Jaarverslag Ouderraad Fridtjof Nansen school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad Fridtjof Nansen school"

Transcriptie

1 Jaarverslag Ouderraad Fridtjof Nansen school Openbare Jenaplan school Fridtjof Nansen Nansenplaats CV Rotterdam

2 Voorwoord De Ouderraad is er om de school te ondersteunen, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in een prettige en veilige omgeving, die zoveel mogelijk aansluit bij hun thuissituatie. Om thuis en school op elkaar af te stemmen is contact met de ouders en betrokkenheid van de ouders bij de school noodzakelijk. In dit jaarverslag wordt een impressie gegeven van de activiteiten van de OR evenals ook financiële verantwoording afgelegd door de Ouderraad. Onze grote dank gaat uiteraard uit aan alle ouders, verzorgers en het schoolteam die het afgelopen jaar zich hebben ingezet voor de school. Deze dank beperkt zich niet tot de OR, maar daarmee worden ook alle losse ouderactiviteiten mee bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn de luizenmoeders, leesmoeders, alle klassenouders, maar ook de deelname van ouders aan activiteiten en het verlenen van andere diensten t.b.v. de school. Dank! Ivonne Breestraat, namens de Ouderraad.

3 1.Samenstelling Ouderraad De samenstelling van de OR van het schooljaar was als volgt: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Vanuit het team Eveline Kentie Martine de Clercq Ivonne Breestraat Karin Baart Lilian van Duijvenbode Judith Broere Patricia vd Sloot Mireille Gemke Veronique Meijer Danielle de Man Nejoua el Biyar Nickey Passenier Sandra Stiebing Bianca Ouwerling Alle leden hebben aangegeven om ook volgend schooljaar actief te willen zijn in de OR. Drie nieuwe leden komen de OR in schooljaar versterken: Iris Clazing Sabine den Hartog Chantal Claeys 1.Activiteiten 2.1 Communicatie en overleg In het afgelopen schooljaar heeft de OR zeven keer vergaderd. Hierin werden de activiteiten die op de agenda stonden besproken en voor de activiteiten die geweest waren de evaluatie kort doorgenomen. Ook werd er aandacht besteed aan alles wat er onder de ouders leeft. Marijn Folkers (directeur) heeft regelmatig een vergadering bijgewoond. Dit hebben wij als ouderraad als prettig ervaren. Als er iets geregeld of overlegd moest worden, dan kon dit gelijk kort gesloten worden. 2.2 Ouderavond Tijdens de informatieavond en de jaarlijkse ouderavond zorgt de OR voor koffie/thee en wat lekkers. Een korte presentatie werd gegeven met een impressie van de activiteiten en de financiële verantwoording. Na de overige presentaties van MR, de stichting Vrienden van de Fridtjof Nansen, meester Luc en Martijn kon er ook een kijkje in de klassen genomen worden voor een kennismaking met de nieuwe groep, andere ouders en de teamleden.

4 2.3 Kinderboekenweek Het thema van Kinderboekenweek 2014 was Feest. De opening werd dit jaar in plaats van in de aula buiten gehouden op het podium en de boot. Het team las het verhaal van De Kleine Kapitein en beeldde het tegelijkertijd uit. Heel leuk gedaan! Het blijft altijd erg lastig om ervoor te zorgen dat alle kinderen het goed kunnen zien en horen. Misschien zou het helpen om alle ouders achter een lint te laten kijken, want nu stonden er toch veel ouders bij hun kind, wat bij andere kinderen uit uitzicht belemmerde. Namens de OR zijn de griffelboeken overhandigd aan de leerkrachten. Veel mooie nieuwe boeken voor veel leesplezier. In de klassen kregen alle kinderen drinken en wat lekkers en werd er voorgelezen uit een boek wat aansloot bij het thema van de Kinderboekenweek. s Middags om 12:30 was er de boekenmarkt. Op het laatst is besloten om dit buiten te doen op kleedjes. Dit had iets beter gecommuniceerd moeten worden met de schoolbibliotheek mensen, want die waren boven al begonnen met klaarzetten. Volgend jaar meer samenwerking op dit punt tussen de OR en bibliotheek commissie. Het was een geslaagde en gezellige markt waarbij kinderen uit de bovenbouw hun eigen boeken konden verkopen. Veel blije gezichtjes gingen het plein af met nieuwe boeken. Als afsluiting van de Kinderboekenweek was er voor de bovenbouw de jaarlijkse voorleeswedstrijd in de aula.

5 2.4 Sinterklaas Dit jaar was er weer gekozen om met filmpjes een verhaallijn te bedenken voor de FN school. De pieten bleken luis te hebben en deden er alles aan om luisvrij te zijn anders mochten ze niet op school langs komen. De hoeveelheid filmpjes en de lengte was goed. Het onderwerp was voor alle groepen erg actueel. Bij de aankomst waren de pieten met verschillende vervoersmiddelen zoals fiets, skates, winkelwagentje. Twee pieten kwamen van het dak (er stonden trappen omdat er werkzaamheden waren op het dak). Helaas was de opstelling niet optimaal. Er waren ouders die tussen de kleutergroepen stonden waardoor andere kleuters het niet konden zien. Het is moeilijk om hier een goede oplossing voor te vinden. Ideeën die naar boven kwamen tijdens de evaluatie waren: Een speciaal oudervak Sint op het kleuterplein met de ouders achter de hekken Sint aan laten komen als de ouders alweer weg zijn In de klassen was het erg leuk. De hoeveelheid pieten was goed en ze waren erg grappig. Een tip voor volgend jaar is om een aantal pieten iets eerder naar de volgende klas te laten gaan.

6 5. Kerst Direct na het Sinterklaas feest heeft de OR de school gezellig in kerstsfeer gebracht. Ook kwam er een winterse tekening op de ramen van het kleuter gymlokaal. Kinderen uit groep 7/8 hebben deze mooi ingekleurd. Op de een na laatste dag voor de kerstvakantie kwamen alle kinderen op hun mooist in het donker naar school om met elkaar gezellig te eten in de klas. Onderweg naar school was het pad verlicht en op het plein was het ouderkoor kerstliedjes aan het zingen. De lampionnenoptocht was erg geslaagd. Mooi om te zien dat de oudste kinderen zich ontfermden over een kind uit een lagere klas om samen hand in hand met een lampion een rondje te wandelen. De ouderborrel tijdens het kerstdiner van de kinderen was heel gezellig. Er was een grote opkomst. Het was voor veel ouders niet duidelijk dat ze ook hapjes mochten maken voor deze borrel. Dit is dus een aandachtspuntje voor volgend jaar.

7 6. Filmavond De filmavond is dit jaar niet doorgegaan. Het was altijd erg lastig om een geschikte film te vinden die niet te eng, niet te saai en die ook nog niet door iedereen was gezien. Er is een groep samen gesteld met ouders en leerkrachten om in plaats van deze activiteit iets nieuws te verzinnen. 7. Pasen De OR heeft gezorgd voor de gezellige paas en lente versiering in en om de school. Dit is een investering voor een aantal jaar, bijna alle decoratie kan wel een aantal jaren mee. De takken voor in de klassen kwamen van een opa (boomkweker) en vanuit een moestuin. Niet alle leerkrachten waren even enthousiast over een tak in de klas, dus voor volgend jaar moet even overleg plaatsvinden of en hoeveel takken er gewenst zijn. Alle ontbijtspullen zijn door de OR de avond van te voren klaargezet per klas. Alle klassen zagen er gezellig uit en er waren zelfs kinderen heerlijk in hun pyjama gekomen. Voor volgend jaar is het een aandachtspuntje dat de hele klas dezelfde servetten krijgt zodat het meer een geheel is en dat er geen onderlinge ruil activiteiten zijn. Groep 7/8 namen zelf wat lekkers mee en voor volgend jaar willen ze er misschien een andere draai aan geven door bijvoorbeeld een Adoptie kip per klas te nemen. In verband met het milieu heeft de OR besloten om bordjes en bekers aan te schaffen zodat we niet telkens meer dan 300 plastic bordjes weggooien. Deze kunnen ook met kerst gebruikt worden. 8.Sportdag De groepen 1/2 hadden over het gehele plein spelletjes (meeste gehuurd bij BSW Rotterdam) en werden in groepjes begeleid door kinderen uit groep 7/8. Sommige vonden het in het begin lastig om het hele groepje dezelfde kant op te laten gaan, maar ze werden er steeds handiger in. Geweldig om te zien hoe ze de spellen uitlegden en zich over de kinderen ontfermden als ze bv gevallen waren of het spannend vonden. Er was voor elk groepje ook tijd ingepland voor het schminken en springkussen.

8 Groepen 3/4 hadden de volgende 4 workshops: dansen, dammen, tennis en voetballen. Ze waren reuze enthousiast over deze sportactiviteiten alleen vonden de meeste het toch jammer dat ze niet geschminkt mochten worden en dat ze geen tijd hadden voor het springkussen. Volgende jaar toch proberen dit ook voor hen in te plannen. 9. Schoolfotograaf De schoolfotograaf verliep dit jaar fantastisch. Een goede planning is erg lastig, want er moet rekening gehouden worden met gym, zwemles en andere buitenschoolse activiteiten, maar na veel gepuzzel en op het laatst nog wat wijzigingen is het goed gelukt. De fotograaf had net als elk jaar een assistent bij zich die bij de kinderen die aan de beurt waren alvast even het haar goed deed of wat aanwijzingen gaf waardoor de foto s sneller achter elkaar genomen konden worden en de totale klas minder lang hoefde te wachten. De foto s zijn eenvoudig online te bestellen, alleen duurde het dit jaar wel lang voordat ze online waren. Of we volgend jaar weer voor dezelfde fotograaf kiezen is nog niet duidelijk. 10. Avond 4-daagse

9 We hadden wel 110 aanmeldingen dit jaar voor de avond 4-daagse. De 4 routes met plattegrond waren te downloaden van de site. Het waren mooie en afwisselende routes, met heerlijke hapjes/drankjes voor tussendoor. De intocht op de laatste dag was echt geweldig met bloemen, muziek en leerkrachten die de kinderen feliciteerden. Jammer was het dat vele kinderen elke avondroute als een wedstrijd beschouwden, waardoor ook niet door iedereen de exacte route gelopen. Een idee voor volgend jaar is dan ook om met 2 ouders met een banner voorop te lopen die niet ingehaald mag worden.

10 3. Financiën 1. Financieel jaarverslag

11 2. Vooruitblik schooljaar Begroting ouderraad Tabel 1 Inkomsten Ouderbijdrage van 31,- bij 100% Geschatte ouderbijdrage 85% 11439, ,15 Begroting per activiteit Begroot Toelichting Opening schooljaar 60,00 Versiering Kinderboekenweek 500,00 Boekenpakket, prijs en lekkers Sinterklaas 2000 Cadeautjes, speculaas en feest Kerst 1100 Aankleding diner en ouderborrel, inclusief versiering voor de nieuwe klassen Voorleesontbijt kleuters 60,00 Broodjes en drinken Pasen 750 Ontbijt en aankleding tafels Disco 5 t/m Drinken en lekkers Afscheid groep ,50 per kind Blijdorp gr. 5/6 600,00 Entree/les kinderen en hulpouders Nieuw feest/viering/activiteit 900 Nader in te vullen door het Team en OR sportdag ,00 Nog te bespreken Overige kosten Subtotaal 7990,00 Bibliotheek gr. 1/2 150 Bibliotheek gr. 3 t/m Klassengeld ,- per klas x 14 klassen Bijdrage schooltuin 80 Planten, zaad etc. Bankkosten ING kwartalen overschrijfkosten Onvoorzien 400,00 Subtotaal 2190 Totaal 10180,00 Hoger begroot ivm overschot vorig jaar.

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

[Geef tekst op] Jaarverslag OR

[Geef tekst op] Jaarverslag OR [Geef tekst op] Jaarverslag OR 2016-2017 Jaarverslag Ouderraad KC BuitenRijck Schooljaar 2016/2017 1. Inleiding De Ouderraad ondersteunt het schoolteam bij de organisatie van vieringen en allerlei activiteiten

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden:

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden: Jaarverslag Ouderraad Kennemerpoort lokatie Hofdijkstraat t.b.v. de AOV 24 oktober 2016 6 oktober 2016 Voorwoord De ouderraad heeft als taak om de (feestelijke) activiteiten op en rond de school te organiseren

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Jaarverslag. Ouderraad

Jaarverslag. Ouderraad Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014-2015 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag

Secretarieel jaarverslag Secretarieel jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Voorwoord Het was best een uitdagend jaar voor de Tjotter, dat schooljaar 2014/2015. Door de samenvoeging van Tjotter Buiten en Binnen was het hoofdgebouw

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2016-2017 Pagina 1 van 5 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013 2014 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 15 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Laatste rapport 2011-2012. Juffen/meesterfeest middenbouw. ZOMERFEEST een geweldig succes! Waar uw kind "thuis" is.

Nieuwsbrief. Laatste rapport 2011-2012. Juffen/meesterfeest middenbouw. ZOMERFEEST een geweldig succes! Waar uw kind thuis is. Waar uw kind "thuis" is. 15 juni 2012 jaargang 14 nummer 19 Laatste rapport 2011-2012 Op dinsdag 26 juni krijgen de kinderen de rapporten mee naar huis. Als de leerkracht van uw kind u nog wilt spreken

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2014 2015 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de oudervereniging van de Kardinaal de Jong School. De oudervereniging bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD. Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015

JAARVERSLAG OUDERRAAD. Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015 JAARVERSLAG OUDERRAAD Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015 Inhoud 1. Voorwoord 2. Algemeen 1. Samenstelling Ouderraad schooljaar 2014/2015 2. Vergaderingen 3. Festiviteiten 1. Schoolreis 2. Kleuterfeest

Nadere informatie

U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al. Op dit moment hebben we al een aantal activiteiten achter de rug.

U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al. Op dit moment hebben we al een aantal activiteiten achter de rug. Beste ouder(s)/verzorger(s), U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al verschillende keren voorbij zien komen en misschien ook al de bijdragen voor uw kind(eren) voldaan. We zijn

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw Jaarverslag ouderraad OBS de Zilvermeeuw 2014-2015 Samenstelling ouderraad schooljaar 2013-2014: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Simone van Esch Suzanne Paap Els Meijer Astrid Pletting Danielle

Nadere informatie

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school:

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school: Amstelveen, november 2015 Beste ouders en/of verzorgers, Graag wil ik u op de hoogte stellen van de bezigheden van de Oudercommissie (OC). De OC bestaat uit een groep van enthousiaste ouders die zich inzetten

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Voorwoord De ouderraad van de ONS is in het schooljaar 2014-2015 ook weer zeer actief geweest in de ondersteuning van de school met diverse activiteiten.

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Bijlage 1 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Leden van de ouderraad Kim - Voorzitter Nynke - Secretaris Valerie - Penningmeester Jessie en Atty algemene leden Denise komt nieuw in de OR als algemeen

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017 Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz),,,, Marloes, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr), Rosaima, Anna, Cindy, Anka, Nilda, Linette, Carla,

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag schooljaar Vereniging Ouderraad de Boemerang 18 SEPTEMBER 2017 Opgesteld door: Manon Holtman Inhoudsopgave Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Vereniging Ouderraad de Boemerang 1. INLEIDING... 2 2. KAMP GROEP 8... 3

Nadere informatie

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer:

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer: Nieuwsbrief 5: 20 december 2018 Van de directie De laatste adventkaars is op school aangestoken: het is Kerstmis op Het Tangram. Tijdens de verschillende kerstvieringen hebben de groepen 6 de kerstmusical

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank Jaarverslag 2017/2018 Ouderraad CBS De Rank Algemeen Samenstelling ouderraad De ouderraad is in schooljaar 2017/2018 als volgt samengesteld: Pascal Kwakman Linda van Staveren Esther Bal Nicole Neall Barbara

Nadere informatie

Activiteitenkrant

Activiteitenkrant Activiteitenkrant 2018-2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de Activiteitenkrant van het schooljaar 2018-2019. We willen ouders graag actief betrekken bij de activiteiten die georganiseerd worden

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Nummer 4, 7 december 2018 Kalender: 10 dec Inloopspreekuur CJG, 8.00-9.00 uur 11 dec Verjaardag juf Diana, helpende hand bij de kleuters 20 dec Kerstviering en diner op school 21 dec

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar schooljaar 2015-2016 03 04 05 06 07 08-09 10 11 12 13 14 15-16 17 18 19 20 21 22-23 Sail Sail Sail Sail Eerste schooldag Continuerooster: kinderen vrij vanaf 14.00 uur Luizen Continuerooster: kinderen

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014 Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2013-2014 1 Inhoud Samenstelling bestuur... 4 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging...4 Communicatie en overleg... 4 Dag van de leraar... 5 Kinderboekenweek...

Nadere informatie

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad:

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Jaarverslag Dit verslag gaat over het schooljaar 2014 2015. De ouderraad is er voor de ondersteuning van de school tijdens bepaalde evenementen. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Per schooljaar vinden

Nadere informatie

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de ouderraad. Hierin leggen wij (ouderraad) verantwoording af aan de ouders van onze school over wat wij met uw geld hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 De volgende editie krijgt u op vrijdag 28 november U kunt de nieuwsbrief per mail ontvangen door u zelf aan te melden op onze website, ook kunt u hem bekijken op de website onder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Jaargang 10 Nummer 7 16 november 2018 Agenda Maandag 19 - vrijdag 23 november Dinsdag 20 november Dinsdag 20 november Woensdag 21 november Donderdag 22 november Woensdag 28 november Donderdag 29 november

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017 Algemeen Dit is het jaarverslag van de Ouderraad van PCB De Schakel in Leimuiden. Dit verslag betreft het schooljaar 2016 2017. In het afgelopen schooljaar heeft de Ouderraad (OR) 6 x vergaderd. De verslagen

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Stichting Ouderraad Protestant-Christelijke basisschool De Regenboog Page 1 of 11 Inhoudsopgave Jaarverslag: Inleiding 4 Activiteiten 5 1.

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 juli 2017

Nieuwsbrief 24 juli 2017 Breedveld 7, 1025 PZ Amsterdam tel.: 020 6371265 email: info@ikcbuikslotermeer.nl voor onderwijs en opvang van 0 tot 13 jaar Nieuwsbrief 24 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5 Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 Schoolvoetbal Elk voorjaar doen wij mee met het schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA. Activiteitenverslag schooljaar Kinderboekenweek. Sinterklaas

OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA. Activiteitenverslag schooljaar Kinderboekenweek. Sinterklaas OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA Activiteitenverslag schooljaar 2017-2018 Samen met het team heeft de ouderraad de volgende activiteiten georganiseerd. Kinderboekenweek Het thema van deze Kinderboekenweek

Nadere informatie

Jaarverslag Tweco

Jaarverslag Tweco Jaarverslag Tweco 2016-2017 Inhoud 1. LEDEN VAN DE TWEEMASTER EVENEMENTENCOMMISSIE (TWECO) 3 2. COMMISSIES 4 3. FINANCIEEL JAARVERSLAG 12 4. DECHARGE 13 5. VOORUITBLIK 2017-2018 14 1. Leden van de Tweemaster

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

Financieel verslag Activiteiten Commissie en begroting

Financieel verslag Activiteiten Commissie en begroting Financieel verslag Activiteiten Commissie en begroting Ontvangsten en Uitgaven Opbrengst oude boeken Werkelijk 11,30 Ouderbijdrage 1.750 1.515,50 1.600 Totaal uitgaven 1.750-1.396,81 1,600 Overschot of

Nadere informatie

Nieuwsblad 3 30 september 2016

Nieuwsblad 3 30 september 2016 Kinderboekenweek Aanstaande maandag beginnen wij op school alvast aan de Kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet, is het thema dit jaar: Opa en oma, voor altijd jong. De juffen en meesters zullen dit op

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014

ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014 ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014 17 e jaargang A L G E M E E N De eerste vier weken zitten er al weer op. Wat is het toch leuk om te zien dat alle kinderen weer zijn gegroeid, niet

Nadere informatie

Informatieboekje. van de ouderraad. van De Springplank 2007/2008

Informatieboekje. van de ouderraad. van De Springplank 2007/2008 Informatieboekje van de ouderraad van De Springplank 2007/2008 2 Zoetermeer, 10 oktober 2007 Beste ouders en verzorgers, De ouderraad is van plan dit jaar weer een heleboel leuke activiteiten te organiseren

Nadere informatie

Agenda voor december/januari 2019

Agenda voor december/januari 2019 Agenda voor december/januari 2019 Jaargang 17 nummer 04 Almere, 20 december 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Donderdag 20 december

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

T STARTBLOK 2011-2012

T STARTBLOK 2011-2012 T STARTBLOK 2011-2012 Voor u ligt het jaarverslag van de oudervereniging. Het verslag zal tijdens de jaarvergadering op maandag 29 oktober 2012 besproken worden. Onze oudervereniging bestond in 2011-2012

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

Op 5 december gingen we onze chocolade letters versieren met hagelslag, smarties en nog veel meer lekkers. We moesten de letters eerst föhnen zodat

Op 5 december gingen we onze chocolade letters versieren met hagelslag, smarties en nog veel meer lekkers. We moesten de letters eerst föhnen zodat Sinterklaas Wat spannend!!! Op 3 december kregen we hoog bezoek van Sinterklaas. Vol spanning zaten we met alle groepen 3 te wachten of hij niet per ongeluk ons klaslokaal voorbij zou lopen. Gelukkig gebeurde

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD DE BOOMHUT 2017/2018 Wie namen deel in de Ouderraad (OR)? Angela (voorzitter en communicatie) Angélique (tot mei) Eveline Fenna Jan (penningmeester) Mandy Maureen Robin Sandra (nu

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Een heel gezellige tijd is weer aangebroken. Ouders en teamleden hebben gezorgd voor een prachtige aankleding van onze school. Elke morgen is er weer iets nieuws te zien in

Nadere informatie