Opgesteld door: Peter van de Ligt / Adviesbureau Pijnenburg Horst ( ) Revisie: Inrichten of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (milieu)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opgesteld door: Peter van de Ligt / Adviesbureau Pijnenburg Horst (077-3982921) Revisie: Inrichten of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (milieu)"

Transcriptie

1 Aanvullingen aanvraag omgevingsvergunning milieu VOF Aarts De aanvullingen in deze bijlage gaan boven de van toepassing zijnde tekst zoals die in het aanvraagformulier van d.d. 3 oktober 2013 is opgenomen. Deze aanvullingen gelden derhalve als vervanging of aanvulling van desbetreffende teksten uit het aanvraagformulier. Opgesteld door: Peter van de Ligt / Adviesbureau Pijnenburg Horst ( ) Datum: 27 maarti 2014 Revisie: Inrichten of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (milieu) In plaats van een revisievergunning wordt een oprichtingsvergunning aangevraagd. De melkrundveehouderij valt nu namelijk onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. De van toepassing zijnde meldingen in het kader van het Besluit melding milieubeheer zijn hieronder weergegeven. Wettelijke basis Soort Datum Kenmerk Bevoegde gezag Besluit melding Melding AST07/4030 Gemeente Asten milieubeheer Besluit melding Melding AST09/3821 Gemeente Asten milieubeheer Besluit melding milieubeheer Melding Gemeente Asten De huidige vergunde situatie betreft als volgt: Nr. Gebouw Soort dieren Aantal te houden Huisvestingssysteem 1 Rundveestal Jongvee 59 A3 Melkkoeien 5 A Strohok Melkkoeien 44 A Rundveestal Melkkoeien 151 A JV Jongveestal Jongvee 52 A3 De aangevraagde situatie betreft als volgt: Nr. Gebouw Soort dieren Aantal te houden Huisvestingssysteem 1 Rundveestal Jongvee 68 A3 2 Strohok Melkkoeien 10 A Rundveestal Melkkoeien 150 A JV Jongveestal Jongvee 72 A3 NS Rundveestal Melkkoeien 256 A1.18.2

2 Gebruik van een mestscheider Bij VOF Aarts wordt een mestscheider geplaatst om de drijfmest te scheiden in een dikke en dunne fractie. Het scheiden van mest is een natuurlijk proces en betreft daardoor geen mestverwerkingsinstallatie. De te plaatsen mestscheider betreft een Bauer Separator S855 (maximale capaciteit 30 m³/uur, in praktijk circa m³/uur). De dikke fractie wordt uitsluitend gebruikt als boxstrooisel voor de ligboxen in de nieuwe stal. Het melkvee ligt daarmee op een comfortabel bed en is goedkoper dan het vergelijkbare materiaal zaagsel. Afbeelding van de te plaatsen mestscheider, de foto is niet genomen op het bedrijf zelf en dient uitsluitend ter verduidelijking. Belangrijk verschil met de afgebeelde mestscheider en de te plaatsen mestscheider op het bedrijf is dat de dikke fractie niet op de grond wordt gedeponeerd, maar in een kar, waarna de dikke fractie vanuit de kar naar de stal wordt gereden en de ligboxen worden opgevuld. De mestscheider scheidt drijfmest in een stapelbare dikke fractie en een vloeibare dunne fractie. Drijfmest bestaat voor meer dan 90% uit water. Het primaire doel van mechanische scheiding is de productie van een stapelbare dikke fractie met hoge gehalten aan organische stof en fosfaat en met een hoog drogestofgehalte. Een dergelijke geconcentreerde fosfaatrijke fractie is een waardevolle organische meststof en kan gemakkelijk over grotere afstanden vervoerd worden. De geproduceerde hoeveelheid dikke fractie ten opzichte van de hoeveelheid gescheiden drijfmest bedraagt circa 10 tot 20% op gewichtsbasis.

3 De dunne waterige fractie, met daarin het grootste deel van de stikstof en kali, kan op eigen grond of in de nabije omgeving als meststof worden aangewend of verder worden gezuiverd tot loosbaar water. Het drogestofgehalte van de dunne fractie is veelal lagerdan 5%. Mechanische scheiders variëren sterk in technische prestatie, kosten en energieverbruik. Met name het scheidingsrendement voor verschillende mestbestanddelen is sterk afhankelijk van het type scheider. Om drijfmest te kunnen scheiden zijn aparte opslagen nodig voor de drijfmest en voor de dunne fractie. Bij VOF Aarts wordt de drijfmest via ondergrondse buisleidingen naar de mestscheider gepompt. De dunne fractie wordt opgeslagen in één van de twee bestaande mestsilo s. De overige drijfmest in de andere bestaande mestsilo. De dikke fractie wordt na het scheiden opgevangen in een kiepkar. Elke week worden met deze kar de ligboxen voorzien van vers boxstrooisel. In elke box wordt liter (gemiddeld 75 l) boxstrooisel per week aangebracht. Voor de nieuwe stal komt dit uit op 75 * 256 = liter, oftewel 19,2 m³. Het scheidingsrendement van de mestscheider is 1 m³ ingaande drijfmest levert 0,25 m³ dikke fractie op. Om m³ dikke fractie te verkrijgen dient elke week 19,2 / 0,25 = 77 m³ drijfmest worden gescheiden. De mestscheider heeft een capaciteit van maximaal 30 m³ per uur, maar zal in de praktijk 20 m³ per uur bedragen. Dat wil zeggen dat de mestscheider elke week 4 uur dient te scheiden (tijdens de dagperiode) voor het verkrijgen van het benodigde boxstrooisel. Het toe te passen type mestscheider betreft een gesloten systeem, dat wil zeggen dat de daadwerkelijke scheiding plaatsvindt in een metalen behuizing. De aanvoer van drijfmest en de afvoer van de dunne fractie vindt plaats door middel van slangen of buizen. De stapelbare dikke fractie valt vanuit de scheider in de kar. De risico s voor het optreden van emissies van ammoniak, geur, fijn stof en broeikasgassen tijdens het scheiden van mest worden als beperkt ingeschat, aangezien de scheiding in een gesloten systeem wordt uitgevoerd. Het afdekken van de mestopslagen voor de dunne fractie na scheiding en de drijfmest wordt toegepast om de emissies tijdens opslag te beperken (mestsilo s zijn reeds verplicht afgedekt). (bron: Wageningen UR Livestock Research, Inventarisatie emissies en geluidsoverlast van mestbewerkingsinstallaties en eventuele maatregelen, september 2013, rapport 703)

4 Te slopen sleufsilo s De sleufsilo s, gelegen binnen de rode omlijning, worden allemaal verwijderd ten behoeve van de bouw van de nieuwe stal. De nieuwe sleufsilo s zijn reeds gerealiseerd aan de oostelijke zijde van het erf. Voor de aanvang van de sloop van de sleufsilo s wordt te zijner tijd bij de gemeente Asten een sloopmelding gedaan. Voldoen aan uitvoeringseisen BWL De leaflet van de vloer BWL is als bijlage toegevoegd. Het emitterende mestoppervlak per dier bedraagt maximaal 5,5 m². In de nieuwe stal komen in totaal 256 dierplaatsen. De totale vloerruimte in de stal bedraagt m², dit komt uit op 5,0 m² emitterend mestoppervlak per dier. Aan de leaflet wordt voldaan. Overzicht dieren vergunde situatie en aangevraagde situatie Vergunde situatie Stalnummer Soort dieren Aantal Huisvestingssyteem Ammoniakemissie Fijn stofemissie Per dier Totaal Per Totaal dier Veestal 1 Jongvee 59 A3 3,9 230, Melkkoeien 5 A ,0 55, Veestal 2 Melkkoeien 44 A ,0 484, Veestal 3 Melkkoeien 151 A , ,

5 Jongveestal Jongvee 52 A3 3,9 202, Totaal 2.632, Aangevraagde situatie Stalnummer Soort dieren Aantal Huisvestingssyteem Ammoniakemissie Fijn stofemissie Per dier Totaal Per Totaal dier Veestal 1 Jongvee 68 A3 3,9 230, Veestal 2 Melkkoeien 10 A ,0 110, Veestal 3 Melkkoeien 150 A , , Jongveestal Jongvee 72 A3 3,9 280, Nieuwe stal Melkkoeien 256 A , , Totaal 4.242, Voldoen aan BBT Conform het Besluit huisvesting mag de ammoniakemissie op bedrijfsniveau maximaal 9,5 kg per melkkoe te bedragen. Het aantal melkkoeien in de bestaande stallen bedraagt in de nieuwe situatie 160 stuks. In de bestaande stallen wordt een traditioneel huisvestingssysteem toegepast en de dieren worden op stal gehouden. Per melkkoe geldt daarom een ammoniakemissie van 11,0 kg. De 256 melkkoeien in de nieuwe stal worden op een ammoniakreducerende systeem gehouden (A1.18.2). Per melkkoe geldt een ammoniakemissie van 7,7 kg. Het merendeel van de melkveestapel wordt op dit moderne huisvestingssysteem gehouden. Totale ammoniakemissie van de melkkoeien bedraagt: 256 * 7,7 = 1971,2 kg * 11,0 = 1760 kg = 3731,2 kg. Dit is gemiddeld 9,0 kg per melkkoe. Aan het Besluit huisvesting wordt voldaan. Conform de Verordening Stikstof en Natura 2000 van de provincie Noord-Brabant mag de ammoniakemissie per dier in een nieuwe stal niet meer bedragen dan 8,1 kg (bij permanent opstallen). Bestaande stallen hoeven nog niet te voldoen aan deze verordening. De nieuwe stal heeft een ammoniakemissie van 7,7 kg per dier. Aan de Verordening wordt voldaan. Omdat wordt voldaan aan zowel het Besluit huisvesting, als de Verordening stikstof, is er sprake van het toepassen van de best beschikbare technieken (BBT). Overzicht (gevaarlijke) grond- en hulpstoffen Aantal Hoeveelheid per stuk Middel ADR 6 kannen 22 kg Astri brush Geen ADR (reinigingsmiddel borstel AMS) 12 kannen 25 kg Astri (reinigingsmiddel Geen ADR AMS) 6 kannen 24 kg Astri Lin (zuur om leidingen AMS te ADR8 (combinatie fosfor- en citroenzuur)

6 reinigen) Opslag vaste mest Stalnummer Stal Hoeveelheid Soort mest 2 Veestal 130 m³ Strohok NS Nieuwe stal 35 m³ Strohok Vaste mestopslag 150³ Vuil stro wat uit strohokken komt In totaal minder dan 600 m³ vaste mest. Opslag van de vaste mest valt daarmee onder de voorschriften van het Activiteitenbesluit. Op basis van de artikel van het Activiteitenbesluit geldt voor het opslaan van agrarische bedrijfsstoffen (waaronder vaste mest valt) dat er 100 m afstand aangehouden moet worden tot een geurgevoelig object binnen de bebouwde kom gelegen, of 50 m tot een geurgevoelig object buiten de bebouwde kom gelegen. Het meest dichtbij gelegen geurgevoelige object, woning Sengersbroekweg 9, ligt op een afstand van circa 280 m. Aan de afstandseis, zoals gesteld in het Activiteitenbesluit, wordt ruimschoots voldaan. Zuinig gebruik van grond- en hulpstoffen Er wordt bewust omgegaan met het gebruik van grond- en hulpstoffen. In dit geval zijn dat diervoeders (krachtvoer en ruwvoer), en water. De dieren worden gevoederd naar behoefte en productie daarmee wordt er niet meer voer verstrekt dan benodigd is. Checklist energiebesparing veehouderijen Vragenlijst melkveehouderij Verlichting: Wat is het geïnstalleerde vermogen (W/m2)? Stal 1: 1,8 W/m² Stal 2: 3,8 W/m² Stal 3: 1,3 W/m² Jongveestal: 3,0 W/m² Nieuwe stal: 1,8 W/m² Hoeveel uur per jaar is de verlichting in werking? 1200 uur per jaar Welke van onderstaande energiezuinige verlichtingstechnieken worden toegepast? Natuurlijke daglichtintreding Aanwezigheidsdetectie Centrale lichtschakelaar Schakelklok en schemerschakelaar buiten- en terreinverlichting

7 Spaarlampen Anders, namelijk.. Geen Warm tapwater: Welk type warmwatertoestel wordt toegepast? Doorstroomapparaat Boiler electrisch Welke maatregelen worden met betrekking tot de bereiding van warm tapwater toegepast? Optimaliseren aanleg leidingen en warmwatertoestel Voorkoeler Warmteterugwinning Benutten warmtepompwater voor voorspoeling Spoelbak voor reiniging melkmachine isoleren en afdekken Leidingdiameter toevoer warmwater vergroten Zonneboiler Anders, namelijk Geen Ventilatie: Welke maatregelen met betrekking tot mechanische ventilatie worden toegepast? Klimaatcomputer Hybride ventilatie Anders, namelijk Geen: er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie Overige maatregelen: Welke overige maatregelen worden toegepast? Verbeteren energie-efficiency melkkoeltank Capaciteit vacuümpomp afstemmen op behoefte Beter regelen van vacuümpomp / frequentieregeling Anders, namelijk: Geen

8 Verbruik water m³ leidingwater op jaarbasis Er wordt deels gebruik gemaakt van grondwater (per jaar m³) Afvalwater Van de nieuwe stal wordt jaarlijks 1200 m³ spoelwater geloosd (vier AMS). Van de sleufsilo s wordt jaarlijks 30 m³ geloosd. Dit afvalwater wordt geloosd op mestopslagen. Van de bestaande stallen wordt jaarlijks 600 m³ spoelwater geloosd (twee AMS) op de bestaande mestopslagen. Tevens is het afvalwater van de bestaande stallen en de bedrijfswoningen aangesloten op het gemengde rioolstelsel van de gemeente. Checklist waterbesparing Zie meegeleverde bijlage Checklist waterbesparing. Geluid Laden/lossen dieren: 1 x per week worden er in de dagperiode dieren geladen/gelost. Dit neemt circa een half uur in beslag. Inkuilen maïs/gras: 6 keer per jaar wordt er binnen het bedrijf ingekuild in de sleufsilo s. Dit neemt per keer circa 8 uur in beslag en vindt plaats in de dagperiode. Lossen krachtvoer en kunstmest: 1 vracht per 2 weken in de dagperiode, gedurende 45 minuten per vracht. Ophalen melk: maximaal 3 keer per week wordt er melk opgehaald in de dagperiode, per keer duurt dit maximaal een half uur. Laden mest: per jaar wordt er circa m³ mest geproduceerd. Uitgaande van afvoer mest in vrachten van 20 m³ worden er 600 vrachten mest per jaar afgevoerd. Deze gaan deels naar eigen percelen en deels naar percelen van derden. Deze mest wordt in circa 30 dagen per jaar afgevoerd. Dat komt neer op gemiddeld 20 vrachten per dag. Per vracht wordt er circa 15 minuten geladen en gereden binnen de inrichtingsgrens. Scheiden mest: alvorens de mest wordt afgevoerd wordt de mest gescheiden. Dit gebeurt ter plaatse van de vaste mestopslag. Het scheiden vindt maximaal 1 x per week plaats en neemt 4 uur per keer in de dagperiode plaats. Afvoer kadavers: afvoer vindt plaats op afroep. Dit vindt per week maximaal 1 keer plaats. Afvoer in dagperiode. Kadavers worden aangeboden aan de openbare weg. Laden duurt maximaal 5 minuten.

9 Lossen diesel/stro/overige producten: maximaal 1 vracht per week in de dagperiode, gedurende maximaal 20 minuten. Intern transport: per dag wordt er binnen grens inrichting met tractoren gereden. Het gaat om maximaal 2 uur in de dagperiode en 15 minuten in de avondperiode. Stationaire bronnen: de motoren van de melkkoeling draaien circa 8 minuten per uur in de avond/dag/nachtperiode. Aangezien er melkrobots worden toegepast is het melksysteem vrijwel continu in bedrijf. Bodem Bodemverontreinigde stoffen worden in de machineloods of de veestallen opgeslagen in een afsluitbare kasten of een lekbak. Mest wordt opgeslagen in vloeistofdichte mestopslagen, dit geldt ook voor de vaste mestopslag. Bedrijfsriolering en overige leidingen worden tevens vloeistofdicht uitgevoerd. Overzicht meet- en registratievoorzieningen De volgende registraties vinden binnen de inrichting plaats: o o o o Veesaldo registratie Jaaroverzichten water, gas en elektra Voerregistratie Mestbonnen voor afvoer mest en mestboekhouding

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Aanvrager: VOF Looman Hebbink Hogeveldweg 6 & 6a 7021 MS ZELHEM INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de melding Activiteitenbesluit milieubeheer, voor de veehouderij van

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Aanvrager: Gj Wunderink, Gj Wunderink-Gotink, Gd Wunderink en Be Wunderink Strodijk 23 7251 RS VORDEN INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de melding Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Aanvrager: Dhr. W.A. Maalderink Akkermansstraat 11 7021 LW ZELHEM INHOUDSOPGAVE Uitwerking melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het bedrijf

Nadere informatie

Bijlage 2 Milieuneutraal veranderen

Bijlage 2 Milieuneutraal veranderen Bijlage 2 Milieuneutraal veranderen voor de inrichting gelegen aan Molenhuisweg 10 Vlierden Vlierden INHOUDSOPGAVE 1 GEGEVENS INRICHTING 1 2 GEGEVENS VERANDERING (NIET TECHNISCH) 1 3 MER-(BEOORDELINGS)PLICHT

Nadere informatie

Welke maatregelen zijn/worden uitgevoerd en per wanneer zijn/worden deze gerealiseerd?

Welke maatregelen zijn/worden uitgevoerd en per wanneer zijn/worden deze gerealiseerd? bedrijfsgegevens naam inrichting : R.T.A. Paulissen. adres : Frankenstraat 2 Postcode : 5089 NE Plaats : Haghorst Telefoonnummer : +31135044041 Type agrarisch bedrijf : 1.1 Analyse energieverbruik 1. Is

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Anthonie Fokkerstraat 1 a 3772 MP Barneveld (0342) 47 42 55 (0342) 47 42 81 info@vanwestreenen.nl Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde (0544) 37 97 37 (0544) 37 83 64 info@vanwestreenen.nl Melding

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melder: Maatschap van der Gun De Steegde 14 9417 TE Spier Locatie: De Steegde 14 9417 TE Spier Versie: 1 Juli 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Korte beschrijving

Nadere informatie

Bijlage aanvraag omgevingsvergunning

Bijlage aanvraag omgevingsvergunning Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet (0475) 49 44 07 (0475) 49 23 63 info@bergsadvies.nl www.bergsadvies.nl Rabobank 14.42.17.414 K.v.K. Roermond nr. 12065400 BTW

Nadere informatie

bedrijfsgegevens R.T.A. Paulissen. Frankenstraat NE Haghorst naam inrichting adres Postcode Plaats Telefoonnummer

bedrijfsgegevens R.T.A. Paulissen. Frankenstraat NE Haghorst naam inrichting adres Postcode Plaats Telefoonnummer bedrijsgegevens naam inrichting adres Postcode Plaats Teleoonnummer R.T.A. Paulissen. Frankenstraat 5089 NE Haghorst +33504404 Type agrarisch bedrij. Analyse energieverbruik. Is er eerder een energiebesparingonderzoek

Nadere informatie

Beoordeling omgevingsvergunning beperkte milieutoets

Beoordeling omgevingsvergunning beperkte milieutoets Beoordeling omgevingsvergunning beperkte milieutoets 1. Procedurele overwegingen 1.1. Gegevens aanvrager Wij hebben op 3 december 015 een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

TOELICHTING OP AANVRAAG

TOELICHTING OP AANVRAAG TOELICHTING OP AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING ACTIVITEIT MILIEU Aanvrager: VOF Regelink Toldijk Muizengatweg 4 7227 DN TOLDIJK Locatie: Muizengatweg 4 7227 DN TOLDIJK Versie: 1 (06 februari 2018) Auteur:

Nadere informatie

AANMELDINGSNOTITIE M.E.R.- BEOORDELING. VAN: Mts. K. en M. en K. Hellinga Hegedyk 4 9089 BN Wytgaard

AANMELDINGSNOTITIE M.E.R.- BEOORDELING. VAN: Mts. K. en M. en K. Hellinga Hegedyk 4 9089 BN Wytgaard AANMELDINGSNOTITIE M.E.R.- BEOORDELING VAN: Mts. K. en M. en K. Hellinga Hegedyk 4 9089 BN Wytgaard 6 november 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INITIATIEFNEMER... 2 2. DE BEOOGDE ACTIVITEITEN... 3 Hoofdactiviteit...

Nadere informatie

Programma. Activiteitenbesluit. Introductie Activiteitenbesluit (landbouw) Inhoud. Landbouwbedrijven in het Activiteitenbesluit

Programma. Activiteitenbesluit. Introductie Activiteitenbesluit (landbouw) Inhoud. Landbouwbedrijven in het Activiteitenbesluit 14 maart 2013 Programma Activiteitenbesluit Agrarische activiteiten 10.00 Activiteitenbesluit agrarische activiteiten 11.30 Pauze 11.45 Agrarische lozingen 12.45 Lunch 13.15 Glastuinbouw 14.15 Pauze 14.30

Nadere informatie

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888 Aan E. Douma Van P. van der Sande & T. Breugel Projectnummer RM000888 Kenmerk EGD-190613 Onderwerp impact inpassing herontw. prov. weg 24 vwbt lucht en geluid Datum 1 oktober 2013 Inleiding In onderhavige

Nadere informatie

Bijlagen omgevingsvergunning

Bijlagen omgevingsvergunning Bijlagen omgevingsvergunning Maatschap Vroege Burgemeester ten Holteweg 39 7751 CR Dalen Locatie: Burgemeester ten Holteweg 39 7751 CR Dalen Datum: 29 januari 2012 DLV Bouw, Milieu en Techniek BV 29-1-2013

Nadere informatie

Kansen voor mestscheiding

Kansen voor mestscheiding Kansen voor mestscheiding Studiemiddag Inagro 29 maart 2012 Gerjan Hilhorst Livestock Research De Marke Koeien & Kansen is een samenwerkingsverband van 16 melkveehouders, proefbedrijf De Marke, Wageningen

Nadere informatie

Aanvraag Omgevingsvergunning

Aanvraag Omgevingsvergunning Aanvraag Omgevingsvergunning Aanvrager: VOF Melkveebedrijf Janssen Bloemendaal Schiphorsterstraat 2/2a 7227 NG TOLDIJK INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de aanvraag omgevingsvergunning Wabo (milieu) voor het

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer A008 F. Graumans, De Heen. Uw referentiecode

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer A008 F. Graumans, De Heen. Uw referentiecode Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst 522247_1345033914432_publiceerbareaanvraag_S_BEM1203991_1.pdf *BEM1203991* BEM1203991 gemeente Steenbergen Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare

Nadere informatie

Bijlage Melding Activiteitenbesluit. Oude Neerkantseweg 7 te Liessel

Bijlage Melding Activiteitenbesluit. Oude Neerkantseweg 7 te Liessel Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Oplossing mestafzet voor de veehouderij in De Liemers

Oplossing mestafzet voor de veehouderij in De Liemers Oplossing mestafzet voor de veehouderij in De Liemers Presentatie Ing. Jaap Uenk MAB LTO Noord afdeling De Liemers, 3 november 2010 Inhoud presentatie Ontwikkeling mestsituatie in Nederland Ontwikkeling

Nadere informatie

ADVIESMEMO. Plangebied Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve

ADVIESMEMO. Plangebied Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve ADVIESMEMO Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve Bestemd voor : Gemeente s-hertogenbosch, de heer B. Coppens Afkomstig van : mevrouw L. van Beek Datum : 31 mei 2016 Inleiding U heeft ons verzocht voor het plangebied

Nadere informatie

Bijlage Aanvraag Omgevingsvergunning

Bijlage Aanvraag Omgevingsvergunning Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Dit aanvraagformulier met alle bijlagen en tekeningen allen voorzien van een originele handtekening in 5-voud indienen.

Dit aanvraagformulier met alle bijlagen en tekeningen allen voorzien van een originele handtekening in 5-voud indienen. Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Cluster Bouwen en Milieu Aanvraag om vergunning Wet milieubeheer Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Enschede Postbus 173 7500 AD ENSCHEDE Agrarische

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning UV

Ontwerp omgevingsvergunning UV Ontwerp omgevingsvergunning UV 20150044 Aanvraag Op 13 april 2015 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een rundveehouderij op het adres Stokershorst 5 te Nederweert-Eind.

Nadere informatie

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Stro is een perfect materiaal als strooisel voor in de ligboxen van onze koeien. Het is zacht en droog voor het melkvee, het zorgt voor een toename

Nadere informatie

Waterverbruik per minuut reiniging melkstand? l/min Aantal minuten per reinigingsbeurt? Waterverbruik per minuut reiniging stallen?

Waterverbruik per minuut reiniging melkstand? l/min Aantal minuten per reinigingsbeurt? Waterverbruik per minuut reiniging stallen? Waterefficiëntie en het gebruik van alternatieve waterbronnen Waterefficiëntie: jaarlijkse melkproductie (l)/jaarlijks totaal waterverbruik (m 3 ). Jaarlijkse melkproductie? Jaarlijks totaal watergebruik

Nadere informatie

Mestscheiding, waarom zou u hiermee aan de slag gaan?

Mestscheiding, waarom zou u hiermee aan de slag gaan? Mestscheiding, waarom zou u hiermee aan de slag gaan? Via project Langs de Linge is er op donderdag 8 december een demonstratie rondom mestscheiding gehouden. Deze demonstratie vond plaats op het melkveebedrijf

Nadere informatie

Onderbouwing van het verzoek van P. Coolen, Ophoven 1 te Roggel voor het verruimen van het bouwperceel.

Onderbouwing van het verzoek van P. Coolen, Ophoven 1 te Roggel voor het verruimen van het bouwperceel. Onderbouwing van het verzoek van P. Coolen, Ophoven 1 te Roggel voor het verruimen van het bouwperceel. Op de locatie is reeds jarenlang een agrarisch bedrijf aanwezig. Binnen het bedrijf wordt melkrundvee

Nadere informatie

Luchtkwaliteit: ammoniak en broeikasgassen. VK Loonwerkers Najaar 2018

Luchtkwaliteit: ammoniak en broeikasgassen. VK Loonwerkers Najaar 2018 Luchtkwaliteit: ammoniak en broeikasgassen VK Loonwerkers Najaar 2018 Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Methaan Lachgas Kooldioxide Ammoniak Nitraat Fosfaat Milieuopgave melkveehouderij 1 Ammoniak

Nadere informatie

Bijlagen bij de aanvraag

Bijlagen bij de aanvraag Bijlagen bij de aanvraag Omgevingsvergunning AANVRAGER: Cremerhoeve VOF Minister Cremerstraat 5 9491 TJ Zeijen Onderstaande bijlagen dienen ter ondersteuning aan de aanvraag. BIJLAGE 1: OVERZICHT VERGUNDE

Nadere informatie

Toelichting op aanvraag om omgevingsvergunning activiteit milieu. Locatie: Beitelweg 7 en 7a 3882 MT PUTTEN

Toelichting op aanvraag om omgevingsvergunning activiteit milieu. Locatie: Beitelweg 7 en 7a 3882 MT PUTTEN Toelichting op aanvraag om omgevingsvergunning activiteit milieu Locatie: Beitelweg 7 en 7a 3882 MT PUTTEN 1. Omschrijving inrichting, activiteiten en procesbeschrijving De inrichting betreft een gemengde

Nadere informatie

Mestscheiding Annelies Gorissen

Mestscheiding Annelies Gorissen Mestscheiding Annelies Gorissen 16/05/2017, Kinrooi Dunne fractie Rijk aan N & K Drijfmest Rijk aan N, P en K Mestscheider Dikke fractie Rijk aan P Waarom scheiden? Beperken mestafvoer: concentreren van

Nadere informatie

Inhoud. Activiteitenbesluit agrarische activiteiten. Landbouwinrichtingen type B. Introductie Activiteitenbesluit (landbouw)

Inhoud. Activiteitenbesluit agrarische activiteiten. Landbouwinrichtingen type B. Introductie Activiteitenbesluit (landbouw) Inhoud Activiteitenbesluit agrarische activiteiten RWS Leefomgeving Kenniscentrum InfoMil Frences van de Ven Introductie Landbouwinrichtingen type B en C Veehouderijen: OBM, melding, ammoniak & geur Agrarische

Nadere informatie

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Inhoud 1. Inloggen op Mijn Kringloopwijzer... 3 1.1 Machtigingen... 3 2. Invullen van de Kringloopwijzer... 4 3. Bedrijf... 5 4. Klimaat...

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Dier... 7 Veestapel... 7 Graasdieren...

Nadere informatie

Milieu. Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen

Milieu. Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen Naam: Milieu Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen Slootrandenbeheer Baggeren Krabbescheer bevorderen

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning Agrarische sectortevens

WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning Agrarische sectortevens WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning Agrarische sectortevens beschrijving ROBA Advies B.V. Florijn 4 Postbus 330 5750 AH Deurne tel. 0493-326030 fax. 0493-311939 1 Inrichting 1.1 Algemene gegevens Aanleiding:

Nadere informatie

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 10 april 2017 Nota van zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 1 Aanleiding Het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Aanvraag Omgevingsvergunning

Aanvraag Omgevingsvergunning Aanvraag Omgevingsvergunning Aanvrager: V.O.F. Luesink Dwarsdijk 2 7025 CR HALLE INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de aanvraag omgevingsvergunning Wabo voor het melkrundveebedrijf van V.O.F. Luesink, gelegen

Nadere informatie

Bijlage Aanvraag Omgevingsvergunning

Bijlage Aanvraag Omgevingsvergunning Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen elefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

vormvrije MER-beoordeling melkrundveehouderij Locatie: Lamstraat 12a, Toldijk

vormvrije MER-beoordeling melkrundveehouderij Locatie: Lamstraat 12a, Toldijk vormvrije MER-beoordeling melkrundveehouderij Locatie: Lamstraat 12a, Toldijk Opdrachtgever: H.H.B. Wiltink en A.J.M. Wiltink-van Ampting Opgesteld door: S. Holkenborg Adviesdienst Bedrijfsontwikkeling

Nadere informatie

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid * 4 4 284 7* Inleiding Toelichting De heer Van de Kamp heeft een verzoek ingediend voor het aanpassen van de bestemming van het perceel Knapzaksteeg 15. Het plan is om hier de volgende dieren te gaan houden:

Nadere informatie

* UM * Melk- en fokveebedrijf Graumans

* UM * Melk- en fokveebedrijf Graumans 15 augustus 2012 * UM1209581* Melk- en fokveebedrijf Graumans ons kenmerk : UM1209581 zaaknummer : ZK12000582 uw kenmerk : 522247 uw brief van : 15 augustus 2012 afdeling : Publiekszaken contactpersoon

Nadere informatie

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS (OBM)

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS (OBM) EINDADVIES aan Gemeente Zeist t.a.v. Mevrouw D. van der Kraan coördinator de heer M. Middelbos telefoon 088-022 51 14 datum 3 april 2018 uw kenmerk OV20170737 ons kenmerk Z-2017-47989 / 64252 olo-nummer

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Besluit. Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek,

OMGEVINGSVERGUNNING Besluit. Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek, gemeente Hilvarenbeek 16int04508 Zaaknummer: «lil VERZONDEN 1 DEC 2016 OMGEVINGSVERGUNNING 20140344 Besluit Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek, Aanvraag gezien het op 12 december 2014 ingekomen

Nadere informatie

Pagina 1 van 49 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 49 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende op de op 11 juli 2016 bij hen ingekomen aanvraag van J.P. Hendriks te

Nadere informatie

De waarde van mest; bijdrage van mestmanagement aan betere bedrijfsvoering

De waarde van mest; bijdrage van mestmanagement aan betere bedrijfsvoering De waarde van mest; bijdrage van mestmanagement aan betere bedrijfsvoering Koos Verloop Koeien & Kansen is een samenwerkingsverband van 16 melkveehouders, proefbedrijf De Marke, Wageningen UR en adviesdiensten.

Nadere informatie

Kosten/baten-analyse MC-installaties en gebruikerservaringen MC

Kosten/baten-analyse MC-installaties en gebruikerservaringen MC Kosten/baten-analyse MC-installaties en gebruikerservaringen MC LEI Wageningen UR: Co Daatselaar Aanleiding en doelstellingen onderzoek Veel mest elders af te zetten tegen hoge kosten, druk verlichten

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning UV

Ontwerp omgevingsvergunning UV Ontwerp omgevingsvergunning UV 20160092 Aanvraag Op 17 juni 2016 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een varkenshouderij op het adres Nieuwstraat 31 te Ospel.

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

1. Energieverbruik op uw bedrijf

1. Energieverbruik op uw bedrijf Bedrijfsnummer: 886 Datum uitdraai monitor: 6-1-218 1. Energieverbruik op uw bedrijf Het energieverbruik ligt op uw bedrijf in 217 op 44,3 kwh per 1. kilo melk. Hiervan is 4,8 voor overige elektrische

Nadere informatie

Programma. Activiteitenbesluit agrarische activiteiten RWS Leefomgeving Kenniscentrum InfoMil Waldo Kaiser. Inhoud

Programma. Activiteitenbesluit agrarische activiteiten RWS Leefomgeving Kenniscentrum InfoMil Waldo Kaiser. Inhoud Programma Activiteitenbesluit agrarische activiteiten RWS Leefomgeving Kenniscentrum InfoMil Waldo Kaiser 10.00 Intro & Activiteitenbesluit agrarische activiteiten I 11.15 Pauze 11.30 Agrarische lozingen

Nadere informatie

Systeemdocument AgriMoDEM mestraffinage

Systeemdocument AgriMoDEM mestraffinage vestiging Drachten behorende bij onderbouwing Knarweg 14, Lelystad. Op het gebied van schoon en zuinig produceren, heeft de agrarische sector nog een aantal belangrijke doelstellingen te behalen. Belangrijkste

Nadere informatie

Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 10-06-2015 Burgemeester en Wethouders van Gemeente Hilvarenbeek Postbus 3 5080 AA Hilvarenbeek Esbeek, 27-05-2015 Onderwerp: Beweidingsplan Geachte College, Naar aanleiding

Nadere informatie

bedrijfsgegevens 1.1 Analyse energieverbruik Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 25-01-2016

bedrijfsgegevens 1.1 Analyse energieverbruik Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 25-01-2016 bedrijfsgegevens Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 25-01-2016 Naam inrichting Projectlocatie Telefoonnummer Type agrarisch bedrijf Bartels Onroerend Goed Diessen B.V. Toekomstweg 2, 5087 TL Diessen / Beerseweg

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20130168 Aanvraag Op 06 december 2013 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een varkenshouderij (OBM) op het adres Hennesweg 41 te Ospel.

Nadere informatie

PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL

PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL Dit Praktijkblad is opgesteld door: Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Leeg- en schoon opleveren voor aanvang sanering 4 3. Melkrobot en vee in de stal

Nadere informatie

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Pilotveehouder Henk van Dijk Proeftuinadviseur Gerrit de Lange Countus Accountants Proeftuin Natura 2000 Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door: 8

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Milieuneutrale wijziging

BIJLAGE 2. Milieuneutrale wijziging BIJLAGE Milieuneutrale wijziging Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting De heer W.B.M. Aarts heeft aan de Polderdreef 5 te Liessel de beschikking over een varkenshouderij. De inrichting

Nadere informatie

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA)

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) De excretiewijzer berekent de bedrijfsspecifieke excretie van stikstof en fosfaat via de mest (BEX). Daarnaast kan dit programma ook de bedrijfsspecifieke

Nadere informatie

Welke maatregelen zijn/worden uitgevoerd en per wanneer zijn/worden deze gerealiseerd?

Welke maatregelen zijn/worden uitgevoerd en per wanneer zijn/worden deze gerealiseerd? bedrijfsgegevens naam inrichting : Genugten H. van adres : Oude Baan 30 Postcode : 5681 PS Plaats : Best elefoonnummer : +31499390244 ype agrarisch bedrijf : Pluimvee, varkens, vleesstieren 1.1 Analyse

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Elektriciteit... 8 Aardgas...

Nadere informatie

ONTWERP, BOUW EN MILIEUKUNDE BeysT^fcvarenbeek J^^kofflen:

ONTWERP, BOUW EN MILIEUKUNDE BeysT^fcvarenbeek J^^kofflen: ONTWERP, BOUW EN MLEUKUNDE BeysT^fcvarenbeek J^^kofflen: 22-11-2016 Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 511 TE Ulicoten T 01-519 9458 Postel 8 5711 ET Someren T 049 745 015 College van B&W van gemeente Hilvarenbeek

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Esdonk 8, Gemert. Onderbouwing grondgebonden karakter. Rundveehouderij Meulepas V.O.F. Bedrijfsopzet Esdonk 8, Gemert

Esdonk 8, Gemert. Onderbouwing grondgebonden karakter. Rundveehouderij Meulepas V.O.F. Bedrijfsopzet Esdonk 8, Gemert Onderbouwing grondgebonden karakter Rundveehouderij Meulepas V.O.F. Onderbouwing grondgebonden karakter rundveehouderij Esdonk 8 - Gemert 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Locatie 4 3 Beschrijving van de inrichting

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager: De Tatelaarhoeve VOF Tatelaarweg 24 6941 RB DIDAM INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het dierenpension van De Tatelaarhoeve

Nadere informatie

Kalvermest scheiden op bedrijfsniveau. Edze Westra Msc Stroe/Wekerom

Kalvermest scheiden op bedrijfsniveau. Edze Westra Msc Stroe/Wekerom Kalvermest scheiden op bedrijfsniveau Edze Westra Msc. 8-2-2018 Stroe/Wekerom Aanleiding Mestwet Verwachtingen Wettelijke maatregelen Mestscheiding Wat is mestscheiden? Producten Voorbeeld resultaten Mestafzet

Nadere informatie

Proefneming op basis van vergunning Wet milieubeheer, H.G.M. Abrahams, Roovertsedijk 2a te Hilvarenbeek

Proefneming op basis van vergunning Wet milieubeheer, H.G.M. Abrahams, Roovertsedijk 2a te Hilvarenbeek H.G.M. Abrahams Roovertsedijk 2a 5081 BW HILVARENBEEK Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

Kadastrale ligging: Mestbassins: Gem. Coevorden, Dalen Sectie H nr. 485

Kadastrale ligging: Mestbassins: Gem. Coevorden, Dalen Sectie H nr. 485 Bijlage 1: Overwegingen m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) Bijlage behorende bij de omgevingsvergunning: Nummer: 20110227/129546 Bedrijfsgegevens Naam: Mts IJken Adres: Middendorp 17 Plaats: Wachtum

Nadere informatie

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende op de op 11 augustus 2016 bij hen ingekomen aanvraag van Melkveebedrijf

Nadere informatie

Aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente: Naam drijver van de inrichting Adres en telefoonnummer Postcode en plaats

Aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente: Naam drijver van de inrichting Adres en telefoonnummer Postcode en plaats RM16 - Meldingsformulier InfoMil Besluit mestbassins milieubeheer Vooraf Dit formulier is bedoeld voor degene die van plan is een bedrijf op te richten, uit te breiden of te wijzigen, dan wel de werking

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Halvemaanweg Uw referentiecode

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Halvemaanweg Uw referentiecode Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2016.01 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2323507 Aanvraagnaam Halvemaanweg 26 2016 Uw referentiecode

Nadere informatie

Ontwerp besluit UV

Ontwerp besluit UV Ontwerp besluit UV 20160070 Aanvraag en verzoek Op 3 mei 2016 is voor het adres Aan 't Ven 6 te Nederweert ingekomen: 1. Een omgevingsvergunning aanvraag voor het veranderen van een pluimveehouderij (OBM)

Nadere informatie

VORMVRIJE M.E.R.-BEOORDELING

VORMVRIJE M.E.R.-BEOORDELING VORMVRIJE M.E.R.-BEOORDELING HOOGSTRAAT UDEN GEMEENTE Colofon Vormvrije m.e.r.-beoordeling Projectnummer: Versie: 1 Datum: 2 augustus 2016 Opdrachtnemer Agrifirm Waalkade 33 5347 KR Oss Locatie 17 Uden

Nadere informatie

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid SPECIALIST MESTBEWERKING capaciteit duurzaamheid MEST DUURZAAMHE VEENHUIS Veenhuis gaat verder in mesttechniek. De productlijn mestbewerking kent de kwaliteit en degelijkheid waar Veenhuis al jarenlang

Nadere informatie

SEPARATOR S 655 / S 855

SEPARATOR S 655 / S 855 SEPARATOR S 655 / S 855 SEPARATOR S 655 / S 855 Beschikbare middelen nuttig toepassen. Met de meest moderne technologie. Traditionele mestverwerking een probleem Wettelijke voorschriften, hoge afzetkosten

Nadere informatie

Scheiding van biologische varkensmest met een decanteercentrifuge

Scheiding van biologische varkensmest met een decanteercentrifuge Scheiding van biologische varkensmest met een decanteercentrifuge Veldhoven, 18 Mei 2004 Ing. W.J.Buiter ZLTO-Advies Inleiding Vanwege de vraag naar organische stof uit biologische varkensmest voor de

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Arends Gaikhorst vierakker milieuverg

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Arends Gaikhorst vierakker milieuverg Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 1551599 Aanvraagnaam Uw referentiecode Arends Gaikhorst vierakker milieuverg

Nadere informatie

Advies lucht. Intern Advies

Advies lucht. Intern Advies Intern Advies Bevoegd gezag : Datum : 21-06-2016 Kenmerk VTH/DMS : Liza-nummer : 51526 Aan : Ceije Limbeek Van : Herman Brinkman Collegiale toetser : Onderwerp / Locatie : advies gevraagd Alteveersterweg

Nadere informatie

AANVRAAG VVGB DRENTHE

AANVRAAG VVGB DRENTHE AANVRAAG VVGB DRENTHE HOOFDSTRAAT 52 EEN Projectleider: Ing. A.S. Dijkstra Juni 2015 Bijlagen bij aanvraag VVGB Natuurbeschermingswet Drenthe AANVRAGER: Maatschap R. Feringa & R.J. & S.R.E. Meursing Hoofdstraat

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Vuurlinie 14 Sonnemans OV 2017

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Vuurlinie 14 Sonnemans OV 2017 Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2016.03 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2748979 Aanvraagnaam Vuurlinie 14 Sonnemans OV 2017 Uw referentiecode

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 6 juli 2017 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 6 juli 2017 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 6 juli 2017 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-1112 Aanvraag Op 19 mei 2017 hebben wij een aanvraag voor een vergunning op basis van de Wet

Nadere informatie

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer Protocol Centrale Database Kringloopwijzer December 2016 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de Centrale Database. Voor het invullen van de stand alone versie van de kringloopwijzer

Nadere informatie

Vergroting agrarisch bouwperceel Broekhuizerstraat 10A te Wehl

Vergroting agrarisch bouwperceel Broekhuizerstraat 10A te Wehl Vergroting agrarisch bouwperceel Broekhuizerstraat 10A te Wehl Het gaat hier om het vergroten van het bouwvlak met de bestemming Agrarisch. Gebleken is dat een uitbreiding van de melkrundveehouderij bedrijfseconomisch

Nadere informatie

Agrarische inrichtingen en het Activiteitenbesluit. Paul Bodden Hekkelman Advocaten

Agrarische inrichtingen en het Activiteitenbesluit. Paul Bodden Hekkelman Advocaten Agrarische inrichtingen en het Activiteitenbesluit Paul Bodden Hekkelman Advocaten VMR Praktijkdag 27 november 2013 Afbakening Agrarische inrichtingen: Glastuinbouwbedrijven Open teelt (bijv. akkerbouw

Nadere informatie

in in ii mi ii mm ii ii

in in ii mi ii mm ii ii Hartveroverende Heerlyckheit in in ii mi ii mm ii ii 16int00435 Zaaknummer: gemeente Hilvarenbeek mm. VERZONDEN 2 2FEB 2Bl B OMGEVINGSVERGUNNING 20140122 Besluit Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek,

Nadere informatie

5-3-2012. Mestverwerking in Nederland. Wat doet de afdeling Milieu: Kunstmestvervanging door stikstof uit mest. Waarom mestverwerken?

5-3-2012. Mestverwerking in Nederland. Wat doet de afdeling Milieu: Kunstmestvervanging door stikstof uit mest. Waarom mestverwerken? Mestverwerking in Nederland Wat doet de afdeling Milieu: Wageningen, 6 maart 2012 Fridtjof de Buisonjé, Afdeling Milieu gasvormige emissies, fijnstof, emissiearme huisvestingssystemen; bodemkwaliteit,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 11385 Olo nr: 1356323 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 21 november 2014 van V.O.F. van der Worp, Weisestraat 33, 5396 NL

Nadere informatie

Bijlage 11 Omgevingsdialoog

Bijlage 11 Omgevingsdialoog Bijlage 11 Omgevingsdialoog INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE INFORMATIE 1 2 VOORBEREIDING 1 3 OMGEVINGSDIALOOG 2 4 VRAGEN VANUIT DE BUREN 3 1 ALGEMENE INFORMATIE Overzicht Locatie Gespreksverslag omgevingsdialoog

Nadere informatie

Toelichting milieu: agrarische bedrijven

Toelichting milieu: agrarische bedrijven Toelichting milieu: agrarische bedrijven Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 18-12-2015 Opdrachtgever: Projectlocatie: Projectnummer: Datum: J.M.A. Oerlemans Prins-Hendriklaan 1a, 5085NJ Esbeek 07232.A011

Nadere informatie

Wageningen UR Livestock Research

Wageningen UR Livestock Research Wageningen UR Livestock Research Partner in livestock innovations Mestverwerking met Evodossysteem Oktober 2009 Colofon O Opdrachtgever/financier / financier: Evodos BV Uitgever Wageningen UR Livestock

Nadere informatie

CONCEPT regels Verordening ruimte 2014 naar aanleiding van de dialoog Brabants mestbeleid

CONCEPT regels Verordening ruimte 2014 naar aanleiding van de dialoog Brabants mestbeleid Bijlage 2 Bij statenmededeling Brabants Mestbeleid d.d. 15 november 2016 CONCEPT regels Verordening ruimte 2014 naar aanleiding van de dialoog Brabants mestbeleid 1. Definities Hokdierenhouderij Het houden

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Eerste wijzigingsverordening Verordening natuurbescherming Noord-Brabant

PROVINCIAAL BLAD. Eerste wijzigingsverordening Verordening natuurbescherming Noord-Brabant PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 2613 13 juni 2017 Eerste wijzigingsverordening Verordening natuurbescherming Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet

Nadere informatie

Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009

Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009 Factsheet Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009 Algemene gegevens. Naam bedrijf D. de Bruin Adres Uddelerveen 79 te Uddel Inrichtingnummer

Nadere informatie

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw Hoe maak je biogas? Inhoud presentatie Wie en wat is Biogas Plus? Hoe werkt een biogasinstallatie? Voor wie is een biogasinstallatie interessant? Is een biogasinstallatie duurzaam? Zijn subsidies nodig?

Nadere informatie

Op 19 april 2011 is een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd welke op 22 maart 2011 is ingediend.

Op 19 april 2011 is een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd welke op 22 maart 2011 is ingediend. Controlerapport Gegevens controle Zaaknummer 021433213 Zaaktype Controle uitvoeren Zaakomschrijving een inventarisatie worden uitgevoerd van de bestaande (bedrijfs)activiteiten c.q. het gebruik en de inrichting

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60 02-02-2016 15:13 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m27 Hergebruik het afvalwater dat in contact is geweest

Nadere informatie

BIJLAGE 4 - NADERE BESCHRIJVING VAN HET VOORNEMEN

BIJLAGE 4 - NADERE BESCHRIJVING VAN HET VOORNEMEN BIJLAGE 4 - NADERE BESCHRIJVING VAN HET VOORNEMEN Het landelijk gebied is constant in beweging. Er worden nieuwe technieken toegepast in de agrarisch bedrijfsvoering en ruimte gezocht voor functies die

Nadere informatie

Be- en verwerken van mest: een zegen voor water en milieu?

Be- en verwerken van mest: een zegen voor water en milieu? Kennisdag emissies, vergroening en verduurzaming in de landbouw Be- en verwerken van mest: een zegen voor water en milieu? Mark Heijmans 2 december 2014 Het speelveld: schaken op meerdere borden Opzet

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2014 Omschrijving : plomp 2014 feb15 Naam veehouder : Plomp Agro Vof Straat + huisnummer : Geerkade 10 Postcode

Nadere informatie