CKO2: Frequently asked questions

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CKO2: Frequently asked questions"

Transcriptie

1 1. CKO2: Frequently asked questions INHOUD Algemene vragen... 1 Technische vragen... 2 Initiële upload in juni Bijwerking/Reporting... 4 Identificatie van de debiteurs... 4 Bijkomende gegevens: bedrag van de waarborg, probabiliteit van wanbetaling en wanbetaling... 7 Leasingmaatschappijen Kredieten ALGEMENE VRAGEN 1. Welke versie van de gepubliceerde documenten is van toepassing? Het is steeds het document met de recentste datum dat van toepassing is! De aanpassingen ten opzichte van een vorige versie worden meestal duidelijk aangeduid in het recentste document. 2. Waar vind ik het Schema A op de internetsite van de CBFA? Dit bevindt zich op de site in het gedeelte "Toezichtsdomeinen"; "Kredietinstellingen" > "Circulaires & mededelingen" > "Overzicht van circulaires en mededelingen" > "Periodieke informatieverstrekking en boekhoudregels" >Schema A. 3. Wat zal in CKO2 onze deelnemerscode zijn? In CKO2 zullen er vier soorten deelnemers zijn: (a) in België gevestigde kredietinstellingen, (b) bepaalde verzekeraars, (c) financiële leasing- en (d) factoringmaatschappijen. De eerste twee hadden reeds meldingsplicht naar CKO1 toe. De deelnemerscode die toen 3 posities telde zal voortaan uit 4 posities bestaan. -de bestaande code voor de kredietinstellingen zal overgenomen worden, voorafgegaan door het cijfer 1 (de code '050' voor bestaande deelnemer Dexia wordt dus '1050') -de bestaande code voor de verzekeraars wordt eveneens hergebruikt en voorafgegaan door het cijfer 4 (de code 'AAA' voor kredietverzekeraar Atradius wordt dus '4AAA') -aan de leasingmaatschappijen zullen nieuwe numerieke codes toegekend worden die aanvangen met 6 -aan de factoringmaatschappijen zullen nieuwe numerieke codes toegekend worden die aanvangen met 8

2 2. TECHNISCHE VRAGEN 1. Kan een deelnemer om het even welk kanaal kiezen voor zijn reporting? Iedere deelnemer kan op ieder moment kiezen voor een communicatie User to Application (U2A) (File upload of via formulieren) of Application to Application (A2A). Een gemengd gebruik van deze kanalen is eveneens toegelaten. 2. Welke karakters zijn toegelaten in de bestanden? Toegelaten: de set karakters UTF-8, de kleine letters en de karakters van het type ç, é, è, à, ù,. Verboden: de Aziatische karakters. Te vermijden: de karakters < en > om te voorkomen dat ze worden verward met de tags van de XML-schema's. OPGEPAST: het bestand moet wel gecodeerd en bewaard worden in UTF Wat is de maximaal aanvaarde grootte van een bestand door CKO2? 10 MB na eventuele compressie (zipping). 4. Kan er, voor de meldingen A2A, nog gebruik worden gemaakt van gehuurde lijnen (leased lines) of moet er noodzakelijkerwijze gebruik worden gemaakt van Internet? Momenteel is het onduidelijk of het gebruik van gehuurde lijnen mogelijk zal zijn zonder dat de Nationale Bank technische aanpassingen moet doen aan haar infrastructuur. Het is wel zeker dat gehuurde lijnen niet noodzakelijk zijn en geen enkel voordeel meebrengen, noch voor de reporting, noch voor de consultatie. Vandaar dat het gebruik van een communicatie A2A via Internet aan te raden valt. 5. Welk kanaal wordt best gebruikt wanneer er een beperkt aantal debiteurs moet worden meegedeeld? De deelnemers die slechts enkele debiteurs aan te geven hebben naar de CKO toe, kunnen die gegevens best invoeren aan de hand van de formulieren via het portaal "OneGate(CSSR)". Als het aantal mee te delen debiteurs belangrijk genoeg is om de nodige informaticaontwikkelingen te rechtvaardigen, kan de deelnemer die dat wenst een XML-bestand (extensible Markup Language) opladen met de gevraagde gegevens, eveneens via het portaal "OneGate(CSSR)".

3 3. INITIËLE UPLOAD IN JUNI Hoe zal de initiële upload verlopen? Vanaf 1 juni 2011, datum waarop de nieuwe applicatie CKO2 in productie treedt, zal iedere deelnemer al zijn actieve debiteurs (die toe reeds bestonden in CKO1 en de nieuwe) en al hun kredieten, toestand einde mei 2011, moeten meedelen. De toepassing verwerkt eerst de debiteurs en pas nadien de kredietgegevens. Enkel de kredieten van de debiteurs die correct kunnen worden geïdentificeerd, zullen worden geregistreerd in de database. De andere debiteurs, evenals hun kredieten, worden verworpen. Om de getransfereerde volumes en de oplossing van de identificatieproblemen zo vlot als mogelijk te kunnen doen verlopen zal, in samenspraak met de deelnemers, een planning worden afgesproken voor de initiële upload van CKO2. 2. Wat gebeurt er met de gegevens van CKO1? Deze gegevens blijven beschikbaar tot einde juni 2011 voor raadpleging of voor eventuele verbeteringen. Ook daarna blijven ze voor statistische doeleinden nog enige tijd beschikbaar in het datawarehouse.

4 4. BIJWERKING/REPORTING 1. Met welke frequentie moeten de debiteuren en hun kredieten worden gerapporteerd? De rapportering van kredieten moet maandelijks gebeuren binnen de 8 kalenderdagen na het afsluiten van een reporting date. De rapportering van identificatiegegevens van de debiteurs gebeurt minimaal maandelijks. Met andere woorden, iedere deelnemer kan reeds vooraf meerdere keren gedurende de maand nieuwe debiteurs meedelen. De mededeling van een debiteur is niet gebonden aan een specifieke reporting date. 2. Ontvangstberichten Elke bijwerking door een deelnemer leidt tot één of twee ontvangstberichten: een onmiddellijk ontvangstbericht, ten laatste de dag na het versturen door de deelnemer, en een uitgesteld ontvangstbericht, na de volledige behandeling van alle identificatieproblemen (en dus niet naarmate de identificatieproblemen worden opgelost zoals nu in CKO1, waarbij gedurende drie achtereenvolgende dagen een uitgesteld ontvangstbericht kan volgen in geval de oplossing van de problemen drie dagen duurt). Dit uitgesteld ontvangstbericht kan uiterlijk één à vijf dagen na het versturen van de debiteurs volgen. Voorbeeld: Een deelnemer stuurt op 15 januari actiecodes DEB om nieuwe debiteurs te melden. Hij ontvangt een onmiddellijk ontvangstbericht dat alle aanvaarde en geweigerde personen bevat (niet de hangende). Dit bericht zal dezelfde of de volgende dag beschikbaar zijn, afhankelijk van het tijdstip van opsturen en ontvangst van de gegevens. De identificatieproblemen zullen binnen de vijf dagen na ontvangst van de bijwerking worden behandeld. Het uitgestelde ontvangstbericht zal dus in dit geval tussen 16 en 20 januari worden verstuurd met het resultaat van alle identificatieproblemen omtrent eenzelfde bestand/rapport. IDENTIFICATIE VAN DE DEBITEURS 1. Hoe moet een associatie gemeld worden? Een deelnemer moet eerst alle debiteuren die deel uitmaken van die associatie, en nog niet zouden gekend zijn in de CKO, individueel melden met hun respectievelijke identificatienummers en -gegevens. Vervolgens, dit kan in hetzelfde rapport, bezorgt hij aan de Centrale de samenstelling van die associatie door enkel een opgave te doen van enerzijds het identificatienummer toegekend aan de associatie zelf en anderzijds de identificatienummers van de debiteuren die er deel van uitmaken.ter identificatie. Een debiteur die dus zowel individueel als in groepsverband bij een deelnemer kredieten heeft, moet dus gemeld worden met hetzelfde identificatienummer. 2. Uit welke debiteuren kan een associatie bestaan? Een associatie moet vanzelfsprekend uit minimaal twee verschillende debiteuren bestaan en kan alle mogelijke combinaties bevatten.(als enige beperking geldt wel dat een associatie geen andere associaties mag bevatten als co-debiteur. In dat geval moeten de individuele debiteuren die daar deel van uitmaken apart gemeld worden als co-debiteur)) Uitsluitend natuurlijke of rechtspersonen, een mix van beide, al dan niet residenten.

5 5. 3. Wat indien de samenstelling van een bestaande associatie wijzigt? Telkenmale wanneer een associatie een nieuwe samenstelling van debiteuren krijgt, toevoeging of verwijdering van bepaalde co-debiteuren, en de kredietverstrekking verder blijft lopen moet de melding aan de Centrale over die bestaande associatie beëindigd worden door een STOPCRED met opgave van het identificatienummer waaronder zij geregistreerd is in de CKO en de reporting date dat dit plaatsgreep. In dezelfde reporting period moet de deelnemer, zoals elders beschreven de nieuwe associatie melden door gebruik van een ander identificatienummer voor de associatie en opgave van de identificatienummers van de debiteuren die voortaan deel uitmaken van die associatie ' 4. Hoe moet een associatie afgemeld worden? Via de actiecode STOPCRED mag/moet men enkel het identificatienummer van de associatie meegeven die op einde moet geplaatst worden plus aanduiding van de reporting date waarop het einde moet geschieden. Aldus blijven de kredieten voor bepaalde co-debiteuren als individuele kredietbegunstigde die verder aktief blijven onaangetast hierdoor. Zij blijven gemeld door actiecodes CRED met opgave van de individuele identificatienummers. 5. Welke geboortedatum moet worden gemeld voor een natuurlijke persoon waarvoor geen exacte dag is gekend? In dit geval volstaat enkel het geboortejaar. 6. Is het juist dat de juridische situatie niet meer moet worden meegedeeld? Inderdaad, de CKO zal deze informatie zelf ophalen in de Kruispuntbank voor Ondernemingen. 7. Wat verstaat men onder unieke identificatie van een debiteur wanneer die eveneens deel uitmaakt van een associatie? Voorbeeld: A en B zijn twee debiteurs die door eenzelfde deelnemer afzonderlijk worden gemeld met kredieten die ze uitsluitend in hun naam hebben verkregen. Zo is A gekend onder nummer 1 en B onder nummer 2. Wanneer ze samengaan in een associatie om kredieten aan te gaan, zal hun associatie worden geïdentificeerd aan de hand van een specifiek identificatienummer dat door de deelnemer wordt toegekend (bijvoorbeeld nummer 3). Binnen deze associatie zullen A en B worden gemeld aan de hand van het individueel nummer dat reeds voor beiden bestond bij de deelnemer, zijnde nr 1 en nr Wat gebeurt er wanneer eenzelfde debiteur binnen eenzelfde bijwerking meerdere keren wordt gemeld als nieuwe debiteur? De CKO zal in principe kunnen detecteren dat het om eenzelfde debiteur gaat. Vandaar dat het noodzakelijk is dat iedere debiteur wordt gemeld met zijn officieel nummer (ofwel het ondernemingsnummer ofwel het rijksregisternummer). Als dit uniek nummer wordt gebruikt voor alle mededelingen van deze debiteur, of hij nu al dan niet codebiteur is binnen een associatie, kan eenzelfde debiteur niet dubbel worden geregistreerd.

6 6. Het intern deelnemersnummer mag enkel worden gebruikt voor de debiteurs die noch een ondernemingsnummer, noch een rijksregisternummer hebben (buitenlandse debiteurs en sommige residente natuurlijke personen). 9. Kan een intern deelnemersnummer verder worden gebruikt wanneer de debiteur ondertussen een ondernemingsnummer of een rijksregisternummer heeft gekregen? Of moet de actiecode MODIDDEB hier worden gebruikt? De actiecode MODIDDEB kan in dit geval niet worden gebruikt; deze actiecode mag immers enkel worden gebruikt om een intern nummer te vervangen door een ander intern nummer. De identificatienummers gemeld door de deelnemer worden in de CKO-database opgeslagen samen met de officiële nummers; dit betekent dat de deelnemer om het even welke van deze nummers (dus ook de interne) verder kan gebruiken voor zijn reporting of raadpleging. 10. MODIDDEB: vervangt het nieuwe interne nummer het oude nummer voor alle kredieten van een debiteur? Juist. Als een deelnemer een reeds voorafgaandelijk gemeld nummer vervangt door een nieuw nummer, dan zal dit nummer het oude vervangen voor alle kredieten verbonden met deze debiteur, ook in zijn hoedanigheid van codebiteur in een associatie. 11. Mag een debiteur ook worden geschrapt wanneer hij slechts kort voordien binnen dezelfde maand werd gemeld? Een debiteur die in de loop van een maand werd geregistreerd met een actiecode DEB, mag, indien blijkt dat hij niet gemeld had moeten worden, door de deelnemer voor het einde van de maand worden geschrapt met een actiecode DELDEB. 12. Hoe moet een adres worden gemeld als straatnaam, huisnummer en busnummer geregistreerd zijn in een zelfde veld bij de deelnemer? Het is verkieslijk om straatnaam, huisnummer en busnummer te scheiden. Ook al stelt de aanwezigheid van deze gegevens in één veld geen probleem voor de CKO om een debiteur automatisch te identificeren, toch strookt dit niet met de uitwisselingsovereenkomsten met de buitenlandse Kredietcentrales. Ten behoeve van die Centrales worden deze drie gegevens door de CKO gescheiden (zowel wanneer ze de buitenlandse debiteurs meldt die kredieten hebben in België als wanneer ze de identificatiegegevens meldt van de Belgische debiteurs die kredieten hebben gekregen in het buitenland). Het huisnummer en busnummer zijn facultatieve zones. Er hoeft dus geen fictieve waarde te worden ingevuld als de correcte gegevens reeds aanwezig zijn in de zone van de straatnaam. 13. Moet een natuurlijk persoon - zelfstandige - die aan de CKO werd gemeld, ook worden gemeld wanneer hij stopt met zijn handel? De kredietgegevens geregistreerd bij de CKO moeten verder worden gemeld, behalve wanneer de kredietcontracten aan deze personen worden gewijzigd zodanig dat zij vallen onder de wet met betrekking tot de Centrale voor kredieten aan particulieren. In dat geval moet de debiteur op einde worden gezet door een actiecode STOPDEB.

7 Als er een STOPCRED gebeurt van een debtor, en twee jaar later moeten er opnieuw kredieten gemeld worden op deze debtor, is een DEB dan terug noodzakelijk? Neen, een DEB is niet meer nodig, maar mag wel gebruikt worden (bvb bij een niet-ingezetene om zeker te zijn dat de in de Centrale geregistreerde identificatiegegevens met de laatste overeenstemmen). Er kan dus onmiddellijk een CRED gebruikt worden. 15. Welke identificatiegegevens ontvangt de deelnemer terug vanwege de CKO bij de melding van haar residente debtors? De CKO zal in haar feedbacks voor die debiteuren: - al de overige mogelijke bestaande identificatienummers (Rijksregisternummer, Ondernemingsnummer, Intern deelnemersnummer), meegeven en eveneens - de officiële gegevens van de residente debiteuren waarvoor een Rijksregister- en of Ondernemingsnummer teruggevonden wordt BIJKOMENDE GEGEVENS: BEDRAG VAN DE WAARBORG, PROBABILITEIT VAN WANBETALING EN WANBETALING 1. Hebben de bijkomende gegevens betrekking op de debiteurs of op hun kredieten? Deze gegevens slaan op de debiteurs en niet op de kredieten. Vermits deze gegevens echter iedere maand opnieuw moeten worden aangepast, moeten zij worden gemeld via de actiecode CRED. Zelfs als er dus geen wijziging van die gegevens is van de ene tot de andere maand moeten zij maandelijks meegedeeld worden. 2. Hoe moet het te melden bedrag van de waarborg worden uitgerekend? Het totaal bedrag van de waarborg is het bedrag dat door de deelnemer wordt berekend volgens de regels die gelden binnen zijn instelling en die gebaseerd zijn op de definitie van Bazel 2, na toepassing van de eventuele haircuts. Dit vertegenwoordigt het bedrag dat zou gerecupereerd worden in geval de debiteur in gebreke blijft. 3. Welk bedrag melden wanneer het bedrag van de waarborg het bedrag van het krediet overschrijdt? Het totaal bedrag van de waarborg moet worden gemeld. Dit bedrag wordt niet begrensd in functie van de kredietopening(en), zelfs indien die kleiner zijn dan de waarborg. 4. Wat te doen als het bedrag van de waarborg nog niet werd bepaald op het moment dat de debiteur en zijn kredieten reeds moeten worden gemeld? Als de deelnemer het bedrag van de waarborg nog niet heeft kunnen bepalen maar toch reeds de debiteur en zijn kredieten moet melden aan de CKO, dan meldt hij een bedrag gelijk aan 0 wanneer hij de kredietgegevens voor de betrokken maand rapporteert. Hij meldt dan het juiste bedrag van de waarborg in de volgende reporting maand. Het veld "waarborg" moet verplicht worden ingevuld.

8 8. 5. Hoe moet de probabiliteit van wanbetaling en de waarborg worden berekend voor de associaties? Voor een associatie moet de probabiliteit van wanbetaling worden bepaald door de deelnemer zelf en worden gemeld voor de associatie (en niet voor zijn individuele composanten). De associatie wordt beschouwd als debiteur op zichzelf. Er moet dus slechts één waarde worden gemeld. Dit geldt eveneens voor de waarborgen. 6. Welk bedrag van wanbetaling moet worden gemeld? (Gewijzigd op 19/03/2010) a) Wanneer de debiteur zijn (terug)betalingsverplichtingen niet heeft nageleefd meer dan 90 dagen na de voorziene datum. Het gaat over de vervallen en niet betaalde bedragen (dit omvat het kapitaal en de contractuele intresten maar niet de nalatigheidsintresten). Geen vergoeding of schadeloosstelling mag in het bedrag van wanbetaling worden inbegrepen. Wanneer, tengevolge van een wanbetaling, het ganse kredietbedrag opeisbaar wordt, dan wordt dit pas na 90 dagen laattijdigheid beschouwd als wanbetaling. Het veld "bedrag van wanbetaling" moet verplicht worden ingevuld als er ook een datum werd ingevuld. Een bedrag 0 mag niet geplaatst worden wanneer er geen wanbetaling is. Het veld dient dan leeg te blijven (net als de datum) b) Indien de deelnemer oordeelt dat de debiteur zijn verplichtingen niet of slechts gedeeltelijk zal kunnen naleven. Hij kan hier dan het geschatte bedrag of een bedrag nul melden, samen met de datum. 7. Welke type van wanbetaling moet gemeld worden? (Gewijzigd op 19/03/2010) De twee types van wanbetaling beantwoorden aan verschillende definities. Zij kunnen afzonderlijk optreden, en in dat geval alleen gemeld worden. Of zij kunnen samen gemeld worden wanneer de deelnemer oordeelt dat de toestand van de debiteur aan de twee definities voldoet. 8. Hoe lang moet een wanbetaling worden gerapporteerd? Het bedrag van wanbetaling moet worden gemeld tot het wordt beschouwd als zijnde definitief oninbaar, zelfs wanneer er voor dit bedrag reeds een provisie voor wanbetaling werd aangelegd.

9 9. 9. Welke actiecode moet worden gebruikt om het einde van een wanbetaling te melden? (Gewijzigd op 19/03/2010) Indien de debiteur nog lopende kredieten heeft moet het einde van een wanbetaling worden gemeld aan de hand van een actiecode CRED wanneer voor die reporting date voor de betrokken debiteur nog geen rapportering werd gedaan of een actiecode CORCRED in het andere geval telkens door de velden "datum" en "bedrag" leeg te laten. Als de debiteur geen lopende kredieten meer heeft moet het einde van een wanbetaling gemeld worden met een actiecode STOPCRED. 10. Welk bedrag aan waarborgen dient gemeld te worden bij associaties Alleen de deelnemer zelf kan hierop een sluitend antwoord geven. Alhoewel, indien de betreffende co-debiteuren van die associatie apart waarborgen voor de kredieten aan de associatie geven moet dat bedrag opgegeven worden. 11. Hoe moet de probabiliteit van wanbetaling berekend worden bij associaties De keuze wordt overgelaten aan de deelnemers de PD-waarde voor de associaties te bepalen 12. Welke informatie omtrent de bijkomende gegevens wordt meegedeeld aan de deelnemers? De waarborgen en de probabiliteit van wanbetaling zijn twee elementen die door de CKO enkel gevraagd worden voor interne doeleinden binnen de Nationale Bank. Zij worden dus NIET verspreid aan de overige deelnemers als antwoord bij ondervragingen of in andere outputs (automatische terugzending). Bij wanbetalingen zullen enkel de gegevens over het "objectieve" type van wanbetaling ("90 days past due") vervat zijn in de antwoorden. Daarenboven zal de CKO die laatste uitsluitend meedelen aan die categorie van deelnemers die zelf dergelijke gegevens overmaken aan de Centrale. Die informatie zal, indien zij voorvalt bij meerdere deelnemers voor éénzelfde debiteur afzonderlijk gemeld worden, zonder de identiteit van de deelnemers vrij te geven.

10 10. LEASINGMAATSCHAPPIJEN 1. Welke leasingmaatschappijen moeten rapporteren aan de CKO? Alle in België gevestigde leasingmaatschappijen die zijn erkend conform het artikel 2, 1 van het koninklijk besluit nr 55 van 10 november 1967 tot regeling van het juridisch statuut der ondernemingen gespecialiseerd in financieringshuur of leasing. 2. Hoe moeten de leasingmaatschappijen het bedrag berekenen van de waarborgen die ze hebben gekregen? Er bestaat slechts één manier om het bedrag van de waarborg te berekenen voor de leasingmaatschappijen. Het moet gelijk zijn aan het verschil tussen het initiële bedrag van het contract en de reeds uitgevoerde terugbetalingen: 'Initial amount - repayments already made'. 3. Moeten de kredieten die door een leasingmaatschappij worden verstrekt, eveneens worden gemeld aan de CKO? Neen. De leasingmaatschappijen moeten enkel de debiteurs melden waarmee ze een financieel leasingcontract hebben afgesloten, evenals de gegevens die daarop betrekking hebben. KREDIETEN 1. Worden de buitenlandse kredieten die zijn toegestaan aan debiteurs die geregistreerd zijn in België en door de buitenlandse Kredietcentrales worden gecommuniceerd aan de CKO, nog steeds gemeld aan de deelnemers? A priori, neen. Deze gegevens, die worden uitgewisseld in het kader van een Memorandum of Understanding dat werd getekend door de centrale banken onder het toezicht van de ECB, zullen niet meer worden gemeld aan de deelnemers. 2. Moet een krediet gebonden aan een kredietkaart met betalingsuitstel maar zonder kredietlijn worden geregistreerd bij de CKO? Neen. Vermits het niet gaat over een contract van lening met gespreide terugbetalingen, moeten de bedragen gebonden aan deze kaart niet worden gerapporteerd aan de CKO. 3. Welke kredieten moeten aan de CKO niet meegedeeld worden? (Nieuw op 19/03/2010) Zijn van het toepassingsveld van de CKO uitgesloten: de kredieten waarvan de registratie geregeld is door de wet van 10 augustus 2001 betreffende de Centrale voor Kredieten aan Particulieren; de kredieten afgesloten door in het buitenland gevestigde bijkantoren van kredietinstellingen van Belgisch recht en toegekend aan niet-ingezetene natuurlijke personen buiten het kader van hun handels-, beroeps- of ambachtelijke activiteiten; de kredieten die geheel of gedeeltelijk onder het toepassingsveld vallen van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet; de kredieten zoals bedoeld in artikel 3, 1, 3, 5 en 9 van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet.

11 11.

Wat zijn de belangrijke nieuwigheden?

Wat zijn de belangrijke nieuwigheden? Buitenlandse rekeningen dienen aangegeven én gemeld te worden aan het Centraal Aanspreekpunt ten laatste bij de indiening van de aangifte personenbelasting inkomsten 2014 Sinds aanslagjaar 1997 was de

Nadere informatie

Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning

Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning Bijlage IV Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning A. NATUURLIJK PERSOON (Particulier niet geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen) AARD VAN DE AANVRAAG Deze

Nadere informatie

Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030)

Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030) 1/7 Advies nr 07/2011 van 9 februari 2011 Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke

Nadere informatie

Centrale voor kredieten aan ondernemingen

Centrale voor kredieten aan ondernemingen Centrale voor kredieten aan ondernemingen Brussel, woensdag 16 oktober 2013 Rudy TROGH Inleiding Kredieten zijn belangrijk en zelfs noodzakelijk voor de economie... maar houden een risico in van niet-betaling

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/19/036 BERAADSLAGING NR. 19/022 VAN 5 FEBRUARI 2019 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS INZAKE DE SOCIALE SCHULDEN VAN WERKGEVERS

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen van 11 juni 2007;

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen van 11 juni 2007; SCSZ/07/112 1 BERAADSLAGING NR. 07/035 VAN 3 JULI 2007, GEWIJZIGD OP 2 OKTOBER 2007, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET CENTRUM

Nadere informatie

Handleiding van de toepassing "Raadpleging van de kredietgegevens van de ondernemingen via internet"

Handleiding van de toepassing Raadpleging van de kredietgegevens van de ondernemingen via internet Centrale voor kredieten aan ondernemingen Handleiding van de toepassing "Raadpleging van de kredietgegevens van de ondernemingen via internet" Versie 1.0 15/06/2012 De informatie opgenomen in deze handleiding

Nadere informatie

Technische documentatie van het formulier 608L : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies (oude systeem achterhaald)

Technische documentatie van het formulier 608L : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies (oude systeem achterhaald) Technische documentatie van het formulier 608L : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies (oude systeem achterhaald) De provincies en gemeenten worden verzocht om niet meer volgens de oude

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning I. AARD VAN DE AANVRAAG Deze aanvraag betreft: een registratie,

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v. 2010-03

RECHTSPERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

TC/01/82. Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de sociale zekerheid;

TC/01/82. Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de sociale zekerheid; TC/01/82 BERAADSLAGING NR. 01/70 VAN 14 AUGUSTUS 2001 BETREFFENDE EEN AANVRAAG VOOR DE MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD DOOR DE KRUISPUNTBANK AAN DE DRUKKER VAN DE GRATIS PASSEN VANWEGE

Nadere informatie

Handleiding voor de aangever aan de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CKO)

Handleiding voor de aangever aan de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CKO) Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen Handleiding voor de aangever aan de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CKO) Interactieve invoer van gegevens via internet (U2A) Opladen van een bestand

Nadere informatie

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT Verklarende nota Het «Centraal aanspreekpunt» (CAP) is een geïnformatiseerde -databank die door de Nationale Bank

Nadere informatie

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren Statistieken Centrale voor kredieten aan particulieren - 2008 Sommige tabellen van dit verslag werden aangevuld op 30 juni 2009 Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Leningen, kredieten en borgstellingen aan leiders, aandeelhouders en verbonden personen

Leningen, kredieten en borgstellingen aan leiders, aandeelhouders en verbonden personen de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 22 20 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 7 juli 2017 Kenmerk: NBB_2017_21 uw correspondent:

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN NATUURLIJKE PERSOON v 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Verklarende nota BELANGRIJK :

Verklarende nota BELANGRIJK : WIJZIGINGSFORMULIEREN (AFSLUITING, DECUMUL, VERBETERING VAN DE GEGEVENS, SCHRAPPING) VOOR EEN REEDS AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT (CAP) MEDEGEDEELDE REKENING Verklarende nota Deze verklarende nota geeft

Nadere informatie

DE RECHTEN VAN DE PERSONEN GEREGISTREERD BIJ DE CENTRALE VOOR KREDIETEN AAN PARTICULIEREN VAN DE NATIONALE BANK (C.K.P.)

