Het huurcontract van STIP garandeert je een faire behandeling en eerlijke prijs.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het huurcontract van STIP garandeert je een faire behandeling en eerlijke prijs."

Transcriptie

1 Huurcontract Het huurcontract van STIP garandeert je een faire behandeling en eerlijke prijs. Inhoud Lees het grondig door vooraleer je het ondertekent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Laat alle afspraken opnemen. Vraag uitleg bij onduidelijkheden. Prijs Vraag duidelijk wat in de huurprijs begrepen is, en wat niet, bv.: o Worden verwarming en elektriciteit apart verrekend? o Is er nog een afrekening te verwachten op het einde van het academiejaar? Laat alle bijkomende kosten in de huurovereenkomst opnemen. Tekenen Vul het ter plaatse bij de verhuurder in drievoud in en onderteken het. Eén exemplaar is voor de huurder, één voor de verhuurder en één voor de huisvestingsverantwoordelijken. Lever het gekleurde exemplaar bij het begin van het academiejaar in bij de huisvestingsverantwoordelijken. Registreren Een geregistreerd contract is een contract dat officieel bekend is bij de overheid. Het voordeel van een geregistreerd contract is dat het tegenstelbaar is aan derden, d.w.z. dat personen die niet in het huurcontract vermeld staan, het toch moeten respecteren. Dat kan bijvoorbeeld van belang zijn wanneer de verhuurder het huis verkoopt. In dat geval is het contract ook bindend voor de nieuwe eigenaar. De registratie is een fiscale verplichting en dient te gebeuren door de verhuurder binnen de twee maanden na ondertekening van het huurcontract. Als dat niet of laattijdig gebeurt, riskeert hij een boete van 25 euro. Huurwaarborg De huurwaarborg kan uitsluitend dienen: Om schade te vergoeden, toegebracht door jezelf of door derden aan wie je de toegang tot je kamer verleende. (Indien van toepassing:) voor achterstallige huur of andere kosten (verwarming, telefoon enz.) die je op het einde van de huurovereenkomst nog moet betalen. Bedrag

2 Maximaal 2 maanden huurprijs. Kosten die niet van de waarborg kunnen afgetrokken worden Energiekosten die niet kunnen worden verantwoord door geregistreerde meterstanden en bijhorende facturen van de energiemaatschappij. Normale slijtage, zoals een klein gaatje in de muur, een bruine brandplek op het plafond rond de verlichting, een versleten lichtschakelaar, kortom alle slijtage die aan de kamer is aangericht door normaal gebruik als woonplaats. Nalatigheidsintresten voor te laat betaalde huur. Het maakt niet uit wat er in je contract staat, je dient steeds aangetekend op de hoogte te worden gebracht van huurachterstand voor deze intresten op het huurgeld kunnen worden aangerekend. Alle andere regelingen die op papier staan, zijn in geen geval geldig. Kosten voor verplaatsing van de verhuurder, aangetekende zendingen of aanmaningen. Algemene (beheers)kosten die niet in het contract vermeld staan of duidelijk overdreven zijn. Betaalwijze Het staat de verhuurder vrij te kiezen voor een contante betaling van de waarborg (tegen ontvangstbewijs!), of voor een storting op zijn rekening. Als huurder heb je in dat geval echter geen recht op de interesten op deze som. Sommige verhuurders staan hun huurders toe de waarborgsom op een geïndividualiseerde en geblokkeerde rekening te storten, zoals dat verplicht is voor huurovereenkomsten van gedomicilieerde huurders waarop de Woninghuurwet van toepassing is. Discussies over de terugbetaling van de waarborgsom worden dan uiteraard sneller opgelost, omdat geen van beide partijen er belang bij heeft dat het geld geblokkeerd blijft. De huurder ontvangt in dit geval ook de verworven interesten. Ook al verdient deze regeling de voorkeur, ze is echter niet verplicht voor studentenkamers. De waarborg, of het saldo ervan, wordt terugbetaald binnen de dertig dagen nadat je de kamer definitief hebt verlaten. De verhuurder moet uiteraard wel de kans krijgen om een definitieve afrekening van de nutskosten te maken. Betaal altijd alle verschuldigde huur! Sommige studenten betalen de laatste (twee) maand(en) geen huur, om op die manier de waarborg te compenseren. Dit is ten zeerste af te raden. Als jouw geschil door de vrederechter moet worden opgelost, loop je het risico gedeeltelijk in het ongelijk gesteld te worden, en op te draaien voor een deel van de gerechtskosten. Water, elektriciteit, verwarming (nutskosten) Vast Vaak betaal je een huurprijs met alle nutskosten inbegrepen. Op die manier weet je vooraf exact hoeveel jouw kamer een academiejaar lang zal kosten.

3 Variabel Wanneer de nutskosten niet in de huurprijs begrepen zijn, wordt hiervoor meestal maandelijks een vast voorschot aangerekend. Dit voorschot staat in het huurcontract. Op het einde van de huurperiode wordt een afrekening gemaakt. In de meeste studentenhuizen zijn geen individuele verwarmings- of elektriciteitsmeters en worden de kosten evenredig verdeeld over het totaal aantal bewoners in het huis. Je hebt als huurder steeds het recht om de betrokken facturen in te kijken. Energiekosten zijn op voorhand soms moeilijk in te schatten. Hoe hoog de energieafrekening zal zijn op het einde van de huurperiode hangt natuurlijk voor een groot deel van jezelf af. Tracht zo zuinig mogelijk met verwarming en elektriciteit om te gaan. Laat vooral geen verwarmingstoestellen opstaan of lichten branden als je op de hogeschool bent. Uiteindelijk draai je zelf op voor deze onnodige kosten. Huurperiode 10 of 12 maanden De huurperiode van een studentenkamer bedraagt meestal 10 maanden, de vakantieperiode dus niet inbegrepen. Wanneer je een studio huurt, teken je bijna altijd een contract van 12 maanden. Sleutels Op 30 juni eindigen de meeste huurovereenkomsten en moet je dus de sleutels inleveren, zelfs als je de kamer nodig hebben tijdens de derde examenperiode ( tweede zittijd in augustus-september), of als je de kamer opnieuw huurt vanaf 1 september. Tijdens de maanden juli en augustus betaal je geen huurgeld en kan je dus ook niet over de sleutel beschikken. Spullen Je maakt met de verhuurder afspraken over de mate waarin de kamer tijdens de vakantiemaanden moet worden ontruimd. Meestal mag je echter gewoon al je spulletjes laten staan. Huren tijdens de derde examenperiode ( tweede zittijd in augustus-september) o Mits uitdrukkelijk akkoord van de verhuurder kan je je kamer ook huren tijdens de vakantiemaanden voor de derde examenperiode. Als je in die derde examenperiode examens aflegt die behoren tot je studiecontract, heb je recht op een gelijkwaardige kamer, en dit vanaf één dag vóór de aanvang van de examens tot en met de dag na het laatste examen. o Als je van dit recht gebruik wenst te maken, breng dan de verhuurder hiervan vóór 15 juli op de hoogte. o Je betaalt per begonnen week een weekhuur die ten hoogste 1/4 van de maandelijkse huurprijs en energiekosten bedraagt. Plaatsbeschrijving De plaatsbeschrijving is een gedetailleerde schriftelijke beschrijving van de materiële toestand van de kamer: de gordijnen, het behang, de vloerbekleding, de meubels, de verwarmingsapparaten, de stopcontacten enz. De plaatsbeschrijving is wettelijk verplicht: huurder en verhuurder stellen ze samen op en ondertekenen ze beiden.

4 Op het einde van de huurperiode maken de huurder en verhuurder samen een eindplaatsbeschrijving op. De verschilpunten tussen de eerste en de tweede plaatsbeschrijving bewijzen de schade waarvoor jij als student aansprakelijk bent. Speciale gevallen Voor schade veroorzaakt door ouderdom of overmacht ben je uiteraard niet aansprakelijk. Wanneer geen (eind)plaatsbeschrijving werd opgesteld, ontstaat een wettelijk maar weerlegbaar vermoeden dat de huurder de kamer op het einde van de huurovereenkomst achterlaat in de staat waarin hij ze ontving bij het begin van de overeenkomst. Bij eventuele schade moet dus de verhuurder bewijzen dat de huurder deze heeft veroorzaakt. Hij mag daar wel alle mogelijke wettelijke middelen voor gebruiken. Zorg ervoor dat elke tekortkoming of schade vastgelegd wordt. Wat niet vermeld wordt in de plaatsbeschrijving wordt immers geacht in goede staat te zijn. Brandverzekering Aansprakelijkheid Als huurder ben je aansprakelijk voor de gevolgen van brand, waterschade of ontploffing in het gehuurde goed, tenzij je kan bewijzen dat iemand anders schuld heeft aan de schade, of het om overmacht gaat (bv. blikseminslag). Verzekering kamer De verhuurder kan de schaderisico s voor de huurder bij brand op twee manieren laten verzekeren in zijn eigen verzekeringspolis door: o er een afstand van verhaal in te laten opnemen; o er een verzekering voor rekening van de huurder in te laten opnemen. Deze laatste regeling verdient de voorkeur omdat op die manier niet alleen je aansprakelijkheid als huurder gedekt wordt, maar ook het verhaal van derden (bijv. bij schade aan de inboedel van kotgenoten). De verhuurder betaalt hierdoor een hogere premie, maar kan de meerkost die hieruit voortvloeit op de huurder verhalen als dit duidelijk in de huurovereenkomst werd bepaald. Het komt steeds meer voor dat de huurdersrisico s van studenten gedekt worden via de brandverzekeringspolis van hun ouders. Omdat echter niet alle polissen dezelfde waarborg bieden, is de verzekering voor rekening van de huurder zeker aan te raden. Verzekering inboedel Je persoonlijke spullen (pc, muziekinstallatie enz.) zijn meestal verzekerd via de brandverzekeringspolis van je ouders. Als de polis van je ouders dit risico niet dekt en je erg waardevolle zaken in je kamer hebt, kan je het best zelf een verzekering afsluiten.

5 Binnenhuisreglement Een huurovereenkomst wordt vaak aangevuld met een binnenhuisreglement. Het binnenhuisreglement bevat afspraken over het gebruik van je kamer en de gemeenschappelijke ruimtes. Dit reglement is bindend op twee voorwaarden: o Je hebt het reglement kunnen lezen vóór je de huurovereenkomst ondertekende. o De huurovereenkomst verwijst expliciet naar het binnenhuisreglement. Lees dit reglement aandachtig na voor je een handtekening plaatst. Het kan immers een aantal beperkingen opleggen op je verblijf tijdens de weekends, bezoekuren, gebruik van douches enz.

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenkamer. postnummer : gemeente : telefoon : GSM :. e mail:... wonende in hoofdverblijfplaats te (straat en nr.

Huurovereenkomst voor een studentenkamer. postnummer : gemeente : telefoon : GSM :. e mail:... wonende in hoofdverblijfplaats te (straat en nr. Huurovereenkomst voor een studentenkamer TUSSEN DE ONDERGETEKENDE PARTIJEN: Verhuurder enerzijds : naam : voornaam :.. wonende te (straat en nr.) postnummer : gemeente :.... telefoon : GSM :. e mail:...

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER ACADEMIEJAAR Tussen de ondergetekende partijen: ENERZIJDS Isabel Vanneste Morinnestraat 40 8500 Kortrijk Chantal Vanneste Toekomststraat 3 8500 Kortrijk Vervolledig de tekst,

Nadere informatie

Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren!

Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren! Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren! Dit is een driedelige brochure voor huurders met vragen. In elk deel vind je informatie over een andere fase van het huurverhaal: 1. Ik ga huren! 2. Ik

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENVERBLIJF ACADEMIEJAAR: 2014-2015 Tussen de ondergetekende partijen: Enerzijds, Michel Goovaerts en Marie-Dominique Ramboux wonende te Meiweg 28 8500 Kortrijk, en Ignace Saey

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenkamer

Huurovereenkomst voor een studentenkamer TUSSEN DE ONDERGETEKENDE PARTIJEN: Huurovereenkomst voor een studentenkamer Verhuurder enerzijds : naam : Ines Reynaert straat en nr: Krijgslaan 202 postnummer : 9000 Gent GSM : 0471 /202 202 e-mail: info@astrumgent.com

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT Tussen de ondergetekenden 1. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

Wat als ik het niet eens ben met het SVK?

Wat als ik het niet eens ben met het SVK? Wat als ik het niet eens ben met het SVK? Wij willen op een fijne manier met je samenwerken. Als er toch problemen zijn kan dit altijd met ons besproken worden. Je kan hier best een afspraak voor maken.

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST Tussen: hierna "verhuurder" genoemd, en: hierna "huurder(s)" genoemd, Die verklaren zich hoofdelijk en ondeelbaar borg te stellen voor alle

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenkamer

Huurovereenkomst voor een studentenkamer Huurovereenkomst voor een studentenkamer TUSSEN DE ONDERGETEKENDE PARTIJEN: Verhuurders enerzijds: Han Laporte en Leen Dupan Wonende in de wittemereldreef 3, 8200 Sint-Michiels Telefoon: 050 388326 - GSM:

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenkamer

Huurovereenkomst voor een studentenkamer TUSSEN DE ONDERGETEKENDE PARTIJEN: Huurovereenkomst voor een studentenkamer Verhuurder enerzijds : naam : voornaam :. wonende te (straat en nr.) postnummer : gemeente :.... telefoon : GSM :... e-mail:...

Nadere informatie

1/5. HUURCONTRACT VOOR STUDENTENKAMER Tussen de ondergetekende partijen :

1/5. HUURCONTRACT VOOR STUDENTENKAMER Tussen de ondergetekende partijen : 1/5 HUURCONTRACT VOOR STUDENTENKAMER Tussen de ondergetekende partijen : Enerzijds : Demeyere Magda Marquettestraat 1 8554 St.-Denijs Tel. 056/495143 GSM 0496/271628 GSM 0496/271616 Verder genoemd de VERHUURDER

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER - ACADEMIEJAAR

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER - ACADEMIEJAAR Hogere Studenten STIP Antwerpen Thomas Studentenvoorzieningen Universiteit Instituut Zeevaartschool voorzieningen More Artesis Plantijn Antwerpen voor Karel de Hogeschool Antwerpen Tropische Grote Geneeskunde

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te:

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te: HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... En: De huurder: Naam en voornaam : Wonende te: Tel: Gsm:. E-mail: Geboorteplaats

Nadere informatie

Is een schriftelijk huurcontract noodzakelijk? Hoe lang duurt een huurcontract?

Is een schriftelijk huurcontract noodzakelijk? Hoe lang duurt een huurcontract? uur contract Je wil een woning huren die je hoofdverblijfplaats wordt. Dat betekent dat je daar echt woont en daar bent ingeschreven in het bevolkingsregister. In dat geval moet je contract voldoen aan

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor studentenkamer

Huurovereenkomst voor studentenkamer Huurovereenkomst voor studentenkamer Academiejaar - In de onderliggende huurovereenkomst: Tussen enerzijds Naam Straat Voornaam Nummer Postcode Gemeente Telefoon Land E-mail Bedrijfsinformatie Naam firma

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenkamer

Huurovereenkomst voor een studentenkamer Huurovereenkomst voor een studentenkamer TUSSEN DE ONDERGETEKENDE PARTIJEN: Verhuurder enerzijds : naam : Ines Reynaert straat en nr: Krijgslaan 202 postnummer : 9000 Gent GSM : 0471 /202 202 e-mail: info@astrumgent.com

Nadere informatie

Is een schriftelijk huurcontract noodzakelijk?

Is een schriftelijk huurcontract noodzakelijk? uur ontract Je wil een woning huren die je hoofdverblijfplaats wordt. Dat betekent dat je daar echt woont en daar bent ingeschreven in het bevolkingsregister. In dat geval moet je contract voldoen aan

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS Tussen de ondergetekenden 1. de Heer.... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studenten studio : academiejaar 2013 2014

Huurovereenkomst voor een studenten studio : academiejaar 2013 2014 Huurovereenkomst voor een studenten studio : academiejaar 2013 2014 Huurovereenkomst nummer : Tussen de ondergetekende partijen : Enerzijds - Bvba C Vermeyen, Hoogboomsteenweg 7, 2000 Antwerpen, ondernemingsnummer

Nadere informatie

A C A D E M I E J A A R 201 0-2011

A C A D E M I E J A A R 201 0-2011 K.U.LEUVEN STUDENTENVOORZIENINGEN HUISVESTINGSDIENST VAN DALECOLLEGE NAAMSESTRAAT 80 BUS 5415 3000 LEUVEN 016 32 44 00 HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER A C A D E M I E J A A R 201 0-2011 DE HUISVESTINGSDIENST

Nadere informatie

Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van?? maand1 2007 de kamer in de woning aan: Hoorneslaan 999 te: 2221??

Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van?? maand1 2007 de kamer in de woning aan: Hoorneslaan 999 te: 2221?? Huurcontract Ondergetekenden Naam verhuurder: John... Adres: Hoorneslaan 999, 2221?? Katwijk zh Telefoon: 06-........ Naam huurder: VVV Naam, Adres 999, 9999 XX Woonplaats, geboren.. -.. 19.. komen het

Nadere informatie

BRUSSELS GEWEST

BRUSSELS GEWEST BRUSSELS GEWEST AANHANGSEL 4, deel 1 : MEDEHUUR TUSSEN a. Dhr/Mevr. (1)..... Dhr/Mevr. (1)...... OF b. N.V./B.V.B.A./V.Z.W. (1)...... représentée par Mr/Mme (1)....... (hierna genoemd «de verhuurder»)

Nadere informatie

OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van UHasselt, KHLim, Hogeschool PXL

OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van UHasselt, KHLim, Hogeschool PXL OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van UHasselt, KHLim, Hogeschool PXL INHOUD 4 5 10 12 13 14 15 16 18 Wanneer ga je op zoek? Waar moet je op letten bij het huren van een kot Kwaliteits- en

Nadere informatie

OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van. UHasselt, KHLim, PHL en XIOS

OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van. UHasselt, KHLim, PHL en XIOS OP KOT! Initiatief van de diensten Huisvesting van UHasselt, KHLim, PHL en XIOS Beste student(e), Met het nieuw academiejaar in het vooruitzicht zetten vele studenten hun eerste stappen in het kotleven,

Nadere informatie

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden In deze folder leest u een uitleg van het huurcontract en de algemene huurvoorwaarden. In deze uitleg staan alle rechten en plichten voor u als huurder en

Nadere informatie

DRAFT HUUROVEREENKOMST. voor een studentenkamer !!!!!

DRAFT HUUROVEREENKOMST. voor een studentenkamer !!!!! HUUROVEREENKOMST voor een studentenkamer Tussen de ondergetekende partijen: Enerzijds, Maatschap Blindestraat Zestien, met maatschappelijke zetel te Kloosterstraat 53 2270 Herenthout verder genoemd de

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

PC Advocaten Nieuwsbrief. Hoofdhuurovereenkomsten. Contact. ZZInleiding. ZZToepassingsgebied

PC Advocaten Nieuwsbrief. Hoofdhuurovereenkomsten. Contact. ZZInleiding. ZZToepassingsgebied ZZInleiding Hoofdhuurovereenkomsten Regelmatig stellen verhuurders en huurders vragen i.v.m. hun huurovereenkomst, waarbij ze dan totaal verrast worden door het antwoord. De regels betreffende de huurovereenkomsten

Nadere informatie

SAMPLE. Huurovereenkomst voor een studentenverblijf 1 / 5. Academiejaar - In de onderliggende huurovereenkomst: Tussen enerzijds.

SAMPLE. Huurovereenkomst voor een studentenverblijf 1 / 5. Academiejaar - In de onderliggende huurovereenkomst: Tussen enerzijds. Huurovereenkomst voor een studentenverblijf Academiejaar - In de onderliggende huurovereenkomst: Tussen enerzijds Rijksregisternummer Geboortedatum Bedrijfsinformatie firma Met maatschappelijke zetel te

Nadere informatie

Adres, Postcode, Plaats

Adres, Postcode, Plaats HUUROVEREENKOMST VOOR BEPAALDE TIJD ONDERGETEKENDEN: Naam : Adres : Postcode / plaats : Telefoon : Mobiele nummer : E-mail adres : IBAN rekeningnummer : Hierna te noemen verhuurder en beheerder. Naam :

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

Verhuisinformatie. voor huurders naar fase-3 woningen Oud Oefenplein

Verhuisinformatie. voor huurders naar fase-3 woningen Oud Oefenplein Verhuisinformatie voor huurders naar fase-3 woningen Oud Oefenplein Een initiatief van MGW en Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie November 2009 2 INLEIDING Waarvoor dient deze brochure? De woning die

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER ACADEMIEJAAR 2017-2018 ENKEL voor kamers die opgenomen zijn in het kamerbestand van de volgende onderwijsinstellingen en ENKEL voor studenten ingeschreven aan één van

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER ACADEMIEJAAR 2013-2014 KAMER 1-8. Huurovereenkomst Bakkerskot 2013-2014. Tussen de ondergetekende partijen:

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER ACADEMIEJAAR 2013-2014 KAMER 1-8. Huurovereenkomst Bakkerskot 2013-2014. Tussen de ondergetekende partijen: HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER ACADEMIEJAAR 2013-2014 KAMER Tussen de ondergetekende partijen: ENERZIJDS: Filip Vanneste Minister Tacklaan 63 8500 Kortrijk verder genoemd de VERHUURDER en ANDERZIJDS:

Nadere informatie

HUREN. Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren!

HUREN. Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren! HUREN Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren! Of je nu huurt, wil gaan huren of stopt met huren! Dit is een driedelige brochure voor huurders met vragen. In elk deel vind je informatie over

Nadere informatie

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije.

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. De ondergetekenden: a. verhuurder, b. huurder ; Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: 1. VERHUUR EN HUUR

Nadere informatie

Verhuisinformatie. voor huurders die in de lente van 2011 verhuizen naar fase 3 woningen op het Oud-Oefenplein

Verhuisinformatie. voor huurders die in de lente van 2011 verhuizen naar fase 3 woningen op het Oud-Oefenplein Verhuisinformatie voor huurders die in de lente van 2011 verhuizen naar fase 3 woningen op het Oud-Oefenplein Een initiatief van MGW en Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie Februari 2011 2 INLEIDING

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Verhuurder, huurder en het gehuurde Verhuurder Naam; -- Adres; -- Postcode & woonplaats; -- Telefoonnummer; -- Bankrekeningnummer; -- Mail; -- Huurder Naam; --

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST STUDIO RESIDENTIE WATERVIEW AC AD E M I E J AAR 2015-16 CONTRACT REFERENTIE. Tussen de ondergetekende partijen:

HUUROVEREENKOMST STUDIO RESIDENTIE WATERVIEW AC AD E M I E J AAR 2015-16 CONTRACT REFERENTIE. Tussen de ondergetekende partijen: STAFDIENSTEN ALGEMEEN BEHEER EXPLOITATIE RESIDENTIES KRAKENSTRAAT 3 BUS 5500 3000 LEUVEN, BELGIË HUUROVEREENKOMST STUDIO RESIDENTIE WATERVIEW AC AD E M I E J AAR 2015-16 CONTRACT REFERENTIE Tussen de ondergetekende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Chaletpark 't Werdje

Algemene voorwaarden Chaletpark 't Werdje Algemene voorwaarden Chaletpark 't Werdje 1.Toepassing algemene voorwaarden chaletverhuur 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle huurovereenkomsten welke, direct of indirect, worden

Nadere informatie

HUURCONTRACT ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE

HUURCONTRACT ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE HUURCONTRACT ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE De ondergetekenden: Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, statutair gevestigd en kantoorhoudende te Terneuzen aan de Communicatielaan 2 hierna te noemen: "verhuurder", en 1.,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden pagina 1 van 4. Algemene voorwaarden voor de huur van de boerderij Zwartenhoekse stee.

Algemene voorwaarden pagina 1 van 4. Algemene voorwaarden voor de huur van de boerderij Zwartenhoekse stee. Algemene voorwaarden pagina 1 van 4 Algemene voorwaarden voor de huur van de boerderij Zwartenhoekse stee. 1. Toepassing Deze voorwaarden vormen één geheel met de overige informatie op www.zwartenhoeksestee.nl

Nadere informatie

Naam verhuurder:... Naam huurder:... Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van... 20... de kamer(s) in de woning

Naam verhuurder:... Naam huurder:... Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van... 20... de kamer(s) in de woning Ondergetekenden Naam verhuurder:... Naam huurder:... Adres:... Telefoon:... komen het volgende overeen: A. DE WOONRUIMTE Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van... 20... de kamer(s) in de

Nadere informatie

VERBLIJFSOVEREENKOMST

VERBLIJFSOVEREENKOMST vzw Emmaüs Beschut Wonen en Psychiatrische Thuiszorg De Sprong Bethaniënlei 87 2980 ZOERSEL tel. 03 385 45 06 fax 03 385 45 07 beschutwonen.zoersel@emmaus.be www.bwdesprong.be VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen:

Nadere informatie

4. HUURPRIJS EN ONKOSTEN.

4. HUURPRIJS EN ONKOSTEN. HUUROVEREENKOMST STUDENT UNIVERSITAIR CENTRUM GROOT BEGIJNHOF Groot Begijnhof 94-95 B-3000 LEUVEN RESIDENTIE : GROOT BEGIJNHOF ACADEMIEJAAR 2014 2015 CONTRACT REFERENTIE : GBH-NAAM STUDENT-ACAD 2014-2015

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. Tussen

HUUROVEREENKOMST. Tussen HUUROVEREENKOMST Tussen Linda Dillen Koel Rent Steenovenstraat 56 2040 Antwerpen Berendrecht BTW: BE015.980.306 GSM: 0468 288 296 Email: info@koelrent.be Hierna de verhuurder genoemd, En Naam: Adres: Gemeente:

Nadere informatie

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning Hoofdstuk 4: wonen Paragraaf 1: op kamers Huurovereenkomst: de rechten en plichten van de huurder en de verhuurder zijn hierin vastgelegd. Deze overeenkomst kan mondeling, maar is meestal schriftelijk.

Nadere informatie

Deze overeenkomst heeft specifieke kenmerken en verschilt met het gewone particuliere huurcontract van een appartement of huis bijvoorbeeld

Deze overeenkomst heeft specifieke kenmerken en verschilt met het gewone particuliere huurcontract van een appartement of huis bijvoorbeeld 10.HET HANDELSHUURCONTRACT Een handelshuurcontract wordt afgesloten voor het huren van een handelspand met de bedoeling van een kleinhandel en/of bedrijf van een ambachtsman te vestigen die in contact

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS AMSTERDAM

HUUROVEREENKOMST VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS AMSTERDAM HUUROVEREENKOMST VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS AMSTERDAM De ondergetekenden: en, verhuurder, huurder Overwegende dat a. verhuurder eigenaar is van de woonruimte aan de te Amsterdam; b. verhuurder in

Nadere informatie

Type-huurcontract bij renovatie

Type-huurcontract bij renovatie BIJLAGE 5 Type-huurcontract bij renovatie Tussen:.. (sociale benaming en adres van de maatschappij-verhuurder). en (naam, voornaam, adres van de huurder(s))... is het volgende overeengekomen : Voorwerp

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon: CITYNEST bvba Kasteellaan 89 9000 GENT BTW BE0887.584.543 Rekeningnummer 363-5392251-61

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor een studentenverblijf

Huurovereenkomst voor een studentenverblijf EXEMPLAAR VOOR DE HUURDER / VERHUURDER / REGISTRATIEKANTOOR / UGENT (SCHRAPPEN WAT NIET PAST) Deze modelovereenkomst werd opgemaakt door Kotatgent. Deze overeenkomst houdt in gelijke mate rekening met

Nadere informatie

De Bouwmaatschappij van Temse moet de woning 'in goede staat' aan de huurder geven

De Bouwmaatschappij van Temse moet de woning 'in goede staat' aan de huurder geven Een overzicht van deze rechten en plichten en vooral op het vlak van de onderhouds- en herstellingswerken is opgenomen in onze publicatie "Hoe? Zo!" die in april 2014 aan de huurders is bezorgd. De Bouwmaatschappij

Nadere informatie

ONDERHUURCONTRACT. 2.1 In dit huurcontract moeten de begrippen verhuurder, hoofdhuurder en huurder als volgt worden geïnterpreteerd:

ONDERHUURCONTRACT. 2.1 In dit huurcontract moeten de begrippen verhuurder, hoofdhuurder en huurder als volgt worden geïnterpreteerd: ONDERHUURCONTRACT 1. Ondergetekenden: Hoofdhuurder Naam Geboortedatum Geboorteplaats Onderhuurder Naam Geboortedatum Geboorteplaats komen het volgende overeen: 2. BEPALING 2.1 In dit huurcontract moeten

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar.

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Geldig vanaf 1 april 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor kosten en vergoedingen

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

Verhuisinformatie. voor huurders van Abeelstraat n 7 in de Mahatma Gandhiwijk

Verhuisinformatie. voor huurders van Abeelstraat n 7 in de Mahatma Gandhiwijk Verhuisinformatie voor huurders van Abeelstraat n 7 in de Mahatma Gandhiwijk Een initiatief van MGW en Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie Februari 2011 2 INLEIDING Waarvoor dient deze brochure? De

Nadere informatie

buren huurwaarborg Wonen privéwoning degelijke woning huren recht op een woonst sociale verhuurkantoren sociale woning

buren huurwaarborg Wonen privéwoning degelijke woning huren recht op een woonst sociale verhuurkantoren sociale woning degelijke woning sociale verhuurkantoren sociale woning huurwaarborg recht op een woonst buren huren privéwoning Wonen Welke soorten woningen bestaan er? Er zijn twee soorten woningen om te huren: de privéwoning

Nadere informatie

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES DE RAAD, Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 23/04/2013 waarbij een overeenkomst met vzw Rockschool werd afgesloten om de repetitieruimtes uit te baten Gelet op het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris

Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris gelieve de volgende bepalingen aandachtig door te nemen en ingevuld terug te sturen met een elektronische handtekening ARTIKEL 1. VOORWERP

Nadere informatie

Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris

Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris Huurovereenkomst lokaal Scouts Kontich Kazerne 26 e Sint-Joris gelieve de volgende bepalingen aandachtig door te nemen en ingevuld terug te sturen met een elektronische handtekening ARTIKEL 1. VOORWERP

Nadere informatie

CALCULUS. verhuur. Hospita overeenkomst. Naam. Adres. Postcode. Woonplaats. Telefoonummer. Hierna te noemen verhuurder en. Naam. Adres.

CALCULUS. verhuur. Hospita overeenkomst. Naam. Adres. Postcode. Woonplaats. Telefoonummer. Hierna te noemen verhuurder en. Naam. Adres. Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoonummer Hierna te noemen der en Naam Adres Postcode Woonplaats E-mailadres Studie richting Tel. Mobiel Tel. Nood BSN Geboortedatum Geboorteplaats Hierna te noemen huurder.

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor studentenkamer

Huurovereenkomst voor studentenkamer Huurovereenkomst voor studentenkamer Academiejaar: 2e semester 2016-2017 In de onderliggende huurovereenkomst Tussen enerzijds Naam Vermeulen Voornaam Joske Straat Trammesantlei Nummer 122 Postcode 2900

Nadere informatie

1 Stichting DUWO, gevestigd te Delft, verder: DUWO en verhuurder ;

1 Stichting DUWO, gevestigd te Delft, verder: DUWO en verhuurder ; Partijen: 1 Stichting DUWO, gevestigd te Delft, verder: DUWO en verhuurder ; 2 Contactnummer: Naam: Geboortedatum: Nationaliteit: Onderwijsinstelling: verder: huurder, die bij aanvang van de huur de hoedanigheid

Nadere informatie

HUURCONTRACT VOOR GEMEUBELDE KAMER

HUURCONTRACT VOOR GEMEUBELDE KAMER HUURCONTRACT VOOR GEMEUBELDE KAMER Tussen de ondergetekende partijen : Enerzijds : De Heer en Mevrouw Spruytte Hendrik - Warnez Nathalie (www.stapro.be) Eekhoutstraat 12, 8850 Ardooie ( tel 051/74.41.38,

Nadere informatie

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden.

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden. R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-06-2018 REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN Art. 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd, vertegenwoordigd door de directeur van de Academie

Nadere informatie

MODEL HUUROVEREENKOMST TIJDELIJKE VERHUUR

MODEL HUUROVEREENKOMST TIJDELIJKE VERHUUR MODEL HUUROVEREENKOMST TIJDELIJKE VERHUUR Ondergetekenden: Naam: Adres: Woonplaats: hierna te noemen verhuurder, en Naam: Huidig adres: Woonplaats: Geboortedatum: Paspoort of identiteitsbewijsnummer: (indien

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden Partybike

Algemene huurvoorwaarden Partybike Toepasselijkheid 1. Deze algemene huurvoorwaarden zijn van toepassing op alle verhuurovereenkomsten van Partybike inzake de verhuur van (plezier)fiets(en) zoals vastgelegd in de huurovereenkomst met de

Nadere informatie

Ondergetekenden. Verhuurder: Telefoon: E-mail: Huurder: komen het navolgende overeen:

Ondergetekenden. Verhuurder: Telefoon: E-mail: Huurder: komen het navolgende overeen: Ondergetekenden Verhuurder: Adres: Telefoon: E-mail: en Huurder: Telefoon: E-mail: komen het navolgende overeen: Woonruimte 1.1. De verhuurder verhuurt met ingang van 20 de kamer(s) in de woning aan de.

Nadere informatie

OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS

OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS KADER EN RANDVOORWAARDEN: Dit document is een deel van het intern huurreglement van OCMW Dentergem, Kasteeldreef

Nadere informatie

Stichting Scouting Made

Stichting Scouting Made Stichting Scouting Made Huurovereenkomst scoutinggebouw t Knooppunt De ondergetekenden: en 1. Stichting Scouting Made, gevestigd te Made Contactpersoon: John van Kappel verhuur@scoutingmade.nl iban bank

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA ACADEMIEJAAR

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA ACADEMIEJAAR STUDENTENVOORZIENINGEN HUISVESTINGSDIENST NAAMSESTRAAT 80 BUS 5415, 3000 LEUVEN, TEL. 016 32 44 00 HUISVESTINGSDIENST@DSV.KULEUVEN.BE WWW.KULEUVEN.BE/HUISVESTING HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA

Nadere informatie

Uitsluitend bestemd voor vakantieverblijf zonder pension, te betrekken door ten hoogste 4 volwassenen en 2 kinderen.

Uitsluitend bestemd voor vakantieverblijf zonder pension, te betrekken door ten hoogste 4 volwassenen en 2 kinderen. Huur-Overeenkomst Le Petit Morvan Ondergetekenden verklaren de volgende huurovereenkomst te zijn aangegaan met betrekking tot de vakantiewoning in Villapourçon (Frankrijk) 58370 - Avaux. Uitsluitend bestemd

Nadere informatie

Vul energieovernamedocumenten in.

Vul energieovernamedocumenten in. U verhuist? Vul energieovernamedocumenten in. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig als u verhuist? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet regelen.

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER ONDERGETEKENDEN: 1. VOORNA(A)M(EN) ACHTERNAAM, geboren op GEBOORTEDATUM te GEBOORTEPLAATS, wonende te PLAATS (POSTCODE), aan de STRAAT HUISNUMMER,

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden 2013-2014

Algemene huurvoorwaarden 2013-2014 Algemene huurvoorwaarden 2013-2014 Deze algemene huurvoorwaarden vormen onderdeel van de huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder. Met het ondertekenen van de huurovereenkomst gaat huurder akkoord

Nadere informatie

Steun bij de samenstelling van een huurwaarborg

Steun bij de samenstelling van een huurwaarborg Versie nr: 1 Laatste wijziging: 15-02-2008 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is een huurwaarborg? 3) Is het verplicht van een huurwaarborg samen te stellen? 4) Is de huurwaarborg eigendom van de eigenaar?

Nadere informatie

Het gehuurde is uitsluitend bestemd om voor huurder en de leden van zijn huishouden als woonruimte te dienen.

Het gehuurde is uitsluitend bestemd om voor huurder en de leden van zijn huishouden als woonruimte te dienen. De ondergetekenden: De Chr. woningstichting De Goede Woning, statutair gevestigd en kantoorhoudende te Rijssen, Jan ter Horststraat nr. 5, hierna te noemen: "verhuurder", Naam Geboortedatum Hierna te noemen:

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet)

Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet) Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet) De ondergetekenden: De Woningbouwvereniging Oudewater statutair gevestigd en kantoorhoudende te Oudewater aan de Kapellestraat 19 hierna te noemen:

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen 1. De heer en mevrouw Koenraad Vervaecke Katrien Vandepitte, Samenwonende te 8370 Blankenberge, Kerkstraat 380, hierna genoemd verhuurders en 2. Naam venootschap., ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

wonende te... aan de... hierna zowel ieder afzonderlijk als beiden gezamenlijk te noemen: "huurder",

wonende te... aan de... hierna zowel ieder afzonderlijk als beiden gezamenlijk te noemen: huurder, HUURCONTRACT ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE De ondergetekenden: De..., statutair gevestigd en kantoorhoudende te..., aan de... nr... hierna te noemen: "verhuurder", en 1...., geboortedatum: 2...., geboortedatum:

Nadere informatie

Afdeling Huisvesting Directie Studentenvoorzieningen. www.ugent.be. wonen in Gent

Afdeling Huisvesting Directie Studentenvoorzieningen. www.ugent.be. wonen in Gent Afdeling Huisvesting Directie Studentenvoorzieningen 2010 www.ugent.be wonen in Gent 3 Universitaire homes 5 Huisvesting voor studenten met een functiebeperking 7 Huisvesting bij particulieren 8 Huurovereenkomst

Nadere informatie

Boekings- en betalingsvoorwaarden

Boekings- en betalingsvoorwaarden Boekings- en betalingsvoorwaarden Levering van camper Geleverd wordt aan u: een compleet ingerichte camper met een volle brandstoftank, 2 gasflessen, anwb hulppakket voor in het buitenland + extra vervangend

Nadere informatie

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder";

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen de Verhuurder; Tijdelijke huurovereenkomst De ondergetekenden: 1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder"; 2... [naam huurder], geboren op.. [datum] te [geboorteplaats], thans wonende te [plaats], hierna

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg

VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR

ACADEMIEJAAR HUUROVEREENKOMST VOOR ACADEMIEJAAR 2018-2019 STUDENTENKAMER ENKEL voor kamers die opgenomen zijn in het kamerbestand van de volgende onderwijsinstellingen en ENKEL voor studenten ingeschreven aan één van

Nadere informatie

Veilig verhuren. Woninghuurwet. Advocaat Ghislaine Van Kerckhove

Veilig verhuren. Woninghuurwet. Advocaat Ghislaine Van Kerckhove Veilig verhuren Woninghuurwet Advocaat Ghislaine Van Kerckhove 2 Woninghuurwet B.W. : art. 1708 1762bis (vnl. aanvullend recht) Ger. W. : 1344 bis ev. (rechtspleging-procedure) Wet van 20 februari 1991

Nadere informatie