Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl"

Transcriptie

1 Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web:

2 ALGEMEEN Een overschot aan huid aan de binnen- en buitenkant van de armen kan het gevolg zijn van veroudering, maar ook van vermagering. Er ontstaan dan plooien die niet mooi zijn en soms ook in de weg zitten bij het lopen of het bewegen van de armen. Vindt u het echt storend of heeft u er last van, dan kunt u een armlift overwegen. Dit is een grote ingreep, waarbij de overtollige huid wordt weggehaald. Soms wordt deze ingreep gecombineerd met een liposculptuurbehandeling om het teveel aan onderhuids vet te verwijderen. Een armlift geeft altijd grote littekens. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen.

3 VOORBEREIDEND GESPREK Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke complicaties en de risico s en uiteraard de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u in aanmerking komt voor een armcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Indien u besluit tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst /offerte die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

4 BEHANDELING Voor de behandeling worden er foto s gemaakt voor uw medisch dossier. Een armlift wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose door een ervaren plastisch chirurg. Eerst tekent de plastisch chirurg op de bovenbenenbovenarmen nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen. Het teveel aan huid wordt weggesneden en eventueel wordt het teveel aan vet weggezogen. De behandeling duurt gemiddeld twee uur.

5 NA EEN ARMLIFT Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu. Het is mogelijk dat er na de ingreep, in beide armen, een drain wordt achter gelaten in het operatie gebied. Deze drains worden afhankelijk van de productie na 24 uur verwijderd. Het is verstandig om na deze operatieve ingreep een nacht in de kliniek te verblijven. U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. U kunt naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. U kunt na de operatie wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller als paracetamol, napraxen of diclovenac hiervoor voldoende. U zult de eerste week dag en nacht een elastisch verband moeten dragen. Veel mensen beschrijven dit verband als ongemakkelijk. Daarna moet u nog zes weken een elastische broek of steunpanty dragen, die de zwelling tegengaat. Gemiddeld neemt de zwelling na de derde dag sterk af. De dag na de ingreep mag u alweer kort douchen, maar u moet ervoor zorgen dat het verband niet nat wordt.

6 Na een week kunt u weer gewoon douchen of in bad. De temperatuur van het water mag niet te heet zijn, omdat daardoor het behandelde gebied onnodig kan zwellen. Na een dijbeenlift moet u een week rust nemen. De eerste dagen zal lopen en zitten wat lastig zijn. Pas na een week mag u lichte werkzaamheden hervatten, waarbij u niet teveel hoeft te lopen. Met zware lichamelijke inspanning of zwaar tillen moet u minimaal een maand wachten. Probeer zware inspanning - zowel geestelijk als lichamelijk - de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw bovenarmen komt te staan. Over het algemeen is het ongemak groter dan de pijn. Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek, voor wondcontrole en om de hechtingen te laten verwijderen. De onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf. Het verdwijnen van alle zwelling neemt gemiddeld twee tot zes weken in beslag. De meeste personen die een armlift hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer gaan werken en zijn na zes weken weer volledig actief. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze in branden en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

7 RESULTAAT Na de ingreep kunt u een duidelijke verbetering verwachten, maar uw armen worden er niet opeens perfect door. Kort na de ingreep is de verstrakking al enigszins zichtbaar. Pas wanneer de zwelling grotendeels verdwenen is kunt u het resultaat goed beoordelen. Het uiteindelijke resultaat zal pas zichtbaar zijn nadat de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig genezen zijn. Dat is ongeveer een jaar na de operatie. De incisies die worden gemaakt om een armlift uit tekunnen voeren, worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden zoveel mogelijk verborgen in de bestaande liesplooi en lopen soms door tot halverwege de binnenzijde van het bovenbeen. Bij de armen lopen de littekens aan de binnenzijde van de bovenarmen. Ze zijn dus vooral zichtbaar aan de binnen- en achterkant van het bovenarm. De eerste maanden kunnen littekens nogal vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen. Uiteindelijk resteert niet meer dan een grate lichte lijn. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

8 RISICO S EN COMPLICATIES Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid, siechte wondgenezing, kleine kans op trombose en een allergische reactie. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Ook zijn er kleine risico s verbonden aan de narcose. Specifi eke risico s van een armlift zijn beschadiging van zenuwen in het arm, asymmetrie, vorming van hypertrofi sche (= sterk verdikte) littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van de benen. Wanneer u voor en na de behandeling niet minimaal 6 weken stopt met roken bestaat de kans op afstervend huidweefsel. Lukt dit niet maak dit dan bespreekbaar met uw plastisch chirurg.

9 TENSLOTTE Deze tekst is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts. De algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Garantie op de resultaten en op een ongestoord verloop van de operatie kunnen wij u echter niet geven. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de chirurg ze tijdens het consult graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. U kunt ook te allen tijden telefonisch contact met ons opnemen.

10 gelezen begrijpen ja nee ja nee akkord met de voorgestelde ingreep. datum handtekering

Plastische chirurgie en handchirurgie. Dijbeenlift

Plastische chirurgie en handchirurgie. Dijbeenlift Plastische chirurgie en handchirurgie Dijbeenlift 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische chirurgie

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Armlift

Plastische chirurgie en handchirurgie. Armlift Plastische chirurgie en handchirurgie Armlift 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische chirurgie

Nadere informatie

Lipofilling. Ziekenhuislocatie Scheper

Lipofilling. Ziekenhuislocatie Scheper Lipofilling Ziekenhuislocatie Scheper In overleg met uw plastisch chirurg bespreekt u of u in aanmerking komt voor lipofilling. In deze folder vindt u uitleg over deze behandeling. Wat is lipofilling?

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Schaamlipcorrectie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Schaamlipcorrectie Plastische chirurgie en handchirurgie Schaamlipcorrectie 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische

Nadere informatie

DIJBEENLIFT PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

DIJBEENLIFT PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE DIJBEENLIFT PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Na gewichtsverlies kan een overschot van huid aan de binnenkant van de bovenbenen ontstaan. Bij een dijbeenlift

Nadere informatie

Arm- been- en billift

Arm- been- en billift Arm- been- en billift Het corrigeren van verslapte huid op uw armen of benen is mogelijk met een arm-, been- en billift. 'Armflapjes', verslapte dijbenen en vetophopingen, veroorzaakt door overtollig huid-

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Voorhoofdslift

Plastische chirurgie en handchirurgie. Voorhoofdslift Plastische chirurgie en handchirurgie Voorhoofdslift 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Halscorrectie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Halscorrectie Plastische chirurgie en handchirurgie Halscorrectie 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Borstverkleining / borstlifting

Plastische chirurgie en handchirurgie. Borstverkleining / borstlifting Plastische chirurgie en handchirurgie Borstverkleining / borstlifting 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat

Nadere informatie

De buikwandplastiek Operatie van de buikwand. Poli Plastische Chirurgie

De buikwandplastiek Operatie van de buikwand. Poli Plastische Chirurgie 00 De buikwandplastiek Operatie van de buikwand Poli Plastische Chirurgie Inleiding Deze folder bevat algemene, aanvullende informatie over de buikwandplastiek (operatie van de buikwand). De folder is

Nadere informatie

Binnenste schaamlippen... 3. Behandeling... 3. Onderzoek... 3. Vóór de operatie... 3. Pre-operatieve screening en anesthesie... 4

Binnenste schaamlippen... 3. Behandeling... 3. Onderzoek... 3. Vóór de operatie... 3. Pre-operatieve screening en anesthesie... 4 Schaamlipcorrectie Inhoud Binnenste schaamlippen... 3 Behandeling... 3 Onderzoek... 3 Vóór de operatie... 3 Pre-operatieve screening en anesthesie... 4 Aandachtspunten vóór de operatie... 4 Wat gebeurt

Nadere informatie

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl ALGEMEEN Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig

Nadere informatie

Inleiding 2. Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 2. Wat gebeurt er bij de operatie? 3. Na de operatie 3 Leefregels na de operatie 4

Inleiding 2. Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 2. Wat gebeurt er bij de operatie? 3. Na de operatie 3 Leefregels na de operatie 4 Buikwandcorrectie Inhoudsopgave Inleiding 2 Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 2 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na de operatie 3 Leefregels na de operatie 4 Mogelijke complicaties en

Nadere informatie

ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 245 Inleiding Het komt regelmatig voor dat met het ouder worden de wenkbrauwen

Nadere informatie

Voordat u wordt opgenomen, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Tevens vindt een intakegesprek plaats bij Bureau Opname.

Voordat u wordt opgenomen, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Tevens vindt een intakegesprek plaats bij Bureau Opname. De buikwandplastiek Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor de operatie 3 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie 4 Na de operatie 5 Mogelijke complicaties en risico s 6 Wanneer neemt u contact op 7 Kosten en

Nadere informatie

Plastische chirurgie. De buikwandplastiek.

Plastische chirurgie. De buikwandplastiek. Plastische chirurgie De buikwandplastiek www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Voor de operatie... 3 Pre-operatieve screening en anesthesie... 3 Aandachtspunten vóór de operatie:... 3 De opname... 4 Wat gebeurt

Nadere informatie

Facelift Behandeling door de plastisch chirurg

Facelift Behandeling door de plastisch chirurg Facelift Behandeling door de plastisch chirurg Albert Schweitzer ziekenhuis Plastische Chirurgie november 2013 pavo 0722 Algemeen Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid

Nadere informatie

BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 897 Inleiding Het slapper worden van de buik kan bij iedereen in meer of mindere mate optreden. Meerdere factoren spelen hierbij

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Schaamlipverkleining.

Plastische chirurgie. Schaamlipverkleining. Plastische chirurgie Schaamlipverkleining www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Inleiding... 3 Binnenste schaamlippen... 3 Behandeling... 3 Onderzoek... 3 Vóór de operatie... 3 Pre-operatieve screening en

Nadere informatie

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek.

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek. Plastische Chirurgie Dr. Lommen FACE-LIFT WANNEER EEN FACE-LIFT? Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De huid van de hals is een goede

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Liposuctie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Liposuctie Plastische chirurgie en handchirurgie Liposuctie 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische chirurgie

Nadere informatie

Lift van de bovenbenen of billen

Lift van de bovenbenen of billen Patiënteninformatie Lift van de bovenbenen of billen Inleiding Na een gesprek met uw behandelend arts is er besloten dat u in aanmerking komt om een lift van de bovenbenen of billen uit te laten voeren.

Nadere informatie

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl ALGEMEEN Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van gezichtshuid de worden strakgetrokken,

Nadere informatie

Plastische Chirurgie. Face- en/of halslift. Algemene informatie. Inleiding

Plastische Chirurgie. Face- en/of halslift. Algemene informatie. Inleiding Plastische Chirurgie Face- en/of halslift Algemene informatie Inleiding Deze brochure bevat algemene, aanvullende informatie over de operatieve correctie van het verouderde gelaat. De brochure heeft niet

Nadere informatie

BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BUIKWANDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Het slapper worden van de buik kan bij iedereen in meer of mindere mate optreden. Meerdere factoren

Nadere informatie

Plastische Chirurgie Dr. Lommen BUIKWANDCORRECTIE WANNEER EEN BUIKWANDCORRECTIE?

Plastische Chirurgie Dr. Lommen BUIKWANDCORRECTIE WANNEER EEN BUIKWANDCORRECTIE? Plastische Chirurgie Dr. Lommen BUIKWANDCORRECTIE WANNEER EEN BUIKWANDCORRECTIE? Een uitgezakte of uitgerekte buik kan door plastische chirurgie verbeterd worden. De zogenaamde buikwandplastiek. Deze operatie

Nadere informatie

Schaamlipverkleining Labiareductie

Schaamlipverkleining Labiareductie Schaamlipverkleining Labiareductie Inhoudsopgave Inleiding 2 Binnenste schaamlippen 2 Behandeling 2 Onderzoek 2 Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 3 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na

Nadere informatie

Facelift. Behandeling door de plastisch chirurg

Facelift. Behandeling door de plastisch chirurg Facelift Behandeling door de plastisch chirurg Algemeen Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken ( gelift ), meestal samen met de dieper gelegen

Nadere informatie

FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND

FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND Wanneer een facelift? Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De huid van de hals is een goede graadmeter

Nadere informatie

Borstlifting. Poli Plastische Chirurgie

Borstlifting. Poli Plastische Chirurgie 00 Borstlifting Poli Plastische Chirurgie Inleiding Deze folder bevat algemene en aanvullende informatie over borstlifting. Borstlifting is een plastisch chirurgische operatie waarbij verslapte of hangende

Nadere informatie

HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND

HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Met deze folder informeren wij u over de verschillende aspecten van een hals-facelift (rhytidectomie). Het beantwoordt niet alle vragen, omdat veel

Nadere informatie

Inleiding 3. Verwachtingen en mogelijkheden 3 Littekens 3 Het gevoel in de tepel 3 Het resultaat van een borstlifting 4

Inleiding 3. Verwachtingen en mogelijkheden 3 Littekens 3 Het gevoel in de tepel 3 Het resultaat van een borstlifting 4 Borstlifting Inhoudsopgave Inleiding 3 Verwachtingen en mogelijkheden 3 Littekens 3 Het gevoel in de tepel 3 Het resultaat van een borstlifting 4 Vóór de operatie 4 Aandachtspunten vóór de operatie 4 Wat

Nadere informatie

Voorbereiding vóór de operatie De dag van de operatie

Voorbereiding vóór de operatie De dag van de operatie Buikwandcorrectie Inleiding Wanneer de buikwand wordt opgerekt kan deze slap worden. Veel voorkomende oorzaken van een slappe buikwand zijn zwangerschap, sterk afslanken en veroudering. De buikhuid plus

Nadere informatie

Buikwandcorrectie Radboud universitair medisch centrum

Buikwandcorrectie Radboud universitair medisch centrum Buikwandcorrectie Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een afhangende buik ontstaat. Een afhangende buik kan met behulp van plastisch

Nadere informatie

LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 17702 Inleiding Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping. Deze kan ontstaan op plaatsen als de hals,

Nadere informatie

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 17802 Inleiding Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht en het te laag hangen van de borsten

Nadere informatie

De face- en/of halslift. Operatieve correctie van het verouderde gelaat

De face- en/of halslift. Operatieve correctie van het verouderde gelaat De face- en/of halslift Operatieve correctie van het verouderde gelaat Inhoudsopgave Inleiding 2 Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 2 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na de operatie 3

Nadere informatie

Liposuctie. Eerste consult

Liposuctie. Eerste consult Liposuctie Plaatselijke vetophopingen komen vaak voor op uw benen, buik en heupen. Het lukt meestal niet om ze met lijnen en sporten te laten verdwijnen. Met liposuctie kunnen we u helpen de plaatselijke

Nadere informatie

Borstverkleining. Poli Plastische Chirurgie

Borstverkleining. Poli Plastische Chirurgie 00 Borstverkleining Poli Plastische Chirurgie Inleiding U overweegt een operatie om uw borsten te laten verkleinen. Deze folder bevat algemene en aanvullende informatie over borstverkleining. De folder

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Bovenbeenlift. www.catharinaziekenhuis.nl

Plastische chirurgie. Bovenbeenlift. www.catharinaziekenhuis.nl Plastische chirurgie Bovenbeenlift www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PLA004 / Bovenbeenlift / 13-11-2015 2 Bovenbeenlift U hebt met de plastisch

Nadere informatie

Afstaande oren. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Afstaande oren. Ziekenhuis Gelderse Vallei Afstaande oren Ziekenhuis Gelderse Vallei Uw specialist heeft bij u, of bij uw kind, afstaande oren geconstateerd. In deze folder kunt u lezen wat dit is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de behandeling

Nadere informatie

Liposuctie. Plastische chirurgie. mca.nl

Liposuctie. Plastische chirurgie. mca.nl Liposuctie Plastische chirurgie mca.nl Inhoudsopgave Wat is liposuctie? 3 Uw voorbereiding 3 Opname 4 Hoe verloopt liposuctie? 4 Na de operatie 4 Risico s en complicaties 5 Mogelijkheden en verwachtingen

Nadere informatie

LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE LIPOSUCTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping. Deze kan ontstaan op plaatsen

Nadere informatie

De face en/of halslift

De face en/of halslift De face en/of halslift Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor de operatie 4 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie? 4 Na de operatie 5 Mogelijke complicaties en risico s 6 Wanneer neemt u contact op? 7 Kosten

Nadere informatie

Voorbereiding vóór de operatie De dag van de operatie

Voorbereiding vóór de operatie De dag van de operatie Buikwandcorrectie Inleiding Wanneer de buikwand wordt opgerekt kan deze slap worden. Veel voorkomende oorzaken van een slappe buikwand zijn zwangerschap, sterk afslanken en veroudering. De buikhuid plus

Nadere informatie

Deze folder bevat informatie over verschillende onderwerpen die bij een buikwandcorrectie voor u van belang kunnen zijn.

Deze folder bevat informatie over verschillende onderwerpen die bij een buikwandcorrectie voor u van belang kunnen zijn. buikwandcorrectie 2 BUIKWANDCORRECTIE Inleiding Deze folder bevat informatie over verschillende onderwerpen die bij een buikwandcorrectie voor u van belang kunnen zijn. Als de buikwand is uitgerekt door

Nadere informatie

De face- en/of halslift

De face- en/of halslift Plastische chirurgie De face- en/of halslift www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een face- en of halslift... 3 Voor de operatie... 4 Opname... 5 De operatie... 5 Na de operatie... 6 Mogelijke complicaties

Nadere informatie

Verwachting en mogelijkheden

Verwachting en mogelijkheden Borstlifting Inhoudsopgave Inleiding 3 Verwachtingen en mogelijkheden 3 Vóór de operatie 5 Wat gebeurt er bij de operatie 5 Na de operatie 6 Mogelijke complicaties en risico s 7 Wanneer neemt u contact

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Buikwandcorrectie (operatie van een slappe buik)

Patiënteninformatie. Buikwandcorrectie (operatie van een slappe buik) Patiënteninformatie Buikwandcorrectie (operatie van een slappe buik) Inleiding In overleg met uw behandelend arts is besloten om uw buikwand te corrigeren, omdat deze slap en uitgerekt is. Deze folder

Nadere informatie

Borstverkleining en borstversteviging

Borstverkleining en borstversteviging Borstverkleining en borstversteviging Veel vrouwen hebben een probleem met te zware of hangende borsten. Door het abnormale gewicht of grootte van de borsten kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan.

Nadere informatie

Buikwandcorrectie. Plastische chirurgie

Buikwandcorrectie. Plastische chirurgie Buikwandcorrectie Plastische chirurgie Inhoudsopgave Buikwandcorrectie 4 Mogelijkheden en verwachtingen 4 Voorbereiding op de operatie 5 De operatie 5 Na de operatie 6 Risico s en complicaties 8 Vergoeding

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Buikwandcorrectie. Buikwandcorrectie Buikwandcorrectie.indd 1

Patiënteninformatie. Buikwandcorrectie. Buikwandcorrectie Buikwandcorrectie.indd 1 Patiënteninformatie Buikwandcorrectie Buikwandcorrectie 876846 Buikwandcorrectie.indd 1 1 31-08-18 09:27 Buikwandcorrectie Polikliniek Plastische Chirurgie, route 0.6 Telefoon (050) 524 5980 Algemeen

Nadere informatie

S-lift Behandeling door de plastisch chirurg

S-lift Behandeling door de plastisch chirurg S-lift Behandeling door de plastisch chirurg Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0069 Inleiding Bij veroudering, vermindert de hoeveelheid onderhuids vet in het gezicht. Het vet zakt ook vanuit

Nadere informatie

Voorbereiding vóór de operatie

Voorbereiding vóór de operatie Facelift Inleiding Naarmate men ouder wordt, treden er gelaatsveranderingen op. De spankracht van de gelaatshuid gaat verminderen. De continue samentrekking van de gelaat- en halsspieren leidt tot verdieping

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Informatie buikwandcorrectie

Plastische chirurgie. Informatie buikwandcorrectie Plastische chirurgie Informatie buikwandcorrectie Algemeen Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een hangbuik

Nadere informatie

Schaamlipverkleining. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Schaamlipverkleining. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Schaamlipverkleining U ondergaat binnenkort een schaamlipverkleining. In deze folder vindt u algemene, aanvullende informatie over de verkleining van de kleine schaamlip(pen). Realiseert u zich wel dat

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Borstlifting. www.catharinaziekenhuis.nl

Plastische chirurgie. Borstlifting. www.catharinaziekenhuis.nl Plastische chirurgie Borstlifting www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Verwachting en mogelijkheden... 3 Littekens... 3 Vóór de operatie... 5 De opname... 5 Wat gebeurt er bij de operatie?... 6 Na de operatie...

Nadere informatie

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl ALGEMEEN Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Die wallen zijn het gevolg van het slapper

Nadere informatie

Plastische chirurgie Bovenooglidcorrectie

Plastische chirurgie Bovenooglidcorrectie Plastische chirurgie Bovenooglidcorrectie Met het ouder worden verslapt de huid rond de bovenoogleden. Het komt regelmatig voor dat deze huid hierdoor zo uitrekt dat hij over de ogen heen gaat hangen (blepharochalasis).

Nadere informatie

Correctie van de bovenoogleden

Correctie van de bovenoogleden Correctie van de bovenoogleden Inleiding Deze brochure bevat algemene, aanvullende informatie over een correctie van de bovenoogleden. De brochure wordt u aangeboden door de plastisch chirurgen van Máxima

Nadere informatie

Een hangbuik Doel van de operatie Voorbereiding voor de operatie

Een hangbuik Doel van de operatie Voorbereiding voor de operatie Buikwandcorrectie U overweegt een buikwandcorrectie te ondergaan of heeft hier al toe besloten. In deze folder vindt u informatie over de voorbereiding, de ingreep zelf en het herstel ervan. Een hangbuik

Nadere informatie

Inleiding 3. Verwachtingen en mogelijkheden 3. Vóór de operatie 4. De opname 4. Wat gebeurt er bij de operatie? 5.

Inleiding 3. Verwachtingen en mogelijkheden 3. Vóór de operatie 4. De opname 4. Wat gebeurt er bij de operatie? 5. Borstverkleining Inhoudsopgave Inleiding 3 Verwachtingen en mogelijkheden 3 Vóór de operatie 4 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie? 5 Na de operatie 5 Leefregels na de operatie 6 Mogelijke complicaties

Nadere informatie

Carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnelsyndroom Carpaal tunnelsyndroom Uw arts heeft bij u het carpale tunnelsyndroom geconstateerd. In deze folder kunt u lezen wat dit is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de eventuele behandeling inhoudt. Voor

Nadere informatie

Correctie afstaande oren. Poli Plastische Chirurgie

Correctie afstaande oren. Poli Plastische Chirurgie 00 Correctie afstaande oren Poli Plastische Chirurgie 1 Inleiding Deze folder bevat informatie over correctie van afstaande oren. De folder heeft niet de bedoeling volledig te zijn of een gesprek met uw

Nadere informatie

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web:

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web: Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl Deze folder bevat informatie over verschillende onderwerpen die bij een operatie ter verkleining of versteviging

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Lipofilling Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Lipofilling Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Lipofilling Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren over een lipofilling.

Nadere informatie

LIPOSUCTIE Werkwijze

LIPOSUCTIE Werkwijze Liposuctie LIPOSUCTIE Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen,

Nadere informatie

Onderooglidcorrectie. Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis

Onderooglidcorrectie. Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis Onderooglidcorrectie Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis Inleiding In overleg met de plastisch chirurg heeft u gekozen voor een correctie van uw onderoogleden.

Nadere informatie

S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg

S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Bij veroudering, vermindert de hoeveelheid onderhuids vet in het

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Buikwandcorrectie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Buikwandcorrectie Plastische chirurgie en handchirurgie Buikwandcorrectie 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische

Nadere informatie

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht en het te laag hangen

Nadere informatie

Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen.

Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen. Tepelcorrectie Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen. Het is zelfs mogelijk een hele nieuwe tepel te maken. Dit komt

Nadere informatie

Endoscopische wenkbrauwlift

Endoscopische wenkbrauwlift Endoscopische wenkbrauwlift Inhoudsopgave Inleiding 3 Oorzaken 3 Voor de operatie 4 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie? 5 Na de operatie 5 Leefregels na de operatie 6 Mogelijke complicaties en

Nadere informatie

Inleiding. Vóór de operatie

Inleiding. Vóór de operatie Neuscorrectie Inhoudsopgave Inleiding 3 Vóór de operatie 3 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie 4 Na de operatie 5 Leefregels na de operatie 5 Mogelijke complicaties en risico s 6 Wanneer neemt u

Nadere informatie

BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie

BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie 17802 Inleiding Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht en het te laag hangen van de borsten

Nadere informatie

Correctie van de bovenoogleden. Poli Plastische Chirurgie

Correctie van de bovenoogleden. Poli Plastische Chirurgie 00 Correctie van de bovenoogleden Poli Plastische Chirurgie 1 Inleiding Deze folder bevat algemene en aanvullende informatie over een correctie van de bovenoogleden. De folder heeft niet de bedoeling volledig

Nadere informatie

BUIKWANDCORRECTIE Voorbereiding Werkwijze

BUIKWANDCORRECTIE Voorbereiding Werkwijze Buikwandcorrectie 1 BUIKWANDCORRECTIE Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een hangbuik kan met behulp van

Nadere informatie

Buikwandcorrectie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Buikwandcorrectie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Buikwandcorrectie In overleg met de plastisch chirurg heeft u besloten dat u zich laat opereren aan uw buikwand. In deze folder kunt u lezen wat deze operatie inhoudt en wat u na de operatie kunt verwachten.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Facelift. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Facelift. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Facelift Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren over een facelift.

Nadere informatie

Ziekenhuis Gelderse Vallei 2

Ziekenhuis Gelderse Vallei 2 Borstverkleining Uw plastisch chirurg heeft bij u geconstateerd dat er klachten zijn ontstaan als gevolg van te zware borsten. Samen met de plastisch chirurg heeft u besloten om een borstverkleinende operatie

Nadere informatie

Correctie van afstaande oren

Correctie van afstaande oren Correctie van afstaande oren Inleiding Deze brochure bevat algemene, aanvullende informatie over correctie van afstaande oren. De brochure wordt u aangeboden door de plastisch chirurgen van Máxima Medisch

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Xanthelasma

Plastische chirurgie en handchirurgie. Xanthelasma Plastische chirurgie en handchirurgie Xanthelasma 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastisch chirurgie

Nadere informatie

Correctie bovenbenen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Correctie bovenbenen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Correctie bovenbenen In overleg met uw plastisch chirurg heeft u besloten dat u zich laat opereren aan uw bovenbenen. In deze folder kunt u lezen wat deze operatie inhoudt en wat u na deze operatie kunt

Nadere informatie

Psychische problemen het kan vervelend zijn als de omgeving opmerkingen maakt over grote borsten; het eigen idee over grote borsten.

Psychische problemen het kan vervelend zijn als de omgeving opmerkingen maakt over grote borsten; het eigen idee over grote borsten. Borstverkleining (mammareductie) en/of borstlift Inleiding Deze folder geeft u informatie over een borstverkleinende operatie. Grote, dus zware borsten zijn voor veel vrouwen een probleem. Zowel lichamelijk

Nadere informatie

Inleiding 2. Verwachtingen en mogelijkheden 2. Vóór de operatie 3 Aandachtspunten vóór de operatie 3. Wat gebeurt er bij de operatie?

Inleiding 2. Verwachtingen en mogelijkheden 2. Vóór de operatie 3 Aandachtspunten vóór de operatie 3. Wat gebeurt er bij de operatie? Borstverkleining Inhoudsopgave Inleiding 2 Verwachtingen en mogelijkheden 2 Vóór de operatie 3 Aandachtspunten vóór de operatie 3 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na de operatie 4 Borstvoeding 4 Leefregels

Nadere informatie

Ganglion. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ganglion. Ziekenhuis Gelderse Vallei Ganglion Ziekenhuis Gelderse Vallei Uw plastisch chirurg heeft bij u een ganglion geconstateerd. In deze folder kunt u lezen wat dat is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de behandeling inhoudt. Een

Nadere informatie

B B u i k co r re c t i e

B B u i k co r re c t i e B Buikcorrectie EEEN VERSTEVIGING VAN UW BUIK DOOR EEN BUIKWANDPLASTIEK MediConsult is een particuliere kliniek die uw wensen op esthetisch gebied serieus neemt en het natuurlijk vindt dat u streeft naar

Nadere informatie

Facelift Informatie voor patiënten

Facelift Informatie voor patiënten Facelift Informatie voor patiënten 2 Face-lift Binnenkort zal je worden opgenomen om een facelift te ondergaan. Via deze folder willen wij je informeren over het verloop van deze ingreep. Deze folder betreft

Nadere informatie

De zijdelingse wenkbrauwlift

De zijdelingse wenkbrauwlift Plastische chirurgie De zijdelingse wenkbrauwlift www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Waarom een zijdelingse wenkbrauwlift... 3 Vóór de operatie... 3 Aandachtspunten voor de operatie... 4 De operatie...

Nadere informatie

Carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnelsyndroom Carpaal tunnelsyndroom Uw arts heeft bij u het carpaal tunnelsyndroom geconstateerd. In deze folder kunt u lezen wat dit is, hoe de diagnose wordt gesteld en wat de eventuele behandeling inhoudt. Neem

Nadere informatie

GYNAECOMASTIE (BORSTVORMING BIJ MANNEN) PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

GYNAECOMASTIE (BORSTVORMING BIJ MANNEN) PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE GYNAECOMASTIE (BORSTVORMING BIJ MANNEN) PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 507 Inleiding Gynaecomastie betekent borstvorming bij mannen. Bij de geboorte hebben zowel meisjes als jongens

Nadere informatie

Correctie van de bovenoogleden

Correctie van de bovenoogleden Correctie van de bovenoogleden Inhoudsopgave Inleiding 3 Aandachtspunten vóór de operatie 3 Wat gebeurt er bij de operatie? 4 Na de operatie 4 Leefregels na de operatie 4 Algemene complicaties en risico

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Correctie van flaporen

Plastische chirurgie en handchirurgie. Correctie van flaporen Plastische chirurgie en handchirurgie Correctie van flaporen 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastische

Nadere informatie

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web:

Scheper Ziekenhuis Emmen. Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0) Web: Scheper Ziekenhuis Emmen Tel.: + 31 (0) 591-691 320 Fax: + 31 (0) 591-691 321 Web: www.plastici.nl NEUSCORRECTIE Voor een exacte prijsinformatie moet u een afspraak met uw arts maken, omdat eerst en uitgebreid

Nadere informatie

Plastische chirurgie Borstverkleining en borstversteviging

Plastische chirurgie Borstverkleining en borstversteviging Plastische chirurgie Borstverkleining en borstversteviging U komt binnenkort naar Ziekenhuis Rivierenland om uw borsten te laten verkleinen of verstevigen. Veel vrouwen hebben een probleem met te zware

Nadere informatie

Borstlift Plastische chirurgie

Borstlift Plastische chirurgie Borstlift Plastische chirurgie Inhoudsopgave Inleiding 3 Waarom een borstlift? 3 Voorbereidingen 3 Medische fotografie 4 Hoe verloopt de operatie? 4 Mogelijkheden en verwachtingen 5 Na de borstlift 6 Risico

Nadere informatie

Buikwandcorrectie Voorbereiding werkwijze

Buikwandcorrectie Voorbereiding werkwijze Buikwandcorrectie Buikwandcorrectie Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een hangbuik kan met behulp van

Nadere informatie

Plastische Chirurgie. Hidradenitis Voorbereiding, nazorg en leefregels na het verwijderen van hidradenitis

Plastische Chirurgie. Hidradenitis Voorbereiding, nazorg en leefregels na het verwijderen van hidradenitis Plastische Chirurgie Hidradenitis Voorbereiding, nazorg en leefregels na het verwijderen van hidradenitis Algemeen Binnenkort wordt u opgenomen in het Diaconessenhuis, omdat u een operatie zal ondergaan,

Nadere informatie

Liposuctie/liposculptuur

Liposuctie/liposculptuur Binnenkort komt u naar het MCL voor een liposuctie/liposculptuurbehandeling. In deze folder leest u over de mogelijke aanleiding tot een dergelijke operatie, de voorbereidingen, de operatie zelf en de

Nadere informatie

Onderooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg

Onderooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg Onderooglidcorrectie Behandeling door de plastisch chirurg Inleiding De plastisch chirurg heeft met u besproken dat er een indicatie is om uw bovenoogleden te corrigeren. In deze folder informeren wij

Nadere informatie