Gespreksverslag. Bijeenkomst Adviescommissie Samenwerkende Catalogi. e Overheid voor Burgers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gespreksverslag. Bijeenkomst Adviescommissie Samenwerkende Catalogi. e Overheid voor Burgers"

Transcriptie

1 Bijeenkomst Adviescommissie Samenwerkende Catalogi e Overheid voor Burgers Auteur G.J. Mouwen Versie 1.0 Status Definitief Den Haag,

2 2/6 1 Verslag Onderwerp Bijeenkomst Adviescommissie Samenwerkende Catalogi Datum :00 13:30 Lokatie Aanwezig Stadskasteel Oudaen, Utrecht Projectteam SC: Ludwina van der Wijst, Productmanager SC, voorzitster bijeenkomst; Marco Aarts: Adviseur SC Geert Mouwen: Projectleider Herziening SC Adviescommissie: Hans Overbeek, ICTU/OWMS Bas van Rens, Daadkracht Ria Volkers, ICTU/Antwoord voor Bedrijven Kees de Jong, ICTU/DigiD Machtigen Henk van den Beld, Ministerie van EZ/Projectdirectie Eerste Lijn/Antwoord voor Bedrijven Wim Keuvelaar, SDU Information Solutions Karin Mun, SDU Information Solutions Ineke van Gelder, ICTU/CSO Marijke Salters, Ministerie van VWS/Regelhulp Nico Ouwehand, ICTU/PIP Eelke Nicolai, IPO Josien van Dommelen, IPO Iwam van Ophem, Min. LNV Frank Mijnarends, gemeente Utrecht Jan Vissers, Seneca Joël van der Meer, Impactive René de Beuk, Simgroep Cees Coenen, Gemeenteweb Afwezig Raymond Slot, Exxellence (met opgave) Marjolein van Ham, Green Valley (met opgave) Maarten Opbroek, ICTU/CSO (met opgave) Tiny Lubbers, gemeente Groningen (met opgave) Martin de Bijl, DIMPACT (zonder opgave) Erwin Wondergem, provincie Zeeland (zonder opgave) Stukken Presentatie Reactieformulier Agenda 09:00 09:30 Ontvangst 09:30 09:45 Opening & snelle voorstelronde 09:45 10:15 Doel bijeenkomst, rol Adviescommissie & toelichting op het proces 10:15 11:15 Presentatie wijzigingsverzoeken en oplossingsrichting

3 3/6 11:15 11:30 Pauze 11:30 12:30 Toelichting wijzigingsverzoeken door indieners en groepsdiscussie 12:30 13:30 Lunch 1.1 Opening & snelle voorstelronde Ludwina van der Wijst opent de bijeenkomst en dankt alle aanwezigen voor hun komst. Er volgt een korte voorstelronde. 1.2 Doel bijeenkomst, rol Adviescommissie & toelichting op het proces Ludwina licht het doel van de bijeenkomst toe: Samenwerkende Catalogi wil de aanwezigen vragen kritisch mee te denken met de ontwikkelingen en streeft ernaar hierbij alle belangen zo goed mogelijk te borgen. Hiervoor is er een inventarisatie gehouden onder de gebruikers van SC en is er naar aanleiding hiervan een globale oplossingsrichting opgesteld door het team van SC. Dit voorstel is al voorgelegd aan het architectuur coördinatie team (ACT) van het programma e-overheid voor Burgers en zal tijdens deze bijeenkomst aan de leden van de Adviescommissie worden gepresenteerd. Uiteindelijk zal er een advies worden opgesteld dat zal worden voorgelegd ter acceptatie aan de Begeleidingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de VNG, IPO, Het Waterschapshuis en opdrachtgever ministerie van BZK Proces De planning van het project wordt toegelicht: deze bestaat uit 3 fasen: Fase I: Analyse, requirements & planning (april 2009 t/m maart 2010); Fase II: Technische ontwikkeling (maart 2010 t/m december 2010); Fase III: Publicatie standaard (januari t/m juni 2011); Reden voor de vrij lange termijn van het gehele proces vergeleken met de eerdere herziening is dat Samenwerkende Catalogi afhankelijk is van ontwikkelingen bij de Zoekdienst. Er volgen een aantal vragen uit het publiek of het mogelijk is om eerder mee te testen en niet pas vanaf Fase III. Omdat tijdens het bouwproces specificaties bijgesteld kunnen worden wordt de nieuwe SC documentatie niet eerder dan aan het einde van Fase II vrijgegeven. Wel is mogelijk de nieuwe XML eerder klaar en kan er al gevalideerd worden of het bericht OWMS compatibel is. Het SC team zal uitzoeken of leveranciers eerder betrokken kunnen worden.

4 4/6 1.3 Presentatie wijzigingsverzoeken Marco Aarts geeft uitleg bij de ontvangen wijzigingsverzoeken. Omdat er erg veel verzoeken zijn ontvangen (30 stuks) is er aan de hand van de ingediende verzoeken een globale oplossingsrichting opgesteld. Hierbij dient vermeld te worden dat dit het beeld is wat SC voor ogen heeft: zowel de Adviescommissie als de Begeleidingscommissie zullen hier nog over moeten adviseren & beslissen, waarbij het ministerie van BZK ook nog dient te besluiten over de wijze van financiële borging. Pas hierna kan er een gedetailleerde uitwerking worden opgesteld Producten Er zijn op dit moment ongeveer 400+ deelnemers van SC, die gezamenlijk goed zijn voor zo'n producten. Omdat steeds meer organisaties gegevens van SC gebruiken is het voorstel om te gaan werken met een centrale lijst met universele producten. Er volgt een discussie onder de aanwezigen over de vraag wat nu eigenlijk een uniek product is en hoe een product uniek te identificeren is. De aanwezigen zijn het er mee eens dat het duidelijker moet, maar vragen zich ook af hoe dit aangepakt moet worden. Marco oppert dat dit wellicht iets is om op te pakken door de (content)leveranciers in samenspraak met ICTU Thema indeling Door zowel de deelnemers als de afnemers van SC is er aangegeven dat de sc-taxonomie niet ideaal is. Het voorstel is om deze te laten vervallen; doordat SC gebruik wil gaan maken van een lijst met universele producten wordt het mogelijk om hieraan eigen thema indelingen te koppelen. Er ontstaat discussie over de doelgroepen; ICTU/Antwoord voor Bedrijven is er geen voorstander van dit veld optioneel te maken: sinds bepaalde overheidsorganisaties verplicht bepaalde producten aan moeten bieden wordt dit veld (steeds) beter gevuld. Vraag is nog wel of de doelgroepenlijst uitgebreid moet worden: bijvoorbeeld met bezoeker, overheidsorganisatie & professional Kwaliteit Om de kwaliteit van producten te verbeteren is het voorstel van SC om hiervoor gebruik te gaan maken van een strikte lijst met universele producten. Hiermee kan er eenvoudiger onderscheid worden gemaakt tussen generieke producten, afgeleide producten en gemeentespecifieke producten. Op dit moment staan er nog te veel producten in de catalogus die eigenlijk weinig tot niets met een product van doen hebben. Er is discussie wat er gebeurt als een product op meerdere plaatsen wordt aangeboden. Dit probleem is echter meer aan de verdeling van verantwoordelijkheden over organisaties te wijten dan aan SC; SC maakt het probleem eerder inzichtelijk Organisaties Er zijn diverse verzoeken ontvangen om meer te doen met postcodegroepen, aanspreekpunt en het ondersteunen van meer soorten overheidsorganisaties. Het voorstel van SC is om het beheer van organisaties als aparte bouwsteen te beschouwen en het beheer hiervan dan ook buiten de SC standaard te plaatsen. Hierbij zal er alleen nog maar met een link naar de informatie verwezen worden.

5 5/6 Er volgt discussie over het gebruik van regio's: men is het niet eens of postcodes hiervoor het meest geschikte middel zijn. Tevens vraagt men zich ook af of het gebruik van kadastrale en/of geodata nuttig is om op te nemen wanneer men het heeft over bijvoorbeeld scheepvaart & spoor. Men is het met elkaar eens dat SC niet de geschikte plaats is voor het beheer van organisaties OWMS & Contentmodel product Het verzoek is ingediend om SC te laten voldoen aan de eisen van OWMS en daarmee tevens een onderdeel te vormen van het Contentmodel Product. Hiervoor zal de schrijfwijze van de XML berichten moeten worden aangepast, maar dit zal inhoudelijk weinig tot geen aanpassingen vragen. Hierbij wordt er ook gedacht aan een heavy & light variant: waarbij de heavy variant uit SC & Contentmodel product bestaat, en de light variant alleen SC is. Op de vraag waarom SC als onderdeel aangeboden wordt is het antwoord dat SC puur het vindbaar maken / doorverwijzen als doel heeft en niet het leveren van inhoudelijke beschrijvingen zoals Contentmodel Product Tot slot Marco rondt de presentatie over de globale oplossingsrichting af met de mededeling dat we nu een flinke sprong kunnen maken met de doorontwikkeling van de standaard als e-overheid bouwsteen. Het andere scenario is om de wijzigingsverzoeken individueel door te voeren in de standaard. Nadelen hiervan zijn de hoge impact voor de deelnemers en een verdere uitbreiding van de metadata. Hierdoor zal de standaard rommeliger en complexer worden en bij een volgende herziening zullen weer dezelfde soort vragen worden gesteld.

