StickPraet. Oud-leden editie. Voorzitter zet voor. Tophockey. Hockey.nl. USHC-baby. Foto s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "StickPraet. Oud-leden editie. Voorzitter zet voor. Tophockey. Hockey.nl. USHC-baby. Foto s"

Transcriptie

1 StickPraet Oud-leden editie Voorzitter zet voor Tophockey Hockey.nl USHC-baby Foto s

2 Inhoud 4 4 Agenda 7 Voorzitter zet voor U.S.H.C. & Rabobank Utrecht Rabobank is trotse sponsor van U.S.H.C. Hockey brengt mensen bij elkaar Rabobank Utrecht versterkt Utrecht door culturele, maatschappelijke en sportieve ambities te ondersteunen. Onze klanten maken dit mede mogelijk. Ook klant worden en Utrecht versterken? Kijk dan op onze website Update tophockey Hockey.nl USHC-baby Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

3 Agenda 6 maart Halfjaarlijkse ALV 1 mei Dies 10,11 en 12 juli SHOUT Bestuur der U.S.H.C Voorzitter Renske Spruyt voorzitter@ushc.nl Secretaris Imke Kalisvaart secretaris@ushc.nl Penningmeester Juwe Berendsen penningmeester@ushc.nl Wedstrijdsecretaris Jasper Jacobs wedstrijdsecretaris@ushc.nl Technisch Commissaris Tom van der Biiezen technisch_commissaris@ushc.nl Commissaris Sponsoring Doreen Fassaert commissaris_sponsoring@ushc.nl Commissaris PR Susanne Overbeek commissaris_pr@ushc.nl Commissies der U.S.H.C Commissie Voorzitter Arbitrage Wouter van den Reek arbitrage@ushc.nl College van Advies Caroline Janssen Dies Marijn Janssen diescommissie@ushc.nl Evenementen Tim van den Elshout evenementencommissie@ushc.nl Introductie Mijke Beumer introductiecommissie@ushc.nl Jaarboek Emmelie Lintveld jaarboek@ushc.nl Kas Jurre van Rooden kascommissie@ushc.nl Oud-leden Koen Frankhuizen oudledencommissie@ushc.nl Redactie Julie Janssen redactie@ushc.nl Ski-cie Hidde Wartena skicie@ushc.nl Sponsoring Dorinde van der Horst sponsoring@ushc.nl Technische Commissie Fulco Kruisbrink tc@ushc.nl Toecan Saskia van der Waa toecan@ushc.nl Toco 2014 Lieke Wijga toco@ushc.nl Topsport Arjen Alting topsportcommissie@ushc.nl

4 De Voorzitter zet voor Renske Spruyt - Voorzitter der U.S.H.C. Vrienden van U.S.H.C. Beste oudleden, Inmiddels zitten wij halverwege ons bestuursjaar en genieten er nog volop van. Het afgelopen jaar is er al veel gebeurd. Zo hebben wij mooie feestjes in de Jij&Wij gehad, een biercantus, een kerstdiner in februari en een fantastische wintersport. Er wordt natuurlijk niet alleen gefeest, er is ook flink gehockeyd de eerste seizoenshelft. Veel teams hebben nieuwe coaches en een grote nieuwe selectie waardoor het flink wennen was aan de start. Heren 1 en dames 1 staan beide in de middenmoot en hebben goede kansen zich naar de top 3 te begeven. Dames 2 en heren 2 staan beide dik bovenaan en mogen zich winterkampioen noemen. Ook in de zaal is er flink gestreden. Heren 1 en dames 1 hebben beide gezorgd voor klassenbehoud in de topklasse. Dames twee is kampioen weten te worden en is daarmee gepromoveerd naar de topklasse voor reserve teams! De tweede helft van het seizoen gaat bijna van start. Dat betekent dat er weer een halfjaarlijkse ALV zal plaatsvinden, de DIES er aan komt, een lustrumcommissie samengesteld zal worden, een nieuw bestuur bekend zal worden, SHOUT steeds dichterbij komt, er weer vele Jij&Wij momentjes zullen komen en er hopelijk veel teams kampioen zullen worden! Als bestuur zijn wij druk met de dagelijkse dingen om de club draaiende te houden zowel achter als voor de schermen zijn wij vrijwel dagelijks met USHC bezig. Van de kleine dingetjes als wedstrijdschema s maken tot de grote beleidsmatige dingen om de club vooruit te helpen en dit seizoen mooi af te ronden en een prachtig lustrum jaar zal starten! Met sportieve groet, Namens het Bestuur der U.S.H.C Renske Spruyt Voorzitter der U.S.H.C Wilt u als oudlid vriend worden van U.S.H.C.? Voor 25, 50 of 100 euro per jaar kunt u zich aansluiten bij de vrienden van U.S.H.C.! U betaalt, dus u bepaalt! Nieuwe keepersmaterialen, een nieuw prieeltje of liever een groot evenement? Alles is mogelijk. Op deze manier kunnen alle posten, die momenteel buiten het budget van de U.S.H.C. vallen, dankzij u toch gerealiseerd worden! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar secretaris@ushc.nl.

5 Introductie Namens de Oudledencommissie OPROEP Heb jij een echte U.S.H.C. baby? Beste oudleden, Graag presenteren wij u de halfjaarlijkse Oudleden Stickpraet. Hierin zullen wij u weer bijpraten over de algemene gang van zaken bij U.S.H.C. Daarnaast een paar leuke verhalen: een nieuwe U.S.H.C. baby en de ToCo (opvolger van het bij alom bekende Toecan) presenteert haar verhaal. We hebben niet louter positieve berichten. Bij de laatste twee oudleden dagen (met bijbehorend toernooi) bleek het animo voor een toernooidag laag. Dit is jammer en daarnaast willen wij graag iets neerzetten dat een grote groep oudleden aanspreekt. Omdat er komend jaar weer een lustrum te vieren is, willen wij in ieder geval voorstellen om begin september dit jaar met u af te trappen door middel van een borrel. Er zal dus geen oudledendag/toernooi zijn in september. Daarnaast zal er in de loop van het jaar nog een lustrumgerelateerde activiteit komen. Heeft u hier tips over, dan horen wij dat graag! Ik wens u veel leesplezer, Groeten, De oudledencommissie De U.S.H.C. is op zoek naar alle U.S.H.C. baby s. Wat houdt een U.S.H.C. baby in? Het kind van twee (oud) U.S.H.C. ers! Heb jij nou zo n pracht kind/baby? Stuur dan een foto op naar oudleden@ushc.nl!

6 Update tophockey Heren 1 Dames 1 Het eerste herenteam der U.S.H.C. staat dit jaar voor het eerst onder leiding van Patrick Jeuken en coach-assistent Boy Loonen. Al een aantal jaar op rij draait heren 1 mee in de top van de eerste klasse. Ook dit jaar willen de heren weer in het linkerrijtje eindigen. Coryfeën Andreas Löwenthal en Gregor Destrée hebben sinds afgelopen jaar het vlaggenschip verlaten. Met een aantal nieuwe talenten van buitenaf en een enkeling uit H2 is de samenstelling ten opzichte van vorig jaar enigszins veranderd. De competitie begon moeizaam met nipte verliezen en gelijkspellen tegen onder andere VVV en Phoenix. Alsof het team nog niet helemaal ingespeeld was, hebben ze de weken erna prachtige potten gespeeld tegen sterke tegenstanders. Op woensdag en vrijdag wordt er door de heren hard getraind. Met 26 punten bezetten de heren momenteel een achtste plek in de poule. Met vijf punten achterstand op een derde plek zullen de heren de tweede helft van het siezoen hard gaan strijden voor een plek in het linkerrijtje. Dat Juwe Berendsen weer goed in vorm is blijkt uit de cijfers: de bal is slechts 25 keer achter hem beland. Dat is minder dan de nummer twee, Phoenix. Komende zondag beginnen de heren met een thuiswedstrijd tegen Alkmaar, die momenteel eerste staat. Wie weet wat daar te halen valt! Kom onze heren dus deze zondag of een andere zondag aanmoedigen! Dames 1 staat dit jaar onder leiding van oud USHC Heren 1-speler Michaël Löwenthal en oud assistent-coach van Heren 1 Stijn Groot. Vorig seizoen hebben de dames hun plek in de Eerste Klasse helaas niet kunnen handhaven. Dat betekent dat het elftal dit jaar uitkomt in de Tweede Klasse met als doel op termijn weer mee te draaien in de Eerste Klasse. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe meiden bijgekomen, welgeteld acht. Met deze versterking en met de oude garde van dit jonge en jeugdige team is dames 1 begonnen aan de competitie. Waar er in de eerste helft van de competitie veel punten zijn gehaald, hebben de dames de laatste paar wedstrijden veel punten laten liggen. Met zes punten achterstand op een promotieplek gingen zij de winterstop in. In de zaal daarentegen is het erg goed gegaan. Met een winst tegen overgangsklasser Schaerwijde en spannende wedstrijden en een nipt verlies tegen overgansklasser Huizen hebben de dames laten zien wat ze waard zijn. Volgend jaar spelen zij weer in de topklasse! Na het zaalseizoen zijn de dames naar de zon vertrokken. Op blauwe velden in Valencia hebben zij zich voorbereid op de tweede seizoenshelft. Op 8 maart spelen zij hun eerste competitiewedstrijd tegen Fletiomare. Met frisse moed en veel energie beginnen de dames aan de tweede helft. Ze gaan er alles uit halen wat erin zit, maar kunnen daarbij alle aanmoediging gebruiken!

7 Update tophockey Heren 2 Dames 2 Heren 2 start dit jaar met Maaike de Waal en Lieke Dierdorp langs de lijn. Als er een team is met een voorspoedige start, dan is het heren 2 wel. Deze heren hebben tot nu toe 9 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Daarmee bekleden zij een mooie eerste plek in de poule. Ze zijn dus goed op weg om hun doel te behalen; promotie naar de reserve overgangsklasse. Na spannende wedstrijden van dames 1 en heren 1 zorgt heren 2 altijd voor een doelpuntenregen op de velden van Olmpos. Hun doelpuntensaldo van 47 liegt er dan ook niet om. Maar we moeten niet te vroeg juichen, want de heren hebben nog vele wedstrijden op de planning. Op 8 maart beginnen zij met een uitwedstrijd tegen Nieuwegein, welke een tiende plek bekleden. Na deze wedstrijd volgen HIC en Kampong. Tegen deze teams, die ook meedraaien in de top drie, zullen de heren nog hard moeten strijden. We zullen in ieder geval langs de lijn staan om ze aan te moedigen! Dames 2 staat dit jaar voor het eerst onder leiding van coach Arjan de Raad en assistent-coaches Martijn Groenewegen en Sam Broekman. Ten opzichte van het vorig jaar is het team enigszins veranderd, maar veel spelers zijn gebleven. Dit is tegelijkertijd ook de kracht van het team. Spelers zijn op elkaar ingespeeld en weten wat ze aan elkaar hebben! Vorig jaar heeft het team net naast een kampioensplek gegrepen, maar daarom werken ze dit jaar extra hard voor een verdiend plekje in de reserve overgangsklasse. Met vier punten los staat dames twee momenteel overtuigend aan de leiding in hun poule. Zij laten daarmee de oud-ushc ers in Phoenix D2 achter zich op een tweede plek. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de dames dit jaar wel zullen promoveren. Op acht maart beginnen de dames met een makkelijke pot tegen Ommoord. Kom de dames schreeuwen naar hun kampioensplek!

8 Toernooi Commissie Najaar 2014 Beste oudleden, SHOUT is het driedaags zomerhockeytoernooi van U.S.H.C. en de uitgelezen mogelijkheid voor de club om zich zo goed mogelijk aan de Nederlandse hockeywereld te presenteren. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema op het schoolplein. Hiermee willen wij onze bezoekers terugbrengen naar hun jeugd en het terrein van Olympos omtoveren met alle facetten waar je aan denkt, wanneer je terug denkt aan je schooltijd. Een hinkelpad en knikkerbaan zullen sowieso niet ontbreken! Om SHOUT deze zomer tot een groot succes te maken, is de toernooicommissie al maanden druk bezig met de voorbereiding. De ToCo bestaat uit zeven personen. De functies die vervuld worden zijn: voorzitter, secretaris, penningmeester, food & beverage, sponsoring & promotie en twee posten voor de activiteiten. Elke maandag komen wij als groep samen om lekker met elkaar te eten en de bezigheden van afgelopen- en aankomende week door te nemen. Los van deze to do s is het erg gezellig. Omdat we zo n leuke groep hebben, zien we elkaar ook regelmatig buiten deze vergaderingen. Dit betekent dat we samen de stad onveilig maken, weekendjes weggaan en samen koffie drinken. Naast veel gezelligheid wordt er ook keihard gewerkt. Zo moet elk aspect van het toernooi bijtijds geregeld zijn en hebben wij als arme studenten, het geld niet om dingen uit te kunnen besteden. Dus mocht u nog oud-leden of bedrijven kennen die de studentensport in Utrecht een warm hart toedragen, laat het ons vooral weten! Waar wij op dit moment mee bezig zijn, is het rond krijgen van contracten, het werven van sponsoren, het definitief uitwerken van ons programma en het promoten van ons toernooi. Zo promoten wij ons toernooi bijvoorbeeld via het plakken van stickers door heel het land, het ophangen van posters op strategische plekken en proberen wij via social media zoveel mogelijk aandacht voor ons toernooi te genereren. Wij hopen dat jullie onze vrolijke stickers en posters al eens gezien hebben! Als jullie op de hoogte willen blijven van onze activiteiten, twijfel vooral niet om onze Facebookpagina te liken (www. facebook.com/hockeytoernooiutrecht). Ook onze website hockeytoernooiutrecht.nl geeft je meer informatie over onze bezigheden. Mochten jullie vragen hebben over het toernooi of graag een steentje willen bijdragen, schroom dan niet te mailen naar toco@ ushc.nl. ToCo 2015, Lieke, Jonas, Remco, Imke, Cedric, Marilot en Roos

9 Reemt Borcherts (en vooral alle andere randzaken) duurde vaak langer dan de oefensessies zelf en eindigden regelmatig in de binnenstad. Heerlijk, met je hockeykleren aan tussen het vers geparfumeerde uitgaanspubliek. En de zondag? Daarop plande je simpelweg geen andere activiteiten. Hockeyen en daarna drinken tot je portemonnee leeg is. Het leven kan soms zo simpel zijn. Het mooie en unieke was, dat iedereen in precies hetzelfde schuitje zat. Dat gold niet alleen voor ons team, maar voor de hele club. Waar op een burgervereniging de veteranen of de gefortuneerden worden aangekeken als er iets moet gebeuren, komt het bij een studentenhockeyvereniging aan op die grote jonge groep. Het is daardoor niet alleen een plek om te sporten, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Sociaal, maar ook daarbuiten. Door zitting te nemen in een commissie bijvoorbeeld. Zet een toernooi op poten, regel de barzaken of iets minder sexy, maar minstens zo nuttig- neem plaats in de scheidsrechtercommissie. Als ik nu terug zou komen op USHC zou ik er waarschijnlijk niemand niet meer kennen. Het verloop is immers groot bij een studentenvereniging. Voor je het weet begint een aantal spelers met werken en is bovendien dat mooie contributievoordeel als student betaal je veel minder dan verleden tijd. Maar ik weet zeker dat er nu weer een mannenteam staat, dat net bij elkaar is gekomen. Een mengelmoes van studenten, net als wij bijna tien jaar geleden. Die gasten gaan gouden tijden tegemoet en maken vrienden voor het leven. Dankzij USHC en natuurlijk alle andere studentenclubs. Het is je vast niet ontgaan dat we deze week hebben gedoopt tot de week van het studentenhockey. Verslaggever Reemt Borcherts hockeyde zelf drie seizoenen bij een van de grootste studentenclubs van het land, USHC. Een club die hij nog steeds een warm hart toedraagt. Ik was eerst wat sceptisch toen ik me op een zomerse dag in augustus aanmeldde bij USHC. Hockeyen met leeftijdsgenoten in mijn nieuwe woonplaats Utrecht, dat leek me een prima vooruitzicht. Maar De Uithof? Het grijze industrie-achtige, universiteitsterrein? Daar kreeg ik niet bepaald een warm gevoel van. En het clubhuis, dat we moesten delen met andere sporters? Was dat nou wel zo leuk? Eerlijk is eerlijk. Mijn vooroordelen kwamen (deels) uit. Ik kan me nog talloze fietsritjes op zondag herinneren, langs de uitgestorven gebouwen van de universiteit. Er was geen klap te beleven, totdat je in de buurt van Olympos kwam. Daar was het in alle vroegte al een komen-en-gaan van sportende studenten. Voor wie er nog nooit is geweest: op Olympos zijn veel verschillende sporten verenigd. Van rugby tot vrouwenvoetbal en van lacrosse tot tennis. Al deze sporters delen het clubhuis, waardoor er soms een merkwaardige mêlee aan mensen ontstaat. Van die andere sporters hadden we eigenlijk weinig last. Iedere sporttak koos toch zijn eigen weg. Wij dus ook, met ons compleet nieuwe team. USHC heren 3. Een bij elkaar geraapt zooitje jonge gasten uit allerlei hoeken van het land. Allemaal tussen de 19 en 22 jaar, net fanatiek genoeg om twee keer per week te trainen en (net) niet talentvol genoeg voor een hoger team. Aan tijd geen gebrek: het nakaarten over de trainingen

10 Dit seizoen is de JIJ & WIJ op zondag vanaf uur geopend*! Jij & Wij *Wil je eerder komen? Bel dan naar Joost: Honger? Neem zelf wat mee of laat het bezorgen. Bij ons kun je ook sport op TV kijken. ELKE DAG GEOPEND VAN UUR UUR VOORSTRAAT 96 UTRECHT

11 USHC-baby! Casper Daan Zwart Inde zomer van 2005 begon ik (Bregje van Zundert) met werken achter de bar van Sportcafe Olympos en al heel snel toen ik daar alle hockeyers zag, begon het bij mij te kriebelen om zelf weer te gaan hockeyen. Ik besloot dus selectie te gaan doen bij USHC dames 1. Dat seizoen zijn we gestart met een geheel nieuw team én met een nieuwe coach: Lisander Zwart. En wat een geweldig eerste seizoen beleefden we, ondanks dat we vrij hard uit de eerste klasse degradeerden! Elke dinsdag en donderdag zaten we na de training tot diep in de nacht op Olympos jugs te drinken, die we overal vandaan wisten te ritselen, te mexen en te kingsen en ook op zondag waren wij heersers van de derde helft! Dat eerste seizoen, herinner ik me dat Lisander een keer zei dat hij me wel leuk vond en dat ik dus afstand moest houden als we allebei gedronken hadden, maar ik vond hem totaal niet mijn type, dus waar zou hij zich druk om maken? Maar dat tweede seizoen trokken we toch ineens meer en meer naar elkaar toe, raakten we altijd na de training diep aan de praat en uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke: we zoenden in een dronken bui. Dit mócht niet uitkomen, want dat zou niet goed zijn voor het hockey, slechts enkele teamgenoten en goede vriendinnen zaten in het complot ( Alleen Joost kan het weten. ) Een half seizoen hebben we het nog stil weten te houden. Dat was niet altijd even makkelijk: moest altijd m n fiets om de hoek zetten als ik bij Lisander op bezoek was, maar dan toch een teamgenootje tegen het lijf lopen toen ik daar s ochtends vroeg de deur uit stapte (gelukkig was het Fleur v. L!) en dat soort taferelen, maar al met al lukte het en bleef onze relatie top secret. Lisander zou na het tweede seizoen stoppen en op een toernooi aan het einde van dat seizoen maakten we het toen bekend.. Stomme verbazing, sommigen konden het echt niet geloven! Inmiddels zijn we TIEN jaar verder! (ik zeg: tijd voor een reünie met USHC dames 1 van toen!) Lisander en ik zijn ruim 8 jaar bij elkaar en wonen alweer zo n 6 jaar samen: vorig jaar hebben we samen een huis gekocht in Utrecht Hoograven. Op 19 februari 2014 is ons zoontje geboren: Cas, een heel vrolijk, ondernemend mannetje, alweer bijna 1 jaar oud! Hij is vanaf z n geboorte al heel veel meegesleept naar de hockeyvelden, dus wie weet wordt hij ooit ook lid bij USHC. Maar Kampong Heren 1 is ook goed ;).

12 Ereleden diner & USHC-diner OPROEP Ken je oud-leden die nog niet bekend zijn bij ons? Heb je adreswijzigingen? Heb je nog U.S.H.C. dingen uit de oude doos? Mail naar

13 Postadres: Postbus SE Utrecht Rabobank Bezoekadres: Sportpark "Olympos" Uppsalalaan CT Utrecht Bezoek ook onze website! Of like USHC op facebook

StickPraet. Week 36. Bestuursmededelingen. Bitjes hapdag & verkoop clubkleding. Wedstrijdschema. En nog meer.. Deze week:

StickPraet. Week 36. Bestuursmededelingen. Bitjes hapdag & verkoop clubkleding. Wedstrijdschema. En nog meer.. Deze week: StickPraet Deze week: Week 36 Bestuursmededelingen Bitjes hapdag & verkoop clubkleding Wedstrijdschema En nog meer.. Inhoud Agenda Lieve leden, Velen van jullie zijn de afgelopen weken al op het hockeyveld

Nadere informatie

StickPraet Oud-leden editie

StickPraet Oud-leden editie StickPraet Oud-leden editie Voorzitter zet voor Introductie Tophockey Aan het woord... SHOUT foto s Inhoud 4 4 Agenda 6 Voorzitter zet voor U.S.H.C. & Rabobank Utrecht www.rabobank.nl Rabobank is trotse

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 In deze nieuwsbrief onder andere: Uitnodiging nieuwjaarsborrel; Nieuwe secretaris, even voorstellen; Penningmeester gezocht; Lustrumcommissie gevuld. Agenda 9 januari start

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

StickPraet Oud-leden editie

StickPraet Oud-leden editie StickPraet Oud-leden editie Februari 2016 Voorzitter zet voor Tophockey Lustrumupdate USHC-baby Oudledendag Inhoud Agenda Voorzitter zet voor Update tophockey Lustrumupdate Rabobank is trotse sponsor van

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje.

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje. Shuttle-Nieuws december 2017 Nieuwe aanmeldingen Afgelopen maand hebben zich bij onze vereniging de volgende nieuwe leden aangemeld: Ria van Kuijk; Maandagmiddag groep Jacqueline Couwenberg; Maandagmiddag

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

digitil 18 - aug 2014

digitil 18 - aug 2014 digitil 18 - aug 2014 In deze digitil: Reünie op zondag 24 augustus Men s Night op dinsdag 26 augustus Ladies Night op woensdag 27 augustus Zaterdag 30 augustus tennisclinic Sjeng Schalken Jubileum loterij

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

De Babbeltjes. sepbember

De Babbeltjes. sepbember De Babbeltjes sepbember Voorbereiding selectie et seizoen staat op het punt om te beginnen. Morgen worden de eerste wedstrijden gespeeld van et Tweede en ons vlaggenschip tegen respectievelijk Dalto 6

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

StickPraet. Oudleden editie. Voorzitter zet voor. zich voor. Agenda ALV 8 september. en meer... September 2017

StickPraet. Oudleden editie. Voorzitter zet voor. zich voor. Agenda ALV 8 september. en meer... September 2017 StickPraet Oudleden editie September 2017 Voorzitter zet voor Kandidaatsbestuur stelt zich voor Agenda ALV 8 september en meer... Inhoud Agenda Voorzitter zet voor Kandidaatsbestuur stelt zich voor Agenda

Nadere informatie

StickPraet Nieuwe leden editie

StickPraet Nieuwe leden editie StickPraet Nieuwe leden editie U.S.H.C. woordenboek - Kandidaatsbestuur - Introductietoernooi - Wist je datje s - Zag je datje s - UITweek Inhoud Agenda Lieve leden, Welkom bij onze mooie club! Super leuk

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017

Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017 Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017 Deze maand: Introductie nieuwe nieuwsbrief Kort nieuws met o.a lustrumprogramma Belangrijke data Update Heren 1 & Dames 1 Vrijwilliger van de maand: Diana van Spronsen

Nadere informatie

Beste clubgenoten, Martin Heerschop Viertallenleider

Beste clubgenoten, Martin Heerschop Viertallenleider Beste clubgenoten, In mijn tussenbeschouwing zei ik dat het lopende jaar geen goed jaar dreigde te worden, eerder een slecht jaar. Vijf mogelijke degradatiekandidaten en misschien 3-4 potentiële promovendi.

Nadere informatie

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Competitie instructie Een competitiewedstrijd wordt gespeeld door 3 personen en bestaat uit 3 singles per persoon op een avond en één dubbel. Bij een viermans team is

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging. Januari 2014

De Hoef Tennisvereniging. Januari 2014 De Hoef Tennisvereniging Januari 2014 Zicht op bestuurszaken januari 2014 Januari is zo n maand dat je blij bent dat er weer regelmaat komt. Na de gezellige feestdagen is het prettig om je dagelijkse ritme

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam Basisonderwijs Voorbereidende les (1) Introductie (2) Huiswerkopdracht (3) Bijlage 1 (4) Bijlage 2 Educatieteam Het educatie team bestaat uit jonge, gemotiveerde en bevlogen medewerkers die dichtbij de

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

hjaja asdasd asdasd asdad asda asdad asdddfgg Introtamarinde Wist je dat... asdasdasdasdsadasda

hjaja asdasd asdasd asdad asda asdad asdddfgg Introtamarinde Wist je dat... asdasdasdasdsadasda hjaja asdasd asdasd asdad asda asdad asdddfgg Introtamarinde Wist je dat... asdasdasdasdsadasda 13 Voorwoord 3 Wat is Tamar? 5 Teams & Competitie 8 Trainingen 9 Tamar vs. Hajraa 10 Het bestuur 12 2 Introtamarinde

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Beleidsplan TSBV Pendragon

Beleidsplan TSBV Pendragon Beleidsplan TSBV Pendragon April 2007 Mariek Nanninga Ralf Bardoel 1 Inhoudsopgave Introductie...3 1 Leden...3 2 Financiën...4 3 Public Relations...5 3.1 Status...5 3.2 Toekomst...5 4 Doelstellingen...6

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie