Arval Bardage vertical

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Arval Bardage vertical"

Transcriptie

1 ArcelorMittal Construction Benelux Arval Bardage vertical Bâtiment : base hélicoptères de la Rochelle

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina Pagina Enkele projecten en Enkele projecten Panelen met steenwolkern PANELEN Panelen met polyurethaankern met zichtbare bevestigingen BRAND of of Overspanningstabel akoestisch of BRAND Overspanningstabel of Panelen met polyurethaankern met gemeenschappelijke verbinding en onzichtbare bevestigingen GAMMA of Verwerking van het gamma ALLIANCE Verticale montage Horizontale montage of Verwerking van PROMISTYL BRAND 3506 Verticale montage of Horizontale montage of Afwerkprofielen of Overspanningstabellen

3 Enkele projecten Enkele projecten KIES VOOR ALLIANCE! Voor een PERSOONLIJKE en DYNAMISCHE VORMGEVING van uw GEVELS Gebouw : Architect : Gebouw : Architect : 5 paneeltypes 1 gemeenschappelijke verbinding Gebouw : Architect : Gebouw : Architect : Gebouw : Architect : Gebouw : Architect :

4 VERTICALE GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID Volgens het geldende Technisch Advies OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met 0,63 0,50 mm) 2 STEUNPUNTEN 3 STEUNPUNTEN Luchtdichting in PVC-schuim (met : 1080 mm Vb. in s 0,3 en 0,63 mm Overstek OVER- SPAN- NING (de panelen worden bevestigd op de top van elke rib en op alle steunpunten) BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen. BOUWTEKENING Als advies dient u voor iedere bestelling bijzondere aandacht te besteden aan de bouwtekening. Dit garandeert een snelle en correcte verwerking. SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof)

5 PROMISOL 1003 B of HB PROMISOL 1003 B of HB VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens het geldende Technisch Advies (met SOORT ISOLATIE : 1016 mm Vb. in s 0,3 en 0,63 mm Posities van de bevestigingen 3 bevestigingen per strekkende meter en per steunpunt neen contacteer ons Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof) OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met 0,63 0,50 mm) 2 STEUNPUNTEN OVER- SPAN- NING 3 STEUNPUNTEN BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen.

6 PROMISOL 1003 BA of HBA PROMISOL 1003 BA of HBA VERTICALE (BA) of HORIZONTALE (HBA) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met 0,63 0,50 mm) ZICHTBARE BEVESTIGINGEN 2 STEUNPUNTEN 3 STEUNPUNTEN Volgens het geldende Technisch Advies 4 banden van ongeveer 120 mm breedte doorboord met gaten met diameter 5 mm met en tussenafstand van 12,5 mm (perforatieruimte van de band: 15 %) Buitenzijde Binnenzijde SOORT ISOLATIE Polyurethaan met glaswolstroken : 1016 mm Vb. in s 0,63 en 0,63 mm Absorptie Posities van de bevestigingen 3 bevestigingen per strekkende meter en per steunpunt neen Contacteer ons Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof) OVER- SPAN- NING BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen.

7 Enkele projecten PROMISOL 1003 Bi of HBi VERTICALE (Bi) of HORIZONTALE (HBi) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ONZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldende Technisch Advies Gebouw: Helicopterbasis in La Rochelle Architect: L. Couter Bouwheer: Prefectuur van Charentes-Maritime Buitenzijde Binnenzijde : 1048 mm Vb. in s 0,63 en 0,63 mm neen Paneel: B-s3, d0 op aanvraag (Equivalentie M1) Gebouw: SCI du fond de Jaux in Bobigny (met SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof)

8 PROMLINE 2000 B of HB FREQUENCISOL 2025 B of HB VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ONZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldend Technisch Advies VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ONZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldend Technisch Advies Buitenzijde Binnenzijde : 1048 mm Buitenzijde Binnenzijde : 1048 mm Vb. in s 0,75 en 0,63 mm neen Vb. in s 0,63 en 0,53 mm neen Paneel: B-s3, d0 op aanvraag (Equivalentie M1) Paneel: B-s3, d0 op aanvraag (Equivalentie M1) (met (met SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof) SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof)

9 HAINAUT LINEA 2034 B of HB HAINAUT LISS 2010 B of HB VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ONZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldend Technisch Advies VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ONZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldend Technisch Advies Kwaliteit van de organische coating: Buitenzijde Buitenzijde Binnenzijde : 1048 mm Binnenzijde : 1048 mm Vb. in s 0,63 en 0,53 mm neen Vb. in s 0,63 en 0,53 mm neen Paneel: B-s3, d0 op aanvraag (Equivalentie M1) Paneel: B-s3, d0 op aanvraag (Equivalentie M1) (met (met SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof) SOORT ISOLATIE Polyurethaanschuim zonder HCFK (Waterstof-Chloor-Fluor-Koolstof)

10 GAMMA ALLIANCE GAMMA ALLIANCE OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met minimums voorzien in de voorgaande technische fiches, 1 bevestiging per plaatje) OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met s 0,63 0,50 mm, 1 bevestiging per plaatje) 2 STEUNPUNTEN 3 STEUNPUNTEN 2 STEUNPUNTEN 3 STEUNPUNTEN OVER- SPAN- NING OVER- SPAN- NING BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen. BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen.

11 of PROMISTYL FEU 3003 B of HB VERTICALE (B) of HORIZONTALE (HB) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ZICHTBARE BEVESTIGINGEN Volgens geldend Technisch Advies (met PANELEN Euroclasse A2-s1, d0 (Equivalentie: M0) : 1018 mm Vb. in s 0,63 en 0,50 mm SOORT ISOLATIE Steenwol * Excl. Plastisol coating voor plaat blootgesteld aan brand Referentiepaneel J5 Met 2 in de fabriek geplaatste dichtingen Tot 2 uur brandwerende panelen (vraag ons om inlichtingen) Steenwolpanelen neen Paneel: A2-s1, d0 (Equivalentie M0) Kern: A1 (Equivalentie: onbrandbaar) verwaarloosbaar verwaarloosbaar verwaarloosbaar OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met s 0,63 0,50 mm, 1 bevestiging per plaatje) 2 STEUNPUNTEN OVER- SPAN- NING 3 STEUNPUNTEN Steenwolpanelen (Bevestiging met schroef met dubbele draad) BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen.

12 PROMISTYL FEU 3506 Bi of HBi PROMISTYL FEU 3506 Bi of HBi VERTICALE (Bi) of HORIZONTALE (HBi) GEVELBEKLEDING VOOR RUIMTES MET LAGE OF MIDDELHOGE LUCHTVOCHTIGHEID ZICHTBARE BEVESTIGINGEN Steenwolpanelen OVERSPANNINGSTABEL Maximaal toelaatbare belastingen in kn/m² afhankelijk van de gebruikte overspanning (voor STAALPLATEN met s 0,63 0,50 mm) 2 STEUNPUNTEN 3 STEUNPUNTEN Steenwolpanelen Volgens geldend Technisch Advies (met PANELEN Euroclasse A2-s1, d0 (Equivalentie: M0) : 1046 mm Vb. in s 0,63 en 0,50 mm SOORT ISOLATIE Steenwol * Excl. Plastisol coating voor plaat blootgesteld aan brand Tot 2 uur brandwerende panelen (vraag ons om inlichtingen) Paneel: A2-s1, d0 (Equivalentie M0) Kern: A1 (Equivalentie: onbrandbaar) Non verwaarloosbaar OVER- SPAN- NING (Bevestiging met schroef met dubbele draad en specifiek plaatje) BESCHERMFOLIE In de fabriek wordt een zelfklevende beschermfolie in polyethyleen aangebracht op de voorgelakte binnen- en buitenplaten van de panelen. Deze beschermfolie moet worden verwijderd zodra de panelen zijn gemonteerd en uiterlijk 3 weken nadat de producten de fabriek hebben verlaten. DOORBORINGEN EN ZAAGSNEDES Indien mogelijk moet het zagen op de bouwplaats worden vermeden. Om het risico te vermijden dat het schuim en het metaal loskomen, wordt aanbevolen om bij het zagen het paneel zodanig op ondersteuningen te plaatsen dat de binnen- en buitenplaten worden vastgehouden aan weerszijden van het te zagen deel (aanbevolen gereedschap: decoupeerzaag). Tijdens het inkorten moet de omliggende zone worden beschermd om te vermijden dat de bekleding beschadigd wordt. Na het inkorten of doorboren, moeten de panelen onmiddellijk worden schoongeveegd om boorgruis en spaanders te verwijderen.

13 Verwerking Gamma Alliance Verwerking Gamma Alliance De panelen worden verticaal gemonteerd: de mannelijke rib van het te plaatsen element schuift in de vrouwelijke rib van het laatst gemonteerde element. De panelen moeten tegen de windrichting in worden gemonteerd. afstand tussen de twee paneelranden ondersteuning dwarsverbindingen e + 70 mm met dichting Verticale montage DRAAGPROFIEL AF PS1 verzinkt staal maximumlengte: 5 m : 1,50 mm voorgelakt verzinkt staal maximumlengte: 4 m Voorgelakte zijde Verticale montage Plaats vóór de montage van de panelen het onderste profiel (AF BN ) perfect waterpas op het draagprofiel. Breng een dichting (20x10) aan op de steun aan de rand van de panelen. Plaats de startprofielen (op bestelling geleverd door Arval) perfect waterpas, maak deze vast met bevestigers op de achterliggende constructie (2 bevestigingen per startprofiel en per steun. Plaats het eerste paneel door het tegen het startprofiel aan te drukken. Plaats de verdeelplaatjes en maak het paneel vast met 1 of 2 doorvoerende bevestigingen, volgens de op te vangen onderdrukbelastingen (maximumhoogte van de schroefkop: 7 mm) Plaats het tweede paneel. Controleer of de panelen goed aansluiten en loodrecht ten opzicht van elkaar en van de constructie staan. Maak het tweede paneel vast enz. HOEKEN BUITENHOEK Panelen HAINAUT LISS 2010 B PROMISOL 2003 Bi gevormd in de fabriek Maximumlengte: 5 meter : standaard 90. (Andere oplossingen: contacteer ons) Maximum van het paneel: 60 mm BINNENHOEK Panelen HAINAUT LISS 2010 B PROMISOL 2003 Bi gevormd in de fabriek Maximumlengte: 5 meter : standaard 90. (Andere: contacteer ons) Maximum van het paneel: 60 mm Tussensteun 60 mm STARTPROFIEL - AF PD Minimumlengte: 75 mm Maximumlengte: 5000 mm Dikte: 2 mm Dikte van het paneel Randondersteuning 40 mm met dichting VERDEEL- PLAATJE Minimumstraal: 500 mm GEBOGEN HOEK Panelen HAINAUT LISS 2010 B* PROMISOL 2003 Bi** Maximumlengte: 4 meter Diktes van de panelen: * 60 tot 80 mm ** 40 tot 100 mm Dikte: 1,5 mm / Inox a + b = 1000 mm a en b groter of gelijk aan 250 mm Noot: voor PROMISOL 2003 Bi moet afmeting a" een veelvoud zijn van (x keer 83 mm). De knik moet zich in het midden van een veld/ paneel bevinden. Het paneel wordt vlak geleverd. Zaagsneden uitgevoerd over de lengte van het paneel. Het wordt gebogen tijdens de montage.

14 Verwerking Gamma Alliance Verwerking Gamma Alliance Horizontale montage De panelen moeten horizontaal of schuin worden geplaatst: van beneden naar boven. De mannelijke rib van het te plaatsen element moet in de vrouwelijke rib van het laatst geplaatste element worden geschoven. De verticale verbinding van de panelen wordt gewaarborgd door een voegafdekstrip. Randondersteuning 40 mm met dichting Tussensteun 60 mm Voorbeeld: PROMLINE 2000 HB Plaats vóór de montage van de panelen het onderste profiel (AF BN ) perfect waterpas. Plaats de startprofielen (op bestelling geleverd door Arval) perfect waterpas, maak deze vast met bevestigers op de achterliggende constructie (2 bevestigingen per startprofiel en per steun. Breng een dichting (20x10) aan op de steun aan de rand van de panelen (dichting alleen op aanvraag geleverd door Arval) en ook op de hiel van het profiel of op de steun onderaan de gevelbekleding. Plaats het eerste paneel door het tegen het startprofiel te drukken, met de mannelijke rib naar beneden.. Plaats de verdeelplaatjes en maak het paneel vast met 1 of 2 doorvoerende bevestigingen, volgens de op te vangen onderdrukbelastingen (maximumhoogte van de schroefkop: 7 mm) Breng op de rand van de vrouwelijke verbinding twee siliconensnoeren aan om de dichtheid van de verbinding te waarborgen. Plaats het tweede paneel. Controleer of de panelen goed aansluiten en loodrecht staan. Maak het tweede paneel vast, enz. ondersteuning dwarsverbindingen e + 70 mm met dichting VERTICALE VERBINDING Recht plaatje 4 gaten doorsnede 7 mm Inox Dikte 1,50 mm Horizontale montage VERTICALE VERBINDING Plaats de dichtingen (20 x 10 mm) op de draagstructuur. Bevestig de panelen met het rechte plaatje (200 x 30 mm) Plaats bijkomende isolatie tussen de panelen. Verlijm de dichtingen (10 x 5 mm) in PVC-schuim met gesloten cellen op de flenzen van het afwerkstuk AF JVP. Bevestig het afwerkstuk AF JVP met klinknagels of schroeven op de plaatjes, om de 1,00 m. HOEKEN Voorgelakt verzinkt staal Dikte 0,75 mm Maximumlengte: 5 m BUITENHOEK Panelen PROMLINE 2000 HB HAINAUT LISSE 2010 B gevormd in de fabriek Maximumlengte: 5 meter : standaard 90. (Andere oplossingen: contacteer ons) Maximum van het paneel: 60 mm a + b kleiner of gelijk aan 6000 mm 150 mm kleiner of gelijk aan a kleiner of gelijk aan 1000 mm STARTPROFIEL - AFDP Dikte van het paneel Dikte: 2 mm - Minimumlengte: 75 mm - Maximumlengte: 5000 mm Het wordt gebogen tijdens de montage Minimumstraal: 500 mm VERDEELPLAATJE Dikte: 1,5 mm / Inox Panelen PROMLINE 2000 HB* HAINAUT LISS 2010 B** Maximumlengte: 4 meter Diktes van de panelen: * 40 tot 100 mm GEBOGEN HOEK ** 60 tot 80 mm verticale golven Het paneel wordt vlak geleverd. Zaagsneden uitgevoerd over de hele lengte van het paneel.

15 Verwerking Promistyl Feu 3506 Bi Verwerking Promistyl Feu 3506 Bi De panelen worden verticaal gemonteerd: de mannelijke rib van het te plaatsen element schuift in de vrouwelijke rib van het laatst gemonteerde element. De panelen moeten tegen de windrichting in gemonteerd worden. Verticale montage Verticale montage Tussensteun 60 mm DRAAGPROFIEL verzinkt staal maximumlengte: 5 m : 1,50 mm Plaats vóór de montage van de panelen het onderste profiel (AF BN ) perfect waterpas op het draagprofiel. Breng een dichting (20x10) aan op de steun aan de rand van de panelen. Plaats de startprofielen (op bestelling geleverd door Arval) perfect waterpas, maak deze vast met bevestigers aangepast aan de achterliggende constructie (2 bevestigingen per startprofiel en per steun. Plaats het eerste paneel door het tegen het startprofiel aan te drukken. Plaats de verdeelplaatjes en maak het paneel vast met 1 of 2 doorvoerende bevestigingen, volgens de op te vangen onderdrukbelastingen (maximumhoogte van de schroefkop: 7 mm) Plaats het tweede paneel. Controleer of de panelen goed aansluiten en loodrecht staan. Maak het tweede paneel vast, enz. voorgelakt verzinkt staal maximumlengte: 4 m Voorgelakte zijde Randondersteuning 40 mm met dichting STARTPROFIEL - AF PDF Minimumlengte: 75 mm Maximumlengte: 5000 mm VERDEEL- PLAATJE Dikte: 2 mm Binnenaanzicht van de gevelbekledingspanelen Promistyl Feu Dikte van het paneel Dikte: 1,5 mm / Inox

16 Verwerking Promistyl Feu 3506 HBi Verwerking Promistyl Feu 3506 HBi De panelen moeten horizontaal worden gemonteerd: van beneden naar boven. De mannelijke rib van het te plaatsen element moet in de vrouwelijke rib van het laatst geplaatste element worden geschoven. De verticale verbinding van de panelen wordt gewaarborgd door een voegafdekstrip. Randondersteuning 40 mm met dichting Tussensteun 60 mm ondersteuning dwarsverbindingen e + 70 mm met dichting Horizontale montage Horizontale montage Plaats vóór de montage van de panelen het onderste profiel (AF BN ) perfect waterpas wanneer die is voorzien. Plaats de startprofielen (op bestelling geleverd door Arval) perfect waterpas, maak deze vast met bevestigers op de achterliggende constructie (2 bevestigingen per startprofiel en per steun. Breng een dichting (20x10) aan op de steun aan de rand van de panelen (dichting alleen op aanvraag geleverd door Arval) en ook op de hiel van het profiel of op de steun onderaan de gevelbekleding. Plaats het eerste paneel door het tegen het startprofiel te drukken, met de mannelijke rib naar beneden.. Plaats de verdeelplaatjes en maak het paneel vast met 1 of 2 doorvoerende bevestigingen, volgens de op te vangen onderdrukbelastingen (maximumhoogte van de schroefkop: 7 mm) Breng op de rand van de vrouwelijke verbinding twee siliconensnoeren aan om de dichtheid van de verbinding te waarborgen. Plaats het tweede paneel. Controleer of de panelen goed aansluiten en loodrecht staan. Maak het tweede paneel vast, enz. in alle overspanningen. VERTICALE VERBINDING F Plaats de dichtingen (20 x 10 mm). Maak de randen van elk paneel vast met behulp van 3 doorvoerende bevestigingen (de bevestigingen worden verborgen door de afdekstrip) Plaats bijkomende isolatie tussen de panelen. Maak de delen vast om de 0,50 meter op de structuur. Kleef de dichtingen (10 x 5 mm) in PVC-schuim met gesloten cellen onder de flenzen van het afwerkstuk AFJVF. Bevestig het afwerkstuk AFJVF met klinknagels of schroeven op de delen. STARTPROFIEL - AF PDF Minimumlengte: 75 mm Maximumlengte: 5000 mm Dikte: 2 mm VERTICALE VERBINDING - AF JVF VERDEELPLAATJE Dikte van het paneel Voorgelakt verzinkt staal Maximumlengte: 5 m Dikte 0,75 mm Dikte: 1,5 mm / Inox Gebouw: Caudalle Architect: Collet Burger Muller

17 Enkele projecten Afwerkingsprofielen in verzinkt staal in voorgelakt verzinkt staal met beschermfolie : 0,75 mm Voorgelakte zijde Klinknagel KROONLIJST GEVELRAND GEVELVOET verticale montage verticale montage verticale montage Dichte klinknagel Klinknagel Draagprofiel Klinknagel Breng een siliconensnoer aan op de verbinding van de panelen, op de kroonlijst. Bevestigingsschroef Bevestigingsschroef Bijkomende isolatie horizontale montage horizontale montage horizontale montage Dichte klinknagel Klinknagel Gamma Alliance Bijkomende isolatie Geen verbinding in de overstek Maximumlengte 4 m Maximumlengte 4 m LEKDORPEL (DRUIPLIJST) AF BN. lengte 3 en 4 m Afm. X op aanvraag Afm. X op aanvraag Voor de types zie hoofdstuk Verwerking op de pagina s 22 en 26 Koppelplaat in verzinkt staal Lengte: 100 mm Koppelplaat in verzinkt staal Lengte: 100 mm DRAAGPROFIEL AF PS1 Gebouw: Ziekenhuis van Brive Architect: P. PENY Densiteit: 1 bevestiging om de meter Densiteit: 1 bevestiging om de meter staal Maximumlengte: 5 m Dikte: 1,50 mm

18 Enkele projecten Enkele projecten Gebouw: Super U in Saint-Aubin Architect: COBI Gebouw: Les Jardins de Carquefou Architect: Briton & Claude Gebouw: Onyx in Saint-Herblain Architect: Della Industries Gebouw: BC Partner winkelcentrum Chêne vert Architect: Architectes associés.com

19 ArcelorMittal Construction Belgium Arval I Parc industriel des Hauts Sarts 4eme Avenue, 46, B-4040 Herstal T F ArcelorMittal Construction Nederland Bezoekadres : Biezenwei MB Tiel Postadres : Postbus HB Tiel T F

Arval Sandwichpanelen dak

Arval Sandwichpanelen dak ArcelorMittal Construction Benelux Arval Gebouw: stadhuis van Saint-Martin le Vinoux - Architect: A. DUPRAZ Inhoudsopgave Pagina Panelen met polyurethaankern ONDATHERM 1040 TS 2-3 ONDATHERM 1040 TS gebogen

Nadere informatie

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Verticale gevelbekleding

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Verticale gevelbekleding ArcelorMittal Construction Benelux Arval Inhoudsopgave Pagina Voorbeelden van realisaties, 6, en 4 Uitvoeringsmogelijkheden Technische fiche stalen gevelbekleding 5 6 7 8 9 10 Inhoudsopgave Pagina 11 1

Nadere informatie

Wand-, plafondpanelen

Wand-, plafondpanelen Wand-, plafondpanelen STANDAARDUITVOERING V : Geprofileerd OPTIES G : Linea profilering K : Vlak M : KIM profilering G K LINEA PROFILERING V V D PROFILERING INDUSTRIEEL WANDPANEEL MODULE - Opbouwbreedte:

Nadere informatie

Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 40

Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 40 ArcelorMittal Construction Benelux Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 4 Parking Carrefour, Aix-les-Milles - Architect : Sud Architectes STAAPAAT BETONVOEREN GEOMETRISCHE EIGENSCHAPPEN Voorgelakte zijde

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Promplan

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Promplan rcelorittal Construction enelux rval romplan rvalsommaire ESCHRIJVING VN HET SYSTEE TECHNISCHE EIGENSCHEN agina ROLN rval eschrijving van het systeem ROLN Een antwoord op de technische en esthetische vereisten

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Arval Staalplaatbetonvloer Cofraplus 60gable

Arval Staalplaatbetonvloer Cofraplus 60gable ArcelorMittal Construction Benelux Arval Staalplaatbetonvloer Cofraplus 6gable Parking de la Pardieu Bouwheer: yon parc Auto - Architect: D. Richard STAAPAAT BETONVOEREN GEOMETRISCHE EIGENSCHAPPEN Voorgelakte

Nadere informatie

ISOLERENDE DAKPANELEN

ISOLERENDE DAKPANELEN ISOLERENDE DAKPANELEN - Type FEBOROOF - Zelfdragend dakpaneel geproduceerd op continu-basis waarbij de isolatiekern tussen 2 gegalvaniseerde gelakte staalplaten wordt aangebracht. - Toepasbaar voor industriële

Nadere informatie

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen 3.3 Kimfixatie 3.3.1 Kimfixatie Algemeen De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15% zoals bij

Nadere informatie

VMZ Overlappingsprofiel

VMZ Overlappingsprofiel gevel Plaatsingsgids voor verluchte voorzetgevels met standaardprofielen in zink van VMZINC dieptes en tinten Het werd ontwikkeld om de plaatsing van zinken gevels te vereenvoudigen, maar ook om een uitgebreid

Nadere informatie

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 70

ArcelorMittal Construction Benelux. Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 70 ArcelorMittal Construction Benelux Arval Staalplaatbetonvloer Cofrastra 7 STAAPAAT BETONVOEREN COFRASTRA 7 GEOMETRISCHE EIGENSCHAPPEN Voorgelakte zijde d Totale dikte van het vloerelement tot cm 7 8 96

Nadere informatie

a. Profielenoverzicht

a. Profielenoverzicht II. GEVELBEKLEDING a. Profielenoverzicht BELFACE Belface is de merknaam voor een uiterst kwalitatief gevelconcept. Deze voorgehangen, verluchte façade combineert een milieuvriendelijk karakter met een

Nadere informatie

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL dossier... - dd.... 1 00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL volgnr. 1 00.00.00A BELFACE Gevelbekleding uit gerecycleerd PVC-hardschuim met toplaag

Nadere informatie

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton 1. Zagen 2. Plaatsen 3. Aanspannen Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Beschrijving: Dragend en afgewerkt multifunctioneel

Nadere informatie

Gevel. Uniprofil F. 200 Overlappingspaneel. Plaatsingsgids van universele gevelafwerkingsprofielen

Gevel. Uniprofil F. 200 Overlappingspaneel. Plaatsingsgids van universele gevelafwerkingsprofielen Gevel & Uniprofil F 200 Overlappingspaneel Plaatsingsgids van universele gevelafwerkingsprofielen Uniprofil F Universele afwerkingsprofielen Uniprofil F Voorbereiding bouwproject Het gamma Het VMZ Uniprofil

Nadere informatie

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Treuren BV Sidings Vezelcement Februari 2014 Frank Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl 1. Algemene informatie 2. Kleuren Sidings Vezelcement 3. Verwerking 3.1. H.o.h. afstand regelwerk 3.2. Bevestiging

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Isotherme panelen. Industriedeuren

Isotherme panelen. Industriedeuren Isotherme panelen Industriedeuren -1 Toebehoren en opties INUSTRIEPANELEN FRIGOPANEEL TYPE F e F-panelen zijn uiterst geschikt voor gekoelde magazijnen, koelcellen, vriestunnels, cleanrooms enz. Pg. -3

Nadere informatie

Halny Clip. De economische oplossing voor renovatie en nieuwbouw voor dak en gevel. van. staal

Halny Clip. De economische oplossing voor renovatie en nieuwbouw voor dak en gevel. van. staal Halny Clip by De economische oplossing voor renovatie en nieuwbouw voor dak en gevel van staal - ultralichte moduleplaten - gemakkelijke montage - blinde bevestigingen - HAIREXCEL GRANIT 60 µ- laag, bestand

Nadere informatie

Frank Treuren BV. Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren.

Frank Treuren BV. Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren. Op lengte geproduceerd Frank Treuren BV Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren.nl Dakpanplaat geïsoleerd Deze panelen zijn toepasbaar

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds.

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. S Het Dakpan-Paneel is een product van de nv ROBS PRODUCTKENMERKEN Gebruik

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat

Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat Een product van: 4/205 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat editie, jaargang 203 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Plaisance 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Plaisance 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System Plaisance 50 Ramen en Deuren Sapa Building System Plaisance 50 is een nietthermisch onderbroken systeem voor aluminium toepassingen, met een bouwdiepte van. Het kan toegepast worden bij naar binnen en

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

Introductie. Qbiss One biedt twee ontwerpmogelijkheden: Ontwerp met schaduwvoeg (Qbiss One B) Ontwerp zonder schaduwvoeg Vlak (Qbiss One F)

Introductie. Qbiss One biedt twee ontwerpmogelijkheden: Ontwerp met schaduwvoeg (Qbiss One B) Ontwerp zonder schaduwvoeg Vlak (Qbiss One F) Introductie Qbiss One 1, is een kosteneffectieve oplossing voor uw gevel en een ideaal alternatief voor samengestelde gevels. Door een combinatie van volledige functionaliteit en esthetiek is het de natuurlijke

Nadere informatie

ISO panelen 6-8-10-14

ISO panelen 6-8-10-14 ISO panelen 6-8-10-14 INHOUD ISO-PANELS 6-8-10-14 Technische details Technische opties Verbindingen Opties Rekken Deuren Beschikbare opties INLEIDING ISOCAB N.V. opgericht in 1973 en succesvol op de binnenlandse

Nadere informatie

C. Buitenbekleding. a. Profielenoverzicht Dakranden I. DAKGOOTBEKLEDING DEEPLAS

C. Buitenbekleding. a. Profielenoverzicht Dakranden I. DAKGOOTBEKLEDING DEEPLAS Z C. Buitenbekleding I. DAKGOOTBEKLEDING a. Profielenoverzicht Dakranden DEEPLAS Deeplas is de verzamelnaam voor een uitgebreid gamma hardschuim bekledingsprofielen die een waaier van toepassingen mogelijk

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

KOEL- EN VRIESCELLEN WWW.WEHAKO.NL. Meervoudige demontabele koel- en vriescellen

KOEL- EN VRIESCELLEN WWW.WEHAKO.NL. Meervoudige demontabele koel- en vriescellen KOEL- EN VRIECELLEN multi & evo systems Meervoudige demontabele koel- en vriescellen Wehako B.V. biedt u met het "MULTIYTEM" een uitgebreid assortiment van isolatiepanelen, deuren en accessoires aan waarmee

Nadere informatie

Brandwerendheid van stalen ventilatiekanalen zonder brandkleppen voorzien van een steenwol bekleding type Conlit Ductrock

Brandwerendheid van stalen ventilatiekanalen zonder brandkleppen voorzien van een steenwol bekleding type Conlit Ductrock Efectis Nederland BV nederland The European experts in fire safety Samenvatting van onderzoek Producteigenschappen Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 CB Rijswijk www.efectis.nl T 015 276 3480 F 015 276

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 999.1600.26 Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma Milexx volschuim profielen

Nadere informatie

4. Gevelbekleding 1 de 15

4. Gevelbekleding 1 de 15 4. Gevelbekleding 1 de 15 BASISPRINCIPES VOOR DE CONSTRUCTIE VAN GEVELS IN KOPER Fysische gegevens 1.0 De bescherming tegen de weersomstandigheden 2.0 De vochtigheid 3.0 De warmte Bepaling van de verschillende

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van TONALITY lamellen, baguetten en squares als zonnewering of jaloezieën op aluminium bevestigingsprofielen dewelke bevestigd

Nadere informatie

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. THYS SLIDING deurblad : - Deurblad schuift in aluminium rail, voor de muur of tussen 2 muren. - 2 deurhanghouders met wielgeleiders voorzien van kogellager zorgen voor een stille, bijna

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Dak en Gevel PRODUCTEN

Dak en Gevel PRODUCTEN Dak en Gevel PRODUCTEN FM 4880 for internal use Cert. No. 650a to LPS 1208 TRIMOTERM FTV BRANDWERENDE GEVELPANELEN Trimoterm FTV 1200 EN 14509:2006 De brandwerende Trimoterm FTV panelen kennen een breed

Nadere informatie

WM EIS 60. Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen

WM EIS 60. Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen WM EIS 60 Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen 2 Inhoud Efficiënt brandwerend isoleren van ronde luchtkanalen Conlit WM EIS 60 gaasdeken, de brandveilige oplossing 4 Lijst met componenten 5 Toepassingsvoorbeelden

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

I.10 GTDI. Accessoires. Warmteterugwinningseenheden. WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 700 m³/h Horizontaal. www.airtradecentre.

I.10 GTDI. Accessoires. Warmteterugwinningseenheden. WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 700 m³/h Horizontaal. www.airtradecentre. I.1 GTDI WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 7 m³/h Horizontaal Accessoires WTW systeem D < 5 m³/h type GTDI Warmteterugwinningseenheid met kruisstroom warmtewisselaar. Het assortiment omvat 4 maten

Nadere informatie

Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. 1. Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren Deurblad/ -kast zowel rechts- als linksdraaiend Thys Ready Door classic plaatsklare deur en deurkast plaatsbaar - scharniert op 6 zichtbare

Nadere informatie

Breedbandige naadloze geluidsabsorptie

Breedbandige naadloze geluidsabsorptie BASWAphon CATEGORIE TOEPASSINGEN DRAAGPLAAT OPPERVLAKTESTRUCTUUR Breedbandige naadloze geluidsabsorptie Naadloze, voegloze plafonds in publieke ruimtes, concertzalen, scholen, kantoren, kerken, musea,

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen. Platdak Toepassingen. X-Dek

Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen. Platdak Toepassingen. X-Dek Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen Platdak Toepassingen Steel Beschrijving Steel is een geïsoleerd lichtgewicht platdakpaneel dat grote overspanningen kan overbruggen vanwege de grove stalen profilering aan

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

BIJLAGE 5/1: REACTIE BIJ BRAND

BIJLAGE 5/1: REACTIE BIJ BRAND 0 PLATEN [De platen zijn opgenomen bij de betreffende tekst] Plaat 5.1 - Groendaken 1 VOORWERP De vereisten inzake de reactie bij brand en het gedrag bij een brand vanaf de buitenzijde die vermeld zijn

Nadere informatie

PS EIS 60/90/120. Brandwerende bekleding van horizontale ronde luchtkanalen (Ø < 356 mm)

PS EIS 60/90/120. Brandwerende bekleding van horizontale ronde luchtkanalen (Ø < 356 mm) PS EIS 60/90/120 Brandwerende bekleding van horizontale ronde luchtkanalen (Ø < 356 mm) 2 Inhoud Efficiënt brandwerend isoleren van horizontale ronde luchtkanalen (Ø < 356 mm) Conlit PS EIS 60/90/120 pijpschalen,

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 3/15 Kleuren rabat/sponningdeel Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma is gemaakt

Nadere informatie

Gevel SIDINGS op VENTISOL-LAT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Gevel SIDINGS op VENTISOL-LAT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Gevel SIDINGS op VENTISOL-LAT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1. ALGEMEEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van SIDINGS als gevelbekleding op een geventileerde en geïsoleerde

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie

ISOLERENDE WAND- EN PLAFONDPANELEN

ISOLERENDE WAND- EN PLAFONDPANELEN ISOLERENDE WAND- EN PLAFONDPANELEN - Type FEBOWALL - Sandwich paneel geproduceerd op continu-basis waarbij de isolatiekern tussen 2 gegalvaniseerde gelakte staalplaten wordt aangebracht. Tijdens het fabricatieproces

Nadere informatie

KENMERKEN TOEPASSINGEN. www.simpson.fr. Datasheet ABC - HOEKIJZERS VOOR GEVELBEKLEDING

KENMERKEN TOEPASSINGEN. www.simpson.fr. Datasheet ABC - HOEKIJZERS VOOR GEVELBEKLEDING Hoekijzers voor gevelbekleding ABC dienen om isolatiemateriaal op de buitengevel aan te brengen. Deze hoekijzers bevestigen het keperwerk waaruit de secundaire draagconstructie bestaat. Deze draagconstructie

Nadere informatie

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden QUICK-LOCK

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Reltec Vierkante en rechthoekige verloren kolombekisting

Reltec Vierkante en rechthoekige verloren kolombekisting Reltec Vierkante en rechthoekige verloren kolombekisting Reltec Vierkante en rechthoekige verloren kolombekisting Reltec is een bekisting voor het realiseren van zowel vierkante als rechthoekige kolommen,

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-01 tot PB-11

Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-01 tot PB-11 Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-0 tot PB- PB-0 tot PB- Tegelkruisen Vulrubber mm VOORALEER montage te starten:. Teken de lijnen af op de grond : zie AIP-. Verwijder

Nadere informatie

Een Uniek concept. Deurblad sluiting met 3 zichtbare scharnieren 30 minuten brandwerend BR 30

Een Uniek concept. Deurblad sluiting met 3 zichtbare scharnieren 30 minuten brandwerend BR 30 Een Uniek concept. Deurblad sluiting met 3 zichtbare scharnieren Deurblad/ -kast zowel rechts- als linksdraaiend plaatsbaar 1. De Thys Ready Door classic plaatsklare deur en deurkast THYS BR30 deurbladen

Nadere informatie

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken.

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken. MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 8 APRIL 2008 BETREFFENDE DE STANDAARDISERING VAN DE CONTAINERSLEDES DIE BESTEMD ZIJN VOOR DE OPENBARE BRANDWEER EN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 11.06.2008) Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

POORTEN ISOL-COMFORT. www.passiefhuis-shop.be WWW.WINSOL.BE

POORTEN ISOL-COMFORT. www.passiefhuis-shop.be WWW.WINSOL.BE POORTEN ISOL-COMFORT www.passiefhuis-shop.be WWW.WINSOL.BE Onderdelen De Isol-Comfort sectionale poort van Winsol is uitgerust met een pakket aan innovatieve onderdelen die materialen met een hoog geleidingsvermogen

Nadere informatie

Avantis 55. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 55. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 55 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 55 is een thermisch onderbroken driekamer systeem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 55 mm. Het kan toegepast worden bij naar

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4, regelwerk, isolatie

Nadere informatie

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping bouwmaterialen Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Producteigenschappen Montagehandleiding Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Met een terrasoverkapping van Bruynzeel Home Products kunt u

Nadere informatie

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting AR-09 APPLICATION RULES 1 ALGEMEEN Bij een mechanisch bevestigd waterdichtingscomplex kan men drie technische families onderscheiden : A.

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING Aangezien de Duofuse houtcomposiet lamellenafsluiting veel duurzamer is dan houten afsluitingen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te

Nadere informatie

îòððð ìòððð ³³ô º µ»²¼» ³»² ± ²ª ¹ ìëð ïòîíë ³³

îòððð ìòððð ³³ô º µ»²¼» ³»² ± ²ª ¹ ìëð ïòîíë ³³ ÍÑÒ ÝÑ ïïð Ó±¾»» ²»» ²¼ Ì» Õ µ» ñ ±» ²¹ ͱ² ½± ïïð Û» ½» ±» ²¹»² ³» ±¹»» ¹» «¼ ±» ¼»²ô ¹» ½ µ ª±±» ¼±»» ²¼»² Ð ²»» º³» ²¹»²æ Ü µ» ر±¹» Þ»»¼» Ü»«²»» Ú ³» ± ¾±«Ð ²»» ² ½ Þ» ²¹ ߺ» µ ²¹ Ù» «¼ ±» Î ó ¼» ø

Nadere informatie

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 1 Controleer of de gasveren en de watercilinders in de juiste tapgaten in het chassis zijn bevestigd, zie ook laatste pagina. 2 Controleer

Nadere informatie

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life CW 60 Reynaers Concept system Gordijngevelsysteem Bringing Aluminium to Life Robuuste en veilige gordijngevels CW 60 is een thermisch onderbroken gordijngevelsysteem waarbij de beglazing door toedoen van

Nadere informatie

Creativiteit / Design / Innovatie / Maatwerk. PU MA LIN E by l DOOR -

Creativiteit / Design / Innovatie / Maatwerk. PU MA LIN E by l DOOR - Creativiteit / Design / Innovatie / Maatwerk PU MA LIN E by l DOOR - Inhoud Puma Line STL Puma Line STX Gerealiseerde projecten STL Gerealiseerde projecten STX Technische informatie STL Technische informatie

Nadere informatie

bouw- & tegelelementen handleiding

bouw- & tegelelementen handleiding bouw- & tegelelementen handleiding voorbereiden Een primer is niet noodzakelijk als u gaat betegelen. Maar indien u de platen bepleistert, is het wel noodzakelijk eerst een primer aan te brengen. Zowel

Nadere informatie

Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1. ALGEMEEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van ETERNIT bouwplaten als steunplaat voor sierpleister

Nadere informatie

BESTEKBESCHRIJVINGEN

BESTEKBESCHRIJVINGEN HALFEN NATUURSTEENVERANKERINGEN Natuursteenankers : mortelankers De natuursteenplaten worden bevestigd aan de draagstructuur met ankers in roestvast staal 18/10/2,5 Cr/Ni/Mo (mat.nr. 1.4571/1.4404). Deze

Nadere informatie

NAUTRACOM BV. Inleiding. http://www.nautracom.com/printen_pdf.htm

NAUTRACOM BV. Inleiding. http://www.nautracom.com/printen_pdf.htm pagina 1 van 9 NAUTRACOM BV Op deze bladzijde onze montage handleiding van de Stanacol Aluminium & Stalen Dakpanplaten. Hierdoor hopen wij (veel gemaakte) fouten tijdens de montage te voorkomen. Ook voor

Nadere informatie

spuitbus decoroc 400 ml 1x 8... 45.23 klipsprofiel 10x6.000 140 2.86 cleanup 6x 5.37 protect 6x 6.91 deco-clean 6x 4.00

spuitbus decoroc 400 ml 1x 8... 45.23 klipsprofiel 10x6.000 140 2.86 cleanup 6x 5.37 protect 6x 6.91 deco-clean 6x 4.00 Deceuninck NV Divisie Benelux Bruggesteenweg 164 B-8830 Hooglede (Gits) BBL: 385-0512465-77 Generale Bank: 285-0361763-79 BTW: BE405548486 Tel: +32 (0)51/239.272 Fax: +32 (0)51/239.261 HR Kortrijk 23108/I

Nadere informatie

RC System - Excellence 75 SI. Ramen & Deuren. Sapa Building System

RC System - Excellence 75 SI. Ramen & Deuren. Sapa Building System RC System - Excellence 75 SI Ramen & Deuren Sapa Building System Excellence 75 SI Ramen & Deuren Excellence 75 SI (Super Isolerend) is een thermisch onderbroken driekamer systeem voor aluminium ramen en

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

vloerplaten P3 Vloerplaten

vloerplaten P3 Vloerplaten P.3.0 Algemeen P.3.0.01 Afmetingen / toleranties / opleg P.3.0.02 Profielen P.3.0.03 Belasting P.3.0.04 Doorbuiging P.3.0.05 Brandweerstand P.3.0.06 Thermische isolatie P.3.0.07 Akoestische isolatie P.3.0.08

Nadere informatie

ZINKPROFIEL. Technische handleiding

ZINKPROFIEL. Technische handleiding ZINKPROFIEL Technische handleiding Architect: Bureau ASSAR Architecten: CHAMBON - JOASSIN & SIMON Architecten: CHAMBON - JOASSIN & SIMON Dakbedekkings- en gevelbekledingssysteem met zelfdragende platen

Nadere informatie

Rolhekken, rolluiken en schaarhekken

Rolhekken, rolluiken en schaarhekken Rolhekken, rolluiken en schaarhekken Rolluiken, rolhekken en schaarhekken kunnen een goed middel zijn om gevels te beschermen tegen vandalisme en inbraak. Door de vele verschillende soorten die er zijn

Nadere informatie

HardiePlank. Vezelcement gevelbekleding. www.cembrit.be www.cembrit.nl

HardiePlank. Vezelcement gevelbekleding. www.cembrit.be www.cembrit.nl HardiePlank Vezelcement gevelbekleding www.cembrit.be www.cembrit.nl Volledige vrijheid van ontwerp Duurzaam Brandwerend 21 Exclusieve kleuren Milieuvriendelijk Onderhoudsarm HardiePlank gevelbekleding

Nadere informatie

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN NIET-DRAGENDE WANDCONSTRUCTIE VOORZIEN VAN HOLLEWANDDOZEN MET VERSCHILLENDE TYPEN BEDRADING Opdrachtgever: Attema B.V. Postbus

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

Identificatielabels voor elektrische toepassingen

Identificatielabels voor elektrische toepassingen 70 ETIKETTEN & TAGS Identificatielabels voor elektrische toepassingen Kies uw kleuren uit het assortiment bijbehorende materiaal KABEL-ETIKETTEN MET INKEPINGEN Gravoply 1 1,5 mm (1/16") dik Afmeting 150

Nadere informatie

Montagehandleiding. Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding. Versie 1.

Montagehandleiding. Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding. Versie 1. Montagehandleiding Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding Versie 1.5 1 1. Componenten Het uitlaatgasysteem CLV bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Cassettes. flexible building. sustainable thinking.

Cassettes. flexible building. sustainable thinking. Cassettes flexible building. sustainable thinking. flexible building. sustainable thinking. ALUFORM goes green: bouwen aan duurzaamheid Duurzaamheid en zorg voor mens en milieu zijn stevig verankerd in

Nadere informatie

Tango Balustrades. Sapa Building System

Tango Balustrades. Sapa Building System Tango Balustrades Sapa Building System Tango Balustrades Tango is een aluminium balustrade met horizontale of verticale stijlen en/of vulpanelen. Dit systeem wordt toegepast voor balkonafsluitingen, muurhandgrepen,

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

Plakatube Ronde verloren kolombekisting

Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube is een bekisting voor het realiseren van ronde kolommen. Deze verloren bekisting is heel licht en kan daardoor

Nadere informatie

Projectfiche R Cycl. Gekoppelde stalen hallen

Projectfiche R Cycl. Gekoppelde stalen hallen Projectfiche R Cycl Gekoppelde stalen hallen Voor recyclagecentrum RCYCL in Eupen bouwde Frisomat een dubbele stalen constructie. De grote Astra-hal is 25x61 meter, met een nok van 6 meter hoog en een

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

Solflex Zonwering shutter techniek

Solflex Zonwering shutter techniek Solflex Zonwering shutter techniek Over onze shutters Voordelen Product overzicht Meetinstructies Montage Houten shutters vs Kunststof shutters Voordelen Houten shutters Geverfde en gekleurde afwerking

Nadere informatie