Chirokamp 2018 POPERINGE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Chirokamp 2018 POPERINGE"

Transcriptie

1 Chirokamp 2018 POPERINGE

2 VOORWOORD VAN DE HOOFDLEIDING Beste leden, beste ouders, De zomervakantie beginnen met een supertof Chirokamp, zou toch de max zijn, of niet!? Geef toe, niets is zo geweldig als elf (of zeven) dagen ravotten na alle school en examenstress van de voorbije weken. De leiding doet dan ook haar uiterste best om het kamp voor ieder lid zo fantastisch mogelijk te maken. Hoewel velen denken dat wij het kamp in 1, 2, 3 in elkaar kunnen steken, moeten wij den bivak wekenlang voorbereiden. Ook het Chirojaar eist dat soort inzet. Wij gaan er met plezier vollenbak voor! Vanaf startdag vliegen we er in en het is onmiddellijk de bedoeling een hechte groep te vormen met het oog op het zomerkamp. Dit jaar gaan we, zoals jullie reeds weten, op kamp naar de kust. We verblijven in Domein ISARA in Nieuwpoort. De kampplaats bevindt zich op ongeveer 74 km van Chiro Ruien. Best wel ver, daarom gaat de +12 op twee dagen tijd met de fiets naar de kampplaats. Deze fietstocht is meestal erg gezellig, en bovendien ook gezonder voor de leden en voor de portemonnee. Het traject kan perfect op twee dagen gefietst worden, hierdoor komt de +12 op 2 juli in de vroege namiddag aan op de kampplaats en kunnen ze er met z n allen een gezellige eerste avond van maken. De +12leden vertrekken dus op 1 juli op de parking van de Orchidee. De 12 vertrekt op 4 juli met de trein vanuit Oudenaarde. Op dinsdag 11 juli eindigt het kamp (oooh). Wat is het kostenplaatje? Wij zijn van het principe dat Chiro voor IEDEREEN toegankelijk moet zijn, dus willen we de prijzen bewust laag houden. Daarom organiseren we jaarlijks een fuif, een eetfestijn, een koekenverkoop, om het kostenplaatje te drukken. Want voor een kamp is het inschrijvingsgeld alleen niet genoeg, daar komt met de Chirokas minstens het dubbele bij. Een gemiddeld kamp (plaats, materiaal, eten, water, elektriciteit, verzekeringen, EHBO, ) kost ongeveer 9000 euro. Het kamp kost 130 euro voor een 12lid (tjoepkes, speelclub en rakwi s) en 150 euro voor een +12lid (tito s, keti s en aspi s), dit is de prijs voor het OUDSTE (of enige) kind. Elk jonger broertje of zusje krijgt 10 korting. Heb je trouwens veel pannenkoeken ver of gekocht? Dan krijg je vanaf 20 verkochte kilotjes, 10 euro korting. Vraag het exacte aantal even na bij de hoofdleiding! A.d.h.v. dit boekje willen we jullie alvast een beetje voorbereiden op wat het eigenlijk betekent om op bivak te gaan! Er staan uiteraard een heleboel leuke activiteiten op het programma. Je komt ook te weten wat er allemaal in de valies moet, hoe de kampplaats er uitziet, wat wij van jullie verwachten gedurende het kamp, en nog zo veel meer. Wij kijken er enorm naar uit en hopen er een dolfijne week van te kunnen maken!! Maxime & Sora Voor de (ouders van) tjoepkes: liever dat jullie leiding nog eens extra op kampbezoek komt? Om ouders gerust te stellen, en leden te motiveren, of omgekeerd J? Laat hen zeker op tijd iets weten, ze komen met plezier eens langs!

3 WAAR GAAN WE HEEN? Na Samson en Gert in Neeroeteren, Disneyverhalen in Koekelare, na luidkeels supporteren in Limburg, na het fantaseren over de drie biggetjes in SintTruiden, na het smurfen in Poperinge, na Rob en de Rovers in Aarschot, na Choco die geen choco lust in Wuustwezel, na meneer Boma in Steinbach, na de 7de postzegel in Nieuwpoort en het ravotten in Retie, na het wilde westen in SanktVith en de heldendaden van chocoman te volgen in Zichem. Ook hebben we de zevende zeeën getrotseerd met Piet Piraat in Essen, gingen we naar de sterren, en daar voorbij met Buzz LightYear in Ruiselede. We bestelden nen dag schotel bij Pascaleke in HeusdenZolder nadat we Voldemort versloegen in Merelbeke. Samen met Homer Simpson aten we donuts in SintTruiden en vorig jaar beseften we allemaal nog eens hoe belangrijk Groenten en Fruit zijn! Na deze geweldige avonturen, gaan we opnieuw Poperinge onveilig maken! We gaan wél naar een andere kammplaats natuurlijk ;) een spiksplinternieuwe trouwens! Ons aangeraden door Kookmama Christel! Hier enkele gegevens over de kampplaats en haar omgeving: Bethunestraat Poperinge Er is heel wat (speel)ruimte: een domein van m², heel wat grasvelden, tentengrond, de zee heel vlakbij, 7 slaapzalen, 11 toiletten, sanitair met douches, een keuken, eetplaatsen, en dat alles SPIKSPLINTERNIEUW! Enkele foto s :

4 Belangrijke wistjedatjes Wist je dat? een kampplaats drie jaar op voorhand wordt vastgelegd? tjoepkes en speelclub in een slaapzaal met bedden slapen, zoals ieder jaar het geval is? zij dus een bed overtrek, kussen en slaapzak moeten meehebben? wij met veel meer leden zijn dan we ooit hadden kunnen dromen? de rakwi s dit jaar dus ook een matras moeten voorzien? o dit voor de zekerheid is? wij met de kas van Chiro Ruien dit jaar nog een éxtra tent gekocht hebben? o Go Go Go Leiding! de +12 en de leiding nu genoeg tenten heeft om in te slapen? wij dus ook geen tenten meer moete huren van Scouts Ronse? o Oef! Want die waren niét echt in orde. de kookouders hun kookmateriaal meenemen, dat ze in de loop der jaren aangekocht hebben met de opbrengst van de koekenkaarting?

5 CONTACTADRESSEN DE Chiro Ruien t.a.v. (naam kind(eren)) Ter Elven Bethunestraat Poperinge Op gebied van technologie keren we, op Chirokamp, eventjes terug in de tijd. Bovendien wordt er ook van alle leden verwacht dat ze hun gsm/smartphone thuis laten! Via sms jes kunnen ouders hun kroost dus niet bereiken. Maar hé? Wat is er leuker dan een zelfgeschreven brief te mogen ontvangen!? Een brief met tekst, tekeningen, mopjes, gebeurtenissen, foto s die jaren nadien nog steeds een mooi plekje heeft op de kamer. Schrijf dus zeker eens een briefje of stuur een kaartje op! De leden (en ook de leiding) vindt het heel tof dit te mogen ontvangen. Vraag het ook eventueel rond in de familiekring of bij vrienden. Het is niet plezant wanneer een kind geen post krijgt, en zijn/haar vriendjes wel. Dit leidt vaak tot heimwee en huilbuien, boe! Wil je voor het kamp begonnen is meer informatie? Gelieve je te richten tot de leiding van de groep waarin je kind zich bevindt. Voor vragen of noodgevallen tijdens het kamp zelf, kan je altijd terecht bij de hoofdleiding, Sora & Maxime. Hun nummer, en dat van de andere leiding, is te vinden op het einde van dit boekje. Indien je het antwoordapparaat treft, gelieve dan iets in te spreken, na de biep! Wij bellen jou dan zo snel mogelijk terug. ð Het is niet de bedoeling om ons op te bellen omdat je benieuwd bent hoe je kind het stelt, Geen nieuws, goed nieuws, toch? Bij noodgevallen contacteren wij u onmiddellijk. LEES ONZE ZOTTE VERHALEN Natuurlijk is het als ouder leuk om te weten wat de leden op kamp allemaal uitsteken? Wel, dankzij onze creatiefste leiding kan je iedere dag terecht op onze Facebookpagina (CHIRO RUIEN), waar we dagelijks gebeurtenissen van de dag zullen posten samen met wat leuke foto s en/of filmpjes!

6 HET VERTREK BAGAGE worden op zaterdag 30 juni (zowel voor de 12 als de +12) tussen 17u30 en 19u gebracht naar de parking aan de Chiro. De 12jarigen De Tjoepkes, Speelclub en Rakwi s vertrekken allemaal samen vanuit het station van Oudenaarde met de trein op woensdag 4 juli. We spreken af voor het station van Oudenaarde om 09u00 stipt, de trein vertrekt om 09u31. Aankomst op de kampplaats is voorzien rond de vroege voormiddag. We zitten dus wel eventjes op de trein, maar de leiding zorgt voor het nodige entertainment. Er wordt gevraagd om een picknick (met drankje) mee te nemen. è Bij het vertrek moeten de leden hun Chirokleren aanhebben, zowel de veiligheid, als voor de herkenbaarheid. De +12jarigen GEEN HELM EN FLUOJAS? = NIET MEE OP KAMP De Tito s, Keti s en Aspi s maken dit jaar terug een fietstocht naar de kampplaats. Natuurlijk zullen ze geen 75 km op 1 dag fietsen! Daarom fietsen we op 2 dagen! We fietsen de eerste dag zo ver mogelijk. Als we allemaal uitgeput zijn zoeken we een slaapplaats afhankelijk van de locatie waar we zijn geraakt. Dat lijkt misschien wat bizar maar het is al jaren zo, toen de leiding zelf nog leden waren! We vragen aan de pastoor, gemeente/stadsbestuur, andere jeugdbewegingen in de buurt waar we onze tentjes kunnen opzetten. Daarom zal de +12leiding afspreken met de leden wie er een tent meeneemt, zodat niet iedereen een tent hoeft mee te nemen en iedereen een slaapplaatsje heeft. s Avonds voorziet de leiding lekkere warme kost en een rustige activiteit om de dag af te sluiten. Voor alle veiligheid rijden er elk jaar volgwagens mee. Chiropapa Koen Foulon zal meerijden in zijn camionette voor wanneer er iemand pech zou hebben, en om onze rugzakken, drinken en tenten mee te nemen. Ook de leiding gaat mee als volgwagen met onze EHBOkoffer en voldoende water. Jullie hoeven zeker geen schrik voor te hebben voor de fietstocht: 75 km op 2 dagen, is echt te doen. Vorig jaar deden we er 85 op twee dagen! Ook al ben je geen ervaren fietser, de leiding zal op een gepast tempo de fietstocht leiden en voldoende drink en eetpauzes inlassen. We verzamelen allemaal op zondag 1 juli om 09u00 aan de Chiro. Dit in Chirouniform en/of koerspak. In je rugzak zit zeker een lunch, drinken, voldoende fruit/koeken, reservekledij voor de volgende dag, slaapzak, tandenborstel en tandpasta, tent, alsook een reserveband en fietsslot. HELM en een FLUOJAS moet je aan hebben bij vertrek! Hoe (un)fashionable je er ook zal uit zien: dit is voor de reglementering en de veiligheid. TIP: controleer tijdig je fiets! PS: een veldbed/matras hoort thuis in de valies 44 en wordt niet meegenomen tijdens de fietstocht. GEEN HELM EN FLUOJAS? = NIET MEE OP KAMP NOG BELANGRIJK BIJ HET VERTREK ü Een ingevulde medische fiche per lid (terug te vinden op onze website FR/NL rubriek downloads en achteraan in dit boekje NL ), noteer duidelijk zeker allergieën en andere belangrijke zaken. ü SISkaart/identiteitskaart (afgeven bij het vertrek aan jullie afdelingsleiding apart in een gesloten enveloppe!) ü Eventuele medicijnen (met naam, achternaam en afdeling kind) + briefje met uitleg (af te geven aan de afdelingsleiding) GEEN HELM EN FLUOJAS? = NIET MEE OP KAMP

7 DE BAGAGE Ik ga op Chirokamp en ik neem mee Probeer op elk kledingstuk EN schoenen de naam + achternaam van je zoon/dochter te zetten!!! Dit verkleint de berg verloren voorwerpen; die precies elk jaar groter wordt! Chirouniform HOEFT NIET in de valies, dat mag/moet je AAN hebben bij het vertrek. Voor iedere dag vers ondergoed (plus paar reserve voor waterspelletjes of eventuele accidentjes) Zelfde voor kousen Een DRINKFLES (voor activiteiten buiten de kampplaats veel drinken bij warm weer is de boodschap!) Zomerkledij (kleren die vuil mogen zijn) Warme kledij voor regenachtige dagen en s avonds (kleren die vuil mogen zijn) Regenjas (Kway) Pyjama Toiletgerief (zeep, shampoo, tandenborstel, tandpasta, scheerschuim, washandjes, ) Handdoeken (ook voor aan zee) Stevig en sportief schoeisel (min. 2 paar. Zo kan je het ene nat maken terwijl het andere droogt) Pet of zomerhoedje (want wij spelen altijd buiten) Zwemgerief/zonnecrème!!!/handdoek/slippers Themaverkleedkleren: OnderwaterWereld Zakdoeken Linnenzak (voor je vuile kleren) Zaklamp Slaapzak Bedovertrek (tjoepkes, speelclub & rakwi s). Eventueel ook een kussen Luchtmatras of matje (enkel +12 en RAKWI S!!!) Favoriete knuffelbeer GEEN HELM EN FLUOJAS? = NIET MEE OP KAMP

8 Extra s ü BIJ VERTREK +12: BELANGRIJK! Fietsslot, helm, fluojas, reserveband, rugzak, picknick, drinken, reservekledij, slaapzak & tent (tent zal afgesproken worden binnen de Facebookgroepen) Eventueel CD/USBstick met favoriete muziek (vergeet je naam er niet op te zetten!) Briefpapier en enveloppen om brieven of kaartjes te schrijven (Jullie krijgen ook postkaarten van de Chiro, maar deze kaarten zijn beperkt) POSTZEGELS (liefst al geplakt op de enveloppe + postzegels koopt de leiding NIET aan) ADRESSEN (liefst al op de enveloppe genoteerd, want we komen elk jaar al eens een stoot tegen J) De 12: een witte Tshirt waar een leuk aandenken van het kamp op geschilderd wordt. De +12: een klein beetje zakgeld mag (zo dat de leiding het daarna lekker weer kan afpakken, hehehehehe) ü De +12: een fietsslot (nogmaals: helm, reserveband & fluojas heb je mee bij vertrek) è GEEN HELM EN FLUOJAS IN JE RUGZAK OP 1 JULI? = NIET MEE OP KAMP! Foto van je lief Wat moet er zeker niet mee? N Drank van alcoholische aard N Drugs (hard, semihard of soft!) Als wij vaststellen dat iemand drugs gebruikt op kamp, wordt hij/zij onverbiddelijk naar huis gestuurd. Tevens zijn wij ook verplicht het PISAD te verwittigen, want wij hebben een charter ondertekend. N Sigaretten, tabak, blaadjes, aansteker, N Wapens (M16 s, Kalashnikovs, zakmessen ) N Zwart geld (zakgeld dus, tenzij anders aangegeven door de groepen zelf) N Snoep!!!!!!!!!!!!!!!!! N Consoles, mp3 speler, Ipod, N Condooms WANT 1 BED = 1 PERSOON! En zoals in de goeien ouwen tijd Alle gsm s blijven thuis! In onzen tijd namen we dit ook niet mee op kamp! En guess what? Niemand die dit miste, in tegendeel! Dus voor iedereen, zelfs onze oudste leden: GSM s blijven thuis! We zijn met genoeg leden en leiding bij wie je jouw hartje kan luchten

9 TERUGKOMST Wij vragen aan de ouders om de leden zelf op de kampplaats te komen halen. Op woensdag 11 juli, omstreeks 11 uur. Zo kunnen jullie zien hoe de kampplaats eruit ziet, waar jullie kapoenen een hele week hebben gelogeerd en geravot, en kunnen jullie nog eventjes napraten. De leiding zelf neemt GEEN leden mee naar huis, hiervoor zijn we niet verzekerd. Geraken jullie er niet? Spreek gerust af met andere ouders, carpoolen is leuk én goed voor het milieu. AANDACHT: de fietsen worden op woensdag 11 juli met de container van Decubber teruggebracht naar de Chiro alsook onze tenten en ander Chiromateriaal. Deze fietsen worden daar uitgeladen en wij vragen aan de ouders om zoons/dochters fiets te komen afhalen op de parking aan de Chiro (anders blijven ze onbeveiligd achter, ). Leiding zal laten weten wanneer de container aankomt meestal is dat rond 14u/15u. Valiezen worden op 11 juli, bij het vertrek naar huis zelf meegenomen in mama s/papa s auto. PRIJSKAARTJE Wat de prijzen betreft hebben we een bepaald systeem bedacht: de DAGPRIJZEN! Wij hebben zo eens berekend wat een lid uit een bepaalde groep eigenlijk kost per dag. Na een eenvoudige totaalrekening hebben we onze prijs! Het kortingsysteem is er dit jaar ook weer bij Per jonger broertje of zusje gaat er iedere keer 10 af! Zomaar! En per 20 verkochte kilo s pannenkoeken krijg je ook 10 euro korting. Vraag aan de hoofdleiding hoeveel dozen je verkocht hebt, als je dat vergeten bent. Je mag dan meteen de korting van het totaal aftrekken! Vind je dit ingewikkeld? Aarzel niet ons op te bellen. Tjoepkes: 130 Speelclub: 130 Rakwi s: 130 Tito s: 150 Keti s: 150 GELIEVE TEGEN TEN LAATSTE vrijdag 22 JUNI OVER TE SCHRIJVEN. ZO HEBBEN WIJ EEN GOED BEELD VAN WIE ER MEEGAAT, ZEKER VOOR ONZE AANKOPEN EN ACTIVITEITEN! VERMELDING: KAMP + NAAM + VOORNAAM + AFDELING (BROERTJES/ZUSJES APART INSCHRIJVEN AUB) Aspi s: 150 Overschrijven kunnen jullie op het volgende rekeningnummer: BE Overgeschreven & een bevestiging gestuurd naar Maxime ( nummer: )? = ingeschreven! In de prijs zit onder andere spelmateriaal, de huur van de kampplaats. Er zijn drie maaltijden per dag (waarvan één heerlijke, warme platdujour), alle dagen een vieruurtje en limonade, Ook uitstapjes, vervoer, een uitgebreide EHBOkoffer, water en elektriciteit zijn niet gratis. Wie aangesloten is bij een mutualiteit, krijgt vast en zeker een deeltje van dat geld terug. Kom een stempel (of handtekening) vragen bij de leiding en geniet van die extra korting! Nogmaals: aan het kamp maken wij zeker geen winst, integendeel, wat ouders hier betalen, leggen wij minstens nog eens met de kas er bij! Met de opbrengst van de acties en evenementen doorheen het jaar.

10 HET KAMPTHEMA Jullie hadden het misschien wel al opgemerkt, want het kampthema dit jaar staat in het teken van DE ONDERWATERWERELD Onder het motto Het is echt toevallig dat ons kampthema opnieuw te koop is in een supermarkt, kiezen we dit jaar voor de wereld van de vissen, zeesterren en dolfijnen. Elke avond kunnen de leden genieten van een stukje toneel gebracht door de leiding in teken van het kampthema. Het leuke eraan is dat je je tijdens dit toneeltje kan verkleden in een leuke personage en zo zit je elke avond midden in de spannende avonturen! Je moet zeker geen spiksplinternieuwe kostuums aankopen hoor! Zoek eens op tweedehandsites, of flans zelf iets in elkaar dankzij Pinterest! Heb je eventjes geen inspiratie in wie of wat je je kan verkleden? Hier alvast wat ideetjes

11 BIKKE, BIKKE, BIK! Onze lieve kookouders: Chantal, JeanPaul, Christelle, Jef, Martine, Silke Demoor en Charlotte. Dit jaar hebben we opnieuw een nieuwkomertje: Evy Bonte! Al jaren zijn ze een vaste waarde bij Chiro Ruien, waarvoor wij hen nogmaals hartelijk willen danken! Jullie vullen niet alleen onze buikjes elke dag met de lekkerste kost, jullie staan de leiding ook op elk moment bij! Wat eten we zo allemaal op Chirokamp? Wel, alleen maar geweldige dingen die iedereen zeker lust! Balletjes in tomatensaus, fishticks met wortelpuree, WAP, BBQ, frietjes, spaghetti, macaroni, volauvent, lekkere soep (met sliertjes?), croque monsieurs, boterhammen met choco, ijsjes, enzovoort! s Morgens is er een ruime keuze aan dranken (melk, chocomelk, fruitsap, water, koffie) en boterhammetjes met choco, confituur, speculaas en ook cornflakes. s Middags eten we meestal lekkere boterhammetjes met kaas, hesp, salami, hespenworst, rauwe groentjes, soep en eens croque monsieurs. Als 4uurtje voorzien onze koks altijd wat lekkers: watermeloen, ijsjes, koeken, (voor de kindjes met lactoseintolerantie voorzien we ook altijd waterijsjes!) s Avonds eten we warm! We worden nogal goed verwend, hé, door die kookouders van ons?! Indien jouw kind een allergie heeft aan een bepaalde voedingsstof gelieve dit duidelijk te vermelden op de medische fiche! Die geven we dan de eerste kampdag aan onze kookouders, zo kunnen ze rekening houden met jouw spruit. Zij maken dan bijvoorbeeld een beetje puree zonder melk, voorzien sojamelk/amandelmelk/ bij het ontbijt, bieden waterijsjes i.p.v. vanilleijs aan, etc Weet wel: een allergie is niet gelijk aan iets niet lusten! Extra: wanneer je voor zo n groep leden moet koken, heb je natuurlijk ook veel en groot kookmateriaal nodig. Daarom organiseren onze kookouders elk jaar een koekenkaarting! Met de winst kopen ze kook en spelmateriaal aan. Dit jaar hebben ze ons een splinternieuwe tent gekocht, wat heel goed van pas komt, aangezien we te weinig slaapruimte hebben in het gebouw voor iedereen. Mede dankzij hun bijdrage kan iedereen mee op kamp!

12 HET GROTE KAMPREGLEMENT Slechte ervaringen ten spijt, hebben we besloten om reeds voor het vertrek duidelijk aan te geven wat kan en wat vooral niet kan op een Chirokamp. De regels zijn dezelfde als meegedeeld in het begin van het jaar. Enkele afspraken die als basis dienen voor een geslaagd kamp. Indien zij niet worden nageleefd Straf! Of erger, naar huis! DIT IS ONZE GRONDWET: Roken doe je niet tijdens de Chiro! (Anders kan de leiding wettelijk vervolgd worden!!! Bij 16jarigen toch!) Drugs is verboden in de Chiro (dit mag je ook niet op zak hebben). Neem dan ook niets mee dat we kunnen linken aan drugs (lange blaadjes, verdachte lege zakjes ) Onder invloed op kamp = Onder invloed terug naar huis! (drank of drugs!) Wapens of gevaarlijke voorwerpen breng je in geen geval mee op kamp (dus ook geen vuurwerk, geen aanstekers, geen zakmessen, geen bommekes ) De Chiro is geen parenclub (!!): één persoon = één bed! Plagen kan, pesten is uitgesloten! Chirokamp is back to basics: m.a.w. terug naar de tijd van voor de gsm s, tv, videospelletjes, mp3 s, enz Deze dingen zijn haaks op het principe van een Chirokamp! ANDERE AFSPRAKEN: Niemand neemt dus zoals reeds eerder vermeld zijn/haar gsm mee. Wanneer we toch iemand met een gsm zouden zien, wordt deze resoluut afgenomen en pas na het kamp teruggegeven. Dit geldt ook voor mp3, ipod, PSP, Als je mee wil gaan op kamp, dan kom je best regelmatig naar de Chiro.(als begeleiding kiezen wij er voor om kinderen mee te nemen die we kennen ) Mooie merkkledij laat je beter in je kast hangen als je naar de Chiro komt. Snoep, versnaperingen en frisdranken hoeven echt niet in de valies (echt waar). Wij zorgen wel voor voldoende vieruurtjes en tussendoortje! Wij verwachten van de leden die meegaan op kamp hun inzet, enthousiasme Ook bereidheid om mee te werken aan activiteiten is belangrijk. We gaan niet op kamp om in een hoekje te zitten mopperen. De leiding steekt veel tijd en werk in hun activiteiten dus verwachten we dezelfde inspanning van jullie.

13 Een kampoverzichtje Wat doen we zo allemaal op kamp? Eigenlijk spelen wij de hele tijd! Als we niet spelen dan eten of slapen we. Maar spelen is een ruim begrip, niet? Sporten, knutselen, bosspelen, pleinspelen, stadsspelen, een dagtocht, misschien een tweedaagse, luieren, slaapzakspelletjes, waterspelletjes, zwemmen, playbackshow maar bovenal de hele tijd plezier maken! DAT DOEN WE! Iedere dag is er natuurlijk ook tijd voor het thema en het bijhorend toneeltje, wat dit jaar De Onderwaterwereld is. Dit toneeltje wordt helemaal door de leiding zelf bedacht, uitgeschreven en live gespeeld! Het is dan ook heel tof als jullie, alle leden, allemaal even nadenken en jullie zo goed mogelijk verkleden! Ook wij doen ons uiterste best! Een gemiddelde kampdag ziet er in grote lijnen zo uit: 8u9u30 Opstaan, ontbijten en een flinke wasbeurt de afwas wordt gedaan in een gemengde groep van alle leeftijden door elkaar, onder begeleiding van een leider/ster natuurlijk! 9u3012u30: voormiddagactiviteiten 12u3014u: middagmaal + afwas en siësta (met knutselhoek) 14u18u: namiddagactiviteiten + vieruurtje 18u19u30: avondeten 19u3020u: themavoorstelling 20u avondactiviteiten duur naar gelang de leeftijd, bij de oudsten kan dit tot een gat in de nacht/dag duren; de jongste zitten zeker om 21u30 (ten laatste 5 minuten later) in bed! Een kampweek (+ voorbereiding) ziet er in grote lijnen zo uit: VRIJDAG 22 JUNI: uiterste datum voor inschrijvingen en betalingen. ZATERDAG 30 JUNI: 17u30 tot 19u: valies brengen op de parking aan de Chiro. ZONDAG 1 JULI: Vertrek tito s, keti s en aspi s. Om 7u00 aan de Chiro in Chirokleren, met een stevige rugzak, picknick, genoeg water en zeker een helm, fluojas, reserveband en je fiets! Medische fiches en identeityskaarten/siskaarten afgeven aan de leiding. WOENSDAG 4 JULI: vertrek tjoepkes, speelclub en rakwi s. Om 08u vooraan aan het station in Oudenaarde. Rugzakje en picknick meebrengen. Medische fiches en identeitskaart/siskaart afgeven aan de leiding. VRIJDAG 6 JULI: naargelang het weerbericht vertrekken we die dag op dagtocht naar de zee! En een geheimpje? Het wordt de coolste dagtocht, ooit! ZATERDAG 7 JULI: heimweebuien bij de tjoepkes en speelclub. L Als troost kijken we naar foto s en schrijven we brieven. Ook pa en ma missen hun kind. Opa en oma missen hun kleinkinderen. Dit is de laatste dag waarop jullie best brieven opsturen, willen ze nog op tijd toekomen. MAANDAG 9 JULI: grote playbackshow met Beyoncé? Eddy Wally? One Direction? Gaston & Leo? DINSDAG 10 JULI: spel zonder grenzen, laatste dag van het kampthema, lekkere BBQ en graaf kampvuur. WOENSDAG 11 JULI: feestdag van de Vlaamse Gemeenschap: opstaan, tenten afbreken, kuisen, Wat een feestdag! Om 11 uur verwachten de leden hun mama s en papa s op de kampplaats (!!niet vroeger!!).

14 Onze gsmnummers Tjoepkes Rémy Verbrugghe: 047/ Femke Keukelier: 0470/ Thomas Gouwy: 0470/ Speelclub Torben Vandenhende: 0468/ Brent D Haese: 0471/ Silke Maes: 0470/ Rakwi s Maxime Willequet: 0471/ Guillaume Drappier: 0497/ Simon Tack:0478/ Tito s Baptist Huysman: 0471/ Jorn Hoebeke: 0494/ Keti s Sora Bodyn: 0479/ Laura Desmet: 0471/ Aspies Arno Baert: 0475/ Manon Huysman: 0496/ Jullie mogen ons altijd sms en of bellen, indien er problemen of vragen zijn!

15 OPROEP vier kleine ronde zwembaden één groot zwembad groot plastiek (om met bruine zeep op te slieren) Wie kan ons helpen? Laat zeker voor 17 juni iets weten aan de leiding Alvast een dikke, dikke merci!

16

17