De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten"

Transcriptie

1 De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten 1. Aankoop op basis van emotie i.p.v. ratio 2. Niet de juiste kwaliteit 3. Niet de juiste kleur 4. Niet het juiste gewicht 5. Niet de juiste proporties 6. Niet het juiste certificaat 7. Niet de juiste bron 7 STERKE REDENEN om te investeren in diamanten 1. Veilige haven in onzekere tijden 2. Eenvoudig transporteerbaar 3. Gemakkelijk overdraagbaar 4. Stabiele, niet speculatieve investering 5. Ideale risicospreiding 6. Rendement 7. Joy - Passion

2 In deze economisch moeilijke tijden zijn heel wat mensen op zoek naar alternatieve investeringen om een deel van hun kapitaal veilig te stellen. Een aantrekkelijke maar misschien minder bekende opportuniteit is investeren in diamanten. De meeste beleggers hebben echter weinig of geen kennis van deze markt en dat maakt het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen met betrekking inzake investeren in diamanten. Diamanten zijn bij uitstek emotionele activa. Daarom moet deze investering rationeel benaderd worden. Welke zijn de aankoopcriteria die u moet kennen om te vermijden dat u diamanten zou kopen op basis van emotie in plaats van ratio? In deze white paper vindt u de 7 essentiële criteria die een investeringsdiamant onderscheiden van een gewone diamant, met andere woorden het verschil tussen een diamant die enkel blinkt in de ogen van uw echtgenote versus een diamant die ook uitblinkt in uw investeringsportefeuille. De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten 1. Kopen op basis van emotie i.p.v. ratio Voor de meeste mensen is de aankoop van een diamant een emotionele gebeurtenis. De gelegenheid is vaak een verloving, een huwelijk, de geboorte van een kind Als u echter diamanten gaat kopen als investering dan spelen heel andere factoren een rol waarmee men rekening moet houden om een miskoop te vermijden. Lees hieronder even mee. 2. Niet de juiste kwaliteit Diamanten komen in vele kwaliteiten. U zou denken dat diamanten van de beste kwaliteit meteen ook de meest interessante is om in te investeren. Maar is dat wel zo? De kwaliteit speelt inderdaad een grote rol in de waardebepaling van de diamant. dus hoe beter de kwaliteit hoe duurder de diamant. Maar is een diamant van de hoogste kwaliteit per definitie ook de beste investeringsdiamant? Ons advies: kies voor de optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De meerprijs die u betaalt voor een diamant van de hoogste kwaliteit is niet gering. Vanuit investeringsstandpunt is dat niet noodzakelijk de beste optie. Als u toch in de beste kwaliteit wil investeren, dan doet u dat best in grotere diamanten.

3 3. Niet de juiste kleur Hoe witter de diamant, hoe waardevoller. Dat is zeker een juiste uitspraak, maar dat witter komt wel tegen een zeer hoge prijs. Is het vanuit investeringsstandpunt dus wel verstandig om de meerprijs voor een uiterst witte diamant te betalen? Ons advies: opteer voor de optimale ratio prijs/kwaliteit en betaal niet onnodig meer voor de beste kleur. Naast het witte diamantengamma, dat varieert tussen vrijwel kleurloos en uitgesproken geel bestaan er ook de fancy coloured diamonds. Deze zijn van nature rood, blauw of groen. Sommige gekleurde diamanten krijgen de laatste tijd een hoge marktwaarde omdat ze zeldzamer zijn dan de kleurloze en de vraag naar gekleurde diamanten toeneemt. 4. Niet het juiste gewicht Hoe groter, hoe beter, hoe duurder. Deze stelling gaat spijtig genoeg niet op in de wereld van de investeringsdiamant waar het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat of carat, afgekort ct.. Bij de aankoop van een diamant is het gewicht een erg belangrijke factor. U wilt immers geen extra gewicht kopen waardoor u misschien in een hogere prijscategorie terecht komt en onnodig veel meer zal moeten betalen voor bijna dezelfde diamant. Als investeerder kiest u idealiter voor diamanten van 0.52ct 0.77ct 1.02ct 1.27ct - enz., de zogenaamde Magic Sizes.

4 5. Niet de juiste proporties Als een diamant niet de juiste proporties heeft dan resulteert dat meteen in meer of mindere mate in niet optimale schittering. De steen zal er dof uitzien of misschien zelfs een soort van zwarte vlek in het midden vertonen, een zogenaamde Fish Eye. De proporties zijn dus uitermate belangrijk en vormen belangrijke toetsstenen die de graad van afwerking en de ideale verhoudingen weergeven. Als u een investeringsdiamant koopt, zorg er dan voor dat de proporties minstens Very Good zijn. 6. Niet het juiste certificaat Er bestaan meerdere gemologische laboratoria in de wereld, doch slechts de certificaten van 2 labo s genieten het absolute vertrouwen van de markt, namelijk het certificaat van De Hoge Raad Voor Diamant (HRD) te Antwerpen en het certificaat van het Gemological Institute Of America (GIA) te Carlsbad, Californië. Certificaten van deze twee laboratoria worden wereldwijd gerespecteerd en verhandeld waarbij moet worden gezegd dat de GIA- certificaten in Amerika en Azië de voorkeur genieten. Dit is dan ook meteen de reden waarom wij aanraden om bij voorkeur voor een GIA- certificaat te opteren. 7. Niet de juiste bron Diamanten kunt u vandaag kopen bij verschillende bronnen. Laat ik er eens een paar opnoemen: de juwelier op de hoek, het internet, de vriend van uw vriend, enz Ik gebruik met opzet de term diamanten want investeringsdiamanten zult u daar niet snel vinden. Daarom is de bron die u gaat gebruiken de belangrijkste factor van alles wat we hebben besproken. Antwerp Investment Diamonds is als onafhankelijke consultant gespecialiseerd in diamanten die beantwoorden aan alle strenge criteria die hét verschil uitmaken tussen een emotionele en een rationele aankoop.

5 7 STERKE REDENEN om te investeren in diamanten 1. Een veilige haven in onzekere tijden In deze tijden van mondiale schuldencrisis, huizencrisis, bankencrisis en godsdienstoorlogen zoeken steeds meer beleggers naar een optimale bescherming voor hun vermogen. Een investering in diamanten kan daarbij een goede strategische keuze zijn. Heel wat investeerders weten daarbij te appreciëren dat ze de tastbare controle hebben over hun edelstenen. Daar diamanten schaars zijn behouden ze hun waarde. Doorheen de geschiedenis hebben diamanten in tijden van tegenspoed hun standvastigheid bewezen. 2. Eenvoudig transporteerbaar Diamanten zijn uiterst draagbaar en verplaatsbaar. Ze zijn tegelijk klein en licht maar hebben wel een substantiële waarde. Men kan ze dus gemakkelijk overal ter wereld meenemen, zelfs in een jaszak. Dit staat in schril contrast tot bijvoorbeeld goud waar u al snel een wagen voor nodig hebt om het te vervoeren. 3. Gemakkelijk overdraagbaar Diamanten hebben een hoge overdraagbaarheidsfactor en zijn daardoor ideaal voor wie aan successieplanning doet. Via een handgift kunnen de edelstenen gemakkelijk geschonken worden aan kinderen of kleinkinderen. 4. Een stabiele, niet speculatieve investering Omdat diamanten geen beursnotering genieten zijn ze volledig onafhankelijk van de financiële markten. Dit impliceert ook dat er met of tegen diamanten niet gespeculeerd kan worden. Denk daarbij aan goud dat zijn rol als veilige toevluchtsoord en stabiele belegging verloren is, net omdat het een financieel product is geworden waarop en waartegen door de grote internationale beurshuizen (Goldman Sachs, ea.) gespeculeerd wordt.

6 5. Diversificatie Risicobeheersing begint en eindigt met risicospreiding, de verdeling van een kapitaal over meerdere activa. Met andere woorden, een deel in vastgoed, een deel in aandelen en obligaties, misschien een deel in fysiek goud. Ook investeringsdiamanten horen thuis in deze activaspreiding. Vermogende beleggers wereldwijd hebben passion investments zoals juwelen en edelstenen al langer ontdekt. Ook minder grote portefeuilles zouden aan stabiliteit kunnen winnen via een investering in nauwkeurig geselecteerde diamanten. 6. Rendement De vooruitzichten voor de diamantmarkt in de volgende jaren zijn ronduit schitterend. Hiermee doelen we vooral op de fundamentele drivers achter de verwachte prijsstijgingen. Er is een toenemende vraag die vooral wordt gecreëerd door China (dat op het punt staat om op gelijke hoogte te komen met de Amerikaanse markt) en India die vandaag samen ongeveer 50% van de wereldvraag voor hun rekening nemen. Voeg daarbij nog het feit dat er in de twee laatste decennia geen noemenswaardige nieuwe diamantmijnen zijn ontdekt, dan is het plaatje rond. We hebben hier dus te maken met het klassieke model van een stijgende vraag en een dalend aanbod dat bijna altijd resulteert in hogere prijzen. Hou er rekening mee dat diamanten een midden- tot lange termijninvestering zijn waarbij korte termijnschommelingen kunnen plaatsvinden. Daarom zijn wij voorstanders van een gespreide diamond collection waarin zeker ook grotere diamanten en gekleurde diamanten een plaats hebben (want hoe hoger het gewicht, hoe zeldzamer, hoe duurder).

7 De doelstellingen van diamantinvesteerders kunnen desalniettemin verschillen. Sommige investeerders zijn vooral geïnteresseerd in vermogensbescherming en daarvoor zijn diamanten tot 2,00 karaat ideaal. Zij bieden een veilige haven voor het ondervangen van de inflatie en kunnen een gemiddelde jaaropbrengst van 4% behalen over de lange termijn*. Andere investeerders ambiëren vermogenswinst en investeren daarom in grotere diamanten van 4,00 of 5,00 karaat die uitzonderlijk wit van kleur en zuiver zijn. Een zeer interessante categorie tenslotte zijn de gekleurde diamanten zoals blauwe, groene en roze die zeer zeldzaam en exclusief zijn en een gemiddelde opbrengst kunnen genereren tussen de 10% à 30% per jaar*. INVESTEREN IN DIAMANTEN - HET OVERZICHT 1 Karaat Witte diamanten High- End gekleurde diamanten... Type investering Vermogensbescherming Vermogensgroei.... Gemiddelde doel- +- 4% +- 10% à 30% opbrengsten/jaar*.... Grootte investering Vanaf een paar duizend Euro Minimum Euro Voordelen Initiële investering is klein, Hoge opbrengsten, unieke redelijk stabiel in vergelijking met investering, zeer transporteerbaar andere investeringsopportuniteiten, vermogensactief goede vermogensbescherming in tijden van economische crisis, transporteerbaar als de eigenaar in het fysieke bezit is ervan.

8 .... Nadelen Geen passief inkomen, het fysieke Alleen voor vermogende investeer- bezit is enkel mogelijk indien levering. ders, moeilijk om aan te kopen aan de bron, vraagt een hoge mate van vertrouwen in de verkopende partij, geen passief inkomen, prijsinformatie is moeilijk te bekomen omdat elke van deze diamanten uniek en zeldzaam is.... *Idex Online schattingen gebaseerd op een gemiddelde opbrengst over periodes van 10 jaar. 7. Joy Passion Er zijn maar weinig investeringen die de combinatie kunnen maken tussen rendement, plezier en passie. Diamant kan dit als geen ander, en dit argument plaatst investeringsdiamanten ook hier in een vakje apart. Terwijl uw echtgenote die prachtige diamanten ring of collier, met uw investeringsdiamanten erin, vele jaren draagt en er plezier aan beleeft, blijft uw investering niet allen zijn initiele waarde behouden maar realiseert u ook nog een mooi rendement. Een optimale investering voor het hoofd en voor het hart. Of hoe het perfect mogelijk is om ratio en emotie in één investeringsobject te combineren. Antwerp Investment Diamonds - Marc Gryspeerdt Diamantclub van Antwerpen - Pelikaanstraat Antwerpen Tel. : 0475/ E- mail: Lid van World Federation of Diamond Bourses - GIA Certified Gemologist

warrants www.warrants.commerzbank.com inhoudsopgave commerzbank securities the first option in the warrants market...3 zijn warrants iets voor mij?...4 waarom warrants van commerzbank kopen?...7 hoe worden

Nadere informatie

Warrants. The first option in the warrant market

Warrants. The first option in the warrant market Warrants The first option in the warrant market Een optimaal rendement met de topfondsen van de wereld Inhoudsopgave Zijn warrants iets voor mij? 2 Waarom gedekte warrants van Commerzbank kopen? 5 Hoe

Nadere informatie

7 Tips voor Fiscaal Slim Beleggen

7 Tips voor Fiscaal Slim Beleggen Informatiedossier 7 Tips voor Voor slimme spaarders en beleggers die graag op de hoogte willen blijven In dit eerste deel leest u... TIP 1. Slim Beleggen Kies de financieel adviseur en formule die best

Nadere informatie

DOSSIER. Het beheer van uw portefeuille optimaliseren

DOSSIER. Het beheer van uw portefeuille optimaliseren DOSSIER Het beheer van uw portefeuille optimaliseren Hoe bouwt u een performante beleggingsportefeuille op? Het antwoord zal voor iedereen verschillend zijn. Elke belegger heeft immers zijn eigen doelstellingen.

Nadere informatie

Wat u moet weten over beleggen

Wat u moet weten over beleggen Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we deze

Nadere informatie

Wij willen u graag helpen bij het vergroten van uw kennis over de beurs en haar producten!

Wij willen u graag helpen bij het vergroten van uw kennis over de beurs en haar producten! Lesbrief opties Inleiding Door uw investering in het bestuderen van deze lesbrief vergroot u uw kennis over de mogelijkheden die opties bieden. Het rendement daarvan kan zijn dat u mogelijk een rol ziet

Nadere informatie

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties?

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? ING Investment Office Publicatiedatum: 13 maart 2014 Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? In onze beleggingsvisie op 2014 ( Visie 2014: minder crisis, meer groei ) kunt u lezen dat we

Nadere informatie

Beleggingsfilosofie. Een uitleg van de beleggingsprincipes van Boutique Vermogen Planners (BVP)

Beleggingsfilosofie. Een uitleg van de beleggingsprincipes van Boutique Vermogen Planners (BVP) Beleggingsfilosofie Een uitleg van de beleggingsprincipes van Boutique Vermogen Planners (BVP) Mensen zijn voor hun financiële doelen steeds meer afhankelijk van beleggingen. Wij zijn ervan overtuigd dat

Nadere informatie

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed De beurskoersen schommelen en kennen een neergaande trend. De rente is historisch laag. Voor beleggers een onzekere situatie, en voor wie op

Nadere informatie

Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Inhoud Inleiding Inleiding 3 De plaats van beleggingen in uw financiële strategie 4 Het belang van uw beleggersprofiel 6 Beleggen

Nadere informatie

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld De meeste beleggers, zowel institutionele als particuliere, zullen ontdekken dat het volgen van de financiële markten met minimale kosten de beste manier

Nadere informatie

Beleggen met het advies van uw bank. sparen en beleggen

Beleggen met het advies van uw bank. sparen en beleggen Beleggen met het advies van uw bank sparen en beleggen Inhoud Inleiding 3 De plaats van beleggingen in uw financiële strategie 4 Het belang van uw beleggersprofiel 7 Beleggen volgens uw beleggersprofiel

Nadere informatie

Deutsche Bank DB Personal. MiFID : Een klare kijk op beleggingen

Deutsche Bank DB Personal. MiFID : Een klare kijk op beleggingen Deutsche Bank MiFID : Een klare kijk op beleggingen Inhoud Inleiding 3 MiFID: belangen van de belegger beter gediend 4 In 15 minuten bepaalt u uw beleggersprofiel 4 Waaruit bestaat de vragenlijst Mijn

Nadere informatie

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL

SPEL VAN DE GOUDEN EEUW - LESMATERIAAL Amsterdam in 1594, aan het begin van de Gouden Eeuw. De Nederlandse kunst, wetenschap en vooral de economie floreren. Ondernemers krijgen nieuwe kansen en kunnen steeds grotere investeringen doen. Ze financieren

Nadere informatie

Succesvol worden op de beurs!

Succesvol worden op de beurs! 2013 Succesvol worden op de beurs! Kom erachter hoe het mij is gelukt om 122.000, - winst te behalen in een periode van 5 jaar tijd! Puur en alleen door me te richten op het kopen en verkopen van aandelen,

Nadere informatie

DOSSIER. Bied uw geld een hoger rendement op lange termijn

DOSSIER. Bied uw geld een hoger rendement op lange termijn DOSSIER Bied uw geld een hoger rendement op lange termijn 1 Pluk de vruchten van uw geld Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel!. En zelfs al hebben veel zekerheden door de crisis een stevige deuk

Nadere informatie

ETF-gids voor beleggers

ETF-gids voor beleggers ETF-gids voor beleggers Ontdek een wezenlijk andere manier van beleggen Exchange Traded Funds (ETF s) zijn een andere manier om met beleggingen om te gaan, die voor veel particuliere beleggers nog vrij

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

EFFICIËNT SPAREN VOOR JE BABY. carl de boom

EFFICIËNT SPAREN VOOR JE BABY. carl de boom EFFICIËNT SPAREN VOOR JE BABY carl de boom Beste, Je hebt deze bundel waarschijnlijk gekregen omdat je net papa of mama bent geworden. Van harte gefeliciteerd! Er zal zeer veel op je afkomen, en sommige

Nadere informatie

Informatie betreffende NYSE Liffe

Informatie betreffende NYSE Liffe LESBRIEF OPTIES Informatie betreffende NYSE Liffe NYSE Liffe is de merknaam van de derivatenmarkt van Euronext een dochteronderneming van NYSE Euronext bestaande uit de derivatenmarkten in Amsterdam, Brussel,

Nadere informatie

JURGEN VANDENBROUCKE MIJN SPAAR GELD GOED BESCHERMD?!

JURGEN VANDENBROUCKE MIJN SPAAR GELD GOED BESCHERMD?! JURGEN VANDENBROUCKE MIJN SPAAR GELD GOED BESCHERMD?! D/2012/45/489 - ISBN 978 94 014 0568 3 NUR 793 Vormgeving cover & binnenwerk: Peer De Maeyer Jürgen Vandenbroucke & Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2012.

Nadere informatie

Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call

Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call Beleggers zitten op dit moment in een moeilijk pakket. Veilige obligaties leveren nauwelijks iets op, aandelen en obligaties van de Emerging Markets staan

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

Actief beleggen en indexbeleggen

Actief beleggen en indexbeleggen Actief beleggen en indexbeleggen DUFAS, mei 2010 1 Copyright DUFAS 2010 In geval van distributie of reproductie van informatie afkomstig uit deze publicatie dient de informatie accuraat te zijn en dient

Nadere informatie

Beleggingen. Beleggen achter het IJzeren Gordijn. Het beheer van onze pensioenspaarfondsen een tip van de sluier! FOCUS FOCUS

Beleggingen. Beleggen achter het IJzeren Gordijn. Het beheer van onze pensioenspaarfondsen een tip van de sluier! FOCUS FOCUS Uw Beleggingen december oktober 2013 2014 FOCUS Beleggen achter het IJzeren Gordijn FOCUS Het beheer van onze pensioenspaarfondsen een tip van de sluier! COACHING Een belegger gaat nooit met pensioen EDITO

Nadere informatie

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman.

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl kan echter niet verantwoordelijk en/of

Nadere informatie

RAPPORT SELECTIE CRITERIA OPTIEBOXEN

RAPPORT SELECTIE CRITERIA OPTIEBOXEN Met opties verdienen in élke markt RAPPORT SELECTIE CRITERIA OPTIEBOXEN MET OPTIES VERDIENEN OM VAN TE LEVEN AANGEBODEN DOOR HET OPTIEBOX TEAM Dit rapport wordt u aangeboden door www.optiebox.nl Op deze

Nadere informatie

www.kbc.be Kennisbank KBC- Beleggerskoers 2014-2015

www.kbc.be Kennisbank KBC- Beleggerskoers 2014-2015 www.kbc.be Kennisbank KBC- Beleggerskoers 2014-2015 Kennisbank KBC-Beleggerskoers 2014-2015 KBC Beleggerskoers 2014-2015 1 Voorwoord Deze kennisbank is een bron van informatie over beleggen en andere gerelateerde

Nadere informatie

uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen

uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen Ik stem de invulling van mijn beleggingsportefeuille regelmatig af op mijn risicoprofiel. Het voelt soms wel vreemd om tussentijds winst

Nadere informatie

Bijlage Beleggen. 1. Algemene risico s van beleggen. 1.3.. Wat is valutarisico? 1.1. Wat is koersrisico? 1.4.. Wat is marktrisico?

Bijlage Beleggen. 1. Algemene risico s van beleggen. 1.3.. Wat is valutarisico? 1.1. Wat is koersrisico? 1.4.. Wat is marktrisico? Bijlage Beleggen In deze bijlage bij de Voorwaarden Beleggen ABN AMRO leest u over: de algemene risico s van beleggen (hoofdstuk 1); en de kenmerken en risico s van soorten beleggingsproducten (hoofdstuk

Nadere informatie