OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING"

Transcriptie

1 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR

2 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod dat in diverse leslocaties wordt gedoceerd. Maar wellicht is SBM nog beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house trainingen. Tailor made. In nauw overleg met de klant. Uiterst flexibel. En zeer resultaatgericht.

3 3 Inhoud KORTLOPENDE OPLEIDINGEN...4 Actuele sociale wetgeving voor horeca...4 Arbeidsduurregeling en rusttijden...4 Basisopleiding voor de HR-medewerker...5 Betaal minder sociale bijdragen als werkgever...5 Bijscholing intervisie voor vertrouwenspersoon - NIEUW!...6 Club personeelsmanagers...7 Club sociale actualiteit...8 Correct budgetteren van personeelskosten...8 Efficiënt recruteren met social media - NIEUW!...8 Frans voor personeelszaken...9 Loon- en personeelsadministratie in de KMO...9 Opleiding tot mentor...9 Professionaliseer uw interne communicatie...10 Sociaalwettelijke actualiteit m.b.t. PC 124 bouw...10 Sociale inspectie in de KMO: bereid u voor!...11 Sociale wetgeving voor de transportsector...11 Tijdskrediet, thematische verloven en werkloosheid...11 Voorbereiding sociale verkiezingen Werken met personeel in kleine ondernemingen...12 STUDIEDAG Duurzame groei: maximaliseer de impact van uw personeelsbeleid...13 PERSONEELSADVIES GRATIS HR - INFOSESSIES LANGLOPENDE OPLEIDINGEN EN BEVLOGEN AAN HET WERK!...22 OP MAAT VAN UW BEDRIJF...34 INSCHRIJVING / INFO...35 INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN Tel. 050/ UITNEEMBARE OPLEIDINGSKALENDER De praktische gegevens van de opleidingen kan u terugvinden in de handig uitneembare opleidingskalender die zich in het midden van deze brochure bevindt. Tot 50% korting via info en hulp:

4 4 Kortlopende opleidingen Actuele sociale wetgeving voor horeca In de horecasector zijn er veel drastische veranderingen doorgevoerd met grote gevolgen voor de sector. Dat er nog veel twijfels en onzekerheden zijn hierover, is dé reden om hier helderheid te scheppen. De recente maatregelen die door de federale regering in het leven geroepen zijn, vormen een geheel van wettelijke afspraken waar u u als werkgever aan moet houden. Andere maatregelen hebben nog geen kracht van wet, maar komen er wellicht aan. Informeer u hierover via deze infosessie. In een relatief korte tijd, op 1 sessie, verwerft u een actuele en praktijkgerichte kennis over specifiek sectoraal geregelde thema s met rechtstreeks belang voor de loon- en personeelsadministratie in uw sector. Ontdek het volledig programma op De praktische gegevens kan u terugvinden in het overzicht binnenin de brochure Arbeidsduurregeling en rusttijden De arbeidswet is een complexe materie, waar zelfs specialisten wel eens het hoofd durven over breken. Daarnaast bestaan nog andere wetgevingen die de arbeidsduur kunnen bepalen. Hierdoor wordt het nog ingewikkelder. Nochtans is een goede kennis van de toe te passen regelgeving van kapitaal belang om met de sociale wetgeving in orde te zijn. Indien niet riskeert u als werkgever of vertegenwoordiger door de sociale inspectie gesanctioneerd te worden. Tijdens de sessie wordt enkel de algemene wetgeving toegepast, geen sectorale regelingen. Het is echter vaak noodzakelijk de algemene regels te kennen, want sectorale regelingen zijn hierop bijna altijd gebaseerd. PROGRAMMA 1. Arbeidsduurregelingen -- Minimale en maximale dagduur -- Pauzes -- Nachtrust -- Minimale en maximale weekprestaties -- Weekendrust -- Overuren en toeslag voor overuren -- Afwijken van bepaalde grenzen 2. Uurroosters 3. Deeltijdse werknemers 4. Leidinggevenden Ontdek het volledig programma op

5 5 Basisopleiding voor de HR-medewerker Vanuit vooral praktijkervaring komt u in vier avonden te weten waarvoor personeelsbeleid staat, wat dit inhoudt en hoe u een professioneel personeelsbeleid opbouwt. De volledige cyclus passeert de revue: van het aanwerven van de goede kandidaat tot de beëindiging van de arbeidsrelatie. Met deze opleiding wordt een totaalpakket geboden voor de niet-specialist. Het is de bedoeling om de theorie en de praktijk samen te brengen en de deelnemers van de best practices op de hoogte te brengen. PROGRAMMA Sessie 1: Het belang van een professionele personeelsdienst Sessie 2: Instroom van de juiste medewerkers Sessie 3: Medewerkers ontwikkelen Sessie 4: Verlonen in de kmo Ontdek het volledig programma op Betaal minder sociale bijdragen als werkgever De wettelijke sociale bijdragen voor werkgevers of zelfstandige ondernemers dienen strikt opgevolgd te worden, zo niet riskeert men zware boetes. Nu, als werkgever of zelfstandige ondernemer kunt u voorkomen dat er boetes volgen én u kunt ervoor zorgen dat de sociale bijdragen zelf geoptimaliseerd worden, m.a.w. betaal geen eurocent te veel. Dat sociale bijdragen geen overbodige uitgave zijn is minder gekend: ze waarborgen het recht op gezinsbijslag, ziekteverzekering, pensioen en faillissementsverzekering. Toch zolang men correct en tijdig betaalt Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

6 6 Bijscholing intervisie voor vertrouwenspersoon - NIEUW! De bijscholing heeft tot doel bestaande vertrouwenspersonen de vereiste kennis en vaardigheden bij te brengen om de functie van vertrouwenspersoon te kunnen blijven uitoefenen (Wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en K.B. van 10 april 2014 betreffende de preventie van psychosociale risico s op het werk). Na het volgen van deze bijscholing hebben de deelnemers inzicht in de gewijzigde wetgeving en de invloed ervan op hun opdrachten als vertrouwenspersoon. Ontdek het volledig programma op Slagkrachtig en werkbaar organiseren Méér slagkracht door het stroomlijnen van je organisatie en het mobiliseren van je mensen Start 20 november 2015 te Kortrijk Wil je ook meer resultaat, hogere kwaliteit, grotere klantentevredenheid, groter engagement van medewerkers, meer verantwoordelijkheid van je werknemers en teams, meer marge, minder overhead, minder verzuim? Om deze resultaten te behalen is een totaalaanpak nodig. Alle radertjes in uw bedrijf of organisatie spelen immers op elkaar in. In deze opleiding leer je kijken naar je organisatie als een geheel en word je aangezet en gecoacht om initiatief te nemen en verbetering in gang te zetten. MEER INFO EN INSCHRIJVEN: SBM Spoorwegstraat Brugge Onze partners INNOVATIEVE CREATIE

7 7 Club personeelsmanagers HR-verantwoordelijken zijn in hun organisaties veelgevraagde, drukbezette managers, die in de noodzaak naar permanente vorming en actualisatie een combinatie wensen van professionele contact- en discussiemogelijkheden met collega s, confrontatie van de eigen visie met die van specialisten en ervaringsuitwisseling. De Club personeelsmanagers van SBM voldoet al meer dan 25 jaar aan deze behoefte en telt momenteel meer dan 40 leden. PROGRAMMA Sessie 1: 21/9/ Omgaan met vakbonden en sociaal overleg Spreker: Manou Doutrepont, raadgever arbeidsverhoudingen en sociaal overleg VOKA Sessie 2: 19/10/ Sociale inspectie Spreker: Daniel Stepman, HR Matexi Sessie 3: 16/11/ Zal HR ooit serieus genomen worden? Het belang van Evidence Based werken Spreker: Patrick Vermeren, auteur en oprichter VZW Evidence Based HR Sessie 4: 14/12/ Omgaan met verschillende generaties Spreker: Saskia Van Uffelen, CEO Belux bij Ericsson Sessie 5: 18/01/ Intervisiesessie: E-tools De jaarlijkse uitwisselingssessie waarbij de leden hun kennis en ervaring delen met elkaar. Sessie 6: 15/02/ Sociale actualia Spreker: Dieter Dejonghe, vennoot Claeys & Engels. Sessie 7: 21/03/ Maatschappelijk verantwoord ondernemen, case Carglass Spreker: Bart Lambrechts, HR-directeur Carglass Sessie 8: 18/04/ Langer werken met duurzame jobs Spreker: Luc Rosseel, De Oesterbank Sessie 9: 23/05/ Ken uw personeelskosten Spreker: Dirk Deconninck, La Lorraine Bakery Group Sessie 10: 06/06/ Netwerkmoment Een informeel moment als traditionele afsluiter van het werkjaar. Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

8 8 Club sociale actualiteit De sociale wetgeving is vrij complex en wijzigt voortdurend. Enkel specialisten kunnen alle aanpassingen nog volgen. ls men dagelijks geconfronteerd wordt met de toepassing van de sociale wetgeving dan dient men hiervoor over juiste informatie te beschikken. Om hieraan tegemoet te komen, organiseren we de Club sociale actualiteit. Maandelijks krijgt u een overzicht van de recente evoluties en krijgt u een antwoord op vragen en problemen die betrekking hebben op de sociale wetgeving. De Club sociale actualiteit brengt u op een praktische wijze alle noodzakelijke kennis en nieuwe regels bij. Alle docenten zijn specialisten in hun vakgebied. Ze volgen de bewegingen van de beleidsmakers op de voet. Hun up-to-date kennis en professionalisme staan garant voor de uitmuntende kwaliteit van deze club. Ontdek het volledig programma op Correct budgetteren van personeelskosten Budgetten staan onder druk, ook de personeelskosten uiteraard. Om die kosten onder controle te houden is kennis van alle kostenelementen die bij blijvende tewerkstelling of aanwerving van personeel van belang kunnen zijn cruciaal. De manier van aanpak kan verschillen, maar zeker is dat analyse, opvolging en gerichte acties telkens terugkeren als leidraad. In deze sessies zullen kosten verbonden aan personeel geplaatst worden in een bredere context, waardoor u meer inzicht zult verwerven in de personeelskosten. Dat zal dan resulteren in een betere planning en bijsturing waar nodig. Velen spreken van personeel als een zware, misschien zelfs de zwaarste kostenpost. Het budget voor personeelskosten wordt tegen het licht gehouden van opbrengsten. Daardoor worden de personeelskosten gebudgetteerd naar de strategische plannen toe, waardoor een return on investment geschreven staat. Ontdek het volledig programma op Efficiënt recruteren met social media - NIEUW! De juiste werknemer vinden voor uw organisatie, is geen evidentie. HR medewerkers binnen bedrijven en zeker KMO s vragen zich daarenboven vandaag meer dan ooit af via welk kanaal ze tegen een redelijke prijs hun toekomstige werknemers kunnen bereiken. Digitale rekrutering en meer specifiek het gebruik van sociale media kan hier een belangrijk rol spelen. Hoe brand u uw bedrijf via Facebook, Twitter, Linkedin en gebruik je deze kanalen efficiënt? Ontdek het volledig programma op

9 9 Frans voor personeelszaken Als medewerker van de personeelsdienst of als uitzendconsulent komt u mogelijks vaak met Franstaligen in contact. Het is niet altijd even eenvoudig om de specifieke terminologie rond personeelszaken vlot te gebruiken. In deze opleiding wordt u taalvaardigheid in het Frans en deze specifieke woordenschat ingeoefend. De opleiding is gericht op het mondeling communiceren: contractbesprekingen, interviews, telefonische gesprekken, termen rond leiderschap, klantvriendelijkheid, sociale wetgeving, enz. Ontdek het volledig programma op Loon- en personeelsadministratie in de KMO Correcte loonresultaten en degelijk ingevulde sociale documenten zijn bepalend voor de sociale relaties binnen een onderneming. Deze cursus wilt u op een systematische geordende wijze zicht geven op de totaliteit van de documenten uit de loon- en personeelsadministratie. Ontdek het volledig programma op Opleiding tot mentor Mentoren in ondernemingen begeleiden stagiairs op de werkplek. Hiervoor ontvangt de onderneming een RSZ-vermindering van 800 per mentor per kwartaal. Medewerkers die een opleiding volgen tot mentor om stagiairs op de werkvloer op te volgen, komen daarbij in aanmerking voor het betaald educatief verlof. De opleiding heeft als doel om werknemers vaardigheden bij te brengen op het vlak van begeleiding, coaching en opleiding van werkpleklerenden (diverse soorten van leerlingen, cursisten of stagiairs in opleiding op de werkvloer). Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

10 10 Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon Een preventiebeleid inzake grensoverschrijdend gedrag is in iedere onderneming verplicht. Sinds enkele jaren (KB 17/5/2007) bestaat er een wet die de werknemer beschermt tegen geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Deze wet bepaalt een preventieve aanpak, procedure en een bescherming van de betrokkenen in geval van falen.. Een vertrouwenspersoon vangt medewerkers op met psychosociale problemen en slachtoffers van ongewenste gedragingen, agressie, problemen of communicatieproblemen met collega s of leidinggevenden. Het is noodzakelijk dat deze vertrouwenspersoon een opleiding volgt die de wettelijke voorschriften naleeft. Ontdek het volledig programma op Professionaliseer uw interne communicatie Vandaag de dag wordt communicatie vooral gezien vanuit een actie-visie. Organisaties gaan daarbij uit van een model zender - ontvanger. Heel wat organisaties stellen vast dat deze vorm van communicatie niet het gewenste resultaat geeft. De uitdaging is om bij interne communicatie veeleer uit te gaan van de interactie-visie. Interne communicatie wil in deze visie geen reactie meer uitlokken, maar wordt daarmee de drijvende kracht in het efficiënt runnen van een organisatie. In deze workshop gaan we in op beide visies en we gaan na hoe we ze complementair kunnen inzetten. We staan stil bij de randvoorwaarden om tot een efficiënte interne communicatie te komen. We geven ook de nodige input om als communicatiespecialist in je job te groeien. Ontdek het volledig programma op Sociaalwettelijke actualiteit m.b.t. PC 124 bouw Onlangs werd een nieuwe CAO voor de bouwsector goedgekeurd. Dit vormt een geheel van wettelijke afspraken waar u als werkgever moet aan houden. In een relatief korte tijd verwerft u een praktijkgerichte kennis over specifiek sectoraal geregelde thema s met rechtstreeks belang voor de loon- en personeelsadministratie in de bouwsector. Ontdek het volledig programma op

11 11 Sociale inspectie in de KMO: bereid u voor! De sociale inspectie komt langs... Dit kan een aanleiding zijn tot paniek of ongerustheid als u niet voorbereid of onwetend bent. Wapen u tegen moeilijke of lastige vragen en bereid u voor op de komst van de sociale inspectie met deze workshop! Tijdens deze opleiding krijgt u de theorie en praktische tips voor een doeltreffende voorbereiding op de arbeidsinspectie. De personeelsadministratie is niet eenvoudig, en de wetten terzake ontelbaar. Om uw personeelsbeleid gedetailleerd in kaart te brengen en te evalueren, is een gestructureerde voorbereiding op de sociale inspectie een optimaal bedrijfsinstrument. Dergelijke voorbereiding identificeert de noden, detecteert de sterktes en de zwaktes en helpt u zo om uw personeelsbeleid- en organisatie verder te ontwikkelen en pijnpunten uit te schakelen. Dergelijke analyse helpt u bovendien om voorbereid te zijn bij een bezoek van de sociale inspectie. Ontdek het volledig programma op Sociale wetgeving voor de transportsector Er beweegt nogal wat op het vlak van nieuwe sociale regelgeving, met belangrijke gevolgen voor de transportsector. Dit vormt een geheel van wettelijke afspraken waar u zich als werkgever moet aan houden. In een relatief korte tijd verwerft u een praktijkgerichte kennis over specifiek sectoraal geregelde thema s met rechtstreeks belang voor de loon- en personeelsadministratie in uw sector. Ontdek het volledig programma op Tijdskrediet, thematische verloven en werkloosheid Tijdskrediet, thematisch verlof (zoals ouderschaps-, zorg- en palliatief verlof) en werkloosheid met bedrijfstoeslag worden steeds meer gevraagd en regelmatig juridisch aangepast. Na deze opleiding kent u de rechten en plichten van zowel werkgevers als werknemers. Alsook kent u de regelgeving, beantwoordt vlot vragen van werknemers en past de wetgeving correct toe. Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

12 12 Voorbereiding sociale verkiezingen 2016 In 2016 kiezen uw werknemers nieuwe afgevaardigden in het comité voor preventie en bescherming op het werk en in de ondernemingsraad. En ú bent verplicht deze verkiezingen te organiseren. De procedure die u daarbij moet volgen is strikt en lang, en start najaar Tijdens de procedure van dit project kunnen allerlei knelpunten de kop opsteken. Het is absoluut noodzakelijk dat u alle tussenstappen van deze procedure zeer nauwgezet opvolgt en uitvoert. Tijdens de opleiding zal u verder wegwijs gemaakt worden doorheen deze complexe materie. Ontdek het volledig programma op Werken met personeel in kleine ondernemingen Elke onderneming, zeker ook die zonder uitgebouwde personeelsdienst, worstelen met de vraag hoe hun onderneming het best evolueert en welk personeelsbeleid daarvoor moet worden gevoerd. Dit leertraject geeft een breed inzicht in een professioneel personeelsbeleid van kleine(re) ondernemingen. Een doordacht en professioneel personeelsbeleid leidt tot hogere arbeidsproductiviteit en meer tevreden medewerkers. Die positieve invloed resulteert in meer kwaliteit en een sterkere groei van de organisatie. Thema s -- Maak werk van je troeven als micro onderneming (1 sessie) -- Motiverend leidinggeven: een meerwaarde voor elke onderneming (2 sessies) -- De juiste talenten aantrekken, een kunst die je kan leren (1 sessie) -- Communicatie met personeel (1 sessie) -- Juiste medewerkers op de juiste plaats (1 sessie) -- Onthaal en begeleiding (1 sessie) -- Hoe kan je motivatie koppelen aan beloning? Een goed loonbeleid brengt op! (1 sessie) -- Sociale inspectie? Wat nu? (2 sessies) -- 2 terugkomsessies (telkens na 5 sessies) Voor wie? West-Vlaamse KMO s met maximum 50 werknemers Ontdek het volledig programma op

13 13 STUDIEDAG Duurzame groei: maximaliseer de impact van uw personeelsbeleid OP 3 DECEMBER TE GENT Het SBM seminar Duurzame groei: maximaliseer de impact van uw personeelsbeleid zeilt naar de toekomst van HR en het daarin toenemend belang van evidence based HR. Het programma is bestemd voor managers (HR en andere) die het personeelsbeleid (meer) in hun organisatie willen betrekken bij het nemen van strategische beslissingen. SBM selecteerde voor u de volgende topics en sprekers: Hoe personeelsbeleid haar impact in uw organisatie vergroot Jan De Visch (Connect & Transform) Business gedreven personeelsbeleid? Niet via data-analyse alleen! David Ducheyne (Securex) Good Practice 1: De kracht van evidence based werken Maxime Loose (AgO) Good Practice 2: de impact van human capital op de bedrijfsresultaten Christine Verhasselt (BASE Company) Info en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

14 14 PERSONEELSADVIES Ter verbetering van de competenties, de efficiëntie en de motivatie van uw werknemers Personeelsadvies is een gespecialiseerde dienst die uw organisatie ondersteunt bij diverse personeelsvraagstukken. Als ervaren HR-partner denken wij met u mee en werken we samen aan pragmatische en haalbare oplossingen. Afhankelijk van jouw specifieke vraag, eventueel reeds uitgewerkt materiaal, uw beschikbare tijd en knowhow ondersteunen wij u via een oriënterend gesprek of een volledige projectbegeleiding. Als subsidie-expert zoeken we daarenboven waar mogelijk naar alternatieve financiering van jouw HR-projecten. Wat mag u verwachten? Een op maat traject m.b.t. Functie- en competentieprofielen: de bouwstenen voor een degelijk personeelsbeleid. Nieuwe medewerkers vlugger laten renderen. Functionering- en evaluatiegesprekken. Zichtbaar maken van de competenties bij uw medewerkers. Leernoden en opleidingsplan. Bewaren van de knowhow. Meer info? Contacteer Joke Six

15 INNOVATIE 15 VOOR DE KMO GRATIS opleiding! Start donderdag 26 november te Gent Meer info en inschrijven via Tot 50% korting via info en hulp:

16 16 Gratis HR - infosessies Op regelmatige basis organiseren wij voor onze klanten gratis infosessies over specifieke topics binnen personeelsbeleid. Wij hopen onze klanten op die manier te informeren en te inspireren tot een duurzaam personeelsbeleid! Een greep uit de topics: Aan de slag met competenties Opmaken en uitvoeren van opleidingsplannen Nieuwe medewerkers professioneel onthalen Meten van competenties Organiseren van functioneringsgesprekken Programma Inhoudelijk luik: 1,5 à 2 uur Overzicht subsidiemogelijkheden Afsluitend netwerkmoment met een drankje Voor wie zijn deze infosessies bestemd? Personeelsverantwoordelijken, HR-assistenten, stafmedewerkers, opleidingsverantwoordelijken, zaakvoerders, Consultants kunnen niet aansluiten. Deelname is gratis maar inschrijven vooraf is noodzakelijk. Spreker Joke Six, consulent HR competentiemanagement Interesse? Wilt u op de hoogte blijven van deze HR-infosessies? Bezorg ons uw gegevens (naam, organisatie, functie, topic waarvoor u interesse heeft) via of Hou onze website in de gaten!

