Koninklijk Technisch Atheneum - Lier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koninklijk Technisch Atheneum - Lier"

Transcriptie

1 waar iederéén zich goed voelt! Het Koninklijk Technisch Atheneum van Lier ligt letterlijk in de schaduw van de Sint-Gummarustoren, in het hartje van Lier. De school is daarenboven ontzettend rustig gelegen. Het schooldomein is werkelijk een groene long in de binnenstad van Lier. Het KTA van Lier werkt ontzettend aan het welbevinden van haar leerlingen. Dankzij - de gemoedelijke relatie tussen de leraren en de leerlingen, - de laagdrempeligheid van het administratief personeel om als aanspreekpunt te fungeren bij onverwachte problemen, - de stevige en ervaren interne cel voor leerlingenbegeleiding, - de gemakkelijke aanspreekbaarheid van het directieteam, - de losse sfeer op de speelplaats en tijdens de pauzes, - de klemtoon op welbevinden bij welkom- en gezondheidsdagen, - de goed werkende leerlingenraad, - de openheid naar ouders en andere kennissen van de leerlingen toe, is het KTA van Lier werkelijk een leerlinggerichte school, met veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van de leerlingen. Immers, elk kind is uniek en moet dus kunnen rekenen op een aangepast leertraject indien nodig. Het KTA van Lier is een kleine school, wat niet meteen een nadeel hoeft te zijn. Immers, iedere leerling die in een kleine klas zit, kan rekenen op veel aandacht en begeleiding in het leerproces. Onze kleinschaligheid staat m.a.w. borg voor een maximale leerwinst. Zoals in elke school, hanteert het KTA van Lier enkele basisregels om in een gemoedelijke sfeer te kunnen samenleven. Goede afspraken maken immers goede vrienden. Een samenvatting van deze basisregels kan men steeds nalezen in de schoolagenda. Via duidelijke structuurregels kennen onze jongeren meteen de leefregels van de school We weten uit ervaring dat deze doorzichtigheid al de nodige orde en discipline biedt. Het KTA van Lier organiseert drie officiële contactavonden voor de ouders, die zorgen voor een vruchtbare dialoog tussen de ouders en de school, over de brede opvoeding van de jongeren. Recentelijk werd de ruime sporthal van de school helemaal gerenoveerd, ten dienste van alle inwoners uit de stad. De school probeert m.a.w. ook in het cultureel en sociaal leven van Lier een rol te spelen. U zal in de toekomst via de pers zeker vernemen dat de school dit brede en open karakter nog verder zal uitbouwen.

2 voor technische opleidingen op maat! Het Koninklijk Technisch Atheneum van Lier verstrekt technisch secundair en beroepssecundair onderwijs van de tweede en de derde graad. Het technisch secundair onderwijs (TSO) staat zowel wat structuur, duur als mogelijkheden betreft, volledig naast het algemeen vormend secundair onderwijs (ASO). Na het tweede leerjaar van de derde graad (na zes jaar secundair onderwijs) behalen de leerlingen het diploma van secundair onderwijs. De studierichtingen in het TSO bereiden voor op een brede waaier van studies van universitair en niet-universitair hoger niveau. Resultaten van oud-leerlingen tonen aan dat het volgen van een studierichting in het TSO zeker het overwegen waard is. Wie niet verder wil studeren kan, gekwalificeerd, onmiddellijk het beroepsleven in. Hiertoe wordt men degelijk voorbereid onder de vorm van een stage, die in het 6 de middelbaar georganiseerd wordt. Op TSO-niveau biedt onze school volgende studierichtingen aan: Handel talen (vervolg in de 3 de graad: Secretariaat talen) Bio-esthetiek (vervolg in de 3 de graad: Schoonheidsverzorging) Elektriciteit-elektronica Het beroepssecundair onderwijs (BSO) bereidt de leerlingen specifiek op het beroepsleven voor. De leerling behaalt na het derde leerjaar van de derde graad pas (dus na zeven jaar secundair onderwijs) het diploma van secundair onderwijs. In het BSO ligt de nadruk op de praktijk van het beroep, maar de vorming van jeugdige tot volwassene wordt zeker niet verwaarloosd. Iedereen weet dat een bekwaam vakman zowel door bedrijven als door de gewone burger hoog gewaardeerd wordt. Het feit dat het KTA telkens opnieuw al in de loop van het schooljaar afgestudeerde leerlingen werk kan aanbieden, tot zelfs buiten de Lierse regio, illustreert voldoende de nood aan degelijk geschoolde vaklui. Onze ruime, modern uitgeruste ateliers én de ernst en de discipline van onze vakleraars staan borg voor een degelijke en toekomstgerichte opleiding. Op BSO-niveau biedt onze school volgende studierichtingen aan: Haarzorg, met 7 de specialisatiejaar Haarstilist Elektrische installaties, met 7 de Specialisatiejaar Industriële elektriciteit Hout, met 7 de Specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkconstructies Kantoor, met 7 de Specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer Alle leerlingen (TSO en BSO) behalen, indien zij slagen voor het vak Bedrijfsbeheer, na het tweede leerjaar van de derde graad het Getuigschrift over de Basiskennis van het Bedrijfsbeheer.

3 Studierichtingen in een notendop Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers - OKAN Technisch Secundair Onderwijs TSO 2 de graad 3 de graad Elektriciteit-elektronica Bio-esthetiek Handel-talen Elektriciteit-elektronica Schoonheidsverzorging Secretariaat-talen Beroepssecundair Onderwijs BSO 2 de graad 3 de graad Elektrische installaties Hout Haarzorg Kantoor Elektrische installaties Houtbewerking Haarzorg Kantoor SPECIALISATIEJAREN - 7 de jaren BSO Specialisatiejaar Industriële elektriciteit Specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkconstructies Specialisatiejaar Haarstilist Specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer

4 Koninklijk Technisch Atheneum - Lier Waarom zou je voor onze school kiezen? Drie campussen = genoeg ruimte voor iedereen Algemeen accent op welbevinden doorheen het hele schooljaar, via themadagen en d.m.v. aandacht hiervoor tijdens alle lessen. Accent op het welbevinden van élke leerling! Gemoedelijke relatie tussen leraren en leerlingen. Goed werkende leerlingenraad, voor alle geïnteresseerden. Kleine klassen, ook voor algemene vakken. Bevordering van zelfvertrouwen via deelname aan diverse wedstrijden (met succes). Fonkelnieuwe leermiddelen voor haarzorg (vanaf schooljaar ) KTA Lier Modernisering van de hele campus, in samenwerking met Stad Lier waar iederéén zich goed voelt! Bedrijfsbeheer, voor iederéén te behalen na het 6de middelbaar Uitbreiding lessenpakket ICT. Moderne lokalen haarzorg Enkele nieuwe machines houtbewerking Jaarlijkse ICT-injectie. (oudste ICT-klas = max. 4 jaar) MODERNISERING van de hele campus! Gloednieuwe lokalen schoonheidsverzorging Degelijke opleidingen op maat! Eerste fase renovatie klas 3 & 4BEI Volgend schooljaar: facelift! Splinternieuwe installatie elektronisch besturingssysteem transportband! Nieuw vakkenpakket in 7de specialisatiejaar Haarstilist Invoering nieuw vak: KMO-software Campus Handelsschool = leren werken in een echte kantooromgeving!

5 Praktische inlichtingen Het Koninklijk Technisch Atheneum van Lier is gelegen in de Predikherenlaan, een straat met weinig verkeer in het centrum van de stad. De mooie, groene omgeving waarin de school gevestigd is, staat garant voor een oase van rust, nog binnen de stadsvesten van Lier. In alle studierichtingen worden zowel jongens als meisjes toegelaten. De ouders worden verzocht bij de inschrijving aanwezig te zijn. Minderjarige leerlingen die zich alleen aanbieden, worden niet ingeschreven. Sowieso worden het laatste rapport, eventueel het schooldossier (attesten, enz.) en in ieder geval de identiteitskaart en de sis-kaart van zoon of dochter best meegebracht. Alle mededelingen tussen school en ouders (zoals het vroeger mogen verlaten van de school, oudercontact, uitstappen, afwezigheden, regeling en rooster van examens e.d.) gebeuren schriftelijk via de agenda van de leerling (uitzonderlijk telefonisch). De agenda is tevens hét communicatiemiddel bij uitstek tussen ouders en leerkrachten. Aan de ouders wordt dan ook gevraagd dagelijks de agenda te controleren (en wekelijks te handtekenen) om op die manier het schoolgebeuren en de vorderingen van hun kind op de voet te volgen. Er wordt les gegeven van 8u15 tot 12u35 en 's namiddags van 13u30 tot 16u10. Leerlingen verlaten de school nooit vroeger dan om 14u20. De ouders worden verzocht de nodige schikkingen te treffen, opdat de leerlingen tijdig op school zouden aanwezig zijn. Afwijkende regelingen kunnen bekomen worden via de schoolagenda, door een aanvraag te richten aan de directeur. Tegen leerlingen die zonder geldige reden of oorzaak te laat komen, worden sancties getroffen. Het uur van aankomst in de school wordt in de agenda vermeld. Er worden verdere begeleidingsmaatregelen getroffen wanneer het telaatkomen zich herhaalt. We verwijzen naar het schoolreglement voor meer informatie in dit verband. Het schoolreglement heeft tot doel het schoolleven zo ordelijk en disciplinair mogelijk te laten verlopen, zonder de vrijheid van de leerling al te zeer te beknotten. Eén van de doelstellingen van het pedagogisch project van de school bestaat er immers in jongeren te laten evolueren tot jongvolwassenen die optimaal zelfstandig kunnen fungeren in de maatschappij van morgen. Bij de inschrijving ontvangt men een schoolreglement, dat getekend wordt voor ontvangst. Het schoolreglement wordt vertaald naar enkele basisleefregels, die ook in de schoolagenda worden opgenomen.

6 Bereikbaarheid De school heeft drie campussen, die als volgt gelegen zijn: U bevindt zich momenteel in de hoofdcampus. Dit is de grootste campus. Indien je met de bus naar de school komt: alle bussen stoppen op de Grote Markt, op wandelafstand van de school. Kom je met de trein, dan ligt de school eveneens op wandelafstand van het station. Gelieve te noteren dat de verkeerscirculatie in Lier drastisch wijzigde sinds 7 maart. Een doorgang via het centrum is bijgevolg niet mogelijk en de huidige GPS-systemen houden (nog) geen rekening met deze situatie. Om de hoofdcampus te bereiken met de wagen is het van belang dat je Lier binnenrijdt via de Leuvensepoort of de Molpoort. Neem via de ring rond Lier één van de twee rode routes op het plannetje op de volgende pagina en je bereikt probleemloos je bestemming. Er is ruime parking voor wagens, fietsen en bromfietsen op het schoolterrein.

7

8 INSCHRIJVINGSMOMENTEN Maaandag 1 juli van 12u - 17u Dinsdag 2 juli van 12u - 17u Woensdag 3 juli van 12u - 17u Donderdag 4 juli van 12u - 17u Vrijdag 5 juli van 12u - 17u Donderdag 22 augustus van 12u - 17u Vrijdag 23 augustus van 12u - 17u Maandag 26 augustus van 12u - 17u Dinsdag 27 augustus van 12u - 20u Woensdag 28 augustus van 12u - 17u Donderdag 29 augustus van 12u - 20u Vrijdag 30 augustus van 12u - 17u Zaterdag 31 augustus van 10u - 14u De ouder/voogd vergezelt de (minderjarige) leerling bij de inschrijving. Breng zeker de identiteitskaart, de sis-kaart, het rapport van het vorige schooljaar en eventueel het dossier voor extra informatie mee. Meer informatie kunt u steeds vinden op onze website of telefonisch op het nummer 03/ Wij danken u alvast voor uw interesse in onze school! Namens het volledige schoolteam, Christophe Van Wambeke Directeur

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE SPEELHOFLAAN 9 800 SINT-TRUIDEN tel. 0 68 7 E-MAIL rita.utens@ktasinttruiden.be WEBSITE www.atheneumsinttruiden.be VISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT In de eerste graad stond een brede basisvorming centraal,

Nadere informatie

Een compleet opleidingenaanbod!

Een compleet opleidingenaanbod! Een compleet opleidingenaanbod! Campus Hof van Riemen Frans Coeckelbergsstraat 17-22 2220 Heist-op-den-Berg T 015 24 18 45 F 015 24 12 13 kta.heist-op-den-berg@g-o.be www.campushofvanriemen.be Citaten

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Ninove

Koninklijk Atheneum Ninove Koninklijk Atheneum Ninove Infofolder 2014 2015 1 Woord vooraf Het Koninklijk Atheneum Ninove is een schakel tussen de eerste graad in de middenschool en het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. In onze

Nadere informatie

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur Woord vooraf Als GO! school in Ninove kiezen wij ervoor een platform te zijn waarin de leerlingen hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien in een waaier aan studierichtingen in ASO-BSO-TSO en

Nadere informatie

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 9 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 9 900 Sint-Niklaas Tel: 0 0 9 00 Fax: 0 0

Nadere informatie

Infofolder

Infofolder Infofolder 2016 2017 1 Woord vooraf Als GO! school in Ninove kiest het Koninklijk Atheneum ervoor een platform te zijn waarin de leerlingen hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien in een waaier

Nadere informatie

Voorwoord. Groeien in talent! Mosselerlaan 62 Mosselerlaan 94 Halmstraat 12 3600 GENK

Voorwoord. Groeien in talent! Mosselerlaan 62 Mosselerlaan 94 Halmstraat 12 3600 GENK Voorwoord Geachte ouders Wellicht is het grote moment weldra aangebroken: het moment, dat je zoon of dochter de knusse basisschool moet verlaten en op zoek gaat naar een grote school. Het secundair onderwijs

Nadere informatie

KTA. WELKOM in het. april. www.ktabrugge.be. van 14 uur tot 17 uur OPENDEURDAGEN 2014. Rijselstraat 7 8200 Sint-Michiels

KTA. WELKOM in het. april. www.ktabrugge.be. van 14 uur tot 17 uur OPENDEURDAGEN 2014. Rijselstraat 7 8200 Sint-Michiels OPENDEURDAGEN 2014 26 27 WELKOM in het april van 14 uur tot 17 uur www.ktabrugge.be Rijselstraat 7 8200 Sint-Michiels KTA tel.: 050 388 288 info@ktabrugge.be 1. VERWELKOMING DOOR DE DIRECTIE Mevr. De Schepper

Nadere informatie

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 89 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 89 900 Sint-Niklaas Tel: 0 780 79 00 Fax:

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom!

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Het leven op onze school Welkom in onze school, in Sinte- Lutgartinstituut! Samen met jou en je ouders willen we je vandaag kennis laten maken met onze studierichtingen

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

onthaalbrochure

onthaalbrochure morgen begint vandaag onthaalbrochure 2017-2018 Hoe werkt onze school? iedereen telt mee EERSTE GRAAD In de eerste graad neem je een gemeenschappelijke start. Hier ontdek je waarvoor je aanleg en interesse

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

OLVI MIDDENSCHOOL OLVP MIDDENSCHOOL SJABI 1STE GRAAD SJABI

OLVI MIDDENSCHOOL OLVP MIDDENSCHOOL SJABI 1STE GRAAD SJABI Info & Inschrijven OLVI MIDDENSCHOOL OLVP MIDDENSCHOOL SJABI 1STE GRAAD SJABI BuSO BOOM BORNEM PUURS PUURS za. 25 april 2015 di. 17 maart 2015 ma. 16 maart 2015 zo. 10 mei 2015 Wanneer kan je inschrijven?

Nadere informatie

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 1 2 Inhoud info-avond 1. Hervorming secundair onderwijs 2. Huidige structuur secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere informatie?

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool Infobrochure GO! campus Genk Middenschool 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 1 Studieaanbod 1ste graad... 3 A-stroom... 4 B-stroom... 5 Anderstalige nieuwkomers... 6 Praktische informatie...

Nadere informatie

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool Infobrochure GO! campus Genk Middenschool 0 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Studieaanbod 1 ste graad... 3 - A-stroom... 4 - B-stroom... 5 Anderstalige nieuwkomers... 6 Praktische informatie... 7 Verder studeren

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

ZEKER WERK STERK AFDELING MECHANICA TECHNISCH INDUSTRIËLE ONDERHOUDSTECHNIEKEN SECUNDAIR NA SECUNDAIR

ZEKER WERK STERK AFDELING MECHANICA TECHNISCH INDUSTRIËLE ONDERHOUDSTECHNIEKEN SECUNDAIR NA SECUNDAIR SECUNDAIR NA SECUNDAIR AFDELING MECHANICA ONDERHOUDSTECHNIEKEN Roze 131, 9900 Eeklo secretariaat@ptieeklo.be www.facebook.be/ptieeklo www.ptieeklo.be 09 370 73 73 Science Technology Engineering Maths TECHNISCH

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Inhoudstafel. Aan de jongeren en ouders 3. Leiepoort campus Sint-Hendrik 4-5. Leiepoort campus Sint-Theresia 6-7. Leiepoort campus Sint-Vincentius 8-9

Inhoudstafel. Aan de jongeren en ouders 3. Leiepoort campus Sint-Hendrik 4-5. Leiepoort campus Sint-Theresia 6-7. Leiepoort campus Sint-Vincentius 8-9 2013-2014 infobrochure Inhoudstafel Aan de jongeren en ouders 3 2 Leiepoort campus Sint-Hendrik 4-5 Leiepoort campus Sint-Theresia 6-7 Leiepoort campus Sint-Vincentius 8-9 Vrij Technisch Instituut 10-11

Nadere informatie

1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit

1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit 1 ste graad Industriële wetenschappen en Mechanica - elektriciteit School: Sint-Jozefinstituut Onderwijsvorm: Graad: Studierichting: 1ste graad 1 ste leerjaar A 2 de leerjaar Industriële wetenschappen

Nadere informatie

Infobrochure MS Blankenberge

Infobrochure MS Blankenberge Infobrochure MS Blankenberge Maerlant Middenschool Van Maerlantstraat 8370 Blankenberge Tel. 050 43 5 5 Fax 050 43 5 7 ms.blankenberge@g-o.be www.msblankenberge.be Woord vooraf Woord vooraf Geachte ouder

Nadere informatie

Romswinkel Conny, Van Epperzeel Vera, Van Poyer Tania, Van Gyseghem Marc.

Romswinkel Conny, Van Epperzeel Vera, Van Poyer Tania, Van Gyseghem Marc. Raad van Bestuur Samenvatting RVB 2015 03 10 (025-043).docx Raad van Bestuur vergadering van 2015-03 - 10 AANWEZIG: effectieve leden: deskundige leden: De Bruyn Dirk, De Smedt Ella, Decamp Jean-Pierre,

Nadere informatie

Voorwoord. Groeien in talent! Mosselerlaan 62 Halmstraat GENK. Telefoon: 089/ /

Voorwoord. Groeien in talent! Mosselerlaan 62 Halmstraat GENK. Telefoon: 089/ / Voorwoord Geachte ouders Wellicht is het grote moment weldra aangebroken: het moment, dat je zoon of dochter de knusse basisschool moet verlaten om op zoek te gaat naar een grote school. Het secundair

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

INFO 2013-2014 school voor wetenschap en techniek vzw Vrije Technische Scholen BSO/TSO Breedstraat 152 9100 Sint-Niklaas 03 777 07 06 www.vtssn.

INFO 2013-2014 school voor wetenschap en techniek vzw Vrije Technische Scholen BSO/TSO Breedstraat 152 9100 Sint-Niklaas 03 777 07 06 www.vtssn. INFO 2013-2014 school voor wetenschap en techniek vzw Vrije Technische Scholen BSO/TSO Breedstraat 152 9100 Sint-Niklaas 03 777 07 06 www.vtssn.be Inhoud infobrochure 1. Techniek : een zekerheid! pag 3

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Middenschool Sint-Gertrudis

Middenschool Sint-Gertrudis KATHOLIEK ONDERWIJS LANDEN Middenschool Sint-Gertrudis Groenendael 2A www.kolanden.be Informatienamiddag Zondag 15 maart 2015 om 14 uur In de feestzaal van de school Eerste leerjaar A Godsdienst + KEUZE

Nadere informatie

DIA SJCA SJIB SMA. scholengemeenschap aarschot-betekom choose learn create enjoy

DIA SJCA SJIB SMA. scholengemeenschap aarschot-betekom choose learn create enjoy DIA SJCA SJIB SMA scholengemeenschap aarschot-betekom choose learn create enjoy 2 Welkom...3 Sint-Jozefsinstituut...4 Instituut Sancta Maria...5 Sint-Jozefscollege...6 Damiaaninstituut...7 Studieaanbod

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs OLFA EDEGEM WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs Wat na het zesde leerjaar??? KIEZEN = PROCES gebeurt STAP VOOR STAP (boekje klas): ) ik denk na over kiezen ) ik leer mezelf

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3 e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs De jongeren van nu Omdat de jongeren van nu steeds voor ons in de banken zitten evolueren wij al meer dan 180 jaar. De Zusters

Nadere informatie

Wil je met jouw talent verder aan de slag? UITNODIGING OPENSCHOOLDAGEN

Wil je met jouw talent verder aan de slag? UITNODIGING OPENSCHOOLDAGEN Wil je met jouw talent verder aan de slag? UITNODIGING OPENSCHOOLDAGEN Vrijdag 3 mei 2019 18.30 tot 21 u. Zaterdag 4 mei 2019 10 tot 12 u. Koninklijke Baan 28 8660 De Panne www.immaculatainstituut.be Vrijdag

Nadere informatie

Welkom op de website van de Steinerschool Lier! Wij hopen u spoedig te verwelkomen op onze nieuwe site

Welkom op de website van de Steinerschool Lier! Wij hopen u spoedig te verwelkomen op onze nieuwe site Welkom op de website van de Steinerschool Lier! Momenteel is de informatie op deze website beperkt tot de lestabellen van de verschillende jaren en richtingen met hierbij een korte toelichting. Wil u meer

Nadere informatie

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool Infobrochure GO! campus Genk Middenschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 1 Studieaanbod 1ste graad... 3 A-stroom... 4 B-stroom... 5 Anderstalige nieuwkomers... 6 Praktische informatie...

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1 Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs 1 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen?

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? Overgang LO - SO 2 Inhoud 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

VTI School voor wetenschap en techniek

VTI School voor wetenschap en techniek VTI School voor wetenschap en techniek Het VTI staat bekend als de school voor wetenschap en techniek. Vanaf het eerste leerjaar A kun je in de optie Industriële Wetenschappen STEM alle facetten van STEM

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Sint-Jan BerchmansInstituut PuurS BOVENBOUW. Secundair Onderwijs

Sint-Jan BerchmansInstituut PuurS BOVENBOUW. Secundair Onderwijs Sint-Jan BerchmansInstituut PuurS BOVENBOUW Secundair Onderwijs Voorwoord DE BOVENBOUWSCHOOL DE STAP VAN DE EERSTE GRAAD NAAR DE BOVENBOUWSCHOOL LEREN LEREN 6 SCHOOLSTRUCTUUR 9 lessentabellen de graad

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

Maak kennis met de richting kantoor

Maak kennis met de richting kantoor Maak kennis met de richting kantoor De 2de en de 3de graad kantoor BSO ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER Leerlingen 6 kantoor (begeleiding: Van Peer Karina) Inhoud a Wat mag je verwachten in de 2 de graad?... 3 b

Nadere informatie

Studieaanbod. 1 e graad DBG HDC HHH HHK MIN PAR SAL. 1 e leerjaar A. 1 e leerjaar B. 2 e leerjaar Basisopties. 2 e beroepsvoorbereidend leerjaar

Studieaanbod. 1 e graad DBG HDC HHH HHK MIN PAR SAL. 1 e leerjaar A. 1 e leerjaar B. 2 e leerjaar Basisopties. 2 e beroepsvoorbereidend leerjaar Studieaanbod 1 e graad DBG HDC HHH HHK MIN PAR SAL STR o 1 e leerjaar A Aanvulling Fr, Wi en/of projectwerk o Aanvulling Wi + Hotel - voeding Aanvulling Wi + STEM * Klassieke studiën o 1 e leerjaar B 2

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

githo Lentetombola 2017

githo Lentetombola 2017 2 49304 githo Lentetombola 2017 1e Hoofdprijs: 5-daagse reis naar Dresden voor 2 personen (kamer met ontbijt) DRANKENARSENAAL LIER - ZANDHOVEN Bosstraat 29 bus 1 te Lier Vierselbaan 12C te Zandhoven Gewonnen

Nadere informatie

Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet

Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet Heeft u leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften door de invoering van het M-decreet in uw klas of school? Is uw rol als ondersteuner gewijzigd omwille van de invoering

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

BSO 2 DE GRAAD - 1 STE EN 2 DE LEERJAAR

BSO 2 DE GRAAD - 1 STE EN 2 DE LEERJAAR BSO 2 DE GRAAD - 1 STE EN 2 DE LEERJAAR HOUT BASISMECHANICA ELEKTRISCHE INSTALLATIES 3de jaar 4de jaar 3de jaar 4de jaar 3de jaar 4de jaar BASISVORMING 12U 12U 12U 12U 12U 12U Godsdienst/zedenleer 2 2

Nadere informatie

Examen commissie secundair onderwijs

Examen commissie secundair onderwijs Examen commissie Haal je diploma op je eigen tempo Alles over de Examencommissie Examencommissie www.ond.vlaanderen.be/secundair/examencommissie Infopunt Vlaamse Overheid elke dag van 9 tot 19 uur tel.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN Je leest een tekst over de organisatie en de structuur van het onderwijs in Vlaanderen. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de woordenlijst op blad 1 (deze pagina) 2. Lees eerst de

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR 2012-2013

Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR 2012-2013 Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR 2012-2013 Versie 20111116 Naam leerling Voornaam leerling Geboortedatum leerling Vorige school KLAS WAARVOOR INGESCHREVEN WORDT 1A 3EC4 4EC4 5EMT 3BE 3H 1La 3EC5

Nadere informatie

De middenschool is ten einde. Iedereen vertrekt naar een andere school

De middenschool is ten einde. Iedereen vertrekt naar een andere school De middenschool is ten einde Iedereen vertrekt naar een andere school Een stapsgewijs proces Een gezamenlijk proces Leerling Ouders School CLB STAP 1: werken aan keuzerijpheid Wie ben ik? Rapportonderzoek

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS

Alle ruimte. voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS Alle ruimte voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS Campus Het Spoor Mol 02 Leerlingen leren door te doen, te ondervinden, mee te maken,. Ze beleven met hun zintuigen, verstand en gevoel, alleen of in groep.

Nadere informatie

Worden wie je bent. Infobrochure tweede en derde graad. Katholiek Secundair Onderwijs Mol

Worden wie je bent. Infobrochure tweede en derde graad.  Katholiek Secundair Onderwijs Mol Worden wie je bent Infobrochure tweede en derde graad www.ksom.be Katholiek Secundair Onderwijs Mol 2 de graad 1 ste en 2 de leerjaar VERING Chemie Sport ASO Schilderwerk en decoratie (BSO) Houttechnieken

Nadere informatie

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool

Infobrochure. GO! campus Genk Middenschool Infobrochure GO! campus Genk Middenschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 1 Studieaanbod 1ste graad... 3 A-stroom... 4 B-stroom... 5 Anderstalige nieuwkomers... 7 Praktische informatie...

Nadere informatie

ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be INFO 2012-2013

ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be INFO 2012-2013 ATHENEUM BOOM Fier op kwaliteit! J.B. Davidstraat 2 te 2850 Boom 03 888 05 24 fax 03 844 67 85 atheneumboom@g-o.be www.atheneumboom.be INFO 2012-2013 Wat betalen bij inschrijving? Pagina 2 Bijdrageregeling

Nadere informatie

Infobrochure eerstejaars 2015-2016. Naar het eerste jaar Secundair onderwijs

Infobrochure eerstejaars 2015-2016. Naar het eerste jaar Secundair onderwijs Vondel 41 1500 Halle Tel: 02 363 85 70 Website: www.hhchalle.be Infobrochure eerstejaars 2015-2016 Naar het eerste jaar Secundair onderwijs Directie: Sigrid Sadones Coördinatoren: Jeroen Peetroons Karin

Nadere informatie

Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B

Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B Examenperiode voor de leerlingen van 1A Halve dag systeem Examenrooster: op smartschool + in agenda Mogelijkheid tot instuderen op school Projectperiode voor

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

2 e en 3 e graad. Economie en maatschappij DBG HDC HHH HHK MIN PAR SAL. 2 e graad. 3 e graad

2 e en 3 e graad. Economie en maatschappij DBG HDC HHH HHK MIN PAR SAL. 2 e graad. 3 e graad 2 e en Het studieaanbod is ingedeeld in vijf belangstellingsdomeinen: Economie en maatschappij Kunst en creatie Taal en cultuur Welzijn en maatschappij Wetenschap en techniek Binnen elk belangstellingsdomein

Nadere informatie

Studieaanbod Turnhout Arendonk

Studieaanbod Turnhout Arendonk Studieaanbod 2009-2010 Turnhout Arendonk infomoment (i) opendeur (o) tijdstip SCCA Sint-Claracollege Kloosterbaan 5 2370 Arendonk tel. 014 67 85 72 info@sintclara.be www.sintclara.be 23-02-2010 (i) 25-04-2010

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER SCHOOLJAAR Geboorteplaats: Geboortedatum : Geslacht : Mannelijk Vrouwelijk Postcode:

INSCHRIJVINGSFORMULIER SCHOOLJAAR Geboorteplaats: Geboortedatum : Geslacht : Mannelijk Vrouwelijk Postcode: INSCHRIJVINGSFORMULIER SCHOOLJAAR 2019 2020 Gegevens van de leerling Volgnummer : H.-Hartcollege Tervuren vzw Albertlaan 44 1970 Wezembeek-Oppem 027673549 directie@hhc.be www.hhc.be Naam : Voornaam : Geboorteplaats:

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE 2013-2014

SCHOOLBROCHURE 2013-2014 KOEKELARE Een stap in de goede rich9ng SCHOOLBROCHURE 2013-2014 Ac9viteitenkalender 2012-2013 vr 21.09.12 18u Intake oudercontact voor nieuwe leerlingen. Mosselsouper do 08.11.12 18u Oudercontact zo 11.11.12

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

Op stap naarhet secundair onderwijs

Op stap naarhet secundair onderwijs Op stap naar het secundair onderwijs SO SLO Mariadal idl Hoegaarden Type 1 In de klas Thuis Keuzebegeleiding Op stap naarhet secundair onderwijs Bezoek scholen Klasgesprek Gesprekken ouders kind Brochures

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Kiezen na de basisschool

Kiezen na de basisschool Kiezen na de basisschool WATHOE LEREN KIEZEN Wat gebeurt er in de klas? Het werkboekje WATHOE leren kiezen WATHOE het secundair onderwijs Hoe ziet het secundair onderwijs eruit? Wat kan ik er leren? Het

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

VTI School voor wetenschap en techniek

VTI School voor wetenschap en techniek VTI School voor wetenschap en techniek Het VTI staat bekend als de school voor wetenschap en techniek. We bieden je opleidingen in het technisch en het beroepssecundair onderwijs aan. In het eerste leerjaar

Nadere informatie

Centrale Examenschool BS GO! Merlijn

Centrale Examenschool BS GO! Merlijn Centrale Examenschool BS GO! Merlijn Basisschool Merlijn Sacramentstraat, 70 3700 TONGEREN TEL: 012 / 23 30 31 FAX : 012 / 39 45 15 GSM : 0472/228323 e-mail : bsmerlijn.tongeren@g-o.be website : www.bsmerlijntongeren.be

Nadere informatie

Week 04 21/09/2015 27/09/2015. Agenda LEERLINGEN

Week 04 21/09/2015 27/09/2015. Agenda LEERLINGEN Week 04 21/09/2015 27/09/2015 Agenda LEERLINGEN Blikvanger Zien en gezien worden! Mededelingen Medisch schooltoezicht maandag 21 september 1 LA A vanaf 08.25 uur De jongens komen in alfabetische volgorde

Nadere informatie

Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR

Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR Administratieve inschrijving SCHOOLJAAR 2018-2019 Versie 2018 0305 Naam leerling Voornaam leerling Geboortedatum leerling Vorige school KLAS WAARVOOR INGESCHREVEN WORDT 1A 3EC4 4EC4 5EMT 3STW 3HZ 1La 3EC5

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs Folder_DEF.indd 1 1 4/12/13 00:09 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd

Nadere informatie

Wat is een indicatorleerling?

Wat is een indicatorleerling? INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR VAN HET SINT-ROMBOUTSCOLLEGE (schooljaar 2014 2015) Sinds vorig schooljaar legt de overheid de scholen op om een evenwichtige sociale mix na te streven in hun leerlingenpopulatie.

Nadere informatie

Beste ouders Beste leerlingen. Graag stellen we via deze infobrochure de missie, het studieaanbod en de organisatie van onze school voor.

Beste ouders Beste leerlingen. Graag stellen we via deze infobrochure de missie, het studieaanbod en de organisatie van onze school voor. Beste ouders Beste leerlingen Graag stellen we via deze infobrochure de missie, het studieaanbod en de organisatie van onze school voor. Onze missie Het GO! atheneum Oudenaarde is een middelgrote school

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie