ê cc ^OCQ_ b\t> Nieuwegein D D D D Vergadering B & w d.d.2 0jOG; nr.= % r H ^ U t U.A.-tA^ <*Ü Routingformulier w w w

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ê cc ^OCQ_ b\t> Nieuwegein D D D D Vergadering B & w d.d.2 0jOG; nr.= % r H ^ U t U.A.-tA^ <*Ü Routingformulier w w w"

Transcriptie

1 Nieuwegein Routingformulier Nummer: ^OCQ_ b\t> Onderwerp: Voortgangsrapportage 'Herstel historische oost-westverbinding' Sector/afdeling: Stadsontwikkeling & Beheer afdeling Ingenieursbureau Behandelend ambtenaar: Bart-Peter van Asselt Naam portefeuillehouder: C.GJ. Breuer Integraal openbaar Geobjectiveerd openbaar Niet openbaar Communicatieparagraaf:!SI ja D nee D D Middelen/dekking: Uit de algemene reserve Grondbedrijf Beslispunten: De voortgangsrapportage vrij geven voor publicatie. De gemeenteraad met een brief informeren over de voortgang van de haalbaarheidsonderzoeken van het plan 'Herstel historische oost-westverbinding'. Samenvatting: Het college wordt op de hoogte gebracht van de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek, dat bestaat uit de volgende deelonderzoeken, naar het herstel van de historische oostwestverbinding: -Toetsing haalbaarheids Plofsluisbrug (incl. raming) - Toetsing haalbaarheid Forttunnel (incl. raming) - Toetsing ramingen door contra-expertise - Onderzoek subsidiemogelijkheden - Risicoanalyse plan - Verkenning RO procedures en vergunningen en de effecten hiervan (conclusies & adviezen RO) Akkoord concerncontroller Akkoord directeur: Behandelingsverzoek aan presidium: s^y*' *^ Secretaris/akkoord/niè^: akkoord/bespreken Opmerki ng>-^ «^-»^ RaadsbeTiandeling: Geheim tot vergadering Geheim tot later tijdstip Niet geheim /' D D Eventuele termijn: Burgemeester en wethouders Bespreken Akkoord w w w ê cc Vergadering B & w d.d.2 0jOG; nr.= % r H ^ U t U.A.-tA^ T v.,xca o&~ v\~*s ^? Akkoord met voorstel^'eslissing!^ s) 1 \A/ Vej^erina^rWdTd:^.^ (^QO nr.: "TTT. Akkoord mét voorstel/beslissing.«^j- - --* -J-J- I <*Ü Verspreidingsnummer: Deponeren archief: Datum: Paraaf:

2 Nieuwegein B&W voorste! Voortgangsrapportage plan 'Herstel onderwerp historische oost-westverbinding' datum 19 mei Inleiding Op 13 maart 2007 heeft het college van B&W ingestemd met het'uitvoeringsprogramma Linieland'. Hierin staan de opgaven vanuit het nationaal project Nieuwe Hollandse Waterlinie beschreven. Een van die opgaven is het realiseren van een fiets- en voetgangersbrug bij de Plofsluis over het Amsterdam-Rijnkanaal. In het collegeakkoord van Nieuwegein is in het uitvoeringsprogramma opgenomen: het herstellen van de oost-westroute door Nieuwegein als uitbreiding van het fietsnetwerk om het gebruik van de fiets te stimuleren. Uitgangspunt hierbij is het realiseren van een fietstunnel onder de Plettenburgerbaan gekoppeld aan de te realiseren brug over het A'dam-Rijnkanaal bij de Plofsluis. Op 29 april 2008 stemde het college van B&W in met het haalbaarheidsonderzoek 'Herstel historische oost-westverbinding'. Op 21 mei 2008 stelde de gemeenteraad een krediet van ,- beschikbaar voor het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek naar de twee cruciale elementen voor het herstellen van de oost-westverbinding, namelijk de brug over het Amsterdam- Rijnkanaal, de Plofsluisbrug (werktitel) en de Forttunnel (werktitel) onder de Plettenburgerbaan. In deze voortgangsrapportage wordt het college op hoofdlijnen 1 geïnformeerd over de uitkomsten van de haalbaarheidsonderzoeken en over de werkzaamheden die ten behoeve van de haalbaarheidsonderzoeken zijn uitgevoerd in de periode juni 2008 tot en met maart De output van de haalbaarheidsonderzoeken worden uitgewerkt in een Integraal Programma van Eisen en voorzien van een 'houtskoolschets'(= een eerste ontwerp).

3 2. Uitkomsten haalbaarheidsonderzoeken Voor het toetsen van de haalbaarheid van het plan zijn de volgende onderdelen onderzocht: 2.1 Piofsluisbrug Op 10 juli 2008 heeft de gemeente Nieuwegein een workshop gehouden met deelname van het Kwaliteitsteam Hollandse Waterlinie, Rijkswaterstaat en de afdeling Stedenbouw van de gemeente Nieuwegein. Op basis van deze workshop hebben we een voorlopig programma van eisen opgesteld. Dit is door een extern adviesbureau (Witteveen+Bos) uitgewerkt tot twee technisch haalbare brugtypes (zie artist impressions). Op basis van het programma van eisen en de twee modellen heeft Witteveen+Bos volgens de Standaard Systematiek Kostenramingen een raming gemaakt voor beide brugtypes. * " ' if ' ~Z..' ' Artist impression van een booabruatype Artist impression van een tuibruotvpe 2.2 Forttunnel In het derde kwartaal van 2008 hebben we een voorlopig Programma van Eisen van de Forttunnel uitgewerkt en vertaalt naar een technisch haalbaar voorlopig ontwerp van de tunnel. Op basis van het Programma van eisen en het voorlopig ontwerp is ook hiervan een SSK-raming opgesteld. Deze deelraming zal in een totaalraming worden opgenomen in het Integraal Programma van Eisen. 2.3 Contra-expertise ramingen Ingenieursbureau Amsterdam heeft in opdracht van gemeente Nieuwegein contra-expertise uitgevoerd op de SSK-ramingen van het plan 'Herstel historische oost-westverbinding' van Witteveen+Bos. Ingenieursbureau Amsterdam concludeert dat de ramingen van Witteveen+Bos voldoende onderbouwd zijn en niet tot verkeerde conclusies kunnen leiden. Kanttekeningen daarbij zijn dat: bij de geraamde kosten voor de twee brugvarianten nog een post 'projectonvoorzien' zou moeten worden opgeteld; de totaalkosten van de tuibrug (hogere investeringskosten en lagere onderhoudskosten) niet opwegen tegen de totaalkosten van de boogbrug (lagere investeringskosten en hogere onderhoudkosten) Deze opmerkingen worden verwerkt in de totaalraming die onderdeel uitmaakt van het IPvE.

4 2.4 Subsidies In 2008 is er veel tijd geïnvesteerd in het nagaan welke subsidies voor het plan 'Herstel historische oost-westverbinding' te verkrijgen zijn. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in een viertal subsidieaanvragen bij respectievelijk het Rijk, de Provincie, het Bestuur Regio Utrecht en Interreg IVb met een totaalbedrag van ,-. Dit heeft al geleid tot één beschikking. Voor twee subsidies konden nog geen aanvragen worden ingediend. Dit zal in de loop van 2009 worden opgepakt. - De Provincie Utrecht heeft van het Rijk ruim 8 miljoen toegezegd gekregen uit de Nota Ruimte voor de Enveloppe Linieland voor de aanleg van de fiets- en voetgangersbrug bij de Plofsluis. De regio moet hiervan (50%) bijdragen. - In het kader van het programma van de Provincie Utrecht 'Agenda Vitaal Platteland' (AVP) is eind 2008 een subsidieaanvraag ingediend voor een bedrag van ,- voor een bijdrage in de planontwikkelingskosten van een brug bij de Plofsluis. Voorwaarde is dat de gemeente 25 % dat is ,- bijdraagt in de planontwikkelingskosten. De aanvraag is in behandeling. - In het kader van het programma van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) 'Regionaal Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer' (RUW ) is in juli 2008 een subsidie aangevraagd van ,- met een dekking van 100% voor het uitvoeren van de haalbaarheidsonderzoeken naar een brug bij de Plofsluis. Deze subsidie is toegekend. De beschikking hiervan is op 29 juli 2008 ontvangen. - Het nationale projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft in haar totaal aanvraag bij Interreg IVb een voorstel ingediend voor subsidie voor dekking van de kosten voor het maken van een ontwerp van de brug bij de Plofsluis. Er is ,- aangevraagd voor het maken van een ontwerp in Voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de subsidie is dat de regio 50% dat is ,- bijdraagt. 2.5 Risicoanalyse Belangrijk onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is de risicoanalyse, die uitgevoerd is door een extern bureau. Eind december 2008 hebben er twee risicosessies plaatsgevonden als onderdeel van de risicoanalyse. Eén risicosessie met een groep van ca. 10 externe betrokken en één sessie met ca. 10 betrokken collega's. Het resultaat is in februari 2009 uitgewerkt tot een rapportage waarvan een samenvatting in de bijlage opgenomen is. 2.6 RO procedures en vergunningen In de huidige geldende bestemmingsplannen is er voor zowel de Forttunnel als de Plofsluisbrug geen plaats. Dit betekent dat voor de planonderdelen Forttunnel en Plofsluisbrug wijzigingen in de bestemmingsplannen moeten worden doorgevoerd om het plan te kunnen realiseren. Om de benodigde vergunningen te krijgen voor aanleg van de Plofsluisbrug en de Forttunnel worden de wensen van onder andere Rijkswaterstaat, Provincie en gemeente Nieuwegein opgenomen in het Integraal Programma van Eisen en in de technische Programma's van Eisen.

5 3. Vooruitblik In de komende periode staan de volgende werkzaamheden op het programma. Het opstellen van een totaalraming van het project waarvan de deelraming uit het haalbaarheidsonderzoek en de uitkomsten van de risicoanalyse onderdeel uitmaken. Daarnaast het opstellen van een communicatiestrategie en het informeren en raadplegen van de bewoners van de Malapertweg, de Overeindseweg, de Heemsteedse Kanaaldijk en het bestuur van Ultrajectum, de schietvereniging in de Plofsluis. Als vervolg op het haalbaarheidsonderzoek zal gestart worden met de ontwerpfase. Onderzocht wordt hoe andere plannen zoals de ontwikkeling van Het Klooster en ontwikkeling van Laagraven voor woningbouw het plan voor herstel van de oost-westverbinding elkaar kunnen versterken. Daarnaast start er een archeologisch onderzoek in het plangebied voor zover dit niet al vanuit andere plannen is gedaan. Andere onderzoeken kunnen in een later stadium van het plan worden uitgevoerd. 4. Financiën De fase van haalbaarheidsonderzoeken inclusies het verwerken van de resultaten tot een integraal programma van eisen en houtskoolschets (eerste schets) blijft binnen de raming van ,-. Voor het de ontwerpfase wordt een nieuw plan inclusief begroting opgesteld dat aan het college en de raad zal worden aangeboden. Gezien de complexiteit van de ontwerpfase zullen in die fase verschillende disciplines van Nieuwegein en meerdere externe partijen en bureaus worden ingeschakeld om het tot een passend ontwerp te komen. 5. Communicatie Tot op heden is er over dit plan nog summier naar buiten getreden. Nu ook het Rijk, Provincie en BRU zich achter het plan scharen en daarvoor substantiële financiële bijdragen willen leveren, is daarover al veel gecommuniceerd. Deze communicatie had echter een incidenteel karakter en was vooral gericht op informeren en niet op het betrekken van betrokken partijen. Belangrijk aandachtspunt uit de risicoanalyse is maatschappelijk draagvlak creëren. Dit zal onderdeel zijn van het communicatieplan dat we dit voorjaar opstellen. 6. Ontwerpfase In de ontwerpfase wordt gestart met het maken van een Integraal Programma van Eisen(IPvE) waarvan een houtskoolschets (eerste ontwerp) onderdeel uitmaakt. Het IPvE wordt opgesteld aan de hand van de uitkomsten van de haalbaarheidsonderzoeken en aangevuld met eisen en wensen van verschillende partners over het te behalen resultaat. Het IPvE en de houtskoolschets worden door het college van B&W vastgesteld. Nadat het IPvE en houtskoolschets zijn vastgesteld worden de Technische Programma's van Eisen en een Beeldkwaliteitplan opgesteld. De volgende stap is het opstellen van een ontwerp uitvraag.

6 De verschillende producten, zoals het IPvE, PvE's en beeldkwaliteitplan worden in samenwerking met Ingenieursbureau Utrecht (IBU) opgesteld. De reeds opgestarte samenwerking 2 met het IBU zal verder worden geïntensiveerd. 7. Conclusie Komen de financiën op orde, kan de gemeente de benodigde grond aankopen en kunnen mogelijke bezwaren worden weggenomen dan kan het plan worden gerealiseerd. Voorstel Ik stel u voor om: «de voortgangsrapportage vrij te geven voor publicatie; de gemeenteraad met een brief te informeren over de voortgang van de haalbaarheidsonderzoeken van het plan 'Herstel historische oost-westverbinding'. Hoofd Ingenieursbureau R.E.Jansen ^~ s? 19 m«fi 2009 Er is een samenwerking aangegaan met Ingenieursbureau Utrecht vanwege hun expertise. Zij zijn net als Nieuwegein bezig met het ontwikkeien van een plan voor een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal daardoor is er veel synergie voordeel te behalen.

7 Bijlage In de risicoanalyse is gekeken naar de mogelijke risico's, de kansen en andere aandachtspunten. Hieronder volgt een samenvatting. 1. Risico's bestuurlijk draagvlak Bestuurlijk draagvlak is nu en in een later stadium een belangrijke voorwaarde om het plan te laten slagen. maatschappelijk draagvlak Uit de actorenanalyse mag gesteld worden dat er een reële kans bestaat op weerstand onder omwonenden. De bewoners aan de Malapertweg hebben aangegeven niet blij te zijn met een doorgaande fietsroute door hun straat in verband met mogelijke overlast door brommers. Ten oosten van het Amsterdam-Rijnkanaal is de inpassing van de oostelijke aanlanding van de fietsbrug nog een onzekere factor. Tevens dienen particuliere gronden aangekocht te worden. De schietvereniging die huist in de Plofsluis heeft aangegeven dat bij intensiever gebruik van de Plofsluis de veiligheid voor haar leden een belangrijk punt van aandachtspunt is. Bezwaren van bewoners die kunnen leiden tot een langere proceduretijd. De sociale veiligheid binnen het ontwerp is een belangrijk aandachtspunt. financiën Financieel bestaan er een verschillend aantal oorzaken die tot hetzelfde gevolg kunnen leiden. Namelijk dat door te hoge investeringskosten of door onvoldoende subsidies het project niet op korte termijn gerealiseerd kan worden. organisatorisch Het risico bestaat dat er te veel aandacht uitgaat naar de oost-westverbinding als fietsverbinding voor recreatief en utiliteitsverkeer. Er mag niet worden vergeten dat de Plofsluisbrug het doel heeft van het versterken van de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een bredere scope kan leiden tot een betere inpassing van het ontwerp in de omgeving en een hogere kwaliteit van de oplossing, met als gevolg een sterkere positie in subsidieverstrekkingen. planologisch Ook planologisch kunnen een tweetal risico's worden benoemd. Voor wijziging van het bestemmingsplan dient door de gemeente in het kader van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) een projectbesluit en/of een bestemmingsplanwijziging te worden opgesteld. De grootschaligheid van dergelijke procedures kan leiden tot vertraging van het project. Behalve de nieuwe Wro geldt vanaf 1 januari 2010 ook nieuwe regelgeving ten aanzien van vergunningen de Wet algemene bepalingen en omgevingsrecht (Wabo). Vanaf die dag gaan gemeenten en provincies werken met de overkoepelende Omgevingsvergunning. 2. Kansen Tijdens de risicosessies zijn ook kansen naar voren gekomen die in dit stadium nog niet tot een risico hoeven te leiden wanneer deze vroegtijdig worden meegenomen.

8 scopevergroting Uit actorenanalyse en de risicosessies is duidelijk naar voren gekomen dat de enveloppecommissie Linieland, de provincie Utrecht en het ministerie van LNV veel waarde hechten aan de inpassing van de oplossing in de omgeving met een duidelijke relatie met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wanneer de oost-westverbinding in een bredere context wordt geplaatst en in het ontwerpproces er meer nadruk wordt gelegd op de noord-zuidverbinding in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dan kan dat de kwaliteit van de oplossing aanzienlijk bevorderen. nut en noodzaak Een belangrijk aspect dat veel aandacht vereist is de nut en noodzaak van het project. Alleen wanneer het doel en het belang van het plan voor iedereen helder en onbetwistbaar is, is gedegen maatschappelijk en bestuurlijk draagvlak haalbaar. Naast de onderbouwing vanuit de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse dient de hele verbinding bovenal te worden onderbouwd met een visie voor het achterliggende gebied. Zowel bij BRU als bij de provincie wordt sterk gehecht aan een goede utilitaire inpassing 3 omdat het recreatieve gebruik van de brug veel beperkter is dan het utilitaire. De ontwikkeling rondom de Ontwikkelingsvisie Laagraven biedt ook kansen. Samenwerking kan leiden tot ondersteuning van eikaars projecten. De Ontwikkelingsvisie noemt al het belang van een relatie met Nieuwegein waaronder een brug bij de Plofsluis. Een ontwikkeling van Laagraven versterkt nut en noodzaak van de brug. Daarnaast kan gezamenlijk naar een inpassing van de oostelijke aanlanding worden gezocht en mogelijk zelfs naar extra financiële steun. 3. Aandachtspunten De volgende aandachtspunten komen naar voren. Een globaal onderzoek naar sommige van deze punten en de mogelijke consequenties voor het project kan al diverse risico's doen verdwijnen. Aanbevolen wordt een globaal onderzoek te doen naar archeologie, mogelijke bodemverontreinigingen, samenstelling van de bodem, ligging van kabels en leidingen en de verkeersveiligheid ter plaatse van oversteek Structuurbaan. Naast de in het rapport naar voren gekomen aandachtspunten moet er nog onderzoek worden verricht naar Flora en Fauna en munitie. Om te voorkomen dat door de aanwezigheid van een beschermd dier, een beschermde plantensoort of munitie de werkzaamheden grote financiële of planningstechnische risico's lopen. 3 Utilitaire inpassing is inpassing voor woon-werk verkeer

9 Postbus AA Bezoekadres Martinbaan NN Bank Nederlandse Gemeenten Ingenieursbureau Contactpersoon Bart-Peter van Asselt Telefoon Fax b.vanasselt@nieuwegein.nl Gemeenteraad Nieuwegein Martinbaan NN NIEUWEGEIN Datum 20 mei 2009 Kenmerk S&B - Ib onderwerp Herstel historische oost-westverbinding Geachte heer of mevrouw, Met deze brief wil het college u op de hoogte brengen van de voortgang van het plan 'Herstel historische oost westverbinding'. Het college heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar het herstellen van de historische oost-westverbinding in Nieuwegein. Het gaat hierbij om de aanleg van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Plofsluis, het realiseren van een tunnel onder Plettenburgerbaan in het verlengde van de Malapertweg en de ontwikkeling van de route voor langzaamverkeer met oversteek over de structuurbaan. De rapportage vindt u als bijlage bij deze brief. De uitkomst van de haalbaarheidsonderzoeken leidde tot de volgende conclusie. Het plan kan worden gerealiseerd als de financiën op orde zijn, de benodigde grond is aangekocht en mogelijke bezwaren zijn weggenomen. In de rapportage is de voortgang van de volgende deelonderzoeken naar de haalbaarheid van de historische oost-westverbinding beschreven: -Toetsing haalbaarheids Plofsluisbrug (incl. raming) - Toetsing haalbaarheid Forttunnel (incl. raming) - Toetsing ramingen door contra-expertise - Onderzoek subsidiemogelijkheden - Risicoanalyse plan - Verkenning RO procedures en vergunningen en de effecten hiervan (conclusies & adviezen RO) Gemeente Houten, Provincie Utrecht, het Bestuur Regio Utrecht en Rijkswaterstaat steunen het herstel van de oost-westverbinding als afzonderlijke partijen, maar ook verenigd in de Enveloppecommissie Linieland. Zij zijn intensief betrokken geweest bij de haalbaarheidsonderzoeken en hebben het plan hoog op de agenda staan. Een volgende stap is het betrekken van de fietsersbond en

10 Bladnummer 2/2 Kenmerk S&B - Ib Onderwerp Herstel historische oost-westverbindlng lokale cultuurhistorische verenigingen. De monumentencommissie is al over het plan geïnformeerd. Graag verzorgt het college een presentatie aan de raad over het plan 'Herstel historische oost-westverbinding' in uw commissievergadering. Wij verwachten u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouders, drs. P.C.M, van Elteren secretaris drs. C.M. de Vos burgemeester Bijlagen Voortgangsrapportage 'Herstel historische oost-westverbinding'

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

iieywegein Routingformulier Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 (ummer: 2oio/ }>*}-

iieywegein Routingformulier Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 (ummer: 2oio/ }>*}- iieywegein Routingformulier (ummer: 2oio/ }>*}- Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 Afdeüng Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Dionne Baaré Maam portefeuillehouder

Nadere informatie

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: Onderwerp: Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11 Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Ingeborg de Zeeuw- t Lam Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Nieuwegein 013-1. Datum 12 maart 2013 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs

Nieuwegein 013-1. Datum 12 maart 2013 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs Nieuwegein 013-1 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP dd 04-01-2013 inzake brandveilig gebruik Theater de Kom (zie 2013-051). Afdeling

Nadere informatie

\muwb mn. 2öh$CfUff. MMMMn. Fietsroute, regionale oost-w&stverblfialng via de J%^$sferu

\muwb mn. 2öh$CfUff. MMMMn. Fietsroute, regionale oost-w&stverblfialng via de J%^$sferu \muwb mn MMMMn 2öh$CfUff Fietsroute, regionale oost-w&stverblfialng via de J%^$sferu - Kennis te v&mm vao «te aoneiaaja var* f$et

Nadere informatie

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen,

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen, Indieningsvereisten Ruimtelijke Plannen gemeente Woudenberg Zoals vastgesteld en van toepassing sinds januari 2012 en gewijzigd vastgesteld 16 juli 2015 Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan

Nadere informatie

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Beleidsregel Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan is de initiatiefnemer zelf verantwoordelijk. Er wordt veel belang gehecht aan

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand

Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand Aan de gemeenteraad van Bunnik Postbus 5 3980 CA BUNNIK P/a Gemeente Barneveld Postbus 63 3770 AB Barneveld Tel: 14 0342 Barneveld, 17 mei 2018 Ons kenmerk: 1078068

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Datum 9 november 2010 Raadsvoorstel Afdeling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / M. Lode SB OA. Kredietaanvraag planvoorbereiding Twickeler Grensweg

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / M. Lode SB OA. Kredietaanvraag planvoorbereiding Twickeler Grensweg SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G201740 448860 / 448860 ONDERWERP M. Lode SB OA Kredietaanvraag planvoorbereiding AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Gabriel Tel.nr. : Datum: 19 augustus 2014 8522 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijke Plannen Weth. Schreurs,

Nadere informatie

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Openbaar Onderwerp Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit de voormalige stadsregio Arnhem-Nijmegen, nu provincie Gelderland, is het initiatief

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding).

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding). Ét Nieuwegein //#5f^Jfi' X- 2015-373 Gemeenteraad Onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding) Datum 27 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Ruimtelijk Domein Portefeuillehouder

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 7 augustus 2012 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2012_BW_00170 Onderwerp Sanering en herinrichting voormalige vuilnisbelt

Nadere informatie

2 0 74 o. Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid.

2 0 74 o. Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid. Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid Datum 25 september 2014 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 6 juli 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl KORTE SAMENVATTING: De Wetsingerzijl, gelegen in het Wetsingermaar (gemeente

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

20 14-378. Nieuwegein. Datum 23 oktober 2014 Portefeuillehouder P.W.M. Snoeren

20 14-378. Nieuwegein. Datum 23 oktober 2014 Portefeuillehouder P.W.M. Snoeren Nieuwegein 20 14-378 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VVD dd 24-07-2014 inzake civiele kunstwerken (zie 2014-270) Afdeling Griffie Datum

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Kredietaanvraag Verbeterplan Voorste Heistraat/Heikant Aanleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Gelden regio Groningen/Assen verbindingsweg Winsumerdiep

Onderwerp: Gelden regio Groningen/Assen verbindingsweg Winsumerdiep Vergadering: 26 maart 2013 Agendanummer: 12 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar A. Spier, 0595-447793 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Spier) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

Routingformulier. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: 2013/ Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar drs. M. Broersma Naam portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella Openbaar/ niet openbaar Integraal openbaar Geplande datum

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0125 Rv. nr..: 10.0125 B&W-besluit d.d.: 2-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1077 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Rapportage overschreden investeringen 2010. Aanleiding:

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis 21. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Adviesnota aan de Raad

Adviesnota aan de Raad VOORBLAD Adviesnota aan de Raad Registratienummer: Datum: 27 mei 2014 Z-9782-ws / Raad-01839-ws Soort Voorstel: Onderwerp: Portefeuillehouder: Programma: Kernboodschap: Bijlagen: Stukken ter inzage: Beslispunten:

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 26 november 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het bouwen van een multifunctionele accommodatie op sportpark De Pol in Gaanderen.

Nadere informatie

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren.

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren. Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte

Nadere informatie

A L G E M E E N B E S T U U R

A L G E M E E N B E S T U U R A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d.: 11 juli 2018 Agendapunt: 8 Betreft: Besluitvormend Programma: 1. Waterveiligheid Portefeuillehouder: Luitjens Route: DB-AB Onderwerp Aanvullend voorbereidingskrediet

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Kenmerk 14.043326 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 30 oktober 2014 Jaargang en nummer 2014 83 Geheim Nee Vaststellen DO Fietsbrug en kredietvrijgave

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : ļ ļ p^g 2012 Besluit: C f IVoorstelnummer: Ç.Q)2LJ\\ Heerhugowaard \QĮ 3 z Agendanr.: 8. Voorstelnr.: RB2011101 Onderwerp: Kredietaanvraag langzaamverkeersbrug over N242 in verlengde

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. Alle gegevens zijn aangeleverd. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. Alle gegevens zijn aangeleverd. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 21 december 2015 een aanvraag omgevingsvergunning eerste fase ontvangen. De aanvraag gaat over het realiseren van een Ecoduct over de A18 in Doetinchem (nabij Rekhemseweg).

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen. Openbaar Onderwerp geen stage Programma BW-nummer Onderwijs Portefeuillehouder R.D. Helmer-Englebert Samenvatting In mei van dit jaar hebben wij de gemeenteraad Nijmegen via een raadsinformatiebrief een

Nadere informatie

3. Beoogd effect Voldoende financiële middelen om het werk 'Oud Blaricumerweg' uit te kunnen voeren.

3. Beoogd effect Voldoende financiële middelen om het werk 'Oud Blaricumerweg' uit te kunnen voeren. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 4680 Uitvoeringskrediet Vervanging Kunstwerken Oud Blaricumerweg Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Een aanvullend krediet van 194.982 excl. btw. voor

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste,

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste, Schouwburg Amphion De heer C. Droste Hofstraat 159 7001 JD DOETINCHEM uw brief van: 5 december 2013 datum: 24 april 2014 onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummers: 2013.0774 / 2014.13318/hn

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013.

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013. RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Instemmen met reactie provincie op programmabegroting 2013. Agenda nr.6 1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 8 ontwerpvoorstel aan de raad Tijdelijke studentenhuisvesting Van Lieflandlaan Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 Vooruitlopend op de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) (ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) nummer OM 20140196 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk; gezien het verzoek van Ten Damme Meddo B.V., gevestigd

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage Noordelijke Randweg Voorhout Voortgangsrapportage Voorjaar 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Stand van zaken... 4 3 Financiën... 6 4 Planning en vervolg... 8 Bladzijde 2 van 8 1 Inleiding De Noordelijke

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

onderwerp kredietverlening ophoging molen Nooit Gedacht sector/afdeling projectleiding datum advies afdelingscode commissie 30-01-2009 SWPRJ

onderwerp kredietverlening ophoging molen Nooit Gedacht sector/afdeling projectleiding datum advies afdelingscode commissie 30-01-2009 SWPRJ onderwerp MT sector/afdeling projectleiding college van B&W 03-02-2009 datum advies afdelingscode commissie 30-01-2009 SWPRJ Ja Nee aard van het stuk auteur OR/GO A B C D Gert-JanMetselaar Ja Nee indien

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Afhandeling motie 47 ten aanzien van hockeyvereniging Z.H.C. De Kraaien. Portefeuillehouder J. Olthof B&W besluit d.d. 04-10-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling "GGD regio Utrecht

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht 2 O 1 4 -! s Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Begroting 2015 GGD ru Datum 19 mei 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Begroting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Met ingang van 18 augustus

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Voorstel Cluster Nummer Portefeuillehouder : Datum vergadering : Onderwerp Inleiding Advies Argumenten

Voorstel Cluster Nummer Portefeuillehouder : Datum vergadering : Onderwerp Inleiding Advies Argumenten Voorstel Cluster : regelgeving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Nico Oud Datum vergadering : 27 juni 2016 Onderwerp : verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning herplaatsen cultuurhistorisch

Nadere informatie

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting.

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting. Nieuwegein 0 Gemeenteraad 2015-263 Onderwerp Begroting Reinigingsdienst Midden Nederland 2016. Datum 26 mei 2015 Raadsvoorstel kfdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ng Peter W.M. Snoeren

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

1 Bijlagen. Uitvoeringskader Omgevingsvergunningen 2014 pagina 1

1 Bijlagen. Uitvoeringskader Omgevingsvergunningen 2014 pagina 1 1 Bijlagen Uitvoeringskader Omgevingsvergunningen 2014 pagina 1 Bijlage 1 Overzicht beleidsstukken Beleidsstuk Vastgesteld door Vastgesteld in (d.d.) Vind plaats (Verseonnr. o.i.d. Lokaal beleid toepassing

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_GB aanbesteding Oostelijke Ontsluiting 1- Notagegevens Notanummer 392437 Datum 28-6-2010 Programma: 08. Economie en Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder

Nadere informatie

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15.

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15. Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O15.002044 *O15.002044* Geachte leden van de raad, Met deze brief willen wij

Nadere informatie

S. ten Hove. wethouder de Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 23 augustus 2016

S. ten Hove. wethouder de Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 23 augustus 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A.00784 Datum: 23 augustus 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent.

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. Raadsvoorstel Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. AGENDAPUNT NO. 9. AAN DE RAAD Samenvatting Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu is met

Nadere informatie

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 1 Beschikbaar grondoppervlak in m2 2 Gewenst bruto oppervlakte incl. parkeren op eigen terrein 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 Passend binnen bouwblok bestemmingsplan, met uitzondering van parkeren

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

: , ,

: , , Aan burgemeester en wethouders Portefeuillehouder : tke - wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - M.Fopma Product : 07. Ruimtelijke ordening/volkshuisvesting Subproduct : 07.1 Bestemmingsplannen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg RAADSVOORSTEL Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg Samenvatting: De monumentale Oostbeer aan de Commandoweg verkeert in een slechte staat van onderhoud. Regionaal heeft de restauratie van

Nadere informatie

Nieuwegein 2015-347. Datum 29 iuli 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs

Nieuwegein 2015-347. Datum 29 iuli 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs Nieuwegein 2015-347 Aan De raad van de qemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie SP d.d. 21-07-15 inzake wapenvondst (zie 2015-345). Afdeling Griffie Datum 29 iuli

Nadere informatie

*U * *U *

*U * *U * *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Restauratie vier gemeentelijke kerktorens Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie