Een voorlopig bord met deze spelregels werd in juni 2011 geplaatst. We willen een wedstrijd organiseren om de jongeren zelf te motiveren om een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een voorlopig bord met deze spelregels werd in juni 2011 geplaatst. We willen een wedstrijd organiseren om de jongeren zelf te motiveren om een"

Transcriptie

1 Agenda gemeenteraad 29 maart 2012 Memorie van toelichting 1. NAAMGEVING ADMINISTRATIEF CENTRUM - GOEDKEURING Naar aanleiding van de oprichting van een nieuw administratief centrum te Deinze werd een wedstrijd gelanceerd voor de naamgeving ervan. Het administratief centrum krijgt de naam Leiespiegel, de baseline wordt Huis van de Deinzenaar. 2. AANPASSING BEHEERSOVEREENKOMST TUSSEN DE STAD EN HET AGB STAD DEINZE MET HET OOG OP BIJKOMENDE TAKEN INZAKE STADSONTWIKKELING Naar aanleiding van de wens om bijkomende taken te creëren binnen het AGB in het kader van stadsontwikkeling is een aanvulling van de publiekrechterlijke opdracht van de beheersovereenkomst noodzakelijk. 3. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP VAN BLOEMBAKKEN T.B.V. DE MARKT In het concept van de windschermen Markt, worden bloembakken voorzien op de parkeerstroken om aanrijding van de windschermen te voorkomen. Raming voor deze opdracht: ,00 euro excl. btw of ,61 euro incl. 21% btw. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd deze opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. 4. GOEDKEUREN POLITIEREGLEMENT DEINZE - WIJZIGING Het politiereglement Deinze wordt aangepast op advies van de Staph. Er wordt toelating verleend om afvalzakken vroeger dan 18 u. buiten te plaatsen i.g.v. alleenstaande personen met een handicap of bejaarden, die een attest kunnen voorleggen dat betrekking heeft op: een erkenning van de FOD Sociale Zekerheid van een vermindering van de zelfredzaamheid met ten minste 12 punten; of een toelating tot Persoonlijk Assistentiebudget van de VAPH; of het genieten van gezinsassistentie (thuiszorg); De betrokkenen dienen hiervoor jaarlijks een aanvraag met bewijs in te dienen bij de dienst Sociale Zaken. In geval van toelating ontvangen zij dan 125 stickers om te kleven op afvalzakken, papier & karton, glasrecipiënten. 5. AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE VELDSTRAAT Er wordt één parkeerplaats voorbehouden voor personen met een handicap ingericht in de Veldstraat ter hoogte van de parkeerstrook tegenover de apotheek/woning met huisnummer AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE RIJBROEKSTRAAT In de Rijbroekstraat, begrepen tussen de Boomstraat en de Oudenaardsesteenweg, wordt beperkt éénrichtingsverkeer ingevoerd. De toegelaten rijrichting is deze van de Boomstraat naar de Oudenaardsesteenweg.

2 7. GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE PONTSTRAAT & HELLESTRAAT In de Pontstraat, begrepen tussen de N43 Dorpsstraat en de Krommestraat, en in de Hellestraat, begrepen tussen de Pontstraat en Astene sas, wordt een zonaal parkeerverbod ingevoerd. Het zonaal parkeerverbod geldt van maandag tot vrijdag van 8 en 17 u. 8. GOEDKEUREN ALGEMEEN REGLEMENT OP DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN De gemeenteraad verleent goedkeuring aan een reglement dat algemene bepalingen vastlegt inzake de inname van het openbaar domein. 9. GOEDKEUREN RETRIBUTIEREGLEMENT OP DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR BOUW- EN VERBOUWINGSWERKEN Met ingang van 1 mei 2012 t.e.m. 31 december 2013 wordt een retributie geheven op de inname van het openbaar domein, voor het plaatsen van bouwmaterialen, afsluitingen, bouwstellingen, werfketen, containers, betonpompen, -mixers, torenkranen e.a. bij de inrichting van een bouwwerf op het openbaar domein. De retributie voor de inname van het openbaar domein wordt vastgesteld als volgt: Inname parkeerplaats voor rollend materieel binnen de zone betalend parkeren/blauwe zone: 3,00 euro/dag; Inname openbaar domein voor niet-rollend materieel binnen de zone betalend parkeren/blauwe zone: 1,00 euro/m²/dag; Inname openbaar domein voor gemengd gebruik (rollend/niet-rollend materieel) binnen zone betalend parkeren/blauwe zone: 1,00 euro/m²/dag; Inname openbaar domein voor niet-rollend materieel buiten de zone betalend parkeren/buiten blauwe zone: 0,50 euro/m²/dag. 10. RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET BETALEND PARKEREN (A) EN HET PARKEREN IN DE BLAUWE ZONE (B) - WIJZIGING Aan de gemeenteraad wordt een nieuw retributiereglement voorgelegd op de inname openbaar domein voor bouw- en verbouwingswerken. Daarom wordt de eerste alinea van artikel 7 van het retributiereglement betreffende betalend parkeren opgeheven. Deze alinea betreft immers ook de retributie voor inname openbaar domein door containers, werfwagens, enz Deze retributie is nu aangepast en opgenomen in voormeld nieuw reglement. 11. TOEKENNEN SUBSIDIE FIETSFEESTEN FV - START GENT-WEVELGEM OP 25 MAART 2012 Aan Fietsfeesten FV, Poelstraat 65, 9800 Deinze wordt een éénmalige subsidie toegekend van euro. Deze subsidie wordt gestort met vermelding start Gent-Wevelgem. 12. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - DEELPROJECT : AANPASSINGSWERKEN STATIONSOMGEVING Ten behoeve van het plaatsen van terrassen dienen de voetpaden aan de horecazaken van het station te worden verbreed. Bijkomend dient er een strook voor voetgangers aangelegd te worden tussen het station en de parking Gaversesteenweg.

3 Raming: ,19 euro excl. btw of ,87 euro incl. 21% btw. Het College van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd deze werken d.m.v. de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te gunnen aan de aannemer aan wie het onderhoudscontract voor het dienstjaar 2012 werd toegewezen. 13. VERVANGEN BESTAANDE VOETBALACCOMMODATIE DOOR EEN NIEUWBOUW (KLEEDKAMERS + KANTINE + BERGING) T.B.V. SK OOIDONK - GOEDKEURING PRINCIPE De accommodatie van SK Ooidonk is sterk verouderd en dient te worden vervangen door een nieuwbouw bestaande uit kleedkamers, kantine en berging. Het aanstellen van een ontwerper kan pas gebeuren na het verkrijgen van het bouwrecht in het voordeel van SK Ooidonk van de eigenaar van het terrein. SK Ooidonk dient in te staan voor het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning. Gevraagd wordt om het principe en de subsidie voor de aanstelling van een ontwerper ten bedrage van ,00 euro goed te keuren vervangen bestaande voetbalaccommodatie door een nieuwbouw (kleedkamers + kantine + berging) t.b.v. SK Ooidonk. 14. VASTSTELLEN ROOILIJN T.B.V. GHESQUIÈRESTRAAT - PRINCIPE + MACHTIGING AANSTELLEN LANDMETER Met het oog op een kwalitatieve, functionele, verkeerstechnische inrichting van het openbaar domein van de Ghesquièrestraat is het aangewezen, nu de woning Ghesquièrestraat 29 te koop wordt aangeboden, een rooilijn voor de Ghesquièrestraat vast te stellen. De gemeenteraad verleent goedkeuring aan het principe tot het laten opmaken van een rooilijn en machtigt het College van burgemeester en schepenen tot het aanstellen van een landmeter hiertoe. 15. AANKOOP WONING GHESQUIÈRESTRAAT 29 - PRINCIPE De woning Ghesquièrestraat 29 wordt op de private markt te koop aangeboden. Gelet op de configuratie van deze woning ten opzichte van het openbaar domein is het een opportuniteit deze woning aan te kopen teneinde er na afbraak een rechtlijnig openbaar domein te bekomen. De gemeenteraad verleent goedkeuring over te gaan tot deze aankoop uit reden van openbaar nut, meer bepaald in het kader van het optimaliseren van de mobiliteit. Het College van burgemeester en schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van dit dossier, o.a. aanstelling schatter, notaris,.e.a. 16. PROJECTSUBSIDIE AAN D'APOSTROF VOOR ÉÉNDAGSFESTIVAL "TIK TAK TOE" VOOR NIEUWE MUZIEK - GOEDKEURING Aan D Apostrof wordt op basis van het reglement voor de subsidiëring van socio-culturele projecten van 23 september 2010 een projectsubsidie van 625 euro toegekend voor de organisatie van het eendagsfestival Tik Tak Toe voor nieuwe muziek. 17. SUBSIDIE AAN DE VOLKSTUIN DEINZE - GOEDKEURING Aan de Volkstuin Deinze wordt een subsidie toegekend als compensatie voor de jaren 2010 en 2011 van 2 x 95 euro. 18. BIBLIOTHEEK: GOEDKEUREN WIFI REGLEMENT Het gebruiksreglement voor draadloos internet (Wifi) in de bibliotheek wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

4 19. BIBLIOTHEEK: GOEDKEUREN DIENSTREGLEMENT - WIJZIGING Naar aanleiding van het aanbieden van draadloos internet, is hiervoor een afzonderlijk gebruiksreglement noodzakelijk. Hierdoor wordt een artikel in het dienstreglement toegevoegd. Het gewijzigde dienstreglement wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. 20. HERNIEUWING CONCESSIEOVEREENKOMST: UITBATING VAN EEN TOERISTISCH TREINTJE IN HET RECREATIEDOMEIN "DE BRIELMEERSEN" Eind 2011 werd de vorige concessieovereenkomst opgeheven omdat de heer Seghers niet langer kon instaan voor de uitbating van het treintje. Hij wenst echter op zijn besluit terug te komen en wil terug instaan voor de uitbating. 21. BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG VANAF 16 APRIL VASTSTELLEN CONCRETE WERKING In de gemeenteraad van 15 december 2011 werd het principe goedgekeurd dat de stad de binnenschoolse opvang zal organiseren i.p.v. vzw NOBO. Gelet op het feit dat dit initiatief start op 16 april en naar aanleiding van de 16 schoolbezoeken zijn een aantal items concreet geworden: welke scholen woensdagnamiddag opvang doen, openingsuren, aantal aanwezige kinderen op woensdagnamiddag, enz. Deze principes m.b.t. de opstart worden goedgekeurd. 22. GOEDKEUREN RETRIBUTIEREGLEMENT BINNENSCHOOLSE OPVANG Naar aanleiding van de opstart van de binnenschoolse opvang op 16 april 2012 wordt het tarief op woensdagnamiddag tussen uur en uur vastgelegd op 2,5 euro/uur. Vanaf 1 september 2012 t.e.m. 31 december 2013 bedraagt de ouderbijdrage vóór- en naschools, alsook op woensdag tussen uur en uur 1,5 euro per begonnen uur. 23. ONTWERPWEDSTRIJD PANEEL MARTINUSPARK Bij mooi weer verzamelen heel wat jongeren aan de Leie in het Martinuspark. Geregeld wordt overlast vastgesteld. Om tot een duurzame aanpak van de problematiek te komen, werd in 2011 een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers vanuit het schepencollege, milieudienst, politiezone Deinze Zulte, jeugddienst, JC Brieljant en Drugpunt. Binnen de werkgroep werd onder meer beslist om een paneel met zes spelregels in het park te plaatsen. De zes spelregels zijn: Het park? Is er voor iedereen Buren en bezoekers? Respecteren elkaar Afval? Gooi het in de vuilnisbak Kabaal? Stoort anderen Hondenpoep? Weg ermee Ik? Ben hier graag

5 Een voorlopig bord met deze spelregels werd in juni 2011 geplaatst. We willen een wedstrijd organiseren om de jongeren zelf te motiveren om een definitief paneel vorm te geven. Daartoe werd een wedstrijdreglement opgesteld. 24. TER MEDEDELING: SAMENWERKINGSAKKOORD PPS-PROJECT KAREL PICQUÉLAAN In uitvoering van het OCMW-raadsbesluit d.d betreffende de samenwerkingsovereenkomst met de bouwpartners en de aanvraag van subsidie bij VMSW, ontving het OCMW een gunstig antwoord van de VMSW. Er wordt evenwel op aangedrongen dat de stad deze samenwerkingsovereenkomst mee zou ondertekenen gezien o.a. de infrastructuur en omgevingsaanleg na realisatie overgaan in het publiek domein van de stad. Het college ging tijdens de zitting d.d akkoord om de overeenkomst mee te ondertekenen door de burgemeester en de stadssecretaris. De samenwerkingsovereenkomst wordt ter kennis gebracht aan de gemeenteraad.

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Bekendmakingslijst gemeenteraad 15 december 2011

Bekendmakingslijst gemeenteraad 15 december 2011 Bekendmakingslijst gemeenteraad 15 december 2011 Memorie van toelichting 1. TOERISME LEIESTREEK - AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGER VOOR DE ALGEMENE VERGADERING De heer Warnix Schelstraete, gemeenteraadslid,

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad 15 december 2011

Agenda gemeenteraad 15 december 2011 Agenda gemeenteraad 15 december 2011 Memorie van toelichting 1. TOERISME LEIESTREEK - AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGER VOOR DE ALGEMENE VERGADERING Een vertegenwoordiger wordt aangeduid uit de leden van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE OPENBARE ZITTING MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE Zitting van 23 oktober 2014 De gemeenteraad neemt kennis van de begrotingswijziging

Nadere informatie

Bekendmakingslijst gemeenteraad 24 mei

Bekendmakingslijst gemeenteraad 24 mei Bekendmakingslijst gemeenteraad 24 mei MEMORIE VAN TOELICHTING 1. KENNISNAME - JAARVERSLAG 2011 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE De gemeenteraad neemt kennis van het jaarverslag 2011 van de politiezone Deinze-

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08630 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement betreffende parkeerzones met beperkte parkeerduurtijd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Rudy Nuyens; de heer Ronald Van Thienen;

Nadere informatie

Gelet op de organisatie van het festival Werchter Classic op 28 juni 2014; ------------------------------

Gelet op de organisatie van het festival Werchter Classic op 28 juni 2014; ------------------------------ Retributiereglement op het randgebeuren van de muziekfestivals Rock Werchter 2014 - Dienstjaar 2014. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Voorstelling en kennismaking nieuwe zonechef

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 05/09/2018 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren aanvullend reglement betreffende tonnagebeperking, Heikantstraat Gelet op het gemeentedecreet van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 1 april Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 1 april Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 1 april 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 B-punt District Antwerpen 6 2019_DCAN_00076 District Antwerpen. Isabellalei - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15574 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement betreffende parkeerzones met beperkte parkeerduurtijd

Nadere informatie

Het ontwerp van de notulen van de Gemeenteraad d.d. 23 februari 2017 wordt ter goedkeuring aan de Gemeenteraad voorgelegd.

Het ontwerp van de notulen van de Gemeenteraad d.d. 23 februari 2017 wordt ter goedkeuring aan de Gemeenteraad voorgelegd. OPENBARE ZITTING 1 GOEDKEUREN NOTULEN GEMEENTERAAD D.D. 23 FEBRUARI 2017 MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 23 maart 2017 Het ontwerp van de notulen van de Gemeenteraad d.d. 23 februari

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07677 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 23 juni 2014. Toelichting: De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00929 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06667 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2018_GR_00007 Notulen vorige vergadering - Goedkeuring De ontwerp-notulen van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Agenda Inleiding Voorstelling ontwerp Huishoudelijk reglement & retributiereglement Verandering subsidiewetgeving

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 30.08.2007. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 januari 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 januari 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 januari 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00005 Verkozenverklaring als

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09091 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06437 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Wiedauwkaai

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA 08 juni 2015 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op dinsdag 16 juni om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 mei 2010

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 mei 2010 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 mei 2010 1. BUITENSCHOOLSE OPVANG VOOR DE KINDEREN UIT BACHTE-MARIA- LEERNE, VINKT EN ZEVEREN - VOORSTEL VAN BURGERS De gemeenteraad verklaart zich bevoegd om het voorstel te

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 april 2012 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. ERKENNING ALS DIENST VOOR LOGISTIEKE HULP INDIENEN AANVRAAG

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14416 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 22 september 2011

Verslag gemeenteraad 22 september 2011 Verslag gemeenteraad 22 september 2011 1. AANPASSING REGLEMENT INZAKE SUBSIDIE VOOR GEVELRENOVATIE EN RENOVATIE LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN Het subsidiereglement voor het verkrijgen van subsidies voor renovatie

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00564 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07324 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen College van burgemeester en schepenen Zitting van 18 februari 2019 Besluitenlijst Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 18 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02623 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 16 S E PT EMBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Jaarverslag politiezone

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap

Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap Reglement Inhoudstafel Klik op de artikels die u wil lezen. Artikel 1 Doel van het reglement...

Nadere informatie