Uw Fiets Vaar Vakantie. Amsterdam-Gouda-Brugge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw Fiets Vaar Vakantie. Amsterdam-Gouda-Brugge"

Transcriptie

1 Uw Fiets Vaar Vakantie Amsterdam-Gouda-Brugge ZAB 2012

2 AMSTERDAM-GOUDA-BRUGGE Amsterdam-Brugge begint met een typische Hollandse route door groen polder- en molenland met de prachtige steden Gouda en Dordrecht. Over en langs grootse rivieren gaat u naar het uiterste zuidwesten van Nederland; de door de zee gedomineerde provincie Zeeland. Hier ziet u hoe de Nederlanders de zee bestrijdden. Kleine dorpen en stadjes liggen op de route, zoals Zierikzee, Veere, de provinciehoofdstad Middelburg (de 5 e monumentenstad) en de havenstad Vlissingen aan de Westerschelde en Noordzee. Na de oversteek van de Westerschelde komt Belgïe in zicht. De steden Gent en Brugge met zijn wereldberoemde middeleeuwse monumenten. De fietsroutes gaan door landbouwgebieden met steeds weer kleine dorpjes. Hier wordt nog steeds Nederlands gesproken, al noemen de mensen het hier Vlaams. Wat ook juist is, want voor ons soms wel moeilijk te verstaan. Belgïe is echt anders! ZATERDAG: Amsterdam, inschepen om uur; per schip naar Alphen aan de Rijn., per fiets van Oudewatering naar Alphen aan de Rijn. Na aankomst aan boord van het schip kunt u uw bagage in uw cabine zetten en daarna genieten van een kopje koffie/thee. Er is dan ook gelegenheid om kennis te maken met de begeleid(st)er, schipper, bemanning en natuurlijk uw medepassagiers. Vroeg in de middag varen we door het westelijk gedeelte van Amsterdam (waarvoor talloze bruggen voor ons open zullen gaan) naar de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Dezelfde polder waar u waarschijnlijk bent geland, vliegveld Schiphol. Deze polder ligt meer dan 6 meter onder zeeniveau. Nederland Waterland! Langs de ringvaart zien we vele tuinderijen die bomen, bloemen en planten verbouwen, waarvan vele via de grootste bloemenveiling van de wereld (in Aalsmeer) in uw tuin zouden kunnen belanden. Aan het einde van de middag komen we in het plaatsje Oudewetering, vanwaar we een fietstocht gaan maken naar Alphen aan de Rijn. Via het Braasemermeer fietsen we door het Groene Hart van Nederland met haar sloten, kanalen, boerderijen en sappige weiden (bevolkt door grazende koeien en schapen) naar het rustieke stadje Alphen aan de Rijn. Bij het diner aan boord wordt het programma voor de volgende dag en de gang van zaken voor de rest van de week besproken.

3 ZONDAG: Alphen aan de Rijn Gouda (± 45 km) Vanuit Alphen, dat aan een zijtak van de Rijn ligt, vervolgen we onze tocht door het Groene Hart over landweggetjes, oevers van vaarten en rivieren, door polders naar de kaasstad Gouda. Het is zondag, de nederlandse fietsdag bij uitstek. Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. De 123 meter lange St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen (glas-in-lood ramen), het prachtige gotische Stadhuis en de Waag zijn een bezoek meer dan waard! De Goudse musea zijn MuseumgoudA, het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Ook een bezoek waard het Cultureel- en Havenkwartier met het Weeshuisplein, de Catharinatuin, diverse hofjes en Museumhaven Gouda. Zoals op de meeste dagen gaan we na het diner nog een stadswandeling maken.

4 MAANDAG: Gouda Dordrecht (± 50 km) We fietsen langs de Hollandse IJssel en door de Krimpenerwaard, de diepstgelegen polder van Nederland, over smalle fietspaadjes naar de rivier de Lek. Hier steken we met de veerpont over naar Kinderdijk, een uniek en wereldberoemd monument waar zich hollands grootste concentratie van historische windmolens bevindt. Vanaf de Lekdijk is er een prachtig uitzicht over de 19 molens, die sinds kort deel uitmaken van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier houden we pauze en kunnen het interieur van een windmolen bezichtigen. Vervolgens komen we na een mooie tocht door de Alblasserwaardpolder aan de oever van de Beneden-Merwede. Met een moderne snelle pont vaart u over naar Dordrecht, één van de oudste steden van Holland gelegen aan een kruispunt van drukke vaarwegen. In de 11 e eeuw wordt het genoemd als Thuredrech. In 1220 kreeg de plaats stadsrechten van Graaf Willem I van Holland. In de Middeleeuwen werd het een belangrijke havenstad met stapelrecht (rond 1350), wat inhield dat producten langs de stad vervoerd werden er ook te koop aangeboden moesten worden. De 15 e eeuw was voor de stad een eeuw van rampen (beleg, overstroming, stadsbrand). Maar de stad kwam dit alles te boven en speelde in de politiek van de Nederlanden een belangrijke rol. In 1572 werd hier in het gebouw dat bekend staat als het Hof, de eerste vrije vergadering van de Staten (volksvertegenwoordigers) van Holland gehouden. Deze mag men zien als het begin van een zelfstandig Nederland omdat daar het verzet tegen de Spanjaarden werd gebundeld. In de 16 e eeuw verloor Dordrecht haar leidende positie als handelsstad aan Amsterdam en Rotterdam. In werd in de stad een belangrijke (protestantse) kerksynode gehouden. Er was binnen de kerk een belangrijk geschil van mening over de leer ontstaan. De strengere stroming won en resultaat waren de Dordtse Leerregels, gericht tegen de verliezers. Op deze synode werd ook besloten tot de vertaling van de Bijbel (Statenvertaling). Beziens-waardige gebouwen zijn o.a. de gotische Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk met nooit voltooide toren (14 e eeuw), die voor de stad een kenmerkend beeld is geworden. Een ander opvallend gebouw is de Groot-hoofdspoort, vanwaar u een pracht uitzicht op de drukke rivier hebt.

5 DINSDAG: Dordrecht, varen naar Willemstad of Bruinisse, per fiets naar Zierikzee (± 54 of 24 km) Vanaf Dordrecht vaart u tijdens het ontbijt mee naar het deltagebied van onze grote rivieren. Vroeger was er een open verbinding met de zee door de vele rivierarmen. Na de watersnood van 1953 zijn in het kader van het Deltaplan grote werken uitgevoerd, die de meeste zeegaten met dammen van de zee hebben afgesloten. Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen 1x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1x per 4000 jaar. In Willemstad, een oud vestingstadje stappen we op de fiets en rijden we over de Volkerakbrug ( met daaronder de drukste sluizen ter wereld) naar het vroegere eiland Goeree-Overvlakkee. Voormalig, omdat ook deze eilanden nu bereikbaar zijn geworden middels dammen en bruggen. Deze vormen een onderdeel van het na de watersnoodramp van 1953 uitgevoerde Deltaplan, dat het zuidwestelijk gedeelte van Nederland nu beschermt tegen de woelingen van de Noordzee. Even voor de eindbestemming van deze dag (Zierikzee, op het eiland Schouwen- Duivenland) bezoeken we het interessante Watersnoodmuseum. Dit museum is ingericht in caissons die werden gebruikt om het laatste stroomgat te dichten. Dat gebeurde in November 1953, 10 maanden na de stormvloed, die meer dan 300 dijkdoorbraken veroorzaakte. De mogelijkheid bestaat om de route korter te maken door mee te varen naar Bruinisse en vandaar met de overige fietsers mee te rijden naar Zierikzee met ook een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Zierikzee is een prachtig stadje en het centrum van de mosselcultuur. De Zeeuwse mosselen zijn een wereldwijd bekende delicatesse.

6 WOENSDAG: Zierikzee-Middelburg-Vlissingen (± 51 of 32 km) Op deze dag fietsen we richting de Noordzee, langs de Oosterschelde naar de Oosterscheldedam. In deze dam In deze dam zijn enorme sluizen gebouwd, die gesloten kunnen worden bij storm en hoogtij, en aldus zuidwest Nederland beschermen tegen de zee. Deze dam was een van de laatste in een reeks van barrieres tegen de zee en als je eroverheen fietst zul je begrijpen dat dit ook de moeilijkste en kostbaarste uitdaging is geweest om het land voor altijd te beschermen en tegelijk het zeewater toe te laten in dit uitgestrekte deltagebied. Niet voor niets wordt dit het 8 e wereldwonder van techniek genoemd. Na de dam peddelen we naar Middelburg, niet zonder een bezoek gebracht te hebben aan het pittoreske havenstadje Veere. Middelburg is de levendige hoofdstad van de provincie Zeeland: vele oude huizen, kerken, het mooie oude raadhuis en een leuk winkelgebied vormen hier een stad in harmonie. Middelburg gerbergt o.a. ook de Roosevelt Academie, gevestigd in het voormalige laat-gotische Middelburgse Stadhuis aan de Markt in Middelburg. Zo mogelijk varen we tijdens het diner naar Vlissingen. Deze gezellige havenstad ligt aan de Westerschelde en aan zee. Een wandeling door de stad en over de boulevard is zeer aan te bevelen!

7 DONDERDAG: Vlissingen-Gent (± 45 km) of starten in Terneuzen (± 25 km) De grote oversteek! Met de speciale fietsferry naar Breskens in Zeeuw-Vlaanderen. Belgïe is al in de buurt. Door een gebied met kleine dorpjes, langs kreken, over kronkelige dijken met wijde uitzichten, komen we aan de Nederlands-Belgische grens in Sas van Gent, de vroegere toegangspoort van de haven van Gent. Indien u voor de kortere fietstocht kiest, schepen we hier in en tijdens de vaart zien we het levendige scheepvaartverkeer in het zeekanaal van Gent naar Terneuzen, met langs de oevers indrukwekkende industriële complexen. Na anderhalf uur varen komen we aan in Gent. Vanaf de ligplaats kunnen we eenvoudig per tram naar het middeleeuwse centrum van deze prachtige stad. De stad Gent heeft ca inw. De naam is vermoedelijk ontstaan uit het Keltische Ganda: monding, samenvloeiing. In de stad vloeien de Leie en de Schelde inderdaad samen. In 630 stichtte de heilige Amandus de St. Baafsabdij. In de Middeleeuwen groeide Gent uit tot één van de belangrijkste steden van Europa (in Ca inw.) dankzij lakenindustrie. Van de 14 e tot de 16 e eeuw waren er vaak strijd tegen de heren van Vlaanderen en conflicten in de stad zelf. Van 1584 (verovering door de Spanjaarden tijdens de opstand van de Nederlanden tegen koning Philips II) tot de 19 e eeuw was er economische achteruitgang. Daarna ontwikkelde Gent zich tot industriestad, waar het socialisme sterk leefde. De oude stad heeft veel goed bewaarde gilde-, patriciërs- en pakhuizen, het Gravensteen (middeleeuwse burcht), de Sint Niklaaskerk (start bouw: 1200), Sint Baafskathedraal (14 e eeuw, met het schilderstuk Aanbidding van het Lam Gods van Van Eijck) en het Belfort (14 e eeuw). Het centrum heeft talrijke pleinen en gezellige cafeetjes. Gent is een levendige stad die weliswaar prat gaat op een rijk verleden, maar die zich niet beperkt tot de rol van museumstad. De stad is een geslaagde mengeling van middeleeuwse bouwsels, chique winkelstraten met prachtige herenhuizen, arbeidersbuurten uit het begin van de 20e eeuw waar heel wat studenten verblijven en drukke pleintjes waar men op zwoele zomeravonden tot in de vroege uurtjes kan tafelen

8 VRIJDAG: Gent-Brugge (45 of 25 km) In de ochtend fietsen we dwars door Gent naar de schilderachtige Leiestreek en het rustige platteland van Oost- Vlaanderen. Bos en weide gebied, kleine dorpen en kasteeltjes kenmerken deze streek. Het laatste gedeelte van de rit vanaf Aalterbrug (ook de korte route) gaat over het vroegere jaagpad langs het kanaal Oostende-Gent, het oudste kanaal van Belgïe, naar Brugge. De indrukwekkende stad Brugge is het einde van deze fiets-boot reis. Gedurende de namiddag en in de avond gaan we de oude Middeleeuwse stad bezoeken. Velen van u zullen nog een extra dag in Brugge willen blijven.. Brugge was bekend vanwege de productie van zeer degelijk laken dat over heel Europa werd uitgevoerd. Rond 1350 telde de stad meer dan inwoners: dubbel zoveel als nu in de historische binnenstad. In die periode werd de tweede stadswal gebouwd. Hierop staan nog vier molens. In de 15 e eeuw kwam Brugge onder gezag van de Bourgondische hertogen. Deze brachten de stad luxe en welvaart: grote bloei van kunsten, het bankwezen. Uit die periode is nog veel bewaard gebleven: het stadhuis, de vele natiehuizen en parochiekerken, praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute in de O.L.V. kerk. Einde 15 e eeuw verdween het Bourgondische hof uit Brugge wat het einde van een periode van ongebreidelde bloei betekende. Door verzanding van de kuststreek was de stad niet meer vlot toegankelijk voor zeeschepen. Zij verspeelde haar positie aan Antwerpen. In 1584 kwam de stad in Spaanse handen. Door de godsdienstoorlogen en de afsluiting van de zee begon voor Brugge het verval. Het werd in de 19 e eeuw een arme stad en miste ook de industrialisatie. Mede door de roman Bruges la Morte (1892) van G. Rodenbach kreeg Brugge weer faam als kunststad en later als toeristisch centrum. Enige van de vele bezienswaardigheden in de historische stad: O.L. Vrouwekerk, Belfort en Hallen, Gruuthusemuseum, Kantcentrum. ZATERDAG: Brugge, einde van de reis na het ontbijt.

Uw Fiets Vaar Vakantie. Brugge - Amsterdam Tour

Uw Fiets Vaar Vakantie. Brugge - Amsterdam Tour Uw Fiets Vaar Vakantie Brugge - Amsterdam Tour FBA 2012 Brugge Amsterdam. De Hollandse 17e eeuwse Gouden Eeuw en de bloeitijd van de Vlaamse handelssteden in de Middeleeuwen verenigd in één route. U zult

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden.

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden. Meander Samenvatting groep 6 Thema 1 Water Samenvatting De watersnoodramp In 1953 braken tijdens een zware storm de dijken door in Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het land overstroomde.

Nadere informatie

De plek waar de zee als een brede rivier het land instroomt. Al het werk dat gedaan is om het Deltaplan uit te voeren.

De plek waar de zee als een brede rivier het land instroomt. Al het werk dat gedaan is om het Deltaplan uit te voeren. Meander Samenvatting groep 6 Thema 1 Water Samenvatting De watersnoodramp In 1953 braken tijdens een zware storm de dijken door in Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het land overstroomde.

Nadere informatie

Uw Fiets Vaar Vakantie. Brugge-Antwerpen-Amsterdam

Uw Fiets Vaar Vakantie. Brugge-Antwerpen-Amsterdam Uw Fiets Vaar Vakantie Brugge-Antwerpen-Amsterdam ZBA 2012 1 BRUGGE-ANTWERPEN- AMSTERDAM U stapt aan boord in Brugge of hier is het keerpunt indien u zowel van Amsterdam naar Brugge als van Brugge naar

Nadere informatie

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Het is een volledig nieuw programma maar we zullen

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Beste Bacwalde leden,

Beste Bacwalde leden, Beste Bacwalde leden, Normaal gezien is ons jaarlijks etentje in november waar dan de fietsvakantie wordt voorgesteld. Dit jaar is het feestje uitgesteld naar februari 2017. Aangezien iedereen al volop

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Maandag 19 februari 2007

Maandag 19 februari 2007 Maandag 19 februari 2007 - Sjoerd - Matthijs - Robin - Dennis - Ramon Met z n allen naar de Plompe Toren Openingstijden voor bezichtiging. Dagelijks van 10.00 17.00 uur Burghsluis Burghsluis ligt aan de

Nadere informatie

Een wal van zand, klei of steen die mensen beschermt tegen hoog water. De plek waar het rivierwater in de zee uitkomt.

Een wal van zand, klei of steen die mensen beschermt tegen hoog water. De plek waar het rivierwater in de zee uitkomt. Meander Samenvatting groep 5 Thema 3 Waterland Samenvatting Langs de kust Nederland ligt voor de helft onder de zeespiegel. Heel vroeger woonden mensen dicht bij zee op terpen. Langs de kust beschermen

Nadere informatie

Samenvatting Aardrijkskunde Hoofdstuk 4.1 t/m 4.4

Samenvatting Aardrijkskunde Hoofdstuk 4.1 t/m 4.4 Aardrijkskunde Hoofdstuk 4.1 t/m 4.4 door D. 1279 woorden 6 juli 2016 5,5 2 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde De Geo Aardrijkskunde 1hv 4.1 Het gevaar van water Terp: heuvel die beschermt tegen

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ...

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ... Naam: DE WATERSNOOD- RAMP Het is 31 januari 1953. Het stormde vreselijk In Zeeland. Toch waren de meeste mensen gewoon rustig naar bed gegaan. Zij werden in hun slaap overvallen door een zware stormvloed.

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Een gedeelte van een stad of een groter dorp. Een wijk bestaat uit meerdere buurten.

Een gedeelte van een stad of een groter dorp. Een wijk bestaat uit meerdere buurten. Meander groep 5 Thema 1 Onderweg Aardrijkskunde Waarom is een nieuwe wijk hier gebouwd en niet daar? Wat voor gebouwen staan er? Waarom staan ze juist op die plek? Huizen, boerderijen, fabrieken en kantoren

Nadere informatie

De ondergang van de Spaanse Armada een spannend verhaal

De ondergang van de Spaanse Armada een spannend verhaal De ondergang van de Spaanse Armada een spannend verhaal Een volk in opstand, een boze koning, een dappere koningin, een onoverwinnelijke vloot en... een storm. Dit is het spannende verhaal van de Spaanse

Nadere informatie

Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto

Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto Een familie tour in de Valle Umbra : van Assisi naar Spoleto De Valle Umbra is een centraal gelegen vallei in het mooie Umbrië, het groene hart van Italië. In deze vruchtbare en waterrijke vallei, afgeschermd

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

geheimzinnige, waterlopen. Deze deels onbekende waterwegen worden weer zichtbaar en bruikbaar voor de kleinere recreatievaart.

geheimzinnige, waterlopen. Deze deels onbekende waterwegen worden weer zichtbaar en bruikbaar voor de kleinere recreatievaart. Gouda is een typisch Hollandse stad die al leven met water Ykema T+L eeuwenlang verbonden is met het water van de Gouwe en de Hollandse IJssel. Hollandse Waterstad is de naam van een aantal ambitieuze

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Maarstraat 12. 4301 HA Zierikzee Vraagprijs: 129.000 k.k. Vraa. Winkelpand direct gelegen aan het sfeervolle plein van de Maarstraat.

Maarstraat 12. 4301 HA Zierikzee Vraagprijs: 129.000 k.k. Vraa. Winkelpand direct gelegen aan het sfeervolle plein van de Maarstraat. Maarstraat 12 4301 HA Zierikzee Vraagprijs: 129.000 k.k. Vraa Winkelpand direct gelegen aan het sfeervolle plein van de Maarstraat. In de binnenstad van Zierikzee, gelegen aan het sfeervolle plein met

Nadere informatie

Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland

Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland Luxe vakantieappartementen aan de enige Zuid-boulevard van Nederland Welkom Recreëren met allure Recreëren in één van de modern ingerichte appartementen of in één van de penthouses van De Gulden Stroom

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen s Morgens brengen wij eerst een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier worden wij ontvangen met koffie en koek en krijgen hier onder leiding

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Route 1. De plaatsen waar je o.a. doorheen komt: Alphen aan den Rijn. Oudewater

Route 1. De plaatsen waar je o.a. doorheen komt: Alphen aan den Rijn. Oudewater Route 1 Gouda Breukelen Waddinxveen Maarssen Alphen aan den Rijn Utrecht Langeraar Nieuwegein Uithoorn Ysselstein Mijdrecht Montfoort Wilnis Oudewater Deze route begint in. Via diverse wateren door en

Nadere informatie

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III.

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III. Frankrijk het meest favoriete vakantieland van Nederland. Velen gaan met de auto, caravan, camper of fiets. Voor een weekend bezoekt men vaak Parijs of een van de andere fraaie steden. Maar je kunt Frankrijk

Nadere informatie

Verdieping Fietsdagtochten

Verdieping Fietsdagtochten Verdieping Fietsdagtochten (2013) Het Fietsplatform presenteert met de Fietsrecreatiemonitor cijfers en trends rondom het recreatieve fietsen in Nederland. Deze verdieping is een aanvulling op de cijfers

Nadere informatie

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Reisleider: André Groeneveld Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 De Kerk Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 2 1. Geschiedenis De grote bevolkingsgroei in de tweede helft van de 14de eeuw maakte het noodzakelijk nieuwe kerken

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Noord Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Eén woord is absoluut van toepassing bij deze reis en dat is: rust... Weinig andere streken van Frankrijk

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

Normandië & Seine 7 dagen

Normandië & Seine 7 dagen Normandië & Seine 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Fietsen in Normandië langs de Seine Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 7 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot october. M inimale Leef tijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 7 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot october. M inimale Leef tijd 9 jaar Reisaanbot in Bourgondië: een culinaire en oenologische reis. Bestemming Frankrijk Plaats Bourgondië Duur 7 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van maart tot october M inimale Leef tijd 9 jaar Verw

Nadere informatie

V A A R R O U T E FRIESLAND

V A A R R O U T E FRIESLAND VAARROUTE FRIESLAND INTRODUCTIE Ahoy kapitein, Welkom in Fryslân. Voor je ligt een vaarroute die jou al het mooie van deze provicie laat zien. Laat je inspireren en geniet van de vaart. Addio! - Barqo

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen

Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen Davidsfonds Wortegem-Petegem nodigt je uit op zaterdag 16 juni 2018 Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen Met veel plezier nodigen wij jullie uit voor een culturele daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen! Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Burcht ligt aan de Schelde. De Schelde is een bijzonder mooie stroom. Van op het dak van de school zie je hoe de Schelde de gemeente omarmt.

Burcht ligt aan de Schelde. De Schelde is een bijzonder mooie stroom. Van op het dak van de school zie je hoe de Schelde de gemeente omarmt. Burcht en de Schelde een oud en bijzonder verhaal Burcht ligt aan de Schelde. De Schelde is een bijzonder mooie stroom. Van op het dak van de school zie je hoe de Schelde de gemeente omarmt. Uren kan je

Nadere informatie

BIERVLIET Paviljoenweg 4. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

BIERVLIET Paviljoenweg 4. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien BIERVLIET Paviljoenweg 4 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 375.000,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

Uitstappen Kreta 2016

Uitstappen Kreta 2016 Vakantiedialyse Uitstappen Kreta 2016 Het vakantiedialyse-team Vrijdag 23 september Heraklion: stad en museum + aquarium Heraklion (Iraklion) is de hoofdstad van het eiland en tevens de grootste stad op

Nadere informatie

RING 10 OUWERKERK BROCHURE

RING 10 OUWERKERK BROCHURE RING 10 OUWERKERK BROCHURE Op de ring van het prachtige dorpje Ouwerkerk staat deze vergrote eindwoning met vrij uitzicht over het polderlandschap aan de achterzijde van de woning. Op loop en fietsafstand

Nadere informatie

Naam: Werken voor geld

Naam: Werken voor geld Naam: Werken voor geld Dat niet alle Nederlanders koeien melken en kaas maken voor hun werk wist je waarschijnlijk al. Maar wat doen Nederlanders nog meer en wat maakt Nederland zo bijzonder om in te werken?

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Zoekopdrachten bij Het water komt. **

Zoekopdrachten bij Het water komt. ** Module 1 De geschiedenis van de Delta. 1 Strijd tussen land en water 2 Overstromingen door de eeuwen heen 3 Oorzaken van overstromingen: de mens zelf 4 Waterbeheer. Blz. 4 Achter de duinen had je veengronden

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Kavels van 630 m 2 tot 1020 m 2. Volledig vrije keuze in bouw. 2,5 km van grens met België. Al vanaf ,- v.o.n.

Kavels van 630 m 2 tot 1020 m 2. Volledig vrije keuze in bouw. 2,5 km van grens met België. Al vanaf ,- v.o.n. Kavels van 630 m 2 tot 1020 m 2 alle ruimte voor uw droomhuis Westdorpe - Zeeuws-Vlaanderen Volledig vrije keuze in bouw 2,5 km van grens met België Al vanaf 77.000,- v.o.n. Realiseer uw droom in het warmste

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko KTA Brakel op twinningreis naar Marokko Respect, gelijkwaardigheid en diversiteit zijn de sleutelwoorden in een twinningproject tussen een Vlaamse en Marokkaanse school. Een twinning wordt opgezet op basis

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda Routebeschrijving Goudse Haringparty 2019 Gouwekerk Hoge Gouwe 39 2801 LB Gouda Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer om een bezoek te brengen aan de Goudse Haringparty in de Gouwekerk.

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse.

Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse. Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse. 21 23 september 2018 Nationaal Park Oosterschelde. Weldra trekken weer heel wat Manke Fielvrienden er op uit. Namelijk van 21 tot 23 september tuffen we

Nadere informatie

Mooi uitzicht in Alkmaar voor wij vertrokken.

Mooi uitzicht in Alkmaar voor wij vertrokken. STADSWANDELING & BEZOEK AAN MUSEUM, HOORN, NOORD-HOLLAND Mooi uitzicht in Alkmaar voor wij vertrokken. Het Sint Pietershof In de 15 e eeuw werd hier het klooster der Kruisherenbroeders gesticht, dat in

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122294 Middelburg, Wolphaartsdijk en Nieuw- en Sint Joostland

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122294 Middelburg, Wolphaartsdijk en Nieuw- en Sint Joostland Fietsroute 122294 Middelburg, Wolphaartsdijk en Nieuw- en Sint Joostland Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats maria- en havenpolder Pasdam Sluis Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Rondrit naar Groede 94.99 km

Rondrit naar Groede 94.99 km Rondrit naar Groede 94.99 0 2.04 0 Lissewege Het zeer landelijke Lissewege hoort sinds de gemeentefusies bij Brugge. De naam van het dorp duikt op in de 11de eeuw en zou afkomstig kunnen zijn van 'liswega',

Nadere informatie

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden.

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden. Thema 1 Water De watersnoodramp In 1953 braken tijdens een zware storm de dijken door in Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het land overstroomde. Bij deze watersnoodramp kwamen veel mensen

Nadere informatie

MGATO oktober toerrit 2017

MGATO oktober toerrit 2017 MGATO oktober toerrit 2017 Noord Limburgse maasmeren route Horn -------> Horn Georganiseerd door Leo - Diny Louvet en Hans van Wanrooij en Emiel Gommers Midden-Limburg is een verfrissend anders stukje

Nadere informatie

Veel glas-in-lood ramen van rond 1215 zijn in deze kathedraal nog bewaard gebleven. Dit is vrij uniek omdat ramen meestal in de loop van de tijd door

Veel glas-in-lood ramen van rond 1215 zijn in deze kathedraal nog bewaard gebleven. Dit is vrij uniek omdat ramen meestal in de loop van de tijd door Kerken in de Berry De Berry is een oud graafschap in het centrum van Frankrijk. Recentelijk is de naam Berry bekend geworden door de grote overzichtstentoonstelling van het werk van de gebroeders Van Limburg,

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle!

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Villa Villetelle 06-20059831 / 06-51068886 villavilletelle@gmail.com Meer en strand van Bujaleuf op 3 km afstand van Villa Villetelle Villa

Nadere informatie

LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost

LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost 3 vrije kavels die mogelijkheid bieden tot het bouwen van een zeer royale vrijstaande woning met bijgebouw. Ook het beoefenen van een huisgebonden beroep behoort

Nadere informatie

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel)

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Wijn en Kirschtorte Kehl is een voorstadje van Strasbourg gelegen in het dal van de rivier de Rijn. Het ligt bijna

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Letland. Geschiedenis In 2012 is het zuidelijke deel gemoderniseerd over 26 kilometer.

Letland. Geschiedenis In 2012 is het zuidelijke deel gemoderniseerd over 26 kilometer. De autoceļš is een galvenā ceļš in Letland. De weg vormt een oost-westroute in noordoostelijke richting in het noordoosten van het land. De weg takt een kilometer of 35 buiten de hoofdstad Rīga af van

Nadere informatie

Een uitgave van Eifel vakanties thema vakanties in de Eifel

Een uitgave van Eifel vakanties thema vakanties in de Eifel Een uitgave van Eifel vakanties thema vakanties in de Eifel Eifel thema vakanties Pad door de Middeleeuwen Eifel Thema Vakanties Haal meer uit uw vakantie! Wie zijn wij en wat bieden wij u? Wij zijn het

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Willibrord Willibrord werd geboren als zoon van pas bekeerde ouders en werd als zevenjarige jongen door zijn vader Wilgis toevertrouwd aan het klooster van Ripon nabij

Nadere informatie

De Brugse Reien vanaf de Rozenhoedkaai met het Belfort op de achtergrond

De Brugse Reien vanaf de Rozenhoedkaai met het Belfort op de achtergrond Brugge is scône, 's nuchtens vroeg, Os d'n dauw over de reitjes hangt, En 't toptje van de torren, 't Eèste zunnestroltje vangt, 'n Stroltje die ton ofzakt, ip 't koude vule grysd van torren en van gevels.

Nadere informatie

Porto Coimbra 7 dagen

Porto Coimbra 7 dagen Porto Coimbra 7 dagen individuele fietsreis vanaf 495 Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend

Nadere informatie

Delta-Expo & Stormvloedkering Vragen en opdrachten niveau Basisschool bovenbouw

Delta-Expo & Stormvloedkering Vragen en opdrachten niveau Basisschool bovenbouw Delta-Expo & Stormvloedkering Vragen en opdrachten niveau Basisschool bovenbouw Geachte leerkrachten, Hierbij treft u een aantal vragen en opdrachten waarvan uw leerlingen in de tentoonstelling Delta-Expo,

Nadere informatie

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven!

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven! Rode route Nieuwegein, Utrecht (alleen voor schepen met een hoogte tot 2.85 mtr), Maarssen, Breukelen, Loosdrechtse Plassen, Weesp, Muiden-IJsselmeer (alleen met toestemming van Hatenboer Yachtcharter),

Nadere informatie

Wales, waar m n hart gebleven is.

Wales, waar m n hart gebleven is. Wales en Meer 2 t/m 8 April 2017 H.v.Holland-Harwich-Cambridge-Liverpool-Llanglollen-Bala-Aberdovey-Aberystwyth- Devills bridge-stratta Florida-Llandovery-Hay on Wey-Stratford upon Avon-Gaydon-Harwich.

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor Varende eventlocaties met een steeds veranderend decor Van bruisende feesten... Met de veelzijdige vloot van Spido is er vrijwel voor elk gezelschap een passend schip. De luxe passagiersschepen zijn geschikt

Nadere informatie

Korte Reke 6. 4325 AM Renesse Huurprijs: 1.000 euro p/mnd. Vraa. Winkelpand met mogelijkheid voor meerdere bestemmingen in de kern van Renesse.

Korte Reke 6. 4325 AM Renesse Huurprijs: 1.000 euro p/mnd. Vraa. Winkelpand met mogelijkheid voor meerdere bestemmingen in de kern van Renesse. Korte Reke 6 4325 AM Renesse Huurprijs: 1.000 euro p/mnd Vraa Winkelpand met mogelijkheid voor meerdere bestemmingen in de kern van Renesse. Deze winkelruimte ligt op een goede locatie in de kern van Renesse,

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie