Westerlo. Parel van de Kempen. cultuur 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Westerlo. Parel van de Kempen. cultuur 1"

Transcriptie

1 Westerlo Parel van de Kempen cultuur 1

2 2 cultuur Cultuur Westerlo, Parel van de Kempen, straalt een aparte, unieke klasse uit. De norbertijnen van Tongerlo en de adellijke familie de Merode waren er gedurende eeuwen nadrukkelijk aanwezig en bepaalden mee het uitzicht van de gemeente. Getuigen van dit roemrijke verleden zijn nog steeds in het landschap terug te vinden. De kastelen en kapelletjes, de abdij, monumenten en statige burgerwoningen vertellen het verhaal van Westerlo. Ook in de musea kan je iets opsteken over de geschiedenis en het culturele erfgoed.

3 cultuur 3 Sinds de 15de eeuw is de familie de Merode in Westerlo aanwezig. De geschiedenis van Westerlo is daardoor nauw verbonden met deze van de familie de Merode. Verschillende leden van deze adellijke familie drukten hun stempel op het uitzicht en de ontwikkeling van de gemeente. Hun aanwezigheid is nog steeds zichtbaar in het straatbeeld. Westerlo vormt samen met vijf andere gemeenten het domein de Merode, één van de grootste groengebieden van Vlaanderen. Voor dit gebied van ha, dat tot het jaar 2000 eigendom was van de familie de Merode, is een overkoepelende visie opgesteld. Gedurende de volgende jaren worden de inrichtingsplannen op het terrein uitgewerkt zodat je als bezoeker optimaal kan genieten van deze mooie waardevolle streek.

4 4 cultuur Kasteel gravin Jeanne de Merode Boerenkrijglaan 61, Westerlo Het nieuw kasteel zoals het in Westerlo zelf wordt genoemd, werd gebouwd in opdracht van gravin Jeanne de Merode tussen 1909 en Na het overlijden van de gravin in 1944 namen de zusters Augustinessen het kasteel in gebruik als rustoord voor priesters. Sinds 1973 doet het kasteel dienst als gemeentehuis. In de inkomhal worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Het park rondom het kasteel sluit naadloos aan op het natuurgebied de Beeltjens. Kasteel prins de Merode Polderstraat 52, Westerlo Het prachtige kasteel van prins de Merode wordt nog steeds bewoond door afstammelingen van de familie de Merode. De grondvesten van de eerste burcht dateren uit de 11 de eeuw. Begin 1300 werd de basis gelegd van het huidige kasteel. De donjon die werd opgetrokken in ijzerzandsteen is het oudste deel en vormt de kern van het kasteel. In de loop van de geschiedenis werd het kasteel meermaals uitgebreid en gemoderniseerd. Het kasteel en bijhorende landschapspark zijn enkel toegankelijk tijdens de kasteelfeesten, het eerste weekend van juli.

5 cultuur 5 Het gezellige marktplein van Westerlo heeft de vorm van een driehoek, typisch voor een nederzetting van Frankische oorsprong. Rondom het plein staan enkele mooie statige burgerwoningen. Centraal staat een witmarmeren standbeeld voor graaf Henri de Merode die burgemeester van Westerlo was van 1892 tot Even verder staat een gerechtslinde uit 1630 met een brede kruin die wordt ondersteund door een gietijzeren geraamte. Aan de Lange Brug op het Riet staat een oude, unieke mobiele dam op de Grote Nete, het trammeke. Met het trammeke kon het waterpeil van de Grote Nete geregeld worden zodat landbouw op de aanpalende velden mogelijk was. Ook voor het transport van ijzererts op de Grote Nete had het trammeke haar nut. Het sluis- of stuwsysteem is nog grotendeels intact. Aan het uiteinde van het marktplein staat de Sint-Lambertuskerk. De oudste delen zijn in ijzerzandsteen en dateren uit de 15de eeuw. Boven de ingang staat een beeld van Sint-Martinus. TIP op woensdagvoormid dag ver kopen een 100 tal marktkramers de meest gevarieerde producten op het marktplein en in de omliggende straten

6 6 cultuur Norbertijnenabdij Abdijstraat 40, Tongerlo Op verzoek van een plaatselijke grootgrondbezitter kwamen omstreeks 1130 enkele norbertijnen zich op zijn landgoed in Tongerlo vestigen. De jonge kloostergemeenschap legde zich, naast koorgebed en bezinning, toe op het ontginnen en in cultuur brengen van landbouwgrond. Ook nu nog leven, bidden en werken hier volgelingen van Sint Norbertus. Wie de abdij bezoekt, zal ongetwijfeld onder de indruk komen van het enorme gebouwencomplex. Een eeuwenoude lindendreef leidt via het poortgebouw naar het binnenplein van de abdij. Rond dit plein ontdek je talrijke gebouwen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Centraal staat de tiendschuur. Hierin is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de abdij en een film over het kloosterleven. De abdij is dagelijks vrij toegankelijk van 9 tot 18 uur. da Vincimuseum Abdijstraat 40, Tongerlo In het da Vincimuseum kan je de oudste en best bewaarde replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci bekijken. De replica, gebruikt als voorbeeld tijdens de restauratie van het origineel in Milaan, is waarschijnlijk gemaakt door een leerling van da Vinci. Het werd in 1545 door de toenmalige abt aangekocht. Sinds 1966 hangt het doek in al zijn glorie in het museum. Tussen 1 mei en 30 september is er vaak een extra tijdelijke tentoonstelling. TIP van 1 april tot 30 september kan je elke zondag om uur met een gids mee op stap in de abdij, vooraf reserveren is niet nodig (er is geen rondleiding op Pasen, laatste zondag van augustus, tweede zondag van september) Openingsuren Tijdens de paasvakantie en van 1 mei tot en met 30 september dagelijks (uitgezonderd Pasen), van 14 tot 17 uur. Tijdens de maanden maart, april en oktober, op zondag van 14 tot 17 uur

7 cultuur 7 Kamp C Britselaan 20, Oosterwijk Op de voormalige Britse basis Kamp C in Oosterwijk staat het provinciaal informatiecentrum voor duurzaam bouwen en wonen. Hier vinden zowel professionelen als burgers inspiratie om milieubewust te bouwen en te wonen. Er is een permanente tentoonstelling waar de basisprincipes van duurzaam bouwen worden uitgelegd aan de hand van teksten, foto s, schetsen en demo-installaties. In tijdelijke tentoonstellingen wordt één bepaald aspect van duurzaam bouwen verder uitgediept. Voor de kinderen is buiten een mierenpad aangelegd. Dit is een educatief wandelleerpad met als thema duurzaam bosbeheer. Openingsuren Van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur Heemkundig museum St. Michielsstraat 2, Oevel De voormalige 18de eeuwse pastorij van Oevel herbergt het Historisch streekmuseum van de Zuiderkempen. Hier herleeft het volkse verleden van de streek. De inhoud kan in drie grote thema s onderverdeeld worden : lokale geschiedenis en folklore, oude interieurs en onder een pas bijgebouwd karhuis het landbouwalaam en ambachtelijke voorwerpen. Openingsuren Van erfgoeddag in april tot en met Open Monumentendag in september, elke zondag van 14 tot 17 uur. Draaiorgelmuseum Kloosterstraat 25, Voortkapel Pure nostalgie vind je in het draaiorgelmuseum. De collectie orgels werd door de eigenaar met veel geduld verzameld en gerestaureerd. Je kan er genieten van de unieke klanken van draaiorgeltjes, straat-, kermisen dansorgels. Je waant je voor even terug in de tijd. Openingsuren Van 1 april tot 1 november op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 20 uur.

8 8 natuur Natuur Natuur, groen en rust zijn alom tegenwoordig in Westerlo. Het groene landschap is onverwacht veelzijdig en er zijn eindeloos veel mogelijkheden om op een gezonde manier te ontspannen. De themafi etsroutes, het fi etsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk bieden voldoende variatie voor enkele uren fi ets- en wandelplezier.

9 natuur 9 De Kwarekken De Kwarekken is een lager gelegen natuurgebied dat aansluit bij de vallei van de Grote Nete waar unieke moerasplanten groeien. Loop je naar de vallei toe, dan kom je meer en meer met je voeten in het water te staan. Dit is dus het uitgelezen terrein voor een laarzen wandelaar. Het Riet Het Riet is een mooi stukje natuur tussen het marktplein en de Grote Nete. In tijden van gevaar vonden het vee en de inwoners hier beschutting. De gilde van Westerlo verdedigde dit gebied. De schutters van de gilde oefenen hier nog steeds op de staande wip. De schietboom is een lork van 23 meter hoog en werd geschonken door prins de Merode. De Beeltjens De Beeltjens mag je gerust de achtertuin van Westerlo noemen. Vooral in het weekend genieten wandelaars en joggers er van de natuur en het landschap. Heel typisch is het patroon van de dreven in de vorm van een ster. De eerste dreven werden in het begin van de 17de eeuw aangelegd door Jan Philips Eugeen de Merode. In de Beeltjens ligt het hoogste punt van de gemeente, de Asberg, een zandduin van 24 meter hoog.

10 10 natuur Wandelen Westerlo legt wandelaars in de watten. Dankzij het wandelnetwerk komt zowel de gelegenheidswandelaar als de meer ervaren stapper hier aan zijn trekken. De uitstekende bewegwijzering houdt je overal op het rechte pad en onderweg kom je regelmatig langs een bank of picknicktafel om even te verpozen en te genieten. Een deel van het wandelnetwerk wordt geoptimaliseerd voor rolstoelen en kinderwagens. Het wandelnetwerk de Merode fase 1 krijgt nog een uitbreiding. Peuters, kleuters, bengels en andere deugnieten kunnen op stap in het sprookjesbos. Tijdens een korte wandeling in het bos vertellen verschillende sprookjesfiguren een spannend verhaal. Na een picknick in het sprookjeshuis kan er gespeeld worden in de speeltuin. De wandelingen in het sprookjesbos worden georganiseerd tussen 1 mei en 30 september voor groepen van minimum 20 personen na reservatie bij Toerisme Westerlo. Het sprookjesbos ligt naast het Boswachtershuis, Papedreef 1. TIP De ideale vertrekplaats voor een mooie wandeling is de jeugdherberg Boswachtershuis. Er is ruime parkeergelegenheid. De speeltuin krijgt in 2010 nieuwe speeltoestellen.

11 natuur 11 Het plattelandspad is 21 km lang en leidt je langs een aantal land- en tuinbouwbedrijven. Educatieve borden vertellen het verhaal van de hedendaagse landbouw. Volg de leuke bewegwijzering. Er zijn drie lusvormige themaroutes langs afwisselende landschappen en onverwacht mooie hoekjes. Zowel de hoofdroutes als de verkortingen zijn duidelijk bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Laak- en Neteroute : 53 km, verkortingen van 31 of 33 km Pater van Cléroute : 49 km, verkortingen van 23 of 36 km Van Gansenroute : 47 km, verkortingen van 20 of 30 km Fietsen Fietsen tussen abdijen en kastelen temidden van het groen, daarvoor is Westerlo ideaal gelegen. De trajecten zijn vlak en veilig, het decor is aantrekkelijk en leuke plekjes om even uit te blazen zijn volop aanwezig. Ook in Westerlo zijn ze niet meer weg te denken : de rechthoekige groenwitte borden met nummers van het fietsknooppuntennetwerk. Een netwerk van rustige fietswegen vormt de basis van dit concept waarbij je zelf een onbeperkt aantal fietstochten kan uitstippelen. Verkies je een kant en klare route op basis van het fietsknooppuntennetwerk, dan kan je de de Meroderoute fietsen. Deze route is 56 km lang, met verkortingen van 23 en 33 km. TIP Ontbreekt er ergens een bordje of is het beschadigd? Is de tekst op een bord niet meer leesbaar? Laat het weten aan Toerisme Westerlo.

12 12 genieten Genieten Van het goede leven genieten, zich amuseren en plezier maken is een kunst die ze in Westerlo goed verstaan. Er staan tal van culturele, sportieve en toeristische evenementen op de agenda. Iedereen vindt wel iets naar zijn smaak in het ruime aanbod. Ook op culinair vlak kan je jezelf laten verwennen in de parel van de Kempen. Op een gezellig terras kan je proeven van de streekbieren en in één van de stijlvolle restaurants kan je genieten van de lekkerste gerechten.

13 genieten 13 De inwoners van Westerlo kregen op een bepaald moment de bijnaam flierefl uiters. Dat zij deze naam met enige trots dragen, bewijst de benaming van het lokale bier flierefl uiter. Er bestaat ook een flierefl uiterjenever samengesteld uit natuurlijke producten en gestookt naar aloude Kempense traditie. Het abdijbier van Tongerlo wordt dan wel niet meer in de ambachtelijke brouwerij van de abdij zelf gebrouwen, het smaakt zeker niet minder lekker. Er zijn verschillende variëteiten bruin en blond bier. In 2009 werd het assortiment uitgebreid met een Prior. Chocolatier Laureys uit Westerlo heeft de pareltjes uit Westerlo gemaakt. Dat zijn drie pralines met een uniek uitzicht dat duidelijk naar Westerlo verwijst. Zij hebben elk een andere vulling. Kiezen wordt moeilijk want ze zijn allemaal even lekker. Westerlo heeft enkele gerenommeerde restaurants waar de lekkerste schotels op tafel getoverd worden. Laat je eens verleiden tot een romantisch diner in een sfeervol decor in één van de volgende zaken te Westerlo. Geerts, Grote Markt 50, Westerlo, tel t Westelhof, Polderstraat 11, Westerlo, tel Torenhof, Geneinde 1, Tongerlo, tel t Kempisch Pallet, Bergveld 120, Zoerle-Parwijs, tel Het Loo, Bergveld 107, Zoerle-Parwijs, tel Belle Vue, Oevelsedreef 5, tel Le Bon Vivant, Kapelstraat 1, Tongerlo, tel TIP Neem eens een kijkje in de gratis brochure logies en gastronomie voor meer adressen van eetgelegenheden in Westerlo.

14 14 genieten Winterwandeling laatste zondag van januari wandeling met een opkikkertje onderweg vertrek om uur aan een lokale horecazaak Kasteelfeesten eerste weekeinde van juli bezoek aan het kasteel van prins de Merode, wandelingen in het park van tot uur Opendeurdag sprookjesbos eerste zondag van mei wandeling in het sprookjesbos, ruim aanbod animatie voor kinderen van tot uur aan jeugdherberg Boswachtershuis Kerstmarkt derde zondag van december markt met kerstproducten, gezellige sfeer, een hapje en een drankje van tot uur aan de kerststal Stabbelwandeling laatste zondag van juni wandeling met leuke zoektocht en animatie voor kinderen van 8.00 tot uur aan jeugdherberg Boswachtershuis Fietsen tussen Laak en Nete derde zondag van juli fietsen langs rustige wegen in groep of individueel op eigen tempo vertrek tussen 9.00 en uur Opening toeristisch seizoen vierde zondag van april opendeurdag bij Toerisme Westerlo, proeven van streekproducten, animatie, van tot uur in het infokantoor van Toerisme Westerlo

15 genieten 15 Schilderswandeling laatste zondag van augustus meer dan 50 kunstenaars tonen zeer gevarieerde technieken van tot uur in en rond de abdij van Tongerlo Halloween einde oktober Griezels, heksen, pompoenen en spoken van tot uur op het marktplein Folklorefestival weekeinde voor 15 augustus wervelende show van dans en muziek uit gans de wereld zaterdag om uur, zondag om uur op het voorplein van het gemeentehuis Open Monumentendag tweede zondag van september verschillende historische gebouwen zetten hun deuren open voor het publiek tussen en uur

16 16 logies Logies Voel je soms ook de behoefte om alle dagdagelijkse beslommeringen achter je te laten en er enkele dagen tussenuit te knijpen? Westerlo biedt alles om even te onthaasten en er een zalig weekend door te brengen. Overnachten doe je in een charmant hotel, in de jeugdherberg of in één van de gastenkamers. Wie zijn eigen tent wil opzetten, kan op één van de campings terecht. Aan keuze geen gebrek. Gelijk wat je kiest, de Kempense gastvrijheid proef je in elke zaak. Je kan op je beide oren slapen in Westerlo.

17 logies 17 Gastenkamer De Loks Asterlaan 61, Oevel - Tel info@deloks.be Twee gezellige, ruime kamers met alle comfort. Eigen badkamer. Aparte inkom en mooie tuin. Uitgebreid ontbijt. Fietsen beschikbaar. Maximum 5 personen. Gastenkamer Familie Verplancke-Goossens Stippelberg 154, Heultje - Tel Een mooie kamer in een nieuwe woning. Eigen badkamer. Grote tuin met terras. Overdekte fi etsenstalling. Ontbijt wordt geserveerd in de eethoek of op het terras. Maximum 2 personen. Gastenkamer Jebola Zandberg 59, Westerlo - Tel staf.geuns@skynet.be Twee moderne comfortabele kamers met eigen badkamer en alle faciliteiten. Mooie ontbijtruimte en tuin. Maximum 4 personen. Fietsen beschikbaar Gastenkamer Carpe Diem Kaaibeeksedijk 6, Westerlo - Tel gastenkamercarpediem@telenet.be Een luxueuze gastenkamer in een verbouwde woning. Eigen badkamer, TV met DVD speler, internetaansluiting. Het ontbijt wordt op de mezzanine of in de tuin geserveerd. Maximum 3 personen. Jeugdherberg Boswachtershuis Papedreef 1, Westerlo - Tel westerlo@vjh.be Voor gezinnen en individuele reizigers zijn er 4-persoonskamers met eigen lavabo, douche en toilet. Voor groepen zijn er kamers met beperkt comfort. Polyvalente zaal, bar, fi etsenstalling, speeltuin. Sportacentrum Geneinde 2, Tongerlo - Tel sportacentrum@sporta.be Verschillende vakantieformules van eenvoudig tot comfortabel voor zowel groepen als individuele reizigers. Sportcomplex met meerdere openluchtterreinen, tennisterreinen, minigolf, pétanque, volkssporten en sporthal. Restaurant, cafetaria, congrescentrum, sauna.

18 18 logies Hotel Geerts **** Grote Markt 50, Westerlo - Tel info@hotelgeerts.be Charmant hotel met een familiale sfeer voor zowel de zakenman als de toerist. Stijlvolle en luxueuze kamers (18) met alle comfort. Volledige badkamer, safe, minibar, TV, telefoon, wekkerradio en bureau zijn standaard. Restaurant, tearoom en grote tuin met terras. Hotel Vivaldi *** Bell Telephonelaan 4, Oevel - Tel info@hotelvivaldi.be Modern en gezellig hotel met 64 kamers. Alle kamers hebben volledige badkamer, minibar, TV, radio, telefoon en internetaansluiting. Restaurant, taverne met terras. Kampeerterrein Hof van Eeden *** Kempische Ardennen 8, Heultje - Tel info@hofvaneeden.be Aantal staanplaatsen : 385 Kampeerterrein t Heultje ** Kempische Ardennen 1, Heultje - Tel info@camping-heultje.be Aantal staanplaatsen : 506 Kampeerterrein t Heiken ** Stropersweg 2, Westerlo - Tel info@campingheiken.be Aantal staanplaatsen : 40 Kampeerterrein Dennenwoud * Asberg 28, Westerlo - Tel info@dennenwoud.be Aantal staanplaatsen : 143 Trekkershut Op kampeerterrein t Heultje staat een trekkershut, op kampeerterrein Hof van Eeden staan er twee. Een trekkershut is een houten huisje dat aan vier personen slaapgelegenheid biedt. De hut beschikt over een tafel, stoelen, bedden en eenvoudige kookfaciliteiten. Er is verwarming aanwezig zodat je er ook in het tussenseizoen terecht kan. Je kan gebruik maken van de sanitaire voorzieningen van het kampeerterrein.

19 op stap met een groep 19 Op stap met een groep Niets is leuker dan er met een vereniging, je familie, collega s of een bende vrienden een dagje op uit te trekken. Ben je benieuwd naar het historische erfgoed van Westerlo of voel je meer voor een kennismaking met het groene landschap of lijkt een combinatie van beiden je wel iets? In de brochure groepsuitstappen vind je het volledige aanbod en alle praktische informatie die je nodig hebt om je uitstap te organiseren.

20 20 info info Heb je vragen over het toeristische aanbod in Westerlo en omgeving? Wil je meer weten over culturele activiteiten of evenementen? Ben je op zoek naar een leuk souvenir of wil je een groepsuitstap organiseren? Loop dan eens binnen bij Toerisme Westerlo.

21 info 21 TOERISME WESTERLO Boerenkrijglaan Westerlo tel fax Openingsuren Het hele jaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur Van 1 juni tot 15 september ook op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 12 uur en 13 tot 15 uur 1. Toerisme Westerlo 2. Gemeentehuis 3. Jeugdherberg Boswachtershuis 4. Abdij 5. Sporta 6. Kasteel de Merode 7. Bibliotheek-Sporthal 8. Voetbalterrein KVC-Westerlo 9. Hotel Geerts 10. Camping Heiken 11. Camping Dennenwoud 12. Evenementenhal Zoerla

22 22 info Nuttige informatie Met de wagen is Westerlo gemakkelijk te bereiken via : E 313 afrit 22 (Herentals) of afrit 23 (Geel West) E 314 afrit 22 (Aarschot) Enkele afstanden : Antwerpen : 45 km Mechelen : 35 km Hasselt : 45 km Leuven : 35 km Brussel : 55 km Luik : 85 km Met de bus is Westerlo te bereiken via volgende lijnen : 220 Herentals-Aarschot 490 Aarschot-Turnhout 540 Westerlo-Herentals 510 Westerlo-Mechelen 305 Turnhout-Leuven 307 Hamont-Leuven Westerlo zelf heeft geen treinstation maar aansluitingen met treinen zijn mogelijk in de stations van Herentals, Aarschot en Geel

23 info 23 bestelbon naam... adres... postcode... woonplaats (in drukletters invullen a.u.b.) bestelt volgende brochures van Westerlo door onderstaande bon te sturen naar : Toerisme Westerlo, Boerenkrijglaan 25, 2260 Westerlo Brochure Prijs Aantal Totaal prijs Folder abdij Folder sprookjesbos Brochure groepsuitstappen Gids logies en gastronomie Gratis Gratis Gratis Gratis Kaart wandelnetwerk 3,00 Ruiterroute 2,50 Fietsknooppuntennetwerk nr 3 5,00 De Meroderoute 1,50 Laak en Neteroute 1,50 Van Gansenroute 1,50 Pater van Cléroute 1,50 De brochures worden aan bovenstaand adres toegezonden nadat wij het overeenkomstige bedrag hebben ontvangen op rekeningnummer van Toerisme Westerlo.

24 Colofon Teksten : Kristel Mariën Foto s : Kristel Mariën, Irène Deswert, Rudi Ryken, Monique De Meue Verantwoordelijke uitgever : Toerisme Westerlo vzw, Boerenkrijglaan 25, 2260 Westerlo Vormgeving en druk:

Westerlo. Parel van de Kempen. Groepsuitstappen

Westerlo. Parel van de Kempen. Groepsuitstappen 1 Westerlo Parel van de Kempen Groepsuitstappen 2 Welkom in Westerlo Westerlo heeft heel wat te bieden voor een dagje uit met een vereniging, je familie, vrienden of collega s. In deze brochure vind je

Nadere informatie

Wandelen op wieltjes in Westerlo. Iedereen mee!

Wandelen op wieltjes in Westerlo. Iedereen mee! Knooppunt. Iedereen mee! Westerlo legt wandelaars in de watten. Dankzij het wandelnetwerk de Merode komt zowel de gelegenheidswandelaar als de meer ervaren stapper hier aan zijn trekken. Ook mensen die

Nadere informatie

FIETSEN IN MERODELAND

FIETSEN IN MERODELAND 1 FIETSEN IN MERODELAND Fietsen in Merodeland is ook af en toe stilstaan. De adelijke familie de Merode bepaalde voor een groot stuk het uitzicht van dit gebied. Het prinselijke kasteel langs de Grote

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

W a n d e l n e t w e r k d e M e r o d e Wandelen op wieltjes

W a n d e l n e t w e r k d e M e r o d e Wandelen op wieltjes Praktische info Legende W a n d e l n e t w e r k d e M e r o d e Wandelen op wieltjes in Westerlo Startplaats en parkeergelegenheid met infobord Sportacentrum, Geneinde 2 Tongerlo Boswachtershuis, Papedreef

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

vakantiewoningen seminarieruimte

vakantiewoningen seminarieruimte vakantiewoningen seminarieruimte Uniek vertoeven in de Vlaamse Ardennen Lozer Lodge beschikt over vakantieverblijven voor kleine en/of grote groepen gelegen in de prachtige Vlaamse Ardennen. Wij bieden

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN DE NORBERTIJNEN OP STAP MET EEN GIDS EEN ADELLIJK T(L)INTJE LOGEREN NATUURLIJK GROEN FEEST IN WESTERLO ACTIEF OP ONTDEKKING

IN HET SPOOR VAN DE NORBERTIJNEN OP STAP MET EEN GIDS EEN ADELLIJK T(L)INTJE LOGEREN NATUURLIJK GROEN FEEST IN WESTERLO ACTIEF OP ONTDEKKING 4 IN HET SPOOR VAN DE NORBERTIJNEN 20 8 OP STAP MET EEN GIDS EEN ADELLIJK T(L)INTJE 22 12 LOGEREN NATUURLIJK GROEN 24 14 FEEST IN WESTERLO ACTIEF OP ONTDEKKING 26 16 IN HET HART VAN HET MERODEGEBIED GEZINSPRET

Nadere informatie

Schaapjes tellen. in t groen

Schaapjes tellen. in t groen 30 LOGEREN Schaapjes tellen in t groen 02 31 03 01 Lorem ipsum dolor sit amet est diam est at 02 Lorem ipsum dolor sit amet est diam 03 Lorem ipsum dolor sit amet est diam est at totem Bed & breakfast

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget Bosklassen in Relaxhoris Een maximum verblijf met minibudget inhoud Welkom in Relaxhoris Onze gezellige kamers (foto s) De leslokalen (foto) Sport in Relax (foto) Aan tafel! (foto) Natuurlijk Prijzen Welkom

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Hotel. in Midden-Drenthe

Hotel. in Midden-Drenthe Hotel in Midden-Drenthe Welkom in het prachtige Midden-Drenthe In een landelijke omgeving, aan de rand van het gezellige Westerbork, vindt u het luxe en gastvrije 4-sterren hotel Ruyghe Venne. Ons sfeervolle

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Vakantieganger in Vlaamse Regio s Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers

Nadere informatie

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN Hof Ter Linden Het neoclassicistisch kasteel met koetshuizen dateert uit de achttiende eeuw en is omgeven door een landschapspark van 55 ha, bestaande uit een eeuwenoude dubbele lindendreef, een historisch

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN Hof Ter Linden Het neoclassicistisch kasteel met koetshuizen dateert uit de achttiende eeuw en is omgeven door een landschapspark van 55 ha, bestaande uit een eeuwenoude dubbele lindendreef, een historisch

Nadere informatie

verklaring van de gebruikte symbolen

verklaring van de gebruikte symbolen inhoud logies p 5 restaurants p 15 tavernes & cafés p 29 meeneemzaken p 59 verklaring van de gebruikte symbolen dagmenu groepen welkom na reservatie snacks voorzieningen voor kinderen picknick toegestaan

Nadere informatie

Groepsarrangementen bij de Koornmolen

Groepsarrangementen bij de Koornmolen Groepsarrangementen bij de Koornmolen Tussen de molens en de poldersloten, aan de Rottemeren en in het natuurgebied de Eendragtspolder ligt Landal De Koornmolen. Het park beschikt over een moderne fitnessruimte,

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Vakantieganger in Vlaamse Regio s Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers

Nadere informatie

Groepsbezoeken Halle 2013

Groepsbezoeken Halle 2013 Groepsbezoeken Halle 2013 Vanaf 1 maart 2013 www.mysterievandebouwmeester.be www.toerisme-halle.be Gedurende 2 jaar sluit de Sint-Martinusbasiliek voor restauratie haar deuren voor het grote publiek. Om

Nadere informatie

GEZINSDAG. 17 mei 2009

GEZINSDAG. 17 mei 2009 GEZINSDAG 17 mei 2009 1 1. KlasCement wandel- & fietsdag. Ontspanning, leuke ontmoetingen, samen met het ganse gezin, Het zijn maar enkele van de kernwoorden voor de KlasCement gezinsdag. Een dag vol plezier

Nadere informatie

WELKOM I N S PA HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

WELKOM I N S PA HOTELS DESIGNED TO SAY YES! WELKOM I N S PA RADISSON BLU PALACE HOTEL Place Royale 39, 4900 Spa, België T: +32 87 27 97 00 F: +32 87 27 97 01 info.spapalace@radissonblu.com radissonblu.com/palacehotel-spa HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Westerlo. Parel van de Kempen. Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. van 6 juni tot 6 september. Provincie Antwerpen

Westerlo. Parel van de Kempen. Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. van 6 juni tot 6 september. Provincie Antwerpen De Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden verkende vorig jaar het meest westelijke hoekje van België. Dit jaar trekken we naar het zuiden van de provincie Antwerpen. Op de grens met het Hageland

Nadere informatie

Dalfsen Haersolteweg 17 nummer 5

Dalfsen Haersolteweg 17 nummer 5 Dalfsen Haersolteweg 17 nummer 5 VRAAGPRIJS 62.500,-- k.k. Op een hele mooie plek op het park, in de hoek tegen de bosrand, ligt deze compleet ingerichte recreatiebungalow, type IJssel, geschikt voor vijf

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN?

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? 1. Waar in s-hertogenbosch kan ik historie vinden? A. In musea. B. Bij speciale tentoonstellingen. C. De hele Bossche binnenstad staat bol van de historie.

Nadere informatie

Hotel informatie Groningen

Hotel informatie Groningen Hotel informatie Groningen BUD GETT HOSTELS Bud Gett biedt kamers met gratis WiFi en ligt op slechts 500 meter van de Grote Markt in Groningen. De inrichting van dit budgethostel is geïnspireerd op Mondriaan.

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Tarief per persoon/ per nacht, kamer met ontbijt, incl lakenpakket: Standaardkamer (gemeenschappelijk sanitair) - -

Tarief per persoon/ per nacht, kamer met ontbijt, incl lakenpakket: Standaardkamer (gemeenschappelijk sanitair) - - Schoolreis naar de Oudste stad van België Waar? Tongeren heeft als "oudste stad van België" heel wat te bieden. Zo zijn er talrijke historische overblijfselen en gebouwen te bezichtigen. Zeker de moeite

Nadere informatie

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes Kessenich Maaseik Stokkem Leut Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS V.U.: W. Orlandini, Herckenrodeplein 4, 3600 Genk D/2011/1504/42

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelnetwerk Bulskampveld (West-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 18, parking Het Aanwijs, Reigerlostraat

Nadere informatie

Thuis. 2 3 in kontich

Thuis. 2 3 in kontich 1 Thuis 2 3 in kontich the astrid Eigentijds, warm en natuurlijk. Alles om je thuis te voelen. Concept Elegant en eigentijds wonen in de Architect Johan Rijckaert zorgde Antwerpse rand? Met The Astrid

Nadere informatie

HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN

HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN DE WONING SLIMME INVESTERING Zoekt u een alternatief voor uw spaargeld, zoekt u een plek om lekker zelf van te genieten, die u ook kunt verhuren?

Nadere informatie

Picknicken in. de Kempen. een stukje van. Ontdek de mooiste, leukste en lekkerste picknickplekjes

Picknicken in. de Kempen. een stukje van. Ontdek de mooiste, leukste en lekkerste picknickplekjes cmyk Kempens Karakter stelt voor: Picknicken in een stukje van de Kempen Ontdek de mooiste, leukste en lekkerste picknickplekjes in de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout,

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden In Eijsden weet iedereen waar t Veldje ligt. Een toplocatie vlakbij het centrum met al haar voorzieningen. De komende tijd

Nadere informatie

Langs de Grote Nete en de Merodebossen

Langs de Grote Nete en de Merodebossen Langs de Grote Nete en de Merodebossen Westerlo is een Merodedorp. Het adellijk geslacht De Merode is er nadrukkelijk aanwezig en dat al sinds de 14 de eeuw. Zowel het monument van burgemeester Hendrik

Nadere informatie

RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN

RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN RUIK, ADEM, VOEL HET FRISSE GROEN Op zoek naar leuke groepsaccommodatie voor een weekendje weg met vrienden, familie of collega's? Of wil je een origineel feest geven? Dan ben je bij de Boskabanne aan

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

HOF VAN HALENWEG LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN

HOF VAN HALENWEG LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN HOF VAN HALENWEG 2-221 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN DE WONING ULTIEM RELAXEN IN HET BOS Na een boswandeling is het heerlijk genieten in deze sfeervolle woning: Hoewel cv-verwarmd, zorgt de gaskachel

Nadere informatie

2 Veelzijdig in gastvrijheid

2 Veelzijdig in gastvrijheid H o t e l R e s t a u r a n t E v e n t s B u s i n e s s 2 Veelzijdig in gastvrijheid Alle tijd voor u zelf, alle ruimte en rust om even bij te komen. Veelzijdig in gastvrijheid. Dát is ons motto en dat

Nadere informatie

HORECA Westerlo 2 0 1 2-2 0 1 3

HORECA Westerlo 2 0 1 2-2 0 1 3 HORECA Westerlo 2 0 1 2-2 0 1 3 INHOUD 2 0 1 2-2 0 1 3 Logies p 5 Restaurants p 15 Tavernes & Cafés p 25 Meeneemzaken p 53 LEGENDE Verklaring van de gebruikte symbolen dagmenu groepen welkom na reservatie

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

FAMILIE PARK DE VECHTVALLEI

FAMILIE PARK DE VECHTVALLEI FAMILIE PARK DE VECHTVALLEI Hartelijk dank voor het aanvragen van deze brochure. Wanneer u nog meer wilt weten over deze accommodaties of het park zelf dan kunt u die natuurlijk altijd aan ons stellen

Nadere informatie

Chà teau de Dieupart België / Ardennen - Luik / Aywaille

Chà teau de Dieupart België / Ardennen - Luik / Aywaille Chà teau de Dieupart België / Ardennen - Luik / Aywaille Link: https://www.bungalowpark-zoeken.nl/bungalow/belgie/ardennen-luik/aywaille/123139 Omschrijving Huis Parterre: (open keuken(fornuis(4 kookplaten),

Nadere informatie

telefoon leeftijd

telefoon leeftijd zoek de van de Deze wandelzoektocht wordt door Toerisme Westerlo georganiseerd en het doel is om de schat van de prins te vinden. In elk antwoord op de 15 vragen over Westerlo staat een letter met een

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

Vakantiegangers in Brugse Ommeland

Vakantiegangers in Brugse Ommeland Vakantiegangers in Brugse Ommeland Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

SEIZOEN 2010-2011 KASTEEL STERKENBURG STIJLVOLLE VERGADERCONCEPTEN INSPIREREND & UNIEK

SEIZOEN 2010-2011 KASTEEL STERKENBURG STIJLVOLLE VERGADERCONCEPTEN INSPIREREND & UNIEK SEIZOEN 2010-2011 KASTEEL STERKENBURG STIJLVOLLE VERGADERCONCEPTEN INSPIREREND & UNIEK WAT IS STERKENBURG? Stijlvol Op Sterkenburg gebeuren al eeuwen lang bijzondere dingen. Een plek waar trainingen, evenementen,

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur Open dag zaterdag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Schoorsveld, in de buurt van Strabrechtse Heide. Wij hopen dat u vandaag op een plezierige manier kennis

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Turnhout 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Turnhout Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe Onze Hotels Skanderbeg Tours heeft de hotels waarin u zal verblijven met zorg uitgekozen. Het zijn bijna allemaal kleinschalige operaties waar de kwaliteit en de legendarische Albanese gastvrijheid centraal

Nadere informatie

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS Puthof O R E L I A Onze deuren staan open om je te ontvangen in een warme zonnige

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Rural C as Pla - (Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen TE HUUR Schaapskooi 24 personen Een unieke accommodatie, wonen en slapen apart maar toch bij elkaar. De schaapskooi bestaat uit 3 woningen te weten een woon-en twee slaapgedeelten. De woningen staan haaks

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 A;Sabbe Harelbeke 7/3/08 Vrijdag 29/2/2008 Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 Van vrijdag 29 februari tot 2maart 2008 had het openingsweekend van de Zwervers Kortrijk plaats in Zottegem. Het RV was de parking

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD Een jonge stad, met oog voor kunst gecombineerd bezoek aan de stad aan de hand van verschillende thema s (naar keuze) + bezoek van het Hergé-museum. toegankelijk

Nadere informatie

HORECAWesterlo 2 0 1 0-2 0 1 1

HORECAWesterlo 2 0 1 0-2 0 1 1 HORECAWesterlo 2010-2011 INHOUD 2010-2011 Logies p 5 Restaurants p 15 Tavernes & Cafés p 25 Meeneemzaken p 53 LEGENDE Verklaring van de gebruikte symbolen dagmenu snacks picknick toegestaan parking toegankelijk

Nadere informatie

Vakantiegangers in de Westhoek

Vakantiegangers in de Westhoek Vakantiegangers in de Westhoek Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

welkom HOTEL RESTAURANT IN DE TUIN VAN MAASTRICHT Vue des Montagnes Vue des Montagnes

welkom HOTEL RESTAURANT IN DE TUIN VAN MAASTRICHT Vue des Montagnes Vue des Montagnes Historie werd omstreeks 1930 gebouwd en heeft dienst gedaan als sanatorium voor mijnwerkers. Deze zouden door de gezonde lucht weer snel op krachten komen. In de vijftiger jaren kreeg het de functie van

Nadere informatie

Contact. > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen!

Contact. > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen! Contact > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen! Verruim uw horizon... Ligging Midden in de natuur Het Domaine de Chôdes is gelegen in het imposante natuurgebied van de Hoge Venen, met zijn authentieke

Nadere informatie

Arrangementen en Daguitstappen voor groepen

Arrangementen en Daguitstappen voor groepen Arrangementen en Daguitstappen voor groepen 100 jaar Groote Oorlog 2014-18 Op een steenworp van Dinant, niet ver van de Lessevallei, nodigt u uit om zijn unieke toeristische omgeving te ontdekken en om

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL

MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL MIJN BEZOEK AAN LINDEPAVILJOEN IN ZOERSEL WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Lindepaviljoen. Dit is een museum over de lindeboom in Zoersel waar een kunstenaar beelden uit gehouwen heeft.

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH JH Bokrijk Bokrijk ligt in het hartje van de provincie Limburg, tussen Hasselt en Genk. De Roerdomp" is een gezellige en moderne jeugdherberg die haar gasten een aangenaam verblijf biedt in volle natuur,

Nadere informatie

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u.

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Foodietour i vini Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Een ontdekkingsreis naar de top-wijnen in

Nadere informatie

Inhoud. Logies...p. 3 Restaurants... p. 11 Tavernes & cafés... p. 27 Meeneemzaken... p. 57

Inhoud. Logies...p. 3 Restaurants... p. 11 Tavernes & cafés... p. 27 Meeneemzaken... p. 57 Inhoud Logies...p. 3 Restaurants... p. 11 Tavernes & cafés... p. 27 Meeneemzaken... p. 57 Gastenkamer Carpe Diem Kaaibeeksedijk 6-2260 Westerlo 014 54 14 39-0473 48 48 67 gastenkamercarpediem@telenet.be

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Welkom op de startavond van

Welkom op de startavond van Welkom op de startavond van Maandag 17 september 2018 Kasteel van Duras Sint-Truiden Persmap Historalia? Historalia werd in 2014 opgericht door Simon de Merode met het Kasteel de Merode in Westerlo als

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Geholpen bekendheid Hanzesteden in Nederland Gevraagd naar het begrip Hanzesteden in Nederland weet bijna

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS. Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen

LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS. Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen Welkom iin ons vakantieparadijs! Een paradijs... dat wil vakantiecentrum De Lage Kempen voor u zijn: een rustpunt

Nadere informatie

Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland Donderdag 23 mei 2019

Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland Donderdag 23 mei 2019 Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland 2019 De plaatsen voor elke activiteit zijn beperkt. Je moet 3 keuzemogelijkheden opgeven. We houden zoveel mogelijk rekening met je eerste keuze maar

Nadere informatie