Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 DETAIL 5 DETAIL Handleiding t e m t k a l p e b Gips durafort serie ig ps beplakt met ud rafort serie Twentepoort West 39, 7609 RD Almelo Postbus 804, 7600 AV Almelo Telefoon (0546) Telefax (0546) verkoop@obimex.nl DETAIL 7 DETAIL 3 eplakt met fort serie ig ps beplakt met ud rafort serie t e m t k a l p e b Gips durafort serie

2 1. Systeem 2. Afmetingen Het systeem bestaat uit: A. Een plafondprofiel (P62), B. Een vloerprofiel (P25), C. Een muurprofiel (P28 of P26), voor koppeling met bouwkundige muur of systeemwand; D. Stijlen (S2 of S97), Sendzimir verzinkt staal, te plaatsen tussen plafonden vloerprofiel; E. Gesloten unit (unit A): aan 2 zijden 12,5 mm dikke gipskartonplaten met daartussen 40 mm dikke minerale wol; F. Omegaprofielen, de gipskartonplaten glijden in het plafond- en vloerprofiel en worden op de stijlen bevestigd d.m.v. omegaprofielen, opgevuld met kunststof inlegstrippen; G. Glasunit (units 0, M, N en W): een geprefabriceerd, dubbelbeglaasd frame en gipskarton bovenpanelen (excl. unit W); waarbij de hoogte van deze bovenpanelen bepaald wordt door de totale wandhoogte; H. Deurunit (units 111, 113, 114 en 212): een deurkozijn, aan één zijde op te vullen met glas of dichte panelen (m.u.v. deurunit 212), en gipskarton of houten bovenpanelen; waarbij de hoogte van deze bovenpanelen bepaald wordt door de totale wandhoogte. 1. Wandhoogte: deze wordt bepaald door de afstand tussen de afgewerkte vloer (zandcement vloer, tapijt, natuursteen, etc.) en de plafondafwerking (systeemplafond of bouwkundig plafond). Hoogtetolerantie: ca. 10mm. 2. Wandlengte: deze wordt aangegeven van hart systeemwand tot hart systeemwand. Bij montage onder een systeemplafond kunt u het beste uitgaan van de hoofdprofielen van het plafond. 3. Unitmaat: de wandlengte wordt opgedeeld in unitmaten met een moduulbreedte van 1200 mm (m.u.v. deurunit 212), gemeten van hart omega tot hart omega. De restmaat is dan hart omega tot een bouwkundige aansluiting of systeemwand. 4. Plafond- (P62) en vloerprofiel (P25): t.b.v. de deuren dient een sparingmaat in het vloerprofiel aangebracht te worden van 930 mm (zie ook tekening 5 op pagina 7). Haakse hoeken dienen gemaakt te worden onder een 45 verstek. 5. Muurprofiel (P28 of P26): de lengte van het muurprofiel wordt bepaald door de afstand tussen het vloer- en het plafondprofiel. 6. Stijlen (S2 of S97): de lengte van de stijlen wordt bepaald door de wandhoogte minus 15 mm (op maat knippen met behulp van een -elektrische- blikschaar). 7. Gesloten unit (unit A): de gipskartonplaten zijn in de breedte reeds op de juiste maat. De hoogtemaat wordt bepaald door de wandhoogte minus 73 mm. De breedte van de deelnaad tussen 2 platen is 20 mm, ten behoeve van het omegaprofiel.

3 3. Montage 8. Glasunits: voor de afmetingen van de verschillende onderdelen verwijzen wij u naar het schema onderaan deze pagina. 9. Deurunits: de deurstijlen en bovendorpel zijn reeds op maat. Voor de afmetingen van de panelen verwijzen wij u naar het schema onderaan deze pagina. Let op: Bij plaatsing van 2 deurunits in een gangwand, aan weerszijden van een daarop aansluitende dwarswand, dient altijd een P26 wandaansluiting te worden geplaatst. 10. Omega profielen: de lengte wordt bepaald door de wandhoogte minus 85 mm (de kunststof inlegstrips minus 75 mm). Gereedschap Voor het monteren van de wand heeft u de volgende gereedschappen nodig:»» een klopboormachine»» een boormachine met schroef kop of een elektrische schroefmachine»» een ijzerzaagbeugel (24-tands zaagblad) en/of een elektrische zaagmachine»» een zaag, schrobzaag en/of holle dozen boor»» schroevendraaiers en sterschroevendraaiers»» brede plamuurmessen»» waterpas»» schietlood»» hamer»» stanleymes»» rolmaat en/of duimstok»» nijptang»» kitspuit Bouwomstandigheden De ruimte dient glas- en waterdicht te zijn. De relatieve vochtigheidsgraad mag niet hoger zijn dan 65%. Zo snijdt u een gipskartonplaat op maat»» leg de gipskartonplaat op een vlakke ondergrond met de vinylzijde naar boven;»» snijd de plaat op de juiste maat in met een stanleymes;»» verplaats de plaat met de insnede over de rand van de tafel (of stapel gipsplaten) en breek de plaat;»» keer de gipskartonplaat om en snij de plaat aan de onbeklede zijde op de breuklijn door. Indien u onverhoopt uw materialen toch in een vochtige ruimte moet opslaan, dan altijd het materiaal door middel van onderslagbalkjes los van de grond opslaan en afdekken. Indien de systeemwanden op de vloerbedekking gemonteerd worden, verdient het aanbeveling om deze af te dekken, bv. met plastic folie.

4 Stap voor stap 1. INSTALLATIE VAN HET BO- VENPROFIEL»» Het bovenprofiel met afdichtingsband kan aangebracht worden tegen de plafondconstructie (gebruik van het handrastersysteem wordt aangeraden). 3. INSTALLATIE VAN DE STIJLEN»» C-profiel of S97.»» Gesloten scheidingswanden op stramienmaat 1200.»» Deuren op stramienmaat 1200 (m.u.v. deurunit 212).»» Glaselementen op stramienmaat 600 en 1200.»» Gemakkelijk verstelbaar in hoogte tijdens installatie»» Dikte van de scheidingswanden: 100mm. 5. INSTALLATIE VAN GESLO- TEN PANELEN»» Gesloten panelen: 12,5mm dikke gipsplaat.»» Speciaal ontwikkelde gipsplaat met een fijne kartonlaag bekleed met een kunststof toplaag of vinylafwerking.»» Uniblok-principe (installatievriendelijk).»» Gemakkelijk ter plekke te snijden (met behulp van een Stanleymes).»» Uitstekende akoestische en geluidswerende eigenschappen garanderen de nodige 'privacy' tijdens gesprekken - Lab. waarde 46 db. 2. INSTALLA- TIE VAN HET BENEDEN- PROFIEL»» Inspringend benedenprofiel, dat eveneens dienst doet als plint. Voordelen. in vergelijking met PVC en traditionele houten plinten heeft deze plint een stevig en sterk uiterlijk. 4. INSTALLATIE VAN EEN GLA- ZEN PANEEL»» Geprefabriceerd monoblok glaselement: dubbel glas met floatglas (uitstekende geluidsabsorptie).»» Niet-standaard glas is mogelijk: Pilkington draadglas, donker glas, kogelvrij glas of vuurbestendig glas. 6. INSTALLA- TIE VAN EEN STOPCONTACT»» Ruimte voor stopcontact is aanwezig.»» Stopcontacten en schakelingen/kabels kunnen gemakkelijk aangebracht worden door elektriciens.

5 7. INSTALLATIE VAN ZWARE ACCESSOIRES EN ANDERE ONDERDELEN»» Zoals: Schoolhorden, planningen, spiegels, wasbakken, enz.»» Bevestig de accessoires door de gipsplaat heen in een houten of metalen constructie die tussen twee stijlen werd aangebracht. 8. BEVESTIGEN VAN PANELEN MET BEHULP VAN OMEGA- PROFIELEN»» Deze kunststof invulstrippen zijn beschikbaar in een scala van kleuren lom verticale of horizontale patronen te benadrukken).»» Gemakkelijk op de bouwplaats op maat te snijden. 9. INSTALLATIE VAN HOEK- PROFIELEN EN BOUWPANE- LEN»» Elementen, wandaansluitingen 90 graden en 135 graden hoeken kunnen gemakkelijk ter plekke op maat worden gemaakt. 10. INSTALLATIE VAN DE DEUR»» Zwaar aluminium deurkozijn met sluitstrip, voor de beste akoestische kwaliteit.»» Deur beschikbaar in lichtgrijs (RAL 7035). Afmetingen: breedte 876 mm, hoogte 2115 mm.»» De deur is voorzien van sloten, krukken en paumelles.

6 A PLAFONDPROFIEL (P62) B VLOERPROFIEL (P25) Breng aan weerskanten op de rugzijde van het plafondprofiel afdichtingsband (6 x 9 mm) aan. Schroef het plafondprofiel met behulp van 25 mm snelbouwschroeven op het hart van het plafondstramien (hij gebruik van een elektrische schroevendraaier hoeft u niet voor te boren). Bij systeemplafonds waar een diepe inlegtegel is toegepast dient u het plenum boven de plafondprofielen uit te vullen met klosjes, om te voorkomen dat de plafondplaten omhoog gedrukt worden. Hoeken Haakse hoeken dienen gemaakt te worden onder een 45 verstek. Koppeling met hulpstuk S69. Koppelen De plafondprofielen kunt u koppelen met behulp van hulpstuk S95. Bij ieder ander plafondtype dan een systeemplafond, dient u andere bevestigingsmiddelen te gebruiken zoals: beton: 6 mm plug en houtschroef 1,5 x 9 mm; hout: snelbouwschroef 25 mm; gips of stuc plafond: paraplubouten (lengte 60 mm, diameter 6 mm); staal: kruisparkers, afmeting 8 x 1.5 mm, voorboren met 3,7 mm metaalboor. Breng aan weerskanten op de rugzijde van het vloerprofiel afdichtingsband (6 x 9 mm) aan. Bepaal vervolgens met een schietlood vanaf het plafondprofiel de plaats van het vloerprofiel. Montage bij een tegel- of marmervloer (h.o.h. 600 mm):»» boor het vloerprofiel voor met een 6 mm metaalboor;»» boor door het profiel heen in de vloer met een 6 mm steenboor;»» steek 6 mm pluggen + 1,5 x 9 mm houtschroeven in het geboorde gat;»» schroef het vloerprofiel vast. Informeer of controleer altijd eerst of er in de zandcementvloeren leidingen ingestort zijn, zoals vloerverwarming, cv-leidingen, elektraleidingen, etc., voordat u het vloerprofiel gaat monteren. Daar waar een deur is gepland, in het vloerprofiel een kozijnsparing vrijhouden van 930 mm 1= deurmaat 880 mm + 2 x breedtemaat kozijnprofiel 25 mm). Hoeken Haakse hoeken dienen gemaakt te worden onder een 45 verstek. Hoeken Voor de binnen- en de buitenhoek brengt u eerst het hulpstuk S71, en vervolgens het stuk S72 aan.

7 C MUUR/GEVEL- EN WANDPROFIEL (P28) D STIJLEN Om het verstek netjes bij elkaar te houden monteert u tenslotte hulpstuk S99. Koppelen De vloerprofielen kunt u koppelen d.m.v. hulpstuk S70. T-aansluiting Snijd 11 mm uit de boord van het vloerprofiel van de dwarswand voor bevestiging aan het vloerprofiel van de langswand. Indien u het vloerprofiel op een tapijt met lussen monteert, de vloerbedekking op de plaats van het te boren gat aan weerszijden van het vloerprofiel even insnijden, om te voorkomen dat u de draden van de vloerbedekking met de hoor kapot trekt. Breng aan weerskanten op de rugzijde van het muurprofiel afdichtingsband (6x9 mm) aan. Monteer het muurprofiel tussen het vloer- en plafondprofiel. Bij aansluiting op een bouwkundige muur:»» boor het muurprofiel voor met een 6 mm metaalboor (as/as 600 mm);»» boor in de muur met een 6 mm steenboor;»» steek 6 mm pluggen + 1,5 x 9 mm houtschroeven in het geboorde gat;»» schroef het muurprofiel vast. Bij aansluiting op een systeemwand:»» plaats een extra stijl in de langswand ten behoeve van de bevestiging van het muurprofiel;»» schroef het muurprofiel met een elektrische schroevendraaier vast in de achterliggende stijl met 35 mm snelbouwschroeven. Wanneer u in de toekomst een dwarswand wilt plaatsen, daar waar geen extra stijl in de langswand staat, kunt u het wandprofiel vastzetten met speciale gipspluggen. Daar waar u in het muurprofiel wilt starten niet een kozijn- of glasunit, liet muurprofiel uitvullen met een 65 mm brede en ca. 20 mm dikke strook multiplex of spaanplaat. Plaats daar waar een stijl moet komen hulpstuk S27 in het plafondprofiel. Steek de stijl op de plaats van het hulpstuk S27 in het plafondprofiel en vervolgens in het vloerprofiel (as/as 1200 mm). Bij gesloten units halverwege de unit een tussenstijl plaatsen om doorbuigen van de gipskartonplaat te voorkomen (as/as 600 mm). Om klapperen van de gipskartonplaat op de tussenstijl te voorkomen, kunt u op halve hoogte van deze stijl een stukje dubbelzijdig klevend plakband van ca. 250 mm aanbrengen.

8 E GESLOTEN UNIT (UNIT A) F OMEGAPROFIEL EN PVC INLEGSTRIP Plaats de gipskartonplaat, die in de hoogte op maat gesneden is (zie punt 7 onder Afmetingen' op pagina 1), in het vloerprofiel. Trek de plaat nu iets naar buiten rond en schuif vervolgens, met behulp van een plamuurmes, de bovenkant in het plafondprofiel. Plaats nu, op dezelfde wijze, de volgende plaat (aan dezelfde wandzijde) met een tussenruimte van 20 mm ten behoeve van het omegaprofiel. Deze wandzijde maakt u vervolgens af door de montage van de omegaprofielen en kunststof inlegstrips (zie hoofdstuk F). dozen, code 1081),- d. de afvoer van de waterleiding en vulhout (multiplex 16 mm) ten behoeve van de ophanging van de wastafel. Breng vervolgens platen minerale wol aan (b.v. 40 mm) ten behoeve van de geluidsisolatie (dit moet zeer zorgvuldig gebeuren om geluidslekken te voorkomen). Sluit nu ook de andere zijde van de wand op dezelfde manier als hierboven beschreven. Schuif eerst het op maat gezaagde omegaprofiel (zie punt 10 onder 'Afmetingen' op pagina 2) in het plafondprofiel. Plaats het omegaprofiel vervolgens op het vloerprofiel. Zet de omegaprofielen met 25 mm snelbouwschroeven op de stijl vast. Monteer nu de kunststof inlegstrip in de omega profielen:»» plaats eerst de inlegstrip op ooghoogte in het omegaprofiel en schuif hem omhoog in het plafondprofiel;»» plaats daarna de inlegstrip in het vloerprofiel;»» klop tot slot de inlegstrip, met b.v. een rubber hamer, van onder af in het omegaprofiel. Om te voorkomen dat er kieren ontstaan tussen de platen en de profielen dient u altijd max. 150 mm boven het vloer- en onder het plafondprofiel te schroeven. Nadat de wand nu halfschalig is ingebouwd plaatst u, indien noodzakelijk: a. vulhout ten behoeve van de ophanging van radiatoren; b. vulhout ten behoeve van de ophanging van kapstokken, keukenkastjes e.d.; c. de elektraleidingen en inbouwdozen met behulp van een holle dozenboor (b.v. Attema holle wand-

9 G GLASUNITS (Q, M, N EN W) Bestaan uit:»» element in standaard breedte.»» hoogte in standaard maten 2750 en 3000 (fig. 19) A) Wandhoogte B Glaselementhoogte = wandhoogte minus 73 C) Verticale stijlen = wandhoogte minus 110 D) Glashoogte = wandhoogte minus 94 X) Q. Glasunit met glas tot deurhoogte Vul het vloer- en plafondprofiel over de breedte van het glaselement met minerale wol. Plaats het geprefabriceerde glaselement in het vloerprofiel en schuif deze tegen de stijl. Plaats vervolgens de tweede stijl er tegen aan en plaats de aluminium tussendorpel (P92) op het glaselement. Schuif het eerste op maat gesneden bovenpaneel (zie punt 8 onder 'Afmetingen op pagina 2) in het plafondprofiel en laat deze daarna in de aluminium tussendorpel zakken. Plaats een tussenstijl in het midden van de unit en breng steenwol tussen de stijlen aan. Plaats nu het tweede bovenpaneel op dezelfde wijze als het eerste. Breng tenslotte aan beide zijden de omegaprofielen en de kunststof inlegstrippen aan (zie voor werkwijze hoofdstuk F op pagina 9). M. Glasunit met middenlicht Plaats aan één zijde het onderpaneel (zie punt 8 onder Afmetingen' op pagina 2) in het vloerprofiel tegen de stijl (zet deze tijdelijk met plakband vast). Breng nu eventuele elektra- of andere leidingen aan. Plaats de tussenstijl en breng minerale wol aan. Plaats vervolgens het onderpaneel aan de andere zijde van de wand en houd deze 2 panelen bij elkaar door het plaatsen van de aluminium tussendorpel. Vervolg hierna als beschreven bij unit 0. N. Glasunit met bovenlicht Voor de montage van unit N kunt u de werkwijze aanhouden van unit M, zie hierboven, met dien verstande, dat de afmetingen van de onderen bovenpanelen verschillen (zie punt 8 onder 'Afmetingen' op pagina 2). W. Kamerhoge glasunit Voor de montage van unit W kunt u de werkwijze aanhouden van unit Q, met dien verstande dat er geen bovenpaneel dient te worden aangebracht. Op maat brengen van het glaselement Om het glaselement op maat te brengen wordt als volgt gedemonteerd:»» Schroef bij 'A' de dorpel 4 los van stijl 1, bij 'B' dorpel 2 los van 3.»» Schuif de ontstane hoek 1 en 2 van het glas. Haal het glas uit de voegen van hoek 3 en 4.»» Breng de verticale glasprofielen op maat (wandhoogte minus 110 mm).»» Het glas wordt op maat gebracht (wandhoogte minus 94 mm) en langs een stalenrei kerven we het glas met een glassnijder. Onder de glasplaat leggen we een lat tegen de kerf en drukken het glas door.»» Het monteren van de unit gaat in omgekeerde volgorde van de demontage. Voordat het glas gesneden wordt, de glassnijder in de petroleum dopen.

10

11

12

VERWERKINGSVOORSCHRIFT

VERWERKINGSVOORSCHRIFT A. Vloerprofiel Bij het uitzetten van het vloerprofiel Breng aan weerszijden op de rugzijde dient men t.p.v. de 90 en variabele van het vloerprofiel afdichtingsband hoek een sparing vrij te houden van

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 4 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut is eenvoudig zelf te doen, je kunt het vergelijken met Lego voor volwassenen. Ondanks dat, zijn er enige zaken om rekening

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren.

01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren. BESTEKTEKST 44.02 Systeemwanden TechnoWand 44.02.1 BEGRIPPEN 44.02.10 Begrippen: algemeen 01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren.

Nadere informatie

BIA Systeemwanden montage handleiding

BIA Systeemwanden montage handleiding BIA Systeemwanden montage handleiding 1 Montage handleiding Vloeraansluiting Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de Spanell systeemwand moet komen. Dit kan

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand MONTAGEHANDLEIDING model type :LIMBURG :holle wand => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 7 stappen in deze handleiding.

Nadere informatie

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week.

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week. Jaar 1, periode 3. Inleiding Hier vind je de benodigde informatie over de praktijkopdrachten in periode drie van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw bol4. We hebben de beschikking over zeven weken

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider

Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider LET OP!!! Plaats glazen wanden / deuren nooit onbeschermd op de vloer. Maar plaats deze op een stuk karton of houten plank. ( Tijdens uitpakken en tijdens

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen normale gootkap Installatie instructies De nummer één veranda specialist in Nederland Goot profiel 100% Kwaliteits garantie Het hele jaar droog onder een aluminium

Nadere informatie

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren )

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Maatbereik: 80: 76,5 80,5 cm 90: 86,5 90,5 cm 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: e Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping bouwmaterialen Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Producteigenschappen Montagehandleiding Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Met een terrasoverkapping van Bruynzeel Home Products kunt u

Nadere informatie

Handleiding Pendeldeur EnjoY² ( tussen 2 muren )

Handleiding Pendeldeur EnjoY² ( tussen 2 muren ) Handleiding Pendeldeur EnjoY² ( tussen 2 muren ) Maatbereik: 80: 76,5 80,5 cm 90: 86,5 90,5 cm 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig

Nadere informatie

3. Montage ( Voorbeeld geeft de zijwand links en Pendeldeur rechts)

3. Montage ( Voorbeeld geeft de zijwand links en Pendeldeur rechts) Montage handleiding Pendeldeur EnjoY² (in combinatie met zijwand ) Maatbereik: 80: 76,5 80,5 cm 90: 86,5 90,5 cm 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding MonoPlus

Montagehandleiding MonoPlus Montagehandleiding MonoPlus Inhoudsopgave MonoPlus MonoPlus montagekozijn Hoe gebruikt u deze handleiding? Onderdelen MonoPlus Monteren van het kozijn Afhangen van de deur Plaatsen van het glas 4 7 8

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES

GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES BELANGRIJK Bedankt voor het kiezen voor van Rijn Products. Lees voordat u uw deur gaat plaatsen eerst goed deze gebruikshandleiding. 1. Controleer of u beschikt over

Nadere informatie

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Winterswijk (NL) www.wipro.nl info@wipro.nl Askon Systeemwand is een product van Wipro BV te Winterswijk. De verkoop en montage

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur ken Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. o De montage dient uitgevoerd te worden door

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Lambrisering Lambrisering is de wandbetimmering, meestal bestaande uit houten paneelwerk,

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING

MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de systeemwanden moeten komen. Dit kan door middel van schroeven, lijmen of eventueel

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Wilt u uw woning verfraaien door parket/laminaat aan te leggen of een houten betimmering (niet in de keuken) aan te brengen tegen een muur of tegen

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Een tussenwand plaatsen of verwijderen

Een tussenwand plaatsen of verwijderen Klusfolder Een tussenwand plaatsen of verwijderen In deze klusfolder leest u hoe u een niet-dragende tussenwand plaatst of verwijdert. U kunt dit heel goed zelf doen. Als in de wand leidingwerk moet worden

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het overzicht op de volgende

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Productinfo paneelwanden Sonata T110 en T90

Productinfo paneelwanden Sonata T110 en T90 Korte beschrijving V12.0NL Geluidsisolatie Productinfo paneelwanden Sonata T110 en T90 Een paneelwand is een mobiele wand welke is opgebouwd uit losse sandwichpanelen die eenvoudig door één persoon verplaatsbaar

Nadere informatie

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen KLUSWIJZER 8 Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0.

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0. GYPTONE D SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING GYPTONE D SYSTEEM PRODUCTOMSCHRIJVING Gyptone D is een akoestisch systeemplafondpaneel dat verdekt wordt gemonteerd in het Cross-Lock Unipro ophangsysteem. Het plafond

Nadere informatie

Montagehandleiding Zavora

Montagehandleiding Zavora Montagehandleiding Zavora Vaste wanden (draaibaar / vast) Artikelcode ZST60098 ZST600108 ZST600118 Omschrijving Vaste wand met haaks deel 8 mm. helder clearglas incl. stabilisatiestang 98-30 x 200 cm.

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur LINO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Neem de tijd om deze opbouwbeschrijving rustig helemaal door te lezen. U krijgt dan alvast een idee waarvoor de geleverde materialen bedoeld

Nadere informatie

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 39 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied II:3750 mm

Nadere informatie

Verwerking Cable Stud wandsystemen

Verwerking Cable Stud wandsystemen Verwerking Cable Stud wandsystemen Verwerking Gyproc Cable Stud 2 Details en aansluitingen 4 Saint-Gobain Gyproc Nederland Postbus 73 4130 EB Vianen Tel: 0347-325100 Fax: 0347-325125 E-mail: info@gyproc.nl

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29 Nummer 29 Art.nr. 912743 Woont u in een ouder huis dan kent u het probleem-plafond. Scheuren en barsten die u kunt blijven vullen, plafondplaten die doorzakken of zelfs naar beneden dreigen te komen. Zo

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP *meegeleverd, **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie

Nadere informatie

kluswijzer Binnendeuren

kluswijzer Binnendeuren kluswijzer Binnendeuren Binnendeuren Zelf een binnendeur vervangen en afhangen Een andere binnendeur? Of een decoratieve huiskamerdeur? De bouwmarkt verkoopt ze in allerlei soorten en maten: hardhout,

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen afbouw Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen Zoekt de klant een oplossing voor het monteren van een strakke en schroefvaste wand? En wil de klant wanden die snel en eenvoudig te plaatsen

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

handleiding douche kwartrond

handleiding douche kwartrond CILO handleiding douche kwartrond Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan dan contact contact op met op met uw Bruynzeeldealer.

Nadere informatie

TechnoWand. meer dan wanden

TechnoWand. meer dan wanden TechnoWand meer dan wanden TechnoWand: méér dan wanden TechnoWand, gevestigd in Aalten, produceert sinds 1994 systeemwanden voor kantoren, scholen, fabrieken en instellingen. In nauw overleg met onze klanten

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Topline Terrasoverkapping

Nadere informatie

DuoFlex. Montagehandleiding

DuoFlex. Montagehandleiding DuoFlex Montagehandleiding DuoFlex montagekozijnen Inhoudsopgave Hoe gebruikt u deze handleiding? 2 Onderdelen DuoFlex kozijn 3 Controle 5 Monteren van de voorhelft 6 Monteren van de tegenhelft 7 Plaatsen

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties BIA RETAIL WANDEN Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties 1 RETAIL ASSORTIMENT MDF BLANK 12 MM MESS/GROEF AFDEKLAT WIT TELESCOOP ANTENNE met Grid METALEN S-CLIP MDF

Nadere informatie

Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken

Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken Proficiat met de aankoop van uw aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken. Het is van vitaal belang om de onderstaande

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING LUXALON PLAFOND

MONTAGEHANDLEIDING LUXALON PLAFOND MONTAGEHANDLEIDING LUXALON PLAFOND type: gesloten plafond Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe Luxalon plafond! Een Luxalon aluminium plafond is van een uitstekende kwaliteit, bereikt door een zorgvuldige

Nadere informatie

Montage handleiding ¼ ronde cabine Intense

Montage handleiding ¼ ronde cabine Intense 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig door, controleer of alle voor montage benodige onderdelen aanwezig zijn en check de cabine op

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING Enjoy 2 Kwartrond

GEBRUIKSHANDLEIDING Enjoy 2 Kwartrond GEBRUIKSHANDLEIDING Enjoy 2 Kwartrond 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig door, controleer of alle voor montage benodige onderdelen

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Ik plaats mijn inbouwdozen

Ik plaats mijn inbouwdozen Ik plaats of verander mijn elektrische installatie 1 Ik plaats mijn inbouwdozen en monteer Céliane schakelmateriaal 1. In een holle wand (gipsplaat, hout...) n enkelvoudig 1 - Boor het gat met behulp van

Nadere informatie

Docentenblad 5 Monteren 2

Docentenblad 5 Monteren 2 Docentenblad 5 Voordat de leerling met kan beginnen, moet hij/zij de theorie van Monteren 1 hebben doorgenomen. Daarin is namelijk een overzicht opgenomen van de handboormachines, boren en pluggen. In

Nadere informatie

Montagehandleiding glazen schuifwanden

Montagehandleiding glazen schuifwanden Montagehandleiding glazen schuifwanden Benodigd gereedschap Schep (bij funderingskoker) Ladder Rolmaat Accuboormachine Waterpas Zeepsop, stanleymes Stap 1: keuze fundering Stap 2: funderingskokers Vierkante

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN Doll architecten 1 01 VOOR HET WERK GELDENDE VOORWAARDEN U.A.V. 1989 01.05 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 01.05.10 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 05. DOOR DE AANNEMER TE VERVAARDIGEN

Nadere informatie

Montagehandleiding Zavora

Montagehandleiding Zavora Montagehandleiding Zavora Vaste wanden (muurklem / muurprofiel) Artikelcode ZST50K ZST60K ZST78K ZST88K ZST98K ZST108K ZST118K Omschrijving Vaste wand 50 cm. breed 8 mm. helder clearglas incl. chroom muurklemmen

Nadere informatie