HET RESPECTEREN VAN DE KOUDE KETEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET RESPECTEREN VAN DE KOUDE KETEN"

Transcriptie

1 HET RESPECTEREN VAN DE KOUDE KETEN Vanaf het moment van ontvangst in de apotheek tot het afleveren aan de patiënt van temperatuursgevoelige producten is de apotheker verantwoordelijk voor het respecteren van de adequate bewaringsomstandigheden waarin deze producten moeten bewaard worden. In het licht van het nakende kwaliteitshandboek stelt de Dienst Wetenschappelijke Projecten u volgende procedure Het respecteren van de koude keten voor. Deze procedure beschrijft de te volgen werkwijze die u toelaat de bewaaromstandigheden van deze producten te respecteren. Doel Het verzekeren van de aflevering van producten aan patiënten waarvan de kwaliteit niet werd aangetast door het verbreken van de koude keten. Betrokken personen Alle teamleden van de officina. Instructies Goed om weten De lijsten met producten die tussen de 2 en 8 C en koel (tussen de 8 en 15 C) moeten worden bewaard, is beschikbaar via (Specifieke lijsten). De meeste van de koel te bewaren geneesmiddelen kunnen hetzij tussen de 2 en 8 C, hetzij op kamertemperatuur (behalve anders vermeld in de bijsluiter) bewaard worden. Het is aanbevolen deze producten te bewaren in de koelkast ingeval van hittegolf (behalve anders vermeld in de bijsluiter); indien mogelijk in de minst koude zone bvb vooraan in de frigo of het verst verwijderd van het vriescompartiment of van de koelelementen. C.1. ONTVANGST Bij de ontvangst van de bestelling gaat de verantwoordelijke de aanwezigheid na van producten die moeten bewaard worden tussen de 2 en 8 C. Hij kijkt na of deze producten wel degelijk werden geleverd in een gekoelde verpakking en of ze daadwerkelijk koud zijn. Men verwacht van de leverancier dat hij kan aantonen dat de producten werden bewaard en vervoerd volgens de voorgeschreven voorwaarden. Ingeval van twijfel over het respecteren van de koude keten door de leverancier of tijdens het vervoer wordt de verantwoordelijke apotheker ingelicht. Hij neemt hij een beslissing over de te treffen maatregelen (zie Afwijkingen en correctieve maatregelen BIJLAGE-03). Geleverde producten die niet - conform zijn met de bestelling (fouten, vervaldatum te dichtbij, ) worden aan de groothandel terugbezorgd met respect voor de koude keten.

2 C.2. OPBERGEN Producten die moeten worden bewaard tussen de 2 en 8 C worden bij voorrang opgeborgen volgens het FIFO - principe (First In, First Out). De apotheker moet beschikken over een ruimte met een gecontroleerde temperatuur van 2 tot 8 C die hem toelaat de specialiteiten, grondstoffen en andere verzorgings - en gezondheidsproducten op een adequate manier te bewaren overeenkomstig de aanbevelingen van de fabrikant. Goed om weten bij de keuze van een koelkast Koelkasten met een geventileerde ruimte, specifiek gecreëerd voor de bewaring van warmtegevoelige geneesmiddelen, genieten de voorkeur. Koelkasten voor huishoudelijk gebruik zijn in te vermijden. Zij zijn vaak niet geschikt omdat de temperatuur er zelden uniform is: deze varieert volgens de zones en kan buiten de grenzen van 2 en 8 C treden. Wanneer u een koelkast vervangt, is het aanbevolen een professioneel model aan te schaffen dat borg staat voor de kwaliteit voor het bewaren van geneesmiddelen. Wij verwijzen naar de gebruiksaanwijzing die door de fabrikant voor het goed gebruik van de koelkast wordt geleverd. De gebruiksaanwijzing wordt bewaard in het logboek 1 van de koelkast. Installatie van de koelkast De koelkast wordt geplaatst op een afstand van minimum 10 cm van de muur. Ze mag niet naast een warmtebron (radiator, enz.) worden geplaatst, noch blootgesteld worden aan rechtstreeks zonlicht. Indien het stopcontact toegankelijk is, moet er duidelijk worden op aangegeven de stekker niet uit het stopcontact verwijderen. Bewaren van geneesmiddelen in de koelkast In de koelkast worden alleen farmaceutische producten onderworpen aan de koude keten bewaard. Omwille van hygiënische redenen en om het frequent openen van de koelkast te vermijden, worden er in de koelkast geen voedingsmiddelen of dranken bewaard. Het bewaren van geneesmiddelen mag de luchtcirculatie nodig voor een uniforme spreiding van de temperatuur binnenin de koelkast niet verhinderen: - De koelkast niet overvol vullen; - Voldoende ruimte laten tussen op elkaar gestapelde dozen, tussen de dozen en de wanden; - Geen niet - geperforeerde sorteerbakken gebruiken in de koelkast; - De roosters niet afdekken met een plaat of karton. De geneesmiddelen niet bewaren in de deur of in de groentebak van de koelkast (temperatuur > 8 C). Elk contact tussen de geneesmiddelen en wanden (gebruik geperforeerde sorteerbakken die een dergelijk direct contact) of het vriescompartiment van de koelkast vermijden (temperatuur < 2 C). Indien de koelkast te vol is of de deur vaak opengaat, kan u, indien nodig, de thermostaat juist regelen. In de ongebruikte zones van de koelkast, plaatst u best met water gevulde flessen. Dit laat een stabielere temperatuur in de koelkast toe ingeval van 1 Gemakshalve worden de verschillende documenten over de koelkast (gebruiksaanwijzing, documenten over de registratie van het onderhoud, controle van de temperatuur, ) samen bewaard in wat we het logboek van de koelkast noemen.

3 een kortstondige stroompanne doordat het binnenstromen van grote hoeveelheden lucht in de koelkast bij opening van de deur wordt vermeden. De deur van de koelkast zo weinig mogelijk en zo kort mogelijk openen. Erover waken dat de deur van de koelkast na opening terug goed wordt gesloten. Toezicht op en vernietiging van vervallen producten Regelmatig kijkt de persoon belast met het toezicht op vervallen producten de vervaldatum van de producten die in de koelkast worden bewaard na en verwijdert hij de vervallen producten. Vervallen producten moeten in afwachting van hun terugzending en vernietiging worden bewaard in een daartoe exclusief voorbehouden ruimte (buiten de koelkast). Deze ruimte moet duidelijk worden geïdentificeerd door de vermelding NIET AFLEVEREN. Onderhoud van de koelkast De netheid van de koelkast wordt routinematig (geef hier de frequentie aan) gecontroleerd door (vul hier de naam in van diegene die hiervoor verantwoordelijk is). Indien nodig (vlekken, ijsvorming > 1 cm) wordt de persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de koelkast geïnformeerd. Een grondige schoonmaak van de koelkast gebeurt (in te vullen min. 1 keer per jaar) of telkens wanneer dit nodig is. Deze bestaat uit het ontdooien en / of schoonmaken van de verschillende compartimenten van de koelkast. Het nagaan van de goede sluiting van de deur (kwaliteit van de dichtingsband) en de goede werking van de thermometer (bijvoorbeeld verandering van de batterijen). Ook de afstand van de koelkast tot de muur (> 10 cm) wordt hierbij nagekeken en het rooster achteraan wordt schoongemaakt. Ingeval van manuele ontdooiing worden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen in eerbied voor de koude keten: (bijvoorbeeld verhuizen van de producten naar een andere koelkast, bewaring in een gekoelde verpakking - in te vullen). De schoonmaak van de koelkast wordt geregistreerd bijvoorbeeld op het document BIJLAGE-01 dat wordt bewaard in het logboek van de koelkast. C.3. AFLEVERING Bij de aflevering van producten die moeten worden bewaard tussen de 2 en 8 C wordt de patiënt hierover ingelicht en ontvangt hij de gebruiksaanwijzingen: Niet invriezen; De geneesmiddelen niet bewaren in de deur van de koelkast of de groentebakken (temperatuur > 8 C); Elk contact tussen de geneesmiddelen en de wanden van de koelkast (temperatuur < 2 C) of het vriesvak vermijden.

4 C.4. NAZICHT Om de 6 maand / jaarlijks (schrappen wat niet past) gaat de verantwoordelijke na of alle producten die tussen de 2 en 8 C bewaard moeten worden, effectief in de koelkast bewaard worden. Geef hier aan hoe het nazicht in uw apotheek gebeurt Mogelijke werkwijze: de verantwoordelijke drukt de lijst af met producten die bewaard moeten worden tussen de 2 en 8 C, hij verifieert de lijst, dateert en ondertekent ze. De lijst wordt bewaard in het logboek van de koelkast. Dagelijks wordt bij sluitingsuur van de officina nagekeken of de koelkast goed dicht is. De temperatuur van de koelkast moet gecontroleerd worden. Deze controle moet aantoonbaar en traceerbaar zijn. Zij gebeurt bij voorkeur automatisch maar kan desnoods ook dagelijks manueel gebeuren. Goed om weten bij de keuze van de thermometer en plaats Bepaalde koelkasten zijn uitgerust met een automatisch registratiesysteem van de temperatuur dat toelaat termperatuurcurves te koppelen aan een alarmsysteem. Indien dergelijk systeem niet voorhanden is, is het aanbevolen een thermometer te gebruiken met volgende kenmerken: Thermometer met aanduiding van de minimum en maximumtemperaturen (al dan niet elektronisch); Meeteenheid ongeveer tussen de -2 C en de +15 C; Schaal tussen 0,5 en 1 C om een precieze lezing toe te laten; Beperkte meetinertie (enkele minuten) teneinde over de reële temperatuur van het geneesmiddel te kunnen beschikken. De thermometer wordt in het midden van de koelkast geplaatst. Idealiter worden ten minste 2 thermometers op verschillende plaatsen in de koelkast (bijvoorbeeld één in de koudste zone zoals achter in de koelkast en de andere dichtbij de deur) geplaatst. Bepaalde thermometers beschikken over een alarmsysteem dat afgaat wanneer de temperatuur buiten de vastgelegde limieten treedt. Het best beschikt u over een koelkast waarbij u van buitenaf de temperatuur kan aflezen zo moet u de deur van de koelkast niet openen.

5 Geef hieronder aan hoe de temperatuurscontrole van de koelkast in uw apotheek gerealiseerd wordt De koelkast is voorzien van een thermometer met alarm. Temperatuursafwijkingen worden bijgehouden (zie verder). De temperatuur van de koelkast wordt dagelijks gecontroleerd en geregistreerd op het document voor de registratie van de temperatuur (bvb. BIJLAGE-02) dat zich in de nabijheid van de koelkast bevindt en maandelijks in het logboek van de koelkast wordt ondergebracht. De temperatuurscontrole en -registratie gebeurt automatisch en de temperatuurcurves worden wekelijks/ maandelijks afgedrukt en bewaard in het logboek van de koelkast. Indien de temperatuur van de koelkast afwijkt van de temperatuurlimieten (< 2 C of > 8 C) moet worden gecontroleerd of de deur goed sluit, of de koelkast en de thermometer correct functioneren, moet de thermostaat worden afgesteld en moet de temperatuur na 24 uur opnieuw worden gecontroleerd. De vastgestelde afwijking en de getroffen maatregelen worden geregistreerd bijvoorbeeld op de fiche Afwijkingen en correctieve maatregelen (BIJLAGE-03). C.5. BEHEER VAN DE AFWIJKINGEN Ingeval van panne, gebrekkige werking of stroompanne zijn de te nemen maatregelen afhankelijk van de duur van de panne en de bereikte temperatuur. Geef de werkwijze aan die uw apotheek geldt Ingeval van panne moet de deur van de koelkast dicht blijven. De temperatuur in de koelkast wordt gecontroleerd wanneer de koelkast opnieuw werkt. Bij een panne van korte duur (< 4 uur) mag men ervan uitgaan dat er geen probleem is met de kwaliteit van de geneesmiddelen (controleer de temperatuur). Bij een panne van langere duur (> 4 uren) gaat de apotheker voor elk geneesmiddel na bij de fabrikant of het onderbreken van de koude keten een probleem vormt. Opmerking: De bewaring aan een temperatuur die de theoretische limiet van 8 C met enkele graden overschrijdt, zal de stabiliteit van de meeste geneesmiddelen niet in gevaar brengen. Temperaturen onder de limiet van 2 C dreigen de werkzaamheid van vele vaccins en insulines echter snel aan te tasten.

6 Ingeval van niet-eerbiediging van de koude keten, wordt de verantwoordelijke apotheker ingelicht en beslist hij over de te treffen maatregelen. De vastgestelde afwijking en de getroffen maatregelen worden opgenomen in de fiche Afwijkingen en correctieve maatregelen (BIJLAGE-03) die wordt bijgehouden in het logboek van de koelkast. Referenties Bijlage III van het koninklijk besluit houdende instructies voor de apothekers. Gids voor Goede Officinale Farmaceutische Praktijken. Lijst met bijlagen Code BIJLAGE-01 BIJLAGE-02 BIJLAGE-03 Omschrijving Onderhoud van de koelkast Controle van de temperatuur Afwijkingen en correctieve maatregelen Dienst Wetenschappelijke Projecten CDSP CWOA 2009.

7 BIJLAGE-01. ONDERHOUD VAN DE KOELKAST Datum Onderhoud - Opmerkingen Handtekening Dienst Wetenschappelijke Projecten CDSP CWOA 2009.

8 BIJLAGE-02. CONTROLE VAN DE TEMPERATUUR Locatie thermometer: Datum Uur Thermometer Opmerkingen Handtekening Min T Max T Dienst Wetenschappelijke Projecten CDSP CWOA 2009.

9 BIJLAGE-03. AFWIJKINGEN EN CORRECTIEVE MAATREGELEN Datum Vastgestelde anomalie Correctieve maatregelen Handtekening Dienst Wetenschappelijke Projecten CDSP CWOA 2009.

Zelfevaluatie hoofdstuk logistiek

Zelfevaluatie hoofdstuk logistiek Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk uitrusting

Zelfevaluatie hoofdstuk uitrusting Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

1. De apotheek: toegankelijkheid-lokalen-uitrusting-producten

1. De apotheek: toegankelijkheid-lokalen-uitrusting-producten INFO-FICHE - KB 2009 1. De apotheek: toegankelijkheid-lokalen-uitrusting-producten 1. BEGRIPPEN De officina-apotheek, of kortweg apotheek omvat alle lokalen bestemd voor: - de bereiding, het ontvangen,

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk lokalen

Zelfevaluatie hoofdstuk lokalen Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

TECNOLUX DF-200A. Gebruiksaanwijzing

TECNOLUX DF-200A. Gebruiksaanwijzing TECNOLUX DF-200A Gebruiksaanwijzing DIEPVRIESKOFFER Model Number : DF-200A+ KOFFERDIEPVRIEZER Deze handleiding goed doornemen en bewaren alvorens toestel in gebruik te nemen. AANBEVELINGEN Indien deze

Nadere informatie

KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet

KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet In 2006 maakte de Belgische wetgever bij de hervorming van de Geneesmiddelenwet een opening voor verkoop op afstand, volgens het vrij

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek My Quality Assistant

Kwaliteitshandboek My Quality Assistant Kwaliteitshandboek My Quality Assistant Apr. Joris Maesschalck Dienst wetenschappelijke projecten, CWOA Kwaliteitshandboek: Context Introductie Farmaceutische Zorg KB n 78 KB van 21 jan 2009 houdende onderrichtingen

Nadere informatie

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. aankopen. M. Hinderyckx apotheker - hoofd van dienst...

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. aankopen. M. Hinderyckx apotheker - hoofd van dienst... A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek procedure aankopen nummer : LEV-10000 blz 1 van 5 eerste uitgiftedatum : 09.01.2000 datum herziening : verantwoordelijke : M. Hinderyckx uitgegeven door : apotheek A.Z. Qualiplus

Nadere informatie

KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet

KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet In 2006 maakte de Belgische wetgever bij de hervorming van de Geneesmiddelenwet een opening voor verkoop op afstand, volgens het vrij

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

WETTELIJK KADER BELGIË ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING

WETTELIJK KADER BELGIË ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING WETTELIJK KADER BELGIË WHITE PAPER SAMENVATTING De Belgische wetten en normen die de inspectie en het onderhoud van noodverlichting beschrijven, zijn duidelijk: de beheerder van het gebouw is verantwoordelijk

Nadere informatie

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing PHLILIPS HR2304/70 Gebruiksaanwijzing HR2304 1 24 Nederlands Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren van de ondersteuning die Philips biedt, registreer

Nadere informatie

Algemene hygiëne in de refter

Algemene hygiëne in de refter Algemene hygiëne in de refter hygiëne in de refters..docx: Versie: 01/09/2011 Pagina 1 van 6 REFTER: ALGEMENE MAATREGELEN Inleiding : De algemene regelgeving betreffende de hygiëne in een refter kan teruggevonden

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees de aanwijzingen aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt. A B C D E F G H c I L M N A. Elektronische bedieningsgroep B. Vriesvak (als de

Nadere informatie

11/2010. Mod: PV200X. Production code: UR200/OUT430

11/2010. Mod: PV200X. Production code: UR200/OUT430 11/2010 Mod: PV200X Production code: UR200/OUT430 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Belangerijke veiligheidsinstructies NL NL Belangerijke veiligheidsinstructies 1. Om volledig gebruik te maken

Nadere informatie

Inhoud. Cahier Voedselveiligheid. 1 Wetgevend kader 6. 2 Voedselveiligheid en voedselbesmetting 9

Inhoud. Cahier Voedselveiligheid. 1 Wetgevend kader 6. 2 Voedselveiligheid en voedselbesmetting 9 Inhoud Cahier Voedselveiligheid Inleiding 5 1 Wetgevend kader 6 2 Voedselveiligheid en voedselbesmetting 9 3 Aandachtspunten voor de keukens en omliggende lokalen 12 4 Algemene en persoonlijke hygiëne-eisen

Nadere informatie

Checklist verplichte instrumenten

Checklist verplichte instrumenten Checklist verplichte instrumenten Bijlage 3 van het KB geeft een lijst met toestellen en instrumenten die zich ten allen tijde in de apotheek moeten bevinden. Het uitbesteden van magistrale bereidingen

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

6. Wachtdienstregeling. Inleiding. SUGGESTIEvragen

6. Wachtdienstregeling. Inleiding. SUGGESTIEvragen 6. Wachtdienstregeling Inleiding Huisartsen en apothekers moeten de continuïteit van zorg verzekeren, ze zijn beiden dan ook wettelijk, moreel en deontologisch verplicht om deel te nemen aan de wachtdienst.

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk personeel

Zelfevaluatie hoofdstuk personeel Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring

Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring De Europese gezondheidsautoriteiten hebben bepaalde voorwaarden verbonden aan het in de handel brengen van het geneesmiddel Alofisel. Het verplicht plan voor risicobeperking in België, waarvan deze informatie

Nadere informatie

Bereiding van producten

Bereiding van producten Aanvullend hoofdstuk bij G-007 Gids voor de invoering van een autocontrolesysteem voor de detailhandel in voedingswaren Bereiding van producten 1. TOEPASSINGSGEBIED... 2 2. CONTROLELIJST... 2 3. HACCP...

Nadere informatie

INSTRUCTIESVOORHETGEBRUIKEN HETONDERHOUD PROFESSIONELE KOELKAST

INSTRUCTIESVOORHETGEBRUIKEN HETONDERHOUD PROFESSIONELE KOELKAST INSTRUCTIESVOORHETGEBRUIKEN HETONDERHOUD PROFESSIONELE KOELKAST I INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ZINSTALLA TIE Nadat u de verpakking verwijderd heeft, overgaan tot een grondige schoonmaak van de hele bank,

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINSTRUCTIES

VEILIGHEIDSINSTRUCTIES VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees de veiligheidsinstructies aandachtig door. Indien de instructies niet zorgvuldig worden toegepast, kunnen er risico s onstaan of kan er schade worden aangericht met als gevolg

Nadere informatie

06/2012. Mod: HE706-P. Production code: 18C212000000

06/2012. Mod: HE706-P. Production code: 18C212000000 06/2012 Mod: HE706-P Production code: 18C212000000 INSTALLATIE, GEBRUIK EN ONDERHOUD TAALINDEX Armarios Refrigerados (Español)..... 1 Placards Réfrigérés (Français).. 9 Refrigerated Cabinets (English)....

Nadere informatie

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Juni 2014 Versie 1 Voor voedselveiligheid is de borging van de koelketen een belangrijk onderwerp. De temperatuur

Nadere informatie

2.1. Beslissing tot uitvoering Weigering van uitvoering van een magistrale bereiding

2.1. Beslissing tot uitvoering Weigering van uitvoering van een magistrale bereiding 8. Bereidingen INFO-FICHE - KB 2009 1. BEGRIPPENKADER Een magistrale bereiding is elk geneesmiddel voor menselijk of diergeneeskundig gebruik dat in de apotheek volgens een voorschrift voor een bepaalde

Nadere informatie

BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast

BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast Gebruiksaanwijzing voor uw Baumatic BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast LET OP: In deze Gebruiksaanwijzing staan belangrijke gegevens (waaronder veiligheids- en installatieinstructies) aan de hand waarvan

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees, voordat het apparaat in gebruik genomen wordt, ook de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. A B D E F G H I L M N O C P Q R Koelkast A. Bedieningspaneel B.

Nadere informatie

Aandachtspunten die belangrijk zijn bij het toedienen van geneesmiddelen op recept en zelfzorgmiddelen zonder recept:

Aandachtspunten die belangrijk zijn bij het toedienen van geneesmiddelen op recept en zelfzorgmiddelen zonder recept: Geneesmiddelen Regelmatig wordt een gastouder verzocht om geneesmiddelen toe te dienen. Belangrijk is het om je af te vragen om welke geneesmiddelen het gaat en hoe deze toegediend moeten worden. Kinderen

Nadere informatie

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Handleiding DRINK-38/SE Belangrijke aanwijzingen: De in dit document genoemde apparaten zijn uitsluitend bedoeld voor het bewaren en koelen van dranken

Nadere informatie

13. Registratie (register), bewaring en vertrouwelijkheid van gegevens betreffende geneesmiddelen en voorschriften

13. Registratie (register), bewaring en vertrouwelijkheid van gegevens betreffende geneesmiddelen en voorschriften INFO-FICHE - KB 2009 13. Registratie (register), bewaring en vertrouwelijkheid van gegevens betreffende geneesmiddelen en voorschriften De meeste bepalingen in KB 2009 betreffende registratie, bewaring

Nadere informatie

Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens

Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens Voedselveiligheid Stappen van de Personeel ontvangst/levering niet-verse producten gebrekkige hygiëne te hoge temperatuur vervallen houdbaarheidsdatum vervuilde

Nadere informatie

Bewaren van medicijnen

Bewaren van medicijnen Bewaren van medicijnen HOE BEWAREN HOE LANG OVERZICHT BEWAARTERMIJNEN VAN VERSCHILLENDE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL BEWAREN VAN MEDICIJNEN Medicijnen die u goed bewaart, bederven

Nadere informatie

Uitgangspunten die de apotheker titularis bij de uitbouw van een website steeds goed voor ogen moet houden, zijn:

Uitgangspunten die de apotheker titularis bij de uitbouw van een website steeds goed voor ogen moet houden, zijn: 6. Verkoop van geneesmiddelen via internet Deze bepalingen zijn in werking sinds 9 februari 2009 INFO-FICHE - KB 2009 1. INLEIDING * In het arrest DocMorris van 11 december 2003 oordeelde het Europese

Nadere informatie

BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast

BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast Gebruiksaanwijzing voor uw Baumatic BW18, BW28 BW18BL, BW28BL Wijnkast LET OP: In deze Gebruiksaanwijzing staan belangrijke gegevens (waaronder veiligheids- en installatieinstructies) aan de hand waarvan

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

GEBRUIK VAN HET KOELVAK

GEBRUIK VAN HET KOELVAK GEBRUIK VAN HET KOELVAK Ingebruikneming van het apparaat 1. Steek de stekker in het stopcontact 2. Wanneer de stekker in het stopcontact wordt gestoken is het apparaat gewoonlijk van te voren in de fabriek

Nadere informatie

BINNENKOMENDE EN BUITENGAANDE SPECIMENS WETENSCHAPPELIJKE DIENST PATRIMONIUM

BINNENKOMENDE EN BUITENGAANDE SPECIMENS WETENSCHAPPELIJKE DIENST PATRIMONIUM Deze instructie beschrijft de traceerbaarheid van binnenkomende/uitgaande specimens in de bewaarplaatsen waarvoor de Wetenschappelijk Dienst Patrimonium verantwoordelijk is. Twee registratiemethoden worden

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. De ideale temperatuur voor de conservering van levensmiddelen is al van te voren ingesteld in de fabriek. Als het geluidsalarm wordt ingeschakeld,

Nadere informatie

Module. Tapinstallaties

Module. Tapinstallaties Module Tapinstallaties 1 Module: Tapinstallaties Inhoudstafel 1. Inleiding 5 1.1 Toepassingsgebied 5 1.2 Hoe deze module toepassen? 5 2. Goede hygiënepraktijken 6 3. Processtroomdiagrammen 7 4. Kritische

Nadere informatie

Kovag 6 mei Apr. L. Baert

Kovag 6 mei Apr. L. Baert Kovag 6 mei 2010 Apr. L. Baert luc.baert@pharmaplanet.be 5.330.000 hits 17.000.000 hits 307.000 hits Types websites Informatie site Website als visitekaartje Informatie-site Reservatie site Eigenlijke

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE 10200177NL.fm Page 19 Wednesday, June 29, 2005 4:30 PM AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN...20 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN...20 WATERAANSLUITING...21 ELEKTRISCHE

Nadere informatie

Vitalink. 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger

Vitalink. 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Vitalink 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 62 Revisienummer handleiding: 3 Datum: 22 september 2017 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek 5

Nadere informatie

Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur)

Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur) Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur) Tussen enerzijds de heer/mevrouw... wonende te... en anderzijds de heer/mevrouw... apotheker, wonende te... wordt overeengekomen: Art. 1 - De eerste ondergetekende

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. Bij sommige modellen kan een geluidsalarm worden ingeschakeld. Dit betekent dat er een temperatuuralarm is afgegaan: houd de knop voor het

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS23KGRS http://nl.yourpdfguides.com/dref/778635

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS23KGRS http://nl.yourpdfguides.com/dref/778635 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Oktober 2014 Wassen Onderstaand wasvoorschrift is van toepassing op het reinigen van alle CurTec verpakkingen die zijn vervaardigd uit polyethyleen en polypropyleen. De

Nadere informatie

12/02/2004, 14:53 THGR122NX_NL_R1 1

12/02/2004, 14:53 THGR122NX_NL_R1 1 Draadloze Sensor Model: THGR122NX HANDLEIDING INHOUD Introductie... 1 Product Overzicht... 2 Draadloze Sensor (THGR122NX)... 2 Om te beginnen... 3 Batterijen... 3 Tafelstandaard of Muurbevestiging... 3

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN www.myqualityassistant.be

VEELGESTELDE VRAGEN www.myqualityassistant.be VEELGESTELDE VRAGEN www.myqualityassistant.be Algemeen 1. Wat is het verschil tussen bewaren en validatie? Vanaf wanneer moet ik mijn documenten valideren? Wanneer men voor bewaren kiest, dan blijft het

Nadere informatie

Lees de bijsluiter. Weet wat je slikt! e bijsluiter : een wettelijke verplichting De wet verplicht de geneesmiddelenproducent

Lees de bijsluiter. Weet wat je slikt! e bijsluiter : een wettelijke verplichting De wet verplicht de geneesmiddelenproducent Lees de bijsluiter e meeste geneesmiddelen zijn op voorschrift van de arts te verkrijgen bij de apotheker. Om medicatie juist te gebruiken heb je informatie nodig. Een gesprek met de apotheker kan je op

Nadere informatie

Na ingave van uw doc-check paswoord, opent u uw kwaliteitshandboek door te klikken op het APB-nr van de apotheek.

Na ingave van uw doc-check paswoord, opent u uw kwaliteitshandboek door te klikken op het APB-nr van de apotheek. Basisprincipes My quality assistant in 1-2-3 onder de knie! Via http://www.myqualityassistant.be/ kan u (na ingave van uw doc-check paswoord) inloggen in uw eigen online kwaliteitshandboek. Bij problemen

Nadere informatie

13-9-2010. Deel 2. Agenda

13-9-2010. Deel 2. Agenda Deel 2 Farmanager 2009-20102010 Kwaliteitshandboek Les 3: Logistiek deel 2: Praktisch in de apotheek Apr. Jo Segers Coördinator Beroepsontwikkeling BAF Agenda Richtlijnen voor apotheekteam Teruggebrachte

Nadere informatie

Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen.

Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. 2015 Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. KUBUSZORG ELST Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. Doel Het verantwoord (laten) beheren en

Nadere informatie

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Checklist Keukenhygiëne Woonvormen. Checklist gebaseerd op de Hygiënecode voor Woonvormen Januari

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Checklist Keukenhygiëne Woonvormen. Checklist gebaseerd op de Hygiënecode voor Woonvormen Januari Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Checklist Keukenhygiëne Woonvormen Checklist gebaseerd op de Hygiënecode voor Woonvormen Januari - 2007 Naam locatie Contactpersoon Datum Ingevuld door Checklist

Nadere informatie

HANDLEIDING HAARSTIJLSET HS2N

HANDLEIDING HAARSTIJLSET HS2N HANDLEIDING HAARSTIJLSET HS2N WAT TE DOEN ALS UW TOESTEL NIET MEER WERKT? GARANTIEBEPALING : (Bewijs en kassabon zorgvuldig bewaren, voor het geval van de garantie gebruik wordt gemaakt) Apparaat :HAARSTIJLSET

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE VRIEZER

GEBRUIK VAN DE VRIEZER GEBRUIK VAN DE VRIEZER In deze vriezer kunnen reeds ingevroren voedingsmiddelen worden geplaatst en verse voedingsmiddelen worden ingevroren. Ingebruikneming van de vriezer Het is niet nodig de temperatuur

Nadere informatie

RI: Hygiene kinderdagverblijf 't kukelesaantje

RI: Hygiene kinderdagverblijf 't kukelesaantje RI: Hygiene 2016 - kinderdagverblijf 't kukelesaantje Inventarisatie 1 Hygiënecode 8 0 0 0 Voortgang in bewerking 8/8 1 Afspraken met betrekking tot persoonlijke hygiëne bij bereiding van voedsel door

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3850NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

!" # " FAVV versie oktober 2003 Pagina 1 van 1

! #  FAVV versie oktober 2003 Pagina 1 van 1 !" # " De hierna voorgestelde hygiënemaatregelen zijn de minimale basis, die in de horecasector voor bepaalde handelingen, moeten toegepast worden om aan een deel van de verplichtingen van het koninklijk

Nadere informatie

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator Bestnr. 53 73 73 Toerentalregelaar voor ventilator Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Na consultatie herziene vertaling van de QRD-template

Na consultatie herziene vertaling van de QRD-template Na consultatie herziene vertaling van de QRD-template Deelrapport voortkomend uit het adviestraject Het verbeteren van de begrijpelijkheid van patiëntenbijsluiters 10 juli 2009 Dr. Leo Lentz UiL-OTS Universiteit

Nadere informatie

Normacol 62% Granulaat

Normacol 62% Granulaat B p. 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Normacol 62% Granulaat zorgvuldig

Nadere informatie

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS A B C D E F 3 VEILIGHEID Merk de volgende instructies op wanneer u het apparaat gebruikt: 7 Het apparaat is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. 7 Gebruik het apparaat

Nadere informatie

Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen BEDERF JE KAMP NIET! Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen BEDERF JE KAMP NIET! HONGER... HONGER... Een vaak gehoord woord wanneer

Nadere informatie

De opslag van goederen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Bewaren van voedsel. Wat komt er kijken bij de opslag van goederen?

De opslag van goederen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Bewaren van voedsel. Wat komt er kijken bij de opslag van goederen? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de opslag van producten die horecabedrijven in voorraad hebben. We vertellen waar je op moet letten bij de levering van producten en hoe je ze opslaat. Wat

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT

BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT A. Koelkast 1. Groente- en fruitlade 2. Schappen en zone voor schappen 3. Thermostaatgroep met verlichting 4. Deurvakken 5. Flessenplank 6. Verwijderbare flessenblokkering

Nadere informatie

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Deze tekst is te gebruiken als eerste stap naar het toepassen van de standaard. Denk niet dat de standaard vraagt wat je denkt. Lees de standaard of doe navraag

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Flesvoeding

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Flesvoeding Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Flesvoeding U hebt besloten om flesvoeding aan uw baby te geven. In deze brochure krijgt u allerlei tips over onder andere het

Nadere informatie

N O T I T I E V O E D S E L V E I L I G H E I D/H A C C P

N O T I T I E V O E D S E L V E I L I G H E I D/H A C C P N O T I T I E V O E D S E L V E I L I G H E I D/H A C C P Lichtenvoorde, juni 2015 W. Warmerdam, sectormanager Wlz 1 Status Beleidsnotitie Auteur(s) Voedselveiligheid/Haccp W. Warmerdam, sectormanager

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SHL3855NC

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar   SHL3855NC Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3855NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees de aanwijzingen aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt. A B C D E F G H I L M A. Elektronische bedieningsgroep B. Vriesvak (als de koelkast

Nadere informatie

Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl

Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl INSTALLATIEGIDS DELTA ESCALDA DELTA ISERA Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl Onderdelen Voorzorgsmaatregelen Installatie

Nadere informatie

SECTORIËLE RONDZENDBRIEF CDS3IS1203 INDIENEN VAN HET BEWIJS VAN VERWERKING VAN DE INDUSTRIËLE GRONDSTOFFEN

SECTORIËLE RONDZENDBRIEF CDS3IS1203 INDIENEN VAN HET BEWIJS VAN VERWERKING VAN DE INDUSTRIËLE GRONDSTOFFEN 1 / 8 SECTORIËLE RONDZENDBRIEF CDS3IS1203 INDIENEN VAN HET BEWIJS VAN VERWERKING VAN DE INDUSTRIËLE GRONDSTOFFEN Contact : Marc Vandenput marc.vandenput@lv.vlaanderen.be 02/552 74 11 Veerle Huysse veerle.huysse@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. Bij sommige modellen kan een geluidsalarm worden ingeschakeld. Dit betekent dat er een temperatuuralarm is afgegaan: houd de knop voor het

Nadere informatie

Protocol. Verstrekken van geneesmiddelen op verzoek

Protocol. Verstrekken van geneesmiddelen op verzoek Protocol Verstrekken van geneesmiddelen op verzoek Inleiding Peuters op de peuterspeelzaal kunnen ziek worden. De Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk is dan niet in staat uw zieke peuter op te vangen

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

V I V I S O L. Samenwerking met apothekers. Korte termijn zuurstoftherapie

V I V I S O L. Samenwerking met apothekers. Korte termijn zuurstoftherapie V I V I S O L Samenwerking met apothekers Korte termijn zuurstoftherapie In deze brochure : INSTALLATIES / VERDERZETTINGEN / AFHALINGEN Pag. 1 GASVORMIGE MEDICINALE ZUURSTOF VIVISOL Facturatie Pag. 2 Praktische

Nadere informatie

MANUEEL BEHANDELEN VAN LASTEN

MANUEEL BEHANDELEN VAN LASTEN MANUEEL BEHANDELEN VAN LASTEN - Identificatiefiche van risicofactoren bij manuele behandeling April 2008 Algemene Directie Humanisering van de Arbeid Gebruiksaanwijzing De Identificatiefiche van risicofactoren

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 2 BELANGRIJKE INFORMATIE 1. Lees deze montage- en gebruikshandleiding zorgvuldig door. 2. De infraroodstralers van dit model

Nadere informatie

NL GEBRUIKSAANWIJZING. Diepvriezer BFU112W

NL GEBRUIKSAANWIJZING. Diepvriezer BFU112W NL GEBRUIKSAANWIJZING Diepvriezer BFU112W Beste Klant, U heeft net een BRANDT diepvriezer gekocht, en wij danken u voor uw vertrouwen. Onze researchteams hebben speciaal voor u een nieuwe generatie toestellen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/11/134 BERAADSLAGING NR 11/088 VAN 18 OKTOBER 2011 MET BETREKKING TOT DE NOTA BETREFFENDE DE ELEKTRONISCHE BEWIJSMIDDELEN

Nadere informatie

Codex over het welzijn op het werk. Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting. Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen

Codex over het welzijn op het werk. Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting. Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen Codex over het welzijn op het werk Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen Hoofdstuk I.- Algemene bepalingen betreffende de collectieve beschermingsmiddelen

Nadere informatie

VOOR HET GEBRUIK VAN DE KOELKAST PAG. 23 MILIEUVRIENDELIJKE WENKEN PAG. 23 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN PAG. 23 WERKING VAN HET KOELGEDEELTE PAG.

VOOR HET GEBRUIK VAN DE KOELKAST PAG. 23 MILIEUVRIENDELIJKE WENKEN PAG. 23 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN PAG. 23 WERKING VAN HET KOELGEDEELTE PAG. NL INHOUD VOOR HET GEBRUIK VAN DE KOELKAST PAG. 23 MILIEUVRIENDELIJKE WENKEN PAG. 23 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN PAG. 23 WERKING VAN HET KOELGEDEELTE PAG. 24 WERKING VAN HET GEDEEL TE MET LAGE TEMPERATUUR

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorraad. Hoofdstuk 2 Wat is logistiek?

Hoofdstuk 1 Voorraad. Hoofdstuk 2 Wat is logistiek? Hoofdstuk 1 Voorraad 1.1 Over het algemeen is er een grote voorraad in de apotheek aanwezig met veel verschillende geneesmiddelen in verschillende aantallen per geneesmiddel. Door welke twee factoren wordt

Nadere informatie

1. Vooraleer u begint.

1. Vooraleer u begint. 1. Vooraleer u begint. Met behulp van dit IMV-dossier - dat werd opgesteld in samenwerking met KLAV en KAVA - willen we u eerst en vooral het KB van 24/09/2012 over individuele medicatievoorbereiding toelichten.

Nadere informatie

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES De fabrikant adviseert een juiste toepassing van de verlichtingsarmaturen!

Nadere informatie

www.krups.com 06 02 18

www.krups.com 06 02 18 www.krups.com 1 2 MAXI MINI MAXI MINI 3 4 5 6 stop Deutsch 4 English 7 Français 9 Nederlands 11 Español 14 Português 16 Italiano 18 Dansk 20 Norsk 22 Svenska 24 Suomi 26 λληνικ 28 T Türkçe 31 Slovensko

Nadere informatie

Alles over het bewaren van geneesmiddelen

Alles over het bewaren van geneesmiddelen Alles over het bewaren van geneesmiddelen Hoe bewaren, hoe lang? Geneesmiddelen die u goed bewaart gaan langer mee, bederven minder snel en zijn veilig voor kinderhanden. Deze folder vult de informatie

Nadere informatie

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58 Product Zink-luchtbatterij Modelnaam IEC Nominaal Nominaal Diameter Hoogte Gewicht Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

WG IKZ. Vergadering 10/03/2010 Huis der apothekers 20.30u. Vergadering

WG IKZ. Vergadering 10/03/2010 Huis der apothekers 20.30u. Vergadering WG IKZ Vergadering 10/03/2010 Huis der apothekers 20.30u Vergadering Aanwezig: Luc Barbier, Rein Berden, Lieven Zwaenepoel, Veerle Beuckelaers, Rudi Gijsen, Lieve Van Sannen, Jo Segers Verontschuldigd:

Nadere informatie