Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20."

Transcriptie

1 Zeker komen Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om in de eetzaal Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 3 : november - december 2015 Beste ouders, Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de herfstvakantie en zijn de batterijen weer voldoende opgeladen om opnieuw aan het werk te gaan. Leerlingenparlement In oktober is het nieuw leerlingenparlement van start gegaan. Eén maal per maand vergaderen de vertegenwoordigers van het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar samen met juf Lilli. Ze denken na hoe zij het schoolleven beter een aangenamer kunnen maken. Dit zijn de verkozen leerlingen : 4K :Esteban en Tugra 4S : Elanur en Maïte 5A : Nand en Atilla 5L : Kerem en Irem 6A : Efe en Fran 6M : Nisa en Merit ZEEKLASSEN Van maandag 28 september tot vrijdag 2 oktober zijn we met het zesde leerjaar op zeeklassen geweest. Onze school had gekozen voor t Galjoen in De Haan. We hebben veel leuke activiteiten gedaan. Op dinsdag 29 september hebben we een cluedospel gespeeld s avonds in het donker. Iemand had meester Marcel vermoord en wij moesten proberen de dader te vinden door aanwijzingen te zoeken die de leerkrachten hadden verstopt. Wij kregen per groepje van 3 of 4 een blad met mogelijkheden wie de dader zou kunnen zijn. Het zoeken was een hele klus, want het lag allemaal heel goed verstopt. Uiteindelijk hebben we de persoon gevonden die de meester had vermoord. Zij had de meester uit het raam van de eetzaal geduwd. (Noämi) We bezochten ook Atlantiqual. De meeste kinderen keken echt uit naar dit bezoekje in het oude leger. Het was een historisch moment. Er waren kinderen die gefascineerd waren door het leven in oorlogstijd. Er waren wapens en kanonnen die we nog nooit hadden gezien. Sommige kanonnen dienden om vliegtuigen neer te halen, anderen om boten af te schieten. Je kon denken dat het leuk was om op een marineduikboot te leven. Maar neen hoor, dat was niet zo. Het was er te krap, pikdonker in sommige ruimtes en gevaarlijk. Het was een superdag. (Jef) Donderdagavond mocht iedereen die dat wilde een act laten zien tijdens de bonte avond. Natuurlijk was het daarna nog niet gedaan. Het leukste moest nog komen! Alle kinderen deden hun mooiste kleren aan en legden hun haar goed, want toen was het tijd voor de fuif. Er was wat lekkers : chips en ice tea. Lekker! De jongens draaiden goede muziek, terwijl de meisjes babbelden. Het was een topavond. Met deze knallende fuif hebben we de zeeklassen goed afgesloten. (Charlotte)

2 Huiswerk : wat mag mama en papa doen? Soms vragen ouders : Wat kan een ouder doen om jonge kinderen te helpen bij hun huiswerk? Graag willen we hier enkele tips aan ouders geven : We verwachten van ouders dat ze interesse tonen. Dit kunnen ze door :. het kind te laten vertellen over de school en te luisteren naar wat het zegt.. toe te zien op het al dan niet maken van taken.. de agenda na te kijken.. elke week de agenda af te tekenen. het kind de tijd en de ruimte te geven om zijn/haar taken te maken. toe te zien op netheid : handen wassen voor het huiswerk.. de leerkrachten een seintje te geven als iets niet lukt. Ouders zouden kinderen een goede houding moeten aanleren. Dit kan door :. boekentas leren leegmaken (vnl. 1 ste en 2 de leerjaar). vast tijdstip om met het huiswerk te starten. de kinderen leren in hun agenda te kijken. Ouders mogen NIET :. vooruitlopen op de aangeleerde leerstof.. afwijken van de aangeleerde methode. fouten verbeteren, maar ze mogen wel de fouten aanduiden. In principe is er geen extra hulp nodig om de huistaken tot een goed einde te brengen. Steun kan voor sommige leerlingen een belangrijke invloed hebben naar zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Ondersteuning moet verschillen naargelang het leerjaar, in die zin dat de ouders erop toezien dat er een groei in zelfstandigheid is. Als school vinden we het heel belangrijk dat de kinderen hun huiswerk in een rustige en nette omgeving kunnen maken. Maar elke gezinssituatie is anders : huiswerk moet mogelijk zijn in elke gezinssituatie. Een eigen plaats om te werken is ook belangrijk, vooral als het kind ouder wordt. We beseffen wel dat dit in veel gevallen een utopie blijft. Tips die we ouders willen geven : Een rustige omgeving Een nette omgeving Een eigen plaats om te werken. geen tv of radio. geen spelende gezinsleden. niet te veel afleiding. een lege, propere tafel, niet aan een stoel of salontafel.. schrijfwerk niet tussen eten. gewassen handen. niets binnen handbereik : vb. strips, prullen, speelgoed,. een vaste plaats waar het kind rustig en net kan werken. vanaf de derde graad (5 de /6 de leerjaar) is het raadzaam een eigen ruimte te voorzien.

