HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN"

Transcriptie

1 1 HANDLEIDING STUREN VAN TRANSPORTBANDEN 1. INLEIDING Hiermede willen wij pogen een kleine hulp te geven om bij scheeflopende banden de oorzaak of eventuele oplossingen hiervan te vinden. Als een band scheef loopt, moet men eerst en vooral uitzoeken waarom deze scheef loopt. Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak te vinden. 2. OORZAKEN a) De band is niet recht. b) Een scheve (niet uitgelijnde) bandinstallatie. c) De verbinding is niet recht. d) De verschillende trommels staan niet haaks t.o.v. de installatie. e) De verschillende boven- en onderrollen staan niet haaks t.o.v. de installatie. f) De belading van de band gebeurt niet in het bandmidden. g) Boven- of onderbandrollen bakken aan. h) De bekleding van een berubberde trommel is gedeeltelijk versleten. i) De band heeft door zwaar zijdelings aan te lopen een abnormale rek verkregen langs één zijde.

2 2 3. ALGEMEENHEDEN Een band moet altijd eerst en eigenlijk alleen leeg geregeld worden. Loopt hij leeg goed, maar onder belading slecht, dan zijn hiervoor twee redenen : 1) Hij wordt niet in het midden beladen. 2) Doordat hij beladen is, weegt hij zwaarder en wordt het contact met de bovenrollen groter, daardoor kunnen deze een groter stuureffect veroorzaken met scheefloop als gevolg. 4. VERHELPEN VAN BANDSCHEEFLOOP a) De band is niet recht Als de band op een volledige omwenteling altijd op één plaats scheefloopt en dit op dezelfde plaats na iedere volledige bandomwenteling, dan is te vermoeden dat er een scheef stuk in de band aanwezig is. Met een stuk krijt tekent men de draaiende band vanaf het moment van scheefloop tot hij weer rechtloopt. Er is weinig kans dat de band in zijn geheel, door de rollen of trommels te verzetten, recht zal lopen. Eventueel kan men een compromis vinden waarbij het rechte gedeelte iets meer naar de ene kant en daardoor het scheve gedeelte minder naar de andere kant zal lopen. Waarschijnlijk zal het plaatsen van een tussenstuk ter vervanging van het scheve bandgedeelte de definitieve en goede oplossing zijn. b) Een scheve (niet uitgelijnde) bandinstallatie Dit is mits een dunne koord te spannen op langere afstand gemakkelijk vast te stellen en indien het vast staat dat de installatie scheef is, moet men trachten deze in één lijn te krijgen. Hierbij is vermeld dat bij het gereedschap ook een waterpas bestaat. Bijzonder bij banden die ook in de heenloop over vlakke rollen lopen, kan het niet waterpas zijn in de dwarsrichting een mogelijke scheefloopreden zijn. In dit geval dient men deze rollen eerst waterpas te brengen. c) De verbinding is niet recht Dit is ook met behulp van krijt vast te stellen. Indien de verbinding scheef is, dan zal men eenzelfde scheefloop voor en achter de verbinding vaststellen. Ook hier zal een nieuwe rechte verbinding de oplossing zijn. Indien de spantrommel een nieuwe verbinding niet toelaat, dient een tussenstuk geplaatst te worden.

3 3 d) De trommels, boven- en onderrollen staan niet haaks t.o.v. de installatie Zoals reeds gezegd werd, dienen alle trommels en rollen haaks te staan t.o.v. de installatie. Dit moet altijd de basis zijn van waaruit men start met het bandrichten. e) De belading van de band gebeurt niet in het bandmidden Dit gebeurt vooral indien het materiaal niet in dezelfde lijn wordt opgegeven, bv. belading uit een andere richting. Hier zal men, nadat de band bij leegloop goed gericht werd, aan het beladingspunt gewerkt moeten worden, bv. verlengen of verkorten van de schuifplaten, eventueel de hoek van deze platen veranderen. U zult zien dat dit direct resultaten oplevert. Helpt dit niet voor 100% dan moet men weer via een compromisoplossing werken. De beladen band regelen d.m.v. de schuif of klep en verder bijsturen via de draagrollen. Geen enkele band draait alleen maar beladen. Er zijn altijd momenten dat hij ook leeg draait. Bij deze compromisoplossing mag hij dan leeg wel een beetje scheeflopen, maar niet te veel, anders beschadigt de band zich door zijdelings aan te lopen. f) Boven- en onder bandrollen bakken aan

4 4 Dit gebeurt meer dan men denkt. Door aanbakking vergroot de rol- of trommeldiameter wat directe invloed op de bandrechtloop heeft. Bovendien ontstaan er verschillende snelheden wat ook slijtage van de band betekent. Hier is de oplossing: Schoonmaken en bij gevaar van herhaling, de rollen en/of trommels berubberen. Voor aandrijftrommels gebruikt men meestal een normale rubberbekleding van +/- 65 Sh. Voor de andere trommels en draagrollen gebruikt men best een zachte rubber van +/- 45 Sh. Bij teruglooprollen kunnen ook steunringen een oplossing bieden. g) De bekleding van een berubberde trommel is gedeeltelijk versleten Ook hier verkrijgt men zoals in punt f) omschreven verschillende doormeters, waardoor de band kan scheeflopen. Ofwel moet de rubber geheel verwijderd of geheel vervangen worden. Voor Na (Keramiek)

5 5 h) De band heeft door zwaar zijdelings aan te lopen een abnormale rek verkregen Hier is niets aan te doen, en vervanging van de band zal de beste oplossing zijn.

6 6 De band zit in het knikje van de trogstellen en kan nooit meer goed lopen. We zullen eerst de band dus op de zijrollen moeten leggen. 5. HET BANDRICHTEN DOOR STURING MET BOVEN- OF ONDERROLLEN Vooreerst dient de omkeertrommel haaks op de installatie te staan. (dit controleren, door links en rechts de ingestelde spanweg te meten.) Het stuureffect op de band wordt groter naarmate we een langere installatie hebben. Daarom zal men bij korte banden ook de omkeertrommel moeten bijregelen om een goede bandrechtloop te verkrijgen. De reden is dat met het verplaatsen van de stations (rollen) geen spanningsverschillen in de band voorkomen. Bij het verplaatsen van een trommel is dit wel het geval. Op de plaats waar de band scheefloopt, beter zelfs even daarvoor, moet ook met het verplaatsen van de stations (rollen) begonnen worden. In de meeste gevallen zijn de trogstations en ook de onderbandhouders van slipgaten voorzien. Loopt bv. de band boven te veel naar rechts dan dient men het trogstation aan de rechterkant naar voor te verplaatsen. D.w.z. in looprichting. Is dit niet voldoende, dan kan de andere kant van hetzelfde trogstation naar achter verplaatst worden. Meestal is het verplaatsen van één station niet voldoende. Men moet het dan op meerdere plaatsen doen.

7 7 De Truc voor het sturen van de band, kan u best leren met een potlood en een boek. De potlood stelt de draaiende rol voor en het boek de transportband. De boek (band) gaat zich verplaatsen naar daar waar hij het eerst de potlood (rol) raakt.

8 8 Belangrijk: a) De te bewegen stations met krijt aanduiden zodat men weet met welke stations men gewerkt heeft. b) Voordat men een station verplaatst, met krijt op de rol van dit station een streep trekken op het niveau waar de band zich bevindt. Zo kan men onmiddellijk daarna zien wat of hoeveel afwijking de bandloop bereikt is door het verplaatsen van het station. c) Voordat men ander stations verplaatst, minimum één complete omwenteling van de band afwachten. Aan de zijde waar de band te veel uitloopt, het station in de looprichting aan dezelfde kant naar voor of aan de andere kant naar achter brengen. Zo dient men, indien men de band wil richten, alle paar meters, zowel de boven- als onderband te controleren en eventueel bij te corrigeren. 6. REGELEN VAN ONDERBANDSTATIONS Doordat de onderbandrollen vlak zijn, is het contact en daarmede het stuureffect minder groot dan in de bovenband-trogstations. Zoals voorheen al omschreven bestaan er onderbandrollen voorzien van steunringen. Hier zal, gezien het geringe contact met de band, het verplaatsen van de rol weinig stuureffect hebben. Als bij zulke rollen op de onderband scheefloopproblemen zijn, is het aan te raden op de nodige plaatsen vlakke rollen te installeren. Maar dan hoog genoeg geplaatst, zodat zij voldoende bandcontact hebben. Beter is het om vlakke berubberde rollen te plaatsen. De wrijving tussen rubber en rubber is groter dan tussen metaal en rubber.

9 9 7. AUTOMATISCHE STUURSTATIONS Bij lange banden, die dan eventueel ook nog in de twee richtingen draaien, kunnen zelfregelende boven- of onderbandstations geplaatst worden. Het voordeel is, dat zij automatisch reageren op zowel linkse als rechtse scheefloop. De aan te raden onderlinge afstand van zulke stations bedraagt +/ m of daar waar de grootste scheefloopproblemen zijn. Bij in 2 richtingen draaiende banden zijn zelfregelende stations de enige oplossing indien het haaks zetten van rollen en trommels nog geen voldoening heeft gegeven. 8. OMGEKEERDE V-STATIONS Een andere mogelijkheid bij scheefloop van de onderband is het plaatsen van een omgekeerd V- station.

10 10 Hierbij zal de trogvorm niet meer dan 15 bedragen. Het station wordt van bovenuit in de onderband gedrukt en kan, vermits het slipgaten heeft, ook nog zijdelings geplaatst worden. Het is wel belangrijk dat de afstand tussen dit V-station en de andere rollen en trommels minimum 2 m bedraagt. Zoniet heeft de band te weinig plaats om zich in het V-station te leggen. Zo een V-station niet te ver van de voettrommel gemonteerd is, is een goede hulp om de band in het midden van de trommel en zomede ook in het midden van de daaropvolgende beladingspunt te verkrijgen. 9. ZIJDELINGSE STUURROLLEN Klanten gebruiken dikwijls als stuurmiddel verticaal geplaatste korte stuurrollen. Behalve bij golfrandbanden, waar de band dwarsstijf is, heeft dit bij de huidige flexibele transportbanden geen nut en kan eerder beschadiging veroorzaken dan een hulpmiddel zijn. De band loopt over of onder zulk een stuurrol. Zware bandbeschadiging kan voorkomen worden door een scheefloopbeveiliging te installeren.

11 BOMBEREN VAN DE TROMMELS De aandrijftrommel moet altijd haaks blijven. Voor men start met het verplaatsen van de voet-, knik- of insnoertrommels nog het volgende : Trommels, die in het midden een grotere diameter hebben dan aan de buitenzijde, (wij noemen dit gebombeerd ) hebben een goed centreringseffect. Controleer daarom met een rechte lat of de trommels gebombeerd of cilindrisch zijn. Zijn ze cilindrisch, dan kan men deze bomberen met rubber of weefsel in het trommelmidden. Dit kan reeds voldoende zijn om de band te doen rechtlopen. Dit telt natuurlijk ook voor lange banden. Is dit bovenvernoemde niet voldoende dan kan men ook nog een betere bandregeling verkrijgen door het regelen van omkeer insnoer of spantrommels. Uitgaande van de plaats waar de scheefloop zich voordoet, kan de dichtst bij gelegen trommel bijgeregeld worden. De kant waar u de spanning verhoogt, zal de band in de andere richting sturen. Het nadeel van het verzetten van span- of voettrommels is dat er verschillende spanningen in de band komen. Opmerking: Men moet bij het verzetten van een trommel niet altijd spannen, men kan ook de andere kant lossen. Hoge spanning waarborgt niet de rechtloop en heeft voor de band zeker geen enkel voordeel. Alles, vooral de verbinding lijdt meer onder deze hoge spanning.

12 BANDREGELEN VAN GOLFRANDBANDEN - Belangrijk voor het regelen van dit bandtype is de juiste spanning van de band. Een controlemogelijkheid vinden wij bij de horizontaal geplaatste rollen, bij een tussenafstand van 1 meter, mogen we een doorhanging van 10 mm hebben. Dit is de ideale bandspanning. - Controleren dat aandrijf- en voettrommel haaks staan t.o.v. de installatie. - Controleren dat keertrommel en knikschijven in de richtingen zoals op onderstaande tekening aangeduid, verplaatsbaar zijn. Zoniet moet men eventueel onder de lagerblokken metaalplaatjes bijleggen.

13 13 - Men begint eerst bij de bovenste rollencurve of de bovenste keertrommel als er geen rollencurve geplaatst is. Hier moet de band goed in het midden geregeld worden. - Vervolgens is het volgende punt, de knikschijven aan de bandonderkant. Zo gaat men verder via de onderste rollencurve of keertrommel via de voet (spantrommel). Omdat deze banden dwarsstabiel zijn, mogen ze wél gestuurd worden met zijkantrollen. Hiervoor heeft Narviflex/SBS de GW300/80 zijkantrollen : Besluit: Bijzonder bij golfrandbanden is het aan te raden de eerste bandregeloefeningen niet alleen te doen. Zoals met zoveel, maakt de ervaring de meester. Wij zullen trachten bij volgende bandrichtsituaties afwisselend een amateur bij een professional te voegen, zodat we in afzienbare tijd alleen professionals hebben. Deze kleine handleiding zal u al een beetje de weg wijzen waarbij de praktijk zeker nog situaties kan geven die ik hier niet opgesomd heb, of ook zelf niet gekend heb.

Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek

Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint met de montage! We raden u met klem aan de installatie altijd met twee personen en door opgeleid personeel

Nadere informatie

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225 Verandazonwering Montage handleiding V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 9-00225 Montage instructies voor V600-Helsinki V600-Helsinki Benodigd gereedschap: Boormachine Staalboor,5 mm Kruiskopschroevendraaier

Nadere informatie

Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint met de montage!

Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint met de montage! Montagehandleiding Bullerjan B 4 Keramik en Keramik+ Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint met de montage! We raden u met klem aan de installatie altijd met twee personen en - indien mogelijk

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Cen-Trax Belt Tracker

Cen-Trax Belt Tracker Cen-Trax Belt Tracker Brengt uw band weer in het juiste spoor Scheefloop komt regelmatig voor bij transportbandinstallaties. Een vervelend probleem dat niet alleen veel vervuiling, maar ook schade aan

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn voor www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u onderstaande montage- en bedienings-instructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor het niet of verkeerd

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur LINO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions Awning Instructions Drop Arm Awning Instructions Nederlands Uitvalscherm Instructies Inhoud Waarschuwing 1.0m 3.0m Uitvalschermen 8 x Spreidbouten (2 per beugel) 2 x Wandbeugels 2 x Beugelplaatjes 1 x

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen van de profielen, tijdens

Nadere informatie

Montagehandleiding Ingebouwde kast

Montagehandleiding Ingebouwde kast Montagehandleiding Ingebouwde kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

handleiding douche kwartrond

handleiding douche kwartrond CILO handleiding douche kwartrond Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan dan contact contact op met op met uw Bruynzeeldealer.

Nadere informatie

Faraone-Steigers. Gebruikershandleiding Rolsteiger

Faraone-Steigers. Gebruikershandleiding Rolsteiger Gebruikershandleiding Rolsteiger Vooraf: In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe de Faraone rolsteiger veilig opgebouwd dient te worden. De stappen worden aan de hand van toelichtende foto

Nadere informatie

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing Jolly jump trampoline gebruiksaanwijzing INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Jolly Jump trampoline! In deze gebruiksaanwijzing vind je alle informatie die je nodig hebt om nog jaren plezier

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

Lees voor de installatie van de plisséhor deur S700 de handleiding in zijn geheel door.

Lees voor de installatie van de plisséhor deur S700 de handleiding in zijn geheel door. Controleer het product op beschadigingen en volledigheid. Mocht u een gebrek constateren, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw Bruynzeel dealer. Lees voor de installatie van de plisséhor deur

Nadere informatie

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP)

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Montagehandleiding draagarmstellingen Type: Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Geachte klant, Bij de ontwikkeling van deze draagarmstelling

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 1 Controleer of de gasveren en de watercilinders in de juiste tapgaten in het chassis zijn bevestigd, zie ook laatste pagina. 2 Controleer

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

handleiding douche hoekinstap

handleiding douche hoekinstap CILO handleiding douche hoekinstap Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

DOUCHE. handleiding hoekinstap

DOUCHE. handleiding hoekinstap DOUCHE handleiding hoekinstap Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

SketchUp: 3D voor iedereen (/)

SketchUp: 3D voor iedereen (/) 1 DE CURSUS (/) SKETCHUP? (/SKETCHUP.HTML) INSTALLATIE (/INSTALLATIE.HTML) DE BASIS (/DE-BASIS.HTML) GEREEDSCHAPPEN (/GEREEDSCHAPPEN.HTML) GEAVANCEERD (/GEAVANCEERD.HTML) SketchUp: 3D voor iedereen (/)

Nadere informatie

CilO. handleiding vijfhoek

CilO. handleiding vijfhoek CilO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

CILO. handleiding douche zijwand

CILO. handleiding douche zijwand CILO handleiding douche zijwand Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan dan contact contact op met op met uw Bruynzeeldealer.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINSTRUCTIEKAART Datum 10/2012 Lashen met kettingen Pagina 1 van 5

VEILIGHEIDSINSTRUCTIEKAART Datum 10/2012 Lashen met kettingen Pagina 1 van 5 Lashen met kettingen Pagina 1 van 5 1. RISICO S - Afschieten verlengtool van spanhefboom - Wegschieten spanhefboom - Losschieten van ketting 2. VEILIGE WERKINSTRUCTIES Om kettingen aan te spannen wordt

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING Mikrolaser ML-2 Roterende Laser HANDLEIDING POL geotechniek bv Poort van Midden Gelderland Rood 15 6666 LS Heteren Telefoon 026-4790111 Telefax 026-4790112 Mikrolaser ML-2 roterende laser HANDLEIDING Copyright

Nadere informatie

bathroom design douchecabines badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl

bathroom design douchecabines badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl douchecabines EPOS badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl bathroom design Lees vooraf aan de installatie eerst de handleiding in zijn geheel door. Gebruik electrisch gereedschap uitsluitend voor het boren

Nadere informatie

Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-01 tot PB-11

Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-01 tot PB-11 Hoe een terras maken met terrastegels op vloerdragers Vloerdragers PB-0 tot PB- PB-0 tot PB- Tegelkruisen Vulrubber mm VOORALEER montage te starten:. Teken de lijnen af op de grond : zie AIP-. Verwijder

Nadere informatie

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 INLEIDING In deze handleiding wordt, aan de hand van foto s en begeleidend schrijven, uitgelegd hoe een Ahrend Essa hoek-bureau met slingersysteem

Nadere informatie

Instellen en gebruiken van een lintzaagmachine

Instellen en gebruiken van een lintzaagmachine 1 Instellen en gebruiken van een lintzaagmachine Een lintzaagmachine is een bijzonder nuttig apparaat voor zowel het zagen van ronde als rechte vormen. Het zaaglint van een lintzaagmachine loopt in een

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 4.1

Werkvoorbereiding 4.1 4.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit gevelpanelen. NB: Bij houtdecoren is per pakket een repeterend patroon aanwezig. Dit kan hinderlijk zijn bij grotere oppervlakten. Zorg er daarom

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

OMNI HANDLEIDING DOUCHE SCHUIFDEUR

OMNI HANDLEIDING DOUCHE SCHUIFDEUR OMNI HNDLEIDING DOUHE SHUIFDEUR Lees voor aanvang van de installatie de handleiding goed door en controleer of het product compleet is en vrij van beschadigingen. Neem direct contact op met de leverancier

Nadere informatie

transportbandenservice

transportbandenservice transportbandenservice één bedrijf - één partner - één en al service TransporTrollen Trommels- Trommelbekleding 01 TransporTrollen afhankelijk van het te transporteren product leveren wij transportrollen

Nadere informatie

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren GATES REFERENTIE : MERK : MODEL : MOTOR : MOTORCODE : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin, Space

Nadere informatie

Montage Schapengaas. Handleiding

Montage Schapengaas. Handleiding 1 Montage Schapengaas Handleiding 3 Handleiding Introductie Hekkenwereld levert alleen gaas die ook voor u gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze handleiding zal u begeleiden met een duidelijk te doorlopen

Nadere informatie

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave Quiltstandaards Loefzijde 26, 1316 ve Almere 036-5347690 of 06 14717048 info@meeuwmeubel.nl www.meeuwmeubel.nl Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam Inhoudsopgave 1. Het monteren van het

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer Doucheset monteren Doucheset monteren Materialen Gereedschap Doucheset Teflontape Siliconen Kit Accuboormachine Waterpas Potlood Rubber hamer Platte schroevendraaier Steeksleutel Rolmaat Inbussleutel http://bit.ly/297zy6d

Nadere informatie

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3:

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: 002- DE X-WAGEN MONTEREN Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: Neem ook 4 LAGERKLEMMEN uit het zakje met de plastic onderdelen (zie afb. onder): Steek

Nadere informatie

PaxLock Pro - Installatiehandleiding

PaxLock Pro - Installatiehandleiding PaxLock Pro - Installatiehandleiding Overzicht Bij het installeren van een PaxLock Pro is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor het installeren en gebruik van de PaxLock Pro.

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

BeachFlags.com. Beachflags. Installatie / gebruikers handleiding. Nederlands, versie 1,1

BeachFlags.com. Beachflags. Installatie / gebruikers handleiding. Nederlands, versie 1,1 Beachflags Installatie / gebruikers handleiding Nederlands, versie 1,1 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie 1.1 Introductie 1.2 Contact 1.3 Technische gegevens 2 Veiligheid instructies 2.1 Algemeen 2.2

Nadere informatie

M1 Montage Handleiding

M1 Montage Handleiding INTRODUCTION De WaterRower is gedeeltelijk gemonteerd verpakt voor een betere bescherming en een kostenbesparing tijdens transport. Het monteren van de WaterRower neemt ongeveer een half uur in beslag,

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Normaal Systeem Residentieel

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Normaal Systeem Residentieel B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Trommels. Brochure 5.0

TRAMAT.EU. Trommels. Brochure 5.0 TRAMAT.EU Trommels Brochure 5.0 Trommels Een aandrijftrommel draagt het benodigde vermogen over op de rubberband. Hierbij wordt het koppel van de trommel omgezet in trekkracht. Een keertrommel spant de

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

Geschreven door: David Scrobonia

Geschreven door: David Scrobonia Kindle 2 moederbord vervanging Gebruik deze gids om een nieuw moederbord te installeren op uw Kindle 2. Geschreven door: David Scrobonia INTRODUCTIE Het installeren van een nieuw moederbord neemt nogal

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Dutch) DM-CN0001-05 Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten 3 Opmerkingen Lees deze handleiding zorgvuldig, voordat u de installatie uitvoert. Dit stelt u in staat, de watertoe- en -afvoeren, evenals de stroomaansluiting te begrijpen en een optimale positie te

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-E

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-E (Dutch) DM-CN0001-06 Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 CN-E8000-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens V585 V595

Montage-instructie. Screens V585 V595 Montage-instructie Screens V585 V595 Montage-instructie Screen V585 - Screen V595 Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking 2 Benodigd gereedschap 2 Specificaties screens 3 Specificaties geleiders 4 1. Montage

Nadere informatie

PaxLock Pro installatiehandleiding

PaxLock Pro installatiehandleiding PaxLock Pro installatiehandleiding Overzicht Bij het installeren van een PaxLock Pro is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor het installeren en gebruik van de PaxLock Pro.

Nadere informatie

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies Contents Inhoud Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Zonwering 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding + Gebruikshandleiding. RSF - copyright Gobelijn bvba

Installatiehandleiding + Gebruikshandleiding. RSF - copyright Gobelijn bvba Installatiehandleiding + Gebruikshandleiding Inhoudsopgave installatie: - Uitpakken en inhoud overlopen - Kabels en leiding monteren - Kolommen rechtop zetten en positioneren - Gaten boren en ankers bevestigen

Nadere informatie

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing Jolly jump trampoline gebruiksaanwijzing INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Jolly Jump trampoline! In deze gebruiksaanwijzing vind je alle informatie die je nodig hebt om nog jaren plezier

Nadere informatie

Montage-instructie. Jaloezieën

Montage-instructie. Jaloezieën Montage-instructie Jaloezieën Montage-instructie Jaloezieën Inhoudsopgave pagina Belangrijk vóór het monteren Standaard jaloezie Montage Demontage 4 Koof 5 Zijgeleiding Bediening 8 Retro jaloezie Montage

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

Instructies voor de overgang naar tubeless

Instructies voor de overgang naar tubeless Instructies voor de overgang naar tubeless Wat u nodig heeft, voordat u begint: Een fietswiel (van een mountainbike, cyclocross) met band Een conversieset - "Stan's NoTubes Conversion Kit Een veiligheidsbril

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Inhoudts Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE BADMEUBEL

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE BADMEUBEL GEFELIITEERD MET UW NIEUWE DMEUEL U hebt een kwalitatief hoogwaardig product aangeschaft waarvan u nog vele jaren plezier zult hebben. De luxe van een badkamermeubel, zult u als bijzonder comfortabel ervaren!

Nadere informatie

Montage-instructie. Verandazonwering. V625 Halmstad V628 Göteborg

Montage-instructie. Verandazonwering. V625 Halmstad V628 Göteborg Montage-instructie Verandazonwering V2 Halmstad V28 Göteborg V2 V28 V2 Halmstad - V28 Göteborg Belangrijk vóór het monteren Algemene waarschuwing Als u het Verano product zelf monteert, is dat voor uw

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. Standaard Standaard XL V595

Montage-instructie. Screens. Standaard Standaard XL V595 Screens Standaard Standaard XL V595 Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking 2 Benodigd gereedschap 2 Specificaties screens 3 Specificaties geleiders 4 1. Montage (L)HTF geleider 5 1.1 Aftekenen montage-gaten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

MONOLITH CLASSIC Aanpassen van de scharnieren en de deksel

MONOLITH CLASSIC Aanpassen van de scharnieren en de deksel MONOLITH CLASSIC Aanpassen van de scharnieren en de deksel Probleem beschrijving: - De deksel blijft niet open staan - De deksel steekt uit aan een kant van de keramische body - De deksel sluit ongelijk

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

Oriëntatieloop Handleiding

Oriëntatieloop Handleiding Oriëntatieloop Handleiding Hoe kan ik de Oriëntatieloop ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

Montage-instructie. Verandazonwering. V612 Hamar

Montage-instructie. Verandazonwering. V612 Hamar Montage-instructie Verandazonwering V61 Hamar Inhoud verpakking Standaard uitvoering inclusief: 1. verandazonwering V61 Hamar. afdekprofiel 3. geleiderrail links. geleiderrail rechts 5. afdekkapjes (x)

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0 TRAMAT.EU Afdichting van stortpunten Brochure 7.0 Seal Masterbars Seal Masterbars zorgen voor een vlakke, gelijkmatige bandondersteuning. Zo voorkomt u doorhanging van de transportband tussen de transportbandrollen,

Nadere informatie

Oliekeerringen vervangen antwoorden

Oliekeerringen vervangen antwoorden Oliekeerringen vervangen antwoorden Doel Je kunt een lekkende of defecte oliekeerring vervangen. Oriëntatie In- en uitgaande assen van tandwielkasten of overbrengingen worden bijna altijd afgedicht door

Nadere informatie

INSTALLATIE GIDS - UITKLAPBARE LADDER JOMY

INSTALLATIE GIDS - UITKLAPBARE LADDER JOMY www.jomy.be info@jomy.be Tel: +32 4 278 55 12 Fax: +32 4 278 26 75 Rue Bourgogne, 20 B-4452 Wihogne, Belgique INSTALLATIE GIDS - UITKLAPBARE LADDER JOMY Meer informatie: www.jomy.be 1 INSTRUCTIES De elementen

Nadere informatie

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium Beschrijving van de onderdelen Geleverde onderdelen 2 x korte binnenprofielen A1 en korte buitenprofielen B1 2 x lange binnenprofielen A1 en lange buitenprofielen B1 4 x hoekverbindingen C 2 x buighoeken

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie