Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2015 (in aanvulling op artikel )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2015 (in aanvulling op artikel 10.11 )"

Transcriptie

1 Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2015 (in aanvulling op artikel ) In dit overzicht staan de voorwaarden vermeld die gelden voor het verkrijgen van hulpmiddelen die onder de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) vallen. U moet zich altijd wenden tot een door MCA gecontracteerde leverancier. LET OP: Vanaf 1 januari 2014 geldt dat asielzoekers gedurende de inschrijving in de RZA nog uitsluitend eenmalig aanspraak kunnen maken op verstrekking van een hulpmiddel. Een herhalingsverstrekking, reserveverstrekking of een hulpmiddel na het verlopen van de gemiddelde gebruikstermijn komen dus niet meer voor vergoeding in aanmerking. Hulpmiddelen voor kinderen (in verband met de groei) vormen hierop een uitzondering. Daarnaast zijn er enkele hulpmiddelen waarbij dit ook een uitzondering is, dit kunt u in dit overzicht bij bijzonderheden vinden. Hulpmiddelen en verbandmiddelen die worden afgeleverd in het kader van een ziekenhuisopname of een medisch specialistische behandeling vallen onder de aanspraak van Medisch Specialistische Zorg. Dit betekent dat het ziekenhuis deze hulpmiddelen levert en betaalt. Let op: een medische toelichting is geen garantie op vergoeding. Als u een hulpmiddel nodig heeft, beschrijft uw behandelend arts, medisch specialist of gespecialiseerd verpleegkundige in een medische toelichting waarvoor u het hulpmiddel precies nodig heeft. Met die informatie kan de leverancier u het juiste hulpmiddel aanmeten. De leverancier (of MCA) kan daarmee ook bepalen of het hulpmiddel voor vergoeding in aanmerking komt. Dat doet de leverancier (of MCA) aan de hand van (wettelijke) criteria. De RZA kan afwijken van de basisverzekering. Als u het hulpmiddel niet vergoed krijgt, dan krijgt u een brief met uitleg van MCA. Hulpmiddel of bruikleen? Voorafgaande toestemming van MCA nodig? Bijzonderheden Hulpmiddelen voor kortdurend gebruik: Kinderbed, hoog/laag bed, anti-decubitusbed, - Anti-decubitusbed, -matras, -kussen matras, -kussen, glij- of rollaken en patiëntenlift: Badplank Bedheffer / papegaai behandelend arts of verpleegkundige rechtstreeks tot Bedrugsteun een Bedtafel Bedverhoger, - verkorter, - verlenger Dekensteun Draaischijf Drempelhulp Duwwagen Glijlaken / rollaken Glijplank / transferplank Hoog/laagbed Infuusstandaard Kinderbed Losse douchestoel Losse toiletstoel Losse toiletverhoger Luchtring / windring Ondersteek Onrusthekken Patiëntenlift Rolstoel (handbewogen opvouwbaar) Trippelstoel Trippelstoel en rolstoel: Overige hulpmiddelen: Nee; u kunt zich rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier wenden. De leverancier stelt de medische indicatie vast.

2 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging van anatomische eigenschappen van onderdelen van het menselijk lichaam of bedekking daarvan Prothesen voor schouder, arm, hand, been of voet, algemeen gangbare hulp- en aanzetstukken voor armprothesen en een oplaadinrichting en batterijen als de prothese voor schouder, arm of hand in bekrachtigde uitvoering is. Stompkousen behandelend medisch specialist rechtstreeks tot een Mammaprothesen (voor uitwendig gebruik): een gecontracteerde leverancier zijn Hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging van de stembanden Stemprothesen Pruiken medische toelichting van de behandelend arts + een offerte van een gecontracteerde leverancier zijn Uitwendig gedragen hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging of bedekking van de oogbol 1) Volledige oogprothese 2) Scleraschalen en scleralenzen met ingekleurde iris of pupil, zonder visuscorrectie Geen vergoeding voor: een voorlopige borstprothese (postoperatief verstrekt door het ziekenhuis); zwemprothese; BH s; Mammillaprothese; plakstrips en onderhoudsmiddelen. Indien plaatsing of vervanging van de stemprothese in het ziekenhuis of op de polikliniek plaatsvindt, valt deze zorg onder de te verzekeren prestatie geneeskundige zorg en dient het te worden bekostigd in het kader van die prestatie.

3 Gelaatsprothesen Uitwendige hulpmiddelen voor het geheel of gedeeltelijk opheffen van de gevolgen van stoornissen in de functie van het ademhalingsstelsel, met inbegrip van stoffen die met behulp van deze hulpmiddelen worden toegediend Zuurstofapparaten dan wel zuurstofconcentratoren met toebehoren Alleen zuurstof voor terminale behandeling kan tevens door een huisarts worden aangevraagd. In verband met de veiligheid, dient er altijd overlegd te worden met de locatiemanager van het asielzoekerscentrum. Vernevelaars met toebehoren een gecontracteerde leverancier zijn Voorzetkamers Apparatuur voor positieve uitademingsdruk een gecontracteerde leverancier zijn Flutter Slijmuitzuigapparatuur (zowel binnen- als buitencanule) een gecontracteerde leverancier zijn Het vernevelen van hypertoon zout (mits gecertificeerd en op voorschrift van de longarts) bij patiënten van 6 jaar of ouder met Cystische Fibrose valt tevens onder de aanspraak. Vergoeding vanuit hulpmiddelenzorg alleen als het gaat om een losse universele voorzetkamer, waarbij er geen sprake is van een geneesmiddelenregistratie met een specifieke dosis aërosol. Per asielzoeker mag één flutter of pepmasker verstrekt worden

4 Tracheacanule Stomabeschermers voor gelaryngectomeerden CPAP apparatuur Apparatuur: bruikleen Toebehoren (zoals slang en masker): eigendom Longvibrators Uitwendige hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in de hoorfunctie Hoortoestellen (inclusief de benodigde oorstukjes) Asielzoeker jonger dan 16 jaar: Nee; u kunt zich met een toelichting van de behandelend KNO-arts of audiologisch centrum en een audiogram rechtstreeks wenden tot een gecontracteerde leverancier. Asielzoekers van 16 jaar en ouder: Nee; u kunt zich met een verwijzing van de huisarts rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier wenden. BAHA op softband Ringleidingen / infrarood-apparatuur / FMapparatuur / ruismaskeerders / Wek- en waarschuwingsinstallaties toelichting van de behandelend KNO-arts of audiologisch centrum + een offerte van een gecontracteerde leverancier zijn Indien plaatsing of vervanging van de tracheacanule in het ziekenhuis of op de polikliniek plaatsvindt, valt deze zorg onder de te verzekeren prestatie geneeskundige zorg en dient het te worden bekostigd in het kader van die prestatie. Geen vergoeding voor vervanging van batterijen.

5 Solo apparatuur toelichting van de behandelend KNO-arts of audiologisch centrum + een offerte van een gecontracteerde leverancier zijn Uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij urinelozing en defecatie Urine-opvangzakken met de noodzakelijke hulpstukken ter bevestiging aan bed of been, katheters met blaasvloeistoffen al dan niet met toebehoren Stomamaterialen en spoelapparatuur voor anaalspoelen Colostoma; Irrigatie (spoelsets, spoelpomp, irrigatiesleeve, stomapleisters, colostomiezakjes); behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige (incontinentieverpleegkundige) rechtstreeks tot een behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige (stomaverpleegkundige) rechtstreeks tot een Stomapluggen; Ileostoma; Urostoma; Continentstoma (en de hierbij behorende afdekpleisters en katheters) Breukband/stoma steunbandages. Incontinentie - absorptiematerialen Asielzoekers van 5 jaar en ouder: behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige (incontinentieverpleegkundige) rechtstreeks tot een Kinderen van 3 en 4 jaar: toelichting van de behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige (incontinentieverpleegkundige) + een schriftelijke motivatie van de leverancier zijn Alleen vergoeding voor wasbare bedbeschermende onderleggers. Geen vergoeding: voor kinderen jonger dan 3 jaar; bij kortdurende incontinentieklachten; bij enuresis nocturna (nachtelijk bedplassen). Kinderen van 3 en 4 jaar krijgen een vergoeding als er sprake is van een nietfysiologische vorm van incontinentie. Dat betekent dat op grond van het ziektebeeld niet te verwachten is dat het kind zindelijk wordt. Voor deze kinderen wordt alleen absorberend materiaal vergoed.

6 Uitwendige hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in het bewegingssysteem Orthesen voor romp, arm, been, voet, hoofd en hals Orthopedische schoenen en orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen Trippelstoelen en loopfietsen Hulpmiddelen ter compensatie van onvoldoende arm-, hand- en vingerfunctie Ja; bij aanvraag voor toestemming moet een toelichting van de revalidatiearts en een analyse van de beperkingen door een ergotherapeut + een offerte van de leverancier zijn gevoegd Eetapparaten Bladomslagapparatuur en apparatuur voor omgevingsbediening Daisy-spelers of daisyprogrammatuur voor motorisch gehandicapten Lig-/zitorthesen behandelend medisch specialist rechtstreeks tot een Sta orthesen: Staplank, statafel of sta-unit Aan functiebeperkingen aangepaste tafels, aangepaste stoelen en anti-decubituszitkussens behandelend medisch specialist rechtstreeks tot een Aangepaste tafels en stoelen: Geen vergoeding van breukbanden (anders dan bij parastomale hernia). Breukbanden die worden gebruikt in afwachting van een operatie vallen onder de medisch specialistische zorg. Dit is dan onderdeel van de behandeling. De breukbanden worden dan door het ziekenhuis verstrekt. Voor asielzoekers van 16 jaar en ouder geldt een eenmalige verstrekking gedurende de inschrijving in de RZA. MCA kan bij de aanvraag een ergotherapeutisch rapport verlangen.

7 Aangepaste apparatuur voor bediening van computers (o.a. speciale toetsenborden, oogbediening, hoofdbediening) Uitwendige hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in de visuele functie Lenzen op medische indicatie (o.a. corneale lenzen, keratoconuslenzen, semiscleralelenzen, rose k-lenzen, ortho k-lenzen, aphakie/afakielenzen, nachtlenzen, extendend wear lenzen en bandagelenzen met visuscorrectie) Bijzondere optische hulpmiddelen (o.a. telescoopbril, kappenbril, ptosisbril, loepenbril, verrekijkerbril en elektronische loep) Anti-decubituszitkussens: behandelend arts of verpleegkundige rechtstreeks tot een Blindentaststokken een gecontracteerde leverancier zijn Computerprogrammatuur voor grootlettersystemen voor visueel gehandicapten een gecontracteerde leverancier zijn Memorecorders voor visueel gehandicapten een gecontracteerde leverancier zijn Daisy-spelers of daisyprogrammatuur voor visueel gehandicapten Voorleesapparatuur voor zwartdrukinformatie voor visueel gehandicapten een gecontracteerde leverancier zijn Beeldschermloepen Bij de aanvraag kan MCA een ergotherapeutisch rapport verlangen. Geen vergoeding voor: steun- en wandelstokken, al dan niet wit of voorzien van rode bandjes (herkenningsstok); aanschaf van dopjes voor taststokken worden beschouwd als kosten voor normaal gebruik.

8 Kappen ter bescherming van de schedel Kappen ter bescherming van de schedel (schedelkap of valhelm) Een redressiehelm bij een asymmetrische of afgeplatte schedel wordt niet vergoed. Indien uw kind wordt geopereerd aan de schedel dan kan postoperatief door het ziekenhuis een helm worden verstrekt. Dit is dan onderdeel van de behandeling. Verbandmiddelen, toe te passen bij een ernstige aandoening waarbij langdurige medische behandeling met deze middelen is aangewezen (waaronder ook bandagelenzen zonder visuscorrigerende werking) 1) Verbandmiddelen Nee; u kunt zich met een door de behandelend arts of verpleegkundig specialist ingevuld aanvraagformulier rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier wenden. 2) Bandagelenzen zonder visuscorrigerende werking een gecontracteerde leverancier zijn Pessaria en koperhoudende spiraaltjes Pessaria en koperhoudende spiraaltjes Hulpmiddelen die samenhangen met verzorging en verpleging op bed Bedden in speciale uitvoering (o.a. hoog/laag bed), anti-decubitusbedden, -matrassen en - overtrekken, lucht- en windringen, dekenbogen, bedhekken, bedrugsteunen en bedtafels, bedgalgen, papegaaien, bedverkorters, bedverlengers, bedverhogers en bedportalen, glij- en rollakens, ondersteken, bedbeschermende onderleggers en infuusstandaarden. Bedbeschermende onderleggers: eigendom Overige hulpmiddelen: bruikleen Bedden in speciale uitvoering, anti-decubitusbedden, anti-decubitusmatrassen, anti-decubitusovertrekken en glij- en rollakens: behandelend arts of verpleegkundige rechtstreeks tot een Overige hulpmiddelen: Nee; u kunt zich rechtstreeks tot een De leverancier stelt de indicatie vast. MCA kan een ergotherapeutisch rapport verlangen. Beschermende onderleggers: vergoeding alleen indien het verlies van bloed en exsudaat dusdanige hygiënische problemen oplevert dat deze slechts door gebruik van een bedbeschermende onderlegger kunnen worden ondervangen. Injectiespuiten met toebehoren dan wel injectiepennen met toebehoren (met uitzondering van gebruik van deze middelen in het kader van de behandeling van diabetes) Injectiespuiten met toebehoren dan wel injectiepennen met toebehoren (voor gebruik van deze middelen in het kader van de behandeling van diabetes zie 'Hulpmiddelen bij diabetes')

9 Uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij het langdurig compenseren van het functieverlies van aderen bij het transport van bloed en het functieverlies van lymfevaten bij het transport van lymfe Therapeutisch elastische kousen en aan- en Zogeheten TED-kousen, kousen tegen uittrekhulpen met uitzondering van de trombose, worden niet vergoed. Ortomate een gecontracteerde leverancier zijn Gemiddelde gebruiksduur en gebruiksaantallen: Therapeutisch elastische kousen: bij één been: 2 stuks gedurende 12 maanden bij beide benen: 2 paar gedurende 12 maanden Overige hulpmiddelen: 1 verstrekking per inschrijving RZA Lymfe oedeem compressieapparatuur en manchetten Compressiehulpmiddelen (o.a. CircAid, FarrowWrap en Juxa Fit) en compressiezwachtels met toebehoren Apparatuur: bruikleen Manchetten: eigendom toelichting van de behandelend medisch specialist en de behandelend oedeemtherapeut + een offerte van een gecontracteerde leverancier zijn een gecontracteerde leverancier zijn Uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij stoornissen in de functies van het hematologisch systeem Zelfmeetapparatuur voor bloedstollingtijden Ja; bij de aanvraag voor toestemming moet toelichting van de behandelend arts van de trombosedienst zijn gevoegd + een offerte van een gecontracteerde leverancier Uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij het controleren en reguleren van stoornissen in de bloedsuikerspiegel Hulpmiddelen bij diabetes (injectiepennen, apparatuur voor het zelf afnemen van bloed, bloedglucosemeter, teststrips) wenden. behandelend arts of diabetesverpleegkundige rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier Draagbare uitwendige insulinepomp toelichting van de behandelend arts of diabetesverpleegkundige + een offerte van een gecontracteerde leverancier zijn Gemiddelde gebruiksduur en gebruiksaantallen: 1 verstrekking per inschrijving RZA voor compressiezwachtels: maximaal 1 per week Als de zelfmeetapparatuur wordt geleverd door een trombosedienst, dan heeft u geen voorafgaande toestemming van MCA nodig. Geen vergoeding voor vervanging van batterijen.

10 Draagbare uitwendige infuuspompen met toebehoren Draagbare uitwendige infuuspompen met Uitwendige infuuspomp: toebehoren bruikleen Toebehoren: eigendom toelichting van de behandelend medisch specialist+ Verbandschoenen Verbandschoenen Allergeenvrije schoenen Allergeenvrije schoenen Hulpmiddelen voor de toediening van voeding Niet-klinisch ingebrachte sonden met toebehoren en uitwendige toebehoren benodigd bij de toediening van parenterale voeding Uitwendige voedingspompen en toebehoren Voedingspomp: bruikleen Toebehoren: eigendom een gecontracteerde leverancier zijn Uitwendige hulpmiddelen gerelateerd aan en ter compensatie van beperkingen in het spreken Spraakvervangende hulpmiddelen Spraakversterkers Geen vergoeding voor vervanging van batterijen. Verbandschoenen bij oedeem of bij een operatieve ingreep zijn geen onderdeel van de hulpmiddelenzorg en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. U kunt alleen aanspraak maken op allergeenvrije schoenen wanneer u redelijkerwijs niet kan volstaan met confectieschoenen. Geen vergoeding voor: batterijen, accu's en oplaadapparatuur; een tas voor de voedingspomp MCA kan bij de aanvraag van een ergotherapeutisch rapport verlangen.

11 Aanvullend pakket hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers In dit overzicht staan de voorwaarden vermeld die gelden voor de vergoeding van hulpmiddelen die onder het aanvullende pakket hulpmiddelen van de Regeling Zorg Asielzoekers vallen. U moet zich altijd wenden tot een door MCA gecontracteerde leverancier. Krukken, loophulpen met 3 of 4 poten, looprekken, rollators, loopwagens Rolstoelen (zelfbeweger, duwrolstoel met of zonder elektronische hulpaandrijving, elektrische rolstoel) behandelend (revalidatie)arts rechtstreeks tot een Driewielfietsen behandelend (revalidatie)arts rechtstreeks tot een Brillen Nee; u kunt zich rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier wenden. De leverancier stelt de indicatie vast. Steunzolen Plaswekkers behandelend arts of incontinentieverpleegkundige rechtstreeks tot een gecontracteerde leverancier wenden. Een rolstoel met elektronische aandrijving of een elektrische rolstoel wordt alleen geleverd als de asielzoeker niet in staat is de rolstoel zelf voor te bewegen. Een driewielfiets met hulpmotor wordt alleen geleverd als de asielzoeker niet in staat is de driewielfiets zelf voor te bewegen. U krijgt maximaal 1 bril per 3 jaren (36 kalendermaanden) vergoed bij een oogafwijking van groter dan of gelijk aan - 1,5 dioptrieën of groter dan of gelijk aan +1,5 dioptrieën U krijgt maximaal 1 steunzool per voet per inschrijving in de RZA vergoed (voor zover steunzolen niet vallen onder orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen) U komt in aanmerking voor vergoeding van een plaswekker wanneer: er sprake is van regelmatig bedplassen (minimaal 2 keer per week); u 7 jaar of ouder bent; u niet eerder een plaswekker heeft gehad van MCA.

Bijlage 3: Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2017 (in aanvulling op artikel )

Bijlage 3: Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2017 (in aanvulling op artikel ) Bijlage 3: Overzicht hulpmiddelen Regeling Zorg Asielzoekers 2017 (in aanvulling op artikel 10.11 ) In deze bijlage is een overzicht van de hulpmiddelen en verbandmiddelen opgenomen waarop u aanspraak

Nadere informatie

Wereldwijdpolis Overzicht hulpmiddelen behorend bij de Bepaling hulpmiddelen 2015

Wereldwijdpolis Overzicht hulpmiddelen behorend bij de Bepaling hulpmiddelen 2015 Wereldwijdpolis Overzicht hulpmiddelen behorend bij de Bepaling hulpmiddelen 2015 Overzicht hulpmiddelen behorend bij de Bepaling hulpmiddelen 2011 1 In het onderstaande overzicht staan per hulpmiddel

Nadere informatie

Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2014 incl. BTW

Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2014 incl. BTW Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2014 incl. BTW De artikelnummers in dit documenten verwijzen naar ons hulpmiddelenreglement. 6.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging

Nadere informatie

Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2015 incl. BTW

Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2015 incl. BTW Marktconforme vergoedingen hulpmiddelen 2015 incl. BTW De artikelnummers in dit documenten verwijzen naar ons hulpmiddelenreglement. 6.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging

Nadere informatie

Toestemming vooraf bij afspraken leverancier. ja ja 3 jaar - Eigendom. ja ja 3 jaar - Eigendom. ja ja 5 jaar - Eigendom. ja nee - - Eigendom

Toestemming vooraf bij afspraken leverancier. ja ja 3 jaar - Eigendom. ja ja 3 jaar - Eigendom. ja ja 5 jaar - Eigendom. ja nee - - Eigendom 1 Prothese boven Med-specialist + schriftelijke toelichting bij prothesekoker 1 Prothese onder Med-specialist Schriftelijke toelichting bij prothesekoker 1 Myo prothese Med-specialist Vervanging: Schriftelijke

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2015 ZorgVerzorgd Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen... 6 2.1 Algemeen...6

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2014 ZorgZó Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen... 5 2.1.1

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering \ Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering \ Geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen...6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij Anderzorg Basis Geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen...6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering \ Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering \ Geldig vanaf 1 januari 2014 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen... 5 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Basis Budget Jong Extra Tand Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen...5 2.1.1 Indicatie en doelmatigheid...5 2.1.2 Naar een gecontracteerde

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2014 ZorgVerzorgd Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen...

Nadere informatie

verzekeringsreglement bij de basisverzekering

verzekeringsreglement bij de basisverzekering verzekeringsreglement bij de basisverzekering versie 1.0 - geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 5 2 Overzicht Hulpmiddelen... 6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie en doelmatigheid...

Nadere informatie

Verzekeringsreglement Azivo 2013. \ Geldig vanaf 1 januari 2013 PA01

Verzekeringsreglement Azivo 2013. \ Geldig vanaf 1 januari 2013 PA01 Verzekeringsreglement Azivo 2013 \ Geldig vanaf 1 januari 2013 PA01 Inhoud 1 Uw verzekeringsreglement 2 Overzicht hulpmiddelen 2.1 Algemeen 2.1.1 Indicatie en doelmatigheid 2.1.2 Naar een gecontracteerde

Nadere informatie

Vergoeding Hulpmiddelen 2011

Vergoeding Hulpmiddelen 2011 Vergoeding 2011 Vergoeding bij aanschaf en bij een nietgecontracteerde leverancier. De algemene bepalingen voor vergoedingen bij nietgecontracteerde leveranciers uit het Achmea Reglement 2011 zijn hierop

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen VGZ 2006

Reglement hulpmiddelen VGZ 2006 Reglement hulpmiddelen VGZ 2006 geldend vanaf 1 januari 2006 als bedoeld in de verzekeringsvoorwaarden VGZ Zorgverzekering 2006. Pagina 1 van 17 Reglement hulpmiddelen VGZ 2006 geldend vanaf 1 januari

Nadere informatie

Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering. Geldig vanaf 1 januari 2011

Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering. Geldig vanaf 1 januari 2011 Geldig vanaf 1 januari 2011 Drukwerkcode Inhoud 1 Uw verzekeringsreglement 2 Overzicht hulpmiddelen 2.1 Voorwaarden hulpmiddelen Prothesen voor schouder, arm, hand, been of voet Mammaprothesen Stemprothesen

Nadere informatie

N.V. Univé Zorg O.V.M. Univé Zorgverzekeraar u.a.

N.V. Univé Zorg O.V.M. Univé Zorgverzekeraar u.a. N.V. Univé Zorg O.V.M. Univé Zorgverzekeraar u.a. REGLEMENT HULPMIDDELEN Ingaande 1 januari 2006 Vastgesteld door N.V. Univé Zorg en OVM Univé Zorgverzekeraar U.A., gebaseerd op de betreffende Regeling

Nadere informatie

Vergoeding Hulpmiddelen 2014

Vergoeding Hulpmiddelen 2014 Vergoeding Hulpmiddelen 2014 Vergoeding bij aanschaf hulpmiddelen bij een niet-gecontracteerde leverancier De algemene bepalingen voor vergoedingen bij niet-gecontracteerde leveranciers uit het Achmea

Nadere informatie

Marktconforme tarieven hulpmiddelen 2016 Labels en volmachten van a.s.r.

Marktconforme tarieven hulpmiddelen 2016 Labels en volmachten van a.s.r. Marktconforme tarieven hulpmiddelen Labels en volmachten van a.s.r. Artikel 5.1.1 Prothesen voor schouder, arm, hand, been of voet 5.1.2 Stompkousen 5.1.3 Liners 5.1.4 Mammaprothesen (uitwendige borstprothesen)

Nadere informatie

Het Reglement Hulpmiddelen Energiek 2014. Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering.

Het Reglement Hulpmiddelen Energiek 2014. Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering. Energiek 2014 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Energiek 2013. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners hulpmiddelen 2013

Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners hulpmiddelen 2013 Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners hulpmiddelen 2013 Hieronder vindt u de vergoedingen voor de aanschaf van een hulpmiddel bij een nietgecontracteerde leverancier op basis van uw basisverzekering

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2015.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2015. ZorgDirect 2016 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen ZorgDirect 2015. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2014.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2014. HollandZorg 2015 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2014. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Hulpmiddelen 2006 SR-Zorgverzekeraar. In deze brochure Reglement

Hulpmiddelen 2006 SR-Zorgverzekeraar. In deze brochure Reglement Hulpmiddelen 2006 SR-Zorgverzekeraar In deze brochure Reglement Reglement Hulpmiddelen 2006 1. Algemeen Dit Reglement betreft een uitwerking van de Regeling Zorgverzekering voor wat betreft de hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2015.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2015. HollandZorg 2016 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2015. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013. Salland zorgverzekeringen 2014 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelenzorg 2008

Reglement Hulpmiddelenzorg 2008 Reglement Hulpmiddelenzorg 2008 Harlingertrekweg 53 8913 HR Leeuwarden Telefoon (058) 291 31 31 www.defriesland.nl (geldig vanaf 1 januari 2008) Artikel 1. Begripsomschrijvingen Eerste verschaffing: Eerste

Nadere informatie

1. Algemeen 3. 2. Definities 3. 3. Begripsomschrijvingen 3. 4. Aanvraag/toestemming 6. 5. Hulpmiddelen op alfabetische volgorde 8

1. Algemeen 3. 2. Definities 3. 3. Begripsomschrijvingen 3. 4. Aanvraag/toestemming 6. 5. Hulpmiddelen op alfabetische volgorde 8 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Reglement hulpmiddelen 2011 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Definities 3 3. Begripsomschrijvingen 3 4. Aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen op alfabetische

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen 2014

Reglement hulpmiddelen 2014 Reglement hulpmiddelen 2014 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen 4 2. Toepasselijke regelgeving 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Procedure aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen 8 6. Specifieke bepalingen per hulpmiddel

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelenzorg 2009 (geldig vanaf 1 januari 2009)

Reglement Hulpmiddelenzorg 2009 (geldig vanaf 1 januari 2009) Reglement Hulpmiddelenzorg 2009 (geldig vanaf 1 januari 2009) Artikel 1. Begripsomschrijvingen Eerste verschaffing: Eerste keer binnen een periode waarin een verzekerde is aangewezen op een hulpmiddel,

Nadere informatie

Hulpmiddelenlijst NTAC Onderverdeling budgetten van: - - Zorgverzekeraars - Zorgkantoren (AWBZ) - Gemeenten (WMO) - Versie 2008

Hulpmiddelenlijst NTAC Onderverdeling budgetten van: - - Zorgverzekeraars - Zorgkantoren (AWBZ) - Gemeenten (WMO) - Versie 2008 Zorgverzekeraars Zorgkantoren n AANKLEEDTAFEL VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN AANKOPPELFIETS (FIETSWIEL GEKOPPELD AAN EEN ROLSTOEL) Zorgkant. Zorgkant. N.V.T. N.V.T. AANPASSINGEN AAN ROLSTOELEN Zorgkant.

Nadere informatie

Onder voorbehoud van toetsing door het NZa

Onder voorbehoud van toetsing door het NZa Onder voorbehoud van toetsing door het NZa 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk Omschrijving Pagina 1. Algemeen 4 2. Toepasselijke regelgeving 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Procedure aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012. hulpmiddelen hulpmiddelen Salland verzekeringen 2013 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983)

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014. Salland Zorgverzekeringen 2015 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene

Nadere informatie

Artikel 2. Algemene bepalingen over hulp- en verbandmiddelen die in eigendom of in bruikleen worden verstrekt.

Artikel 2. Algemene bepalingen over hulp- en verbandmiddelen die in eigendom of in bruikleen worden verstrekt. Reglement Hulpmiddelenzorg 2012 bij de Alles Verzorgd Polis en de Vrije Keus Polis (geldig vanaf 1 januari 2012) Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde aan de kwaliteit van

Nadere informatie

Vergoeding hulpmiddel Keuze Zorg Plan

Vergoeding hulpmiddel Keuze Zorg Plan Artikel 3.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging van anatomische eigenschappen van onderdelen van het menselijk lichaam of bedekking daarvan. Onder deze aanspraak vallen hulpmiddelen

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen Salland verzekeringen Begripsomschrijvingen. Artikel 1

Reglement hulpmiddelen Salland verzekeringen Begripsomschrijvingen. Artikel 1 Reglement hulpmiddelen Salland verzekeringen 2008 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: eerste verstrekking: eerste keer binnen een periode waarin een verzekerde is op

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2015 ZorgZó Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen... 6 2.1 Algemeen...6 2.1.1

Nadere informatie

Geldig vanaf 1 januari 2014. Reglement Hulpmiddelen 2014

Geldig vanaf 1 januari 2014. Reglement Hulpmiddelen 2014 Geldig vanaf 1 nuari 2014 Reglement Hulpmiddelen 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Toepasselijke regelgeving... 3 3. Algemene bepalingen... 3 4. Procedure aanvraag/toestemming... 4 5. Hulpmiddelen...

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2014

Reglement Hulpmiddelen 2014 Reglement Hulpmiddelen 2014 (Concept onder voorbehoud, ligt ter toetsing bij NZa. Naar aanleiding van het bestuurlijk rechtsoordeel kunnen nog wijzigingen worden aangebracht) Geldig vanaf 1 nuari 2014

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2014 ZorgVerzorgd Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...4 2 Overzicht Hulpmiddelen... 5 2.1 Algemeen...5

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen 2015

Reglement hulpmiddelen 2015 Reglement hulpmiddelen 2015 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen 4 2. Toepasselijke regelgeving 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Procedure aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen 7 6. Specifieke bepalingen per hulpmiddel

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! verzekeringsreglement bij de basisverzekering versie 1.0 geldig vanaf 1 januari 2016 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Voorwaardelijk

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij Anderzorg Basis Geldig vanaf 1 januari 2016 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 5 2 Voorwaardelijk toegelaten behandelingen... 6 3 Overzicht Hulpmiddelen...

Nadere informatie

verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering

verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Voorwaardelijk toegelaten behandelingen 6 3 Overzicht Hulpmiddelen... 9 3.1 Algemeen...9 3.1.1

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2012

Reglement Hulpmiddelen 2012 Reglement Hulpmiddelen 2012 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk Omschrijving Pagina 1. Algemeen 4 2. Definities 4 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen op alfabetische volgorde 7 6.

Nadere informatie

Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners Hulpmiddelen 2014

Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners Hulpmiddelen 2014 Vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners 2014 Artikel 4.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging van anatomische eigenschappen van onderdelen van het menselijk lichaam

Nadere informatie

Hulpmiddelen 2007 Zorgverzekeraar DSW. In deze brochure Reglement

Hulpmiddelen 2007 Zorgverzekeraar DSW. In deze brochure Reglement Hulpmiddelen 2007 Zorgverzekeraar DSW In deze brochure Reglement Reglement Hulpmiddelen 2007 1. Algemeen Dit Reglement betreft een uitwerking van de Regeling zorgverzekering voor wat betreft de hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

1. Algemeen 4. 2. Toepasselijke regelgeving 4. 3. Algemene bepalingen 4. 4. Procedure aanvraag/toestemming 6. 5. Hulpmiddelen 7

1. Algemeen 4. 2. Toepasselijke regelgeving 4. 3. Algemene bepalingen 4. 4. Procedure aanvraag/toestemming 6. 5. Hulpmiddelen 7 Reglement hulpmiddelen 2015 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen 4 2. Toepasselijke regelgeving 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Procedure aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen 7 6. Specifieke bepalingen per hulpmiddel

Nadere informatie

Agis Reglement hulpmiddelen 2004

Agis Reglement hulpmiddelen 2004 Agis Reglement hulpmiddelen 2004 Asn Geachte verzekerde, Dit is het Agis Reglement hulpmiddelen voor het jaar 2004. De wetgever heeft bepaald welke hulpmiddelen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief Hulpmiddelen 2014

Interpolis ZorgActief Hulpmiddelen 2014 Interpolis ZorgActief Hulpmiddelen 2014 Vergoeding bij niet gecontracteerde leveranciers Artikel Reglement hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddelen Maximale vergoeding (incl. BTW) of eigen 4.1 Uitwendige

Nadere informatie

Overzicht maximale vergoedingen hulpmiddelen 2017

Overzicht maximale vergoedingen hulpmiddelen 2017 Ditzo Vastgestelde maximum tarieven hulpmiddelen Publicatie: 19-11-2016 Overzicht maximale vergoedingen hulpmiddelen Publicatie d.d. 19 november 2016 5.1.1 Prothesen voor schouder, arm, hand, been of voet

Nadere informatie

Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering. Geldig vanaf 1 januari 2012

Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering. Geldig vanaf 1 januari 2012 Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2012 Inhoud 1 Uw verzekeringsreglement 2 Overzicht hulpmiddelen 2.1 Voorwaarden hulpmiddelen Prothesen voor schouder, arm, hand, been

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2013

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2013 Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2013 I. Algemene bepalingen II. III. IV. Overzicht hulpmiddelen Nadere voorwaarden per hulpmiddel Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2014

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2014 Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2014 I. Algemene bepalingen II. III. IV. Overzicht hulpmiddelen Nadere voorwaarden per hulpmiddel Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen

Nadere informatie

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2011

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2011 Achmea Zorgverzekeraar Achmea Reglement Hulpmiddelen 2011 Beter Af Restitutie Polis Keuze Zorg Plan Ingaande 1 januari 2011 Indeling Artikel 1 Algemeen Pagina 3 1.1 Reikwijdte 3 1.2 Definities 3 Artikel

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen VGZ geldend vanaf 1 januari 2009

Reglement hulpmiddelen VGZ geldend vanaf 1 januari 2009 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 Reglement hulpmiddelen VGZ geldend vanaf 1 januari 2009 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag.

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis REGLEMENT HULPMIDDELENZORG Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis Geldig vanaf 1 januari 2014 Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Kiemer Basisverzekering

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Kiemer Basisverzekering REGLEMENT HULPMIDDELENZORG Behorend bij de Kiemer Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2015 Algemene informatie Kiemer Zorgverzekeraar, hierna wij, hecht veel waarde aan de kwaliteit van hulpmiddelenleveranciers

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2014

Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2014 Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2014 I. Algemene bepalingen II. III. IV. Overzicht hulpmiddelen Nadere voorwaarden per hulpmiddel Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2016. Geldig vanaf 1 januari 2016

Reglement Hulpmiddelen 2016. Geldig vanaf 1 januari 2016 Reglement Hulpmiddelen 2016 Geldig vanaf 1 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Toepasselijke regelgeving... 3 3. Algemene bepalingen... 3 4. Procedure aanvraag/toestemming... 4 5. Hulpmiddelen...

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelenzorg 2011

Reglement Hulpmiddelenzorg 2011 Reglement Hulpmiddelenzorg 2011 (geldig vanaf 1 januari 2011) lgemene informatie e riesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde aan de kwaliteit van hulpmiddelenleveranciers en heeft zich tot doel gesteld

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2007. Asn

Reglement Hulpmiddelen 2007. Asn Reglement Hulpmiddelen 2007 Asn Geachte verzekerde, Dit is het Agis Hulpmiddelenreglement. De wetgever heeft bepaald welke hulpmiddelen in aanmerking komen voor vergoeding. 1) Daarnaast stelt de wetgever

Nadere informatie

Vergoeding hulpmiddel Zorg Plan 2012

Vergoeding hulpmiddel Zorg Plan 2012 2012 Artikel 3.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke vervanging van anatomische eigenschappen van onderdelen van het menselijk lichaam of bedekking daarvan. Onder deze aanspraak vallen

Nadere informatie

Restitutietarieven Ditzo 2019 (inclusief verwachte BTW verhoging van 6 naar 9%) Publicatie d.d

Restitutietarieven Ditzo 2019 (inclusief verwachte BTW verhoging van 6 naar 9%) Publicatie d.d Restitutietarieven Ditzo 2019 (inclusief verwachte BTW verhoging van 6 naar 9%) Publicatie d.d. 12-11-2018 Artikel Reglement Hulpmiddelen 2019 Omschrijving hulpmiddel Vastgestelde maximum tarief Ditzo

Nadere informatie

Restitutietarieven Ditzo 2018

Restitutietarieven Ditzo 2018 Restitutietarieven Ditzo 2018 Artikel Reglement Hulpmiddelen 2018 Omschrijving hulpmiddel Vastgestelde maximum tarief Ditzo Toelichting 5.1.1 Prothesen voor Arbeidstijd schouder, arm, hand, 81,00 per uur

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2010

Reglement Hulpmiddelen 2010 Reglement Hulpmiddelen 2010 Inhoudsopgave Artikel Pagina 1. Algemeen 4 2. Definities 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Aanvraag/toestemming 5 5. Specifieke bepalingen per hulpmiddel 7 Hulpmiddel 5.1 Uitwendige

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen 2013

Reglement Hulpmiddelen 2013 Reglement Hulpmiddelen 2013 I. Algemene bepalingen II. III. IV. Overzicht hulpmiddelen Nadere voorwaarden per hulpmiddel Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen 2013 Het Reglement

Nadere informatie

Marktconforme tarieven hulpmiddelen 2016

Marktconforme tarieven hulpmiddelen 2016 Marktconforme tarieven hulpmiddelen 2016 Artikel Reglement Hulpmiddelen 2016 Omschrijving hulpmiddel Restitutietarief Toelichting 5.1.1 Prothesen voor schouder, arm, hand, been of voet Arbeidstijd 82,00

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen PNOzorg 2014

Reglement Hulpmiddelen PNOzorg 2014 Reglement Hulpmiddelen PNOzorg 2014 I. Algemene bepalingen II. Overzicht hulpmiddelen III. Nadere voorwaarden per hulpmiddel IV. Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen 2014 Het

Nadere informatie

Reglementen 2012. Hulpmiddelen

Reglementen 2012. Hulpmiddelen Reglementen 2012 Hulpmiddelen 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Algemene bepalingen 4 Definities 4 Rechten van de verzekerde 4 Toestemming 5 Gebruik 5 Vervanging 6 Leveranciers 6 Bijzondere bepalingen 6 Slotbepalingen

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis, Online Verzorgd Polis en Zelf Bewust Polis

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis, Online Verzorgd Polis en Zelf Bewust Polis REGLEMENT HULPMIDDELENZORG Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis, Online Verzorgd Polis en Zelf Bewust Polis Geldig vanaf 1 januari 2015 Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Zelf Bewust Polis

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Zelf Bewust Polis REGLEMENT HULPMIDDELENZORG Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Zelf Bewust Polis Geldig vanaf 1 januari 2016 Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde aan

Nadere informatie

Het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering.

Het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering. ZorgDirect 2017 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen ZorgDirect 2016. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Vergoeding bij niet-gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers Tarievenlijst 2014

Vergoeding bij niet-gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers Tarievenlijst 2014 Vergoeding bij niet-gecontracteerde enleveranciers Tarievenlijst 2014 Artikel 4.1 Uitwendige en ter volledige of gedeeltelijke verging anatomische eigenschappen onderdelen het menselijk lichaam of bedekking

Nadere informatie

Vergoeding Hulpmiddelen 2013

Vergoeding Hulpmiddelen 2013 Vergoeding Hulpmiddelen 2013 Vergoeding bij aanschaf hulpmiddelen bij een niet-gecontracteerde leverancier De algemene bepalingen voor vergoedingen bij niet-gecontracteerde leveranciers uit het Achmea

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2018 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2017.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2018 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2017. ZorgDirect 2018 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2018 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen ZorgDirect 2017. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen IZZ

Reglement hulpmiddelen IZZ Reglement en IZZ Geldend vanaf 1 januari 2010 IZZ Zorg voor de zorg Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 4 Artikel 2. Algemene bepalingen 4 Artikel 3. Verzekerde prestaties 5 Artikel 4. Overzicht

Nadere informatie

ONVZ Reglement Hulpmiddelen 2011

ONVZ Reglement Hulpmiddelen 2011 ONVZ Reglement Hulpmiddelen 2011 Het Reglement Hulpmiddelen is een uitwerking van artikel 19 van deel B van de Basisverzekering en maakt deel uit van de polisvoorwaarden. Dat artikel regelt de aanspraken

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Hulpmiddelen. Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen

Polisvoorwaarden. Hulpmiddelen. Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen Reglement 2014 2013 Polisvoorwaarden Hulpmiddelen Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen Zorg Zorg en en Zekerheid Zekerheid biedt biedtalal188 187jaar jaaruitstekende, uitstekende,betaalbare

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2016.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2016. Salland Zorgverzekeringen 2017 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2016. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene

Nadere informatie

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Artikel Reglement Hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddel 80% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief 4.1 Uitwendige hulpmiddelen ter

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2016.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2016. HollandZorg 2017 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2017 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2016. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Behandeling Basisverzekering Principe Polis Basisverzekering Restitutie Polis Artikel Reglement Hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddel 80% van

Nadere informatie

Zie omschrijving 4.1.1 tot en met 4.1.5

Zie omschrijving 4.1.1 tot en met 4.1.5 Wij zijn er voor ú Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Artikel Reglement Hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddel Select 4.1 Uitwendige hulpmiddelen ter volledige of gedeeltelijke

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen RH2012

Reglement Hulpmiddelen RH2012 Reglement Hulpmiddelen RH2012 Toelichting Als dit vermeld is in de polisvoorwaarden van uw verzekering, dan kunt u aanspraak maken op de vergoeding van hulpmiddelen. OOM Verzekeringen heeft hiervoor een

Nadere informatie

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015

Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Tarieven niet-gecontracteerde leveranciers hulpmiddelen 2015 Artikel Reglement Hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddel 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief 80% van het gemiddeld door ons

Nadere informatie

Overzicht gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers 2015

Overzicht gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers 2015 Overzicht gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers 2015 A.B.C. Hoortechniek FM geluidsoverdrachtsysteem, IR overdrachtsysteem, ringleidinghulpmiddelen, soloapparatuur Wek- en waarschuwingapparatuur Ans

Nadere informatie

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers Hulpmiddelen 2016

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers Hulpmiddelen 2016 Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers Hulpmiddelen 2016 Artikel Reglement Hulpmiddelen Omschrijving hulpmiddel Maximale vergoeding (inclusief BTW) Gebruikstermijn 4.1 Uitwendige hulpmiddelen

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen Stad Holland Zorgverzekeraar Algemeen

Reglement Hulpmiddelen Stad Holland Zorgverzekeraar Algemeen Reglement Hulpmiddelen Stad Holland Zorgverzekeraar 2008 1. Algemeen Dit Reglement betreft een uitwerking van de polisvoorwaarden van Stad Holland Zorgverzekeraar voor wat betreft de hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016 Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016 I. Algemene bepalingen II. Overzicht hulpmiddelen 4 III. Nadere voorwaarden per hulpmiddel 10 IV. Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen 18 Risicodraagster

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016

Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016 Reglement Hulpmiddelen ONVZ Zorgverzekeraar 2016 I. Algemene bepalingen II. Overzicht hulpmiddelen 4 III. Nadere voorwaarden per hulpmiddel 10 IV. Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen 18 Risicodraagster

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen Natura 2015

Reglement Hulpmiddelen Natura 2015 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. 1 Definities 3 2 Aanspraken 3 3 Toestemming 3 4 Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019

REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019 REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2019 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2018. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2015

Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2015 Reglement Hulpmiddelen VvAA zorgverzekering 2015 I. Algemene bepalingen II. III. IV. Overzicht hulpmiddelen Nadere voorwaarden per hulpmiddel Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen

Nadere informatie

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016 Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016 Genoemde vergoedingen zijn de vergoedingen voor zorg verleend door niet-gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen.

Nadere informatie

5.16 Apparatuur voor positieve uitademingsdruk (PEP-apparatuur) 5.17 Infuuspompen voor de toediening van geneesmiddelen m.u.v. insuline 15 5.

5.16 Apparatuur voor positieve uitademingsdruk (PEP-apparatuur) 5.17 Infuuspompen voor de toediening van geneesmiddelen m.u.v. insuline 15 5. Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Reglement Hulpmiddelen 2009 Inhoudsopgave Artikel Pagina 1. Algemeen 4 2. Definities 4 3. Aanvraag/toestemming 4 4. Algemene bepalingen 5 5. Specifieke bepalingen

Nadere informatie

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016

Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016 Maximale vergoedingen bij niet gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen 2016 Genoemde vergoedingen zijn de vergoedingen voor zorg verleend door niet-gecontracteerde leveranciers van hulpmiddelen.

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen IZZ

Reglement hulpmiddelen IZZ Reglement en IZZ Geldend vanaf 1 januari 2011 IZZ Zorg voor de zorg Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 4 Artikel 2. Algemene bepalingen 4 Artikel 3. Verzekerde prestaties 5 Artikel 4. Overzicht

Nadere informatie