3 Vergeet-me-nietjes - nuttige informatie SPONSORLOOP t.v.v. t TRAPKE : donderdag 19 november 2015 We organiseren dit schooljaar een sponsorloop t.v.v. Trapke. Tijdens de voor- en namiddagspeeltijd zullen de kinderen de benen uit hun lijf lopen. Niet voor niets natuurlijk. Dit jaar gaat de opbrengst naar het dagcentrum t Trapke (kinderen met een mentale of ernstige beperking). De kinderen kunnen gesponsord worden voor elk afgelegd rondje of met een van tevoren vastgesteld bedrag ongeacht het aantal afgelegde rondes. Je kind heeft voor de herfstvakantie een sponsorkaart meegekregen, waarop de sponsors hun naam en bedrag kunnen noteren. Wij hopen natuurlijk op heel veel sponsors. De sponsorkaarten moeten uiterlijk woensdag 18 november weer op school aanwezig zijn, zodat direct na afloop van de sponsorloop het aantal gelopen rondes genoteerd kan worden. De kinderen krijgen daarna de envelop weer mee naar huis. Zij kunnen dan het sponsorgeld verzamelen en op school inleveren. Wij zouden het fijn vinden als al het sponsorgeld voor de kerstvakantie bij de leerkracht van uw kind is ingeleverd. DANK VOOR JULLIE STEUN! INFOAVOND rond SPLITSEN : ma 30 november van tot voor de ouders van het 1 ste leerjaar. Wij nodigen de ouders van het 1 ste leerjaar uit op een infoavond rond splitsen. Hoe splits ik een getal? Welk materiaal gebruik ik hiervoor? Hoe verwoord ik dat? Waarvoor is dit nodig? Tijdens deze avond trachten juf Sonja, juf Ingrid, juf Annemie en juf Lilli hierop een antwoord te geven door jullie zelf aan het werk te zetten en de nodige tips te geven. Noteer de datum alvast in je agenda. SCHOOLONKOSTEN 1 ste TRIMESTER AANDACHT!!! Er zijn nog steeds rekeningen van oktober niet betaald. Gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen; Dank je wel!

4 ZWEMMEN OP SCHOOL Voor de leerlingen van het 5 de leerjaar eindigt dit schooljaar het zwemmen op maandag 30 november Zij hebben dan reeds 11 zwembeurten gehad. Op maandag 7 december start het 4 de leerjaar met de wekelijkse zwemlessen in Sportoase in Beringen-mijn. We vragen aan de kinderen om 10 minuten vroeger op school aanwezig te zijn, omdat de bus vertrekt om half 9. Ook deze leerlingen zullen 11 zwembeurten van telkens 1 lesuur krijgen. (laatste zwembeurt = maandag 7 maart 2016) SOEP op de STOEP Warme soep : lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van de Soep op de Stoep actie. De opbrengst van deze actie helpt mensen in hun strijd tegen armoede. Wij verkopen zelfgemaakte soep op Dinsdag 1 december (tomatensoep) Donderdag 10 december (groentesoep) Maandag 14 december (tomatensoep) tijdens de middagpauze. Prijs : 1 per tas. (zie inschrijvingsformulier) Dit is geen verplichting. Start TREFBALTORNOOI! Het speelschema is klaar. Gedurende de maanden november en december nemen de kinderen van het 3 de t/m het 6 de leerjaar het tegen elkaar op tijdens de middagpauze om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Een fijn initiatief van meester Bert. Voor welke klas supporter jij? BRANDEVACUATIEoefening Op maandag 9 november hielden we met de ganse school een evacuatieoefening. We slaagden er in om tijdig naar buiten te gaan. De preventieadviseur controleerde en zag dat het goed was. Dikke duim voor onszelf! ONZE SPEELPLAATS IS (bijna) KLAAR! Maar we mogen er al op spelen! In de betonnen bakken moeten nog bomen of bodembedekkers geplant worden. Op de rubberen tegels komt later een speeltuig op te staan. Onze kinderen hebben de speelplaats nu al ingewijd met een trefbaltornooi. Gedaan met de modder en het vuile zand in de klaslokalen.

5 MOBILITEIT : BOEKENTASHESJE AAN, zo ben je goed zichtbaar op de baan! Wij houden prikacties. Op geregelde tijdstippen staan enthousiaste fluospotters aan de schoolpoorten met gekleurde kaartjes. En als je dan een fluohesje draagt, krijg je zo n kaartje waarop jij je naam kan schrijven en in de fluodoos kan gooien. Een onschuldige hand bepaalt op het einde van het jaar enkele winnaars. BESTE JONGENS en MEISJES, BLIJF FLUO DRAGEN WANT JULLIE ZIJN ONZE VIPS! Indien het boekentashesje stuk is, kan je het gratis inruilen voor een nieuw hesje. Als je geen fluohesje meer hebt, kan je ene nieuw hesje kopen voor slechts 1 op het secretariaat. Nieuwe leerlingen krijgen het eerste boekentashesje gratis.. CLB-zitdagen 1 ste trimester : van uur tot uur. Donderdag 19 november VORMINGSAVOND ism HUIS VAN HET KIND : maandag 30 november om in de bieb in Heusden-centrum. Infosessie 1 : Onze kinderen veilig online. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd aan computer of tablet. Ouders zijn daarom het best goed op de hoogte hoe dat veilig kan. Wat vinden kinderen en tieners zo fantastisch aan surfen, gamen, chatten en netwerken? Op een eenvoudige manier komen een aantal technische aspecten aan boed. Spreekster : Barbara Creemers. Inschrijven voor deze vormingsavond kan via : Welzijn.lokale.economie@heusden-zolder.be of NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE Het oudercomité staat in voor ouderbetrokkenheid en voor mekaar ontmoeten. We organiseren daarvoor activiteiten en evenementen zoals de nieuwjaarsreceptie, een bezoek aan Artikel 27, Daarnaast werken we ook actief mee aan thema s in het belang van kinderen vb. rond verkeersveiligheid, rond taal, Alle geïnteresseerde ouders zijn welkom om deel te nemen aan onze maandelijkse bijeenkomsten en op die manier mee te praten en mee te denken. We verwelkomen jullie dan ook heel graag op de volgende samenkomst van het oudercomité : DINSDAG 24 NOVEMBER om 20 uur in (kelderverdieping) van Ontmoetingscentrum Ons Huis.

6 UITNODIGING! 2 de gezellige gespreksavond voor alle ouders WAAROM? voor onze kinderen is TAAL een belangrijke sleutel naar hun toekomst toe WANNEER? Donderdag 19 november 15 van tot in de eetzaal van de lagere school. Programma :. Warm onthaal. Gedicht over taal. Boeiende interviews met rolmodellen. Binnen een taalcarrousel van gedachte wisselen met elkaar.. Afsluiten met een drankje, een hapje en muziek. Jij komt toch ook!!!

7 AGENDA ACTIVITEITEN November 2015 Ma 9 nov J brengt een bezoek aan de bieb. Di 10 nov Bieb bieb hoera voor 3O in de bieb. Wo 11 nov. EEN DAGJE VRIJ : wapenstilstand! Do 12 nov. Ganse dag Geen turnen : meester Bert gaat op navorming. Do 12.nov Workshop Rare meisjes voor 5A (op school) Workshop Rare meisjes voor 5L (op school) Do 12 nov Ouderavond voor de ouders van de vormelingen in 6M Vr 13 nov EHBO-cursus voor juf Sonja Za 14 nov Artikel 27 : rondleiding hedendaagse kunst voor groot en klein in zwembad Zolder. Een organisatie van het oudercomité voor alle ouders. Di 17 nov. VM 2A brengt een bezoek aan het ziekenhuis. Di 17 nov. NM Inentingen voor de leerlingen van 1S, 5A en 5L door de schooldokter. Di 17 nov Leerlingenparlement. Wo 18 nov Doe aan sportbeurs in Genk voor de leerlingen van 6A en 6M. Do 19 nov. Speeltijden SPONSORLOOP t.v.v. t Trapke. Do 19 nov. Om Gezellige gespreksavond voor alle ouders en leerkrachten. Waarom? voor onze kinderen is TAAL een belangrijke sleutel naar de toekomst toe Ma 23 nov EHBO-cursus voor juf Jolien. Ma 23 nov. NM Het 6 de leerjaar gaat voorlezen in de kleuterschool. Di 24 nov. VM Ziekenhuisbezoek voor 2J Di 24 nov Oudercomité Wo 25 nov. VM Workshop composteren voor 1 en 2 Do 26 nov. VM en NM Workshop composteren voor 3 en 4 Vr 27 nov EHBO-cursus voor juf Laura. Vr 27 nov. NM Het 6 de leerjaar gaat voorlezen in de kleuterschool; Vr 28 nov Navorming voor juf Sonja, juf Jolien en juf Rita rond Krachtig evalueren Ma 30 nov Infoavond rond Splitsen voor de ouders van 1S Ma 30 nov. Om Vormingsavond in de bieb in Heusden rond Onze kinderen veilig online. Noteer alvast in je agenda : In vuur en vlam : vrijdag 15 januari 2016 naschools. Eetdag : zondag 24 januari 2016

8 AGENDA ACTIVITEITEN December 2015 Di 1 dec. Middagpauze Soep op de stoep : tomatensoep Do 3 dec. VM TOBO voor het 3 de leerjaar. Zij maken een raketmobiel. Do 3 dec CLB-zitdag Vr 4 dec. Vanaf 11 uur Sint en zijn pieten brengen een bezoek aan de school. Do 10 dec. Middagpauze Soep op de stoep : groentesoep Vr 11 dec Workshop filmen voor 6M Vr 11 dec Workshop filmen voor 6A Ma 14 dec. Middagpauze Soep op de stoep : tomatensoep. Ma 14 dec Oudercomité Wo 16 dec. VM Schaatsen Do 17 dec Leerlingenparlement. Do 17 dec. NM CLB-zitdag Do 17 dec. Naschools Rapportbespreking voor alle ouders; Ma 21 dec. DE KERSTVAKANTIE BEGINT. Vr 25 dec. Om Kerstviering in de parochiekerk. BELANGRIJKE MEDEDELING De kleuters en lagere schoolkinderen zullen dit schooljaar een schoolvoorstelling brengen met als titel : Wat een poppenkast! Deze schoolvoorstelling vervangt ons jaarlijks schoolfeest. Er zullen twee voorstellingen in Ontmoetingscentrum Ons Huis gebracht worden : vrijdag 11 maart 2016 waarschijnlijk om & zaterdag 12 maart 2016 om Noteer deze data alvast in jullie agenda.

Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!

Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan! Schooljaar 2014-2015 ZEKER ONTHOUDEN Wieltjesdag : Dinsdag 18 november! Omdat het risico voor vallen hoog is, adviseren we een helm en/of knie/elleboogbeschermers te dragen. Nieuwsbrief November 2014 TAALPRIK

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken.

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken. Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Beste ouders, hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de herfstvakantie en zijn de batterijen weer voldoende opgeladen om opnieuw aan het werk te gaan. November december

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE :

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE : Zeker onthouden WIELTJESDAG : Dinsdag 20 december 16 SCHAATSEN: Woensdag 14 december 16 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 4 : december 2016 Kinderviering op Kerstdag om half 12 in de parochiekerk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17 Zeker onthouden Sportdag : Donderdag 29 juni 17 Schooljaar 2017-2018 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 7 : juni 2017 OPENKLASDAG Herfstvakantie : 30/10/17-03/11/17 Kerstvakantie : 25/12/17 05/01/18

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja.

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja. Zeker onthouden Vrije lagere school Berkenbos Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15 Nieuwsbrief 2 : oktober 2015 Beste ouders, We kunnen alweer genieten van het unieke herfstkleurenpalet. Warme kleuren,

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering Activiteitenkalender De Klimtoren Oktober 2013 Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : klimtoren@scarlet.be Website : www.vks-klimtoren.be

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen 14 december 2015 Gert Kooman INHOUD Geen vervanging voor een zieke leerkracht 1 Vervanging Sonja na de Kerst 1 School logopedische screening 1 Kerstoproep 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ oktober. Kledinginzameling na de herfstvakantie. Restaurantdag was een succes, BEDANKT

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ oktober. Kledinginzameling na de herfstvakantie. Restaurantdag was een succes, BEDANKT SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 27 oktober Kledinginzameling na de herfstvakantie Van maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november mag u terug alle kleding onder het afdak van de lagere school

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Shelsey (1), Celine (1), Edanur (1), Axl, Chiara, Cedric (6A) en Goele

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Shelsey (1), Celine (1), Edanur (1), Axl, Chiara, Cedric (6A) en Goele Zeker onthouden Schoolvoorstelling Vrijdag 11 maart om 18.00 Zaterdag 12 maart om 15.00 Kom op voor Kerem! Enkele kinderen uit het 5 de leerjaar hebben de handen in elkaar gestoken. Zij houden van 1 maart

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

2. FLUO FLUO FLUO --- VERPLICHT!!!!

2. FLUO FLUO FLUO --- VERPLICHT!!!! 2015-2016 december 1. Uitbreiding speelplaats KS Jullie zagen het vast al wel en onze kleutertjes hebben ze al helemaal ingespeeld de kleuterspeelplaats werd over de hele lengte met meer dan 2 meter uitgebreid.

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Informatieavond 14 september 2015. Welkom. Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften

Informatieavond 14 september 2015. Welkom. Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften Informatieavond 14 september 2015 Welkom 1 Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften Programma Welkom Doel van de avond De klas PBS, OASE

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014 Het Drieluik Daltonbasisschool Ot en Sienpad 3 6852 EG Huissen Tel.:026-3253196 email:drieluik @ delinge.nl Website:www.daltondrieluik.nl Postadres :Postbus 50 6852 AB Huissen Nieuwsbrief nummer 3-2014

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Schooljaar Mei juni 2018 Aanvraag studietoelage niet te vroeg Save the date! Op zondag 3 juni 2018 gaat ons jaarlijks schoolfeest door!

Schooljaar Mei juni 2018 Aanvraag studietoelage niet te vroeg Save the date! Op zondag 3 juni 2018 gaat ons jaarlijks schoolfeest door! Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Aanvraag studietoelage Ook nu weer kan u voor uw kind een studietoelage aanvragen. De aanvraag moet vóór 1 juni 2018 verstuurd worden. Het aanvraagformulier kan verkregen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Zeker onthouden. Een ster aan de hemel. Vrije lagere school Berkenbos. Kerem Cevik is op 22 januari overleden. Laat het ons weten.

Zeker onthouden. Een ster aan de hemel. Vrije lagere school Berkenbos. Kerem Cevik is op 22 januari overleden. Laat het ons weten. Zeker onthouden Vrije lagere school Berkenbos SPRINGTOUWEN : Donderdag 23 februari 17 DIKKETRUIENDAG : Vrijdag 17 februari 17 DONDERDAG 23 Kinderviering opfebruari Kerstdag 17 om half 12 in de parochiekerk.

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2015 INHOUD Oudercomité Kerstvakantie Naar de BIB Openklasdag kleuters Actie:

Nadere informatie