GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013."

Transcriptie

1 GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus Afwezig: H. Jager Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden Ter kennisname college 2. Raadsvergadering 3. Mededelingen 4. Opiniepeiling 5. Uitnodigingen 6. Werkbezoeken 7. Organisatie 8. Agenda/besluitenlijst vergadering benw Ter vaststelling college. Conform 9. sec/vlh 13/ en 9 juli Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Drenthe Per 1 januari 2014 zal de brandweerzorg Drenthe voor geheel Drenthe ondergebracht zijn bij de Veiligheidsregio Drenthe. Vanwege deze transitie dient het college van burgemeester en wethouders te besluiten om alle taken op het terrein van de brandweerzorg, als bedoeld in de Wet Veiligheidsregio s, over te dragen aan de veiligheidsregio. Ook de gemeenschappelijke regeling dient aangepast te worden. 1. Besluiten om alle taken op het terrein van de brandweerzorg, als bedoeld in de Wet veiligheidsregio's, met ingang van 1 januari 2014 over te dragen aan de Veiligheidsregio Drenthe en de gemeentelijke brandweer per 1 januari 2014 op te heffen. 2. De huidige gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Drenthe wijzigen conform bijlage, onder voorbehoud van identieke besluitvorming door de overige 11 Drentse gemeentebesturen. 3. De gemeenteraad voorstellen uit de huidige gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Drenthe te treden en toestemming aan het college te verlenen tot wijziging van de

2 gemeenschappelijke regeling per 1 januari 2014 conform bijlage. De burgemeester wordt door instemming met dit voorstel tevens geacht te besluiten tot uittreding uit de huidige gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Drenthe per 1 januari 2014, onder voorbehoud van instemming van de overige 11 Drentse gemeentebesturen. 10. dv/tow 13/10232 Opstellen van Ontwikkelplan glasvezelnetwerk Westerveld. Als gemeente worden wij van verschillende kanten (dorpsgemeenschappen, bedrijven en individuele burgers) benaderd met het verzoek om de aanleg van een open en toekomstbestendig glasvezelnetwerk te bespoedigen. Het is niet alleen de gemeente die zich met deze vraag bezig houdt maar ook de provincie is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden in onze provincie. Als gemeente kunnen wij ons de vraag stellen: "welke aanpak moeten wij als gemeente in deze ontwikkeling kiezen?" Op deze vraag is getracht in deze nota antwoord te geven. 1. Het college stemt in met de bijgevoegde startnotitie en zal deze ter besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad; 2. De gemeenteraad zal tevens worden verzocht om een (extra) onderzoeksbudget beschikbaar te stellen van , dv/lo 13/15138 Aanpassing Verordening winkeltijden gemeente Westerveld 2011 Door een wetswijziging van de Winkeltijdenwet per 1 juli 2013 dient de Winkeltijdenverordening 2011 aangepast te worden. Aan de gemeenteraad voorstellen: 1. intrekking Verordening Winkeltijden 2011; 2. vaststelling Verordening Winkeltijden conform advies 12. os/peno 13/13547 Opzet mediatorpool in pilot met de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. In de afgelopen tijd is aansluiting gezocht en gevonden bij de gemeenten Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland voor wat betreft de gezamenlijke uitvoering van mediation. - In te stemmen met ambtelijke samenwerking met regiogemeenten Staphorst, Steenwijkerland, Meppel en Zwartewaterland op gebied van mediaton. waarbij het college graag een inventarisatie ontvangt van actuele zaken die in aanmerking komen.

3 Hieruit is het idee ontstaan en uitgewerkt om samen in een pool te gaan werken. Daarvoor is het nodig om voor de eigen interne registermediator het statuut van toepassing te verklaren, en in te stemmen met samenwerking en daarbij het protocol vast te stellen dat de kaders schept voor de uitvoering van mediation in Westerveld - In te stemmen met de overeenkomst voor een mediatorpool in pilot (bijlage 1). - Bijgaand protocol (bijlage 2) voor het uitvoeren van mediation vast te stellen. - Het NMI-statuut van toepassing verklaren voor de eigen interne registermediatorsm (bijlage 3). 13. os/bmo 13/16006 Bezwaarschrift van Zuidema-juridisch advies namens mevrouw M. Bruinenberg. Het bezwaarschrift is gericht tegen het besluit van 29 maart 2013 waarbij een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit "planologisch strijdig gebruik" voor het realiseren van een indoorschaatshal aan De Wringen 23 in Dieverbrug. Conform het advies van de commissie het bezwaarschrift van Zuidema juridisch advies namens mevrouw M. Bruinenberg gegrond verklaren, het bestreden besluit herroepen en een nieuw besluit nemen. 14. os/bmo 13/14735 Bezwaarschrift van KPN B.V. Het bezwaarschrift is gericht tegen het besluit van 12 april 2013 waarbij een omgevingsvergunning voor het verlengen van een tijdelijke vergunning voor een zendmast bij het gemeentehuis in Diever is geweigerd. Conform het advies van de commissie het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren wegens het ontbreken van de gronden van bezwaar. 15. os/bmo 13/15090 Jaarverslag 2012 commissie bezwaarschriften Het jaarverslag heeft betrekking op de werkzaamheden van de commissie in de gemeente Westerveld voor het jaar 2012 en vervult een signaalfunctie met betrekking tot de procedurele en inhoudelijke kwaliteit van de besluitvorming. Het jaarverslag ter kennisneming aannemen en ter kennisneming aan de raad voorleggen. 16. dv/tow 13/12577 Voorstel instandhouding landschap : Pilot gebiedscollectieven Zuidwest Drenthe De vijf gemeenten in Zuidwest Drenthe willen samen met Landschapsbeheer Drenthe een pilot voor gebiedscollectieven opstarten. Hiermee wordt een overgangsregeling getroffen voor de instandhouding van het a. Instemmen met het voorstel "Pilot gebiedscollectieven Zuidwest Drenthe". b. Instemmen met de bijgevoegde brief, waarin we de provincie om een financiële bijdrage vragen.

4 landschap in de periode Uw college heeft al ingestemd met het beschikbaar stellen van de financiële middelen ( 12/08937). De Zuidwest Drentse gemeenten en Landschapsbeheer vragen gezamenlijk een subsidie aan bij de provincie. 17. dv/lo 13/16181 Instellen bestuurscommissie voor het project Oude Willem Gedeputeerde Staten van Drenthe stellen voor het project Oude Willem voor een bestuurscommissie in te stellen en wel op het moment dat de Stuurgroep een inrichtingsplan heeft vastgesteld. Dat staat gepland voor de maand september De bestuurscommissie is gebaseerd op de Wet Inrichting Landelijk Gebied en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Uw college is in de Stuurgroep vertegenwoordigd door wethouder Martens. Voorgesteld wordt in te stemmen met het voorstel tot benoeming van wethouder Martens als lid van de bestuurscommissie. Instemmen met het voorstel tot benoeming van wethouder Martens als lid van de bestuurscommissie Oude Willem. 18. dv/lo 13/15120 Toepassing van artikel 15 van de Leegstandswet voor Heuring 3 te Dwingeloo. We hebben een aanvraag tot 'Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte' ontvangen voor de woning aan de Heuring 3 te Dwingeloo. De eigenaren van deze woning hebben de woning in de verkoop. Zij willen de woning aan de Heuring 3 te Dwingeloo verhuren zolang deze nog niet verkocht is. Beslispunten: Het verlenen van de vergunning op grond van artikel 15 van de Leegstandwet voor de woning van de heer en mevrouw Vrieling, Heuring 3 te Dwingeloo. 19. dv/lo 13/14563 Aanvraag omgevingsvergunning recreatieve voorzieningen Dwingelderveld Ten behoeve van de realisatie van de herinrichting van het Dwingelderveld worden diverse werkzaamheden Meewerken door toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3º Wabo Ontwerpomgevingsvergunning 6 weken

5 verricht. Voor een deel van de werkzaamheden is reeds vergunning gevraagd en een beschikking afgegeven. Nu wordt vergunning gevraagd voor recreatieve voorzieningen als gevolg van natuurontwikkeling Dwingelderveld. De gevraagde werkzaamheden zijn in strijd met de vigerende bestemmingsplannen. Met een omgevingsvergunning (meervoudig) kan medewerking worden verleend. ter inzage leggen 20. dv/lo 13/14689 M.e.r.-beoordelingsbesluit recreatieve maatregelen Dwingelderveld De Bestuurscommissie Dwingelderveld heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de uitvoering van recreatieve maatregelen in het Dwingelderveld. Voordat de omgevingsvergunning verleend kan worden moet er een m.e.r.- beoordelingsbesluit worden genomen. De bij de aanvraag gevoegde ruimtelijke onderbouwing is beschouwd als aanmeldingsnotitie. Uit de ruimtelijke onderbouwing en de onderliggende onderzoeken blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn. Daarom kan besloten worden dat er geen m.e.r. nodig is voor de voorgenomen activiteiten. Besluiten dat er geen m.e.r. voor de voorgenomen activiteit hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. 21. dv/lo 13/08097 Voorontwerp bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Frederiksoord- Wilhelminaoord, partiële herziening De gemeenteraad heeft op 25 januari 2011 het bestemmingsplan "Beschermd Dorpsgezicht Frederiksoord- Wilhelminaoord" vastgesteld. Er is, na 2,5 jaar met het bestemmingsplan te hebben gewerkt, Inspraakprocedure starten. Plan opsturen voor overleg met partners.

6 behoefte het plan op een aantal onderdelen aan te passen. Daartoe is de partiële herziening opgesteld. 22. dv/tow 13/15800 Subsidieaanvraag project "Bos Natuurlijk" De gemeente neemt al een aantal jaren deel aan het scholennetwerk van het IVN en heeft hiervoor dit jaar 8000,-- beschikbaar gesteld. De vereniging "De nieuwe Wildernis" heeft nu het IVN gevraagd de waarde van de natuur onder de aandacht van de jeugd te brengen via het project "Het bos natuurlijk". Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd wat boven het reeds toegezegde bedrag komt. Geen bijdrage in de kosten beschikbaar stellen voor het project "Bos Natuurlijk". 23. dv/lo 13/15748 Ontwerpbestemmingsplan "Gemeentehuis Diever, partiële herziening woongebied Hof van Kalteren". Het gebied achter het gemeentehuis heeft sinds 2005 een woonbestemming. Het was de bedoeling dat M-Drie/VDM Woningen de grond zou afnemen en daarop woningen zou bouwen. De plannen zijn prijstechnisch niet haalbaar gebleken. Daarom is een nieuwe verkaveling gemaakt. Verwacht wordt dat deze (met o.a. 30 rijwoningen) beter aansluit op de markt. Het ontwerpbestemmingsplan is gereed en kan in procedure worden gebracht. Het ontwerpbestemmingsplan in procedure brengen. conform advies 24. dv/lo 13/14481 Ontwerp structuurvisie Westerveld Sinds 2010 is gewerkt aan een structuurvisie voor Westerveld. Een gemeentebrede (ruimtelijke) structuurvisie beschrijft 'de stip aan de horizon' voor Westerveld, de ambities voor de gemeente. Het geeft daarmee richting aan de ruimtelijke ontwikkelingen. Als aanvullende bouwstenen zijn tussentijds de visie op voorzieningen (2011, sociale 1. In te stemmen met de ontwerp Structuurvisie Westerveld 2. De structuurvisie zowel digitaal (via internet) als analoog ter visie leggen. met dien verstande dat met het concept wordt ingestemd met redactionele aanpassingen.

7 structuurvisie) en de Visie op wonen (2012) opgesteld. De structuurvisie is geheel op internet gemaakt. Hierdoor kan elke inwoner en/of andere geïnteresseerde eenvoudig door de structuurvisie navigeren en gericht op zoek gaan naar relevante onderwerpen. Het werkt vergelijkbaar met andere internetwebsites, men kan doorklikken naar bijlagen, van de structuurvisie zelf, maar ook naar beleidsdocumenten van de gemeente of andere organisaties. De structuurvisie is gereed om als ontwerp ter visie te leggen en de reactietermijn te starten. 25. dv/mw 13/06861 Bijdrage Drenthe beweegt Drenthe beweegt! is het masterprogramma, omarmt door belangrijke maatschappelijke partners in Drenthe, die erin geloven dat, juist in Drenthe, sport en bewegen een belangrijke bijdrage kan leveren aan ontwikkelingen op maatschappelijk, gezondheids- en economisch gebied. Drenthe beweegt! speelt daarin in veel gevallen de initiërende of de intermediaire rol. Drenthe beweegt! maakt verbinding, zoekt kansen en stimuleert de uitvoering, die veelal belegt wordt bij één van de alliantiepartners. Drenthe beweegt! richt zich op héél Drenthe, waarbij na 4 jaar zowel lokaal als regionaal winst geregistreerd kan worden. Het programma vloeit voort uit Drenthe 2028, waarbij een duidelijke focus in thema's en resultaat is gelegd. De uitvoering van Drenthe beweegt! richt zich in de periode 2013 t/m Instemmen met het masterprogramma Drenthe beweegt; - Een bijdrage ter beschikking te stellen van 3150,-- per jaar voor de periode 2013 t/m 2016 (4 jaar; maximaal ,--); - Het jaarbedrag te dekken uit het budget voor de sport- en cultuurcoaches over 2013 en De bijdragen over 2015 en 2016 te dekken uit het CJG-budget. waarbij wellicht de dekking in 2015 en 2016 te zijner tijd een heroverweging vraagt

8 op: Vitaliteit en participatie: 1. Uitrol sportdorpen (vitale kernen), ondersteuning sport- en cultuurcoaches; 2. Ondersteuning aangepaste sport. Economie, toerisme en recreatie: 3. Ontwikkeling sport en toerisme (arrangement-ontwikkeling); 4. Doorontwikkeling Kenniscentrum Evenementen. 26. dv/mw 13/14937 verlenging sport- en cultuurcoaches 2013 In augustus 2011 is aan SportDrenthe subsidie verleend om uitvoering te geven aan werkzaamheden voor de "Impuls brede scholen, sport en cultuur". De subsidie is formeel verleend tot en met 31 december De subsidieverlening heeft het karakter van een uitvoerings- of detacheringovereenkomst. Artikel 6 van de overeenkomst voorziet in een verlenging tot 1 januari Hoewel de feitelijke uitvoering van de overeenkomst is voortgezet, heeft de formele verlenging nog niet plaatsgevonden. De (subsidie-)overeenkomst tussen SportDrenthe en de gemeente Westerveld voort te zetten tot en met 31 december dv/tow 13/15760 Ondertekening overeenkomst Nedvang Op de valreep van het jaar 2012 (24 dec) hebben VNG/Rijk en Nedvang (Nederland van afval naar grondstof, lees: verpakkingsindustrie) een overeenkomst bereikt over een Raamovereenkomst Verpakkingen Het doel is dat meer afval wordt omgebogen naar hergebruik met als einddoel het sluiten van grondstofketens. Wethouder Martens machtigen om de overeenkomst met Nedvang te ondertekenen.

9 Omdat Nedvang geld uitkeert aan gemeenten is het nodig dat hieraan een overeenkomst ten grondslag ligt. Het voorstel is om wethouder Martens te machtigen om de overeenkomst te ondertekenen. (deze wordt op dit moment voor elkaar gemaakt door Nedvang). 28. dv/tow 13/15403 Huurcontract mbt parkeerterrein Gereformeerde kerk Diever De gemeente heeft het huurcontract met de Gereformeerde Kerk te Diever, betreffende de parkeerplaats, opgezegd. De kerk heeft daarop een brief gestuurd met het verzoek dit te heroverwegen. Op 7 mei heeft op het gemeentehuis overleg plaatsgevonden tussen de kerk en de gemeente. Uitkomst is dat de gemeente bij haar standpunt blijft; opzeggen huur van de parkeerplaats. Onderhoud blijft wel gedaan worden door de gemeente. Middels bijgevoegde brief wordt dit aan de kerk meegedeeld. Instemmen met inhoud van de brief en deze verzenden naar Gereformeerde kerk Diever 29. dv/tow 13/15711 Toegankelijkheid Holtingerveld In de commissievergadering Bestuur en Middelen en Ruimte van 16 april is gevraagd of het Holtingerveld toegankelijk blijft voor mensen met een beperking. In bijgevoegde brief wordt antwoord gegeven op deze vraag. Instemmen met inhoud van de brief en deze versturen naar de leden van de raad. 30. dv/tow 13/11654 inkoop in gemeentehuis Westerveld en verwijdering afvalstromen In deze nota, die een uitwerking is van de Beleidsnota Duurzaam Westerveld, wordt gekeken naar de inkoop van het gemeentehuis en de verwijdering van afval. Uit de Nota blijkt dat duurzaamheid bij inkoop reeds goed georganiseerd is. Verdere bijdragen aan een duurzaam gemeentehuis zijn te vinden in het 1. Instemmen met de voorgelegde nota; 2. Het MT opdragen de voorgestelde maatregelen uit te voeren; 3. De raad informeren dmv 2de Burap

10 terugdringen van gebruik van papier en energie en een verbetering van de afvalverwijdering. 31. dv/lo 13/15318 Ingestorte asbestschuur Huenderweg 14 Doldersum In Doldersum is een voormalig kippenschuur (gedeeltelijk) ingestort. Het dak van de schuur was belegd met asbestplaten. De ingestorte schuur is nog niet gesaneerd. Daardoor levert deze situatie een gevaarlijke situatie op. Ook andere schuren op het perceel zijn in slechte staat van onderhoud. De eigenaren hebben aangegeven geen financiële middelen te hebben om tot sanering over te gaan en hebben aangegeven graag met de gemeente te overleggen omtrent een oplossing in der minne. - Op korte termijn bestuurlijk gesprek met heren Schipper aan te gaan conform advies memo - Opstarten handhavingtraject om ingestorte asbestschuur te saneren aan Huenderweg dv/mw 13/13437 Jaarstukken WMW 2012 De st. Welzijn Mensenwerk (WMW) heeft haar jaarstukken 2012 ingediend. WMW moet elk jaar verantwoording afleggen over de verkregen BCF en subsidiebijdrage. Dit moet zij doen door een jaarverslag en jaarrekening + accountantsverklaring op te sturen. De stukken en de gemeentelijke bijdrage moeten door het college worden vastgesteld. Besloten wordt: 1. Kennis te nemen van de jaarrekening 2012 en het jaarverslag 2012 van Stichting Welzijn Mensenwerk. 2. De subsidie 2012 definitief vast te stellen conform het overzicht in dit behandelvoorstel met uitzondering van kwetsbare burger (gebeurt separaat). 3. Een bedrag van 1.261,17 terug te vorderen (te veel betaalde bijdrage huiselijk geweld). 4. Verder in gesprek te gaan over een betere aansluiting van jaarstukken op de opdrachtomschrijving en werkplan, zodat ze beter en gemakkelijker vergeleken kunnen worden en er beter beoordeeld kan worden of de opdracht conform de Punt 1 en 3 conform advies. Bij punt 2 toevoegen dat de uitzonderingen van kwetsbare burgers het het project Zelfredzaamheid betreft. Punt 4 schrappen.

11 afspraken is uitgevoerd. 33. dv/mw 13/14264 Advies aan commissariaat voor de media om streekradio De Wolden aan te wijzen als lokale publieke mediainstelling voor de gemeente Westerveld Het commissariaat voor de media vraagt de gemeenteraad om een gemotiveerd advies over het aanwijzen van streekradio De Wolden als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Westerveld. In dit bestuurlijk behandelvoorstel wordt een gemotiveerd advies verwoord. Aan de raad wordt voorgesteld om het aanwijzen van stichting streekradio De Wolden als lokale publieke mediainstelling in onze gemeente te ontraden omdat er wordt getwijfeld aan het draagvlak van streekradio De Wolden in onze gemeente en aan de representativiteit van het programmabeleid bepalend orgaan in onze gemeente. Advies aan het commissariaat: conform met redactionele aanpassingen. 34. dv/tow 13/16351 Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer waterschap Reest en Wieden 2014 De kostentoedelingsverordening wordt opgesteld ter bestrijding van kosten die verbonden zijn aan de zorg voor het watersysteem en moet eens per 5 jaar worden geactualiseerd. Het Dagelijks Bestuur van het waterschap stelt nu een tariefdifferentiatie verharde openbare wegen van 100% voor, het geen inhoudelijk een verdubbeling van het tarief betekent. Direct of indirect zullen deze hogere lasten aan onze burgers moeten worden doorberekend. Mede gelet op de huidige financiële situatie vinden we dit onacceptabel en zien we ons genoodzaakt een zienswijze in te dienen. - Instemmen met de conceptbrief en deze verzenden; - Instemmen met het concept persbericht en deze publiceren in Da's Mooi. 35. os/bmo 13/14349 Bezwaar van de heer M.A.G. Rutten Het bezwaar is gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld van 28 november In dit besluit is een omgevingsvergunning verleend aan de heer H. Nieuwenhuis voor het uitbreiden van een jongveestal en nieuwbouw van een machineberging op het perceel Smeenholtenweg 2 in Conform het advies van de commissie het bezwaarschrift van de heer M.A.G. Rutten ongegrond te verklaren en het besluit van 28 november 2012 in stand laten.

12 Uffelte 36. Persbesluitenlijst 37. Informatie aan raad Persbesluitenlijst +

13 Aanvullende Agenda/besluitenlijst Vastgesteld in de BenW vergadering van 20 augustus 2013, secretaris, N.L.J.J. Dusink voorzitter, H. Jager

GEMEENTE WESTERVELD. De burgemeester wordt gemandateerd om een overeenkomst met Meppel te tekenen om boa's uit te wisselen als dat nodig is.

GEMEENTE WESTERVELD. De burgemeester wordt gemandateerd om een overeenkomst met Meppel te tekenen om boa's uit te wisselen als dat nodig is. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 juli 2013. Afwezig: de heren R. Martens, K. Smidt en N.L.J.J. Dusink Nr. Afdeling Onderwerp

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014. Afwezig: De heer R. Jager Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013. Afwezig: dhr. N.L.J.J. Dusink Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen,

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen, Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus 24 8440 AA HEERENVEEN Datum Zaaknummer Uw brief Uw kenmerk 16 juli 2013 44901 Onderwerp brief bij omgevingsvergunning Geachte mevrouw Van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 19 april 2011

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MAART 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MAART 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MAART 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 JULI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 JULI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 JULI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O (22-05-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Lex van Hal Zijn afwezig:

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST (28) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24-04-2018 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer F.J. Tollenaar

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer Lex van Hal Zijn

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 12 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Onderwerp Bijdrage duurzaamheidsmaatregelen TV Tulp. Herbouw woning in strijd met bestemmingsplan en welstandsnota

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen.

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juni 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (10) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 AANWEZIG:

BESLUITENLIJST (10) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 AANWEZIG: BESLUITENLIJST (10) Van de vergadering van Burgemeester en s van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Secretaris : C.A.H. Zondag : A.C.Bragt : S.H. Buwalda : H.J. Looijen : L.H.

Nadere informatie

ontwerp omgevingsvergunning wb16z augustus 2016 oio

ontwerp omgevingsvergunning wb16z augustus 2016 oio G E M E E N TT E E \ \ J N O O R D E N V E L D B E Z O E K A D R E S P O S T A D R E S W E B S I T E / E - M A I L T E L E F O O N Raadhuisstraat 1 Postbus 109 www.gemeentenoordenveld.nl T 14 050 9301

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016 Aanwezig Burgemeester Jhr. M.A. Röell Wethouder drs. T. Stroo Wethouder A.B.A. van Roshum Secretaris drs. A. Najib Verslag vergadering van 12 juli 2016 Besluit: 1 Allen 16CV000265 Aanwijzing tijdelijke

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Van 4 november 2014 openbaar

Van 4 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 28 oktober 2014. Advies Akkoord. BW-007690 2 Onderwerp Melding en openbaarmaking nevenfuncties en (financiële) belangen in ondernemingen en organisaties

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 *88* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 3 maart 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof

Nadere informatie

Van 22 mei 2012 openbaar

Van 22 mei 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 15 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004658 2. Onderwerp Voortgangsrapportages en projectenoverzicht 2e kwartaal 2012 R Advies 1. De gewijzigde projectenclassificatie

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 : 231001 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 9 oktober 2012 en besluitenlijst van de collegevergadering

Nadere informatie

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 22 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig: Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Zaaknummer: OLOGYD35 Onderwerp: bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 25 mei 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 MAART 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 2 juli 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015 Burgemeester Röell Afwijzen verzoek handhavend optreden Drakenburgerweg Goeman Borgesiuslaan 1. Het verzoek om handhavend op te treden afwijzen. 2. Verzoeker via bijgevoegde (concept)brief van uw besluitvorming

Nadere informatie

Bijlage VI Reactienota Zienswijzen. Gemeente Staphorst

Bijlage VI Reactienota Zienswijzen. Gemeente Staphorst Bijlage VI Reactienota Zienswijzen Gemeente Staphorst Reactienota ingediende zienswijzen met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan De Streek, partiële herziening Van der Walstraat Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Nummer Datum 24 mei 2005 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J.F. Scheerstra Medeverantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 05.0995 Vaststellen concept subsidieover-zicht 2006 voor inspraak. B&W heeft het subsidieoverzicht 2006 vastgesteld

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie