2 De installatie. 2.1 Inleiding. 2.2 De grondstoffen ontvangst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 De installatie. 2.1 Inleiding. 2.2 De grondstoffen ontvangst."

Transcriptie

1 2 De installatie. 2.1 Inleiding Om op het bedrijf het voeder zelf te maken heeft men in feite dezelfde zaken nodig als in een voederfabriek en dit zijn volgende zaken: een plaats om de grondstoffen te ontvangen en op te slaan, een molen om de ongemalen producten te malen, een menger om de verschillende grondstoffen te mengen, een weeginstallatie om de juiste hoeveelheid grondstoffen af te wegen, transportsystemen om de grondstoffen of het voeder te transporteren. De grootte en de capaciteit van de installatie moeten natuurlijk aangepast zijn aan de noden van het bedrijf. Hoe ver men gaat in de automatisering van deze installatie moet bedrijf per bedrijf bekeken worden. Het zal afhangen van de tijd die de landbouwer wil spenderen aan het maken van het voeder. Men kan de installatie volledig automatiseren, zodanig dat er weinig of geen werk aan is, maar deze kost ook z n prijs bij de aanschaf van de installatie. Voor de opbouw van de installatie zijn er enorm veel mogelijkheden. In grote lijnen kan je de installaties indelen in twee groepen: een installatie waar continu kan mee doorgewerkt worden, een installatie die stap per stap werkt. De installaties die stap voor stap werken, zijn de installaties die het meest geautomatiseerd zijn. Wanneer er een voeder moet gemaakt worden dicteert een computer wat er moet gebeuren. Deze computer kent alle samenstellingen van de verschillende voeders. De eerste grondstof van een voeder wordt naar de molen getransporteerd, gemalen en doorgestuurd naar de menger. Als dit gebeurd is voor de eerste grondstof, komt de tweede, daarna de derde. Dit gaat zo door tot alle grondstoffen in de menger zijn. Nu worden de producten nog toegevoegd die niet moeten worden gemalen (vb. de kern) en alles wordt goed gemengd. Als het goed gemengd is wordt het voeder getransporteerd naar een silo. Een installatie waar continu kan mee doorgewerkt worden, is er meestal nog wat handenarbeid. Hierbij wordt er door de landbouwer van elke grondstof de nodige hoeveelheid in een wachtsilo gedaan, daarna gemalen en dan gemengd. Om continu te kunnen werken zijn er voor de molen twee wachtsilo s en ook nog één tussen de molen en de menger. Als er dan volop gewerkt word is de landbouwer eigenlijk bezig met drie dingen in één keer. Terwijl hij een hoeveelheid aan het klaarsteken is in de eerste wachtsilo, dan is de molen de grondstoffen aan het malen uit de tweede wachtsilo. In die tijd is ook de menger bezig met een hoeveelheid voeder te mengen. 2.2 De grondstoffen ontvangst. De grondstoffen ontvangst bestaat meestal uit een stortput, waar de grondstoffen worden in gekipt. Dit is gewoon een trechtervormige put die in de grond wordt gemaakt. Bij het maken van die put moet men er wel voor zorgen dat deze waterdicht is, zodat er bij een hoge grondwaterstand geen water in de put komt. Onderaan de stortput ligt dan een vijzel, een spiraal of een transportband om de grondstoffen te transporteren.

2 Als de grondstoffen in de stortput zijn moeten ze nog omhoog om in de silo s gebracht te worden. Het omhoog transporteren kan gebeuren met een vijzel die tot bovenaan de silo s loopt, maar dit wordt minder gebruikt. Het meest wordt er gewerkt met een elevator. Een elevator kan je eigenlijk vergelijken met een stoeltjeslift, waarbij de stoeltjes vervangen zijn door bakjes. Met dit systeem worden de grondstoffen loodrecht omhoog getransporteerd. De elevator kan vlak bij de stortput worden geplaatst. Ieder passerend bakje schept dan rechtstreeks een hoeveelheid grondstoffen uit de stortput. Wanneer zo n bakje boven komt wordt het omgedraaid zodat de grondstoffen eruit vallen. Daarna transporteert een vijzel, een spiraal of een transportband deze grondstoffen naar de juiste silo. Wanneer er op deze manier wordt gewerkt, moet ervoor gezorgd worden dat de ontvangstinstallatie een voldoende capaciteit heeft, zodat het geen eeuwigheid duurt alvorens een oplegger gelost is. Er kan ook op een andere manier gewerkt worden, zodat er geen ontvangst installatie nodig is. Hierbij werkt men op dezelfde manier als bij iemand de een commercieel voeder koopt. Het zijn dan gewoon silo s waar twee buizen aan bevestigd zijn om de grondstoffen in de silo te blazen. Bij de aanschaf van de installatie is deze manier van werken wel goedkoper, maar er wordt een meerprijs gevraagd per kg grondstoffen om deze te blazen. 2.3 Grondstoffen silo s. Het aantal silo s dat men plaatst is afhankelijk van de hoeveelheid grondstoffen die worden gebruikt. In een voederfabriek kan men gebruik maken van een groot aantal grondstoffen en dus ook silo s. Bij een zelfmenger kan dit niet. In de eerste plaats moet er niet zoveel voeder worden gemaakt, dus er zijn niet zoveel grondstoffen nodig. Hierdoor zijn de grondstoffen die maar kort kunnen bewaart worden al uitgesloten. Ook zal de kostprijs van de installatie veel te hoog zijn als men veel silo s aankoopt. De silo s moeten ook groot genoeg zijn, om van bepaalde grondstoffen vb. tarwe en droge maïs een grote hoeveelheid in 1 keer aan te kopen (wat de prijs per kg grondstof drukt). Dit wil dus zeggen dat er zeker enkele silo s moeten bij zijn van minimum 30 ton, omdat dit ongeveer de hoeveelheid is die een oplegger kan meebrengen. Naast deze silo s van 30 ton kunnen er nog kleinere aangeschaft worden, voor de grondstoffen die in mindere mate nodig zijn. Voorbeeld enkele van 20 ton en enkele van 10 ton Praktijkvoorbeeld: Op men stagebedrijf van vorig jaar gebruikte de landbouwer volgende grondstoffen: tarwe, gerst, haver, sojaschroot, droge maïs, bietenpulp, kortmeel.

3 Hiervoor had hij het volgende aantal silo s: twee silo s van 30 ton, vier silo s van 20 ton, twee silo s van 10 ton, en 1 silo van 3 ton. Bij de aanschaf van de silo s moet zeker gelet worden op de hoogte ervan. Want hoe hoger men kan gaan, hoe goedkoper iedere m³ opslag wordt. De meest courante hoogte van de silo is ongeveer 10 m. De hoogte van de silo s is vooral van belang wanneer men gebruik maakt van metalen silo s. Deze worden dan opgebouwd volgens het meccanoprincipe. Hierbij is het mogelijk om de lengte, de breedte en de hoogte van de silo s zelf te bepalen. Wanneer men gebruik maakt van polyester silo is dit echter niet het geval, omdat er gewerkt wordt met standaard maten. Foto 1: Metalen grondstofsilo s. Foto 2: Polyester grondstofsilo s. 2.4 Maalderij. In een installatie om voeder te maken is een molen onmisbaar. Het is het belangrijkste onderdeel van de installatie. De capaciteit van de molen bepaald het aantal kilogram voeder dat er per uur met die installatie kan worden gemaakt. Ook de fijnheid en de structuur (wat op z n beurt de verteerbaarheid van het voeder bepaald) waarmee de grondstoffen gemalen worden, zijn door de molen bepaald. Er kan gekozen worden tussen 3 verschillende typen van molen: een hamermolen, een structuurmolen, of een schijvenmolen. Voor de aandrijving van de molen zijn er twee keuzes. Er kan gewerkt worden met een dieselmotor of met een elektrische motor. De keuze van de aandrijving bepaald een deel van de opbouw van de installatie. Bij installaties waar stap voor stap gewerkt wordt, gebeurt de aandrijving altijd door een elektrische motor.

4 Bij installaties waar er continu kan worden doorgewerkt, gebeurt de aandrijving door een dieselmotor of door een elektrische motor. Als er wordt gewerkt met een dieselmotor, dan wordt één van de wachtsilo s gebruikt als voormenger. Het mengen van de grondstoffen voor het malen is nodig omdat de dieselmotor een constante belasting zou hebben. Dit komt doordat niet alle grondstoffen even gemakkelijk malen, door ze te mengen is de belasting van de motor meer constant. Wanneer de aandrijving verloopt via een elektrische motor is er geen voormenger nodig en zijn er dus effectief twee wachtsilo s. Een voormenger is niet nodig omdat de belasting van de motor wordt geregeld door een regelbare schuif. De schuif zit vlak voor de ingang van de molen. Ze wordt meer of minder geopend naargelang het ampèreverbruik van de motor. Gaat de belasting van de motor omhoog, dan gaat het ampèreverbruik ook omhoog. Deze verhoging doet de schuif een beetje sluiten, waardoor de aanvoer kleiner wordt en dus ook de belasting van de motor. Is de belasting van de motor kleiner geworden, dan gebeurt net het omgekeerde. De molen kan uitgerust worden met magneten, om eventuele ijzerdeeltjes uit de producten te verwijderen. Deze magneten worden dan geïnstalleerd voor de ingang van de molen. De molen kan ook voorzien worden van een separator. Dit wordt gedaan om de molen te beschermen tegen beschadigingen, hij wordt gemonteerd voor de ingang van de molen. De separator neemt alles op wat zwaarder is dan het graan, een speciaal klepsysteem zorgt er dan voor dat de separator automatisch wordt geleegd De hamermolen. De hamermolen is de meest gebruikte molen. Het is een molen die bestaat uit een rotor en een aantal hamers die bevestigd zijn aan de rotor. De rotor wordt rechtstreeks aangedreven door de dieselmotor of de elektrische motor. Het huis, waarin de rotor met de hamers zit, is net iets groter dan de diameter van de rotor met de hamers in draaiende toestand. Het malen van de grondstoffen gebeurt doordat de grondstoffen worden kapot geslagen door de hamers van de rotor. Door de draaiende beweging van de rotor gebeurt er een opwarming en warmen de grondstoffen ook op. Bij sommige installaties is het niet voorzien om rechtstreeks in de menger nog iets toe te voegen, die eigenlijk niet meer moeten worden gemalen (zoals de kern). Als dit het geval is worden deze zaken bij de te malen producten gedaan. Door de opwarming in de molen kunnen er bestanddelen verbrand worden (vooral in de kern). Daarom moet in deze situatie een kleine overdosering van de producten gebeuren. De fijnheid waarmee gemalen wordt is afhankelijk van de zeef die in de molen zit. Omdat het voeder voor biggen en voor zeugen niet even fijn moet zijn is het dus noodzakelijk dat de zeef kan worden aangepast. Deze aanpassing kan op twee manieren gebeuren. Ofwel wordt de molen open gedaan en wordt de zeef verwisseld. Ofwel gebeurt de verandering van zeefdiameter automatisch. De aanvoer van de grondstoffen kan op twee manieren gebeuren. Bij de eerste manier staat de molen onder de wachtsilo s en vallen de grondstoffen rechtstreeks in de molen. De gemalen producten worden dan naar de wachtsilo boven de menger geblazen. Boven deze wachtsilo staat dan een cycloon om het gemalen product van de transportlucht te scheiden. Deze manier van werken is meestal bij een installatie waar men continu kan doorwerken.

5 Foto 3: De hamermolen. Foto 4: Detail van de hamermolen. Een tweede manier van werken is dat de molen boven de menger staat. De grondstoffen worden dan aangezogen door een ingebouwde ventilator of worden met een spiraal getransporteerd van de grondstoffensilo naar de molen. De gemalen producten vallen dan rechtstreeks in de menger. Dit komt vooral voor op een installatie die sterk geautomatiseerd is. Het onderhoud van de hamermolen bestaat eruit de hamers te draaien of te vervangen. De hamers kunnen langs 4 zeiden gebruikt worden vooraleer ze moeten vervangen worden. Bij sommige molens die elektrisch worden aangedreven wordt de draairichting van de motor afgewisseld. Hierdoor is er slijtage van de hamers langs twee kanten tegelijk en wordt het onderhoud verminderd De structuurmolen. De structuurmolen is een ander type molen. Deze molen bestaat uit twee nauw gegroefde maalrollen. De maalrollen worden beide afzonderlijk aangedreven en hebben een verschillende draaisnelheden. Eén van de rollen is voorzien van een uitwijkbeveiliging voor het geval vreemde voorwerpen tussen de rollen komen. De andere rol is gemonteerd in schuifbare lagers, waardoor het mogelijk is de afstand tot de andere rol te regelen. Dit kan automatisch of handmatig gebeuren. De afstand tussen de twee rollen bepaald de structuur van de gemalen producten. De structuurmolen heeft een zeer gering energieverbruik, tot 70% minder dan de hamermolen. De verstelbare rollen in de molen vermalen alle grondstoffen optimaal, met uitzondering van zwaar oliehoudende zaden. De structuurmolen geeft een geringere warmte ontwikkeling dan de hamermolen, dit voorkomt opslagproblemen door hogere temperaturen, met condensatie als gevolg. Het onderhoud van deze molen bestaat eruit de rollen bij te slijpen of ze te vervangen.

6 Foto 5: De structuurmolen. Foto 6: De maalrollen De schijvenmolen. De schijvenmolen is een totaal nieuw type molen. De vermaling van de grondstoffen gebeurt bij deze molen tussen twee geharde schijven. De schijven zijn handmatig of automatisch instelbaar, daardoor kan men verschillende structuren vermalen met de molen. Foto 7: De schijvenmolen. Foto 8: Detail schijvenmolen. 2.5 Menger. Ook bij de mengers zijn er verschillende types. Er zijn verticale, horizontale en diagonaal mengers. Tegenwoordig wordt de verticale menger niet meer gebruikt, omdat veel sneller kan gewerkt worden met de horizontaal en diagonaal menger. Hieronder zal ik de horizontaal- en diagonaalmenger bespreken. De besproken producten zijn van de firma Skiold.

7 2.5.1 De horizontaal menger. De horizontaal menger mengt met grote nauwkeurigheid bijna elk meel of granulaat product. Tijdens het mengen is het mogelijk om vloeibare producten zoals vet, melasse of olie toe te voegen. Het mengprincipe van de grote tegenover elkaar geplaatste vijzels beschermen de componenten. De mengvijzel is in stabiele lagers gemonteerd. De vijzel draait met een snelheid van 12 omwentelingen per minuut en wordt met een kettingoverbrenging aangedreven. Deze constructie waarborgt een geluidsarme en trillingsvrije werking, zodat de menger ook geschikt is voor de montage op weegstaven bij een computergestuurde installatie. De mengers worden standaard met een bodemuitloop uitgevoerd en kunnen tevens uitgevoerd worden met een elektrische schuif of uitloopvijzel. Daarnaast kan de menger als volgt uitgerust worden: voorraadtank voor ruwproducten boven de menger, extra uitloopschuif, buis voor vet- olie of melasse dosering, cilinder voor 100% leegloop. Foto 9: De horizontaal menger De diagonaalmenger. De diagonaalmenger mengt bijna elk meel of granulaat product met grote nauwkeurigheid. Het is daarom mogelijk om tijdens het mengen vloeibare producten zoals vet, melasse of olie toe te voegen. Het mengprincipe van de grote onder 45 geplaatste vijzel beschermt de componenten. Bij de Uni-mix 1000 is de 250 mm mengvijzel in twee stabiele lagers gemonteerd. De vijzel roteert met slechts 45 omwentelingen per minuut en wordt met een tandwielkast aangedreven. Deze constructie waarborgt een geluidsarme en trillingsvrije werking, zodat de menger zeer geschikt is voor montage op weegstaven bij een computergestuurde installatie. De skiold Uni-mixmenger is in twee uitvoeringen leverbaar. Namelijk: 500 kg uitvoering 1000 kg uitvoering.

8 Dit is afhankelijk van het voederverbruik. De kleinste uitvoering heeft een kleinere mengvijzel (150 mm), die met een kettingoverbrenging wordt aangedreven. In beide uitvoeringen kan men een hamermolen onder het deksel laten inbouwen. De mengers worden standaard met een handmatige bodemuitloop uitgevoerd. Hij kan eventueel ook met een elektrische schuif of uitloopvijzel worden gemonteerd. Daarnaast is er een ventilatiesysteem om condensvorming te voorkomen te leveren. Foto 10: De diagonaal menger. 2.6 Verdeelsystemen. Met verdeelsystemen bedoel ik de transportsystemen waarmee de grondstoffen of de afgewerkte producten getransporteerd worden naar hun juiste plaats. Foto 11: Transportsystemen Verdeelsystemen voor de grondstoffen. Bij de levering van de grondstoffen kan er gekozen worden om ze te blazen of gewoon uit te kippen. Om de grondstoffen te laten blazen is er niet veel nodig. Hiervoor moet er enkel voor gezorgd worden dat de grondstoffensilo s uitgerust zijn om de grondstoffen erin te kunnen blazen. Indien men de grondstoffen laat kippen moet ze naar boven kunnen gebracht

9 worden. Dit kan gebeuren met een vijzel of met een elevator. Omdat de grondstoffensilo s meestal een grote hoogte hebben wordt een vijzel weinig gebruikt om de grondstoffen naar boven te krijgen. Het meest gebruikt is dus de elevator. Een elevator is, zoals al eerder vermeld, te verglijken met een stoeltjeslift die loodrecht omhoog loopt. De stoeltjes zijn hierbij vervangen door bakjes. De elevator zit meestal vlak bij de stortput, zodat de bakjes dan een hoeveelheid grondstoffen uit de stortput kunnen scheppen. Als zo n bakje boven komt wordt het omgedraaid, waardoor de grondstoffen eruit vallen. Het transport van boven aan de elevator tot aan de grondstoffensilo kan om drie manieren gebeuren. Het kan gebeuren door een transportband, een vijzel of een spiraal. Er moet dan nog transport gebeuren van de grondstoffensilo tot aan een wachtsilo of tot aan de molen gebeuren. Dit transport is afhankelijk van de automatisering van de installatie. Als er weinig geautomatiseerd is gebeurd het transport meestal met een karretje, die dan ook dienst doet als weegkarretje. Het aftappen van de silo gebeurt ofwel door een vijzel ofwel door een spiraal. Is de installatie sterk geautomatiseerd, dan gebeurt het aftappen van de silo en het transport naar de wachtsilo of de molen door een vijzel of een spiraal. Foto 12: Verdeelsystemen Verdeelsystemen voor de afgewerkte producten. Hiermee bedoel ik het transportsysteem voor het volledig voeder van de menger tot aan de eindsilo. Bij een volledig geautomatiseerde installatie gebeurt dit transport door een spiraal die naar alle silo s op de boerderij loopt. Aan ieder silo zit dan een klep die automatisch wordt geopend of gesloten. Bij andere installaties gebeurt het transport door een blaaswagen. Het voeder wordt dan vanuit de menger in de blaaswagen gedaan. Met deze blaaswagen rijdt men dan tot bij de eindsilo en blaast men het voeder erin. 2.7 Weegsystemen. Een weegsysteem is nodig om de juiste hoeveelheid grondstoffen te kunnen afwegen. Hoe het weegsysteem wordt uitgevoerd is ook weer afhankelijk van de automatisering van de installatie. Bij een niet geautomatiseerde installatie kan het wegen gebeuren door een karretje waarmee men een hoeveelheid kan afwegen. Het afwegen kan ook gebeuren door een kantelbakje. Een kantelbakje is een weegsysteem dat bestaat uit twee bakjes.

10 Er loopt een bepaalde ingestelde hoeveelheid in het ene bakje. Is die hoeveelheid bereikt dan kantelt het bakje zodat de grondstof eruit valt en tevens loopt de grondstof verder in het tweede bakje. Is in het tweede bakje de ingesteld hoeveelheid bereikt, dan kantelt het bakje opnieuw, wordt de grondstof gelost en het eerste bakje opnieuw gevuld. Dit kantelsysteem loopt op een rail en kan men verplaatsen van de ene naar de andere grondstoffen silo. Bij een geautomatiseerde installatie maakt men gebruik van elektronische weegpunten of van rekstroken. Foto 13: Weegkarretje. Foto 14: Weegbunker.

11 Figuur 2: Schematische voorstelling van een niet geautomatiseerde installatie.

12 Figuur 3: Schematische voorstelling van een geautomatiseerde installatie.

Farming. Techniek voor de mengvoederproductie

Farming. Techniek voor de mengvoederproductie Farming Techniek voor de mengvoederproductie BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG welkom Hartelijk welkom BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG is een gemeenschappelijke onderneming van de wereldwijd succesvolle

Nadere informatie

HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN

HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN 1 HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN 1. INLEIDING Hiermede willen wij pogen een kleine hulp te geven om bij scheeflopende banden de oorzaak of eventuele oplossingen hiervan te vinden. Als een band

Nadere informatie

Silo s Transport Voersystemen. Vijzels Hokrinichting Webshop. Drontermeer 10 5347 JJ Oss Email: kantoor@vandeweerdtlith.nl

Silo s Transport Voersystemen. Vijzels Hokrinichting Webshop. Drontermeer 10 5347 JJ Oss Email: kantoor@vandeweerdtlith.nl Wij zijn dealer van M.I.P. Tanks & Silo s. De silo s worden uit één stuk vervaardigd. Door een bovenvulling verkrijgt men een gelijke vulling en dankzij de spiegelgladde binnenwand een gegarandeerde probleemloze

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

Minimum bepaalbaarheidsgrens

Minimum bepaalbaarheidsgrens Stofnaam Type methode Te onderzoeken in Minimum bepaalbaarheidsgrens Vocht Gravimetrisch Mengvoeders uitgezonderd mineralenmengsels; diervoedergrondstoffen en enkelvoudige diervoeders uitgezonderd minerale

Nadere informatie

AGTOS-hogecapaciteitsturbines

AGTOS-hogecapaciteitsturbines AGTOS-hogecapaciteitsturbines Straaltechniek Gebruikte machines Transportsystemen Service & Reserveonderdelen Voordelen van de AGTOS-hogecapaciteitsturbines: Zeer korte montagetijd zonder speciale hulpmiddelen

Nadere informatie

INCLUSIEF SD2050/SM2050. I stuks opvoerband met buffer welke materiaal aan de 3 mm (SD 2050) levert

INCLUSIEF SD2050/SM2050. I stuks opvoerband met buffer welke materiaal aan de 3 mm (SD 2050) levert dommelstraat 4 5347JL oss postbus 25 5340 AA oss telefoon 0412-623056 fax 0412-642275 e-mail info@baaijens.nl website www.baaijens.nl Betreft: Specificaties Productielijn OMSCHRIJVING 1 STUKS BAAIJENS

Nadere informatie

Loofklapper KBG. Technische specificaties. Loofafvoer vijzel. Klepelas in combinatie met messen voor optimale loof opzuiging in zware gewassen

Loofklapper KBG. Technische specificaties. Loofafvoer vijzel. Klepelas in combinatie met messen voor optimale loof opzuiging in zware gewassen Loofklapper KBG Met de Maclouis loofklapper KBG 1550/1800/2250 kiest u voor een robuuste en stabiele machine die uien, zilveruien, witlof, wortelen en rode bieten snel en efficiënt kan klappen. Geen wonder:

Nadere informatie

Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³

Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³ Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³ Een concept van vermogen en capaciteit de Premium Selfline 4.0 biedt meer prestaties en efficiëntie. De langere laadfrees kan voer verzamelen tot 5m hoogte.

Nadere informatie

PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM

PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM Het Centraal-vetsmeersysteem is een progressief vetsmeersysteem, dat vet tot en met de NLGI klasse II kan verpompen en verdelen. Progressief wil zeggen dat de vetstroom,

Nadere informatie

Voermengwagen. Verti-Mix Double

Voermengwagen. Verti-Mix Double Voermengwagen Verti-Mix Double D e voermengwagens Verti-Mix Double hebben een grote inhoud met compacte afmetingen (hoogte en breedte). Op basis van de al bestaande verticaal mengende voermengwagens, die

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Hydraulische vetsmeerpomp HP- met stalen reservoir De BEKA-MAX vetsmeerpomp HP- is hydraulisch aangedreven en heeft de mogelijkheid tot maximaal onafhankelijke uitgangen. Standaard wordt de pomp met één

Nadere informatie

Tandwielen. Katrollen

Tandwielen. Katrollen Met tandwielen kun je beweging van het ene apparaat overbrengen op een ander. Er zijn veel verschillende soorten tandwielen en de meeste apparaten maken er gebruik van. Met het aantal tandwielen kun je

Nadere informatie

Veevoeder Vochtgehalte

Veevoeder Vochtgehalte Bemonsterings- en analysemethodes voor mest, bodem en veevoeder in het kader van het mestdecreet Veevoeder Versie juni 2014 BAM/deel 2/03 Inhoud INHOUD 1 Doel en toepassingsgebied 3 2 Principe 3 3 Materiaal

Nadere informatie

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Gescheiden werkgangen AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Werkgang van het type "gescheiden" omvattende een ontbladeraar één of twee rotoren, een rooier-zwadlegger met 3 zonnen en een bunkerlader van 16 of 25

Nadere informatie

BAM - Bemonsterings- en analysemethodes voor veevoeder in het kader van het mestdecreet Veevoeder Droge stof gehalte

BAM - Bemonsterings- en analysemethodes voor veevoeder in het kader van het mestdecreet Veevoeder Droge stof gehalte - Bemonsterings- en analysemethodes voor veevoeder in het kader van het mestdecreet Veevoeder Droge stof gehalte VERSIE 3.1 juni 2010 Pagina 1 van 6 BAM/deel 2/03 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Het voorschrift

Nadere informatie

UZMA HYDRAULISCHE PLAATROLMACHINE

UZMA HYDRAULISCHE PLAATROLMACHINE UZMA HYDRAULISCHE PLAATROLMACHINE Met 3 rollen en 4 rollen Bruikbare lengte van 650 mm tot 6100 mm Rolcapaciteit van 1,5 mm tot 85 mm UZMA 3-rollen hydraulische plaatrolmachine UHSS-3 Hydraulisch model

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

PRIJSLIJST. netto prijzen AF BRODOWO, POLEN. KMK Prijslijst 2016

PRIJSLIJST. netto prijzen AF BRODOWO, POLEN. KMK Prijslijst 2016 PRIJSLIJST 2016 netto prijzen AF BRODOWO, POLEN AFWEEGMACHINES BAND WEEGMACHINES Geschikt voor Capaciteit WR30 - Twee PVC banden - Weeg container 30 kg - Koppelbaar met verpakkingsmachine WP30 Eco WPS50

Nadere informatie

Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie)

Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie) Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie) Elektrische motor - Commercieel gebruik XCA TPF15 E Max. ø takken Standaard rooster XCA TPF15 E 4.799 3.966,12 Elektrisch 380 V - 3F 12,5 Pk 1,5 cm Ø 30 mm 200

Nadere informatie

Voermengwagen. Verti-Mix

Voermengwagen. Verti-Mix Voermengwagen Verti-Mix W etenschappelijke onderzoeken in verschillende landen hebben aangetoond dat de productiviteit in de melkveehouderij, door het gebruik van voermengwagens wordt verhoogd. Door het

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

KNOLLEN EN WORTELEN FOOD PRODUCTION MACHINERY

KNOLLEN EN WORTELEN FOOD PRODUCTION MACHINERY KNOLLEN EN WORTELEN SINCE 1919 FOOD PRODUCTION MACHINERY OVER ONS ERVARING Herbort produceert reeds sinds 1919 machines en productielijnen voor de voedingsmiddelenindustrie. Dankzij deze jarenlange ervaring

Nadere informatie

ZOUTSTROOIER ITM SPRD

ZOUTSTROOIER ITM SPRD ZOUTSTROOIER ITM SPRD ALGEMEEN De driepuntsstrooier SPRD is ontworpen om vooraan of achteraan een landbouwtractor te monteren. De aandacht is geschonken aan het speciale design en het hoogwaardig gebruikt

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding WS-2011.02 Zwembad Evenwichtsbalk Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

Systemen voor aardappelverwerking

Systemen voor aardappelverwerking Systemen voor aardappelverwerking Wie zijn wij? Al generaties lang streeft Spiessens naar kwaliteit en duurzaamheid. Oorspronkelijk als expert in de bouw van landbouwmachines, evolueerden wij als bedrijf

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com ORION-DF Multifase droogvoer computer Multifase droogvoer

Nadere informatie

TKS heeft in samenwerking Kuhn een solide en betrouwbare oplossing voor stationair mengen ontwikkeld. De is speciaal ontworpen voor het best mogelijke

TKS heeft in samenwerking Kuhn een solide en betrouwbare oplossing voor stationair mengen ontwikkeld. De is speciaal ontworpen voor het best mogelijke voor alle omstandigheden www.tks-as.no TKS heeft in samenwerking Kuhn een solide en betrouwbare oplossing voor stationair mengen ontwikkeld. De is speciaal ontworpen voor het best mogelijke mengresultaat

Nadere informatie

INNOVATIEVE RECYCLING MACHINES

INNOVATIEVE RECYCLING MACHINES INNOVATIEVE RECYCLING MACHINES PUINBREKERS MOBIELE & STATIONAIRE ZEEFINSTALLATIES HOUTVERSNIPPERAARS HOUTSHREDDERS MEETTECHNIEK levering onderdelenvoorziening onderhoud storingsdienst financiering ONDERNEMEN

Nadere informatie

FLEXFLO HOUTPELLETVIJZEL 230 V 0,75 KW TECHNISCH HANDBOEK

FLEXFLO HOUTPELLETVIJZEL 230 V 0,75 KW TECHNISCH HANDBOEK IndiEco bv Lionstraat 8-10 5831 AK BOXMEER T. 0485-521690 F. 0485-521697 W www.indieco.nl FLEXFLO HOUTPELLETVIJZEL 230 V 0,75 KW TECHNISCH HANDBOEK INHOUD 1. Omschrijving installatie 2 2. Onderdelen 2

Nadere informatie

1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18

1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18 2 Hydraulische onderdelen 19 2.1 Oliereservoir 19 2.2 Pompen

Nadere informatie

De koeling van de motor.

De koeling van de motor. . AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 Inleiding Door de verbranding van brandstof in de motor (= werkslagen) ontstaan zeer hoge temperaturen. ( ± 2000 C.) Deze temperatuur moet worden teruggebracht

Nadere informatie

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type 42-14 type 42-18 Type 42-24 A type 42-28 A Type 42-24 B type 42-28 B Type 42-24 A Type 42-28 A figuur 1 Verschildrukregelaar 1. Constructie en werking De verschildrukregelaar

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Hybride voortstuwing sloep met ballen

Hybride voortstuwing sloep met ballen Hybride voortstuwing sloep met ballen Sloep met ballen is een overnaads geklonken aluminium reddingssloep van 8,25 m met een gewicht van circa 2500 kilo. Voor deze sloep ben ik op zoek naar een hybride

Nadere informatie

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet BIOLET Installatiehandleiding Model 10 20-45 en 60 Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet Composttoilet.be HANDLEIDING BIOLET Inhoudstafel Installatie... 2 Installatie van het

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

Opgave 5 Een verwarmingselement heeft een weerstand van 14,0 Ω en is opgenomen in de schakeling van figuur 3.

Opgave 5 Een verwarmingselement heeft een weerstand van 14,0 Ω en is opgenomen in de schakeling van figuur 3. Opgave 5 Een verwarmingselement heeft een weerstand van 14,0 Ω en is opgenomen in de schakeling van figuur 3. figuur 3 De schuifweerstand is zo ingesteld dat de stroomsterkte 0,50 A is. a) Bereken het

Nadere informatie

Con-Evator SVR. Stand alone hopperloader voor het transporteren van vrijstromend kunststof en poeder materialen

Con-Evator SVR. Stand alone hopperloader voor het transporteren van vrijstromend kunststof en poeder materialen Con-Evator SVR Stand alone hopperloader voor het transporteren van vrijstromend kunststof en poeder materialen Con-Evator SVR 4-200 Introductie De Labotek Con-Evator SVR is een unieke serie van individuele

Nadere informatie

Hydraulische tapmachine Model GH 18

Hydraulische tapmachine Model GH 18 Hydraulische tapmachine Model GH 18 Multipositiekop Model GHM 18 Gegoten tafel Loopwielen Verticale opspantafel voor bewerking van lange werkstukken toerental draai- capaciteit artikel opname omw/min.

Nadere informatie

Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A

Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A 1.0.0 INHOUDSOPGAVE 1.0.0 INHOUDSOPGAVE 2 3.0.0 ALGEMENE INFORMATIE 3 3.1.0 VOORWOORD 3 3.2.0 TOEPASSINGSGEBIED 3 3.3.0 LIJST MET COMPONENTEN 3 3.4.0 WERKING

Nadere informatie

UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing

UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing UKS140-8RV A+ Versie NL 11/2013 Pagina 1 van 8 Voor ingebruikname Na transport dient het apparaat minstens 24 uur te blijven staan voordat u het aan het

Nadere informatie

Uitvoeringen anders dan in deze documentatie vermeldt, kunnen in overleg worden geleverd.

Uitvoeringen anders dan in deze documentatie vermeldt, kunnen in overleg worden geleverd. Weeg systemen DOCUMENTATIE WEEG SYSTEMEN In deze documentatie vindt U een gedeelte uit ons standaard programma weeg systemen, geheel vervaardigd uit roestvrijstaal, speciaal voor gebruik in slachterijen

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Rooier MLR. Technische specificaties

Rooier MLR. Technische specificaties Rooier MLR De MacLouis rooimachine MLR 1500/1800/2250 biedt u dé duurzame oplossing voor het rooien van plant- en zaaiuien. Met de MacLouis Rooimachine MLR 1500/1800/2250 kiest u voor equipement van hoge

Nadere informatie

Food Processing Equipment CONTINUE FRITEUSE

Food Processing Equipment CONTINUE FRITEUSE Food Processing Equipment De NEAEN EcoFry CONTINUE FRITEUSE De serie NEAEN EcoFry continue friteuses is een nieuwe sensatie op de markt van voedselverwerkingsmachines! Het ontwerp van deze machine, die

Nadere informatie

TKS Kuhn FeedMixer. FeedMixer voor alle omstandigheden.

TKS Kuhn FeedMixer. FeedMixer voor alle omstandigheden. FeedMixer voor alle omstandigheden www.tks-as.no TKS heeft in samenwerking met Kuhn een solide en betrouwbare oplossing voor stationair mengen ontwikkeld. De is speciaal ontworpen voor het best mogelijke

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

LUTEC Luchttechniek bv Indien blijkt dat deze richtlijn langdurig wordt over- schreden, dan zijn maatregelen noodzakelijk. lutec.nl lutec.

LUTEC Luchttechniek bv Indien blijkt dat deze richtlijn langdurig wordt over- schreden, dan zijn maatregelen noodzakelijk. lutec.nl lutec. Lasrookafzuiging V O O R E E N S C H O O N E N G E Z O N D W E R K K L I M A A T lutec.nl Wat is lasrook Lasrook is de verzamelnaam voor het mengsel van fijne stofdeeltjes, gassen en dampen dat vrijkomt

Nadere informatie

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the Multiparts Bocht Transporten Member of the Multiparts een introductie Multiparts is het aanspreekpunt binnen de Kaak-Groep als het gaat om snelle levering van hoogwaardige transportsystemen die direct

Nadere informatie

Dossier Positioneren. Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 101 BE-1030 Brussel. Tel.: +32 2 702 32 39 Info_be@festo.com www.festo.

Dossier Positioneren. Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 101 BE-1030 Brussel. Tel.: +32 2 702 32 39 Info_be@festo.com www.festo. Dossier Positioneren Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 0 BE-030 Brussel Tel.: +3 70 3 39 Info_be@festo.com www.festo.com Het positioneren van pneumatisch aangedreven machineonderdelen De meeste pneumatische

Nadere informatie

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 5 Opslag & logistiek Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 Uflex 3 opslagsysteem Het modulair opslagsysteem UFlex 3 werd ontwikkeld met het oog op functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

Opslag. UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97

Opslag. UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97 5 Opslag UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97 UFlex opslagsysteem Het modulair opslagsysteem UFlex werd ontwikkeld met het oog op functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

Workshop Wecycle. Benodigdheden. Opstelling. Introductie (5 min) Recyclen doen we samen

Workshop Wecycle. Benodigdheden. Opstelling. Introductie (5 min)  Recyclen doen we samen Workshop Wecycle Benodigdheden - Beamer, scherm, audio - Laptop - Powerpoint presentatie - Wecycle reclamespot 2008 en Wecycle jingle 2009 te downloaden op www.wecycle.nl/rocthegame onder middelen. - Breaklights:

Nadere informatie

specificatie SIMEC automatische hydraulische CNC gestuurde zaagstraat type CICLOMEC 121-4R

specificatie SIMEC automatische hydraulische CNC gestuurde zaagstraat type CICLOMEC 121-4R specificatie SIMEC automatische hydraulische CNC gestuurde zaagstraat type CICLOMEC 121-4R Automatische CNC gestuurde zaaglijn voor recht zaagwerk, ontworpen voor het nauwkeurig, snel en zonder beschadiging

Nadere informatie

VERPAKKINGSAUTOMATEN

VERPAKKINGSAUTOMATEN VERPAKKINGSAUTOMATEN ZULLEN WE SAMEN UW PRODUCTEN VERPAKKEN? AVM-500 + KT-1000 AVC Sealing Solutions is een dynamisch bedrijf met jarenlange ervaring en een heldere ambitie: wij willen de beste zijn in

Nadere informatie

Inbouw Fietscomputer in een Burton.

Inbouw Fietscomputer in een Burton. Inbouw Fietscomputer in een Burton. Op 10 december 2011 heeft Harrie Hannink op de BOC bijeenkomst in Zutphen aan een aantal BOC leden uitleg gegeven over het kaartlezen volgens het bol-pijl principe.

Nadere informatie

Bedrijfsvoorschrift. Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E. Elektrisch gedreven modellen: 10, 20, 30, 40, 65, 80, 120, 160, 200 en 250

Bedrijfsvoorschrift. Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E. Elektrisch gedreven modellen: 10, 20, 30, 40, 65, 80, 120, 160, 200 en 250 Bedrijfsvoorschrift Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E Elektrisch gedreven modellen: 1, 2, 3, 4, 65, 8, 12, 16, 2 en 25 (Bouwjaar: 27) Klompenmakerstraat 16d 2984 BB Ridderkerk Nederland Tel: +31-()18-412855

Nadere informatie

INDUSTRIESMERING HOGEDRUK VETSMEERPOMPEN FKGM-EP

INDUSTRIESMERING HOGEDRUK VETSMEERPOMPEN FKGM-EP INDUSTRIESMERING HOGEDRUK VETSMEERPOMPEN FKGM-EP Techniek, waar men op vertrouwen kan. Meervoudige plunjerpompen Geschikt voor olie en vet Degelijke robuuste bouw Enkel uit te wisselen pompelementen Regelbare

Nadere informatie

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN PRO44FKN252S2NM PRO44FKN252S1NM zonder gebruik van beton 1 Novermber 2014 revisie Datum status Opsteller: Stijn Vispoel Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING. DESTRATIFICATOREN Type CA40, 60 en 100. Luchtdebiet : 3.800, en m³/u BVBA BLONDEAU & ZONEN

CONVECTIEVERWARMING. DESTRATIFICATOREN Type CA40, 60 en 100. Luchtdebiet : 3.800, en m³/u BVBA BLONDEAU & ZONEN CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint DESTRATIFICATOREN Type CA40, 60 en 100 Luchtdebiet : 3.800, 5.800 en 10.800 m³/u Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN. IsolAir

KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN. IsolAir KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN IsolAir IsolAir koelruimte luchtgordijn Klimaatscheiding zonder warmtetoevoer Optimale klimaatscheiding Het Biddle IsolAir koelruimteluchtgordijn is de perfecte oplossing voor interne

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND MANUAL VEEBORSTEL HANGEND Voorwoord De Vink roterende veeborstel bestaat uit een frame waarin een borstelwals, aangedreven door een trommelmotor, is gemonteerd. Het geheel wordt met 3 kettingen verend

Nadere informatie

Basisprincipes van de Tirfor

Basisprincipes van de Tirfor Basisprincipes van de Tirfor De 2 klembekken trekken de staaidraad en de last ieder hand over hand in de gewenste richting, te vergelijken met het trekken van een last met beide handen. De klembekken zijn

Nadere informatie

Hobelman-Halle HOOBY MH115. Hooby

Hobelman-Halle HOOBY MH115. Hooby Hobelman-Halle HOOBY MH115 Hooby Licht gewicht met hoge stabiliteit De Hooby MH115 is een mobiele kraan met een eigengewicht van 11 ton. De dieselmotor en de hydrauliek componenten zijn in de onderwagen

Nadere informatie

CONDOS: doseerinstallatie voor

CONDOS: doseerinstallatie voor CONDOS: doseerinstallatie voor 1. Inleiding De Condos is een doseerinstallatie voor het doseren van Concrix, constructieve kunststofvezels, in beton. Het systeem is universeel inzetbaar bij aanvoersystemen

Nadere informatie

METAALBEWERKING PLAATBEWERKING

METAALBEWERKING PLAATBEWERKING METAALBEWERKING PLAATBEWERKING STB 70x8 & STB 100x5 Strippenbuigers A16.2 HU 1050x1,2 B Zetbank A16.3 HU 1050x1,2 SB Vingerzetbank A16.4 HU 25 ES 1020 & HU 15 ES 1500 Vingerzetbanken A16.5 HU 20 DS 1020

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS.

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS. Pag. 1-5 Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS. Pag. 2-5 Montagevoorschriften. Om de doseergoot correct te kunnen installeren is een voldoende stevige opstelling nodig waarop de goot geplaatst kan worden.

Nadere informatie

EL5060 / EL5061 Elektrische servomotor

EL5060 / EL5061 Elektrische servomotor IM-P321-06 CH-BEn-02 3.2.4.060 EL5060 / EL5061 Elektrische servomotor 1.2. Werking Door een stel sleetvaste precisietandwielen met moer en draadstang wordt de draaiende beweging van de servomotor omgezet

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

WAT BIED BORALIT AAN?

WAT BIED BORALIT AAN? WAT BIED BORALIT AAN? Boralit bied 2 systemen aan. Een intensief en een extensief systeem. Wat is het verschil? Bij een intensief systeem wordt er zuurstof in de zuivering geblazen door middel van een

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie)

Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie) Recycling Verkleiningsmachines (Tpf serie) Elektrische motor - Commercieel gebruik XCA TPF15 E Max. ø takken Standaard rooster XCA TPF15 E 4.799 3.966,12 Elektrisch 380 V - 3F 12,5 Pk 1,5 cm Ø 30 mm 200

Nadere informatie

Technische Fiche. Buisventilatoren. Clima Construct. MultiVent. luchttechniek groothandel - fabrikant

Technische Fiche. Buisventilatoren. Clima Construct. MultiVent. luchttechniek groothandel - fabrikant Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Buisventilatoren Technische Fiche MultiVent Clima Construct heeft een divers aanbod van industriële ventilatoren. Er zijn onder andere boxventilatoren,

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

betoncentrales, immobiliseren, slijtdelen en sensortechniek.

betoncentrales, immobiliseren, slijtdelen en sensortechniek. Sterk op het gebied van breken, zeven, wassen, windziften, transporteren, shredderen, mobiele- en vaste betoncentrales, immobiliseren, slijtdelen en sensortechniek. Filosofie Jager Ophof werkt met een

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

" KILVERBORD " AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS

 KILVERBORD  AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS 1 " KILVERBORD " AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS 2 TOEPASSING De " Weterings " bodem-egaliseer-machine, ook wel " Kilverbord " genoemd, is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg.

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Voorstelling XLT is gestart met de productie van de rolbandovens

Nadere informatie

Montage en gebruikshandleiding

Montage en gebruikshandleiding Montage en gebruikshandleiding TabanusTrap Dazenval Inleiding Wij danken u, voor de aankoop van een Tabanus-Trap dazenval van het merk VOSS.farrming. VOSS.farming biedt u met de Tabanus-Trap dazenval een

Nadere informatie

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Bij de installatie van Zenturo en Zenturo Super als gevulde wand houdt u best rekening met enkele veiligheidsmaatregelen. Het toevoegen van vulling

Nadere informatie

K2 CombiCutter 1600- en 1200-model

K2 CombiCutter 1600- en 1200-model K2 CombiCutter 1600- en 1200-model Hakker voor ronde balen en voederdistributiemachine De meest complete oplossing www.tks-as.no Stationair Op wielen Aan rails Magazijn K2 COMBICUTTER Arbeidsbesparende,

Nadere informatie

Stoterstangbuisjes vervangen Het gebeurt regelmatig dat de stoterstangbuisjes beschadigd worden, ze zijn heel fragiel.

Stoterstangbuisjes vervangen Het gebeurt regelmatig dat de stoterstangbuisjes beschadigd worden, ze zijn heel fragiel. Stoterstangbuisjes vervangen Het gebeurt regelmatig dat de stoterstangbuisjes beschadigd worden, ze zijn heel fragiel. En de goede staat van de buisjes is noodzakelijk om te vermijden dat je olielekken

Nadere informatie

Maalmolens van hoge kwaliteit,

Maalmolens van hoge kwaliteit, De betere maalmolen! Maalmolens van hoge kwaliteit, op maat gesneden voor elk budget Wanner B 06.08 De maalmolen voor kleine aanspuitingen Wanner C 13.20s De bijzetmolen met veel voordelen Wanner Xtra2

Nadere informatie

Alternatieve energieopwekking

Alternatieve energieopwekking Alternatieve energieopwekking Energie wordt al tientallen jaren opgewekt met een paar energiebronnen: Kolen Gas Olie Kernenergie De eerste drie vallen onder de fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen

Nadere informatie

REINIGEN VAN GRANEN EN ZADEN

REINIGEN VAN GRANEN EN ZADEN REINIGEN VAN GRANEN EN ZADEN 15 Reinigen met de trommelzeef Deze machine wordt meestal gebruikt het verwijderen van grovere en zwaardere werpen welke met de soortelijk gewicht graanreiniger niet uit het

Nadere informatie

Kunststofgranulaat: Handle with care

Kunststofgranulaat: Handle with care Kunststofgranulaat: Handle with care ZUIGTRANSPORT Lezing op 15 december 2009 Mikrocentrum in Eindhoven Spreker: Jurgen Koolhaas, Kotraco Plastic Machinery Thema s van de lezing ZUIGTRANSPORT Granulaattransport

Nadere informatie