Boefjeskrant. november2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boefjeskrant. november2014"

Transcriptie

1 Boefjeskrant november2014

2 Voorwoord Voor u ligt de digitale Boefjeskrant van november De zomerse dagen zijn weer achter de rug en iedereen is weer terug van een welverdiende zomerstop. Het zomerfeest was zeer geslaagd. We hadden gelukkig mooi weer. De opkomst was groot. Ons thema dit jaar was Disney! Het plein was mooi versierd en ingericht met leuke Disney spelletjes. Er was een echte clown en alle leidsters en kinderen waren verkleed. Verderop in de krant vindt u foto s en verhaaltjes over deze dag. Tijdens de vakantieopvang hebben de kinderen leuke uitstapjes gemaakt en zijn er veel activiteiten gedaan. Op de groepen wordt gewerkt met verschillende thema s. Thema Regen hebben we net afgesloten en nu wordt er gewerkt aan het thema Reuzen en kabouters. Puk speelt hierbij natuurlijk weer een belangrijke rol. Kinderopvang Boefje staat bekend als goed, gezellig en een betrouwbaar kinderopvang. De afgelopen maanden hebben veel ouders hun kinderen bij ons ingeschreven. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op. Wij gaan voor kwaliteit en willen de kinderen een goed ontwikkeling bieden. Ons team is uitgebreid met de komst van juf Manon en juf Chantal. Juf Manon begeleidt samen met juf Sabrina de babygroep. Juf Chantal is te vinden op de Dreumesgroep samen met juf Angela en zij begeleidt tevens de BSO kinderen op het Visserspad. Ook zijn er weer nieuwe stagiaires, Merve en Kim. Ik wens ze een fijne en leerzame stageperiode. Op dinsdag 21 oktober is de fotograaf geweest en zijn er weer mooie foto s van alle kinderen en juffies gemaakt. De foto s liggen op de groep. U kunt ze bekijken, kopen en nabestellen. Kinderopvang Boefje zal de komende tijd in het teken van Sinterklaas en Kerst staan. Dat wordt weer een gezellige tijd. De sint verwachten we op donderdag 4 december. Meer informatie volgt nog. Neemt u ook een kijkje op onze nieuwe website (www.kinderopvangboefje.nl). Mocht u iets opvallen, laat het ons weten. Kinderopvang Boefje werkt nog steeds met facebook. Daar kunt u een kijkje nemen en eventueel een reactie plaatsen. Bijna dagelijks worden er foto s/filmpjes en verslagen opgezet. Leuk om te zien. Ik wens iedereen veel leesplezier en voor straks hele fijne feestdagen Marga van Veen

3 Welkom nieuwe babyboefjes - Arwen is per juli bij ons komen spelen. - Aedan is per augustus bij ons komen spelen. - Siep is per augustus bij ons komen spelen. - Beren is per augustus bij ons komen spelen. - Nordine is per augustus bij ons komen spelen. - Timothy is per september bij ons komen spelen. - Thyro is per oktober bij ons komen spelen. - Noud is per oktober bij ons komen spelen. - Marit is per november bij ons komen spelen. Ditjes en datjes. Wist u dat. Nathan voor een weekendje Frankrijk wat losse stapjes zette en na het weekend lopend binnen kwam. Luna zich al zelf optrekt en overal probeert op te klimmen. Nova steeds harder gaat rennen. Tess steeds vaker los gaat lopen en het liefste zo snel mogelijk. Yannick steeds vaker losse stapjes zet, vooral als wij niet kijken en als we dan kijken gaat hij snel weer zitten. Timothy het leuk vind om samen met de juffen op ontdekking te gaan.

4 Morris zich goed en stevig kan optrekken. Arwen steeds sneller begint te tijgeren. Siep steeds beter gaat zitten. Aedan het leuk vind om aan tafel muziek te maken. Nordine springen in de springstoel helemaal geweldig vindt. Beren het heel leuk vindt om naar buiten te gaan. Thyro moet lachen als zijn grote zus een kusje komt brengen. Marit een hele vrolijke baby is. Noud het heerlijk vindt om te schommelen in de schommelstoel. HIEP, HIEP, In augustus is Luna 1 In oktober waren Over 2 weekjes alweer 1 HOERA jaar geworden! Nova en Tess 1 jaar geworden! gaan we de verjaardag van Yannick vieren, hij wordt ook jaar oud!

5 Elf november is de dag, dat mijn lichtje, branden mag. Dit jaar hebben wij super schattige lampionnen gemaakt met de babygroep. Wandelen. Afgelopen 2 maanden zijn Manon en Sabrina veel wezen wandelen met alle baby boefjes. Jammer genoeg word het nu steeds kouder en natter buiten, waardoor we minder kunnen wandelen, maar wat hebben wij er van genoten. Heeft u ons ook een keertje gezien tijdens onze wandelingen?

6 Ditjes en datjes..: - Fynn, Thijs, Cas en Myrthe zitten al enige tijd op de dreumesgroep. Het gaan super goed Wat worden jullie snel groot - Sam, Elise en zijn al aan het wennen op de peutergroep. - Evi en Jelte gaan ook al bijna wennen op de peutergroep ( spannend! ) - Erabella kan al plassen op de grote wc! Wauw meis wat knap - Guus knuffelt ze broertje bijna plat ;) - Fynn is het er niet mee eens dat hij op de dreumesgroep zit, en slaat liever een groep over naar de peutergroep ;) haha! - Dani en Cas zijn dikke vrienden ( echte boefjes met ze tweeën) - Op het moment dat we gaan opruimen gaat Jelte zich verstoppen ;) haha! - Finn word nu echt elk moment grote broer - Jessie kan heel goed het liedje zingen van Frozen (let it go) Thema: Regen, water Brrrr Dolle pret met water en schuim!

7 Regendruppel Hiervoor heb je het volgende nodig: - Blauw karton - schaar (om de regendruppel te knippen) - witte verf - schort Lekker kliederen met de handen, en het verf mooi verspreidden op het papier.

8 Hoerrraaaa Erabella, Finn en Jessie zijn alweer 2 jaar geworden

9 Peutergroep: Wat leuk dat u weer even de tijd neemt om de boefjeskrant te lezen. Op de peutergroep zijn we net begonnen aan het thema reuzen en kabouters. Aan de hand van het verhaal kabouter Bim doen de kinderen verschillende opdrachten samen met Puk. Buiten wordt het weer kouder. Wilt u eraan denken om uw boefje handschoenen/sjaal en eventueel een muts mee te geven. Zo kunnen we lekker naar buiten blijven gaan. Op onze website en facebook worden altijd leuke foto s geplaatst van de kinderen. Heeft u ze al gezien? Veel plezier met lezen! Juf Kelly en Charity Wist-u-dat. Armano een broertje krijgt? Nidal grote broer is geworden en zijn zusje Mayar heet? Joey sinds kort een stoere bril heeft? Maya al goed Nederlands kan praten? Jomi heel behulpzaam en gek op Myrthe is? Fay onze kletskous van de groep is? Pip, Raha en Joey bijna 4 worden? Jill een echt boefje is? Danique geen speen meer heeft? Jayden Q. de oren van je hoofd kletst? Jayden van Ingen gek is op de herfst? Hij bestudeerd alle gevallen bladeren van de bomen heel erg goed! Koen dikke vrienden is met Jayden van Ingen? Chiara over is naar de bso? Cem 4 is geworden en wij hem missen? Wij Noa heel erg missen? Jurre gek is op de gele bus van zijn vader? Jaleesha het liefst de hele dag bij haar broertje Thyro is? Dylan heel goed kan voetballen? Wij Finn heel erg missen op de groep nu hij over is naar de bso? Levi heel veel plezier heeft, ondanks dat hij soms wat verdrietig binnenkomt? Sam en Elise net over zijn? Welkom! Chafina gek is op poppen?

10 Voorstelling Disney on ice Ga mee naar een betoverende wereld, vol met de meest magische momenten uit het koninkrijk in Disney On Ice presents Magical Ice Festival! Ga mee op reis met de koninklijke zusjes Elsa en Anna naar de winterse wereld van Disney s Frozen, de Academy Award winnende en meest succesvolle animatiefilm allertijden. De hilarische sneeuwman Olaf, de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven helpen de zusjes in een verhaal vol actie, avontuur, magie en onvergetelijke figuren. Beleef een fantastisch optreden als Sebastiaan voor één nacht uit zijn schelp kruipt en de boel onder zee op stelten zet met Ariel. Een koor van vriendelijke schurken ontketent een muzikale chaos, als ze bezoek krijgen van de brutale en pittige Rapunzel en haar charmante bondgenoot Flynn. En, voetjes van de vloer als het Beest en zijn betoverde bedienden een spectaculaire show opvoeren voor Belle. Het wordt een swingende mix van koninklijke supersterren! Knutseltip: Materiaal: Mal gekleurd karton schaar kurken (van wijnflessen) watten verf Werkwijze: Knip uit karton de stoomboot. Je kan met de verf en de kurken gaan stempelen. Pak voor iedere andere kleur een andere kurk. Laat de boot goed drogen. Wanneer de boot droog is kan je er watten op plakken zodat het net lijkt alsof er stoom uit de boot komt.

11 Boekentip: Dikkie Dik viert Sinterklaas Vier verhalen over Dikkie Dik, die samen met zijn vriendjes Poes Muis en Beer kennis maakt met Sinterklaas. Ze vinden een wortel in een schoen, verkleden zich als Sinterklaas en zwarte Piet en snoepen van een chocoladeletter. En van wie komt toch dat cadeautje op het dak? Lampionnen De kinderen hebben weer hun best gedaan op hun lampion. We hadden dit jaar egels en slakken. Wat een werk zeg, al dat prikken. De kinderen waren zeer geconcentreerd bezig met prikken. De kinderen hebben alles zelf uitgeprikt, geverfd en beplakt. Af en toe hielp de juf stiekem een beetje mee. Vindt u ze niet prachtig? Wij zijn hartstikke trots!!! VVE Wij zijn zeer trots op onze kanjers die met VVE mee doen. Ze krijgen extra begeleiding en hulp bij de Nederlandse taal. Maja zit bij ons vanaf de zomer, zonder enig woord Nederlands te kunnen spreken en kijk nu eens,. Maja Beheerst de Nederlandse taal al bijna helemaal en heeft zo veel plezier op het kinderdagverblijf.

12 Verjaardagen: Augustus: 12 e is Jomi 3 jaar geworden. September: Geen jarigen Oktober: 14 e is Fay 3 jaar geworden. 25 e is Dylan 3 jaar geworden. 26 e is Jayden van Ingen 3 jaar geworden. 28 e is Nidal 3 jaar geworden. November: 5 e zijn Cem en Chiara 4 jaar geworden. 12 e Armano wordt 3 jaar. 29 e Levi wordt 3 jaar. December: 1 e wordt Pip 4 jaar. 8 e Maja wordt 3 jaar. 13 e Jayden Quax wordt 3 jaar. 23 e Jill wordt 3 jaar. 29 e Jurre wordt 3 jaar. Wij willen alle jarigen van harte feliciteren!

13 Peuterspeelzaal - Selena al zindelijk is? - Tyler een erg mooie bril heeft! - Pita en Damian super leuk samen kunnen spelen! - Clara nieuw is op de peuterspeelzaal? - Chafina erg van kroelen met de juf houd? Gelukkig vinden de juffies dat altijd erg gezellig! Jarige joppies van de peuterspeelzaal - Maya word 8 december 3 jaar - Damian word 31 januari 4 jaar - Pita word 1 maart 4 jaar - Clara word 12 maart 3 jaar - Tyler word 20 maart 4 jaar

14 Foto s

15 - Esmee het erg leuk vind om de juf te helpen. Ze verzint dan ook zelf vaak knutsel werkjes om te maken met de kinderen! - Juf Kim de nieuwe stagiaire? Zij zal op de maandagen en donderdagen aanwezig zijn. - Alyssa al haar A diploma heeft gehaald! We zijn super trots op je! - Chiara, do dochter van juf Kelly nu ook op de BSO komt. 5 November is zij 4 jaar geworden! - Guenevere erg goed kan dansen? - Noa en Chiara erg veel van Frozen houden? Ze willen allebei heel graag Elsa zijn haha! - Finn nu ook gezellig op de BSO komt spelen? Jarige joppies vanaf November 2014: - Esmee word 2 november 7 jaar - Chiara word 5 november 4 jaar - Sem L word13 november 5 jaar - Dominique word 25 december 8 jaar - Manoa word 26 januari 5 jaar Beste ouders, Ter herinnering! Boefje is gesloten van 24 December t/m 1 Januari.

16 Herfstvakantie 2014 Ook dit jaar heeft BSO Boefje weer super leuke en leerzame activiteiten gedaan in de herfstvakantie. Zo zijn we naar The Art of the Brick geweest in de Amsterdam Expo met meer dan vijfenzeventig kunstwerken, opgebouwd uit ruim één miljoen LEGO-stenen!! Ook zijn we naar indoor speelparadijs Fun Festijn geweest en naar Speelparadijs De Goudvis waar je buiten én binnen leuk kan spelen! De boefjes mochten ook een dagje een speelgoedje van huis meenemen waar ze op de Bso mee mochten spelen. En we hebben heerlijke cup-cakes gemaakt en daarna natuurlijk lekker opgegeten!

17 Dit stukje is geschreven door Dominique: Ik vind het hier heel leuk er zijn ook leuke kinderen de jufen zijn ook lief. Dit stukje is geschreven door Noa van Langen: De juffen zijn lief ik ken er drie Loena, Tanja, Kelly. Ik vind het leuk om met de knex te spelen en met me broertje.

18 BSO Jupiterstraat.. Het is weer tijd voor een Boefjeskrant. Ook wij hebben uiteraard weer leuke dingen te vertellen. Wij krijgen steeds meer aanmeldingen met leuke kinderen die onze groep komen versterken. De zomervakantie en herfstvakantie zijn ook weer voorbij. Daar hebben wij met alle plezier van kunnen genieten met leuke uitstapjes naar onder andere: Monkeytown, de Goudvis, Sprookjeswonderland, de kinderboerderij, Raceplanet. Verder hebben wij in de vakantie op de groep ook leuke activiteiten gedaan, we hebben gezichten in pompoenen gemaakt voor Halloween, we hebben herfst cup cakes versierd en we hebben heerlijke broodjes gemaakt!

19 Zwemles De kinderen die op het Boefje zitten kunnen ook gebruik maken van zwemlessen bij de Watering, voor een hele leuke prijs. Voor meer informatie kunt u mailen naar: De kinderen worden vanaf school opgehaald en gaan met 2 leidsters naar de zwemles. Tijdens de les blijf de leidster kijken en helpen met verkleden, vervolgens worden de kinderen weer terug gebracht naar de BSO. Verhaaltje van Floor In iedere Boefjeskrant staat een verhaaltje geschreven door één van de kinderen van de groep. Ze vertellen hierin wat hun ervaringen zijn bij BSO Boefje. Voor deze keer heeft Floor Brandsma een leuk stukje geschreven! Floor is 9 jaar en ze zit in groep 6. Hallo allemaal, Ik mocht nu een verhaaltje schrijven in de boefjes krant van juf Sabine. Ik vind het hier leuk op het Boefje omdat de juffen heel lief zijn. Ook speel ik hier graag buiten omdat het leuk is. Wij doen hier leuke dingen zoals: spelen met andere kinderen en pesten met juf Sabine ( kaart spel ), cakejes maken en daarna lekker opsnoepen. Ik doe ook mee aan activiteiten van Boefje zoals: Trompet les en rots en water, dat vind ik heel erg leuk. Mijn moeder werkt op school en sinds kort mag ik zelf alleen naar huis. Dit was mijn verhaaltje Liefs, Floor

20 Juf Anouk Bijna iedereen heeft mij inmiddels op de groep bij BSO Boefje op de Jupiterstraat gezien. Ik werk hier vanaf de zomervakantie op de dinsdag, donderdag en vrijdag. Omdat de groep zo groot is geworden, help ik Juf Sabine op deze dagen. Ik vind het heel gezellig bij jullie en ik weet inmiddels helemaal hoe alles op de groep in zijn werk gaat. In het begin hebben de kinderen mij heel goed met alles geholpen, dat was erg lief van jullie! JARIGEN!!! Bij ons op de groep zijn er veel jarigen geweest in de afgelopen periode. Graag uw aandacht voor de kinderen die jarig zijn geweest vanaf juni: David Koper is 3 juli 4 jaar geworden Senna de Beunje is 13 juli 5 jaar geworden Tycho Bets is 22 juli 10 jaar geworden Jesse Meinen is 23 juli 6 jaar geworden Twan Tuininga is 28 juli 9 jaar geworden Stijn Nieuwenhuijsen is 30 juli 5 jaar geworden Luca Schipper is 2 augustus 4 jaar geworden Revenjah is 4 augustus 4 jaar geworden Tom Serné is 5 augustus 6 jaar geworden Livia Krombeen is 6 augustus 5 jaar geworden Seyenna Lamboy is 15 augustus 9 jaar geworden Sanne de Boer is 27 augustus 8 jaar geworden Kai van Poorten is 29 augustus 10 jaar geworden Fenna van Wijk is 17 september 5 jaar geworden Floor Brandsma is 19 september 9 jaar geworden Jamie de Beunje is 25 september 7 jaar geworden Jari van Poorten is 5 oktober 8 jaar geworden Kay Lamboy is 12 oktober 5 jaar geworden Lashay van Leeuwen is 22 oktober 11 jaar geworden Lea Serné is 23 oktober 9 jaar geworden Iris Heuvel is 1 november 5 jaar geworden Jongens en meiden nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!

21 Buitenschoolse activiteiten In samenwerking met Basisschool de Evenaar en verschillende andere organisaties organiseert Boefje veel buitenschoolse activiteiten. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt voor slechts een kleine vergoeding. Uiteraard doet ook een groot aantal van de kinderen op onze groep hieraan mee. De activiteiten zijn inmiddels alweer druk aan de gang, maar er zullen ook snel weer nieuwe activiteiten starten. De kinderen hebben kunnen kiezen uit: kleuterdansen, koken voor kleuters, zumba, muziekles, cup cakes versieren en rots en water training. Nieuwe kinderen De afgelopen maanden zijn er veel nieuwe kinderen komen spelen bij ons op het Boefje. De meeste kinderen zijn inmiddels helemaal gewend op de groep en het zijn inmiddels net zulke boefjes als de andere kinderen. Kjeld, Maud, Dennis, Luca, Amelie, Revenjah, David en Stan welkom op de groep en wij hopen dat jullie veel plezier gaan maken!

22 Als laatste willen wij zelf nog even kwijt dat wij het heel leuk en gezellig vinden met de kinderen hier op het Boefje. We maken veel plezier samen. Mochten er nog op of aanmerkingen zijn of misschien heeft u nog een leuk(e) idee/tip dan horen wij het graag van u. Veel liefs, Anouk en Sabine

23 Oudercommissie Het zomerfeest was erg geslaagd, er was een goede opkomst, het weer was goed en er waren volop hapjes. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad op het springkussen en de clown was ook erg leuk! De samenstelling van de OC is veranderd Merei heeft de OC verlaten ivm privé omstandigheden. Wij bedanken haar voor haar inzet. Wij zijn daarom opzoek naar één of meerdere leden! Lijkt het u leuk om de OC te versterken? Geef dit dan door aan Angela, Charity of een van de OC leden door te mailen naar Cindy is op 23 oktober bevallen van een zoon en zijn naam is Kay. Alles gaat goed met Cindy en Kay en het is een heerlijk ventje. Gefeliciteerd!

De Nieuwe nieuwsbrief.

De Nieuwe nieuwsbrief. MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF KIDS & CO Oktober 2014 Jaargang 1 Nr 1 De Nieuwe nieuwsbrief. Beste ouders. Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft u dan weer een nieuwsbrief. We gaan proberen om deze weer

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal juni 2013

Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Beste ouders/ verzorgers, Eindelijk is de zomer weer in zicht. Het heeft een tijd geduurd, maar de bomen zitten weer vol bladeren en alle planten schieten de grond uit

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

S K O A L R A N T E. W.Wissesstrjitte 15 * 8401 RE Gorredijk * 0513 466 448. cursusjaar 2004/05 34 e jaargang nr. 4

S K O A L R A N T E. W.Wissesstrjitte 15 * 8401 RE Gorredijk * 0513 466 448. cursusjaar 2004/05 34 e jaargang nr. 4 S K O A L R A N T E W.Wissesstrjitte 15 * 8401 RE Gorredijk * 0513 466 448 cursusjaar 2004/05 34 e jaargang nr. 4 De schoollijn Uitgave van de Protestants Christelijke Basisschool Inhoud 34e jaargang nr.4

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing!

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing! 7 juli 2015 2014-2015 nr. 6 Mededelingen Ouders bedankt! Graag willen wij u bedanken voor uw hulp bij allerlei activiteiten die dit schooljaar op school hebben plaats gevonden. De manier waarop u geholpen

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD NIEUWSBRIEF Jaargang 6, nr. 17 Donderdag 21 februari 2008 DE DIRECTEUR AAN HET WOORD Beste ouders/verzorgers, In dit nummer: V De directeur aan het woord V Biebhouders gezocht V Een trefwoordje Interessante

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

November 2012. Zie ook www.obspantarhei.eu

November 2012. Zie ook www.obspantarhei.eu November 2012 Zie ook www.obspantarhei.eu Portfoliogesprekken Op 13, 14 en 15 november a.s. zullen er weer portfoliogesprekken zijn waarbij u en uw kind(eren) worden uitgenodigd op school. De bedoeling

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

PEULESCHILLEKE VOORLEESVERHAAL VOOR DE ALLERKLEINSTEN EEN PRIJS! KIJK NU OOK NAAR LAPTEEN TV VAN PAPIER EN WIN VOUW EEN HOEDJE

PEULESCHILLEKE VOORLEESVERHAAL VOOR DE ALLERKLEINSTEN EEN PRIJS! KIJK NU OOK NAAR LAPTEEN TV VAN PAPIER EN WIN VOUW EEN HOEDJE UT PEULESCHILLEKE alleen voor aogse brakken en brakskes! editie 2015 4 VOORLEESVERHAAL VOOR DE ALLERKLEINSTEN 12 KIJK NU OOK NAAR LAPTEEN TV 10 VOUW EEN HOEDJE VAN PAPIER EN WIN EEN PRIJS! Prins Peer d

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree In dit Blaadje: Carnaval... 1 Even voorstellen... 3 Europa-kinderhulp... 3 Studiemiddag... 4 Opvang nodig tijdens de studiedag op dinsdag 25 februari?... 4 Meziekmeneer Ronalds MEESPEULSIRREKUS!... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Gedachte-Kracht. Wie had dat gedacht? Ik heb gedachte-kracht! voor als je nieuwsgierig bent naar wat je gedachten voor je kunnen doen

Gedachte-Kracht. Wie had dat gedacht? Ik heb gedachte-kracht! voor als je nieuwsgierig bent naar wat je gedachten voor je kunnen doen Gedachte-Kracht voor als je nieuwsgierig bent naar wat je gedachten voor je kunnen doen Wie had dat gedacht? Ik heb gedachte-kracht! geschreven door Nicole Hage tekeningen van Ilse van der Vliet Gedachte-Kracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data: 13 februari s middags Carnavalsfeest groep 1 t/m 8 15 februari Kindernevendienst 16 februari t/m 20 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Gesprekken groep

Nadere informatie

Ieder kind een eigen verhaal. Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer

Ieder kind een eigen verhaal. Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer Ieder kind een eigen verhaal Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer Ieder kind een eigen verhaal Ieder kind een eigen verhaal Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen

Nadere informatie

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7 6-3-2015 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje

Nadere informatie