gemeente Eindhouen Raadsvoorstel betreft cameratoezicht rprc uan de Gemeentewet en bedrijuenterreinen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhouen Raadsvoorstel betreft cameratoezicht rprc uan de Gemeentewet en bedrijuenterreinen"

Transcriptie

1 gemeente Eindhouen Openbare orde ik Veiligheid Raadsnummer IO.Rg48g.OOz Inboeknummer robstooors Beslisdatum B%W ta januari aoro Dossiernummer 002 I53 Raadsvoorstel betreft cameratoezicht rprc uan de Gemeentewet en bedrijuenterreinen Inleiding Het voorstel cameratoezicht heeft betrekking op drie onderwerpen. 1 Vaststellen nieuwe kaders camera toezicht. Op 17 november is het Beleidskader Integrale Veiligheid vastgesteld. De ambitie is om Eindhoven veiliger te krijgen. Daarom worden nieuwe kaders cameratoezicht voorgelegd. Deze kaders positioneren cameratoezicht als een integraal onderdeel van ons veiligheidsbeleid. 2 Kennisgeving van door het college getroffen organisatorische en operationele m a a tregeien. Omdat cameratoezicht een belangrijke bijdrage kan leveren aan ons veiligheidsbeleid, is het allereerst noodzakelijk dat cameratoezicht goed functioneert. Daarom hebben wij maatregelen getroffen om cameratoezicht organisatorisch en financieel beter te borgen. Van deze maatregelenbent u op de hoogte gesteld met een raadsinformatiebrief. 3 Besprekingin de commissie bestuurlijke en economischezaken van het voornemen van de burgemeester om camera toezi ch ti n de gebieden Centrum en Woensei West te verlengen. Met uw raad is afgesproken dat de burgemeester van tevoren met de commissie bestuurlijke en economische zaken overlegt over het verlengen van cameratoezicht (08R ). In afwachting van het nu voorliggende voorstel heeft de burgemeester besloten om de cameratoezichtsgebieden Woensel West en het Centrum met vier maanden te verlengen (tot 27 februari 2010). Door de getroffen organisatorische en financiele maatregelen heeft cameratoezicht een stevige kwaliteitsimpuls gekregen. Gelet op het advies van de politie en de maatregelen van het college is de burgemeester voornemens om de gebieden Woensel West en het Centrum met twee jaar te verlengen en het gebied rondom het NS-station (terrorismebestrijding) voor vijf jaar aan te wijzen. Dit voornemen wordt op 22 februari 2010 met de commissie bestuurlijke en economische zaken besproken, alvorens de burgemeester een besluit neemt.

2 Doelstelling Een bijdrage leveren aan de veiligheid in Eindhoven door cameratoezicht integraal te ontwikkelen en af te stemmen op het Integrale Veiligheidsbeleid. Voorstel 1 De Kaders cameratoezicht openbare plaatsen gemeente Eindhoven 2010 vast te stellen, met als belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het bestaande beleid: a het uitgangspunt dat cameratoezicht wordt ingezet ter ondersteuning van de prioriteiten uit het Beleidskader Integrale Veiligheid ; b de mogelijkheid om flexibele camera s voor zes maanden in te zetten; c bedrijventerreinen zoals genoemd in de Nota bedrijventerreinen profilering en samenwerking met een specifiek bedrijfsprofiel (A-terreinen) en de terreinen voor gemengde MKB-bedrijven (B-terreinen) hoeven niet apart geprotocolleerd aan de raad te worden voorgelegd. Het college van burgemeester en wethouders neemt hierover een besluit en de raad wordt met een informatiebrief geinformeerd. Overige bedrijventerreinen worden apart geprotocolleerd aan de raad voorgelegd. Argumenten 1.1 Cameratoezicht draagt bij aan de prioriteiten van ons veiligheidsbeleid. Het Beleidskader Integrale Veiligheid is op 17 november 2009 vastgesteld. De ambities reiken ver. Eindhoven moet de komende jaren echt veiliger worden, zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid. Cameratoezicht kan onder meer een bijdrage leveren aan de prioriteiten: het terugdringen van de vermogensdelicten woninginbraken, fietsendiefstal, auto-inbraken en overvallen. Dit kan gebeuren door de camera s op strategische plaatsen te positioneren. Camera s hebben een preventief effect, daarnaast kan proactief worden opgetreden door live uitkijken. Eveneens kunnen opgenomen beelden aan justitie ter beschikking worden gesteld voor vervolging; de aanpak van woonoverlast. Er kan worden gestuurd op overlast op straat, waardoor de woonomgeving minder overlast ervaart; veilig uitgaan. De toegevoegde waarde van cameratoezicht is hier evident. Er wordt live uitgekeken en het horecadetachement van de politie wordt rechtstreeks ÃćâĆňâĂİ ook proactief ÃćâĆňâĂİ aangestuurd; Raadsnummer ZO.Rgq8g.OOX de aanpak van geweld. Geweld op straat wordt gezien en aangepakt; de aanpak van risicojeugd. Cameratoezicht kan op bepaalde plaatsen worden ingezet om overzicht te houden op samenscholingen en indien noodzakelijk kan proactief (bijv. door de Straatwachten) dan wel repressief (bijv. daders vernielingen opsporen) worden opgetreden. Gelet hierop wordt voorgesteld om cameratoezicht in te zetten als integraal onderdeel van ons veiligheidsbeleid. De burgers moeten zich veilig voelen. Dit moet op een slimme en creatieve wijze gebeuren.

3 Raadsnummer ZO.Rgq8g.OOX Daarom wordt ook flexibel cameratoezicht mogelijk gemaakt: camera s die snel in bepaalde hotspots kunnen worden opgehangen. Een grondige analyse van het probleem is hierbij van belang. Cameratoezicht moet zorgvuldig worden toegepast en subsidiair en proportioneel zijn. De kaders cameratoezicht openbare plaatsen gemeente Eindhoven 2010 geven hieraan nadere invulling. 1.2 De Nota bedrij venterrei nen profilering en samenwerking stelt vast dat voor bedrij venterrei nen met een specifiek bedrij fsprofi el (A- terrei nen) en de terreinen voor bedrijven (B- terrei nen) extra kwaliteit moet worden verwezenlij kt, waaronder terrei nbevei li gi ng. Het is van belang dat uw raad instemt met het uitkijken van de openbare weg op bedrijventerreinen. Voorgesteld wordt generieke toestemming te geven voor cameratoezicht op de grote - niet binnenstedelijke ÃćâĆňâĂİ A- en B-bedrijventerreinen. Dit past binnen de door de raad vastgestelde uitgangspunten van de nota Bedrijventerreinen. Omdat deze bedrijventerreinen niet binnenstedelijk zijn, is de privacy van burgers en omwonenden slechts een beperkte factor. Voor alle andere bedrijventerreinen wordt voorgesteld dat cameratoezicht apart geprotocolleerd aan uw raad wordt voorgelegd. Evaluatie Over twee jaar bij de afweging of de gebieden Woensel West en het Centrum moeten worden verlengd. Bijlage(n) Als bijlage(n) bij dit voorstel behoren: evaluatie cameratoezicht in Eindhoven, september 2009; vastgestelde criteria voor cameratoezicht 06R en 08R De bijlagen liggen ter inzage in de leeskamer. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, A. Brunninkhuis, secretaris.

4 Raadsnummer ZO.Rgq8g.OOX Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 januari en 2 maart 2010; gelet op het aangenomen amendement A7; besluit: de Kaders cameratoezicht openbare plaatsen gemeente Eindhoven 2010 vast te stellen met daarin de volgende uitgangspunten: a cameratoezicht op grond van artikel 151c Gemeentewet is niet langer een ultimum remedium, maar een volwaardig instrument bij de aanpak van veiligheidsvraagstukken indien na een gedegen analyse blijkt dat cameratoezicht het meest aangewezen instrument is; b cameratoezicht wordt ingezet ter ondersteuning van de prioriteiten uit het Beleidskader Integrale Veiligheid ; c de inzet van camera s voldoet aan beginselen van subsidiari reit (de doelstelling kan niet met minder ingrijpende maatregelen worden gerealiseerd) en proportionali (ei t (de inzet mag niet verder gaan dan noodzakelijk om de doelstelling te kunnen bereiken). De toetsing aan deze beginselen en de belangenafweging om tot plaatsing van camera s te besluiten wordt met de raad(scommissie) besproken; d de inzet van camera s gaat altijd gepaard met flankerend beleid, leidend tot de aanpak van een onveilige situatie (amendement A7); e de mogelijkheid bestaat om flexibele camera s voor zes maanden in te zetten; f er is een afwegingskader om te beoordelen of cameratoezicht wordt verlengd/ beeindigd; g de burgemeester bespreekt ieder voornemen tot aanwijzing, verlenging of beeindiging van gebieden waar cameratoezicht plaatsvindt in de commissie BEZ; h bedrijventerreinen, zoals genoemd in de "Nota bedrijventerreinen profilering en samenwerking" met een specifiek bedrijfsprofiel (A-terreinen) en de terreinen voor gemengde MKB bedrijven (B-terreinen), hoeven niet apart geprotocolleerd aan de raad te worden voorgelegd. Het college neemt hierover een besluit en de raad wordt met een raadsinformatiebrief geinformeerd. Overige bedrijventerreinen worden apart geprotocolleerd aan de raad voorgelegd; een 0-meting en periodieke evaluaties voor 151c Gemeentewet (na twee jaar) en bedrijventerreinen (na drie jaar) vinden plaats volgens de Maryland Scientific Methods Scale.

5 Raadsnummer ZO.Rgq8g.OOX Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 4 maart R. van Gijzel, voorzitter. J. Verheugt, griffier. RA

6 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Retouradres Postbus 9orso, 56oo RB Eindhoven Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. R a a dsnummer IO. Rpf 8 g. OOZ Behandeld door M. Honing Telefoon (o4o) Ons kenmerk griffie Verzenddatum 2 maart 20I0 Commissieadvies Betreft cie BEZ: Raadsvoorstel betreft cameratoezicht 151c van de Gemeentewet en bedrijventerreinen. De commissie Bestuurlijke en Economische Zaken heeft in haar (vervolg)vergadering van 1 maart 2010 bovengenoemd onderwerp behandeld. Toezeggingen burgemeester R. van Gijzel: informeert nader over de financien/financiering (CDA en GroenLinks); kijkt naar de opmerking om "uitlezen" op te nemen in de kaders; alle zaken die te maken hebben met cameratoezicht worden gedeeld met de commissie (en raad); neemt de opmerking mee van de Lijst Pim Fortuyn over de "blinde vlekken. De commissie heeft als volgt geadviseerd: Commissiebreed een positief advies over beslispunt c (bedrijventerreinen). Commissiebreed een positief advies over verlenging cameratoezicht Eindhoven Centrum en Woensel West en aanwijzing NS-station in het kader van terrorismebestrijding (agendapunt 3.3). PvdA: CDA: SP: VVD: GroenLinks: stemvoorbehoud t.a.v. beslispunten a en b; stemvoorbehoud t.a.v. de financiering en het "uitlezen" (dit moet opgenomen worden in de kaders); stemvoorbehoud t.a.v. beslispunt a (moeite met dat punt); kan akkoord gaan met beslispunt b mits binnen kaders en waarborgen; overweegt een amendement om 2 (overbodige) camera s in Woensel West te verwijderen; akkoord; stemvoorbehoud is niet overtuigd door de motivatie; definancien ontbreken en kunnen dus niet in de afweging worden meegenomen; eerst het proces verbeteren; Bezoekadres Stadhuisplein Io Eindhoven Openingstijden ma t/m vr 9.oo-r6.oo uur Postadres Postbus 90I50 56oo RB Eindhoven Telefonisch bereikbaar

7 Ons kenmerk griffie leefbaar eindhoven : OuderenAppeb D66: De Stadspartij: Lijst Pim Fortuyn: ChristenUnie: Eindhoven Nu: akkoord; stemvoorbehoud t.a.v. de termijn van 5 jaar; akkoord; akkoord, wijst ook op blinde vlekken in het centrum: Genderstraatje, Nieuwstraat en Jan van Lieshoutstraat; akkoord; niet aanwezig. De secretaris van de commissie, M. Honing Bijlage(n) : 0.

8 gemeente Eindhoven Raadsnummer ZORg48g.OOZ Inboeknummer Beslisdatum B%W a maart 2oro Dossiernummer oog rsr Nadere toelichting bij raadsvoorstel Betreft cameratoezicht rpzc van de Gemeentewet en bedrijventerreinen. Conform afspraak in de commissie BEZ van 1 maart 2010, bieden wij u hierbij een gewijzigd raadsvoorstel aan met toelichting. Voorstel De Kaders cameratoezicht 151c Gemeentewet en bedrijventerreinen 2010 vast te stellen, met daarin de volgende uitgangspunten: a cameratoezicht op grond van artikel 151c Gemeentewet is niet langer een ultimum remedium, maar een volwaardig instrument bij de aanpak van veiligheidsvraagstukken indien na een gedegen analyse blijkt dat cameratoezicht het meest aangewezen instrument is; b cameratoezicht wordt ingezet ter ondersteuning van de prioriteiten uit het Beleidskader Integrale Veiligheid ; c de inzet van camera s voldoet aan beginselen van subsidiariteit (de doelstelling kan niet met minder ingrijpende maatregelen worden gerealiseerd) en proportionaliteit t (de inzet mag niet verder gaan dan noodzakelijk om de doelstelling te kunnen bereiken). De toetsing aan deze beginselen en de belangenafweging om tot plaatsing van camera s te besluiten wordt met de raad(scommissie) besproken; d de mogelijkheid bestaat om flexibele camera s voor zes maanden in te zetten; e er is een afwegingskader om te beoordelen of cameratoezicht wordt verlengd/ beeindigd; f de burgemeester bespreekt ieder voornemen tot aanwijzing, verlenging of beeindiging van gebieden waar cameratoezicht plaatsvindt in de commissie BEZ; g bedrijventerreinen, zoals genoemd in de "Nota bedrijventerreinen profilering en samenwerking" met een specifiek bedrijfsprofiel (A-terreinen) en de terreinen voor gemengde MKB bedrijven (B-terreinen), hoeven niet apart geprotocolleerd aan de raad te worden voorgelegd. Het college neemt hierover een besluit en de raad wordt met een raadsinformatiebrief geinformeerd. Overige bedrijventerreinen worden apart geprotocolleerd aan de raad voorgelegd;

9 Raadsnummer IORgq8g.OOZ h een 0-meting en periodieke evaluaties voor 151c Gemeentewet (na twee jaar) en bedrijventerreinen (na drie jaar) vinden plaats volgens de Maryland Scientific Methods Scale. Nadere toelichting De Kaders cameratoezicht 151c Gemeentewet en bedrijventerreinen 2010 positioneren cameratoezicht als een instrument dat kan worden ingezet indien uit een gedegen analyse blijkt dat cameratoezicht het meest aangewezen instrument is om een veiligheidsvraagstuk aan te pakken. Daarbij geven de kaders aan dat cameratoezicht alleen subsidiair en proportioneel mag worden ingezet en alleen nadat door de burgemeester in de commissie BEZ het voornemen is besproken. Hieronder wordt ingegaan op vragen vanuit de commissie BEZ. Tijden live ui ti<ij l<en. Wetenschappelijk is aangetoond dat cameratoezicht het meest effectief is als live wordt uitgekeken (hoofdstuk 2 van de evaluatie). Zo wordt proactief gestuurd: ingrijpen voordat het mis gaat. Dit is het primaire doel van cameratoezicht op grond van 151c Gemeentewet. Strafrechtelijke opsporing mag slechts nevenvangst zijn. Artikel 151c, tweede lid, van de Gemeentewet bepaalt dat de burgemeester de tijden dat camerabeelden live worden bekeken vaststelt na overleg met de officier van justitie in het driehoeksoverleg. In 2009 heeft de driehoek zich uitgesproken over de uitkijktijden zoals die per camera noodzakelijk zijn. Dit resulteerde in een verzoek tot verruiming van de uitkijktijden en het faciliteren van middelen daarvoor. Het college heeft hiertoe besloten. Hierdoor kan nu 122 uur per week live worden uitgekeken. Gelet op artikel 151c Gemeentewet wordt geadviseerd om de live uitkijktijden niet vast te leggen in een raadsbesluit, maar om de tijden van het live uitkijken na overleg in de driehoek, vast te stellen. De commissie BEZ wordt geinformeerd over elke aanpassing in het live uitkijken en de belangenafweging die daaraan is voorafgegaan. Fi nanci eie gevolgen Instemmen met de Kaders cameratoezicht 151c Gemeentewet en bedrijventerreinen heeft geen directe financiele gevolgen. Financiele gevolgen komen in beeld als in de toekomst mogelijk nieuwe gebieden worden aangewezen. De kosten daarvan worden alsdan inzichtelijk gemaakt en zijn onder meer afhankelijk van doelstelling, tijdsduur en benodigde uitleescapaciteit. Maximale termijn bij terrorismebestrij ciing

10 Raadsnummer IORgq8g.OOZ De nieuwe kaders beogen met betrekking tot terrorismebestrijding geen wijziging aan te brengen ten opzichte van de vorige kaders. In het raadsbesluit 08R2795 is besloten om voor terrorismebestrijding geen maximale termijn op te nemen. Wel heeft de burgemeester met u besproken dat het gebied rondom het station voor vijf jaar wordt aangewezen (voorwaarde van de minister van Justitie). Tijdens de bespreking in de commissie is het verzoek gekomen om een maximale termijn van vijf jaar op te nemen. Dit verzoek nemen wij over. In de Kaders cameratoezicht 151 c Gemeentewet en bedrijventerreinen is voor terrorismebestrijding een maximale termijn van vijfjaar opgenomen. Uitvoering geven aan de evaluatie en aanscherpen van de uitvoering De evaluatie die u heeft ontvangen is van september De afgelopen maanden zijn diverse aanbevelingen geimplementeerd. Daartoe is een stuurgroep Cameratoezicht ingesteld. Op periodieke basis wordt het proces stapsgewijs aangescherpt en verbeterd. De aanbevelingen 1 tot en met 7 worden hieronder kort besproken. 1 Er wordt aanbevolen om de doelstelling van cameratoezicht duidelijk te laten zijn. Ten tijde van de pilot bleek dat medewerkers van Stadstoezicht in de Regionale Toezichtruimte onder meer keken naar verkeerd geparkeerde auto s. Dit gebeurt niet meer: er wordt nu uitsluitend gekeken naar het preventief handhaven van de openbare orde. De doelstellingen van cameratoezicht zijn duidelijk. In concreto betekent dit, dat als uit camerabeelden blijkt dat door foutparkeren onveilige situaties ontstaan, aan de hand van die beelden daartegen opgetreden wordt. 2 Aanbevolen wordt om de doelstelling te leggen op preventie en daarvoor is een voorwaarde dat de camera s live worden uitgekeken. Aan deze aanbeveling wordt voldaan: er wordt meer live uitgekeken. 3 De rapportages van de RTR moeten worden verbeterd. Op basis van een programma van eisen van de gemeente is opdracht gegeven om een nieuw softwareprogramma te ontwikkelen. Dit ligt op schema, op 1 mei is het programma operationeel. Dit softwareprogramma biedt niet alleen informatie over geconstateerde delicten, tijdstippen en opvolging, maar ook managementinformatie. Tot die tijd worden de rapportages handmatig aangevuld. Dit is arbeidsintensief werk voor de RTR, maar de rapportages zijn verbeterd. 4 Het vervolgtraject van een melding bij de RTR tot aan de meldkamer moet worden verbeterd.

11 Raadsnummer IORgq8g.OOZ Hierover zijn afspraken gemaakt met de politie. Eveneens wordt een convenant opgesteld om informatie te kunnen uitwisselen. 5 Cameratoezicht is niet duidelijk aangegeven. Er zijn nieuwe, opvallende borden ontwikkeld. Hierop staat een camera met het logo van de politie en gemeente. Deze borden zijn in Woensel West geplaatst en in het centrum. Op enkele plaatsen worden de komende tijd nog extra borden geplaatst. 6 Opleiding observanten. Ten tijde van de pilot was de kennis nog niet optimaal. Dit is inherent aan de opstartfase. Inmiddels hebben de uitkijkers ervaring opgebouwd. Er is ook budget beschikbaar gesteld voor extra opleiding; hieraan wordt veel belang gehecht. 7 Een 0-meting uitvoeren bij nieuwe gebieden. Deze aanbeveling is in de nieuwe Kaders cameratoezicht 151 Gemeentewet en bedrijventerreinen als voorwaarde opgenomen. Een herzien ontwerpraadsvoorstel bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, A. Brunninkhuis, secretaris

12 RA Raadsnummer IORgq8g.OOZ

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer xo.r348r.ooi Inboeknummer robstooors Dossiernummer 002.I53 rz januari zoro Raads inforrnatiebrief Betreft cameratoezicht rgzc Gemeentewet. Inleiding Op korte termijn wordt

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen uan het Treasurystatuut 2009

Raadsvoorstel tot het vaststellen uan het Treasurystatuut 2009 gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 09.R/297.OOI Inboeknummer o9bstor6oo Beslisdatum B%W 22 september 2009 Dossiernummer 939 452 Raadsvoorstel tot het vaststellen uan het Treasurystatuut 2009 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake klooster Marienhage

Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake klooster Marienhage gemeente Eindhoven Grond 5 Vastgoed Raadsnummer xo. Rg8zo. oor Inboeknummer robstoroy8 Beslisdatum B%W 6 juli aoro Dossiernummer oaz asr Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instellen uan de reserue Internationale School Eind houen

Raadsvoorstel tot het instellen uan de reserue Internationale School Eind houen gemeente Eindhouen 2 de DBFMO-contract met betrekking tot de Nieuwe Huisvesting die door de gemeente en de school zal worden Economie 5 Cultuur Raadsnummer xo.r/596.ooi Inboeknummer robstoo4y8 Beslisdatum

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o8.rz689.ooi Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo Inleiding Vanaf 1999

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij nhuisuesting gemeentelijke organisatie

Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij nhuisuesting gemeentelijke organisatie gemeente Eindhouen Strategie Raadsnummer 09.R/229.00$ Inboeknummer o9bstoa4zz Beslisdatum B&W ts december 2009 Dossiernummer 95I.55I Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer 09. R/4/2. OOI Inboeknummer o9bstosaos Beslisdatum BTW t7 november 2009 Dossiernummer 947 352 Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Beleidskader Integrale Veiligheid

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Beleidskader Integrale Veiligheid gemeente Eindhoven Openbare orde 5 Veiligheid Raadsnummer 09.R3302.00I Inboeknummer o9bstor94o Beslisdatum B&W a9 september 2009 Dossiernummer 94O.I53 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Beleidskader

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de nota lokaal gezondheidsbeleid

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de nota lokaal gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2264.OOI Inboeknummer o7bstor347 Beslisdatum B%W tr september 2007 Dossiernummer 737.45I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept cameratoezicht d.d. januari 2008 (cameraplan).

Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept cameratoezicht d.d. januari 2008 (cameraplan). NOTA VOOR DE RAAD Datum: 25 januari 2008 Nummer raadsnota: 0008009 Onderwerp: Cameratoezicht uitgaansgebied. Portefeuillehouder: Burgemeester Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting v f++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken itaadsnummer 02.QZI.OOI lnboeknummer osmoo4sby Beslisdatum B&W s6 november soos Dossiernummer s48.xsx Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Rapportage Raadswerkgroep Actieve Jeugd r +

Initiatiefvoorstel Rapportage Raadswerkgroep Actieve Jeugd r + gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 09. R/457. OOI Inboeknummer Dossiernummer Initiatiefvoorstel Rapportage Raadswerkgroep Actieve Jeugd r + Inleiding Tijdens de begrotingsbehandeling in

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht

Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht Gemeenteblad nr. 490336 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 10 december 2015 Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht Raadsbesluit

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

Een specifiek middel om jeugdoverlast en fietsendiefstal te beperken is cameratoezicht.

Een specifiek middel om jeugdoverlast en fietsendiefstal te beperken is cameratoezicht. Nota Voor burgemeester en wethouders Datum vergadering: 05f"P;^W'^ Nummer: 14INT04379 Nota openbaar: Ja ui Minim mui min Onderwerp: Cameratoezicht rondom NS-station en het Componistenplein Advies:» De

Nadere informatie

Notitie cameratoezicht tegen dump bij afvalcontainers gemeente Venray

Notitie cameratoezicht tegen dump bij afvalcontainers gemeente Venray Notitie cameratoezicht tegen dump bij afvalcontainers gemeente Venray Stellers: - G. Thielen - I. van Kronenberg - M. Rasser Datum: 13 februari 2013 1. Inleiding De inzet van cameratoezicht in de gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Gemeentewet 151C: Doel is het handhaven van de openbare Orde

Gemeentewet 151C: Doel is het handhaven van de openbare Orde Gemeentewet 151C: Doel is het handhaven van de openbare Orde Artikel 151c Gemeentewet is volledig gericht op de bevoegdheden voor gemeenten als deze cameratoezicht wil toepassen. De interpretatie van dit

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen Concernstaf Raadsnummer 06.RI53O.OOI Inboeknummer o6bstoorrs Beslisdatum BTW s4 januari 2006 Dossiernummer 6oe.sSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen 1 Samenvatting

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Nota verbonden partijen

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Nota verbonden partijen gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer O8. R2 507. OOI Inboeknummer ozbstor88z Beslisdatum B%W tr maart 2008 Dossiernummer 8rr.4Sr OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Nota verbonden partijen

Nadere informatie

De minister van Veiligheid en Justitie. Postbus 20301 2500 EH DEN HAAG. Wetgevingsadvies invoering flexibel cameratoezicht.

De minister van Veiligheid en Justitie. Postbus 20301 2500 EH DEN HAAG. Wetgevingsadvies invoering flexibel cameratoezicht. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De minister van Veiligheid en Justitie

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Afwegingskader cameratoezicht gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft. Onderwerp Afwegingskader cameratoezicht gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Veiligheid Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door Maarten

Nadere informatie

Evaluatie cameratoezicht Ouverture

Evaluatie cameratoezicht Ouverture A ug u s t u s 201 0 Evaluatie cameratoezicht Ouverture samenstelling: drs. Marja Vissers, bureau Beleidsinformatieen Onderzoek Eric van Kessel, sector Openbare Orde en Veiligheid BiO-rapport nr. 1156

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven fa gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og. R597.OOI Inboeknummer cygoxss44 Besbsdatum BBA sa september 2ooa Dossiernummer Sgg.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Nadere informatie

Bijlage bij burgemeestervoorstel

Bijlage bij burgemeestervoorstel Notitie Evaluatie Cameratoezicht 2014 Bijlage bij burgemeestervoorstel 1. Inleiding In Apeldoorn vindt sinds 1999 op verschillende plaatsen in de stad cameratoezicht plaats. De Gemeentewet geeft de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

Rotterdam, 7 juli 2009.

Rotterdam, 7 juli 2009. Rotterdam, 7 juli 2009. Onderwerp: Vaststellen van de beleidsregel inzake het beperken van overlast door jongeren; Opnemen van artikel 2.4.4a Algemene Plaatselijke Verordening: Mosquito op openbare plaatsen.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 11R4247 Inboeknummer Dossiernummer InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning Inleiding De vele negatieve signalen die uit de stad

Nadere informatie

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II AANGEPAST Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 19 december 2013 Agendanummer : 08 Datum burgemeester : 13 november 2013 besluit Onderwerp : Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

Raadsvoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o8. R27 Ig. 0 0 I Inboeknummer o8bstorgry Beslisdatum B%W a september 2008 Dossiernummer 886 BSa Raadsvoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI925.OOI Inboeknummer o6bstoa44r Beslisdatum B%W ta december 2006 Dossiernummer 650 352 Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

OPENBAAR Adviseur: D. Pronk (CS, tst. 883) Portefeuillehouder: J. Roeffen en E.M. Timmers - van Klink 13.01980 OPINIËRENDE NOTA

OPENBAAR Adviseur: D. Pronk (CS, tst. 883) Portefeuillehouder: J. Roeffen en E.M. Timmers - van Klink 13.01980 OPINIËRENDE NOTA OPENBAAR Adviseur: D. Pronk (CS, tst. 883) Portefeuillehouder: J. Roeffen en E.M. Timmers - van Klink 13.01980 1 OPINIËRENDE NOTA Politieke Ronde d.d. 11 april 2013 Raadsvergadering d.d. 25 april 2013

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

dualisme in Eindhoven

dualisme in Eindhoven gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 02.$I6.OOI Raadsvoorstel tot het nemen van besluiten over het verder uitwerken van dualisme in Eindhoven 1 Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Raadsvoorstel betreft financiele ondersteuning Stichting Omroep Eindhouen

gemeente Eindhouen Raadsvoorstel betreft financiele ondersteuning Stichting Omroep Eindhouen gemeente Eindhouen Economie 5 Cultuur Raadsnummer 09. R/$ 62. OOI Inboeknummer o9bstoaosa Beslisdatum B%W 9 november 2009 Dossiernummer 945 I52 Raadsvoorstel betreft financiele ondersteuning Stichting

Nadere informatie

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen.

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen. Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek 2015 2018 Veiligheid kent geen grenzen. Vergaderdatum 4 december 2014 Gemeenteblad 2014 / 77 Agendapunt 10 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI382.OOI Inboeknummer ogbstorgeo Beslisdatum B8cW so september 2005 Dossiernummer S38.4Sr Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O77.RZZq8.OOX Inboeknummer o7bstor7b7 Beslisdatum B&W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.25I OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O6.RZy6Z.OOZ Inboeknummer o6bstotzzr Beslisdatum B%W ab augustus 2006 Dossiernummer 6BS.qSa Oplegvel Raadsvoorstel knel puntenbudget wachtlij

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/27498 zaaknr.: Z/C/15/21268 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Convenant cameratoezicht bedrijventerrein De Beijerd en t Riet Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : W.A.G. Hillenaar

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 07.R2I92.OOI Inboeknummer o7bstor3ra Beslisdatum B%W to juli 2007 Dossiernummer 7z8.553 Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Inleiding In verschillende situaties worden incidenteel camera s gebruikt, bijvoorbeeld om personen en eigendommen te beschermen. Het is hierbij van groot belang dat organisaties

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld 2012-2015 Inleiding De huidige nota integrale veiligheid gemeente Simpelveld is toe

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o6.rzs83.ooz Inboeknummer o6bstooo6s Beslisdatum BlkW y maart 2006 Dossiernummer 6xo.ssx OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer Og.R474.OOI Inboeknummer oatooo6qa Beslisdatum Bikw sy mei soos Dossiernummer Bas.6Sr Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Nadere informatie

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6. Aan de Raad. Made, 22 januari 2008

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6. Aan de Raad. Made, 22 januari 2008 Aan de Raad Made, 22 januari 2008 Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6 Raadsvergadering: 6 maart 2008 Onderwerp: Korpsnavigator Midden en West

Nadere informatie

Rotterdam, 25 september bb7138. Aan: de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststelling Programma

Rotterdam, 25 september bb7138. Aan: de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststelling Programma Rotterdam, 25 september 2018. 18bb7138 Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling Programma Veilig@Rotterdam 2018-2023. Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor: het programma Veilig@Rotterdam

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI3/I.OOI Inboeknummer osbstoryrz Beslisdatum B&W r6 augustus 2005 Dossiernummer 533.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht SG Were Di

Reglement cameratoezicht SG Were Di Reglement cameratoezicht SG Were Di Looptijd: schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 18-09-26 Reglement cameratoezicht Kaders/doelstellingen cameratoezicht SG Were Di Het inzetten van cameratoezicht maakt

Nadere informatie

Cameratoezicht in de gemeente Oss

Cameratoezicht in de gemeente Oss Cameratoezicht in de gemeente Oss Inhoud 1. Inleiding 1. Inleiding 1.1 Opzet notitie 2. Het instrument cameratoezicht: vormen, wettelijk kader en effectiviteit 2.1 Vormen 2.2 Wettelijk kader 2.3 Effectiviteit

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Regionaal Beleidsplan Politie Oost-Brabant 2013-2014 Reg.nr. : 12.0808 B&W verg. : 21 augustus 2012 Commissie : Bestuurszaken Cie_verg. : 27 september 2012 Raadsverg.

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân

Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân September 2017 Opdrachtgever: CVO Zuid-West Fryslân Auteur: R. bij de Weg Versie: 170926-1 Status: Definitief Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 27 augustus 2013, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 17.00 uur, einde 19.30 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 27 augustus 2013, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 17.00 uur, einde 19.30 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2013 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft openbare

Nadere informatie