Jaarbericht 2013 Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek. Hospice Kajan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarbericht 2013 Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek. Hospice Kajan"

Transcriptie

1 Jaarbericht 2013 Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek Hospice Kajan

2 Als alles is gezegd wat zegbaar is gedaan wat doenbaar is vestigt zich in ons de stilte en de roerloosheid de eenvoud en de diepte Erik van Ruysbeek Beste mensen, In dit jaarbericht blikken wij terug op Ook in dat jaar ging het ons erom leven toe te voegen aan de dagen. Aan de kostbare dagen van bewoners maar ook van hun naasten. Met veel toewijding, warmte, kennis en ervaring hebben we in ons mooie huis bewoners en hun naasten hoogwaardige palliatieve terminale zorg geboden. Wij zijn blij om te zien dat in 2013, net als in voorgaande jaren, de mensen zeer tevreden waren met deze zorgverlening. De bewoners In 2013 verbleven 78 mensen in Hospice Kajan, 26 mannen en 52 vrouwen. Dit aantal is overeenkomstig voorgaande jaren. Wat opvalt is dat de gemiddelde opname duur afneemt. Dit laatste komt door de zichtbare trend naar langere thuisverzorging, waardoor men iets later in het hospice wordt opgenomen. De wachttijd is afhankelijk van de bedbezetting. Gemiddeld gaat het om 4 tot 5 dagen. In veel gevallen is het mogelijk de wachttijd te overbruggen met behulp van extra thuiszorg, of de inzet van vrijwilligers. Is de urgentie hoog, dan verwijst het hospice ook naar andere zorgaanbieders. In 2013 bedroeg het bezettingspercentage 79,6 procent (2012: 90 procent). De gemiddelde verblijfsduur was 22 dagen (2012: 24 dagen en 2011: 31 dagen). Het aantal dagen liep uiteen van 1 tot 113 dagen. 3 bewoners waren langer dan drie maanden in het hospice: respectievelijk 93, 97 en 113 dagen. 24 bewoners waren er 1 week of korter. De kortere opnameduur en dientengevolge de vele wisselingen veroorzaken een extra belasting voor alle betrokkenen. Bij korte opnames zijn de bewoners immers al erg ziek als ze in het hospice komen. 1 bewoner is overgeplaatst naar een verpleeghuis.

3 De aard van de ziekte was vooral oncologisch. Daarnaast waren er een bewoners met de volgende primaire opnamediagnoses: hartfalen (2) en ALS (1). De gemiddelde leeftijd was 73 jaar. 35 bewoners kwamen in het hospice vanuit het ziekenhuis, 43 vanuit de thuissituatie. De verleende zorg Voor opname vindt een intakegesprek plaats. Eenmaal in het hospice is elke week een gesprek met de bewoners en/of familie over het verblijf, de zorg, de behandeling en de verwachtingen. Voor alle bewoners vraagt het hospice een indicatie aan bij het Centraal Indicatieorgaan Zorginstellingen (CIZ). De conditie van de bewoner bepaalt hoeveel verzorging, verpleging en begeleiding er nodig is. De afrekening vindt vervolgens plaats aan de hand van de geregistreerde zorg. De financiering van de geleverde zorg gebeurt vanuit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Administratief loopt dit via de Vivium Zorggroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag is er een verpleegkundige in het hospice. Die is verantwoordelijk voor de zorg, verpleging en begeleiding. Vrijwilligers helpen daarbij. Veelvuldig komt de huisarts van de bewoner in huis of is er telefonisch overleg. Elke donderdag en naar behoefte is de geestelijk raadsvrouw aanwezig. De psychosociaal medewerkers is twee dagen in de week beschikbaar. De verpleegkundige Zorg & Innovatie is drie dagen per week aanwezig voor een veelomvattende taak. Ze doet de intake en regelt overplaatsingen, voert de bewonersadministratie deels uit, is verantwoordelijk voor de personele bezetting, bewaakt de kwaliteit en ondersteund kwaliteitsprojecten. De Coördinator Vrijwilligers zorgt voor het vrijwilligersbeleid en de uitvoering daarvan. Haar werk betreft onder meer de werving en selectie en de begeleiding en scholing van de vrijwilligers.

4 Het team Het team van Hospice Kajan bestaat uit professionele zorgverleners en gespecialiseerde vrijwilligers. In het hospice zijn 11 verpleegkundigen in vaste dienst (6,2 FTE) en zijn 4 oproepverpleegkundigen. Een vaste en een oproepverpleegkundige zijn in 2013 met pensioen gegaan. Twee nieuwe verpleegkundigen -een vast en een oproep verpleegkundige- zijn daarom aangetrokken. In verband met de naderende pensionering van de directeur mevrouw T. van Emden - Wiersma in 2014, is medio 2013 gestart met de werving van een nieuwe directeur. Per 1 februari 2014 is mevrouw van der Burgh-Smit als nieuwe directeur met haar werkzaamheden gestart. Zonder vrijwilligers zou Hospice Kajan niet kunnen functioneren. Gelukkig zijn er veel mensen die zich belangeloos inzetten voor het hospice. Een groep van 120 vrijwilligers ondersteunen in de zorg, koken versbereide maaltijden, zijn gastvrouw/heer of onderhouden de tuin en het huis. In 2013 zijn 12 vrijwilligers gestopt en zijn er 15 nieuwe vrijwilligers begonnen. Daarnaast werken in het hospice een geestelijk raadsvrouw (0,2 FTE), een psychosociaal medewerker (0,4 FTE), een vrijwilliger coördinator (0,7 FTE), een verpleegkundige Zorg en Innovatie (0,6 FTE), een huishoudelijk medewerker (0,4 FTE) en een administratief medewerker (0,1 FTE). Het team staat onder leiding van de directeur (1 FTE) en het bestuur (5 leden, belangeloos). Het hospice en haar bewoners worden ondersteund door de Stichting Vrienden (4 bestuursleden). In 2013 was de gemiddelde leeftijd van de medewerkers 57 jaar en van de vrijwilligers 59 jaar. Ziekteverzuim en ARBO Het ziekteverzuim was in ,2 procent. Bij 3 medewerkers was er sprake van langdurig verzuim. In 2013 werd de terugkerende ARBO Risico Inventarisatie uitgevoerd. Op de aandachtspunten die daaruit voortkwamen werden acties ingezet.

5 (Personeels)bijeenkomsten Conferentiecentrum Drakenburg was dit jaar de locatie voor de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst die op 21 mei plaatsvond. De medewerkers werd een creatieve workshop en een samenzang aangeboden. In december was er in Viore een gezellig kerstdiner voor de medewerkers. Harpiste Lavinia Meijer gaf een prachtig kamerconcert voor bewoners, naasten en medewerkers. Personeelsvertegenwoordiging De Personeelsvertegenwoordiging (PVT) hield verkiezingen en is weer voltallig (3 leden). De PVT had overleg met het Bestuur waarin zij spraken over de nieuwe plannen: onder andere over de aanschaf van het pand en de werving van de nieuwe directeur. Nazorg Naasten krijgen een zogenoemde Handreiking toegestuurd, een boekje over rouw en rouwverwerking. In 2013 zijn een viertal herinneringsbijeenkomsten georganiseerd waarin door verpleegkundigen en naasten vorm en inhoud is gegeven aan de nagedachtenis van mensen die zijn overleden. De ervaring leert dat de bijeenkomst voor nabestaanden vaak de afronding van een tijdperiode markeert. Een jaar na overlijden krijgen nabestaanden een kaart van het Hospice. Kwaliteit door de ogen van naasten Hospice Kajan toetst de tevredenheid van nabestaanden via een digitale vragenlijst. In 2013 ontving het hospice van de 50 verstuurde vragenlijsten 21 retour. De nabestaanden waardeerden de zorg en faciliteiten met het cijfer 9.3 (ten opzichte van het landelijke gemiddelde van een 9.0).

6 Giften Giften zijn voor Hospice Kajan van onschatbaar belang. Het hospice kon ook in 2013 weer tal van giften in ontvangst nemen. Kajan stelt de betrokkenheid en steun zeer op prijs. In totaal kwam er ,52 binnen (deels van donateurs die anoniem willen blijven). Dit was een aanzienlijk hoger bedrag dan voorgaande jaren. Particulieren: ,26 Acties en collectes kerken: 9.674,39 Donatie Vierkerkenhuis voor de aanschaf van het kopieerapparaat: 2.635,- Donaties van Stichtingen en bedrijven: - St. Me Jane 1.000,- - St. Falckhuis 5.000,- - Hart4Change 1.000,- - St. Avondglans ,87 Presentaties Het is goed om het hospice onder de aandacht te brengen en te houden. Daarom presenteert Hospice Kajan zich op verschillende bijeenkomsten In 2013 zijn de volgende presentaties over het hospice verzorgd: 1 op de longafdeling van het Tergooi Ziekenhuis, 3 presentaties aan regionale hulpverleners, 1 op het ROC, 2 voor kerken en 1 voor de plaatselijke ouderenbond. Scholing en training Verpleegkundigen volgden bijscholing op het gebied van: palliatief redeneren, spiritualiteit in palliatieve zorg, en een verpleegkundige volgde de Teach the teacher opleiding voor palliatieve zorg. Verschillende verpleegkundigen volgden daarnaast bijscholingen van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). In november 2013 bezochten 5 verpleegkundigen het Nationaal Congres Palliatieve Zorg.

7 Twee stafleden volgden de Bedrijfshulpverleners training en een instructie over de nieuwe brandmeld-installatie Het verpleegkundig team heeft ter bevordering van haar deskundigheid 7 x per jaar intervisiebijeenkomsten onder begeleiding van een externe intervisor Cursussen en andere activiteiten van de vrijwilligers: De introductiecursus en de vervolgtraining werden door respectievelijk 15 en 20 vrijwilligers gevolgd. De thema s in de vervolgtraining waren: lichamelijke zorg (ADL), delier, complementaire zorg en de laatste zorg. Aan Zorg voor de zorgenden werd voor de vrijwilligers invulling gegeven door middel van gespreks- en meditatiegroepen. Onderzoek Hospice Kajan participeert in onderzoek naar de beleving van symptomen bij bewoners. Dit onderzoeksproject wordt geleid vanuit Academisch Hospice Demeter en het UMC Utrecht. Samenwerking Netwerk Palliatieve zorg Gooi & Vechtstreek Verpleegkundigen van Hospice Kajan bieden via het Netwerk Palliatieve zorg Gooi & Vechtstreek de modules van de Basisscholing Palliatieve Zorg aan. Binnen dit zelfde netwerk draagt de Coördinator Vrijwilligers bij aan publieke informatie middagen (Café Doodgewoon) en organiseert zij mede filmavonden in het kader van de Internationale dag van de Palliatieve Zorg. Hospice Kajan is partner en penningmeester in het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi & Vechtstreek. Vanuit dit netwerk wordt gewerkt aan regionale kwaliteitsprojecten, deskundigheidsbevordering en publieksvoorlichting met betrekking tot palliatieve zorg. Daarnaast participeert Kajan in het regionaal hospice overleg van het Netwerk Palliatieve Zorg in Eemland.

8 Associatie van Zelfstandige Hospices (AHCH) Hospice Kajan is lid en penningmeester van de Associatie van High-Care Hospices (AHCH), de koepelorganisatie voor aanbieders van hospice zorg. Lidmaatschap is alleen mogelijk voor hospices die het Keurmerk Palliatieve Zorg hebben behaald. Zes keer per jaar komend de leden van de AHCH bijeen.

9 Algemene gegevens Adres: Borneolaan 18, 1217 HA Hilversum Telefoon: Fax: Website: Bestuur Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: D. Pekelharing (Dirk) M.M. Janssen (Marg) J.E. van Grootel (John) Overige leden: G.J.A.M. Vroom t/m december 2013 (Gerda) C. de Bruin (Carole) F.F.A. Crijns (Ferdinand) F. Italianer (Floris) Coördinator Vrijwilligers C.J. de Groot (Christien) Directeur T. van Emden Wiersma (Tjitske)

Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek Hospice Kajan. Jaarbericht 2014

Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek Hospice Kajan. Jaarbericht 2014 Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek Hospice Kajan Jaarbericht 2014 Vriend, Gun mij de tijd Mijn eigen tijd Wil mij volgen in het proces Niet heb ik behoefte aan advies Niet aan conclusies Niet aan waarheden

Nadere informatie

Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase

Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase Tuinroos in bloei in onze prachtige tuin Hospice Kajan De meeste mensen blijven het liefst tot het eind van hun leven thuis in hun eigen omgeving. Soms

Nadere informatie

Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek. Warmte en geborgenheid in een professionele omgeving

Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek. Warmte en geborgenheid in een professionele omgeving Stichting Hospice Gooi en Vechtstreek Warmte en geborgenheid in een professionele omgeving pagina 2 jaarbericht 2017 Sterven is een onlosmakelijk deel van ons leven, in het licht van ons afscheid wordt

Nadere informatie

Projectplan verbouwing en uitbreiding Hospice Kajan 2015

Projectplan verbouwing en uitbreiding Hospice Kajan 2015 Projectplan verbouwing en uitbreiding Hospice Kajan 2015 Hospice Kajan Borneolaan 18 1217 HA Hilversum T: 035 672 87 40 Datum: 19-01-2015 Auteur: M. van der Burgh-Smit, directeur 1 1. Hospice Kajan Een

Nadere informatie

Hospice De Wingerd. Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst

Hospice De Wingerd. Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst Hospice De Wingerd Hospice De Wingerd Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst De Wingerd is een kleinschalige zorgvoorziening, gelegen

Nadere informatie

Jaarverslag Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en de Regenboog

Jaarverslag Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en de Regenboog Jaarverslag 2013 Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en de Regenboog 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word?

Wat als ik niet meer beter word? Wat als ik niet meer beter word? Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer kunt genezen, is dat een harde boodschap. Deze boodschap roept veel vragen op, zoals: Deze folder is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis Terminale Zorg Wanneer u en uw naasten deze folder onder ogen krijgen, heeft u van uw behandelend arts te horen gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent en uw levensverwachting beperkt is. De behandeling

Nadere informatie

Wegwijzer Hospice Sint- Annaland, oktober 2013

Wegwijzer Hospice Sint- Annaland, oktober 2013 Wegwijzer Hospice Sint-Annaland, oktober 2013 Inhoud Wat is palliatieve zorg?... 3 Waarom een Hospice in de Schutse?... 4 Voor wie is het Hospice bestemd?... 5 Wat biedt het Hospice?... 5 Betrokkenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014

Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014 Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014 Onderwerpen nieuwsbrief Een quote uit het gastenboek Als je geboren wordt, word je omringd door liefde, warmte en geborgenheid. Als je sterft en je wordt

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede. Stichting Hospice Duurstede

Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede. Stichting Hospice Duurstede Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede Stichting Hospice Duurstede ANBI_website 24112013 Bedrijfsplan In 2008 heeft een initiatiefgroep onderzocht of het wenselijk is in de gemeente Wijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er geslaagd

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Q&A s palliatieve zorg voor professionals

Q&A s palliatieve zorg voor professionals Q&A s palliatieve zorg voor professionals Inhoud Wat is palliatieve zorg?... 2 Wanneer begint palliatieve zorg?... 2 Wanneer eindigt palliatieve zorg?... 2 Waar kunnen cliënten de zorg ontvangen?... 2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE ZUID - BEIJERLAND

JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE ZUID - BEIJERLAND JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE WAARD ZUID - BEIJERLAND 1 Inleiding De verpleegkundigen hebben een enorme inzet getoond en zijn een hecht team, waar wij trots op kunnen zijn. Er zijn geen wisselingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014 Inhoud Inleiding... 3 Terugblik op 2014.... 3 Activiteiten VPTZ Venlo e.o.... 4 Financiën... 7 3 Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice.

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice. FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Coördinator Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Stichting Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Het organiseren en coördineren van de zorg aan

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A.,

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., JAARVERSLAG 2017 Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., KvK 41091425, Gerwenseweg 37, 5674SE Nuenen info@vrijwilligerszorgthuis.nl 1 Inhoudsopgave. 1. Voorwoord 2. Verslag van het bestuur

Nadere informatie

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Beschrijving werkwijze 1 Gebaseerd op de eindevaluatie Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2012 Handen en voeten geven aan de liefde die onmisbaar is. jaarverslag 2012 Hospice het Vliethuys 3 Inleiding Het jaar 2012 was een jaar met

Nadere informatie

De VPTZ- Thuis beschikte over 5 vrijwilligers. Hiervan is in de loop van het jaar 1 vrijwilliger gestopt.

De VPTZ- Thuis beschikte over 5 vrijwilligers. Hiervan is in de loop van het jaar 1 vrijwilliger gestopt. JAARVERSLAG 2013 De stichting Hospice Kaaskenshuis en VPTZ Thuis in 2013 De cijfers In 2013 zijn 27 bewoners in het Kaaskenshuis opgenomen. Allen overleden in 2013 evenals een bewoonster die in 2012 al

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor u betekenen U ontvangt deze folder omdat u na opname in het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. In deze folder staat beschreven wat

Nadere informatie

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk Intramurale nazorg INTRAMURALE NAZORG In deze folder leest u wat intramurale nazorg inhoudt, hoe wordt vastgesteld of u hiervoor in aanmerking komt, en hoe deze zorg vanuit het Kennemer Gasthuis (KG)

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2015 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Uw plek in De Spreng 3 Hoe verloopt de opname? 5 Welke zorg kunnen wij u bieden? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2014 Het Hospice is een rode loper naar de hemel. Een bewoner jaarverslag 2014 Hospice het Vliethuys 3 Voorwoord van de voorzitter 2014 was

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud

INHOUDSOPGAVE. Inhoud JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van de coördinatoren 6 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 9 De Meander 10 Contactinformatie 11 INLEIDING Inleiding In onderstaand

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis NAZORG NA ONTSLAG UIT HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten.

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten 2017 Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Inleiding In het verslagjaar 2017 heeft het hospice wederom haar bestaansrecht bewezen. Veel mensen

Nadere informatie

ALS GENEZING NIET MEER MOGELIJK IS Zorggids voor de laatste levensfase

ALS GENEZING NIET MEER MOGELIJK IS Zorggids voor de laatste levensfase ALS GENEZING NIET MEER MOGELIJK IS Zorggids voor de laatste levensfase In deze zorggids vindt u informatie over het zorgaanbod voor de laatste levensfase in de regio Noord Limburg Wanneer de arts u vertelt

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2017

Beleidsplan 2012-2017 TERMINALE THUISHULP NOORDWEST OVERIJSSEL Beleidsplan 2012-2017 Pagina 1 van 5 Inhoud 1. Inleiding 2. De missie van de Stichting Terminale Thuishulp NWO 3. Beleidsdoelen Stichting Terminale thuishulp Noordwest

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2015 Het Hospice voelt als een warme deken. Een bewoner jaarverslag 2015 Hospice het Vliethuys 3 Voorwoord van de voorzitter Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu?

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Wanneer genezing niet meer mogelijk is, staat de kwaliteit van leven voorop. Het is belangrijk om in samenspraak met uw patiënt te onderzoeken welke zorg het best

Nadere informatie

Leerkoers Hospice Kajan 2014-2015. Jaaroverzicht 2014 beleidsrichting 2015

Leerkoers Hospice Kajan 2014-2015. Jaaroverzicht 2014 beleidsrichting 2015 Leerkoers Hospice Kajan 2014-2015 Jaaroverzicht 2014 beleidsrichting 2015 1 Speerpunten 2014 Kwaliteit en continuïteit van vpk/medische zorg Vitaal team Beleid Q&S, R&D &HRM (Financieel) gezonde organisatie

Nadere informatie

Stichting Hospice Dedemsvaart. Beleidsplan Versie juli 2013 Vastgesteld door het bestuur op 3 juli 2013

Stichting Hospice Dedemsvaart. Beleidsplan Versie juli 2013 Vastgesteld door het bestuur op 3 juli 2013 Stichting Hospice Dedemsvaart Beleidsplan Versie juli 2013 Vastgesteld door het bestuur op 3 juli 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk l 2 Doel 2 Bestuur 2 Locatie Hospice 2 Indicatie 2 Eigen bijdrage 2 Aanmelding

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 INLEIDING Inleiding Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Afdeling transmurale zorg In Máxima Medisch Centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit van zorg. Daar valt ook de zorg onder die

Nadere informatie

aandacht en zorg in laatste levensfase

aandacht en zorg in laatste levensfase aandacht en zorg in laatste levensfase *Palliatieve zorg komt van palliare, wat verzachten betekent. Hoe gaat u verder met uw leven als u niet meer beter wordt? Deze informatie is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

Terminaal ziek. Wat nu?

Terminaal ziek. Wat nu? Terminaal ziek. Wat nu? U heeft van uw (huis)arts te horen gekregen dat u in het laatste stadium van uw leven bent gekomen. Dan volgt al snel de vraag hoe en waar u die laatste fase wilt doorbrengen. Thuis

Nadere informatie

De Transferverpleegkundige

De Transferverpleegkundige De Transferverpleegkundige In het Lievensberg ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook de zorg, die nodig is na een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Thuis in de laatste levensfase Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Wat is Hospice De Winde? Hospice De Winde is onderdeel van Zorggroep Solis. Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2015

Jaarverslag Jaarrekening 2015 Jaarverslag Jaarrekening 2015 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 Jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... - 2-1. Algemeen... - 3-1.1 Missie en doelen...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg

Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg 1 Inleiding In Venlo was binnen de grote schakering van mogelijkheden aan zorg nog geen mogelijkheid om mensen

Nadere informatie

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van de coo rdinatoren Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 10 De Meander 11 Contactinformatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en De Regenboog

Jaarverslag 2014. Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en De Regenboog Jaarverslag 2014 Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en De Regenboog 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar:

Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: Ervaringen Palliatieve Zorg Thuiszorg Dichtbij > Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: 43% 43% 6% 9% echtgeno(o)t(e)partner

Nadere informatie

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland, de laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland biedt plaats aan vijf gasten in een huise lijke omgeving. Het

Nadere informatie

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven.

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Jaarverslag 2016 Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Een bewoner jaarverslag 2016 Hospice het Vliethuys 3 Samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Hoe verloopt de opname? 3 Uw plek in de Spreng 5 Welke zorg bieden wij? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............ 1

Nadere informatie

De VPTZ- Thuis beschikte over 4 vrijwilligers. Hiervan is in de loop van het jaar 1 vrijwilliger gestopt.

De VPTZ- Thuis beschikte over 4 vrijwilligers. Hiervan is in de loop van het jaar 1 vrijwilliger gestopt. JAARVERSLAG 2014 De stichting Hospice Kaaskenshuis en VPTZ Thuis in 2014 De cijfers In 2014 zijn 26 bewoners in het Kaaskenshuis opgenomen. Hiervan waren er op 31 december 23 overleden. Vanuit de VPTZ-

Nadere informatie

Zorg binnen handbereik

Zorg binnen handbereik Zorg binnen handbereik een hele zorg minder Zorg binnen handbereik Een hele zorg minder Zorg heb je thuis vaak onverwachts of op korte termijn nodig. Niet altijd is de gewenste zorg direct beschikbaar.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2014

Jaarverslag Jaarrekening 2014 Jaarverslag Jaarrekening 2014 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet

Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet Jaarverslag 2013 hospice De Margriet. Alstublieft; het eerste jaarverslag van hospice De Margriet en wel het jaarverslag van 2013. Het jaar waarin hospice de Margriet

Nadere informatie

Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017

Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017 Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017 Inleiding De stichting Hulpgroep Ernstig Zieken en Stervenden Thuis (HEST) is opgericht in 1983. De stichting heeft als doelstelling het thuis sterven

Nadere informatie

Jaarverslag Nico Tournier

Jaarverslag Nico Tournier Jaarverslag 2015 Nico Tournier Renske Boogaard Verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lelie zorggroep wonen zorg en welzijn, locatie Pniël en De Regenboog 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding...

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Transferpunt voor Nazorg Informatie en bemiddeling bij zorg na ziekenhuisopname. Transferpunt voor Nazorg bevindt zich in de centrale hal

Nadere informatie

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Inleiding U of één van uw familieleden heeft onlangs een beroerte gehad. In de regio Delft/Westland/Oostland werken verschillende zorginstellingen met

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2017 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Jaarverslag 2017, Stichting VPTZ Berkenstein Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag

Nadere informatie

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg Logeerhuis In Via Zorg onderweg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening willen we mensen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht Beleidsplan Stichting Hospice Barendrecht 2014 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 4. Organisatie 5. Zorg en vrijwilligersbeleid 6. Beleidsplan en activiteiten 2 1. Inleiding Deze nota beschrijft

Nadere informatie

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft Hospice Marianahof Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in marianahof Gastvrij thuis 4 Eigen regie 5 Aandacht 6 Multidisciplinair

Nadere informatie

NAZORG. Na uw opname ADVIES

NAZORG. Na uw opname ADVIES NAZORG Na uw opname ADVIES Na uw opname Sommige patiënten hebben na ontslag uit het ziekenhuis nog hulp nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van hulp in de huishouding, verpleegkundige zorg of (tijdelijke) opvang

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz.

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. JAARVERSLAG 2017 1 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. 5 Vrijwilligers blz. 6 Coördinatoren blz.

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase

Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase Jaarverslag 2013 Voor u ligt onze verslaglegging van het jaar 2013. Zoals u zult vernemen, was het in meerdere opzichten een bijzonder jaar waarin de viering

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL 288 Deze folder is een samenwerking van: Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis met een gebroken heup. Waarschijnlijk

Nadere informatie

VPTZ. Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne

VPTZ. Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne VPTZ Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne Uitgave: Vereniging Humanitas en Stichting Gasthuis Groningen Inhoudsopgave Inleiding 4 Vrijwilligers 5 Palliatieve

Nadere informatie

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg Is uw thuissituatie niet toereikend om de laatste levensfase door te brengen? Dan kan De Regenboog een goed

Nadere informatie

Zorg na ziekenhuisopname

Zorg na ziekenhuisopname Zorg na ziekenhuisopname Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat kan het Transferpunt Zorg voor u betekenen? Inleiding Wellicht heeft u

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Patiënteninformatie Goed geregeld Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Wat is gebruikelijke zorg? 4 Overige mogelijkheden om zelf zorg te regelen 5 Wanneer

Nadere informatie

Colofon Stichting Hospice en VPTZ Delft Vorrinkplein DZ Delft

Colofon Stichting Hospice en VPTZ Delft Vorrinkplein DZ Delft Jaarverslag 2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Voorzitter Stichting Hospice en VPTZ Delft... 3 Hospice... 4 Thuisinzetten... 6 Vrijwilligers... 7 Goed geregeld!... 7 Scholing... 8 Externe contacten... 8 Public

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 30 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 30 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Heeft u na uw verblijf in het ziekenhuis nog zorg nodig? Dan wordt afdeling nazorg ingeschakeld om dit samen met u voor u te regelen. De afdeling nazorg De afdeling

Nadere informatie

VORMGEVING FOTOGRAFIE

VORMGEVING FOTOGRAFIE Jaarverslag 2018 2 Colofon Inhoudsopgave VORMGEVING FOTOGRAFIE Rob van der Loos Ontwerper Lichtenvoorde Daniël Hoitink Fotografie Aalten Inleiding 3 Gasten en verleende zorg 5 Zorg 7 De vrijwilligers 9

Nadere informatie

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen.

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen. Transfer Zorg na uw ziekenhuisopname Het is mogelijk dat u na uw ziekenhuisopname nog zorg nodig heeft. Deze zorg wordt in het Havenziekenhuis geregeld via de afdeling Transfer. In deze folder leest u

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2018 2019 1. Inleiding. Het initiatief om te komen tot de oprichting van een hospice in de gemeente Oudewater stamt uit 2009. Deze wens bestond al langer. Na een

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland 1 Jaarverslag 2018 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

capaciteit, benutting & behoefte

capaciteit, benutting & behoefte capaciteit, benutting & behoefte 2005 1 Inleiding In het Kwaliteitskader voor de organisatie van netwerken en consultatie in de palliatieve zorg (VIKC 2004) wordt aangeven dat netwerken inzicht geven in

Nadere informatie

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Wet Hospice Langdurige RSZK Zorg Merefelt Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Welke zorg en ondersteuning behoort tot de Wlz-aanspraak Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o.

Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o. Jaarverslag 2015 Voorwoord Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o. In de afgelopen 29 jaar heeft de Stichting haar bestaansrecht ondubbelzinnig bewezen, hetgeen

Nadere informatie