DE RECHTEN VAN DE PERSONEN GEREGISTREERD BIJ DE CENTRALE VOOR KREDIETEN AAN PARTICULIEREN VAN DE NATIONALE BANK (C.K.P.) KONINKRIJK BELGIE COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER DE RECHTEN VAN DE PERSONEN GEREGISTREERD BIJ DE CENTRALE VOOR KREDIETEN AAN PARTICULIEREN VAN DE NATIONALE BANK (C.K.P.)

Nadere informatie

Technische documentatie van het formulier L608 : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies

Technische documentatie van het formulier L608 : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies Technische documentatie van het formulier L608 : raadpleging van de RVV door de gemeenten / provincies 1) Inhoud van de L608 De soort informatie heeft als kenmerk L608. De constante van de prefix is gelijk

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Brussel, 22 oktober 2008 CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Omzendbrief : 08/11/D1 Rubriek: 27 Uw contactpersoon: Fernand MOXHET, Financieel inspecteur-directeur Tel. : 02/209.19.29 Toepassing van artikel

Nadere informatie

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid. Bijzonder formulier DB2P voor buitenlandse entiteiten: registratie UMAN

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid. Bijzonder formulier DB2P voor buitenlandse entiteiten: registratie UMAN Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Bijzonder formulier DB2P voor buitenlandse entiteiten: registratie UMAN Deze aanvraag betreft: een nieuwe registratie in het

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/133 BERAADSLAGING NR. 08/039 VAN 1 JULI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT

Nadere informatie

Coordinatie--Euthanasie--wilsverklaring-registratie--EN--mededeling-aan-de-artsen--KB doc

Coordinatie--Euthanasie--wilsverklaring-registratie--EN--mededeling-aan-de-artsen--KB doc 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot regeling van de wijze waarop de wilsverklaring inzake euthanasie wordt geregistreerd en via de diensten van het Rijksregister aan de betrokken artsen wordt meegedeeld

Nadere informatie

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Bijzonder formulier DB2P voor Buitenlandse Entiteiten: Bijkomende registratie van (een) natuurlijk(e) perso(o)n(en) Inleiding

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/028 BERAADSLAGING NR 11/021 VAN 1 MAART 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/067 BERAADSLAGING NR 10/037 VAN 1 JUNI 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Brussel, 3 december 2007 CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Omzendbrief: 07/23/D1 Rubriek: 26 Uw contactpersoon: Robert VERSCHOREN, Financieel inspecteur-directeur Tel.: 02/209.19.27 KONINKLIJK BESLUIT

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid SCSZ/12/241 BERAADSLAGING NR. 12/065 VAN 17 JULI 2012 AANGAANDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN HET NATIONAAL INTERMUTUALISTISCH

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007;

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007; SCSZ/07/123 1 BERAADSLAGING NR. 07/037 VAN 3 JULI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-

Nadere informatie

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren Statistieken Centrale voor kredieten aan particulieren - 2010 Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van deze brochure voor educatieve

Nadere informatie

Rapportering derdengelden Toegang tot module Overzicht derden- en rubriekrekeningen Rekening publiceren op website...

Rapportering derdengelden Toegang tot module Overzicht derden- en rubriekrekeningen Rekening publiceren op website... Orde van Vlaamse Balies www.advocaat.be Module derdengelden Staatsbladsstraat 8 B 1000 Brussel T +32 (0)2 227 54 70 F +32 (0)2 227 54 79 info@advocaat.be ondernemingsnummer 0267.393.267 Rapportering derdengelden

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v

RECHTSPERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/154 BERAADSLAGING NR. 08/045 VAN 2 SEPTEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 6 september 2004;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 6 september 2004; SCSZ/04/105 BERAADSLAGING NR 04/034 VAN 5 OKTOBER 2004 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET FOREM MET HET OOG OP DE EVALUATIE VAN HET PLAN FORMATION-INSERTION

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/138 BERAADSLAGING NR 09/076 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Voorschriften Moneycard

Voorschriften Moneycard Voorschriften Moneycard Voorschriften Moneycard Rabobank. Een bank met ideeën. Deze voorschriften zijn een onderdeel van de Algemene Voorwaarden Verstrekken en opladen Moneycards 2013. 1. Starten met de

Nadere informatie

EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET ARTIKEL 1. IDENTITEIT EN CONTACTGEGEVENS VAN DE KREDIETGEVER/KREDIETBEMIDDELAARS

EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET ARTIKEL 1. IDENTITEIT EN CONTACTGEGEVENS VAN DE KREDIETGEVER/KREDIETBEMIDDELAARS EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET ARTIKEL 1. IDENTITEIT EN CONTACTGEGEVENS VAN DE KREDIETGEVER/KREDIETBEMIDDELAARS Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres Webadres : Kedin Consumenten

Nadere informatie

Kruispuntbank van ondernemingen : het ondernemingsnummer

Kruispuntbank van ondernemingen : het ondernemingsnummer Kruispuntbank van ondernemingen : het ondernemingsnummer 1. Wat is het ondernemingsnummer? Het ondernemingsnummer, dat sedert 1 juli 2003 werd ingevoerd, is een uniek identificatienummer (bestaande uit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Université Catholique de Louvain van 5 juni 2006;

Gelet op de aanvraag van de Université Catholique de Louvain van 5 juni 2006; SCSZ/06/103 1 BERAADSLAGING NR. 06/050 VAN 18 JULI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET INSTITUT DE RECHERCHES ECONOMIQUES

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/187 BERAADSLAGING NR 08/069 VAN 2 DECEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht

Onlinedienst Inhoudingsplicht Onlinedienst Inhoudingsplicht U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een onbeveiligde (A) of in een beveiligde (B) modus. A B De onlinedienst Inhoudingsplicht gebruiken in

Nadere informatie

1. Wij gaan zorgzaam om met uw gegevens! 2. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

1. Wij gaan zorgzaam om met uw gegevens! 2. Welke persoonsgegevens verwerken wij? Uw privacy is zeer belangrijk voor ons. Via dit charter willen we u meer informatie geven over de manier waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en de rechten die u heeft met betrekking tot deze gegevens.

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER

KONINKRIJK BELGIE COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER KONINKRIJK BELGIE COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER DE RECHTEN VAN PERSONEN GEREGISTREERD BIJ DE CENTRALE VOOR KREDIETEN AAN PARTICULIEREN VAN DE NATIONALE BANK (C.K.P.) Wet

Nadere informatie

Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) 1. Identiteit van de tussenpersoon

Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) 1. Identiteit van de tussenpersoon Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) v. 2009-10 1. Identiteit van de tussenpersoon Naam van de tussenpersoon Ondernemingsnummer 2. Identiteit

Nadere informatie

Betreft: Voorontwerp van wet betreffende de centrale voor kredieten aan ondernemingen (CO-A- 2010-029)

Betreft: Voorontwerp van wet betreffende de centrale voor kredieten aan ondernemingen (CO-A- 2010-029) 1/12 Advies nr. 06/2011 van 9 februari 2011 Betreft: Voorontwerp van wet betreffende de centrale voor kredieten aan ondernemingen (CO-A- 2010-029) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Nadere informatie

Lees dit eerst. Noteer. Toelichting. Inhoud

Lees dit eerst. Noteer. Toelichting. Inhoud CBPL Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Drukpersstraat 35 1000 Brussel Formulier Latere verwerking niet-gecodeerde gegevens Lees dit eerst Noteer Het indienen van een aangifte

Nadere informatie

Sinds 16 oktober 2017 is een nieuwe versie van het reglement kredietkaarten in werking getreden.

Sinds 16 oktober 2017 is een nieuwe versie van het reglement kredietkaarten in werking getreden. Sinds 16 oktober 2017 is een nieuwe versie van het reglement kredietkaarten in werking getreden. De nieuwe kredietkaart voor professionelen Visa4pro vervangt nu de Mastercard Business. Bijgevolg werden

Nadere informatie

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving e-creabis Voor u begint Algemene beschrijving Toekennen van een bisnummer Rijksregisternummer of bisnummer met Algemeen e-creabis e-creabis is een onlinedienst waarmee de gemeentebesturen een bisnummer

Nadere informatie

c) CAMERABEWAKING TEN OVERSTAAN VAN PERSONEN DIE WERKZAAM ZIJN OP EEN BEWAAKTE ARBEIDSPLAATS (al dan niet onderworpen aan CAO 68)

c) CAMERABEWAKING TEN OVERSTAAN VAN PERSONEN DIE WERKZAAM ZIJN OP EEN BEWAAKTE ARBEIDSPLAATS (al dan niet onderworpen aan CAO 68) 1. EEN NIEUWE THEMATISCHE AANGIFTE INDIENEN VOOR c) CAMERABEWAKING TEN OVERSTAAN VAN PERSONEN DIE WERKZAAM ZIJN OP EEN BEWAAKTE ARBEIDSPLAATS (al dan niet onderworpen aan CAO 68) Aangezien de procedure

Nadere informatie

1. Wij gaan zorgzaam om met uw gegevens! 2. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

1. Wij gaan zorgzaam om met uw gegevens! 2. Welke persoonsgegevens verwerken wij? Uw privacy is zeer belangrijk voor ons. Via dit charter willen we u meer informatie geven over de manier waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en de rechten die u heeft met betrekking tot deze gegevens.

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006; SCSZ/06/074 1 BERAADSLAGING NR. 06/029 VAN 20 JUNI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS IN HET KADER VAN DE VIERDE WEG DOOR DE RSZ, HET RSVZ EN DE SOCIALE VERZEKERINGSFONDSEN VOOR

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter)

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een beveiligde (A) of in een onbeveiligde (B) modus. Om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT Verklarende nota Het «Centraal aanspreekpunt» (CAP) is een geïnformatiseerde databank die door de Nationale Bank

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v A AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS VERZEKERINGSTUSSENPERSOON NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen I INSCHRIJVING Categorie Verzekeringsmakelaar Verzekeringsagent

Nadere informatie

Nationale Bank van België, Brussel.

Nationale Bank van België, Brussel. Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van deze brochure voor educatieve en niet-commerciële doeleinden is toegestaan mits bronvermelding.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/037 BERAADSLAGING NR 10/018 VAN 2 MAART 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013

Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013 Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013 De kredietofferte van iedere aanbieder bevat dit standaard informatieblad. Met dit blad kunt u onze offerte gemakkelijk

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v ca AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen O IDENTITEIT

Nadere informatie

Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT

Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT Gelieve de passende vakjes aan te kruisen en in drukletters te schrijven. Namen dienen overgenomen te worden

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 32 / 2005 VAN 15 JUNI 2005

BERAADSLAGING RR Nr 32 / 2005 VAN 15 JUNI 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel. : +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacy.f gov.be Fax. : +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZG/16/215 BERAADSLAGING NR. 16/095 VAN 4 OKTOBER 2016 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS Deze procedure werd op 5 december 2007 door het Kwaliteitscomité (nu: het strategisch comité) goedgekeurd.

Nadere informatie

SCHULDSALDOVERZEKERING TIJDELIJKE VERZEKERING OVERLIJDEN Rechtspersoon (IPT, BLV) Onderschrijvingsformulier

SCHULDSALDOVERZEKERING TIJDELIJKE VERZEKERING OVERLIJDEN Rechtspersoon (IPT, BLV) Onderschrijvingsformulier SCHULDSALDOVERZEKERING TIJDELIJKE VERZEKERING OVERLIJDEN Rechtspersoon (IPT, BLV) Onderschrijvingsformulier Tussenpersoon: Naam: Nr agent CRELAN Bank Nr producent CRELAN INSURANCE: E-mail: FSMA-nr: Opmaakdatum:

Nadere informatie

Basisverzameling of collecte door de bevolkingsdienst

Basisverzameling of collecte door de bevolkingsdienst Basisverzameling of collecte door de bevolkingsdienst Registratie door de ambtenaar van de burgerlijke stand Met toepassing van de wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve

Nadere informatie

Kedin Consumenten Financieringen B.V. Coolsingel AG Rotterdam

Kedin Consumenten Financieringen B.V. Coolsingel AG Rotterdam [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres E-mailadres Website info@kedin.nl www.kedin.nl Kredietbemiddelaar Adres

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/04/126 1 BERAADSLAGING NR 04/049 VAN 7 DECEMBER 2004 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID

Nadere informatie

STARTUP GUIDE FileExchange

STARTUP GUIDE FileExchange STARTUP GUIDE FileExchange December 2014 1 Index 1. Inleiding... 3 1.1. Uitwisseling van documenten... 3 1.2. Concept van Partner... 3 1.3. Beheer van de communicatieregels... 3 1.4. Schema ter illustratie...

Nadere informatie

Vragenlijst voor bij bemiddelingsactiviteiten betrokken verantwoordelijke personen

Vragenlijst voor bij bemiddelingsactiviteiten betrokken verantwoordelijke personen 1 Vragenlijst voor bij bemiddelingsactiviteiten betrokken verantwoordelijke personen 1 Inleiding Deze vragenlijst moet worden ingevuld door de bij bemiddelingsactiviteiten betrokken personen voor wie de

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/043 BERAADSLAGING NR 10/022 VAN 6 APRIL 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/317 BERAADSLAGING NR. 12/095 VAN 6 NOVEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, titel III, hoofdstuk II, afdeling III, onderafdeling 4. Ondernemingen die investeren in een raamovereenkomst voor de productie van een audiovisueel werk Art. 194ter.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/086 BERAADSLAGING NR 11/050 VAN 5 JULI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren - 2009

Statistieken. Centrale voor kredieten aan particulieren - 2009 Statistieken Centrale voor kredieten aan particulieren - 2009 Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van deze brochure voor educatieve

Nadere informatie

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 15 maart 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 15 maart 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/044 1 BERAADSLAGING NR. 06/035 VAN 18 APRIL 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE PENSIOENINSTELLING VAN DE METAALSECTOR,

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007; SCSZ/07/122 1 BERAADSLAGING NR. 07/036 VAN 2 OKTOBER 2007 MET BETREKKING TOT MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING

Nadere informatie

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen 1 Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen Verzekeringsmakelaars en -agenten 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise GEBRUIK van het SOFbestand voor de jaarlijkse herberekening Employee Benefits Plan AG Employee Benefits Trust in expertise Inhoudstafel 1 Doel van het SOF-bestand... 3 2 Bestandstype... 3 3 Hoe vraagt

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 17 januari 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 17 januari 2006; SCSZ/06/012 1 BERAADSLAGING NR. 06/007 VAN 14 FEBRUARI 2006 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE BRUSSELSE GEWESTELIJKE DIENST VOOR ARBEIDSBEMIDDELING,

Nadere informatie

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS. Deze procedure werd op 5 december 2007 door het Kwaliteitscomité goedgekeurd.

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS. Deze procedure werd op 5 december 2007 door het Kwaliteitscomité goedgekeurd. KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS Deze procedure werd op 5 december 2007 door het Kwaliteitscomité goedgekeurd. Het werd tevens gewijzigd

Nadere informatie

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A)

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) BELANGRIJK In België gevestigde belastingplichtigen die in juridisch opzicht onafhankelijk zijn, maar op financieel, organisatorisch en

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/13/105 BERAADSLAGING NR. 13/045 VAN 7 MEI 2013 INZAKE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE (BELGISCHE)

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/137 BERAADSLAGING NR 09/075 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

https://www.privacycommission.be/elg/cameramain.htm

https://www.privacycommission.be/elg/cameramain.htm 1. EEN NIEUWE THEMATISCHE AANGIFTE INDIENEN VOOR c) CAMERABEWAKING TEN OVERSTAAN VAN PERSONEN DIE WERKZAAM ZIJN OP EEN BEWAAKTE ARBEIDSPLAATS (CAO 68) Op het volgende adres vindt u het elektronische aangifteformulier:

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/172 BERAADSLAGING NR. 16/058 VAN 7 JUNI 2016, GEWIJZIGD OP 2 MEI 2017 EN OP 3 JULI 2018, OVER DE MEDEDELING VAN GEPSEUDONIMISEERDE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/264 BERAADSLAGING NR 11/007 VAN 11 JANUARI 2011, GEWIJZIGD OP 3 APRIL 2012 EN OP 4 SEPTEMBER 2012, MET

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/334 BERAADSLAGING NR 12/110 VAN 4 DECEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/070 BERAADSLAGING NR 09/048 VAN 1 SEPTEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW.

Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW. Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW. 1) Controles Een controle wordt aangemaakt in drie types situaties: - wanneer de situatie van de aansluiting bij het fonds

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/15/174 BERAADSLAGING NR. 15/064 VAN 3 NOVEMBER 2015 INZAKE DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN Inhoudstafel Blz. Artikel 1 : Definities 4 Artikel 2 : Doel van het contract - Algemene beschrijving 4 Artikel 3 : Ingangsdatum van het contract

Nadere informatie