6 6/6 1.4 Toelichting wijzigingsverzoeken door indieners en groepsdiscussie Contentmodel Product Ineke van Gelder geeft een korte uitleg over het Contentmodel Product in relatie tot SC. Er volgt een vraag of het mogelijk is om extra informatie toe te voegen, voor bijvoorbeeld een baliemedewerker. Dit zit niet standaard in het model, maar het is zeker mogelijk. Een leverancier zal dit dan zelf in moeten bouwen DigiD Machtigen Kees de Jong geeft toelichting bij het wijzigingsverzoek van DigiD Machtigen. Op de vraag of het kunnen laten machtigen voor een gehele organisatie of alleen per product geldt, volgt het antwoord dat dit op productniveau gebeurt. Er volgen nog vragen over het machtigingsproces: hierbij wordt aangegeven dat indien een gemachtigde partij via DigiD aanvraagt, de werkelijke gebruiker van het product zelf niet over DigiD hoeft te beschikken Webrichtlijnen Ludwina van der Wijst licht toe dat SC gaat voldoen aan de Webrichtlijnen. Dit heeft consequenties voor het standaard zoekscherm en de aanlevering van feeds. Nico Ouwehand (ICTU/PIP) bevestigt dat op dit moment veel feeds bij MijnOverheid.nl worden afgewezen vanwege 'vuile' code. Hier bestaan echter al afspraken over maar deze worden niet goed nageleefd. De stelling is dat SC totaal geen (X)HTML meer toe zal staan in het previewveld. Dit stuit echter nog op weerstand: mogelijk is er nog een tussenoplossing mogelijk met speciale opmaaktags? 1.5 Sluiting Ludwina van der Wijst bedankt nogmaals alle deelnemers voor hun komst en verzoekt ze om voor 9 februari het reactieformulier te retourneren.

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding Samenwerkende Catalogi

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding Samenwerkende Catalogi ------Oorspronkelijk bericht----- Van: Survey [mailto:website.open.standaarden@[xxx].nl] Verzonden: dinsdag 18 mei 2010 14:08 Aan: Logius Forumstandaardisatie CC: Joris Gresnigt Onderwerp: Formulier Open

Nadere informatie

Impactanalyse Samenwerkende Catalogi 4.0. Wat zijn de wijzigingen met de komst van SC 4.0 ten opzichte van SC 2.1

Impactanalyse Samenwerkende Catalogi 4.0. Wat zijn de wijzigingen met de komst van SC 4.0 ten opzichte van SC 2.1 Impactanalyse Samenwerkende Catalogi 4.0 Wat zijn de wijzigingen met de komst van SC 4.0 ten opzichte van SC 2.1 Versie 1.0 Datum 19 april 2012 Colofon Projectnaam Samenwerkende Catalogi 4.0 Versienummer

Nadere informatie

Technisch stappenplan

Technisch stappenplan Technisch stappenplan versie: 2.1.1 datum: 1 juni 2007 John Oldenhuizing Projectleider Samenwerkende Catalogi telefoon: 070-8887 850 e-mail: SC@overheid.nl adres: Postbus 84011 2508 AA Den Haag Wilhelmina

Nadere informatie

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel A: Functionele Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel A: Functionele Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm Samenwerkende Catalogi 4.0 Deel A: Functionele Beschrijving Versie 1.0 Datum 23 april 2012 Status Norm Colofon Projectnaam Samenwerkende Catalogi 4.0 Versienummer 1.0 Organisatie Logius Postbus 96810 2509

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten

Nadere informatie

E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander!

E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander! NUP Leveranciersbijeenkomst 27 oktober 2010 Workshop E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander! Tanaquil Arduin Accountmanager e-factureren Logius Agenda Welkom en introductie Even voorstellen:

Nadere informatie

FloraHolland Ketenreleaseproces

FloraHolland Ketenreleaseproces Florecom Software Leveranciers Lunch FloraHolland Ketenreleaseproces Afgestemd met Florecom en Samenwerkingsverband Kwekersoftware 19 januari 2011 Ketenreleaseproces op hoofdlijnen 2 Processtappen 1. RFC

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier OWMS

Aanmeldingsformulier OWMS Aanmeldingsformulier OWMS Onderstaand het formulier voor aanmelding van een nieuwe standaard bij het Forum Standaardisatie. Deze versie van het formulier is aangepast om de persoonsgegevens van drie personen

Nadere informatie

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Versie 1.0 Datum 23/05/2014 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Zaakpagina en metadata In het Informatie Publicatie Model (IPM) 4.0 staat beschreven hoe u als deelnemer aan Vergunningen

Nadere informatie

kansen voor bedrijven & (semi) overheidsorganisaties 12 juni 2012

kansen voor bedrijven & (semi) overheidsorganisaties 12 juni 2012 kansen voor bedrijven & (semi) overheidsorganisaties 12 juni 2012 Agenda 1. Introductie eherkenning 2. Kansen / voordelen 3. Specifieke (EH) functionaliteit: 1. Machtigingen beheer 2. Signing/ondertekendienst

Nadere informatie

DigiD Machtigen. Sharmie Mahabier Annemieke de Kloe Rein During Ferenc-Jan van Zijp

DigiD Machtigen. Sharmie Mahabier Annemieke de Kloe Rein During Ferenc-Jan van Zijp DigiD Machtigen Sharmie Mahabier Annemieke de Kloe Rein During Ferenc-Jan van Zijp Even voorstellen Sharmie Mahabier Logius, marketingcommunicatiespecialist Annemieke de Kloe Rein During Logius, productmarketeer

Nadere informatie

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg.

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Aanwezig: Gerard Oostveen (Arbeidsinspectie), Jeroen Meijering (Veiligheidsregio Zeeland), Hans van Mensvoort (Brandweer Noord/Midden en West-Brabant),

Nadere informatie

Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening

Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening Marktonderzoek Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening Versie 1.0, 4 mei Kenmerk. 0014 1 Gezamenlijke backoffice informatievoorziening Binnen het programma 'Gezamenlijke backoffice informatievoorziening'

Nadere informatie

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden [Geef tekst op] Inhoud 1. Proces en voorwaarden Stuf XML schemavalidatie... 3 1.1 Situatie... 3 1.2 StUF Regiegroep... 3 1.3 Proces...

Nadere informatie

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant 12-10-2015 Deelnemers Thilda Geverick (pro persona), Saskia van Dongen (Karakter), Margreet van Ommering (Reinaerde), Han Bijleveld (Youké), Jan Smolders

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Agendapunt Eventuele opmerkingen/aandachtspunten Advies/conclusie

Agendapunt Eventuele opmerkingen/aandachtspunten Advies/conclusie Rapportage Clustervergadering, cluster 11 gehouden op 22 oktober 2013 bij de vereniging GDC Aanwezig: De verenigingen: Achilles Veen, Dussense Boys, GDC, Kozakken Boys, LRC, Nivo Sparta, NOAD 32, Rijswijkse

Nadere informatie

Toekennen metadata voor overheden

Toekennen metadata voor overheden Toekennen metadata voor overheden versie: 2.1 datum: 1 juni 2007 Samenwerkende Catalogi Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Metadata toekennen... 2 3. Metadata voor uw productencatalogus... 3 4. Voorbeeld

Nadere informatie

Basisinformatie DigiD

Basisinformatie DigiD Basisinformatie DigiD Algemeen 1. Wat is het onderwerp? (naam) DigiD Documenten 2. Wat maakt het programma (resultaat/deliverable) en wat is in hoofdlijnen de impact van die voorziening voor gemeenten?

Nadere informatie

Onderwerp. Datum en plaats overleg. Kenmerk V0089/I0353. Afwezigen

Onderwerp. Datum en plaats overleg. Kenmerk V0089/I0353. Afwezigen Opsteller dinsdag 4 november Ilonka Geurtsen Notulist A. Meerkerk Voorzitter I. Maaskant Onderwerp Verslag 22 oktober Datum en plaats overleg 22 oktober, Amersfoort Kenmerk V0089/I0353 Aanwezigen E. Burger,

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelichting op de functies en de werking van de Persoonlijke Internet Pagina

Bijlage 1 Toelichting op de functies en de werking van de Persoonlijke Internet Pagina Bijlage 1 Toelichting op de functies en de werking van de Persoonlijke Internet Pagina Bij de diverse overheidsorganisaties in Nederland is veel informatie aanwezig over de individuele burgers en bedrijven.

Nadere informatie

Leveranciers bijeenkomst

Leveranciers bijeenkomst Leveranciers bijeenkomst Deelsessie Operatie NUP Operatie NUP Even kennismaken Convenant Doorontwikkeling Software Catalogus Content Architectuur hulpmiddelen Standaardisatie en Compliancy Koppeling Business

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Fiche 7: Verordening definitie, presentatie en etikettering gedistilleerde dranken

Fiche 7: Verordening definitie, presentatie en etikettering gedistilleerde dranken Fiche 7: Verordening definitie, presentatie en etikettering gedistilleerde dranken 1. Algemene gegevens a) Titel voorstel: Verordening van het Europees Parlement en de Raad betreffende de definitie, presentatie

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019 Oplegvel 1. Onderwerp Regionale werkagenda jeugd 2019 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Om in samenhang en samenwerking invulling te

Nadere informatie

Doorontwikkeling NORA

Doorontwikkeling NORA Doorontwikkeling NORA Wat zijn we aan het doen en wat kunt u verwachten? Cor Franke Projectleider doorontwikkeling NORA Waarom doorontwikkeling NORA medio 2010 discussie over (wijze van) beheer NORA doorontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten

Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten leveranciers en gebruikersvertegenwoordiging Datum: 6 december 2018 Status: Definitief Versie: 2 Classificatie: Openbaar Eigenaar: VZVZ Dit document bevat de proces-

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie!

Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! NUP leveranciersbijeenkomst 27 oktober 2010 Door Gertie Dullens Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! Welkom en introductie Even voorstellen;

Nadere informatie

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Laatst bijgewerkt/ Versie: 8 oktober 2010 Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten,

Nadere informatie

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden Inleiding en achtergrond Het doel van het product Informatie Publicatie Model 4.0 voor Vergunningen, hierna te noemen IPM 4.0 (ICTUprogramma Overheid

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen

1. Opening en mededelingen Bijeenkomst werkgroep Zaak- Documentservices Naam Bijeenkomst Zaak- en Documentservices Datum en tijd Dinsdag 17 oktober 2017 10:00 13:00 Locatie Igluu, Den Haag Aanwezig: Andy Verberne (Atos) Hugo ter

Nadere informatie

Nationaal Platform Datamodel (NPDM) NH Hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, 2595 BR Den Haag

Nationaal Platform Datamodel (NPDM) NH Hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, 2595 BR Den Haag Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl Inlichtingen bij Arnold Schutter Secretaris NPDM T +31 (0)6-21548837 arnold.schutter@logius.nl Betreft

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

Aan: Gebruikersraad NORA. Wat doet NORA Beheer in 2013. NORA Beheer. www.noraonline.nl. Contactpersonen. Joris Dirks joris.dirks@ictu.

Aan: Gebruikersraad NORA. Wat doet NORA Beheer in 2013. NORA Beheer. www.noraonline.nl. Contactpersonen. Joris Dirks joris.dirks@ictu. Aan: Gebruikersraad NORA NORA Beheer www.noraonline.nl Contactpersonen Joris Dirks joris.dirks@ictu.nl 06-34463296 Wat doet NORA Beheer in 2013 Jasper van Lieshout jasper.lieshout@ictu.nl 06-48585100 Eric

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

2) Procedure maatschappij specifieke schema s. 3) Procedure wijzigingsverzoeken. 4) Procedure wijzigingen afkomstig van HDN projecten

2) Procedure maatschappij specifieke schema s. 3) Procedure wijzigingsverzoeken. 4) Procedure wijzigingen afkomstig van HDN projecten Releasebeleid Van HDN Datum juli 2017 Betreft 1) Releasebeleid Algemeen 2) Procedure maatschappij specifieke schema s 3) Procedure wijzigingsverzoeken 4) Procedure wijzigingen afkomstig van HDN projecten

Nadere informatie

Regiodagen King & Logius

Regiodagen King & Logius Regiodagen King & Logius Workshop Digikoppeling Johan ten Dolle Implementatie coördinator Logius Martin van der Plas Technisch adviseur Digikoppeling Logius Sept 2013 Agenda Inleiding Digikoppeling stelselvoorzieningen

Nadere informatie

13: Inloop Pauze Afsluiting

13: Inloop Pauze Afsluiting Agenda 13:00-13.15 Inloop 1. Welkom (huishoudelijke mededelingen) Wilfred Visser 2. Voorstelronde 3. Wat is beschikbaar (documentatie en hoe te lezen) 4. Rollen en rechten 5. Installeren SoapUI 6. JRE

Nadere informatie

Introductie OWMS 3.5

Introductie OWMS 3.5 Identificatie http://standaarden.overheid.nl/owms/3.5/doc/introductie.pdf Informatietype Richtlijn Taal nl-nl Maker Overheid heeft Antwoord laatste wijziging Geldigheid vanaf 01-08-2008 Locatie Niet van

Nadere informatie

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel B: Technische Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel B: Technische Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm Samenwerkende Catalogi 4.0 Deel B: Technische Beschrijving Versie 1.0 Datum 23 april 2012 Status Norm Colofon Projectnaam Samenwerkende Catalogi 4.0 Versienummer 1.0 Organisatie Logius Postbus 96810 2509

Nadere informatie

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011 Menno van Drunen - Logius Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Even voorstellen: wij zijn

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

DigiInkoop berichtstroomspecificaties voor leveranciers

DigiInkoop berichtstroomspecificaties voor leveranciers DigiInkoop berichtstroomspecificaties voor leveranciers Versie 1.3 Datum 7 mei 2013 Status Definitief Colofon Product DigiInkoop Versienummer 1.3 Organisatie Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

http://standaarden.overheid.nl/owms/4.0/beheer/beheerplanowmsv 1.0.pdf

http://standaarden.overheid.nl/owms/4.0/beheer/beheerplanowmsv 1.0.pdf Beheerplan OWMS Overheid.nl Web Metadata Standaard Identificatie Titel Informatietype Taal Maker Autoriteit http://standaarden.overheid.nl/owms/4.0/beheer/beheerplanowmsv 1.0.pdf Beheerplan OWMS Richtlijn

Nadere informatie

Factureren in Ariba. Informatiebijeenkomst voor leveranciers. 20 maart 2013. Alexander Vink. 20 maart 2013

Factureren in Ariba. Informatiebijeenkomst voor leveranciers. 20 maart 2013. Alexander Vink. 20 maart 2013 Factureren in Ariba Informatiebijeenkomst voor leveranciers 20 maart 2013 Alexander Vink 20 maart 2013 Agenda 10.00 Ontvangst met koffie 10.15 Ariba implementatie bij Gasunie (Alexander Vink) 10.30 Demonstratie

Nadere informatie

Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht

Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht Aanwezig: Afwezig: Frans Rikhof (E&Y, voorzitter), Bart Sonneville (BD/CKC), Jacques Snel (vtspn) Simon

Nadere informatie

Beheer van de EML_NLstandaard

Beheer van de EML_NLstandaard Beheer van de EML_NLstandaard versie 1.1 oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 1.1 EML_NL 4 2. Organisatie 4 2.1 Stuurgroep EML_NL 4 2.2 Publicatie 5 2.3 Financiering 5 2.4 Rechtenbeleid 5 2.5 Klachtenafhandeling

Nadere informatie

Van de gemeenten, die ervaring hebben met social return, heeft 70% social return, voornamelijk toegepast bij aanbestedingen van WMO/zorg.

Van de gemeenten, die ervaring hebben met social return, heeft 70% social return, voornamelijk toegepast bij aanbestedingen van WMO/zorg. Achtergrond informatie bij de Social Return Type producten/diensten waarbij social return wordt toegepast Wmo en zorg Groenvoorziening Schoonmaak Bouw Infrastructurele werken en onderhoud Reintegratiediensten

Nadere informatie

POKB Visitaties Uitleg over de voorbereiding en planning

POKB Visitaties Uitleg over de voorbereiding en planning POKB Visitaties 2018 Uitleg over de voorbereiding en planning Frank Hopstaken POKB 22 maart 2018 Inhoud POKB visitaties 2018 1. Thema s 2018 vaststellen notitie 2. Alternatief voor thema 2 voor provincies

Nadere informatie

Bestuurlijke planning en control en concernsturing

Bestuurlijke planning en control en concernsturing Miniconferentie 19 september 2003 Bestuurlijke planning en control en concernsturing Respons voor provincies Hoe sluit de ambtelijke cyclus aan op de bestuurlijke? Wat is de balans tussen sturing en verantwoording?

Nadere informatie

Ruimte voor verbeelding

Ruimte voor verbeelding Ruimte voor verbeelding Semantiek van de Basisregistraties door Marijke Abrahamse m.m.v. Jolanda van der Linden en Daniel Wunderink Semantiek??? = Betekenisleer gaat over betekenis van woorden of zinnen

Nadere informatie

Programma Machtigen. Het realiseren van verbetering en samenhang in het huidige machtigingslandschap

Programma Machtigen. Het realiseren van verbetering en samenhang in het huidige machtigingslandschap Programma Machtigen Het realiseren van verbetering en samenhang in het huidige machtigingslandschap NORA Identity & Access Management werkgroep Frank Zwart 25 september 2018 Introductie Ontwerp Wettelijke

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc.

Verslag. Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc. Verslag Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc.: - Tjerk heet iedereen van harte welkom in deze bijeenkomst

Nadere informatie

Procedure Incident Meldingen. van. Stichting Bibliotheek.nl

Procedure Incident Meldingen. van. Stichting Bibliotheek.nl Procedure Incident Meldingen van Stichting Bibliotheek.nl Datum: Juni 2013 Status: Definitief Versienummer: 1.3 Opgesteld door: BNL Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Geldigheidsduur van de PIM...

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

Notulen Werkgroep Eerbeek

Notulen Werkgroep Eerbeek Notulen Werkgroep Eerbeek Datum: 19 maart 2009 Locatie: Café Spoorzicht, Eerbeek Vergadering: 2 Aanwezig: Rudi Theunissen, Bas Assink, Marina Propadalo (Kuiper Compagnons), Hein Reusken, Casper Heine,

Nadere informatie

22 maart 2017, uur. Zorginstituut Nederland, Diemen

22 maart 2017, uur. Zorginstituut Nederland, Diemen Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl T +31 (0)20 797 85 55 Contactpersoon mw. M.K. Litjens Omschrijving Softwareleveranciersoverleg ipgb-release 2.0 Vergaderdatum,

Nadere informatie

Verantwoording. NORA 3.0, Principes voor samenwerking en dienstverlening

Verantwoording. NORA 3.0, Principes voor samenwerking en dienstverlening Verantwoording NORA 3.0, Principes voor samenwerking en dienstverlening Versie : 1.0 Datum : 29 september 2010 Status : Definitief Auteur : Jasper van Lieshout, NORA redactie Licentie Dit document is beschikbaar

Nadere informatie

Projectverantwoording Samenwerkende Catalogi

Projectverantwoording Samenwerkende Catalogi Projectverantwoording Samenwerkende Catalogi Versie 2.1 Datum 1 juni 2007 Status Definitief Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Nut en noodzaak 4 Aanleiding 4 De oplossing 4 De standaard 4 De voordelen 4 2 Werking

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Aannemings- en wegenbouwbedrijf Verdam B.V. Auteurs;

Nadere informatie

Actualisatie marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 22 november 2018

Actualisatie marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 22 november 2018 Actualisatie marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 22 november 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Marktscan... 4 2.1 Procedure... 4 2.2 Inleverdatum... 4 2.3 Planning... 4 2.4

Nadere informatie

Persbericht DRAAGVLAK VOOR WELSTANDSCOMMISSIES GROOT. Amsterdam, 1 september 2010

Persbericht DRAAGVLAK VOOR WELSTANDSCOMMISSIES GROOT. Amsterdam, 1 september 2010 Persbericht DRAAGVLAK VOOR WELSTANDSCOMMISSIES GROOT Amsterdam, 1 september 2010 De welstandscommissies in Nederland doen belangrijk werk, en ze doen hun werk over het algemeen goed. Dat vindt de overgrote

Nadere informatie

Toelichting op proces aansluiten als toegangsdienst op BSNk

Toelichting op proces aansluiten als toegangsdienst op BSNk Toelichting op proces aansluiten als toegangsdienst op BSNk Versie 1.1 Datum 11 oktober 2018 Status Definitief Colofon Projectnaam BSNk Versienummer 1.1 Organisatie Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag

Nadere informatie

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig ons kenmerk team Meer Maas Meer Venlo steller WHJ Aerts doorkiesnummer +31 77 3596574 e-mail w.aerts@venlo.nl datum 4 april 2018 Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april

Nadere informatie

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009 Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA Inhoudsopgave Revisies... 3 1. Inleiding... 4 1.1. Doel van het

Nadere informatie

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement Stand van zaken Henk Taale 5 juli 2018 Programma Leiden 09.30-10.00 uur: Inloop en koffie 10.00-10.15 uur: Terugblik en stand van zaken 10.15-10.35 uur: Conceptueel

Nadere informatie

Eerste voorstel businessmodel eid Stelsel

Eerste voorstel businessmodel eid Stelsel Contactpersoon Nicole Damen T 06 46 87 92 55 nicole.damen@logius.nl Eerste voorstel businessmodel eid Stelsel Aantal pagina's 5 Onderwerp Status Eerste voorstel businessmodel eid Stelsel Ter informatie

Nadere informatie

opgenomen. Deze nadere regels zijn als bijlage bij het Openstellingsbesluit

opgenomen. Deze nadere regels zijn als bijlage bij het Openstellingsbesluit Veel gestelde vragen Korte voorzieningsketens Gelderland, juni 2019 (POP 3 Gelderland) Welke regelgeving is relevant? Openstellingsbesluit Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau korte voorzieningsketens,

Nadere informatie

Inleiding (1/2) Bron: Nieuwsbrief Douane

Inleiding (1/2) Bron: Nieuwsbrief Douane Presentatie AGS 2 Inleiding (1/2) In februari 2013 start de overgang van Sagitta DSI naar AGS 2 voor invoer. Na de implementatie van AGS 2 stopt Sagitta DSI. Gebruikers van Sagitta DSI moeten in het voorjaar

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

Jaarlijkse bijeenkomst. 26 januari 2017 Hyatt Place Amsterdam Airport

Jaarlijkse bijeenkomst. 26 januari 2017 Hyatt Place Amsterdam Airport Jaarlijkse bijeenkomst 26 januari 2017 Hyatt Place Amsterdam Airport Programma (I) 16.00 uur Opening Frank Faber, voorzitter SMHV 16.10 uur Mennie Gerritsen, Ministerie van Economische Zaken Internationale

Nadere informatie

Triple A Encyclopedie

Triple A Encyclopedie Triple A Encyclopedie Van referentiekader naar concrete toepassingen Utrecht, 29 juni 2011 Eric Jongepier Resultaten: encyclopedie Encyclopedie van functionele ontwerpen Gestart vanuit een gemeenschappelijke

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

2. Wat is de analyse en conclusie uit de klankbordbijeenkomsten met raadsleden?

2. Wat is de analyse en conclusie uit de klankbordbijeenkomsten met raadsleden? Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.1 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Versterken sturing raad in nieuwe planning&controlcyclus Voorstel: De sturing van de raad in de planning&controlcyclus te versterken door:

Nadere informatie

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE BESLUIT. Begripsbepalingen. De commissie voor de bezwaarschriften

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE BESLUIT. Begripsbepalingen. De commissie voor de bezwaarschriften REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE Het bestuur van de Stichting Waarborgfonds Politie Gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht Overwegende dat het wenselijk

Nadere informatie

De BAG van goed naar beter

De BAG van goed naar beter De BAG van goed naar beter Ronald Bokhove s-hertogenbosch, 22 november 2017 1 Hoe zat het ook al weer? Wet BAG sinds 2009 BAG belangrijk voor afnemers Goede beoordeling, maar kan beter Veel wensen worden

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin (notulist), Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk (tot 20.30), Perre van Beek, Hannie

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Benchmark Open Data Portaal

Benchmark Open Data Portaal Benchmark Open Data Portaal Opdrachtgever : Gemeente Den Haag Auteur : Antoine Gribnau, projectmanager Open data Den Haag Versie : 0.3 Datum : 15-03-2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanpak... 4 2.1 Opzet

Nadere informatie

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1 Programma 13.30 Welkom 13.40 Van project naar productie 13.55 Evaluatie project en product 14.45 Pauze met koffie, thee en 15.05 Tweede veldtest/definitieve bekostiging 15.25 Vooruitblik Doorontwikkelen

Nadere informatie

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht SVB en VNG 26 april 2017 Agenda 26 april Mededelingen Mutatie specs 1.0 ivm BSN bij vertegenwoordiger Stuf2.1 irt GGK (12 juni) BAB1.0 (2017) berichten vanaf

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Aanvragen en gebruik Overheids IdentificatieNummer (OIN)

Aanvragen en gebruik Overheids IdentificatieNummer (OIN) Aanvragen en gebruik Overheids IdentificatieNummer (OIN) Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

De zelfcontrole BRO. Algemene toelichting bij de vragenlijst. Versie Datum 14 april 2018 Status. Definitief concept

De zelfcontrole BRO. Algemene toelichting bij de vragenlijst. Versie Datum 14 april 2018 Status. Definitief concept De zelfcontrole BRO Algemene toelichting bij de vragenlijst Versie 0.99 Datum 14 april 2018 Status Definitief concept De zelfcontrole BRO Colofon Kerndepartement BZK Dir. Ruimtelijke Ordening Turfmarkt

Nadere informatie

Organisatie Naam Aanwezig Organisatie Naam Aanwezig

Organisatie Naam Aanwezig Organisatie Naam Aanwezig Notulen Vergadering: Tactical Group Mode Datum en tijd: 1 juni 2016 14:00 16:00 Locatie: Telefonisch via webinar Organisatie Naam Aanwezig Organisatie Naam Aanwezig B32 Groep Sebastian Groosman Nee De

Nadere informatie

Notulen GMR 17 november 2014

Notulen GMR 17 november 2014 Voorzitter: Jeroen Boxsem Notulen: Martijn van Iersel Aanwezig: Leon van der Veen, Nico van der Hoeven, Laurens van Tilburg, Dorina van den Berg, André van der Velden, Hans Teegelbeckers, Patrick Berends,

Nadere informatie

Haal als bedrijf het maximale uit het Omgevingsloket online

Haal als bedrijf het maximale uit het Omgevingsloket online Haal als bedrijf het maximale uit het Omgevingsloket online Welkom! Omgevingsloket voor bedrijven Haal het maximale uit het Omgevingsloket online Jan Rullens Medewerker gebruikersondersteuning Helpdesk

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel

PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel Trefwoorden: projectmanagement, risicomanagement, risico-identificatie PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel Samenvatting In elke organisatie wordt gewerkt aan projecten.

Nadere informatie

Generieke interface energielabels

Generieke interface energielabels Handleiding Generieke interface energielabels In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Directie Woningbouw) 1 Inleiding 3 1.1 Doel 3 1.2 Korte omschrijving 3 1.3 Indeling

Nadere informatie

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties.

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Rabobank Nederland - Trade Services Contactgegevens Aanlevering trade-transacties Voor het aanleveren van transacties kunt u gebruikmaken

Nadere informatie

Hierbij stuur ik u de antwoorden op de vragen van het lid Smaling (SP) over de website ruimtelijkeplannen.nl (ingezonden 29 januari 2015).

Hierbij stuur ik u de antwoorden op de vragen van het lid Smaling (SP) over de website ruimtelijkeplannen.nl (ingezonden 29 januari 2015). > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

Business case Digikoppeling

Business case Digikoppeling Business case Digikoppeling Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Van toepassing op Digikoppeling versies: 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900

Nadere informatie

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE Gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht: Overwegende dat het wenselijk is een adviescommissie in te stellen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. R.A.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. R.A. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-450 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. R.A. Blom, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 december 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 301012A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober 2012 - locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie