BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector met een levensduur van 2 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector met een levensduur van 2 jaar"

Transcriptie

1

2 BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector met een levensduur van 2 jaar Instructieblad Inleiding De gasdetector GasAlertClip Extreme ( de detector ) is een persoonlijk beschermingsmiddel dat een waarschuwing geeft wanneer gevaarlijke gassen de maximaal toegestane concentratie overschrijden. De detector slaat de laatste 10 piekwaarden op in het geheugen. Het is uw verantwoordelijkheid om op de juiste manier op het alarm te reageren. Modellen met een intern trilalarm en piekwaarde registratie GA24XT-H GA24XT-M GA24XT-S GA24XT-X Gedetecteerd gas Zwavelwaterstof (H 2 S) Koolmonoxide (CO) Zwaveldioxide (SO 2 ) Zuurstof (O 2 ) a Veiligheidsinformatie Lees dit eerst Waarschuwing: het vervangen van componenten kan de intrinsieke veiligheid in gevaar brengen. Waarschuwing: om ontsteking van een ontvlambare of brandbare omgeving te voorkomen, moet u de verbinding met de netvoeding onderbreken alvorens het toestel te onderhouden. Activeer de detector niet na de datum vermeld op de verpakking. Dit product is een gasdetector, geen meettoestel. Voer elke dag voor gebruik een zelftest uit. Zorg ervoor dat er geen vuil of puin zit in het sensorrooster. Zorg ervoor dat het sensorrooster niet is afgedekt. Test regelmatig de reactie van de sensor op gas door de detector bloot te stellen aan een gasconcentratie hoger dan de lage alarmwaarde. Controleer handmatig of het akoestische en visuele alarm is geactiveerd. Kalibreer GasAlertClip Extreme O 2 regelmatig. c Opmerking: Dit toestel bevat een lithiumbatterij. Gooi deze niet weg bij het gewone afval. Lege batterijen moeten worden verzameld bij een erkend recyclingbedrijf of bij een verzamelpunt voor chemisch afval. Onderdelen van GasAlertClip Extreme A B C D E F G Akoestisch alarm Visueel alarm Infrarode poort om gegevens te downloaden LCD Klem Start/test-knop Sensor en sensorrooster Display-kenmerken A B C D E C F G H A H Drukknop Drukknop C Maximale alarmblootstelling Gegevensoverdracht Hoge en lage alarminstelwaarden Zelfteststatus Gedetecteerd gas Alarmstatus Indicatoren resterende levensduur Verstreken tijd vanaf maximale blootstelling Omschrijving Om de detector in te schakelen, C indrukken en 5 seconden ingedrukt houden. Druk op C binnen 24 uur na een gasalarm om informatie te zien met betrekking tot de maximale gasblootstelling. Druk op C wanneer Test op het display wordt weergegeven en houd 1 seconde ingedrukt om de zelftest op te starten. Om GasAlertClip Extreme O 2 te kalibreren, druk op C en houd ongeveer 3 seconden ingedrukt. Druk op C om de ingestelde alarmwaarden weer te geven. Druk op C om de gegevens over te sturen wanneer Prn en op het display verschijnen.

3 De detector Inschakelen Druk op C en houd 5 seconden ingedrukt. Opmerking: als de detector is geactiveerd, kan hij niet meer worden uitgeschakeld. Opmerking: de detector zal niet op gas reageren voor een periode van 30 seconden na de zelftest. De detector voert de handelingen in de stappen 1-5 uit. Controleer of alle handelingen worden uitgevoerd. 1. De detector geeft één pieptoon, knippert één keer en trilt één keer. 2. De detector stelt de klok in voor de resterende levensduur. 3. Alle LCD-elementen worden weergegeven. 4. Test knippert terwijl de integriteit van de sensor en de levensduur van de batterij worden getest. 5. De ingestelde alarmwaarden voor laag en hoog alarm worden weergegeven. Zelftest succesvol uitgevoerd De detector geeft een korte pieptoon en trilt één keer. u wordt op het scherm weergegeven. Twintig uur na het uitvoeren van de zelftest, wordt Test weergegeven. Zelftest mislukt De detector geeft vijf korte pieptonen. Test blijft op het scherm staan. Herhaal de zelftest. Als de zelftest drie opeenvolgende keren fout loopt, wordt het display gewist en gaat de detector in een veiligheidsuitschakelmodus. Automatische batterijtest De batterij wordt automatisch om de twee uur getest. Als de batterijtest een fout geeft, wordt 30 minuten later een nieuwe automatische test uitgevoerd. Na drie opeenvolgende foutieve batterijtests, wordt het display gewist en gaat de detector in een veiligheidsuitschakelmodus. Klok resterende levensduur De klok resterende levensduur geeft aan hoelang de detector nog zal blijven werken. Het display telt de overblijvende maanden af, dan de dagen en tenslotte de uren. De detector blijft nog maximaal 8 uur werken na het alarm einde levensduur (zie het hoofdstukje Alarmmogelijkheden). Druk op C om de detector uit te schakelen. Veiligheidsuitschakelmodus In de veiligheidsuitschakelmodus wordt het display gewist. De detector piept, knippert en trilt snel (twee keer tot de batterijvoeding uitvalt. Druk op C om de detector uit te schakelen alvorens de batterij uitvalt. Neem contact op met uw BW Technologies-verdeler. De detector schakelt zichzelf naar veiligheidsuitschakelmodus als: de zelftest drie keer achtereenvolgens fout loopt. de automatische batterijtest drie keer achtereenvolgens fout loopt. u de detector niet handmatig uitschakelt binnen de 8 uren na het alarm einde levensduur. Gasalarmwaarden De onderstaande lijst geeft de fabrieksalarmwaarden. Model Instelwaarde laag alarm GasAlertClip Extreme O 2 19,5% Instelwaarde hoog alarm 23,5% GasAlertClip Extreme CO 35 ppm 200 ppm GasAlertClip Extreme H 2 S 10 ppm 15 ppm GasAlertClip Extreme SO 2 5 ppm 10 ppm Opmerking: Andere alarminstellingen bij bestelling vermelden. De ingestelde alarmwaarden weergeven Druk op C om alarmwaarden weer te geven.

4 Alarmmogelijkheden Display Laag gasalarm Hoog gasalarm Alarm einde levensduur Akoestisch alarm pieptonen (1 pieptoon Snelle pieptonen (2 pieptonen pieptonen (8 pieptonen per minuut) Visueel alarm Langzaam (1x Snel (2x Langzaam (8x per minuut) Trilalarm trillingen (1 trilling per seconde) Snelle trillingen (2 trillingen trillingen (8 trillingen per minuut) Opmerking: als het gasniveau weer daalt onder een aanvaardbaar peil, dan stopt het gasalarm. Opmerking: de levensduur van de batterij daalt sneller tijdens een alarmsituatie. Opmerking: het alarm einde levensduur ontstaat wanneer de klok overblijvende levensduur 0 uren aangeeft. Maximale gasblootstelling De detector registreert de maximale gasblootstelling onder de alarmstatus en begint het aantal uren sinds de maximale blootstelling te berekenen. Voor elke nieuwe blootstelling hoger dan de huidige maximale blootstelling, zet de detector de maximale gasblootstelling op het nieuwe niveau en de uren op 0. Na 24 uren met gasuitlezingen van een aanvaardbaar niveau, zet de detector beide waarden weer op 0. De maximale gasblootstelling bekijken Druk, binnen 24 uur na ontvangst van een gasalarm, op C. De detector toont het volgende: 1. de ingestelde alarmwaarden laag en hoog alarm. 2. de maximale gasblootstelling en het aantal uren sedert de blootstelling. Voor blootstellingen buiten het detectiebereik, geeft het display OL aan. Een zelftest uitvoeren Wanneer het tijd wordt om de zelftest uit te voeren, toont het display Test. De zelftest wordt als eerste geactiveerd voor de andere functies wanneer C wordt ingedrukt en Test op het display wordt getoond. De zelftest moet worden uitgevoerd in een omgeving zonder achtergrondgassen. Opmerking: de detector zal niet op gas reageren voor een periode van 30 seconden na de voltooiing van de zelftest. Om een zelftest uit te voeren, houd C gedurende 1 seconde ingedrukt. 1. De detector geeft één pieptoon, knippert één keer en trilt één keer. 2. Alle LCD-elementen worden weergegeven. 3. Test knippert terwijl de integriteit van de sensor en de levensduur van de batterij worden getest. 4. De ingestelde alarmwaarden voor laag en hoog alarm worden weergegeven. 5. Als er de laatste 24 uur een alarm is opgetreden, worden de maximale gasblootstelling en het aantal uren sinds de blootstelling weergegeven. 6. Prn en. Opmerking: als u op C drukt terwijl u op het display is weergegeven, worden de stappen 1-3 overgeslagen. Om te bepalen of de zelftest succesvol was of mislukte, raadpleeg de hoofdstukjes Zelftest succesvol uitgevoerd en Zelftest mislukt.

5 De zuurstofdetector kalibreren GasAlertClip Extreme O 2 kalibreert zichzelf door gebruik te maken van het zuurstofpeil uit de omgeving. Kalibreer de detector alleen in een normale atmosfeer (ongeveer 20,9% zuurstof). GasAlertClip Extreme O 2 kalibreren: 1. druk op C en houd 3 seconden ingedrukt. 2. de detector geeft één pieptoon, knippert één keer en toont het volgende: Hieronder ziet u een voorbeeld van een afdruk van de infrarode handbediende printer (GPR-PRINTER). Eén trilling en een verlengde pieptoon, geven een succesvolle kalibratie aan. Als u, na een tweede kalibratiepoging, nog steeds geen pieptoon hoort, moet u contact opnemen met uw BW Technologies-verdeler. Gegevens gasgebeurtenissen doorsturen De detector houdt de laatste 10 alarmgebeurtenissen bij. De opgeslagen gegevens omvatten het serienummer, de overblijvende levensduur, de uitgevoerde zelftests, het totale aantal en de duur van alle voorgekomen gebeurtenissen, het gastype en het alarmpeil (in ppm of %), de verlopen tijd sedert het alarm (in dagen, uren en minuten) en de duur van het alarm (in minuten en seconden). De gegevens doorsturen naar een toestel: 1. met het ontvangstbewijs ingeschakeld, plaats de detector en het toestel zoals in onderstaande afbeelding wordt aangegeven. 2. druk op C op de detector. 3. Prn en zullen vervolgens. Druk, binnen de 5 seconden, op C om de gegevens door te sturen. 4. terwijl de gegevens worden doorgestuurd, begint Y te branden en knippert. Een afteltimer zal in procenten aangeven hoeveel gegevens nog moeten worden doorgestuurd. A Ongeveer 5 cm (2 )

6 Accessoires Testadapter: GA-TC-1 Het accessoire testadapter is ontworpen om over de sensor te plaatsen wanneer u de respons van de detector op het doelgas test. Infrarode handbediende printer: GPR-PRINTER De printer ontvangt de opgeslagen 10 alarmen en print deze. Automatisch teststation: GA-TS02 Het teststation is bedoeld om de respons op gas te testen. Infrarode USB-adapter: GA-USB1 De adapter ontvangt de opgeslagen 10 alarmen en stuurt deze naar een pc. IR DataLink: GA-USB2 Nekband met veiligheidsontkoppeling: GA-NS-1 Klem (niet geleidend): GA-AG-1 Klem voor veiligheidshelm: GA-HC-1 Voor gebruik met de krokodillenklem GA-AG-1 of GA-AG-2. Riemklem: GA-CL-1 Algemene specificaties Levensduur in magazijn Gewicht Toestelafmetingen Bedrijfstemperatuur bedrijfsvochtigheidsg raad Akoestisch alarm Visueel alarm Display Sensortype Detectietechniek Batterij Keurmerken en certificaten 1 jaar voor activering 76 g 28 x 50 x 81 mm Beschermingsgraad IP 66 /IP 67 EMI/RFI H 2 S: 40 tot +50 o C CO: 30 tot +50 o C SO 2 : 30 tot +50 o C O 2 : 20 tot +50 o C Interne trilmodus werkt tot: 15 o C 5% tot 95% relatieve vochtigheid (niet condenserend) 95 db op 30 cm Knipperende en brede alarmweergave met 4 rode LED s en LCD alarmwaarde. Liquid crystal display (LCD) Elektrochemische sensor Onmiddellijk alarm Lithium, niet vervangbaar UL voor de normen van de VS en Canada als intrinsiek veilig voor Klasse 1, Afd. 1, groep A, B, C, D en Klasse I, zone 0, groep IIC. ATEX: CE 0539 g II 2 G EEx ia IIC T4 DEMKO 03 ATEX ATEX: CE 0539 g II 1 G EEx ia IIC T4 DEMKO 03 ATEX IECEx CE: Europese conformiteit ABS-type goedgekeurd VA X voldoet aan de EMC richtlijnen 89/336/EEG Veiligheidsspecificaties Maximale gebruiksduur Detectiebereik Instelwaarden alarm Kalibratie 2 jaar na activering, rekening houdend met 3-5 minuten alarmtijd/dag H 2 S: 0 tot 100 ppm CO: 0 tot 300 ppm O 2 : 0 tot 30% van volume SO 2 : 0 tot 100 ppm Onmiddellijk laag en onmiddellijk hoog H 2 S, CO, SO 2 : niet vereist O 2 : zelfkalibratie Opmerking: dit product werd gecertificeerd voor gebruik in een atmosfeer met niet meer dan 21% (volume-%) zuurstof. Specificaties gebeurtenissenlogging Aantal bewaarde Max. 10 voorgekomen gebeurtenissen gebeurtenissen Methode gegevensoverdracht Doorgestuurde informatie Duur gegevensoverdracht Via de infrarode poort naar de thermische printer of via de IR USB-adapter naar de pc (alleen voor gebruik in veilige ruimten). Serienummer Resterende levensduur Uitgevoerde zelftests Totaal aantal en duur van alle voorgekomen gebeurtenissen Laatste 10 alarmgebeurtenissen: Gastype en alarmnivo in ppm of % Verlopen tijd sinds het voorkomen van het alarm in dagen, uren en minuten Alarmduur in minuten en seconden 45 seconden plus 10 seconden per record

7 Contact opnemen met BW Technologies Als u BW Technologies wenst te contacteren, belt u naar: USA Canada +44 (0) Europa Midden-Oosten China Australië andere landen Raadpleeg de website van BW Technologies op: Moederbedrijf USA Europa BW Technologies Ltd. BW Technologies Inc. BW Europe Ltd Ave. SE 3279 West Pioneer Parkway 101 Heyford Park Calgary, Alberta Arlington, Texas Upper Heyford, Oxfordshire Canada T2A 7X9 USA UK OX25 5HA Garantie BEPERKTE GARANTIE & BEPERKING VAN DE AANSPRAKELIJKHEID BW Technologies Ltd (BW) garandeert dat dit product bij normaal gebruik en onderhoud geen gebreken zal vertonen in materiaal en productie voor een periode van twee jaar, te rekenen vanaf de activeringsdatum. De garantie is alleen geldig op voorwaarde dat de detector geactiveerd is voor de datum vermeld op de verpakking. Deze garantie is alleen van toepassing op de verkoop van nieuwe en ongebruikte producten aan de originele koper. De garantieverplichting van BW is beperkt tot de terugbetaling van de koopprijs, de herstelling of het vervangen van een defect product dat werd teruggestuurd naar een erkend BW-onderhoudscentrum binnen de garantieperiode. BW heeft de vrije keuze over de gebruikte methode. In geen enkel geval kan deze aansprakelijkheid van BW hoger zijn dan de feitelijke koopprijs die de koper voor het product betaalde. Deze garantie heeft geen betrekking op: a) zekeringen, wegwerpbatterijen of de routinematige vervanging van onderdelen als gevolg van normale gebruiksslijtage van het product, b) elk product dat volgens BW verkeerd werd gebruikt, werd gewijzigd, verwaarloosd of per ongeluk of in abnormale bedienings-, hanteer- of gebruiksomstandigheden werd beschadigd; c) elke schade of defecten te wijten aan herstellingen aan het product door iemand anders dan een erkende dealer of door installatie van nietgoedgekeurde onderdelen op het product; of de in deze garantie beschreven verplichtingen zijn afhankelijk van: a) de juiste opberging, installatie en kalibratie, het juiste gebruik en onderhoud, conformiteit met de instructies in de producthandleiding en andere toepasselijke aanbevelingen van BW; b) de onmiddellijke aangifte van elk defect door de koper aan BW en, indien nodig, het onmiddellijk beschikbaar stellen van het product voor herstelling. De goederen mogen niet naar BW worden teruggestuurd totdat de koper verzendinstructies heeft ontvangen van BW en c) het recht van BW om te eisen dat de aankoper een aankoopbewijs overlegt, zoals de originele factuur, rekening of verpakkingsdocumenten om vast te stellen dat het product zich nog binnen de garantieperiode bevindt. DE KOPER GAAT AKKOORD DAT DEZE GARANTIE DE ENIGE EN EXCLUSIEVE OPLOSSING IS VOOR DE KOPER IN DE PLAATS VAN ALLE ANDERE EXPLICIETE OF IMPLICIETE GARANTIES, MET INBEGRIP VAN MAAR NIET BEPERKT TOT ENIGE IMPLICIETE GARANTIE VAN DE VERHANDELBAARHEID OF DE GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. BW IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR ENIGE SPECIALE, INDIRECTE, INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE OF VERLIES, MET INBEGRIP VAN HET VERLIES VAN GEGEVENS, AL DAN NIET HET GEVOLG VAN EEN GARANTIEBREUK OF OP BASIS VAN EEN CONTRACT, ONRECHT, VERTROUWEN OF OVERIGE THEORIE. Aangezien in sommige landen of staten geen beperking van de duur van een impliciete waarborg of uitsluiting of beperking van incidentele of gevolgschade is toegelaten, is het mogelijk dat de beperkingen en uitsluitingen van deze garantie niet van toepassing zijn voor elke koper. Als enige bepaling van deze garantie door een rechtbank met competente rechtspraak ongeldig of onuitvoerbaar zou worden verklaard, doet deze uitspraak geen afbreuk aan de geldigheid of de afdwingbaarheid van enige andere bepalingen. D5531/3 (Nederlands/Dutch) ierp: BW Technologies Ltd., Alle rechten voorbehouden. Gedrukt in Canada.

BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar. Schermelementen. Onderdelen van de GasAlertClip Extreme

BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar. Schermelementen. Onderdelen van de GasAlertClip Extreme BW TECHNOLOGIES GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar Instruction Sheetieblad Inleiding De gasdetector GasAlertClip Extreme (de detector) is een persoonlijk veiligheidsinstrument dat een waarschuwing

Nadere informatie

BW TECHNOLOGIES BY HONEYWELL GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar. Onderdelen van de GasAlertClip Extreme

BW TECHNOLOGIES BY HONEYWELL GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar. Onderdelen van de GasAlertClip Extreme BW TECHNOLOGIES BY HONEYWELL GasAlertClip Extreme Gasdetector voor 2 of 3 jaar Instruction Sheetieblad Inleiding De gasdetector GasAlertClip Extreme (de detector) is een persoonlijk veiligheidsinstrument

Nadere informatie

GasAlert Extreme. Gasdetector. Beknopte handleiding. O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3, of NO

GasAlert Extreme. Gasdetector. Beknopte handleiding. O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3, of NO O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3, of NO Gasdetector Beknopte handleiding Beperkte garantie & beperking van de aansprakelijkheid BW Technologies Ltd (BW) garandeert dat

Nadere informatie

GasAlert Extreme. Gasdetektor. Beknopte handleiding. O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3 of NO

GasAlert Extreme. Gasdetektor. Beknopte handleiding. O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3 of NO O 2, CO, H 2 S, PH 3, SO 2, Cl 2, NH 3, NO 2, HCN, ETO, ClO 2, O 3 of NO Gasdetektor Beknopte handleiding Beperkte garantie & beperking van de aansprakelijkheid BW Technologies LP (BW) garandeert dat dit

Nadere informatie

GasAlertMicroClip. Detector voor 1, 2, 3 of 4 gassen. Naslaginformatie. H 2 S, CO, O 2, brandbare gassen

GasAlertMicroClip. Detector voor 1, 2, 3 of 4 gassen. Naslaginformatie. H 2 S, CO, O 2, brandbare gassen H 2 S, CO, O 2, brandbare gassen Detector voor 1, 2, 3 of 4 gassen Naslaginformatie Beperkte garantie & beperking van de aansprakelijkheid BW Technologies LP (BW) garandeert dat dit product bij normaal

Nadere informatie

2700G Series. Reference Pressure Gauge. Veiligheidsinformatie

2700G Series. Reference Pressure Gauge. Veiligheidsinformatie 2700G Series Reference Pressure Gauge PN 4150088 (Dutch) September 2012 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in USA. All product names are trademarks of their respective companies. BEPERKTE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Bedieningsinstructies. XT-serie Persoonlijke gasdetector

Bedieningsinstructies. XT-serie Persoonlijke gasdetector Bedieningsinstructies XT-serie Persoonlijke gasdetector Inhoud 1. Inleiding 5 2. De detector activeren 6 3. Displaykenmerken 7 4. Gasalarmen 9 5. Maximale gasaflezing 10 6. Een zelftest uitvoeren 11 7.

Nadere informatie

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden De meest betrouwbare manier om uw medewerkers en uw werk conform richtlijnen uit te voeren veilig te houden Gemakkelijke gasidentificatie met labels met kleurencode en LCD-aanduiding: H2S CO O2 SO2 De

Nadere informatie

Functies. Inhoud van de doos NED

Functies. Inhoud van de doos NED NED Functies De ASA-30 kan als een aanvullende sirene verbonden met uw alarmsysteem worden gebruikt of als een onafhankelijke sirene verbonden met een afstandsbediening en/of draadloze detectoren. - Draadloze

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

CO-220 Carbon Monoxide Meter

CO-220 Carbon Monoxide Meter Page 1 CO-220 Carbon Monoxide Meter Instructieblad Inleiding De CO-220 Carbon Monoxide Meter (hierna de meter genoemd) detecteert de aanwezigheid van koolmonoxide (CO) en meet concentraties tussen 1-1000

Nadere informatie

2. DE DETECTOR ACTIVEREN 1. INLEIDING VEILIGHEIDSINFORMATIE BELANGRIJKE OPMERKING

2. DE DETECTOR ACTIVEREN 1. INLEIDING VEILIGHEIDSINFORMATIE BELANGRIJKE OPMERKING This manual is supplied pre-printed in English only. Alternative language versions are available for download from the Zellweger Analytics website www.zelana.com Dit handboek is alleen beschikbaar in de

Nadere informatie

EZ3600 Aan de slag. Met TMR Tracker feedmanagement software. Ft. Atkinson, Wisconsin USA. Panningen, Nederland www.digi-star.com

EZ3600 Aan de slag. Met TMR Tracker feedmanagement software. Ft. Atkinson, Wisconsin USA. Panningen, Nederland www.digi-star.com EZ600 Aan de slag Met TMR Tracker feedmanagement software HELLO Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Nederland www.digi-star.com Mei Copyright Alle rechten zijn voorbehouden. Niets uit deze handleiding

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren De BeauHeat digitale thermostaat is een digitale klokthermostaat voor automatische bediening van elektrische handdoekradiatoren. Een externe

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren:

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren: Introductie De draadloze flitslicht/sirene voor buiten is bedoeld om indringers af te schrikken door sirenegeluid, zodra het een draadloos signaal ontvangt van het aangesloten bedieningspaneel of van de

Nadere informatie

GARANTIEVOORWAARDEN SITECOM

GARANTIEVOORWAARDEN SITECOM GARANTIEVOORWAARDEN SITECOM Voorwaarden en algemene bepalingen 10 Year Warranty (1) Definities In deze garantieverklaring hebben onderstaande termen de volgende betekenis: Sitecom betekent Sitecom Europe

Nadere informatie

GEEMARC Wake n shake gti

GEEMARC Wake n shake gti GEEMARC Wake n shake gti Wekker met grote display 1 INHOUDSOPGAVE 1.0. INLEIDING 2.0. BESCHRIJVING VAN DE WAKE N SHAKE WEKKER 3.0. HET TELEFOONTOESTEL CONNECTEREN 4.0. DE TIJD INSTELLEN 5.0. HET ALARM

Nadere informatie

Draadloze draagbare deurbel en Plug-indeurbel

Draadloze draagbare deurbel en Plug-indeurbel Installatie- en bedieningshandleiding Draadloze draagbare deurbel en Plug-indeurbel DC515XX Voorbereiding De inhoud is afhankelijk van de door u gekozen set Benodigdheden voor installatie Montagebeugel

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Gasmeter Gas-Pro draagbare gasmeter voor het meten van maximaal 5 gassen met optionele interne pomp / bediening met slechts één hand en Top Mount-beeldscherm, gemakkelijk te bedienen De gasmeter Gas-Pro

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

ICR-200. www.ices-electronics.com

ICR-200. www.ices-electronics.com ICR-200 www.ices-electronics.com FM WEKKERRADIO MET BATTERIJ BACK-UP 1. SNOOZE/SLEEP OFF-KNOP 2. ALARM INSTELLEN-KNOP 3. TIJD INSTELLEN-KNOP 4. SLAAP INSTELLEN-KNOP 5. UREN INSTELLEN-KNOP 6. MINUTEN INSTELLEN-KNOP

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 1 2 3 1: temperatuur sensor 2: display 3: aan/start/stop/geheugen/uit toets temperatuur weergave display temperatuur weergave geheugen lege batterij indicatie 2 INTRODUCTIE De

Nadere informatie

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11 MyDiagnostick 1001R Apparaat Handleiding Page 1 of 11 Table of Contents 1 INLEIDING... 3 1.1 Gebruiksdoel... 3 1.2 Software... 3 1.3 Informatie regelgeving... 3 1.4 Waarschuwingen... 3 2 VERPAKKING...

Nadere informatie

beschermen vereisten voldoen betrouwbare manier om uw werknemers te De meest en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde

beschermen vereisten voldoen betrouwbare manier om uw werknemers te De meest en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde De meest betrouwbare manier om uw werknemers te beschermen en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde vereisten voldoen Gemakkelijke gasidentificatie met labels met kleurencode en LCDaanduiding:

Nadere informatie

ES-S6A Binnensirene. www.etiger.com

ES-S6A Binnensirene. www.etiger.com ES-S6A Binnensirene www.etiger.com NL Kenmerken De ES-S6A kan als extra sirene worden verbonden met het alarmsysteem of kan als losse sirene worden verbonden met een afstandsbediening en/of draadloze detector.

Nadere informatie

Verkorte Gebruiker Handleiding

Verkorte Gebruiker Handleiding Verkorte Gebruiker Handleiding Inhoud Algemeen... 3 Het keypad... 3 Functietoetsen... 4 Cijfertoetsen... 4 Navigatietoetsen... 4 LCD scherm... 4 Signalisatie LED s... 6 Noodtoetsen... 6 De verschillende

Nadere informatie

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 INTRODUCTIE 3 AFMETINGEN 4 AANSLUIT SCHEMA 5 INSTALLATIE 6 SENSOR INSTALLATIE 6 GEBRUIK 6 TEST/STILALARM

Nadere informatie

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com ES-D1A Draadloze bewegingsdetector www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x PIR bewegingsdetector 1 x steun 1 x gebruikershandleiding 1. Detectievenster 2. LED-lampje 3. Steun Vóór het eerste gebruik

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP:

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP: GEVAAR: De MGS-460 is NIET gecertificeerd of goedgekeurd voor gebruik in een met zuurstof verrijkte atmosfeer. Dat kan ernstig of dodelijk lichamelijk letsel veroorzaken. WAARSCHUWING: Gebruik dit product

Nadere informatie

BESCHRIJVING VIDEOCAMERA... 2 VOORBEREIDINGEN... 3 GEBRUIK VAN UW G-EYE... 4 DATUM- EN TIJDINSTELLING... 6 LASERPOINTER... 6

BESCHRIJVING VIDEOCAMERA... 2 VOORBEREIDINGEN... 3 GEBRUIK VAN UW G-EYE... 4 DATUM- EN TIJDINSTELLING... 6 LASERPOINTER... 6 NL INHOUDSOPGAVE BESCHRIJVING VIDEOCAMERA... 2 VOORBEREIDINGEN... 3 Opladen...3 Micro-SD kaart aanbrengen...3 GEBRUIK VAN UW G-EYE... 4 IN-/UITSCHAKELEN...4 Een video opnemen...5 Een foto maken...5 DATUM-

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gefeliciteerd met de aanschaf van uw NR05WE Digitale Alarmklok. De kenmerken van het model NR05WE bevatten: - LED-display-verlichting voor nachtverlichting

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (NL)

Gebruikershandleiding (NL) PROcross V2 A-106 Gebruikershandleiding (NL) 2 PROcross V2 A-106 Aansluiten van de sensoren Achterkant: Infrarood / magnetisch Temperatuur 1 batterij (type: CR2450) RPM (extra gevoelig) RPM (normaal) Vervangen

Nadere informatie

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING HI93501 HI935001 HI935004 HI935007 HI935008 draagbare thermometers HANDLEIDING BESTE KLANT Bedankt dat u voor een product van Hanna Instruments koos. Lees deze gebruiksaanwijzing goed door voordat u dit

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op  vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze deurbel ontvanger kan worden gebruikt in combinatie met KlikAanKlikUit

Nadere informatie

TIMER MET PILLENDOOS MODEL: PMP238N Gebruiksaanwijzing

TIMER MET PILLENDOOS MODEL: PMP238N Gebruiksaanwijzing TIMER MET PILLENDOOS MODEL: PMP238N Gebruiksaanwijzing INLEIDING Gefeliciteerd met uw aankoop van deze gebruiksvriendelijke Timerpillendoos (PMP238N). Dit product combineert verscheidene unieke kenmerken

Nadere informatie

Handleiding van de Kalenji Cardio Connect

Handleiding van de Kalenji Cardio Connect Handleiding van de Kalenji Cardio Connect Hartslagmeter + analysesoftware Geonaute Som 1. Inleiding... P.3 2. Totaaloverzicht... P.3 3. Snel van start... P.4 4. Verbinding met de borstband... P.4 5. Opgeslagen

Nadere informatie

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4D Onderdeelnr. 5167 Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D www.lasertools.co.uk Referentieformulier Primaire schaal: 6-30 Nm Secundaire schaal: 11,5-59 Ft/Lbs Aandrijving: 1/4"D Functies: 5 instellingen: Kg-m

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

Protege ZM-gebruikershandleiding

Protege ZM-gebruikershandleiding Protege ZM-gebruikershandleiding PROTEGE ZM DRAAGBARE GASMONITOR 087-0047_NL Rev. B Protege ZM-gebruikershandleiding PROTEGE ZM DRAAGBARE GASMONITOR 087-0047_NL Rev. B 2012 Scott Safety. SCOTT, het -logo,

Nadere informatie

AXIWI. Gebruiksaanwijzing AXIWI AT-320. Digitaal Draadloos Audio Systeem

AXIWI. Gebruiksaanwijzing AXIWI AT-320. Digitaal Draadloos Audio Systeem AXIWI Digitaal Draadloos Audio Systeem AXIWI AT-320 Gebruiksaanwijzing Veiligheidsinstructie: Neem het onderstaande in acht: Vermijd opslag en gebruik in te warme en vochtige plaatsen. Het gebruik in zulke

Nadere informatie

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com ES-S7A Buitensirene www.etiger.com NL Kenmerken - Draadloze verbinding voor een eenvoudige installatie - Radiofrequente beveiliging van de accessoires: meer dan een miljoen combinatiecodes - EEPROM-informatiebeveiliging,

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

AutoRAE 2-systeem Snelstart

AutoRAE 2-systeem Snelstart Setup Alvorens de AutoRAE 2-controller en AutoRAE 2-slede(s) te gebruiken om de instrumenten uit de ToxiRAE Pro-serie en/of QRAE 3- en/of MultiRAE-serie (pompversies) te bumptesten of kalibreren, dient

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Maverick ET 732 Handleiding

Maverick ET 732 Handleiding Handleiding Maverick ET-732 Redi Chek Gefeliciteerd met de aankoop van uw Redi Chek thermometer. Vanaf nu kunt u op afstand de temperatuur in de gaten houden van uw oven/bbq en tegelijkertijd de kerntemperatuur

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

Thermische printer Voor accutesters

Thermische printer Voor accutesters Onderdeelnr. 6804 Thermische printer Voor accutesters Inleiding Bedieningselementen De Laser 6804 thermische printer is ontworpen voor gebruik met de Laser 6803 accutester en is een snelle en handige manier

Nadere informatie

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Gebruiksaanwijzing (Dutch) April 2012 Rev. 1, 11/12 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING T8530

GEBRUIKERSHANDLEIDING T8530 MASTER MENU Het Master Menu geeft de bezitter van de Master Code toegang tot de volgende functies: Tijd en Datum instellen Tijdslot (T.S.) instellen (standaard week en bijzondere gebeurtenissen) Code wijzigen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsniveau datalogger PCE-SDL1

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsniveau datalogger PCE-SDL1 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsniveau

Nadere informatie

WAT ER IN ZIT IS BELANGRIJK

WAT ER IN ZIT IS BELANGRIJK ALTAIR 4X multigasdetector met MSA XCell sensortechnologie WAT ER IN ZIT IS BELANGRIJK Omdat elk leven een doel heeft Meer prestaties dan je op het eerste oog ziet Onze visie op veiligheid. Personeel dat

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AEX-701 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE SIGNAALREPEATER Lees

Nadere informatie

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland HANDLEIDING VOOR DE DEALER DIGITAAL BEDIENINGSPANEEL JUMBO-SERIE 0,6 0,4 VACUUM 0,8-1 0 0,2 SEAL HENKELMAN BV Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland Postadres Postbus 2117 5202 AE

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE Geachte klant, dank u voor het aanschaffen van de UMA, de electronische weegschaal van CASA BUGATTI. Zoals elk huishoudelijk apparaat moet ook deze zorgvuldig behandeld worden om

Nadere informatie

Crowcon Clip en Crowcon Clip+ Fixed life enkel gas detector

Crowcon Clip en Crowcon Clip+ Fixed life enkel gas detector Crowcon Clip en Crowcon Clip+ Fixed life enkel gas detector Installatie- en bedieningshandleiding Crowcon contacten: VK: 2 Blacklands Way, Abingdon Business Park, Abingdon, OXON, OX14 1DY +44 (0) 1235

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U heeft een kwalitatief hoogwaardig product in handen, waarvan u veel plezier en comfort

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP OMSCHRIJVING Omdat deze deurbel op batterijen werkt, kunt u de gong eenvoudig meenemen naar een andere kamer of mee naar buiten nemen

Nadere informatie

RF INTERLINKSTATION DS700RFF

RF INTERLINKSTATION DS700RFF RF INTERLINKSTATION DS700RFF BELANGRIJK: Lees deze handleiding voor installatie. Als u het alarmsysteem voor iemand anders installeert, laat dan een kopie achter voor de eindgebruiker. 0086-CPD-517190

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Tafelweegschalen. Adam Equipment GBK-serie

Gebruiksaanwijzing Tafelweegschalen. Adam Equipment GBK-serie Gebruiksaanwijzing Tafelweegschalen Adam Equipment GBK-serie Stimag B.V. Parellaan 22 2132 WS HOOFDDORP tel. (023) 562 62 65 fax. (023) 562 97 44 Voor verdere technische vragen kunt u contact opnemen met

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AILS-3500 OPBOUWSCHAKELAAR Waar moet u op letten? 2 Veiligheidsinstructies Draadloos signaal G B F D ONDERDELEN [1] Lichtnetspanning uitschakelen Schakel altijd eerst de lichtnetspanning

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

CATALOGUS. Draagbare gasdetectoren

CATALOGUS. Draagbare gasdetectoren CATALOGUS Draagbare gasdetectoren multigasdetector Visuele controles, eenvoudige naleving De GasAlertQuattro detector voor vier gassen is sterk en betrouwbaar en combineert een groot aantal functies met

Nadere informatie

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP:

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP: GEVAAR: De MGS-410 is NIET gecertificeerd of goedgekeurd voor gebruik in een met zuurstof verrijkte atmosfeer. Dat kan ernstig of dodelijk lichamelijk letsel veroorzaken. WAARSCHUWING: Gebruik dit product

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

- Het inschakelen van de Zorgriem doet u door de knop met het aan/uit teken kort in te drukken.

- Het inschakelen van de Zorgriem doet u door de knop met het aan/uit teken kort in te drukken. Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u uw MobileTrack Zorgriem. Deze Zorgriem is kant en klaar voor gebruik. Aan/uit zetten van de Zorgriem: - Het inschakelen van de Zorgriem doet u door de knop met

Nadere informatie

705/707. Veiligheidsinformatie. Pressure Calibrator

705/707. Veiligheidsinformatie. Pressure Calibrator Pressure Calibrator Veiligheidsinformatie PN 2166294 June 2004 (Dutch) 2004 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in U.S.A. All product names are trademarks of their respective companies. Loop

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER 3067 Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V05-04-2007 Stand: mei 2012 Inhoudsopgave 1 VEILIGHEIDSADVIEZEN...3 2 INTRODUCTIE...3 3 BEVEILIGINGSKAART...4 4 PROGRAMMEERADVIEZEN...4

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING 1. Knop afstandsbediening AAN/UIT AFSTANDSBEDIENING INSCHAKELEN 2. Indicator Stimulatieniveau 3. Knop Stimulatie UIT 1. Houd ingedrukt tot de lampjes gaan branden

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Memorecorder DVR-130 HP/LP REPEAT FILE/ ERASE STOP

Gebruiksaanwijzing. Memorecorder DVR-130 HP/LP REPEAT FILE/ ERASE STOP Gebruiksaanwijzing FILE/ ERASE HP/LP REPEAT STOP Memorecorder DVR-130 2 NL Introductie De Profoon DVR-130 is een Memorecorder geschikt voor het opnemen van spraak. Deze kan gebruikt worden als persoonlijke

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding FP400-serie Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen Gebruikershandleiding Versie 2.3 / Juni 2004 Aritech is een merknaam van GE Interlogix. http://www.geindustrial.com/ge-interlogix/emea

Nadere informatie

H201 中文 NL Version 1

H201 中文 NL Version 1 H201 中文 NL Version 1 Kenmerken 1. Ingebouwde AM/FM antenne voor goed ontvangst 2. 10 vooraf instelbare stations (5 voor elke golflengte) 3. Waterbestendig tot JIS7 standaard NL 4. Zoekt automatisch stations

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

TamTam 610. Gebruiksaanwijzing. BolCommunications

TamTam 610. Gebruiksaanwijzing. BolCommunications TamTam 610 Gebruiksaanwijzing Inhoud 1.0 Batterij plaatsen 3 2.0 Overzicht van de TamTam 610 4 2.1 Display teksten 5 3.0 Een bericht verzenden 6 4.0 Berichten ontvangen en lezen 6 4.1 Berichten lezen 6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Advisor CD 2401S1 ARITECH INTERLOGIX UTC Fire & Security GE Security Puurs ADVISOR CS 2401S1 Gebruikershandleiding Software versie: V5-A-GH COPYRIGHT SLC Europe & Africa 1997. All

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR OMSCHRIJVING De ABST-604 draadloze schemersensor kunt u overal plaatsen, zowel binnen als buiten, zonder gedoe met installatiedraden. De zender

Nadere informatie

S9 Wireless Module. User Guide. Nederlands. Data Transfer Accessory

S9 Wireless Module. User Guide. Nederlands. Data Transfer Accessory S9 Wireless Module Data Transfer Accessory User Guide A 3 1 4 2 B 1 2 3 4 Dank u voor uw keuze voor de S9 draadloze module. Bij gebruik met ResMed S9- apparaten in de thuisomgeving verzendt de S9 draadloze

Nadere informatie

Gasdetectie. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Gasdetectie. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Gasdetectie Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van veiligheids- en beschermingsproducten,

Nadere informatie

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 HANDLEIDING Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 www.tempolec.be 01. INTRODUCTIE Ontvanger met : - een GSM-transmissie - een uitgang (contact NO / NF spanningsvrij). Mogelijke functie van de uitgang :

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax.

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax. GEBRUIKSAANWIJZING Marsden Weegindicator Stimag B.V. info@stimag.nl Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) 562 62 65 fax. (023) 562 97 44 Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen Inhoudsopgave

Nadere informatie

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN GM-200 HYDROMETER INLEIDING De CAISSON GM-200 is speciaal ontwikkeld voor het meten van het vochtgehalte in zware materialen zoals beton, cementvloer en gipspleister. Daarnaast is het ook mogelijk om het

Nadere informatie

BRIGON 5740 Printer met Infrarood

BRIGON 5740 Printer met Infrarood BRIGON 5740 Printer met Infrarood Art.Nr. 5740_00_BED_NL De Brigon 5740 is een draagbare printer met thermopapier, die compatibel is met andere BRIGON-apparaten met een IR-functie. Het papier plaatsen

Nadere informatie