NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013"

Transcriptie

1 1 NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/ CONTROLE BLOKKERING ALGEMENE/ANALYTISCHE REKENING Na ingave van een algemene of analytische rekening (in Commerce en Finance) wordt er een controle uitgevoerd om na te gaan of deze rekening geblokkeerd is. Deze controle kan ingesteld worden in het tabblad Dagboeken van de algemene parameters in Finance. In Commerce wordt deze instelling gelezen vanuit Finance. Er zijn 3 opties mogelijk: Geen test: er wordt geen controle op blokkering uitgevoerd Test maar kunnen doorgaan: een melding wordt getoond, maar men kan doorgaan Test en niet kunnen doorgaan: de melding wordt getoond, maar men kan niet doorgaan Bij ingave van een geblokkeerde rekening met de controle ingeschakeld, wordt de volgende melding getoond:

2 2 In het detailvenster van de algemene of analytische rekening kun je nu het veld Geblokkeerd aan- /afvinken:

3 3 2. Balans in vreemde munt Eerst en vooral moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden opdat de afdruk in vreemde munt zou mogelijk zijn en dat hij correct zal werken. - Het gebruikte model moet van het type gepersonaliseerd zijn. - De totalen van de balans moeten onderaan worden afgedrukt. - In het model moeten volgende zaken worden aangepast t.o.v. vroeger 1. De groepen RBZ & RCZ moeten respectievelijk veranderd worden naar RBz & RCz

4 4 2. Overal waar in het model verwezen wordt naar deze groepen moet dit vervangen worden: De muntcode en de algemene rekening voor het wegwerken van het verschil (actief/passief) worden opgeslagen in de selectietabel. De muntkoers daarentegen wordt steeds uit het bestand van de munten gehaald (gemiddelde jaarkoers) maar kan gewijzigd worden. Bij de afdruk wordt de munt en de gebruikte koers vermeld in de titel.

5 5 3. Zakencijfers op scherm met knop historiek 4.Vervaldaglijst met 5 kolommen i.p.v. 3

6 6 5. Manueel aanpassen van de bedragen bij de afdruk van de betaalherinnering Klik op de knop Kies de lijn die u wenst aan te passen en klik nogmaals op de knop

7 7 6. Buiten gebruik stellen + blokkering van een dagboek 7. Buiten gebruik stellen + blokkering van een dossier in finance

8 8 Bij overzicht dossier optie Inclusief geblokkeerde dossiers 8. Overzicht dossiers in finance : naam 2 wordt ook getoond 9. Nieuw item ons klantnr op de leveranciersfiche : tabblad commercieel. Hier kunt u het klantnummer invullen waaronder u gekend bent bij uw leverancier.

9 9 10. Nieuw item bij de ingave van de forfaits bij de accountantsfacturatie (AFA) Dit veld wordt ook getoond bij de facturatie van de prestaties (zie hieronder) 11. Dupliceren + tegendraaien divers dagboek. Op basis van een reeds eerder geboekt diversendagboek (gecentraliseerd of niet gecentraliseerd) wordt er een nieuw niet gecentraliseerd dagboek gecreëerd met dezelfde rekeningen en bedragen voor een bepaalde periode. Het teken van de boeking wordt eventueel omgekeerd. Het dagboek mag enkel boekingen bevatten op algemene rekeningen. Input: Boekjaar en periode worden geïnitialiseerd met de periode waarmee we zijn ingelogd, verminderd met 1. Boekjaar en periode kunnen gewijzigd worden naar een bestaand boekjaar en rekening houdend met het maximum aantal periodes. Output: Boekjaar en periode worden geïnitialiseerd met het boekjaar en periode waarmee we zijn ingelogd. Enkel de periode kan aangepast worden rekening houdend met het maximum aantal periodes voor dit boekjaar.

