De Superpromoter Academy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Superpromoter Academy"

Transcriptie

1 De Superpromoter Academy

2 Inhoud 1 Inleiding 2 De huidige situatie 3 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 3.1 Module 1. De Superpromoter theorie (basismodule) 3.2 Module 2. Methodiek & instrumentarium 3.3 Module 3. De superpromoter & social media 3.4 Module 4. De implementatie van het concept 3.5 Module 5. Afstudeeropdracht 3.6 Planning 3.7 Kosten 4 Het SPC netwerk 5 SPC internationaal 6 Tot slot

3 1. Inleiding 2. Huidige situatie Sinds het boek De Superpromoter is uitgekomen is er veel belangstelling van marketeers, managers en beleidsmakers voor het superpromoter-concept. Om het gedachtegoed te verspreiden, opgedane kennis te delen en om geïnteresseerden de vaardigheden bij te brengen om met het gedachtegoed aan de slag te gaan is de Superpromoter Academy in het leven geroepen. Veel organisaties hebben belangstelling getoond voor het superpromoter-concept en een deel van hen zijn ook al actief bezig met de implementatie. Om het concept goed te implementeren is het echter van belang dat niet alleen medewerkers van Blauw vertrouwd zijn met het concept, maar ook mensen bij de organisaties zelf. Het superpromoter-concept geniet niet alleen belangstelling van bedrijfsleven en overheid, maar ook reclame & communicatiebureaus, bureaus die zich richten op marketingadvies, klantrelatiedeskundigen, zelfstandige consultants, onderzoekers of marketeers zijn geïnteresseerd. Sommigen van hen bieden al superpromoteradvies aan. Deze partijen kunnen deels dezelfde diensten aanbieden als Blauw. Toch beschouwt Blauw deze partijen niet als concurrenten maar eerder als superpromoters van het gedachtegoed (SPSP). Blauw is van mening dat er mogelijkheden zijn om de krachten van deze externen en Blauw te bundelen om op deze manier het gedachtegoed verder uit te dragen, te ontwikkelen en te vermarkten. In dit document wordt een voorstel gedaan om te komen tot een vorm van samenwerking waar alle partijen baat bij hebben. Om tegemoet te komen aan de vraag uit de markt en de kansen die het superpomoter gedachtegoed biedt, wil Blauw een netwerk oprichten van superpromoter consultants (SPC s). Deze consultants zullen door Blauw worden opgeleid en gefaciliteerd. Dit opleidingsprogramma zal zowel aan opdrachtgevers van onderzoek, als aan andere externen (consultants, interimmers, opdrachtgevers, marketing & communicatie bureaus) worden aangeboden.

4 3. opleiding tot Superpromoter Consultant 3.1 De Superpromoter theorie Deze module bestaat uit een college van een halve dag over de superpromoter theorie en een halve dag over gerelateerde management & marketingliteratuur. Dit laatste is gebaseerd op de 50 boeken presentatie van Rijn Vogelaar. Boeken zoals Tipping Point, Blue Ocean Strategy, Black Swan, Six Degrees & the Ultimate Question komen hier aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat bij aanvang alle deelnemers het boek De Superpromoter gelezen hebben. Tijdens de dag is ook voldoende ruimte om de andere deelnemers te leren kennen. De dag wordt afgesloten met een drankje en een gezamenlijk diner. Het wordt erg op prijs gesteld als de deelnemers hieraan deelnemen omdat de netwerkrol van de Academy ook een belangrijk onderdeel is. De deelnemers worden gevraagd om na afloop van de cursusdag een korte paper (blog) te schrijven (bij voorkeur in het Engels) over het superpromoter gedachtegoed in relatie tot hun eigen expertise. De paper zal als Blog geplaatst worden op de Linkedin Superpromoter groep en op Het behalen van deze module is noodzakelijk om verder te kunnen met de opleiding. Doel Module 1: Fundamenteel begrip van de theorie en gerelateerde theorieën. Het leren kennen van andere professionals.

5 3.2 Methodiek & Instrumentarium In deze module zullen de methoden worden behandeld om superpromoters te vinden, te onderzoeken en te assisteren. Het vinden van superpromoters kan ondermeer gebeuren door middel van regulier onderzoek, access panels, communities, Social Media, CRM systemen, wervingbureaus. In deze module zal behandeld worden wanneer welke methode van toepassing is en wat de voor- en nadelen van elke wervingmethode zijn. Verschillende kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekstechnieken zullen worden behandeld, maar ook brainstorm en co-creatie technieken. Er zal veel aandacht gegeven worden aan de statistische consequenties van het superpromoterdenken. De normale verdeling is slechts in geringe mate bruikbaar omdat vooral gedacht moet worden in power-laws. In deze module zal ook de relatie tot NPS (Net Promoter Score) worden behandeld. Tot slot zullen technieken worden behandeld om de superpromoter te assisteren. Hierbij kan gedacht worden aan het inschakelen aan partijen als Buzzer maar ook aan ondersteuning op het gebied van communicatie of co-creatie. Zowel good als bad cases zullen hier aan de orde komen vanuit onze eigen praktijk maar ook vanuit de literatuur. Ook de superpromoter Toolkit (SPT), die de SPC s kunnen inzetten zal aan de orde komen. Te denken valt aan de Social Media Analyser (SMA), Design Game, Workshops, Research Lounge, SP benchmarks, SP Questionnaires. Duo interviews, groepsdiscussies, mini-groepen etc. De module zal wederom worden afgesloten met een praktijkopdracht en een paper. Voor deze opdracht wordt 1 van de methoden toegepast (bijv. een interview of een social media analyse en hierover wordt dan een korte paper geschreven dat als Blog wordt geplaatst op de eerder genoemde sites. Doel Module 2: Kennis van methoden en technieken die ingezet kunnen worden om de superpromoters te vinden, begrijpen en ondersteunen.

6 3.3 De Superpromoter & sociale media 3.4 De implementatie van het concept Social media biedt veel mogelijkheden voor het vinden en volgen van superpromoters. Waar ze vroeger alleen hun enthousiasme overdroegen tijdens sociale bijeenkomsten IRL (in real life) gebeurt dat nu ook veelvuldig online via Twitter, Hyves & Facebook. Dat betekent niet alleen dat het overdragen van enthousiasme veel gemakkelijk gaat en een veel grotere reikwijdte heeft maar ook dat het veel transparanter is geworden. In deze module wordt ingegaan op de mogelijkheden van het gebruik van sociale media en op de interpretatie van online superpromotergedrag. Social media biedt echter veel meer dan alleen mogelijkheden tot het vinden en volgen van superpromoters. Social media biedt juist ook mogelijkheden om de interactie met superpromoters aan te gaan. De do s en don t s van deze interactie komen in deze module aan de orde. Ook zal uitgebreid worden ingegaan op de ervaringen van Blauw met analyse van Social Media daarvan maar er zullen ook andere social media experts aan het woord komen. De module zal worden afgesloten met een praktijkopdracht, namelijk het tracken van een merk, persoon, plaats of organisatie met de SMA en hier een blog over schrijven. Doel Module 3: Begrip van de rol die social media kan spelen bij het volgen van de superpromoters en antiptomoters en hoe te participeren. In deze module wordt aandacht gegeven aan de implementatie van het superpromoter concept binnen organisaties. Hoe overtuig je het management of hoe overtuig je je opdrachtgever om met het concept aan de gang te gaan? Hoe kan je toch kleine stappen zetten wanneer het beschikbare budget niet heel groot is? Er wordt aandacht gegeven aan het filmen van superpromoters en er is ook speciaal aandacht voor de superpromoter als medewerker. Uiteindelijk wordt de flow van enthousiasme pas echt optimaal ingezet als management, medewerkers en klanten als 1 superpromoterteam opereren. Er zal ook ruimte zijn voor cases van bedrijven die hier ervaring mee hebben opgedaan. Doel module 4. Handvatten bieden om het concept daadwerkelijk te implementeren. Deze module zal ook een opstap zijn naar de eindopdracht. Het maken van een visiestuk en een actieplan.

7 3.5 Afstudeeropdracht 3.6 Planning 3.7 Kosten De opleiding wordt afgerond met een eindopdracht. Het is de bedoeling dat elke cursist tot slot een paper schrijft of een presentatie maakt die een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het gedachtegoed. De opdracht wordt uitgewerkt in een visie en een actieplan. Een cursist beschrijft hier de mogelijkheden van het gedachtegoed binnen het eigen vak- of interessegebied, draagt bij aan de ontwikkeling van een methode of doet een onderzoek. Door de afstudeeropdrachten ontwikkelt het gedachtegoed zich in rap tempo door. Als afsluiting van de cursus presenteren de cursisten hun opdracht aan elkaar en uiteraard wordt de cursus feestelijk afgesloten met een diner. De Academy is in het najaar 2010 voor het eerst van start gegaan. De deelnemers van deze academy ontvangen voor de zomer van 2011 hun certificaat. De tweede lichting van de Superpromoter Academy start op dinsdag 4 oktober 2011 met module 1. De prijs per module is 350,- excl. BTW. De prijs inclusief lunch, diner en drankjes gedurende de dag. Doel Module 5: Bijdragen aan het gedachtegoed en behalen van het diploma.

8 4. Het SPC Netwerk Wanneer een cursist de opleiding met goed gevolg heeft afgerond ontvangt hij of zij een diploma. Vanaf dat moment kan men lid worden van het SPC netwerk. Het is de bedoeling om een actief netwerk op te gaan richten van SPC s binnen en buiten Blauw. Er zal een bestuur worden gevormd waar zowel Blauw SPC s als externe SPC s zitting in zullen nemen. Het bestuur borgt de kwaliteit van het geleverde werk door SPC s, onderhoudt het netwerk en plant en organiseert het programma. Het bestuur is ook verantwoordelijk voor het beheer van de website en de community. De bijdrage voor het netwerk zal tzt door het bestuur worden vastgesteld. Deze bijdrage is met name bedoeld om een selectie te maken van de SPC s die ook daadwerkelijk actief met superpromoters aan de slag willen gaan en voor zichzelf mogelijkheden zien om het gedachtegoed te vermarkten. Leden krijgen gratis toegang tot de superpromoter events die 2 keer per jaar gehouden worden (toegang 250,-). Op den duur zal ook een jaarlijks (internationaal) congres plaatsvinden waar leden tegen een gereduceerd tarief toegang toe hebben. Daarnaast zal er een online community worden gebouwd en hebben leden toegang tot de database met presentaties, offertes, papers en vrij beschikbare rapportages. Projecten zullen hier worden beschreven en learnings gedeeld. Leden van het netwerk krijgen 5 boeken gratis en verder de mogelijkheid krijgen om de boeken tegen inkoopprijs te kopen en aan te bieden aan klanten en prospects. SPC s kunnen zich via de SPC website profileren. Ze kunnen aangeven welke opleidingen ze gevolgd hebben, welke ze geven en welke SP expertise ze hebben en welke projecten ze hebben gedaan zodat klanten hen gemakkelijk kunnen vinden. 5. SPC internationaal De Engelse versie van de The Superpromoter is verschenen bij Palgrave MacMillan, waardoor het boek nu wereldwijd verkrijgbaar is. Ook is het boek in het boek in het Duits verschenen bij Gabler. Blauw zal actief op zoek gaan naar potentiële SPC s in verschillende landen. Het is met name de doelstelling om samen met de internationale SPC s grote internationale bedrijven te interesseren. Bij voorkeur hebben de internationale SPC s hier al een relatie mee. De internationale SPC s worden ondersteund door Blauw Nederland of de lokale vestigingen van Blauw in de betreffende landen. Ook andere SPC s buiten Blauw kunnen een rol krijgen in het internationale model.

9 Tot slot: Het bovenstaande betreft slechts een eerste opzet. De Academy zal grotendeels ook samen met de SPC s worden gebouwd. Er zijn al ideeën van sommige geïnteresseerden om een module toe te voegen vanuit hun eigen expertise. Vanaf het moment dat de Academy start zal de input samen met de SPC s worden vormgegeven en uitgebouwd. Met vriendelijke groet, Rijn Vogelaar Rijn Vogelaar Corporate Enthusiasm Officer (CEO) Meld je ook aan bij het Superpromoter Network op Linkedin! aanmelden: Via dit formulier kunt u zich inschrijven Blauw Research Weena CK Rotterdam The Netherlands

DE SUPERPROMOTER ACADEMY

DE SUPERPROMOTER ACADEMY DE SUPERPROMOTER ACADEMY Inhoud 1 Inleiding 2 De huidige situatie 3 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 3.1 Module 1. De Superpromoter theorie (basismodule) 3.2 Module 2. Methodiek & instrumentarium

Nadere informatie

DE SUPERPROMOTER ACADEMY

DE SUPERPROMOTER ACADEMY DE SUPERPROMOTER ACADEMY Inhoud 1 Inleiding 2 De huidige situatie 3 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 3.1 Module 1. De Superpromoter theorie (basismodule) 3.2 Module 2. Methodiek & instrumentarium

Nadere informatie

De Superpromoter Academy

De Superpromoter Academy De Superpromoter Academy Inhoud 1 Inleiding 2 De huidige situatie 3 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 3.1 Module 1 (basismodule). De superpromoter theorie 3.2 Module 2. Methodiek & instrumentarium

Nadere informatie

DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE

DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE Inhoud 1 Inleiding 2 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 2.1 De Superpromoter theorie 2.2 Methodiek & instrumentarium 2.3 De superpromoter & social media 2.4

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Opzet 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijk naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Inhoud 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijke naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME flow FLOod Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Leergang Social Media

Leergang Social Media Leergang Social Media Ben je op zoek naar het hoe, wat, waarom, voor wie en wanneer van social media? Heb je behoefte aan een goede social media strategie voor je organisatie? En kun je daarbij gerichte

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME FLOW FLOOD Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME flow FLOod Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Training E-recruiter in een dag

Training E-recruiter in een dag Datum: dinsdag 6 december 2011 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 20.45 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY ACADEMY Xurux Academy Workshops, trainingen en opleidingen in blockchain technologie Over Xurux Diepgaande kennis van blockchain technologie

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

1. Loopvermogen ó uitbreiding contactmomenten 2. Effectieve responsive website: gewenste functionaliteiten verschillende doelgroepen

1. Loopvermogen ó uitbreiding contactmomenten 2. Effectieve responsive website: gewenste functionaliteiten verschillende doelgroepen 1. Loopvermogen ó uitbreiding contactmomenten 2. Effectieve responsive website: gewenste functionaliteiten verschillende doelgroepen Doel 1: Actieplan Leerbanen top of mind houden loopvermogen zonder

Nadere informatie

ACADEMY VOORJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 INNOVATIVE. Nieuw in 2015:

ACADEMY VOORJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 INNOVATIVE. Nieuw in 2015: ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY VOORJAAR 2015 Nieuw in 2015: Master Black Belt Six Sigma One Day Workshop TRIZ Alumnidag Reliability ACADEMY VOORJAAR 2015 is toonaangevend wanneer

Nadere informatie

De Superpromoter. Rijn Vogelaar

De Superpromoter. Rijn Vogelaar De Superpromoter Rijn Vogelaar Kenmerken van een superpromoter Enthousiasme Delen Invloed Waarom belangrijk? Groei Motivatie & Richting Co-creatie Klacht is geschenk! Kritische superpromoter? Kans om

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! De wereld om ons heen is volop in beweging. Economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» KLANTBELEVING ALS UITGANGSPUNT VOOR JOUW STRATEGIE Customer Experience draait om het leveren van een intentionele,

Nadere informatie

HOLLAND INNOVATIVE. 10 jaar Holland Innovative

HOLLAND INNOVATIVE. 10 jaar Holland Innovative ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2016 HOLLAND INNOVATIVE Academy 10 jaar In 10 jaar tijd hebben we méér dan 3.000 deelnemers opgeleid. Volg onze nieuwsbrief, website, social media en vier met ons mee! ACADEMY

Nadere informatie

Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen

Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Tell me Teach me Involve me I will forget I will remember I will learn Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Al deze trainingen Verbeteren de bestaande commerciële vaardigheden. Zijn speciaal

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR 2014 Nieuw in 2014: RF9: Physics of Failure One Day Workshop QRM Beïnvloedingsvaardigheden voor specialisten ACADEMY NAJAAR 2014 is toonaangevend

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019 5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals Januari 2019 Inleiding L&D-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem.

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem. Algemeen Format opgave potentiele activiteiten afname activiteit excl. btw Informatiemarkt Wateropleidingen Alle medewerkers van het waterschap n.v.t. 3 uur Vragen beantwoorden en informatie geven over

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC 1 Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC Agenda Wat is innovatielab? Doel innovatielab Onderzoek innovatielab Producten innovatielab Travel 3.0 platform 2 Wat is het innovatielab

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma

5 Moments of Need Certificeringsprogramma 5 Moments of Need Certificeringsprogramma Juni 2019 Inleiding Learning & Development-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering

Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering Agenda Agenda Agenda Ontvangst & Welkom Wat is Social Media nu eigenlijk Waarom start ik met Social Media? Voorbeelden

Nadere informatie

Seminar Y-recruiter in een dag

Seminar Y-recruiter in een dag Datum: donderdag 5 april 2012 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 21.00 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

FORESIGHT MODELLING ENERGIE. Foresight modelling

FORESIGHT MODELLING ENERGIE. Foresight modelling FORESIGHT MODELLING ENERGIE 1 FORESIGHT MODELLING ENERGIE 2018 Een instrument voor fact based beslissingen HET ANTWOORD OP INNOVATIEVRAGEN HET ANTWOORD OP MARKETINGVRAGEN HET ANTWOORD OP PRICINGVRAGEN

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» WORD DIGITAL LEADER EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën

Nadere informatie

KALENDER NAJAAR 2015 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR

KALENDER NAJAAR 2015 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR ACADEMY KALENDER NAJAAR 2015 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR 2015 Nieuw in 2015: HighTech meets Design One Day Workshop QRD Master Black Belt Six Sigma ACADEMY NAJAAR 2015 is toonaangevend wanneer het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Theoretische Fundament 5. Module Praktijkproject 5. Rooster 6. Opleidingskosten 6

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Theoretische Fundament 5. Module Praktijkproject 5. Rooster 6. Opleidingskosten 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Theoretische Fundament 5 Module Praktijkproject 5 Rooster 6 Opleidingskosten 6 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802 HM Breda T. +31 (0)76-82 005

Nadere informatie

CommunicatieplanCO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv

CommunicatieplanCO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv CommunicatieplanCO 2 -reductie Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Nuth, 20augustus 2015 Auteur(s): Tom Kitzen Theo Beckers Geaccordeerd door: Serge Vreuls Financieel directeur COLOFON

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen

Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen Heeft u binnen uw organisatie een communicatievraagstuk liggen waarvan u denkt dat een student dit goed zou

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Investeren in kennis

Investeren in kennis Solutional Value through expertise Investeren in kennis Trainingen en e-learning Wij delen expertise en kennis Solutional Academy is opgericht met als doelstelling onze expertise en kennis van de asset

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Praktijkgerichte cursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Compu Act Opleidingen onderscheidt zich op het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele mogelijkheden.

Nadere informatie

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van 2013. De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Tell me Teach me Involve me and I will forget and I will remember and I will learn Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Introductie Al deze trainingen Verbeteren de bestaande commerciële

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017

BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017 BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017 HEMA design daten Jouw idee samen met experts verder ontwikkelen tijdens HEMA design daten op Dutch Design Week 2017? HEMA nodigt jonge ontwerpers

Nadere informatie

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 1 AGENDA 2 3 Waarom netwerken? Sociale contacten Inspiratie Kennis Doorverwijzingen Transparant Laagdrempelig Interactief Persoonlijk Betrouwbaar Sociaal

Nadere informatie

Data Driven Organisation

Data Driven Organisation 2-daagse training Data Driven Organisation Van visie- naar actiegedreven strategie Initiatief en organisatie In samenwerking met datadriven.heliview.nl Wat leert u in deze training? U doet inspiratie op

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

KALENDER 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY

KALENDER 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY ACADEMY KALENDER 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY 2014 Nieuw in 2014: RF6: Software Reliability Yellow Belt Design for Six Sigma Advanced Statistics Course ACADEMY 2014 is toonaangevend wanneer het gaat

Nadere informatie

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie!

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Daarom in contact komen met je doelgroep voor de beurs bereik nieuwe en bestaande klanten met de beurs als aanleiding maak gebruik van het online

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

Brochure Operational Support & Analysis

Brochure Operational Support & Analysis Brochure Operational Support & Analysis Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de

Nadere informatie

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Hans Dickerscheid Dutch EDP Commissioner Datum: 11-03-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 EDA... 3 EDP... 3 M-EDP... 4 Het EDP certificeringsprogramma in Nederland...

Nadere informatie

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) Ga naar de website» ZELF AAN DE SLAG MET ONLINE MARKETING Wil jij je verder ontwikkelen tot online marketing expert? Mooie plannen ontwikkelen en zelf met de uitvoering

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014

cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014 WORKSHOPS thema avonden TRAININGEN team en individueel CURSUSSEN persoonlijk computergebruik OP MAAT cursussen, trainingen en workshops cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014 1 WORKSHOPS thema avonden

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

WSI Social Media Strategy Kit v1.1

WSI Social Media Strategy Kit v1.1 Socialemedia succesverhalen, modellen, checklists, middelenen en bronnen EenStarters Handleiding voorhet Lancerenvan een SocialeMedia Strategie voor Uw Bedrijf INHOUD Introductie: WSI Social Media Strategy

Nadere informatie

ADVANCED MARKETING PROGRAM

ADVANCED MARKETING PROGRAM ADVANCED MARKETING PROGRAM DE MEEST ACTUELE MASTERCLASS VOOR ERVAREN MARKETEERS DIE VERDIEPING EN VERBREDING ZOEKEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het Nyenrode Advanced Marketing Program is

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

van Individueel tot In-Company

van Individueel tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je vanzelf innovatief van van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovator's Toolkit Er is veel aandacht

Nadere informatie

FORESIGHT MODELLING. Foresight modelling

FORESIGHT MODELLING. Foresight modelling FORESIGHT MODELLING 1 FORESIGHT MODELLING Een instrument voor fact based beslissingen HET ANTWOORD OP INNOVATIEVRAGEN HET ANTWOORD OP MARKETINGVRAGEN HET ANTWOORD OP PRICINGVRAGEN Wat is het belang van

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl Titel Voorbeeld Offerte 1 appalti.nl USB-stick Op de USB-stick treft u de volgende documenten aan: Document 1 Document 2 Document 3 2 appalti.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 2. DIENSTEN... 6 3. PROJECTPLANNING

Nadere informatie

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12 Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk @mcoster Social Media Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2014 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers. IB Hypotheekverstrekkers 2015 Blauw Research

De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers. IB Hypotheekverstrekkers 2015 Blauw Research De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers 2015 Imagoblauwdruk hypotheekverstrekkers 2015 Om als hypotheekverstrekker te weten welk beeld intermediairs van uw organisatie hebben, hoe u presteert en hoe zich

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Meervoudige Intelligentie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Meervoudige Intelligentie! In deze gids zetten

Nadere informatie

Vincie van Gils. Klantencommunicatie. Zo krijg je en houd je u tevreden klanten. Spectrum. Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen

Vincie van Gils. Klantencommunicatie. Zo krijg je en houd je u tevreden klanten. Spectrum. Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen Vincie van Gils Klantencommunicatie Zo krijg je en houd je u tevreden klanten Spectrum Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen Spectrum maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers)

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) Blockchain: organisatiemodel van de toekomst 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) 15 januari 2019 Inleiding In de context van digitalisering, globalisering en verduurzaming

Nadere informatie