Rentmeester: een vak midden in de samenleving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rentmeester: een vak midden in de samenleving"

Transcriptie

1 NVR Nederlandse Vereniging van Rentmeesters deskundigheidsbevordering ondersteuning profilering rentmeesterschap Rentmeester: een vak midden in de samenleving

2 BEROEPSORGANISATIE De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) is een beroepsorganisatie. Rentmeesters NVR zijn zelfstandig ondernemer of in dienst van onder meer rentmeesterskantoren, overheden, bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties. De vereniging bevordert en bewaakt de deskundigheid van haar leden, ondersteunt hen vakinhoudelijk bij de uitvoering van hun dienstverlening en profileert de rentmeester NVR in het werkveld. In zijn algemeenheid behartigt de NVR de belangen van haar leden. VEELZIJDIG INZETBAAR Rentmeesters NVR worden ingeschakeld bij allerlei zaken: grondverwerving, procesbegeleiding bij transacties en projecten, subsidieregelingen, taxaties, haalbaarheidsstudies, advies bij onteigening, planschade en nadeelcompensatie. En natuurlijk bij alles wat met beheer van onroerende zaken te maken heeft: het opstellen van beheerplannen, het richting geven aan de exploitatie van een bedrijf of landgoed. Rentmeesters NVR beschikken over de sociale, economische, juridische en technische deskundigheid die hierbij nodig is. Ik ben vaak een hele dag op pad. Ons bureau adviseert en taxeert in opdracht van overheden en dat kan niet van achter je bureau. We doen opnames ter plekke, bereiden de aankoop van grond voor en bepalen schadeloosstellingen bij de aanleg van infrastructuur. Daarvoor is kennis van het vakgebied en de markt nodig. Vertrouwen, respect en persoonlijke integriteit zijn daarbij sleutelbegrippen.

3 GRONDIGE KENNIS Bij bestemmingswijziging van (agrarische) grond, stedelijke ontwikkeling en bij onderhoud en verbetering van infrastructurele voorzieningen speelt de rentmeester NVR een belangrijke rol. Door zijn grondige kennis van de materie is hij dé aangewezen deskundige bij procesbegeleiding, beheer en het in beeld brengen van de financiële aspecten. OPDRACHTGEVERS Rentmeesters NVR werken in een breed maatschappelijk krachtenveld. Opdrachtgevers zijn onder meer particulieren, overheden, waterschappen, stichtingen en natuurbeschermingsorganisaties, maar ook nutsbedrijven en bedrijven in de sectoren bouw en infrastructuur. De relatie met een opdrachtgever is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en continuïteit. Onze organisatie treedt op voor boeren en tuinders. Het is dus duidelijk voor wie wij staan. Onze rentmeesters zijn gericht op procedures: planschade, onteigening, pacht. Dat vergt een hoge mate van deskundigheid en integriteit, daarom werken bij ons alleen rentmeesters NVR. De toegevoegde waarde van een rentmeester zit m in de praktische invulling van ruimtelijke plannen. Wij toetsen of de papieren plannen van de planoloog ook haalbaar en levensvatbaar zijn in de praktijk. Dat kunnen we omdat we vroegtijdig betrokken worden bij de planontwikkeling, maar ook een rol spelen bij de uitvoering van een project. Én omdat we als zelfstandig rentmeester veelal een onafhankelijke positie innemen, waarbij elke vorm van belangenverstrengeling is uitgesloten.

4 BEHEER MET VISIE Het beroep rentmeester bestaat al zolang er sprake is van grondbezit. Hoewel het woord rentmeester voor velen nog steeds de klassieke betekenis beheerder van het landgoed van de baron heeft, dekt dat al lang niet meer de lading van het vak. Wie onder beheer meer verstaat dan toezicht en exploitatie komt al dichter bij de waarheid. Verantwoord beheer kan immers niet zonder visie en beleid. Daarom richtten enkele kundige rentmeesters in 1904 de Vereniging van Rentmeesters op, gericht op ontwikkeling en behoud van de kwaliteit van betrouwbare en deskundige leden. VERBREDING In de laatste decennia volgen ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening elkaar snel op. Het particulier grondbezit neemt af, het vak van beherend rentmeester verbreedt zich met taxatie en advies bij procedures. Complexe processen zoals herbestemming van gronden in het landelijk en stedelijk gebied, de aanleg van infrastructuur en natuurontwikkeling vragen om deskundige procesbegeleiding. Een rol die rentmeesters op het lijf is geschreven. Geen wonder dat het aantal NVR-leden toeneemt. Waren er bij de oprichting 25 leden, inmiddels zijn dat er zo n JAAR Het streven naar kwaliteit is altijd leidraad voor de vereniging geweest. Tot bescherming van de titel rentmeester is het nooit gekomen, omdat de overheid dat niet nodig achtte. Gedurende haar hele bestaan heeft de vereniging gewerkt aan professionalisering. Belangrijk daarbij zijn geweest de instelling van het eigen rentmeestersdiploma NVR (1916) en de oprichting van de Stichting Rentmeesterskamer (1926). Het honderdjarig bestaan van de vereniging in 2004 is aangegrepen om de NVR nog eens goed op de kaart te zetten.

5 SCHAKEL Goed rentmeesterschap is meer dan inhoudelijke deskundigheid. Met maatschappelijke betrokkenheid, communicatieve vaardigheid en strategisch inzicht kan de rentmeester NVR een cruciale rol spelen bij gebiedsprocessen. Als scharnierpunt tussen beleid en realisatie vertaalt hij beleid naar een realistisch uitvoeringsplan. Een plan waarin evenwicht wordt gevonden tussen economie, ecologie en landschap. Als rentmeester ben je een onmisbare schakel tussen beleid en uitvoering. Door je onafhankelijke positie kun je de opdrachtgever optimaal van dienst zijn, ook al opereer je in het spanningsveld tussen overheid en marktpartijen. De NVR staat borg voor de integriteit en kwaliteit van haar leden. STAD, PLATTELAND EN WATER De ruimtelijke ontwikkeling in Nederland voltrekt zich met accenten op stad, platteland en water. Het gaat bij projecten om zaken als functieverandering, functiemenging, Europese ontwikkelingen en richtlijnen, duurzaamheid, veiligheid en natuurwaarden. Op al deze gebieden spelen rentmeesters NVR een rol, met hun ervaring in de begeleiding van complexe en langlopende processen. Rentmeesters NVR zijn bedreven in de implementatie van beleid; ze staan met beide benen in de praktijk. Die kwaliteit biedt grote toegevoegde waarde bij een verantwoorde realisatie van projecten.

6 TOELATING Wie lid wil worden van de NVR moet aan een viertal eisen voldoen: werkzaam zijn in het vakgebied, ten minste drie jaar ervaring hebben, een geëigende opleiding op minimaal hbo-niveau hebben en te goeder naam en faam bekend staan. In eerste instantie wordt men aspirant-lid voor minimaal een jaar. OPLEIDING De vereniging kent een eigen rentmeestersdiploma, dat wordt toegekend na het met goed gevolg afleggen van het rentmeestersexamen. De Commissie Rentmeestersexamen toetst of een kandidaat-lid aan de opleidingseisen voldoet en bepaalt welke aanvullende vakken of opleidingen eventueel nodig zijn. In principe wordt uitgegaan van de vierjarige dagopleiding van Hogeschool Larenstein (Velp/Wageningen) of van de post-hbo-opleiding Vastgoed en Grondverkeer (16 maanden, eveneens van Hogeschool Larenstein). Wie over een andere geschikte vooropleiding beschikt, zoals Wageningen Universiteit of Hogere Agrarische School (HAS), kan examen doen in een beperkt aantal vakken bijvoorbeeld taxatieleer om de leemten in de kennis op te vullen. RENTMEESTERSKAMER NVR-leden moeten zich laten beëdigen door de Stichting Rentmeesterskamer, waarna inschrijving volgt in het register van beëdigde rentmeesters NVR. De Stichting Rentmeesterskamer is in 1926 opgericht in samenwerking met de toenmalige Vereniging Het Grondbezit met als doel toezicht uit te oefenen op het beroep van rentmeester en het afnemen van de eed of belofte. Daarnaast stelt de Rentmeesterskamer op verzoek van verschillende partijen onderzoek in naar door rentmeesters uitgevoerde opdrachten en neemt klachten in behandeling in de vorm van tuchtrechtspraak. In de Rentmeesterskamer hebben zowel eigenaren als rentmeesters zitting.

7 ORGANISATIE Aan de basis van de vereniging NVR liggen de vijf regionale kringen (Noord, Oost, Midden, West en Zuid), die een platform zijn voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de leden. De kringen komen regelmatig bij elkaar. Het bestuur van de vereniging bestaat naast de voorzitter en de secretarispenningmeester uit vijf vertegenwoordigers van de diverse categorieën rentmeesters uit de kringen. Het Bureau NVR zetelt in Wageningen. PERMANENTE EDUCATIE Sinds enige jaren zijn NVR-leden verplicht om in het kader van permanente educatie jaarlijks punten te behalen. Dat kan door kringbijeenkomsten bij te wonen en intern en extern georganiseerde cursussen en studiedagen te volgen. De NVR organiseert exclusief voor haar leden een aantal studiebijeenkomsten per jaar over actuele onderwerpen. CERTIFICERING De NVR participeert in de stichting Vastgoedcert ten behoeve van de certificering als taxateur van haar taxerende leden. Dit sluit goed aan bij het kwaliteitsstreven van de vereniging, waarvan ook de verplichte permanente educatie, het rentmeestersexamen en de Rentmeesterskamer uitingen zijn.

8 COLOFON TEKST EN PRODUCTIE: DIEBEN & MEYER COMMUNICATIEADVISEURS VORMGEVING: INEKE OERLEMANS FOTOGRAFIE: VOERMANS VAN BREE, HOGESCHOOL LARENSTEIN, SIGHT ADVISEURS DRUK: DRUKMOTIEF NVR Postbus AE Wageningen T: (iedere werkdag tot uur) F: E: I : www: rentmeesternvr.nl Bezoekadres: Agro Business Park PW Wageningen

ADRIAAN VAN DEN HEUVEL MAKELAARS EN ADVISEURS WÉRKT VOOR U WWW.HEUVEL.NL. Hoofdstraat 155 5706 AL Helmond T 0492 661 884 www.heuvel.nl info@heuvel.

ADRIAAN VAN DEN HEUVEL MAKELAARS EN ADVISEURS WÉRKT VOOR U WWW.HEUVEL.NL. Hoofdstraat 155 5706 AL Helmond T 0492 661 884 www.heuvel.nl info@heuvel. WÉRKT VOOR U WWW.HEUVEL.NL Hoofdstraat 155 5706 AL Helmond T 0492 661 884 www.heuvel.nl info@heuvel.nl AAN- EN VERKOOP SPECIALIST Adriaan van den Heuvel vestigde zich in 1993 als zelfstandig makelaar.

Nadere informatie

De Waard Makelaars en Taxateurs, kan elke erkende discipline van onroerende zaken voor u uitvoeren!

De Waard Makelaars en Taxateurs, kan elke erkende discipline van onroerende zaken voor u uitvoeren! De Waard Makelaars en Taxateurs, kan elke erkende discipline van onroerende zaken voor u uitvoeren! DE WAARD MAKELAARS EN TAXATEURS We hebben het allemaal in huis......als we u kunnen helpen, dan horen

Nadere informatie

Waarvoor u bij ons terecht kunt Boeren - burgers - buitenlui Ruimte voor u Werkgebied

Waarvoor u bij ons terecht kunt Boeren - burgers - buitenlui Ruimte voor u Werkgebied RUIMTE VOOR U RUIMTE VOOR U Waarvoor u bij ons terecht kunt Van der Heijden Rentmeesters heeft alle disciplines in huis om u te adviseren bij grondzaken, pachtkwesties en vastgoedgerelateerde vraagstukken

Nadere informatie

ik zoek een goede deskundige

ik zoek een goede deskundige onteigening, planschade of nadeelcompensatie ik zoek een goede deskundige Register DOBS Het keurmerk voor specialisten in onteigening en bestuursrechtelijke schadevergoeding Garantie voor een ervaren deskundige

Nadere informatie

Overwater Rentmeesterskantoor. Overwater Grondbeleid Adviesbureau. Overwater Kenniscentrum

Overwater Rentmeesterskantoor. Overwater Grondbeleid Adviesbureau. Overwater Kenniscentrum Overwater Rentmeesterskantoor Overwater Grondbeleid Adviesbureau Overwater Kenniscentrum Hoeksche Waard 19 e eeuw Hoeksche Waard 19 e eeuw Kennis, advies en uitvoering Deze brochure geeft een indruk van

Nadere informatie

Hoe wordt u gecertificeerd bij één van de Kamers van de Stichting VastgoedCert?

Hoe wordt u gecertificeerd bij één van de Kamers van de Stichting VastgoedCert? Hoe wordt u gecertificeerd bij één van de s van de Stichting? Wonen/MKB Bedrijfsmatig Vastgoed Landelijk Vastgoed tekening 1 tekening 2 tekening 3 WOZ tekening 4 Copyright 2007 (versie 2.9), Stichting

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding tot Rentmeester NVR. Aanvullende theorie Rentmeester. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl

VastgoedTrain. Opleiding tot Rentmeester NVR. Aanvullende theorie Rentmeester. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl VastgoedTrain Opleiding tot Rentmeester NVR Aanvullende theorie Rentmeester seizoen 2011-2012 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De structuur van het Nederlandse platteland is de laatste jaren voortdurend

Nadere informatie

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader De boer als groen-blauwe dienstverlener Het Brabantse landschap is vandaag de dag een uniek en divers geheel. Een geheel dat niet tot stand zou zijn gekomen

Nadere informatie

Profielschets voorzitters en leden expertcommissies

Profielschets voorzitters en leden expertcommissies Profielschets voorzitters en leden expertcommissies Vastgesteld op 21 december 2015 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/8 1. Inleiding In artikel 21.1 van de statuten

Nadere informatie

Reglement WOZ Vastgesteld september 2015

Reglement WOZ Vastgesteld september 2015 Reglement WOZ Vastgesteld september 2015 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010 212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/9 Reglement werkkamer WOZ Overwegende dat in het kader van de Wet waardering onroerende

Nadere informatie

VEILEN TAXEREN BEMIDDELEN

VEILEN TAXEREN BEMIDDELEN VEILEN TAXEREN BEMIDDELEN Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende zaken Adviseurs van waarde WAAROM FEDERATIE TMV? De Federatie TMV is dé beroepsorganisatie voor gecertificeerde RegisterTaxateurs,

Nadere informatie

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3 Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Inhoud blz. 1 Inleiding...2 2 Doel en status...2 3 Aard en omvang gemeentelijk vastgoed...2 4 Richtlijnen bij de aan-

Nadere informatie

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen,

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, Examinering volgens Persoonscertificatie Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024:2003. PERSOONS CERTIFICATIE 1. Persoonscertificatie Een persoonscertificaat

Nadere informatie

De waterschappen als publieke opdrachtgever

De waterschappen als publieke opdrachtgever De waterschappen als publieke opdrachtgever (periode 2014-2016) Voor iedereen die met de waterschappen te maken krijgt als opdrachtgever voor de realisatie van, of het beheer en onderhoud aan, (waterschaps)werken,

Nadere informatie

Grondverwerving; een introductie

Grondverwerving; een introductie Grondverwerving; een introductie Inleiding De provincie Zuid-Holland heeft als taak het provinciaal- /rijksbeleid uit te voeren. Zij doet er alles aan om dit goed en zorgvuldig te doen. Soms is het nodig

Nadere informatie

Wbtv voor opdrachtgevers. Vooraf

Wbtv voor opdrachtgevers. Vooraf Wbtv voor opdrachtgevers Vooraf Op 1 januari 2009 is de Wet Beëdigde tolken en vertalers (Wbtv) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet beëdigde vertalers uit 1878 en versterkt de kwaliteit van tolken

Nadere informatie

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE SAMENMEERWAARDE WPM Groep staat voor ruim 20 jaar visie, kennis en ervaring op het gebied van advies, ontwikkeling

Nadere informatie

CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES

CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES Capital Value is specialist en marktleider op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt Voor al uw vastgoedvraagstukken Wij begeleiden institutionele en particuliere

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 33 576 Natuurbeleid Nr. 165 BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum. Geachte Voorzitter, > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Bijlage 10 - Funtieprofielen

Bijlage 10 - Funtieprofielen Bijlage 10 - Funtieprofielen Perceel 1 Ruimtelijk-juridische professionals Perceel 1 bestaat uit vier profielen: a) Senior jurist Ruimtelijke Ontwikkeling b) Allround jurist Ruimtelijke Ontwikkeling c)

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Verordeningen en overige besluiten / 41. Hoofdstuk 4 De financiën van de beroepsorganisatie / 52

Hoofdstuk 3 Verordeningen en overige besluiten / 41. Hoofdstuk 4 De financiën van de beroepsorganisatie / 52 INHOUD Voorwoord / 5 Wet op het accountantsberoep / 17 Hoofdstuk 1 Definities / 27 Hoofdstuk 2 De Nederlandse beroepsorganisatie van accountants / 27 2.1 Instelling en taken / 27 2.2 De ledenvergadering

Nadere informatie

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Ruimte voor Limburg Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Colofon Uitgave: Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2013 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

Reglement Kamers NRVT. Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017

Reglement Kamers NRVT. Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017 Reglement Kamers NRVT Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017 2/15 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inhoud en toepassingsbereik... 3 Hoofdstuk 2. Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed (BV)...

Nadere informatie

LEVITE MAKELAARS: ÚW TAXATEUR ook voor NWWI-taxaties voor Woningen en TMI-taxaties voor Commerceel Vastgoed!

LEVITE MAKELAARS: ÚW TAXATEUR ook voor NWWI-taxaties voor Woningen en TMI-taxaties voor Commerceel Vastgoed! LEVITE MAKELAARS: ÚW TAXATEUR ook voor NWWI-taxaties voor Woningen en TMI-taxaties voor Commerceel Vastgoed! CISCA KEVERKAMP De waarde van een woning of bedrijfsobject is afhankelijk van verschillende

Nadere informatie

Leegstand agrarisch vastgoed

Leegstand agrarisch vastgoed Leegstand agrarisch vastgoed Aard, omvang, duiding en oplossingsrichtingen 26 mei 2016, Edo Gies, Alterra Wageningen UR 2 Een stille revolutie op het platteland Dynamiek in de landbouw (1950 2016) 4 x

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor certificatie en registratie

Aanvraagformulier voor certificatie en registratie Aanvraagformulier voor certificatie en registratie PERSOONLIJKE GEGEVENS (privé) Naam : M / V Voorna(a)m(en) Titel(s) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Geboorteplaats en datum Lid branchevereniging

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie NRVT

Reglement Permanente Educatie NRVT Reglement Permanente Educatie NRVT Vastgesteld 15 december 2016 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/6 Gelet op het fundamentele beginsel van vakbekwaamheid, zoals neergelegd

Nadere informatie

Betrouwbare bron van kwaliteit

Betrouwbare bron van kwaliteit Betrouwbare bron van kwaliteit Op de Uitwijklijst. En dan? Contact Postadres: Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wbtv Postbus 2349 5202 CH s-hertogenbosch Telefoon: 088-787 19 20 Kijk op onze website voor

Nadere informatie

Uw brief van Ons kenmerk Contactpersoon Zoetermeer

Uw brief van Ons kenmerk Contactpersoon Zoetermeer OC enw De heer T. Kok p/a Cool Capital BV Singel 53 1012 VD AMSTERDAM Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen Europaweg 4 Postbus 25000 2700 LZ Zoetermeer Telefoon (079) 323 Telefax (079) 323

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Stationsstraat 4 te SITTARD

Stationsstraat 4 te SITTARD Stationsstraat 4 te SITTARD Huurprijs 275 per maand Baandert 3, 6136EM Sittard Telefoon: 046-4000060 Fax: 046-4587733 E-mail: info@continue-vastgoed.nl Internet: http://www.continue-vastgoed.nl Omschrijving:

Nadere informatie

J.A.. Roetert, rentmeester NVR, Register-Taxateur en makelaar in onroerende

J.A.. Roetert, rentmeester NVR, Register-Taxateur en makelaar in onroerende ans Roetert Taxatie- en Adviesburo Onroerende Zaken BV I-R Opdrachtgever: VERKLARIN Stelling 4 487 Etten-Leur Telefoon (076) 5 95 Fax (076) 8 5 E-mail: hronteig@wxs.nl R Breda nr. 007548 datum betreft

Nadere informatie

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Inhoud presentatie 0. Hoe omgaan met ambities 1. Wat is het Ecomunitypark 2. Voor wie is het park 3. Van samenwerking

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Beekerheide 43 beek en donk

Beekerheide 43 beek en donk Beekerheide 43 beek en donk te koop Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin foto s, een

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2016 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Aanvullende theorie Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain.

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Aanvullende theorie Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain. VastgoedTrain Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken Aanvullende theorie Wonen/MKB seizoen 2010-2011 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De Nederlandse vastgoedmarkt is voortdurend in beweging.

Nadere informatie

Certificatieschema. SCVM Makelaar onroerende zaken

Certificatieschema. SCVM Makelaar onroerende zaken Certificatieschema SCVM Makelaar onroerende zaken 1 INHOUDSOPGAVE 1 Begripsomschrijvingen 2 Stichting Certificering voor Makelaars 2.1. Aanleiding en historie 2.2. Doelstelling en taken 3 Het SCVM-certificatieschema

Nadere informatie

RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD

RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD WWW.KLEMENT2.COM 043 323 35 11 Presentatie studiedag Rentmeesterschap en groen erfgoed De balans tussen lusten en lasten op een particuliere buitenplaats,

Nadere informatie

bouwkavel ruwe putten helmond (stiphout)

bouwkavel ruwe putten helmond (stiphout) bouwkavel ruwe putten helmond (stiphout) te koop Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin

Nadere informatie

Benadering van VAB s. Crijns Rentmeesters bv. Bianca Göertz. Rentmeester van nu. Klanten

Benadering van VAB s. Crijns Rentmeesters bv. Bianca Göertz. Rentmeester van nu. Klanten Benadering van VAB s Crijns Rentmeesters bv Bianca Göertz Rentmeester van nu Rentmeester: traditioneel beheerder onroerend goed Rentmeester van nu: ook ontwikkeling onroerend goed All-round adviseur ontwikkeling

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

WAARDERING PER BESTEMMING. Bepaling "normwaarden" ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten

WAARDERING PER BESTEMMING. Bepaling normwaarden ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten WAARDERING PER BESTEMMING Bepaling "normwaarden" ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten Uitgebracht aan: Gemeente Rijssen-Holten, Mevrouw W. Weis en mevrouw A. Brinkhuis

Nadere informatie

WATERLAND AMSTERDAM. Welkom thuis

WATERLAND AMSTERDAM. Welkom thuis WATERLAND AMSTERDAM Kocken Makelaardij is een makelaarskantoor dat actief is op zowel de particuliere als zakelijke markt. Als hedendaagse makelaar beseffen we ons dat wij door onze diversiteit en brede

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Praktijktoets Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain.

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Praktijktoets Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain. VastgoedTrain Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken Praktijktoets Wonen/MKB seizoen 2010-2011 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De Nederlandse vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Woningen

Nadere informatie

MAKELAARDIJ & VASTGOED FINANCIELE DIENSTVERLENING INTERACTIEVE EXAMENTRAINING. Studiegids 2008 2009 OPLEIDINGEN EN TRAININGEN MET PIT!

MAKELAARDIJ & VASTGOED FINANCIELE DIENSTVERLENING INTERACTIEVE EXAMENTRAINING. Studiegids 2008 2009 OPLEIDINGEN EN TRAININGEN MET PIT! MAKELAARDIJ & VASTGOED FINANCIELE DIENSTVERLENING INTERACTIEVE EXAMENTRAINING Studiegids 2008 2009 OPLEIDINGEN EN TRAININGEN MET PIT! Hartelijk welkom bij Morel U wilt succesvol worden en blijven in de

Nadere informatie

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering De instrumentenkoffer Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering Versie 3, september 2018 Wat is de Instrumentenkoffer? Wij zijn blij dat u zich als agrarisch ondernemer oriënteert

Nadere informatie

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers U zoekt een tolk of vertaler... a die exact verwoordt wat u wilt zeggen. a die de taal van uw doelgroep tot in de finesses beheerst. a die voor u klaarstaat

Nadere informatie

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 Secretariaat: Klokkegat 26 6741 EL LUNTEREN info@nffi.nl www.nffi.nl 1. Inleiding Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 De in het register van de

Nadere informatie

bouwkavel aardborstweg 19a mierlo

bouwkavel aardborstweg 19a mierlo bouwkavel aardborstweg 19a mierlo te koop Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin foto

Nadere informatie

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvorming

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvorming De instrumentenkoffer Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvorming Wat is de Instrumentenkoffer? Wij zijn blij dat u zich als agrarisch ondernemer oriënteert op de mogelijkheden om

Nadere informatie

De (kern)taken van DSO. Werkbespreking voor de commissie Ruimte 3 november 2010

De (kern)taken van DSO. Werkbespreking voor de commissie Ruimte 3 november 2010 De (kern)taken van DSO Werkbespreking voor de commissie Ruimte 3 november 2010 Inleiding De volgende onderwerpen komen aan de orde De structuur van DSO De activiteiten van DSO De nabije toekomst van DSO

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010 Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG Ingaande per 1 januari 2010 Hoofdindeling: Beroepsregelementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl VastgoedTrain Opleiding Assistent Makelaar Wonen Praktijkgericht in de makelaardij seizoen 2011-2012 www.vastgoedtrain.nl Inleiding Inspelend op actuele ontwikkelingen binnen de vastgoedbranche verzorgt

Nadere informatie

Voorwoord. In deze brochure geven wij u inzicht in de branche en de rol van NLingenieurs als haar vertegenwoordiger.

Voorwoord. In deze brochure geven wij u inzicht in de branche en de rol van NLingenieurs als haar vertegenwoordiger. Voorwoord De Nederlandse advies- en ingenieursbranche levert innovatieve en duurzame oplossingen voor de Nederlandse en internationale samenleving. De branche is bepalend geweest voor het ontstaan van

Nadere informatie

Toelatingsvereisten Senior Marketing Professional

Toelatingsvereisten Senior Marketing Professional Artikel 1: Vereisten kandidaten Om gecertificeerd te kunnen worden als Senior Marketing Professional, dient de kandidaat aan te tonen, dat hij/zij voldoet aan de vereisten voor certificering. Het gaat

Nadere informatie

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming Wie zijn we Impuls / Partners heeft jarenlange ervaring met ruimtelijke vraagstukken. Op alle schaalgroottes. Voor overheden, wooncoörporaties en marktpartijen. Wij hebben een passie voor complexe vraagstukken.

Nadere informatie

Transparantie Public Affairs is een vak dat volgens de beroepsvereniging in alle openheid bedreven wordt.

Transparantie Public Affairs is een vak dat volgens de beroepsvereniging in alle openheid bedreven wordt. HANDVEST 1. Inleiding Wat kunnen en mogen politici, ambtenaren en journalisten verwachten van leden van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) die het vak van Public Affairs uitoefenen? En waarop

Nadere informatie

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Het land beschermen tegen overstromingen. Aanleg, reconstructie en onderhoud van rijkswegen. Het bevorderen

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 2 : Wat is de omvang van uw organisatie?

Statistieken voor vraag 2 : Wat is de omvang van uw organisatie? In totaal legden 20 mensen deze enquete af. Statistieken voor vraag 1 : Wat voor organisatie is het? 1. Gemeente 41.67% 2. Provincie 0.00% 3. Deurwaarderkantoor 0.00% 4. Incassobureau 0.00% 5. Bedrijfsleven

Nadere informatie

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland Agrarisch Vastgoed Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland 9 maart 2017, Edo Gies, Wageningen Environmental Research (Alterra) 2 Agrarische ontwikkeling

Nadere informatie

Taxeren in de tegenwoordige tijd

Taxeren in de tegenwoordige tijd Taxeren in de tegenwoordige tijd Henk-Jan Kruidenier RMT RT sv Postbus 8 8070 AA NUNSPEET 0341-252363 info@vandeloosdrechtrbm.nl www.vandeloosdrechtrbm.nl onderwerpen Inleiding Waarom (frequenter) taxeren?

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Register Taxateur Landelijk Vastgoed. Aanvullende theorie LV. seizoen

VastgoedTrain. Opleiding Register Taxateur Landelijk Vastgoed. Aanvullende theorie LV. seizoen VastgoedTrain Opleiding Register Taxateur Landelijk Vastgoed Aanvullende theorie LV seizoen 2011-2012 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De structuur van het Nederlandse platteland is de laatste jaren voortdurend

Nadere informatie

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4.

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4. JAARVERSLAG 2015 Inhoud 1. Stichting Part-Ner 2. Belangrijkste werkzaamheden 2015 3. Samenwerking met andere organisaties 4. Vooruitblik 1 1. Stichting Part-Ner Na afronding van het project certificering

Nadere informatie

Sectorwerkstuk Economie Makelaar

Sectorwerkstuk Economie Makelaar Sectorwerkstuk Economie Makelaar Sectorwerkstuk door een scholier 1793 woorden 24 maart 2004 6,7 214 keer beoordeeld Vak Economie Deelvraag 1: Welke opleiding heeft een makelaar nodig? Vooropleidingen

Nadere informatie

ONVZ past dit principe toe. Het principe is uitgewerkt in het reglement van de raad van bestuur.

ONVZ past dit principe toe. Het principe is uitgewerkt in het reglement van de raad van bestuur. Raad van bestuur Samenstelling en deskundigheid Samenstelling 3.1.1. De raad van bestuur is zodanig samengesteld, dat hij zijn taak naar behoren kan vervullen. Complementariteit, collegiaal bestuur en

Nadere informatie

Vest. V. Beroepen A04 Brussel, BL/LC A D V I E S. over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT ***

Vest. V. Beroepen A04 Brussel, BL/LC A D V I E S. over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT *** Vest. V. Beroepen A04 Brussel, 31.5.2002 BL/LC A D V I E S over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT *** 2 Op 22 februari 2002 werd aan de Ministerraad een voorontwerp van

Nadere informatie

Gedragscode tolken en vertalers

Gedragscode tolken en vertalers Gedragscode tolken en vertalers Wet beëdigde tolken en vertalers Contact Postadres: Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wbtv Postbus 2349 5202 CH s-hertogenbosch Telefoon: 088-787 19 20 Kijk op onze website

Nadere informatie

hortsedijk 81 helmond

hortsedijk 81 helmond hortsedijk 81 helmond te koop Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin foto s, een omschrijving,

Nadere informatie

Aanvraagformulier t.b.v. inschrijving register VRT

Aanvraagformulier t.b.v. inschrijving register VRT VERENIGD Aanvraagformulier t.b.v. inschrijving register VRT REGISTER VAN TAXATEURS PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Voorna(a)m(en) Titel(s) Geboorteplaats en -datum Huisadres Postcode/woonplaats Postbus Postcode/woonplaats

Nadere informatie

Reglement voor de Permanente Educatie van in het LRGD ingeschreven deskundigen 7 december 2015

Reglement voor de Permanente Educatie van in het LRGD ingeschreven deskundigen 7 december 2015 Postbus 52080 2505 CB s-gravenhage T: 085 2733 777 E: bestuur@lrgd.nl www.lrgd.nl Reglement voor de Permanente Educatie van in het LRGD ingeschreven deskundigen 7 december 2015 1. Inleiding De in het register

Nadere informatie

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026)

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026) Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg 157 6824 MB Arnhem (026) 443 26 63 Wij zijn Buro Ontwerp & Omgeving Wij zijn een partner voor bedrijven, overheden en ondernemende burgers bij het realiseren van ruimtelijke

Nadere informatie

Case Development Centre

Case Development Centre Case Development Centre Toepassing van cases in het onderwijs Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap Hoe kan Rotterdam bestaande kennis op nieuwe wijze inzetten om de innovatiegraad van de industrie

Nadere informatie

Position Paper. Samenwerking Noord. Samenwerken door Samen te Doen!

Position Paper. Samenwerking Noord. Samenwerken door Samen te Doen! Position Paper Samenwerking Noord Samenwerken door Samen te Doen! Mei 2015 Samenwerking Noord is een netwerkorganisatie van (semi)overheidsorganisaties gericht op een duurzame ontwikkeling van de ICT functie

Nadere informatie

Samen werken aan restauratiekwaliteit

Samen werken aan restauratiekwaliteit Samen werken aan restauratiekwaliteit In de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) stellen opdrachtgevers, opdrachtnemers en overheden kwaliteitsrichtlijnen op voor het restaureren

Nadere informatie

NRGD Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen

NRGD Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen NRGD Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen Het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) vergroot het vertrouwen in de Nederlandse rechtspraak door het waarborgen van een constante hoge

Nadere informatie

regelingen aankoop en schadevergoeding onroerende zaken

regelingen aankoop en schadevergoeding onroerende zaken Informatiebrochure regelingen aankoop en schadevergoeding onroerende zaken in het kader van de realisatie van de PKB Ruimte voor de Rivier Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Verzoek om schadevergoeding 3.

Nadere informatie

De onafhankelijke architect

De onafhankelijke architect De onafhankelijke architect Startsessie 17 januari 2017 Wilbert Enserink, Rutger Gooszen, Jan Moelker 2017 Logo Klant Agenda Voor de koffiepauze Introductie (Wilbert Enserink) Interview met Ab Veerbeek

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 26 oktober 2009 Nummer PS : PS2009RGW22 Afdeling : ILG Commissie : RGW Registratienummer : 2009INT247037 Portefeuillehouder : Krol Titel : Project

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap u Vakmanschap benutten Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

G:\5. Service L-S\Leden\PE\PE-online\FAQ\FAQ 2010--2012 110907.doc

G:\5. Service L-S\Leden\PE\PE-online\FAQ\FAQ 2010--2012 110907.doc Dit document is een working document. Als uw vraag er niet bij staat neemt u dan contact op met Inge Duenk (030-686 61 93) of Nicole Kurpershoek (030-686 61 92) of mail uw vraag naar accreditatie@ag-ai.nl.

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer 1. Definities: 1.a. de Stichting: De statutair te Utrecht gevestigde stichting: Stichting Rentmeesterskamer, hierna ook aan te duiden

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

nabij hultenhoek 12 GRoeninGen (Gem. boxmeer)

nabij hultenhoek 12 GRoeninGen (Gem. boxmeer) nabij hultenhoek 12 GROENINGEN (gem. boxmeer) te koop per inschrijving Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U intresse

Nadere informatie

Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager.

Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager. Onzorgvuldig en onvolledig taxatierapport. Ontvankelijkheid klager. Klager wil een naast zijn woning gelegen strook grond aankopen. Hij bereikt met de eigenaar overeenstemming voor een koopsom van 17.000.

Nadere informatie

Bouwrecht in gemeente Hollands Kroon Adres Omschrijving Vraagprijs Status

Bouwrecht in gemeente Hollands Kroon Adres Omschrijving Vraagprijs Status Bouwrecht in gemeente Hollands Kroon Adres Omschrijving Vraagprijs Status Ontstaan op Grasweg 17, 1761 LG Anna paulowna Bouwrecht t.b.v. creëren bouwkavel op een onbebouwd perceel grond De helft van de

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? Als ondernemer moet u bij de start van uw bedrijf een rechtsvorm kiezen. Welke juridische vorm het best bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren.

Nadere informatie

Schaderegelingen bij aanleg en aanpassing van spoorlijnen

Schaderegelingen bij aanleg en aanpassing van spoorlijnen Schaderegelingen bij aanleg en aanpassing van spoorlijnen Schaderegelingen bij aanleg en aanpassing van spoorlijnen Aanleg van een nieuwe spoorlijn of aanpassingen van een bestaande spoorlijn buiten de

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM

Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM NVM Voorzitter vakgroep Wonen Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR VOORWOORD 2 VOORWOORD ONAFHANKELIJK EN RESULTAATGERICHT ADVIES OP MAAT Met plezier en trots wil ik u graag met deze brochure kennis laten maken met ons bedrijf:

Nadere informatie

REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED

REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED NOTITIE REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED Aanleg en onderhoud van wandelpaden Aanleg en beheer van nieuwe natuur Aanleg, herstel beheer van landschapselementen Restauratie monumentale

Nadere informatie

Permanente Educatie 2016 cursusoverzicht

Permanente Educatie 2016 cursusoverzicht Permanente Educatie 01 cursusoverzicht Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed Totaal te behalen 0* Opleider(s) Internationale regelgeving/pta Europese taxatiestandaarden (ELO) 3 9 Beroepsopleiding Makelaars Herbestemming

Nadere informatie

Handreiking Grenzen Validatie

Handreiking Grenzen Validatie Handreiking Grenzen Validatie ivalidatie, NWWI, Taxateurs Unie en TVI De vier validatie-instituten (ivalidatie, NWWI, Taxateurs Unie en TVI) zijn verantwoordelijk voor het valideren van de door taxateurs

Nadere informatie

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES INTRODUCTIE 2 INTRODUCTIE MVGM VASTGOEDTAXATIES: HELDER INZICHT, BETERE KEUZES Zoekt u helder inzicht in de waarde van uw vastgoed? Wilt u meer grip op uw vastgoed

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie