13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015"

Transcriptie

1 13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 Bouwen of renoveren blijft de beste investering... Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente op hypothecaire leningen op een historisch laag peil blijft, kan je met het (weinige of vele) geld waarover je beschikt echt niets beter doen dan te investeren in het bouwen - of kopen en renoveren - van een woning. Talrijke studies wijzen uit dat een eigen huis de beste belegging is, in goede en kwade dagen. Dus: wil je een woning kopen, bouwen of verbouwen? Wil je graag je interieur verfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Je dak of spouwmuur laten isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw & reno, van zaterdag 10 tot en met zondag 18 januari in Antwerp Expo. Op die populaire en gezellige beurs vind je negen dagen aan een stuk alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwproject.... zeker als je gratis professioneel bouw- en renovatieadvies krijgt Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft heel wat vragen en is op zoek naar duidelijke, objectieve en professionele antwoorden daarop. Die krijg je tijdens bouw & reno onder meer van Bouwunie, de Stad Antwerpen, Eurodal, BTA (Bedrijfsgroep Tuinaannemers Antwerpen), Elektro Helsen en Bavaco Projects. En dat advies zal vele bezoekers zeker goed van pas komen. Want er komen steeds meer regeltjes, normen en verplichtingen bij. Goed advies is dan ook bijzonder welkom. Je kan vandaag echt niet meer beginnen bouwen of renoveren zonder je terdege voor te bereiden en de nodige informatie in te winnen. Op zoek naar een aannemer? Bouwunie zorgt ervoor dat op haar stand vakmensen uit alle sectoren aanwezig zijn, om professionele, objectieve informatie te geven. Bij het uitvoeren van eender welk project zijn er immers tal van praktische zaken, soms details maar ook belangrijke items, waar je rekening moet mee houden. Bijvoorbeeld met de keuze van de juiste materialen of toepassingen. Als je hier niet in thuis bent, kan je zelf op zoek gaan, maar dreig je verloren te lopen in het enorme aanbod. Bovendien zijn er telkens weer nieuwigheden die je als buitenstaander maar moeilijk op hun juiste waarde kan beoordelen. Beroep doen op het advies van een vakman is dan ook de beste manier om snel en goed geïnformeerd te zijn.

2 Stad Antwerpen informeert en helpt gezinnen met bouwplannen Wie in Antwerpen wil bouwen, verbouwen of energie wil besparen, krijgt hierover tijdens bouw & reno het nodige advies. De stedelijke woonkantoren en het EcoHuis werken samen om de Antwerpenaar te helpen bij zijn of haar woonproject. Veel gezinnen willen immers zelf de handen uit de mouwen steken bij hun verbouwing. De grote uitdaging is: betaalbare oplossingen vinden voor duurzaam en energiezuinig verbouwen. De adviseurs van de stad Antwerpen staan klaar om de bewoners hierbij te begeleiden. Naast dit (ver)bouwadvies voor kopers, eigenaars en (ver)huurders krijgen Antwerpenaars ook hulp bij premieaanvragen. Advies over tuinarchitectuur en tuinverhardingen Waarom een tuinarchitect contacteren? En wanneer doe je dat best? Welke meerwaarde kan die bieden ten opzichte van een gewone architect? Welk groen past best in jouw omgeving? Welk type verharding kiezen voor opritten, paden, carports en terrassen? Hoeveel kost dat eigenlijk, een tuinarchitect? Op deze en vele andere vragen over tuinarchitectuur en tuinverhardingen krijg je een antwoord van de vakmensen van Eurodal. Advies over tuinaannemers en tuinaanleg Wanneer is het de beste periode om je tuin te laten (her)aanleggen? Kan je in de wintermaanden eigenlijk iets (laten) doen in je tuin? Een mooie tuin heeft enkele basiselementen zoals hagen, paadjes en waterpartijen. Ze bepalen de sfeer van je tuin. Maar waar kunnen die best komen? Voor advies over de aanleg en het onderhoud van je tuin kan je tijdens bouw & reno terecht bij BTA, de Bedrijfsgroep Tuinaannemrs Antwerpen. Advies over elektriciteit, verlichting en domotica Hoeveel duurder is een domoticasysteem dan een klassieke elektrische installatie? Kan je daarmee echt energie besparen? En is zo n installatie makkelijk te bedienen met een smartphone? Wat zijn de mogelijkheden van muziekdistributie? Welk type verlichting is het beste voor de keuken en welk voor de living? Met al je vragen over elektriciteit, verlichting, domotica, audio- en videofonie en dergelijke meer kan je terecht bij Elektro Helsen. Advies over verwarming, warmtepompen, airco, duurzame energie... Wat is voor jouw woning het beste verwarmingssyteem? Welke types condensatieketels bestaan er? Is een warmtepomp echt een goede keuze en blijven zonnepanelen de moeite waard? Moet je bij nieuwbouw én renovatie verplicht een ventilatiesysteem installeren? Advies over sanitair, verwarming, ventilatie, badkamerrenovatie enzovoort, krijg je tijdens bouw & reno op de stand van Bavaco Projects.

3 Graag op voorhand inschrijven voor advies! Om tijdens je bezoek aan bouw & reno gebruik te kunnen maken van het gratis en professioneel advies moet je wel op voorhand een afspraak vastleggen via de website vwww.bouwreno.be. Heb je een afspraak gemaakt? Kom dan stipt op het afgesproken uur, anders vervalt je beurt. Het advies duurt 20 minuten. Infosessies Tijdens bouw&reno worden enkele bijzonder interessante informatiesessies georganiseerd, onder meer door Bouwunie, Livios en Bouwinfo en hetportaal.be, over diverse onderwerpen die heel wat toekomstige (ver)bouwers zeker zullen boeien. Je kan je hiervoor vanaf 1 januari 2015 gratis inschrijven. Meer informatie hierover vind je weldra op Hieronder vindt u alvast meer informatie over de infosessies. PremieSessies: waarvoor kan je in 2015 nog premies of fiscale voordelen krijgen? Worden er nog premies gegeven voor de installatie van zonnepanelen? Voor dak- of muurisolatie? Kan je verschillende premies met elkaar combineren? Hoeveel moet je investeren en wat spaar je dan uit? Het zijn maar enkele van de vragen waarop je een antwoord krijgt tijdens de premiesessies. Op deze gratis infosessies kom je alles te weten over alle premies rond energiezuinig en duurzaam verbouwen. Organisatie: Bouwinfo en hetportaal.be Inschrijven via: Pop-Up infosessies op het Bouwunie adviesplein Bouwunie organiseert verschillende Pop-Up infosessies tijdens bouw&reno rond 8 thema s: o Buitengevelisolatiesystemen, de ideale jas voor uw woning o Nieuwe energie-eisen bij de renovatie van uw woning o Uw woning optimaal isoleren van kelder tot dak o Energiezuinig wonen en leven o Na-isoleren van uw spouwmuren met spouwmuurisolatie o Hoe herken ik een goede aannemer o Het hoe en wat rond hernieuwbare energie o Een groendak boven je hoofd Inschrijven voor deze sessies is niet nodig. Meer info binnenkort op Infosessie Livios: Betaalbaar (ver)bouwen, een utopie? Iedereen wil een betaalbare woning. Maar hoe doe je dit anno 2015? Op zaterdag 10 en 17 januari organiseert Livios de gratis infosessie Betaalbaar bouwen, een utopie?. Bespaar flink op je (ver)bouwbudget met de uitgebreide informatie en praktische tips die je opdoet tijdens de infosessie. In 45 minuten tijd leggen we je haarfijn uit welke afwegingen je best maakt en welke financiële mogelijkheden er zijn. Zo helpen we je graag op weg! Nadien kan je op bouw&reno meteen op zoek naar de beste partner om je project in goede banen te leiden.

4 Wanneer: zaterdag 10 en 17 januari om 13 uur Waar: bouw&reno Antwerp Expo Rode zaal Inschrijven: Meer dan 250 exposanten De 4 hallen van Antwerp Expo zijn naar goede gewoonte weer tot in de kleinste hoekjes gevuld met meer dan 250 exposanten. Tijdens bouw & reno krijg je dan ook een heel ruim en gediversifieerd overzicht van alles wat de bouwsector op dit ogenblik te bieden heeft: bouwmaterialen en bouwbedrijven, keukens en badkamers, deuren, ramen, verwarming, elektriciteit, domotica, vloer- en wandbekleding, dakwerken, isolatie, zonnepanelen, open haarden, kachels, trappen, verlichting, veranda s... Na een bezoek aan bouw & reno zal je helemaal op de hoogte te zijn van de laatste mogelijkheden,de nieuwste technieken en de meest recente ontwikkelingen in de bouw- en renovatiesector. Nieuwe producten, technieken en toepassingen Tijdens bouw & reno 2015, zoals steeds de eerste belangrijke (ver)bouwbeurs van het jaar, zullen heel wat exposanten weer nieuwe producten, technieken, toepassingen en materialen voorstellen die ze dit jaar op de markt brengen. Let wel, op bouw & reno vind je niet alleen de producten of materialen waarnaar je (misschien al lang) op zoek bent, maar ook de vakman die ze kan komen plaatsen. bouw&reno praktisch Plaats: Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen Data: van zaterdag 10 tot en met zondag 18 januari 2015 Openingsuren: (weekuren gewijzigd!) Zaterdag en zondag: van 10u tot 18u Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: van 13u tot 18u Vrijdag 16 januari: nocturne van 13u tot 22u Toegangsprijs: 10 euro/persoon Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar, vergezeld door een volwassene. Kinderopvang: Gratis kinderopvang voorzien tijdens het weekend (voor kinderen tussen 3 en 12 jaar) van 10u tot 17u45

5 Openbaar vervoer: Tram 2 Linkeroever - Hoboken Tram 6 Luchtbal - Olympiade Uw online ticket met korting en meer info: Contactpersoon: Catherine Degreef:

WAAROM SAM? DAAROM SAM VOORDEEL VOOR ALLE BEWONERS. IEDEREEN KOMT ER Een mooie woning in een prettige buurt

WAAROM SAM? DAAROM SAM VOORDEEL VOOR ALLE BEWONERS. IEDEREEN KOMT ER Een mooie woning in een prettige buurt Eerste jaargang april 2013 nummer 1 www.wijkbedrijfbilgaard.nl MAGAZINE OVER SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME WIJK WAAROM SAM? DAAROM SAM We brengen u graag op de hoogte van alle veranderingen VOORDEEL VOOR

Nadere informatie

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw Wageningen woont duurzaam Samen komen we verder Win 50,aan verli chting, incl. advi es Kijk op p.! 13 nog aanleveren Win met energie! 5 Droogmolens in Nieuw Kortenoord 7 Energieneutraal, iets voor u? 8

Nadere informatie

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb Het Magazine van Bouwinnovatie met de officiële Beurscatalogus www.bouwinnovatie.be InnOVAtIEF 2013 In dit nummer: De hedendaags keuken (7) Vocht in huis (16) Invest for Life: luchtdicht bouwen (19) Isolatie

Nadere informatie

Tielt Winge Bouwkrant over een aantal belangrijke en nieuwe aspecten van kopen en verkopen, bouwen en verbouwen. Wie mag (gratis) helpen op je bouw?

Tielt Winge Bouwkrant over een aantal belangrijke en nieuwe aspecten van kopen en verkopen, bouwen en verbouwen. Wie mag (gratis) helpen op je bouw? Bouwen & W onen Tielt Winge Bouwkrant over een aantal belangrijke en nieuwe aspecten van kopen en verkopen, bouwen en verbouwen. om energiezuinig te bouwen en verbouwen 4 tips 1 Vergeet naast het isoleren

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

BOUWEN BESPAREN? DAT KAN!

BOUWEN BESPAREN? DAT KAN! BOUWEN BESPAREN? DAT KAN! BOUWEN BESPAREN? DAT KAN! 101 praktische vragen & antwoorden INHOUD 5 INHOUD ELKE BELG IS GEBOREN MET EEN BAKSTEEN IN ZIJN MAAG 11 101 (VER)BOUWVRAGEN 13 JE KOOPT EEN BOUWGROND

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning Meer woonplezier, minder energie Informatie over de renovatie van uw flat en woning Inhoudsopgave Inleiding 4 1 2 3 4 5 6 Wat gaan we doen? 6 Voor we beginnen 10 Tijdens de uitvoering 12 Gevolgen voor

Nadere informatie

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1 Je spouwmuren na-isoleren? Nu doen! p. 4 Energieprestatiecertificaat. Wat is dat? p. 16 De nieuwste trends voor je huis. p. 12-15 BATIBOUW krant Gratis bijlage

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen 1) Wat is het FRGE? 2) Waarom moet ik aankloppen bij wvi voor een lening bij het Fonds? 3) Welke rol speelt de stad/gemeente? 4) Welke gemeenten nemen deel aan

Nadere informatie

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur.

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Bijna iedereen begrijpt dat op enig moment het Nederlandse aardgas op is. Misschien wachten we niet eens tot het moment

Nadere informatie

NOTA. Dia 2 Inhoud PP

NOTA. Dia 2 Inhoud PP NOTA Titel: Auteur: Achtergrond nota bij de PowerPoint Energietips voor thuis Ellen Baert Versie: 1 Datum wijziging: Opmerking: Dia 1 Minder energie verbruiken, tips voor thuis? Dia 2 Inhoud PP Gas, elektriciteit

Nadere informatie

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat gaan we doen?... 3 3. Tijdens de uitvoering... 6 4. Wat betekent het voor uw huur en energiekosten?...

Nadere informatie

Ook bij ons dreigen blackouts of algemene stroompannes realiteit te worden. Dankzij BATISOL komt u gelukkig niét in het donker te zitten.

Ook bij ons dreigen blackouts of algemene stroompannes realiteit te worden. Dankzij BATISOL komt u gelukkig niét in het donker te zitten. Batisol informeert Nieuwsbrief BATISOL, dat zijn zonnepanelen. Maar er is meer. Al geruime tijd liggen er allerlei ideeën in onze schuif, maar ze bleef gesloten omdat we het zo druk hadden. De markt voor

Nadere informatie

Aanpak energiearmoede Zonnebeke

Aanpak energiearmoede Zonnebeke Aanpak energiearmoede Zonnebeke Evaluatie en aanbevelingen 1. INLEIDING In 2011 werd de Westhoek erkend als lokale entiteit voor het FRGE (fonds ter reductie van de globale energiekost). De opstart van

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Renovatiecoördinator. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Renovatiecoördinator. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Renovatiecoördinator Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 Maak van

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

cohousing Warmtepompen Nieuw type natuurlijke verwarming andere manieren van wonen maatschappelijke trend Alles wat je moet weten over

cohousing Warmtepompen Nieuw type natuurlijke verwarming andere manieren van wonen maatschappelijke trend Alles wat je moet weten over november 2012-3,50 De nummer 1 in België - 31ste jaargang - nr. 284 Alles wat je moet weten over Warmtepompen Nieuw type natuurlijke verwarming Hout & Habitat Gratis kaart voor twee personen waarde 14

Nadere informatie

Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten?

Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten? Magazine van Federale Verzekering winter 2014 VERJAARDAGS- NUMMER 150 Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten?

Nadere informatie

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres De Markt in Beweging Deze maand op MeerMetMinder.nl: Subsidie glasisolatie Cursusfilm Update MMM-projecten Film volgt de Bouwmannetjes Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht Energielabel moet

Nadere informatie

Zelf klussen aan uw woning. Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus

Zelf klussen aan uw woning. Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus advies bij uw klus vergoedingen als u verhuist Zelf klussen aan uw woning Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes Deze brochure gaat over

Nadere informatie

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning hypotheken Kies de beste lening voor uw woning kies de beste lening voor uw woning Een hypotheek is een lening voor uw woning Over geld lenen en terugbetalen. 04 Uw woning en de belasting Welke belastingvoordelen

Nadere informatie

Samen. maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie. Kijk snel wat jíj kan doen!

Samen. maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie. Kijk snel wat jíj kan doen! Samen maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie Kijk snel wat jíj kan doen! Beste Leuvenaar, Wist je dat jouw stad in 2011 een enorme uitdaging aanging? Tegen 2030 wil Leuven helemaal klimaatneutraal

Nadere informatie

nr. 1 jaargang 9 juni 2012

nr. 1 jaargang 9 juni 2012 nr. 1 jaargang 9 juni 2012 Verantwoordelijke uitgever: Peter Vanommeslaeghe Vakantie! Laat het zonnetje maar komen! En bij het begin van de zomer hoort natuurlijk ook het nieuwe huurderskrantje. Alweer

Nadere informatie

Besparen. Herr Seele Ik ben er van overtuigd dat ecologisch bewust leven een teken van intelligentie is. Energie

Besparen. Herr Seele Ik ben er van overtuigd dat ecologisch bewust leven een teken van intelligentie is. Energie DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR Smart media EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN KNACK Besparen Februari Maak je budgetvoornemens waar 2014 Energie Vlamingen steeds bewuster

Nadere informatie

STAD TOEKOMST. Duurzame. van de. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? xenarjo.be

STAD TOEKOMST. Duurzame. van de. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? xenarjo.be 5 Duurzame inbreiding 10 Drie koopscenario's 13 Elektrisch rijplezier Deze commerciële bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? nr.

Nadere informatie

Verbeterplan Parnassiaflats

Verbeterplan Parnassiaflats Renovatie Parnassiaflats Verbeterplan Parnassiaflats bewonersinformatieboekje juni 2014 bewonersinformatie over het groot onderhoud van complex 3218 Kerspelstraat 1 t/m 47 Markestraat 1 t/m 47 Prinses

Nadere informatie

Actief leven en zorgeloos wonen? Laat u verbazen door de serviceflats van Foyer de Lork

Actief leven en zorgeloos wonen? Laat u verbazen door de serviceflats van Foyer de Lork Actief leven en zorgeloos wonen? Laat u verbazen door de serviceflats van Foyer de Lork Assistentiewoningen Foyer de Lork IN DEZE BROCHURE WELKOM IN ONZE ASSISTENTIEWONINGEN FOCUS OP MENSEN, AANDACHT VOOR

Nadere informatie

Praktische gids. voor mede-eigenaars

Praktische gids. voor mede-eigenaars Praktische gids voor mede-eigenaars In deze gids... Inleiding 1. Wat moet ik weten als ik mede-eigenaar word? 5 2. De belangrijkste organen van een mede-eigendom 7 3. Belangrijke documenten voor een mede-eigenaar

Nadere informatie