Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet Aanpak Schijnconstructies. Loonvisie Magazine Nr. 1 / jaargang 3 / 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet Aanpak Schijnconstructies. Loonvisie Magazine Nr. 1 / jaargang 3 / 2015"

Transcriptie

1 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 1 Loonvisie Magazine Nr. 1 / jaargang 3 / 2015 Inhoud Wet Aanpak Schijnconstructies Informatiesessie Het Nieuwe Ontslagrecht Parkeerkosten en de WKR Subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar No-riskpolis voor werknemer Verwarring stage of werk Invoering depotstelsel van de baan 5 mei: vrij of niet? Personeelshandboek op waarde geschat Pensioen in duidelijke taal Personeelsfeest op externe locatie Status Beschikking geen loonheffing Wet Aanpak Schijnconstructies Het voorstel Wet Aanpak Schijncontructies (WAS) is aangenomen in de Tweede Kamer. De bedoeling van WAS is om de rechten van werknemers te versterken én om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Het woord is nu aan de Eerste Kamer. Als de WAS door de Eerste Kamer wordt goedgekeurd treden er verschillende maatregelen in werken. Zo moet het minimumloon voortaan verplicht giraal aan de werknemer worden overgemaakt, contante betaling van het minimumloon is dan bij wet verboden. Ook moet het volledige minimumloon worden uitbetaald. Een onkostenvergoeding als vast bestanddeel van het minimumloon rekenen of bepaalde bedragen inhouden op het wettelijke minimumloon is dan niet langer toegestaan. Ook de inlenersaansprakelijkheid wordt uitgebreid: werkgevers en opdrachtgevers zijn beide aansprakelijk voor een juiste betaling van het caoloon. Verder gaat de Inspectie SZW de inspectiegegevens bekendmaken van ondernemingen die zich niet aan de regels houden. Informatiesessie Het Nieuwe Ontslagrecht Per 1 januari volgen de laatste wetswijzigingen vanuit de Wet Werk en Zekerheid. Dit betekent dat u geconfronteerd wordt met de nieuwe regels rondom de transitievergoeding (ontslagvergoeding) en het ontslagrecht nieuwe stijl. Nathalie van Goor, onze arbeidsrechtjuriste, presenteert de ins en outs van het nieuwe ontslagrecht. U kunt deze bijeenkomsten gratis bijwonen. De bijeenkomsten vinden plaats op 20 april 18:45 tot 21:30 uur omgeving Eindhoven 23 april 12:45 tot 15:30 uur Restaurant de Blauwe Kamer te Wageningen 11 mei 12:45 tot 15:30 uur omgeving Twello Wilt u een informatiesessie bijwonen? Meldt dan aan door een te sturen naar d.timmer@loonvisie.nl. Vermeld bij uw aanmelding de datum en plaats van de bijeenkomst die u wilt bijwonen. Exacte locaties van de bijeenkomsten in omgeving Eindhoven en omgeving Twello zijn nog niet bekend, ze worden na inschrijving aan u doorgegeven.

2 2 Parkeerkosten en de WKR Sinds 1 januari 2015 bent u verplicht de werkkostenregeling toe te passen. Een direct gevolg hiervan is dat het parkeren van een eigen auto bij het werk niet altijd meer onbelast kan. De behandeling van parkeerkosten van uw werknemer die met zijn eigen auto reist, zijn onder de werkkostenregeling afhankelijk van de plek waar de parkeerplaats gelegen is. Gebruikt uw werknemer een parkeerplaats op uw bedrijfsterrein en valt dit terrein onder uw arbo-verantwoordelijkheid dan is parkeren onbelast. Voor parkeren elders, zoals parkeren bij een klant of een willekeurige parkeergarage, geldt geen specifieke vrijstelling. Vergoedt, verstrekt of stelt u parkeergelegenheid elders ter beschikking bovenop de vrijgestelde kilometervergoeding van 0,19 per zakelijke kilometer, dan is dit loon voor uw werknemer. U kunt deze parkeerkosten individueel verlonen of als eindheffingsloon onderbrengen in de vrije ruimte. Voor uw werknemer met een auto van de zaak gelden andere regels: de parkeerkosten zijn dan opgenomen in de forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de auto en zijn daarom niet nog eens apart belast. Let op! Heeft uw werknemer een parkeervergunning om de zakelijke auto bij zijn woning te kunnen parkeren en kan deze parkeervergunning ook door andere vervoersmiddelen gebruikt worden, dan is de vergoeding, verstrekking of ter beschikking stelling van deze parkeervergunning loon. Als de parkeervergunning alleen gebruikt kan worden voor het parkeren van de betreffende auto van de zaak vormt de parkeervergunning echter geen loon.

3 3 Subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar Met ingang van 2 juni 2015 kunt u weer aanspraak maken op de subsidieregeling praktijkleren, tenminste als u praktijk- en/of werkleerplaatsen biedt aan betreffende doelgroepen. Het gaat dan over leerwerkplaatsen van het schooljaar 2014/ De subsidie is een tegemoetkoming voor de werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De subsidie is ook van toepassing als tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of een technologisch ontwerper in opleiding. U kunt onder andere subsidie krijgen voor: leerlingen die een leer-werktraject volgen in het VMBO; deelnemers aan een MBO-opleiding, voor zover het om een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) gaat; studenten die een HBO-opleiding volgen in de techniek of landbouw en natuur, waarbij het werkcomponent onderdeel uitmaakt van de opleiding; promovendi die tijdelijk zijn aangesteld of een arbeidsovereenkomst hebben bij een universiteit; werknemers van een privaatrechtelijke rechtspersoon die promotieonderzoek doen of een opleiding tot technologisch ontwerper volgen. De subsidie praktijkleren kunt u slechts in een beperkte periode aanvragen. Voor 2015 is dat van 2 juni 9.00 uur tot en met 15 september uur. Voor het aanvragen van de subsidie dient u gecertificeerd te zijn. Loonvisie is reeds gecertificeerd en kan derhalve voor u de aanvraag verzorgen. Wilt u gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren? Heeft u nog vragen of twijfelt u eraan of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Laat het ons weten.

4 4 No-riskpolis voor werknemer In het sociaal akkoord hebben werkgevers afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, die niet in staat zijn zelfstandig het wettelijk minimumloon te verdienen. Het gaat in totaal om extra banen (oplopend tot 2026), waarvan de eerste banen eind 2015 gerealiseerd moeten zijn. Neemt u iemand aan vanuit deze banenafspraak en wordt hij ziek, dan kunt u voor hem een Ziektewetuitkering van het UWV krijgen. De Ziektewetuitkering dekt een groot deel van de loonkosten van de zieke werknemer. Deze regeling heet de no-riskpolis. Werkgevers kregen al een Ziektewetuitkering van het UWV als een werknemer ziek werd en voldeed aan de voorwaarden van de no-riskpolis, onder andere mensen met een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong uitkering. Nu geldt dit tijdelijk ook voor werknemers met een indicatie banenafspraak die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen. In 2016 gaat er voor deze doelgroep een wettelijke regeling in. Ziekmelden bij het UWV U meldt de werknemer uit de doelgroep van de banenafspraak ziek bij het UWV op de gebruikelijke manier. Bij deze ziekmelding voegt u bewijs dat de werknemer in de doelgroep valt. Een bewijs is bijvoorbeeld: de gemeentelijke beschikking loonkostensubsidie; een verklaring van de gemeente dat de werknemer onder de doelgroep valt; de beslissing van het UWV waarin staat dat de werknemer een indicatie heeft voor de banenafspraak. U moet dit bewijs zelf aanleveren, omdat het voor het UWV voor deze tijdelijke regeling niet mogelijk is de systemen op tijd hierop aan te passen. Meld de werknemer ook ziek bij de gemeente. De loonkostensubsidie via de gemeente stopt in de periode dat de werknemer ziek is. Daarom moet u de werknemer niet alleen ziekmelden bij het UWV, maar ook bij de gemeente. Zieke werknemers met no-riskpolis tellen niet mee voor premie Een zieke werknemer voor wie u een Ziektewetuitkering krijgt, telt niet mee voor de premiedifferentiatie van de werkgever. Dat betekent ook dat u voor de zieke werknemers die onder de banenafspraak vallen, geen verhoging van de premie krijgt.

5 5 Verwarring stage of werk Recent heeft Minister Asscher antwoord gegeven op Kamervragen over het bericht dat bedrijven onbetaalde stagiaires inzetten op startersfuncties. Niet te controleren, maar wel de moeite waard om aandacht aan te besteden. Let op, bij misbruik kan de Inspectie SZW een boete opleggen. Bij een stage moet het leeraspect centraal staan. De werkzaamheden van een stagiair moeten ook duidelijk verschillen van het werk dat een gewone werknemer doet. Minister Asscher van Sociale Zaken verklaart dit in antwoord op Kamervragen. Er is sprake van een stage als men binnen een werkomgeving activiteiten verricht waarbij het leeraspect centraal staat. In sommige situaties kan iemand stage lopen zonder een opleiding te volgen bij een onderwijsinstelling. Kenmerkende criteria waaraan een stage voldoet: stage-overeenkomst; gericht op leren en niet op werken; stage is niet gericht op productief werk ten behoeve van omzet of winst; het moet gaan om een additionele plek, dus niet ter vervanging van een gewone werknemer; tussentijds en aan het eind van de stage een evaluatie; inzicht in bereikte leerdoelen door de stagiair. Een stagiair ontvangt geen loon, maar een stage- of onkostenvergoeding. Arbeidsovereenkomst Als het gaat om werkervaring die niet gericht is op het leeraspect, is juridisch gezien sprake van een arbeidsovereenkomst en heeft de betrokkene recht op minimaal het wettelijk minimumloon. In het geval de feitelijke situatie als arbeidsovereenkomst dient te worden aangemerkt, is de werkgever ook verplicht loonbelasting en premies voor sociale verzekeringen af te dragen. Boete bij misbruik De Inspectie SZW is belast met het toezicht op de naleving van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. De Inspectie SZW kan een boete aan een bedrijf opleggen als zij geen minimumloon betalen terwijl er juridisch sprake is van een arbeidsovereenkomst en geen stageplek. Wilt u toetsen of uw mogelijke stageplek echt een stageplek is? Of wilt u weten of uw huidige stagiair wel echt een stageplaats bezet? Vraag het aan een van onze juristen. Diana Tjebbes Arbeidsrecht Nathalie van Goor Arbeidsrecht

6 6 Invoering depotstelsel van de baan Op 16 maart 2015 heeft de Belastingdienst bevestigd dat het depotstelsel definitief niet doorgaat. Dit is zo afgesproken met de banken. Het systeem van g-rekeningen blijft bestaand en wordt toekomstbestendig gemaakt. De vervanging van de g-rekening door een depotstelsel gaat dus niet door. Het was de bedoeling dat het depotstelsel het systeem van g-rekeningen stapsgewijs zou vervangen. Nadat vorig jaar de invoering al voor onbepaalde tijd was uitgesteld is er nu van uitstel afstel gekomen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van actuele veranderingen. U kunt ons voor actueel nieuws ook volgen op Twitter en/of via LinkedIn. 5 mei: vrij of niet? Bevrijdingsdag komt rap dichterbij, en ook de discussie of het wel of geen (doorbetaalde) vrije dag is komt weer op gang. 5 mei, Bevrijdingsdag, is een officiële nationale feestdag, maar het is geen verplichte vrije dag. De overheid heeft het aan cao-partijen en werkgevers overgelaten of een werknemer betaald vrijaf heeft op 5 mei. In de meeste cao s is afgesproken dat 5 mei eens in de vijf jaar geldt als een doorbetaalde vrije dag. In de lustrumjaren 2005 en 2010 was dat het geval en zo kunt u steeds vijf jaar verder tellen. In andere jaren zijn uw werknemers (meestal) niet vrij, tenzij ze zelf een vrije dag opnemen, of als u besluit ze vrij te geven. Let er wel op dat u uw werknemers tijdig informeert over verplichte vrije dagen. Als er in uw sector geen cao van toepassing is waarin iets over 5 mei geregeld is, en u besluit dat deze dag - een keer per vijf jaar - een vrije dag is voor uw werknemers, dient de volgende vraag zich aan: Is het een extra vrije dag - die dus niet wordt afgetrokken van de vakantiedagen - of gaat de vrije dag wél van het saldo vakantiedagen af? Indien u als werkgever niet bevoegd bent verplichte vrije dagen vast te stellen, omdat daar niets schriftelijk over is afgesproken, bijvoorbeeld in een personeelshandboek, dan kunt u niet zonder overleg met uw werknemers de vrije dag van de vakantiedagen aftrekken. In dat geval is 5 mei een extra vrije dag voor kosten van de werkgever.

7 7 Personeelshandboek op waarde geschat In een personeelshandboek worden alle interne regels en richtlijnen op het gebied van personeelszaken binnen de organisatie vastgelegd. Een handboek zorgt ervoor dat uw werknemers zich snel wegwijs kunnen maken binnen het scala van regelingen en afspraken in de organisatie. In de praktijk blijkt het personeelshandboek een onmisbare aanvulling op het arbeidscontract. Het personeelshandboek omvat alle interne regels en richtlijnen binnen de organisatie, bijvoorbeeld regels en afspraken inzake flexibele werktijden, thuiswerken, ziekte(-verzuim), regels omtrent arbeidsomstandigheden, BHV, veiligheidsprotocollen, het aanvragen van vakantie en verlof en opleidingsmogelijkheden. Ook functiebeschrijvingen en afspraken over salaris en beloning kunnen deel uitmaken van een personeelshandboek. Valt uw onderneming of branche onder een cao, dan kan het wenselijk zijn de belangrijkste bepalingen in begrijpelijke taal in het handboek op te nemen. Voordelen van een handboek Een personeelshandboek biedt duidelijkheid en structuur; Werknemer en werkgever kunnen terugvallen op het handboek bij vraagstukken rondom de regelingen en afspraken binnen de organisatie; De werkgever voldoet aan de laatste wet- en regelgeving; De afspraken geldend voor uw onderneming zijn concreet voor uw personeel vastgelegd; Werknemers beschikken over een handig naslagwerk en hoeven niet alles aan de leidinggevende te vragen; Het (laten) maken van een personeelshandboek dwingt de werkgever om vooruit te denken over welke afspraken er bijvoorbeeld gelden in geval van ziekte en verlof, ook als dit (nog) niet aan de orde is; Het aanpassen van regels en afspraken is centraal te regelen; zonder personeelshandboek moet met elke werknemer afzonderlijk onderhandeld worden over nieuwe afspraken. Bindende werking Werknemers zijn alleen aan een personeelshandboek gebonden als dit nadrukkelijk in de arbeidsovereenkomst is vastgelegd. Met een clausule kunt u het personeelshandboek onderdeel maken van de individuele arbeidsovereenkomst. Een personeelshandboek moet wel regelmatig geactualiseerd worden vanwege de veranderingen in wet- en regelgeving. Om te zorgen dat een werknemer ook gebonden is aan wijzigingen is het verstandig een eenzijdig wijzigingsbeding op te nemen in de arbeidsovereenkomst. De inhoud van het personeelshandboek is voor iedere werkgever anders, immers geen enkele werkgever is hetzelfde. Onze P&O en juridische adviseurs kunnen u helpen het handboek op te stellen en de clausules in uw contracten vorm te geven. Interesse, neem contact met ons op. En vraag naar een van onze adviseurs. Diana Tjebbes Arbeidsrecht Tim Schuurmans P&O adviseur

8 8, u Pensioen u in duidelijke taal De Tweede Kamer heeft met een ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel om de pensioencommunicatie van fondsen en verzekeraars te verbeteren. Pensioenfondsen moeten nu op basis van de huidige wet- en regelgeving ook al informatie over het pensioen delen met hun deelnemers. Zij doen dat onder meer door elk jaar een uniform pensioenoverzicht (UPO) op te sturen. De Wet Pensioencommunicatie gaat echter een stap verder. Het doel van de Wet Pensioencommunicatie, is dat de pensioendeelnemer weet hoeveel pensioen hij kan verwachten, kan nagaan of dat voldoende is en zich bewust is van de risico s van de pensioenvoorziening. Met dit wetsvoorstel wordt het perspectief van de deelnemer centraal gesteld, zodat er beter aangesloten wordt op de informatiebehoeften van de deelnemer en duidelijker gecommuniceerd over onzekerheden. Kernpunten van het wetsvoorstel Pensioencommunicatie moet duidelijk, correct en evenwichtig zijn; Relevante aanwezige voor- en nadelen moeten goed worden weergegeven; Mogelijkheid tot digitale informatieverstrekking, maar het moet ook mogelijk blijven informatie schriftelijk te ontvangen; Basisinformatie moet altijd beschikbaar zijn via de openbare website van de pensioenuitvoerder; Het uniform pensioenoverzicht (UPO) wordt overzichtelijker omdat het beperkt wordt tot een jaarlijkse verantwoording van de pensioenopbouw; Het pensioenregister wordt uitgebreid, deelnemers krijgen de mogelijkheid zelf informatie naar zich toe te halen; Pensioenrisico s moeten persoonlijk worden gemaakt, door middel van 3 verschillende scenario s. Op de website moeten pensioenfondsen een totaaloverzicht bieden van alle opgebouwde rechten, maar ook helder inzicht geven in de koopkrachteffecten en de risico s. Daarvoor moeten ze drie scenario s gebruiken: een optimistisch scenario, een verwacht scenario en een pessimistisch scenario. Ook moeten pensioenfondsen het verwachte pensioen terugrekenen naar het prijspeil van nu, om inzichtelijk te maken wat het pensioen daadwerkelijk waard is. Voor meer informatie over pensioenen en de wetgeving rondom pensioenen kunt u terecht bij onze partner, Alfisure. Walter van der Putten kan al uw vragen beantwoorden en is bereikbaar via

9 9 Personeelsfeesten op externe locatie, u u De laatste tijd is er nogal wat te doen geweest over personeelsfeesten op een externe locatie en hoe de Belastindienst daarmee omgaan binnen de werkkostenregeling. Onder de werkkostenregeling (WKR) gelden aparte regels voor voorzieningen op de werkplek. Het kan daarom, voor de fiscale behandeling van de kosten, uitmaken of een personeelsuitje op de werkplek of op een externe locatie plaatsvindt. De Belastingdienst heeft eerder dit jaar aangekondigd om de regels voor personeelsfeesten en -uitjes lichter te gaat interpreteren. Echter zijn ze daar half maart op terug gekomen. Met als gevolg dat eten en drinken, en reis- en tijdelijke verblijfskosten tijdens personeelsfeesten en -uitjes over het algemeen toch niet buiten de heffing zullen blijven. Heeft u vragen over uw personeelsevenement in relatie tot de werkkostenregeling? Neem dan contact met ons op. Status Beschikking geen loonheffing, u u De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) zou per 1 januari 2015 worden vervangen door de Beschikking geen loonheffing (BGL). Tegen die beschikking waren echter zoveel bezwaren dat het kabinet de opdracht kreeg te zoeken naar een alternatief. In februari en maart vindt overleg plaats met diverse ZZP-organisaties die alternatieven hebben aangedragen. Nog dit voorjaar zal de staatssecretaris meer duidelijkheid creëren. Dan laat hij ook weten wat de gevolgen zijn voor de geldigheid van de VAR Tot die tijd blijft de VAR 2014 gelden, mits de opdrachtnemer hetzelfde werk doet onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden waarop de VAR is afgegeven. COLOFON OMTREND is een kwartaal uitgave van Loonvisie Eindhoven Geldropseweg SJ Eindhoven Tel eindhoven@loonvisie.nl Loonvisie Rhenen Herenstraat JH Rhenen Tel rhenen@loonvisie.nl OMTREND is met uiterste zorg samengesteld. Wij aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelingen gebaseerd op de door ons gepubliceerde informatie. Alle teksten uit deze uitgave mogen worden overgenomen, mits met bronvermelding.

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang / 205 Inhoud Wettelijk minimumloon Opzegverbod bij ziekte Bijtelling auto van de zaak Subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar

Nadere informatie

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon Omtrend 2 Infobulletin Personeelsbeheer Inhoud Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 2 / 2014 Wettelijk minimumloon Met ingang van 1 juli 2014 zijn de wettelijke minimumlonen met 0,65% verhoogd. De nieuwe

Nadere informatie

Wettelijk Minimumloon. Leeftijd % van het per maand bij 36 uur bij 38 uur bij 40 uur

Wettelijk Minimumloon. Leeftijd % van het per maand bij 36 uur bij 38 uur bij 40 uur Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer Inhoud Wettelijk Minimumloon 4 Loonvisie Magazine Nr.4 / jaargang 1 / 2013 Wettelijk minimumloon Veranderingen premies werknemersverzekeringen per 1 januari 2014 Kort

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst Voordelen van het in dienst nemen Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, WAO,

Nadere informatie

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen 1. Lage-inkomensvoordeel (LIV) Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2012

Nieuwsbrief juli 2012 Nieuwsbrief juli 2012 Tijdig voorbereid op de werkkostenregeling? De overheid heeft het voornemen om de werkkostenregeling (WKR) met ingang van 2014 definitief in te voeren. Dat lijkt nog ver weg, maar

Nadere informatie

Advieswijzer. Scholing en personeel

Advieswijzer. Scholing en personeel Advieswijzer Scholing en personeel 2 Advieswijzer Scholing en personeel Advieswijzer Scholing en personeel Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 4 Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015 Inhoud Minimumloon 2016 weer iets hoger Bent u voorbereid op de Wet flexibel werken Verzekeringsplicht DGA wijzigt Kort

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015.

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015. WERKKOSTENREGELING Vanaf 1 januari 2015 komt er een nieuw systeem voor de fiscale behandeling van vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen aan uw personeel (kortom: werkkosten).

Nadere informatie

Vluchtelingen en werk

Vluchtelingen en werk VluchtelingenWerk Nederland Vluchtelingen en werk Pagina 1 Vluchtelingen en werk Sinds het begin van de vluchtelingencrisis in de zomer van 2015 willen steeds meer werkgevers hun steentje bijdragen door

Nadere informatie

Inleiding. Premiekorting

Inleiding. Premiekorting Inleiding De overheid heeft verschillende subsidieregelingen om mensen met een uitkering weer aan het werk te krijgen en te houden. Er zijn verschillende subsidieregelingen specifiek gericht op een bepaalde

Nadere informatie

Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen

Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen januari 2016 VAN REE. EEN FRISSE KIJK OP CIJFERS. Voorwoord In januari 2015 hebben wij onze brochure Onderwijsinstellingen en de fiscus uitgegeven. Inmiddels

Nadere informatie

Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie?

Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie? Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie? Programma Wie zijn de no-riskers Financiële compensatie werkgevers UWV Kennisverslag De no-riskpolis

Nadere informatie

Advieswijzer. Scholing en personeel 2016 De overheid betaalt mee! Denk ondernemend. Denk Bol.

Advieswijzer. Scholing en personeel 2016 De overheid betaalt mee! Denk ondernemend. Denk Bol. Advieswijzer Scholing en personeel 2016 De overheid betaalt mee! 20-07-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 1 Loonvisie Magazine Nr.1 / jaargang 2 / 2014 Inhoud Invoering SEPA uitgesteld tot 1 augustus 2014 Invoering SEPA uitgesteld tot 1 augustus 2014 30%-regeling salarisnormen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER INFORMATIEBRIEF WERKGEVER Werkzoekenden die begeleid worden door JobC hebben zijn Statushouder zonder beperking of iemand met een arbeidsbeperking waardoor zij soms meer moeite hebben om zelfstandig een

Nadere informatie

Meer weten? Lees onze speciale uitgave!

Meer weten? Lees onze speciale uitgave! Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 1 / 2013 Inhoud Tips voor subsidies en fiscale maatregelen om loonkosten te besparen Werkkostenregeling Hoofdlijnen Sociaal akkoord

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Kennisgroep CAO Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg Datum 8 september 2014 Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 #5 Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

Achteraf. Elektronisch aanvraagformulier PRAKTIJKLEREN. 01.01.2014 t/m 31.12.2018

Achteraf. Elektronisch aanvraagformulier PRAKTIJKLEREN. 01.01.2014 t/m 31.12.2018 Subsidieregeling praktijkleren Het doel van de Subsidieregeling praktijkleren (PRAKTIJKLEREN) is het stimuleren van werkgevers tot het bieden van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen. Algemene informatie

Nadere informatie

Vangnet Ziektewet. Inleiding. In deze editie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Adviseurs loonbelasting / sociale verzekeringen

Vangnet Ziektewet. Inleiding. In deze editie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Adviseurs loonbelasting / sociale verzekeringen Nummer 39 April 2012 RONDUIT is een uitgave van Van Oers Loonadvies, www.vanoers.nl Inleiding In deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de huidige stand van zaken naar de wetgeving en jurisprudentie

Nadere informatie

Actualiteiten loonbelasting & sociale verzekeringen

Actualiteiten loonbelasting & sociale verzekeringen Actualiteiten loonbelasting & sociale verzekeringen 19 mei 2015 If co-branding the template use this area for the Client logo Programma 1. Wijzigingen werkkostenregeling per 1 januari 2015 2. WKR-weetjes

Nadere informatie

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol.

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkgevers kunnen al vanaf 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Toch hebben nog maar weinig werkgevers de overstap

Nadere informatie

Scholing en personeel De overheid betaalt mee! whitepaper

Scholing en personeel De overheid betaalt mee! whitepaper Scholing en personeel 2017 De overheid betaalt mee! whitepaper In dit whitepaper: Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie praktijkleren.

Nadere informatie

Scholing en personeel De overheid betaalt mee! whitepaper

Scholing en personeel De overheid betaalt mee! whitepaper 20.07.16 Scholing en personeel 2016 De overheid betaalt mee! whitepaper In dit whitepaper: Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie praktijkleren.

Nadere informatie

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Geachte cliënt, Bij het in dienst nemen van werknemers die vanuit een uitkering bij u komen werken of jongere werknemers die nog studeren, kunt u aanspraak

Nadere informatie

H.R.P. (Henk) Zevering

H.R.P. (Henk) Zevering H.R.P. (Henk) Zevering Manager / adviseur ROZA Salarisverwerking & P&O advies en Hrsalarisservice - Salarisverwerking & advisering voor alle branches - HR advisering in, door en uitstroom - Begeleiding

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 34 108 Wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enige andere wetten ter verbetering van

Nadere informatie

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs.

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs. Als werkgever heeft u voor bepaalde groepen werknemers onder voorwaarden recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming bestaat uit een vast bedrag per verloond uur met een vast bedrag

Nadere informatie

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Werk, inkomen & sociale zekerheid versie 2013 www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Inleiding... 3 Participatiewet, geplande invoerdatum 1 januari 2014... 4 Wet Wajong (sinds 2010)... 6 Wet Werk

Nadere informatie

IPA-ACON GROEP nieuwsbrief 4-2015

IPA-ACON GROEP nieuwsbrief 4-2015 INHOUD 2 3 4 5 Prinsjesdag 2015: belastingen gaan eindelijk omlaag Bestaande auto ook in 2017 onder 25%-bijtelling Nieuwe verplichtingen voor werkgevers Kabinet scherpt werkkostenregeling aan 6 & 7 KORT

Nadere informatie

Wet Pensioencommunicatie White Paper

Wet Pensioencommunicatie White Paper White Paper December 15 Wat houdt deze wet in en wat is het doel? Deze nieuwe wet, die op 1 juli 2015 is ingegaan, wijzigt de Pensioenwet en de Wet Verplichte Beroepspensioenregelingen. De Wet is in het

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet werken na AOW definitief. Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet werken na AOW definitief. Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015 Inhoud Wet werken na AOW definitief Besparen op de ziekengeldverzekering Voorstel vijf dagen vaderschapsverlof per 2017

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

Informatiemiddag 2015

Informatiemiddag 2015 04-12-2015 1 Informatiemiddag 2015 Programma Actualiteiten 2016 Innovatie: Voor ondernemers die verder willen 04-12-2015 2 Actualiteiten 2016 Onderwerpen Wijzigingen in de loonheffingen Werkkostenregeling

Nadere informatie

SALARISNIEUWSBRIEF 2013

SALARISNIEUWSBRIEF 2013 SALARISNIEUWSBRIEF 2013 Aanlevering salarisgegevens Nu het einde van het jaar alweer snel dichterbij komt, gaan wij er vanuit, evenals in voorgaande jaren, dat u de salarissen over de maand december (de

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober

Nadere informatie

Professional Sponsor. Speakers & Sponsors: Welkom

Professional Sponsor. Speakers & Sponsors: Welkom Professional Sponsor Speakers & Sponsors: Welkom Arbeidswetgeving Nederland 2015 Wijkermeerweg 23b 1948 NT Beverwijk Tel: 0251-37 55 30 Email: info@bodewesadmin.nl Karin Weckseler Introductie Bodewes Administratie

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

Participatiewet en Quotumheffing White Paper

Participatiewet en Quotumheffing White Paper Participatiewet en Quotumheffing White Paper 6 oktober 2015 Participatiewet Wat is de Participatiewet? Heeft uw onderneming meer dan 25 werknemers, dan moet u aan de slag met de Participatiewet. Deze wet

Nadere informatie

Let op! Het is pas per 1 januari 2017 mogelijk om gebruik te maken van deze uitgebreide schenkingsvrijstelling.

Let op! Het is pas per 1 januari 2017 mogelijk om gebruik te maken van deze uitgebreide schenkingsvrijstelling. NIEUWSBRIEF 07 2015 1. Prinsjesdag 2015: belastingen gaan eindelijk omlaag Het belastingplan 2016 staat in het teken van belastingverlaging. Deze verlaging komt vooral werknemers en werkgevers ten goede.

Nadere informatie

Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren

Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren Als uw bedrijf groeit, is er al snel extra personeel nodig. Zeker voor kleine bedrijven is het een grote stap om iemand aan te nemen. Het kost

Nadere informatie

Wetsvoorstel werk en zekerheid

Wetsvoorstel werk en zekerheid Wetsvoorstel werk en zekerheid De belangrijkste gevolgen op een rij Geachte relatie, Vrijdag 29 november jl. is het wetsvoorstel met betrekking tot de Wet werk en zekerheid ingediend. De voorstellen van

Nadere informatie

Kenmerk : H:\SEZ\Notities\2015\438 Aanbod WSD mbt No-riskpolis

Kenmerk : H:\SEZ\Notities\2015\438 Aanbod WSD mbt No-riskpolis Aan : MT Van : JZ Datum : 24 februari 2015 Kenmerk : H:\SEZ\Notities\2015\438 Aanbod WSD mbt No-riskpolis Betreft : No-riskpolis Eerdere besluiten: 435 Aanbod WSD mbt No-riskpolis Inleiding Gemeenten kunnen

Nadere informatie

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever?

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet het juridische plaatje Met ingang van 1 januari 2015

Nadere informatie

Een extra reden om mij aan te nemen. De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad

Een extra reden om mij aan te nemen. De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad Een extra reden om mij aan te nemen De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad Werk boven uitkering UWV stimuleert mensen om aan het

Nadere informatie

Subsidieregeling Praktijkleren

Subsidieregeling Praktijkleren Subsidieregeling Praktijkleren INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Hoogte subsidie 3 3. Indienen aanvraag en voorwaarden subsidie 4 4. Overgangsregeling 2014 5 Bijlagen: -voorbeeld urenregistratie - voorbeeld

Nadere informatie

Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom:

Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom: Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr.3 / jaargang 2 / 2014 Inhoud Even voorstellen: Diana Tjebbes-Padt 1 Werkkostenregeling 2015 2 Tijdelijke premiekorting Jonge Werknemers 3 Informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen!

Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen! Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen! DRV Subsidie Advies 15-01-2014 Ook in 2014 gelden maatregelen om investeren in personeel te stimuleren. Afdrachtvermindering Speur Ontwikkelingswerk Met

Nadere informatie

WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018

WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018 WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018 Programma Aanleiding Fiscale wet- en regelgeving m.b.t. mobiliteit Fiets Concretisering Fietse naar het werk - 29mei18 2 Aanleiding Ambitie: meer

Nadere informatie

Checklist - Aangaan van een Arbeidsovereenkomst

Checklist - Aangaan van een Arbeidsovereenkomst Checklist - Aangaan van een Arbeidsovereenkomst 1. Zorg voor een arbeidsovereenkomst Conflicten tussen werkgever en een nieuwe werknemer zijn te voorkomen door alle afspraken op papier te zetten en te

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel!

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Jo Weerts Directeur - Eigenaar JWinfotainment minder loonbelasting / premie volksverzekeringen

Nadere informatie

FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016

FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016 FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016 1. Waarom is het onderscheid tussen een werknemer en opdrachtnemer belangrijk? 2. Wat is het verschil tussen een arbeids-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Salarisadministratie Zomer 2014. Einde crisisheffing 2015. Premiekorting voor jongere werknemer. CLIEOP03 wordt definitief SEPA

Nieuwsbrief Salarisadministratie Zomer 2014. Einde crisisheffing 2015. Premiekorting voor jongere werknemer. CLIEOP03 wordt definitief SEPA Nieuwsbrief Salarisadministratie Zomer 2014 Premiekorting voor jongere werknemer Einde crisisheffing 2015 Vanaf 1 juli 2014 kunnen werkgevers onder bepaalde voorwaarden een premiekorting toepassen bij

Nadere informatie

VAR verdwijnt: wat betekent dit voor u?

VAR verdwijnt: wat betekent dit voor u? VAR verdwijnt: wat betekent dit voor u? De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over de afschaffing van de VAR. Inmiddels is duidelijk dat de VAR per 1 mei 2016 verdwijnt. De overeenkomsten tussen

Nadere informatie

2 Loonheffingen. Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen

2 Loonheffingen. Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen 2 Loonheffingen 2.1 Algemeen Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen overnam van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen

Nadere informatie

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees Voorblad A. Opmerkingen Artikel Wijzigingen (V) Communicatie 30.2 1. Artikel 5 regeling vergoeding buitenlandse stagiairs vervalt, valt voortaan onder de vergoedingen

Nadere informatie

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Op 18 juni 2016 is de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) ingegaan. Kort gezegd houdt deze wet in dat een

Nadere informatie

ECSD/U201500041 Lbr. 15/003

ECSD/U201500041 Lbr. 15/003 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 Betreft No-riskpolis 2015 Participatiewet ons kenmerk ECSD/U201500041 Lbr. 15/003 datum 20 januari

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 76798 24 december 2014 Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst Voordelen voor werkgevers Inhoud Iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen 2 Wat zijn de voordelen? 4 Als u er niet zeker van bent dat

Nadere informatie

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden. Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden. Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft Inhoud Een werknemer met een ziekte of handicap 2 Welke voordelen en vergoedingen kunt u krijgen?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Prinsjesdag 2015: belastingen gaan eindelijk omlaag! Het belastingplan 2016 staat in het "teken" van belastingverlaging. Deze verlaging komt vooral werknemers en werkgevers ten

Nadere informatie

De werkkostenregeling en personeelsfeesten. Waar zit je (vrije) ruimte?

De werkkostenregeling en personeelsfeesten. Waar zit je (vrije) ruimte? De werkkostenregeling en personeelsfeesten Waar zit je (vrije) ruimte? De werkkostenregeling en personeelsfeesten: waar zit je (vrije) ruimte? Alles is loon Alles wat je als werkgever vergoedt of verstrekt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Soorten hulp. Voorwoord... VI. 1. Algemeen... 1

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Soorten hulp. Voorwoord... VI. 1. Algemeen... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VI Hoofdstuk 1. Soorten hulp 1. Algemeen... 1 1.1. Diverse soorten hulpen... 1 1.1.1. Personen in dienst van een andere organisatie die werkzaamheden komen verrichten... 1 1.1.2.

Nadere informatie

Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen

Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen Fiscale actualiteiten onderwijsinstellingen januari 2014 Voorwoord In deze white paper gaan we in op de actuele fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor onderwijsinstellingen. In het voorjaar van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet en Regelgeving per 2016

Nieuwsbrief Wet en Regelgeving per 2016 Nieuwsbrief Wet en Regelgeving per 2016 Voor 2016 staan er weer een belangrijk aantal wijzigingen aan te komen op het personeels- en salarisgebied. In deze nieuwsbrief hebben wij een opsomming gemaakt

Nadere informatie

Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen

Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen #2 Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen.

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Toelichting werkkostenregeling 1. Nieuw loonbegrip; vergoedingen belast loon De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Schema werkkostenregeling: -

Nadere informatie

Special: Werkkostenregeling 2011

Special: Werkkostenregeling 2011 Special: Werkkostenregeling 2011 De werkkostenregeling Op dit moment zijn er allerlei regelingen voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen. Uitgangspunt hierbij is dat zakelijke kosten belastingvrij

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016

FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016 FAQ s Wet beoordeling deregulering arbeidsrelaties (WDBA) VAR verdwijnt in 2016 1. Waarom is het onderscheid tussen een werknemer en opdrachtnemer belangrijk? 2. Wat is het verschil tussen een arbeids-

Nadere informatie

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer:

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer: Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014 In dit nummer: - Wijzigingen Werkkostenregeling 2015 - Gerichte vrijstellingen werkkostenregeling 2015 - Nihil-waarderingen werkkostenregeling

Nadere informatie

1. Inleiding 2513AA22XA

1. Inleiding 2513AA22XA > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden Ongekende mogelijkheden overzicht van de mogelijkheden bij het in dienst nemen van 45-plussers Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze brochure, neemt u dan contact op met het

Nadere informatie

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw [ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw Sta sterk! [ Werk In Nederland ] Er zijn verschillende manieren waarop je in Nederland kan werken. Je kunt tijdelijk in Nederland werken voor een Poolse werkgever.

Nadere informatie

Middels dit schrijven willen wij nogmaals uw aandacht vragen voor de werkkostenregeling (WKR).

Middels dit schrijven willen wij nogmaals uw aandacht vragen voor de werkkostenregeling (WKR). Cliëntenbrief werkkostenregeling (WKR) Onderwerp: werkkostenregeling Doel: informeren en adviseren Bestemd voor: ondernemers Eersel, november 2012 Geachte heer, mevrouw, Middels dit schrijven willen wij

Nadere informatie

De specialist in doorwerken na pensioen

De specialist in doorwerken na pensioen De specialist in doorwerken na pensioen WHITEPAPER: WET WERKEN NA DE AOW-GERECHTIGDE LEEFTIJD vs DOORWERKREGELING DOORWERKEN NA PENSIOEN: Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd Sinds de komst van de

Nadere informatie

WKR - discussiepunten

WKR - discussiepunten WKR - discussiepunten 23 April 2015 Guido van Ankum WKR nu Het was een simpel idee! Veel Lobby en Gepolder, wat leidt tot: Stuk of 24 regelingen, nieuwe criteria en onduidelijkheid. Na twee evaluaties,

Nadere informatie

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166)

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 60952 29 oktober 2014 Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014,

Nadere informatie

CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement. Twee soorten cao s

CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement. Twee soorten cao s CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd, bijvoorbeeld over loon, betaling

Nadere informatie

Checklist De 30%-regeling

Checklist De 30%-regeling Checklist De 30%-regeling 1. Maak gebruik van de 30%-regeling De 30%-regeling is een fiscaal gefaciliteerde regeling voor tijdelijk buiten het land van herkomst tewerkgestelde deskundigen. Onbelaste vergoeding

Nadere informatie

Actualiteitenbulletin 1/6

Actualiteitenbulletin 1/6 Actualiteitenbulletin 1/6 Titel: Handboek personeelswerk, 3 e druk Datum: 27 februari 2014 Par. Blz. Art. Wijziging 1.1 15 Beroepsbevolking 559 duizend mensen hebben twee banen, dat zijn voornamelijk zelfstandigen.

Nadere informatie

Uitzenden van 65-plussers Wat zijn de specifieke regelingen?

Uitzenden van 65-plussers Wat zijn de specifieke regelingen? Uitzenden van 65-plussers Wat zijn de specifieke regelingen? Het CBS voorspelt dat binnen vijf jaar de groep 65-plussers zal stijgen met 400.000 personen, de groep 65-70-jarigen zal met 210.000 personen

Nadere informatie

Toelichting op het wetsvoorstel pensioencommunicatie

Toelichting op het wetsvoorstel pensioencommunicatie Tt Toelichting op het wetsvoorstel pensioencommunicatie Agenda Aanleiding en doel van het wetsvoorstel Belangrijkste wijzigingen algemene eisen aan pensioencommunicatie meer mogelijkheden voor digitale

Nadere informatie

1. Wet werk en zekerheid 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 januari 2015 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 juli 2015 2

1. Wet werk en zekerheid 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 januari 2015 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 juli 2015 2 Inhoudsopave 1. Wet werk en zekerheid 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 januari 2015 1 Wet werk en zekerheid vanaf 1 juli 2015 2 2. Werkkostenregeling 3 Vaste kostenvergoeding 3 Kostenonderzoek 3 3. Premie

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto December 2012. Geachte relatie, Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013 voor u van belang kunnen zijn. - Algemeen - Uniformering loonbegrip en gevolgen. - Premiekortingen

Nadere informatie

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student Bijlage bij het B&W- besluit van 23 september 2014 (BD2014-007953) Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student De tekst van en toelichting

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over de inhouding en afdracht van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Nadere informatie

Presentatie NVBU. Wetswijzigingen

Presentatie NVBU. Wetswijzigingen Presentatie NVBU Wetswijzigingen 01-01- 2015 Wat staat u te wachten per 01-01-2015 Participatiewet WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) Werkkostenregeling (Gerard Gelling) ZZP en BGL (Beoordeling Geen

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van

Nadere informatie

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein VeReFi Whitepaper 30 Wet tegemoetkomingen loondomein - 1 - Inhoud Inleiding... 3 Het Lage-inkomensvoordeel (LIV)... 4 Ook voor mensen die onder de Participatiewet

Nadere informatie