10 10 Na het wijzigen van de periode wordt ook de boekhoud- en stukdatum opnieuw bepaald. Indien Nieuw commentaar of Nieuwe omschrijving aangevinkt dan wordt het commentaar of de omschrijving overgenomen uit de selecties en niet uit het bestand. Zowel het input als output dagboek moeten een bestaand diversen dagboek zijn. Indien er in de detail van een stuk (CUMOD of ENCOD) een record voorkomt waarbij het type rekening of het type spiegelrekening gelijk is aan klant of leverancier, dan wordt deze lijn in het rood voorgesteld en kan dus niet worden aangevinkt. Opmerking: Aangezien hier geen boekingen op klanten en/of leveranciers voorkomen, is er ook geen aanpassing van de real-time.

11 Uitbreiding van de mogelijkheden tot overname omschrijving in de verdeeltabellen 13. Importeren/exporteren CODA-bestanden Het exporteren en importeren naar/van atilissima is uitgebreid voor het gebruik van rekeninguittreksels, namelijk voor de bestanden CODA5 (master), CODA6 (detail) en CODA7 (toewijzingen). Opmerkingen: Exporteren: Alle rekeninguittreksels uit het dossier worden geëxporteerd. Het bestand CODA7 wordt geëxporteerd met ruptuur volgens: soort dagboek, jaar uittreksel, nummer uittreksel, volgnummer en lijnnummer. Importeren: Enkel niet bestaande rekeninguittreksels worden geïmporteerd. Toewijzingen die gemaakt zijn in het dossier waarin het exportbestand is gecreëerd, worden niet overgenomen tijdens de import.

12 Archivering van documenten per dossier De archivering van documenten per dossier is een uitbreiding op de module F180 Visualisatie gearchiveerde facturen. Algemene parameters In het tabblad Algemeen 2 van de algemene parameters kun je een map opgeven met de locatie van de archiefdocumenten welke gekoppeld zijn aan het dossier. DDD: Wordt later vervangen door de dossiercode YYYY: Wordt later vervangen door het boekjaar Afdrukken Op het venster voor het kiezen van een printer, zal er bij het rechtsklikken op de bladeren-knop een popup geopend worden met de volgende mogelijkheden: Archiefmap dossier: Het pad vervangen door de nieuwe parameter voor archivering dossier Map out: Het pad vervangen door de mail-out-directory Archiefmap verkoop: Het pad vervangen door de parameter voor archivering verkoop Hierdoor kan de gebruiker op een snelle manier kiezen in welke map hij de PDF wil plaatsen zonder via de bladeren-knop een map te selecteren. Indien het ingevulde pad gelijk is aan de map voor archivering verkoop of dossier en het pad bevat één van de joker-tekens (DDD en/of YYYY), dan worden deze vervangen. Vervolgens wordt er gecontroleerd of de opgegeven map reeds bestaat. Indien nodig wordt de volgende melding getoond met de vraag om eventueel deze map te creëren:

13 13 Visualisatie archief dossier Indien module F180 actief en de parameter voor archivering van het dossier is ingevuld, dan komt er een nieuwe knop actief waarmee je het archief kunt raadplegen. Na het zoeken worden alle bestanden uit de geselecteerde archiefmap gevisualiseerd, inclusief alle onderliggende mappen. Een willekeurig bestand kan nadien geselecteerd worden uit de treeview en geopend worden met zijn standaardprogramma via de kiezen-knop.

14 Betalingsbestand isabel in xml-formaat (Isabel 6 compatibel) A. Algemeen In oude CIRI-bestanden werd een onderscheid gemaakt tussen betalingsopdrachten binnenland en betalingsopdrachten buitenland qua structuur van bestand. In de nieuwe XML-bestanden is het onderscheid niet op niveau van binnenland of buitenland maar op niveau van Europese overschrijving of niet Europese overschrijving (algemene overschrijving genoemd). Voor wat betreft de betalingsopdrachten binnenland zal voortaan steeds gebruik gemaakt worden van een Europese overschrijving (binnen SEPA). In dit geval moet het IBAN-nummer van de begunstigde steeds ingevuld zijn met een Belgisch IBAN-nummer en is de valuta van het bedrag steeds EUR. In principe is de BIC-code hier optioneel. Voor wat betreft de betalingsopdrachten buitenland moet voortaan een onderscheid gemaakt worden tussen betalingsopdrachten buitenland via een Europese overschrijvingen en betalingsopdrachten buitenland via een Algemene overschrijving (Niet Europese overschrijving). Bij een Europese overschrijving wordt de begunstigde steeds geïdentificeerd aan de hand van zijn IBAN-nummer en zijn BIC-code en is de valuta van het bedrag steeds EUR. B. Algemene parameters Er is een nieuwe parameter voorzien die aanduidt of we werken met de oude CIRI-files of met de nieuwe XML-files:

15 15 C. Mutatie leveranciers : buitenlandse betalingen 1.Indien we werken met XML-files dan wordt de zone adres(vervolg) niet meer gebruikt. en is de omschrijving van bepaalde zones op het TAB-blad Betaling(+) gewijzigd: 2.Bij het drukken op de knop Kopiëren N-A-L worden onderstaande velden als volgt opgevuld met de gegevens uit het tabblad Adres. In tegenstelling tot vroeger wordt de postcode niet meer voorafgegaan door een * en niet meer door de landcode. Opgelet: Voor klanten welke deze gegevens reeds vroeger hadden ingevuld zal het sterretje en de land code moeten weggelaten worden 3.Op het TAB-blad Betaling(++) zijn onderstaande zones niet meer zichtbaar: - Code betaalwijze - Rubriek 1, 2 en 3 - Verantw. 1, 2 en 3 - Code bedrag - 4. Bij de code kosten krijgen we een tooltip met waarden welke deze mag bevatten.

16 16 Opgelet: Deze codes zullen bij de opbouw van de XML-bestanden worden vertaald in een code van 4 karakters 5. Bij de accept van de mededeling Bank begunstigde krijgen we volgende tooltip:

17 17 D.Betaalvoorstel leveranciers : 1.Bij het bepalen van de tabel met de openstaande lijnen wordt in geval van betalingsopdrachten binnenland voortaan het IBAN-nummer van de leverancier in de tabel geplaatst in plaats van het oude banknummer. Is het IBAN-nummer niet ingevuld bij de leverancier dan wordt het indien mogelijk berekend aan de hand van het banknummer (zoals bij mutatie leveranciers). 2.Bij het aanmaken van de records in het detailbestand van de betalingen worden ook in geval van betalingen binnenland een aantal velden ingevuld: - Soort identificatie bank begunstigde : vast 1 (BIC). - Identificatie bank begunstigde : BIC-code uit de leverancier. - Soort rekening begunstigde : vast 1 (IBAN). - Rekeningnummer begunstigde : IBAN-code uit de leverancier - De zones met betrekking tot de naam en het adres van de begunstigde : Opmerking: Ook voor betalingen buitenland, dan gebeurt dit op voortaan op dezelfde manier. - Landcode begunstigde : Landcode van de leverancier.. 3.Bepaalde zones welke niet meer van toepassing zijn in geval van betalingsopdrachten buitenland in XML worden NIET meer overgenomen uit de leverancier. Adres 2 begunstigde Code betaalwijze Rubriek 1 tem 3 Verantwoording 1 tem 3 Bedrag 1 tem 3 Code bedrag

18 18 E.Mutatie Betalingen leveranciers : 1. De bankcode en het rekeningnummer wordt niet meer getoond bij betalingsopdrachten binnenland. 2. Er is een nieuw tab-blad ID Betaling in geval. Om de voorstelling properder te laten verlopen werden Code betaalwijze en Betalingsmunt van plaats gewisseld (ook indien geen XML!). Bij de code kosten krijgen we tevens een tooltip welke waarde dit veld mag bevatten.

19 19 Opgelet: Deze codes zullen bij de opbouw van de XML-bestanden worden vertaald in een code van 4 karakters (zie verder). 4. Bij de accept van de mededeling Bank begunstigde krijgen we volgende tooltip: H.Exporteren van overschrijvingen 1. De zender moet ingevuld zijn. 2. De gegevens van de opdrachtgever worden overgenomen uit de dossier waarmee we ingelogd zijn en kunnen niet gewijzigd worden. 3. Na het wijzigen van de bank code wordt naast het rekeningnummer en de munt code van de opdrachtgever, nu ook het IBAN-nummer en de BIC-code uit de algemene parameters gehaald: Het IBAN-nummer moet ingevuld zijn en correct zijn. Indien het gaat om betalingen buitenland wordt naast het rekeningnummer en de muntcode van de kosten, nu ook het IBAN-nummer van de kosten bepaald uit de algemene parameters: Het IBAN-nummer is NIET verplicht maar moet correct zijn indien ingevuld. De zones m.b.t. tot de kosten zijn dus enkel zichtbaar indien het gaat om betalingen buitenland. Dit is ook het geval voor de mededeling van de bank. Bij de accept van de mededeling volgende tooltip:

20 20 4. Bij de opmaak van het XML-bestand worden bepaalde tag s al dan niet gebracht naargelang het gaat om een Europese overschrijving of een Algemene overschrijving. Om dit te onderscheiden hanteren we volgende logica: Resultaat :

21 Investeringen : bedrag eindafboeking kan nu per investering worden meegegeven i.p.v. algemeen voor alle investeringen.

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

Technische nota AbiFire CODA

Technische nota AbiFire CODA Laatste revisie : 15 maart 2012 Inleiding De link met maakt het mogelijk om rekeninguittreksels elektronisch in te lezen in de modules Interventie, Ambulance en Preventie van AbiFire. Deze link is gekoppeld

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

ERO VNG WIJZIGINGEN. Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: Algemeen

ERO VNG WIJZIGINGEN. Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: Algemeen ERO VNG Terug naar overzicht Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: WIJZIGINGEN Algemeen Basecone, een volwaardig systeem voor

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid.

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid. Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 PRINCIPE IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKWIJZE... 4 DOSSIERGEGEVENS... 4 AAN- EN VERKOOPDAGBOEKEN... 5 INSTELLINGEN...

Nadere informatie

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count.

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count. Vero Count (Kluwer) Vero steunt E-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language) Een veel gestelde vraag aan MyBreex Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten)

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Algemene modaliteiten van aanmaningen... 5 IV. Aanmaningscategorieën... 6 a.

Nadere informatie

Wings import diverse verrichtingen. Wings Beheersoftware

Wings import diverse verrichtingen. Wings Beheersoftware Wings import diverse verrichtingen Wings Beheersoftware IMPORT DIVERSEN INLEIDING 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek INSTALLATIE & GEBRUIK 2.1. Vooraf 4 2.2. Gebruik-Voorbereiding in Excel (Divers dagboek)

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

WinBooks Versie 4 What s New?

WinBooks Versie 4 What s New? WinBooks Versie 4 What s New? 1. Goedkeuring van de facturen vóór betaling... 2 2. Afpunten van de openstaande posten... 8 3. Prints : BTW Formulieren 2007... 10 4. Prints : Dagboeken : overzicht van de

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding... 2 2 Beheer gegevens schuldeiser... 2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 4 Migratie... 6 4.1 Algemeen... 6 4.2

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 In Count-e 3.0 is niet alleen de lay-out veranderd maar zijn er ook inhoudelijk verschillende functionaliteiten gewijzigd. In dit formulier geven we een overzicht van

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.02

Documentatie voor update BHIwin 9.02 Documentatie voor update BHIwin 9.02 I. Inlezen dagafschrift CODA versie 2.1... 3 1. Algemene instelling... 3 2. Inlezen dagafschrift... 3 2.1 Alle rekeningen... 3 2.2 Per bankrekening... 4 2.3 Inlezen

Nadere informatie

BEST/Rentm in de Cloud

BEST/Rentm in de Cloud BEST/Rentm in de Cloud Productvoorstelling www.cloudsyndic.com A. Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver T. +32 15 75 30 58 F. +32 15 75 21 42 E. info@cloudsyndic.com 1 BEST/Rentm in de Cloud - Flow 2 Algemeen

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.30

Documentatie voor update SNDwin 12.30 Documentatie voor update SNDwin 12.30 I. Verbeteringen... 3 1. Aankoop onbetaalde facturen... 3 2. Aankoop toevoegen factuur (periode)... 3 3. Aankoop - toevoegen factuur (mededeling)... 3 4. Individuele

Nadere informatie

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA)

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos 6.6 introduceert de automatische verwerking van uw elektronische bankafschriften (CODA). Om de match tussen verkoopfactuur en betaling uniek

Nadere informatie

Boekhouding Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te

Boekhouding Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te wisselen met Exact Online. Deze koppeling brengt een aantal interessante

Nadere informatie

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel.

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel. Expert/M Plus Importeren saldibalans uit Excel www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 DE STRUCTUUR VAN DE SALDIBALANS IN MS EXCEL... 3 DE HOOFDING... 3 DE SALDIBALANS...

Nadere informatie

Finfisc@Web Nieuwsbrief

Finfisc@Web Nieuwsbrief Finfisc@Web Nieuwsbrief Aanpassingen versie 3.3.9 Aanpassing rapporten aan Vat package In deze versie zijn de rapporten voorzien van de nieuwe ventilatiecodes ivm de VAT package Aanpassingen versie 3.3.8

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Update SHL versie 8.20

Update SHL versie 8.20 Update SHL versie 8.20 OVERZICHT VAN DE WIJZIGINGEN Algemene wijzigingen Dossiercreatie - overname gegevens Programma's 101/121-102/122 - (afdruk) klanten- en leveranciersrekeningen Programma 123 - Afdruk

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Installatie van de standaard te gebruiken waarden... 5 a. Referenties van de

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN!

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! Voorstelling van de nieuwe versie 3.3 We stellen u vandaag met trots de nieuwe versie 3.3 van BOB Software voor. Ons doel: uw gebruik van het programma vereenvoudigen

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Inhoud van deze folder

Inhoud van deze folder Inhoud van deze folder Single Euro Payments Area (SEPA) Pagina 2 Rekeningnummer omzetten naar IBAN en BIC Pagina 3 Bankafschriften inlezen Pagina 4 Snelstart en verkoopfacturen Pagina 6 Vragen? Pagina

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

SEPA: Gemakkelijk betalen in Europa UNIT4 Multivers Extended. versie 1.0

SEPA: Gemakkelijk betalen in Europa UNIT4 Multivers Extended. versie 1.0 SEPA: Gemakkelijk betalen in Europa UNIT4 Multivers Extended versie 1.0 1. SEPA: Gemakkelijk betalen in Europa SEPA (Single Euro Payments Area) leidt tot harmonisatie van de betaalmarkt binnen de Europese

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402 Handleiding Visual Planning Visual Planning Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Introductie. 5 1.1. Hartelijk Welkom. 5 1.2. Configuratie van Planning. 6 2. Planning. 7 2.1. Planbord inrichten.

Nadere informatie

Nieuw Financieel. Inhoud

Nieuw Financieel. Inhoud Nieuw Financieel Inhoud 1. Financieel beheer... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2 Overzicht afdrukken... 3 2. Financieel uittreksel... 4 2.1 Hoofd financieel uittreksel... 4 2.2 Detail financieel uittreksel...

Nadere informatie

Technische nota AbiFire Link boekhouding BBC CIPAL MERCURIUS

Technische nota AbiFire Link boekhouding BBC CIPAL MERCURIUS Technische nota AbiFire Link boekhouding BBC CIPAL MERCURIUS Laatste revisie : 5 september 2016 Inleiding De link met de boekhouding CIPAL MERCURIUS maakt het mogelijk factuurgegevens opgemaakt met AbiFire

Nadere informatie

Ford Vehicle Billing. Handleiding

Ford Vehicle Billing. Handleiding Ford Vehicle Billing Handleiding INHOUD: 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OMSCHRIJVING... 3 2 FORDBCMINTERFACE... 4 2.1 OMSCHRIJVING... 4 2.2 MODELGEGEVENS... 4 2.3 COMMERCIËLE GEGEVENS... 4 2.4 OPTIES VAN DE WAGEN...

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba 27/12/2012 Contents 3 Table of Contents Foreword 0 4 1 Wat... vooraf dient te gebeuren 5 2 Instellingen... in DBFACTw 7 Licentie... 8 Rechten-gebruikersgroep... 9 Instellen contract-gegevens... 10 Manueel

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon I Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc.& Microloon 2... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Exporteren vanuit People Inc....

Nadere informatie

Release Notes Sage BOB 50c Versie van 04/04/2017

Release Notes Sage BOB 50c Versie van 04/04/2017 Derdenbestand Boekhouding & Financiën Bestand Klanten Boekhouding & Financiën Bestand Leveranciers Boekhouding & Financiën Bestand Relaties ondernemingen De verbinding met Google Maps in de derdenfiches

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Converteren dossiers van Expert/m for Windows

Converteren dossiers van Expert/m for Windows Inhoudsopgave CONVERTEREN DOSSIER EXPERT/M FOR WINDOWS NAAR EXPERT/M PLUS ALGEMEEN... 3 VOORWAARDEN... 3 TIJDSTIP... 3 WERKWIJZE... 3 FASE 1 : CREATIE NIEUW DOSSIER & OVERNAME BASISGEGEVENS... 3 Selectie

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding UBL Import.

Expert/M Plus Handleiding UBL Import. Expert/M Plus Handleiding UBL Import www.kluwer.be/software Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE... 2 3. INSTELLING IN CENTRAAL DOSSIERBEHEER... 2 4. CONFIGURATIE UBL IMPORT...

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Hand out 3.10 WZM. WZM: Hand out WZM 3.10 pag. 1 van 39 Caresolutions. Brandekensweg 9-2627 Schelle-Tel.: 03/259 20 19

Hand out 3.10 WZM. WZM: Hand out WZM 3.10 pag. 1 van 39 Caresolutions. Brandekensweg 9-2627 Schelle-Tel.: 03/259 20 19 Hand out 3.10 WZM WZM: Hand out WZM 3.10 pag. 1 van 39 Inhoud 1. Aandachtspuntenscherm:...4 2. Bewonersdossier:...4 2.1Tabblad Boekhoudcodes:...4 2.2 DocMan...5 2.3 Optimalisatie RVT bij terugkeer uit

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken Het dossier creëren een financiële rekening creëren - Overname van de historiek : rekeningen

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK

Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK Laatste revisie : 10 februari 2015 Inleiding De link met de boekhouding Schaubroeck maakt het mogelijk factuurgegevens opgemaakt met AbiFire te verzenden

Nadere informatie

De import van Excel bestanden

De import van Excel bestanden De import van Excel bestanden WinBooks laat toe om gegevens vanuit een Excel tabel over te nemen. Deze functionaliteit kan erg handig zijn indien u gegevens vanuit een andere software wenst te recupereren

Nadere informatie

Importeren diverse verrichtingen WingsDiv

Importeren diverse verrichtingen WingsDiv Importeren diverse verrichtingen WingsDiv WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat IMPORT DIVERSEN INLEIDING 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek INSTALLATIE & GEBRUIK 2.1. Vooraf 4 2.2. Gebruik-Voorbereiding

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen.

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen. 1. Inleiding... 1 2. Optie kinderopvang fiscaal attest activeren... 3 3. Algemene rekening in verband brengen met kinderopvang... 3 4. Klantenfiche (leerlingen)... 4 5. Inbrengen van de gegevens... 5 5.1.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

UBL import in Expert M/Plus. Versie 2.5

UBL import in Expert M/Plus. Versie 2.5 UBL import in Expert M/Plus Versie 2.5 UBL import in Expert M/Plus Inhoudsopgave 1. Introductie... 2 2. Export uit Billit... 2 3. Import in Expert M/Plus: éénmalig parameters instellen... 3 4. UBL verwerking...

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Handleiding. SwingTravel-verkoop Dossier. Beheer. Opvragen bestaand dossier. icoontje om een bestaand dossier op te vragen.

Handleiding. SwingTravel-verkoop Dossier. Beheer. Opvragen bestaand dossier. icoontje om een bestaand dossier op te vragen. BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingTravel-verkoop Dossier Beheer Opvragen bestaand dossier Klik op het icoontje om

Nadere informatie

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen g e b r u i k e r s jan. 2015 Het afpunten van een rekening kan enkel indien de rekening doorgeboekt werd. Kies in het menu Rekeningen het menu-item Afpunten. 1 Manueel afpunten van uittreksels Om een

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Algemeen Afdrukken dagboek voor een gans jaar Regelmatig kwam de vraag of het mogelijk is om alle dagboeken van een gans jaar in één keer te printen in plaats van maand

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Vreemde valuta tonen: Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt

Nadere informatie

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid Anno

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid Anno Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid Anno 2016 www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 2016... 2 2015... 2 PRINCIPE IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKWIJZE... 4 DOSSIERGEGEVENS... 4 AAN-

Nadere informatie

Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar

Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar AccountView Windows conversie-procedure Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar Belangrijk Inleiding De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw organisatie.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.5 Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. GROOTBOEK 3 1.1. ONDERHOUD 3 1.1.1. AFLETTERING 3 1.1.2.

Nadere informatie

Reeleezee online boekhouden

Reeleezee online boekhouden Release Notes versie 94 Inleiding Dit zijn de Release Notes van versie 94. De nieuwe klaargezet, u hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Onderstaand vindt u een overzicht versie wordt automatisch

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker:

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker: Centrum voor Informatica, Research en Ontwikkeling bvba Beukendreef 15 9080 Lochristi BTW BE 0427.728.725 RPR Gent ARGENTA 979 2143505 04 IBAN BE10 9792 1435 0504 BIC ARSPBE22 Telefoon: 09.355.76.37 E-mail:

Nadere informatie

BEST/Syndic in de Cloud

BEST/Syndic in de Cloud BEST/Syndic in de Cloud Productvoorstelling www.cloudsyndic.com A. Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver T. +32 15 75 30 58 F. +32 15 75 21 42 E. info@cloudsyndic.com 1 BEST/Syndic BEST/Rentm Voor beheer

Nadere informatie

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen Zorg ervoor dat de instellingen van uw Excel programma het gebruik van macro s toelaat.

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen.

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen. Sepa Incasso s Via Easy-work is het mogelijk om incasso batches aan te maken in het SEPA / XML formaat. Voordat deze optie gebruikt kan worden dienen er een aantal instellingen voor elkaar te zijn en u

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact#

Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact# Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact# Hieronder vindt u informatie hoe u de gegevens van mijnwinkel.nl binnen Exact kunt verwerken. Daarnaast treft u ook nog enkele aandachtspunten aan die van

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Praktisch Dossier... 4 Archivering van een fiscaal boekjaar... 4 Archivering van de gegevens... 4 Transfer naar een verplaatsbare eenheid...

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50.

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Rel. 90-05 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 1/13 WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 2/13 Inhoudstafel

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie