Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers"

Transcriptie

1

2 Introductie: De kranten staan er bol van Autodealers zwaar geraakt door de crisis Veel autobedrijven gaan failliet Dat veel bedrijven het moeilijk hebben dat staat vast. De consument weet heel goed wat hij wil. Je hoeft als verkoper niet meer te vertellen wat de specificaties zijn van de auto, dat weet de klant al, dankzij het internet. Over de prijs valt al helemaal niet meer te praten, de klant weet prima wat hij volgens de ANWB terug moet krijgen voor zijn huidige auto en de prijs van de nieuwe, die heeft hij al helemaal in kaart gebracht. Dankzij het internet. Dit maakt het verkoopproces een lang en slepend verhaal, waarbij de verkoper bij aanvang eigenlijk al weet, daar gaan we niet uitkomen Toch gaat hij uitgebreid zitten met de klant, geeft een prijs voor de inruilauto, en legt uit dat er onderaan de streep een X bedrag bijbetaald moet worden. De klant is het hier uiteraard niet mee eens, dat bedrag is veel te hoog en boos loopt hij de showroom uit. Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers Waar gaat het mis, zijn we slachtoffer van de crisis? Of van het internet? Kan de autobranche deze twee krachten ombuigen en weer op een gezonde manier zaken doen met tevreden klanten? Ik weet het zeker, dat is mogelijk!

3 Inhoudsopgave: Inhoud Introductie:... 2 Inhoudsopgave:... 3 Waarom schrijft een vrouw over marketing in de automotive sector?... 4 En dan. Waarom marketing?... 5 Stap 1. Bepaal je ideale klant Bepaal je doelgroep, eerst algemeen Wat is hun levensstijl? Waar bevindt je ideale klant zich? Waar zoekt je ideale klant naar? Wat heb je je ideale klant te bieden?... 7 Stap 2. Eer je bestaande klanten... 8 Stap 3. Relaties opbouwen Stap 4. Wees interactief! Stap 5. Ga voor de langere termijn! Samengevat: Nawoord Tanja Langmuur doorzenden, kopiëren of verveelvoudigen van dit Ebook is niet toegestaan. Gratis exemplaren van dit document zijn echter te verkrijgen via

4 Waarom schrijft een vrouw over marketing in de automotive sector? Als meisje van 6 keek ik om het weekend naar de Formule 1 races op TV. GE-WEL-DIG vond ik dat!! Het geluid van die motoren..wat machtig! Ik kon dan ook niet wachten tot mijn 18-de verjaardag, op de dag zelf werd ik opgehaald voor mijn eerste autorijles. En hoe geweldig was dat, eindelijk kon ik zelf rijden. Ik slaagde dan ook in een keer en was helemaal trots! En hoe verslagen daarin tegen was ik op die 1 ste mei 1994 toen Ayrton Senna tijdens de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Imola verongelukte ik kon het niet geloven. Voor mij is de formule 1 daarna nooit meer hetzelfde geweest. En nu heb ik twee zoons en een fijne man, die ook gek zijn op snelle auto s. We gaan graag naar het Circuitpark Zandvoort of naar het eurocircuit in Valkenswaard om daar naar de Rally Cross te kijken.

5 En dan. Waarom marketing? Ik heb me altijd erg goed kunnen inleven in andere mensen. Dat maakt dat ik makkelijk een beeld kan schetsen van een klant en me goed kan verplaatsten in de doelgroep. Hierdoor is het eenvoudig om een strategie te bepalen en je marketing in te zetten voor deze doelgroep. En juist omdat de automotive branche hier steken laat vallen komen mijn kennis en vaardigheden daar goed van pas. Genoeg over mij en wat ik kan, ik zal u in dit E-book beschrijven waar de winst te behalen is.

6 Stap 1. Bepaal je ideale klant. Wie is je doelgroep? Welke klanten wil je in je showroom? Wie is je ideale klant? Ik hoor je denken, iedereen met een rijbewijs. Dat is mooi.. maar dat werkt niet meer tegenwoordig. We hebben als consumenten te veel en te vaak in de afgelopen jaren producten gekocht die voor iedereen zijn en dus niet waardevol zijn voor mij. Daarom is het belangrijk om een doelgroep te bepalen en die heel erg specifiek te maken. Ik kan me voorstellen dat je dat per type auto doet. Een kleine boodschappen auto is gemaakt voor een hele andere klant dan een SUV. Er zijn 5 vragen die je moet beantwoorden voordat je je kunt focussen op je ideale klant. 1. Bepaal je doelgroep, eerst algemeen. Zijn dat mannen of juist vrouwen? En welke leeftijdscategorie zitten zij, zijn ze getrouwd of vrijgezel, hebben ze kinderen, welk inkomen hebben ze, welk opleidingsniveau hebben ze? a. Geslacht b. Leeftijd c. Burgerlijke status d. Inkomen e. opleidingsniveau 2. Wat is hun levensstijl? Nu wordt het specifieker. Zoek goed uit wat de idealen normen en waarden zijn van jouw ideale klant. Hun hobby s en hun persoonlijkheid.

7 a. Idealen b. Normen en waarden c. Hobby s d. Persoonlijkheden 3. Waar bevindt je ideale klant zich? Wat is zijn locatie? Woont hij in de buurt en werkt hij ergens anders? En leaset hij dan zijn auto of rijdt hij deze privé? Waar gaat hij heen in zijn vrije tijd? Als je hem wilt bereiken, waar kan je hem dan vinden? a. Bepaal de locatie b. Locaties vrije tijd 4. Waar zoekt je ideale klant naar? Jij wilt je klant graag een auto verkopen, maar wat wil je klant? Wat heeft hij nodig? Waar is hij naar op zoek. De beste manier om daar achter te komen is om het te vragen! Je moet duidelijk krijgen waar zijn pijn zit, zodat jij de oplossing kunt bieden voor zijn pijn. Denken dat jij het antwoord zelf weet is de grootste fout die je kunt maken. De klant bepaalt zelf wat hij wil. 5. Wat heb je je ideale klant te bieden? Nu je weet dat de klant wil en wat hun levensstijl is en wat het pijnpunt in zijn leven is, kun jij je marketingstrategie bepalen. Je verkoopt nu precies wat de klant wil. Jouw product is het medicijn tegen zijn pijn..

8 Stap 2. Eer je bestaande klanten Je kent ze wel, die trouwe klant waarvan je weet dat hij na 3 jaar weer in je showroom staat en dan vol vertrouwen weer een nieuwe auto koopt. Dit verkoop traject loopt altijd soepel, want je kent de beste man goed. Je vraag even naar zijn vrouw en je gaat verder met de uitleg over de nieuwe auto. En na een gezellig uurtje staat de klant weer buiten en heb jij de order geschreven.. Ze zijn er nog steeds.de vast klant de trouwe klant En wat doet jouw bedrijf voor hem? Hoe beloon je deze man voor zijn jaren lang rijden in één van jullie auto s. Voor zijn mooie verhalen op verjaardagen, dat hij zo blij is met zijn merk auto en dat hij zo fijn wordt geholpen door de verkoper en o ja, dat hij laatst zelf een gratis ruitenwisserbladen set kreeg bij zijn APK. (dit was onderdeel van jullie loyalty programma).. Sorry? Een ruitenwisserbladen set?? Die krijg ik ook bij Carglass omdat ik zo goed ben verzekerd! Is dat de manier om een trouwe klant in de watten te leggen. Om een vaste klant te bedanken voor alle referenties die hij heeft gegeven??? Ik vind van NIET! Iets weggeven aan je klant omdat je wil dat hij iets van je koopt is geen blijk van waardering. Dit heeft niets met klantvriendelijkheid of Loyalty te maken. Dit is gewoon een oude verkoopstrategie. Een vaste klant is de weg naar nieuwe klanten. Een trouwe klant is er een die je zeker niet wilt verliezen. Voor deze klanten loop je de benen uit je lijf! En waarom? Voor 1 hele duidelijke reden.vertrouwen..

9 Stel jezelf eens deze vraag: Hoe vaak benaderen mijn verkopers onze huidige klanten zonder dat ze uit zijn op een nieuwe transactie?? Indien verkopers 4 keer per jaar contact hebben met je trouwe klanten zonder dat ze uit zijn op een directe transactie, zal die trouwe klant niet alleen op verjaardagen over jouw autobedrijf praten, maar zelfs in de supermarkt als hij in de rij staat bij de kassa! Dat is waar het om draait in deze tijd. Zoals ik al eerder aangaf, een klant gaat niet zomaar een product kopen, hij wil zeker weten dat als hij iets koopt dat hij er veel aan heeft, dat het voor hem waardevol is. En dat vraagt om vertrouwen. Vertrouwen in het bedrijf, vertrouwen in het product en zelf vertrouwen in de verkoper Vertrouwen bouw je op, dat krijg je niet van de ene op de andere dag, dat moet je winnen. Dus.verdiep je in de bestaande klanten. Zoals je voor nieuwe klanten naar je specifieke doelgroep kijkt, bekijk zo ook je bestaande klanten. Waar liggen hun interesse, zijn er overeenkomsten te vinden? En kun je dan iets bedenken waar deze klanten blij van zouden worden? Nodig GTI rijders eens uit op Circuitpark Zandvoort. Maak er een mooie dag van en laat ze de nieuwe GTI zien. Zet dan ook die verkopers in die affiniteit hebben met de doelgroep Of nodig jonge gezinnen uit om de nieuwste stationwagen te bekijken en zorg dat daar een kinderstoel achterin aanwezig is en laat ze zien dat de kinderwagen makkelijk in de achterbak past. Zorg dat er voor de kinderen entertainment is en dat de kleinste verschoont kunnen worden. Zo komen ze andere gezinnen tegen en kunnen ze ervaring uitwisselen. Je benaderd hen vanuit hun vraagstelling en niet vanuit jouw aanbod!!

10 Stap 3. Relaties opbouwen Jarenlang was de aandacht trekken van de consument de beste marketing strategie. Op tv door stoere reclames, hoe cool je eruit ziet in het nieuwste model, nu uitgevoerd met vele nieuwe opties! Of via de radio, het geluid van stevige deuren die dicht slaan of de echo die je hoort in de enorme laadruimte van de nieuwste bestelbus. Via advertentie in de krant, groots en fel gekleurd, zodat de lezer er niet meer om heen kon Dat was zeer succesvol in een tijd dat er nauwelijks andere afleiding was. Je las de krant en was hierop gefocust, misschien had je nog wel de radio aan maar dat was het dan. Je las de krant dan ook helemaal van voor naar achterkant. En dus las je ook de schreeuwende felgekleurde advertentie die zei dat dit toch echt de beste auto is en dat we een show hebben dit weekend.komt u ook? Tijden zijn veranderd en we Multi-tasken meer dan ooit. We lezen de krant online, totdat we gestoord worden door onze of telefoon. Steeds zijn er apparaten om ons heen die onze aandacht trekken en we moeten steeds meer onze aandacht verdelen. Hierdoor zien of registreren we veel minder. Die schreeuwende advertenties maken geen indruk meer, en gaan langs ons heen. Hij is er een van velen.. en belangrijker nog het is vooral één richting verkeer, het autobedrijf schreeuwt iets naar de klant!

11 Of wat dacht je van een billboard langs de A4, die je toeschreeuwt : HET NIEUWSTE MODEL IS IN TOWN, NU VOOR MAAR ,-, KOM SNEL NAAR DE SHOWROOM!!!!! Denk je nu echt dat jouw ideale klant gelijk de eerst mogelijke afslag neemt om deze auto te kopen???? Zou je dat zelf doen??? NEE! Natuurlijk niet! Voorbeeld: Is de nieuwste Skoda voor jonge mannen die BMX-en? En wil ik een Rapid Spaceback (wat is dat???) Voor minimaal ,- We hebben jaren lang producten gekocht die niet waardevol waren, omdat we de producenten geloofde. Nu willen we waar voor ons geld, we willen dat je waarmaakt wat je belooft en als je meer waarmaakt dan je belooft dan zijn we lovend over je. We willen het gevoel dat we voor ons geld exact die auto krijgen die bij ons past en we willen deze kopen bij een bedrijf waar we vertrouwen in hebben. Dus

12 De hoogste tijd om het vertrouwen van je ideale klant te winnen! Dat doe je niet door naar hem te schreeuwen via de media!! Nee, vraag hem wat hij wil, wat hij nodig heeft. Wat jij als autobedrijf voor hem kan betekenen om zijn leven aangenamer te maken, om de tijd die hij in zijn auto zit een beleving te maken. Wees geïnteresseerd in je ideale klant, leer elkaar eerst een kennen! Stel je bent vrijgezel en je loopt een café in. Je ziet aan de bar een mooie vrouw zitten, precies jouw type. Wat doe je dan? Je loopt op haar af en je vraagt wil je met me trouwen?? NEE, je vraagt hoe ze heet, of ze wat wilt drinken of ze hier vaker komt, of te wel.je leert haar eerst kennen. Er zijn mannen die pas na 10 jaar vragen of een vrouw met ze wilt trouwen. Waarom zouden ze dan een auto bij jouw kopen? Omdat jij goed kan schreeuwen dat die auto zo n goede deal is? Je weet nu wie je ideale klant is, zelfs per model auto. Je weet waar hij zich bevind en wat zijn interesses zijn. Zoek hem dan op. Nodig hem een keer uit, niet gelijk voor verkooppraatje, maar om te vragen wat hij nodig heeft, waar jij hem als autobedrijf mee zou kunnen helpen. Bouw de relatie op en wees interactief!!

13 Stap 4. Wees interactief! Oke, we hebben nu de ideale klant in ons vizier, we weten wat hij nodig heeft en waar hij zich bevind. En we weten dat het belangrijk is om met hem een vertrouwensrelatie op te bouwen. Het is nu tijd om hem te benaderen de interactie op te zoeken. Aan de hand van je ideale klant kun je een doelgroep benaderen. Ga een kijken waar deze zich bevind. Is dit een moeder van twee kinderen met een hond die graag een stationwagen heeft zodat ze iedereen op tijd naar school en sport kan brengen? Een onverwoestbare auto? Deze vrouw zal waarschijnlijk veel te vinden zijn op school en op de dansschool van haar dochter. Misschien bij de dierenspeciaal zaak voor de hondenvoeding. Of bij de voetbalvereniging van haar zoon. Zij leest waarschijnlijk de Libelle of de Nouveau, zelf loopt ze hard of is overdag in de sportschool te vinden. En ze doet boodschappen. Dus waar kun je haar spreken? Op het schoolplein om half negen en rond 3 uur In de sportschool om Voetbalveld op dinsdag en donderdag avond en zaterdagochtend Albert Heijn of de C1000 rond 9.00, of na Dansschool woensdagmiddag Dierenspeciaalzaak, deze bezorgt haar spullen thuis Online na als de kinderen op bed liggen Je ziet er zijn vele momenten om met haar in contact te komen. Doe dit, zoek haar op!

14 Doe samen met de dierenwinkel een flyer bij de bezorging. Zet Facebook ads in om haar na te laten zien wat een gemak ze zal hebben van de nieuwste stationwagon. Organiseer een evenement bij de locale voetbalvereniging voor moeders om jouw nieuwste wagen uit te proberen (hoeveel F-jes kunnen in de achterbak?) Steeds zal ze jouw autobedrijf herkennen en steeds komt ze in aanraking met jouw service. En als tevreden is met jouw manier van benaderen, aan wie zal ze denken als ze een nieuwe auto nodig heeft??? Maar ga verder dan dit, blijf die interactie zoeken. Als je dan toch een evenement hebt georganiseerd, maak er dan gelijk een wedstrijd van. Zoals in het voorbeeld van hoeveel F-jes kunnen in een stationwagen Laat je doelgroep van te voren aangeven op Facebook wat zij inschatten. Laat ze tijdens het evenement twitteren dat ze aanwezig zijn met een specifieke # (dan kan jij je ideale klant makkelijker terugvinden ;-)) En zet de foto s tijdens het evenement op FB, zorg dat ze je pagina liken op deze manier verzamel je je doelgroep op Social media en kun je met ze in gesprek blijven. En ja, dat kost tijd. Tijd om het op te zetten en tijd om het bij te houden. Natuurlijk. Maar het is deze tijd die je investeert in je klanten, die maakt dat ze jouw vertrouwen. Ze vinden het fijn om met jou zaken te doen. En dit brengt me op het laatste punt.

15 Stap 5. Ga voor de langere termijn! Het binden van je klanten in het huidige economie is geen korte termijn actie. Dit vraagt om een langere termijn strategie en een visie. Het is belangrijk om juist nu een duidelijke strategie neer te zetten. En daar hoort zeker bij dat je zult moeten kiezen. Kiezen voor een doelgroep een specifieke doelgroep. En kiezen voor een bedrijfsstrategie die erop gericht is om van de klant weer die koning te maken die hij vroeger was. De klant op nummer 1 zetten, dat is het aller belangrijkste. En daar moeten we veel tijd in stoppen. En ja dat kost tijd.

16 Samengevat: 1. Bepaal je doelgroep, maak deze zo specifiek dat je je ideale klant kunt aanwijzen als hij voorbij loopt. 2. Zorg dat jouw product past bij deze klant, dat je vraagt aan de klant wat hij nodig heeft zodat je dit kunt bieden. En belangrijker nog, biedt meer dan dat dat hij vraagt! 3. Zorg dat het gehele bedrijf bezig is met de wensen van de klant. 4. De uitstraling van je bedrijf moet passen bij de klant en zijn wensen. 5. Alle marketing en communicatie activiteiten moeten specifiek gericht zijn op de ideale klant en niet op iedereen. 6. Zoek de klant op, leer hem/haar kennen en blijf geïnteresseerd in je klant. Uiteindelijk zijn je huidige tevreden klanten je beste ambassadeurs!!

17 Nawoord Ik hoop dat dit e-book waardevol voor je is geweest en dat je nu met een andere bril op naar je klanten kijkt. Mijn liefde voor auto s is met de jaren groter geworden en het werken met mensen is mij altijd op het lijf geschreven geweest. Daarom is het juist geweldig om dit e-book te schrijven en ik zou graag in een persoonlijk gesprek kijken wat ik voor jouw autobedrijf kan betekenen. Uiteindelijk wil iedereen blije, tevreden en loyale klanten. We zijn te lang als 13 in 1 dozijn benaderd en willen nu waar voor ons geld. Met vriendelijke groeten, Tanja Langmuur Mirific Marketing & Communicatie

18

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Voorwoord Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten en als je er een constateert,

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 2. Waarom zou je zakelijk bloggen? 18 2.1 Ga mee in de nieuwe marketing 19 2.2 Je blog

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren inleiding inleiding voorwoord Dit boek gaat over ondernemen. Ik heb altijd de goede gewoonte gehad om na te denken waarom

Nadere informatie

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat.

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. 1) De kracht van mensen zien. Je kan alleen het negatieve en het falen zien van mensen in armoede. Je kan echter ook

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals. Anneke Krakers IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN. inclusief online training

Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals. Anneke Krakers IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN. inclusief online training Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN inclusief online training Anneke Krakers Anneke is uniek in Nederland met haar kennis over marketing en ondernemend

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden!

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! we hebben iets voor je Inhoud 1. Inleiding 2 2. Nieuwe klanten vinden 3 3. Bestaande klanten binden 7 Inleiding Elke klant telt Zelfs met een grote,

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie