Portfolio. Fam. Sluis Prins Willem Alexanderstraat 1 Nieuwegein. Door Bas van der Kroef

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portfolio. Fam. Sluis Prins Willem Alexanderstraat 1 Nieuwegein. Door Bas van der Kroef"

Transcriptie

1 Portfolio Fam. Sluis Prins Willem Alexanderstraat 1 Nieuwegein Door Bas van der Kroef

2 Ik ontving van de Heer Sluis een telefoontje waarin hij omschreef wat er aan de hand was met zijn vloer ik heb hem gevraagd een mail te sturen waarin hij zijn vloer omschreef. Onderstaande heb ik ontvangen: Beste Bas, Zoals zojuist telefonisch besproken, zouden wij een offerte ontvangen voor het herstel en onderhoud van onze tapis vloer. Een week voor de oplevering van de woning is er waterschade ondekt door de verkoper. Een lekkende afvoer vanuit de badkamer in de koof naast de keuken heeft ervoor gezorgd dat helaas dit deel op de foto's geheel los is komen te liggen na het herstel van de bron van de lekkage. De vloer is er geheel zonder lijmresten uitgekomen dus is echt goed nat geweest. De vloer ligt nu circa anderhalve week open om te drogen. De schade is bij de aankoop van de woning door de verzekering afgekocht op basis van een inschatting van de toen zichtbare schade in de hoop dat de vloer weer recht zou trekken bij het drogen, wat helaas niet het geval is. Bovendien is het te vervangen oppervlak ook nog eens groter dan de inschatting van 1,5 x 2 meter rond de koof. Het betreft 9mm eiken verlijmt en vernagelt op spaanplaat 12mm en zijn lange stroken van dezelfde breedte van 18cm. Het te herstellen oppervlak van het verwijderde deel gemeten over de langste lengte bij de volle breedte bedraagt 3,5 x 2 meter. Het totale oppervlak van de vloer voor onderhoud incl. de hal is circa 51 m2. vloeren door derde uitgezaagd om open te laten liggen voor droging ( Wij hebben ter plaatse nog wel een paar meer delen los geconstateerd zie tekening bij werk bon.)

3 Mijn antwoord op de mail was: Beste Erwin, Ik kan op deze gegevens offerte maken hoor wat de reparatie betreft moet er wel rekening gehouden worden dat er 1m2 meer berekend moet worden ivm de nette verspringing. Ook twijfel ik of het een zand cement vloer is. Als ik het zo zie is het een anhydrietvloer dat betekend dat het een gips gebonden product is. niet erg maar betreft een andere voorbehandeling. ( overigens niet duurder) wel zouden we als we eruit komen vocht moeten meten om te bepalen of het daadwerkelijk droog is. ( sluimerende lekkage s kunnen nog wel eens goed nat zijn. Vervolgens rolde daaruit de offerte voor het herstellen van de waterschade van de Eiken QfQ 9 mm bourgonje vloer. Hierop kreeg ik eigenlijk direct de opmerking dat ze de huidige vloer eigenlijk niet zo mooi vonden en of we geen alternatief wisten waar dan vloerverwarming in gevreesd kon worden. Uiteraard hebben we daar oplossingen voor in samenwerking met onze partner JK uit Veenendaal. Wel heb ik vrijwel direct uitgelegd dat als we dat met tapis gingen bekleden het wel na het slopen van de vaste vloer een aardig kostenplaatje met zich mee zou brengen. Na nog enig heen en weer contact hebben we besloten een pvc vloer aan te bieden in een visgraat verband ( want dit vonden ze wel een mooi patroon). We zouden in dit geval in samenwerking met de Firma speedfloor de huidige tapis vloer slopen, vervolgens JK de verwarming laten vrezen dan zouden wij primeren en in twee lagen egaliseren met het advies van unipro. Om dan de pvc visgraat te plaatsen. Naar aanleiding van deze communicatie en offerte heb ik de familie uitgenodigd bij ons op de showroom om nog even kleuren en plinten af te stemmen. Eenmaal bij ons waren ze nog toch wel weer onder de indruk van de visgraat houten vloeren zoals bij ons in de showroom geplaatst. Dus wij nog een gaan brainstormen over hoe toch een tapisvloer in te passen in het aangegeven budget. Na enig wikken en wegen hebben we uiteindelijk besloten de huidige vloer te gaan herstellen door middel van alle losse en hol klinkende delen uit te vullen met 20 mm multiplex ( wel eerst de dekvloer schuren en primeren) vervolgens de gehele bestaande tapis vloer te schuren zodat we een solide basis konden creëren. En dan daarop geen QFQ maar een premier visgraat te maken. Hierbij is uit budget overwegingen de vloerverwarming laten varen. Toen kreeg ik de vraag over ruimtelijke werking en legrichting in deze woning. Gezien de woning leek het mij leuk om eens out of the box te denken en heb ik nog eens brutaal een diagonaal blokpatroon van 12x60 cm geadviseerd. Daarbij eerlijk vermeld dat het een beetje een ondergeschoven kindje is maar zoals te zien in de schets bij de werkbon in deze kamer een absolute hit. Ze zijn hierin volledig naar tevredenheid op mijn advies afgegaan. Om het meubilair netjes af te dekken hebben we een Cocoon bijgeleverd Dit is een soort grote vuilniszak.

4 Uw meubels t ijdelijk opslaan in uw tuin? Dat kan met het Cocon opslagsysteem. Met het Cocon opslagsysteem kunt u al uw spullen opslaan in een hermetisch afgesloten zak in de buitenlucht. U bent niet meer beperkt door ruimtegebrek, afgelegen opslagplaatsen, bestelbussen of verhuizers. Uw spullen staan binnen 30 minuten opgeslagen op uw eigen terrein. Het Cocon systeem is zeer geschikt voor de tijdelijke opslag van uw huisraad in geval van: Verbouwingswerkzaamheden. Plaatsen van nieuwe keuken. Schilderen van de binnenboel. Opschuren van uw parket. Leggen van laminaat of vloerbedekking. Enz. Specificaties: De zak is gemaakt van zeer sterk zwart/wit polyethyleen. Cocon is waterdicht en UV bestendig dus geschikt voor gebruik in de buitenlucht. De zak is 320 cm breed en heeft een diameter van 200 cm als deze optimaal gevuld is. De zak is aan 3 zijden dicht. De standaardlengte van 6 mtr. is ruim voldoende voor: eettafel + 6 stoelen, 4 fauteuils, hometrainer, 2 zits + 3 zits bankstel, salontafel + 2 bijzettafels en diverse kleinere spullen. Per mtr. lengte heeft u 2,5 m 3 opslagcapaciteit tot uw beschikking. De lengte van de zak bepaalt u zelf. Andere afmetingen op aanvraag. Kijk voor de product video en gebruiksaanwijzing op Bestellen? De standaard afmeting van 320 cm breed en 600 cm lang kost 150,- incl btw. Elke bijkomende lengtemeter kost 12,50 extra Levertijd: 2 weken. Uw bestelling wordt zonder bijkomende kosten afgeleverd bestellen kan via

5 Dag 1 : Hebben we nog 1 controle meting gedaan of de vloer blijvend droog was deze gaf keurig 0,4% aan. ( Ik meet de waarde met een gann meter die geeft andere waarde maar met een omrekentabel). Vervolgens alle losse delen verwijderd en de dekvloeren aangeschuurd en geprimeerd met een pu primer. Daarna hebben we alle multiplex er in gelijmd met een pu-lijm. De rest van de dag hebben we goed gekeken waar we extra aan de vloer moesten schuren om hem zo vlak als mogelijk te krijgen onze voorganger had dat niet helemaal goed voor elkaar. Dag 2 : Zijn we gestart met de gehele vloer kaal en vlak schuren en vervolgens de banden overal in overleg met de klant opgezet en de meridianen erop gezet en toen begonnen met het plaatsen van de blokken.

6 Dag 3 : De gehele blok geplaatst en met de lineaalzaag uitgezaagd. Ook zijn we alvast een groot deel van de banden gaan plaatsen.

7 Dag 4 :laatste legwerken en grof geschuurd en de vloer twee maal ingepapt met Pall x kit

8 Dag 5 : Alle laatste schuurwerkzaamheden en de mdf plinten geplaatst. Aan het einde van de dag hebben we de vloer volledig gespaand en vol geolied met rubio monocoat 2c olie kleur 5% white. Na de oplevering en het achterlaten van het onderhoudsadvies (Zie bijlage) Zijn we tot de conclusie gekomen dat we 1 plint teveel geplaatst hebben en waren we genoodzaakt er een nette spie tussen te maken en deze ook weer keurig op kleur te maken.

9 Vervolgens mochten ze weer alles inhuizen en gaan genieten van de vloer, jammer genoeg hebben te hierbij nog een beschadiging gemaakt in de vloer welke wij uiteindelijk ook nog even hebben weggewerkt met een smelt was. Kortom was een prachtige klus met veel aspecten vandaar dat ik gekozen heb om dit project te gebruiken voor het schrijven van dit portfolio. Onderstaand nog de adviezen en werkbon plus schets. Onderstaand ook een beschrijving voor een knoestreparatie met beltraco was. januari 17, Bas van der Kroef

10 Beste Heer/Mevrouw, Gefeliciteerd met uw nieuwe/gerenoveerde vloer! Met dit document willen wij u graag advies geven over het onderhoud van uw vloer. Het gebruik van de juiste producten en goed onderhoud verlengt de levensduur van uw vloer. Voor uw vloer hebben wij de volgende producten gebruikt: Afwerking: Onderhoudszeep: Rubio Monocoat 2C Woca Naturel/Wit/Grijs De volgende producten adviseren wij bij uw vloer: Woca Natuurzeep: Hiermee dweilt u de vloer. Dit product voet de olie, reinigt de vloer en bouwt een beschermlaag op. Swep mop: Speciale dweil om de zeep goed over uw vloer te verdelen Hygrometer: Om de luchtvochtigheid te meten Luchtbevochtiger: Om de luchtvochtigheid op peil te houden en lucht te reinigen Parket entree matten: Om het naar binnen lopen van vuil en nattigheid te beperken Vilt: Onder alle meubilair dat kan schuiven om krassen en slijtplekken te voorkomen Rubio 100ml olie: Olie om grove beschadigingen lokaal bij te werken. In de kleur van uw vloer verkrijgbaar Rubio Refresh Spray: om kleine schrale slijtplekken bij te werken Jaarlijks onderhoud Wij adviseren om eens per jaar tot max 1x per 2 jaar de vloer in de olie te zetten of laten zetten. Wij kunnen dit verzorgen vanaf 200,- Excl. BTW voor vloeren tot 50m 2. Hierbij schuren wij de vloer ligt op en voorzien wij de vloer van een nieuwe olie laag. Luchtvochtigheid Hout is een prachtig natuurproduct dat beïnvloed word door de luchtvochtigheid. Dit betekend dat als de luchtvochtigheid toeneemt het hout iets zal uitzetten en wanneer de luchtvochtigheid daalt het hout licht zal krimpen. Een kleine schommeling in luchtvochtigheid is heel normaal en zal ook geen probleem zijn voor uw vloer. Echter kan in de stookperiode (1 okt. t/m 1 apr.) de luchtvochtigheid erg ver dalen. Dit heeft tot gevolg dat het hout gaat krimpen, hierdoor kunnen er kieren ontstaan en in extreme gevallen scheurtjes in het hout. Wij adviseren dan ook de luchtvochtigheid goed op peil te houden (tussen de 50% en 70%), dit kan gedaan worden door het plaatsen van een luchtbevochtiger.

11 Alle producten voor het onderhouden van uw vloer kunt u bestellen via Mocht u nog vragen hebben m.b.t. uw vloer kunt u altijd contact met ons opnemen via of bellen naar Met vriendelijke groet, Team BRN-Parket

12 Onderhoudsadvies: Olievloeren Na behandeling van de vloer deze 24uur niet belasten en 8 dagen laten uitharden. 8 dagen na behandeling met olie de eerste keer dweilen met bijgeleverde zeep. Dit nog 2 maal herhalen met 8 dagen er tussen. Daarna is de vloer bestendig tegen vuil en water. Verder kunt u de vloer gewoon dweilen met de zeep wanneer u dat nodig vindt. BENODIGDHEDEN: - 1 emmer - 1 mop, bij voorkeur Swep Mop - zeep (naturel, grijs of wit-gepigmenteerd) GA ALS VOLGT TE WERK: Vul de emmer met 5 liter lauwwarm water en 100ml zeep. Breng steeds een royale hoeveelheid zeepoplossing aan op een deel van de vloer en dweil deze zo dat hij met een kwartier droog is. Wanneer de zeep gaat schuimen kan deze worden na gedweild met een beter uitgewrongen mop. Behandel op deze wijze de hele vloer. Laat de vloer na elke zeepbehandeling goed drogen. Bij gebruik van de wit/grijs -gepigmenteerde zeep de flacon voor gebruik goed schudden, zodat de witte pigmenten niet onderin blijven zitten! Bij regelmatig dweilen (meer dan 1x per maand) adviseren wij minder zeep te gebruiken om ophoping van zeep te voorkomen. Na de basisbehandeling kan de vloer normaal onderhouden worden, volgens de geldende richtlijnen. Onderhoudsbeurt: Als de vloer niet meer schoon te krijgen is met de zeep of schraal wordt is deze toe aan een nieuwe oliebehandeling, dit is zelf te doen maar wij verzorgen deze graag voor u. Gemiddeld gebeurt dit eens in de 12 tot 18 maanden. Luchtvochtigheid: De relatieve luchtvochtigheid in huis moet tussen de 50 en 70 % (te meten met een hygrometer) zitten om uw vloer optimaal te houden. Zit deze eronder, dan zou er vanaf 1 oktober tot 1 april (gemiddeld stookseizoen) een luchtbevochtiger in huis moeten staan. Vilt: Om krassen te voorkomen adviseren wij om dikke viltdoppen, plakstrippen of softwielen (voor bureaustoel) te gebruiken onder de meubels. Let op vilt slijt. Op veel verschuivende meubelen dient het vilt 1 keer per jaar vervangen te worden. Voor verdere informatie over gebruik en verkoop van onderhoudsmiddelen, luchtbevochtiging, parket entree matten en vilt verwijzen we u graag naar onze webwinkel

13

14

15

16

17 Reparatie omschrijving: Klacht: Door schommeling van de luchtvochtigheid is er een knoest uit de tweelaags vloer gesprongen.

18 Ik heb hem eerst netjes afgeplakt en vervolgens zoveel als mogelijk een basiskleur erbij gezocht hiermee heb ik hem 3 kwart gevult. Vervolgens de kleur vermengd met andere tinten totdat ik de gewenste kleur had. Dan moet de was zo n 10 min. Drogen voordat hij afgeschraapt en geschaafd kan worden. Om hem nog met de matering van de vloer gelijk te krijgen heb ik hem licht opgevrewen met de materingsdoekjes. Hieronder de foto s

19

20

21