job- en stage-event Hogeschooll Gentt Departtementt Toegepastte Ingeniieurswettenschappen Woord vooraf Geachte heer, Geachte mevrouw, Met trots stellen wij van de studentenvereniging Hermes

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Het onderzoek van de burgemeester 5/6

Het onderzoek van de burgemeester 5/6 Het onderzoek van de burgemeester De burgemeester hoorde dat kinderen ongerust zijn. Nee, ze zijn niet bang voor onweer of harde geluiden. Ze maken zich zorgen over de natuur. Dieren krijgen steeds minder

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren.

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren. LESFICHE - Brief van de getuige Lesonderwerp De leerlingen schrijven een brief aan zichzelf om te openen op het moment dat ze hun rijbewijs behalen. Ze houden de brief zelf bij of geven hem aan hun ouders

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee!

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee! CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over... CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over...chhh...welpen voor leiding, Zeg het maar, over...chhhh... AAH welpen, de leiding hier. Goed om nog

Nadere informatie

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders Sociaal netwerk Handleiding voor begeleiders Algemene tips voor begeleider Het beste uit jezelf! Philadelphia vindt het belangrijk dat cliënten zich net als ieder ander mens kunnen ontwikkelen. Hierbij

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Het praeseslint wordt boven de jas over de rechterschouder gedragen, met het schild op de borst.

Het praeseslint wordt boven de jas over de rechterschouder gedragen, met het schild op de borst. CASTRUM COULEUR WAPENSCHILD Het wapenschild van Castrum heeft de vorm van het heraldisch Vlaams schild. Het heeft een faas aan het hoofd in zilver met de wapenspreuk VIVAMUS AD CODICEM daarop aangebracht

Nadere informatie

Verandering van leefstijl begint toch echt bij jezelf!

Verandering van leefstijl begint toch echt bij jezelf! Verandering van leefstijl begint toch echt bij jezelf! Peter Dona Er is en er wordt steeds meer geschreven, onderzocht en nieuwe methoden bedacht om de leefstijl van werknemers positief te veranderen.

Nadere informatie

Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering

Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering Elke student met buitenlandse ervaring maakt een praktisch verslag over zijn verblijf en zijn ervaringen. Studenten die in groep aan een project

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens Het leven is een verzameling van keuzes. Je kiest waar je woont, hoe je je kleedt, welk werk je doet en met wie je samenleeft. Die keuzes bepalen in grote

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Privacyverklaring. Farmaceutica vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

Privacyverklaring. Farmaceutica vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens. Privacyverklaring Algemeen Farmaceutica vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

Handleiding organisa-e Rode World Tour

Handleiding organisa-e Rode World Tour Handleiding organisa-e Rode World Tour Handleiding organisatie Rode World Tour 1 Je bent hostvereniging van een of meerdere Rode of Oranje World Tour afdelingen. Dat is natuurlijk erg leuk maar wij kunnen

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger Glasvanger Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten: het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur.

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

Hoogstudentenclub Moeder Malheur

Hoogstudentenclub Moeder Malheur Hoogstudentenclub Moeder Malheur Een jonge en ambitieuze studentenclub met een beloftevolle toekomst. Even voorstellen... Wat is Moeder Malheur? Moeder Malheur is een hoogstudentenclub te Gent, die opgericht

Nadere informatie

Vergadering 7/03 Aanwezig: Afwezig: Te laat: Praeses: Vice: Penning:

Vergadering 7/03 Aanwezig: Afwezig: Te laat: Praeses: Vice: Penning: Vergadering 7/03 Aanwezig: Blokkie, Lucas, Alex, Segers, Julien, Kwinten, Sarah, DaviT, Joshua, Tuur, Julie, Maggie, Tamos, Nathan Afwezig: Te laat: Apo Praeses: - Vrijwilligers Dies Natalis - Voor 2u

Nadere informatie

Nieuw Nederlands 4 e editie 4 vwo. Cursus Argumenteren. Hoofdstuk 1 Meningen en argumenten. 1 Meningen

Nieuw Nederlands 4 e editie 4 vwo. Cursus Argumenteren. Hoofdstuk 1 Meningen en argumenten. 1 Meningen Cursus Argumenteren Hoofdstuk 1 Meningen en argumenten 1 Meningen Opdracht 1 1 Dat concert van die Chinese pianist lijkt me echt iets voor jou. (positief standpunt) 2 Ik weet nog niet of ik meedoe met

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of WO-opleiding in één van de twaalf grootste studentensteden

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 R.K. Basisschool De Vlinder RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 GOEDE STUDIEGEWOONTEN Bij goed studeren (leren) of huiswerk maken

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger. Als voorbereiding op deze les kunt u het digitale boek Mus op het

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN Inhoud: - Zorgeloos op uitje -Wat is autisme? - Wat houd een uitje precies in? - 15 TIPS om uw uitje tot een succes te maken Marinka

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R WELKOM! Een bezoeker die een science center binnenkomt, moet gelijk in de stemming komen om van alles te ontdekken. Dat kan doordat er iets verrassends gebeurt. Daar gaan jullie op een heel speciale manier

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure NIEUW IN LEUVEN? ACADEMIEJAAR 2018-2019 PEDAGOGISCHE KRING Informatiebrochure Beste nieuwe studenten! In naam van de Pedagogische Kring heten wij jullie hartelijk welkom op de KU Leuven! Als nieuwe student

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Verslag vergadering 13/3/2007

Verslag vergadering 13/3/2007 Verslag vergadering 13/3/2007 Aanwezig: Bram, Iris, Bart, Akke, Peter, Lucas, Polle, Nicky, Dobbie, Osmo, Cd, Zeger, Lotte Verontschuldigd: Jessie en Free Evaluaties NdW Iedere kring krijgt nog 120 euro

Nadere informatie

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Dit portret gaat over H., een vrouw die met een evoluerende spierziekte nog lang voor de klas heeft gestaan in het lager

Nadere informatie

STATUTEN HSC SALMONELLA

STATUTEN HSC SALMONELLA STATUTEN HSC SALMONELLA ALGEMEEN ART. 1 HoogStudentenClub Salmonella is "een club van kameraden" (zie clublied), zetelend in café Cuba Libre, Overpoortstraat, waar het bestuur minstens eenmaal per maand

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij?

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij? 5. Woordplaatjes Bijzondere woorden Woorden maken samen zinnen. Zinnen maken samen tekst. Een zin begint met een hoofdletter. Hij eindigt met een punt. Zo weet je hoe je moet lezen. De woorden staan netjes

Nadere informatie

Wij gaan voor dit Mexicaans avontuur naar een zeer exotische plek genaamd de Panne, waar ook veel zon, zee en strand is!

Wij gaan voor dit Mexicaans avontuur naar een zeer exotische plek genaamd de Panne, waar ook veel zon, zee en strand is! Welka kamp Hola ouders! Wij als leiding gaan graag op kamp, maar een kamp zonder leden is toch maar een saai kamp, daarom nodigen wij, de leiding, jullie kroost graag uit om mee te komen op ons super leuk

Nadere informatie

zo maak je een prachtige Femma-stand

zo maak je een prachtige Femma-stand zo maak je een prachtige Femma-stand 1 zo maak je een prachtige femma-stand Elke groep krijgt regelmatig de vraag om op een activiteit in de gemeente een standje te zetten: op de avondmarkt, kermis, boekenbeurs,

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Vrienden kun je leren

Vrienden kun je leren Vrienden kun je leren Hallo! Wij zijn Reinder en Berber, en wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit boekje te maken, speciaal voor jongeren met het syndroom van Asperger. Hieronder vind je

Nadere informatie