17 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR

18 18 Opleidingskalender najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Actuele sociale wetgeving voor horeca 1 nm do 10 dec '15 Brugge 82,00 Als leidinggevende een motiverend functioneringsgesprek voeren 2 nm-av ma 16 nov '15 Brugge 319,00 Arbeidsduurregeling en rusttijden 1 av ma 30 nov '15 Kortrijk 82,00 Basisopleiding voor de HR medewerker 4 av ma 05 okt '15 Roeselare 304,00 Basisopleiding voor de HR medewerker 4 av wo 18 nov '15 Gent 304,00 Betaal minder sociale bijdragen als zelfstandige Bijscholing intervisie voor vertrouwenspersonen NIEUW 1 av do 22 okt '15 Kortrijk 82,00 2 dag do 22 okt '15 Kortrijk 155,00 Club Personeelsmanagers 10 av ma 21 sep '15 Brugge 658,00 Club Sociale actualiteit 8 av di 22 sep '15 Kortrijk 552,00 Club Sociale actualiteit 8 av ma 06 okt '14 Brugge 552,00 Club Sociale actualiteit 8 av do 01 okt '15 Gent 552,00 Correct budgetteren van personeelskosten 2 nm-av do 22 okt '15 Gent 427,00 Efficient recruteren met social media NIEUW 2 av wo 25 nov '15 Kortrijk 155,00 Frans voor personeelszaken 12 av wo 07 okt '15 Roeselare 360,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen

19 19 HRM en sociale wetgeving Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Loon- en personeelsadministratie in de KMO 12 av wo 18 nov '15 Roeselare 597,00 Opleiding tot mentor 2 dag do 15 okt '15 Roeselare 150,00 Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon 10 dag do 22 okt '15 Kortrijk 567,00 Professionaliseer uw interne communicatie 3 dag di 08 dec '15 Brugge 567,00 Slagvaardig en werkbaar organiseren NIEUW Sociaalwettelijke actualiteit mbt pc 124 bouw 14 dag vr 20 nov 15 Kortrijk 2.500,00 1 nm ma 07 dec '15 Kortrijk 82,00 Sociale inspectie: bereid u voor 2 av di 10 nov '15 Kortrijk 155,00 Sociale wetgeving voor de transportsector 1 av di 06 okt '15 Kortrijk 82,00 STUDIEDAG: Duurzame groei - maximaliseer de impact van uw personeelsbeleid Tijdskrediet, thematische verloven en werkloosheid 2 nm -av do 03 dec '15 Gent 250,00 3 av do 03 dec '15 Roeselare 237,00 Voorbereiding sociale verkiezingen av najaar 2015 Kortrijk 82,00 Werken met personeel in kleine ondernemingen 12 av do 12 nov '15 Gent 100,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen Tot 50% korting via info en hulp:

20 Langlopende opleidingen NAJAAR 2015 HR-VERANTWOORDELIJKE Opleiding van 20 sessies Start 8 oktober 2015 in campus Syntra West Roeselare VORMINGSVERANTWOORDELIJKE Opleiding van 18 sessies Start 20 oktober 2015 in campus Syntra West Kortrijk ADVISEUR PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING - ISM Opleiding van 2 jaren Start 14 september 2015 in campus Syntra West Kortrijk Start 17 september 2015 in campus Syntra West Brugge Ontdek het volledig programma op volg ons op: SBM Spoorwegstraat Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel Fax SBM HRM & sociale wetgeving nj 15-A5 m.z. Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

21 TRAINING COACHING ADVIES Veilig werken met AED-toestellen WEES OP TIJD EN RED MENSENLEVENS! Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Het is dus van levensbelang zoveel mogelijk mensen binnen uw organisatie op te leiden in reanimatie en het gebruik van een AEDtoestel (automatische externe defibrillator). Door de wet van 12 juni 2006 mag iedereen in het kader van een reanimatie een AED gebruiken. Een goed uitgevoerde basisreanimatie kan schade aan de vitale organen zoals de hersenen en het hart voorkomen, zorgt ervoor dat de defibrillatie effectiever is, en dat de overlevingskansen verdubbelen of verdrievoudigen als onmiddellijk met deze technieken gestart wordt. De reanimatie- en AED-technieken worden aangeleerd volgens de richtlijnen van de Europese en Belgische Reanimatieraad. Onze lesgever demonstreert en geeft deelnemers ruimschoots de gelegenheid om de technieken zelf in te oefenen. PROGRAMMA Technische aspecten AED-toestel Veilig leren werken met AED-toestellen Praktijkoefeningen met reanimatiepoppen VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD Onthaalmedewerkers Zaakvoerders EHBO Hulpverleners Preventieadviseurs Sportclubs Openbare besturen Non- en social profit PRAKTISCHE GEGEVENS Waar en wanneer 1 sessie van 3 uur Syntra West Kortrijk Op donderdag 19/11/2015 van 19u tot 22u OF Syntra West Brugge Op donderdag 22/10/2015 van 19u tot 22u Inschrijvingsgeld Het inschrijvingsgeld van de lessen bedraagt 85 (excl. BTW). MEER INFO EN INSCHRIJVEN: volg ons op: SBM Spoorwegstraat Brugge

22 22 Gratis opleidingstraject! 50+ en bevlogen aan het werk! Door gekende demografische en economische factoren worden onze loopbanen steeds langer. Slimme KMO ers spelen proactief in op toekomstige veranderingen, en besteden vandaag al aandacht aan een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Een aangepaste, kwaliteitsvolle loopbaan geeft uw medewerkers goesting om zich dag na dag 100% voor uw organisatie in te zetten. Kent u de nodige kneepjes om hen gemotiveerd aan de slag te houden? Wij beiden GRATIS opleidingen voor leidinggeven van 45-plussers en werknemers die ouder zijn dan 45 jaar. We focussen hierbij op de meerwaarde van een 50+ beleid voor u én voor uw werknemers. Voor wie is deze opleiding bestemd Voor de 45-plussers Langer, maar ook aangenamer en efficiënter werken Betere inzetbaarheid: verhoogd engagement, minder ziekteverzuim, kennis blijft binnen het bedrijf Hoger welzijn: meer betrokkenheid, minder stress, meer arbeidstevredenheid Betere teamwerking tussen de verschillende generaties. Voor de werkgever Blijven investeren in aangenaam en boeiend werk Inzicht in tewerkstellings-steunmaatregelen en subsidies People management: praktisch bekeken Tips om uw 45-plusser(s) gemotiveerd aan het werk te houden Deelnamevoorwaarden U dient werkgever, leidinggevende of 45+ werknemer te zijn uit een KMO van max 250 werknemers. Het invullen van een korte vragenlijst (geschatte duur 5 min.) is vereist om te kunnen deelnemen aan de gratis sessies. De opleiding is gratis maar er wordt een no-show fee van 75 (excl. Btw) aangerekend bij afwezigheid na registratie. Bij verhindering van de ingeschreven persoon kan deze echter vervangen worden door een collega. Docenten Specialisten personeelsbeleid en persoonlijke vaardigheden.

23 23 Opleidingsaanbod Werknemers kunnen los van hun werkgever in het traject stappen, en vice versa. Ze kunnen ook samen intekenen op dit unieke aanbod, maar volgen aparte opleidingen. Onder werkgevers worden alle leidinggevenden (ongeacht hun leeftijd) van 45-plussers verstaan. Voor de werknemers: Omgaan met lastig gedrag 21/10/2015, Oostende Sociale media op de werkvloer 28/10/2015, Oostende 18/11/2015, Kortrijk Hef- en tiltechnieken 12/11/2015, Kortrijk Baas over je eigen werktijd: meer gedaan in minder tijd 19/11/2015, Kortrijk Communiceren met durf en daadkracht 24/11/2015, Oostende 26/11/2015, Kortrijk Omgaan met stress 3/12/2015, Kortrijk Leidinggeven op de werkvloer 9/12/2015, Kortrijk Ergonomie op kantoor 17/12/2015, Kortrijk Voor de werkgevers (West-Vlaamse KMO s met max. 250 werknemers): Werken aan de juiste attitude bij veranderingen 22/10/2015, Oostende 17/11/2015, Kortrijk Pensioenenreglementering in de KMO 12/11/2015, Kortrijk 19/11/2015, Oostende Telkens les van 13u30 tot 16u30 Inlichtingen en inschrijvingen Tel Burn-out (bij oudere werknemers): preventie en aanpak 24/11/2015, Kortrijk 29/10/2015, Oostende Inzicht in leeftijdsbewust personeelsbeleid 1/12/2015, Kortrijk Preventie en reductie van ziekteverzuim 8/12/2015, Kortrijk Een project met de steun van Syntra Vlaanderen en het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming. In samenwerking met Syntra West. Info en hulp:

OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT

OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR 2016 www.syntrawest.be Opleiding RPA-bestuurder i.s.m. Opleiding officieel erkend door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. NIEUWE BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE

OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM

Nadere informatie

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN TRAINING COACHING ADVIES TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN Opleidingsgids: ADR voor chauffeurs Veiligheidsadviseur wegtransport VOORJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Transport van gevaarlijke goederen

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Infobrochure met praktische gegevens najaar 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan,

Nadere informatie

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2017 PERSONEELSBELEID Opleiding Aantal sessies Start Locatie Prijs Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon 5 dagen 7/02/2017

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Opleidingsaanbod voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan, Verreiker, Torenkraan,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het

Nadere informatie

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING NAJAAR VOORJAAR 2018

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING NAJAAR VOORJAAR 2018 PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING NAJAAR 2017 - VOORJAAR 2018 TRAINING COACHING ADVIES PERSONEELSBELEID Opleiding 5 dagen 9/10/2017 Kortrijk 920 Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING ADVIES NAJAAR 2016 PRRAKTISCH PERSONEELSBELEID Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon 5 dagen 17/10/2016 Brugge 748 -> Sinds enkele

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TRAINING COACHING ADVIES LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TIJDELIJKE VOORDEELTARIEVEN! Zowel de samenleving als de economie veranderen voortdurend. De impact van deze veranderingen

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT TRAINING FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT VOORJAAR 2016 COACHING ADVIES FINANCIEEL BELEID Basistrainingen - Balansen lezen en begrijpen - Basis beurs en beleggen Grondige snelcursussen - Financial

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Commercieel en administratief sterk Beste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Draag zorg voor de kinderen van de

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Sociaal-medisch Beste student, Het beroep van apotheekassistent (farmaceutisch-technisch

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Administrative support in medical world Beste student,

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

Preventieadviseur. Niveau 2 of niveau 3? TRAINING COACHING ADVIES. Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015

Preventieadviseur. Niveau 2 of niveau 3? TRAINING COACHING ADVIES. Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015 TRAINING COACHING ADVIES Preventieadviseur Niveau 2 of niveau 3? Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 INHOUDSTAFEL 1. U wil preventieadviseur

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES. CLUB PERSONEELSMANAGERS Collega s onder elkaar. Programma 2015-2016

TRAINING COACHING ADVIES. CLUB PERSONEELSMANAGERS Collega s onder elkaar. Programma 2015-2016 TRAINING COACHING ADVIES CLUB PERSONEELSMANAGERS Collega s onder elkaar Programma 2015-2016 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be OPZET HR-verantwoordelijken zijn in hun organisaties

Nadere informatie

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m.

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m. CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker, introduceerde het

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2017

Opleidingskalender najaar 2017 Opleidingskalender najaar 2017 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zin in een commercieel succesverhaal? Beste student, Verkopen is

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Office 365 Training Office 365 gevorderden Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN www.educo.be educo@educo.be V.Z.W. COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Koning Albertlaan 27-9000 GENT (vlakbij Sint-Pietersstation) Gaat uw vereniging, organisatie

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet jezelf in de markt Beste student, De dag

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

Opleidingen voor werknemers 45 +

Opleidingen voor werknemers 45 + Opleidingen voor werknemers 45 + Het aanbod Ergonomie 1 dag U verricht dikwijls zwaar werk. Bij velen is fysieke pijn geen uitzondering. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert men er zelf iets aan

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een opleiding die aan de ribben kleeft Beste student, Spreekt het werken in

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training PowerPoint Training Outlook Training Digitale vaardigheden

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training De gezonde bedrijfskantine Training Duurzaam leven & werken Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015 www.syntrawest.be VOORWOORD Mijn huisstijl Beste student, Klanten stellen hoge eisen aan een zelfstandig

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Let them shop till they drop Beste student, Doe-het-zelf-zaken,

Nadere informatie

HR & Well-being opleidingen

HR & Well-being opleidingen HR & Well-being opleidingen Een breed aanbod en een pragmatische aanpak, specifiek afgestemd op de noden van uw job. Attentia Academy biedt opleidingen en trainingen binnen HR- & Well-being voor managers,

Nadere informatie

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f Basisopleiding Diensten aan particulieren I f 2013 Informatiefolder najaar 2015 Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is het een must om

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65 info@sbmopleidingen.be

Nadere informatie

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen.

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen. MICROSOFT OFFICE EXCEL BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt Pak uw personeelsbeleid op een gestructureerde manier aan en creëer een werkplek waar uw business floreert en medewerkers met goesting en engagement komen

Nadere informatie

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader In enkele stappen naar een talentvol havenkader. 1 Talent opsporen 2 Talent ontwikkelen 3 Talent opvolgen De mini-selectietest Het assessment Verplichte

Nadere informatie

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. COACHING ADVIES SALES VERKOOP Sales en klanten ondergaan een transformatie. Door de digitale realiteit van vandaag

Nadere informatie

Subsidiëring en andere financiële voordelen

Subsidiëring en andere financiële voordelen Subsidiëring en andere financiële voordelen 1. Opleidingen 2 1.1. Groepsopleidingen 2 1.2. Individuele leeroplossingen 2 1.3. Bedrijfsspecifieke (verticale) opleidingsprojecten 3 1.4. Transportvergoeding

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR 2016 www.cvovivo.be wordpress website maken WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) voor websites. Het open-source programma is geliefd om zijn gebruiksgemak

Nadere informatie

Coachen van talenten

Coachen van talenten Coachen van talenten In de opleiding willen we het vertrouwen en de competenties van leidinggevenden (in spe) aansterken in het coachen en begeleiden van hun medewerkers: Deel 1: Basiskader - Creatie van

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBADEN DUITS EN FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad

Nadere informatie

Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening

Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening Stroomlijnen van processen & organiseren van resultaatgerichte teamwerking Waarom deze opleiding? Ondanks de toenemende complexiteit

Nadere informatie

WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb.

WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb. Open aanbod trainingen WEB Consult 2009 WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb.be 014 46 27 19 Wie is WEB Consult? Vanuit

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Word chef Beste student, Proef de meest smaakvolle dagopleiding

Nadere informatie

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE BIJLAGE 2 CAO 12.12.2013 BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE zonder akkoord over een bedrijfseigen opleidingsplan INSCHRIJVING OP HET SUPPLETIEF OPLEIDINGSPLAN Registreer vóór 31 december 2014 - online op

Nadere informatie

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025?

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Het detailhandelslandschap evolueert snel. Internet is alomtegenwoordig. Sociale media, e-commerce, m-commerce, etc. zetten de klassieke, fysieke detailhandelszaken

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Vormingscyclus 2015-2016 Gent. Sociale Wetgeving...... een praktische benadering

Vormingscyclus 2015-2016 Gent. Sociale Wetgeving...... een praktische benadering Vormingscyclus 2015-2016 Gent Sociale Wetgeving...... een praktische benadering Doelstelling van de opleiding U wordt iedere dag geconfronteerd met steeds meer en steeds ingewikkelder sociaal-juridische

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet alles op een rijtje Beste student, Heel veel

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR CHAUFFEURS MET RIJBEWIJS C / D Kwalitatieve opleidingen, concreet resultaat www.syntra-bedrijfstrainingen.be SBT A4 Nascholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS)

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) Opleiding voor arbeiders en meewerkende ploegbazen in de bouw. Er wordt een overzicht gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een

Nadere informatie

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 DEN N A H MST IN O K E O T NEEM JE www.ikword.be Wat is CORES? CORES, het Competentieplatform voor Conservering en Restauratie van Boeken en Archief is

Nadere informatie

Vormingscyclus Gent. Sociale Wetgeving een praktische benadering

Vormingscyclus Gent. Sociale Wetgeving een praktische benadering Vormingscyclus 2014-2015 Gent Sociale Wetgeving...... een praktische benadering Doelstelling van de opleiding U wordt iedere dag geconfronteerd met steeds meer en steeds ingewikkelder sociaal-juridische

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW! Beste student, Naast de

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

FISCALE BASISTRAININGEN EN ACTUALITEITSSEMINARIES

FISCALE BASISTRAININGEN EN ACTUALITEITSSEMINARIES TRAINING COACHING ADVIES FISCALE BASISTRAININGEN EN ACTUALITEITSSEMINARIES AANBOD 2015-2016 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM

Nadere informatie

Management Development Program

Management Development Program Management Development Program Focus op doen! Leadership, performance en strategie gebundeld in één managementopleiding Start op 16 november 2015 Unfold your potential www.kluweropleidingen.be Management

Nadere informatie

PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3

PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3 TRAINING COACHING ADVIES PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3 Infobrochure met praktische gegevens voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Getuigenis Door de grondige dieptekennis van de leerkrachten, elk in hun specifiek

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Dragintra Fleet Academy

Dragintra Fleet Academy Najaar 14 Dragintra Fleet Academy Najaar 14 Opleidingskalender Een bedrijfswagen blijft in België nog steeds een belangrijke motivator en factor in het aanwerven van talent. Door de groeiende complexiteit

Nadere informatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie Permanente Educatie Manager ACADEMIE Manager Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Word LEERMEESTER in de horecasector

Word LEERMEESTER in de horecasector Word LEERMEESTER in de horecasector Word leermeester Wil je iemand met een stage- of opleidingscontract opleiden in je bedrijf? Of misschien heb je hier al ervaring mee maar zoek je een inspirerende manier

Nadere informatie

PROGRAMMA WORKSHOP ZOEKEN EN VINDEN

PROGRAMMA WORKSHOP ZOEKEN EN VINDEN LANCERING ACTIEMAP BA[L]AN S WORKSHOP MYRIAM HEEREMANS PROJECTONTWIKKELAAR DUURZAAM PERSONEELSBELEID EN DIVERSITEIT - RESOC MECHELEN LUDO COOLS STAFMEDEWERKER PERSONEELSZAKEN PSYCHIATRISCH CENTRUM DUFFEL

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Denk je in beelden? Beste student, Fotografie is hip. Misschien ben jij er ook door

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN 1. Klantgericht verkopen in een reisbureau 13 september 2012 Hotel Van der Valk - Brasschaat 9u30-12u30 13 december 2012 Hotel Van der Valk- Oostkamp 9u30-12u30 Niet alleen de wereld verandert, maar ook

Nadere informatie

Politiek leiderschap. Hoe wordt je optreden krachtiger en effectiever?

Politiek leiderschap. Hoe wordt je optreden krachtiger en effectiever? vijfdaags leertraject Politiek leiderschap Hoe wordt je optreden krachtiger en effectiever? VOOR BURGEMEESTERS, OCMW-VOORZITTERS EN SCHEPENEN Politiek leiderschap Hoe wordt je optreden krachtiger en effectiever?

Nadere informatie

Psychosociale risico s. Hoe kan Securex u ondersteunen?

Psychosociale risico s. Hoe kan Securex u ondersteunen? Psychosociale risico s Nieuwe wetgeving Hoe kan Securex u ondersteunen? Inhoudstafel De nieuwe wetgeving 1. Toepassingsgebied 2. Wat zijn psychosociale risico s? Welke maatregelen moet de werkgever treffen?

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een juweel van een opleiding Beste student, Ben je niet meer leerplichtig,

Nadere informatie

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Opleiding Advanced Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen,

Nadere informatie

Opleidingskalender juli-december 2016

Opleidingskalender juli-december 2016 Attentia Academy Houd uw mensen en uw organisatie in topvorm Opleidingskalender juli-december 2016 Helemaal bijblijven met de wereld van HR, preventie & bescherming en veiligheid op het werk? Dat doet

Nadere informatie

CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant

CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker,

Nadere informatie

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? 1 www.argosvzw.be biedt opleiding, begeleiding en tewerkstelling aan. beschikt over een gedreven, deskundig team: 11 bedienden

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Actief en Passief Beste student, De boekhouder is niet alleen de steun en toeverlaat

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Bouw aan je toekomst Beste student, Altijd al gebeten geweest door een

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGSKALENDER Industrie Productie - onderhoud Industriële technieken Veiligheid - milieu Kwaliteit Inkoop Logistiek Mobiele arbeidsmiddelen Bijscholing chauffeurs - ADR Leiderschap

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Diensthoofd personeel A1a-A3a U bent verantwoordelijk voor en efficiënte organisatie en werking van de personeelsdienst. U geeft leiding aan team

Nadere informatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie Brochure Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie OR en contact met de achterban OR Academy Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie 4 Algemene informatie

Nadere informatie

Vormingscyclus Gent. Sociale Wetgeving een praktische benadering

Vormingscyclus Gent. Sociale Wetgeving een praktische benadering Vormingscyclus 2016-2017 Gent Sociale Wetgeving...... een praktische benadering Doelstelling van de opleiding U wordt iedere dag geconfronteerd met steeds meer en steeds ingewikkelder sociaal-juridische

Nadere informatie

JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER

JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER 1 REFERENTIES CHRISTINE CHALTIN (HR DIRECTOR, ISS & HR MANAGER OF THE YEAR) In samenwerking

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER 2017-2018 HANDBOEKBINDER 2017-2018 Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

Specialisten die steeds voor me klaar staan

Specialisten die steeds voor me klaar staan Specialisten die steeds voor me klaar staan Wat doe ik bij econmische en sociale inspectie Hoe stel ik mijn facturen op Competente medewerkers Juridische bijstand Belangen verdediging Zijn mijn contracten

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie