Catalogus. pictorescue. fotomontage retouche restauratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Catalogus. pictorescue. fotomontage retouche restauratie"

Transcriptie

1 Catalogus fotomontage retouche restauratie

2 Basisbewerking Basis De basisbewerking omvat het aanpassen van kleuren (witbalans), contrast, helderheid, belichting en compositie. Ook herstellen we rode "flitsogen" en converteren we een kleurenfoto naar zwart-wit. De kwaliteit van de foto is voor deze bewerking niet zo belangrijk. We passen de basisconditie van de foto aan en zullen een aanzienlijk verbeterde versie leveren. After Before Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of als onderdeel van een fotoboek.

3 Uitgebreide bewerking Uitgebreid Met de uitgebreide bewerking leveren we alles wat in de basisbewerking zit met daaraan toegevoegd fotoretouche. U kunt een thema kiezen voor de stijl van de foto en ons bewerkingen laten uitvoeren zoals het verbeteren van de scherpte of juist het vervagen van een achtergrond of voorgrond. Daarnaast retoucheren we voor u oneffenheden op gezicht of huid. Een transformatie van de foto naar een kunstzinnig beeld is ook mogelijk. Tenslotte valt onder deze bewerking een beperkte reparatie van beschadigde (gescande) foto's. De kwaliteit van de foto is voor deze bewerking niet zo belangrijk. Wij zullen de kwaliteit van de foto aanzienlijk verbeteren en de de u gewenste effecten er aan toevoegen. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

4 Intensieve bewerking Intensief De intensieve bewerking omvat alle bewerkingen van de basis- en uitgebreide bewerking en heeft daarnaast veel extra opties. U kunt een achtergrond laten vervangen, objecten of personen laten toevoegen en op oude foto's een intensieve restauratie laten uitvoeren. Een fotomontage van twee of drie verschillende foto's behoort ook tot de mogelijkheden. De kwaliteit van de foto is voor deze bewerking niet zo belangrijk. In het geval u een achtergrond wilt laten wijzigen of een fotomontage wilt laten maken, helpt het als de daarvoor te gebruiken foto s ongeveer van dezelfde kwaliteit zijn. Wij zullen u verrassen met een mooi eindresultaat. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

5 Inkleuren zwart-wit Herleef het verleden Wij brengen oude zwart-wit foto s tot leven door ze in te kleuren. Hoe beter de scan van de oude foto, hoe beter het resultaat! We maken ons geen zorgen over kleine beschadigingen. Vlekjes, krasjes en scheurtjes maken we met retoucheertechnieken onzichtbaar. Vintage of modern U kunt kiezen uit het inkleuren in vintage stijl, met oud aandoende kleuren, of in modern stijl met hedendaagse kleuren. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

6 Comic stijl Unieke afbeelding Wij transformeren uw foto in comic stijl. Bijvoorbeeld in de stijl van pop-art kunstenaar Roy Lichtenstein. De lijnen in de afbeelding worden met de hand ingetekend. Een unieke afbeelding voor uzelf of als geschenk aan vrienden! Uw eigen tekst Lever de tekst aan die wij voor u in de afbeelding moeten monteren. Een tekst in uw eigen woorden of één van uw favoriete citaten. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

7 Wenskaarten Persoonlijke wensen Wij maken persoonlijke wenskaarten voor speciale gelegenheden of speciale wensen. Denk aan een verjaardag, een huwelijk, een verhuizing of Valentijnsdag. Instructies Geef ons uw instructies, lever ons de foto s die we moeten gebruiken en geeft ons de tekst die we in de wenskaart moeten monteren. Printopties Vraag uw fotozaak om de verschillende opties in formaten, soorten papier en enveloppen. Denk aan aanzichtkaarten of aan gevouwen versies waar u aan de binnenkant een handgeschreven tekst kwijt kunt.

