Vakantie en verzekeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie en verzekeren"

Transcriptie

1 Voor wie, waar en wanneer? Voor welke reisduur heb ik dekking? Dit staat op de polis vermeld. De standaarddekking is een aaneengesloten periode van 90 dagen. Maar een langere periode is mogelijk, bijvoorbeeld als de reis langer duurt. U kunt de standaardperiode uitbreiden met maximaal drie periodes van 30 dagen, in totaal dus 180 dagen. Hiervoor vragen wij wel een extra premie, namelijk 16,- voor elke extra reisperiode van 30 dagen. De assurantiebelasting komt daar nog bij. Zijn uitwonende kinderen ook verzekerd op de? Uitwonende kinderen zijn gewoon meeverzekerd als dat voor studie is en ze niet getrouwd zijn. De leeftijd maakt niet uit. Let er wel op dat de gezinssamenstelling die op de polis staat gezin met kinderen is. Anders is er namelijk geen dekking. Is een stage of een studiereis ook verzekerd op de? Een stage is normaal gesproken niet meeverzekerd. Maar vaak is het wel mogelijk dit mee te verzekeren. Daarvan maken we dan een aantekening op de polis. Neem hiervoor contact met ons op. Een studiereis is standaard meeverzekerd. Bijvoorbeeld een taalreis in het buitenland. In welke landen ben ik met de verzekerd? In alle landen op de wereld. Voor een visumaanvraag vraagt de ambassade een verzekeringsbewijs. Is dit mogelijk in een vreemde taal? U heeft het verzekeringsbewijs nodig als u bijvoorbeeld naar Cuba of Rusland reist. Ze vragen erom bij de visumaanvraag of bij de douane. U kunt het verzekeringsbewijs ook in het Engels ontvangen Ik ga tijdens mijn vakantie een gevaarlijke sport beoefenen. Ben ik dan verzekerd? Ja, u bent dan verzekerd. U heeft dekking als u in het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket een Vakantiejaarverzekering heeft lopen. Met gevaarlijke sporten bedoelen we: duiken, klimmen, skiën, raften, bungeejumping, parachute springen, quad rijden en big-game hunten. Let op! Als u een Vakantie Ongevallen dekking heeft, is het nodig dat u de sport onder professionele begeleiding doet. In de andere gevallen niet. De Vakantie Ongevallen dekking is een extra dekking die u op het aanvraagformulier apart heeft moeten aanvragen. U ziet deze dekking terug op de polis onder de Rubriek Eigen b Vakantie Ongevallen als <gezinssamenstelling>. Als er sprake is van bewust roekeloos gedrag, is er geen enkel geval dekking. Het is verstandig bij uitzonderlijke risico s contact met AEGON op te nemen.

2 Annulering van een reis Welk bedrag aan annuleringskosten kan ik verzekeren? Iedere geboekte reis is standaard altijd voor 3.000,- verzekerd. Hiervoor betaalt u geen aparte premie. In dit bedrag zitten de kosten van het vervoer en het vakantieverblijf. Het geldt voor alle verzekerden op de polis samen. Het is natuurlijk mogelijk dat de reis en het verblijf bij elkaar duurder zijn dan 3.000,-. In dit geval kunt u bij AEGON een hoger bedrag verzekeren. U kunt maximaal 2.500,- per persoon extra meeverzekeren. Dit geldt voor maximaal vijf personen die mee op reis gaan en op de polis zijn verzekerd. U betaalt hiervoor 4% van het bedrag boven de 3.000,- per persoon. Stel dat u voor drie personen 1.000,- extra annuleringskosten per persoon wilt meeverzekeren. U betaalt dan 4% van 1.000,- maal het aantal deelnemers = 120,-. Daar komt de assurantiebelasting nog bij. Tot wanneer kan ik extra annuleringskosten verzekeren als de reissom hoger is dan 3.000,-? Dit hangt af van het moment dat u de reis boekt. Het is altijd mogelijk tot zes weken voor uw vertrekdatum. In alle andere gevallen heeft u hiervoor maximaal zeven dagen na de boekingsdatum de tijd. Hierop is één uitzondering. Namelijk als u op de boekingsdatum vertrekt. Dan kunt u alleen op de boekingsdatum het deel van de reissom boven 3.000,- verzekeren. Ik boek het vervoer, de accommodatie en eventuele andere kosten los van elkaar. Valt dit, ook onder de annuleringsdekking? Ja, reisonderdelen die u apart van elkaar boekt, zijn ook verzekerd. Behalve als de kans groot is, dat u deze weer annuleert. Wist u dat op het moment van boeken? Dan is er geen dekking. Wanneer zijn annuleringskosten gedekt? Bij elke omstandigheid die voor u onverwacht is. Op het moment dat u de reis boekt, mag deze omstandigheid bovendien niet bekend of te voorzien zijn. Er is een negatief reisadvies afgekondigd voor mijn bestemming. Is annulering gedekt? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft het negatieve reisadvies af voor een heel land of voor een regio. Als het Ministerie dit afgeeft, is er dekking. Maar als de kans op een negatief reisadvies groot is op het moment dat u de reis boekt, dan is er geen dekking. Meer informatie vindt u op de website van het ministerie: Is annulering door een sterfgeval altijd gedekt? Ook als het niet om eerstegraads of tweedegraads verwanten gaat? Ja, dit is altijd gedekt. Is annulering, omdat een familielid ziek is, gedekt? Ook als het niet om eerstegraads of tweedegraads verwanten gaat? Ja, dit is gedekt. Is annulering omdat een huisdier is overleden of ziek is, gedekt? Ja, dit is gedekt. Is annulering door scheiding van de partner of een verbroken relatie gedekt?

3 Ja, dit is gedekt. Maar dat is niet zo als u dit op het moment van boeken al wist. Is annuleren van een reis door de reispartner een geldige reden om de eigen reis te annuleren? Ja, dit is een geldige reden. Annulering is ook dan gedekt. Het maakt niet uit waarom de reispartner de reis annuleert. Is het omboeken van een reis gedekt in plaats van annuleren? Als u niet annuleert, is het omboeken van een reis in principe niet gedekt. AEGON biedt echter wel dekking, want u beperkt de schade. Stel dat u uw reis annuleert. U heeft dan recht op maximaal 3.000,-. Als de kosten van het omboeken bijvoorbeeld 200,- zijn, dan beperkt u de schade. Daarom betaalt AEGON in dit geval toch de kosten van het omboeken. Ik heb een reis geannuleerd en wil de schade bij AEGON claimen. Wat heb ik hiervoor nodig? Een schadeaangifteformulier voor de reisschade; De originele boekingsnota, afgegeven door de reisorganisatie; De annuleringsnota, afgegeven door de reisorganisatie.

4 Onvoorziene kosten Wat zijn onvoorziene kosten? Onvoorziene kosten zijn kosten die u op vakantie maakt en die redelijkerwijs niet te voorzien waren. U maakt deze kosten, omdat er een op de polis verzekerd voorval is gebeurd. Wel adviseren wij u eerst te overleggen met AEGON Schade Service , voordat u deze kosten gaat maken. Voor welke onvoorziene kosten kan ik een vergoeding ontvangen? Als er een verzekerd voorval is gebeurd, ontvangt u na overleg met AEGON Schade Service voor de volgende onvoorziene kosten een vergoeding: De kosten van een langer hotelverblijf en van meer hotelkosten tijdens de geldigheidsduur Maximaal 50,- per dag als tegemoetkoming in de kosten. Er moet iemand overkomen voor verpleging of bijstand als u alleen reist en ziek bent voor één persoon de kosten van vervoer. Hierbij gaan we voor de heen- en terugreis uit van de laagste klasse; voor één persoon de kosten van levensonderhoud en het hotel tot maximaal 50,- per dag. Tijdens de vakantie in het buitenland overlijdt iemand die op de polis is verzekerd In het buitenland zijn de volgende kosten verzekerd: de begrafenis- of crematiekosten ter plaatse tot maximaal 3.500,-; de kosten van vervoer op basis van de laagste klasse voor de overkomst en de terugreis van familieleden in de 1e of 2e graad; maximaal drie dagen de verblijfskosten van deze familieleden. Als het overlijden in het buitenland gebeurde, zijn in Nederland deze kosten verzekerd: de kosten van vervoer van het stoffelijk overschot naar de woonplaats; de kosten van de documenten die voor het vervoer in Nederland vereiste zijn; de binnenkist. Extra reiskosten om de woonplaats vanuit het buitenland te bereiken Deze kosten heeft u gemaakt, nadat er een onvoorziene buitengewone omstandigheid is gebeurd. Hierdoor is het voor u in redelijkheid niet mogelijk op de oorspronkelijk geplande manier of op het oorspronkelijk geplande tijdstip terug te reizen. Terugreiskosten als u de reis in het buitenland heeft moeten afbreken Door een verzekerd voorval heeft u de reis moeten afbreken. Als u daarna binnen 21 dagen na terugkeer in Nederland weer naar uw vakantiebestemming terug reist, vergoeden wij de terugreiskosten.

5 Huurkosten omdat het motorrijtuig of caravan onbruikbaar is geworden Het motorrijtuig of caravan is jonger dan 8 jaar, onbruikbaar geworden en reparatie is niet binnen 48 uur mogelijk. In dat geval vergoeden wij maximaal 1.250,- per jaar voor alle verzekerden samen. Als uw voertuig 8 jaar of ouder is, dan is er dekking als: een APK-keuringsbewijs kan worden overgelegd dat geldig was op het moment dat het motorrijtuig onbruikbaar werd, èn een bewijsstuk kan worden overgelegd waaruit blijkt dat maximaal drie maanden voor het begin van de vakantie het motorrijtuig een grote beurt heeft gehad bij een BOVAG/FOCWA garagebedrijf. Als u op vakantie bent met een motorrijtuig of caravan die bij AEGON is verzekerd, geldt een uitgebreidere dekking. Kosten van repatriëring vanuit het buitenland van bagage, het motorrijtuig en de caravan Wij vergoeden hiervoor maximaal 1.250,- per jaar voor alle verzekerden samen. Kosten van repatriëring door een medische oorzaak Er is een vergoeding mogelijk voor: medisch noodzakelijke repatriëring per ambulance(vliegtuig) naar een ziekenhuis in Nederland voor verdere behandeling; vervoer van ziekenhuis naar ziekenhuis; medische begeleiding. De behandelende geneesheer in het buitenland en onze medische adviseur stellen samen vast of er een medische noodzaak voor het vervoer is. Het doel van de repatriëring is het redden van het leven of het voorkomen of verminderen van invaliditeit. Kosten voor opsporings- en reddingsacties Deze kosten zijn verzekerd. Telefoon-, fax-, telegram- en telexkosten Deze zijn tot maximaal 125,- per verzekeringsjaar verzekerd. Kosten van het huren van ski s Deze kosten zijn gedekt als de ski s mee op reis zijn genomen en door breuk of diefstal niet meer te gebruiken zijn. Andere in het buitenland gemaakte onvoorziene kosten Uitgezonderd geneeskundige kosten zijn deze tot maximaal 1.000,- per verzekeringsjaar verzekerd. Ik ben tijdens mijn vakantie ziek geworden en heb hierdoor niet van mijn vakantie kunnen genieten. Ontvang ik hiervoor een vergoeding? Er is in de volgende gevallen een vergoeding mogelijk: U breekt door uw ziekte daadwerkelijk de reis af en gaat naar huis; Omdat u in het ziekenhuis bent opgenomen is het afbreken van de reis en terugkeer naar huis niet mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld in een hotel ziek in bed ligt, dan ontvangt u geen vergoeding.

6 Bagage Welke bagage is verzekerd? Alles wat u mee op reis neemt, vooruit zendt, koopt, leent of huurt. Paspoorten, visa, identiteitsbewijzen, toeristenkaarten, rijbewijzen, kentekenbewijzen, kentekenplaten, reisbiljetten, carnets en groene kaarten zijn ook verzekerd. Dit geldt niet voor gebitsprotheses, handelsgoederen, monstercollecties, kostbaarheden, geld, geldwaardig papier en zaken in het vakantieverblijf. Voor welk bedrag is de bagage verzekerd? Als bagage door een gedekt schadevoorval is beschadigd, gestolen, verloren of vermist, is dat verzekerd. Per gebeurtenis vergoedt AEGON dan maximaal 5.000,- voor alle verzekerden samen, per verzekerde echter maximaal 2.500,-. Op deze verzekerde bedragen zijn enkele uitzonderingen: Schade aan opvouwbare- en opblaasbare boten en zeilplanken: de maximale vergoeding per schadevoorval is 125,-; Schade aan fietsen, invalide- en kinderwagens: de maximale vergoeding per schadevoorval is 250,-; Vooruitbetaalde ski-passen en ski-liftkaarten. Als u door ziekte of een ongeval van een arts niet meer mag skiën, vergoedt AEGON de kosten. Heeft u de ski-pas of ski-liftkaart helemaal nog niet gebruikt, dan ontvangt u alle kosten terug. Heeft u ze wel gebruikt, dan vergoedt AEGON het ongebruikte deel. Is een (sport-) uitrusting meeverzekerd? De sportuitrusting valt onder uw bagage en is daarom meeverzekerd. Gedurende de reis zijn de koffers beschadigd, is dit gedekt? Nee. Als u de koffer nog kunt gebruiken, ontvangt u geen vergoeding voor beschadigingen zoals krassen, deuken, schrammen en gebruikssporen.

7 Kostbaarheden, foto-, film- en audio-visuele apparaten Welke kostbaarheden en apparatuur zijn verzekerd? Dat zijn sieraden, echte parels, edelgesteenten, horloges, voorwerpen van goud, platina of zilver, bont, schilderijen en andere kunstvoorwerpen, foto- en filmapparatuur, geluids- en beeldapparatuur, (personal)computers inclusief, software, geluids-, beeld- en informatiedragers. Al deze voorwerpen vallen in de polis onder het kopje kostbaarheden. Voor welk bedrag zijn kostbaarheden verzekerd? Als bagage door een gedekt schadevoorval is beschadigd, gestolen, verloren of vermist, is dat verzekerd. Per gebeurtenis vergoedt AEGON dan maximaal 1.000,- voor alle verzekerden samen, per verzekerde echter maximaal 500,-. Deze bedragen komen bovenop de maximale vergoeding voor bagage. Het is niet mogelijk deze bedragen in de te verhogen. Het volgende is handig om te weten! De inboedelverzekering in het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket heeft een werelddekking en een hoger standaard verzekerd bedrag voor kostbaarheden. Heeft u deze inboedelverzekering en heeft u tijdens de vakantie een schade aan kostbaarheden gehad? Dan kunt u deze schade op de inboedelverzekering claimen. Is dit niet zo, dan claimt u de schade op uw. In dat geval gelden de bovengenoemde maximale vergoedingen. Geld en geldswaardig papier Zijn geld en geldswaardig papier verzekerd? Dit is niet verzekerd op de rubriek. Het valt namelijk niet onder bagage of kostbaarheden. Heeft u op het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket de rubriek Inboedel verzekerd, dan is er hiervoor dekking tegen brand en diefstal tot maximaal 1.250,-. Het gaat daarbij uitsluitend om geld en geldswaardig papier van uzelf als verzekerde. Er is echter geen dekking voor schade door diefstal of verlies van geld door diefstal van een pasje met gebruik van de pincode. Het accepteren van vals geld is ook niet gedekt.

8 AEGON Auto op Maat Op vakantie met auto In welke landen is de groene kaart geldig? Deze landen staan op de achterkant van de groene kaart. Dit zijn de landen, tenzij op de groene kaart iets anders is aangegeven: A B CY CZ D DK E EST F FIN GB Oostenrijk Belgie Cyprus Tsjechie Duitsland Denemarken Spanje Estland Frankrijk Finland Groot Brittannie GR H I IRL IS L LT LV M N NL Griekenland Hongarije Italie Ierland IJsland Luxemburg Litouwen Letland Malta Noorwegen Nederland P PL S SK SLO CH AL AND BG BIH BY Portugal Polen Zweden Slowakije Slovenie Zwitserland Albanie Andorra Bulgarije Bosnie en Herzegovina Wit-Rusland HR IL IR MA MD MK RO SRB TN TR UA Kroatie Israel Iran Marokko Moldavie Macedonie Roemenie Servie Tunesie Turkije Oekraine Kosovo staat niet op de groene kaart. De verzekering is hier dan ook niet geldig. Bij de douane kunt u een grensverzekering kopen. Een eventuele schade in Kosovo heeft hierdoor geen gevolgen voor de Bonus Malus. Rusland staat wel op de groene kaart, maar de landcode RUS is doorgekruist. AEGON biedt namelijk geen dekking in Rusland. Wanneer is een groene kaart voor de caravan nodig? De groene kaart voor een caravan wordt afgegeven op de polis van het trekkend voertuig. Hiervoor zijn de volgende gegevens nodig: Merk & type van de caravan Het kenteken van de caravan, indien deze zwaarder is dan 750kg Het chassisnummer van de caravan, indien deze lichter is dan 750kg Voor Spanje, Duitsland en Polen is een groene kaart voor de caravan verplicht. Ik ben met mijn auto gestrand in het buitenland, wat nu? Als voor de auto de WA + uitgebreide cascodekking van toepassing is, heeft u recht op de uitgebreide hulpverlening bij pech in het buitenland. Heeft u deze hulp nodig, belt u dan met AEGON Schade Service. Het telefoonnummer is (+31) De medewerkers van AEGON Schade Service overleggen dan met u welke hulp nodig is. Bijvoorbeeld de kosten voor berging of het vervoer naar de dichtstbijzijnde garage. Ook kunt u denken aan vervoer van het motorrijtuig naar een adres binnen Nederland dat u zelf bepaalt. Dit is mogelijk als: het motorrijtuig binnen vier dagen niet op zo n manier te repareren is dat u op een technisch verantwoorde manier naar huis kunt reizen; de kosten van dit vervoer niet hoger zijn dan de waarde van het motorrijtuig. Als dit wel zo is, vergoedt AEGON de kosten voor vernietiging en de kosten voor de terugreis van de bagage. Voordat u kosten maakt, verzoeken wij u altijd vooraf te overleggen met AEGON Schade Service. De kosten van herstel van het motorrijtuig worden niet vergoed.

Bijzondere Voorwaarden

Bijzondere Voorwaarden Aegon Reisverzekering Online Bijzondere Voorwaarden nr. 2014-RV S 42511 a november 2014 Inhoudsopgave Deze Bijzondere Voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden nr. 2010 en hebben betrekking

Nadere informatie

Kruidvat Reisverzekering. Bijzondere Voorwaarden. nr. 2011K-RV

Kruidvat Reisverzekering. Bijzondere Voorwaarden. nr. 2011K-RV Kruidvat Reisverzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 2011K-RV Inhoudsopgave Deze Bijzondere Voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden nr. 2010K en hebben betrekking op de reisverzekering.

Nadere informatie

Kruidvat Reisverzekering. Bijzondere Voorwaarden. nr. 2014K-RV

Kruidvat Reisverzekering. Bijzondere Voorwaarden. nr. 2014K-RV Kruidvat Reisverzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 2014K-RV Inhoudsopgave Deze Bijzondere Voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden nr. 2010K en hebben betrekking op de reisverzekering.

Nadere informatie

DE VOORWAARDEN REISVERZEKERING VAN INSHARED APRIL 2015

DE VOORWAARDEN REISVERZEKERING VAN INSHARED APRIL 2015 DE VOORWAARDEN REISVERZEKERING VAN INSHARED APRIL 2015 Voorwaarden Reisverzekering van InShared U heeft een Reisverzekering afgesloten bij InShared. En u heeft hierbij een of meer extra onderdelen gekozen.

Nadere informatie

P1D00 Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Kies & Sluit 2.0

P1D00 Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Kies & Sluit 2.0 P1D00 Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Kies & Sluit 2.0 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Verzekerden zijn: 1.1.1 de verzekeringnemer; en indien van toepassing: 1.1.2 diens echtgeno(o)t(e)

Nadere informatie

Doorlopend Reis. Privé Pakket Online. Aanvullende Voorwaarden. Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 1.0

Doorlopend Reis. Privé Pakket Online. Aanvullende Voorwaarden. Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 1.0 Privé Pakket Online Doorlopend Reis Aanvullende Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 1.0 Uw bagage wordt gestolen tijdens uw vakantie in Spanje. U komt in het ziekenhuis terecht in Amerika.

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering

Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Versie P1P00 Bijzondere voorwaarden Doorlopende Reisverzekering 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Verzekerden zijn indien van toepassing: 1.1.1 de verzekeringnemer; 1.1.2 diens echtgeno(o)t(e) of (geregistreerde)

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden nr. 3010

Bijzondere Voorwaarden nr. 3010 AEGON Doorlopende Reisverzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 3010 U heeft bij ons een Doorlopende reisverzekering afgesloten. Daarmee verzekert u uw spullen op reis en bent u verzekerd voor een groot aantal

Nadere informatie

S 42490 a december 2013. JRA Doorlopende reis verzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 3018

S 42490 a december 2013. JRA Doorlopende reis verzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 3018 S 42490 a december 2013 JRA Doorlopende reis verzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 3018 U heeft bij ons een Doorlopende reisverzekering afgesloten. Daarmee verzekert u uw spullen op reis en bent u verzekerd

Nadere informatie

bijzondere voorwaarden bij uw doorlopende reisverzekering

bijzondere voorwaarden bij uw doorlopende reisverzekering bijzondere voorwaarden bij uw doorlopende reisverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! U heeft een reisverzekering bij ons. En u heeft hierbij een of meer extra onderdelen gekozen. Deze staan

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Nedasco Stapelpolis Particulieren Doorlopende Reisverzekering

Polisvoorwaarden Nedasco Stapelpolis Particulieren Doorlopende Reisverzekering Polisvoorwaarden Nedasco Stapelpolis Particulieren Doorlopende Reisverzekering www.nedasco.nl Serviceprovider in schade, zorg en inkomen. Inhoudsopgave Algemeen voorwaarden 1. Algemeen 3 1.1 Hoe gaan wij

Nadere informatie

ander licht op de zaak

ander licht op de zaak Doorlopende reis- en annuleringsverzekering ZW-RA-02 Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw vakantiereizen in. Hoe leest

Nadere informatie

Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering E1138

Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering E1138 1. Grondslag van de verzekering Deze verzekering is aangegaan op basis van de juistheid en volledigheid van de door de verzekeringnemer op het aanvraagformulier verstrekte gegevens. Verzwegen gegevens

Nadere informatie

Informatie over uw Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren pagina Leeswijzer, Uw verzekering in het kort 3 Polisvoorwaarden Doorlopende Reisverzekering

Nadere informatie

Pakket Doorlopende Reisverzekering Versie 2014.12

Pakket Doorlopende Reisverzekering Versie 2014.12 Pakket Doorlopende Reisverzekering Versie 2014.12 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Verzekerden zijn indien van toepassing: 1.1.1 de verzekeringnemer; 1.1.2 diens echtgeno(o)t(e) of (geregistreerde)

Nadere informatie

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering Europa ZW-RA-01

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering Europa ZW-RA-01 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering Europa ZW-RA-01 Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering Europa. Met deze verzekering verzekert u uw vakantiereizen

Nadere informatie

DSM Insurances BV. Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren

DSM Insurances BV. Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren DSM Insurances BV Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren Algemeen REA 01 14 Wegwijzer zie pagina 2 Wat moet ik doen als ik tijdens mijn reis hulp nodig heb? Algemeen REA.1 01 14 1 Dekking Hulpverlening,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Doorlopende reisverzekering

Algemene Voorwaarden Doorlopende reisverzekering Polisvoorwaarden (DR VUZ 5-2012) De verzekering bestaat uit een polisblad, de Algemene voorwaarden en de Productvoorwaarden. U leest nu het algemene deel uit de Productvoorwaarden. Hierin beschrijven wij

Nadere informatie

DFD MaatwerkPakket. polisvoorwaarden rubriek vakantie-jaarverzekering 3102D/VAK

DFD MaatwerkPakket. polisvoorwaarden rubriek vakantie-jaarverzekering 3102D/VAK DFD MaatwerkPakket polisvoorwaarden rubriek vakantie-jaarverzekering 3102D/VAK DFD De Financiële Dienstverleners B.V. Postbus 354 5550 AJ VALKENSWAARD E-mail: Internet: dfd@dfd.nl www.dfd.nl Telefoon:

Nadere informatie

Jouw doorlopende reisverzekering samengevat

Jouw doorlopende reisverzekering samengevat Jouw doorlopende reisverzekering samengevat Onderdeel van het Beste-in-1 Pakket Met een doorlopende reisverzekering ben jij (en je gezin) het hele jaar door verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering apple verzekeringen Postbus 1919, 3000 BX Rotterdam Telefoon 0900 1514 (lokaal tarief) apple DR 2009.01 Doorlopende reisverzekering Inhoudsopgave A Wat te doen bij schade of een ongeval 2 B Dekkingsoverzicht

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Doorlopende reisverzekering (REIS-1409)

Verzekeringsvoorwaarden Doorlopende reisverzekering (REIS-1409) Verzekeringsvoorwaarden Doorlopende reisverzekering (REIS-1409) @ Wat zijn dit voor voorwaarden? Dit zijn de bijzondere verzekeringsvoorwaarden van de VvAA doorlopende reisverzekering. Deze vormen één

Nadere informatie

Zakenreis Collectief. Voorwaarden. Informatie voor de klant

Zakenreis Collectief. Voorwaarden. Informatie voor de klant Informatie voor de klant Belangrijk De vormen één geheel met het Premie- en dekkingsoverzicht 770784(DEC2014)A. U ziet op uw polis welke onderdelen u heeft afgesloten. Als er Bijzondere voor u van toepassing

Nadere informatie

Zakenreis. Voorwaarden. Informatie voor de klant

Zakenreis. Voorwaarden. Informatie voor de klant Informatie voor de klant Belangrijk De vormen één geheel met het Premie- en dekkingsoverzicht 770783(DEC14)a. U ziet op uw polis welke onderdelen u heeft afgesloten. Als er Bijzondere voor u van toepassing

Nadere informatie

Voorwaarden ZLM Doorlopende reisverzekering 2015

Voorwaarden ZLM Doorlopende reisverzekering 2015 Voorwaarden ZLM Doorlopende reisverzekering 2015 Inhoud 1. Wat bedoelen wij met? 4 2. Algemeen 6 Wie is verzekerd? 6 Waarvoor bent u verzekerd? 6 Wat gebeurt er bij opzettelijk veroorzaakte schade? 7 In

Nadere informatie

PRODUCTVOORWAARDEN DOORLOPENDE REISVERZEKERING

PRODUCTVOORWAARDEN DOORLOPENDE REISVERZEKERING PRODUCTVOORWAARDEN DOORLOPENDE REISVERZEKERING P-GWK-DRV13 De verzekering bestaat uit een polisblad, de Algemene voorwaarden en de Productvoorwaarden. Je leest nu de Productvoorwaarden. Hierin beschrijven

Nadere informatie

Inhoud DOORLOPENDE REISVERZEKERING. polismantel 4309. Begripsomschrijvingen

Inhoud DOORLOPENDE REISVERZEKERING. polismantel 4309. Begripsomschrijvingen polismantel 4309 DOORLOPENDE REISVERZEKERING Inhoud Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Wie zijn er verzekerd? 2 1.2 Wie bedoelen wij met een reisgenoot? 2 1.3 Wie zijn familieleden in de 1 e en 2 e graad?

Nadere informatie

Even-Op-Reis Verzekering

Even-Op-Reis Verzekering Allianz Global Assistance Even-Op-Reis Verzekering Productvoorwaarden Je leest nu de Productvoorwaarden van de Even-Op-Reis Ver zekering. Dit is een ideale reisverzekering voor dagtrips en korte reizen

Nadere informatie

Waar kunt u terecht als u iets overkomt?

Waar kunt u terecht als u iets overkomt? N.V. Univé Schade Voorwaarden Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering versie 1 Belangrijke informatie Wij vinden het belangrijk dat u precies weet wat u kunt verwachten van uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Polisvoorwaarden (DRAV-VUZ-14) De verzekering bestaat uit een polisblad, de Algemene voorwaarden en de Productvoorwaarden. U leest nu het algemene deel uit de Productvoorwaarden. Hierin beschrijven wij

Nadere informatie