RECRON-overzicht auteursrechten naburige rechten en kortingen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RECRON-overzicht auteursrechten naburige rechten en kortingen"

Transcriptie

1 RECRON-overzicht auteursrechten naburige rechten en kortingen De meeste leden van RECRON vinden de auteursrechten en de zogenaamde naburige rechten, een lastige materie, maar hebben er wel mee te maken. Muziek en beeld beïnvloeden de sfeer op het recreatiebedrijf en werken mogelijk omzetverhogend. Als lid van RECRON is het mogelijk gebruik te maken van kortingsregelingen voor brancheorganisaties. We proberen zo kort mogelijk alles op een rijtje te zetten en duidelijkheid te verschaffen over wat er wel en niet betaald moet worden. Er zijn drie instanties die wettelijk gerechtigd zijn een vergoeding te vragen voor geluid en beeld: Videma: voor het doorgeven en openbaar maken van beeld Sena: voor de voortbrengers van muziek (artiesten) Buma: voor de makers van muziek (tekstschrijvers) - Het auteursrecht is een beschermingsrecht van de rechthebbende op ongeoorloofd gebruik en staat beschreven in de auteurswet. - Videma, Sena en Buma hebben namens de rechthebbenden het mandaat om de rechten te claimen, te innen en nadere afspraken te maken. - Videma, Sena en Buma kunnen op tal van manieren aan informatie komen om hun rechten te claimen en doen dat ook nadrukkelijker. Wilt u meer weten dan kunt u de RECRON-website raadplegen, onze afdeling Info en Advies bellen of de website van de desbetreffende instantie bezoeken. Videma-afspraken Is er op het recreatiebedrijf een televisie met aansluiting, dan zijn de volgende regels van toepassing: RECRON heeft met Videma een extra korting afgesproken voor RECRON-leden. Er zijn drie tarieven: 1. Het bruto tarief: dat is de basisvergoeding. 2. Het netto tarief: geldt als je op tijd bent aangemeld en op tijd betaalt: 33,3% 3. Het RECRON-tarief: een extra korting voor RECRON-leden: 8,75% Videma-tariefsoorten: Videma heeft met RECRON afgesproken dat er drie soorten beelddoorgiftes zijn: 1. Doorgifte (bijvoorbeeld aan een bungalow of stacaravan) 2. Groepsvertoning in bar/kantine (horecagelegenheid) 3. Overige ruimten Videma-categorieën (zie ook en klik op het RECRON-logo voor een uitvoeriger overzicht): Er is afgesproken om niet alle recreatiebedrijven over één kam te scheren.

2 Daarom zijn er drie categorieën gemaakt: 1. Recreatiebedrijven met bungalows/verhuurobjecten maarzonder kampeerplaatsen (geen seizoencorrectie) 2. Recreatiebedrijven met bungalows en verhuurobjecten en kampeerbedrijven (betalen voor de maanden die je open bent) 3. Overige recreatiebedrijven (standaard zes maanden): - Uitsluitend kampeerplaatsen - groepsaccommodaties - dagrecreatiebedrijven - zwembaden - overige bedrijven Vrijstellingen: Sommige groepsaccommodaties zijn vrijgesteld van betaling: - kleine bedrijven met verhuur aan groepen tot 25 personen - gasten behorend tot een familie- of vriendenkring of daarmee gelijk te stellen groepen - slaapvertrekken hebben geen tv De bovenstaande indelingen zijn opgenomen in het overzicht met de te betalen tarieven. De bijlage gaat hierbij. RECRON-leden geven aan Videma door dat zij lid zijn van RECRON en ontvangen een factuur met de hierboven beschreven kortingen. Sena-afspraken Sena regelt de rechten van degenen die via afspeelapparatuur muziek voortbrengen en laten horen. Sena gaat niet over livemuziek (dat wordt geregeld via de band of het orkest zelf). RECRON heeft met Sena een extra korting afgesproken voor RECRON-leden: 1. Het basistarief 2. Het netto tarief (korting 33,3% voor wie tijdig betaalt) 3. Het RECRON-tarief: een extra korting van 20% voor RECRON-leden* Wie via RECRON aan het begin van een jaar (vóór 1 januari) heeft aangegeven af te willen dragen aan Sena ontvangt een RECRON-korting van 20% op het netto tarief (= 33,3% + 20% = ongeveer 46,6% op het basistarief) Via de eigen pagina op de RECRON-site kunnen leden het desbetreffende formulier digitaal invullen. RECRON betaalt de factuur van alle bedrijven aan Sena en factureert via een automatische incasso de deelnemende RECRON-leden. Sena-tariefsoorten: Sena brengt drie soorten tarieven in rekening:

3 1. Achtergrondmuziek (door radio of andere afspeelapparatuur voor de sfeer of het werkplezier of ter opvulling van wachttijden) 2. Amusementsmuziek (dj s, discotheek, waar gasten op een actieve manier bij worden betrokken) 3. Doorgifte (naar (verhuur)bungalows en/of chalets/stacaravans) Sena-categorieën: Het tarief wordt vastgesteld op basis van de volgende gegevens: 1. Het aantal vierkante meters ( van de desbetreffende ruimte) 2. De ruimte en het gebruik van die ruimte (bedrijfruimte-kantoren-werkplaatsen-bungalows) 3. De duur en de tijdstippen Voor achtergrondmuziek in werkruimtes waar minder dan 3 fte s werkzaam zijn, is geen betaling verschuldigd. De Sena-tarieven zijn vrij van BTW. Op de RECRON-website kunt u aan de hand van dit overzicht het formulier van Sena invullen. In de bijlage een overzicht van de tarieven van Sena. Buma-afspraken Buma regelt de rechten van componisten en tekstschrijvers. RECRON heeft met Buma een extra korting afgesproken voor RECRON-leden: Wie via RECRON aan het begin van een jaar (vóór 1 januari) heeft aangegeven af te willen dragen aan Buma ontvangt een korting van 33,3% en 15% (= doorgerekend ongeveer43,3% op het basistarief). Via de eigen pagina op de RECRON-site kunnen leden het desbetreffende formulier digitaal invullen. RECRON betaalt de factuur van alle bedrijven aan Buma en factureert via een automatische incasso aan de deelnemende RECRON -leden. De tariefafspraken, de tariefsoorten en de categorieën zijn gelijk aan die van Sena. Op de RECRON-website kunt u aan de hand van dit overzicht het formulier van Buma invullen. In de bijlage een overzicht van de tarieven van Buma. Bert Post November 2014

