Duwtje in de rug. Inspiratiebron. Let op! Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Duwtje in de rug. Inspiratiebron. Let op! Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid"

Transcriptie

1 Duwtje in de rug Renovatie van Staatsliedenbuurt geeft nog steeds impuls aan leefbaarheid Inspiratiebron Annie Hofstede is een rolmodel als het gaat om tuinonderhoud Let op! Nieuw telefoonnummer ontstoppingsdienst (zie achterzijde Beleven)

2 Een arbeidsleven in de volkshuisvesting Verantwoordelijk voor wonen, zorg en welzijn Per 1 januari 2012 wordt Jan van Hittersum binnen SallandWonen verantwoordelijk voor de taakvelden wonen, zorg en welzijn. Een gevarieerde en uitdagende baan, waarin hij de komende jaren onder andere uitvoering zal geven aan het fenomeen woonservicezones. In overleg met provincie en gemeente is bepaald dat in % van de inwoners in een woonservicezone moet wonen. Niet alle woonservicezones zijn aan elkaar gelijk. In de grote kernen is bijvoorbeeld bepaald dat daar een huisarts moet zijn gevestigd. In de kleine kernen is dit niet haalbaar. Daar zal vervoer naar de grote kern (lees: huisarts) belangrijk zijn. Van Hittersum zal namens SallandWonen zorgdragen voor de volkshuisvestelijke inbreng. Ook wordt hij binnen de corporatie aanspreekpunt voor het traject wonen, werken en leren. Dat betekent dat hij onder andere contact onderhoudt met het Carmel College Salland. Leerlingen van deze scholengemeenschap maken bijvoorbeeld gebruik van te koop staande huurwoningen om bepaalde werkzaamheden onder de knie te krijgen. Tot slot speelt hij een rol in het contact met belanghebbenden in het maatschappelijk veld. Dat willen we graag intensiveren en dat is ook opgenomen in het nieuwe ondernemingsplan. Zeker in tijden waarin de economie op volle toeren draait, is het gebruikelijk dat werknemers vaker uitkijken naar een andere baan waar een betere beloning en gunstige voorwaarden in het vooruitzicht worden gesteld. Ook Jan van Hittersum heeft aan deze trend meegedaan, maar hij is wel zijn hele arbeidsleven trouw gebleven aan de volkshuisvesting. Waarvan het overgrote deel bij SallandWonen en haar voorgangers. 1 oktober 1979 was de datum waarop de jonge Van Hittersum in dienst trad van Goede Woning in Apeldoorn, een corporatie met ruim woningen. In eerste instantie als incassomedewerker en later als medewerker verhuur. Op het moment dat hij deze woningcorporatie verruilde voor GOBA in Raalte was hij opgeklommen tot leidinggevende op het gebied van verhuur en bewonerszaken. Ik had inmiddels een HBO-opleiding afgerond en was zo n 40 jaar oud. Een mooi moment om nog een stap te maken, aldus de Heinoër die bij GOBA kwam als manager woondiensten. Later verhuisde hij naar BWS Raalte om na de fusie met Het Saalien bij SallandWonen weer vele oudcollega s tegen te komen. Zijn huidige afdeling sociaal beheer zal per 1 januari opgaan in een groter geheel, maar heeft wel veel tot stand gebracht binnen de corporatie. Zo hebben Van Hittersum en zijn medewerkers het huurdersoverleg opgepakt, zijn ze de initiatiefnemer van Infoterrassen en tuinenactie en zijn ze nauw betrokken geweest bij diverse bewonerscommissies. (2)

3 Inhoud Blij en opgelucht over goedkeuring Wijhezicht... 4 Gerechtelijke uitspraken over tuinonderhoud... 5 Ondernemingsplan nog voor het eind van 2011 vastgesteld Tuinonderhoud als jaarthema en spreekuren vervallen Thema tuinen De postbode heeft al gekscherend gezegd dat haar tuin de blikvanger van de buurt is. Hoewel humoristisch bedoeld, heeft hij niets teveel gezegd. De tuin van Annie Hofstede is een voorbeeld als het gaat om tuinonderhoud. Het ligt er keurig netjes bij! Willie en Mieke weten het zeker. De renovatie van hun Staatsliedenbuurt heeft een positieve impuls gegeven aan de leefbaarheid in de wijk die ooit wel eens het predicaat achterstandsbuurt heeft gekregen. Ook het tuinonderhoud lijkt nu veel beter te worden opgepakt en er zijn zelfs gezamenlijke initiatieven om rotzooi op te ruimen. Feest! Gait & Miene Maak d r gin proat van! Ons internet... Bezoekt u ook eens onze vernieuwde website. Hier vindt u naast alle informatie van SallandWonen ons huur- en koopaanbod. Gait, heb ie ook wel eens uh heurt van mijnheer de rechter? Och Miene, bie ons in de stroate bint alle tuinties wel terechte! Ach, aj je de moar veur zorgt det we volgend joar de stroatprijs Wint!!! (3)

4 Voorlopig bestemmingsplan komt in januari ter inzage Blij en opgelucht over goedkeuring Wijhezicht Directeur/bestuurder Ed Penninks van SallandWonen is blij en opgelucht dat het veelbesproken plan voor Wijhezicht en omgeving in Wijhe is goedgekeurd door de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Opgelucht, omdat er sprake was van een kleine meerderheid in de raad. Blij, omdat de omgeving van de statige villa Wijhezicht een enorme impuls krijgt en de huidige huurders een prachtige woonplek terug krijgen. SallandWonen is al langer bezig met het plan voor Wijhezicht en omgeving. De huidige kleine huurwoningen aan Wijhezicht, bedoeld voor ouderenhuisvesting, voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Hoewel natuurlijk naar alternatieven is gekeken, is sloop en vervangende nieuwbouw de enige, logische optie. Het mooie van het nieuwe plan is dat er in totaal 37 woningen worden gesloopt, maar dat er 55 gevarieerde woningen voor terug komen. Daarmee komt de corporatie tegemoet aan de wens vanuit de lokale gemeenschap om meer woningen in de nabijheid van het centrum van Wijhe te creëren. De kleine huurwoningen aan de Wijhezicht worden vervangen door patiowoningen, levensloopbestendige woningen (zowel koop als huur), rijtjeswoningen (zowel koop als huur) en een aantal vrijstaande koopwoningen. Bovendien komt in het park een complex met 10 huurappartementen en aan het nieuw in te richten plein zal eveneens een aantal huurappartementen verrijzen. Nu de gemeenteraad het licht op groen heeft ingezet, kunnen de volgende stappen worden gezet. In januari wordt het voorlopige bestemmingsplan ter inzage gelegd en in april moet het plan door het college van B&W zijn goedgekeurd. De bouw kan dan medio 2012 van start gaan en zal 3 tot 4 jaar in beslag nemen. (4)

5 Samen zoeken naar de juiste oplossing om overlast te beperken Gerechtelijke uitspraken over tuinonderhoud Een geschil tussen een woningcorporatie en haar huurders over tuinonderhoud kan hoog oplopen. Dat blijkt wel uit twee artikelen op Aedesnet, de website van de overkoepelende organisatie van woningcorporaties in Nederland. De rechtbank moest er zelfs aan te pas komen. Wie echter één heldere uitspraak verwacht, komt bedrogen uit. Situatie 1 speelde zich af in Enkhuizen. Een huurder werd daar door de rechter verplicht om zijn verwaarloosde tuin te onderhouden. Op laste van een dwangsom van maximaal 250 euro per week moest hij zijn tuin binnen een maand opknappen. De rechtbank vond dat de corporatie kon eisen dat de huurder zijn tuinonderhoud oppakt. Het ging namelijk om een jonge wijk met aanzien. Bovendien controleert de corporatie ieder voorjaar de staat van het tuinonderhoud en worden hiervoor regels gepubliceerd op de website van de corporatie. Voor situatie 2 gaan we naar het zuiden van het land. Een corporatie constateert eveneens dat een huurder zijn tuin niet (goed) onderhoudt. De tuin is verwilderd, buren klagen over overlast en er groeien klimplanten en bomen die schade aan de woning (kunnen) veroorzaken. De huurder stelt dat hij geen overlast veroorzaakt, de bomen wél snoeit en de klimplanten bewust ongemoeid laat vanwege de vele vogels in zijn tuin. De rechtbank oordeelde dat een huurder een grote mate van vrijheid heeft in de wijze waarop hij zijn tuin inricht. Wel kunnen er beperkingen worden opgelegd als er sprake is van schade en/of overlast. De vordering van de corporatie werd slechts toegewezen op het punt waarop duidelijk sprake was van schade. De les voor verhuurders is hier dat er overtuigend bewijs moet worden geleverd voor overlast (b.v. verklaringen van omwonenden) en/of schade (b.v. rapport van deskundigen). Want, zo oordeelde de rechter in deze zaak, over smaak valt wel degelijk te twisten Bron: Aedesnet (5)

6 Renovatie heeft voor positieve impuls gezorgd Meer aandacht voor tuinonderhoud in Staatsliedenbuurt Ze wonen al bijna veertig jaar aan de Van Hogendorpstraat in Olst. In die periode hebben Willie en Mieke ten Voorde de buurt enigszins zien verpauperen. Na de grote renovatie van de gehele Staatsliedenbuurt aan het begin van deze eeuw is het beeld van de wijk echter drastisch veranderd. Het ziet er een stuk beter uit dan elf jaar geleden, stelt het echtpaar zonder dralen. De voorzichtige conclusie dat een facelift voor een wijk een gunstige invloed heeft op de bereidheid van bewoners om huis en tuin netjes te houden, lijkt dus gerechtvaardigd. Dat is ook wel het minste wat je als corporatie van de huurders mag verwachten, vindt het stel. Er is per woning wel voor gulden verspijkerd. Persoonlijk zijn we er heel erg blij mee. Zeker voor wat betreft de energiebesparing. Doordat we van energielabel E naar energielabel B zijn gegaan, hebben we een behoorlijke besparing gerealiseerd. De man des huizes heeft het proces van dichtbij meegemaakt, want hij maakte deel uit van de bewonerscommissie die op verzoek van SallandWonen is geformeerd. Naast advies over de renovatie zagen we het ook als onze taak om de buurtgenoten te wijzen op het belang om de tuinen toonbaar te maken. Ieder commissielid is de buurt in geweest en ons commissielid van Turkse afkomst heeft de Turkse bewoners er op aangesproken. Dat werkte prima! Schoonmaakactie (6) De Ten Voordes zien met eigen ogen dat de wijk een stuk leefbaarder is geworden. Het probleem met hondenpoep is een mooi voorbeeld. Het gaat te ver om te zeggen dat het is opgelost, maar er is absoluut minder sprake van overlast. Graag wijzen ze ook op het initiatief van buurtbewoner Johanna van Zwieten. Zij heeft een schoonmaakactie onder de jeugd op touw gezet en heeft daarmee de plaatselijke Solidariteitsprijs gewonnen. De kinderen gingen met prikkers door de wijk om rommel op te ruimen en konden daarmee een prijsje verdienen. Dat is heel goed verlopen. Verder hebben vrijwilligers uit de buurt zelf het initiatief genomen om de speeltuin in de buurt op te knappen. De twee zijn er van overtuigd dat het overgrote deel van de bewoners van de Staatsliedenbuurt nu dus waarde hecht aan woon- en leefomgeving en dat ze er ook best iets voor willen doen. Gemeente en/of SallandWonen zouden daar nog beter op kunnen inspringen door het openbaar groen beter te onderhouden. En de achterpaden verdienen ook wel een rigoureuze opknapbeurt, plaatsen ze tot slot nog een kritische kanttekening.

7 (7)

8 (8)

9 Drie keer in de week is ze in haar tuin te vinden Geen groene, maar zwarte vingers Zelfs de postbode kon het niet laten om een opmerking te maken over de tuin van Annie Hofstede. Stop maar een keer met het onderhoud, want je bent echt een blikvanger in de buurt, zei hij gekscherend over de fraaie tuin die de huurwoning aan de Graaf van Rechterenstraat in Raalte omgeeft. De postbode verwees vooral naar de zijkant van de woning die in het oog springt als je vanaf het centrum van Raalte naar de Graaf van Rechterenstraat fietst. Daar worden enkele grotere bomen en struiken gecombineerd met eenjarige planten. Aan de keurig geharkte en geschoffelde grond kun je zien dat er regelmatig aandacht aan wordt besteed. Drie keer in de week ben ik bezig met de tuin. Elke keer pak ik een stukkie mee. Als mensen vragen of ik groene vingers heb, ontken ik dat altijd. Ik heb zwarte vingers Mevrouw Hofstede is zelf ook nog wel eens verbaasd over haar nieuwe liefhebberij. Ik woon hier nu 44 jaar in de Graaf van Rechterenstraat, maar de eerste 34 jaar heb ik nog geen sprietje onkruid uit de tuin gehaald. Ik had nooit verwacht dat dit nog mijn nieuwe hobby zou worden, aldus de Raaltese die door trieste omstandigheden (haar man is zo n 10 jaar geleden overleden) min of meer werd gedwongen om zelf aan de bak te gaan. Met hulp van een neef die actief is in het groenonderhoud en haar regelmatig helpt met snoeien en andere zware werkzaamheden. Zelf kan ik niet alles meer, want ik ben aan mijn rug geopereerd. Maar, mijn neef bood het zelf aan en dan zeg ik natuurlijk geen nee. En hij geniet ook, want als hij aan het werk is, haal ik extra lekkere dingen in huis Energiearme tuin De tuin ligt er nog net zo bij als toen haar echtgenoot nog zijn hele ziel en zaligheid in het onderhoud stopte. Het heeft echter wel een duidelijke vrouwelijke touch gekregen. Ik heb van allerlei prullaria verzameld, onder andere van reizen naar het buitenland. Dat vind ik prachtig en het geeft sfeer aan de tuin. Bovendien heb ik van de kinderen twee schitterende Jan des Bouvrie lampen gekregen. Die zou ik zelf nooit hebben gekocht, want ze zijn best prijzig, aldus mevrouw Hofstede die tevens beschikt over een zitje en een ligbed op wielen om optimaal te genieten van mooi weer. Als zich in februari de eerste zonnestralen aandienen, zit ik al weer buiten. Heerlijk! Ze is in meerdere opzichten een voorbeeld voor de buurt. Niet alleen is haar eigen tuin een plaatje, het blijkt ook nog eens een goede uitwerking te hebben op andere bewoners van de Graaf van Rechterenstraat. Ik kreeg reacties van de overburen dat ze zo genieten van mijn tuin. Leuk om te horen natuurlijk, maar ik gaf meteen aan dat ik andersom ook graag een mooi uitzicht wil hebben. Dat hebben ze goed opgepakt. Het is wel een energiearme tuin, maar het ziet er in ieder geval netjes uit. Daarmee voorkom je toch dat de buurt verloedert. Wat mij betreft zou SallandWonen aan nieuwe huurders moeten vragen of het tuinliefhebbers zijn. Zijn ze dat niet, dan moeten ze hen eigenlijk geen hoek-, maar een tussenwoning toewijzen. (9)

10 Uitgangspunten voor Ondernemingsplan nog voor het eind van 2011 vastgesteld SallandWonen zorgt er ieder jaar voor dat zo n huurders een dak BOVEN hun hoofd hebben. Voor het overige willen we graag NAAST de huurder staan. Een relatie, waarbij we over en weer verplichtingen aangaan, maar vooral ook samen zoeken naar verbeterpunten. Alles is er op gericht om het wonen en de woonomgeving in de toekomst zo aangenaam mogelijk te maken c.q. houden. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor het Ondernemingsplan dat nog voor het einde van dit jaar zal worden vastgesteld. Tijden veranderen (snel), maar de vragen die in het nieuwe Ondernemingsplan moeten worden beantwoord, zijn min of meer hetzelfde gebleven. Het gaat dan om vragen zoals: hoe zien wij onze omgeving, nu en in de toekomst, en wat moet daar volgens ons gebeuren?, welke rol nemen we in en welke ambities streven we na?, hoe gaan we die ambities uitwerken en wanneer zijn we tevreden. Je kunt het Ondernemingsplan dus zien als een soort upgrading van zijn voorganger. Binnen SallandWonen staat het Ondernemingsplan al geruime tijd hoog op de agenda tijdens diverse interne vergadersessies. Directie, bestuur en medewerkers hebben gezamenlijk geprobeerd een goed fundament neer te leggen. Dit fundament, de zogenaamde Visienota, is eind september tevens besproken met diverse belanghebbenden, zoals gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en allerlei adviesorganen. Een bijeenkomst waar we met een bijzonder goed gevoel op terugkijken en waar nuttige tips zijn gegeven om het Ondernemingsplan bij te schaven. Samen bouwen wij verder aan In de volgende editie van (be)leven in Salland, die begin volgend jaar zal verschijnen, staan we uitgebreid stil bij het Ondernemingsplan Ook in Raalte zijn bestemmingsplannen in de maak om in de komende jaren tot woningbouw te komen. Het gaat hier om De Haere Heino, Blekkerhoek en Raalte Noord. (10)

11 Infoterras en het contact met de huurders Tuinonderhoud als jaarthema SallandWonen heeft goede ervaringen met het fenomeen Infoterras. Het is een uitstekende manier gebleken om op een laagdrempelige manier contact te krijgen met de huurders. De corporatie heeft daarom besloten om ook in 2012 verder te gaan met het Infoterras. Uiteraard kan alles worden besproken, maar SallandWonen hoort echter vooral graag de mening van de huurder over tuinen en tuinonderhoud. Dat is gekozen voor het thema tuin(onderhoud) is niet zo vreemd. Zowel uit de Infoterrassen als uit het contact met huurders nadien is gebleken dat vele klachten gaan over tuinonderhoud. Hoewel sommigen wel het initiatief nemen om een buurtgenoot er op aan te spreken, blijkt dat velen dit wel lastig vinden en het graag doorschuiven naar SllandWonen. De corporatie is er daarom actief mee aan de slag gegaan en die lijn zal in 2012 worden doorgezet. Woonconsulenten en/of opzichters gaan actief op zoek naar slecht onderhouden tuinen. De bewoners worden hierop aangesproken en gevraagd om het onderhoud op korte termijn (beter) op te pakken. Wordt dit geweigerd, dan kan een huurder uiteindelijk opdraaien voor de kosten van een hovenier. Uiteraard hopen we niet dat het zo ver hoeft te komen. Iedereen heeft toch baat bij een fraaie leefomgeving? De auto staat klaar om u te bezoeken Spreekuren vervallen Met ingang van 1 januari 2012 komen alle spreekuren in de buurtdorpen te vervallen. Huurders uit de buurtdorpen, die graag iemand live willen spreken om een vraag te stellen of een situatie uit te leggen, worden van harte uitgenodigd om naar ons kantoor aan de Domineeskamp in Raalte te komen. De koffie staat klaar! Wie niet in de gelegenheid is om naar kantoor te komen, wordt verzocht om telefonisch contact te zoeken. We hopen u dan verder te kunnen helpen. Mocht dit onverhoopt toch niet lukken, dan maken we een afspraak om de situatie bij u thuis te komen bespreken. Onze service en bereikbaarheid wordt dus zeker niet minder, maar wel in een ander jasje gestoken. (11)

12 (be)leven in Salland is een uitgave van SallandWonen 4e jaargang, november (be)leven verschijnt 4 x per jaar in een oplage van 5800 exemplaren. Aan de verstrekte informatie in deze uitgave kunt u geen rechten ontlenen. Bezoekadres Domineeskamp 1, 8102 CC Raalte Postadres Postbus 180, 8100 AD Raalte Telefoon info@sallandwonen.nl Website Openingstijden kantoor in Raalte maandag t/m donderdag uur vrijdag uur Buiten kantooruren U kunt rechtstreeks bellen voor onderstaande spoedklachten naar: Storing cv-ketel Installatie Techniek Raalte: Verstopping riool en afvoeren Van der Velden: Glasschade (alleen voor deelnemers glasverzekering) De glaslijn: Storing watermeter of hoofdkraan Vitens: Storing aan gas en stroom Nationaal storingsnummer: Overige dringende technische klachten SallandWonen: U wordt dan via de automatische telefoonbeantwoorder verder geholpen. Let op! Per zal ontstoppingsbedrijf Van Riel uit Wesepe alle ontstoppings werkzaamheden gaan overnemen van Van der Velden. Overdag zal tot 18:00 uur Van Riel bereikbaar zijn op nummer , na 18:00 uur krijgt men een antwoordapparaat welke een 06-nummer geeft om de klacht door te bellen. Ontstoppingsbedrijf Van Riel Wesepe BV Tel:

Tuinonderhoud; het beleid

Tuinonderhoud; het beleid Tuinonderhoud; het beleid 100% wonen Tuinonderhoud: hoe gaat dat in z n werk? In de Algemene Huurvoorwaarden staat vermeld dat het gehuurde gebruikt en onderhouden moet worden zoals het een goed huurder

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt Huurders hebben vaak goede ideeën voor hun buurt. Bo-Ex wil graag uw idee ondersteunen. Er is een potje met geld

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel Bewonersscan 2015 Presentatie T.b.v. Waardwonen Karima Chafia Klantlogo 1 Onderzoeksverantwoording 2 Dienstverlening 3 Woning 4 Buurt en leefbaarheid 5 Conclusies Methode onderzoek In totaal zijn er 844

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

VOLKSHUISVESTING TOEN EN NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van sociale volkshuisvesting naar de woningcorporaties in 2014 is een grote stap.

VOLKSHUISVESTING TOEN EN NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van sociale volkshuisvesting naar de woningcorporaties in 2014 is een grote stap. Belanghoudersbijeenkomst 3 juni 2014 Blad 1. Op verzoek van Wonen Zuidwest Friesland aangaande een toelichting over de betaalbaarheid van het wonen willen wij dit toespitsen op onze corporaties en de veranderingen

Nadere informatie

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen Claudia van Loveren Ik weet nog goed dat er tijdens de modernisering van onze woningen in 2007, in de Flevopost een prijsvraag stond van de gemeente en Oost Flevoland

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Heeft u een klacht De stappen

Heeft u een klacht De stappen Heeft u een klacht De stappen Klachtenafhandeling bij De medewerkers van doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks onze inspanningen kan het toch voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

Inleiding. Stand van zaken. nr. 7

Inleiding. Stand van zaken. nr. 7 nr. 7 Inleiding Het is alweer een tijdje geleden dat u van ons een nieuwsbrief heeft ontvangen. Wij willen u wel graag op de hoogte houden wat er op dit moment achter de schermen gebeurt. Hierover vindt

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Welkom in uw nieuwe woning

Welkom in uw nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning thuis in Deventer Inhoud Mijn Rentree p. 4 Huur betalen p. 5 Onderhoud aan de woning p. 6 Samen prettig wonen p. 7 Meepraten p. 8 Zelf regelen bij verhuizing p. 9 thuis... in

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Inleiding Het huidige ondernemingsplan van Het Gooi en Omstreken loopt tot eind 2017. De voorbereidingen voor het nieuwe ondernemingsplan zijn daarom in volle

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door?

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U wilt prettig wonen. In een veilige en goed onderhouden woning. Dat begrijpen wij. En daar is onze dienstverlening dan

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2009-2014. 10 beloften van Portaal Nijmegen

Ondernemingsplan 2009-2014. 10 beloften van Portaal Nijmegen Ondernemingsplan 2009-2014 10 beloften van Portaal Nijmegen 1 Beloofd! Meer dan 100 jaar oud Als rond de vorige eeuwwisseling de eerste woningbouwverenigingen worden opgericht, is één daarvan Woningvereeniging

Nadere informatie

VAN DOEMSCENARIO NAAR DROOMSCENARIO GROOT ONDERHOUD OLYKAMPEN RAALTE

VAN DOEMSCENARIO NAAR DROOMSCENARIO GROOT ONDERHOUD OLYKAMPEN RAALTE VAN DOEMSCENARIO NAAR DROOMSCENARIO GROOT ONDERHOUD OLYKAMPEN RAALTE DE HOOIVORK IS EEN TEKEN VAN STRIJDLUST, OVERLEVEN EN RESPECT VOOR HET PLATTELAND. IK BEN HEEL BLIJ MET HET RESULTAAT. ANNET VAN DER

Nadere informatie

Ruimte. Verpleging. Jong en oud. Zorg. Gerief. Voorzieningen. IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst

Ruimte. Verpleging. Jong en oud. Zorg. Gerief. Voorzieningen. IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst Ruimte Gerief Verpleging Voorzieningen Zorg Jong en oud Samen IJsselmuiden: dorp van miljoenen! Beter Wonen investeert in de toekomst Onze investeringen op een rijtje: 2000-2008 ingrijpende verbetering

Nadere informatie

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld 1 s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld Bebouwing Prins Hendrikstraat Prins Hendrikstraat Hoek Molendijk, Cingeldijk Hoek Molendijk, Cingeldijk In

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Aanleg en onderhoud van uw tuin

Aanleg en onderhoud van uw tuin Optimaal genieten van uw tuin! U huurt bij Groninger Huis een woning met een tuin. Daar wilt u natuurlijk optimaal van genieten. Een tuin is immers een verlengstuk van de woning. Een plek voor de barbecue,

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

U gaat een woning huren, wat nu?

U gaat een woning huren, wat nu? Een nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning! Deze folder geeft snel antwoord op veelgestelde vragen. U vindt nuttige informatie over huren bij Beter Wonen; of het nu gaat om onderhoud, het betalen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Stappen in duurzaamheid

Stappen in duurzaamheid 2Voorwoord Stappen in duurzaamheid Wist u dat als u een klein restje vet weg moet spoelen, u dit het beste kunt doen met koud water? Ik niet, maar toch is het zo. Hoe dat zit kunt u lezen in de tips van

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën LARIS OVER HUREN Wanneer u een woning betrekt van Laris zijn er allerlei zaken waar u mee te maken krijgt. Om u daarbij vooraf al van dienst te zijn, staat in deze folder beschreven wat er gebeurt als

Nadere informatie

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN Foto: Jeroen Mul/Flickr, Creative Commons JA: STEVIG INZETTEN OP BETAALBAAR EN GOED WONEN VOOR IEDEREEN! De afgelopen jaren is er dankzij

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit Een klacht? Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS > vooruitkomen + OUDERS & OPVOEDERS ! Via Bureau Jeugdzorg of uw huisarts bent u bij Rubicon jeugdzorg terecht gekomen. Soms zijn er problemen in het gezin die u niet zelf kunt oplossen. Uw kind is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl Overlast Harde muziek, rommel op de galerij, blaffende honden ergernissen waar u mee te maken kunt krijgen als huurder. Vaak kunnen deze ergernissen opgelost worden door gewoon met elkaar te praten. In

Nadere informatie

Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg. Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond

Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg. Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond 1 Wat ga ik vertellen? Huidige regelgeving: - huurprijs en servicekosten - Wmcz - Wohv (Overlegwet)

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Tuinonderhoud. samen wonen

Tuinonderhoud. samen wonen Tuinonderhoud Voor velen is de tuin een plek om van te genieten. De één haalt ontspanning uit het lezen van een boek in het voorjaarszonnetje, de ander geniet juist door actief bezig te zijn in de tuin.

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 WEGWIJZER REIGERSBOS 3 Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 Stadsdeel Zuidoost www.zuidoost.amsterdam.nl Stadsdeelkantoor: 020 2525000 Meldpunt Openbare Ruimte: 020 2525222 Meldpunt

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen.

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Hoe zeg ik de huur op? 3 De opzegtermijn 3 De voorinspectie 4 De nieuwe huurder 5 Overname 6 De tusseninspectie

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

2014, peiling 4b november 2014

2014, peiling 4b november 2014 resultaten 2014, peiling 4b november 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

Elan Wonen geeft ruimte

Elan Wonen geeft ruimte Elan Wonen in beeld Elan Wonen in beeld Elan Wonen is een woningcorporatie die haar klanten kwaliteit en ruimte biedt. We luisteren naar hun wensen en spelen hierop in. Bij ons staat de klant voorop.

Nadere informatie

Overlast, wat nu? Woonstichting VechtHorst

Overlast, wat nu? Woonstichting VechtHorst Overlast, wat nu? Overlast, wat nu? Woonstichting VechtHorst Iedereen wil graag prettig wonen. Overlast kan het woonplezier bederven. In deze folder staat wat u en VechtHorst samen kunnen doen om overlast

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Plaatselijk Belang Nuis/Niebert is nieuwsgierig wat de wensen zijn van de inwoners en eventuele toekomstige bewoners,

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk Wooninfo INFORMATIEFOLDER IN OVER DE DE VERDELING GEMEENTE VAN HUURWONINGEN NIJKERK Nijkerk Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Bezoekadres: Van t Hoffstraat 40 3863 AX NIJKERK Postadres: Postbus

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Oost west, thuis best In onze gemeente worden diverse woningen gebouwd en gerenoveerd. In welke mate bent u het (on)eens met de volgende stellingen. 6 1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning 54% 5 4

Nadere informatie

Groen- en grijsonderhoud

Groen- en grijsonderhoud December 2015 Advies in hoofdlijnen Het advies Over het algemeen zijn de BAG-deelnemers tevreden over het onderhoud, maar adviseren wel meer te differentiëren in het onderhoudsniveau voor de verschillende

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

Januari 2013. Jaarverslag 2012

Januari 2013. Jaarverslag 2012 Januari 2013 Jaarverslag 2012 1 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de voor huurders van Woonstichting SSW. Hierin doet de verslag van haar activiteiten in 2012. Het reglement van de noemt een

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Westenhage

Woonzorgcentrum Westenhage Driezorg Woonzorgcentrum Westenhage Wonen, Welzijn & Zorg bij Driezorg 1 Voorwoord In deze brochure vindt u informatie over Woonzorgcentrum Westenhage, in de wijk Westenholte te Zwolle. Wij vertrouwen

Nadere informatie

Asbest. Informatie over onze woningen

Asbest. Informatie over onze woningen Asbest Informatie over onze woningen beleid: september 2011, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens

Nadere informatie