Hoe mijn je de uitspraak dat professionalisering belangrijk is (post HBOopleiding) met het inzetten van MBO-ers?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe mijn je de uitspraak dat professionalisering belangrijk is (post HBOopleiding) met het inzetten van MBO-ers?"

Transcriptie

1 Reactie Ik mis beweging LO Is begrijpend lezen en NMB niet te zwaar voor deze jonge kinderen Hoe mijn je de uitspraak dat professionalisering belangrijk is (post HBOopleiding) met het inzetten van MBO-ers? In het verlengde hiervan; een continurooster om het aantal gezichten voor (de jonge) lln te verminderen. (juf-tso-middag-bso is veel) Ateliers; Koken met 30 lln is onmogelijk! Groep 7 doet nu niets met PC s? Jullie nieuwe en bestaande lesmethoden; werken die allemaal voor 100% op jullie grote ICT investering in tablets Werkt Ambrasoft, Zwijssen Take it easy Laat de ICT verantwoordelijke zijn Huiswerk goed doen! Kan een PM-er 35 kids in 1 lokaal aan? Zijn vaak goed met kleinere groepjes maar zo n grote groep? Continurooster Geen TSO (medewerkers) geen urenverschil in groepen 4/5 ++ Continurooster ipv TSO meer rust Graag continurooster LO is ingeroosterd in de ochtend en de middag. Dat verandert niet t.o.v. afgelopen jaren. Dit wordt dus gevolgd in de basisgroep bij de vakleerkracht gym. Groepen 4/5 hebben begrijpend lezen niet samen (op dezelfde middag) met naut meander en brandaan. Begrijpend lezen hebben zij samen (op dezelfde middag) met KIVA. Dat is onze nieuwe anti-pest methode. Voor sommige taken/lessen is het niet noodzakelijk dat het wordt gedaan door HBO(+)-opgeleide leerkrachten. Dat geldt met name voor de creatieve vakken. Vakinhoudelijk instructie wordt altijd gedaan door leerkrachten. Dit is iets om mee te nemen naar de toekomst. Bedankt voor de tip! Tijdens de ateliers zijn de groepen kleiner omdat er dan meer personeel (ook pedagogisch medewerkers) aanwezig is. We starten nog niet met koken. Wellicht kan dit later op inschrijving terugkomen. Volgend schooljaar zal het meer geïntegreerd worden en zal dit meer opgepakt worden. ICT is een groot aandachtspunt. De aan te schaffen tablets zullen worden uitgekozen op het werken met de software. Er komt daarnaast een nieuwe aansluiting via Ziggo waardoor er een betere en snellere verbinding komt, ook in het noodgebouw. De ICT ontwikkelingen zullen de loop van dit schooljaar in beslag nemen. We zullen dus schooljaar groeien naar een nieuwe ICTsituatie. De groepen tijdens de ateliers zijn nooit 35 kinderen. Er zijn op die middagen evenveel begeleiders als in de ochtenden bestaand uit: leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Dit is iets om mee te nemen naar de toekomst. Bedankt voor de tip!

2 2 of 3 keer per jaar gesprekje leerkracht Meer momenten met leerkrachten Ben angstig voor het steeds opnieuw wennen aan een nieuwe leerkracht, regels, structuren. Verwarrend voor kinderen die dat lastig vinden Passende meubels; klein kind, slechte groei andere (wisselende klas, passende stoel / tafel??) Graag geen continurooster BSO wordt alleen maar langer We zullen minimaal 2 momenten met de leerkrachten inplannen. Zowel de leerkrachten als ouders kunnen altijd een extra gesprek aanvragen. We vinden het belangrijk om dat lijntje kort te houden. Dit begrijpen we, de MR heeft ons hier ook op geattendeerd. We hebben gekeken naar een mogelijke oplossing hiervoor. We zullen er zorg voor dragen dat we het voor iedereen zo gestructureerd mogelijk maken en er zorg voor dragen dat iedere leerkracht in het cluster de juiste manier van benaderen kent. Door voor elke leerling / niveau groep een rooster te maken die voor zowel leerlingen als ouders inzichtelijk wordt en door intensief overleg binnen het cluster willen we zoveel mogelijk structuur bieden. Daarnaast komen er ingeplande reflectiemomenten met ouders en leerlingen. Zodra alle indelingen per niveau groep bekend zijn zullen we inventariseren waar er problemen zijn betreft meubilair en kijken naar een oplossing. Dit is iets om mee te nemen naar de toekomst. Bedankt voor de tip!

3 Antwoorden Hoe gaat NMB in groep 4/5? Groep 4 heeft alleen voorbereidend. Hoe voorkom je dat + kind groep 7 bij broer groep 8 in de groep komt? Hoe gaat gym plaatsvinden? Spannend! Vooral; hoe reageert mijn kind Ruimte voor natuureducatie bij creatieve vakken? Mijn zoon is er eentje met een gebruiksaanwijzing regelmatig contact met de leerkracht helpt zeer om e.e.a. in goede banen te leiden. Zorg; blijft hier straks voldoende gelegenheid / mogelijkheid voor??? Hoe weet je in de middag als ouder welke deur je kind uit komt? Graag nu ook continurooster. Reactie hierop; Ja graag en nee svp Om deze reden krijgen de groepen 4 en 5 Naut Meander en Brandaan apart en dus niet groepsoverstijgend. Zodra blijkt dat dit het geval is zullen we met ouders overleggen om naar een goede oplossing te kijken. Dat geldt voor alle leerlingspecifieke zaken. Binnen de kerntriade zoeken we altijd naar de best passende oplossing. LO/BEWO is ingeroosterd in de ochtend en de middag. Dat verandert niet t.o.v. afgelopen jaren. Dit wordt dus gevolgd in de basisgroep bij de vakleerkracht gym. We zullen na de herfstvakantie, in februari en juni een peiling doen hoe het gaat onder leerkrachten, ouders en kinderen. Daarnaast gaan we met ouders (klankbordgroep) en kinderen in gesprek naar aanleiding van de resultaten van de peilingen. Zo kunnen we de ontwikkelingen goed volgen. Heeft u tussendoor vragen of opmerkingen, maak dan even een afspraak met de leerkracht. We blijven graag op de hoogte! Dat is zeker iets wat we mee kunnen nemen! Die mogelijkheid zullen we, hoe dan ook, blijven creëren waar dat nodig is! In principe kan er, net al voorgaande jaren, na schooltijd een afspraak gemaakt worden met de leerkracht. Mocht het van belang zijn dat alle leerkrachten uit het cluster hierbij aanwezig zijn kan dat gepland worden. Daarnaast is er regelmatig leerlingbespreking met alle leerkrachten binnen een cluster, zodat we onze werkwijze goed op elkaar kunnen afstemmen. Dit zullen we bij het rooster zetten die ouders en leerlingen krijgen. Dan kunt u dat daarop terug zien. Dit is iets om mee te nemen naar de toekomst.

4 Wanneer gaat groep 8 specifieke groep 8 dingen doen? Bv musical, bezoek scholen vo enz. Plusgroep in groep 4/5?? Wat gebeurt er daar voor pluskinderen? Dit kan in de ochtend als zij hun programma hebben uitgewerkt. (na april). Daarnaast zal daar ruimte voor gemaakt kunnen worden tijdens atelier (1 uur ipv 2 uur) Groep 4 kan meeliften met groep 5 voor wat betreft lesinhoud. Volgend schooljaar start groep 5 ook met de verrijkingsmap voor rekenen. Hierover krijgt u volgende week een brief. Vol verwachting klopt ons hart? Meer betrekking voor de ouders in het leerproces. Waarom dan toch niet 3x rapport Hoe om te gaan met broertjes en/of zusjes in één cluster? Middaggroepen ongeveer 33 lln 1 past dat? Noodlokaal? 2 Concentratie verslappen 3 Drukkere kinderen in een volle klas? Hoe daar mee om te gaan? En dan nu ook.. continurooster? Anders is het elke middag opnieuw zoeken waar de kinderen moeten starten Worden zaken als pesten wel snel genoeg opgemerkt als de kinderen in de week door 4 verschillende personen worden begeleid? De onze ook! Voor het eerste rapport in november hebben we nog te weinig informatie om een gedegen rapport mee te geven. Er staan in ieder geval 3 gespreksmomenten ingepland. Schroomt u als ouder niet om tussendoor een afspraak te maken om in beeld te krijgen hoe het gaat met de ontwikkeling van uw zoon/dochter. Wanneer blijkt dat broertjes zusjes bij elkaar in de groep zijn ingedeeld zullen we in overleg met ouders kijken naar een passende oplossing. 33 leerlingen in een (nood)lokaal past. Er is niet veel ruimte over dus het is inderdaad belangrijk dat er goed geventileerd wordt om de aandacht niet te laten verslappen. Dit blijft een aandachtspunt, ook met 26 leerlingen in een (nood) lokaal. Dit is iets om mee te nemen naar de toekomst. Door consequent cluster en cluster-leerling-overleg in te plannen gaan we er voor zorgen dat alle leerkrachten binnen het cluster op de hoogte zijn van lopende zaken. Clusteroverleg is overleg tussen alle leerkrachten van de groepen in een cluster over inhoudelijke en organisatorische zaken. Cluster-leerling-overleg is overleg tussen alle leerkrachten van de groepen in een cluster over specifiek leerlingen. Daarnaast krijgt elke leerkracht een middag rooster waar bijzonderheden van leerlingen opstaan. Via overleg zal dit elke week aangevuld worden met lopende zaken zoals o.a. pesten, niet lekker in zijn vel zitten en andere

5 belangrijke informatie. Verder starten we komend schooljaar met de antipestmethode KIVA. En uiteraard blijft het heel belangrijk dat ouders aangeven als het niet goed gaat met hun zoon/dochter. Alleen samen kunnen we de begeleiding Hoe geef je pleinen en eilanden vorm in een klaslokaal omgeving Te grote groepen Waarom groep 2 en 3 bij elkaar, mijn dochter heeft al 2,5 jaar in de kleuterklas gezeten. Hoe worden kinderen letterlijk geholpen bij de sociale vaardigheden (met name met buiten spelen. Dus niet alleen maar zeggen als leerkracht; ga maar zeggen dat hij het niet meer mag doen) Hoe wordt de aansluiting met vo geborgd? Tip / wens 1. Meer contact momenten / 10 min gesprekken tussen ochtend lkr en ouders 2. Huidige groep 6B heeft ieder jaar halverwege het jaar een wisseling gehad. Wens 1 stabiele kracht voor de ochtend Hoe bewaar je de kwaliteit in het transitie jaar? Achteraf constateren is te laat? optimaliseren. In het noodgebouw zijn 2 lokalen ter beschikking die we kunnen inrichten als leerplein. Voor het atelier moeten we nog zoeken naar een oplossing. De groepen zijn in de ochtenden klein en in de middagen (m.u.v. de ateliers) relatief groot. (zie verder de uitleg op de website over de presentatie van 12 juni, kopje nieuws) Groep 3 is een grote stap vanuit de kleuters. Veel leerlingen hebben het nodig om af en toe te ontladen. In groep 3 hebben de leerlingen veel te leren op het gebied van taakgerichtheid en zelfstandigheid. Als ze dat hebben geleerd kan je meer op niveau gaan werken. Daarnaast zijn er leerlingen van groep 2 die wel toe zijn aan leren lezen, bezig zijn met cijfers en graag zo nu en dan aan een tafeltje willen werken. Op deze manier verkleinen we de overgang van groep 2 naar groep 3. Deze stap is erg groot. Met onze nieuwe methode KIVA wordt dit op een andere manier opgepakt. Hierover hoort u later in het jaar meer. Doordat vooral groep 7 en 8 groepsdoorbrekend gaan werken zullen zij al om leren gaan met wisseling van vakken, leerkrachten en werken op niveau. Een goede voorbereiding op het vo vinden wij. Er staan in ieder geval 3 momenten ingepland. Schroomt u als ouder niet om tussendoor een afspraak te maken! Helaas kunnen we dit niet garanderen. We begrijpen dat het erg fijn zou zijn! We hebben in ons schoolontwikkelplan voor komend schooljaar uitgebreide aandacht voor de kwaliteit. We gaan o.a. drie maal per jaar peilingen afnemen en we gaan werken met een klankbordgroep ouders en kinderen. We volgen de resultaten met de methode-gebonden toetsen en de cito-toetsen. We zullen u informeren over de uitslagen en verbeterpunten.

6 Verder volgen we ons reguliere (sterke!) kwaliteitsbeleid. Hoe en wat bij een zieke leerkracht? Onderverdeling (ochtend en middag? Onrust (dubbel) Dat blijft een aandachtspunt wat we meenemen in de peilingen.

7 LIKE Fijn dat er zoveel positieve geluiden klinken! Bedankt voor jullie enthousiasme en inbreng! Sluit beter aan op het bedrijfsleven Lijkt me erg leuk! Succes! Overwegend positief. Geen kinderen opleiden voor banen die over 10 jaar niet meer bestaan. Zorg > ½/3 bij elkaar. Reactie school: zie uitleg bij kopje vragen over dit cluster Meer structuur / ruimte voor creativiteit Meer ruimte voor creatieve vakken, meer structuur Idee; maak een app waarin je voor al je kinderen het rooster kan zien (+ voor kinderen) reactie school: We gaan zeker bekijken hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen weergeven. Positief. Veranderingen zijn spannend maar zeker ook positief Middag; Vak specialisten, heel positief. Goed zo! Spannende ontwikkeling. We gaan ervoor! Lijkt me goed over nagedacht Er is een aantal heel leuke medewerkers bij BSO die pedagogisch interessante lessen kunnen verzorgen; Lukas, Fozie, Danla etc Anders vasthouden. Dat komt mijn kinderen beter tot hun recht. TOP Super dat er gerichtere tijd voor creatieve vakken komt. Laat iemand van een andere school die op dezelfde manier werkt iets vertellen / laten zien. Leerkrachten gaan slimfitscholen bezoeken Ervaringen scholen + leerlingen Leerpleinen; begeleiding moet optimaal zijn!

8 Mooie uitleg Monique. Heel helder en oog voor zorgen. Klinkt goed en positief. Elke ontwikkeling komt wel wat hobbels tegen. Kinderen zijn flexibel. Fijn dat deze avond eerst is en dat er op korte termijn een vervolg komt. Gewoon doen! ICT mag ambiëren.

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Deel 1 Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Vraag 2. De kinderen van de respondenten zitten

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 1 Inleiding: In dit resumé geven wij u inzicht in de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van 2009. Het gehele rapport omvat

Nadere informatie

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011.

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. In het kader van de kwaliteitszorg op de RK Daltonbasisschool St. Plechelmus houden we eenmaal per 4 jaar een leerlingenenquête. In het schooljaar 2010-2011 is deze

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Nadere informatie

2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende de tso?

2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende de tso? Beste ouders, Hieronder vindt u de uitslag van de TSO enquête 1. Ben u tevreden met het nieuwe voorstel voor de TSO? Nee 15 keer Ja 6 keer 2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie

Presentatie Andere Tijden

Presentatie Andere Tijden Presentatie Andere Tijden Medezeggenschapsraad van tijdschema 20.00 uur achtergrondinformatie in de hal 20.20 uur opdracht: in gesprek in lokalen 20.50 uur vervolg in de hal 21.00 uur afsluiting 1 geschiedenis

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8 Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 1. Shake Song overzicht Alle kinderen hebben een zelfgemaakte shaker. Die is in het begin nog niet nodig want we leren eerst het liedje en daarna

Nadere informatie

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv.

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met probleem leerlingen (bijv. Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv. dyslexie) Persoonlijk: juffen ondersteunend persoon, kennen de kinderen, zijn

Nadere informatie

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 15 april 2014 v6 1 Veelgestelde vragen Vragen over andere tijden algemeen 1. Waarom vind Omnis dit belangrijk? Het is voor kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Welkom in groep 5! Even voorstellen:

Welkom in groep 5! Even voorstellen: Welkom in groep 5! Even voorstellen: René van Eekelen ma t/m vr Femke Rullens ma t/m vr Meneer Rene -52 jaar jong -Kindgericht -24 jaar Rietvest, 2 jaar Arenberg, 1 jaar Achtsprong -Reïntegratietraject

Nadere informatie

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1 Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding Programma Oudercursus VO Bijeenkomst 1 - Naar het VO, wat verandert er allemaal voor kind en ouder? - Wederzijdse verwachtingen

Nadere informatie

Daarna hebben we op flaps geïnventariseerd wat de voor- en nadelen van een continurooster zijn: voor kinderen, de school en ouders.

Daarna hebben we op flaps geïnventariseerd wat de voor- en nadelen van een continurooster zijn: voor kinderen, de school en ouders. Samenvatting ouderpanel 5: Schooltijden We starten de avond met 2 korte stellingen: 1. Ik ben tevreden over de huidige lestijden: alle aanwezige ouders zijn tevreden 2. Ik sta open voor veranderingen van

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2 Continuerooster Gezamenlijk Positief Gezamenlijk Negatief Gezamenlijk algemeen Individiueel positief + woensdagmiddag vrijdag 5 + iets meer vrije tijd in de middag 3 + eventueel langere pauzes mogelijk

Nadere informatie

De Muze; stilstaan bij wat ons beweegt. 28 November 2018

De Muze; stilstaan bij wat ons beweegt. 28 November 2018 De Muze; stilstaan bij wat ons beweegt 28 November 2018 Programma ouderavond 28 november 19.45 Inloop 20.00 Welkom door Leonie Langevoort (MR-lid) en Dominique Janssen (schoolleider Muze) en kort interview

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014 Nummer 17 2013-2014 2014 Kringgesprek Zoals u wellicht al wel gemerkt heeft zijn wij helaas telefonisch even niet bereikbaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Nadere informatie

Verslag informatieavond Ouderbetrokkenheid, 28 mrt 2011

Verslag informatieavond Ouderbetrokkenheid, 28 mrt 2011 Verslag informatieavond Ouderbetrokkenheid, 28 mrt 2011 Ingebrachte onderwerpen door aanwezigen: 1. Schoonmaak 2. Veiligheid (halen & brengen) 3. Gat in hek bij kleuters; rotzooi op het schoolplein 4.

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI Nieuwsbrief mei Presentatie kunstweken. Wij wensen u veel leesplezier! Team Lambertusschool.

NIEUWSBRIEF MEI Nieuwsbrief mei Presentatie kunstweken. Wij wensen u veel leesplezier! Team Lambertusschool. NIEUWSBRIEF MEI 2019 BESTE OUDERS EN KINDEREN! De laatste periode van het schooljaar is aangebroken. Dit is een leuke periode met allerlei activiteiten zoals de kunstweken, de schoolreis, schoolkamp van

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk?

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk? Veel gestelde vragen Andere schooltijden? Onderstaande lijst van vragen en antwoorden is opgesteld door leden van de werkgroep Andere schooltijden? en is bedoeld om antwoord te geven op de vragen die op

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Analyse Ouderenquête Freinetschool O.B.S. de Piramide

Analyse Ouderenquête Freinetschool O.B.S. de Piramide Analyse Ouderenquête Freinetschool O.B.S. de Piramide Uitgegeven en teruggekomen enquêtes Aantal uitgegeven enquêtes Aantal teruggekomen enquêtes Aantal 50 29 Percentage 100% 58% 1. Vindt u samenwerking

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool De vakantieschool is een bijzonder moment, waarbij de sfeer op school anders is dan anders. Er is extra aandacht voor de leerlingen en de

Nadere informatie

Samenvatting rapportage tevredenheidsonderzoek leerlingen schooljaar 14-15

Samenvatting rapportage tevredenheidsonderzoek leerlingen schooljaar 14-15 Samenvatting rapportage tevredenheidsonderzoek leerlingen schooljaar 14-15 In januari is er een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van De Dijk. Uiteindelijk hebben

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2014 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer drie weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

t Kapelke Nieuwsbrief

t Kapelke Nieuwsbrief t Kapelke Nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 12 april nummer 7 Beste ouders, U ontvangt hierbij de 7de nieuwsbrief van dit schooljaar. Studiedag 26 mei. Op donderdag 26 mei is ere en studiemiddag gepland.

Nadere informatie

Totaal 27,5 Aanbod verlengde schooldag Schoolzwemmen Spelletjescurcuit Voorlezen Buiten spelen. BSO medewerker TSO vrijwilliger

Totaal 27,5 Aanbod verlengde schooldag Schoolzwemmen Spelletjescurcuit Voorlezen Buiten spelen. BSO medewerker TSO vrijwilliger Dag start einde totaal verlengde schooldag maandag 08.45 14.15 5,5 0,75 dinsdag 08.45 14.15 5,5 0,75 woensdag 08.45 14.15 5,5 0,75 donderdag 08.45 14.15 5,5 0,75 vrijdag 08.45 14.15 5,5 0,75 27,5 3,75

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen.

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen. Datum:29-05-2012 Bijeenkomst klankbordgroep Slim Fit Welkom Terug blik Slim Fit: Achtergronden en informatie. Moverende bewegingen: De school werkt opbrengstgericht. Kwaliteit meten. Een dynamisch project;

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Mei 2015. Beste ouders, verzorgers,

Mei 2015. Beste ouders, verzorgers, Mei 2015 Beste ouders, verzorgers, Doordat de zon al meer gaat schijnen, gaan we lekker veel naar buiten. De kinderen van de bso en het kdv genieten volop van de uitdagende tuin. Het kan voorkomen dat

Nadere informatie

Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen

Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen Cynthia A.M. Slomp I.S.M. Brede School Emmen De doelstelling van Sociaal Weerbaar is het versterken van de sociale weerbaarheid van kinderen, binnenschools binnenschools maar ook buiten de school. Weerbaarheid

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Ouder Advies Commisie Aeres VMBO Emmeloord,

Ouder Advies Commisie Aeres VMBO Emmeloord, Ouder Advies Commisie Aeres VMBO Emmeloord, 16-10-2017 Wat is de OAC? De Ouder Advies Commissie (OAC) is een groep ouders die het leuk vindt om mee te denken over het onderwijs. De OAC: geeft adviezen

Nadere informatie

5-02-2014. Onderzoek Lestijden aanpassen?

5-02-2014. Onderzoek Lestijden aanpassen? 5-02-2014 Onderzoek Lestijden aanpassen? Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit circa 35.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Inhoud Voor de leerling Voor de leraar Algemeen

Inhoud Voor de leerling Voor de leraar Algemeen Vogel ABC Inhoud Voor de leerling... 2 Inleiding... 2 Aanpak... 2 Opdracht... 3 Evaluatie-formulier (groep 3-4)... 4 Voor de leraar... 5 Instructie en feedback... 5 Verbinding met hele groep... 5 Beoordeling...

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang SBO DE HAAGSE BEEK Openbare speciale school voor basisonderwijs Tussenschoolse opvang Mei 2007 (versie 2) A. ALGEMEEN Alle leerlingen blijven tussen de middag op school. Tijdens het eten en het buitenspelen

Nadere informatie

Ouders in kaart-spel. door BasisOnline. De interactieve afsluiter van uw informatieavond

Ouders in kaart-spel. door BasisOnline. De interactieve afsluiter van uw informatieavond Ouders in kaart-spel Binnenkort is het weer zover; dan komen de ouders naar uw verhaal luisteren in het kader van de informatie-avond Met deze spelvorm zorg je ervoor dat het een interactieve avond wordt

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en Nieuwsbrief 5 3 december 2014 Beste ouders, verzorgers, Dinsdag 25 november was de 2 e de voorlichtingsavond. De inhoud van de informatie was vrijwel gelijk aan de eerdere voorlichtingsavond van 3 november.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015 Beste ouders, OP dit moment lopen er heel veel snotterende ouders en kindjes door school. De eerste ziekmeldingen komen s ochtends binnen. Fijn dat u daar om

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 25, nummer 16 11 januari 2013 In deze editie: Start van 2013 Voorstelling kleuters Estafette Nieuwe ouders Agenda/kalender Arts/tandarts Studiemiddag

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Aanwezig: 18 ouders en de medezeggenschapsraad (Bianca Banga, Joop Rudolphij, Sietske Flobbe, Pieter Vermaning, Fenke Rond). 1-Opening, welkom en kennismaking:

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 6, 15 februari 2019 Kalender: 18 feb Voorleeswedstrijd voor Gemeente Moerdijk 18-28 feb In deze weken zijn de ambitiegesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Muizenkrabbel oktober 2015 nummer 4. OBS De Hazelmuis

Muizenkrabbel oktober 2015 nummer 4. OBS De Hazelmuis Beste ouders, Deze weken staan in het teken van het thema: Raar maar waar op school, deze sluit aan bij de kinderboeken week. En over de kinderboeken week gesproken, we krijgen een heuse kinderboekenschrijfster

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel...

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... 5 Talentprogramma... 5 Opbouw van de lessen... 6 Rol van docenten...

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Ouderbedankmiddag

Nieuwsbrief van: Ouderbedankmiddag Ouderbedankmiddag Op donderdagmiddag 14 juli hebben we met alle kinderen de ouders, die op welke manier ons dit jaar geholpen hebben bedankt. Met een heerlijk kopje koffie of thee en een stuk cake erbij.

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie