smart alert systeem Maak contact met uw huis Installatie & gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "smart alert systeem Maak contact met uw huis Installatie & gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 smart alert systeem Maak contact met uw huis Installatie & gebruiksaanwijzing

2

3 Hartelijk dank voor uw aankoop van het Smart Alert Systeem. U hebt een uitstekende keuze gemaakt: Smart Alert geeft u vrijheid en gerust gevoel door het hele huis, dag en nacht zelfs wanneer u slaapt. Dit alles-in-één systeem zorgt ervoor dat u waarschuwingssignalen in uw huis kunt waarnemen via uw hoortoestel, zodat u geen enkele belangrijke melding hoeft te missen telefoon, deurbel, rookmelder enz. Bovendien gebruikt u de afstandsbediening van uw nieuwe Smart Alert Systeem ook voor het instellen van uw hoortoestel, zoals volume, programma en dergelijke. U hebt vanaf nu dus toegang tot uw hoor- en waarschuwingsfuncties via één enkele slimme en uiterst gebruiksvriendelijke afstandsbediening. De gebruiksaanwijzing die u nu voor u hebt, vertelt u precies hoe u uw nieuwe systeem instelt en gebruikt, zodat u er direct plezier van kunt hebben. U ziet, hoort en voelt de meldsignalen bij u thuis Met het Smart Alert Systeem neemt u de signalen in uw huis beter waar dankzij de combinatie van drie technieken: Telefoonmelder, deurbelmelder en rookmelder samen met een bed shaker Smart Alert afstandsbediening (dezelfde als voor de functies van uw hoortoestel) Uw hoortoestel(len) Als er een melding is, ziet u een signaallampje oplichten, voelt u de afstandsbediening trillen, en hoort u een signaal in uw hoortoestel. En s nachts, wanneer u slaapt en geen hoortoestel in hebt, staat de afstandsbediening in de Smart Alert lader en waarschuwt deze samen met de bed shaker u direct wanneer er een belangrijke melding is.

4 2

5 3 Aan de slag Pagina s 7-10 Installatie van het systeem en meldfuncties Pagina s Functies hoortoestel Pagina s Probleemoplossing Pagina s 35-47

6 4 Overzicht van de functies Deurbelmelder Systeemcomponenten pagina s 14 tot en met 15 Zendt signaal naar afstandsbediening wanneer op de knop van de deurbel wordt gedrukt. Daarop zendt de afstandsbediening een waarschuwing naar hoortoestel of bed shaker. Telefoonmelder Systeemcomponenten pagina s 16 tot en met 17 Zendt signaal naar afstandsbediening wanneer de telefoon overgaat. Daarop zendt de afstandsbediening een waarschuwing naar hoortoestel of bed shaker. Rookmelder Systeemcomponenten pagina s 18 tot en met 19 Zendt signaal naar afstandsbediening wanneer hij rook opmerkt. Daarop zendt de afstandsbediening een waarschuwing naar hoortoestel of bed shaker.

7 5 Smart Alert lader Systeemcomponenten pagina s 20 tot en met 21 Laadt afstandsbediening op en fungeert samen met bed shaker als primair waarschuwingssysteem wanneer hoortoestel niet in gebruik is. Bed shaker Systeemcomponenten pagina 22 Wordt geactiveerd door de afstandsbediening in de Smart Alert lader Functies hoortoestel Discrete, geavanceerde bediening van hoortoestel met één druk op de knop. Zie pagina s 27 tot en met 33 voor gegevens Meldfuncties Zie pagina 12 Smart Alert afstandsbediening Meldfuncties pagina s 12 Hoortoestelfuncties pagina s 27 tot en met 33 Ontvangt waarschuwingen van deurbel, rookmelder en telefoonmelder en stuurt signaal naar hoortoestel of bed shaker. SIGNAALLAMPJE Deurbel SIGNAALLAMPJE Rookmelder Bevestigingsknop SIGNAALLAMPJE Telefoon Eventuele andere melders hier toevoegen

8 6

9 7 Aan de slag Pagina s 7 tot en met 10 Dit zit er in de doos Zo werkt het pagina 8 pagina 9

10 8 Dit zit er in de doos 1. Smart Alert afstandsbediening 2. Smart Alert lader 3. Telefoonmelder 4. Telefoonadapter 5. Deurbelmelder 6. Rookmelder (alleen in het Safety Awareness pakket*) 7. Bed shaker 8. Montageonderdelen en zelfklevend klittenband voor installatie 9. Batterijen voor melders, afstandsbediening en reservebatterijen voor lader Uw hoortoestel wordt apart geleverd en heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Het maakt integraal deel uit van uw Smart Alert Systeem. Desgewenst kunt u via uw hoorspecialist extra melders kopen. *Als u gekozen hebt voor het Safety Awareness pakket, treft u drie melders aan: voor rook, telefoon en deurbel. *Als u gekozen hebt voor het Awareness pakket, treft u twee melders aan: voor telefoon en deurbel.

11 9 Zo werkt het Smart Alert Systeem voorbetere waarneming, dag en nacht Zo werkt De melders reageren op bepaalde gebeurtenissen bij u thuis en zenden een bijbehorend signaal naar de Smart Alert afstandsbediening. Het desbetreffende signaallampje op uw Smart Alert afstandsbediening licht op en geeft aan om welke gebeurtenis het gaat. Bovendien zal de Smart Alert afstandsbediening trillen. Wanneer u uw hoortoestel in gebruik zendt de Smart Alert afstandsbediening signalen naar het hoortoestel. hoort u een dubbele pieptoon bij niet-dringende meldingen (deurbel, telefoon) en vier pieptonen snel achtereen bij alarmmeldingen (rook). kunt u de pieptoon uitzetten door op de bevestigingsknop te drukken blijft bij een alarmmelding (rook) de afstandsbediening trillen en de pieptoon in het hoortoestel klinken tot de oorzaak van het alarm is weggenomen. Wanneer u uw hoortoestel niet in gebruik fungeert de afstandsbediening als primair waarschuwingssysteem en wordt u gewaarschuwd doordat een signaallampje oplicht en de afstandsbediening begint te trillen. gaat, wanneer de afstandsbediening in de lader staat als hij een signaal ontvangt van een rookmelder, het signaallampje branden en wordt de bed shaker geactiveerd.

12

13 Installatie van het systeem en meldfuncties Pagina s 11 tot en met 26 Smart Alert afstandsbediening Uw Smart Alert onderhouden en schoonmaker Deurbelmelder Telefoonmelder Rookmelder Smart Alert lader Bed shaker Uw Smart Alert Systeem instellen volgens uw eigen voorkeur pagina 12 pagina 13 pagina 14 pagina 16 pagina 18 pagina 20 pagina 22 pagina 23

14 Smart Alert afstands bediening AAA De functies op een rijtje Alle communicatie binnen uw systeem verloopt via de Smart Alert afstandsbediening. De afstandsbediening ontvangt signalen van de melders en zendt signalen naar uw hoortoestel en activeert de bed shaker. De afstandsbediening waarschuwt zelf ook: wanneer een signaallampje oplicht en de afstandsbediening trilt, weet u dat er een signaal is van een van de melders bij u thuis. Naast deze waarschuwingsfuncties vervult de Smart Alert afstandsbediening een groot aantal functies van uw hoortoestel. Die worden uitgelegd in hoofdstuk Hearing instrument functions van deze gebruiksaanwijzing. Bevestigingsknop SIGNAALLAMPJES Elk signaallampje heeft een eigen pictogram en kleur, zodat u direct weet welke gebeurtenis wordt gemeld. Na melding van een gebeurtenis blijft het signaallampje 30 seconden branden: 1. Groen deurbel 2. Geel telefoon 3. Rood rookmelder 4. Oranje vrij voor een ander type melder, bijvoorbeeld een babyfoon 5. Bevestigingsknop 6. Batterij deksel Als u bij een niet-dringende melding op deze knop drukt, stopt de pieptoon in uw hoortoestel en het trillen van uw afstandsbediening. Het signaallampje op de afstandsbediening blijft dan nog wel 30 seconden branden. Bij een alarmmelding (rook) blijft uw hoortoestel piepen, de afstandsbediening trillen en het signaallampje branden tot de oorzaak van de melding is weggenomen. (Wanneer u de rookmelder test kunt u het piepen wel uitzetten met de bevestigingsknop. De afstandsbediening trilt dan nog 30 seconden door, waarna ook het signaallampje uitgaat.)

15 Het vervangen van de batterij De batterijlade bevindt zich aan de achterzijde van de Smart Alert. 1. Verwijder de riemklem van de afstandsbediening. 2. Schuif de batterijdeksel open. 3. Pak de oude batterij vast tussen duim en wijsvinger en haal deze uit de batterijlade. 4. Plaats de nieuwe batterij correct in de batterijlade. Voer eerst de zijde met de negatieve (-) pool in. 5. Schuif het luikje van de batterijlade dicht in de tegenovergestelde richting van de pijl. BELANGRIJK: Als u de batterijen vervangt door niet-oplaadbare exemplaren mag de afstandsbediening niet in de lader worden geplaatst! Batterij bewaking Als u het linker- en het rechterlampje afwisselend twee seconden aan en uit ziet gaan, is de batterij in de afstandsbediening bijna leeg. Deze waarschuwing wordt herhaald telkens als u de Smart Alert inschakelt of een opdracht verstuurt naar uw hoortoestellen, totdat u de batterij vervangt of deze helemaal leeg is. Zorg voor batterijen Gooi batterijen altijd op een veilige, milieuvriendelijke manier weg. Schakel de afstandsbediening uit wanneer u deze niet gebruikt, zodat de batterij langer meegaat. Hoortoestel eigenschappen Schakel eerst uw hoortoestellen in voordat u de Smart Alert gebruikt, zodat zij de opdrachten van de Smart Alert kunnen ontvangen. De Smart Alert ligt makkelijk in de hand en werkt op maximale armlengte. De afstandsbediening hoeft niet naar de hoortoestellen te worden gericht. Brengt u hem naast of te dicht bij een hoortoestel, dan kan deze minder efficiënt werken. Uw Smart Alert onderhouden Open de batterijlade en verwijder de batterij als u mde afstandsbediening voor langere tijd niet gaat gebruiken. Gebruik de Smart Alert niet in bad of in de douche of dompel hem niet in water. Als het toestel nat wordt, probeer dit dan niet te drogen in een oven of magnetron. Stel geen regelaars bij. Maak de batterijlade open en laat de afstandsbediening 24 uur natuurlijk drogen. Bescherm de afstandsbediening tegen overmatige hitte (föhn, handschoenenkastje auto of dashboard). Voorkom dat de afstandsbediening valt of tegen harde oppervlakken komt. Uw Smart Alert schoonmaken Gebruik geen alcohol om de afstandsbediening schoon te maken. Reinig de buitenzijde van de afstandsbediening met een licht vochtige doek.

16 Deurbelmelder Functie Wanneer er bij u wordt aangebeld, zendt de deurbelmelder een signaal naar uw afstandsbediening. U voelt de afstandsbediening dan trillen en ziet het desbetreffende signaallampje branden. De afstandsbediening zendt signalen naar uw hoortoestel of activeert uw bed shaker (wanneer de afstandsbediening in de lader staat) Normal Int. Mic 1 Int. Mic 2 Ext. Mic Ext. Mic Legenda 1. Lampje: Indicator verzenden en batterijstatus 2. Testknop / drukknop 3. Programmeerschakelaar (blijft op stand Normal ) 4. Ingang externe microfoon 5. Batterijdeksel 6. Microfoon 7. Sleutelgatvormige opening 8. Signaalschakelaar 9. RF-codeschakelaar

17 Wat u vooraf moet doen: batterijen plaatsen, testen en installeren 1. Open het batterijdeksel (5). Plaats de meegeleverde 9 V batterij, sluit de batterijcontacten aan en schuif het luikje dicht. 2. Druk op de testknop (2). Het lampje van de melder (1) gaat aan, het groene signaallampje op de afstandsbediening gaat aan en de afstandsbediening trilt. In uw hoortoestel is een pieptoon te horen. Druk op de bevestigingsknop op de afstandsbediening om de waarschuwingen stop te zetten. (Zie het hoofdstuk Probleemoplossing indien dit niet werkt zoals beschreven.) 3. Let er bij bevestiging op de muur of deur op dat de rode driehoek niet meer dan 3 cm verwijderd is van de deurbel. Hang de melder op door de schroef door de sleutelgatvormige (7) opening te haken of met zelfklevend klittenband (zie illustraties A C hiernaast). Bij gebruik van klittenband moet u de ondergrond reinigen met de vochtige doek, met het oog op een goede hechting. A B Max 3cm or NB De deurbelmelder herkent de meeste typen deurbel, ook elektromechanische en intercomsystemen, mits ze een duidelijke toon afgeven en het geluid niet merkbaar en snel varieert. C

18 Telefoonmelder Functie Wanneer de telefoon overgaat, zendt de telefoonmelder een signaal naar de afstandsbediening. U voelt de afstandsbediening dan trillen en ziet dat het desbetreffende signaallampje is aangegaan. De afstandsbediening zendt signalen naar uw hoortoestel of activeert uw bed shaker (wanneer de afstandsbediening in de lader staat) Ext. Trigger 7 Legenda 1. Lampje: Indicator verzenden en batterijstatus 2. Testknop / drukknop 3. Externe activering, buiten 4. Signaalschakelaar 5. RF-codeschakelaar 6. Analoge telefoonaansluiting 7. Aansluitdoos voor externe activering, binnen 8. Batterijdeksel 9. Sleutelgatvormige opening

19 Wat u vooraf moet doen: Batterij plaatsen, adaptor aansluiten, testen en installeren 1. Open het batterijdeksel (8). Verbind de telefoondraad met de telefoonaansluiting (6) en steek de stekker van de adaptor in het telefooncontact. Plaats de meegeleverde 9V batterij, sluit de batterijcontacten aan en schuif het luikje dicht. 2. Druk op de testknop (2). Het lampje van de telefoonmelder (1) gaat aan, evenals het gele signaallampje op de afstandsbediening. De afstandsbediening begint ook te trillen. In uw hoortoestel is een pieptoon te horen. Druk op de bevestigingsknop op de afstandsbediening om de waarschuwingen stop te zetten. (Zie Probleemoplossing indien dit niet werkt zoals hiervoor beschreven.) 3. Bevestig de melder op een muur of andere vlakke ondergrond. U kunt daarvoor de meegeleverde schroef gebruiken (door de sleutelgatvormige opening steken) of zelfklevend klittenband. Bij gebruik van klittenband moet u de ondergrond reinigen met de vochtige doek, met het oog op een goede hechting. Plaats de melder niet op de grond. Let op: Plaats de melder niet op de grond.

20 Rookmelder Functie De Smart Alert rookmelder waarschuwt u bij rook of vuur in huis. Net als gewone rookmelders wordt hij aan het plafond bevestigd. De melder geeft bij rook of brand een geluidsalarm af en zendt een signaal naar de afstandsbediening. Daarop gaat het rooksignaallampje op uw afstandsbediening aan en begint de afstandsbediening te trillen. De afstandsbediening zendt dan alarmsignalen naar uw hoortoestel en activeert uw bed shaker (wanneer de afstandsbediening in de lader staat). Legenda Lampje: Testknop / gevoeligheidsschakelaar 2. Antenne 3. Temperatuursensor Batterijdeksel 7. Omroepschakelaar 5. Plafondsteun 8. Schakelaar voor BE1460 Bellman Visit 6. RF-codeschakelaar 868 brandalarm 6 BELANGRIJK: Bij een alarmmelding van de rookmelder blijft uw hoortoestel piepen, de afstandsbediening trillen en het signaallampje branden tot de oorzaak van de melding is weggenomen. Een rookmelder waarvan de batterij leeg raakt, geeft een alarmmelding af tot de batterij is vervangen. De alarmmelding is afhankelijk van de omgeving en afstand.

21 Wat u vooraf moet doen: batterij plaatsen, testen en installeren 1. Bevestig de plafondsteun (5) en draai de rookmelder linksom vast. Plaats de 9 V batterij en sluit de batterijcontacten aan. 2. Wacht ongeveer 10 seconden tot de rookmelder een zelftest heeft uitgevoerd. Wanneer de zelftest klaar is, licht het lampje (1) één keer op. 3. Trek de antenne (2) volledig uit en richt hem omlaag. Houd de testknop (1) ingedrukt. Na enkele seconden laat de rookmelder een scherpe alarmtoon horen en zendt een signaal naar uw afstandsbediening. Het rode rooksignaallampje op uw afstandsbediening gaat aan en de afstandsbediening begint te trillen. In uw hoortoestel is een alarmpieptoon te horen. Druk op de bevestigingsknop van de afstandsbediening om de pieptoon in uw hoortoestel uit te zetten. De afstandsbediening trilt nog 30 seconden door, waarna ook het signaallampje uitgaat. (Zie Probleemoplossing indien dit niet werkt zoals beschreven.) Plaatsing van rookmelder Volg deze richtlijnen zoveel als mogelijk is in uw huis: Breng de melder aan naast of in plaats van uw huidige rookalarm / rookmelder en zo mogelijk minstens 50 cm van de muur. Als de slaapkamers over het huis verspreid zijn, wordt aanbevolen voor de deur van elke slaapkamer een rookmelder te plaatsen. Telt uw huis meerdere etages, installeer dan op elke verdieping minstens één rookmelder. Trek de antenne (2) volledig uit en richt hem recht omlaag (of haaks op de muur in het geval van wandmontage); zo verkrijgt u het beste bereik en contact tussen melder(s) en afstandsbediening. Controleer of de afstandsbediening binnen het bereik van de rookmelder blijft: vraag of iemand de testknop van de rookmelder indrukt terwijl u zich met de afstandsbediening in de hand zo ver mogelijk van de rookmelder verwijdert. Als de afstandsbediening het alarmsignaal ontvangt, bent u binnen het dekkingsbereik. Anders weet u dat de afstandsbediening te ver van de rookmelder is om het signaal op te vangen. Plaats geen melder in de keuken, bij een open haard of in een garage, om de kans op loos alarm door koken, beheerst vuur resp. uitlaatgas te vermijden. Plaats ook geen melder in een vochtige ruimte of in de buurt van een ventilator. Rookmelders mogen beslist niet worden overgeschilderd.

22 Smart Alert lader Functie De Smart Alert lader is bedoeld om uw afstandsbediening op te laden. Plaats de afstandsbediening elke avond voordat u gaat slapen in de lader. Zo weet u zeker dat u s nachts, wanneer u het hoortoestel niet in gebruik hebt, toch waarschuwingen kunt ontvangen. Als de afstandsbediening s nachts een signaal ontvangt van een melder, gaat het desbetreffende signaallampje branden en wordt de bed shaker geactiveerd Legenda 1. Klem 2. Juiste positie van de afstandsbediening 3. Testknop 4. Batterij oplaad status lampje 5. Oplaad status lampje 6. Bed shaker plug-in 7. Oplaadsnoer (basislader) 7

23 Wat u vooraf moet doen: lader aansluiten, batterijen activeren en bed shaker aansluiten 1. Sluit de voedingskabel aan op de lader en steek de stekker in een stopcontact naast uw bed. 2. Verwijder het isolatiestrookje om de vier oplaadbare NiMH-batterijen aan de onderzijde van de lader te activeren. 3. Sluit de bed shaker aan op de lader door de connector van de bed shaker in de desbetreffende aansluiting op de lader te steken (zie pag. 22 voor bed shaker gegevens). 4. Druk op de testknop om de bed shaker en backup-batterijfunctie te controleren. De batterijen moeten worden opgeladen. Energiestatus van de Smart Alert lader Energiestatus van de Smart Alert lader : Als het lampje continu aan is, wordt de lader gevoed door een externe stroombron Als het lampje knippert, is de lader niet aangesloten op een externe stroombron maar leveren de backupbatterijen van de lader Batterijstatus van de afstandsbediening Het laadniveau van de batterij van de afstandsbediening wordt aangegeven door een ander lampje: Als het lampje knippert, wordt de batterij van de afstandsbediening opgeladen Als het lampje continu brandt, is de batterij van de afstandsbediening volledig opgeladen Als het lampje snel knippert, is de batterij van de afstandsbediening beschadigt of per ongeluk een niet oplaadbare batterij geplaatst NB De backup-batterijen van de Smart Alert lader zorgen ervoor dat ook bij een stroomstoring de afstandsbediening wordt opgeladen en de bed shaker van stroom wordt voorzien. De oplaadbare batterijen voor de lader zijn meegeleverd. Gebruik bij vervanging uitsluitend oplaadbare batterijen van dezelfde capaciteit!

24 Bed shaker Functie De bed shaker wordt tussen matras en bedbodem geplaatst. Bij aansluiting op de afstandsbediening in de Smart Alert lader waarschuwt de bed shaker u wanneer er een alarmmelding is door te bewegen. Zo weet u zeker dat u geen alarmmelding mist, ook niet wanneer u slaapt en uw hoortoestel niet in gebruik hebt. Wat u vooraf moet doen: bed shaker op lader aansluiten, onder matras plaatsen en uitproberen Sluit de bed shaker met behulp van het meegeleverde voedingskabeltje aan op de lader. Plaats de afstandsbediening in de lader. Druk de testknop van een van de melders in om te controleren of de bed shaker trilt. (Zie Probleemoplossing indien dit niet het geval is.) BELANGRIJK: De bed shaker reageert alleen op een alarmmelding als de afstandsbediening in de lader staat. De lader moet of aangesloten zijn op een externe stroombron of voldoende geladen zijn; het lampje op de lader geeft de energiestatus aan.

25 Uitbreiding Bellman & Symfon producten U kunt uw Smart Alert Systeem uitbreiden met een babyfoon of een van de vele andere waarschuwingsproducten van Bellman & Symfon. Uw hoorspecialist kan u vertellen welke mogelijkheden er zijn om het systeem af te stemmen op uw behoeften. Uw Smart Alert Systeem instellen volgens uw eigen voorkeur Uw Smart Alert Systeem is bij levering ingesteld op een standaard radiofrequentiecode (RF-code) en klaar voor gebruik. Aanpassingen zijn in principe niet nodig. Indien een van uw buren een vergelijkbaar systeem heeft, kan het echter nodig zijn de RF-code te veranderen om interferentie te vermijden. Elke melder is voorzien van een RF-schakelaar waarmee eenvoudig een andere code kan worden ingesteld. Zorg ervoor dat alle melders ingesteld zijn op dezelfde RF-code. Nadat u de code van elke melder hebt aangepast, moet u de afstandsbediening synchroniseren met de melders. Op de volgende pagina s wordt beschreven hoe u dit doet.

26 Afstandsbediening synchroniseren met melders: 1. Controleer of alle melders op dezelfde RF-code zijn ingesteld. Verwijder het afdekplaatje aan de achterzijde van de melder en zoek de RF-code op. Zie hiervoor de componenttekeningen in deze gebruiksaanwijzing. 2. Kies een willekeurige combinatie van hogere en lagere waarden en herhaal dit voor alle melders. 3. Zet uw afstandsbediening in de synchronisatiemodus door de bevestigingsknop ongeveer 6 seconden ingedrukt te houden. Het groene en het gele signaallampje gaan afwisselend aan. Laat wanneer dit gebeurt de bevestigingsknop los. 4. Druk terwijl de twee signaallampjes op de afstandsbediening afwisselend aangaan de testknop van een van de melders in. De afstandsbediening is gesynchroniseerd met de melders als alle vier de signaallampjes afwisselend aangaan. 5. Alle melders zijn nu gesynchroniseerd. 6. Druk ter controle de testknop van een van de melders in. De afstandsbediening moet nu gaan trillen en het desbetreffende signaallampje aangaan. 7. Herhaal stappen 3-6 als dat niet het geval is. De deurbelmelder een andere deurbel laten herkennen Als de melder het geluid van uw deurbel niet herkent of een signaal naar uw afstandsbediening zendt terwijl er niemand aanbelt, kunt u de melder aanpassen. Volg daartoe de volgende stappen: 1. Verzet de programmeerschakelaar (aan de zijkant van de melder) van normaal in de gewenste positie: Int. Mic. 1 of Int. Mic. 2 of Ext. Mic. (voor detectie via optionele Bellman External Door Microphone). 2. Plaats de deurbelmelder in de buurt van de deurbel. 3. Zorg ervoor dat het stil is. 4. Druk op de testknop van de deurbelmelder. 5. Het lampje licht geel op om aan te geven dat de deurbelmelder wacht op het nieuwe deurbelgeluid. 6. Druk op de knop van de deurbel om hem te laten klinken. 7. Het lampje op de deurbelmelder licht groen op en knippert, terwijl de melder het geluid analyseert. 8a. Wanneer de melder zich heeft ingesteld op het nieuwe geluid, blijft het groene lampje continu aan en is de deurbelmelder klaar voor gebruik. 8b. Als de melder het geluid niet kan analyseren, licht het lampje geel op. U kunt de stappen 1 tot en met 6 herhalen om het opnieuw te proberen. Indien ook dit mislukt, dan maakt uw deurbel een geluid dat de melder niet kan analyseren. 9. Zet de programmeerschakelaar van de melder terug in de normale stand.

27 De magnetische detectie van de deurbelmelder uitschakelen Als de deurbel mechanisch is en dus geen elektromagnetisch veld creëert, kan de elektromagnetische spoel in de melder worden uitgeschakeld met de functieschakelaar in het batterijvak. De functieschakelaar #1 bestuurt de elektromagnetische sensor. De schakelaar kan worden ingesteld op herkenning van alleen hoorbare signalen. Dat is handig als de deurbelmelder reageert op het elektromagnetische veld van bijvoorbeeld een inductielus of transformator. Zendend signaal, zie gebruiksaanwijzing Magnetische detectie Aan/ Omhoog Uit/ Omlaag NB U kunt uw deurbelmelder onderscheid laten maken tussen maximaal twee deurbellen, mits zij verschillend klinken. De afstandsbediening zendt u dan voor elke bel een ander signaal zodat u weet om welke bel het gaat. Om uw melder een tweede deurbel te laten herkennen, herhaalt u de stappen 1-8 met de interne microfoon (Int. Mic.) op een andere stand. Sommige geluiden laten zich moeilijk analyseren en zijn daardoor naderhand lastig te herkennen. Controleer daarom achteraf altijd of de melder de tweede deurbel goed herkent.

28

29 Functies Hoortoestel Overzicht van de functies De afstandsbediening aan- en uitzetten Hoortoestel kiezen en instellen Scrollwieltje, volumeregeling en programmawijziging Knoppen en accessoires pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 31 pagina 32 Functies hoortoestel Pagina s 27 34

30 Functies hoortoestel Naast de waarschuwingsfuncties huisvest uw Smart Alert ook een aantal regelfuncties voor uw hoortoestel. Daarmee kunt u uw hoortoestel optimaal afstellen op allerlei situaties. Hoewel uw hoortoestellen zich automatisch aanpassen, zult u merken dat u onder bepaalde omstandigheden uw luistergenot nog verder aan uw voorkeur kunt aanpassen. Met de Smart Alert kunt u snel en gemakkelijk het volume regelen, van programma wisselen en het comfort en de helderheid van geluid wijzigen, allemaal in de palm van uw hand. Realiseer u wel dat dit een algemene gebruiksaanwijzing is en dat uw gehoorspecialist op uw verzoek bepaalde functies misschien heeft in- of uitgeschakeld. Als u bepaalde instellingen wilt veranderen om nog meer plezier van uw Smart Alert te hebben, raadpleeg dan uw gehoorspecialist.

31 Overzicht van de functies Legenda 1 Aan/uit-schakelaar 2 Links-Beide-Rechtsschakelaar 3 Linker (blauw) indicatielampje 4 Rechter (rood) indicatielampje 5 Comfort-helderheid balans 6 Volumeregelingsknoppen 7 Home-knop (opstartprogramma) 8 Programmakeuzeknop 9 LearnNow -knop 10 Batterijlade

32 In- en uitschakelen van uw Smart Alert Uw Smart Alert is aan de linkerzijde voorzien van een aan/uit-schakelaar. Schuif de schakelaar naar de niet-vergrendelde positie om de afstandsbediening in te schakelen. Schuif de schakelaar in de uit-stand om de afstandsbediening uit te schakelen. Met de schakelaar in de uit-stand voorkomt u dat ongewenste opdrachten worden verstuurd naar uw hoortoestellen (wanneer het apparaat zich bijvoorbeeld in een handtas of broekzak bevindt). AAA

33 Keuze van het te bedienen hoortoestel Bovenaan de Smart Alert bevindt zich een Links- Beide-Rechts-schakelaar. Hiermee kunt u kiezen welk(e) hoortoestel(len) u wilt bedienen. Schuif de schakelaar in de linkerpositie als u alleen het linkerhoortoestel wilt bijregelen. Het knipperende linker (blauwe) indicatielampje wijst erop dat uw linkerhoortoestel wordt bediend. Schuif de schakelaar in de rechterpositie als u alleen het rechterhoortoestel wilt bijregelen. Het knipperende rechter (rode) indicatielampje wijst erop dat uw rechterhoortoestel wordt bediend. Schuif de schakelaar in de middelste positie om beide hoortoestellen te bedienen. Wanneer beide indicatielampjes knipperen, wijst dat erop dat het linkeren het rechterhoortoestel tegelijkertijd worden bediend. Uw hoortoestellen afstellen met Smart Alert De knopcontour van de Smart Alert licht op wanneer de afstandsbediening wordt ingeschakeld en telkens wanneer een knop wordt ingedrukt. Zo ziet u de knoppen ook in slecht verlichte omgevingen. Helderheid en comfort instellen met het scrollwieltje Met het scrollwieltje kunt u het volume van spraak en achtergrondlawaai in uw hoortoestellen regelen. Op deze manier kunt u het volume nog preciezer regelen dan met de normale volumeregeling. Scroll het wiel langzaam omhoog om de helderheid van geluiden, zoals spraak, te verbeteren. Scroll het wiel langzaam omlaag om het comfort in rumoerige luistersituaties te verbeteren. Als u met het wieltje iets verandert, hoort u misschien een pieptoon in uw hoortoestellen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing bij uw gehoorapparaat voor meer informatie over deze regelfunctie Volumeregeling Druk om het volume van uw hoortoestel te verhogen op de knop + van de Smart Alert. Druk om het volume van uw hoortoestel te verlagen op de knop van de Smart Alert. Bij een volumecorrectie hoort u een pieptoon. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw hoortoestelvoor extra informatie over de toontjes in verband met volumeregeling. Programmakeuze Druk op de knop Programmakeuze om van luisterprogramma te wisselen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw hoortoestel om na te gaan welke programma s beschikbaar zijn en wat de bijbehorende pieptonen zijn.

34 LearnNow Met de learnnow-knop kunt u uw hoortoestellen aanleren wat uw voorkeurvolume- en comforthelderheid-instellingen zijn, afhankelijk van de luisteromgeving. Bij het indrukken van de learnnow-knop wordt door de Smart Alert naar uw hoortoestellen een bericht gestuurd met de opdracht de voorgeprogrammeerde instellingen voor volume en comfort-helderheid te vervangen voor uw nieuwe voorkeurinstellingen. Uw hoortoestellen onthouden vervolgens uw voorkeur niveau s en passen uw volumeen comfort-helderheid-instellingen aan uw persoonlijke voorkeur aan. Zo hoeft u deze in de toekomst slechts minimaal bij te stellen in soortgelijke luisteromgevingen. Let op: De learnnow knop op uw Smart Alert is mogelijk uitgeschakeld door uw hoorspecialist en kan om die reden inactief zijn. Vraag aan uw hoorspecialist of het voor u mogelijk is om de learnnow knop op de Smart Alert te gebruiken. Home-knop Met een druk op de Home-knop keren uw hoortoestellen terug naar het vaste opstartprogramma van het toestel. Deze knop kan nuttig zijn wanneer u de hoortoestellen opnieuw wilt instellen op het beginprogramma en de volume- en comfort-helderheid-instellingen van toen zij voor het eerst werden ingeschakeld, onafhankelijk van de stand van de Links-Beide-Rechts-schakelaar. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw hoortoestel om na te gaan wat het beginprogramma is. NB De learnnow-knop werkt uitsluitend het automatische programma actief is en moet opnieuw worden ingedrukt na het veranderen van de volumeen/ of comfort-helderheid-instellingen naar uw voorkeurniveaus. Na het indrukken van de learnnowknop, hoort u een pieptoon als de opdracht door de hoortoestellen is ontvangen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw hoortoestel voor extra informatie over het automatische programma.

35 Accessoires Met het meegeleverde koord kunt u de afstandsbediening om uw pols of nek dragen. Verder treft u een riemklem aan. Om het koord aan de afstandsbediening vast te maken, doet u het volgende:

36

37 Afstandsbediening waarschuwingsfuncties Afstandsbediening hoorfuncties Deurbelmelder Telefoonmelder Bed shaker Rookmelder Waarschuwingen Verklaringen pagina 36 pagina 37 pagina 37 pagina 39 pagina 40 pagina 40 pagina 42 pagina 43 Probleemoplossing Pagina s 35 47

38 Afstandsbediening waarschuwingsfuncties PROBLEEM De signaallampjes op de afstandsbediening gaan niet aan De batterij is (bijna) leeg De batterij maakt geen of slecht contact De batterij is verkeerd om geplaatst De signaallampjes knipperen snel De batterij is bijna leeg. Het hoortoestel reageert niet op de signalen van de afstandsbediening. U houdt de afstandsbediening te ver van het hoortoestel Slechts één zijde reageert op de afstandsbediening De afstandsbediening laadt niet op in de lader De afstandsbediening is niet goed in de lader geplaatst Er gebeurt niets wanneer ik de afstandsbediening gebruik De batterij is bijna leeg MOGELIJKE OPLOSSING Laad de batterij op Informeer bij uw hoorspecialist Plaats de batterij met de minpool ( ) onder Laad de batterij op Breng de afstandsbediening meer naar u toe Houd de afstandsbediening voor u het hoortoestel moet zich binnen het bereik van de afstandsbediening bevinden (op niet meer dan 105 cm); controleer of er geen apparatuur in de buurt is die interferentie zou kunnen veroorzaken, zoals een mobiele telefoon, een magnetron of een computer of tv met een crt-scherm. Plaats de afstandsbediening goed in de lader. Als de afstandsbediening goed in de lader is geplaatst, brandt het laadlampje. Controleer of de lader is aangesloten op de netspanning en goed werkt. Laad de batterij op

39 PROBLEEM De signaallampjes op de afstandsbediening gaan niet aan De afstandsbediening staat niet aan De batterij is (bijna) leeg De batterij maakt geen of slecht contact De batterij is verkeerd om geplaatst De signaallampjes knipperen snel De batterij is bijna leeg. Het hoortoestel reageert niet op de signalen van de afstandsbediening U houdt de afstandsbediening te ver van het hoortoestel MOGELIJKE OPLOSSING Zet de afstandsbediening aan (vergrendelstand) Laad de batterij op Informeer bij uw hoorspecialist Plaats de batterij met de minpool ( ) onder Laad de batterij op Breng de afstandsbediening meer naar u toe Deurbelmelder PROBLEEM Er gebeurt niets wanneer de testknop van de deurbelmelder wordt ingedrukt. De deurbelmelder wacht tot het 2 seconden stil is geweest om reacties op achtergrondgeluiden te voorkomen. De batterij is bijna leeg. MOGELIJKE OPLOSSING Probeer het opnieuw Vervang de batterij. Gebruik uitsluitend een alkaline 6LR61 of lithium 6F22 batterij.

40 Deurbelmelder PROBLEEM MOGELIJKE OPLOSSING Het lampje op de deurbelmelder licht geel op bij activering van de melder. De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij. Gebruik uitsluitend een alkaline 6LR61 of lithium 6F22 batterij van 9 V. Het lampje op de deurbelmelder licht bij activering groen op maar de afstandsbediening ontvangt geen signalen. De batterij van de afstandsbediening is bijna leeg. Controleer de batterij van de afstandsbediening en laad hem zo nodig op. De afstandsbediening is te ver van de melder verwijderd. Houd de afstandsbediening dichterbij de melder. De deurbelmelder is ingesteld op de verkeerde RF-code. Controleer of alle melders op dezelfde RF-code zijn ingesteld. Volg zo nodig de aanwijzingen over het synchroniseren van afstandsbediening met melders op pagina 24. De deurbel klinkt maar de melder reageert niet. De melder is niet goed geplaatst ten opzichte van de deurbel Beweeg de melder rond de deurbel, zowel ernaartoe als ervan af. De afstand tussen deurbel en melder mag niet meer dan 3 cm zijn. De melder herkent het geluid van de deurbel niet Stel de melder in op herkenning van het geluid van de deurbel. Volg zo nodig de aanwijzingen over het synchroniseren van afstandsbediening met melders op pagina 24. Het lampje licht geel op en knippert. De deurbelmelder bevindt zich binnen het elektromagnetisch Schakel de magnetische detectie van de deurbelmelder uit. Zie pagina 25 veld van bijv. een inductielus of transformator. voor de AANWIJZINGEN. De afstandsbediening reageert zonder duidelijke aanleiding. Waarschijnlijk is er een ander systeem in de buurt met Wijzig op alle melders de instelling van de RF-code. Zie pagina 24 voor dezelfde RF-code dat interferentie veroorzaakt. de AANWIJZINGEN.

41 Telefoonmelder PROBLEEM Er gebeurt niets wanneer de testknop van de telefoonmelder wordt ingedrukt. De batterij is bijna leeg. Het lampje op de telefoonmelder licht bij activering geel op. De batterij is bijna leeg. MOGELIJKE OPLOSSING Vervang de batterij. Gebruik uitsluitend een alkaline 6LR61 of lithium 6F22 batterij van 9 V. De afstandsbediening is niet gesynchroniseerd met de melder. Volg de aanwijzingen voor het synchroniseren van bediening met melder op. Vervang de batterij. Gebruik uitsluitend een alkaline 6LR61 of lithium 6F22 batterij van 9 V. Het lampje op de telefoonmelder licht bij activering groen op maar de afstandsbediening ontvangt geen signalen. De batterij van de afstandsbediening is bijna leeg. Laad de batterij op De afstandsbediening is te ver van de melder. Houd de afstandsbediening dichterbij de melder. De telefoonmelder is ingesteld op de verkeerde RF-code. Wijzig op alle melders de instelling van de RF-code. Zie pagina 24 voor de AANWIJZINGEN. De afstandsbediening reageert zonder duidelijke aanleiding. Waarschijnlijk is er een ander systeem in de buurt met Wijzig op alle melders de instelling van de RF-code. Zie pagina 24 dezelfde RF-code dat interferentie veroorzaakt. voor de AANWIJZINGEN.

42 Bed shaker PROBLEEM De bed shaker trilt niet bij activering van een melder. De afstandsbediening staat niet in de lader. De bed shaker is niet goed aangesloten op de lader MOGELIJKE OPLOSSING Controleer of de bed shaker goed is aangesloten op de lader en of de afstandsbediening goed in de lader is geplaatst. Controleer of de lampjes van de lader allebei branden. Zorg ervoor dat de lader is aangesloten op de netspanning en goed werkt Druk de testknop bovenop de lader in om te controleren of er inderdaad een verbinding is tussen de lader en de bed shaker. Rookmelder PROBLEEM MOGELIJKE OPLOSSING Er gebeurt niets wanneer de testknop van de rookmelder wordt ingedrukt. De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij. Gebruik uitsluitend een batterij van 9 V. De afstandsbediening is te ver van de melder verwijderd (buiten bereik van melder) De afstandsbediening geeft soms een rookalarm af terwijl daar geen duidelijke aanleiding voor is. De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij De alarmtonen van de rookmelder zijn anders dan hiervoor aangegeven, zonder duidelijke aanleiding. De rookmelder is defect en moet worden nagekeken.

43 NB Bij activering van een melder anders dan de rookmelder licht het lampje op de melder groen op om aan te geven dat de batterij in goede conditie is. Als het lampje geel oplicht, is de batterij van de melder bijna leeg en moet hij worden vervangen. Op de rookmelder knippert het rode lampje ongeveer één keer per minuut wanneer de batterij in goede conditie is. Wanneer de batterij aan vervanging toe is, laat de rookmelder één keer per minuut een waarschuwingstoon horen. Als de batterij op het punt staat geheel leeg te raken, klinkt uit de rookmelder een kort rookalarm tot de batterij is vervangen of helemaal leeg is. Let op! Neem contact op met uw hoorspecialist voor problemen die niet in dit hoofdstuk Probleemoplossing worden behandeld. Indien u geen hoorspecialist hebt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging (zie overzicht achterop deze brochure).

44 Waarschuwingen De Smart Alert mag alleen worden gebruikt zoals geadviseerd door uw hoorspecialist. De Smart Alert gebruikt voor de communicatie met uw hoortoestellen digitaal gecodeerde inductieve signalen van laag vermogen. Hoewel het onwaarschijnlijk is, kunnen deze signalen invloed hebben op medische apparaten, zoals pacemakers. Een dergelijke invloed treedt onder normale gebruiksomstandigheden niet op, als de afstandsbediening op een afstand van minimaal 10cm van het lichaam in de hand wordt gehouden. Daarom wordt dragers van een pacemaker aangeraden de afstandsbediening niet in een borstzakje te dragen. Gebruik de Smart Alert niet in een explosiegevaarlijke omgeving. Gebruik de Smart Alert niet op plekken waar het verboden is elektronische apparaten te gebruiken, zoals in een vliegtuig. Bewaar de Smart Alert op een veilige plek voordat u een CAT-scan, MRIscan of andere elektromagnetisch onderzoek ondergaat. Niet uitdrukkelijk door Unitron Hearing goedgekeurde wijzigingen aan de Smart Alert kunnen de toestemming om het apparaat te mogen gebruiken, ongeldig maken. Batterij waarschuwingen Houd de afstandsbediening of batterijen buiten het bereik van kleine kinderen en huisdieren. Stop de afstandsbediening of de batterijen nooit in uw mond. Indien een batterij is ingeslikt, direct een arts waarschuwen. Precautions Neem contact op met uw hoorspecialist als de Smart Alert niet werkt na het correct plaatsen van een nieuwe batterij. Geef voor service altijd de Smart Alert en uw hoortoestellen samen af. De Smart Alert en uw hoortoestellen hebben een unieke communicatiecode. Dankzij die code werkt uw Smart Alert niet met hoortoestellen van anderen. De Smart Alert gebruikt de meest moderne componenten om u bijzonder betrouwbare geluidskwaliteit te bieden, zonder noemenswaardige invloed van andere apparaten. Wanneer u de Smart Alert echter gebruikt in de buurt van een computer, een communicatiemiddel zoals een digitale mobiele telefoon of andere sterke magnetische velden, houd dan een afstand van minstens 60 cm, om ervoor te zorgen dat alles perfect functioneert. Reageren uw hoortoestellen niet op de Smart Alert vanwege een storend magnetisch veld, vergroot dan de afstand tot het apparaat dat dit veld veroorzaakt.

45 Verklaring van overeenstemming Hierbij verklaart Unitron dat het Smart Alert Systeem voldoet aan alle essentiële eisen en overige toepasselijke bepalingen van Richtlijn 93/42/EEG. Een exemplaar van de Verklaring van overeenstemming is verkrijgbaar bij uw plaatselijke Unitrondistributeur. Het systeem beantwoordt tevens aan deel 15 van de regels van de Amerikaanse Federal Communications Commission en met Radio Standards Specification 210 van Industry Canada. De werking is onderworpen aan de volgende twee voorwaarden: (1) Het systeem veroorzaakt geen hinderlijke interferentie, en (2) het systeem moet alle ontvangen interferentie accepteren, ook die welke ongewenste werking kan veroorzaken. Herkenning TVul de contactinformatie op de sticker in de batterijlade van uw nieuwe Smart Alert in.

46 Guidance and manufacturer s declaration electromagnetic emissions The Model Smart Alert remote is intended for use in the electromagnetic environment specified below. The customer or the user of the Model Smart Alert remote should assure that it is used in such an environment. Emission test RF emissions CISPR 11 RF emissions CISPR 11 Harmonic emissions IEC Voltage fluctuations/ flicker emissions IEC Compliance Group 2 Class B Class A Complies Electromagnetic environment - guidance The Model Smart Alert remote must emit electromagnetic energy in order to perform its intended function. Nearby electronic equipment may be affected. The Model Smart Alert remote is suitable for use in all establishments, including domestic establishments and those directly connected to the public low-voltage power supply network that supplies buildings used for domestic purposes.

47 Guidance and manufacturer s declaration electromagnetic immunity The Model Smart Alert remote is intended for use in the electromagnetic environment specified below. The customer or the user of the Model Smart Alert remote should assure that it is used in such an environment. Immunity test IEC test level Compliance level Electromagnetic environment - guidance Electrostatic discharge (ESD) IEC ±6 kv contact ±8 kv air ±6 kv contact ±8 kv air Floors should be wood, concrete or ceramic tile. If floors are covered with synthetic material, the relative humidity should be at least 30%. Electrical fast transient/burst IEC ±2 kv for power supply lines ±1 kv for input/output lines ±2 kv for power supply lines ±1 kv for input/output lines Mains power quality should be that of a typical commercial or hospital environment. Surge IEC ±1 kv line(s) to line(s) ±2 kv line(s) to earth ±1 kv line(s) to line(s) No protective earth Mains power quality should be that of a typical commercial or hospital environment. Voltage dips, short interruptions and voltage variations on power supply input lines IEC <5 % U T (>95 % dip in U T ) for 0.5 cycle 40 % U T (60 % dip in U T ) for 5 cycles 70 % U T (30 % dip in U T ) for 25 cycles <5 % U T (>95 % dip in U T ) for 0.5 cycle 40 % U T (60 % dip in U T ) for 5 cycles 70 % U T (30 % dip in U T ) for 25 cycles Mains power quality should be that of a typical commercial or hospital environment. If the user of the Model Smart Alert remote requires continued operation during power mains interruptions, it is recommended that the Model Smart Alert remote be powered from an uninterruptible power supply or a battery. <5 % U T (>95 % dip in U T ) for 5 sec <5 % U T (>95 % dip in U T ) for 5 sec Power frequency (50/60 Hz) magnetic field IEC A/m 30 A/m Power frequency magnetic fields should be at levels characteristic of a typical location in a typical commercial or hospital environment. NOTE U T is the a.c. mains voltage prior to application of the test level.

48 Guidance and manufacturer s declaration electromagnetic immunity The Model Smart Alert System is intended for use in the electromagnetic environment specified below. The customer or the user of the Model Smart Alert remote should assure that it is used in such an environment. Immunity test IEC test level Compliance level Electromagnetic environment - guidance Portable and mobile RF communications equipment should be used no closer to any part of the Model Smart Alert remote, including cables, than the recommended separation distance calculated from the equation applicable to the frequency of the transmitter. Recommended separation distance Conducted RF IEC Vrms 150 khz to 80 MHz 3 V d = 1.2 P Where P is the maximum output power rating of the transmitter in watts (W) according to the transmitter manufacturer and d is the recommended separation distance in meters (m). Field strengths from fixed RF transmitters, as determined by an electromagnetic site survey, a should be less than the compliance level in each frequency range. b Interference may occur in the vicinity of equipment marked with the following symbol: Radiated RF IEC V/m 80 MHz to 2.5 GHz 3 V/m d = 1.2 P 80 MHz to 800 MHz d = 2.3 P 800 MHz to 2.5 GHz NOTE 1 At 80 MHz and 800 MHz, the higher frequency range applies. NOTE 2 These guidelines may not apply in all situations. Electromagnetic propagation is affected by absorption and reflection from structures, objects and people. a Field strengths from fixed transmitters, such as base stations for radio (cellular/cordless) telephones and land mobile radios, amateur radio, AM and FM radio broadcast and TV broadcast cannot be predicted theoretically with accuracy. To assess the electromagnetic environment due to fixed RF transmitters, an electromagnetic site survey should be considered. If the measured field strength in the location in which the Model Smart Alert remote is used exceeds the applicable RF compliance level above, the Model Smart Alert remote should be observed to verify normal operation. If abnormal performance is observed, additional measures may be necessary, such as re-orienting or relocating the Model Smart Alert remote. b Over the frequency range 150 khz to 80 MHz, field strengths should be less than 3 V/m.

49 Recommended separation distances between portable and mobile RF communications equipment and the Model Smart Alert System The Model Smart Alert remote is intended for use in an electromagnetic environment in which radiated RF Disturbances are controlled. The customer or the user of the Model Smart Alert System can help prevent electromagnetic interference by maintaining a minimum distance between portable and mobile RF communications equipment (transmitters) and the Model Smart Alert System as recommended below, according to the maximum output power of the communications equipment. Separation Distance according to frequency of transmitter m Rated maximum output power of transmitter W 150 khz to 80 MHz d = 1.2 P 80 MHz to 800 MHz d = 1.2 P 800 MHz to 2.5 GHz d = 1.2 P For transmitters rated at a maximum output power not listed above, the recommended separation distance d in meters (m) can be estimated using the equation applicable to the frequency of the transmitter, where P is the maximum output power rating of the transmitter in watts (W) according to the transmitter manufacturer. NOTE 1 At 80 MHz and 800 MHz, the higher frequency range applies. NOTE 2 These guidelines may not apply in all situations. Electromagnetic propagation is affected by absorption and reflection from structures, objects and people.

50 Uw Smart Alert Systeem De Smart Alert is een electrisch medisch apparaat speciale voorzorgen ten aanzien van EMC dienen inacht genomen te worden. Radio communicatie apparatuur kan invloed hebben op Medische apparatuur!! Waarschuwing: De Smart Alert afstandsbediening dient niet gebruikt te worden op of in directe omgeving van andere aparatuur. Indien Smart Alert in the buurt van andere apparatuur gebruikt word, de werking dient geverifieerd te worden. Declaratie: Het toestel heeft géén essentiele werking, het is instaat om alarm signalen in de 433 mhz of 868 mhz band te ontvangen en te zenden naar het hoortoestel in de khz band. Zender eigenschappen: Frequentie bereik = 37.1 to 45.2 khz Modulatie type = CPFSK Zendvermogen = 35.2 db µa/m at 3 m Hoorspecialist: Telefoon: Model: Serienummer: Reservebatterijen: Garantie: Datum aankoop:

51 Unitron Distributors Manufacturer 20 Beasley Drive, P.O. Box 9017, Kitchener, ON N2G 4X1 Canada Australia Level 2, Norwest Quay, 21 Solent Circuit, Baulkham Hills, NSW, NSW 2153 Belgium Baron de Vironlaan, 60 b-1700 Dilbeek Canada 20 Beasley Drive, P.O. Box 9017, Kitchener, ON N2G 4X1 China No. 78, Qi Ming Road, Export Processing Zone District B, Suzhou Industrial Park, P.R Denmark Nitivej 10, DK-2000 Frederiksberg España Avenida de la Industria nº13/15, Polígono de Canastell, Sant Vicent del Raspeig. Alicante, España European Representative Daimlerstrasse 22, Fellbach-Oeffingen, Germany France 5, rue Maryse Bastié - BP Bron Cedex, France Netherlands Ir. D.S. Tuijnmanweg 10, 4131 PN VIANEN New Zealand 10/215 Rosedale Rd., M277 Private Bag, , Albany, Auckland Norway Postboks 301 Sentrum 0105 Oslo, Norway South Africa First Floor Selborne House, Fourways Golf Park, Roos Street, Fourways, Johannesburg Sweden Förmansvägen 2, 4 tr SE-11743, Stockholm, Sweden United Kingdom St. George House, Cygnet Court, Centre Park, Warrington, Cheshire WA1 1PD U.S.A. Suite A, 2300 Berkshire Lane North, Plymouth, MN 55441

52 Distributeur Maak contact met uw huis Bij Unitron zetten wij ons in voor slechthorenden. Wij werken nauw samen met hoorspecialisten om geavanceerde, doelgerichte oplossingen voor iedereen te ontwikkelen. powered by Bellman & Symfon Gedrukt in Canada

Smart Control gids over afstandsbediening

Smart Control gids over afstandsbediening Smart Control gids over afstandsbediening Hartelijk dank Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor de Unitron Smart Control-afstandsbediening voor uw hoortoestel van Unitron. Bij Unitron zetten wij ons in

Nadere informatie

1. INLEIDING Algemeen Classificatie/regelgeving Garantie Beschrijving van de NOCOSPRAY Afmetingen...

1. INLEIDING Algemeen Classificatie/regelgeving Garantie Beschrijving van de NOCOSPRAY Afmetingen... Handleiding 2 INHOUDSOPGAVE 1. IEIDING 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Classificatie/regelgeving... 5 1.3 Garantie... 5 2. VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 6 3. BESCHRIJVING 8 3.1 Beschrijving van de NOCOSPRAY 2... 8 3.2

Nadere informatie

Bellman Visit 868 wekker, BE1500 (NL) Om te beginnen. Functie

Bellman Visit 868 wekker, BE1500 (NL) Om te beginnen. Functie Bellman Visit 868 wekker, BE1500 Bellman Visit 868 wekker, BE1500 (NL) Wij danken u voor uw vertrouwen in de producten van Bellman & Symfon. Het Bellman Visit 868 systeem bestaat uit een aantal radiozenders

Nadere informatie

Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing

Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing Hartelijk dank Bedankt dat u hebt gekozen voor de afstandsbediening voor uw hoortoestellen van Unitron. Bij Unitron zetten wij ons in voor mensen met gehoorverlies.

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Shine. Moda II

Gebruiksaanwijzing Shine. Moda II Gebruiksaanwijzing Shine Moda II Inhoudsopgave Uw Shine hoortoestel(len)...1 Overzicht van uw hoortoestel...2 Plaatsing van uw hoortoestel op het oor...4 In- en uitschakelen van uw hoortoestel...5 Batterij...6

Nadere informatie

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80 Handleiding ReSound oplader 60 en 80 Gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe ReSound oplader voor uw hoortoestel. Deze handleiding helpt u om te gaan met de oplader. Wij hopen dat u er veel plezier

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Type bovenarm. Bloeddrukmeter TMB-1018-BT

Gebruiksaanwijzing. Type bovenarm. Bloeddrukmeter TMB-1018-BT Gebruiksaanwijzing Bloeddrukmeter TMB-1018-BT Type bovenarm Fouten en wijzigingen voorbehouden. BodyGauge is een geregistreerd handelsmerk. BodyGauge Postbus 654 NL-3720 AR Bilthoven Tel: +31 (0)85 876

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR A B C * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

Charging base handleiding

Charging base handleiding Charging base handleiding Hartelijk dank Hartelijk dank dat u voor deze oplaadbare oplossing hebt gekozen. Uw charging base Uw hoorspecialist: Introductiejaar: 2017 Telefoonnummer: Serienummer: Garantie:

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR D A C * B * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Zoekmodus-knop B: Aansluiting wandschakelaar C: Aansluiting verlichting D: Indicator

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Maverick ET 732 Handleiding

Maverick ET 732 Handleiding Handleiding Maverick ET-732 Redi Chek Gefeliciteerd met de aankoop van uw Redi Chek thermometer. Vanaf nu kunt u op afstand de temperatuur in de gaten houden van uw oven/bbq en tegelijkertijd de kerntemperatuur

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt een kwalitatief hoogwaardig product in handen waarvan u veel plezier en comfort

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING 1. Knop afstandsbediening AAN/UIT AFSTANDSBEDIENING INSCHAKELEN 2. Indicator Stimulatieniveau 3. Knop Stimulatie UIT 1. Houd ingedrukt tot de lampjes gaan branden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS Waar moet u op letten? Het KlikAanKlikUit systeem De set APA3-1500R is eenvoudig uit te breiden met andere KlikAanKlikUit

Nadere informatie

Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing

Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing Unitron afstandsbediening gebruiksaanwijzing Hartelijk dank Bedankt dat u hebt gekozen voor de afstandsbediening voor uw hoortoestellen van Unitron. Bij Unitron zetten wij ons in voor mensen met gehoorverlies.

Nadere informatie

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER 1. Inleiding 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER Dank u voor uw aankoop! U heeft geen vergunning nodig voor dit handige toestel. Bovendien kunt u praten met om het even wie en u hoeft ook geen zendtijd te betalen!

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

Uw Audicien: Telefoonnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Datum van aanschaf:

Uw Audicien: Telefoonnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Datum van aanschaf: utv gids Inhoudsopgave Uw utv...1 Overzicht van de utv...2 Pakket inhoud...3 Apparaatbeschrijving...4 Installeren...6 Dagelijks gebruik van de Unitron utv...15 Waarschuwingen...23 Problemen oplossen...26

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

De Roger Pen in een pennenstreek

De Roger Pen in een pennenstreek De Roger Pen in een pennenstreek Proficiat met uw keuze voor de Roger Pen! U heeft gekozen voor de Roger Pen, het Zwitserse kwaliteitsproduct dat met de grootste zorg is ontwikkeld om de slechthorende

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt een kwalitatief hoogwaardig product in handen waarvan u vele jaren

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 NL Gebruiksaanwijzing HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Nederlands 1 Gefeliciteerd Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips!

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

* Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking)

* Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) D C B A * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en verbindstatus) B: Zoekmodus-knop C: Kinderbeveiliging D: Klapdeksel

Nadere informatie

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen.

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen. GEBRUIKSAANWIJZING WAARSCHUWING: Niet samen gebruiken met een elektrisch apparaat of apparaten dat/die 500 watt of meer gebruiken, of die gevaar op kunnen leveren wanneer ze onbeheerd achterblijven, zoals

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN

AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Uw Lifeline Vi Telecare unit De Lifeline Vi Telecare unit is aangesloten op elektriciteit en uw telefoonlijn. De unit zorgt ervoor dat u in geval van nood een alarmoproep kunt genereren

Nadere informatie

Handleiding Quick start

Handleiding Quick start Handleiding Quick start Geachte klant, Hartelijk dank dat u heeft gekozen voor de mobiele telefoon General Mobile Discovery. Deze quick start handleiding is bedoeld om de belangrijkste functies van het

Nadere informatie

1.0 Inleiding... 3 2.0 Beschrijving onderdelen... 4 3.0 Aansluiten van de Comfort Duett... 5 3.1 Het laden van de batterij... 5 3.

1.0 Inleiding... 3 2.0 Beschrijving onderdelen... 4 3.0 Aansluiten van de Comfort Duett... 5 3.1 Het laden van de batterij... 5 3. COMFORT DUETT Multi Care Systems B.V. Wijkermeerstraat 16 Postbus 275 2130 AG Hoofddorp Telnr. : 023-5544011 Faxnr. : 023-5556461 Teksttel. : 023-5571610 E-mail : info@multicaresystems.nl 1.0 Inleiding...

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR A B C * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmodus-knop C: Indicator 1 [1] Draai de fitting-ontvanger

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

360 AHO Gebruiksaanwijzing

360 AHO Gebruiksaanwijzing 360 AHO Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave Uw 360 hoortoestel(len)...1 Praktische oplossingen voor alledaagse problemen...2 Hoe kunt u het meest genieten van uw 360 hoortoestel...3 De 360 AHO gebruiksaanwijzing...4

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-6600C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL Lees

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-500T/R 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van dit 40 kanaals communicatiesysteem, AT-500T/R. Deze handleiding

Nadere informatie

NEDERLANDS. SAS-ALARM100 1x Alarmeenheid 6x Deur-/raamsensoren 2x Afstandsbedieningen

NEDERLANDS. SAS-ALARM100 1x Alarmeenheid 6x Deur-/raamsensoren 2x Afstandsbedieningen Inleiding: Multifunctioneel plug and play draadloos alarmsysteem. Eenvoudige en snelle installatie. Het werkt op batterijen en maakt transformatoren en kabels dus overbodig. Beveiligt huizen, kantoren,

Nadere informatie

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 Technaxx * Gebruiksaanwijzing Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 [extra: Set 3-Bewegingsdetectiesensoren TX-105] Hierbij de fabrikant Technaxx Deutschland GmbH & Co.KG verklaart, dat dit product, waarop

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit.

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. ActivSound 75 (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. () Stroomindicator Gaat groen branden wanneer de stroom wordt ingeschakeld. () Volumeregeling van infraroodmicrofoon [Leraar 1 en

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder.

Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder. INSTALLATIEHANDLEIDING AKOESTISCHE Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder. Klantenservice Meer informatie over de installatie en het gebruik van WoonVeilig kan je vinden

Nadere informatie

Remote afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING

Remote afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING Remote afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING A Basis model 1 22 3 4 5 Met de SurfLink Remote afstandsbediening kunt u eenvoudig en discreet wijzigingen aanbrengen in de instellingen van uw hoortoestellen.

Nadere informatie

Charging base handleiding

Charging base handleiding Charging base handleiding A Sonova brand Hartelijk dank Hartelijk dank dat u voor deze oplaadbare oplossing hebt gekozen. Wij zetten ons in voor mensen met gehoorverlies. Wij werken nauw samen met hoorspecialisten

Nadere informatie

SEC-ALARM100/110/120. Alarmsystemen INSTRUCTIES NEDERLANDS

SEC-ALARM100/110/120. Alarmsystemen INSTRUCTIES NEDERLANDS NEDERLANDS INSTRUCTIES SEC-ALARM100/110/120 Alarmsystemen Introductie: Multifunctioneel plug and play draadloos alarmsysteem. Eenvoudige en snelle installatie. Het werkt op batterijen en maakt transformatoren

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op  vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze deurbel ontvanger kan worden gebruikt in combinatie met KlikAanKlikUit

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-7000C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL ONTVANGER

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem CARETECH GLORIA van Caretech is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het garandeert

Nadere informatie

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02)

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) INSTALLATIEHANDLEIDING SLIMME RADIATORKNOP Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia Slimme Radiatorknop.

Nadere informatie

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-060 FITTING SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders

Nadere informatie

Handleiding secmac. Video Laryngoscoop

Handleiding secmac. Video Laryngoscoop Handleiding secmac Video Laryngoscoop Model: E.An IILP & E.An IISP Tianjin Medan Medical Corp. Building 35-1 U-Valley Sinke Garden, Beichen District Tianjin, China Tel: +86 022-86839935 +86 4001-1212-10

Nadere informatie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Netvoeding Deze uitrusting werd ontworpen om te werken op wisselstroom netvoeding van 230 volt, 50 Hz. Andere stroombronnen kunnen dit apparaat beschadigen. Controleer

Nadere informatie

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender [6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender Druk met een puntig voorwerp kort op de Zend met de KlikAanKlikUit zender een AAN - verbindknop. De LED-indicator gaat knipperen signaal. Druk bijvoorbeeld op

Nadere informatie

AFR-100 FITTING DIMMER

AFR-100 FITTING DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders met

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

RF INTERLINKSTATION DS700RFF

RF INTERLINKSTATION DS700RFF RF INTERLINKSTATION DS700RFF BELANGRIJK: Lees deze handleiding voor installatie. Als u het alarmsysteem voor iemand anders installeert, laat dan een kopie achter voor de eindgebruiker. 0086-CPD-517190

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at HP8360/00. Gebruiksaanwijzing

Straightener.   Register your product and get support at HP8360/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8360/00 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LivingColors Iris

Gebruiksaanwijzing LivingColors Iris Gebruiksaanwijzing LivingColors Iris Uitpakken en installeren Aan de slag met uw LivingColors Als u de LivingColors uitpakt, is deze al gekoppeld aan de afstandsbediening. U hoeft alleen nog maar de stekker

Nadere informatie

Downloaded from Register your product and get support at HP8319. Gebruiksaanwijzing

Downloaded from   Register your product and get support at   HP8319. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Downloaded from www.vandenborre.be HP8319 Gebruiksaanwijzing a b c d e Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer

Nadere informatie

Handleiding U8 Wireless Headset

Handleiding U8 Wireless Headset Voorwoord Bedankt dat je voor de Music Headsets hebt gekozen Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voor de juiste instructies om het voordeel van ons product te maximaliseren. Onze headsets zijn goed

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer,

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer, INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep Systeem PAS Euro AM / FM van Estafette is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt.

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. WAARSCHUWING Laad de Jump Starter niet op op gevaarlijke plaatsen, zoals in de

Nadere informatie

Handleiding Rook- Hittemelder

Handleiding Rook- Hittemelder Totaal Alarm Een veilig gevoel voor THUIS EN FAMILIE. Handleiding Rook- Hittemelder Inhoud Aanmelden en montage.... 2 Batterijen vervangen.... 4 Instellingen rook- hittemelder WeBeHome.... 5 Pagina 1 van

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8297 NL Gebruiksaanwijzing a b cd e g f h i Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Deur-/raamcontact

Installatiehandleiding. Deur-/raamcontact Installatiehandleiding INSTALLATIEHANDLEIDING DEUR-/RAAMCONTACT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig deur-/raamcontact. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. SmartLinQ GT100

Gebruikershandleiding. SmartLinQ GT100 Gebruikershandleiding SmartLinQ GT100 Het toestel SmartLinQ GT100 Batterij installeren Plaats de batterij correct in de groef. Schuif de batterij zoals wordt aangegeven door de pijl en klik de batterij

Nadere informatie

AMPLICALL50. Draagbaar Alarmapparaat. Nederlands

AMPLICALL50. Draagbaar Alarmapparaat. Nederlands AMPLICALL50 Draagbaar Alarmapparaat 0 Nederlands INHOUD INHOUD 1 INLEIDING 3 De AMPLICALL TM 50 uitpakken 5 BESCHRIJVING 6 Algemene beschrijving 6 INSTALLATIE 8 Opstelling 8 Montage 9 Bereik 10 KOPPELEN

Nadere informatie

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif D C E A B F Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif Schakelaar D: Spanningsindicator E: Kinderbeveiliging F: Letter-/cijfercodeschijf 1 [1] Instellen ontvang -code Draai

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-3500-3 DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR A C B C D E Voorbeeldtoepassing (afstandsbediening niet inbegrepen) A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Bevestigingspunten D: Klemschroeven

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWST-8802 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR DUBBEL

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWST-8802 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR DUBBEL GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWST-8802 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR DUBBEL C * E D F A B * Afbeelding van de AC-300 (niet inbegrepen) A: Afneembare knop B: Afneembare lijst C: Uit knop D: Batterij E: Bevestigingspunt

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

NO C NC ON

NO C NC ON HearPlus 322wra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 5 6 7 2 3 8 9 4 13 14 15 16 NO C NC 19 10 17 11 12 18 1 Controlelampje 2 Knipperlicht 3 Indicatorlampjes voor kanalen 1 4 4 Luidspreker 5 Geluids-/visueel signaal

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT OMSCHRIJVING Deze LED spot met ingebouwde ontvanger is draadloos en dus overal te bevestigen. Met een KlikAanKlikUit zender naar keuze kunt u het lampje

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AEX-701 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE SIGNAALREPEATER Lees

Nadere informatie

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen: Veel gestelde vragen: Welke functies heeft het apparaat? 5 functies in 1: te gebruiken als auto starthulp, LED lamp, oplader voor diverse apparaten zoals mobiele telefoons, laptops, PSP, MP3/MP4. Hoe kan

Nadere informatie

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Technaxx * Gebruikersaanwijzing Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Met deze comfortabele en goed passende oortelefoon kunt u genieten van televisie en muziek op uw favoriete volume, zonder dat iedereen

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 YCT-102 AFSTANDSBEDIENING

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 YCT-102 AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 YCT-102 AFSTANDSBEDIENING A * B E C Verlichting: Aan / Uit / Dimmen Electrische zonwering / garagedeur etc.: Open / Dicht / Stoppen * Afbeelding van een willekeurige KlikAanKlikUit-ontvanger

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

Handleiding Monty-alarmzender

Handleiding Monty-alarmzender Handleiding Monty-alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty-alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen alarm

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at.  HP4935/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie