Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers"

Transcriptie

1

2 Introductie: De kranten staan er bol van Autodealers zwaar geraakt door de crisis Veel autobedrijven gaan failliet Dat veel bedrijven het moeilijk hebben dat staat vast. De consument weet heel goed wat hij wil. Je hoeft als verkoper niet meer te vertellen wat de specificaties zijn van de auto, dat weet de klant al, dankzij het internet. Over de prijs valt al helemaal niet meer te praten, de klant weet prima wat hij volgens de ANWB terug moet krijgen voor zijn huidige auto en de prijs van de nieuwe, die heeft hij al helemaal in kaart gebracht. Dankzij het internet. Dit maakt het verkoopproces een lang en slepend verhaal, waarbij de verkoper bij aanvang eigenlijk al weet, daar gaan we niet uitkomen Toch gaat hij uitgebreid zitten met de klant, geeft een prijs voor de inruilauto, en legt uit dat er onderaan de streep een X bedrag bijbetaald moet worden. De klant is het hier uiteraard niet mee eens, dat bedrag is veel te hoog en boos loopt hij de showroom uit. Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers Waar gaat het mis, zijn we slachtoffer van de crisis? Of van het internet? Kan de autobranche deze twee krachten ombuigen en weer op een gezonde manier zaken doen met tevreden klanten? Ik weet het zeker, dat is mogelijk!

3 Inhoudsopgave: Inhoud Introductie:... 2 Inhoudsopgave:... 3 Waarom schrijft een vrouw over marketing in de automotive sector?... 4 En dan. Waarom marketing?... 5 Stap 1. Bepaal je ideale klant Bepaal je doelgroep, eerst algemeen Wat is hun levensstijl? Waar bevindt je ideale klant zich? Waar zoekt je ideale klant naar? Wat heb je je ideale klant te bieden?... 7 Stap 2. Eer je bestaande klanten... 8 Stap 3. Relaties opbouwen Stap 4. Wees interactief! Stap 5. Ga voor de langere termijn! Samengevat: Nawoord Tanja Langmuur doorzenden, kopiëren of verveelvoudigen van dit Ebook is niet toegestaan. Gratis exemplaren van dit document zijn echter te verkrijgen via

4 Waarom schrijft een vrouw over marketing in de automotive sector? Als meisje van 6 keek ik om het weekend naar de Formule 1 races op TV. GE-WEL-DIG vond ik dat!! Het geluid van die motoren..wat machtig! Ik kon dan ook niet wachten tot mijn 18-de verjaardag, op de dag zelf werd ik opgehaald voor mijn eerste autorijles. En hoe geweldig was dat, eindelijk kon ik zelf rijden. Ik slaagde dan ook in een keer en was helemaal trots! En hoe verslagen daarin tegen was ik op die 1 ste mei 1994 toen Ayrton Senna tijdens de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Imola verongelukte ik kon het niet geloven. Voor mij is de formule 1 daarna nooit meer hetzelfde geweest. En nu heb ik twee zoons en een fijne man, die ook gek zijn op snelle auto s. We gaan graag naar het Circuitpark Zandvoort of naar het eurocircuit in Valkenswaard om daar naar de Rally Cross te kijken.

5 En dan. Waarom marketing? Ik heb me altijd erg goed kunnen inleven in andere mensen. Dat maakt dat ik makkelijk een beeld kan schetsen van een klant en me goed kan verplaatsten in de doelgroep. Hierdoor is het eenvoudig om een strategie te bepalen en je marketing in te zetten voor deze doelgroep. En juist omdat de automotive branche hier steken laat vallen komen mijn kennis en vaardigheden daar goed van pas. Genoeg over mij en wat ik kan, ik zal u in dit E-book beschrijven waar de winst te behalen is.

6 Stap 1. Bepaal je ideale klant. Wie is je doelgroep? Welke klanten wil je in je showroom? Wie is je ideale klant? Ik hoor je denken, iedereen met een rijbewijs. Dat is mooi.. maar dat werkt niet meer tegenwoordig. We hebben als consumenten te veel en te vaak in de afgelopen jaren producten gekocht die voor iedereen zijn en dus niet waardevol zijn voor mij. Daarom is het belangrijk om een doelgroep te bepalen en die heel erg specifiek te maken. Ik kan me voorstellen dat je dat per type auto doet. Een kleine boodschappen auto is gemaakt voor een hele andere klant dan een SUV. Er zijn 5 vragen die je moet beantwoorden voordat je je kunt focussen op je ideale klant. 1. Bepaal je doelgroep, eerst algemeen. Zijn dat mannen of juist vrouwen? En welke leeftijdscategorie zitten zij, zijn ze getrouwd of vrijgezel, hebben ze kinderen, welk inkomen hebben ze, welk opleidingsniveau hebben ze? a. Geslacht b. Leeftijd c. Burgerlijke status d. Inkomen e. opleidingsniveau 2. Wat is hun levensstijl? Nu wordt het specifieker. Zoek goed uit wat de idealen normen en waarden zijn van jouw ideale klant. Hun hobby s en hun persoonlijkheid.

7 a. Idealen b. Normen en waarden c. Hobby s d. Persoonlijkheden 3. Waar bevindt je ideale klant zich? Wat is zijn locatie? Woont hij in de buurt en werkt hij ergens anders? En leaset hij dan zijn auto of rijdt hij deze privé? Waar gaat hij heen in zijn vrije tijd? Als je hem wilt bereiken, waar kan je hem dan vinden? a. Bepaal de locatie b. Locaties vrije tijd 4. Waar zoekt je ideale klant naar? Jij wilt je klant graag een auto verkopen, maar wat wil je klant? Wat heeft hij nodig? Waar is hij naar op zoek. De beste manier om daar achter te komen is om het te vragen! Je moet duidelijk krijgen waar zijn pijn zit, zodat jij de oplossing kunt bieden voor zijn pijn. Denken dat jij het antwoord zelf weet is de grootste fout die je kunt maken. De klant bepaalt zelf wat hij wil. 5. Wat heb je je ideale klant te bieden? Nu je weet dat de klant wil en wat hun levensstijl is en wat het pijnpunt in zijn leven is, kun jij je marketingstrategie bepalen. Je verkoopt nu precies wat de klant wil. Jouw product is het medicijn tegen zijn pijn..

8 Stap 2. Eer je bestaande klanten Je kent ze wel, die trouwe klant waarvan je weet dat hij na 3 jaar weer in je showroom staat en dan vol vertrouwen weer een nieuwe auto koopt. Dit verkoop traject loopt altijd soepel, want je kent de beste man goed. Je vraag even naar zijn vrouw en je gaat verder met de uitleg over de nieuwe auto. En na een gezellig uurtje staat de klant weer buiten en heb jij de order geschreven.. Ze zijn er nog steeds.de vast klant de trouwe klant En wat doet jouw bedrijf voor hem? Hoe beloon je deze man voor zijn jaren lang rijden in één van jullie auto s. Voor zijn mooie verhalen op verjaardagen, dat hij zo blij is met zijn merk auto en dat hij zo fijn wordt geholpen door de verkoper en o ja, dat hij laatst zelf een gratis ruitenwisserbladen set kreeg bij zijn APK. (dit was onderdeel van jullie loyalty programma).. Sorry? Een ruitenwisserbladen set?? Die krijg ik ook bij Carglass omdat ik zo goed ben verzekerd! Is dat de manier om een trouwe klant in de watten te leggen. Om een vaste klant te bedanken voor alle referenties die hij heeft gegeven??? Ik vind van NIET! Iets weggeven aan je klant omdat je wil dat hij iets van je koopt is geen blijk van waardering. Dit heeft niets met klantvriendelijkheid of Loyalty te maken. Dit is gewoon een oude verkoopstrategie. Een vaste klant is de weg naar nieuwe klanten. Een trouwe klant is er een die je zeker niet wilt verliezen. Voor deze klanten loop je de benen uit je lijf! En waarom? Voor 1 hele duidelijke reden.vertrouwen..

9 Stel jezelf eens deze vraag: Hoe vaak benaderen mijn verkopers onze huidige klanten zonder dat ze uit zijn op een nieuwe transactie?? Indien verkopers 4 keer per jaar contact hebben met je trouwe klanten zonder dat ze uit zijn op een directe transactie, zal die trouwe klant niet alleen op verjaardagen over jouw autobedrijf praten, maar zelfs in de supermarkt als hij in de rij staat bij de kassa! Dat is waar het om draait in deze tijd. Zoals ik al eerder aangaf, een klant gaat niet zomaar een product kopen, hij wil zeker weten dat als hij iets koopt dat hij er veel aan heeft, dat het voor hem waardevol is. En dat vraagt om vertrouwen. Vertrouwen in het bedrijf, vertrouwen in het product en zelf vertrouwen in de verkoper Vertrouwen bouw je op, dat krijg je niet van de ene op de andere dag, dat moet je winnen. Dus.verdiep je in de bestaande klanten. Zoals je voor nieuwe klanten naar je specifieke doelgroep kijkt, bekijk zo ook je bestaande klanten. Waar liggen hun interesse, zijn er overeenkomsten te vinden? En kun je dan iets bedenken waar deze klanten blij van zouden worden? Nodig GTI rijders eens uit op Circuitpark Zandvoort. Maak er een mooie dag van en laat ze de nieuwe GTI zien. Zet dan ook die verkopers in die affiniteit hebben met de doelgroep Of nodig jonge gezinnen uit om de nieuwste stationwagen te bekijken en zorg dat daar een kinderstoel achterin aanwezig is en laat ze zien dat de kinderwagen makkelijk in de achterbak past. Zorg dat er voor de kinderen entertainment is en dat de kleinste verschoont kunnen worden. Zo komen ze andere gezinnen tegen en kunnen ze ervaring uitwisselen. Je benaderd hen vanuit hun vraagstelling en niet vanuit jouw aanbod!!

10 Stap 3. Relaties opbouwen Jarenlang was de aandacht trekken van de consument de beste marketing strategie. Op tv door stoere reclames, hoe cool je eruit ziet in het nieuwste model, nu uitgevoerd met vele nieuwe opties! Of via de radio, het geluid van stevige deuren die dicht slaan of de echo die je hoort in de enorme laadruimte van de nieuwste bestelbus. Via advertentie in de krant, groots en fel gekleurd, zodat de lezer er niet meer om heen kon Dat was zeer succesvol in een tijd dat er nauwelijks andere afleiding was. Je las de krant en was hierop gefocust, misschien had je nog wel de radio aan maar dat was het dan. Je las de krant dan ook helemaal van voor naar achterkant. En dus las je ook de schreeuwende felgekleurde advertentie die zei dat dit toch echt de beste auto is en dat we een show hebben dit weekend.komt u ook? Tijden zijn veranderd en we Multi-tasken meer dan ooit. We lezen de krant online, totdat we gestoord worden door onze of telefoon. Steeds zijn er apparaten om ons heen die onze aandacht trekken en we moeten steeds meer onze aandacht verdelen. Hierdoor zien of registreren we veel minder. Die schreeuwende advertenties maken geen indruk meer, en gaan langs ons heen. Hij is er een van velen.. en belangrijker nog het is vooral één richting verkeer, het autobedrijf schreeuwt iets naar de klant!

11 Of wat dacht je van een billboard langs de A4, die je toeschreeuwt : HET NIEUWSTE MODEL IS IN TOWN, NU VOOR MAAR ,-, KOM SNEL NAAR DE SHOWROOM!!!!! Denk je nu echt dat jouw ideale klant gelijk de eerst mogelijke afslag neemt om deze auto te kopen???? Zou je dat zelf doen??? NEE! Natuurlijk niet! Voorbeeld: Is de nieuwste Skoda voor jonge mannen die BMX-en? En wil ik een Rapid Spaceback (wat is dat???) Voor minimaal ,- We hebben jaren lang producten gekocht die niet waardevol waren, omdat we de producenten geloofde. Nu willen we waar voor ons geld, we willen dat je waarmaakt wat je belooft en als je meer waarmaakt dan je belooft dan zijn we lovend over je. We willen het gevoel dat we voor ons geld exact die auto krijgen die bij ons past en we willen deze kopen bij een bedrijf waar we vertrouwen in hebben. Dus

12 De hoogste tijd om het vertrouwen van je ideale klant te winnen! Dat doe je niet door naar hem te schreeuwen via de media!! Nee, vraag hem wat hij wil, wat hij nodig heeft. Wat jij als autobedrijf voor hem kan betekenen om zijn leven aangenamer te maken, om de tijd die hij in zijn auto zit een beleving te maken. Wees geïnteresseerd in je ideale klant, leer elkaar eerst een kennen! Stel je bent vrijgezel en je loopt een café in. Je ziet aan de bar een mooie vrouw zitten, precies jouw type. Wat doe je dan? Je loopt op haar af en je vraagt wil je met me trouwen?? NEE, je vraagt hoe ze heet, of ze wat wilt drinken of ze hier vaker komt, of te wel.je leert haar eerst kennen. Er zijn mannen die pas na 10 jaar vragen of een vrouw met ze wilt trouwen. Waarom zouden ze dan een auto bij jouw kopen? Omdat jij goed kan schreeuwen dat die auto zo n goede deal is? Je weet nu wie je ideale klant is, zelfs per model auto. Je weet waar hij zich bevind en wat zijn interesses zijn. Zoek hem dan op. Nodig hem een keer uit, niet gelijk voor verkooppraatje, maar om te vragen wat hij nodig heeft, waar jij hem als autobedrijf mee zou kunnen helpen. Bouw de relatie op en wees interactief!!

13 Stap 4. Wees interactief! Oke, we hebben nu de ideale klant in ons vizier, we weten wat hij nodig heeft en waar hij zich bevind. En we weten dat het belangrijk is om met hem een vertrouwensrelatie op te bouwen. Het is nu tijd om hem te benaderen de interactie op te zoeken. Aan de hand van je ideale klant kun je een doelgroep benaderen. Ga een kijken waar deze zich bevind. Is dit een moeder van twee kinderen met een hond die graag een stationwagen heeft zodat ze iedereen op tijd naar school en sport kan brengen? Een onverwoestbare auto? Deze vrouw zal waarschijnlijk veel te vinden zijn op school en op de dansschool van haar dochter. Misschien bij de dierenspeciaal zaak voor de hondenvoeding. Of bij de voetbalvereniging van haar zoon. Zij leest waarschijnlijk de Libelle of de Nouveau, zelf loopt ze hard of is overdag in de sportschool te vinden. En ze doet boodschappen. Dus waar kun je haar spreken? Op het schoolplein om half negen en rond 3 uur In de sportschool om Voetbalveld op dinsdag en donderdag avond en zaterdagochtend Albert Heijn of de C1000 rond 9.00, of na Dansschool woensdagmiddag Dierenspeciaalzaak, deze bezorgt haar spullen thuis Online na als de kinderen op bed liggen Je ziet er zijn vele momenten om met haar in contact te komen. Doe dit, zoek haar op!

14 Doe samen met de dierenwinkel een flyer bij de bezorging. Zet Facebook ads in om haar na te laten zien wat een gemak ze zal hebben van de nieuwste stationwagon. Organiseer een evenement bij de locale voetbalvereniging voor moeders om jouw nieuwste wagen uit te proberen (hoeveel F-jes kunnen in de achterbak?) Steeds zal ze jouw autobedrijf herkennen en steeds komt ze in aanraking met jouw service. En als tevreden is met jouw manier van benaderen, aan wie zal ze denken als ze een nieuwe auto nodig heeft??? Maar ga verder dan dit, blijf die interactie zoeken. Als je dan toch een evenement hebt georganiseerd, maak er dan gelijk een wedstrijd van. Zoals in het voorbeeld van hoeveel F-jes kunnen in een stationwagen Laat je doelgroep van te voren aangeven op Facebook wat zij inschatten. Laat ze tijdens het evenement twitteren dat ze aanwezig zijn met een specifieke # (dan kan jij je ideale klant makkelijker terugvinden ;-)) En zet de foto s tijdens het evenement op FB, zorg dat ze je pagina liken op deze manier verzamel je je doelgroep op Social media en kun je met ze in gesprek blijven. En ja, dat kost tijd. Tijd om het op te zetten en tijd om het bij te houden. Natuurlijk. Maar het is deze tijd die je investeert in je klanten, die maakt dat ze jouw vertrouwen. Ze vinden het fijn om met jou zaken te doen. En dit brengt me op het laatste punt.

15 Stap 5. Ga voor de langere termijn! Het binden van je klanten in het huidige economie is geen korte termijn actie. Dit vraagt om een langere termijn strategie en een visie. Het is belangrijk om juist nu een duidelijke strategie neer te zetten. En daar hoort zeker bij dat je zult moeten kiezen. Kiezen voor een doelgroep een specifieke doelgroep. En kiezen voor een bedrijfsstrategie die erop gericht is om van de klant weer die koning te maken die hij vroeger was. De klant op nummer 1 zetten, dat is het aller belangrijkste. En daar moeten we veel tijd in stoppen. En ja dat kost tijd.

16 Samengevat: 1. Bepaal je doelgroep, maak deze zo specifiek dat je je ideale klant kunt aanwijzen als hij voorbij loopt. 2. Zorg dat jouw product past bij deze klant, dat je vraagt aan de klant wat hij nodig heeft zodat je dit kunt bieden. En belangrijker nog, biedt meer dan dat dat hij vraagt! 3. Zorg dat het gehele bedrijf bezig is met de wensen van de klant. 4. De uitstraling van je bedrijf moet passen bij de klant en zijn wensen. 5. Alle marketing en communicatie activiteiten moeten specifiek gericht zijn op de ideale klant en niet op iedereen. 6. Zoek de klant op, leer hem/haar kennen en blijf geïnteresseerd in je klant. Uiteindelijk zijn je huidige tevreden klanten je beste ambassadeurs!!

17 Nawoord Ik hoop dat dit e-book waardevol voor je is geweest en dat je nu met een andere bril op naar je klanten kijkt. Mijn liefde voor auto s is met de jaren groter geworden en het werken met mensen is mij altijd op het lijf geschreven geweest. Daarom is het juist geweldig om dit e-book te schrijven en ik zou graag in een persoonlijk gesprek kijken wat ik voor jouw autobedrijf kan betekenen. Uiteindelijk wil iedereen blije, tevreden en loyale klanten. We zijn te lang als 13 in 1 dozijn benaderd en willen nu waar voor ons geld. Met vriendelijke groeten, Tanja Langmuur Mirific Marketing & Communicatie

18

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0 ContentDocument Een website ontwerpen zonder dat je beschikt over goede content is als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 WORDT EEN PROFESSIONAL 3 Sleutels om succesvol te zijn met Home Marketing Onze privé Facebookgroep Wat is het verschil tussen amateurs en de pro s Wat moet je doen

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ?

WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ? WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ? Volgens psycholoog Gary Chapman zijn er vijf universele liefdestalen, waarin mensen liefde kunnen en ontvangen. Iedereen heeft een of twee liefdestalen waardoor hij of zij zich

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Lesbrief 24. Een wasmachine kopen. Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u een wasmachine wilt kopen. Zeggen hoe groot iets is. Vergelijkingen. Veel

Nadere informatie

Gratis ebook over een Salespage maken

Gratis ebook over een Salespage maken INTERNET MARKETING DOOR NIGEL HOOIJMANS Gratis ebook over een Salespage maken Leer hier een stuk van de basis Nigel Hooijmans Inhouds opgave Wat is een salespage? Hoe maak je een Salespage? De 4 Factoren

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Opbellen naar een bedrijf. Wat leert u in deze les? Een telefoongesprek naar een bedrijf begrijpen. Een gesprek over een advertentie begrijpen.

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Weet jij in welke opzichten jij en je partner een prima relatie hebben en in welke opzichten je nog wat kunt verbeteren? Na het doen van de test en het lezen van de resultaten,

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Online marketing in de bouw HOOFDSTUK 1 MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Lange tijd werd gedacht: Als ik maar vaak genoeg vertel hoe fantastisch mijn product is, dan overtuig ik

Nadere informatie

Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen?

Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen? Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen? 1. Wat wel werkt in marketing en wat niet. 2. Hoe kun je zorgen dat je doelgroep je kan vinden en juist voor jou gaat kiezen? 3. Hoe je authentiek kunt zijn en

Nadere informatie

GRATIS E-Book: 10 Tips Voor het kopen van een paard

GRATIS E-Book: 10 Tips Voor het kopen van een paard GRATIS E-Book: 10 Tips Voor het kopen van een paard Versie 1.0 2013 Elke Wiss www.equus-libris.nl 1 ~10 Tips Voor het kopen van een paard~ Voorwoord Dit e-book is geschreven voor iedereen die op zoek is

Nadere informatie

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen.

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen. Gratis Rapport Hoe Je Zonder Ervaring Je Networkmarketing Business Gigantisch Kan Laten Groeien..Online!Hoe Je Zonder Ervaring Je Business Gigantisch Kan Laten Groeien...Online! Hoe je een eindeloze stroom

Nadere informatie

VRIENDSCHAP EN RELATIES

VRIENDSCHAP EN RELATIES VRIENDSCHAP EN VRIENDSCHAP Als je in de puberteit komt, wordt vriendschap belangrijk. Je vrienden kies je zelf uit. Er zijn mensen die één boezemvriend of één hartsvriendin hebben. Andere mensen hebben

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie #TomodachiLife Welkom in Tomodachi Life Een maf spel met jou en iedereen die je kent in de hoofdrol! Maak Mii-personages van je familie, vrienden en wie

Nadere informatie

WERKBOEK SOCIALE MEDIA

WERKBOEK SOCIALE MEDIA WERKBOEK SOCIALE MEDIA door: GGD Hart voor Brabant Sociale media De volgende pagina s in dit werkboek gaan over internet en sociale media. Wat is sociale media? Opdracht 1 Wat is sociale media? Schrijf

Nadere informatie

2. Op een bruiloft. 3. Wanneer je de hond uitlaat

2. Op een bruiloft. 3. Wanneer je de hond uitlaat Zijn die leuke mannen er nou überhaupt nog wel? Dat is iets wat single vrouwen zich vaak afvragen. JA, die leuke mannen zijn er zeker nog wel. Waar dan? vraag jij je af. Wij hebben voor jou 15 plekken

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Uitgeven. E-book over de mogelijkheden bij het uitgeven van je eigen boek. een boek om trots op te zijn!

Uitgeven. E-book over de mogelijkheden bij het uitgeven van je eigen boek. een boek om trots op te zijn! Uitgeven E-book over de mogelijkheden bij het uitgeven van je eigen boek. een boek om trots op te zijn! E-book Uitgeven Het kostte bloed, zweet en tranen maar het is ein-de-lijk af. Jouw manuscript is

Nadere informatie

Doelgroep onderzoek. Quentin Jong A Tai, Nicky Roos, Justin van der Laan

Doelgroep onderzoek. Quentin Jong A Tai, Nicky Roos, Justin van der Laan Doelgroep onderzoek Naam: Vak: Klas: Quentin Jong A Tai, Nicky Roos, Justin van der Laan Marketing MM2C Inhoud Voorwoord... 3 Doelgroep Onderzoek... 4 IJKpersoon... 7 Voorwoord. Voor het bepalen van een

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Trainersdocument De ideale werknemer

Trainersdocument De ideale werknemer Trainersdocument De ideale werknemer Achtergrond De deelnemers wordt gevraagd aan een opdracht te gaan werken: Kruip in de huid van de werkgever om na te denken over de ideale werknemer. Doel: medewerkers

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL Welkom! #NTSOCIAL 1 http://www.youtube.com/watch?v=zcq1lwljkls 2 SOCIAL MEDIA Status en Aanpak 19 maart 2014 Zelfstandig online marketing adviseur Publicaties Online marketing expert in een week Social

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Oei, ik kan bijdragen aan mijn omzetgroei! Ja, mits

Oei, ik kan bijdragen aan mijn omzetgroei! Ja, mits Oei, ik kan bijdragen aan mijn omzetgroei! Ja, mits De markt is in beweging en we weten niet waar we aan toe zijn. 2 Spanningsveld in het waarderen van optimale samenwerking binnen de zorg Zekerheidstreven

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven?

Deze cirkel bestaat uit vijf stappen die u kunt doorlopen om uw wervingscampagne systematisch op te zetten. Waar wil je vrijwilligers voor werven? Werving U wilt nieuwe vrijwilligers werven. Mensen die één keer aan een actie meedoen, mensen waar u af en toe een beroep op kunt doen, of mensen die voor langere tijd willen meewerken. U wilt hen in elk

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

Ontmoeting. gezondnu.nl

Ontmoeting. gezondnu.nl Ger van der Gaast (64) weet sinds 2010 dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis in Utrecht. Als voormalig docent verpleegkunde volgt Ger zijn eigen zorg kritisch.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. 1 Inhoud Voorwoord Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Tip 4. Ga hem niet verzorgen of bemoederen. Tip 5. Leer van het verleden en kies opnieuw.

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

4 Rollenkaarten voor jongeren. christen. moslim. moslim extremist. geheime gelovige. Bijlage Jongerensponsoractie. Extra te verdienen punten: 35

4 Rollenkaarten voor jongeren. christen. moslim. moslim extremist. geheime gelovige. Bijlage Jongerensponsoractie. Extra te verdienen punten: 35 Bijlage Jongerensponsoractie 4 Rollenkaarten voor jongeren christen moslim Jij bent christen en dat gaat ook zichtbaar worden, omdat je een armbandje krijgt met WWJD. Doe dit om. Het betekent ook dat je

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel Oppasoma s en opa s Resultaten GGD Gezondheidspanel Waarom een onderzoek over oppasoma s en opa s? Tegenwoordig doen ouders vaak een beroep op oma en opa als het gaat om opvang van de kleinkinderen. De

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Meer dan 1.000 keer opgevraagd. ProspectMarketing.nl meer Klanten + Profit & Freedom

Meer dan 1.000 keer opgevraagd. ProspectMarketing.nl meer Klanten + Profit & Freedom Meer dan 1.000 keer opgevraagd ProspectMarketing.nl meer Klanten + Profit & Freedom meer Klanten + Profit & Freedom 25 Manieren voor meer Klanten voor uw Bedrijf! Een bedrijf kan op drie manieren groeien:

Nadere informatie