Veilingcatalogus september 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veilingcatalogus september 2011"

Transcriptie

1 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Allen Ruppersberg Veilingcatalogus september 2011 Stilleven Stadszicht column A. Keddeman Compositie DERKSEN veilingbedrijf

2 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf Sinds 1945 is Derksen veilingbedrijf gespecialiseerd in het veilen en taxeren van kunst, antiek en inboedelgoederen en het ontruimen van inboedels. Het kopen op een veiling is voor menigeen een spannende ervaring met vaak verrassende opbrengsten.

3 Veilinginformatie SEPTEMBER 2011 DERKSEN veilingbedrijf Deze veiling uit particuliere inbreng, wordt gehouden t.o.v. Gerechtsdeurwaarder de heer J T Kuypers te Arnhem Kijkdagen Donderdag 1 september uur Vrijdag 2 september uur Zaterdag 3 september uur Zondag 4 september uur Derksen veilingbedrijf Volgorde van verkoop Derksen veilingbedrijf Amsterdamseweg GA ARNHEM tel: Fax info@derksen-veilingbedrijf.nl Maandag 5 sept uur: nrs Kunst en antiek Dinsdag 6 sept uur: nrs e verdieping nrs Witgoed uur: nrs Kunst en antiek Woensdag 7 sept uur: nrs Kleingoed uur: nrs Goud, zilver Rabobank H.R BTW Nr B uur: nrs e verdieping Donderdag 8 sept uur: nrs e, verdieping uur: nrs Postzegels munten nrs Boeken nrs Vitrinegoederen Afhaaltijden veilinggoederen Vrijdag 9 september uur Maandag 12 september uurr Veilingkosten 27% Volgende veiling Maandag 3 okt klokken / horlogeveiling FEDERATIE Maandag 28 nov kunst antiek veiling

4 In deze uitgave Stilleven In de 17e eeuw was er een grote vraag naar fraaie schilderijen van stillevens. Naast het schilderen van taferelen op een tafel met brood, vis, bier en fruit, kwamen de voorstellingen met bloemstillevens in de mode. Stilleven Landschap Landschap Eugene Joseph Verboeckhoven werd op 9 juni 1798 in Schaarbeek geboren als zoon van beeldhouwer Barthelemy Verboeckhoven en was een Belgisch romantisch kunstschilder, gespecialiseerd in taferelen met vee, paarden en wilde dieren die tot op de dag van vandaag wereldwijd roem als dierenschilder geniet. Stadsgezicht Colofon Deze uitgave is gemaakt in opdracht van DERKSEN veilingbedrijf, met een beperkte oplage van 500 stuks. In de ontwikkeling van stijlen in schilderijen, kwam het schilderen van stadsgezichten zoals het werkelijke daaglijks leven is, in het midden van de 19e eeuw tot volle bloei. Aan deze uitgave hebben meegewerkt: DERKSEN veilingbedrijf RO-WI printing & design Redactie adres: Amsterdamseweg GA ARNHEM tel: Fax info@derksen-veilingbedrijf.nl Vragen voor adverteren naar: info@derksen-veilingbedrijf.nl Stadsgezicht Compositie Compositie Zoekend naar titels van schilderijen, kom je vaak het woord Compositie tegen. Eeuwenlang hebben schilders voorstellingen weten vast te leggen waarbij voorwerpen en gedachten gecombineerd werden tot een compositie.

5 column Albert Keddeman laat zijn scherpe geest en schrijfstijl ook dit keer weer los op bepaalde stukken in de collectie of de kunstenaars die ze gemaakt hebben. column A. Keddeman Object in de picture Elke veiling hebben wij een bepaald stuk dat in de picture staat. Dit is niet zonder reden namelijk omdat wij vinden dat dit object in het zonnetje mag staan. Het is deze keer dan ook weer een prachtig stuk. Object in the picture Vorige veiling De vorige veiling was net als daarvoor weer een succes. Hier laten we een korte impressie zien met wat mooie foto s van de vorige veiling! Vorige veiling Rabobank De Liemers Ook in deze uitgave Prijsvraag Begane Grond Vitrines Goud en zilver Book of Kells Rabobank De Liemers

6 Column Albert Keddeman De Dikke van Dale In de Dikke van Dale heeft een grote verandering plaats gevonden. Kunst wordt vanaf nu met een kleine k geschreven. Tot voor kort was Kunst een hoog iets, een groot gedachtengoed. Kunst was mooi, was bijzonder, was verheven boven de zaken van het dagelijks leven. Als je met Kunst bezig kon zijn, begreep je meer van zaken dan Jan Modaal of tegenwoordig Henk en Ingrid. Enkele jaren geleden ben ik naar een balletvoorstelling geweest. Met een subsidie van 4 miljoen heeft men een choreograaf uit Japan aangetrokken die een voorstelling van 2 uur wist neer te zetten. Met gracieuze en sierlijke bewegingen werd door twee schaars geklede en rijkgeschapen mannen een liefdesverhaal uitgebeeld van 2 reigers op de vlakte van Tajahoka. Iets goedkoper is het breiproject in Arnhem. Hogeschool ArtEZ en Het Openluchtmuseum konden met een vrijgekomen subsidie kennis van oude breitechnieken overbrengen op professionals in de creatieve industrie. Het breiproject In mei dit jaar verstrekte de provincie Gelderland een subsidie van ,-- Met dit geld kan de provincie Gelderland een jaar lang 10 bussen per dag laten pendelen tussen de plaatselijke bejaardenhuizen en het Openluchtmuseum. Daar zit pas echte breikennis en deze lieve ouderen zagen dan nog iets meer dan hun 9 vierkante meter kamertje. Dat er in het concept regeerakkoord Rutte-Verhagen in de komende jaren 346 miljoen bezuinigd gaat worden, is wel een beetje veel maar het maakt de organisatoren van kunstprojecten wel wat creatiever de komende tijd. Zomaar het handje ophouden voor onzinnige projecten moet echt afgelopen zijn. Na deze septemberveiling zal ik contact opnemen met Mark Rutte en hem vertellen dat je voor veel minder geld mooie kunst kunt aanschaffen bij Derksen Veilingbedrijf. Als de Tweede Kamer tot besluit komt om van de 346 miljoen toch nog 100 miljoen vrij te maken voor kunst, dan zal ik mijn stinkende best doen om de komende jaren mooie Kunst te leveren. Binnenkort zal ik een tweet naar Rutte sturen om mijn plannen bekend te maken. Kunst moet wel met een grote K geschreven blijven en niet met een kleine. Een leuke uitdaging voor het Oudste veilingbedrijf van Gelderland!

7 Stilleven Bijzondere bloemen In de 17e eeuw was er een grote vraag naar fraaie schilderijen van stillevens. Naast het schilderen van taferelen op een tafel met brood, vis, bier en fruit, kwamen de voorstellingen met bloemstillevens in de mode. De gegoede burger en mensen van adel wilde hiermee hun rijkdom laten zien. Rijkdom in de vorm van status en geld. Van Gogh Een van de grote schilders van dit soort stillevens was de in Middelburg geboren Balthasar van der Ast. Op een zeer natuurgetrouwe manier plaatste Balthasar een compositie van bijzonder mooi bloeiende bloemen en vliegende en kruipende insecten op het doek of paneel. Bijzondere soorten als pioenrozen, tulpen, papavers en anjers werden omgeven door inheemse schelpen, oesters, Oosters porselein en insecten. Op deze manier werd een sfeer gecreeerd waarbij men zich in verre oorden kon wanen. Voor die tijd was het heel bijzonder om deze bijzondere bloemen en dieren in huis te hebben. Zo precies als van der Ast dit in de eerste helft van de 17e eeuw kon doen, zo afwijkend deed bijvoorbeeld Abraham van Beijeren het. Deze in 1620 in Den Haag geboren schilder, schilderde minder detailistisch. Ook schilderde hij de bloemen in een bijna vergane staat. Bloemen hingen er wat verloren bij hun fantastische kleur werd al minder. Dit had een symbolische betekenins. Het duidt op het vergankelijk leven van de mens. Naast deze bloemen positioneerde hij ook horloges of kaarsen, ook een teken van het verstrijken van de tijd. Een boodschap daarin was; richt je niet op het mooie van het leven op aarde maar bereid je voor op de dood en het eventuele leven hierna. In de komende veiling treft u een pracht stilleven aan, niet gesigneerd en geschilderd in de 19e eeuw. Een pracht van een kopie naar 17e eeuws voorbeeld dat in tegenstelling tot de werken van Balthasar van der Ast of Abraham van Beijeren, wel betaalbaar is voor de gemiddelde kunstliefhebber. Gevat in een schitterende lijst hebben we er een richtprijs van 800 tot euro voor gezet.

8 Welkom bij Rabobank De Liemers Rabobank De Liemers staat dichtbij haar leden en klanten. Als klant van onze bank kunt u dan ook rekenen op persoonlijke aandacht en een gedegen advies. Rabobank. Een bank met ideeën.

9 Rabobank De Liemers Rabobank De Liemers. Voor u, buitengewoon goed en dichtbij. Rabobank De Liemers. Voor u, buitengewoon goed en dichtbij. Rabobank De Liemers is zo klein als mogelijk en zo groot als nodig. We zijn klein genoeg om midden in de samenleving van De Liemers en dichtbij onze klanten te staan. Tegelijkertijd is Rabobank De Liemers groot genoeg om continuïteit te waarborgen en onze eigen adviseurs ook uw specialistische bankzaken af te laten handelen. De kwaliteit van onze dienstverlening staat op een hoog niveau, met aandacht voor het lokale karakter van de kernen in ons werkgebied. Dat vinden we belangrijk! Wist u dat Rabobank De Liemers de enige bank is die de Liemers als geheel vertegenwoordigt? Eén van onze speerpunten is daarom het uitdragen van deze regio als interessant gebied om te wonen, werken en recreëren. Daarvoor werken we nauw samen met onder andere gemeenten en ondernemersorganisaties en ondersteunen wij graag particuliere initiatieven. Wij dragen als Rabobank De Liemers graag een steentje bij aan de ontwikkeling van de Liemers, uw regio!

10 Vorige veiling Veiling juni 2011 Terugkijkend op de juni veiling kan ik u met gepaste trots zeggen dat we een hele goede veiling hebben gehad. De kijkdagen werden druk bezocht. Gezien het grote aantal kavels moesten wij voor het eerst in de geschiedenis een achtste zitting organiseren. Een veiling met voor elk wat wils. Ook bij deze veiling bleek weer dat men niet over een dikke portemonee hoeft te beschikken om op een veiling een leuke aankoop te kunnen doen. Naast kunst was er decoratie en naast sieraden was er ook bijou. Dat is ook onze opzet. Laagdrempelig en servicegericht. Toch leuk om enkele objecten even toe te lichten. De aquarel van Weissenbruch bleef tijdens de veiling onverkocht maar direct na de zitting, melden zich twee geintersseerden die het werk toch wilden kopen. Een particulier uit de regio was als eerste en aan hem werd het werk gegund voor euro plus de kosten. Een verrassing bleek in een brons beeldje te zitting. Dit zogenaamde slapertje bleek van Dimitri Chiparus ( ) te zijn en verliet het pand voor ca euro. Het ongesineerde Jugenstil buffet werd voor euro afgeslagen, een veelvoud van de voorzichtige taxatie. Professionele uitleg Genieten van de schoonheid Onder de indruk! Even snel noteren

11 De smeedijzeren toegangspoort ging voor ca euro naar een nieuwe eigenaar. Ook deze veiling hebben we weer de hand kunnen leggen op een 2-delige poort. Met de nieuwe website kunnen we nog meer service bieden tijdens de kijk- en veilingdagen. Gedurende de kijkdagen kwamen er meer dan schriftelijke biedingen binnen via de website en kon men tijdens de veiling de opbrengsten volgen. Als u het leuk vindt om van onze activiteiten op de hoogte te blijven, volg ons dan op Twitter of Facebook. Kortom, het Oudste veilingbedrijf van Gelderland is en blijft Uw veilingbedrijf. Even relaxen met het magazine Het is voor jong en oud Je raakt niet uitgelezen Trotse (nieuwe) eigenaar???

12 Object in de picture Allen Ruppersberg geb Allen Ruppersberg Geboren in 1944 in Cleveland, Ohio, was Allen Ruppersberg een van de eerste van de generatie American Conceptual Artist en bracht daarmee een verandering aan in de manier waarop er over kunst werd gedacht en hoe kunst werd gemaakt. Zijn werk bestaat uit schilderijen, printen, foto s, beelden, installaties en boeken. Ruppersberg studeerde in 1967 af in Los Angeles aan de California Institute of the Arts. Hij ging relaties aan met John Baldessari, Ed Ruscha, William Wegman en Allan McCollum. In 1969 deed Allen mee aan de baanbrekende tentoonstelling When Attitudes Become Form (Houding wordt Vorm). In totaal participeerde hij in ca. 200 groepstentoonstellingen en leverde werk aan het Museum of Modern Art New York, Museum of Comtemporary Art Los Angeles maar ook aan de Stichting de Appel in Amsterdam, Museum voor moderne Kunst Frankfurt en vele andere musea. Voor de expositie Sonsbeek 93, maakte Allen Siste Viator (Stop Traveller). Dit werk gaat over de geschiedenis van de Slag om Arnhem en de gevoelswaarde van de Nederlandse, Engelse, Duitse en Poolse deelnemers vertaald in populaire literatuur onder de soldaten. Samen met Anja Bakker maakte Allen een installatie bestaande uit een soort woonwagen waarin hij van de 4 genoemde landen 5 boeken / bestsellers uit deze landen facsimile namaakte en exposeerde in deze installatie. Tijdens Sonsbeek 93 waren enkele exemplaren te koop. Een van deze exemplaren zal in de komende veiling onder de hamer komen. Tevens maken 3 grafiekmappen uit deze tentoonstelling ook deel uit van deze veiling. Hierin treft o.a. werken van Allen Ruppersberg en Kamagurka aan. Allen Ruppersberg u

13 Landschap Met goud bekroond Eugene Joseph Verboeckhoven werd op 9 juni 1798 in Schaarbeek geboren als zoon van beeldhouwer Barthelemy Verboeckhoven en was een Belgisch romantisch kunstschilder, gespecialiseerd in taferelen met vee, paarden en wilde dieren die tot op de dag van vandaag wereldwijd roem als dierenschilder geniet. Het gezin kende armoede en vader liet de kleine Eugene o.a. in de speelgoedfabriek werken. Na de verhuizing naar Gent kreeg Eugene privaatles van beeldhouwer Albert Voituron. Zijn eerste officiele werk was een weidelandschap met koeien uit In 1820 debuteerde hij in de Gentse Salon. Uit 1822 dateerde een staatsieportret van Willem I te paard. Het Amsterdamse Rijksmuseum kocht in 1824 en 1825 ook enkele werken. In 1828 maakte Verboeckhoven een studiereis door Duitsland waar hij weer nieuwe ideeen opdeed. In 1829 ontving hij in Dowaai een gouden medaille. Omstreeks die tijd had Verboeckhoven te Brussel contacten met de Engelse dierenschilder Thomas Sidney Cooper. Toen in augustus 1830 de Belgische Revolutie uitbrak, trad Verboeckhoven toe tot het Jagerskorps van Chasteler. Als overtuigd patriot nam hij actief deel aan de gevechten en schermutselingen uit de jaren Door het voorlopige bewind werd hij aangesteld als directeur van de Brusselse Musea en ondernam hij stappen om kunstschatten uit de Antwerpse kathedraal in veiligheid te brengen tijdens de beschieting van de stad. In 1833 kwam het Brusselse tentoonstellingsleven weer op gang. In de Salon 1833 te Brussel presenteerde Verboeckhoven drie schilderijen, waaronder ìkudde opgeschrikt door een stormî. Zijn inzendingen werden met goud bekroond. Tijdens de Brusselse Salon in 1836 kreeg Verboeckhoven opnieuw goud. Van zijn dertienvoudige inzending was er ÈÈn werk dat zowel door het onderwerp als door de afmeting en de meticuleuze uitwerking aandacht trok: het 256 x 363 cm grote ìpaardenkonvooi door wolven aangevallen in een Pools woudî (Amsterdam, Rijksmuseum). In de jaren ondernam Verboeckhoven een reis die hem via Frankrijk en Zwitserland naar ItaliÎ bracht. Het pittoreske landschap van de Campagna Romana vol antieke overblijfselen en bevolkt door talloze kuddes, boeide hem. De kunst van Verboeckhoven wortelde in de Noord- en Zuid-Nederlandse dierenschildering uit de 17e en 18e eeuw en zowel in de typisch noordelijke als in de meer romantische, Italianiserende strekkingen, binnen dat genre: P. Potter, A. Cuyp, N. Berchem, A. Pynacker, B. Ommeganck waren kunstenaars bij wie Verboeckhoven te rade ging. Hij nam tamelijk getrouw hun formules over, maar bracht eigentijdse accenten aan in het uitzicht van zijn figuranten - de herders en reizigers - en in de decorelementen. Verboeckhoven schilderde voornamelijk vee in hun natuurlijke omgeving; de stal of de weide; koeien en schapen, bokken en geiten, paarden en ezels staan doorgaans rustig op de weide, maar soms worden ze onrustig, opgeschrikt door een storm met dreigend wolkenspel. Verboeckhovens schilderstijl raakte na 1860 uit de mode, mede onder invloed van het realisme dat zijn intrede deed. In het jaar van zijn overlijden, 1881, werd in de lente een gedeelte van zijn atelier in Parijs openbaar verkocht. De werken die geveild werden, veel studies, werden van een lakzegel voorzien. Het werk dat op 5 september onder de hamer komt bij Derksen Veilingbedrijf wordt door Derksen niet voorzien van een lakzegel, maar van een unieke hedendaagse barcode.

14 Maandag 5 september uur Kunst en antiek 1 Metalen jaren 20 bureauset, bestaande uit blaadje, dekselpot, asbakje en luciferdoosjeshouder Napoleon III vitrinekastje met messing inlegwerk en bronzen monturen, 110 hoog 80 breed Zeer fraai 19e eeuws beeld van een manspersoon, leunend tegen een meubel met boek, 31 hoog op marmer sokkel 31x14,5 cm Onbekend( in de stijl van Jan van Ravenszwaaij ), Koeien in de stal, sepia begin 19e eeuws 22x Ges. Charles Petit ( A C W Terhell) , Boer en boerin op erf met kippen, gouache 30x Ges. J Stevens 20e eeuw, Vrouw aan spinet, doek 60x Marmer piedestalle, 97 hoog ges. H C Bogman , Grazende koeien in landschap, doek 21x Onduidelijk monogram, Stilleven naar 16e eeuws voorbeeld, paneel 40x Ond. gesigneerd, Zeilboten op zee, doek 60x Ges. Lambertus van As , Landschapje met beekje, aquarel 110x Ond. Ges 19e eeuws paneel boerderij in landschap 19x Ges. Th Hoppenbrouwers , Stilleven met flessen en Japanse aquarel aan de muur, doek 60x Noten kast met spiegel opstand 175x Antieke tafelklok in een fraai houten kast, 25 hoog Koperen doofpot Eiken theekastje met facetgeslepen ruitjes persoons kristallen karafset Kristallen karaffen met stop Eiken 19e eeuws 3-laads kastje met gestoken frontjes en hekje, 44 cm hoog en 35 cm breed Ges. Th Bohnenberger , Bloemstilleven, doek 77x67,5 cm Ges. C Verschuur ( Cor Bouter ) , Herder met kudde schapen bij de kooi, doek 43x Anoniem Hollandse school 20e eeuw, Jongen met boek, doek 60x Ges. H W Veenendaal , Kippen op een zonnig erf aan waterkant, doek 40x Bidjar handgeknoopt kleed 295x Mahonie 19e eeuwse ronde tafel met geschulpt blad 112 diameter om kolompoot mahonie stoelen met fraai steekwerk 19e eeuws met roze stof Handgeknoopt tapijt 132x80-29 Koppelsdorf, porseleinen schaal met zwiebelmusterdecor en messing hengsel, 26,5 cm. diam.(gaaf) e eeuws noten theekistje met beslag, 19 breed x houten gebruiksvoorwerpen biedermeier tabakspot en toebehoren Kristallen kaasstolp op onderschotel (lichte randschade) Kristallen dekselcoupe met amandelslijpsel, 31 hoog e eeuwse mahoniehouten drankenkistje met 4 flessen, 2 flessen manco Klassieke hanglamp met geslepen pegels en messing frame Grote glazen pegellamp 17-lichts 97 cm hoog en 73 cm diam Noten met wortelnoten dressoir met gestoken decor en opstand met spiegel, staand op klauwpoten, 158 hoog, 160 breed Gouda plateel cachepot 37 diameter (Div. beschadigingen ) Met signature E Fremiet, bronzen sculptuur van een ridder met vaan Credo, 39 hoog op marmer sokkel Gesneden houten corpus op eiken houten kruis 19e eeuws 66 cm Ond.Gesign. Hollandsche school 20e eeuw, Gezicht vanuit polder op dorp, doek 105x Onbekend, Zeemansvrouw turend over de zee, paneel 29x Ges. C Moret stilleven kruik met boeken 30x Monogram GB, Gerard Bos , Bokkenkar, marouflé 26x Monogram Co Breman , Kippenhok te Blaricum, doek 40x Mon. VH, Veit Hofmann geb.1944, Twee zittende figuren aan het strand, olieverf op papier 56x Antiek Louis Seize eiken cilinderbureau, 120 hoog, 110 breed

15 48 Bronzen beeld van een bizon 29 hoog Heriz, 60x Engelse messing 19e eeuwse kandelaren 30 hoog Ges. Ch Dankmeijer , 2 Koeien in de wei, doek 51x Ges. Bern A. van Beek figuren in stadsgezicht 50x koperen antieke keteltjes en een doofpot Antieke teakhouten 2-deurs broodkast met fraai lijstwerk op de deuren, 215 hoog 200 breed Ond. gesigneerd, Moeder met kinderen in tuin, doek 50x Ges. H C Kranenburg , Boer in bootje bij molen, doek 50x Eiken Louis Quinze klepbureau, 111 cm breed Glazen wereldbol 30 cm hoog Aardewerken vaas met bloemdecor, 42 hoog e eeuwse kruik Sicilië met polychroom beschildering Ges. Jan Rylaarsdam , Les Halles in Parijs, doek 60x Ges. Erasmus van Dulmen Krumpelman , Havengezicht Peniche Portugal 1947, aquarel 46x Ges. Mon. J V R ( Jan van Ravenszwaaij ), studie van koeienkop en ezelskop 1806, aquarel 10x Ges. Johan Windhorst , landschap met huizen, doek 30x Ges. Eef van Brakel geb.1934, Bloemstilleven, paneel 40x Ges. Tilly Moes , Stilleven met anjers en asbak, doek 40x Empire eiken commode met volle zuilen, 160 hoog, 100 breed Perzisch kleedje 52x52-69 Bronzen beeld van vechtende herten in de bronstijd, 25 hoog geslepen kristallen kandelaren 35 cm hoog Ges. J van Rhijnnen , Gezicht op huis in groen, doek 26x Ges. Theo van Hoytema , Vogel op tak, aquarel 40x Heriz handgeknoopt tapijt 370x Grote eiken eethoek met 6 stoelen en 1 armstoel met lederen bekleding, uitschuiftafel 166x105 en 2 bladen van 60 cm Belouch kleed 180x Terracotta tabakspot met maskers en bladmotief 19e eeuws Met signature P J Mene, Man te paard omgeven door honden, 68 hoog Hollandse dubbele bolkroon ca. 95 hoog met ketting Steengoed klepkan met tinnen deksel 27 cm hoog (gaaf) Klassieke hanglamp met vele geslepen pegels en messing frame Antieke eiken Luikse kast met fraai gestoken kuif, 246 hoog, 158 breed Antieke Hollandse eiken dekenkist met gestoken front, 74 hoog 122 breed Met signature P J Mene, bronzen beeld van een man te paard met vogel op zijn hand, 70 hoog Kurdistan kleedje 53x51-85 Bronskleurige messing schemerlamp, 80 hoog Antiek Hollands eiken klepbureau, 110 hoog 97 breed Kaiser W-Germany porseleinen kaststel met decor Taiwan Notenkleur regulateurtje - 89 Neogotisch eiken dressoirtje 86 hoog 92 breed Bochara kleedje 57x47-91 Pendule in noten kast 39 hoog 25 breed Bel met schaap - 93 Mahonie 19e eeuwse demi lume met jalouziedeurtjes, 74 breed Herend rijk gedecoreerd met vlinders en vogels schaaltje op vergulde klauwpoten (gaaf) Anoniem, Bronzen sculptuur, Dansen met de duivel, 27 hoog op marmer sokkel Anoniem bronzen sculptuur van een vrouw op marmer sokkeltje 28 cm hoog ( zonder sokkeltje) Bureaustoel halfrond model met roze stof

16 98 Antieke eiken orgelgebogen commode met 4 laden, 86 hoog 92 breed Anathole Yastic kleedje 83x Bronzen beeld van een gier 25 hoog Gipsen beeld, Madonna met Kind, niet gesigneerd, 65 hoog Noten bijzetstoel met roze stoffering en gestoken strikkuif Crucifix achter ovaal bol glas in lijst 32 cm. okt Crucifix achter bol glas in lijst Junghans regulateur in noten kast Teakhouten dressoir met gebogen front, 90 hoog 140 breed Pentjerelik 160x66 cm Anoniem, bronzen beeld van een krijger, 96 hoog Klokjesmannetje naar oude model Antieke wandlamp met walmvanger 40 hoog Schwarzwalder schilderijklok Koperen kerkkandelaar, 62 hoog e eeuwse hang hoekkast met etagère gedeelte 130 hoog Mahonie gefineerd 19e eeuws kabinet met twee deuren en drie laden, 234 hoog en 168 breed Mahonie Biedermeier meubeltje met glas in lood in de deuren, 76 hoog 100 breed Belouch kleedje 84x40 cm Japans 6-persoons theeservies Onbekend, twee paarden, 2 maal paneel 7x9 in 1 lijst Ges. W Roelofs , Gezicht op dorp, aquarel met wit krijt opgehoogd, 25x Ges. Han Bolte , Poort bij stad, board 47x Houten aker met metalen banden, 40 diameter Miniatuur mahonie Biedermeier linnenkast, 58 hoog 41 breed Ges. H Zille , 3 Kinderen op een rij, aquarel 17x Ges. De Smet 20e eeuw, Stadspoortje, marouflé 40x Ges. C C Quinton , Boer met boerenkar, doek 27x Ges. A Dieperink , Touristenpaartje, aquarel / gemengde techniek 31x Ond. gesign. Haven van Oude Schild te Texel 1959, aquarel 75x Ges. M Ottee, (A van Gilst) , Boerderij aan meer, doek 50x Mahonie Schotse ladekast, 137 hoog 126 breed Junghans tafelklok in eiken kast 25,5 cm hoog Engelse tafelkandelaren, 27 hoog Anoniem, bronzen sculptuur van een edelman, 43 hoog Antiek Oosters terracotta vaas met vogel en beesten decor 27 hoog Anoniem, Vrouw op landweg, doek 43x Ges. J van Vuuren , Stadsgezicht Utrecht met gracht, doek 40x Ges. Peter Job , Interieur met moeder en kind bij venster, doek 71x Eiken 19e eeuwse 4-deurs hoekkast, 178 hoog en 131 breed Delfts 3-delig kaststelletje met blauw decor, 25 en 21,5 cm hoog Ges. Piet Landkroon , Landschap met figuren op bosweg, doek 50x Ges. A Bastin 20e eeuw, Bosgezicht, doek 54x Wortelnoten gefineerd 19e eeuwse commode met klauwpoten 68 hoog, 86 breed Oosterse porseleinen dekselpot Imaristijl gemberpot 20 hoog Met signature, Germain B, bronzen sculptuur van een staande vrouw met boek, 93 hoog Ges. Victor Linford , Compositie met vrouw en insect, paneel 1972, 60x Ges. Baron C van Lamsweerde , Poserende dame, doek 91x Ges. Prinsen, Stadsgezicht Parijs met figuren bij de Notre Dame, board 39x

17 Patisserie Christiaan Uw culinaire Ambachtelijke Patissiers Hoofdstraat 89c 6881TD Velp (Gld) maandag t/m vrijdag van uur zaterdag van 8:30-17:00 uur t Olde Schop is een sfeervolle, animerende en gastvrije locatie waar wij het onze gasten naar hun zin mogen maken. Wij hebben alles in huis voor een gezellige avond en een bijzonder feest. Iedere gelegenheid is voor t Olde Schop een buitenkans om u, onze gast, kennis te laten maken met l ambiance de la Provence; de sfeer en de cuisine van Frankrijk in het gemoedelijke en gastvrije Gelderse Giesbeek. Kerkstraat AD Giesbeek t f i

18 148 Mahonie Biedermeier 2-deurs kast met gestoken kuif, 130 breed, 229 hoog Ges. John Bevort , Haven van Rotterdam, doek 60x Ges. H Delattre, Stadsgezicht, doek 70x Ges. H Daniels 20e eeuw, Spelende kinderen op het strand, paneel 20x Ond. gesigneerd, Parkgezicht met kerk in de verte, marouflé 19x Achterzijde atelier Windhorst , Stilleven, ovaal 23x Notenhout gefineerd 18e eeuws Louis Seize plantenbakje 25 cm hoog klassieke kerkkandelaren op leeuwpoten, 75 hoog Bidjar handgeknoopt kleed 320x Mahonie Biedermeier tafel op spinnekoppoot 132x e eeuwse mahonie stoelen met roze mohair stoffering e eeuwse mahonie stoelen met roze stof Handgeknoopt kleed 112x Aardewerken Italiaans en gemerkt beeld van een bizon 38 cm lang Ovale jardinière met ingelegd decor en bronzen ornamenten ca. 1800, 47x Roodkoperen appelketel 26 cm hoog Louis Seize-stijl hanglamp met pegels Glazen kralenhanglamp zakmodel 50 cm hoog Mahoniefineer ronde tafel op kolompoot 72,5 hoog en 109,5 cm diam Kurdistan kleedje 62x Stel 18e eeuwse spiegels met graveerwerk en armpjes (later) 62 hoog Makkum aardewerken dekselvaas met blauw decor 31 cm hoog (enkele glazuurchipjes van dekselrand) Antieke Hollandse tafelolielamp op groene opaline voet, 58 hoog Teakhouten Koloniaal hoekkastje, 149 hoog Bruin glazen Leerdam bolvaas, pompoenmodel 13,5 cm hoog (gaaf) Porceleyne Fles 2 dekselvazen, 26 hoog (bast) Porceleyne Fles dekselvaas met bloemdecor en vogel 37 cm hoog Eiken fauteuiltje met gestoffeerde rug en zitting Mihr handgeknoopt tapijt 390x Mahonie flap tafel met satijn houten bies 65 x 90 of 65 x Notenkleur stoelen met goede stoffering en webbing in de rug Bochara, 125x Ovaal dienblad met tin en gedecoreerde tegel Hollandse tafelolielamp (binnenglas manco) Verzilverd dienblad met 3-delig theestel Bronzen 6-lichts kroonlamp 73 cm hoog Noten met wortelnoten theetafel met lade, staand op klauwpoten Engels 8-persoons theeservies Wood and Sons England decor Gay Day Rond teakhouten kastje met 3 laden, 59 hoog Met signature E Frement, Spelende of vechtende honden, 64 hoog Chesterfieldmodel 2-bank met oxbloodkleur leder Chesterfieldmodel oorfauteuil met oxbloodkleur leder Chesterfieldmodel oorfauteuil met oxbloodkleur leder Chesterfieldstijl hokker met oxbloodkleur leder Ronde mahonie salontafel 117 diameter Belouch kussen 98x P. Regout, 2 wandborden met blauw decor Zware decoratieve lampvoet met gouden strik en crème kap 77 hoog Glazen pegellamp 12-lichts 48 cm hoog en 80 cm diam e eeuwse mahonie theestoof met geelkoperen binnenbak Glazen pegellamp 12-lichts 47 cm hoog en 56 cm diam

19 199 Ovale noten tafel op kolompoot, 170x Notenkleur stoelen met goede stoffering Belouch kleedje 120x Cloisonne dekselbak, diam. 21 cm Antieke Oosterse bronzen wierookbrander met deksel, fraai ingelegde le en decoratie, 32 cm hoog Bidjar handgeknoopt kleed, 395x Noten Willem lll bureau met uitschuifblad met groen vilt 120 hoog 80 breed Bronzen boekensteunen met vogelfiguren Brons beeld van een rokende jongen 29 hoog Bureau lamp zink jongen zittend op tunnel 19 hoog 26 breed Anoniem, Stilleven met bloemen en nest met eitjes, doek 19e eeuw, 64x e Eeuwse theeemmer Mahonie Empirestijl kastje met deurtje, laadje en groen marmer blaadje 79 hoog en 42 cm breed Met signature L Gregoire, bronzen beeld van een lezende dame, 53 hoog Ges. N van de Plas geb.1954, Spelende kinderen aan strand, paneel 18x Ges. Han Bolte , Compositie, paneel 38x Notenkleur bijzetstoeltje met geborduurde voorstelling op de zitting Notenkleur kastje met lade en uitschuifblad 66 hoog 45 breed Bronzen beeld van een zeearend Ges. Toon de Jong, Soestdijk 08, ets 14,5x21, Ges. Hendrik Valk , Vogeltje, aquarel 1940, 10x10. Dit werk is afkomstig van Henny Thomassen, leerling Kunstoefening van Hendrik Valk. Henny schreef hierbij: Dit is wat Valk mij in een paar minuten voordeed.. Dit werk heeft Henny geschonken aan Theo van der Horst in Ges. J J Cremer , Bosgezicht, tekening 25x Ges. Han Bolte , Boerderij in heuvellandschap, aquarel 1994, 26x Ond. ges 19e eeuws stilleven met grote diversiteit aan bloemen 50x Vroeg 19e eeuwse mahonie trumeau met marmer blad 82 hoog 60 breed Meissen kandelaar 3-armig met goud kleur decor Anoniem, Hollandse School, Schapen in landschap met kerkdorp aan de horizon, paneel 16,5x21, Ges. Jan van Vuuren , Straatje in Elburg, doek 50x e eeuwse theestoof 46 hoog Verso Ida Hoitsema , Boerderij omgeving Lunteren, paneel 18x Ges A Martens, Bollenvelden, paneel 12x30 cm Ges. A J Zwart , Stilleven met koffiekan, appels en kist 1945, doek 50x Art Deco rond bijzettafeltje met marmer blad, 60 diameter, staand op kolompoot Messing dubbele kroonluchter met een rij van 8 en een rij van 4 armen Heriz handgeknoopt kleed 204x Noten theetafel met messing opstaande bies en glazen blad geheel op wieltjes 80 hoog 67 breed Lusterware 3-delig theestel Regulateur in een notenkleur kast, 94 hoog Stel 18e eeuwse polychroom beschilderd en deels vergulde spiegeltjes met krijgstrofee 26 hoog Ges. Th Goedvriend , Kustgezicht, gemengde techniek 18x24 cm Chinese 19e eeuwse tekeningen 21x18 cm Chinese hanglamp met gedecoreerd glas, 50 hoog Klassieke gebogen vitrinekast met bronzen ornamenten, 142 hoog 71 breed x Bridge benodigdheden in koffer Oude spelkist met schaakstukken etc Cloisonne vazen 20 hoog Bronzen beeld zittend figuur 30 hoog

20 320 E Verboeckhoven

21 27 Biedermeier 667 Verbrugge 540 Merklap 344 Tanger 2 Napoleon III 51 Ch. Dankmeijer 47 Cilinderbureau

22 247 Damspiegel in een goudkleurige lijst, 143x29 cm Schwarzwalder koekoeksklok Antieke Franse 2-deur miniatuur kast 53 hoog 38 breed Ond. gesigneerd, Meisje, brons 41 hoog Ond. monogram, Bronzen sculptuur van een omhelzing, Samen een, 38 hoog op een marmer sokkel decoratieve goudkleurige appliques met opaline kralen en pegels 40 hoog Glazen kralenhanglamp ananasmodel 50 cm hoog Mahonie 19e eeuwse bonheur met glasinlood deuren 195 hoog 118 breed Oosterse porseleinen gemberpotjes, 16 hoog Anoniem (verso mon.fj), Stilleven met o.a. vaas en ton, doek 60x Ges. Leon de Smet , Kerktoren, doek 80x Monogram D B, Huis aan meer met meisje bij bloeiende boom, doek 50x Noten theemeubeltje met facetgeslepen ruitjes en opstand, 118 hoog 80 breed Tinnen inktpot, 8 hoog Bronzen beeld van een flexibele dame 39 hoog Aardewerken vazen met Oosters decor bloesemtakken, 25 en 18 hoog Gers. H van Schaik , Boer met kar op landweg, doek 87x Ges. E van Bommel 20e eeuw, Spelende kinderen met geitje, doek 40x Ond. Gesign. Hollandsche school 19e eeuw, Visser aan meer, marouflé 60x Ges. A M Gorter , Landschap met meertje, doek 50x70 (verdoekt) Grunder 2-deurs kast met veel snijwerk op panelen 19 e eeuws 190 hoog 122 breed Ges. D Rijckaart, 20e eeuw, Stilleven met druiven, oester en roemer, paneel 30x Ges. E Danoye 20e eeuw, Stadsgezicht met figuren, doek 51x Ges. J J Doeser , Bomen, doek 60x Heriz handgeknoopt kleed 310x Ovale noten uittrektafel 165x107 met 2 tussenbladen van 41 cm per stuk met 6 stoelen en 2 armstoelen mahonie op eiken schrijfkist met klep en laadje Oosterse sieradendoos met messing en speeldoos, 18,5 hoog, 27 breed Gietijzeren spaarpot met rugbyspelers Cognacset bestaande uit geslepen karaf met stop en 6 glazen Porseleinen petroleumtafelschemerlamp Hollandse hangolielamp Fraai noten damesbureautje met inlegwerk en opstand met 3 laadjes, 97 hoog 81 breed Oosterse porseleinen kastkommen, 20e eeuw, 18 diameter Porceleyne Fles aardewerken dekselvaas, jaar 1945, met blauw decor 27 cm hoog (gaaf) Zwart marmeren pendule met slagwerk Japy Freres Belgische Art Nouveau aardewerken vazen 30,5 cm hoog Mahonie Biedermeier speeltafel Art Deco draaibare spiegel 45 hoog Afrikaans houten buste van een man 47 cm hoog Ges. H M van Dokkum , Stilleven met tulpen, paneel 1952, 60x Ges. Willem Noordijk , Haven van Volendam, doek 50x Belouch handgeknoopt kleed 128x Wortelnotenfineer klepbureautje 97 hoog, 76 breed ges. Piet Zwiers , Zomerse impressie van Giethoorn, doek 30x Ond. gesigneerd, havengezicht, paneel 30x Ges. E van Arnhem 20e eeuw, 3 poesjes, paneel 24x Ges. A J Groenewegen , verso Bij Oosterbeek, doek 50x40 (restauratie) Hollands wortelnoten fineer vitrine

23 297 Heriz handgeknoopt kleed 383x Holland eiken kabinet met gestoken kuit, 250 hoog 180 breed Antiek eiken klepbureau met laadjes achter de klep, 106 hoog, 116 breed Regulateur in eiken kast Bronzen buste 35 hoog Stel marmeren boekensteunen Ges. Geo Poggenbeek , Boomgaard bij boerderij op een maartdag, paneel 17,5x25, Ges. A J van der Stok (verso ) Winters landschap met schaatsende figuren, doek (gaatje) 30x Ges. Th. Soetrik , Landschap met figuren, paneel 30x Ges. D Muhlhaus , Boulevard St. Michel Paris 1958, doek 30x Monogram E V, Engel met figuur, gemengde techniek 40x Ges. H Bieling , Claustro S Francisco, Palma de Mallorca, aquarel 45x Marmeren piedestalle, 95,5 hoog Bronzen sculptuur van een torso, 40 hoog op marmer sokkel 14,5x17 cm Antiek eiken linnenpersje met bladen en lade, staand op tafeltje, 130 hoog Art Deco spiegel Fontana workshop 75 diameter Ges. Roel Dozeman geb. 1924, Poserend naakt, doek 60x Ges. Cornelis Raaphorst , Stilleven met zonnebloemen, doek 60x antieke Brusselse kast met rijkgestoken decor, 118 hoog, 148 breed Shiraz loper 200x Gresaardewerken sierschotels met Romeins decor, 30 diameter Duitse gresaardewerken bierpullen met tinnen klep en fraai decor, 22 hoog (Plus 1 extra gelijmd exemplaar) Fraaie Duitse gresaardewerken schenkkan met losse deksel, 37 hoog Ges. Eugene Verboeckhoven , Romantisch landschap met runderen en figuren en burcht op heuvel, doek 83x Ges. Nefkens M J ( ) ploegende paarden op boslandschap 30x Ges. Th van Wissen , Kudde schapen met herder, doek 31x e eeuws Engels mahonie klepbureau 112 hoog 101 breed Belouch strook 2x 98x14,5 cm Terracotta beeld van reddingswerker, signatuur in voet Selinski 43 cm hoog Wuba tafelklokje in noten kast, 28 cm hoog Brons beeld van een steen werpende man ges. Waldchen 30 hoog incluis marmer sokkel Ges. Jan van Vuuren , Stadsgezicht Deventer, doek 40x Ges. Jaap Nieweg , Roze rozen in vaas 1932, doek 85x Mechelse eiken tafel 116 diameter met 4 stoelen met bruin lederen bekleding Belouch kleed 140x De Construction steenbouwdoos van Richter en Co Hollandse tafelolielamp 74 hoog Bronzen beeld van een eend 37 hoog Koperen sculptuur van een leeuwin op onyx sokkel 36 cm Oude aardewerken plantenhanger met decor, 28 diameter Art Deco gehamerde tinnen sigarendoos Noten latjes theestoof Anoniem, Landschap met man en paard bij burcht, paneel vroeg 19e eeuw, 28x Ges. Paul Brijer 20e eeuw, Twee vissen in schaal, paneel 35.5x Ges. Nefkens M J Veluws landschap in de avond 30x Verso Baron Henri Leys , Kerkbezoek, paneel 31x Ges. Xeno Munninghoff , Landschap met korenschoven, doek 30x Monogram M, Man in poort te Tanger, paneel 31,5x Duits eiken met wortelnoten buffet met 2 deuren, uittrekplateautjes en gestoken decor, 94 hoog 124 breed Bochara loper, 152x49 -

24 144 Brons

25 Schotels 2035 Dusterham 990 Jan van der Zee 5 Charles Petit 42 Anoniem 945 H Poeder

26 347 Aardewerken siervaas 44 hoog Samac beeld van man met paard 32,5 cm Bronzen sculptuur van naakte man op zwart marmer sokkeltje 64 cm hoog Dinsdag 6 september aanvang uur Kunst en antiek armige massieve messing bolkroon 60 diameter Hanglamp met 5 armen met albasten schaaltjes Koperen kroonlamp met 6 armen Miniatuur Hollandse porseleinkast, 93 hoog e eeuwse Engelse fauteuils met streepstof Antiek eiken klepbureau met rijkgestoken decor op de klep, 106 hoog 95 breed bronzen penkandelaren 44 cm hoog Chinese kom polychroom gedecoreerd met bladgoud 30 diameter Ges. J A Hesterkamp , Toegangspoort met beelden, doek 30x Ges. Frits Maris , Boeren op erf, marouflé 50x Glazen kralenhanglamp 1-lichts 87 cm hoog en 60 cm diam Bidjar handgeknoopt kleed 300x e eeuwse noten salontafel op gestoken kolompoot, 111x Bochara, 86x Art Deco metalen panters op marmer sokkel 65 cm lang e eeuwse commode met marmer blad, 86 hoog 129 breed Belouch kleed met franjes 94x50 cm Biscuitporseleinen beeld van 2 putti met vlinder op arm, 36 hoog Antiek Presse papier vervaardigd uit drie soorten marmer met engelen op top Anoniem, albasten buste van een dame, 62 hoog Ges. Th van Oorschot , Jassen bij haard, paneel 40x School van Adriaan Brouwer, Man in gesprek met vrouw in herberg, paneel 29x24, 19e eeuw Ges. J G den Hengst , Stilleven, board 40x Ges. Charles Houben ,Boten bij ophaalbrug. paneel 35x Ond. gesign. Franse school, Schapenhoedster, paneel 37x Ges. A Beerends 20e eeuw, Korenschoven in landschap, doek 25x Ges. Narcisse-Virgilio Diaz de la Pena , Sous Bois anime au bord du lac, doek 27x Ges. J van Wijngaarden 20e eeuw, Riviergezicht, doek 50x Noten klepbureau met fraai interieur en 10 laadjes achter de openslaande knieën, 103 hoog, 120 breed handgeknoopte lopertjes Kurdistan en Afghanie, 15x62 en 21x Amsterdamse School schoorsteenpendule 25 hoog Gehamerd koperen sigarettendoos met groen ovaal steentje bovenop, 21,5 cmx16 cm Bronzen beeld van Napoleon 45 hoog Tegeltableau met 6 polychroom tegels, decor De trekschuit omstreeks 1850, 26x Ges. A Heymans , Dorpsgezicht met kerk, board 40x Toegeschreven aan Chris de Bruijn , Volendam 17 op zee, doek 40x Mahonie trumeau met marmer blad, vroeg 19e eeuw, 82 hoog 98 breed Bronzen beeld van een paard met veulen, 32 hoog, staand op marmer sokkel Tafelschemerlamp op marmer voet Ges. Aart Cock , Processie Bali, paneel 1979, 65x Ges. Romain Steppe , Zeilboten en stoomboot op zee, doek 70x Ges. J van Hoppe 20e eeuw, Zeegezicht, doek 50x Marqueterie etagetafeltje met fraaie vormen 67 cm hoog Bronzen beeld van een valk 42 hoog Engels mahonie kabinet 19 e eeuws met lade gedeelte en 2 deuren in boven kast 200 hoog 135 breed

27 5001 Jacob en Pieter Keur

28 395 Wortelnoten met mahoniefineer halvemaankastje met koper beslag en 3 laadjes 69 hoog en 46 cm breed Bronzen beeld uitgegeven door Conservation International, titel van het beeld Guardians of the World met Crystal Ball by Steven L Lord 35 cm hoog Ges. E van de Ven 20e eeuw, Bloemstilleven, doek 50x Antieke Russische kerkkandelaar 66 hoog Hamadan handgeknoopte loper 290x Hollands koper bolkroontje Handgeknoopt tapijt 140x Shiraz 167x Oude pers, 200x Oude pers, 205x Oude vloerpers 203x Roodkoperen bewerkte beddenpan met houten steel Mechelse eiken jachtkast met rijkgestoken dieren en getordeerde zuilen, 243 hoog 140 breed met losse 2-delige kuif van 30 cm. (Voorpoten aanwezig) Bronzen beeld van een dame met twee hazewind honden Wortelnoten met mahoniefineer ovaal ladekastje met koper beslag en 3 laadjes 69 hoog en 40 cm breed Ronde mahoniefineer eetkamertafel op kolompoot, 104 diameter met tussenblad van 50 cm noten kleur eetkamerstoelen met roze bekleding Ges. Philibert Charin , Woonboten met huis op achtergrond, doek 32x Ges. A Lebroc Belgische school 20e eeuw, Drie figuren, doek 30x Anoniem, Paradijs, doek 98x Monogram Theo van der Horst , Oud minister Heinsbroek rijdt door na ongeval, 2002, doek 65x Antieke Hollandse eiken dekenkist met gestoken front, 68 hoog 161 breed Amsterdamse School plafondlamp en een hanglampje Oude eierpot met deksel Naar oud model telegraph met verlichting, 46 hoog Zeer fraaie textiele wanddecoratie in lijst, India 150x Lithoaffiche van Geo Ham, Race Monaco 11 et 13 Avril 1936, nadruk, 100x Litho naar Renoir, 2 Vrouwen, postume druk 110/275, 66x Ges. A Heyboer , Ballerina, crayon 19x Ges. Leonor Fini , Poserende dame, litho 1/75, 46x Ges. Jos Jans geb. 1936, Compositie, litho 21/175, 61x Monogram ES (Eric Sietsma) 20e eeuw, Kop en tors 2, tekening 1985, 20x Ges. Harrie Gerritz geb. 1940, Een mals buitje, ets 1972, 7/25, 42x Ond. ges., Weggedraaid van spiegelbeeld, tekening 32x23, Monogram ES (Eric Sietsma) 20e eeuw, Abstract, tekening 1962, 45x Monogram ES (Eric Sietsma) 20e eeuw, Figuren in park, tekening 1962, 31x Litho naar Marc Chagall, Compositie met Christus en rood rund, postume druk, 37x Met signature Marc Chagall, Compositie, litho postume druk 162/200, 36x Ges. Gerard Grassere( ) Moderne compositie, olieverf structuur op board, 30x30 cm Ges. Gerard Grassere( ) Moderne compositie, olieverf structuur op board, 30x30 cm Ges. Cees Kortlang , Compositie 1980, doek 140x Kristallen dekselcoupe 42 hoog Allen Ruppersberg geb. 1944, Siste Viator ( Stop Traveler), 20 Facsimile boeken WO II, vijf met titels in 4 talen, Engels, Duits, Pools en Nederlands. Dit is gemaakt door Allen Ruppersberg in 1993 als een project voor de stad Arnhem als eerbetoon aan de 8000 overleden soldaten gedurende de negen daagse slag om Arnhem, september Conditie NIEUW! Sonsbeek 93 Grafiekmap, serie van 3 mappen bestaande uit: Map 1: Pepe Espaliu, Christine en Irene Hohenbuchler, Mike Kelley,

29 100 JAAR Derksen Verhuizingen BV De Overmaat AE Arnhem T F Museum voor Moderne Kunst Arnhem Utrechtseweg AA Arnhem t +31(0) f +31(0) e mmka@arnhem.nl

30 Mark Manders en Eran Schaerf. Map 2: Christina Assmann en Andreas Siekmann, Moroslaw Balka, Kamagurka, Juan Munoz en Allen Ruppersberg. Map 3: Mario Airo, Alighiero e Boetti, mark Dion, Anna Gudjonsdottir en Till Krause en R W van de Wint aquarellen w.o. A Briet Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, Droom, ets 1982, 2/30, 20x Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, De Maaskant, ets 1982, 4/20, 39x Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, Boomdroom, ets 1982, 2/20, 39x Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, Rietlanden, ets 1982, 5/20, 30x Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, Noordzee, ets 1982, 4/20, 35x Ges. Leo van Oudheusden geb. 1946, Jonge mensen, ets /20, 25x Ond. gesign. Man aan het werk, aquarel 48x Ges. Saskia Stolk geb. 1962, Pinguinfamilie, pentekening 69x49 cm Ond. gesigneerd, Man en vrouw, litho 17/150, 69x Ges. Jan Makkes , Rivier in Ierland, pasteltekening 40x Ges. Arthur Bernard geb.1939, abstracte voorstelling, litho 450/ Ges. Ben Bodt geb.1943, Hockeyvrouwen, litho 34x Eiken 19e eeuwse halbank met gestoken panelen Art Deco beeld van een vrouw met 2 vogels, staand op marmer sokkel, 44 hoog Gestileerde Oosterse koperen schalen en een idem Ghendi Goebel plaquette decor Gustav Klimt, 1790/2000, 37x Mon MHK en ges. verso Geertjan Meurs 1926, Landschap 1946, doek 50x Jean Miro, Compositie, postume druk 63x Monogram Theo van der Horst , Naakt, marouflé 62x Ges. Theo van der Horst , Collage van 6 etsen, Noach, 1984, per stuk 9,5x14, Ges. Theo van der Horst , Meisje, ets 1991, 30x Ges. Theo van der Horst , Slaat erop jongens, het is Blookertijd, 6 maal acryl in lijst, 19x17 per stuk Ges. Theo van der Horst , Collage met 10 diverse etsen uit de serie Safaria 2 gemaakt in Ges. Theo van der Horst , Noodweer, Noach, ets 1983, 25x Monogram Theo van der Horst , 2 Paarden, linoleumsnede, 10/10, daarna plaat vernietigd, 13,5x17, Ges. Theo van der Horst , 2 Vrouwen, aquarel 15 april 1946, 36,5x Monogram Theo van der Horst , Op de Kunstmarkt, marouflé 34x Monogram ES (Eric Sietsma) 20e eeuw, Figuren in park, tekening 32x Litho naar Degas, Het bordeel, postume druk 17/300, 16x Achterzijde atelier Windhorst , Abstracte compositie, doek 12x Litho naar Salvador Dali, Compositie met botten en orgaan, 17/350, postume druk, 17x Ges. Walter van Oel geb.1942, Compositie voor Co, zeefdruk 37x Litho naar Pablo Picasso, Gezicht, , postume druk 17x Ges. Herman Berserik , Stoel voor landhuis in de winter 1984, litho 25x Biedermeier fauteuil met gestoken kuif Ges. Harrie Gerritz geb. 1940, Gezicht op Eusebiuskerk te Arnhem, gezien vanuit een kamer met boeken, litho 53/100, 1993, 64x Monogram ES (Eric Sietsma) Amsterdams stadsgezicht met boom bij brug, tekening 54x Litho naar Salvador Dali, Engel met trompet, postume druk 125/350, 29x Naar Breitner, Naakt, houtskooltekening 42x Ges. N Valk geb.1950, Bloemstilleven, aquarel 32x Litho naar Marc Chagall, Derriere le miroir, postume druk, 25,5x Ges. Jean Nelissen , Religieuze voorstelling, De barmhartige Samaritaan 1945, paneel 109x Anoniem, Pieta, 19e eeuws doek (gedoubleerd) 95x Ges. D Muhlhaus , Moeder en kind bij haard, doek 50x

Veilingcatalogus juni 2011

Veilingcatalogus juni 2011 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Famille Rose schotel Veilingcatalogus juni 2011 J H Weissenbruch Jan van Vuuren column A. Keddeman Xeno Munninghoff DERKSEN veilingbedrijf

Nadere informatie

Algemene Kunst- en Antiekveiling Maart 2012 Wapens

Algemene Kunst- en Antiekveiling Maart 2012 Wapens Algemene Kunst- en Antiekveiling Maart 2012 Wapens Kavel nr. 3701: Een hout gesneden Balinese danseres, Ubud, midden 20ste eeuw Het basement met lotusbloem waaronder de inscriptie: Dibikin, Oleh, Aapfttangku,

Nadere informatie

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,-

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Inktpot, beschadigd, niet compleet Materiaal & Technieken Lak en ingelegd met parelmoer. Datum Ca.

Nadere informatie

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Stichting Kringloopbedrijf Borne Veilingcatalogus Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Aanvang : 14:00 uur Lokatie: Kringloop Borne Bornerbroeksestraat 83 7621AE Borne Voorwaarden REGELS EN DEELNAME VOORWAARDEN

Nadere informatie

Veilinginformatie APRIL 2011. Kijkdagen. Volgorde van verkoop

Veilinginformatie APRIL 2011. Kijkdagen. Volgorde van verkoop Veilinginformatie APRIL 2011 DERKSEN veilingbedrijf Deze veiling uit particuliere inbreng, wordt gehouden t.o.v. Gerechtsdeurwaarder de heer J T Kuypers te Arnhem Kijkdagen Donderdag 31 maart 12.00-17.00

Nadere informatie

Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november u. Publiekssterrenwacht Phoenix

Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november u. Publiekssterrenwacht Phoenix Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november 2013 13.00 u door Publiekssterrenwacht Phoenix Veilingmeester: Frans Spekreijse Publiekssterrenwacht Phoenix Ampsenseweg 10 7241 NB Lochem www.sterrenwachtphoenix.nl

Nadere informatie

Veilingcatalogus september 2012

Veilingcatalogus september 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf C J (Kees) Maks Veilingcatalogus september 2012 M de Jongere Eugène Lücker column A. Keddeman John Bévort DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek

Nadere informatie

Veilingcatalogus februari 2011

Veilingcatalogus februari 2011 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf 30 Willy Sluiter Veilingcatalogus februari 2011 Derksen verhuisbedrijf W.A. Knip Collum A. Derksen Dirk Smorenberg DERKSEN veilingbedrijf

Nadere informatie

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,-

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Serie van 7 tinnen maten met deksels, Hollands. Datum 19de eeuw Indicatie waarde +/- 200,- Schrijfmachine

Nadere informatie

mama binnen Kijk mee in het sfeervolle havenhuis van Miriam Lanfermeijer-Kooij, op een idyllische plek in Oud-Beijerland. Fotografie: Brigitte Kroone

mama binnen Kijk mee in het sfeervolle havenhuis van Miriam Lanfermeijer-Kooij, op een idyllische plek in Oud-Beijerland. Fotografie: Brigitte Kroone mama binnen Kijk mee in het sfeervolle havenhuis van Miriam Lanfermeijer-Kooij, op een idyllische plek in Oud-Beijerland. Fotografie: Brigitte Kroone mama februari 2010 024 De grote bloempot is van Bloemen

Nadere informatie

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN. veilingbedrijf. Zeeslag. Veilingcatalogus mei 2014. DERKSEN veilingbedrijf

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN. veilingbedrijf. Zeeslag. Veilingcatalogus mei 2014. DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Zeeslag Veilingcatalogus mei 2014 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

Veilingcatalogus juni 2012

Veilingcatalogus juni 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf De Arnhemsche Fayence (1907-1934) Veilingcatalogus juni 2012 Jan Rijlaarsdam Johan Buning column A. Keddeman Jan te Wierik DERKSEN veilingbedrijf

Nadere informatie

PERSBERICHT 16 januari 2015

PERSBERICHT 16 januari 2015 Van: Carina Blokzijl Museum Gouda [Carina.Blokzijl@museumgouda.nl] Verzonden: vrijdag 16 januari 2015 12:36 Onderwerp: van Michel tot Israels Bijlagen: GeorgesMichel_Gezicht_op_de_heuvel_van_Montmartre.jpg;

Nadere informatie

Veilingcatalogus februari 2012

Veilingcatalogus februari 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Antieke commode Veilingcatalogus februari 2012 Herman Brood Willy Sluiter column A. Keddeman Theo van Oorschot DERKSEN veilingbedrijf Kunst

Nadere informatie

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen,

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen, afbeelding Code Naam Kunstenaar Toponiem Omschrijving HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17. HK-0003 Spanje 1965 Jan van Heel Vak 01 HK-0004 Stilleven Jan van Heel Vak 17 HK-0007 Huizen in sneeuw, Frankrijk

Nadere informatie

Veilingcatalogus november 2012

Veilingcatalogus november 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Excelsior motor Veilingcatalogus november 2012 Lucie van Dam van Isselt Prijsvraag column A. Keddeman Pieter Dik DERKSEN veilingbedrijf Kunst

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

AEKO Kunst- en Antiekveiling 13 oktober 2014

AEKO Kunst- en Antiekveiling 13 oktober 2014 13 oktober 2014 Lot Gegevens 1 Titel: Het mystiek huwelijk Omschrijving: Het mystiek huwelijk van de Heilige Catharina in aanwezigheid van de Heilige Dorothea. Olieverf op doek, Zuidelijke Nederlanden,

Nadere informatie

something new SOMETHING OLD, XXL binnenkijken

something new SOMETHING OLD, XXL binnenkijken 28 binnenkijken 29 XXL binnenkijken 2 SOMETHING OLD, something new HET JARENZEVENTIGHUIS DAT HENRIETTE EN PETER VIJFTIEN JAAR GELEDEN KOCHTEN, MOEST DRINGEND OPGEKNAPT WORDEN. GELUKKIG ZAG PETER DAT ER

Nadere informatie

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan A-tekst De aquarel Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan In de 19de eeuw maakte de Nederlandse aquarel een ongekende bloeiperiode door. De artistieke idealen van die tijd vonden in dit medium een perfecte

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Design furniture en home decoration

Design furniture en home decoration ONLINE VEILING Furniture en home decoration (NL) Design furniture en home decoration Machineweg 16 1394 AV Nederhorst den Berg (Furniture & Home Decoration) Sluitingsdatum: maandag 20 NOVEMBER vanaf 19:00

Nadere informatie

Aan het werk! Kijkwijzer voor het VMBO bij de tentoonstelling Mens en Werk

Aan het werk! Kijkwijzer voor het VMBO bij de tentoonstelling Mens en Werk Aan het werk! Kijkwijzer voor het VMBO bij de tentoonstelling Mens en Werk Aan het werk! Als je straks klaar bent met school ga je waarschijnlijk werken. Misschien wil je wel automonteur of metaalbewerker

Nadere informatie

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890)

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890) 125 jaar Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder Vincent van Gogh (1853-1890) WWW.BNWALLCOVERINGS.COM 125 JAAR GEÏNSPIREERD DOOR DE WERKEN VAN KUNSTSCHILDER VINCENT VAN GOGH De collectie

Nadere informatie

Veilingcatalogus november 2012

Veilingcatalogus november 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Excelsior motor Veilingcatalogus november 2012 Lucie van Dam van Isselt Prijsvraag column A. Keddeman Pieter Dik DERKSEN veilingbedrijf Kunst

Nadere informatie

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties. Lizzy Ansingh. Veilingcatalogus februari 201. DERKSEN veilingbedrijf

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties. Lizzy Ansingh. Veilingcatalogus februari 201. DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties Lizzy Ansingh Veilingcatalogus februari 201 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf Sinds 1945

Nadere informatie

Veilingcatalogus april 2013

Veilingcatalogus april 2013 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Pijpcomfoor Veilingcatalogus april 2013 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

Catalogus. Veiling. Datum: vrijdag 25 oktober Zaal open uuur Aanvang: uur

Catalogus. Veiling. Datum: vrijdag 25 oktober Zaal open uuur Aanvang: uur Catalogus Veiling Datum: vrijdag 25 oktober 2013 Zaal open 19.00 uuur Aanvang: 20.00 uur Plaats: Verenigingsgebouw De Schaapskooi Dorpsstraat 34, achter de kerk te Lopik 1 Wandvitrinekastje 60 x 60 cm.

Nadere informatie

Veilingcatalogus februari 2014

Veilingcatalogus februari 2014 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf J.A. Zwart Veilingcatalogus februari 2014 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

Benefiet Kunstveiling

Benefiet Kunstveiling Benefiet Kunstveiling Zaterdag 30 mei 15.30 17.30 uur KADE40 Westhavenkade 40 Vlaardingen 2 Veilingboekje Zaterdag 30 mei 15.30 17.30 uur KADE40 Westhavenkade 40 Vlaardingen Benefiet Kunstveiling met werk

Nadere informatie

Realisme het leven zoals het is

Realisme het leven zoals het is Realisme 1850 1920 het leven zoals het is Classicisme Barok 1640 1720 Realisme 1850 1920 Wat was Classicisme ook al weer? De thema's zijn vaak ontleend aan de antieke geschiedenis en de mythologie en zijn

Nadere informatie

ANTIEK EN BROCANTE. Div. antiek en brocante. Bezichtiging Thursday, 15 June, 2017 from 15:00 till 17:00 BE-3140 Keerbergen, Molenstraat 40

ANTIEK EN BROCANTE. Div. antiek en brocante. Bezichtiging Thursday, 15 June, 2017 from 15:00 till 17:00 BE-3140 Keerbergen, Molenstraat 40 ANTIEK EN BROCANTE Div. antiek en brocante Startdatum Friday 09 June 2017 10:00 Bezichtiging Thursday, 15 June, 2017 from 15:00 till 17:00 BE-3140 Keerbergen, Molenstraat 40 Einddatum Maandag 19 juni 2017

Nadere informatie

Veilingcatalogus april 2012

Veilingcatalogus april 2012 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf FH Hendriks Veilingcatalogus april 2012 Freek van den Berg Hugo Berten column A. Keddeman Constant Artz DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek

Nadere informatie

FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1

FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1 FOTO S FINSHOP VERGADERING ZAAL LOT N 1 Twee Collectors ladekasten-hoogte 164cm, breedte 140 cm, diepte 54 cm Afmetingen van de lade breedte 48 cm, lengte 62,5 cm LOT N 2 Elf rode Fauteuils LOT N 3 EEN

Nadere informatie

Paulo op bezoek in de klas

Paulo op bezoek in de klas Kunst voor peuters en kleuters Dit materiaal is bestemd voor leerkrachten van groep 0, 1 en 2. Met de informatie en lessuggesties kunt in de klas aan de slag met beeldende kunst. Het kijken naar en praten

Nadere informatie

Beeldenboekje klas 3

Beeldenboekje klas 3 Beeldenboekje klas 3 1 Afbeelding 1, 2, 3 en 4 op pagina 1 van dit Beeldenboekje gebruik je bij de herhaling van compositie, klas 1 (bijv. infoblok 114, pagina 6 van de TekenTools klas 3). M afbeelding

Nadere informatie

Veilingcatalogus november 2014

Veilingcatalogus november 2014 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties Kangxi 1677-1722 Veilingcatalogus november 2014 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf Sinds

Nadere informatie

LOT_ID TITLE DESCRIPTION 16-1 Zodiac Vitrinekast Zodiac Virtinekast en Zodiac TV Meubel 16-5 Bijzettafel 60 x 60 cm Bijzettafel 60 x 60 cm 16-10

LOT_ID TITLE DESCRIPTION 16-1 Zodiac Vitrinekast Zodiac Virtinekast en Zodiac TV Meubel 16-5 Bijzettafel 60 x 60 cm Bijzettafel 60 x 60 cm 16-10 LOT_ID TITLE DESCRIPTION 16-1 Zodiac Vitrinekast Zodiac Virtinekast en Zodiac TV Meubel 16-5 Bijzettafel 60 x 60 cm Bijzettafel 60 x 60 cm 16-10 Impuls Vitrinekast Impuls Vitrinekast 105 x 190 cm Zonder

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Meubels en rollend materieel

Meubels en rollend materieel ONLINE VEILING TEAK PLAZA SHOWROOM EN MAGAZIJN (ROLLING STOCK, FURNITURE AND DECORATION) (NL) Meubels en rollend materieel Nedervonder 13 5061 JP Oisterwijk (Teak Plaza showroom en magazijn (Rolling stock,

Nadere informatie

THE FORMER KAMERBEEK COLLECTION

THE FORMER KAMERBEEK COLLECTION PERSBERICHT AMSTERDAM 14 APRIL 2017 ISAAC ISRAELS MOULIN DE LA GALETTE LEIDT DE VEILING VAN THE FORMER KAMERBEEK COLLECTION Isaac Israels (1865-1934), Moulin de la Galette, Parijs ( 300.000-500.000) Amsterdam

Nadere informatie

N 19. JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art

N 19. JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art N 19 JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art + 32 477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net MONUMENTALE KLOK UIT DE NAPOLEON III PERIODE «HET OFFER AAN DE LIEFDE» naar Louis-Simon BOIZOT

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Lesbrief met enkele suggesties voor creatieve verwerkings- lessen n.a.v. het bezoek aan de tentoonstelling Le Peintre de

Nadere informatie

Diverse meubels en woonaccessoires

Diverse meubels en woonaccessoires ONLINE VEILING Furniture and home decoration (NL) Diverse meubels en woonaccessoires Machineweg 16 1394 AV Nederhorst den Berg (Nederhorst den Berg) Sluitingsdatum: woensdag 05 APRIL vanaf 19:00 Bezichtiging:

Nadere informatie

landelijk, licht EN eclectisch interieur

landelijk, licht EN eclectisch interieur interieur landelijk, licht EN eclectisch TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: JAN VERLINDE De bewoners van dit huis woonden eerder al in hetzelfde park. Ze waren het erover eens dat dit het leukste en

Nadere informatie

N 14. JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net. CHARLES SARRABAT ( voor 1686)

N 14. JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net. CHARLES SARRABAT ( voor 1686) N 14 JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net CHARLES SARRABAT ( voor 1686) KLOK GENAAMD PENDULE RELIGIEUSE Parijs, omstreeks 1670 H : 40

Nadere informatie

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties. Herman Brood. Veilingcatalogus juni 2015. DERKSEN veilingbedrijf

Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties. Herman Brood. Veilingcatalogus juni 2015. DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties Herman Brood Veilingcatalogus juni 2015 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf Sinds 1945 is

Nadere informatie

KAVELLIJST KUNSTVEILING BEELDEND BERGHEM 18 mei 2014

KAVELLIJST KUNSTVEILING BEELDEND BERGHEM 18 mei 2014 KAVELLIJST KUNSTVEILING BEELDEND BERGHEM 18 mei 2014 Kavel 1 ''Klaproos'' canvas, acryl, afmetingen 80 x 60 cm. Kunstenares Jeanne Megens Kavel 2 ''Ontsnapping'' canvas, acryl, afmetingen 100 x 80 cm.

Nadere informatie

CATALOGUS Kunst & Antiek Weekend Naarden Reacties graag naar:

CATALOGUS Kunst & Antiek Weekend Naarden Reacties graag naar: CATALOGUS Kunst & Antiek Weekend Naarden 2018 Reacties graag naar: info@galeriebiancalandgraaf.nl Kunstenaars ANNEKE ELHORST 3 JAN DE GRAAF 7 GERARD HÖWELER 10 MIRIAN JACOBS 12 ANNETTE JALILOVA 15 THOMAS

Nadere informatie

Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel.

Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel. TRADITIONEEL VAKMANSCHAP EN ZIN VOOR HARMONIE Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel. Gepassioneerde vaklui uit de eigen ateliers brengen met

Nadere informatie

Burgerveiling (25/01/2016)

Burgerveiling (25/01/2016) Burgerveiling (25/01/2016) 1 Een paar dekselkommen in Kanton-email, ca 1900 2 Twee siervazen in gelaagd kristal (één vaas met zilveren montuur) 3 Twee Hummelbeeldjes 4 Drie gepolychromeerde Oosterse sculpturen

Nadere informatie

Antieke hobby sinds 1965

Antieke hobby sinds 1965 2 3 Al ruim vier decennia een begrip in geselecteerde, tijdloze bouwmaterialen, interieur en veel meer... Een bezoek aan t Achterhuis in Udenhout is méér dan de moeite waard. U zult met eigen ogen zien

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Veilingcatalogus december 2013

Veilingcatalogus december 2013 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Karel Appel Veilingcatalogus december 2013 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

Afkomstig uit de nalatenschap van

Afkomstig uit de nalatenschap van in de etalage Afkomstig uit de nalatenschap van Op woensdag 23 januari 2013 vond er een bijzondere onthulling plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Een onthulling die werd verricht door Herman Krans,

Nadere informatie

Maak hier de gaatjes voor in je multomap. Leerlingenboekje WELKOM BIJ DE ROMEINEN. Dit boekje is van

Maak hier de gaatjes voor in je multomap. Leerlingenboekje WELKOM BIJ DE ROMEINEN. Dit boekje is van Maak hier de gaatjes voor in je multomap Leerlingenboekje WELKOM BIJ DE ROMEINEN _ Dit boekje is van Welkom bij de Romeinen! In Welkom bij de Romeinen maak je kennis met het Romeinse leven. Je zult merken

Nadere informatie

Hobby tot Kunst verheven

Hobby tot Kunst verheven Een biljartkamer in het poppenhuis van Ankie Poerink-Huber Hobby tot Kunst verheven ie kent niet het poppenhuis van Sara Ploos van Amstel- Rothé W in het Frans Halsmuseu m te Haarlem of haar tweede in

Nadere informatie

George Hendrik Breitner (1857-1923)

George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren. Al van kleins af aan wilde hij het liefst historieschilder

Nadere informatie

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Limoenen - 50 x 34 cm - 2007 Le Château de Vianden - 30 x 50 cm - 2007 Lieflijke Ardennen - 44 x 67,5 cm - 2006 Kleine pruimen in witte papkom - 30

Nadere informatie

Goudse Rembrandts bekend!

Goudse Rembrandts bekend! PERSBERICHT 17 juli 2014 Goudse Rembrandts bekend! De jury (directeur Museum Gouda, Gerard de Kleijn) heeft ruim honderd tekeningen en schilderwerken ontvangen voor de tekenwedstrijd: Wie is de beste Rembrandt

Nadere informatie

H. Heyligers Dame in avondjurk Doek 99 x 74 cm

H. Heyligers Dame in avondjurk Doek 99 x 74 cm H. Heyligers 1877-1967 Dame in avondjurk Doek 99 x 74 cm Zaterdag 13 t/m zondag 28 februari Dagelijks open 11-17 uur behalve maandag P.R.H. Knarren 1826-1869 Interieur Paneel 78 x 63 cm J.E.H. Akkeringa

Nadere informatie

Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl

Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl Loop naar de eerste verdieping van het museum. Wat zie je daar? Het Gorcums Museum verzamelt alles over de stad Gorinchem.

Nadere informatie

Pièrre Michèl de Lovinfosse Slaapkamer gedecoreerd met chinoiserieën, Private collection

Pièrre Michèl de Lovinfosse Slaapkamer gedecoreerd met chinoiserieën, Private collection Pièrre Michèl de Lovinfosse Slaapkamer gedecoreerd met chinoiserieën, 1779-1788 Christus aan het kruis, gekleed in koningsmantel, verschijnt aan Peter van Amiens / Paus Urbanus II op het Concilie van Clermont,

Nadere informatie

PASPOORTEN BOVENBOUWERS.NL

PASPOORTEN BOVENBOUWERS.NL PASPOORTEN M.C. Escher 17 juni 1898 27 maart 1972 Leeuwarden Tekeningen die niet klopten. Maurits Cornelius Escher werd geboren in in 1898 in een Friese familie. Hij was de jongste thuis en zijn familie

Nadere informatie

Veilingcatalogus februari 2013

Veilingcatalogus februari 2013 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Batman Veilingcatalogus februari 2013 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

SOLDEN VAN 2 T/M 31 JANUARI LOT 5421 2640 1699,- zoals in onze showroom LOT 5630 4999 3249,- zoals in onze showroom

SOLDEN VAN 2 T/M 31 JANUARI LOT 5421 2640 1699,- zoals in onze showroom LOT 5630 4999 3249,- zoals in onze showroom SOLDEN KORTINGEN OP ALLES! SOLDEN VAN 2 T/M 31 JANUARI LOT 5421 2640 1699,- LOT 5625 2780 1799,- LOT 5609 4858 3399,- LOT 4929 11.133 3339,- LOT 5630 4999 3249,- LOT 5623 2576 1799,- 30% 40% 50% 60% 70%

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl

Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl Gorcums Museum Grote Markt 17 4201EB Gorinchem 0183-632821 www.gorcumsmuseum.nl speurtocht basisonderwijs gr.7/8 2014 tekst: MaritaVerlaan tekeningen:roel Mulder Loop naar de eerste verdieping van het

Nadere informatie

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld veiling van werken van Libbe Venema 23 februari 2017 vanaf 14.30 uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld Tijdens deze veiling worden werken van de in 1994 overleden kunstenaar Libbe Venema. In de lijst hieronder

Nadere informatie

Louis-Marie Autissier Portrait of the actress Johanna Cornelia Ziesenis- Wattier ( ), 1809 gedateerd R.W.P. de Vries , nr.

Louis-Marie Autissier Portrait of the actress Johanna Cornelia Ziesenis- Wattier ( ), 1809 gedateerd R.W.P. de Vries , nr. Louis-Marie Autissier Portrait of the actress Johanna Cornelia Ziesenis- Wattier (1762-1827), 1809 gedateerd R.W.P. de Vries 1924-02-27, nr. 3 Moyses van Wtenbrouck Boslandschap met Pan en Syrinx (Metamorfosen

Nadere informatie

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau!

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau! Wonen! Interieur Oude materialen in plaats van afgelikt design 136 Chapeau! Leven in Vlaamse een solide weelde TEKST GERMAINE THYS FOTOGRAFIE HENRY PETERS Het interieur van Marc Soudant en Liesbeth Roox

Nadere informatie

Veilingcatalogus juni 2013

Veilingcatalogus juni 2013 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Vingerhoedjes Veilingcatalogus juni 2013 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

Veilingcatalogus november 2011

Veilingcatalogus november 2011 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Jan Cremer Veilingcatalogus november 2011 Harry Maas Willem Dooijewaard column A. Keddeman Frans Brandsen DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek

Nadere informatie

KUNSTVEILING KUNSTVEILING

KUNSTVEILING KUNSTVEILING Corneille Litho, gesigneerd Titel: Vogel Jaartal: 1972 Afmetingen: 66 x 50 cm Ingelijst in randloze lijst Openingsbod: 150 Corneille Litho, gesigneerd Titel: Vogel Jaartal: 1972 Afm: 66 x 50 cm Ingelijst

Nadere informatie

De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd

De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd door Ann-Sophie De Stoop van Authentic and So. De salontafel

Nadere informatie

Voor de ouders of verzorgers

Voor de ouders of verzorgers Voor de ouders of verzorgers Dit boekje is bedoeld voor kinderen tussen drie en zes jaar. Acht kunstwerken uit de collectie oude kunst van het Centraal Museum zijn geselecteerd voor dit boekje. Deze werken

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Veilingcatalogus februari 2016

Veilingcatalogus februari 2016 Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Kangxi Veilingcatalogus februari 2016 DERKSEN veilingbedrijf Kunst Antiek Inboedelveilingen Taxaties DERKSEN veilingbedrijf Derksen veilingbedrijf

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

Collectie Museum De Lakenhal Leiden. Kunstenaar: Johan Coenraad Altorf

Collectie Museum De Lakenhal Leiden. Kunstenaar: Johan Coenraad Altorf Collectie Museum De Lakenhal Leiden Kunstenaar: Johan Coenraad Altorf 28-12-2010 Museum De Lakenhal Leiden 4416 Objectnaam: Beschrijvende Titel: Maker: Afgebeeld: Datumlabel: Materiaal: Afmetingen: Opm:

Nadere informatie

Inventaris verkoopinboedel

Inventaris verkoopinboedel Inventaris verkoopinboedel Standplaats: voormalig gemeentehuis Aardenburg Markt 7, 4527 CM Aardenburg Num mer Afbeelding Omschrijving Minimumprijs 1. Tafel Blad grijs, formica 2. Lounchestoel Rood leer,

Nadere informatie

Lot Omschrijving Foto

Lot Omschrijving Foto 1 Unieke theepot met mok voor moeder 'Tea for Mother'. Het meest aansprekende moederdag cadeautje! 2 Christine is gemaakt door Coalport, de fabrikant die bekend staat voor topkwaliteit 'Fine Bone China'.

Nadere informatie

Hoe signeerde Vincent zijn schilderijen?

Hoe signeerde Vincent zijn schilderijen? Hoe signeerde Vincent zijn schilderijen? In de Nieuwsbrief van dec/jan 2013/4 stond mijn verslag van een werkbezoek van de Stuurgroep Gidsen op 21 november 2013: Nuenense gidsen gaan op zoek naar Vincent

Nadere informatie

DE OGEN VAN CHARLEY NIVEAU ++

DE OGEN VAN CHARLEY NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Charley Toorop (1891-1955) kwam uit een echte kunstenaarsfamilie. Haar vader was de beroemde Jan Toorop en ook haar zonen bleken zeer creatief: één zoon werd documentairemaker, de andere

Nadere informatie

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007 Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns 7 22 maart 2007 WAT IS KUNST? Kunst is: Een unieke gedachte of boodschap op een unieke wijze vormgegeven door een uniek persoon. Wij zijn

Nadere informatie

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh - - persbericht FOTOEXPOSITIE De Wereld van Van Gogh Zundert, 1 oktober 2014 - In het kader van het Van Goghjaar 2015 organiseert het Vincent van GoghHuis een tentoonstelling van fotografen die in de loop

Nadere informatie

t h e c o l l e c t i o n

t h e c o l l e c t i o n the collection ANNEKE DEKKERS Thuis... Voor velen betekent thuis een sfeer van warmte, harmonie en intimiteit; het zijn begrippen die bij ons centraal staan. Met een ongeëvenaarde collectie schouwen die

Nadere informatie

3-zits bank Square Deze bank is leverbaar in diverse opstellingen, stoffen en lederkwaliteiten en kleuren.

3-zits bank Square Deze bank is leverbaar in diverse opstellingen, stoffen en lederkwaliteiten en kleuren. Woonkrant mei 2019 City wonen Jouw interieur jouw stijl 3 zits in leder 1999,- 3-zits bank Square Deze bank is leverbaar in diverse opstellingen, stoffen en lederkwaliteiten en kleuren. diverse kleuren

Nadere informatie

Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018

Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018 Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018 Het examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. In het praktijkgedeelte

Nadere informatie

NR OMSCHRIJVING. 1/5 www.limpa.be 20/12/2015

NR OMSCHRIJVING. 1/5 www.limpa.be 20/12/2015 RE NR OMSCHRIJVING PROMO 1 Auping AVS boxspring 2 motoren 180x200cm+hoofdbord+deelbaarset (excl. matrassen) 4.880 2.995 2 Auping schuifdeurenkast wit gelakt glas 2 deuren 220cm breed / 231cm hoog 2.579

Nadere informatie

Met Vincent aan het werk

Met Vincent aan het werk Met Vincent aan het werk Ceciel de Bie Met illustraties van Georgien Overwater Van Gogh Museum Publicaties 4 Inhoud 1 Ontdekken door te doen 9 2 Heb je tekenspullen in huis? 10 3 Tekenen, tekenen en nog

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa

Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa Boek van de week: 1. Barbapapa boeken allerlei 2. Met Barbapapa de wereld rond Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

CATALOGUS mei 2011 richard.pdf 1 24-5-2011 15:15:23

CATALOGUS mei 2011 richard.pdf 1 24-5-2011 15:15:23 CATALOGUS mei 2011 Voor u ligt de catalogus van AB wonen. AB Wonen waar AB staat voor Altijd Balans omdat wij denken dat je pas in balans bent als lichaam, geest en (woon-)omgeving met elkaar in harmonie

Nadere informatie

Kunst. Antiek. en veiling

Kunst. Antiek. en veiling Kunst Antiek en veiling 1 Donderdag 5 november van 16.30 tot 19.00 uur staat de Hanzeborg in het teken van de veiling van hoogwaardige kunst en antiek van lokale kunstenaars en privéverzamelingen. De opbrengsten

Nadere informatie

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt Bijgewerkt: 20 oktober 2008 Zoek: ga. Begin: Nieuws Amstelveen Geschiedenis Foto's Gebeurtenissen Monumenten Partnersteden Straten Kerken Exposities Links Sponsoren Over de site Javier Gómez en Arian Winterink

Nadere informatie

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes.

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes. U gaat zo beginnen met de puzzeltocht welke is opgesteld door de Oranjevereniging. Spelenderwijs en informatief wordt u door het mooi versierde dorp Opperdoes geleid. Vele inwoners zijn de afgelopen tijd

Nadere informatie

2 Eeuw van het Verstand

2 Eeuw van het Verstand 2 Eeuw van het Verstand Caravaggio, 1600 Veranderingen Het vorige werkboek eindigde met de barok in Zuid-Europa en de Gouden Eeuw in Nederland. Zowel in de 16e als de 17e eeuw leefden een aantal van de

Nadere informatie

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig.

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. uit de unst Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. De warme woonkamer met open haard. De poef en het kleed

Nadere informatie

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Om de slachtoffers van het vreselijke natuurgeweld in de Filipijnen te helpen hebben we een speciale aanbieding voor u. U

Nadere informatie

Sale. zomer 879,- OPRUIMING. 28, 29 en 30 juni tot 22:00 uur! Thuis in je huis bij. tmcwoonwinkels.nl. de mooiste woonwinkel.

Sale. zomer 879,- OPRUIMING. 28, 29 en 30 juni tot 22:00 uur! Thuis in je huis bij. tmcwoonwinkels.nl. de mooiste woonwinkel. krant 07 TMC Woonwinkels Eettafel Emporio In diverse afmetingen verkrijgbaar. Eetkamerstoel Lela 80 x 95 cm In stof, zonder wielen vanaf 9,- 879,- zomer Onze jaarlijkse OPRUIMING Op alle uitlopende modellen

Nadere informatie