INS & OUTS VAN PROJECT AWARE DOOR DE JAREN HEEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INS & OUTS VAN PROJECT AWARE DOOR DE JAREN HEEN"

Transcriptie

1 INS & OUTS VAN PROJECT AWARE DOOR DE JAREN HEEN

2 PROJECT BEWUSTWORDING HISTORIE Alles begint met bewustwording, zo ook het begin van Project Aware. De twee initiatiefnemers werden zich tijdens een reis door de Himalaya bewust van het belang van vrijheid en wat 1E AWARENESS vrijheid voor hen betekende. Over de afgelopen vijf jaar zijn zij met Project Aware succesvol aan de slag gegaan om een soortgelijk bewustwordingsproces in gang te zetten. Deze ervaringen hadden zo n diepe indruk gemaakt, dat zij voor het eerst Aware werden. Eenmaal terug in Nederland bleek de meerderheid van de mensen in Europa niet bekend te zijn met de ontberingen van het Tibetaanse volk. Bovendien ontdekten ze dat de media-aandacht omtrent dit onderwerp zeer te wensen over liet. Zij vonden het daarom van groot belang meer mensen te inspireren, zodat er ook bij hen een soortgelijk knopje van Awareness om zou gaan. Een jaar na hun aankomst in Amsterdam startten zij Project Aware. De stichting Het verse besluit tot oprichting van de stichting Project Aware was de eerste formele stap in de verdere professionalisering naar de veelbelovende organisatie, Project Aware. Niet alleen non-profit, maar ook non-kosten en dus -uitgaven, maakten deze stichting en goed doel zonder gironummer al snel uniek.

3

4 DIT IS PROJECT AWARE HISTORIE Project Aware had als primair doel een bewustwordingsproces in gang te zetten. Door een beroep te doen op iedereen die vrijheid belangrijk vond, vroeg Project Aware mensen om een eigen bijdrage te leveren. Iedereen kon dus meedoen met Project Aware op zijn of haar eigen, individuele manier, maar ook met elkaar. Niemand uitgezonderd. Zo wilde Project Aware een signaal van vrijheid geven naar iedereen, zodat marteling en onderdrukking tot het verleden gingen behoren. Zij stond voor datgene waar ieder individu voor staat, namelijk vrijheid. Vrijheid als de basis van het leven. MISSIE & VISIE Missie -> actie Project Aware zette een bewustwordingsproces in gang en gaf een signaal af ten gunste van vrijheid. Visie -> doelstelling Project Aware stond voor datgene waar ieder individu voor stond: vrijheid. Vrijheid als basis van leven; waar ook ter wereld, voor iedereen; vrijheid van expressie zonder dat het de vrijheid van een ander aantast. Vrijheid is een recht voor iedereen, overal ter wereld! Project Aware had zich als doel gesteld om wereldwijd een einde te maken aan de ergste vorm van vrijheidsontneming, namelijk marteling en onderdrukking.

5 STRATEGIE & BOODSCHAP Strategie -> aanpak Project Aware gebruikte de kosten-nul-methode en draaide volledig op vrijwilligers, stagiaires en sponsoring door derden in de vorm van product, dienst of expertise. Zij vroeg haar supporters niet om geld maar om bewustwording. Door geen geld te vragen bleef haar intentie puur en gewaarborgd. Via haar strategic business units (SBU s) bereikte Project Aware haar publiek wereldwijd en vroeg zij iedereen om haar missie te steunen door te stemmen voor vrijheid. Iedereen kon stemmen voor vrijheid door een digitale handtekening achter te laten op de Project Aware website. Strategie -> De Boodschap Vrijheid. Vrijheid voor iedereen! Project Aware maakte mensen bewust van het belang van vrijheid. Vrijheid is iets waar iedereen recht op zou moeten hebben. Door de jaren heen, en op verschillende plekken in de wereld, is gebleken dat niet iedereen het geluk heeft om in vrijheid te leven. Hier moest volgens Project Aware verandering in komen. Vanuit deze gedachtegang ging Project Aware aan de slag en doet daarom een beroep op iedereen die in vrijheid leeft. HISTORIE Deze stemmen resulteerden in de teller van Project Aware welke voortdurend werd gecommuniceerd. De teller diende als daadkrachtig motivatie- en communicatie middel. Het toonde dat het mogelijk is om gezamenlijk verantwoordelijkheid voor vrijheid te nemen.

6 HISTORIE

7

8 HET PLAN HISTORIE 1. Project Aware communiceerde de boodschap via verschillende kanalen Mond-tot-mond reclame (Aware Support) Promotionele producten (Aware Merchandise) Kunst (Aware Art) Scholen (Kids Aware & Young Aware) Festivals en evenementen (Aware Events) In de media (Aware Products) Internationale uitbreiding (Aware International) 2. Het bewustwordingsproces Door de aandacht, de boodschap en informerende rol bereikte Project Aware de mensen. Het bewustwordingsproces begon. 3. Steun betuigen Als de boodschap jou had geraakt en je bewust was geworden van het belang van vrijheid, dan stemde je voor vrijheid en tegen marteling en onderdrukking d.m.v. een digitale handtekening in de vorm van jouw adres; de teller steeg. 4. De teller De teller mat het bewustwordingsproces De teller werd naar buiten gecommuniceerd De teller motiveerde meer mensen om ook Aware te worden 5. De kettingreactie Overal ontplooiden mensen zelf activiteiten om anderen Aware te maken

9 6. Een groot aantal supporters - de kracht van de grote getale, beïnvloedde de volgende partijen: De supporters De opiniemakers De media Het bedrijfsleven De medewerkers van Project Aware De doel gerelateerde organisaties De politiek 7. Einddoel: De mensenrechten worden toegepast en gerespecteerd Er ontstaat een basis van vrijheid waarin iedereen kan leven

10 KERNPUNTEN SUCCES PROJECTEN For a free generation Project Aware stond voor vrijheid, Project Aware vroeg iedereen om te stemmen voor vrijheid Project Aware vroeg niet om geld Project Aware hanteerde de kosten-nul-methode Project Aware richtte zich uitsluitend op bewustwording en vrijheid Project Aware hield zich niet bezig met politiek Project Aware vormde een brug tussen bestaande organisaties en het publiek Project Aware wilde wereldwijd een einde maken aan marteling en onderdrukking

11 SPONSORING HUISVESTING PROMOTIE Project Aware draaide volledig op de goodwill van derden. Mede door de drive van de initiatiefnemers en doordat Project Aware werkte met de kosten-nulmethode (wat inhoudt in dat alle facetten binnen de organisatie op sponsoring draaide), waren velen potentiele partners bereid sponsoring aan te gaan. Project Aware gaf haar sponsors de kans om zich als partner succesvol te positioneren als maatschappelijk verantwoorde onderneming in Nederland. Project Aware kon zich (dankzij een van hun belangrijke sponsors) vestigen in een royaal kantoor aan de ringweg van Amsterdam waar Project Aware beschikking kreeg over computers, internetverbinding, telefoon en vergader ruimtes. Door het groeiende succes van Project Aware, was de verhuizing naar een groter gesponsorde kantoorruimte, op het prachtig gelegen communicatiepark te Amstelveen, de volgende stap. Verschillende media sponsorden niet alleen massaal Project Aware, wat voor flink wat media exposure en supporters heeft gezorgd, maar zij vulden elkaar ook aan in een crossmediaal communicatieplan waarbij internet een hoofdrol speelde in de business-to-consumer communicatie. Daardoor werden de Project Aware communicatiemiddelen door een breed publiek gehoord en gezien, wat essentieel was voor een organisatie die draaide op media-aandacht.

12 AWARE EVENTS DANCE4FREEDOM Aware Events was verantwoordelijk voor de eigen events, waaronder de Dance- 4Freedom edities, met een unieke- en ultieme sfeer. Het waren zeer succesvolle evenementen voor-, en over-, vrijheid en voor iedereen die vrijheid belangrijk vindt. De Dance4Freedom kreeg in het uitgaanscircuit al snel een hoge waardering. Project Aware was daarnaast op talloze externe festivals en evenementen, waaronder de bevrijdingsfestivals, zichtbaar aanwezig. EVENTS/OUTDOOR Project Aware was aanwezig met support acties en optredens op de verschillende Bevrijdingsfestivals. Ook was er altijd ruimte voor ludieke acties, zoals een Aware boot tijdens de Gay Pride. Verder maakte Project Aware gebruik van een mobiele gevangeniskooi, een stemconsole en een uitgebreide collectie fysieke banieren voor zichtbare aanwezigheid op festivals en evenementen. Festivals en moderne feesten zoals Awakenings steunden Project Aware ook graag. AWARE SUPPORT Project Aware heeft geëxperimenteerd met het aanspreken en Aware maken van mensen op druk bezochte stadspleinen. Hieruit volgde al gauw de oprich ting van Project Aware promotieteams die mensen informeerden over de missie van Project Aware en support verzamelden in de vorm van digitale handtekeningen. Aware Support maakte o.a. gebruik van een infostand, vlaggen, banieren en flyers.

13 ART4FREEDOM Door de oprichting van Aware Art werd kunstenaars de mogelijkheid geboden om via hun kunst een bijdrage te leveren aan wereldwijde vrijheid. Deze diverse kunstvormen vormden een indrukwekkende collectie van gedichten, schilderijen, tekeningen, beeldhouwkunst, digitale werken en foto s, welke als exposities, zowel als online-, en offline event, te beleven waren. Men kwam in aanraking met kunstwerken gerelateerd aan (gebrek aan) vrijheid. PHOTO4FREEDOM In het kader van het Photo4Freedom project, waren vrijwillige promotieteams op evenementen van derden vertegenwoordigd en maakten zij daar foto s van potentiële supporters. Na een bezoek aan de actiesite én nadat zij supporter waren geworden, konden zij de foto s downloaden en verspreiden. Photo- 4Freedom teams hebben ook, door de acties en het uitdelen van flyers, de promotie van de eigen Dance4Freedom-, en art events flink ondersteund. SHOUT4FREEDOM Project Aware wilde doormiddel van Shout4freedom haar doelgroep bewust maken van vrijheidsonderdrukking en mensenrechtenschending overal ter wereld. Wanneer mensen schreeuwen, ervaren zij een gevoel van bevrijding. Wanneer daaraan de boodschap van Project Aware gekoppeld werd, maakten dat mensen sneller bewust. Project Aware toonde op het Bevrijdingsfestival Amsterdam een filmpje waarbij men opgeroepen werd massaal te schreeuwen.

14 AWARE CREATIVE Aware Creative bestond uit creatieve professionals, zoals ontwerpers en specialisten die zich bezig houden met de productie/realisatie van alle Project Aware uitingen. Denk hierbij aan grafische vormgevers, video-editors, web-redacteurs, web-designers, fotograven, tekstschrijvers, programmeurs, enz. AWARE MERCHANDISE Aware Merchandise bood haar producten aan, zowel online via de Project Aware website als offline, via stands op events, festivals, en eigen Dance4Freedom feesten. Dankzij de kaartverkoop uit de laatste kon vanwege de succesvol opgebouwde, dekkende financiële buffer, de voormalige minimale marge (welke in het leven is geroepen om onvermijdelijke kosten te dekken) al snel worden geschrapt en werden de producten tegen inkoopprijs aangeboden. BALLONMEISJE & AUTO In noord Nepal, in de Himalaya, kwamen de initiatiefnemers Pijo tegen, in een smalle steeg tussen twee afbrokkelende gebouwen. Ze had een zeer fascinerende gezichtsuitdrukking en men zei dat ze toen al ruim twee jaar weigerde te praten. We gaven haar een ballon. Om haar onschuld voor eeuwig vast te leggen hebben de initiatiefnemers de foto gemaakt, die de basis vormde voor het tweede Project Aware logo, welke ook op de opvallende promotie auto stond.

15 Portugal Ierland Spanje Groot Brittannië Frankrijk Nederland Denemarken Duitsland Tsjechië Oostenrijk Italië Malta TEAM AWARE-SCHOLEN De Kids Aware doelgroep werd via modern entertainment aangesproken. Als blijk van steun konden ook de kinderen een stem voor vrijheid zetten, door het doneren van een adres of dat van hun ouders. Acties op lagere scholen vormden de beste manier om de Kids Aware doelgroep te bereiken waarbij het voornamelijk ging om het spelenderwijs creëren van bewustwording over de schendingen van mensenrechten en het besef van vrijheid. AWARE INTERNATIONAL Aware International hield zich bezig met de uitbreiding van de Nederlandse activiteiten naar andere landen en onderzocht welke mogelijkheden er waren om in het buitenland het concept van Project Aware succesvol neer te zetten. Besloten werd om de website naast in het Nederlands, Engels en Spaans, ook naar de belangrijkste wereldtalen te vertalen om zo de internationale toegankelijk te vergroten. SFEER & DRIVE Project Aware hanteerde een informele werksfeer waar men veel vrijheid, the right to be yourself, genoot. Zowel de organisatie, als de medewerkers, waren jong, modern, dynamisch en openminded. De oorspronkelijke- en onuitputtelijke drive van de twee initiatiefnemers sloeg over op iedereen die er mee in aanraking kwam (medewerkers, supporters, sponsors, enz.) en was vaak doorslaggevend voor een samenwerking met Project Aware.

16 GROEI / TELLER BEHAALD DOEL Door hun indrukwekkende reis verhaal te vertellen zijn de initiatiefnemers van Project Aware begonnen met het Aware maken van vrienden en familie. Dit resulteerde in 300 personen die daardoor ook Aware werden, vervolgens groeide dit aantal naar en ruim Tegelijkertijd steeg het aantal vrijwilligers van 2 naar meer dan 100 en zo ook de samenwerking met meer dan 200 sponsoren. Om aan die groei-vraag te voldoen was het van groot belang dat Project Aware zich continue bleef professionaliseren en haar netwerk van zeer uiteenlopende samenwerkende partners/ sponsoren, evenals het aantal eigen medewerkers in de vorm van stagiaires/vrijwilligers blijvend uitbreiden. Ook werd er tijd geïnvesteerd in continue innovatie en het blijven uitproberen en verder uitwerken van succesvolle projecten die de doelgroep bewust maakten en aanzette tot actie. Men kan dan ook niet anders dan enthousiast zijn over, wat Project Aware allemaal, zonder financiële middelen, heeft bereikt.

17 DOELGROEP 0,9% ,2% ,9% ,2% ,6% ,6% ,9% ,8% GROEIGRAFIEK TELLER

18 VISIE & PLAN DE TOEKOMST Stel je voor dat de teller niet op dertig duizend plus stond maar op bijvoorbeeld twee miljoen. Dan zou dat de genoemde stakeholders duidelijk gaan beïnvloeden. De hoogte van de teller, op zich, zou mensen overhalen om ook Project Aware te gaan steunen. Daarnaast spelen de media dan in op wat er zich in de samenleving afspeelt, dus ook zij zouden Project Aware meer onder de aandacht brengen. Hierdoor zouden nog meer eventuele supporters bereikt kunnen worden en zou de teller nog meer stijgen. Als Project Aware, door deze positieve vicieuze cirkel, zou groeien tot een grote zeer organisatie, zouden sponsoren dan ook weer eerder geneigd zijn om Project Aware te gaan steunen. De volksvertegenwoordiging, in Nederland, de Tweede kamer dus, zal dan, op een gegeven moment, niet meer om Project Aware heen. Hoe hoger de teller, hoe meer mensen achter de doelstelling van Project Aware zouden gaan staan en de organisatie daadwerkelijk zouden steunen. Hoe meer druk of motivatie op de volksvertegenwoordigers, hoe eerder zij op zouden kunnen komen tegen marteling en onderdrukking, als zij wisten dat een groot deel van de bevolking mensenrechten belangrijk vindt en hun in hun acties zou steunen.

19

20 PROJECTAWARE.COM i n t e r a c t i v e c o m m u n i c a t i o n

PROJECT AWARE INFOPAKKET

PROJECT AWARE INFOPAKKET PROJECT AWARE INFOPAKKET Miljoenen mensen zijn gestorven door het gebrek aan vrijheid, door marteling en onderdrukking. Maar hebben miljoenen mensen al gestemd voor vrijheid en tegen marteling en onderdrukking?

Nadere informatie

2 Hoe werkte het (opbouw) 9 2.1 Stem voor vrijheid 10 2.2 Het proces 11 2.3 Kosten-nul-methode 15 2.4 Brugfunctie 16

2 Hoe werkte het (opbouw) 9 2.1 Stem voor vrijheid 10 2.2 Het proces 11 2.3 Kosten-nul-methode 15 2.4 Brugfunctie 16 JAARVERSLAG 2008 1 INHOUDSOPGAVE 1 Vijf jaar Project Aware 17 1.1 Voorwoord 3 1.2 Samenvatting/introductie 4 1.3 Hoe het allemaal begon 5 1.4 Dit was Project Aware 6 1.5 Kernboodschap & kernpunten 7 1.6

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

Voorwoord. Voorwoord

Voorwoord. Voorwoord l u dit voorvoord leest In een jaarverslag leg je verantwoording af van de belangrijkste ontwikkelingen die het afgelopen jaar hebben pl aat maar als ik dit boekwerkje lees dan is mijn indruk: wat hebben

Nadere informatie

DEEL 2: THEORIEËN EN CONCEPTEN VAN PUBLIC RELATIONS Hoofdstuk 10: Imago, reputatie en identiteit van een organisatie

DEEL 2: THEORIEËN EN CONCEPTEN VAN PUBLIC RELATIONS Hoofdstuk 10: Imago, reputatie en identiteit van een organisatie DEEL 2: THEORIEËN EN CONCEPTEN VAN PUBLIC RELATIONS Hoofdstuk 10: Imago, reputatie en identiteit van een organisatie 1 Corporate PR Corporate = lichaam van het bedrijf met alle communicatie: product /

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Kennismakingsgids 2012 Dit is ZEF Magazine! ZEF Magazine is een online magazine voor jonge mensen die wonen in Limburg. ZEF draait niet alleen om nieuwtjes

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in:

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: Wat is een campagne? Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: 0 Wat is een campagne? 0 Hoe geef je een campagne vorm? 0 Hoe pitch je je initiatief? Campagnes zijn er allerlei soorten en maten.

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

DIGITAL MARKETING MANAGER

DIGITAL MARKETING MANAGER #VACATURE Marketing Digital DIGITAL MARKETING MANAGER In korte tijd is Catawiki uitgegroeid tot een van de meest geliefde en snelst groeiende marktplaatsen van Europa. Ruim 15 miljoen gebruikers kopen

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017

Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 Hoofdlijnen Beleidskaders GRACELAND FESTIVAL 2017 INHOUDSOPGAVE GRACELAND FESTIVAL Missie Visie Kernwaarden Doelen 2017 ORGANISATIE STAKEHOLDERS DOELGROEPEN INKOMSTEN WWW.GRACELANDFESTIVAL.NL 2 GRACELAND

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding Kenmerken doelgroep Needs & Wants Omvang van de doelgroep Persona

Inhoudsopgave. Inleiding Kenmerken doelgroep Needs & Wants Omvang van de doelgroep Persona Doelgroep Onderzoek Inhoudsopgave Inleiding Kenmerken doelgroep Needs & Wants Omvang van de doelgroep Persona Inleiding De doelgroep van InterRail is behoorlijk uiteenlopend. Maar toch zijn ze op te delen

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. rocktheweb.nl 1 INHOUD Introductie Stap 1: het nieuwe digitale speelveld Stap 2: meer bezoekers op je website Stap 3: business case Stap 4: zien, denk, doen en zorg Stap 5: Ad Grants aanvragen 2 INTRODUCTIE

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 t/m 2016

Beleidsplan 2012 t/m 2016 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Mei 2012 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Inleiding Dit beleidsplan is het resultaat van een voortgaand proces, waar we sinds twee jaar aan werken. In die periode is het volgende gebeurd.

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding 3. 2. Campagnes & beleid 5. 3. Communicatie 7

INHOUD. 1. Inleiding 3. 2. Campagnes & beleid 5. 3. Communicatie 7 BELEIDSPLAN 2014 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Campagnes & beleid 5 3. Communicatie 7 2 1. Inleiding Het zijn bewogen tijden voor Bont voor Dieren. Eind 2012 is het nertsenfokverbod een feit geworden. Uniek

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen:

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen: Focusgroepen basisonderwijs: Wat denken ouders uit verschillende doelgroepen over wat de school of het schoolteam kan doen om ouders meer te betrekken bij de school (geïnspireerd op de draaiboeken van

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

1.1. Onze missie is: werken aan het normaliseren van hiv door het stigma aan te pakken.

1.1. Onze missie is: werken aan het normaliseren van hiv door het stigma aan te pakken. BELEIDSKADER 2015-2019 STICHTING HELLO GORGEOUS Titel: Doe normaal over hiv! Inleiding In Nederland leven naar schatting 25.000 mensen met hiv, waarvan 6.000 niet op de hoogte zijn van hun hiv-status.

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE. Team 4481. First Dutch FRC team

SPONSORINFORMATIE. Team 4481. First Dutch FRC team SPONSORINFORMATIE Team 4481 First Dutch FRC team WAT IS FIRST? FIRST is een wereldwijd opererende non-profit organisatie met als doel promotie van Wetenschap & Techniek bij jongeren. Met de Junior FIRST

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013 ontmoeten inspireren co-creëren Dagelijks contact met voorschrijvers en opdrachtgevers Materia brengt u in contact

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

DAADKRACHT. INTERACTIE. AWESOMENESS.

DAADKRACHT. INTERACTIE. AWESOMENESS. WERKSCHRIFT VAN DOEL Met storytelling bereiken we jouw doelgroep. Om het merk gevoel concreet te maken en een sterke merkidentiteit neer te zetten, hebben wij een werkschrift ontwikkeld. Een goed verhaal

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

zo maak je een prachtige Femma-stand

zo maak je een prachtige Femma-stand zo maak je een prachtige Femma-stand 1 zo maak je een prachtige femma-stand Elke groep krijgt regelmatig de vraag om op een activiteit in de gemeente een standje te zetten: op de avondmarkt, kermis, boekenbeurs,

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Er zijn 2 redenen om te hollaback-en : voor jezelf en voor de wereld..

Er zijn 2 redenen om te hollaback-en : voor jezelf en voor de wereld.. Hollaback! (= Roep terug) betekent : Reageren Tegen straatintimidatie, op jouw manier. Of je nu iemand vertelt wat je overkwam, je verhaal deelt online, het in kaart brengt via de Hollaback app, op het

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht

Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht Naam evenement: Website: Naam organisatie: Contactpersoon: Functie: Adres: Telefoon: Bank / gironummer:

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas

Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas 1. Inleidend voorwoord van 2016 tot en met 2019. Op dit moment leven we in een maatschappij waar veel (van) cultuur verlangd wordt: een royaal

Nadere informatie

Van inschrijven tot finishlijn. We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen.

Van inschrijven tot finishlijn. We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen. Van inschrijven tot finishlijn We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen. Introductie Iedereen die een loop-uitdaging aangaat voor een goed doel verdient een enorm schouderklopje. Of

Nadere informatie

Beste bibliotheekcollega,

Beste bibliotheekcollega, Aan de leden van de VOB (via email) datum ons kenmerk contactpersoon 26 februari 2014 7410-00/14-00678 FvB/AdV/sd Francien van Bohemen Uw kenmerk onderwerp doorkiesnummer e-mail Manifest Openbare 070-3090540

Nadere informatie

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen 3 Voorwoord Goed onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor jonge mensen om uiteindelijk een betekenisvolle en passende plek in de maatschappij te krijgen. Voor studenten met een autismespectrumstoornis

Nadere informatie

AEG deel 3 Naam:. Klas:.

AEG deel 3 Naam:. Klas:. AEG deel 3 Naam:. Klas:. 1-Video Grensverleggend Europa; Het moet van Brussel. a-in welke Europese stad staat Jan Jaap v.d. Wal? b-beschrijf in het kort waarom een betere Europese samenwerking nodig was.

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Bevrijdingsdag, Leek, 5 mei 2010

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Bevrijdingsdag, Leek, 5 mei 2010 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Bevrijdingsdag, Leek, 5 mei 2010 Dames en heren, [Inleiding] In de zomer van 1946 voer een schip van Thailand naar Nederland. Een kleine Nederlandse

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Leren kiezen tijdens je tussenjaar Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een studie kiezen is

Nadere informatie

The Summer Village 2013

The Summer Village 2013 The Summer Village 2013 Versie: 2 juli 2013 Inleiding Op het Berlageveld (voormalige bouwkundeterrein) verrijst de Green Village als levend en levendig duurzaam ondernemend dorp waar wetenschap en bedrijfsleven

Nadere informatie

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken.

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken. BUSINESSPLAN IDENTITEIT Om Matthijs Rolleman Producties meer richting te geven, is er een duidelijke identiteit ontwikkeld vanuit de theorie van Kay Morel s Identiteitsmarketing. Deze identiteit geeft

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten

Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten HuMobisten Straat XX Postcode Telefoon www.humobisten.nl Tymen Cieraad Rozenlaan 113b 3051 LP Rotterdam 06-18518204 tmn@chello.nl Gyz La Riviera gyz@humobisten Rufus.K

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling #BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling Artikel 1: Situering De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie om sport en lichaamsbeweging

Nadere informatie

Maakt jouw service het verschil?

Maakt jouw service het verschil? Maakt jouw service het verschil? De boeiende wereld van Hospitality Aansprekende projecten, afwisseling en uitdagende banen. Dat is in het kort wat je van Adecco Hospitality, Events & Promotions mag verwachten.

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven.

Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven. 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Doorzetten Doorzetten: is het leren van geduld om te blijven proberen. Moed hebben om niet op te geven. Het doel is de kracht en de noodzaak om veel fouten te maken

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans Vorige week publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan digitale connectiviteit. Het plan geeft blijk

Nadere informatie

Recruitment viral: documentatie

Recruitment viral: documentatie Silvy Alblas CMD - 0774079 Major: DesignThis! Recruitment viral: documentatie 15 jan 09 INHOUDSOPGAVE: 1. Onderzoek 2. Concept 3. Schetsen 4. Definitief concept ontwerp 5. Bronnen Major: DesignThis! 1

Nadere informatie

BRAND & DESIGN YOUR BIZ!

BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Manon Toma BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! invulsheet: Wat is het DNA van jouw brand en business? BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Het is juist

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55 Company Profile 2AIM4* Internationaal label: Over 2aim4* 2aim4* 2aim4 B.V. is een marketing/communicatiebureau gevestigd in Amsterdam. Wij leveren een full service dienstenpakket op het gebied van marketing,

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

MODULE II. Wat heb jij aan de Europese Unie?

MODULE II. Wat heb jij aan de Europese Unie? MODULE II Wat heb jij aan de Europese Unie? In de Europese Unie ben je als consument goed beschermd. Producten moeten aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldoen, reclame mag niet misleidend zijn en

Nadere informatie