4 Bijlage bij overeenkomst RECRON-Videma per 1 januari 2014 overzicht van vergoedingen Algemene opmerkingen Bruto-netto systematiek Videma hanteert een zgn. bruto-netto systematiek. Deze is gebaseerd op een afspraak tussen MKB Nederland en VNO-NCW (namens het bedrijfsleven) en de Collectieve Beheersorganisaties Buma, Sena en Videma. De netto vergoeding is van toepassing bij tijdige aanmelding (hetzij op eigen initiatief, hetzij binnen een door Videma aangegeven reactietermijn) in combinatie met tijdige betaling van de factuur (dus binnen de op de factuur aangegeven vervaltermijn). Afspraken Recron-Videma - Tussen Recron en Videma is een ledenkorting overeengekomen, in de tabellen op de volgende pagina s zijn de vergoedingen voor Recron-leden apart weergegeven. - In de afspraken is rekening gehouden met 3 categorieën van bedrijven (zie hierna). - De afspraken tussen Recron en Videma zien zowel op doorgifte als groepsvertoning (groepsvertoning hierna: 1) tv in bar/kantine en 2) tv in andere ruimten) - Videma factureert de Recron-leden in april van elk jaar, voor de volledige jaarvergoeding. Licentievoorwaarden Videma Bij het aangaan van een licentie tussen een Recron-lid en Videma zijn de Videma licentievoorwaarden van toepassing (bijgesloten).

5 Categorie A Het betreft hier de bedrijven: - Met bungalows in particulier bezit - En/of met verhuurobjecten (bungalows/chalets/stacaravans) - Zonder kampeerplaatsen Voor deze bedrijven gelden de volgende tarieven (prijspeil 2014, en verder voor zover van toepassing): Doorgifte (tarief per aansluiting) ,57 29,73 21, ,00 Tarief voorgaand ,25 jaar + reguliere ,50 prijsindex ,75 Onder doorgifte wordt verstaan: - Het (via een netwerk) aanbieden van tv in de afzonderlijke particuliere bungalows en/of verhuurobjecten - Hieronder valt tevens het beschikbaar stellen van tv in verhuurobjecten dmv Digitenne - Vergoeding is niet van toepassing bij gebruik Digitenne in particuliere bungalow, indien bungalow niet wordt verhuurd en particulier zelf het Digitenne abonnement afsluit en betaalt Groepsvertoning: tv in bar/kantine (horecagelegenheid) Aantal m2 t/m ,93 254,08 228, ,10 410,94 369, ,81 583,50 525, ,52 756,06 680,45 Extra 100m2 258,71 172,56 155,30 Aantal m2: betreft het aantal van m2 van de vertoningsruimte. Groepsvertoning: overige ruimten Per ruimte 224,83 149,96 134,97 Tv in andere ruimten betreft bijvoorbeeld een tv bij de receptie, in een cafetaria, in een fitnessruimte etc. Seizoenscorrectie Een seizoenscorrectie is voor deze categorie niet van toepassing.

6 Categorie B Het betreft hier de bedrijven: - Met bungalows in particulier bezit - En/of met verhuurobjecten (bungalows/chalets/stacaravans) - Met kampeerplaatsen Voor deze bedrijven gelden de volgende tarieven (prijspeil 2014): Doorgifte Per aansluiting 44,57 29,73 27,18 Onder doorgifte wordt verstaan: - Het (via een netwerk) aanbieden van tv in de afzonderlijke particuliere bungalows en/of verhuurobjecten - Hieronder valt tevens het beschikbaar stellen van tv in verhuurobjecten dmv Digitenne - Vergoeding is niet van toepassing bij gebruik Digitenne in particuliere bungalow, indien bungalow niet wordt verhuurd en particulier zelf het Digitenne abonnement afsluit en betaalt - Vergoeding is niet van toepassing voor kampeerplaatsen met tv-aansluiting Groepsvertoning: tv in bar/kantine (horecagelegenheid) Aantal m2 t/m ,93 254,08 228, ,10 410,94 369, ,81 583,50 525, ,52 756,06 680,45 Extra 100m2 258,71 172,56 155,30 Aantal m2: betreft het aantal van m2 van de vertoningsruimte. Groepsvertoning: overige ruimten Per ruimte 224,83 149,96 134,97 Tv in andere ruimten betreft bijvoorbeeld een tv bij de receptie, in een cafetaria, in een fitnessruimte etc. Seizoenscorrectie Voor bedrijven in deze categorie geldt een seizoenscorrectie. Zij betalen alleen voor de maanden waarin zij geheel of gedeeltelijk zijn geopend.

7 Categorie C Het betreft hier de overige bedrijven: - Met uitsluitend kampeerplaatsen (geen particuliere bungalows en/of verhuurobjecten) - Groepsaccommodaties - Dagrecreatie (zwembaden, attractieparken, etc.) - Overige bedrijven (zonder bungalows, verhuurobjecten, kampeerplaatsen) Voor deze bedrijven gelden de volgende tarieven (prijspeil 2014): Doorgifte Per aansluiting 44,57 29,73 27,18 Groepsvertoning: tv in bar/kantine (horecagelegenheid) Aantal m2 t/m ,93 254,08 228, ,10 410,94 369, ,81 583,50 525, ,52 756,06 680,45 Extra 100m2 258,71 172,56 155,30 Aantal m2: betreft het aantal van m2 van de vertoningsruimte. Groepsvertoning: overige ruimten Per ruimte 224,83 149,96 134,97 Tv in andere ruimten betreft bijvoorbeeld een tv bij de receptie, in een cafetaria of in de gemeenschappelijke ruimte van een groepsaccommodatie. Seizoenscorrectie Voor bedrijven in deze categorie geldt een seizoenscorrectie van standaard 6 maanden. Groepsaccommodaties: Groepsaccommodaties zijn vrijgesteld van deze vergoedingen, indien zij voldoen aan de volgende voorwaarden: kleine bedrijven (type verbouwde boerderij), verhuur aan groepen van tot max. 25 personen, alle aanwezige gasten behoren tot dezelfde familie-/vriendenkring. Tot deze situatie behoren niet de (grotere) groepsaccommodaties die: aan meerdere partijen tegelijk (kunnen) verhuren, (ook) verhuren aan scholen, bedrijven, verenigingen, etc., beschikken over een horecaruimte, beschikken over tv in de slaapkamers.

8 Sena-tarieven AMUSEMENTSMUZIEK OPPERVLAKTE BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Basistarief Nettotarief RECRONtarief t/m 100 m2 343,16 228,78 183, t/m 200 m2 456,17 304,13 243, t/m 400 m2 607,04 404,71 323, t/m 800 m2 807,39 538,29 430, t/m 1600 m2 968,87 645,95 516,76 Voor elke 1600 m2 meer of een gedeelte daarvan 171,58 114,39 HORECA ACHTERGRONDMUZIEK De vergoeding is gebaseerd op de oppervlakte in vierkante meters van de ruimte(s) waar de muziek ten gehore wordt gebracht. OPPERVLAKTE BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Basistarief Nettotarief RECRONtarief t/m 100 m2 762,31 508,23 406, t/m 200 m ,27 717,55 574, t/m 300 m ,14 938,81 751, t/m 400 m , ,07 923, t/m 500 m , , ,48 Voor iedere 100 m2 meer of een gedeelte daarvan 322,88 215,27 BEDRIJFSRUIMTES / KANTOREN / WERKPLAATSEN De vergoeding is gebaseerd op het aantal voltijdse medewerkers (fte s) dat de muziek kan horen. AANTAL MEDEWERKERS BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Basistarief Nettotarief RECRONtarief 3 t/m ,73 113,16 90,53 11 t/m ,47 226,32 101,06 26 t/m ,90 452,62 362,10 51 t/m ,37 678,95 543, t/m ,79 905,24 724,19 Per 100 fte s meer of een gedeelte daarvan 340,96 227,32 Toelichting: Onder bedrijfsruimtes worden o.a. verstaan: kantoren, expeditieruimtes, keukens, magazijnen, werkruimtes, garages en werkplaatsen.

9 DOORGIFTE VAN MUZIEK NAAR BUNGALOWS / HOTELKAMERS Het aantal bungalows/kamers waarnaar kan worden doorgeschakeld. AANTAL BUNGALOWS / HOTELKAMERS BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Basistarief Nettotarief RECRONtarief t/m 50 73,61 49,07 39,26 51 t/m ,23 98,16 78, t/m ,84 147,23 117, t/m ,46 196,31 157,05 Voor elke 50 meer bungalows / hotelkamers 73,61 49,07 of een gedeelte daarvan Toelichting: Vergoeding is van toepassing in geval van distributie van muziek naar bungalows en hotelkamers TELEFOONLIJNEN De vergoeding is gebaseerd op het aantal telefoonlijnen waarnaar kan worden doorgeschakeld. Toelichting: Het betreft hier de distributie van muziek tijdens de wachtstand (on hold). AANTAL AANSLUITINGEN/LIJNEN BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Basistarief Nettotarief RECRONtarief t/m 50 73,61 49,07 39,24 51 t/m ,23 98,16 78, t/m ,84 147,23 117, t/m ,46 196,31 157,05 Voor elke 50 meer aansluitingen/lijnen of een 73,61 49,07 gedeelte daarvan DANS- / THEATERGEZELSCHAPPEN EN EDUCATIEVE VOORSTELLINGEN De vergoeding is gebaseerd op een vaste vergoeding per bezoeker. VAST BEDRAG BASISVERGOEDING NETTO VERGOEDING Per voorstelling per bezoeker 0,20 0,13

10 Buma-tarieven 2014 Amusementsmuziek (door een dj of band voortgebracht waarop gedanst kan worden) Muziek per 50 m2 opslag voor elke 50m2 Basistarief Nettotarief Recrontarief 1 t/m 5 dagen ,02 42,52 10 dagen ,05 85,04 20 dagen ,07 127,56 30 dagen enz. 200,10 170,08 Let op: het aantal dagen is bij Buma en Sena van belang! Achtergrondmuziek categorie B(toonbankzaken = recepties) Basis Nettotarief Recrontarief t/m 100 m2 214,44 142,97 121, t/m 200 m2 321,66 214,45 182, t/m 400 m2 857,76 285,93 243, t/m 800 m2 536,10 357,42 303,81 Achtergrondmuziek horeca Basis nettotarief Recrontarief t/m 30 m2 79,19 52,80 44,88 31 t/m ,46 337,66 287, t/m ,62 408, t/m ,34 623,59 537, t/m ,78 766,56 651, t/m ,22 909,53 Werkruimten medewerkers Basis nettotarief Recrontarief 4 t/m10 107,22 71,48 60,76 11 t/m ,44 142,97 121,52 26 t/m ,88 285,93 243,04 51 t/m ,32 428,90 364, t/m ,76 571,87 486,09 Doorgifte binnen logementen (verhuurbungalows/chalets/stacaravans betalingskorting reeds verwerkt 33,1/3%): Basistarief Recrontarief t/m 50 objecten per jaar 71,48 61,76 51 t/m ,96 121, t/m ,44 182, t/m ,92 243,04 Voor meer dan 200 voor iedere 50 aansluitingen of gedeelte daarvan méér: 71,48

11 Muziek via Telefoonlijnen tijdens wachtstand Basistarief Recrontarief t/m 50 71,48 61,76 51 t/m ,96 121, t/m ,44 182, t/m ,92 243,04 NB: - genoemde prijzen zijn exclusief BTW (in tegenstelling tot de tarieven van Sena) - per 1 januari 2015 worden de tarieven met 0,6% verhoogd.

Het vertonen van televisieprogramma s in recreatiebedrijven

Het vertonen van televisieprogramma s in recreatiebedrijven 2 0 1 1 Het vertonen van televisieprogramma s in recreatiebedrijven Speciale kortingsregeling leden Recron Televisiemakers verdienen een vergoeding Betalen voor een verblijf op een camping of bungalowpark,

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht

Vergoedingenoverzicht Vergoedingenoverzicht 2013 BELANGRIJK 03 ACHTERGRONDMUZIEK OP WEBSITES 04 AMATEUR (VOLKS-)DANSGEZELSCHAPPEN 04 AMUSEMENTSHALLEN 05 BEDRIJFSRESTAURANTS / KANTINES / 05 RECREATIEZALEN BEDRIJFSRUIMTES / KANTOREN

Nadere informatie

Vergoedingen Algemene licenties

Vergoedingen Algemene licenties BELANGRIJK 02 AMATEURDANSGEZELSCHAPPEN 03 AMUSEMENTSHALLEN 03 AMUSEMENTSMUZIEK TABEL 1 - VERGOEDING T/M 04 30 OPENSTELLINGEN PER JAAR AMUSEMENTSMUZIEK TABEL 2 - VERGOEDING PER 04 OPENSTELLING BIJ 31 T/M

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht

Vergoedingenoverzicht overzicht 2015 BELANGRIJK OM TE WETEN 03 ACHTERGRONDMUZIEK OP WEBSITES 04 AMATEUR (VOLKS-)DANSGEZELSCHAPPEN 04 AMUSEMENTSHALLEN 05 BEDRIJFSRESTAURANTS / KANTINES / 05 RECREATIEZALEN BEDRIJFSRUIMTES / KANTOREN

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht

Vergoedingenoverzicht overzicht 2014 BELANGRIJK OM TE WETEN 03 ACHTERGRONDMUZIEK OP WEBSITES 04 AMATEUR (VOLKS-)DANSGEZELSCHAPPEN 04 AMUSEMENTSHALLEN 05 BEDRIJFSRESTAURANTS / KANTINES / 05 RECREATIEZALEN BEDRIJFSRUIMTES / KANTOREN

Nadere informatie

Muziekgebruik. Zo geregeld.

Muziekgebruik. Zo geregeld. Muziekgebruik. Zo geregeld. Vergoedingen 2015 Muziek is een waardevol product Heb ik altijd een licentie nodig als ik muziek afspeel? Nee, niet elke onderneming of organisatie heeft een licentie nodig.

Nadere informatie

Muziekgebruik. Zo geregeld.

Muziekgebruik. Zo geregeld. Muziekgebruik. Zo geregeld. Vergoedingen 2014 De toegevoegde waarde van muziek Steeds meer ondernemingen ontdekken de waarde van muziek. Zo bevordert muziek de goede sfeer in het restaurant. Voelen mensen

Nadere informatie

Muziekgebruik. Zo geregeld.

Muziekgebruik. Zo geregeld. Muziekgebruik. Zo geregeld. Vergoedingen 2011 De waarde van muziek Steeds meer ondernemingen ontdekken de waarde van muziek. Zo draagt muziek bij aan het imago van dat ene kledingmerk. Voelen mensen zich

Nadere informatie

Muziekgebruik. Zo geregeld.

Muziekgebruik. Zo geregeld. Muziekgebruik. Zo geregeld. Vergoedingen 2012 De toegevoegde waarde van muziek Steeds meer ondernemingen ontdekken de waarde van muziek. Zo bevordert muziek de goede sfeer in het restaurant. Voelen mensen

Nadere informatie

HAALT MEER UIT MUZIEK TARIEVENOVERZICHT

HAALT MEER UIT MUZIEK TARIEVENOVERZICHT HAALT MEER UIT MUZIEK 2016 TARIEVENOVERZICHT BELANGRIJK OM TE WETEN 03 ACHTERGRONDMUZIEK OP WEBSITES 04 AMATEUR (VOLKS-)DANSGEZELSCHAPPEN 04 AMUSEMENTSHALLEN 05 BEDRIJFSRESTAURANTS / KANTINES / 05 RECREATIEZALEN

Nadere informatie

Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma

Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma Uw tv-signaal komt pas tot z n recht met Videma Tv-gebruik in bedrijf of instelling: niet alleen het signaal, ook de rechten! Voor het zakelijk gebruik van tv-beelden is voorafgaande toestemming van de

Nadere informatie

Het percentage is afhankelijk van het aandeel beschermd wereldrepertoire ten opzichte van het totaalprogramma en wel als volgt:

Het percentage is afhankelijk van het aandeel beschermd wereldrepertoire ten opzichte van het totaalprogramma en wel als volgt: Het Tarief Amusementsmuziek Horeca is van toepassing op het gebruik van Amusementsmuziek. Denk daarbij aan muziek die wordt verzorgd door een live band of dj. Het muziekgebruik vindt daarbij plaats in

Nadere informatie

Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding!

Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding! Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding! In ons dagelijkse leven kunnen we niet zonder muziek. Voor heel wat winkels,

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN DOOR ONDERNEMERS:

DE MEEST GESTELDE VRAGEN DOOR ONDERNEMERS: Als u in uw onderneming gebruik maakt van muziek of bewegend beeld of kopieën van teksten, dan heeft dit toegevoegde waarde voor uw productie, verkoop en dienstverlening. De makers hebben hierin geïnvesteerd

Nadere informatie

Het percentage is afhankelijk van het aandeel beschermd wereldrepertoire ten opzichte van het totaalprogramma en wel als volgt:

Het percentage is afhankelijk van het aandeel beschermd wereldrepertoire ten opzichte van het totaalprogramma en wel als volgt: Het Tarief Amusementsmuziek Welzijn is van toepassing op het gebruik van Amusementsmuziek. Denk daarbij aan muziek die wordt verzorgd door een live band of dj. Het muziekgebruik vindt daarbij plaats in

Nadere informatie

7. Onder oppervlakte wordt verstaan de bruto-oppervlakte van de ruimte waarin de muziek te beluisteren is.

7. Onder oppervlakte wordt verstaan de bruto-oppervlakte van de ruimte waarin de muziek te beluisteren is. Buma Achtergrondmuziek Horeca 2. Het Tarief Mechanische Achtergrondmuziek Horeca is van toepassing op muziekgebruik dat bestaat uit het ten gehore brengen van achtergrondmuziek door middel van geluidsapparatuur,

Nadere informatie

*Voor iedere 1600 m2 of gedeelte daar van méér dan 1600 m2 voor categorie A een opslag van 217,46 en voor categorie B een opslag van 108,74.

*Voor iedere 1600 m2 of gedeelte daar van méér dan 1600 m2 voor categorie A een opslag van 217,46 en voor categorie B een opslag van 108,74. Het Tarief Mechanische Achtergrondmuziek is van toepassing op elke vorm van Achtergrondmuziek die door middel van Geluidsapparatuur ten gehore wordt gebracht, tenzij een Speciaal Tarief Achtergrondmuziek

Nadere informatie

Gery Bessemans Nationaal Adviseur Beëdigd

Gery Bessemans Nationaal Adviseur Beëdigd Gery Bessemans Nationaal Adviseur Beëdigd De auteurswet Wat is beschermd door auteursrecht? Wat is beschermd door naburige rechten? Welke rechten zijn beschermd? De muziekwereld en andere CVBA s. Muziek

Nadere informatie

De locatie waar mijn evenement plaatsvindt, heeft al een regeling met Buma, moet ik dan nog steeds Buma betalen?

De locatie waar mijn evenement plaatsvindt, heeft al een regeling met Buma, moet ik dan nog steeds Buma betalen? Q&A Podia Toestemming Waarom heb ik toestemming van Buma nodig? Een organisator van een evenement waarbij muziekwerken behorende tot het Buma-repertoire ten gehore worden gebracht dient voorafgaande toestemming

Nadere informatie

Tarieven muziekgebruik 2015

Tarieven muziekgebruik 2015 Tarieven muziekgebruik 2015 MUZIEK VOEGT IETS TOE Elke organisatie die muziek gebruikt, vastlegt of laat horen, heeft daarvoor toestemming nodig. U dus ook. Het maakt niet uit of u een eenmanszaak heeft,

Nadere informatie

Welzijnswerk. Informatie en tarieven 2011. goed geregeld klinkt beter

Welzijnswerk. Informatie en tarieven 2011. goed geregeld klinkt beter Welzijnswerk Informatie en tarieven 2011 goed geregeld klinkt beter Inhoudsopgave 1 Inleiding pag. 3 2 Organisaties voor het muziekauteursrecht pag. 4 3 Veel voorkomende vragen pag. 6 4 De Buma-tarieven

Nadere informatie

Datum 15 maart 2010 Onderwerp Antwoorden kamervragen inzake de afdracht aan Buma en Sena in de gezondheidszorg

Datum 15 maart 2010 Onderwerp Antwoorden kamervragen inzake de afdracht aan Buma en Sena in de gezondheidszorg 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Muziekgebruik algemeen

Muziekgebruik algemeen Muziekgebruik algemeen Informatie en tarief 2011 goed geregeld klinkt beter Inhoudsopgave 1 Inleiding pag. 3 2 Organisaties voor het muziekauteursrecht pag. 4 3 Veel voorkomende vragen pag. 6 4 De Buma-tarieven

Nadere informatie

Het Algemeen Tarief Muziekgebruik 2016

Het Algemeen Tarief Muziekgebruik 2016 Het Algemeen Tarief Muziekgebruik 2016 Het Algemeen Tarief Muziekgebruik is van toepassing op Muziekgebruik in de vorm van uitvoeringen door één (of meer) uitvoerende kunstenaar(s) en/of door middel van

Nadere informatie

Mechanische achtergrondmuziek

Mechanische achtergrondmuziek Mechanische achtergrondmuziek Informatie en tarief 2004 BUM.413.0104/08 Siriusdreef 22-28 Postbus 3080 2130 KB Hoofddorp Telefoon (023) 799 79 99 Fax (023) 799 77 77 E-mail info@bumastemra.nl www.bumastemra.nl

Nadere informatie

Voor de verklaring van begrippen verwijzen wij naar de tariefbepalingen.

Voor de verklaring van begrippen verwijzen wij naar de tariefbepalingen. Het Algemeen Tarief Muziekgebruik 2017 Het Algemeen Tarief Muziekgebruik is van toepassing op Muziekgebruik in de vorm van uitvoeringen door één (of meer) uitvoerende kunstenaar(s) en/of door middel van

Nadere informatie

BUMA, STEMRA en SENA. 1. Ensemble X op een lunchconcert. 2. Live uitzending op radio en tv. VvK - februari 2001. Inhoud:

BUMA, STEMRA en SENA. 1. Ensemble X op een lunchconcert. 2. Live uitzending op radio en tv. VvK - februari 2001. Inhoud: BUMA, STEMRA en SENA VvK - februari 2001 Inhoud: 1. Ensemble X op een lunchconcert 2. Live uitzending op radio en tv 3. CD-productie in eigen beheer 4. CD op radio en tv 5. Wat doen Buma en Stemra? 6.

Nadere informatie

De zakelijke kant van muziek

De zakelijke kant van muziek De zakelijke kant van muziek Leerlingentekst en opdrachten Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Je bent gek op muziek en wat is nou leuker dan van je hobby je werk maken? Als je een bandje

Nadere informatie

muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten

muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten Wie zijn we? UNISONO UNISONO is het gemeenschappelijk project van Sabam en Simim, met als doel door een geïntegreerde inning de regeling van de uitvoeringsrechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1.0 Inleiding pag.3. 8.0 Overige audiovisuele producties pag.15. 2.0 Het muziekauteursrecht pag.4. 3.0 Auteursrechtorganisaties pag.

Inhoudsopgave. 1.0 Inleiding pag.3. 8.0 Overige audiovisuele producties pag.15. 2.0 Het muziekauteursrecht pag.4. 3.0 Auteursrechtorganisaties pag. Inhoudsopgave 1.0 Inleiding pag.3 2.0 Het muziekauteursrecht pag.4 2.1 Over geestelijk eigendom 2.2 De Nederlandse Auteurswet 3.0 Auteursrechtorganisaties pag.5 3.1 Vereniging Buma 3.2 Stichting Stemra

Nadere informatie

Repartitiebasis 2015 & 2014

Repartitiebasis 2015 & 2014 Repartitiebasis 2015 & 2014 Stichting ter exploitatie van naburige rechten Repartitiebasis 2015 De Repartitiebasis van 2015 is gelijk gebleven aan die van 2014, zoals hieronder beschreven. De gegevens

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

Muziek in audiovisuele producties Informatie en tarieven 2008

Muziek in audiovisuele producties Informatie en tarieven 2008 9 Tot slot Muziek in audiovisuele producties Informatie en tarieven 2008 9.1 Algemene voorwaarden Met het verschijnen van deze tarievenbrochure vervallen onze voorgaande tarieven. Alle vermelde vergoedingen

Nadere informatie

Digitale muzieklicenties FAIR PLAY MUSIC

Digitale muzieklicenties FAIR PLAY MUSIC Digitale muzieklicenties FAIR PLAY MUSIC MUZIEK VERDIENT FAIR PLAY Steeds meer mensen en bedrijven hebben een website die ze aankleden met muziek. Muziek zorgt namelijk voor de juiste sfeer. Veel sites

Nadere informatie

Muziek in audiovisuele producties

Muziek in audiovisuele producties Muziek in audiovisuele producties Informatie en tarieven 2007 STM.411.0107/12 Siriusdreef 22-28 Postbus 3080 2130 KB Hoofddorp Telefoon (023) 799 79 99 Fax (023) 799 77 77 E-mail info@bumastemra.nl www.bumastemra.nl

Nadere informatie

Muziek in audiovisuele producties

Muziek in audiovisuele producties Muziek in audiovisuele producties Tarieven per 2015 INHOUDSOPGAVE Inleiding 04 2. Het muziekauteursrecht 2.1 Over geestelijk eigendom 05 2.2 De Nederlandse Auteurswet 05 3. Auteursrechtenorganisaties 3.1

Nadere informatie

Muziekgebruik en Buma

Muziekgebruik en Buma Muziekgebruik en Buma Informatie Siriusdreef 22-28 Postbus 3080 2130 KB Hoofddorp t (023) 799 79 99 f (023) 799 77 77 e info@bumastemra.nl www.bumastemra.nl Vereniging Buma is de auteursrechtorganisatie

Nadere informatie

Goed geregeld via uw boekingskantoor

Goed geregeld via uw boekingskantoor Goed geregeld via uw boekingskantoor Goed geregeld via uw boekingskantoor Over Buma Buma vertegenwoordigt makers van muziek werken (componisten en tekst dichters) en hun uitgevers, van over de hele wereld.

Nadere informatie

nyul - Fotolia.com Muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten

nyul - Fotolia.com Muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten nyul - Fotolia.com Muziek in bedrijven, verenigingen en openbare diensten Verantwoordelijke uitgever : SABAM, Aarlenstraat 75-77, 1040 Brussel. 2 // UNISONO I n h o u d s t a f e l Wie zijn we? Waar gaat

Nadere informatie

Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s

Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s 2016 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL. 2 EEN TOELATING VERKRIJGEN. 3 CONTACT OPNEMEN 3 ALGEMENE PRINCIPES 4 FM - UITZENDINGEN van landelijke,

Nadere informatie

Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s

Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s Tarieven voor radio-omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s 2015 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL. 2 EEN TOELATING VERKRIJGEN. 3 CONTACT OPNEMEN 3 ALGEMENE PRINCIPES 4 FM - UITZENDINGEN van landelijke,

Nadere informatie

INHOUD WORKSHOP. 1. Hoofdpunten labels 2. Oorsprong 3. Rechten 4. Dance 5. Overeenkomsten 6. Tips 7. Hoofdpunten publishing 8. Vragen?

INHOUD WORKSHOP. 1. Hoofdpunten labels 2. Oorsprong 3. Rechten 4. Dance 5. Overeenkomsten 6. Tips 7. Hoofdpunten publishing 8. Vragen? LABELS & PUBLISHING INHOUD WORKSHOP 1. Hoofdpunten labels 2. Oorsprong 3. Rechten 4. Dance 5. Overeenkomsten 6. Tips 7. Hoofdpunten publishing 8. Vragen? HOOFDPUNTEN Publishing Margriet Koedooder Auteursrecht

Nadere informatie

5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1

5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1 5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1 Erwin Angad-Gaur E r worden, zowel nationaal als internationaal, veel discussies gevoerd over

Nadere informatie

VNO-NCW, MKB-Nederland en VOI E tekenen onderhandelingsprotocol

VNO-NCW, MKB-Nederland en VOI E tekenen onderhandelingsprotocol PERSBERICHT, Den Haag 3 september 2010 VNO-NCW, MKB-Nederland en VOI E tekenen onderhandelingsprotocol Brancheorganisatie voor collectieve beheersorganisaties VOI E 1 en de ondernemingsorganisaties VNO-NCW

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROTOCOL AUTEURSRECHTEN

ONDERHANDELINGSPROTOCOL AUTEURSRECHTEN ONDERHANDELINGSPROTOCOL AUTEURSRECHTEN Kaders en procedures ten behoeve van de onderhandeling over vergoedingen voor muziek, beeld en tekstgebruik op grond van de Auteurswet en de Wet Naburige rechten

Nadere informatie

Een nieuw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers?

Een nieuw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers? Een nieuw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers? Nieuwe contractperiode U ontvangt voor de nieuwe contractperiode van de pensioenregeling voor uw werknemers een voorstel voor

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn, tenzij anders aangegeven, van toepassing op alle overeenkomsten die wij met u sluiten op abonnementen.

Deze Algemene Voorwaarden zijn, tenzij anders aangegeven, van toepassing op alle overeenkomsten die wij met u sluiten op abonnementen. De diensten van N.D.B.O. kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. In deze Algemene Voorwaarden staan de regels die over en weer gelden. Wat zijn je rechten als u een abonnement heeft of neemt

Nadere informatie

nyul - Fotolia.com MUZIEK IN BEDRIJVEN, VERENIGINGEN EN OPENBARE DIENSTEN

nyul - Fotolia.com MUZIEK IN BEDRIJVEN, VERENIGINGEN EN OPENBARE DIENSTEN nyul - Fotolia.com MUZIEK IN BEDRIJVEN, VERENIGINGEN EN OPENBARE DIENSTEN Verantwoordelijke uitgever : SABAM, Aarlenstraat 75-77, 1040 Brussel. 2 // UNISONO I N H O U D S T A F E L WIE ZIJN WE? WAAR GAAT

Nadere informatie

Pagina 2 : tarieven verhuur vastgoed. Pagina 3 : werkzaamheden verhuur vastgoed. Pagina 4 : tarieven beheer vastgoed

Pagina 2 : tarieven verhuur vastgoed. Pagina 3 : werkzaamheden verhuur vastgoed. Pagina 4 : tarieven beheer vastgoed Beste Vastgoedeigenaar, Allereerst onze dank voor uw getoonde interesse in HuisvestingCuracao.com. Het vastgoed beheerkantoor welke zowel de commerciële- als de facilitaire zijde van uw vastgoed kan verzorgen.

Nadere informatie

Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen

Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Je bent gek op muziek en wat is nou leuker dan van je hobby de werk maken? Als je een bandje begint kun je de hele dag bezig zijn met het schrijven

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJK REGLEMENT VAN DE TOERISTENBELASTING

INTERGEMEENTELIJK REGLEMENT VAN DE TOERISTENBELASTING GEMEENTES VAN TROISTORRENT, VAL D ILLIEZ EN CHAMPERY INTERGEMEENTELIJK REGLEMENT VAN DE TOERISTENBELASTING Voorlopig plan (in voorbereiding) (in geval van twijfel prevaleert het Franstalig reglement) Gemeente...

Nadere informatie

Deelverdelingsreglement uitvoerende kunstenaars

Deelverdelingsreglement uitvoerende kunstenaars Deelverdelingsreglement uitvoerende kunstenaars Categorie Thuiskopie Audio Artikel 1. Algemeen 1.1 Tenzij in dit reglement uitdrukkelijk anders is bepaald, zijn de bepalingen van het Algemeen Verdelingsreglement

Nadere informatie

Stichting Reprorecht. Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling

Stichting Reprorecht. Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling Stichting Reprorecht Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling Inhoud Stichting Reprorecht... 3 Het Reglement Uitkeringen... 3 Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding?...

Nadere informatie

de stichting STICHTING TER EXPLOITATIE VAN NABURIGE RECHTEN, gevestigd te Hilversum, eiseres, advocaat mr. S.R.M.T. Janssen te Hoofddorp,

de stichting STICHTING TER EXPLOITATIE VAN NABURIGE RECHTEN, gevestigd te Hilversum, eiseres, advocaat mr. S.R.M.T. Janssen te Hoofddorp, vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 410660 / HA ZA 12-60 Vonnis van in de zaak van de stichting STICHTING TER EXPLOITATIE VAN NABURIGE RECHTEN, gevestigd te Hilversum,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Scholierenbegeleiding CaracTerre

Algemene voorwaarden Scholierenbegeleiding CaracTerre Algemene voorwaarden Scholierenbegeleiding CaracTerre Artikel 1 Definities Scholierenbegeleiding CaracTerre: Eenmanszaak, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56060726. Hierna te noemen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Verhuur HCS interactief.

Algemene Voorwaarden Verhuur HCS interactief. Algemene Voorwaarden Verhuur HCS interactief. 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden (hieronder verder aangeduid als AV) zijn van toepassing op alle overeenkomsten inzake verhuur en opdrachten door

Nadere informatie

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Partijen De v.o.f. DROOM VAN ZWOLLE, gevestigd te Zwolle aan het adres Koestraat nr. 35, rechtsgeldig vertegenwoordigd door., hierna te noemen: Droom van Zwolle

Nadere informatie

Amsterdam, 10 november Informatiebulletin SEKAM. Intro

Amsterdam, 10 november Informatiebulletin SEKAM. Intro Amsterdam, 10 november 2010 Informatiebulletin SEKAM Intro In dit informatiebulletin informeert SEKAM alle producenten die aangesloten zijn bij SEKAM over drie actuele onderwerpen: a. de ontwikkelingen

Nadere informatie

Tarieven voor. het online aanbieden van radioprogramma s

Tarieven voor. het online aanbieden van radioprogramma s Tarieven voor radio-omroepen omroepen en het online aanbieden van radioprogramma s 2014 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL. 2 EEN TOELATING VERKRIJGEN. 3 CONTACT OPNEMEN 3 ALGEMENE PRINCIPES 4 FM - UITZENDINGEN

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES

ARTIKEL 1. DEFINITIES ARTIKEL 1. DEFINITIES Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Visa2china en opdrachtgevers. 2. Visa2china is bevoegd om bij

Nadere informatie

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard.

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden BDA Dak- en Gevelopleidingen Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

AV V.O.F HUISFEESTJES.NL

AV V.O.F HUISFEESTJES.NL AV V.O.F HUISFEESTJES.NL Door het plaatsen van een order en/of het in ontvangst nemen van verhuurde goederen wordt de opdrachtgever geacht stilzwijgend met onderstaande voorwaarden akkoord te zijn gegaan.

Nadere informatie

Stichting Reprorecht. Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling

Stichting Reprorecht. Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling Stichting Reprorecht Praktische informatie voor uitgevers over verdeling en doorbetaling Inhoud Stichting Reprorecht... 3 Het Reglement Uitkeringen... 3 Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding?...

Nadere informatie

Serviceovereenkomst Basis H&V

Serviceovereenkomst Basis H&V Serviceovereenkomst Basis H&V De ondergetekenden, Van der Hulst & Verlaan Financiële Planning en Vermogenscoördinatie B.V. gevestigd aan de Burgemeester Pabstlaan 10 C- 10 te Hoofddorp, 2131 XE te Hoofddorp

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening bij verhuur.

Opdracht tot dienstverlening bij verhuur. Opdracht tot dienstverlening bij verhuur. HET GEVEN EN AANVAARDEN VAN EEN ELECTRONISCHE OPDRACHT. Door op de akkoord button te klikken, verklaart u zich bekend en akkoord met alle hieronder beschreven

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

huurvoorwaarden HUURVOORWAARDEN

huurvoorwaarden HUURVOORWAARDEN HUURVOORWAARDEN Alle huurprijzen, tenzij anders vermeld, zijn afhaalprijzen per dag exclusief BTW. Zorg ten alle tijden voor ruim transport. Open aanhangwagens worden NIET toegestaan voor het transporteren

Nadere informatie

Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren.

Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren. Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren. Introductie U overweegt een of meerdere (particuliere) schadeverzekeringen af te sluiten. Een goed advies is daarbij belangrijk.

Nadere informatie

DIGITALE DISTRIBUTIE OVEREENKOMST (voorbeeld)

DIGITALE DISTRIBUTIE OVEREENKOMST (voorbeeld) DIGITALE DISTRIBUTIE OVEREENKOMST (voorbeeld) Tussen Adres Postcode Plaats Telefoon E-mail Website (hierna te noemen Distributeur), En Adres Postcode Plaats Telefoon E-mail Website (hierna te noemen Producent)

Nadere informatie

van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637

van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637 ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637 Artikel 1 Toepasselijkheid 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten

Nadere informatie

2. Workshop Bewust maken Bewust worden Bewust zijn

2. Workshop Bewust maken Bewust worden Bewust zijn Algemene voorwaarden 1. Definities 1.1 Workshop(s), advies, begeleiding, coaching (sessie) of enige andere bijeenkomst met als doel het overbrengen van kennis en/of vaardigheden. 1.2 Deelnemer/opdrachtgever/cliënt:

Nadere informatie

Televisie, telefoon en internet aan uw bed

Televisie, telefoon en internet aan uw bed Televisie, telefoon en internet aan uw bed U bent opgenomen in het Radboudumc. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, kunt u bij uw bed gebruik maken van radio, televisie, telefoon en internet.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 766 Wijziging van de Wet van 6 maart 2003, houdende bepalingen met betrekking tot het toezicht op collectieve beheersorganisaties voor auteurs-

Nadere informatie

dat de Producent voor het ten gehore brengen van muziekwerken een afzonderlijke regeling met BUMA heeft getroffen;

dat de Producent voor het ten gehore brengen van muziekwerken een afzonderlijke regeling met BUMA heeft getroffen; Kiosk versie Overeenkomst vervaardiging geluidsdragers on demand ONDERGETEKENDEN Firmanaam: Straat: Plaats: Vertegenwoordigd door: hierna te noemen de Producent, enerzijds, en de Stichting STEMRA, gevestigd

Nadere informatie

SBS BROADCASTING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN PROGRAMMA PARTICIPATIE 2015. Inhoudsopgave

SBS BROADCASTING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN PROGRAMMA PARTICIPATIE 2015. Inhoudsopgave Kijk voor meer informatie op: WWW.ADVERTERENBIJSBS.NL SBS BROADCASTING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN PROGRAMMA PARTICIPATIE 2015 Inhoudsopgave 1. Het Programma 2. Participatie aan het Programma 3. Productie

Nadere informatie

AUTEURSRECHTEN EN SABAM

AUTEURSRECHTEN EN SABAM AUTEURSRECHTEN EN SABAM EVENTFORUM 2014, MOD, HASSELT 23/04/2014 Community manager Siegfried Bakelants 2014 WIE WAT HOE CV: http://be.linkedin.com/in/siegfriedbakelants BLOG: http://siegfriedbakelants.wordpress.com/

Nadere informatie

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Fit!Vak T.a.v. de heer R. Wouters Postbus 32 6860 AA Oosterbeek SENA T.a.v. de heer M. Bos Postbus 113 1200 AC HILVERSUM Postadres: Postbus 15072 1001 MB Amsterdam Bezoekadres: Herengracht 566 1017 CH

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/356216 / HA ZA 10-66

zaaknummer / rolnummer: C/09/356216 / HA ZA 10-66 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/356216 / HA ZA 10-66 Vonnis van in de zaak van de stichting STICHTING TER EXPLOITATIE VAN NABURIGE RECHTEN (SENA),

Nadere informatie

Onderhoudsabonnement. De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen

Onderhoudsabonnement. De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen Onderhoudsabonnement De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen De Kombinatie neemt u werk uit handen Het onderhoud van

Nadere informatie

Mediawijsheid. Auteursrecht bij muziek. Voorbereiding. Inleiding 15 min

Mediawijsheid. Auteursrecht bij muziek. Voorbereiding. Inleiding 15 min Lesbrief 2 Auteursrecht bij muziek Voorbereiding Doelen: - De leerlingen weten wie er allemaal betrokken zijn in het proces rondom het maken van muziek en welke rechten deze betrokkenen hebben. - De leerlingen

Nadere informatie

Muziekgebruik bij evenementen

Muziekgebruik bij evenementen Stichting Auteursrechten Suriname De auteursrechtenorganisatie van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers. Jagdeiweg 18 Kwatta Paramaribo Suriname Tel: (597) 436394/ 533060 Fax:(597) 533060 Website:

Nadere informatie

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. Adres

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. Adres OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING BIJ VERHUUR De opdrachtgever Naam Voornamen Geboorteplaats Geboortedatum Woon/Correspondentieadres Postcode, plaats E-mail adres IBAN Bankrekeningnr Telefoon thuis Telefoon

Nadere informatie

Wijzigingsformulier exploitatie auteursrechten

Wijzigingsformulier exploitatie auteursrechten Siriusdreef 22-28 Postbus 3080 2130 KB Hoofddorp t +31 (0)23 799 79 99 f +31 (0)23 799 77 77 info@bumastemra.nl www.bumastemra.nl Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn de auteursrechtenorganisaties

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Buro Inge Knegt

Algemene leveringsvoorwaarden Buro Inge Knegt Algemene leveringsvoorwaarden Buro Inge Knegt Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Nadere informatie

Marije Miltenburg. Coach Trainer Schrijver. Algemene voorwaarden. 1. Algemeen

Marije Miltenburg. Coach Trainer Schrijver. Algemene voorwaarden. 1. Algemeen Marije Miltenburg Coach Trainer Schrijver Website www.theappletree.nl Telefoon 06 2427 6457 Mail Marije@TheAppleTree.nl Algemene voorwaarden 1. Algemeen 1.1 Marije Miltenburg van het bedrijf The Apple

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Help in Progress partij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Resolution

Algemene voorwaarden New Resolution Art 1: Definities New Resolution onderscheidt in deze Algemene Voorwaarden "open cursussen", "maatwerkopdrachten", "werkgroepen", "documentatie" en coaching. Onder "open cursussen" worden verstaan al de

Nadere informatie

FAQ facturatie ARAGLS Voorbeeldfactuur / declaratiemethode Voorbeeld opdrachtbevestiging met clausule ARAGLS facturatie

FAQ facturatie ARAGLS Voorbeeldfactuur / declaratiemethode Voorbeeld opdrachtbevestiging met clausule ARAGLS facturatie Verzonden per mail Naarden, 19 februari 2015 Geachte contactpersoon, Tussen ARAG Legal Services (hierna: ARAGLS) en Omnius is afgesproken dat vanaf 1 augustus 2014 de factuur in een ongedekte betalende

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Clensch

Algemene leveringsvoorwaarden Clensch Algemene leveringsvoorwaarden Clensch Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Clensch

Nadere informatie

Cinema's en tijdelijke activiteiten van vertoning van audiovisuele werken. De Billijke Vergoeding

Cinema's en tijdelijke activiteiten van vertoning van audiovisuele werken. De Billijke Vergoeding Cinema's en tijdelijke activiteiten van vertoning van audiovisuele werken De Billijke Vergoeding Deze brochure kwam tot stand in overleg met het Ministerie van Justitie februari 2001 Aanpassingen in april

Nadere informatie

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object.

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING BIJ VERHUUR De opdrachtgever Naam : Voornamen : Geboorteplaats : Geboortedatum : Woon/Correspondentieadres : Postcode, plaats : E-mail adres : Bankrekening : Telefoon thuis

Nadere informatie

Opname-overeenkomst. Namen artiest(-en): ... Als artiesten gezamenlijk werkzaam onder de naam: XXXX Adres : XXX Postcode en woonplaats : XXX

Opname-overeenkomst. Namen artiest(-en): ... Als artiesten gezamenlijk werkzaam onder de naam: XXXX Adres : XXX Postcode en woonplaats : XXX Opname-overeenkomst Namen artiest(-en):............................................................................................................................................................................

Nadere informatie

Kostenvergoedingen Training on the job

Kostenvergoedingen Training on the job Kostenvergoedingen Training on the job Programma Werkkostenregeling Jaarlijks afrekensysteem Aanwijzen Eisen administratie Werkkostenregeling Werkkostenregeling: indeling loon Geen loon Geen belast loon

Nadere informatie

Cursist: de aan Afnemer gelieerde natuurlijke persoon die feitelijk aan de Cursus deelneemt.

Cursist: de aan Afnemer gelieerde natuurlijke persoon die feitelijk aan de Cursus deelneemt. Algemene Voorwaarden HTP Advies B.V. gedeponeerd bij de KvK Centraal Gelderland. Artikel 1. Definities Afnemer: degene die met HTP een overeenkomst heeft gesloten. HTP: HTP Advies B.V. Cursist: de aan

Nadere informatie

Muziek voor de Zaak. Dienstbeschrijving Versie april 2014

Muziek voor de Zaak. Dienstbeschrijving Versie april 2014 Muziek voor de Zaak Dienstbeschrijving Versie april 2014 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik van de dienst 4 2.1 Functionaliteiten en eigenschappen van Muziek voor de Zaak 4 2.2

Nadere informatie

Mededeling aan het publiek: een tussenstand. Vereniging voor Auteursrecht 9 juni 2017

Mededeling aan het publiek: een tussenstand. Vereniging voor Auteursrecht 9 juni 2017 Mededeling aan het publiek: een tussenstand Jacqueline Seignette Vereniging voor Auteursrecht 9 juni 2017 2017 Jacqueline Seignette HvJ: mededeling aan het publiek ruim uitleggen (Reha Training, Soulier

Nadere informatie

Marije Miltenburg Coach Trainer Schrijver

Marije Miltenburg Coach Trainer Schrijver Marije Miltenburg Coach Trainer Schrijver Website www.theappletree.nl Telefoon 06 2427 6457 Mail Marije@TheAppleTree.nl Algemene voorwaarden 1. Algemeen 1.1 Marije Miltenburg van het bedrijf The Apple

Nadere informatie

TE HUUR: Westdam 3 B 3441 GA Woerden 475 EXCL BTW P/M. Moderne kantoor- en ver gaderruimte

TE HUUR: Westdam 3 B 3441 GA Woerden 475 EXCL BTW P/M. Moderne kantoor- en ver gaderruimte TE HUUR: Westdam 3 B 3441 GA Woerden 475 EXCL BTW P/M Moderne kantoor- en ver gaderruimte 2 onlinemakelaarsdiensten.nl 24/7 toegang tot het gebouw 3 onlinemakelaarsdiensten.nl INLEIDING Welkom! Sinds kort

Nadere informatie