Social media. Pleuni Clijnk MM1a

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Social media. Pleuni Clijnk MM1a"

Transcriptie

1 Social media Pleuni Clijnk MM1a

2 inhoudsopgave site facebook... 3 site twitter... 4 site youtube... 5 site flickr... 6 site hyves... 7 site nujij... 8 site schoolbank... 9 site linkedin...10 site Google site Partyflock...12 site soundcloud...13 site myspace...14 site Foursquare...Error! Bookmark not defined. site crunchyroll...16 site Pinterest...17

3 site 1 facebook Een site waarop je meningen, artikelen, filmpjes en foto kan delen met vrienden en familie die ook een account hebben. Particulieren en bedrijven. Soms ook de overheid. De berichten die je plaats lezen andere mensen en die kunnen er op reageren of liken. Ook kan je filmpjes en foto s plaatsen waar je vrienden, familie en kennisen op kunnen reageren. Ook zitten er sociale spelletjes op de site, dat houdt in dat je vrienden je kunnen helpen om verder te komen in het spel. De hoeveelheid tijd dat een persoon op facebook zit is persoonlijk. Somige mensen kunnen uren lang bezig zijn met de spelletjes op de site maar meestal kijken mensen er om het uur een paar minutjes op. Het is zo populair in onze maatschappij dat je er bijna niet aan ontkom. Voor bedrijven is het wel belangrijk om Facebook te gebruiken. Grote bedrijven nemen ook vaak facebook specialisten aan. Er zijn heel veel sites waarop je de informatie van die site op facebook kan zetten. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Youtube en 9gag. Casus Bedrijven kunnen adverteren, naambekendheid creëren en contact houden met de consumenten. Voorbeeld: aan de rechterkant staat heeft Dance4life een actie waarbij zij 1,- doneren als je hun Facebook pagina liked.

4 site 2 twitter Het is een site/applicatie waarop je kan microbloggen met je volgers. Microbloggen houdt in dat je korte berichtjes kan sturen van maximaal 140 tekens. Jou volgens, de mensen die jou berichten lezen, hebben de mogelijkheid om jou berichtje te retwitten, dat betekend dat zij jou beichtje versturen naar hun volgers. Ook kunnen zij jou berichtje citeren en er tekst bijzetten of aanpassen. Particulieren, beroemdheden en bedrijven. Soms ook de politie. Je maakt berichtjes en die verschijnen op je volgers hun timeline. Als je volgens reageren kunnen ze direct op jou reageren, door bijvoorbeeld een vraag te stellen, maar zij kunnen zich ook herkennen in jou twit en dan is de informatie meer gericht op hun eigen volgers. Je gebruikt er iets is gebeurt wat de moeite waard is om te delen of je een interessante mening hebt. Soms vinden twitteraars het ook fijn om precies hun handeling te twitten. Dit wordt niet altijd gewaardeerd. Vaak kijken twitteraars meerdere keren op een dag een paar minuten op hun twitter. Voor bedrijven is het niet de meest effectieve manier om te adverteren. Wel is het goed voor naambekendheid en kan je werken aan je imago. Bij veel sites heb je de mogelijkheid om een link te twitten met een korte zin erbij. Voorbeelden hiervan opnieuw Youtube en trendhunter. Zoals eerder vermeld kunnen bedrijven het gerbuiken om hun naambekendheid te vergroten, ze kunnen werken aan hun imago en ook kunnen ze kun klanten op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en acties. Voorbeeld: Starbucks maakt hun actie bekend via een tweet.

5 site 3 youtube Een site waarop je filmpjes kan bekijken en delen. Je kan ze ook liken en/of er commantaar op zetten. Particulieren en adverterders. Je kan zoeken per onderwerp, gebruiker en naam. Naast het gekozen filmpje staat filmpjes met het zelfde onderwerp. Op die manier zie je steeds meer filmpjes die jij interessant vind zonder dat je moet zoeken of moeiten moet doen. In je vrije tijd kan je voor je vermaak filmpjes kijken. Maar er staat ook veel informatieve filmpjes op en bij een presentatie kan je die ondersteunen met een filmpje. Ook kan je het gebruiken om muziek te luisteren. Er is eigenlijk, naar mijn mening, geen ontkomen aan. Iedereen gebruikt het en het is de beste video publicatie site van zijn soort en ook de bekendste. Je kan een filmpje delen via facebook, twitter, google+, blogger, NUjij, Tumblr, Myspace, Digg en del.icio.us Casus Als adverterder heb je de mogelijkheid om je comerciel voor het filmpje af te spelen en ook om advertenties op de site laten verschijnen. Jou comerciel kan worden alleen worden uitgezonden bij filmpjes die jou doelgroep bekijken. Voorbeeld: voor het gekozen filmpje wordt een commercial van 25 seconde van Dr. Oetker afgespeeld.

6 site 4 flickr Een site van Yahoo waarop je foto s kan delen Particulieren en profesionele fotografen Je bekijkt andere gebruikers kun foto s en daar kan je op reageren. Nadat je jouw foto s op de site hebt geplaatst kunnen andere gebruikers ook jouw foto s zien en daar ook weer op reageren. Als je de behoefde voelt om je foto s met andere te delen en profesionele fotografen gebruiken het ook wel om zich te laten zien en om aan naambekendheid te werken. Vooral voor profesionals is het aan te raden omdat dit de beste site is op het gebied van photo-sharing. Maar voor normale gebruiker is foto s delen ook mogelijk via facebook. Je kan delen via Facebook, twitter, en blogs. Casus Voor adverderders is dit niet een hele goede optie. Ik kom geen advertenties tegen op de site en als ze er wel zijn, betwijfel ik of het effectief is om op flickr te adverteren.

7 site 5 hyves Een site waarop je een persoonlijk profiel van jezelf kan aanmaken en je kan berichtjes plaatsen bij de profielen van je vrienden. Particulieren. Vooral kinderen en jongeren. Je maakt een persoonlijk profiel van jezelf aan met je gegevens. Ook kan je filmpjes op je profiel zetten en de berichten die je vrienden plaatsen heten krabbels. In je vrije tijd. Je zit hier vaak langer op dan op facebook, want hier kan je je profiel aanpassen en contact houden met je online vrienden. Het is tegenwoordig achterhaald om hyves te gebruiken. Van de 10 miljoen leden zijn er maar 3 nog actief op de site. Hyves wordt wel meer gebruikt door kinderen en jongeren dan facebook. Nieuws brichten op Hyves kan je twitten maar voor de rest lijkt de site niet verbonden te zijn met andere sites of applicaties. Casus Bedrijven kunnen een pagina aanmaken en de hyves leden kunnen kunnen deze pagina s volgen. Voorbeeld: 3FM Serious Request heeft een pagina waarop je met live beelden naar de muziek kan luisteren.

8 site 6 nujij Een site waarop je nieuwsberichten kan lezen en er over kan dissusieren. Particulieren van middelbare leeftijd. Door op de andere berichten te reageren blijven ze op de voorpagina en wordt er door mensen op gereageerd en wordt er gedissusierd. Zelf kan je ook een linkt plaatsen en kunnen mensen kiezen of ze jou bericht oninteressant vinden of het op de voorpagina willen hebben. Als je geinteresseerd bent in nieuwsberichten en het kan op elk moment. Het is niet een site waar je niet om heen kan en het is ook niet een site die iets belangrijks bijdraagt aan de technologische ontwikkeling. Dus naar mijn opinie is het niet nodig. De berichten kan je delen via facebook en twitter. Adverteren op deze site is mogelijk via de redactie. Als je adverteerd via een nieuwsberichtje of in het commantaar bij een filmpje, word je account geblokkeerd en je reactie verwijderd. Een voorbeeld van een bedrijf die het wel netjes heeft gedaan is DTG. Hun advertentie staat boven de site en als je erop klikt kom je bij DTG hun site.

9 site 7 schoolbank Een site waarop je in contact kan kopen met voormalige klasgenoten. Particulieren van middelbare leeftijd en adverterders. Als je jezelf registreerd kun je kijken wat er van je oude klasgenoten is geworden. Ook kan je foto plaatsen en bekijken en je kan scholen beoordelen. Als je nieuwsgierig bent naar de mensen van vroeger of als je een specifiek persoon zoekt. Nee, naar mijn mening mis je niks als je deze site niet gebruikt. Het is niet een heel toon aangevende site in de ontwikkeling maar wel leuk als je al een tijd geen student meer bent. Geen. Voor bedrijven waarbij school en het verleden een rol speel, is dit een goede site om te adverteren. Ook gewoon voor bedrijven die hun doelgroep tussen de 30 en 50 is. Voorbeeld: KLM hun advertentie staat boven de in de site. Ook hier kan word je doorverwezen naar de site van KLM.

10 site 8 linkedin Een site waarop je een profiel van je carriere aan maakt en je in contact kan komen met mogelijke opdracht gevers. Profesionals van ongeveer rond de 25 tot en met 45. Je maakt een profiel aan en hierop zet je al je gegevens en je vorige banen. Je kan klas- en studiegenoten en oude colega s vinden en contact met ze leggen. Ook kan je interne connecties leggen via Linkedin. Als je hoger op wilt of een nieuwe baan zoekt. Het is een moderne manier van solliciteren en zelfs op dat vlak moet je met je tijd mee gaan. Dus als je rond de 20 bent vind ik wel dat je het moet gebruiken. Linked in staat in verbinding met twitter, wordpress, comapny buzz en slideshare. Casus Voor veel bedrijven is Linkedin een goede manier om nieuwe mensen binnen te halen maar je kan ook adverteren op de site. Voorbeeld: Vistaprint deelt een actie mee in de advertentie ruimte van Linkedin.

11 site 9 Google+ Een site waarop je al je vrienden, kennisen en collega s met een google plus account kan categoriseren. Ook kan je via een video chat met elkaar praten, genaamt een hang out. Particulieren en bedrijven. Op deze site zitten over het algemeen geen kinderen of jongeren. Je kan je contactpersonen in de circel plaatsen die voor hun besteemd is. Zoals de circel werk of de circel familie. Dit doe je zodat je een bericht kan plaatsen in een circel en alleen die mensen het kunnen lezen. Bijvoorbeeld: je collega s en je familie leden krijgen dan niet te horen wat je tijdens het uitgaan hebt gedaan, als je dat zegd in de circel vrienden. Ook kan je jezelf in een hang out plaatsen en kan je met de contact personen praten die zichzelf daar ook in hebben geplaatst. Je kan dan via de webcame je vrienden zien en je kan met ze praten. Het kan ook zakelijk woorden gebruik om op een makkelijke namier contact te houden met je collega s en je zakelijke connecties. Als je de behoefde voeld om je contact personen of je zakelijke connecties up-to-date te houden. Het is het beste om dit programma s te gebruiken als de mensen met wie jij contact wil hebben, ook google plus te gebruiken. Het is namelijk op dit moment nog niet zo groot als Facebook. Er zijn genoeg altenatieven maar dit is een effectieve manier om contacten te onderhouden. Het is zakelijker dan Facebook want de informatie die je erop zet is gerichter. Je krijgt informatie van je collega s die ook werkelijk betrekking hebben op je werk. Google plus staat nu al standaard op grote sites met de optie om het te delen via Google plus. Voor de rest heb je, naar mijn weten, geen applicaties. Je kan geen spelletjes spelen en de applicatie die je gebruikt in de hang out, is van Google zelf en dus geen externe applicatie. Voor bedrijven is het handig om te gebruiken als zij hun contact willen onderhouden met collega s en zakenpartners. Als er bijvoorbeeld veel medewerkers over de hele wereld wonen is het makkelijk om in de hang out een meeting te houden en informatie te delen in de circel werk. Adverteren is nog niet mogelijk.

12 site 10 Partyflock Een site waarop je informatie krijgt over komende dansfeesten. De site bevat ook forums, chats en foto s van feesten. Jongeren en jong-volwassenen die actief zijn in het uitgaansleven. Er is ook ruimte voor adverterders. Je leest over feesten en kunt daar op reageren. Ook kun je je mengen in gesprekken en vragen stellen. Je kan ook een account aanmaken en zo nog actiever deel nemen aan de discussies. Als je naar een feest wil gaan, wilt na lezen hoe het was of foto s wil bekijken. Als je onder hun doelgroep valt, is het een goede site. De informatie is volledig en je kan makkelijk je mening geven over aankomende feesten en je ervaringen delen. Bij sommige feesten staat er een link naar Facebook en moet je die pagina liken om op de hoogte te blijven. Organisaties van feesten kunnen hun feest promoten op Partyflock en kunnen adverteren op de homepage. Voorbeels: het feest Euphoria. Hun poster en hun informatie staat bovenaan op de homepage.

13 site 11 soundcloud Een site waarop je je eigen gemaakte muziek kan delen met je followers. Zij kunnen jou nummers delen met hun followers en kunnen erop reageren. Jongen artiesten. Je kunt je eigen remixen, demo s en muziek nummers uploaden op de site en al je volgers kunnen er dan naar luisteren. Als je nieuwe nummers heb opgenomen of als je wilt adverteren. Het is minder massal dan Youtube en als je als band graag je muziek wilt delen met vrienden en familie is dit een goede optie. Ook kunnen kleine bands elkaar op de hoogte houden van nieuwe nummers. Je kan de muziek nummers delen via Facebook, twitter, tumbler, , wordpress en myspace. Er is een ruimte om te adverteren en dat is vooral interessant voor bedrijven wiens doelgroep jong-volwassenen zijn en met name die met interesse in muziek. Bijvoorbeeld: een advertentie van Apple over de ipad.

14 site 12 myspace Een site waarop je een pagina over jezelf kan aan maken en die van je vrienden kunt bekijken. Particulieren en adverterders. Je maakt een pagina over jezelf aan, met informatie over de scholen waar je op heb gezeten en je interesses. Vrienden kunnen reageren op jou pagina en ook op je foto s. Je kan ook naar de pagina s van vrienden gaan maar ook naar die van merken, zoals coca cola. In je vrije tijd. Myspace is de grootste site na facebook. Dus myspace kan je gebruiken voor naambekendheid en relatie met de klant. Het is aan te raden om het naast Facebook te gebruiken en niet in plaats van Facebook. Je kan games spelen van andere ontwikkelaars dan myspace. Je hebt ook de mogelijkheid om informtatie, foto s en filmpjes van andere sites te delen via myspace. Als bedrijf kan je adverteren op Myspace een voorbeeld hiervan is Sennheiser. Dat is een bedrijf die koptelefoons verkoopt die bestempt zijn om game ervaring te vergroten.

15 site 13 CafeMom Een site met informatie en tips voor moeders en aankomende moeders. Vrouwen van 25 tot 55. Je moet een account aanmaken en dan kan je klikken op onderwerpen die jij interessant vind. Zoals gerechten, hobbies, gezondheid en opvoedkundige tips and tricks. Bij het door jou gekozen onderwerp kan je nieuwe informatie toevoegen maar je kan ook de bestaande blogs lezen en er op reageren. Als je een vrouw bent en nieuwsgierig bent of graag haar kennis deelt. Nee, dit is geen belangrijke site op het gebied van social media maar het is voor adverterders wel echt een goede site om te adverteren als hun doelgroep moeders zijn. De site staat gelinked met Facebook, twitter en youtube. Zoals eerder vernoemd is het een goede site om op te adverteren als je doelgroep moeders is of de vrouw in het algemeen. Een voorbeeld hiervan is de reclame van felicitas. Als je je aanmeld op hun pagina maak je kans op een zwitsel cadeaupakket.

16 site 14 crunchyroll Een site waarop je anime kan kijken en kan meepraten via de forums. Anime is een Japanse tekenfilmstijl en wordt over de hele wereld goed bekeken. In Europa en Amerika kijken veel jongeren en jong-volwassenen anime maar in Japan en China ook de volwassen. Je kan je favoriete anime op zoeken.als je behoefde hebt om je ervaringen of emoties te delen kan je naar de forums gaan en mee praten of een nieuwe disscusie starten. Naast anime kan je er ook andere onderwerpen bespreken, zoals muziek manga (de stripboekversie van anime) en sport. Als je de tijd hebt om anime te kijken, dus in je vrije tijd. Nee, het is een goede site voor vermaak maar geen belangerijk op het gebied van social media. Voor adverteerders is het een goede site als zij zich internationaal richten op jongeren en jong-volwassenen. Je kan Crunchyroll volgen twitter en je kan hun Facebook pagina liken. Op de site vermelden ze duidelijk hoe oud kun gebruikers zijn en welk geslacht het meest overheerst. Het meerden deel van de bezoekers zijn Caucasian, daarmee bedoelen zijn de Europeanen. Het mannelijke geslacht overheest met een kleine 10% en de meest voorkomende leeftijd is 18 tot en met 34. Als dit profiel voldoet aan de doelgroep die je wilt bereiken, is dit een goede site om te adverteren. Voorbeeld: Sony maakt daar reclame voor de playstation 3.

17 site 15 Pinterest Een site waarop jij plaatjes kan plaatsen en delen. Op dit moment zit het in de lift. Steeds meer mensen gaan Pinterest gebruiken en het is vooral populair bij jong-volwassenen. Ook kan je als bedrijf een pagina maken en zo je klanten boeien met mooie plaatjes en werken aan je naam bekendheid. Als je jezelf hebt aangemeld kan je kiezen uit verschillende onderwerpen. Je kan de plaatjes bekijken van de onderwerpen die jou interessant lijken. Als je een plaatje wilt delen klink je op repin. Jou volgers kunnen jou gedeelde plaatje zien, er op reageren en het ook weer repinnen. In je vrije tijd als je het gebruikt voor vermaak. Als bedrijf moet je vaak plaatjes plaatsen om er voor te zorgen dat je in de publiciteit blijft. Dus net als andere social media sites met je er vaak actief mee bezig zijn. Dat verschilt tussen eens per dag en een keer per week. Het is nog niet zo belangrijk als Facebook maar omdat het aantal bezoekers nog steeds stijgt is het een goed idee om ook mee te doen met deze trend. Als de site dan zo groot is dat niemand er meer omheen kan, heb jij al naambekendheid op de site en genoeg volgers. Op veel grote sites, zoals youtube, heb je de mogelijkheid om te delen via Pinterest. Dit kan ook anders om. Naast dat je plaatjes kan repinnen kan je ze ook delen via Facebook of twitter. Zoals eerder aangegeven kan een bedrijf Pinterest gebruiken voor naambekendheid en contact met de klanten. Een voorbeeld hiervan is het Amerikaans bedrijf Organized Interiors. Als ze foto s plaatsen van nieuwe producten, zetten zei ook meteen de link van hun webshop erbij.

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Sociale Media?! Een reis door het sociale media landschap

Sociale Media?! Een reis door het sociale media landschap Sociale Media?! Een reis door het sociale media landschap Inhoudsopgave Wat is sociale media? 3 Verschillende soorten sociale media Het sociale media landschap anno 2013 Verschillende soorten sociale media

Nadere informatie

Aan de slag met social media voor jouw praktijk

Aan de slag met social media voor jouw praktijk Aan de slag met social media voor jouw praktijk Social media zijn online platformen, waarbij de gebruikers de inhoud verzorgen. Kenmerken zijn laagdrempelig, interactie en delen. Gebruik het in je bedrijf

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inleiding 10 Hoofdstuk 1: Wat is een weblog 12 Waarom een weblog 13 Wat kun je doen met een weblog 14 Dagboek 14 Hobby

Nadere informatie

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken 3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken www.entopic.com 2 Over mij: HR & Communicatie achtergrond 5 jaar werkzaam in Recruitment Internationaal georiënteerd Geboren netwerker Ik geloof in wie goed

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Oude Nieuwe Social Media

Oude Nieuwe Social Media #SDVdoedag Oude Nieuwe Social Media SDV Doe-dag Even voorstellen.. Guy STRIJBOSCH E-mail: Twitter: LinkedIn: Website: info@gscoach.nl @guystrijbosch nl.linkedin.com/in/guystrijbosch www.gscoach.nl Wanneer

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Happy & Social 2012 Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Definitie social media Online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie,

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt.

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Copyright. Copyright. Copyright Stefan Rooyackers, Nederland Internet. 2 2011 www.nederlandinternet.nl

Copyright. Copyright. Copyright Stefan Rooyackers, Nederland Internet. 2 2011 www.nederlandinternet.nl Copyright Copyright Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Nederland Internet. Incidentele onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

3. Communiceren en delen

3. Communiceren en delen 63 3. Communiceren en delen Sociale netwerken zijn opgezet met als doel gemakkelijk te kunnen communiceren. U heeft natuurlijk weinig aan uw sociale netwerk als u niet met uw vrienden kunt communiceren.

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Wat staat u te wachten? Social media promo. Redenen om het niet te doen. Web 2.0 Voorbeelden (goed en fout) Tips en trucs, leuke hulpmiddelen

Nadere informatie

Netwerken en solliciteren met LinkedIn

Netwerken en solliciteren met LinkedIn Methusalemlaan 88 7339 HE Ugchelen M 06 4777 6035 T 055 7074269 E info@hartebaan.nl W www.hartebaan.nl KvK 08159509 BTW NL1158.07.706.B02 ING 514 0226 Netwerken en solliciteren met LinkedIn Snel en effectief

Nadere informatie

Veilig op sociale media

Veilig op sociale media Veilig op sociale media Gebruik een sterk wachtwoord. Veilig op sociale media: Facebook, Twi5er & Instagram Infosessie bibliotheek 26 april 2016 Met een veilig wachtwoord kan je jouw persoonlijke gegevens

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

WHAT S HAPPENING 2013

WHAT S HAPPENING 2013 WHAT S HAPPENING 2013 INTERNETGEBRUIK PASSIEF INTERNETGEBRUIK Welkom bij dit onderzoek. Eerst willen we je wat vragen over jouw internetgebruik. Geef van de volgende zaken aan in hoeverre jij dit wel/niet

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de SOCIAL MEDIA Wat is Social Media Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de gebruikers om onderling de dialoog aan

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK Dit boekje is van Stap 1. Tip 1: Tip 2: Tip 3: Stap 2. Wat geef je wel door op internet en wat niet? Kleur het rondje in: Rood = niet doorgeven op internet Oranje

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

Lesprogramma Sociale & Nieuwe media. facebook.com/socialmediainhetmbo

Lesprogramma Sociale & Nieuwe media. facebook.com/socialmediainhetmbo Introductie: In dit programma van 9 weken maken cursisten kennis met de verschillende mogelijkheden van sociale en nieuwe media. Iedere les is geschreven voor 90 minuten en is gericht op eerstejaarscursisten

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home Voorstel website Uiterlijke kenmerken - De site moet een aantrekkelijk, moderne uitstraling hebben met een duidelijke koppeling naar PvdA. (misschien in de vorm van een roos). - De site moet overzichtelijk

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden http://www.appsmaken.nl/wp- content/uploads/socialmedia_intro.jpg Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden 2 Inhoudsopgave - Voorwoord - Inleiding - Deelvragen

Nadere informatie