8 Krullend haar Vrijstaand maken Het is niet eenvoudig, maar we doen het. We zijn gespecialiseerd in het vrij maken ( masking ) van haar. Krullend haar of haar dat uitwaaiert, de details blijven bewaard. Eenmaal vrijgemaakt kan eenvoudig een achtergrond gewijzigd worden. Achtergrond Wij vervangen de achtergrond door een achtergrond die door u is gekozen. Dit kan een landschap zijn, een interieur of een kleur naar keuze. U kunt zich ook laten verrassen en de keuze overlaten aan onze ontwerpers! Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe beter het resultaat. Van een foto die met een mobiele telefoon is gemaakt zal het moeilijk zijn het haar vrijstaand te maken. Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden, is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren.

9 Achtergrond vervangen Kies een achtergrond Wij vervangen de achtergrond door een achtergrond die door u is gekozen. Dit kan een landschap zijn, een interieur of een kleur naar keuze. U kunt zich ook laten verrassen en de keuze overlaten aan onze ontwerpers! Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden, is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

10 Fotorestauratie Het repareren van oude foto s Wij restaureren oude foto s. Krassen, scheuren en vlekken worden onzichtbaar gemaakt en ontbrekende delen worden met fotomontagetechnieken hersteld. Een goed resultaat Over de beschadigingen op een oude foto maken we ons weinig zorgen. Voor een goed resultaat is het van belang dat de oude fotos zijn gescand met de hoogst mogelijke resolutie. Wanneer we een zwaar beschadigd onderdeel moeten herstellen is het handig om, indien beschikbaar, een andere foto van hetzelfde onderwerp te hebben. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

11 Rode ogen Flitslicht Rode ogen worden veroorzaakt door flitslicht dat op het netvlies reflecteert. De vele kleine bloedvaten in het oog geven het gereflecteerde licht een rode kleur. Bij dieren kan de gereflecteerde kleur geel of groen zijn. Dit wordt veroorzaakt door het tapetum lucidum, een ooglaag die ervoor zorgt dat de dieren s nachts beter kunnen zien. Naturel Wij herstellen de reflectie van het flitslicht. Tegelijkertijd retoucheren we andere delen van de foto. We leveren een professioneel resultaat dat er zo naturel mogelijk uitziet. Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden, is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren.

12 Waterverf effect Kunstwerk Wij transformeren foto s naar de look and feel van een kunstwerk. We doen dit handmatig, zonder computer gegenereerde effecten. Dit betekent dat het eindresultaat uniek is in stijl en uitvoering! Verschillende technieken Naast het waterverf effect kunnen we ook andere schildertechnieken simuleren: een klassiek olieverfschilderij, modern acryl of in de stijl van het impressionisme. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

13 Andy Warhol stijl Zeefdruk Op basis van een portretfoto maken wij een pop-art ontwerp in de stijl van een Andy Warhol zeefdruk. Iedere afbeelding wordt speciaal vervaardigd door één van onze ontwerpers. Wij gebruiken hiervoor geen computerprogramma s die automatisch een afbeelding genereren. Favoriete kleuren Kies uw favoriete achtergrondkleuren en wij maken een uniek kunstwerk voor u! Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

14 Poster effect Poster Wij gebruiken een softwareprogramma om automatisch het postereffect te genereren. Daarna bewerken onze ontwerpers het beeld handmatig. Het resultaat is een strak en uniek beeld! De kwaliteit van de foto is voor dit effect niet zo belangrijk. Onze ontwerpers zullen ruis en onscherpte wegwerken en kleuren opfrissen waar nodig. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

15 Vrijstaand maken Pad (Path) Wij maken clipping paths voor ieder gewenst object in een foto. De resultaten worden in een bestandsformaat en kleurprofiel naar keuze geleverd. Masker (Mask) Wij maken selecties vrijstaand en slaan ze op als maskers. Afhankelijk van het onderwerp maken we diverse maskers in verschillende lagen of als meerdere alpha channels. Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden, is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren.

16 Lichaamsverfraaiing Glamour We zijn gespecialiseerd in glamour retouching. We verfraaien portretten en zorgen ervoor dat oneffenheden worden weggetoucheerd. Op verzoek gaan we nog een stap verder met complete makeovers. Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren. Vraag uw fotozaak om advies voor de beste printformaten. Print het op glanzend of mat papier of denk aan een ingelijste print op linnen.

17 Kleur vervangen Vervangen van een kleur We zullen de kleur van onderdelen in de foto vervangen. Afhankelijk van de ruis, de tonen en de belichting zullen we dit doen met een masker ( mask ) of met een pad ( path ). De bestanden van deze bewerking leveren we inclusief de lagen ( layers ), maskers en paden. Haarkleur wijzigen U wilt de kleur van haar in een foto veranderen? Wij zullen het haar vrijstaand maken en de kleur wijzigen. Zwart haar in blond haar wijzigen kan moeilijk zijn, maar van rood naar bruin, van bruin naar paars of iedere andere kleur in middentoon; wij veranderen het haar in de door u gewenste nieuwe kleur. Wanneer een foto is gemaakt met een middenklasse camera en onder goede lichtomstandigheden, is doorgaans veel mogelijk. Wij hebben dan de ervaring en de passie om een uitstekend resultaat te leveren.

18 Printopties Print Uw fotozaak heeft een scala aan mogelijkheden voor het printen van door Pictorescue bewerkte beelden. Het is het beste om, voordat u een bewerking laat uitvoeren, ons te laten weten wat voor een soort print u in gedachten heeft. Wij zullen daar tijdens de bewerking rekening mee houden. Printmogelijkheden Kies uit opties zoals mokken, T-shirts, muismatjes, linnen tassen of glasplaten. Sommige printtechnieken stellen speciale eisen aan een foto. Vraag uw fotozaak om advies voordat u een bewerking door ons laat uitvoeren.

Catalogus. pictorescue. fotomontage retouche restauratie

Catalogus. pictorescue. fotomontage retouche restauratie Catalogus 08 2010 fotomontage retouche restauratie Sprookjesthema Sprookjesthema voor kinderen Het ideale kado voor kinderen en kleinkinderen. Laat een foto maken van uw dochter, zoon, kleindochter of

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Met Darkroom beschikt u over krachtige gereedschappen waarmee u uw foto s kunt verbeteren en in dit hoofdstuk leert u hoe u dat kunt doen.

Met Darkroom beschikt u over krachtige gereedschappen waarmee u uw foto s kunt verbeteren en in dit hoofdstuk leert u hoe u dat kunt doen. 153 4. Foto s verbeteren In het eerste deel van dit boek heeft u veel geleerd over het instellen van uw digitale camera en het maken van goede foto s. U zult zien dat de foto s die u maakt steeds beter

Nadere informatie

Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3)

Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3) Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3) Ga je voor de beste kwaliteit van je foto, in webpresentatie of afdruk? Lees dan verder, want het verscherpen van beeldmateriaal is een kritische stap in de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1. Deel 2

Inhoudsopgave. Deel 1. Deel 2 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Photo Express...15 Wat heeft u nodig?...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 Volgorde van werken...18 Uw voorkennis...18 Deel 1 1. Uw digitale camera

Nadere informatie

10% KORTING op vrijstaand maken en beeldbewerking

10% KORTING op vrijstaand maken en beeldbewerking 10% KORTING op vrijstaand maken en beeldbewerking Voor leden van: Lees verder Geachte lid, ANWR-GARANT is een exclusieve samenwerking aangegaan met MisterClipping.com, een online beeldbewerking service.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

Geschreven door: irobot

Geschreven door: irobot Hoe je post-proces Pictures Bewerk foto's om ze te gebruiken in je gidsen te maken. Geschreven door: irobot INTRODUCTIE Foto's komen zelden perfect en zal een aantal bewerken nodig is om ze te gebruiken

Nadere informatie

Bijsnijden U kunt twee redenen hebben om een foto bij te snijden: er staat meer op dan u wilt en de overbodige details wilt u wegsnijden.

Bijsnijden U kunt twee redenen hebben om een foto bij te snijden: er staat meer op dan u wilt en de overbodige details wilt u wegsnijden. Picasa Een goed en gratis fotobewerkingsprogramma is Picasa 2, ontwikkeld door Google. We laten u zien hoe u veelgebruikte bewerkingen, zoals bijsnijden, verscherpen of lichter maken, uitvoert. Downloaden

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-04-01 Selecteren en retoucheren Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. Intro: Na het gebruiken van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je retoucheren. Retoucheren

Nadere informatie

Photoshop Elements basis

Photoshop Elements basis Photoshop Elements basis Deel 1: Algemene inleiding De digitale camera? Fototoestellen o Compact camera s o Digitaal spiegel reflex Resolutie Megapixels Geheugen Foto formaten Het begrip PDF 1 Deel 2:

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie.

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. De Basis 1 Het doel is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. Hoe je het juiste objectief moet kiezen, op welke wijze je de basisfuncties van je camera optimaal kan instellen.

Nadere informatie

Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden. Kunst van Pallets!

Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden. Kunst van Pallets! Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden Kunst van Pallets! Cursusnr. 1213/154-5 lessen-9 april t/m 21 mei-dinsdagmiddag 16.00-17.30 Een supercoole cursus van 5 lessen op de dinsdagmiddag

Nadere informatie

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Slechte scan Gebruikte technieken: Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Om de bijwerkingen of juist de

Nadere informatie

7 tips voor zwart-wit fotografie

7 tips voor zwart-wit fotografie 7 tips voor zwart-wit fotografie Een zwart-wit foto heeft nog steeds veel aantrekkingskracht op mensen. Sinds kort ligt de tweede editie van mijn boek Digitale Fotografie: Zwart-wit in de winkel. Een goede

Nadere informatie

Selectie. Famous Faces

Selectie. Famous Faces Selectie Famous Faces Inhoud Selectie Pengereedschap... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht 3... 5 Opdracht 4... 6 Afvinklijst Selectie... 7 Famous Faces... 8 Opdracht 5... 8 2 Selectie met Pengereedschap

Nadere informatie

MOBIZZY EN FOTOBEWERKING

MOBIZZY EN FOTOBEWERKING MOBIZZY EN FOTOBEWERKING INDEX BEELDEN BEWERKEN VOOR OP HET INTERNET... 2 GRATIS WEBSITES OM FOTO S AAN TE PASSEN... 3 FOTOFLEXER... 3 PHOTOSHOP EXPRESS EDITOR... 3 PICNIK... 3 PIXER.US... 3 GRATIS FOTOPROGRAMMA

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De cd-rom... 9 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets

Nadere informatie

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto.

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto. Een DRI maken: Hoofdstuk 1: Wat is een DRI DRI staat voor dynamic range increase en is een techniek om meer dynamiek in je foto aan te brengen. Een normale foto rechtstreek uit je (digitale of analoge)

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Welkom op deze Fotocursus

Welkom op deze Fotocursus Welkom op deze Fotocursus 1 DIGITALE FOTOCURSUS Fons Strijbosch www.footoos.nl fons@footoos.nl 0653 847682 2 LESONDERDELEN 3 LESONDERDELEN Camera techniek (instellingen) 3 LESONDERDELEN Camera techniek

Nadere informatie

WORKSHOPS 2009/2010. Vestigingen, data en inschrijvingen via http://www.calumetphoto.nl. workshops. trainingen

WORKSHOPS 2009/2010. Vestigingen, data en inschrijvingen via http://www.calumetphoto.nl. workshops. trainingen WORKSHOPS 2009/2010 Vestigingen, data en inschrijvingen via http://www.calumetphoto.nl workshops Masterclass Effecten in Photoshop Masterclass HDR fotografie in Photoshop Masterclass Retoucheren Masterclass

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. De Organizer 11 1.1 Adobe Photoshop Elements 12 1.2 De Organizer 12 1.3 Het taakvenster verbergen of tonen 13 1.4 Formaat miniaturen wijzigen 13 1.5 Foto s binnenhalen in de

Nadere informatie

Deel 1 Uw camera en de techniek van het fotograferen

Deel 1 Uw camera en de techniek van het fotograferen Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Systeemeisen ArcSoft PhotoStudio Darkroom 2... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters 27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP File:MultiMedia/Photoshop M. Peters Multi Media Cursus Photoshop CS3 / CS5 In dit naslagwerk vind je een korte uitleg van Photoshop CS3/ CS5. Als je de cursus stap voor

Nadere informatie

Digitale fotografie. Inhoudsopgave 7. Voorwoord 13. Deel 1 Leer je camera kennen 15. Deel 2 Betere foto s maken 39

Digitale fotografie. Inhoudsopgave 7. Voorwoord 13. Deel 1 Leer je camera kennen 15. Deel 2 Betere foto s maken 39 Computer Basisboek Digitale fotografie Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 13 Deel 1 Leer je camera kennen 15 Deel 2 Betere foto s maken 39 Deel 3 Eigenschappen van digitale foto s 95 Deel 4 Digitale

Nadere informatie

Foto's optimaliseren. Helderheid

Foto's optimaliseren. Helderheid 114 Effecten Foto's optimaliseren Het eerste punt op het tabblad EFFECTEN, BEELDOPTIMALISATIE, is bedoeld voor de klassieke fouten die bij foto-opnames ontstaan, maar biedt ook de mogelijkheid afbeeldingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren 2 Foto s van camera of kaartlezer importeren 3 Foto s uit bestanden en mappen ophalen 6 Werkruimten van Organizer 7 Foto s sorteren en

Nadere informatie

fotosessie in de studio en begeleiding bij het poseren (moeder en kind en/of partner kan ook), kijken

fotosessie in de studio en begeleiding bij het poseren (moeder en kind en/of partner kan ook), kijken PRIJSLIJST 2015 Portretsessie 1 persoon fotosessie in de studio en begeleiding bij het poseren, kijk- en bestelafspraak van 1,5 uur binnen 2 weken na de fotoshoot in de studio Prijs: 149,- inclusief lunch

Nadere informatie

Uitgeverij cd/id multimedia

Uitgeverij cd/id multimedia Computer Basisboek Digitale fotografie Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 15 Deel 1 Leer je camera kennen 17 Deel 2 Betere foto s maken 41 Deel 3 Eigenschappen van digitale foto s 97 Deel 4 Digitale

Nadere informatie

Wegwijzer: Foto s bewerken

Wegwijzer: Foto s bewerken Wegwijzer: Foto s bewerken Er zijn erg veel programma s om foto s te bewerken. Welk programma kies je voor welke doeleinden? Hieronder vind je een overzicht van gratis beeldbewerkingsprogramma s, gerangschikt

Nadere informatie

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan.

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. De stappen voor het beste eindresultaat. Begeleidend boekje bij workshop. Auteur: Olaf Oudendijk Versie: 1.0 Datum: mei 2010 Copyright: Olaf Oudendijk Olaf

Nadere informatie

UW EIGEN FOTO ALS BORDUURPATROON. Dankzij Borduurgigant bent u nu in staat om uw leukste of meest dierbare foto om te zetten in een uniek borduurwerk.

UW EIGEN FOTO ALS BORDUURPATROON. Dankzij Borduurgigant bent u nu in staat om uw leukste of meest dierbare foto om te zetten in een uniek borduurwerk. 1 UW EIGEN FOTO ALS BORDUURPATROON Dankzij Borduurgigant bent u nu in staat om uw leukste of meest dierbare foto om te zetten in een uniek borduurwerk. Is elke foto geschikt om te borduren? Wij kunnen

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

Mijn voorbeeld boek. Korte handleiding - zo makkelijk is het! mijn leven als verhaal. www.mijnlevenalsverhaal.nl

Mijn voorbeeld boek. Korte handleiding - zo makkelijk is het! mijn leven als verhaal. www.mijnlevenalsverhaal.nl Mijn voorbeeld boek Korte handleiding - zo makkelijk is het! mijn leven als verhaal www.mijnlevenalsverhaal.nl Vijftiende druk, maart 2014 @ 2014 Irit Rosen Dit boek werd gemaakt met behulp van www.mijnlevenalsverhaal.nl.

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek Handleiding Maak gemakkelijk een fotoboek In deze handleiding voor de software van FotoboekShop.nl worden alle stukjes met behulp van afbeeldingen overzichtelijk uitgelegd, zodat je stap voor stap je fotoproduct

Nadere informatie

Prijslijst Jeroen Mol Fotografie

Prijslijst Jeroen Mol Fotografie Een foto op het juiste fotopapier benadrukt een foto! Er is een ruime keuze uit verschillende soorten papier. Jeroen Mol fotografie zal u adviseren in de keuze voor de papiersoort. Door een lijst, glas

Nadere informatie

www.fotodc.be ONTDEK op www.fotodc.be het ganse nieuwe gamma FOTOKAARTEN en een massa originele FOTOGESCHENKEN

www.fotodc.be ONTDEK op www.fotodc.be het ganse nieuwe gamma FOTOKAARTEN en een massa originele FOTOGESCHENKEN Open www.fotodc.be ma.-vrijd.: 10u00 tot 12u00 13u30 tot 18u00 zaterdag: 9u00 tot 12u00 Gesloten : donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag & zondag ONTDEK op www.fotodc.be het ganse nieuwe gamma FOTOKAARTEN

Nadere informatie

Kleurmodel en Bestandsoutput van de kamera.

Kleurmodel en Bestandsoutput van de kamera. Van kamera tot print Intentie. In dit verhaal wordt belicht hoe je vanaf je kamera komt tot een eind-product. Dit eindproduct zal in ons geval zijn een te printen foto op formaat (bij benadering) 40x30

Nadere informatie

Verwerkingsles PUBLIC PICTURES TOUR

Verwerkingsles PUBLIC PICTURES TOUR Verwerkingsles PUBLIC PICTURES TOUR Verwerkingsles PUBLIC PICTURES TOUR Nadat de leerlingen de Public Pictures Tour hebben gelopen en MOTI hebben bezocht, kunnen zij actief en creatief aan de slag met

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen.

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen. 81 4. Foto s verbeteren Het zal vaak voorkomen dat u een foto wilt verbeteren. De hele foto is bijvoorbeeld te licht of juist te donker. Vooral door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

studentengids mediavormgeven grafische vormgeving training 069 Retoucheren en Beeldmontages maken met Adobe Photoshop CS3 leerjaar 2 t 069 versie 001

studentengids mediavormgeven grafische vormgeving training 069 Retoucheren en Beeldmontages maken met Adobe Photoshop CS3 leerjaar 2 t 069 versie 001 studentengids mediavormgeven grafische vormgeving Retoucheren en Beeldmontages maken met Adobe Photoshop CS3 leerjaar 2 t 069 versie 001 Competenties In deze training ga je aan de slag met de volgende

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

VOORBEELD LES BIJ. Uitgewerkte voorbeeld les bij Kicks Art

VOORBEELD LES BIJ. Uitgewerkte voorbeeld les bij Kicks Art VOORBEELD LES BIJ Opdracht bij Kicks Art In groepen van maximaal 5 personen ga je een kunstenaar uitwerken. Dit doe je door je eerst theoretisch te verdiepen in de kunstenaar en zijn werk. Na het opzoeken

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies 1 Opdrachten In Hoofdstuk 1 De digitale camera en Hoofdstuk 2 Digitaal fotograferen van het Handboek Digitale fotografie en fotobewerking staan opdrachten die u zelf kunt uitvoeren. Als u alle opdrachten

Nadere informatie

Happy Halloween blz 1

Happy Halloween blz 1 http://indeziner.com/photoshop/halloween-e-card-photoshop-tutorial/ Happy Halloween 1) Open Photoshop, nieuw document maken: breedte = 1000 px ; hoogte = 700 px. Foto nodig met kasteel, uitselecteren.

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Koningin van de nacht

Koningin van de nacht http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/create-a-queen-in-the-dark-night-photomanipulation/ Koningin van de nacht Nodig : model ; achtergrond ; maan penselen ; wolken ; man ; lamp ; vogels Stap

Nadere informatie

Scherpte in de fotografie

Scherpte in de fotografie Scherpte in de fotografie Uitleg clubavond 6 September 2012 Herman Boom Waar gaat deze presentatie over? Wat is scherpte Wel Hoe mensen scherpte ervaren Wat beinvloedt scherpte - een beetje begrip Een

Nadere informatie

Foto s en Videobewerking

Foto s en Videobewerking Foto s en Videobewerking Arie Noteboom Computer Huis Mijdrecht Nr. 1 Doelstellingen Begrijpen hoe digitale foto s zijn opgebouwd en kunnen worden bewerkt en bewaard. Op basis daarvan foto s kunnen uitsnijden

Nadere informatie

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen Fotografie: van opname tot archivering deel 1 Bruno Vandermeulen 6 7 8 9 10 11 12 1 3 Wat is een camera? Zwarte doos: camera obscura Sensor Sluiter Objectief Diafragma Sensor Pixels Grootte 15 16 Camera

Nadere informatie

De onderwerpen die voor deze avond zijn aangedragen! Maskers maken. Workflow Lightroom en Photoshop. Verschil tussen werken in RGB en srgb

De onderwerpen die voor deze avond zijn aangedragen! Maskers maken. Workflow Lightroom en Photoshop. Verschil tussen werken in RGB en srgb De onderwerpen die voor deze avond zijn aangedragen! Maskers maken Workflow Lightroom en Photoshop Verschil tussen werken in RGB en srgb Werken in 16 of 8 bits Verschil tussen RAW opslaan als PSD of TIF

Nadere informatie

Typ hier om tekst in te voeren. Album brochure

Typ hier om tekst in te voeren. Album brochure Typ hier om tekst in te voeren Album brochure Een trouwalbum is een erfstuk Ik zie het al voor me hoe jullie samen, over een jaar of 20, jullie trouwalbum erbij pakken en op de bank weer even terugkijken

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van!

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Maskers Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Volgende stappen zijn als hulpmiddel bedoeld! Maskers blz. 1 Stap1 : model selecteren Open afbeelding met

Nadere informatie

FOTOMATRIX MODEL 2007

FOTOMATRIX MODEL 2007 FOTOMATRIX MODEL 2007 Acceptatiecriteria voor de pasfoto in de Nederlandse reisdocumenten De foto is bedoeld ter identificatie van de aanvrager. Daarom moet bij het indienen van een aanvraag voor een reisdocument

Nadere informatie

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be Lut Ronsmans www.soweb.be Picasa Met het gratis fotoprogramma Picasa kan je o.a. Alle foto's op uw computer zoeken en sorteren, een diavoorstelling maken. Foto s bewerken, corrigeren, speciale effecten

Nadere informatie

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING VOORWOORD In het huidige digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om in de makelaardij optimaal te presenteren. Potentiële kopers beslissen steeds

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Picasa voor beginners

Picasa voor beginners Picasa voor beginners Picasa (van Google) is gratis en Photoshop (van Adobe) is erg duur, dus Picasa is voor beginners en Photoshop is voor gevorderden. Dat laatste is waar, maar het eerste suggereert

Nadere informatie

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Stappenplan scannen Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Het programma ABBYY Finereader is een programma waarmee makkelijk gescand kan worden. Het zorgt voor de OCR omzetting. Dit wil

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Fantasy. Samengestelde afbeelding

Fantasy. Samengestelde afbeelding Fantasy Er zijn veel mogelijkheden om een afbeelding te veranderen. Je kunt de kleur vernaderen, de afbeelding een patroon geven, de vorm wijzigen, etc. Afhankelijk van de afbeelding gebruik je de ene

Nadere informatie

Grunge Style Illustration

Grunge Style Illustration http://psd.tutsplus.com/tutorials/designing-tutorials/how-to-create-a-grunge-style-illustration-withstains/ Grunge Style Illustration Stap 1 Een mooie foto nodig, hier werd onderstaande foto gebruikt van

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

3. Basisbewerkingen. In dit hoofdstuk leert u:

3. Basisbewerkingen. In dit hoofdstuk leert u: 7 3. Basisbewerkingen Een foto die u vroeger moest weggooien, omdat deze niet goed belicht of scheef was, kunt u nu met een fotobewerkingsprogramma, zoals Picasa corrigeren. In veel gevallen lukt dat zo

Nadere informatie

Fantasie manipulatie met foto's

Fantasie manipulatie met foto's http://wegraphics.net/tutorials/photoshop/how-to-create-a-fantasy-photomanipulation-inphotoshop/ Fantasie manipulatie met foto's In deze oefening wordt getoond hoe je foto's kan combineren tot een mooie

Nadere informatie

0.1 Modules 8 0.2 Catalogus 9 0.3 RAW & DNG 10 0.4 Interface 11 Naamplaatje Instellen Achtergrondkleur instellen Onderdelen

0.1 Modules 8 0.2 Catalogus 9 0.3 RAW & DNG 10 0.4 Interface 11 Naamplaatje Instellen Achtergrondkleur instellen Onderdelen INHOUDSTAFEL INLEIDING 0.1 Modules 8 0.2 Catalogus 9 0.3 RAW & DNG 10 0.4 Interface 11 Naamplaatje Instellen Achtergrondkleur instellen Onderdelen BIBLIOTHEEK MODULE 1.1 Beginnen met een catalogus 13 1.2

Nadere informatie

Voor je begint. Foto s bewaren. Originelen bewaren. Opslaan na bewerking in Picasa kan op verschillende manieren

Voor je begint. Foto s bewaren. Originelen bewaren. Opslaan na bewerking in Picasa kan op verschillende manieren Fotobewerking Voor je begint Foto s bewaren Want je wil je herinneringen niet kwijt Externe harde schijf Originelen bewaren Want je leert altijd bij en dan kan je steeds opnieuw proberen Opslaan na bewerking

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe INFOGRAPHIC Opdracht 1, Man/Vrouw Maak een Pictogram (Icoon) voor een man en voor een vrouw met behulp van Kleurbedekking (Coloroverlay) en Lijn (Stroke). Verwerk de zelf gemaakte iconen in een Infographic

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

http://psd.tu-torial.com/photoshop-tutorials/colorful-autumn-inspired-text-effect/view/ Herfst tekst Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is heel makkelijk ook in andere versies te maken.

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi Niveaus aanpassen, klik Ctrl + L : 13 ; 1,00 ; 246

Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi Niveaus aanpassen, klik Ctrl + L : 13 ; 1,00 ; 246 https://www.youtube.com/watch?v=mlprsyjzcfu Planten in gezicht video les Nodig : man; planten1; planten2; planten3; vlinder Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi

Nadere informatie

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken:

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken: Me, myself and I Wat ga je doen? Je gaat een heel bijzonder boekje maken. Het wordt een vouwboekje (=leporello) zoals je op het plaatje hierboven duidelijk kunt zien. Dat boekje zal een heel persoonlijk

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Lichteffecten.

Mailgroep photoshop. Copyright. Lichteffecten. http://www.digitalartsonline.co.uk/tutorials/photoshop/master-lighting-effects/ Lichteffecten Stap1 Open afbeelding met model Lichteffecten - blz 1 Stap2 Goed inzoomen op het meisje en met Pengereedschap

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Aanbevelingen voor verscherpen

Aanbevelingen voor verscherpen Aanbevelingen voor verscherpen Door de afbeelding scherper te maken verbetert u de scherpte van de randen. Of afbeeldingen nu afkomstig zijn van een digitale camera of van een scanner, de meeste afbeeldingen

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie

Kleurbeheer; altijd de juiste kleuren

Kleurbeheer; altijd de juiste kleuren Kleurbeheer; altijd de juiste kleuren Wellicht heb je het al eens meegemaakt; hard gewerkt om een opname helemaal perfect te maken. Elke oneffenheid verwijderd, de kleuren exact naar smaak afgesteld en

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl

Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl ! Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl!! Het maken van aquarium foto's Voor veel mensen met een aquarium komt er een tijd dat men er foto's van wil maken om het behaalde resultaat voor altijd vast

Nadere informatie

Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600

Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600 Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600 2 programma s, onderwerps standen en andere instellingen voor de d600 o 70 mm, 30 s, f 9 De instellingen die in dit hoofdstuk besproken

Nadere informatie