Nieuwsbrief Stichting KilimanjaroWonen 2 e kwartaal 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Stichting KilimanjaroWonen 2 e kwartaal 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Stichting KilimanjaroWonen 2 e kwartaal 2012 Inleiding Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en de activiteiten van de stichting breiden zich steeds verder uit. De eerste concrete projecten zijn inbeeld, het aantal vrienden is gegroeid naar 60 en de platformbijeenkomsten zijn altijd inspirerend. Hieronder een samenvatting van de stand van zaken op dit moment. 2.Platformbijeenkomsten Woensdag 27 juni 2012, 19.30u 21.30u Locatie: de Etalage, Mecklenburgstraat 1 Eindhoven De laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Het thema moet nog worden uitgewerkt, maar de avond zal in het teken staan van groepsvorming en ontmoeting met anderen. Verder staat altijd op het programma informatie voor nieuwkomers en de laatste stand van zaken met betrekking tot initiatiefgroepen en locaties. Platformbijeenkomsten zijn kosteloos voor vrienden van Kilimanjaro. Introducés en belangstellenden kunnen de eerste keer ook gratis deelnemen. Vooraf aanmelden via info@kilimanjarowonen.nl. 2. Informatiebijeenkomsten en salons Een informatiebijeenkomst is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de ideeën en werkwijze van Kilimanjaro. Meestal komen wij ter plaatse een presentatie geven op een avond, met de mogelijkheid na afloop vragen te beantwoorden. Een salon geeft veel meer verdieping en biedt deelnemers de mogelijkheid zich samen met anderen te bezinnen op hoe ze in de toekomst willen wonen en leven. Er zijn twee dagdelen mee gemoeid, minimum aantal deelnemers is twintig en de kosten bedragen 25 per persoon. Een salon kan bij voldoende belangstelling ook op aanvraag georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een specifieke locatie of voor een bestaande vriendengroep. In s-hertogenbosch zijn de eerste contacten gelegd met belangstellenden, en binnenkort zal hier een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. De datum zal op de website te vinden zijn.

2 A. Locaties Kilimanjaro onderscheidt op dit moment drie soorten locaties: Inschrijflocaties Locaties in onderzoek Interessante locaties Hieronder wordt een nadere toelichting gegeven en komen verschillende concrete locaties aan bod. Omdat in de praktijk steeds nieuwe ontwikkelingen plaats vinden is op de website steeds de meest actuele informatie te vinden. projecten. Inschrijflocaties Locaties waarvoor alle randvoorwaarden bekend zijn, waar het licht op groen staat en een lopende initiatiefgroep besluit over te gaan tot oprichting van een vereniging die vervolgens het ontwikkeltraject op gaat starten. Locatie Akkerstraat Eindhoven Een vooroorlogs karakteristiek gebouw in de Schrijversbuurt dichtbij het centrum. Het monumentale schoolgebouw wordt gerenoveerd en aan de achterzijde wordt nieuwbouw gerealiseerd; in totaal gaat het om 16 tot 24 wooneenheden. Inmiddels is overeenstemming bereikt met gemeente Eindhoven over alle voorwaarden, de ontwikkeling kan dus van start gaan! Status: vóór september 2012 wordt de ontwikkelvereniging opgericht. Er is nog ruimte voor nieuwe mensen. Start ontwerptraject: september Speciaal voor dit project wordt een informatieavond georganiseerd: Dinsdag 29 mei 2012, 19.30u 21.30u Locatie: de Etalage, Mecklenburgstraat 1 Eindhoven Graag aanmelden uiterlijk 23 mei via info@kilimanjarowonen.nl Locaties in onderzoek Onder deze noemer worden locaties beschreven, waar ontwikkeling van een Kilimanjaro project binnen handbereik is.

3 Locatie Ekenrooi-Zuid Waalre Landelijk wonen net buiten Eindhoven. De bewoners van een woning in dit buitengebied willen graag onderzoeken of hun perceel in de toekomst ontwikkeld kan worden via een CPO traject. Zo kunnen ze ook zelf op deze plek blijven wonen in een kleinschalig nieuwbouw project. Status: onderzoekstraject rondom pré-initiatiefgroep, nog ruimte voor belangstellenden. Start proces: onbekend, afhankelijk van structuurvisie Gemeente Waalre. Locatie Schuttersbosch Eindhoven Een bosrijke woonomgeving aan de zuidrand van Eindhoven, ruim opgezet met karakteristieke houten woningen. Eigenaar Woonbedrijf stelt grond beschikbaar voor bijzondere projecten, waarin een CPO ontwikkeling perfect past. Omdat het nieuwbouw is biedt deze locatie dé kans om lang gekoesterde dromen vorm te geven. Status: initiatiefgroep in oprichting, nog ruimte voor belangstellenden. Start proces: mogelijk najaar Locatie klooster Montfortanen Oirschot Een prachtig leegstaand klooster in een monumentaal park net buiten de kern van Oirschot. Samen met stichting Joriszorg en Lunetzorg heeft Kilimanjaro een planvoorstel ingediend in het kader van een marktconsultatie door gemeente Oirschot, de huidige eigenaar. De kern van het voorstel is om een ontwikkeling te faciliteren met maatschappelijke meerwaarde, waarbij een grote plaats is ingeruimd voor Kilimanjaro bewoners. Inmiddels zijn we een aantal gespreksronden verder. Status: besluitvorming in juni Start proces: mogelijk najaar 2012

4 . Interessante locaties Op de website is een overzicht te vinden van diverse locaties die interessant kunnen zijn voor een Kilimanjaro project. Bij voldoende belangstelling gaan we hier dieper op in. Hieronder vindt u een selectie. TD gebouw Eindhoven In de groene Dommelzone midden in het centrum staat het TD gebouw, eigendom van gemeente Eindhoven, al geruime tijd leeg m2 vloeroppervlak op een prachtige locatie. Onlangs heeft Kilimanjaro deelgenomen aan een brainstormsessie om te kijken op wat voor manier dit gebouw een mooie nieuwe toekomst kan krijgen; wellicht ook een plek waar een CPO ontwikkeling plaats kan gaan vinden. Bloemenbuurt Eindhoven In de wijk Stratum wordt een vooroorlogse wijk vernieuwd, de Bloemenbuurt net ten zuiden van de rondweg. De vervangende nieuwbouw sluit qua stijl aan bij de sfeer van vroeger; er is een strak beeldkwaliteitplan. Een groot deel (zie foto) is al gereed, en ook de nog volgende bouwblokken zullen via CPO ontwikkeld worden. Strijp R Eindhoven Sinds een aantal jaren is ook deze voormalige Philips locatie vrijgekomen voor ontwikkeling. Een aantal industriële gebouwen is in gebruik genomen door o.a. Piet Hein Eek waardoor de toekomstige woonwijk wordt begrensd door cultuur, ontmoetingsplek met grand-café, en natuur, de Wielewaal. Draaiboomstraat Eindhoven In Strijp, aan de rand van Philipsdorp staan twee charmante woningen met een groot stuk braakliggende grond eromheen. De huidige bewoners stellen zich voor dat op deze plek een interessante CPO ontwikkeling plaats kan vinden. Kleinschalige woningen rondom een gemeenschappelijke tuin als groene oase in de stad.

5 Overige kansen Op verschillende locaties in Eindhoven is er een mogelijkheid voor nieuwbouw van CPO projecten. Uitbreidingsgebieden Meerhoven in het zuidwesten en Blixembosch in het noorden van de stad of vervangende nieuwbouw in de Bloemenbuurt in Stratum. Leegstaande scholen kunnen aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld aan de Byrdstraat in Eindhoven, nu in gebruik door Fontys, een karakateristiek gebouw net buiten de rondweg in het noorden. De school aan het Kerstroosplein, waar we ons oog op hadden laten vallen is helaas niet beschikbaar omdat er al een nieuwe bestemming voor bedacht is door de gemeente. Ook kerken die nu of binnenkort beschikbaar komen voor een ander gebruik hebben onze aandacht. Zo is er de Sint Janskerk aan de Koning Arthurlaan in Eindhoven, een moderne kerk met veel potentie, nu tijdelijk in gebruik door een ander kerkgenootschap maar wellicht op termijn beschikbaar. Sommige kerken, zoals de Heilig Hartkerk in Gestel zijn prachtig, maar niet zo makkelijk tot woonruimte om te vormen. We houden contact met het bisdom.. Groepsvorming Groepsvorming kan op een aantal manieren tot stand komen: Een bestaande (vrienden)groep meldt zich aan. Mensen ontmoeten elkaar tijdens platformbijeenkomsten en salons. Mensen leren elkaar kennen tijdens initiatiefbijeenkomsten actieve projecten. Stand van zaken initiatiefgroepen: Akkerstraat Eindhoven: kerngroep van 8 personen, nog extra deelnemers mogelijk. Ekenrooi-Zuid Waalre: kerngroep actief, nog extra deelnemers mogelijk. Groep Lian Brok : een bestaande vriendengroep die al langer bezig is met het ontwikkelen van een gezamenlijk woonconcept, nu begeleid door Kilimanjaro. Schuttersbosch Eindhoven: locatie concreet, initiatiefgroep moet nog worden opgestart.. Excursies Zaterdag 12 mei 2012, 12.45u 16.00u Excursie naar project VoorMekaar in Boxmeer Door de bewoners zelf bestempeld als het hofje van de 21 e eeuw, interessant om te zien als referentiekader en inspiratiebron. Aanmelden via info@kilimanjarowonen.nl.

6 . Vriend worden Mensen die na kennismaking met de ideeën van Kilimanjaro enthousiast zijn geworden kunnen voor 60 per halfjaar vriend worden van Stichting KilimanjaroWonen. Als vriend van de stichting neem je gratis deel aan platformbijeenkomsten en excursies en ontvang je actuele informatie over de laatste ontwikkelingen. Om deel te kunnen nemen aan initiatiefgroepen moet je vriend van de stichting zijn. Op de website wordt uitgelegd wat het lidmaatschap precies inhoudt.. Buurtprojecten In de wijk Prinsejagt waren enkele bewoners die het gedachtegoed van KilimanjaroWonen - zelf de regie en verantwoording nemen over de toekomst door samen met anderen een veilige, prettige en zorgzame omgeving te realiseren omarmden. Zij waren benieuwd of realisatie ook mogelijk is een buurt waarbij men in de eigen woning blijft wonen. Kitty Hesen heeft samen met José Bielderman hier het initiatief genomen om alle 60+-ers in hun buurt uit te nodigen om mee te denken over de vraag hoe men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen in een zorgzame omgeving. De belangstelling voor deze bijeenkomsten overtrof alle verwachtingen. Meer dan 130 buurtbewoners bezochten de bijeenkomsten. Op dit moment zijn 20 buurtbewoners actief om een vervolg te geven op de gemaakte inventarisatie en zo te komen tot activiteiten. Het enthousiasme in Prinsejagt inspireert KilimanjaroWonen om ook in andere buurten te gaan kijken naar de mogelijkheid om bewoners te ondersteunen bij initiatieven om te komen tot zorgzame buurten.. Website De beste manier om jezelf te informeren over de actuele stand van zaken is via de website Onder het kopje BLOG wordt verslag gedaan van activiteiten en relevante ontwikkelingen. Onder PROJECTEN worden de locaties getoond die momenteel in beeld zijn. Sommige alleen als mogelijk interessant, andere in onderzoek en een aantal in ontwikkeling. Hier vind je wellicht een plek die je belangstelling heeft. Voor vrienden is het mogelijk om zelf nieuwe onderzoekslocaties aan te dragen. De AGENDA geeft een overzicht van alle activiteiten die de komende tijd georganiseerd worden. Hier vind je data van platformbijeenkomsten, salons en excursies. Ook de bijeenkomsten van lopende initiatiefgroepen worden hier gemeld.. Graag tot ziens! Kitty Hesen, Linda Luiten, Magdaleen Kroese

WONEN VOOR GEVORDERDEN. Boxtel Ouderen in Regie 15 juni 2016

WONEN VOOR GEVORDERDEN. Boxtel Ouderen in Regie 15 juni 2016 WONEN VOOR GEVORDERDEN Boxtel Ouderen in Regie 15 juni 2016 Introductie Sinds begin 2016: Stephan Maussen nieuw bestuurslid Introductie Salon 17 maart Stap 1: Vriend worden Vriend worden biedt de mogelijkheid

Nadere informatie

Bouw samen uw droomhuis in Het Nijland

Bouw samen uw droomhuis in Het Nijland Bouw samen uw droomhuis in Het Nijland Collectief particulier opdrachtgeverschap in de Waalsprong Project Droomhuis De Waalsprong biedt binnen Project Droomhuis de mogelijkheid om zélf uw eigen droomwoning

Nadere informatie

Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn. Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek

Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn. Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek Maart 2014 1 2 3 inhoud 07 09 16 24 43 46 52 58 62 70 79 81 92 95 Introductie Inventarisatie wensen & behoeften Drents

Nadere informatie

Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde

Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde Deze enquête wordt om twee redenen aan u voorgelegd. Aan de ene kant willen wij als initiatiefnemer graag een beeld hebben van uw achtergrond en motivatie als

Nadere informatie

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W voorstel Steller : van Helvert Tel. : 06 1586 2307 Portefeuille : Weyers e-mail. : c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W : Agenda nr. : Reg.nr. : 3597514 Openbaar : ja Onderwerp : BewonersBedrijf Hambaken

Nadere informatie

Workshop 2. 28 maart 2015

Workshop 2. 28 maart 2015 Workshop 2 28 maart 2015 Esther Kolkman Projectleider Gemeente s-hertogenbosch Programma 14.00 15:30 Opwarming (Esther Kolkman) Buurt (Maresa van der Linde) 15.30-16.10 Ontmoeting Thematafels: gelegenheid

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Editie 3 April 2015

NIEUWSBRIEF. Editie 3 April 2015 NIEUWSBRIEF Editie 3 April 2015 In deze Nieuwsbrief geven we u een overzicht van recente gebeurtenissen en actuele informatie over onze buurt en omgeving. UITNODIGING JAARLIJKSE ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

5 NIEUWE WOONVORMEN VOOR OUDEREN

5 NIEUWE WOONVORMEN VOOR OUDEREN Bron: 5 NIEUWE WOONVORMEN VOOR OUDEREN Waar zou jij willen wonen als je ouder wordt? Steeds meer mensen denken na over deze vraag en bedenken nieuwe woonvormen. Zo is er bijvoorbeeld een groep mensen die

Nadere informatie

FASE DEELNEMER/PROJECT

FASE DEELNEMER/PROJECT Toelichting op CPO proces Deurne Datum 29januari 2015 1 POSITIE DEELNEMER a Vrijblijvende belangstelling Belangstellenden kunnen een keer naar een platformbijeenkomst gaan en/of ontvangen de nieuwsbrief

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

WERKGROEP KLEIN WONEN IN BERLTSUM

WERKGROEP KLEIN WONEN IN BERLTSUM WERKGROEP KLEIN WONEN IN BERLTSUM 12 april 18 It meast duorsume hofke fan Nederlân! Werkgroep klein wonen in Berltsum I T M E A S T D U O R S U M E H O F K E F A N N E D E R L Â N! Werkgroep klein wonen

Nadere informatie

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er Samenvatting De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er is een stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in Maastricht, mede door het groeiend

Nadere informatie

Blijf op de hoogte nieuwsbrief B5

Blijf op de hoogte nieuwsbrief B5 B5 nieuwsbrief juni 2018 Juni 2018 Blijf op de hoogte nieuwsbrief B5 Woonruimte voor vogels en vleermuizen in Brabantse B5 steden Stadsvogels en vleermuizen zijn al honderden jaren afhankelijk van mensen

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie - Utrecht is met recht trots op haar parken en groengebieden die de stad omlijsten. Het oude Wilhelminapark of het moderne Maximapark. De hoogste (en oudste) bomen van Nederland vind je op slechts 10 minuten

Nadere informatie

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms,

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms, Groningen, 20 december 2011 Beste leden van de platforms, In oktober zaten we voor het laatst bij elkaar. In januari 2012 hebben we onze volgende platformbijeenkomsten gepland. In de tussentijd sturen

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Editie 2011-2012 Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties

Nadere informatie

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Zoals bekend zijn er drie initiatiefnemers: ZIB Wijk bij Duurstede, Wijkzwemt en ZwembadInnovatieGroep.

Nadere informatie

Bewonersavond Sintenbuurt Noord. Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur

Bewonersavond Sintenbuurt Noord. Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur Bewonersavond Sintenbuurt Noord Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur Programma Kort voorstellen; Energiebesparing in onze huizen; Witschilder project; Buurtbeveiliging (hekken en lampen);

Nadere informatie

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark juli 2013 Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Afgelopen maanden hebben de Stichting Theeschenkerij, Bewonersorganisatie Blijdorp en Vitibuck Architects een

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

CPO DE MIJLPAAL NUENEN

CPO DE MIJLPAAL NUENEN CPO DE MIJLPAAL NUENEN 4 juni 2018 structuurontwerp woongroep de Mijlpaal inleiding Wij willen een project realiseren met ongeveer vijfentwintig koopappartementen rondom een gezamenlijke tuin en met één

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan te Eindhoven

Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan te Eindhoven Gemeente Eindhoven Intake Planontwikkeling t.a.v. Bert Gerritsen Postbus 90150 5600RB Eindhoven Eindhoven, 17 juli 2015 Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan

Nadere informatie

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan KRANT DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI 2018 De Bloemenbuurt in Didam is écht toe aan vernieuwing Kijk ook op bloemenbuurtdidam.nl In de Bloemenbuurt

Nadere informatie

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012 Locatie: Brasserie The Wing Agenda: 16.15 uur Opening/toelichting programma 16.20 uur Algemene Ledenvergadering - verantwoording 2012

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg RAADSVOORSTEL Eikenstein - Vervolg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 29 november 2018 Opsteller R. van Veen Debat 18 december 2018 Zaak/stuknummer 290743 Raadsvergadering 15 januari 2019 Raadsvoorstel

Nadere informatie

West. Nieuwsbrief West oktober In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg Park West - Door de wijk - Sociaal Programma

West. Nieuwsbrief West oktober In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg Park West - Door de wijk - Sociaal Programma Nieuwsbrief West oktober 2016 West krijgt meer ruimte om te wonen, werken en spelen. Meer ruimte voor plezier en ontspanning. Meer ruimte om je thuis te voelen. In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de eerste informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed en ontwerper

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

CPO AKKERSTRAAT 30 EINDHOVEN. 10 november van school tot woongebouw in 3,5 jaar

CPO AKKERSTRAAT 30 EINDHOVEN. 10 november van school tot woongebouw in 3,5 jaar CPO AKKERSTRAAT 30 EINDHOVEN 10 november 2016 2013-2016 van school tot woongebouw in 3,5 jaar initiatie project we zijn geen ontwikkelaars maar bieden platform, tools en structuur we bedingen vooraf rol

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders RIS295589 PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - de eigenaar van het grootste deel van de locatie Spui/Gedempte Gracht heeft aangegeven

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Na de pauze is er een interessante presentatie door Angela Krabbenborg, bestuurslid Zieuwents Belang en voortrekker van

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 2 e Stamtafel 2 september 2015 Plantraject voorjaar 2015 verkenning varianten najaar 2015 selectie voorkeursvariant voorjaar 2016 planologische procedures najaar 2016 architectonisch

Nadere informatie

Middels deze brief wil ik enkele kanttekeningen maken bij deze grote behoefte.

Middels deze brief wil ik enkele kanttekeningen maken bij deze grote behoefte. Provincie Zuid-Holland Streefkerk, 2 november 2015 Betreft: CPO Kooikerspad te Streefkerk Geachte heer/mevrouw, De gemeente Molenwaard is voornemens om op het weiland tegenover ons huis een CPO project

Nadere informatie

Stichting Ouderen in Regie Boxtel

Stichting Ouderen in Regie Boxtel Verslag inspiratieavond Kleinschalige Wooninitiatieven Senioren. De inspiratieavond die door stichting ouderen in regie op woensdagavond 15 juni in de Walnoot werd gehouden werd door ruim 75 belangstellenden

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact versie 25 januari 2013 URBAN SHOPPER De locatie Plattegrond De unit Aantrekkelijke voorwaarden Wij zoeken Planning Contact 3 4 5 5 6 6 7 URBAN SHOPPER Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart

Nadere informatie

Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15

Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15 Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15 Welkom en inleiding Henri Schouten: Dorpsraad Nederwetten Henri heet iedereen welkom en speciaal de sprekers van vanavond, Gerard-Jan Andriessen van de

Nadere informatie

Wij willen de waarde van kerken intact houden of zelfs vermeerderen :20

Wij willen de waarde van kerken intact houden of zelfs vermeerderen :20 Wij willen de waarde van kerken intact houden of zelfs vermeerderen 30-10-2018 16:20 VJ sprak met Maarten van der Meijde, directeur en eigenaar van Reliplan, specialist in kerkelijk en maatschappelijk

Nadere informatie

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning Huizen vanhendriks Jagerslaan 5, 5645 AD Eindhoven Wonen in het Schuttersbosch Jonge wijk Tuin op het Zuid- Westen Energiezuinige woning Luxe woonkeuken H51 H51 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 In gesprek met u Op woensdagavond 21 september spraken diverse medewerkers van Sité Woondiensten en de gemeente Bronckhorst met omwonenden van het pand

Nadere informatie

VREDEOORD EEN BUURT OM JA! TEGEN TE ZEGGEN.

VREDEOORD EEN BUURT OM JA! TEGEN TE ZEGGEN. EEN BUURT OM TEGEN TE ZEGGEN. Op het terrein van het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk in Eindhoven, komt een nieuwe buurt. Een bijzondere buurt. Groen, met veel ruimte, deels omringd

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark!

Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark! Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Doe je mee? Floris Versterstraat 11 Bennebroekstraat 11 Floris Versterstraat 10 ZELFBOUW IN DE AANBIEDING Transformatie

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad.

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad. Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk Wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de commissie Ontwikkeling centrum Schalk VERNIEUWT! m Datum

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT CPO LINDEHOEVE OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN 13 december 2016 inleiding te slopen schuren, in deze zone nieuwbouw appartementen te renoveren schuur tot gemeenschappelijke ruimte(n)

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

V. LINSCHOTENLAAN 332 HILVERSUM.

V. LINSCHOTENLAAN 332 HILVERSUM. V. LINSCHOTENLAAN 332 HILVERSUM. Voorwoord Namens de verkoper(s) bedanken wij u voor de getoonde belangstelling voor hun woning. Ook voor de verkoper is deze periode spannend en uiteraard zijn zij zeer

Nadere informatie

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving?

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? ECP en de zorg E-healthweek Gemeenten en digitale zorg Platform zorg en ICT ECP ZORG Digivaardig in de zorg Zorg en privacy Data en zorg

Nadere informatie

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting 29 maart 2018 Agenda Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting www.dorpsraadulvenhout.nl Dorpsraad Ulvenhout In Ulvenhout (AC), het prachtige

Nadere informatie

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl GEBOUWD OP TRADITIE www.woneninbrabantia.nl VELDHOVEN EINDHOVEN GELDROP A2 GENNEPER PARKEN & SPORT EN RECREATIE A67 Aalst, ideale ligging. Buiten de grote stad, middenin de natuur, maar wel dichtbij alles

Nadere informatie

Ideeën worden plannen!

Ideeën worden plannen! Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden Dinsdag 9 december 20:00-21:30 uur In de Verkeerstuin, Soesterweg 312, Amersfoort NIEUWSBRIEF nr 3, november 2014 Ideeën worden plannen! 2014 wordt een belangrijk

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 77

Den Helder Stadshart 77 76 Uitwerkingsplan Den Helder Stadshart 77 N 3.5.GRACHTENGORDEL / DE BEWONERS VAN DE GRACHTENGORDEL HEBBEN DE MOGELIJKHEID OM EEN BOOTJE VOOR DE DEUR AAN TE LEGGEN. DE SFEER WORDT BEPAALD DOOR DE FRAAIE

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaren. Vastgoeddiensten in vertrouwde handen. mijn-thuis.nl

Vereniging van Eigenaren. Vastgoeddiensten in vertrouwde handen. mijn-thuis.nl Vereniging van Eigenaren in vertrouwde handen thuis ondersteunt op alle niveaus en neemt initiatief Vereniging van Eigenaren in vertrouwde handen thuis is specialist op het gebied van beheer van vastgoed.

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

De Zorg Samen Buurt genereert energie

De Zorg Samen Buurt genereert energie De Zorg Samen Buurt genereert energie Prinsejagt 3 Eindhoven Het begon allemaal met het initiatief van twee buurtvrouwen, Kitty Hesen en José Bielderman. Zij wilden hun buurt Prinsejagt 3 in Eindhoven

Nadere informatie

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 invullen organisatie registratienr. 17INT09157 casenr. BBV17.0501 voorstel over vaststellen Nota Zonne-energie

Nadere informatie

KENNISMAKING ZIJDEKWARTIER IN 15 PROJECTEN

KENNISMAKING ZIJDEKWARTIER IN 15 PROJECTEN KENNISMAKING ZIJDEKWARTIER IN 15 PROJECTEN 20180430 PARTICIPATIE EN DEBAT We zijn als architect graag de spin in het web. We zijn vaak niet alleen adviseur, maar ook projectleider en begeleiden een project

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Opstart Buurtwerkgroep

Opstart Buurtwerkgroep Opstart Buurtwerkgroep Maandag 28 november 2016 Agenda 1. Inleiding door Rinkkaai NV Ontstaan van het idee voor een buurtplek Uitgangspunten voor de buurtplek Ruimtelijke randvoorwaarden 2. Toelichting

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Amalia van Anhaltstraat 11 B - Eindhoven

Amalia van Anhaltstraat 11 B - Eindhoven Amalia van Anhaltstraat 11 B - Eindhoven Vraagprijs 146.500,- k.k. Huis-o-theek BV Omschrijving In het gewilde Vonderkwartier is deze karakteristieke, vooroorlogse, recent volledig gerenoveerde bovenwoning

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-04-2017 Agendapunt: Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

KNHM afdeling Zuid-Holland

KNHM afdeling Zuid-Holland FOTO: GERHARD VAN ROON / HOLLANDSE HOOGTE KNHM afdeling Zuid-Holland Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) ondersteunt bewoners die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. We helpen bijvoorbeeld

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers,

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers, Kbs De Langenoord Schooljaar 2018-2019 31 augustus 2018 nummer 1 Beste ouders/ verzorgers, Wij hopen dat u een fijne zomer heeft gehad en dat de kinderen uitgerust zijn voor het nieuwe schooljaar. Inmiddels

Nadere informatie

Samenvatting Informatieavond Tiny Houses van 30 september

Samenvatting Informatieavond Tiny Houses van 30 september Samenvatting Informatieavond Tiny Houses van 30 september Afgelopen 30 september vond de informatieavond Tiny Houses (TH), georganiseerd door Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder, plaats.

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Enquête nieuwe bestemming Bolwerk Wolvenburg met gevangenis Wolvenplein

Enquête nieuwe bestemming Bolwerk Wolvenburg met gevangenis Wolvenplein Enquête nieuwe bestemming Bolwerk Wolvenburg met gevangenis Wolvenplein Aanleiding enquête De verkoop van gevangenis Wolvenplein is aanstaande. De Gemeente en het Rijk hebben een (concept) Visiedocument

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Huizen. Eikenvloer Frans massief. Vrijstaande boerderij. Vrij uitzicht. 1735 m2 eigen grond. 5 slaapkamers. Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek H53 H53

Huizen. Eikenvloer Frans massief. Vrijstaande boerderij. Vrij uitzicht. 1735 m2 eigen grond. 5 slaapkamers. Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek H53 H53 Huizen vanhendriks Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek Vrijstaande boerderij 1735 m2 eigen grond Vrij uitzicht Eikenvloer Frans massief 5 slaapkamers H53 H53 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken.

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken. Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de renovatie van Locatie De Wieken. Inmiddels zijn we ook in fase 2 beland en loopt het project gestaag verder. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de actuele

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie

Hanevoet. Postbus LR Eindhoven

Hanevoet. Postbus LR Eindhoven Postbus 9657 5602 LR Eindhoven www.vanabbestichting.nl info@vanabbestichting.nl Situatie in Eindhoven Hanevoet/Ooievaarsnest ligt in het uiterste zuid-westen van Eindhoven. Het is een uitbreidingplan uit

Nadere informatie

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger)

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger) Op 23 juni organiseerde Vooruit een bijeenkomst in Fort Luna, waarbij bewoners, vrijwilligers en professionals uit de wijk elkaar konden ontmoeten. Het doel van deze ochtend was het bedenken van activiteiten

Nadere informatie

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven?

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Werkgroep Wonen Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Wonen in de natuur, in bosrijke- en heide-omgeving Wonen nabij grotere dorpen en steden, meteen goede busverbinding

Nadere informatie

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit.

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit. Hoe verder na 25 mei Op 25 mei 2011 werden door de deelnemers aan de LEA conferentie in twee fasen acties benoemd. In eerste instantie actie-ideeën per wijk, deze wijkacties staan al op de site. Daarna

Nadere informatie

Bolwerk 29, Sas van Gent

Bolwerk 29, Sas van Gent Bolwerk 29, Sas van Gent Vraagprijs 257.000,- K.K. Levensloopbestendig en energiezuinig! Een nieuw begin voor uw oude dag..? Dat kan in deze levensloopbestendige, energiezuinige woning! De woning maakt

Nadere informatie

Centrumplan Groen Doorwerth. een burgervisie van betrokken bewoners

Centrumplan Groen Doorwerth. een burgervisie van betrokken bewoners Centrumplan Groen Doorwerth een burgervisie van betrokken bewoners Wie wij zijn: Cees Kwakernaak Jan den Ouden Egbert Jaap Mooiweer Piet Warmerdam Frank Fähnrich Wij zijn een kleine groep betrokken bewoners

Nadere informatie

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Onderzoek naar ruimtelijke mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Datum 31 mei 2016 Naam en telefoon Y. de Graaf 685953 M. van t Hof 06-46135680 Afdeling SRO/SPM Portefeuillehouder J.

Nadere informatie

WAALSTRAAT 6 3812HW AMERSFOORT

WAALSTRAAT 6 3812HW AMERSFOORT WAALSTRAAT 6 3812HW AMERSFOORT Charmante stadswoning in het geliefde Soesterkwartier. Charmante stadswoning in het geliefde Soesterkwartier. Op een fraaie en rustige locatie gelegen. De Kindvriendelijke

Nadere informatie

Bepaal zelf hoe je wilt wonen. In de Westwijk in Vlaardingen

Bepaal zelf hoe je wilt wonen. In de Westwijk in Vlaardingen Bepaal zelf hoe je wilt wonen In de Westwijk in Vlaardingen Collectief In de Westwijk in Vlaardingen Particulier Samen met je buren je eigen woning ontwerpen en laten bouwen. Zelf bepalen hoe je wil wonen

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën.

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - juli-aug. 2017 - nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. Zowel vanuit de begeleiding als vanuit de deelnemers leven ideeën om workshops te

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Enquête Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland

Enquête Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland Samenvatting en conclusies Respons Op 4 maart 2014 is een digitale enquête verstuurd naar 342 leden van de VWG Zuid- Kennemerland. Alleen de leden waarvan het e-mailadres bekend is bij de VWG, jeugd en

Nadere informatie