INSPIRATIEBOEK OPENBARE RUIMTE ALMERE CENTRUM PROGRAMMABUREAU STAD - GEMEENTE ALMERE - MAART 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSPIRATIEBOEK OPENBARE RUIMTE ALMERE CENTRUM PROGRAMMABUREAU STAD - GEMEENTE ALMERE - MAART 2015"

Transcriptie

1 INSPIRATIEBOEK OPENBARE RUIMTE ALMERE CENTRUM PROGRAMMABUREAU STAD - GEMEENTE ALMERE - MAART 201

2 INHOUD 1 INLEIDING 2 DEELGEBIEDEN UITSTALLINGEN TERRASSEN STANDPLAATSEN 6 SCHEMA REGELS

3 1 INLEIDING Dit inspiratieboek voor de openbare ruimte is opgesteld in samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA), de vastgoedeigenaren Unibail/Rodamco en Corio, Almere City Marketing (ACM) en de gemeente Almere. Met deze presentatie willen we de ondernemers van het Centrum inspireren en uitnodigen om zelf verder vorm te geven aan de openbare ruimte binnen de kaders die daarvoor gelden. Dit inspiratieboek vervangt het handboek ruimtelijke kwaliteit Naast deze beknopte maar heldere informatie kunt u de precieze formele stukken vinden via almere.nl Het centrum van Almere is hét visitekaartje van de stad. Bezoekers worden goed ontvangen en het verblijf in Almere Centrum is dan ook een echte belevenis. Dat is ook dé manier om veel bezoekers te blijven trekken en te behouden voor de toekomst. Dat lukt alleen als ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente zich allemaal gezamenlijk blijven inzetten voor dit mooie doel. Er is door de verschillende partijen dan ook al veel geïnvesteerd en er worden veel belevingsvolle evenementen georganiseerd. Dit allemaal om de aantrekkingskracht nog verder te vergroten. Want natuurlijk kan het altijd nog beter! In deze digitale presentatie wordt informatie aan de ondernemers verstrekt over hoe zij nog beter in kunnen spelen op een stadscentrum met een aantrekkelijke beleving. In samenwerking met een aantal partijen in Almere Centrum zijn daarvoor eerder al ideeën ontwikkeld en uitgevoerd via het project: Almere Centrum The Next Level. Wat dat betekent voor de verschillende deelgebieden wordt in beeld en tekst getoond. De ondernemers worden dan ook van harte uitgenodigd om daar ook zelf verdere inhoud aan te geven. Daarvoor zijn er zowel bij winkels alsook horecavestigingen verschillende zaken in de openbare ruimte toegestaan: het gaat om terrassen, uitstallingen, stoepborden en speeltoestellen. Wat op welke locatie is toegestaan is in deze digitale presentatie weergegeven.

4 2 DEELGEBIEDEN STATIONSPLEIN / STATIONSSTRAAT STADHUISPLEIN DIAGONAAL / FORUM / BELFORT ESPLANADE DEVENTERPAD / SCHIPPERPLEIN PASSAGES GROTE MARKT

5 2 DEELGEBIEDEN STATIONSPLEIN / STATIONSSTRAAT Thema: welkom Dit is dé entree van Almere Centrum waarbij het Stationsplein de ontvangstruimte is. De bezoeker kan hier gemakkelijk haar of zijn weg vinden naar: - de andere delen van Almere-Centrum - de overstap van of naar trein, bus, auto of fiets - het zakencentrum. De bezoeker heeft overzicht, komt in een gezellige ruimte, en maakt kennis met de stad Almere. Het Stationsplein is sfeervol, druk, gevuld met terrassen en is tegelijkertijd overzichtelijk. Je vindt er gemakkelijk je weg. De route naar het Stadhuisplein en verder ligt uitnodigend voor je. Alle andere bestemmingen zijn van daaruit gemakkelijk te vinden. De Stationsstraat is een echte winkelstraat, de pleintjes op de kruisingen zijn de rustpunten, gevuld met zitjes en terrasjes.

6 2 DEELGEBIEDEN STADHUISPLEIN Thema: verbinding & markt Het Stadhuisplein is de verbindende schakel naar Diagonaal/Forum, Grote Markt, Circus, de Passages, Stationsstraat en het Station. Een goede ondersteuning van de diverse verbindingen is belangrijk. Zichtbaarheid van het doel van waar je naartoe loopt is zeer van belang. Het plein is overzichtelijk. Het plein wordt ook gekenmerkt door het Stadhuis, Bibliotheek en een combinatie van winkels en horeca. De noordkant ligt prima op de zon voor terrassen. Twee dagen per week is hier de markt; een zeer belangrijke trekker voor Almere Centrum. Omdat het zeer centraal ligt is dit plein ook uitermate geschikt als info-plein.

7 2 DEELGEBIEDEN DIAGONAAL / FORUM / BELFORT Thema: uitleving en verwenning Belangrijk voor de uitstraling is de moderne architectuur. Tegelijkertijd is het voor de beleving belangrijk dat het gebied sfeervol, gezellig en besloten is. Forum is het levendige centrum van dit gebied. Hier is de bioscoop, zijn aantrekkelijke winkels, terrassen en regelmatig evenementen. Belfort is dé plek terzijde van de winkeldrukte. Hier zitten de bijzondere winkeltjes, diverse lunchrooms en fijne restaurantjes. Dit plein biedt alle ruimte aan plezierige terrassen

8 2 DEELGEBIEDEN ESPLANADE Thema: ontspanning Esplanade is het grote plein aan het Weerwater waar alle ruimte is voor grootschalige evenementen zoals bijvoorbeeld de kermis, diverse optredens en sport. Daarnaast is Esplanade ook dé plek voor de dagelijkse ontspanning: ruimte voor sport en spel, op het plein en in het water, en ook een belangrijk onderdeel van het rondje Weerwater. Het is inmiddels ook het cultuurplein van de stad! Het theater en allerlei andere culturele voorzieningen zijn ruim aanwezig. Het plein biedt ook ruimte aan horeca met fijne terrassen en commerciële benutting van het water. (o.a. bootjesverhuur, watertaxi en spelen op het water)

9 2 DEELGEBIEDEN SCHIPPERPLEIN / DEVENTERPAD Thema: ontdekking Het Schipperplein is dé plek voor een toeristisch bezoek aan veiligheidsexpo PIT. Dit is de plek waar kinderen de hele winter kunnen schaatsen, en er is een jachthaven die kans biedt aan waterrecreanten om aan te leggen voor een bezoek aan Almere Centrum. Op het Deventerpad zit veel horeca die al heel lang zijn vaste waarde heeft. Ook kan deze horeca uitstekend inspelen op de nieuwe ontwikkelingen rond veiligheidsexpo PIT. Voor de horeca aldaar zijn er dan ook ruime mogelijkheden om terrassen te plaatsen. De winkels aan de Brouwersstraat liggen aan een aanloopstraat. Hier is veel ruimte voor speciaalzaken (zoals de hobbywinkel) en er zijn kansen om in te spelen op veiligheidsexpo PIT.

10 2 DEELGEBIEDEN PASSAGES Thema: ontsnapping Dit is dé plek voor diverse speciaalzaakjes. Hier kun je echt iets bijzonders vinden! Thematisering van de verschillende passages zoals oosterse food en non-food versterkt de aantrekkingskracht. Bottelaarpassage en Zoetelaarpassage zijn overdekt. Dit biedt bijzondere kansen ten opzichte van de andere gebieden in Almere-Centrum.

11 2 DEELGEBIEDEN GROTE MARKT Thema: ontmoeting Grote Markt is hét uitgaansplein van Almere. Er is ruimte voor alle soorten horeca: café s, grand café s, restaurants, clubs en hotels. Op het plein wordt veel ruimte geboden aan horeca en terrassen. Soms zijn er evenementen, maar de terrasfunctie is belangrijk. Tussen het station en de Grote Markt is er nog een verbindingsstraat: de Marktmeesterstraat. Dit is een aanloopstraat van Almere-Centrum en biedt ruimte aan winkels, zakelijke dienstverlening en enige horeca.

12 UITSTALLINGEN Uitstallingen, reclame-objecten en speeltoestellen mogen bij bijna alle winkels en horeca direct aan de gevel worden geplaatst. Samen met de uitstraling van de gevel en de inrichting van de etalage vormen ze een belangrijk middel om sfeer en gezelligheid te realiseren. Met de nieuwe regels zijn er met name in winkelroute A veel ruimere mogelijkheden voor uitstallingen ontstaan. REGELS Algemene maatvoering Bij winkelroutes gelegen aan rijwegen moet er een minimale vrije ruimte van 1,0 meter voor voetgangers zijn, gemeten vanaf de stoeprand. Onder arcades moet er een minimale vrije ruimte van 1,0 meter zijn en er moet naast de arcade ook nog minimaal 1,0 meter vrije ruimte voor voetgangers zijn. Bij de stationspassages moet er een vrije doorgang zijn van minimaal 2,0 meter. De objecten die geplaatst worden mogen niet het cameratoezicht belemmeren. Winkelroutes A en B In het winkelgebied worden twee soorten winkelroutes onderscheiden: winkelroute A en winkelroute B. Winkelroute A is de drukke winkelroute; winkelroute B is de rustigere winkelroute. Om beide soorten winkelroutes goed te laten functioneren is er onderscheid gemaakt in de regels. Op de kaart is aangegeven waar winkelroute A en B liggen. Uitstallingen Voor het goed functioneren van het winkelgebied en om te zorgen voor een onbelemmerde doorgang voor hulpverleningsdiensten zijn er eisen gesteld aan de grootte van de zones waar uitstallingen zijn toegestaan. Uitstallingen moeten binnen 1, meter van de gevel worden geplaatst. In winkelgebied A bedraagt de maximale breedte 0% van de gevelbreedte van de winkel met een maximum van meter. In gebied B bedraagt de maximale breedte de gevelbreedte van de winkel. Stoepborden Bij winkelroute A mag maximaal 1 stoepbord per winkel of horecabedrijf worden geplaatst. Indien er sprake is van meerdere entrees aan verschillende straten, dan mogen er maximaal 2 stoepborden worden geplaatst (niet meer dan 1 per entree). Een stoepbord moet binnen 1,0 meter van de gevel worden geplaatst. Bij winkelroute B mogen maximaal 2 stoepborden per winkel of horecabedrijf worden geplaatst. Een stoepbord (of reclame-object) is maximaal 0,80 meter breed x 1,20 meter hoog; de totale constructie mag niet hoger zijn dan 1,0 meter. Speeltoestellen Speeltoestellen zijn gericht op kinderen. Vaak moet er wat geld worden betaald om ze te laten bewegen. Per winkel of horecabedrijf mag maximaal één speeltoestel worden geplaatst. Dit moet binnen 1,0 meter van de gevel staan. Openingstijden Uitstallingen, stoepborden en speeltoestellen mogen alleen gedurende openingstijden van het betreffende bedrijf worden geplaatst.

13 UITSTALLINGEN Geen vergunning, wel precario Voor uitstallingen, reclame-objecten en speeltoestellen is geen vergunning vereist. Ze kunnen worden geplaatst onder de voorwaarde dat aan de regels wordt voldaan.wel dient er precario te worden betaald voor het gebruik van de openbare grond. Vlaggen Commerciële vlaggen zijn nergens in het centrum toegestaan. Zij verstoren het straatbeeld en ontnemen het zicht op andere reclame-uitingen op de gevels. Dit geldt ook voor vlaggenmasten. Bijzondere omstandigheden Soms zijn er bijzondere situaties, denk aan winkelacties, jubilea, openingen, waarbij ondernemers extra activiteiten houden en meer objecten willen plaatsen. In dit soort bijzondere situaties wil de gemeente meewerken op basis van een vergunning. Er kan voor maximaal 12 dagen per jaar een vergunning worden aangevraagd WINKELROUTE A EN B LEGENDA grens Almere Stad Centrum winkelroute A winkelroute B DSO - team Stad - EvdSande - 12 maart 201

14 UITSTALLINGEN

15 TERRASSEN Terrassen geven veel sfeer en reuring in het centrum. Bovendien zijn goed bezochte terrassen ook van economisch belang. Ze worden daarom op veel plaatsen toegestaan. Er komen steeds meer winkels die gecombineerd worden met een koffiehoekje of iets dergelijks. Ook bij dat soort winkels wordt het mogelijk om een terrasje in te richten. REGELS Vergunning Voor de plaatsing van een terras is altijd een vergunning nodig (op basis van de APV 2011). Gevelterrassen en eilandterrassen Er wordt onderscheid gemaakt tussen gevel en eilandterrassen. Gevelterrassen sluiten direct aan op de (zij)gevel van een bedrijf. Eilandterrassen sluiten niet direct aan op de gevel. Terrasmeubilair De keuze van het soort terrasmeubilair, de kleur en het materiaal zijn vrij. Wel moet het meubilair een uniform karakter hebben, van kwalitatief hoogwaardig niveau zijn en goed zijn onderhouden. Terrasschermen Terrasschermen zijn alleen toegestaan bij gevelterrassen; niet bij eilandterrassen. Ze zijn maximaal 1,70 meter hoog en moeten in ieder geval transparant zijn uitgevoerd vanaf 0,70 cm vanaf de grond gemeten. Ze mogen alleen haaks op de gevel worden geplaatst en de diepte is maximaal de diepte van het terras. Bij de Grote Markt geldt een afwijkende regel: terrasschermen mogen -tot maximaal.2 meter van de gevel- evenwijdig aan de gevel worden geplaatst. Afmetingen van de terrassen Op de terrassenkaart is aangegeven waar terrassen zijn toegestaan en hoe groot die mogen zijn. Gevelterrassen zijn minimaal 1,0 meter diep. Deze kaart vormt het uitgangspunt voor het verlenen van een terrasvergunning. Daarnaast dient ook aan de volgende voorwaarden te worden voldaan: voor de hulpverleningsdiensten is er altijd een vrije en onbelemmerde doorgang van minimaal, meter aanwezig; de doorgang voor voetgangers, minder validen, personen met kinderwagens moet minimaal 1, meter bedragen; toegangs- en vluchtdeuren van bedrijven en woningen moeten vrij worden gehouden van obstakels. Parasols Parasols mogen niet verder reiken dan de grens van het terras. De minimale doorgangshoogte moet 2,20 meter zijn. Parasols op eilandterrassen moeten om uur worden ingeklapt, omdat ze een belemmering kunnen vormen voor het cameratoezicht. Stoepbord Binnen de grenzen van het terras mag maximaal 1 stoepbord worden geplaatst. Een stoepbord (of reclame-object) is maximaal 0,80 meter breed x 1,20 meter hoog; de totale constructie mag niet hoger zijn dan 1,0 meter. Bouwvergunning (WABO) Op veel plaatsen is het mogelijk om terrasschermen en parasols aan of in de grond te bevestigen. Naast de terrasvergunning moet daarvoor een aparte bouwvergunning (WABO) worden aangevraagd. Aan de hand van de aanvraag wordt nagegaan of het mogelijk is om dergelijke objecten aan de grond vast te nagelen.

16 TERRASSEN Opruimen terrasmeubilair Na sluitingstijd moet het terras worden opgeruimd of met een kabelslot worden beveiligd. Hiermee wordt voorkomen dat terrasmeubilair wordt gestolen of dat er na sluitingstijd gebruik van wordt gemaakt. Openingstijden terras Terrassen bij een horecabedrijf mogen van maandag tot en met zondag geopend zijn tot uiterlijk uur. Dit geldt niet voor de terrassen op het Deventerpad. In verband met overlast voor de woningen mogen die terrassen tot maximaal 2.00 uur geopend zijn. Terrassen bij niet-horecabedrijven mogen van maandag tot en met zaterdag geopend zijn tot uiterlijk uur en op zondag tot uiterlijk uur. Bijzondere omstandigheden Als er bijzondere omstandigheden zijn, bijvoorbeeld bij evenementen, kan de burgemeester bepalen dat de terrasvergunning voor een bepaalde periode niet geldt of dat het terras moet worden ingeperkt. De betrokken horecaondernemers worden minimaal twee weken van tevoren hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Hardheidsclausule De burgemeester kan, in afwijking van het gestelde in deze regels, een vergunning verlenen indien dit verband houdt met een door de gezamenlijke ondernemers ingediend en door de burgemeester goedgekeurd plan. Uitdijen terrassen Om te voorkomen dat terrassen uitdijen, kan de gemeente op plaatsen waar de doorgang gegarandeerd moet zijn, vaste terrasschotten of andere vormen van fysieke afscheidingen voorschrijven. In andere gevallen kan de gemeente markeringen in het wegdek aanbrengen. Deze voorzieningen worden door de gemeente aangebracht, op kosten van de horecaondernemer.

17 8, 12 11, 0 2,0 m vrije doorloop 2, m vrije doorloop ca 2 2, m vrije doorloop ,,7 1,, 6 7 2,1 2, 12 19,2,2,7,7,2,2,7,7 1,8 water , breedte horeca , 2,2,7,7,2,2 2,8 10,8 8 10,7 2,7 2, 1, 10 2,, INSPIRATIEBOEK OPENBARE RUIMTE ALMERE CENTRUM TERRASSEN Om de kaart te raadplegen en alle maten te kunnen aflezen moet worden ingezoomd. Op het Stationsplein zijn geen terraszones aangegeven, omdat die nog in overleg met de ondernemers bepaald moeten worden. Vooralsnog gelden daar de terraszones, zoals die in het Handboek Ruimtelijke Kwaliteit van 2009 zijn vastgesteld. kunstwerk, 6,7,2 2,2 nader uit te werken max 20 m 2 binnen zoekgebied,,7 6,8 6,8 2? 2 GEBIED GROTE MARKT 2,0 m vrije doorloop TERRASSENTEKENING LEGENDA Gevelterras - diepte 1, m Gevelterras of eilandterras Maatvoering zie kaart Grens Almere Stad Centrum Hoekterras Gevelterras - Grote Markt terraszone I Gevelterras - Grote Markt terraszone II Lijn parasols eilandterrassen Grote Markt Grens Grote Markt DSO - team Stad - EvdSande - 12 maart 201

18 TERRASSEN

19 STANDPLAATSEN

20 STANDPLAATSEN 1x De gemeente maakt onderscheid tussen vaste standplaatsen en tijdelijke standplaatsen voor promotionele activiteiten. 1x TN Vaste standplaats Een vaste standplaats wordt gedurende het hele jaar of seizoen op één of meerdere dagen per week op een bepaalde locatie ingenomen voor de verkoop van bijvoorbeeld bloemen, vis of snacks. TF 2x Tijdelijke standplaats Een tijdelijke standplaats is bedoeld om door middel van een promotieactiviteit een bepaald product of dienst onder de aandacht te brengen. Per aanvrager mag maximaal 12 dagen per jaar een tijdelijke standplaats op een locatie mag worden ingenomen. 2x TN TF TF TN x TF Tijdelijke standplaats winkeliers Voor winkeliers is het mogelijk om een incidentele standplaatsvergunning aan te vragen. Dat kan maximaal 12 keer per jaar. 1x T 1x 2x TF 2x Op de kaart is aangegeven welke locaties in aanmerking komen voor vaste en tijdelijke standplaatsen. STANDPLAATSENTEKENING LEGENDA 2x standplaatslocatie (1 of 2) TF grens Almere Stad Centrum tijdelijk food niet ingenomen TN tijdelijk non-food DSO - team Stad - EvdSande - 8 januari 201

21 UITSTALLINGEN stoepborden WAAR AFMETING OVERIG winkelroute A: binnen 1, meter van de gevel winkelroute B: binnen 1, meter van de gevel maximaal 1 gekoppeld aan entree maximaal 2 bij meerdere entrees aan verschillende gevels. maximaal 2 speeltoestellen binnen 1, meter van de gevel maximaal 1 uitstallingen goederen winkelroute A binnen 1,0 meter van de gevel; maximale breedte is 0% van de gevelbreedte met maximum m. uitstallingen goederen winkelroute B binnen 1,0 meter van de gevel; maximale breedte is gevelbreedte vlaggen TERRASSEN gevelterras eilandterras Grote Markt afwijkende regels STANDPLAATSEN vast commerciële vlaggen nergens toegestaan toegestaan indien aangegeven op Terrassentekening toegestaan indien aangegeven op Terrassentekening vaste plaatsen, zie Standplaatsentekening Paars: diepte maximaal 1, meter Andere kleur: maten staan op kaart Maten staan op kaart geen vooraf vastgestelde maximale afmetingen alleen voor eigen gevel; geen aan de grond gefixeerde uitstallingen alleen voor eigen gevel geen aan de grond gefixeerde uitstallingen - meubilair uniform per terras - aan de grond gefixeerde elementen alleen op basis van een WABO vergunning - windschermen boven 70 cm transparant, per terras uniforme uitstraling - maximale hoogte 1,70 meter - parasols hebben een minimale doorgangshoogte van 2.20 meter. - parasols mogen niet verder reiken dan de begrenzing van het terras. - terrassen s avonds binnen zetten of met een kabel verbinden - meubilair uniform per terras - aan de grond gefixeerde elementen alleen op basis van een WABO vergunning - terrasschermen niet toegestaan - parasols hebben een minimale doorgangshoogte van 2.20 meter. - parasols mogen niet verder reiken dan de begrenzing van het terras. - terrassen s avonds binnen zetten of met een kabel verbinden - terrasschermen bij gevelterrassen zijn evenwijdig aan de gevel toegestaan op,2 meter uit de gevel. - parasols op eilandterrassen moeten geplaatst worden op de op tekening aangegeven lijn. op marktdagen en bij evenementen alternatieve locatie nader te bepalen tijdelijk (promotie doeleinden) geen vooraf vastgestelde maximale afmetingen s avonds verwijderen

BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN

BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN De burgemeester van Almere; BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN Gelet op het bepaalde in: - artikel 4:81, lid 1, van de Algemene wet bestuursrecht waarin is bepaald dat een bestuursorgaan beleidsregels

Nadere informatie

Beleidsregel terrassen Grote Markt en aangrenzende straten

Beleidsregel terrassen Grote Markt en aangrenzende straten De burgemeester van Almere; Beleidsregel terrassen Grote Markt en aangrenzende straten Gelet op het bepaalde in: - artikel 4:81, lid 1, van de Algemene wet bestuursrecht waarin is bepaald dat een bestuursorgaan

Nadere informatie

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Toelichting op Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Spelregels om zonder vergunning meer te mogen in de openbare ruimte, Gemeente Almere

Nadere informatie

Samen werken. aan de kwaliteit. van Centrum Almere Buiten. Handboek openbare ruimte, publieksversie maart 2014. Waar mag ik mijn stoepbord neerzetten?

Samen werken. aan de kwaliteit. van Centrum Almere Buiten. Handboek openbare ruimte, publieksversie maart 2014. Waar mag ik mijn stoepbord neerzetten? Handboek openbare ruimte, publieksversie maart 2014 Waar mag ik mijn stoepbord neerzetten? Samen werken Tot hoever mag mijn uitstalling staan? aan de kwaliteit Hoe groot mag mijn terras zijn? van Centrum

Nadere informatie

Nadere regels voor terrassen 2013

Nadere regels voor terrassen 2013 Nadere regels voor terrassen 2013 Het college van Waalwijk, gelezen het voorstel van afdeling RSO d.d. 27 november 2012; overwegende dat het wenselijk is ter bescherming van het bepaalde in artikel 2:10

Nadere informatie

Centrumgebied Heemstede. Nadere regels Terrassenbeleid als bedoeld in artikel 2:10 lid 2 van de APV

Centrumgebied Heemstede. Nadere regels Terrassenbeleid als bedoeld in artikel 2:10 lid 2 van de APV Centrumgebied Heemstede Nadere regels Terrassenbeleid als bedoeld in artikel 2:10 lid 2 van de APV Herziening 28 augustus 2012 1 Centrumgebied Deze nota heeft betrekking op het winkelgebied Binnenweg -

Nadere informatie

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 Ontwerp Locatievisie terrassen binnenstad Z.61961/D.32939 1 van 7 Inleiding Terrassen zijn een belangrijk onderdeel van de horeca. Ze zorgen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening (vastgesteld door de burgemeester van Alphen aan den Rijn op 29 augustus 2012) Nadere regels voor het hebben van een terras

Nadere informatie

Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen

Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen Gegevens van de aanvrager: Naam en voorletters : Adres :.. Postcode / Woonplaats:.. Telefoon :.. Mobiel:. E-mail:

Nadere informatie

PEILING N.A.V. ACTUALISATIE RECLAMEBELEID

PEILING N.A.V. ACTUALISATIE RECLAMEBELEID PEILING N.A.V. ACTUALISATIE RECLAMEBELEID De belangrijkste veranderingen in het reclamebeleid gaan over tijdelijke reclame. In deze peiling vragen wij uw mening over de mogelijkheden die de gemeente Waalre

Nadere informatie

Ontwerp welstandsbeleid terrassen Vischmarkt INHOUDSOPGAVE. Algemeen Parasols en zonneschermen Terrasschermen... 6

Ontwerp welstandsbeleid terrassen Vischmarkt INHOUDSOPGAVE. Algemeen Parasols en zonneschermen Terrasschermen... 6 INHOUDSOPGAVE Inleiding.. 2 Algemeen.... 4 Parasols en zonneschermen.... 5 Terrasschermen.... 6 Impressies parasols, zonne- & terrasschermen...... 7 Aanvullende richtlijnen......9 Bijlage: tekening terrasoppervlakten...

Nadere informatie

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie)

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Randvoorwaarden reclamevoering Reclame hoort bij deze tijd, en het hoort ook zeker bij het winkelbestand. Maar ook de

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Burgemeester van de gemeente Overbetuwe; overwegende, dat het in verband met een efficiënte en duidelijke afdoening van aanvragen voor terrasvergunningen gewenst is over te gaan tot vaststelling van beleidsregels,

Nadere informatie

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd APV Leeuwarden 2.10 Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Nadere informatie

Terrassenbeleid. Nota Terrassenbeleid Heerhugowaard

Terrassenbeleid. Nota Terrassenbeleid Heerhugowaard Agendanr. : Voorstelnr. : 2003-69 Onderwerp : Terrassenbeleid Heerhugowaard Aan de Raad, Heerhugowaard, 24 februari 2004 Beknopt voorstel 1. Instemmen met het voorgestelde terrassenbeleid Heerhugowaard;

Nadere informatie

Staat van wijzigingen d.d. 31 oktober 2012: Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo

Staat van wijzigingen d.d. 31 oktober 2012: Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Concept beleid Toetsingskader d. In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is in artikel 2.24 tweede lid geregeld, dat het mogelijk is een seizoensgebonden

Nadere informatie

Nadere regels terrassenbeleid

Nadere regels terrassenbeleid Nadere regels terrassenbeleid De Burgemeester van de gemeente Boxmeer en het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer; Ieder voor zover het zijn/haar bevoegdheden betreft; Gelet op

Nadere informatie

Gemeente Almere. Aanwijzingsbesluit uitstaffingen, reclameborden, speeltoestellen en. overige objecten gemeente Almere

Gemeente Almere. Aanwijzingsbesluit uitstaffingen, reclameborden, speeltoestellen en. overige objecten gemeente Almere het verbod van artikel 2:6, eerste lid, van de APV 2011 niet van toepassing is; plaatsen waarvoor het verbod van artikel 2:6, eerste lid, van de APV 2011 niet geldt; 2011 (APV 2011); Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Almere. Aanwijzingsbesluft uitstaffingen, reclameborden, speeltoestellen en. overige objecten gemeente Almere

Gemeente Almere. Aanwijzingsbesluft uitstaffingen, reclameborden, speeltoestellen en. overige objecten gemeente Almere Overwegende dat: > Categorieën voorwerpen en/of openbare plaatsen aangewezen kunnen worden waarvoor > Voorwaarden gesteld kunnen worden aan het aanwijzen van voorwerpen en/of openbare Deze voorwaarden

Nadere informatie

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008 Opgesteld door de afdeling AFJ 1 1.0 Juridisch kader Deze notitie bevat nadere regels voor de terrassen in Zwolle. 1.1 Formaliteiten en bevoegdheden. Het terrassenbeleid

Nadere informatie

Nadere regel "Terrassen Ede"

Nadere regel Terrassen Ede Nadere regel "Terrassen Ede" Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 2:28, vierde lid van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012; overwegende dat: 1. De

Nadere informatie

De Burgemeester van Enschede, gelezen het voorstel van domein Fysiek, cluster Omgeving & Recht van 3 mei 2017

De Burgemeester van Enschede, gelezen het voorstel van domein Fysiek, cluster Omgeving & Recht van 3 mei 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 83770 31 mei 2017 Nadere regels terrassen bij horecabedrijven Op grond van artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening De Burgemeester van

Nadere informatie

De Burgemeester van Enschede, gelezen het voorstel van domein Fysiek, cluster Omgeving & Recht van 3 mei 2017

De Burgemeester van Enschede, gelezen het voorstel van domein Fysiek, cluster Omgeving & Recht van 3 mei 2017 CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR602105_1 2 maart 2018 Nadere regels terrassen bij horecabedrijven Op grond van artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening De Burgemeester van Enschede,

Nadere informatie

Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid.

Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid. gemeent Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid. 1 Geluid Op het terras mag geen enkele vorm van muziek ten gehore worden gebracht. M.u.v. evenementen, dit wordt in de evenementenvergunning

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Nadere regel Terrassen Ede Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 2:28, vierde lid van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012; overwegende dat: 1. De taak

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedoeld in artikel 3:7 van de Reclameverordening. Bij afwijking van criteria

Nadere informatie

Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek

Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek Deventer als uithangbord Deventer staat bekend om zijn historische binnenstad en prachtige Sallandse buitengebied. Een plek om zorgvuldig

Nadere informatie

NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv

NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv Vastgesteld door het college Gepubliceerd in de Zandvoortse Courant Inwerkingtreding Registratienr: 2013/09/001579 Auteur: Telefoon: Fax: E-mail: Internet: Postadres:

Nadere informatie

Horeca- en terrassenvisie In de Bogaard. CONCEPT Januari 2015

Horeca- en terrassenvisie In de Bogaard. CONCEPT Januari 2015 Horeca- en terrassenvisie In de Bogaard CONCEPT Januari 2015 Aanleiding Ontwikkelingen Toename horeca en terrassen Branchevervaging Ambities en doel Centrum met meer diversiteit Vestigingsklimaat versterken

Nadere informatie

Staat van wijzigingen d.d. 8 april 2013: Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo

Staat van wijzigingen d.d. 8 april 2013: Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Concept beleid Aanleiding en doelstelling Aanpassing Aanleiding en doelstelling In 2017 zal het nu voorliggende beleid worden geëvalueerd in overleg met de

Nadere informatie

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten gemeente Heemstede opstellers: Raadhuisplein 1 Ruben Visser (projectleider) Postbus 352 Ronald van der Aar (RO) 2100 AJ Heemstede Edwin

Nadere informatie

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten gemeente Heemstede opstellers: Raadhuisplein 1 Ruben Visser (projectleider) Postbus 352 Ronald van der Aar (RO) 2100 AJ Heemstede Edwin

Nadere informatie

RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO

RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO reclame, uitstallingen, terrassen RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT Stationsstraat Ermelo - definitief concept v4-2810 25 juli

Nadere informatie

Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg voor het exploiteren van een terras te reguleren;

Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg voor het exploiteren van een terras te reguleren; Nadere regels terrassen gemeente Moerdijk Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk, Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg

Nadere informatie

Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg voor het exploiteren van een terras te reguleren;

Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg voor het exploiteren van een terras te reguleren; Nadere regels terrassen gemeente Moerdijk Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk, Overwegend dat nadere regels een goed instrument vormen om het gebruik van de openbare weg

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Bedrijventerreinen vastgesteld door de raad op

Welstandscriteria reclame Bedrijventerreinen vastgesteld door de raad op Welstandscriteria reclame Bedrijventerreinen vastgesteld door de raad op 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedoeld in artikel 3:7 van de Reclameverordening. Bij afwijking van

Nadere informatie

Algemene beleidsuitgangspunten

Algemene beleidsuitgangspunten Richtlijnen terrassen en zitgelegenheden RIS109479b_20-10-2003 Algemene beleidsuitgangspunten De doelstellingen van het terrassenbeleid waren en zijn: - verlevendiging van de stad door toename terrassen;

Nadere informatie

Nadere regels terrassen op grond van artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels terrassen op grond van artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening Nadere regels terrassen op grond van artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening De Burgemeester van Enschede, gelezen het van LO/WTP van 31 08-2015 Gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats Stadsbeheer Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Registratie Gemeente Almere (uitsluitend voor intern gebruik) Dossiernr. SBA:

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dalfsen. Nr. 90219 6 juli 2016 Nadere regels voor het hebben van uitstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

Vast te stellen het Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal

Vast te stellen het Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal De burgemeester van de gemeente Veenendaal; overwegende dat - In de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal (APV) is bepaald dat de burgemeester aan een exploitatievergunning

Nadere informatie

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 1 Voorwerpen in openbare ruimte 1. Het plaatsen van uitstallingen Voor het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte werd voorheen in artikel 2.10 A APV een vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden A. De gemeente Peel en Maas, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer F.W.T. Krause, teammanager Omgevingsontwikkeling, hierna te noemen ingebruikgever

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN CENTRUM EN HERINRICHTING ESPLANADE

ONTWIKKELINGEN CENTRUM EN HERINRICHTING ESPLANADE ONTWIKKELINGEN CENTRUM EN HERINRICHTING ESPLANADE PRESENTATIE PAC 13 MAART 2018 INHOUD Ontwikkelingen centrum Station en stationskwartier, Voetnoot, Blok 5.2 Herinrichting Esplanade Pleinenstrategie 2012

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats Stadsbeheer Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Dossiernr. SBA: 1. Aanvrager Datum ontvangst: Stadhuisplein 1 Postbus 200

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Moerdijk Nr. 137274 8 augustus 2017 Nadere regels terrassen gemeente Moerdijk Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk, overwegend

Nadere informatie

2. Het Groningse terras

2. Het Groningse terras Inleiding Deze nota is van toepassing op alle terrassen binnen de gemeente Groningen. Voor terrassen in de zone binnen de diepenring gelden extra regels voor kwaliteit, uitstraling en openingstijden. Veruit

Nadere informatie

TERRASSENBELEID HILLEGOM

TERRASSENBELEID HILLEGOM TERRASSENBELEID HILLEGOM INLEIDING In het kader van de ontwikkeling van het centrum en naar aanleiding van verzoeken van horecaondernemers is besloten een beleid te ontwikkelen om terrassen het gehele

Nadere informatie

Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011

Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011 Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011 In Deventer werken bewoners, ondernemers en gemeente samen aan een leefbare en attractieve stad waarin het goed wonen, werken en verblijven is. Om de ambitie

Nadere informatie

15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt

15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt 15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt - 1 - De Toolbox Groote Markt Inleiding In november 2009 heeft de gemeenteraad het Masterplan Binnenstad Oldenzaal vastgesteld. In het Masterplan

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Criteria voor de uitgifte van terrasvergunningen

Criteria voor de uitgifte van terrasvergunningen Criteria voor de uitgifte van terrasvergunningen Augustus 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 3. Criteria voor terrassen in de binnenstad 5 Functie van de locatie 5 Situering 5 Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Beleidsregels horecaterrassen. met ingang van 20 februari 2018

Beleidsregels horecaterrassen. met ingang van 20 februari 2018 Beleidsregels horecaterrassen met ingang van 20 februari 2018 Inleiding Deze nota is van toepassing op alle terrassen binnen de gemeente Groningen. Voor terrassen in de zone binnen de diepenring gelden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan reclame winkelcentrum De Marren te Leens

Beeldkwaliteitsplan reclame winkelcentrum De Marren te Leens Beeldkwaliteitsplan reclame winkelcentrum De Marren te Leens Uitgangspunten en richtlijnen voor reclame-uitingen op en aan gebouwen en in de openbare ruimte Gemeente De Marne April 2010 Behoort bij besluit

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft

Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft pagina 1-11 1. Inleiding Het doel van het terrassenbeleid is : het reguleren van de ingebruikneming van de openbare ruimte

Nadere informatie

Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan

Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan Burgemeester en wethouders van Someren; 7 mei 2019 overwegende dat: - bij besluit van

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Sportcomplexen vastgesteld door de raad op

Welstandscriteria reclame Sportcomplexen vastgesteld door de raad op Welstandscriteria reclame Sportcomplexen vastgesteld door de raad op 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedoeld in artikel 3:7 van de Reclameverordening. Bij afwijking van criteria

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS Hoofdstuk 1 3 1.1 begripsbepalingen 1.2 uitgangspunten 1.3 regelgeving 1.4 overgangsrecht Hoofdstuk 2 Eigen terrein 4 2.1 algemene

Nadere informatie

Gevelp uireglement Commerciële Ruimten

Gevelp uireglement Commerciële Ruimten Gevelp uireglement Commerciële Ruimten Datum: 11.05.2012 Referentie: Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 01 INLEIDING 1 02 GEVELPUIEN 2 02.01 Algemeen 2 02.02 Standaard puien 2 02.03 Pui varianten 2 02.03.01 Varianten

Nadere informatie

Toelichting. Beleidsregels terrassen

Toelichting. Beleidsregels terrassen Toelichting Beleidsregels terrassen Gemeente Gennep, maart 2015 1 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Het gemeentebestuur van Gennep streeft naar ruimtelijke kwaliteit: de mate waarin tegemoet wordt gekomen

Nadere informatie

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 128724 29 december 2015 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde in artikel 2:10 van de

Nadere informatie

Deelgebied Bomenplein

Deelgebied Bomenplein Nadere uitwerking terrassen Deelgebied Bomenplein Addendum bij de Visie horeca en uitvoeringskader terrassen In de Bogaard, die op 30 augustus 2016 door B&W is vastgesteld Gemeente Rijswijk, 30 augustus

Nadere informatie

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke)

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke) Gemeente Middelburg Afdeling Vergunningverlening en Handhaving Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 62 37 17 info@middelburg.nl www.middelburg.nl (Aanvraagformulier type II)

Nadere informatie

Richtlijn Terrassen Markt INLEIDING

Richtlijn Terrassen Markt INLEIDING INLEIDING Wettelijke grondslag Deze richtlijnen zijn beleid ter uitvoering van: - artikel 12a Woningwet (criteria welstandsnota); - artikel 2.12 lid 1 sub a onder 2 Wabo juncto artikel 4 bijlage II BOR

Nadere informatie

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit Verseon 16 oktober 2015 Pagina 6/6 Vergaderdatum 13 oktober 2015 Besluit conform voorstel B en W besluit Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden,

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Nadere regels op basis van de APV Nummer; /in. Nadere regels Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor terrassen en uitstallingen

Nadere regels op basis van de APV Nummer; /in. Nadere regels Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor terrassen en uitstallingen Nadere regels op basis van de APV Nummer; 2014-009904/in Nadere regels Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor terrassen en uitstallingen Inleiding De gemeentelijke verordening (APV) is een regeling

Nadere informatie

Gemeente Almere 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER. 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer

Gemeente Almere 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER. 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer 2.3 Brandbeveiligingsverordening 2.4 Drank- en Horecawet 2.5 Algemene wet bestuursrecht 2.6 Leges-

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR388095_1 3 juni 2016 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL)

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL) AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL) Aanvraag voor een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf door een

Nadere informatie

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad Onderwerp Programma Portefeuillehouder(s) Soort Stuk Voorgesteld besluit Uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Openbare Ruimte,

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 CVDR Officiële uitgave van Den Helder. Nr. CVDR302982_1 20 maart 2018 Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 De Burgemeester van Den Helder en Burgemeester en Wethouders van Den Helder;

Nadere informatie

BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN

BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR297088_1 21 november 2017 BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN DE BURGEMEESTER, GEHOORD HEBBENDE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR610572_1

CVDR. Nr. CVDR610572_1 CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR60572_ 8 juni 208 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser houdende regels omtrent standplaatsen Nota standplaatsen

Nadere informatie

Beeld boek nadere regels terrassen

Beeld boek nadere regels terrassen Beeld boek nadere regels terrassen d.d. 17-10-2011 1 2 Terrasmeubilair 3 Terrasafscheiding 4 Parasols 5 Zonnescherm en markiezen 6 Aanvullingen Gemeente Lelystad, oktober 2010 Afdeling Beleid, team S&L

Nadere informatie

Gids Beeldkwaliteit Oude Markt

Gids Beeldkwaliteit Oude Markt Gids Beeldkwaliteit Oude Markt Gids Beeldkwaliteit Oude Markt 000 Inleiding De Oude Markt is de goede kamer van de stad Een plein met van oudsher architectuur Mooie gevels zichtbaar in beeld Architectuur

Nadere informatie

Aanvraag kerstterrasvergunning Magisch Maastricht

Aanvraag kerstterrasvergunning Magisch Maastricht Aanvraag kerstterrasvergunning Magisch Maastricht Beleidsregels kerstterrassen In het Terrassenbeleid 2015 worden voorwaarden gesteld aan kerstterrassen. Deze voorwaarden hebben betrekking op het gebruik

Nadere informatie

Concept. Algemene regels reclame-uitingen

Concept. Algemene regels reclame-uitingen Versie 0.1 Concept Algemene regels reclame-uitingen Om reclame in de openbare ruimte te kunnen reguleren, zijn in de APV regels opgenomen. Daartoe zijn in de APV 2 verbodsbepalingen opgenomen: 1. Het verbod

Nadere informatie

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax:

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax: Marktplein Epe TE HUUR: WINKELRUIMTE HARTJE CENTRUM EPE NOG SLECHTS TWEE UNITS BESCHIKBAAR ± 64 m² en ± 119 m² De Marktwand In het karakteristieke Epe, op de mooie en toeristische Veluwe, ontstaat een

Nadere informatie

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit N I J V E R D A L Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit V O O R W O O R D I N H O U D 1. Kengetallen 2. Het onderscheidend vermogen van Nijverdal 3. Winkelstructuur en beleid 4. Het winkelaanbod:

Nadere informatie

Terrasbeleid Hattem 2016

Terrasbeleid Hattem 2016 Terrasbeleid Hattem 2016 Inleiding Het terrassenbeleid in Hattem valt in twee delen uiteen: 1. Het beleid voor het exploiteren van een gevelterras direct voor de voor- of zijgevel van een horecabedrijf;

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012

Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 CVDR Officiële uitgave van Den Helder. Nr. CVDR376984_1 20 maart 2018 Uitvoeringsbesluit Algemene plaatselijke verordening 2012 Overwegende dat zij op grond van de artikelen 2:10, 2:42, 2:52, 2:60, 2:73;

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

BUITENRUIMTEVERORDENING BINNENSTAD BREDA 2005

BUITENRUIMTEVERORDENING BINNENSTAD BREDA 2005 BUITENRUIMTEVERORDENING BINNENSTAD BREDA 2005 Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. College: het college van burgemeester en wethouders. b. Weg: omschrijving overeenkomstig artikel

Nadere informatie

Nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo

Nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo -1- 1. Aanleiding en doelstelling In 2007 is het bestaande terrassenbeleid geëvalueerd. Bij besluit van 9 september 2008 heeft de gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

BELEIDSNOTA ONDERSTEUNENDE HORECA

BELEIDSNOTA ONDERSTEUNENDE HORECA BELEIDSNOTA ONDERSTEUNENDE HORECA Beleidsregels voor ondersteunende horeca in de gemeente Bloemendaal Gemeente Bloemendaal Registratienummer: 2014013223 Augustus 2014 Inhoudsopgave Samenvatting beleidsregels

Nadere informatie

TE HUUR. Stationsstraat ong, 7641 BV Wierden. Huur: 100,= per m² per jaar excl. BTW

TE HUUR. Stationsstraat ong, 7641 BV Wierden. Huur: 100,= per m² per jaar excl. BTW .. TE HUUR Stationsstraat ong, 7641 BV Wierden Huur: 100,= per m² per jaar excl. BTW.. Weghorst Makelaardij B.V. Omschrijving Object: Het plan Stationsplein bestaat uit 3 gebouwen: 1. de Schakel 2. het

Nadere informatie

O * Terrasbeleid Súdwest- Fryslân 2018

O * Terrasbeleid Súdwest- Fryslân 2018 O18.000548 O18.000548* Terrasbeleid Súdwest- Fryslân 2018 Inhoudsopgave 1. Waarom dit beleid?... 3 2. Definities... 5 3. Regels... 7 Pagina 2 van 8 O18.000548 1. Waarom dit beleid? Terrassen zijn vanuit

Nadere informatie

BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA.

BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA. BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA. In de algemene toelichting bij dit besluit zijn algemene beleidsuitgangspunten

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan

Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan Nadere regels voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de openbare plaats in strijd met de publieke functie ervan Burgemeester en wethouders van Someren; overwegende dat: - er jaarlijks een groot aantal

Nadere informatie

Ontwerp-nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo

Ontwerp-nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo Ontwerp-nota Terrassenbeleid voor het centrum van Hengelo 13 november 2012-1- 1. Aanleiding en doelstelling In 2007 is het bestaande terrassenbeleid geëvalueerd. Bij besluit van 9 september 2008 heeft

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Aanvraagformulier exploitatievergunning openbare inrichting Als bedoeld in artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Houten

Aanvraagformulier exploitatievergunning openbare inrichting Als bedoeld in artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Houten Aan de burgemeester van de gemeente Houten Postbus 30 3990 DA Houten Aanvraagformulier exploitatievergunning openbare inrichting Als bedoeld in artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente

Nadere informatie

Postbus 11 Postbus 12 Postbus 11 Postbus AA Bladel 5520 AA Eersel 5688 ZG Oirschot 5540 AA Reusel. eigenaar

Postbus 11 Postbus 12 Postbus 11 Postbus AA Bladel 5520 AA Eersel 5688 ZG Oirschot 5540 AA Reusel. eigenaar Aanvraagformulier exploitatievergunning bij DHW-vergunning Voor het exploiteren van een openbare inrichting is een vergunning nodig op grond van artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Deze

Nadere informatie

Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen

Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen Artikel 1 Gevaar en overlast Het voorwerp geplaatst op, langs of boven de openbare weg/grond mag geen gevaar en overlast opleveren voor alle verkeer,

Nadere informatie